Sziasztok!
Csak adok egy kis életjelet magunkról....nem tűntem el (teljesen).
Olvaslak titeket mindig, de sajnos írni már nincs időm. Mióta visszajöttünk, Lillus szokik az ágyába, és már egész jól megy, de az esetek 90%-ban 20-30 perc után sírva ébred, és úgy, h be kell mennem visszaaltatni, ami van, h fél óráig is eltart, de előfordul az is, h nem tud visszaaludni már. Úh kb arra van időm, h fektetés után gyorsan eszem, és olvasok emailt, titeket, keresgélek aktuális fontos dolgokat, aztán ébredés, altatás, és utána max a mosásra, mosogatásra, pakolászásra, pelus mosásra, teregetésre, meg ilyenekre marad időm. :S
Elég strapás volt az elmúlt időszak, hirtelen semmi segítségem nincs, és az én nyakamban van a házimunka is, de mostanra már úgyahogy megszoktam, és annyira nem gáz, csak kicsit. Lillus sajnos megfázott a repcsiút alatt (valszín bent kimelegedett, kint meg megfázott), már kezdett jobban lenni, atá mégjobban ráfázott. Nem volt sok gond emiatt, de azért nem az igazi...többször szívom neki a nóziját, és már dugul...de már nincs annyi cucc, remélem meggyógyul pár nap alatt mostmár.
Hosszas gondolkodás után arar jutottunk, h sajnos haza kell mennünk Lillussal addig, míg nem tudok elkezdeni dolgozni legalább részmunkaidőben. Sajnos nem jövünk ki jól anyagilag, nem engedhetjük meg magunknak, h csak menjen a pénz. Én nagyon keveset kapok most. Az a baj Angliában, h ha minden oké, és dolgozik az ember, akkor nagyon jól el lehet lenni, de ha becsúszik vm (pl baba, vagy munkanélküliség), akkor baromi nagy szívás van. Jó lesz a családommal lenni, de hiányozni fog London, itt annyi mindent lehet csinálni, szép parkok vannak, meg ezernyi babaprogram, de hát ez van...otthon majd megkukulok, Makón nincs egy barátom vagy jó ismerősöm sem...csak Pesten. Mindenesetre talikra szivesen benevezünk áprilistól.
Kb ősszel fodunk leghamarabb visszatérni, addig nem akarok dolgozni, kicsi még Lillus.
Mióta itt vagyunk, Lillusnak le kellett cserélni a ruhatárát, és a pelusainkat is kinőttük (tudjátok, mi moshatózunk), úh most tankoljuk fel a szekrényét.
Nagyon édes rucikat, meg szép pelusokat vettem már.
Sajnos nem tudok nagyon visszamenni, most is mennem kell mindjárt ébreszteni, de azért pár dolog...
visszafele fejlődés: Nálunk is előfordult, h vmt egyszer csak nem csinál többet...ilyen a fordulás, vagy a "beszéd"...de helyette csinál újakat, mint oldalra kitekeredve fordulás, mert épp fentről vagy mögűle akar elérni vmt...meg a kiságyban keresztbefordulás.
haj: Nekünk is kikopott, már az elejétől...Lillának a feje teteje is totál lekopaszodott, de ott már "lobog a haja" azóta...
tv: én nem akarom tiltani...nem nézheti majd korlátlanul, de én szeretném, ha nézné majd. Napi 1-2 mese sztem kifejezetten előnyös lehet. Nálunk nagyrész angolul fog menni.
nyelvtanulás: a kizárólag tv-ből tanulást nem díjazom, bár tény, h van ilyen. Hallottam több esetről is, h megtanultak így a gyerekek. meg volt egy középiskolás osztálytársam, akivel együtt kezdtünk németet tanulni, ő sem tanult előtte hivatalosan. És rengeteget tudott már, mesékből. Érettségire megvolt a nyelvvizsgája, én meg kb 3 mondatot tudok.
Én Lillust angol környezetbe fogom vinni minden nap, gyerekek közé, ott angolul beszélünk majd, meg a mesék a tv-ből...ezen kívül pedig magyarul.
Nagyon édes az összes baba, nézegettem ám a képeket!
Na most mennem kell, majd megpróbálok többet jönni...márc 31-én utazunk haza, legkésőbb akkor visszacsatlakozom rendesen. Bár ma úgy tűnik jó baba Lillus,ébredt most is 20perc után, de sírdogált 2 percet, azóta csend van, biztos elaludt...most megyek ébreszteni.
Csak megszokja lassan...
Minden jót nektek!