Új privát üzeneted érkezett!

Btünde! Árminnak mielőbbi gyógyulást kivánok! Szegény kicsike! Annyira sajnálom, hogy beteg lett! Mit mondanak, hogy került a véráramba baktérium? És nagyon örülök, hogy nem kell korházba mennetek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Borgmama :) Nagyon-nagyon szorítottam nektek egész nap, le a kalappal előtted/előttetek, hogy ennyi ideig bírtátok! És a dokid előtt is, hogy ennyi ideig hagyott vajúdni! :idea:

:) Nagyon helyes a kisfiad! Hogy tetszik neki az ovi?

Tünde :) Örülök, hogy mégsem kell Árminnal kórházba mennetek!

Kata :) Ha nem a gyermekorvosotok a homeopata, akkor sajnos őt saját zsebből kell fizetni. Mi is kemény pénzeket hagyunk ott :(
További jó nyaralást! :wink:

Enikő :) Jó olvasni, hogy ilyen tündér a kis Milán :D

Zsolka :) Ritmit :) Rétes :) Mégegyszer köszi szépen a szülinapi jókívánságokat! :D

Rólunk: kezdem a jóval: tegnap voltam homeopatánál, megkaptam azon szerek listáját, amiket a 35. héttől el kell majd kezdenem szedni, illetve amiket szülés közben és után szedhetek. Azokat a szereket, amiket a baba fog megkapni, oda is adta, a többit én szerzem majd be.
Meg is hallgatott, azt mondta, már csak nagyon kevés lerakódás van a tüdőmön, amit fel kéne köhögnöm.
A rossz hír: az elmúlt pár hétben annyit köhögtem, hogy iszonyatosan fáj a bal oldalam minden egyes köhögésnél és orrfújásnál, komolyan, ma reggel már elbőgtem magam. Feküdni sem tudok a bal oldalamon, majdnem minden mozdulatnál fáj :( Kicsit tropára mentek a bordaközi izmaim :evil: :evil:

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok!

Ma délelőtt kaptam az sms-t Borgmamától!!!

Tegnap délután megszületett Léna 3830g 57 cm. Mindketten jól vagyunk. Puszi

Puszilunk mind Borgmama, gyere hamar és mesélj, remélem minden jól alakul...

Üdv
Dana

Kép
danaaia
 
 

 
 

Sziasztok!

Borg!
Szívből gratulálok Lénához![/size] Minden jót kívánok, remélem minden rendben van! Várunk nagyon "haza" ! :D
Nem egy kicsi baba lett Léna!

Timika!
Örülök a jóhíreknek! Akkor ez olyan, mintha izomlázad lenne a bordádban? Nem lehet jó érzés, sajnálom.

Enikő!
Annyira jó, h ilyen pozitív dolgokat tudsz mesélni! Örülök, h minden rendben van a fiúkkal!
Nálunk mostanában Mikinek vannak kínjai éjjel vagy hajnalban, ki tudja mi? Legtöbbször pukiznia kell, utána nyugi van, úgyhogy azon agyalgatok, h mit eszik egész nap, de nem jut semmi az eszembe, ami puffasztaná. Tejet nem iszik simán, mostanában nem volt se bab, se borsó a repertoárban. Almát, banánt eszik, de ezeket eddig is ette majd' minden nap. :? Úgyhogy fogalmam sincs mitől van ez. Lehet, h az a baja, h túl sokat eszik. :roll:
Megyek hímezni! Jól haladok vele, csak egyre közelebb van a nap, amikor vmit kell kezdenem az elszámolt fejével szegény csajnak... :D Szóval a végefelé járok már.

Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Isten éltesse a kis Lénát anyukájával, családjával együtt! Sok-sok erőt, türelmet, tejet és jó ismerkedést a kislánnyal! Teljenek nyugalomban, békességben, szeretetben napjaitok!
Borgmama! Te mindent megtettél, többet is, mint bárki gondolta volna! Jó egészséget mindnyájótóknak!
Izgatottan várom én is a történetet, persze ha már lesz erőd, energiád és kedved leírni!

Timika!
Ó, sajnálattal olvasom, hogy külön finanszírozás kell a homeósnak! Köszi, hogy segítettél! Nem tudom, ezek után hogy legyen. Sokan vesznek egy homeós könyvet és a szerint adagolják a tünetek alapján a bogyókat. Persze jobb, ha orvos látja-tanácsolja-adja. Bocsi, hogy már ennyit nyaggatlak ezzel a témával...Te az "önkényes, laikus" adagoláshoz mit szólsz?
Jobbulást Neked, pihentesd valahogyan a fájó részeidet....
Megosztanád, hogyan tanácsolta neked a homeós bogyók szedését a szülésznőd?

Rétes!
Szegény csajod feje, biztos sokat fáj már...de türelem, nemsokára megszépül az a fej...
AZ alma és banán egyébként szorulást is okozhat. Szerény véleményem szerint lehet, hogy ki kellene próbálni azt, hogy ne kapja minden nap...H.-nak sokszor volt vele gondja. Mások beleraknak barackot (na jó télen ez nehéz), de üvegesben van őszi, lehetne hozzákeverni, nekem ezt javasolták, meg a sárgabarackot.
Bárcsak nekem sokat enne H!

Képzeljétek, anyukám elvitte őt a falum ovijába, és úgy ült a kis asztal mellett a kisszéken a gyerekek között, mint egy kisangyal. Még játszott is a gyerkőcökkel.

Szép, tavaszias napot kívánok mindenkinek!

borakata
Vendég
 


Drága Borgmama!
Szívből örülök és gratulálok ) "kicsi" :) Lénához! Igazán stramm voltál!! Léna kicsit a mi lányunk is, hisz még nem is volt, amikor már imsertünk Téged! :wink: Várunk vissza, addig is pihengessél, ismerkedjetek!!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Katám, most látom, Huncut vonalzója olyan, mint Villőé, csak neki egy kisfiú mutatja az időt:) Na, majd valamikor összeismertetjük őket, szimpatikus ez a korkülömbség:)

Zsolka!
A Pilates tényleg nagyon jó, de igazából teremben tanártól jó tanulni, megértem, ha dvd-ről nem ment. Eredetileg gépekkel csinálják a gyakorltokat, de sajnos Mo-on az pofátlan biznisz, 4-5 ezer froncsi egy gépes pilates óra...megfizethetetlen. Én egy sima pilates órára járok, de ez is nagyon jó, jó fej a tanár, nagyon jól esik egy óra. BA-t egyébként le fogom tölteni, köszi a tippet!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Üdv a világban, kicsi Léna, nőj nagyra!!! :D

Tegnap leültem beszélni a kicsi lányom fejével, hogy mi is lesz, ha beindul a szülés. Volt nagy bömbölés, hogy apa maradjon itthon. Remélem megemészti, mire odajutunk. Összeraktuk a kiságyat, Léna ki-beugrál belőle, úgyhogy egy darabig még nem rakom föl az ágyneműt, hátha pár nap múlva már nem lesz olyan érdekes. Szerencsére aludni nem akar benne. :twisted:

Rétes, kanál szilvalekvár? Én azt szoktam adni Lénának, ha csokievő nap van az oviban. Nagyon tud ő is szenvedni, természetesen leginkább éjjel 2-kor kell maszírozni a hasát, amíg nem sikerül kakilnia. Már előre félek a következő ovis szülinaptól.

Kép

Kép
eveta
 
 


Borgmama, drága, akárhogyis, de ez egy szép hír, jó hír. Nagyon várom, hogy Te hogy élted meg - addig én sem tudom valahogy eldönteni, hogy mi kapjon a legnagyobb hangsúlyt a bennem kavargó érzésekből. Minden esetre most azt emelném ki, hogy izgultam, szorítottam, és a végén megkönnyebbülten olvastam, hogy minden elrendeződött, és megérkezett ez a várva várt Léna. Bátor voltál minden döntésedben!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Képzeljétek, ma délelőtt ovi-nézésen voltam :shock: Elképesztő érzés, ami azt illeti. De közben meg jó is volt, és tök izgatott lettem: vajon hogy tetszene Andrisnak itt, vajon milyen lesz, mikor már ovis lesz, vajon... annyi kérdés van, hogy még!

Ritmit, Ti hogy álltok az ovizással? Jelentkeztetek már? És abba az oviba, ahol jártál megnézni?

Igen, lehet, hogy a Pilates tényleg csak tanárral megy igazán. Tény, hogy remek volt, ahogy az órán a lány magyarázta, személyesen kijavítgatta a mozdulatokat. És tényleg csodákat tesz, legalábbis ami a hátamban feszülő érzéseket illeti. Majd egyszer...
BA meg szerintem a legjobb, ami ebben a stílusban "kapható": nem idegesítő a stílusa, kedves, a gyakorlatok változatosak de szakszerűen vezetettek is (nincs az az érzésem, hogy kárt teszek magamban, ha ezt így mind megcsinálom - ha bírom...). Nna, ennyit a reklámok világából :D

Timika: jaj, ezt ismerem! Én is köhögtem a szülés előtt vagy 3 hétig, és szörnyűűű volt, már minden mélyebb belélegzéstől féltem, mert akkor jött "Ő" :? és soha nem lehetett tudni, hogy mikor nyilall bele a fájás a hasam oldalába. Nekem a vakbelem táján sajgott, hol egyik, hol másik oldalon, borzalmas érzés, a legrosszabb fektemben volt (nyilván akkor még jobban húzódik a has amúgy is, na abba beleköhögni-tüsszenteni rettttenetes). Akkoriban itt biztattak a lányok, s mindenféle házi praktikát bevetettem, hogy elmúljon, amit csak javasoltak. A legutálatosabb, bár kétség kívül a hasznosabbak közül való a cukorszirupos hagymatea volt. Hát ha ittál már rosszat... :shock: Féltem, hogy így megyek szülni, de aztán elmúlt addigra. Természetesen. :)

Na, most már tényleg át kell kapcsolnom az agyam Lilláról-Borgról Háziboszira-Evetára. Timika meg a rajt mögött készül! Éljetek soká, lányok, szép termés lesz idén is!

Kép

Kép
zsolka
 
 


zsolka,
milyen alkalomból néztél ovit? Keresgélsz már vagy másért voltál ott? Mi tetszett? Vegyes csoport vagy homogén? Foglalkozást is láttál? Léna a kicsi mosdóba szeretett bele, amikor ovinézőben jártunk, pedig még nem is volt szobatiszta.

Kép

Kép
eveta
 
 


Hú, mi nagyon várjuk az oviba a jelentkezést, egy szépséghiba van: esélytelen, h felvegyék Bálintot. Először megyünk április elsején a katolikus oviva felvételizni!!, igen, jól olvastátok, felvételizni:), aztán meg május első hetében jelentkezés van az önkormányzati ovikba,kettőbe adjuk be, a körzetibe, eslő helyre meg egy közelibe, ahova van ismerettség, de szerintem sz@rt sem érünk vele, mert sokaknak van, egyenesen az önkormányzatnál, ott nyalják be magukat, polgármesternél, alpolgiknál, a Jóisten tudja, kinél még...elképesztő dolgokat hallok a környéken, kezd elegem lenni :cry:
Eveta, mi is voltunk mégjanuárban ovit látogatni, Bálintnak nagyon bejött, Ő már szobatiszta, pispit is a kis wc-be:).
Nekem mind a két fajta csoport jó, megvan mindnek az előnye. A vegyes pl. Bálintnak talán jobb lenne, szereti a nagyobbak társaságát. De nem hullajtok krokodil könnyeket, ha kicsi csopiba veszik fel, csak vegyék fel!!!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Eveta: hát kérlek abból az alkalomból, hogy nyáron Andris 3 éves lesz :shock: Döbbenet szerintem, szinte botrány, de így van: nemrég jelentettem be itt és ott, hogy várom, erre tessék, ovit kereshetek neki.
Most kezdődnek a kerületi ovikban a nyílt napok, egy ilyenre mentünk el. Ez egy felekezeti óvoda, úgyhogy amolyan első fecske a nyílt napok tekintetében is, s ha ide nem veszik fel, még ott a többi - de itt is hasonló a helyzet, mint Ritmiték körül: ezer gyerek, kevés óvodai hely.
Az ovi egyébként állati helyes volt, az óvónénik is, az igazgató is, foglalkozást is láttam és az is nagyon szimpi volt. (Jó kritikus vagyok pedig.) Andris nem volt velem, mert ez amolyan szülőknek szánt információs izé volt, de mondták, hogy csak telefonáljunk oda, késő délelőttönként nyugodtan be lehet menni a gyerekkel is megnézni. Be is megyünk majd, kiváncsi vagyok!

Ebben az oviban vegyes (mármint életkorilag) csoport van, ami elvileg nekem abszolut második helyre sorolódik egyébként, de hát valamit valamiért. Azért nem szeretem annyira, mert kevés olyat láttam, ahol jól működik, legtöbbször sajnos épp a két szék közt a pad alá helyzet alakul ki: sem a kicsik nem kapnak elég odafigyelést, sem a nagyok elég kihívást. Amikor meg tesókat nyomnak be közös csoportba "úgyis ott van Pistike, majd ő vigyáz rá" felkiáltással, azt igen rossznak tartom, szerintem - a vitathatatlan könnyebbség ellenére, amit a szülőnek az egyszerre leadható gyerekek jelentenek - minden gyereknek szüksége van a saját kis terére, ahol nem merül fel a tesóval való összehasonlítás lehetősége sem.

Ha véletlenül sehová sem vennék fel, akkor sem dőlök a kardomba, mert azért van bennem bizonytalanság, hogy jó lesz-e ez már neki - akkor kapna még egy évet velünk. Ha meg fölveszik valami szimpi oviba (nem érdekel, van-e tornaterem, csúszda, angolóra: egyedül csak meleg szívű óvónénit kérek, a többit megoldjuk), akkor szépen nekikezdünk, eleinte csak délelőtt, és szívem szerint heti négy napon - ha lehet. Hát erre jutottam én, fogyasztástudatos anyuka :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Ritmit: Bálint tényleg szobatiszta? Fú, irigykedem. Andris szabotál. Ha nincs rajta pelus, remekül szól, és bele is pisil a WC-be. Ha van rajta, akkor is szól egy csomószor- csak nem hajlandó megválni a peluskától. S végül ha más van rajta, nem pelus, akkor tutira nem szól, hanem lazán becsorgat, aztán csöndesen ücsörög benne, míg észre nem veszem :roll:
Hogy csináltad?

Kép

Kép
zsolka
 
 


Léna vegyes csoportba jár, és elég jól működik, ahogy én látom. Amikor kicsi volt, sokat segítettek neki a nagyobbak, most már ő segít az újaknak. Ősszel sok új kicsi jött, minden nagyobbacska be volt osztva egy kicsi mellé, akinek segített öltözni, kikísérte WC-re. Nagyon komolyan vették, jó volt nézni. Amikor munka van, mindenki a saját szintjének megfelelő eszközöket és feladatokat kap, én úgy látom sokat ügyesedik a lányom, nem húzzák vissza a 3 évesek. Mindig van új vers, dal, nem ugyanaz ismétlődik évről évre. Mondjuk ez Montessori-módszerű csoport, ami amúgy is a saját tempóra és az önálló felfedezésre helyezi a hangsúlyt, lehet, hogy ezért is működik könyebben. Azért is szeretem, mert így se a későbbi kezdés, se az esetleges tovább maradás nem okoz gondot. Az öcsém tovább maradt egy évvel, és nagyon utálta, mert minden barátja elballagott a csoportjából. Léna februárban kezdte, és nagyon könnyen befogadták, mert hozzá vannak szokva a jövés-menéshez. Úgyhogy szerintem nem kell félni a vegyes csoporttól, ha jók az óvónők, akkor minden gyerek megtalálhatja benne a helyét.

Kép

Kép
eveta
 
 


Sziasztok!

Szia te cseppet sem kicsi Léna lány! Jól megizzasztottad anyukádat! De most már itt vagy és bújjatok össze! Jó anyád tesz majd róla, hogy jól érezd magad!

Enikő! Ez a Mián fiú egy angyal! Bár mi is itt tartanánk majd 9hetesen!!! Elképesztő, hogy már ennyi idős! Még most szurkoltunk, hogy minden simán menjen nálad és Tündinél is...

Jaj Timika ez nagyon sz.r lehet, már eleve egy hosszan tartó köhögés is megviseli az embert, nemhogy még rámenjen az oldalára meg az izmaira is. De nézzük a pozitív oldalát:lehet hogy szülés után a kórházból darázsderékkal fogsz kijönni :wink:

Borakata4 Gyógyszertárakban is lehet kapni homeós kiadványokat nekünk a Homeopátia napjainkban van meg én kisebb bajoknál abból szoktam okoskodni elég részletes szerintem. Ha nem is válik be valami ártani nem árt, így nem nehéz :)

Eveta! Ezek szerint apás statisztálásos szülésre készültök? Mi úgy beszéltük, annak futunk neki bár ma már az emberem nem túl biztos a dologban. Az elején bent lesz azt mondja, de a végére inkább kifáradna. Szuper. És ha nekem akkor is szükségem lenne rá????? Bár az is lehet hogy én fogom kizavarni, de ezt előre akkor sem lehet szerintem tudni majd ott dől el út közben. Erre majdhogynem megsértődött, hogy nehogymár kényem-kedvem szerint kelljen neki jönni-menni a szülőszobában! Namost lehet, hogy önző vagyok, de mióta szól ez az apukáról? :roll: :D Hihetetlen a csávó!
A kicsi lány pedig biztos jobban fogja viselni a helyzetet amikor élesben megy majd a dolog. Ahogy mesélted mennyire figyel rád, lehet hogy az eszébe sem jut majd apáért reklamálni.

Óvoda! Az egyik kedvenc témám csakúgy mint az egész oktatásügy :lol: És lehettudni milyen felvétlire kell számítani, Ritmit? Fantasztikus...Annyira szép szólamokat lehet hallani a gyerekek pszichés igényeiről, de ilyenkor kiderül hogy milyen sok helyen le se kakkantják az egészet... Szóval nagyon kíváncsi vagyok.


Most nézem, hogy hiába szerkesztettem új vonalzót, holnapután ez is azt fogja mutatni hogy megszületett Alíz :) Hátha lesz is alapja a dolognak. Tegnap borult nálam a bili, egyszerűen elegem van a terhességből és a vele járó dolgokból. ELEGEM!!!!!!!!! Babázni akarok!!!!!!!!! És vissza akarom kapni a testem. Szóval ma bementem egy gyógynövényboltba, és beszereztem málnalevélteát is a homeós bogyók mellé. Az eladónő aranyos volt mondta, hogy óvatos legyek vele, mikorra vagyok kiírva? Amikor meghallotta hogy holnaputánra aszonta: Ó akkor nyugodtan literszám :D

Jöjjön mááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááár!

Bocs mindenkitől a nyűglődésért és szép álmokat nektek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


háziboszi,
a császárt már végigasszisztálta, most is jön velem. Nagyon fél, sokkal jobban, mint én, de egy hős, és jön. Szükségem van rá, hogy valaki tiszta fejjel tudja kommunikálni az érdekeimet, sajnos én kórházi szituációban teljesen regresszálódom. Képtelen vagyok felnőttként kommunikálni. Ha valaki szülői szerepben szól hozzám egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben, én rögtön belecsúszom a gyerek szerepbe, abból is a teljesen hatástalan passzív-agresszív válaszmódba. Ami sajnos felhívás keringőre a kórháziaknak. Hisztis a tyúk, nem kell komolyan venni.

Különben is arra hajtok, hogy az orvostudomány fejlődése elérje azt a fokot, hogy a harmadik babánkat már ő hordja ki. Asszem, kicsit már én is kezdek besokallni :mrgreen:

Hihetelen, hogy még egyben vagy, nagyon drukkolok, hogy mielőbb elinduljon a babád!

Kép

Kép
eveta
 
 


Borgmama:
Most estem ide a gép elé,és gyorsan igyekeztem visszaolvasni.. Te jó ég,néztem a dátumozásokat,mikor mentetek be 5 percesekkel,és mikor "adtad fel"... Hát őszintén,le a kalappal előtted!!!!
Szívből gratulálok az egyáltalán nem is kicsi lánykához :D . Tényleg az a lényeg,hogy egészségesek vagytok,mindenesetre a szüléstörténetre nagyon kíváncsi vagyok.. :roll:
Még egyszer....... GRATULÁLOK! NAGYON ÜGYES VOLTÁL!!!!!!! :!: :!: :!:

Timika,és...nem tudom most visszanézni,ki rakott még fel szülinapos képet :oops: ,de tünemények!!! Gondolom,a tüzijáték nagy sikert aratott! :D :D

Sajnos semmi máshoz nem tudok most hozzászólni (lehet,hogy jobban is jártok? :lol: )... Nincs IDŐŐŐŐŐŐŐM :cry: :cry:
Ez egy mai kép az összes kis lurkicról... :D

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Sziasztok!
Boszi!
Semmi gáz, nyugodtan add ki magadból, ami ki akar jönni! Mi aztán értjük miről beszélsz! :D Emlékszel, Borg is ki volt akadva még a 41. oldalon! Amit arról írtál, h vissza akarod kapni a testedet, az annyira ismerős. Asszem a Miki azért szopott csak 8 hónapig (nem választottam el, vagy ilyesmi, csak úgy lelkileg talán), mert folyamatosan ez a mondat zakatolt az agyamban. Akkor már kb 2 és fél éve vagy terhes voltam, vagy szoptattam (vagy mindkettő) és már nagyon elegem volt az egészből!
Idd csak a málnateát, remélhetőleg segít a gyorsabb tágulásban (úgy tudom erre jó).
Az apás szüléshez csak annyit, h a férjem égre-földre fogadta, h semmiképpen nem nézi meg, ahogy kijön a gyerek, és bizti-bizti nem vágja el a köldökzsinórt. Mégis megtette mindkettőt, sőt a dokim le is fotózta, így meg lett örökítve, h mennyire élvezte az egészet! Később be is vallotta, h nem lehetett nem nézni az eseményeket és hogy nagyszerű élmény volt neki. Szóval sok minden ott dől el a helyszínen! Nem csak az apa, de az anya sem mindig úgy viselkedik, mint az előtte elgondolta. Vajúdás alatt asszem egyetlen szót se voltam hajlandó szólni a férjemhez és szó szerint ellöktem a kezét, ha hozzám akart nyúlni. Pedig előtte nem így képzeltem el az "együtt szülünk" dolgot!

Kata!
Remélem, h sikerül megigazítanom a csajom fejét! :D
Mikinek nincs szorulása, sőt, minden nap 1-3 közti kaki van, úgyhogy ezt talán nem fokoznám tovább. :D Így is kész csőd a pelus vásárlás!
Nálunk ui. Ágoston is pelusos még. Van egy bilink, de nem izgatja. Egyáltalán nem akar ráülni. Én eddig szolídan nyomom a szobatisztaságra nevelést: emlegetem neki, h ki mindenki csinálja már wcbe, hogy azt majd ő húzhatja le, hogy majd veszek neki alsónadrágokat, amilyenek apának is vannak, stb. Forgatja a gondolatot a fejében, sokszor rákérdez, főként az alsónadrágok érdeklik. :D A tervem az, h tavasszal leveszem a pelust és lesz, ami lesz. Úgy érzem, agyilag teljesen megérett a dologra, csak kell neki egy lökés. Most nagyon optimistán úgy gondolom, h nem lesz vele semmi gáz. Remélem így is lesz. 8)

Zsolka!
Ez az ovi nagyon izgi nekünk is! Augusztusban Á. is 3 lesz, egek! Mi havonta 1x megyünk az oviba, van baba-mama kör, vagy mi, de úgy hogy vannak ott óvónénik is, akik próbálják rávezetni a kisdedeket az ovi hangulatára. Teljesen egyetértek veled abban, h az ovónénik személye a legfontosabb, nem pedig az óvoda felszereltsége és kinézete, vagy hogy tanulnak-e idegen nyelvet. Magam részéről elég dogmatikus vagyok abban a kérdésben, h mennyi elfoglaltság kell egy kisgyereknek. Nem vagyok híve annak, h ovis és kisiskolás gyerekek nyelvóráról zenesuliba és edzésre rohangáljanak, h ne legyen a héten olyan nap, amikor nincs semmi külön program. Úgy érzem nagyon is elharapóztak ezek manapság, mert a szülőkkel elhitették, h ezek nélkül iszonyatos hendikeppel indulnak a gyerekek az életnek. (a legdurvább, amit ezzel kapcs-ban láttam, az vmi szivárvány vagy mifene egyesület, ahová csecsemőket kell elvinni, h felmérjék a képességeiket és aszerint fejlesszék őket! Nem félreértés, pár hónapos, teljesen egészséges gyerekeket! Meg áll az eszem!) Szerintem ez nem így van. Én úgy gondolom, h nekik sokáig elsősorban játékra, kikapcsolódásra és szeretetre, családra van szükségük. A suliban már úgyis annyi dolguk, házifeladatuk lesz, h csak lesünk. Én most úgy gondolom, h sportolni fognak, de más külön programot nem akarok nekik, csak ha különösen akarják.
Úgy tudom, h ebben az oviban, ami itt van, nincs vegyes csoport. Nem is gondolkodtam még rajta, h milyen lehet. A snőm legkisebb fia ilyenbe jár. Ők még örültek is ennek, mert a kissrácnak van 4 nagyobb testvére, és mindenütt a nagyobbak társaságát kereste már ovi előtt is. Szóval nekik bejött.

Eveta!
Nem könnyű a gyerekek felkészítése egy ilyen stressz-helyzetre, minthogy mindketten elmentek "szülni". Viszont azt gondolom, h az életben az ilyen kivételesen fontos események különleges hozzáállást követelnek. Egyszóval, Léna biztosan megbirkózik majd a helyzettel. Ti biztosítsátok róla, h nem történik semmi tragédia, meséld el neki, h mi fog történni, de azt hiszem nem kell túllelkizni, mert az neked nehezíti meg a szülésre való odakoncentrálást. Legalábbis én így látom.

Hú, de rengeteget írtam. Copyzok is mielőtt ráküldöm! :D
Üdv: Viki
Vendég
 


Barbamami!
Kb egyszerre írtunk, úgyhogy most látom csak a gyermekeidet. Nagyon szépek! Gratulálok hozzájuk!! Jó sok haja van Tominak tényleg!
Üdv: Viki
Vendég
 


Köszi, rétes, próbálom nem túllelkizni, de nehéz. Hajlamos vagyok ebben kicsit túlpörögni, egy színházba menést is hetekig készítek elő. Ma azt kérdezte, hogy ha nem mennék be a kórházba, akkor nem jönne ki a baba? Mondtam, mindenképpen kijön. Következő kérdés: Akkor minek megyek be a kórházba.

Különórákkal kapcsolatban teljesen egyetértek. Ovikezdéskor a lányom olyan fáradt volt hónapokig, hogy 6-kor rendszeresen elaludt a foteljában, nem is mentünk semmi különórára több mint egy évig. Ősztől kezdett néptáncra járni, heti 2X45 perc, és ez pont elég is neki. Szeret itthon szüttyögni, meg nekem is hiányozna, ha nem lenne óvoda után 3-4 óránk beszélgetni, játszani.

Kép

Kép
eveta
 
 


Háziboszi, nagyon megértem, hogy elég volt a terhességből. De már tényleg nincs sok hátra:) Bocs, ilyenkor egy ilyen nap után csak ilyen közhelyeket tudokírni :wink:
Tényleg Boszi, Te hol is fogsz szülni? Biztos írtad már vagy ötször, de én már csak ilyen kis figyelmetlen vagyok:)

Zsolka, Rétes!
Szerintem is az ovónéni személye a legfontosabb, ezt nem magamtól találtam ki az okos kis fejecskémmel, hanem sok-sok normális ovis ismerősöm (mármint szülők:)) mondták. A két ovit, amit kinéztünk pl. pont emiatt tudom összehasonlítani, mert a Táltos nevű önkormis ovi kifejezettn teljesítménycentrikus, nagyon sok különprogram van, mint pl. angol, és nekem az a benyomásom, hogy kicsit sznob is, főleg a szülők, brutál közelharc megy a helyekért. Ennek ellenére szeretnénk nagyon, ha felvennék Bálintot, mert azért jó ovi, közel van, csak tartok attól, hogy nem annyira a mi világunk a társaság és a szemléletmód, ami ott van. Akkor már sokkal inkább a kat. ovi, de az meg messzebb van, ez főleg hosszabb távon okozhat problémát,amikor már én is dolgozni fogok.

A szobatisztaság nálunk viccesen kezdődött, férjem érdeme, amikor zuhanyzott Bálint, előtte mindig pisilt a zuhanytálcába, aztán kapott bilit még a nyáron, és szépen elkezdett szólni, hogy bilibe, amikor pisilni kellett neki. Először a vakkantás volt stabilabb, aztán a pisi is, és napközbeni pelust is elég hamar elhagytuk, valamikor a nyáron. A pisi egyébként még azért nem 100%-os, de csak itthon, ha elmegyünk, sosem pisil be. Itthon néha elfeledkezik róla, és becsurgat, de egyre ritkább. Nagyon szereti amúgy, hogy Ő már ilyen nagy fiú, és bilizik:), és amikor ovit látogattunk (mert persze ezt nem lehetett kihagyni, naná, megkérdeztem tőle a vezetőnő előtt, h akar-e pisilni:), az ovivezető is mondta, h tök ügyes, h már szobatiszta. Alváshoz még van pelus, az egynagyobb projekt lesz elhagyni.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Háziboszi! Ez az a hely, ahol lehet nyűglődni. Tökéletesen értjük mi zajlik benned!
Igen, hihetetlen ahogy az idő repül! Ne aggódj, mert majd te is hamar belerázódsz a kétgyerekes létbe! És ahogy Meggymag írta volt még nekem annó " annyi terhet bírunk, amennyit a sors rak ránk" ( na ezt most nem szó szerint idéztem :oops: :oops: :oops: ) ez tökéletesen igaz. Meglátod majd te is remekül megbírkozol a feladattal. Addig is kívánom neked, hogy mielőbb, könnyen és gyorsan szüljél!

Barbamami! Gyönyörűek a gyerekeid! Szép kis családod van! Ilyen segítséggel könnyű az élet! :lol:

Ovoda! Én is szerettem volna Leventét 3 éves korátol beadni oviba legalább heti 2 nap 4 órát, de nem tudom ez hogy sikerül. Most áruljuk a lakást (remélem mielőbb megveszik) és még nem tudjuk hová költözünk. Az ovikba meg úgy tudom májusba kellene már jelentkezni.

Szobatisztaság! Egy éve van bili nálunk is, de eddig csk párszor sikerült rakni bele valamit. Pedig sokszor mondja, hogy kaka, de ahogy Vikiéknél nem hajlandó ráülni. :roll: Azért bízom benne, hogy hamarosanmenni fog ez is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő:
Hát sajnos nagyon észnél kell lenni ovi-beiratás ügyben,mert van,ahova már márciusban kell jelentkezni,de átlag április eleje... :roll: Viszont én azt hallottam,hogy akinek kistesója van,és otthon van vele az anyukája,azt nem is veszik be az oviba....
Petim nem jár.. De igazság szerint,nekem így egyszerűbb,mert Napsugár egyedül megy a 2 percre lévő suliba,az ovi viszont messze van,összeszedni a társaságot időre,elmenni,érte menni... :roll:

Boszi:
Na,csak nyugodtan legyél "önző"!!!! Elvégre te szülsz,nem?.. Azt hiszem,még mindig kisebb megterhelés akár ki-be mászkálni a párodnak,mint szülni :roll: Vagy ajánld fel.hogy cseréltek!! :D :D Szüljön ő,majd te mászkálsz :D :D :D
Én az első 3-mal egész jól elvoltam. De most a 4.-nél az utolsó 2 hetet végignyavajogtam,szó szerint! Az ember nem kap levegőt,fájnak a bordái,már wc-re menni se tud... Szerintem aki már szült életében gyereket,annak nem kell magyarázni :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Itt moziztam :lol:
Eveta, csak pár másodperccel előztél meg! :wink:
Na de a többit majd holnap, ahogy az illetékes kérte.
Én sajnos csak délután leszek, de akkor nagyon.

Jó éjszakákat kívánok.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Én meg nem tudtam meghallgatni! És itt bosszankodom!
Egyszerűen nem jött be az élő adás, pedig még annak a programnak a letöltésével is próbálkoztam. A rendes rádiónkon az a frekvencia meg csak sustorgott. De majd ti beszámoltok :D

Jó éjt mindenkinek, Alíznak és Tádénak is! :D
Vendég
 


Sziasztok!!!!!!

Köszönöm Mindenkinek a figyelmét, aki meghallgatta az első, élő adásban történő szereplésemet!

Jujj, nagyon izgultam!
Szeretném megköszönni külön nagy szeretettel a műsorvezető barátnőm nevében is ZSOLKÁNAK ÉS EVETÁNAK az sms-kérdéseit! Meg azoknak még, akik írtak!Nagyon nagyot segítettetek, lendítettetek rajtunk!!!! Én a kérdések hatására oldódtam fel igazán, és engedtem el magam!
Köszönöm Nektek!!!!!

Jó érzés, hogy számíthattam rátok!

Sajnálom, hogy Virág nem sikerült befogni az adást!

A többit holnap, megyek, mert szétizgultam magam, és a kis porontyom is hív!

Kíváncsi vagyok a reagálásaitokra, véleményeitekre!!!!Nagggyyyon!

Békés éjt!
Puszi
borakata
Vendég
 


Nekem is csak a laptopon sikerült, se a nagy gép.se a rádió, se a mobiltelefon nem akarta behozni.

Tádénak átadom a jó éjt kívánságot, köszi. Annál is inkább mert holnap fél 9-kor nst.

Kép

Kép
eveta
 
 


borakakta,
jó volt, a férjem is végighallgatta, valahogy ittragadt mellettem. Pihend ki magad! Holnap átbeszéljük.

Kép

Kép
eveta
 
 


Halihó!

Lemaradtam az adásról!!!!!!Létezik, hogy benéztem, hol lesz pontosan???? Ugye meséltek majd?

Köszi a jóéjtkívánságot, átadom a kiscsajnak :)

Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Sziasztok!

Borgmamának sok szeretettel gratulálok a kicsihez. Sajnálom, hogy nem egészen úgy alakult, ahogy szerette volna, de néha sajnos muszáj elfogadnunk ezt is, a dolgok egy bizonyos szint után rajtunk "kívül" vagy "felül" állnak. Valamiért biztosan így kellett lennie. Mindenesetre hősiesen küzdött/küzdhetett ennyi ideig és mi majd megvígsztaljuk, ha arra szorul. Ha meg nem kell, akkor csak egyszerűen örülünk.

Mi nemrég értünk haza Bp-ről, és olyan fáradt vagyok, mint még soha, 0 energiatartalékkal, hullán, kifacsartan.. majd jövök valamikor

Hétfőn reggel, indulás előtt írtam egy hsz-t, az nincs meg, nem ment el..
Jóéjt!
megymag
 
 


szia barbamami,nálunk nincs olyan,hogy ,ha valakinek kistesója van,akkor azt nem veszik fel oviba.hol van ilyen hülye szokás?én biztos fellebbeznék.

mó73
 
 


szia timika,köszi a te kisfiadf is nagyon szép ,aranyos a tortás kép.neked hány gyerkőcöd van?

mó73
 
 


Merre vagytok? Várom a beszámolókat a műsorról. :D
Vendég
 


Sajnos nekem sem jött be tegnap az élő adás, pedig többször is próbálkoztam. Úgyhogy én is várom a beszámolót:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!

Borgmama!
Gratulálok mégegyszer a kis Lénához!!!!!!!!! Várom a részletes beszámolót!

Borakata!
Én végig hallgattalak a rádióban, ami nagyon tetszett! Külön izgalmas volt, hogy láttalak is....Kandi kamera.............?!
Az elején látszott, hogy nagyon izgulsz, de aztán szépen oldódott a hangulat! Nagyon jól beszéltél! Igazi lelkész vagy!!!!!!!!

Háziboszi!
Még egyben? Mikorra is vagy kiírva? Én a vonalzóidon nem igazodom el!

Remélem mindenkinél ilyen gyönyörű idő van, mint nálunk!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok lányok!

Most jutottam ide a géphez, előtte lustiztam – persze most korábban keltett H. – és szépen, lassan indult el a mai nap. (mondjuk nekem mindig ilyen komótosan indulnak a napjaim, nem tudom, van még vele valaki így közületek…sokszor ciki…bár biztosan több gyerekkel nem lesz már ilyen kényelmes a lét, mint most.)

Ha megengeditek, leírom, hogyan éltem meg azt, hogy élő adásban beszélgettem.
Kezdem az elejéről!
Hétfőn reggel felhívott a műsorvezető barátnőm, hogy a tervezett témában lemondták neki a meghívottjai a szereplést, így nagy bajban van, kit hívjon meg. Én – mivel „nyaralok” a szüleimél H-val – pedig kéznél vagyok – egy faluban lakunk – és segítsek neki. Elvállaltam. Korábban beszéltünk róla, hogy szeretné, ha elmennék vele beszélgetni. Emlékeztek, múltkor a férjem volt nála egy egészen más témában. Miután megbeszéltük, hogy o.k. elmegyek, elkezdtem izgulni és nekiláttam felépíteni a mondandómat. Természetesen összeültünk és beszéltünk arról, hogy milyen témák, cikkek, vélemények kerülnek majd elő a beszélgetés során. Tehát azért készültünk együtt is. Neki ez volt a 3. vagy 4. műsora, nem régóta csinálja. Kommunikáció-média szakos, elsőéves a SZIE-n, Gödöllőn.
A mi kapcsolatunk előzménye: egy nőorvosunk van egy közös barátnőnk által, aki műtősnő, neki is császár volt, és tul.képpen a gyerekek megszületésétől tartjuk intenzívebben a kapcsolatot, a férjeink nagyon jó barátokká váltak. Amikor kórházban voltunk H-val, (István, Heim Pál), akkor ez a barátnőm rengeteget segítette nekünk, lelkileg támogatott és mellettünk állt. Nagyon jól esett. Ennyit erről.
Szóval mindketten rettenetesen izgultunk, neki nehézség még pluszban a technika kezelése. Hozzáteszem: én lezsibbadnék, ha amúgy is stresszes szituban, amikor kérdéseket kell feltennem ,reagálnom, a beszélgetés fonalára figyelve vezetni az egészet,és közben gombok meg vezetékek. Huhh!
A témát én javasoltam neki. Mi ennek az előzménye? A várandósság alatt kezdtem el jobban beleásni magam az anyaság, szülés, stb. témákba. Persze inkább kismamáknak szóló újságokat olvastam, egy-két szakirodalmat is természetesen (agyba-főbe vettem a könyveket – alig férünk amúgy is a rengeteg könyvtől – és elkezdtem bújni a netet is. Egy véletlen folytán akadtam a babanetre, keresgélés közben. Az első fórum, ahová írtam, ill. hosszas olvasgatás után az az április-májusi babavárók topic volt. Párszor írtam, de nem nagyon reagáltak rám, sokan is voltunk abban a topicban (Virág ismeri, ő is írt oda sokszor!), így többet nem írtam oda, de olvasgattam, mert kíváncsi voltam arra, hogy a kisfiammal egyidős babák hogyan fejlődnek. Most már zárt lett az a topic – volt ott sok veszekedés-virtuális hajba kapás - így már megszűnt. Tény: sok hasznos infót megtudtam tőlük és segítettek abban, hogy ráálljon az agyam a témára. Aztán jöttem a császárral szültem topicba, ahová kevesen írtak. És odalátogatott Zsolka, Ritmit, Megymag és áthívtak ide. No, ennyit a történelemről…
Én javasoltam barátnőmnek, hogy mindenképpen pozitív legyen a beszélgetés kicsengése. Azért is mondtam ezt, mert úgy érzem, hogy mindenki tele van problémákkal, feszültséggel, bajjal, gondokkal. A munkám során tapasztalom, megélem ezeket. Az anyaság-témakör meg amúgy is mostanában más hangsúlyt kapott ebben a világban sajnos, a társadalomban és úgy éreztem, hogy igenis hangsúlyozni kell a fontosságát, bátorítani kell az anyukákat és segíteni nekik, még ha csak lelki támogatásról is van szó. Itt nálatok én ilyen szándékot vettem észre! A segítségnyújtás egymásnak, az őszinteség, a figyelem, az empátia! Ti ebből csillagos ötöst érdemeltek! És köszönöm, és hálás vagyok minden támogató, segítő tanácsért!
Milyen témák is voltak?
-többgyerekes anyák lenézése
-gyermekvállalás nehézségei
-2db cikk: lehúzták az itthon lévő gyeses anyákat, hogy nem csinálnak semmit
-a másik: egy anya nem tudja szeretni gyerekét
-miben tud segíteni az egyház?
-szinglliket csak érintettük
-saját tapasztalatok: közösség fontossága, jelentősége, baba-mama klub szerepe stb.

Persze az embernek hazafelé már több minden is az eszébe jutott, hogy ezt meg ezt kellett volna mondani..a téma nagy és sok lehetőséget rejt magában.
Egyelőre ennyi! Majd folyt.köv. Ja és bocsi a regényért…
Természetesen kérdezhettek…

Eveta!
Megtisztelő, hogy a férjed is hallgatta az adást. Örülök neki!

Tünde!
Aranyos vagy, köszi! Igen, a web-kamerát csak a vége felé vettem észre...akkor lehet, hogy nem iszok közben vizet (bár a kiszáradt torkom miatt muszáj volt). Akinek sikerült befogni, az tényleg megláthatta, hogy is nézek ki...most, az új, rövid hajammal. :)
Köszi a dicséretet, de tudod, van a jó mondás: jó pap holtig tanul...rengeteget kell még érnem, fejlődnöm, tanulnom és tapasztalnom, meg több bölcsességet magamba szívni...mert ugyebár már lassan betöltöm a 30.életévemet!
Csodaszépek a gyermekeitek! Gratulálok!

Eveta, Zsolka!
Örülnék, ha itt a többiekkel is megosztanátok, hogy milyen kérdést tettetek fel nekem! Én a nagy izgalmamban nem tudtam pontosan megjegyezni így utólag...

Csodaszép az idő! Tényleg, nálunk is!


Ritmit!
A vonalzónk tényleg hasonló! Megváltoztattam, mert talán így intimebb a "jelenlétem", nehezebb beazonosítani...

Huncutom most jelenleg éppen megint "ovis", anyukám elvitte őt sétálni, meg az oviba játszani. Hál Istennek már alig köhög, sokkal jobban van! Bár inkább este jön rá a köhögési roham.

Szép, napsütésben gazdag napot mindenkinek!
puszi
borakata
:lol: 8)
Vendég
 


Mó:
Abban az érdi óvodában,amibe én is jártam anno..,és aztán a nagylányom is járt,nos ott az a szokás,hogy ha az anyukának nincs protekciója,nem veszik fel a gyerekét. Ha van,akkor tök mindegy,hogy hány kistesója van,akkor is felveszik. De ez egy jó indok......
Óvónő (és tanítónő) vagyok,ott gyakorlatoztam anno,eléggé ismerem "belülről" :roll: is az óvodát....
Az egész oviban két olyan óvónő van,akit szívből tisztelek a munkájáért,odaadásáért,gyerekszeretetéért. A többi inkább csak "túléli" a napokat..
Pl a csapokhoz kirakott 1db műanyag pohár esete nagyon jó példa. Természetesen végigissza az összes gyerek,namármost ha egy beteg,a többi is elkapja,és arra a hétre meg van oldva a kevesebb gyerek-létszám.......
:?

borakata:
Sajnos nem hallottam a műsort.. :( Sajnálhatom,azt hiszem, a leírásod alapján :(
Te tényleg lelkész vagy? De jó! Milyen? Evangélikus? Református?
(A katolikusoknál azt hiszem,csak férfiak lehetnek "lelkészek"..)
Az én családom katolikus,a páromé is. De amikor meg akartuk kereszteltetni az első két csemetét (egyszerre.. hosszú..),olyan szinten kiábrándultam a katolikus hozzáállásból,hogy evangélikusnak kereszteltettük a gyerkőket. Nem bántam meg :D :D :D

Boszi:
:?: :?: :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Borakata!
A leírásod alapján még jobban sajnálom, hogy nem hallottam a műsort és így téged sem ismertelek meg jobban. Talán a többiek reagálásaiból majd megtudok valamit. Nagyon sokoldalúnak tűnik így látatlanban a téma, nem gondoltam, hogy ennyiféle oldalát érinteni fogjátok az anyaságnak. A témákat egyébként ki javasolta? Hogyan állítottátok ezt így össze?
Vendég
 


Helló!

Tündi! Mára vagyunk kiírva jelzem: SEMMI. Csak ez a köcsög vonalzó szivatja anépet, azt hiszi, minden dátum szentírás :evil:
Kezdek megint agyon de nagyon kiakadni pedig tegnap már nyugost voltam és jó kedvem volt. Lebeg itt a jövő hét első fele nekem, mint egy pallos. Hogy mi lesz ha addig nem jön a kiscsaj???? És MIÉRT nem jön, ha nem jön.
Áh! Úgyhogy most lefekszek aludni egyet addig se nypmasztom itt magam. És arra kelek, hogy hopp, jön a lány! És mire beérünk a kórházba, pikk-pakk meg is lesz :D (Vagy legalábbis valami ilyesmit álmodok 8) )

Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Barbamami!
Sajnos óvónő ügyben és is tapasztaltam hasonlókat, sőt még durvábbakat, nem is részletezem.... Én is beleláttam az óvoda, bölcsőde "intimebb" részébe....Tanulmányaim során.
Szerencsére, ahová most jár a lányom, az egyik óvónő nagyon szuper, de sajnos jövőre más lesz. kicsit aggódom is emiatt!!!!
A lányom annyira szeret oviba menni, hogy hétvégén is szorgalmasan öltözködni kezd kora reggel.....

Háziboszi!
Sokat gondolok Rád, hogy minden simán menjen.... Remélem valaki majd hozza a "nagy" hírt.....

A kereszteléssel én is bajba vagyok. Mi is katolikusok vagyunk. Az első két gyereket egy ismerős keresztelte, de csak udvariasságból, mert pont ő volt ott a munkahelyemen, amikor kiderült, hogy babát várok, és annyira erőltette....... Sajnos a 4,5 év alatt mindössze 2x láttuk, a két keresztelőn..........
Elfelejtette, hogy mi a keresztanyaság lényege... Ez főleg engem bánt leginkább, hogy nem jutnak eszébe a gyerekek!!!!
Aztán most itt a kicsi. Jó lenne megkeresztelni, de nem tudok kit hívni. Testvérem nincs, olyan rokonom sincs, aki esetleg elvállalná...
Már arra is gondoltam, hogy evangélikusnak keresztelem...... csak keresztszülők kellenének....
Na most jól kipanaszkodtam magam......!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Nekünk a férjemmel leginkább az tetszett, hogy nagyon hallatszott, hogy borakatának milyen fontos a gyereke ÉS a hivatása. Mindig örömteli olyan embert hallgatni, aki szereti a munkáját, és napokon keresztül tudna beszélni róla. Szerintem fontos, hogy minél több jó mintát lássunk a család és a munka összeegyeztethetőségére.

Nagyon jó volt, hogy minden szóba került témát, helyzetet megpróbált úgy értelmezni, hogy mi lenne, ha én találkoznék ilyen emberrel, akinek ez meg ez a problémája. Mit tudnék tenni én, hogy neki jobb legyen. Minden ítélkezés, minden közhelymondás nélkül.

Tőlem nagyon távol áll borakata világa, úgyhogy nekem ez egy kis utazás volt egzotikus tájakra. Én világ életemben Pesten éltem, a családom egyáltalán nem vallásos, olyan ember nevelt, akitől rendkívül távol áll a hagyományos női szerep. És mindezek ellenére nagyon közel éreztem magam borakatához, úgy éreztem, egy nyelvet beszélünk. Ez persze valamennyire az itteni írásaiból is átjött már, de ez a műsor megerősítette ezt az érzésemet. Olyan jó érzés, hogy vannak hidak közöttünk, bármrnnyire máshonnan is jöttünk, bármennyire más is az életünk.

Egyébként azt kérdeztem tőle sms-ben, hogy mit tanult a kisfiától, ami érzése szerint segíti, hogy még jobban végezze a munkáját.

Mióta Léna megszületett egyre inkább meggyőződésem, hogy rengeteget tanulhatok tőle, amitől jobb leszek a szakmámban. Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb tanár lettem, mióa ő van, mint előtte. És nem csak jobb tanár, hanem jobb munkaerő is. Remélem egyszer a közvéleménynek is leesik, hogy a kisgyerekes anyák nem selejtes munkaerők, sőt, sok olyan készséget tanultak meg a kisgyerek(ek) mellett, ami bármilyen munkakörben jól jön.

Kép

Kép
eveta
 
 


Itt vagyok, itt vagyok, loholtam!
Hát lányok, sajnálhatja, aki lemaradt, remek esti program volt, én egész meghatódtam, amikor megláttam Borakatát a kandi-kamerában, hogy tessék, ő az, akiről már annyit tudok, és most "megismerem". Állati hálás is voltam a bizalomért. Már csak ezért is lógtam a gép előtt fejhallgatóval a fejemen (előtte komoly gyerekaltatási turné volt, már fél 8 után elkezdtem őket altatni, mert egyedül voltam itthon, és muszáj volt, hogy aludjanak 9-re!!), és bizti kedvéért délután kipróbáltam, hogy bejön-e az oldal csont nélkül - valami szakállas bácsit láttam, de nem beszélt jól :lol:

Egyetlen témáról maradtam le lényegében: amikor az anya (talán egy konkrét anya? ez volt a másik cikk?) gyermekével kapcsolatos kötődéséről, szeretetéről volt szó. Akkor írtam az sms-t, és mire visszakapcsolódtam volna, már nem értettem a lényegét. Nem tudnád röviden összefoglalni, Borakata?

Két téma, ami nekem a legjobban tetszett: az egyik a család-hivatás témája. Nagyon tetszett, ahogy az anya kapcsán az egyensúlyról beszéltél, és az is, amit a végefelé mondtál, hogy idősebb lelkészek is kiemelték tanácsként, hogy azért a család az első - de emellett megjelent a saját életedben is az, hogy neked ez fontos, és családi összefogással, egyensúlyozással, férji segítséggel meg lehet oldani, hogy az anya is "aktivitáshoz jusson". (A kérdésem is erre irányult: vajon hogy valósítható meg az egyensúly munka és család közt, ha az anyának a hivatása is fontos, "szent", de a gyermekének is meg akar adni minden odafigyelést, amire annak szüksége van. Közel áll hozzám a téma, nem titkolom :wink: )
A másik legjobb rész számomra az volt, mikor a közösség erejéről, jelentőségéről beszéltél. Elvileg és konkrétan. A négy-gyermekes édesanya példája is szép volt - persze róla már itt is írtál valamikor korábban, de az ilyen sosem lehet unalmas.
"Kritika": én jobban örültem volna, ha ezekről, és még néhány témáról beszéltetek volna többet, nem többféléről keveset - minden ponton sajnáltam, mikor egy új téma került elő, hisz akkor az előzőben benne maradt esetleg még valami mondandó.
És egy kérdésfelvetés: vajon mennyire általános az a fajta szemlélet, amit cikkek alapján behoztál és amivel vitatkoztál? Tehát mondjuk ez a negatív, anyák szerepét, nagy családok érdemeit leíró? Arra irányul a kérdés, hogy érdemes-e vitatkozni ezekkel - vagy jobbat teszünk, ha inkább a pozitív példák, értékek felmutatásával, felcsillantásával, hangsúlyozásával "vesszük fel a harcot", vonzóvá, érthetővé, ismertté téve a pozitív példákon át ezt a szemléletet, felfogást. Elgondolkodtató volt, ahogy arról beszéltél a végén, hogy milyen kevés még a Te környezetedben is a jó példa, a vonzó minta. Nem lehet, hogy ez a baj, és vitával, szavakkal keveset lehet tenni? Úgy érzem, kevés okosat lehet mondani a témában, ami megfogja azokat is, akik más véleményen volnának, viszont egy-egy ütős, szép életpélda nagyágyúként durran - és még hiteles is, nem kell bizonygatni, érvelni mellette.
Hm... veszek levegőt... :oops:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!!!


ÓÓÓÓ, teljesen meghatódtam kedves szavaitokat hallgatva! Köszi és mégeygszer köszi! Kedvet kaptam a továbbiakban is egy-egy beszélgetésre a rádióban! Na nem mintha „szakember” lennék, de talán az ember pár felvetett gondolattal, témával, bátorító szóval tud segíteni!

Barbamami!
Örülök, hogy evangélikusok a gyerkőcök! Én is evangélikus lelkész vagyok!

Tünde!
A kereszteléses témafelvetésedre reagálok feltétlenül!!! Márcsak azért is, mert nagyon összetett dolog, és pár dolgot tapasztaltam már ezzel kapcsolatban! Mindenképpen visszatérek rá!

No, akkor válaszolnék a kérdésekre:
Először is!
Eveta!
Nagyon jól esnek soraid! Komolyan, nem is kaptam még ennyire szívhez szóló szavakat eddigi pályám során! Örülök, ha nem tűnt elcsépeltnek, közhelyesnek amiket mondtam, gondoltam. Annak meg még jobban, hogy átjött, mennyire fontos számomra a kicsim és a hivatásom. Ez a legnehezebb dolog az egészben, az egyensúlyt megteremteni. Nekünk, lelkészeknek azért is kell annyira ezekre odafigyelnünk, mert sajnos – és leeht, hogy most sokan csalódtok a lelkészekben – bizony sok a válás lelkészkörökben is…A mi egyházunk oly kicsi, hogy mindenki tud mindenkiről és mindenről…ez sajnos nem jó. De hatalmas tanulságokat rejt magában. Mások hibáiból tanulni mindig szerencsésebb, mint a sajátomból…
Sok, számomra ikon lelkész házassága ment tönkre a szemem előtt. Olyanoké, akikről nem i s gondoltam volna. A fő ok egyrészt a munkamánia, az, hogy keveset foglalkoztak a családjukkal és mindenek elé helyezték a gyülekezetet. A másik ok: félrelépés…igen, sajnos ez is előfordul. Szóval sok intő jel, eset van előttünk és ezért is igyekszünk a családot tenni az első helyre. Hiszen: hogyan tudnék hiteles lenni, házasságról beszélni, esketni, ha nincsen rendben az én portám ezzel kapcsolatban. Hogyan beszélhetek toleránsságról, empátiáról, ha nekem nem fontos? Hogyan buzdíthatok, vagy kérhetem a gyül. Segítségét, ha én nem segítek, ill. nem igyekezem e téren? A régi öregek, a mi elődeink megmondták: első a család. És mi ehhez is tartjuk magunkat. Szabadnapjainkon elutazunk (kiréndulni, szüleinkhez) pl. mert ha otthon maradunk, akkor egymásnak adják a kilincset az emberek. Muszáj megőrizni az intim szférát, mert akkor nincsen miből töltekezni, nincs hová elbújni, nincs vackunk, ahol csak mi vagyunk.
Eveta! Örülök, hogy általam kicsit belepillanthattál a mi hivatásunkba. Természetesen tegnap a nehézségekről szándékosan nem beszéltem. Elég mindenkinek a maga baja, de érintettem és utaltam rájuk. Annak is örülök, hogy érthető voltam. Sokszor félek attól, hogy ne csapjak át szamai zsargonba, teológiai szaknyelvbe, amit nem sokan értenek. A mai világnak szüksége van arra, hogy úgy fogalmazzuk meg a mondandónkat, olyan köntösbe bújtassuk az Isten Igéjét, amely érthető, befogadható és elfogadható is. Ez egyébként nem könnyű. Nem könnyű aktuálisnak, képszerűnek lenni.

Csajok, folytatom, de H. felébredt és estig nincsen bébicsősz (anyu dolgozik) így majd folyt.köv

Mindenképp este!

Borakata
Vendég
 


Sziasztok!

Borakata! Sajnálom, hogy nem tudtam meghallgatni a műsort! A leírás alapján biztos nagyon jó volt!

b.tünde! A kereszteléssel mi is így vagyunk, egyelőre még nem tudjuk ki fogja megkeresztelni Milánt. Én is olyan valakit szeretnék, aki nem tünik el majd egy életre. Ha Bp-en lennétek mondanám, hogy kereszteljünk egymásnak! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Igen, nagyon sajnálom én is, hogy lemaradtam, sajnos nem is tudtam róla, mert tegnap este értünk csak haza. Mire netközelbe kerültem, már rég vége volt.

Tünde! katolikusoknál is meg lehet keresztelni keresztszülő nálkül. Nekünk a plébi ezt mondta. Mára már nem kötelező, hogy a keresztlevélben keresztszülő legyen, ez csak tradíció.
megymag
 
 


Tényleg, Boszi, van már hírhozód?:) Mert ha nincs...:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Hú, csajok, minden féltékenység nélkül, inkább viccesen, úgy érzem magam, mint egy olyan társaságban, amiben egy filmről beszélnek nagy beleéléssel, amit páran nem láttunk:( Sajnálom, h nem tudtam megkukkolni Katát, de az élő adásra kattintva nem jött be, most is kipróbáltam, most sem. Nincs vmi feltelepítve a lapitopimra. De Zsolka, Te nagyon ott voltál, ha még sms-t is küldtél a műsorba...tipikus ...:wink:

A két Zsolka által kiemelt téma nagyon jó amúgy, jó sokat lehet agyalni pl. az anyaság-hivatás témáról elviekben és a mai aktuális magyar valóságot figyelembe véve...
Na, a többit este:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Borgmama!GRATULÁLOK a picihez,sok boldogságot!

mó73
 
 


A kereszteléssel kapcsolatban nekem nagy szerencsém van,nagyon gazdag és mind a 6 gyerekemnek ugyanaz a személy a keresztszülőnk.

mó73
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?