Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek, megevett egy 3/4 kiflit!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
annyira boldog vagyok, végre van vlmi a kis gyomrában.
snooopy
 
 


Sziasztok!

Nyafi

Mi is úgy csináljuk, ahogy Hunciék. A reggeli együtt van, először ő kap enni (én még nem adok összevisszamindenfélét), aztán jövök én, és amíg én eszem, addig ő kenyércsücsköt majszol, vagy kap tőlem még egy vagy fél szelet vajas vagy lekváros vagy valamilyen kenyeret.
Az ebéd szintén együtt megy, vagy én akkor eszem, amikor ő alszik. Nálunk nem eszünk időpontra, amikor éhes vagyok, eszem. A Csabinál azért erre figyelek.
A vacsi meg szintén együtt, már apával. Az uzsi és 10 órai (már ha nem marad el), az csak neki van, de az tény, hogy a Csabi mellett sem lehet úgy enni, hogy ő ne kapna akkor valamit. Sztem ez normális.
Tedd a székébe (néha nálunk is van balhé, de csak ritkán), és adj egy kanalat a kezébe meg egy tányért addig. Vagy egy kis kenyérhéjat.

Eper
Azért kérdeztem, mert bár én már 2 éve azt olvasom, hogy másfél év a korhatár, mert a nestlés baby jogo epresét persze, már kapta. De elvben a magok azok, amik allergiát okozhatnak és számomra az nem világos, hogy ez a mindenféle allergia, ez azonnali, vagy később is kijöhet? Mert pl én gyerek koromban is allergiás voltam, de nem mindenre. Most mondjuk nemtom mi van, mert terhesen nem vagyok allergiás. DE! Tartok tőle, hogy pl most nem jön ki semmi allergia a Csabin, de később kijöhet, mikor nagyobb lesz, mert mondjuk addigra löki ki a szervezete azt, amit most nem tud feldolgozni. Ilyen lehet?

Hunci

Jáááááájáááááá, teljesen elfelejtettem. Irok mindjárt pü-t. Sorry :oops:

Snoopy és Eri
Örülök, hogy Kolos újra elkezdett enni... csak szépen lassan. :lol: Egyébként én láttam egy kórházban még terhes koromban egy újszülőttet, 30 perces volt, vitték az anyjához. MINDENHOL szőrös volt!!! De nem vicc! Aztán láttam az apját és anyját is, megértettem. A srácnak nagyon sötét dús haja volt, a nőnek is sötét haja volt, már pedig a természetes sötéteknek általában a szőrzetük is sötétebb, így én úgy tudom, hogy normális a szőrös újszülőtt. Amúgy Csabinak is vannak pihék az arcán, de mivel szőke, ezért ezek fehérek, és alig-alig látszanak.

Niki
Hasonló mennyiségeket eszik Csabi is, csak tápszer nélkül. Egyébként ne lepődj meg, hoyg nem eszik főzeléket! Csabi sem. Semmilyen főzeléket sem, illetve most éppen úgy hajlandó enni, ha közben ő is kanalazhat. Konkrétan mindent csak úgy hajlandó enni, ha ő is ehet. De ezelőtt a korszak előtt volt közvetlen, hogy ami folyékony és nem darabos állagú volt, azt nem ette. Bevette a szájába, úgy csinált, mint aki eszi, aztán sunyin kinyomta a szájából. :lol:
Nos, a lépcsőzés jót fog tenni, én 24-én 3 emeletet másztam meg, fel-le és rá 1 órára elfolyt a magzatvizem. :lol: Ha ez bíztat.

Egyelőre ennyi...


Én megvagyok, fogyok, még mindig, pedig már túl vagyok a 12 héten (a pénteki UH szerint 12 hét és 6 nap), nyaki redő oké, de mivel lósz.rt sem néztek meg a hivatalos UH-on, csak az ülőmagasságot, a fejátmérőt és a nyaki redőt, ezért pénteken megyünk 4D-re.
Amúgy én úgy láttam, hogy kisfiúnk lesz. :D Ennek persze nem mindenki örül, de hogy őszinte legyek, én igen. Főleg akkor, ha olyan szép lesz, mint Csabi. :)
De nem 100%, mert idióta volt az UH-os. Elkezdte a hüvelyi UH-ot. Tökéletesen látszódott a gyerek, csak hát ficánkolt megállás nélkül. Erre bennem hagyja a vizsgáló fejet és átvált hasi UH-ra, ahol ugye megnyomkodta a babát, hogy nyugodjon le. Mindegy, így láttam magzatvizet inni, meg hogy simogatta a fejét. :lol: És én megesküdnék rá, hogy láttam a két lába között a pöcköt, de az UH-os csak annyit mondott, hogy mintha ő is látott volna valamit, de nem biztos benne. Persze, mert amint megláttuk gyorsan odébb vitte a műszert. Sztem ezek hivatalból nem mondhatnak ilyenkor még semmit. Na mindegy....

A védőnő aranyos volt, megdícsért, hogy szülés és 1 év szoptatás után milyen tökéletes a hemoglobinom (ami azért is jó, mert gyerekkoromban folyton vashiányos voltam). De kicsit alacsony a húgysavam és picit magas az MPV-m, ami szerint nagyon alvadékony a vérem. Valszeg ezért sem jött elsőre a vér. :lol:
Szóval jól vagyok, csak étvágyam nincs, úgy kell magamba tuszkolni a falatokat. Ez nem gond, de talán nem kéne már fogynom.
Tartok tőle, hogy az én hibám. :oops: Sztem pszichésen tökéletesen berögzítettem az agyamba, hogy nem szabad még egyszer ennyit hízni, sőt hízni sem nagyon szabad, és úgy sejtem, hogy emiatt nem eszem. Ha nincs társaságom (és nem a gyerekre gondolok), egyáltalán nem eszem. Reggelit persze igen. A vacsorától meg bármi is legyen, folyton rosszul leszek estére. Mindig fáj tőle a hasam.

Kép


Kép
fcicus
 
 


Cic ha fejlődik az a gyerek, akkor nem olyan nagy gond, ha nem zabálod halálra magad. Egyél minden nap egészségeset és akkor legalább ő jóllakik.
Hát csajok én is úgy csinálom, ahogy ti mondjátok, de van sokszor, hogy elunja, akkor kikéredzkedik, ha nem veszem ki, akkor kimászik!!! aztán gyorsan fel akar jönni hozzám és ha nem hagyom, akkor jön a hiszti. Etetőszékben ő is kap mindenfélét, kanalat, kaját, c vitaminos dobozt, játékot, de nem köti le túl sokáig. Ő olyan kis örökmozgó!

Kép
nyafi
 
 

 
 

Cic, figyu, én a terhesség alatt 10 kg-t fogytam, el tudod képzelni mennyi mindent ettem :oops: szinte semmit sem, a gyerek elszívta ami kell neki és kész.Ez a lényeg.Az hogy te fogysz közben, tök jó ,nem? :lol:

Nyafi, hát akkor passz.tényleg nem tudom.

van egy műsor a zone clubon vagy hol vásott kölykök címmel, 2-4 éves gyerekeket nevelnek,akiket már a szülők nem tudnak nevelni,nagyon jó műsor pl a hisztit is kezelik.és pont úgy ahogy én is :lol: ( megfogom a gyereket átölelem, ő hisztizik, én ölelem, meg sem szólalok és fél perc után abbahagyja, mert azt látja, hogy én csendben vagyok, egyhelyben és csak szorítom őt magamhoz vagy elterelem a figyelmét egy játékkal vagy énekkel)
Vendég
 


Sziasztok!!!


Méééég mindig itthon :lol: Én már csak röhögök :lol: Viszont tegnap voltam NST-én és 1 tök kezdő csajszi csinálta....ráadásul tök beteg volt lihegett bele az arcomba(ááááá kicsit sem voltam ideges :twisted: )....még jó hogy látogatási tilalom van nálunk.... :roll: Az én kedves gyermekem aludt úgy kellett ébreszgetni.....és....így érdekes lett az NST.....felhúzott mert csak hümmögött nagyokat....ezerszer megkérdezte ugyanazt....és....úgy érezetem mintha vlm. baj lenne......ÁÁÁÁÁ.....hazafelé végig bőgtem......nem kívánom senkinek!!!!Tegnap front is volt....egész jó kis jóslóim voltak egész este.....viszont ma voltunk bevásárlókörúton....végig kőkemény pocak....és most meg megint semmi....vettem málnalevél teát....éppen most hörpintettem be egy csészével....remélem használ!!!!

Snooopy örülök hogy Kolos jobban van!!!! :)

Cicc ne aggódj a fogyás miatt.....tényleg elveszik az anyai szervezettől a kis porontyok amire szükségük van!!!!Én márcsak tudom....amennyit én fogytam Rékával......vagyis.....csak annyi volt rajtam ami az ő súlya + méhlepény+ víz stb.De nagyon ijesztő volt....amikor....az a nadrágom rám jött a 36.héten amiben dolgozni jártam.....annyi hogy a hasamnál nem tudtam összegombolni.....de.....amúgy....az egy 34- es méret volt :shock: Naaa még annyit akartam tőled kérdezni....mert emlékszem neked csíkosodott be a hasad Csabinál......Mennyi idő alatt halványodik el?Mert most én sem úsztam meg sajna :?

Naaa pusziiii!!!!

Azért kívánjatok nekem egy kis magzatvízet iccakáraaaaa :wink:

Niki
Vendég
 


lányok milyen játékot vegyek a csajomnak? Most ugye 15 hós, formabedobója van, kismotorja van, mesekönyvei vannak. Ezeket imádja, valamint van tologatós és húzogatós kisautója. Más ötlet?
Niki kalappal, magzatvízzel...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok,

Niki már 39. hét!! gondoltad volna? :lol:

Nyafi, jó kérdés. nálunk is a könyvek a menő, meg a zenélő játékok. bekapcsolja őket és arra táncol. :lol:

ilyen kis bágyatag volt napok óta. ez tegnapi:
Kép
snooopy
 
 


Sziasztok!

Este jövök....
..de addig is...
Anikó
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kia köszönöm!

Orsi Kolos már jobban van?

Nekünk is a könyvek,v bármilyen ujság(mindent végig mutat benne h mi micsoda :D )kockák,zenélők,taxi+a motor a nagy kedvencek!

Niki????Mi ujság??De azért gondolom a férjed értesit itt minket,ugye? Kornél gyre!

Kép
aniko...
 
 


Anikó mi si NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Niki, kérdezni akartam már hogy, az ember a második babánál is türelmetlenül várja az ember, hogy kint legyen. Mert én Levinél már majd minden nap sírtam mikor a 41. hetet túlléptük, annyira vártam már hogy a kezembe tarthassam. Mondtam is a páromnak a kistesónál nem leszek ilyan türelmetlen, mivel tudom egyszer csak kint lesz. Az első azért más mert minden új. Te hogy gondolod? Remélem férjecskédnek lesz ideje beugrani csak megírni hogy megszületett Kornél baba.

Cicc de jó akkor te már nemsokára biztosan tudod hogy kisfiú, vagy kislány lesz. Annyira izgalmas!!! Mikor mentek 4D-re.

Igaz Kolos beteg ezen a képen, de annyira cuki ahogy fogja a kis könyvecskéjét és cumikázik. Olyan kis bágyadt. Remélem már jobban van!?

Hunci kipróbáltam ezt a módszert Levin amit írtál a hisztire, hát nem igazán jött be, de biztos az volt a baj hogy nem bírtam ki hogy ne szóljak hozzá. Illetve amikor megöleltem ki akart szabadulni a kezeim közül ilyenkor hagyjam, hadd menjen? Vagy lefogjam??

Mi jól vagyunk tegnapi éjszakánk nem volt egyszerű ez a szélvihar nem hagyta aludni. Valakinél volt ilyen?

Jó éjt Mindenkinek! Nikinek meg magzatvizet!!!!!!!
Anna, Levi baba, Kistesó
Kép
Kép
boganna07
 
 


Sziasztok!

Niki
A málnalevél teát én is ittam, de az nem a szülésbeindítás miatt van, ugye tudod? Azért van, hogy könnyebben tágulj. Én a 36. héttől ittam és annak+a homeós bogyóknak köszönhetően tökéletesen és egyenletesen tágultam. Persze megoszlanak erről is a vélemények, nem jön be mindenkinek.
Nos, a csíkok megvannak még. De, én nem is kentem. Mindig csak elkezdtem, aztán lusta voltam naponta kétszer kenegetni, de hatott volna. Egyébként halványak, szinte nem is rózsaszín, inkább fehér. Csak hát olyan, mintha kihúztál volna egy gumiszalagot, ami közben elvesztette rugalmasságát.

Anna

Péntek este 18.40-re kaptunk időpontot 4D-re. :D
Nem tudom, hogy a szélviharnak tudható-e be vagy annak, hogy apa a fél éjjelt nem aludta mellettünk, de rengeteget forgolódott Csabi, én is rosszul aludtam egész éjjel, és szóval nem volt könnyű az éjjel nekünk sem.

Nyafi
Építőkocka (fa és műanyag, aminek vannak dudrai), van egy hajó, amin állatképek és hangok vannak, azt ímádja! Könyvek, noé bárkája (az az Isten!!!!), ceruzák egy tolltartóval, nekünk is van micimackós tologatós, hintaló, anya háta, amin lehet lovagolni. :lol: Van tologatós bevásárlóskosár, amit ugyan csak tesz-vesz egyik helyről a másikra, de bele és kirámolni ímádja. Van egymásra építős zsiráf, van formába dobós is, de azzal már nem játszik.
Lassan veszünk neki dobot, bár Csabi rendkívül zenei baba, ezt talán tőlem örökölte.De még néha a csörgőkkel is játszik, főleg azt, hogy eldugdossa az ágy alá vagy a szőnyeg alá. :lol: Plüssök.
De ami még ezeken kívül teljesen leköti, hogy a rúzsaim és a körömlakkjaimat átrendezze. Valójában egyik egy nagy dobozban van, a másik egy neszeszeresben, és azokat kirámolni, berámolni óriási élmény és teljesen leköti. Ezt 3-5 naponta elő lehet venni, csak figyelni kell. :lol:
De ahány hely, annyi szokás. Anyuméknál a parfümöket rámolja, meg a könyveket, és ott mondjuk kisautózni is szokott, persze nem tologatja még őket, csak a lejtőn.
Anyóséknál kihasználja az óriási terepet és gyalogol. A dédinél szintúgy, plussz az elemlámpától elkezdve, amit ér megkaparint.

De mostanában nem tudom, hogy mit vennék neki, mert tényleg annyi játéka van, és nagyobb dolog, mint mondjuk egy olyan hintás rugós izé, amit zuzi nézett korábban, már nem férne el, nem tudnánk hova tenni.

Dominót akarok neki venni, már kinéztem egyet. Fa, és állatos. Meg egy fél év és jöhet a marokkó is!!!! Kézügyességet erősít a marokkó és óriási játék, sztem már a piciknek is. A dominóval meg lehet annyi mindent cisnálni, nem muszáj a rendeltetése szerint játszani vele. :lol:

Képzeljétek!!!!
Ma bejártuk a családot. Kellőképpen elfáradtam. Anyósoméknál kezdtünk reggel, aztán jött a Diósdi dédi, aztán az Érdi dédi (a diósdinál ebédeltünk is), aztán jöttek anyámék, és végül nővéremék. Mindeközben kétszer 30 percet szundított Csabi a kocsiban, nővéreméknél már azért volt egy hiszti a fáradtság miatt. Fél 8-ra értünk kb haza.
Szóval jó sűrű nőnap volt ez a mai. :)

Kép


Kép
fcicus
 
 


sziasztok,

na most van egy kis időm, K lerakva már 9kor. végigolvastam mindent...

Aniko: NAGYON SOK PUSZI SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL. :lol: :lol:

Anna, Aniko meg aki még kérdezte: már jobban van, köszönöm. igaz enni még nem igazán eszik, de ma lecsúszott egy kis tészta, meg pizza széle... 11,2 kg! lehet ti sosem voltatok ennyi, de K betegség előtt 11,8 volt!!!

Niki, drukk!!!

én is ittam a málnalevelet de 24 óra kellett h kitáguljak. :evil:
snooopy
 
 


niki én ittam a málnalevelet, azt mondták, hogy jó puha a méhszájam, csak épp nem tágultam.
Kolos örülünk, hogy jobban vagy. játékos ötleteket köszönöm.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!!!

ÁÁÁÁÁ még dehogy mentem szülni :) Nem is tudom hogy sírjak vagy nevessek :lol: Na de inkább nevetek :lol: Semmi jele hogy szülünk!
Szerintem simán túlhordom!Őrület soha nem gondoltam volna!
Cicc, igen tudom hogy nem szülésbeindító a m.l.tea!Nem is azért iszony hanem hogy könnyen táguljak..melllé még homeo-t is szedek....biztos ami biztos alapon!Nem szeretnék sokáig vajúdni!A férjem azt mondja hogy szerinte szerda után szülünk.....én kuncogok magamban hogy....naaaaneeemondddmááááá :lol:

Anna...én még talán jobban várom Kornélt mint Rékát vártam....sőtt Rékát még bennt tartottam volna 1 picit.....nem is az a baj hogy rosszul érezném magam vagy ilyesmi csak egyszerűen féltem ezt a kis csöppöt odabenn....mert annyit hajolgatok...mindig azt érzem hogy szegénykémnek milyen picire össze kell magát húzni hogy ne essen baja!

Aniko...Boldog szülinapot!

Na megyek lepihenek!

Puszi
Niki
Vendég
 


Sziasztok!

Jobbulást a betegeknek!
Levi lassan meggyógyul.
...de a 15. hós szurit majd csak 1 hét múlva fogja megkapni.

Niki
Lassan itt a 40. hét :P
Drukk a kicsi Kornélnak!
Réka tényleg nagyon okos pici lány!
A gy.dokink Hizoh Edit.

Erika
Apa itt született, itt élt sok évig...
A munkahelyen már nem olyan, mint néhány éve, amikor elment Bp-re.

Levi nem hízik az utóbbi időben....
Mostanában 10.2 - 10.4 kg között van.

A mltea
Én nem ittam..
Hétfő reggel vizsgálatra mentünk...2 újjnyi voltam.... Előtte semmi fájdalom..
Délután 16 előtt jöttek a fájások és 18 előtt már eltűnt méhszájjal értünk be a kórházba.
...szerintem ez csak alkati kérdés...

Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Ne mondj ilyeneket szegény Nikinek, hogy csak alkati kérdés Kia :wink: :lol: ! Hajrá Niki! Lényeg a hit!!!!

Kép
nyafi
 
 


Niki
Gyors és könnyű lesz, bízz benne!!
DRUKK!!! :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Azért ez nem csak alkati kérdés, sok tényezőn múlik. Lehet Kia, ha neked is előbb elfolyik a magzatvíz és csak jópár óra múlva fájsz, lehet, hogy lassabb lett volna. Te egy szerencsés alkat vagy. :lol: Viszont voltak neked egybefüggő fájásaid?
Mert pl nekem az nem volt. 2 ujjnyitól elkezdve (reggel 9 volt) folyamatosan 3 percenként fájtam a kitolásig.
A 3 percek alatt meg jókat aludtam. :wink:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok,

lejöttünk teegnap gyöngyösre... szép idő van, kissé hűs, de szép napos.
voltunk kinn, annyira más ez a mátrai levegő, friss, tiszta... meg minden,
K jót nézelődött a kocsiban, evett egy kis kiflit, sőt reggelire már bevágott 1,5 pohár joghurtot. megy ez. :lol:

niki, szerintem idd azt a teát, ártani nem árt. én is szedtem a homeot is, és lehet ha ez nincs nem 24 óra alatt szülök hanem 48. ki tudja.

nyafi, végülis mit kap abigél?

bocsi, csak egykezezek k itt a karomba. vaygis rajtam kendőben...
snooopy
 
 


Niki,Orsi,Anna-Nektek is köszi a szülinapi köszöntéseket!

Én nem ittam ilyen teát,viszont nekem is volt homeosbogyom+gátoolajat használtam a 36.héttől+szülés közben is!

Niki-gyors és könnyű szülést kivánok nektek,és minden rendben lesz! :D

Orsi rokonoknál vagytok?Vagy csak ilyen kirándulás féle?De elhiszem h jó lehet ott! :D

Kép
aniko...
 
 


Nem lehet, hogy Nikiéknél beindult a molekula? :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!!!

Sajnos méééég nem :( Deeee én már nagyon nehezen bírom....most keltünk fel du. alvásból....de. ismét nekiugrottam 1 takarításnak....hátha alapon.....de már nagyon nehezen bírok magammal.....szét akar szakadni a hasam....iszonyatosan fáááájjjjj......fent a gyomromnál....növeszti a kis popóját Kornél.....szerintem 3,5 kg tuti lesz!
Szüüüüüüünnnnyyyiiiiiii akajooookkkkk!!!!!
Csajok küldjetek már valamiféle energiát...amitől beindul ez a kislegény odabenn....mert én már neeem bírom!!!!
Vendég
 


Niki!

Ha a párodat nem zavarja, legyetek egy kicsit együtt!
erisunny
 
 


Niki küldjük ++++++++++szülésbeinditásnak!

Kornél gyere!

Kép
aniko...
 
 


Niki mennek a drukkok. az együttlét ne rossz dolog, de nálunk párom nem akart "kárt" tenni a babában így elmaradt. pedig én már könyörögtem neki, h vlki szedje már ki belőlem. :) :lol: K 3910g volt.
snooopy
 
 


hát én nem kívántam a szexet...Niki nem úgy volt, hogy jövő héten kell kijönni a srácnak, mert akkor lesz doki?

Kép
nyafi
 
 


Megkapta a csajom a 15 hós oltást ma, és már 9850 gr, vagyis hízott 5dkg-ot. :wink: 79cm.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!
Voltunk hétvégén Mo-on, jó rövöd volt ismét. :?
Tegnap éjjel estünk haza.

Niki én is ittam málnalevél teát. Felpuhította a méhszájat, talán ennek köszönhető, talán enélkül is így lett volna, de vasárnap de 10-től hétfő du 2-ig tartott a szülés. Ami nehéz volt ugyan és nagyon fárasztó, de nem gondolok vissza úgy rá, hogy milyen szörnyű volt. Fájt oké, nade nem gondoltam, h nem fog.
Szerintem sem alkati kérdés. Sok múlik a dokidon is. Van-e kedve veled küzdeni, vagy az egyszerűbb császár mellett dönt. stbstb...sok dolog dönti el a végkimenetelt, nem lehet ezt kitotózni akkor sem ha ezer szülés történetét végighallgattad már.
Mindenesetre kitartást és hidd el tudja Kornél mikor kell neki jönnie. Végülis nem hajt a tartár, nem? :wink:
De természetesen azt kívánom, hogy mihamarabb és minél könnyebben túl legyél a nehezén és éljetek nagyon boldogan tovább négyen.

Anna!
Megvagyok köszi, mindig álmosan és most ráadásul bedobta a kulcsot az egyik üzletvezető, így ránkszakadt az ég és nekem nagyon sokat dolgoznom. Anya most van úton ide, hogy segítsen Pankára vigyázni.
A vonalzó azért piros, mert csak ilyen volt ehhez a szöveghez.
Tök8, h mi lesz a neme. Ha fiú akkor egy új élmény, ha lány akkor még egy ilyen tündérbogár aminek ugyancsak nagyon örülnék.

Csajok nektek mikor kezdett/kezd látszani a pocakotok?

Gigi szép méretekkel rendelkezik! :)

Linus ha erre vagy jelentkezz!!!!

dhbetty
 
 


Úgy kb a 14. héten kezdett látszani, hogy terhes vagyok.
Miért Panna mekkora?

Kép
nyafi
 
 


Csabival 12 hétnél már látszódott egy ici-picit.
Most 13 hetes vagyok az UH-ok szerint, és annyi látszik, hogy az eddig lógó hasam (ami a fogyások után persze lógott) alja már nem lóg rá semmire, mert ott kezd dudorodni.

Kép


Kép
fcicus
 
 


23.-ik hétig egyáltalán nem látszott,h terhes vagyok.

Mindenki ezt kérdezte:hol a gyereked?Miért rejtegeted?

Húú de utáltam magyarázkodni.....

Betty:az a nő aki régebben vigyázott Pannára már nincs többé?Sajnálom,h ilyen sokat kell dolgoznod.
kingiii
 
 


Snoopy ! Mi jártunk a Dévény Anna-féle tornára. Tegnap azt mondták,nem kell többet mennünk :))))))) most már csak csoportos babatornára fogunk menni vhová,hogy legyen egy kis program. Az Interneten az alapítványuknak van egy csomó dolgozója,aki házhoz is kijön. De én kértem a körzetitől beutalót a János Kórházba a neurológiára és az a doktornő beutalt a kórház gyógytornászához ingyen, aki dévény módszerrel dolgozik,ő is ugyanúgy elvégezte a tanfolyamot és így nem kerül semmibe, ha gondolod megadom az elérhetőségét. Akkor is vállal, fusiban, ha nincs ide beutalótok, úgy 3000.-et kér alkalmanként.

Niki! a pépes-folyós dolgokat már Lorin is megunta,én tegnap is úgy adtam neki a pörköltet,rizzsel,hogy mellé pároltam egy nagy adag karfiolt, előtte zöldbabot, csak megfőzöm és kicsire darabolom, a brokkolit is így eszi magában, esetleg sajtot reszelek rá. Nálunk nincs étkezés zöldség nélkül,én nagyon fontosnak tartom. pudingot nem adok neki, vhogy nekem rossz belegondolnom,hogy csokipudinból épüljön fel a gyerekem, tízórai-uzsi különböző gyümölcsök 1 teljes kiörlésű kekszel. tápszert sose adtam neki, minek neki a műcucc... szerintem nagyon meghatározó,hogy szoktatjuk a gyerekeket, sőt már az is,hogy terhesség közben mi hogyan táplálkozunk,milyen ízekhez szoktatjuk hozzá. Lor 10,8 kiló,olyan combokkal,hogy azt hittem nála husibb kisbab nincs is, de olvasom vki már elhagyta a 11 kilót is !!
Asszem Cic írta,hogy folyamatosan fogy,alig eszik... én azt tanácsolom,mivel a gyerkőc mindent elvesz Belőled, a saját egészségedért is táplálkozzál változatosan,ha keveset is.fehérjét, hogy hajad megmaradjon szülés után, a fogak épségéért, még szoptatni is fogsz, nehogy kiürüljél mindenből... a vitaminok se tudnak mindent pótolni...

Nyafi, én most vettem két kirakós puzzle-t, mindkettő állatos,fából készültek. az egyik építőkockáknak is megfelelnek és ha kettőt egymás mellé raksz kiad egy állatképet. A másik egy évszakos puzzle kép az is fából.Fogantyúkkal lehet ki-berakni a képbe pl. a korcsolyázó pingvineket... nagyon imádja ezeket, órákig rakosgatja őket.



Anikó boldog szülinapot ! Nekem tegnap vot :)

Gyors szülést kívánok a finisben lévő anyukáknak!
Vivien
Vendég
 


Anikó, Vivi mindkettőtöknek boldog szülinapot!
Vivi az picit rosszul esett, amit a tápról mondtál...Nekem Gigi azt kap a mai napig. Nem bizti, hogy jól esett volna neki a tehéntej újszülött korától, hisz már onnan hozzá kellett táplálni és mivel a tehéntej nem olyan tápláló mint a táp, Gigi viszont azt az egyet szereti, ezért még most is kap legalább kétszer egy nap.

Kép
nyafi
 
 


Kingiii magyar hangja Nyafi-ami az utolsó hsz-t illeti. :!:
kingiii
 
 


Nyafi ! Ne haragudj,persze újszülöttkortól más... én az 1 éven felüli babákra gondoltam...hogy minek adnék Lornak tápot, amikor természetes ételt is adhatok neki, mert én sajtot, natur joghurtot,túrót adok még tehéntejet se ,mert az már talán nem is tej,ami a boltban van, és rengeteg zöldséget,gyümölcsöt,hogy kiskorától kezdve ezeket az ízeket szokja,szeressen mindent. Én 15éve bébiszitter is vagyok a marketinges munkám mellett, és csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet,hogy aki 6 hónapos korától magában kapja a természetes ízeket, annak az a tápláléka később is, és egy kisbabának nem veszek csokipudingot-t, műkajákat....szóval etessük egészségesen a gyerekeinket, ne legyenek felnőttként a csontjaival, az izomzatával problémáik,ne legyenek betegesek...hanem energikus,erős, egészséges felnőttekké váljanak, akik mindenfélét megesznek,szeretnek
. De persze mindenkinek a saját választása, hogy vesz-e édességet most a babájának vagy sem...nem akarok vitát szülni...persze én se fogom majd eltiltani az édességektől később...

Más! Van még egy tuti játékunk: egy mágneses rajztábla, ami alatt egy mesekönyv is van, egybe van ragasztva. van hozzá ceruza egy madzagon...nekünk is volt hasonló gyermekkorunkban, az enyém írtó gagyi volt, homokkal... Lorin tök ügyesen rajzol rá és imádja a kis lehúzó pöcökkel letörölni a műveket, ezt is nagyon ajánlom
Vendég
 


Nyafi ! Ne haragudj,persze újszülöttkortól más... én az 1 éven felüli babákra gondoltam...hogy minek adnék Lornak tápot, amikor természetes ételt is adhatok neki, mert én sajtot, natur joghurtot,túrót adok még tehéntejet se ,mert az már talán nem is tej,ami a boltban van, és rengeteg zöldséget,gyümölcsöt,hogy kiskorától kezdve ezeket az ízeket szokja,szeressen mindent. Én 15éve bébiszitter is vagyok a marketinges munkám mellett, és csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet,hogy aki 6 hónapos korától magában kapja a természetes ízeket, annak az a tápláléka később is, és egy kisbabának nem veszek csokipudingot-t, műkajákat....szóval etessük egészségesen a gyerekeinket, ne legyenek felnőttként a csontjaival, az izomzatával problémáik,ne legyenek betegesek...hanem energikus,erős, egészséges felnőttekké váljanak, akik mindenfélét megesznek,szeretnek
. De persze mindenkinek a saját választása, hogy vesz-e édességet most a babájának vagy sem...nem akarok vitát szülni...persze én se fogom majd eltiltani az édességektől később...

Más! Van még egy tuti játékunk: egy mágneses rajztábla, ami alatt egy mesekönyv is van, egybe van ragasztva. van hozzá ceruza egy madzagon...nekünk is volt hasonló gyermekkorunkban, az enyém írtó gagyi volt, homokkal... Lorin tök ügyesen rajzol rá és imádja a kis lehúzó pöcökkel letörölni a műveket, ezt is nagyon ajánlom
Vendég
 


NIKI!!!!

Csak nem? még nem jelentkeztél ma!

DRUKK-DRUKK!!!
erisunny
 
 


Sziasztok!!!!

Kobuki, nekem is rosszul esett...sajnos én sem tudtam szoptatni Rékát.....pótolni kellett....jaaaa és persze az csak 1 napi kajája volt amit leírtam természetesen nem mindennap ugyanazt eszi Réka :!:
Valamint én sem adok neki tehéntejet és nem is áll szándékomban akkor inkább tápi még egy jó ideig!!!Az hogy hetente 1-2-szer kap egy kis 1 decis pudingot....szerintem nem rontom el!!!Zöldségeket ő is sokat eszik....bááárrr...megmondom őszintén nem vagyok híve a sok ha már műkajákról beszélünk "műzöldségeknek" sem!Ugye most nincs igazán szezonja semminek...szóval nem szíveen adok neki sem fagyasztottat sem pedig konzervet!!!
Egyébként meg ahogy írtda nem fogod tudni kikerülni sajnos az édességeket!Pl. sógornőm még most is szoptat 1 éves elmúlt a kisfia...és...sajnos kénytelen volt visszamenni dolgozni...ezért bölcsibe jár a kisfiú...és....szomorúan mesélte hogy már a bölcsiben belenyomják a gyerek kezébe a csokit!És mit lát a többi gyerektől hogy mindeni eszi!Ezzel csak azt akarom mondani hogy nincs lelkiismeretfurdalásom a a heti 1-2 puding miatt!!!!

Mááásss.....még 1-ben :) Ma megyek Nst-re!Jaaa igen Nyafi úgy volt hogy meg akarom várni a dokimat de közben beszéltem a szülésznőmmel aki Rékánál is segédkezett....most nem akartam megfogadni mert így hogy építkezünk elég a dokit kifizetni nemhogy még a szülésznőt is....de ebben a helyzetben úgy döntöttünk megkérjük hogy ha esetleg beindul a héten a gépezet.....amíg nincs itt a doki akkor segítsen és hála az égnek nagyon kedves volt....!

Betty nekem most Kornéllal sokkal hamarabb látszott a pocakom...simán már 8 hetesen észrevettük a férjemmel míg Rékával szinte csak a 16-18. hét környékén. Amúgy okééé hogy Kornél tudja mikor akar jönni.....csak az a baj hogy én pont miatta aggódom...hogy már alig van odabenn helye...és....úgy sajnálom....meg szó se róla tegnap iszonyatosan fájt a gyomrom....és alig bírtam enni.....az ebédem mindössze 1 joghurt volt.....de utánna majd megpusztultam azt hittem szétszakad a hasam...ma talán 1 picit jobb! :)

Rékának nagyon megy a hasa és ömlik a nyála....már a jobb alsó 2-se kinn van....most jön a párja....két alsó rágófoga pdig be van durranva....alig vn étvágya szegénynek :( Meg olyan kis hisztike...na de ezt meg is értem.....ezek a fogak :twisted:

Jaaa és ma annyira meglepődtem...egyszercsak megszólal Réka...hogy hiányzik.... először alig értettem mit akar mondani....mert ugye még azért nem tökéletesen érthető az a mit mond.....aztán többször ismételgette...és...megkérdeztem hogy ki hiányzik kincsem? erre ő ....apucika....!Azt hittem megzabálom!Annyira édes volt!


Na megyek is!

Puszi
Niki
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem az esik rosszul, hogy így leszóljátok a tehéntejet, az én fiam azt kapja reggel és este. Tejbegrízt szoktam neki csinálni. Mondjuk én nem bolti, hanem házi tehéntejet használok, nem hiszem amúgy, hogy a 3,6%-os bolti tej "művebb" a tápnál. Ne értsetek félre, én sem tudtam szoptatni, az én fiam is sokáig tápozott, de abban egyetértek kobukival, hogyha nem muszáj, inkább "normális" kaját adok neki. Amint lehetett a tápok mennyiségét és sűrűségét lecsökkentettem, a Karcsi 7 hónapos korától már csak reggel és este kapott tápot.
Persze, kap mellé pudingot, joghurtot, szerintem nem okozunk azzal gondot, ha adunk neki édességet. A Karcsi csak akkor kap, ha nagyon szépen evett, étkezés helyett nem adom neki. De abban is vannak olyan összetevők, amire szüksége van egy szervezetnek... Szerintem...
Ebben a témában úgysem lesz fekete meg fehér, de nem szabad ezt ennyire mellre szívni...
erisunny
 
 


Remélem nem bántottam meg azzal senkit,hogy az egészséges táplálkozás mellett szóltam, továbbra se pártolom a porkaját :)))) se porleves, se tápszer formájában:) Én már tavaly se mertem tápszert adni,ki tudja mi van abban a porban , mindig utólag derül ki, mint pl. a melanin botrány. De ha ti megbíztok benne... én inkább maradok a gyümölcs,sajt, rendes ételek mellett, a jó utat próbálom mutatni a babámnank és a közértben inkább ilyet veszek le a polcról...Mindenesetre nálunk teljesen felesleges,hogy tápszert vagy édességet adjak...

Milyen a házi tehéntej ? Más az íze ís vagy csak intezívebb az íze?

Niki, elképesztő,hogy Réka ennyire okos, hihetetlen,hogy már így beszél, nem mondták még,hogy csodagyerek ! Mi még csak lá-t mondunk a lámpára és nagy ritkán 1-2 értelmes szót megismétel, de gyakorlatilag ennyi.De azért nagyon édes ! Ma megkérdeztem tőle,hogy ízlik-e a gulyásleves, mert még le se nyelte a zellerkockákat,már hümmögöt a következőért, olyan iramba ette a fehérrépát meg a husit is mint egy
kacsa :) Majd azt válaszolta mosolyogva : Dodo
Hát ez volt a dícséret a főztömért...
Vendég
 


Kobuki!

Annak aki még nem ivott házi tehéntejet nehéz megmagyarázni, hogy milyen a tej íze. Mert az tej ízű... Krémesebb, nem intenzívebb, inkább..."zsírosabb". Kecsketejet is szoktam neki adni, attól függ. Tehenünk nincs,de kecskénk van, ha választanom kéne akkor kecsketej, de most épp vannak kisgidák, így nem fejjük őket.

Erika
erisunny
 
 


Szziasztok!!!!

Naaahhh...látom mindenkit megpiszkált kissé ez a téma :) Amúgy meg tegyen mindenki belátása szerint....!!! :)

Megjöttem az Nst-ről minden okéééé....Kornél is mocorgott így nem kellet sokáig ott ülni :) Legközelebb szombaton kell mennem amnio-ra reggel 8-ra a dokimhoz akkor már lesz!És ezek után mindennap kell mennem valamilyen vizsgálatra....természetesen megint a béna csaj csinálta az Nst-t.Teljesen el volt úszva, én is 40 percet vártam pedig időpontom volt!

Kobuki amúgy Réka tényleg nagyon okos....de azért nem csodagyerek csak én is olyan vagyok akinek be nem áll a szája...és....már egészen kicsi kora óta rengeteget beszélek hozzá!
És persze rengeteget foglakoztam vele...már most nincs annyira energiám.....de azért igyekszem!Most próbálkozuk a rajzolással de nem is azért hogy rajzoljon hanem a színek miatt...és...nagyon tetszik neki....de én azt olvastam hogy még nem tudják felismerni még ilyen korban a színeket....pedig néha sikerül Rékának...na most fogalmam sincs hogy csak ráhibáz vagy tényleg felismeri....majd kiderül később! :)

Na megyek is mert felébredt!

Puszi
Niki
Vendég
 


Istenem ! ez komoy ? kisgidáitok vannnak ? Majd teszel fel fotókat róluk is?
Ma egész nap babanetezek, valahogy itthon ragadtunk... sebaj holnap úgyis 9-re megyünk babatornára. Vki ismeri a csiribiri tornát vagy a cini-cini muzsikát, most keresgélek,hova járjunk, kéne vmi jó kis program.
Vendég
 


Niki !

Szombaton lesz már dokid :)))))))))
Én is hasonló cipőben jártam, de velem a dokim tavasszal az első alkalommmal közölte,amikor megállapította, hogy terhes vagyok, hogy dec24-28-ig szabin lesz. Lorin 30-án született:) Az ünnepeket végigizgultam,hogy még bent maradjon.És képzeld 29-én éjfélkor elfolyt a magzatvizem,hívtam a szülésznőt...és amikor beértünk a kórházba éjjel 1-kor ott volt a dokim !!! egy szülésen volt túl, Istenem, amikor megláttam,úgy megkönnyebbültem...megvizsgált,megnyugtatott...
Érdekes,hogy a babák mikor jönnek ki, a barátnőm 2 héttel túlhordta a kislányát és azt mondták neki 1 hónappal korábban,hogy 3 kiló alatti lesz a gyerek. Hát ezzel a 2 hét túlhordással 3,40-el jött a világra. Azon tanakodtunk,hogy lehet,hogy nem is túl hordás ? csak az orvos lőtte be rosszul a szülés dátumát ? olyan furcsa,hogy manapság nem tudják megállapítani,hogy mikor fogant egy baba...
Vendég
 


Én tehéntejet adok neki, de botit, mert itt a tetőtérben nehéz igazi tejhez hozzájutni, bár szívesen adnám és innám én is azt.
Panka kb 500 ml iszik meg belőle, reggel 250, este 250. Nagyon szereti és nagyon örülök, h kipróbáltuk. 1 éves koráig tápszert kapott szinte 1 hónapos kora óta mindig, mert tejem nemigen volt.
Pudingot imádja, túrórudit is, naná, h nem minden nap, de ha könyörög érte mikor eszem nem fogom eldugni.
Almán és banánon kívül télen mi a túrót lehet még adni?
Tavaszt akarok, meg gyümiket..

Kingi!
Jár még a nőhöz Panka, de egy héten 3x. Mivel nekem most hat napot kell dolgoznom hetente, azt is úgy hogy napi 10 órát ( :cry: :cry: :cry: ), így elkel anyukám segítsége.
Jövő hét végéig lesz így.
Addig is megszakad a szívem, hogy alig látom.
Naponta kb 1 órát. :( :(

Nyafi!
Nem értelek. Panka 15 hónapos lesz 24-én, de miért kérdezed?
Terhespocakról kérdeztem. Csak mert nekem olyan más lett a hasam.. :)

Holnap megyek szívhangvadászatra.. :wink:

dhbetty
 
 


Tej-tehéntej és tsai problámakör?
ez azért kicsit túlzás volt, hogy mindenkinek rosszul esik valami. Ja nekem is, de tök lényegtelen sztem.Mindenki majd csak eldönti mi a a jó a saját gyerekének...

na asszem az anyatej kérdésében én nyertem, sajnos, nekem egy csepp sem volt, tápot kapott a gyerek és vettem neki anyatejet ill kaptunk is sok anyucitól.
aztán 7 hósan puding, ez az amaz, és 11 hósan tej.Bolti tej.Itt a oanelrengetegben nincs saját állat, de nem akartam tápon nevelni a gyerekem, fene tudja miből van, viszont mivel napi 500 ml tej vagy tejalapú cuccot ennie kellett, így a sajt, túró és tsai ezt nem elégítették ki, kapott tejet, ez van, a tápot rühellem.És minden műszart.Mondjuk én személy szt a tejet is, de az más, undorosodk tőle, de a gyereknek adom.Mert én így döntöttem, hogy inkább tej mint táp.
és pont.

megj:ez olyan téma mint sok egyéb, lehet-e vagy sem típus, nem rosszul esni kéne, hanem megérteni azt, hogy ő az enyém, ő a tiéd és kész.nem vagyunk egyformák.és ez a helyes.meghallgatni kell, tanácsot adni, vagy elmondani ki hogyan csinálta, de nem rosszul esni...

megj2:van egy ismerős, 1 év alatt kiflit, kenyeret sem ad, csak tápit, meg gyümit, na ez sem jobb, de az ő dolga, én soha nem szóltam semmit, az ő gyereke, ő élete.

Niki hajrá!!!
Vendég
 


Szép jó estét!!!

Csak jöttem újságolni hogy fájogatok és Kornél is helyezkedik rendesen :D De ezek még csak jóslók mert elég rendszertelenek de tök jó jel!!!Úgy látszik nálam a hidegfront a nyerő :wink:

Azért holnap még tuti egyben leszünk.....de remélem hogy szépen alakul a méhszájam!

Puszi
Niki
Vendég
 


Sziasztok!

bocsi hogy eltüntem, de sürü elözö hetünk volt, most meg hosszú hétvégézni voltunk egy szuper kis helyen abszolut baba barát szállás, minden volt de tényleg:) . Jól sikerült leszámítva hogy Bence náthás lett egy nappal az indulás elött, így folyamatosan porszívóztuk az orrát, én meg szinte semmit nem aludtam, mert azt lestem egész éjjel hogy kap-e levegőt, köhög-e stb.
Remélem egy pár nap és túl leszünk rajta.

Témák:

tágulás: én minden létező praktikát bevettem, a beszélgetéstől a teákig, homeosbogyok, sőt még bioenergetikus is :oops: lehet hülyének nézni :D stb...ettől nem ettől de 3 három óra alatt megvolt Bencus a nulla fájástól a születésig. Szóval Niki hajra hajrá!!!!!!!!!!és gyors szülést kívánok!!!!

Tej: én szerencsés vagyok, hogy tudtam/ még mindig tudok szoptatni, és nem gondolom, hogy akik nem tudtak, a tápszerrel rosszat tettek volna a babájuknak, persze az már a szemléleten múlik hogy amikor már lehet választani tej vagy más alapú tápszert válsztotok, illetve hogy a háziorvos milyen szemléletű. Szerintem az egészséges táplálkozás kérdésében én vagyok itt a legelszántabb. Én sok mindenben másképp gondolkodok az allergiám miatt, és mi gyakorlatilag nem eszünk tej illetve tejterméket , másképp fözök stb. én ezt nagyon fontosnak tartom.
DE!!!!! pont azért amiért én nagyon másképp gondolom, nagyon toleráns vagyok más véleményével szemben és tényleg mindenki a legjobbat akarja a saját gyerekének. Ha valakit érdekel szívesen elmondom személyesen mit miért gondolok úgy....sajnos sokat tudok a témáról (hozzáteszem ennek ellenére nem vagyok a szélsőségek híve és a Bence is kap majd csokit ezt azt de nem most)

Ha jön a tavasz és lesz jó idő lassan találkozhatnánk.

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Mágneses rajztábla. Már gondoltam rá, köszönöm az ötletet, mert ki is ment a fejemből.
Niki nem semmi. EGYEMMMEG! Én is rengeteget beszélek hozzá. Sztem nem ettől függ.
Arra leszek kiváncsi, hogy a második mikor kezd el dumálni. Írta annó egy csaj, hogy nagyon büszke volt a lányára, hogy másfél évesen már tőmondatokban beszélt, erre szülte ketteskét, aki két és fél éves koráig, annyit se mondott, hgoy baba.
Zsuzsi mi megyünk szívesen, ha meggyógyult Bence. Hol volt a bababarát szállás? És meddig voltatok?
Mivel szoktátok ízesíteni a kajáit? És a tieiteket? Érdekelne, hogy használtok e mondjuk erőleves kockát. Én nem tom, hogy ízesítsem neki a zöldségeket, amik főttek. Simán sósan nem jön be.
Mi csináltattunk Giginek redőnyt. Remélem végigalussza ezentúl az éjszakákat. Anyósomnál van és ott mindig jól aludt. Most is húzza. Vaksötét van nála. Este mikor Gábor letette, mondta, hogy egy kicsit nyöszörgött, valószínű szokatlan volt neki a töksötét, Gábor bement megsimizte és azóta alszik. Tegnap volt egy pici hőemelkedése, nem tom, hogy a foga, vagy az oltás. Azért Gábor rakta le, mert képzeljétek járok végre aerobicra, este fél 8tól. Ma, vagy holnap jön a klíma is, de beszerelni már csak jövő hónapban. Sok most a kiadás. Még a suli második fele is hátra van, meg megyünk ugye wellnesselni, ami egészségpénztárból van, de azért utazás, sopronban lehet innánk egy kávét, meg vennénk egy kevés bort….

Kép
nyafi
 
 


Kobuki!

Igen, vannak kisgidák. Jelenleg 8. 4 anyakecske van, 2 ellettek. Nagyon édesek. Bevallom, képet nem csináltam róluk, már évek óta tartunk kecskét és ez már a huszonakárhányadik alom.
De csinálok róluk, megígérem!

Hunci!
Mi az a tsai? Még nem hallottam róla...

Niki!

Hajráááá!!!!
erisunny
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?