Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Pár napig most nem írtam, de olvastam rendületlenül. Hááát, nem tudom, sikerül-e mindenkinek írnom, nagyon fogok igyekezni!

Kriszta! Szuper, hogy így kibövítetted a táblázatot, azonnal ki is nyomtataom. Jó, hogy benne vannak az emil-címek, nem kell folyton keresgélni.
A mi adatainkat is leírom ide, hogy bele tudd tenni:
Dániel - 1996. márc. 31. - 3200g, 51 cm
Gergely - 1998. ápr. 1. - 3700g, 53 cm
Lilla - 2000. márc. 8. - 3350g, 53 cm.
Hogy most mekkorák, sajna, nem tudom pontosan.
Nagyon klassz, Pötyi súlya! Azt mondják, hogy 6 hónapos korára kell(ene) megdupláznia, 1 éves korára megháromszoroznia a születési súlyát. Ezen Ti már jócskán túlvagytok, grtaula hozzá!

Pele! Köszi még egyszer Kemencét, tényleg meg kéne beszélnünk egyszer... Kép
Nagyon szorítok én is a babáért! Feltétlenül írj, ha tudsz valamit! A gyerekek mg úgyis mindig mindent tudnak (és mindig jobban), Áron jóslatát kéretik nem semmibe venni, kedves psz. (és Sz. N.) anyuka!!!! KépKépKép

Shajni! Az én gyerkőceimnek is eltartott egy darabig, amíg megtanultak büfizni. Eleinte nagyon nem ment a dolog, amikor leraktam az ágyba, akkor jött ki az egész. Rájöttem, hogy 1-2-szer vízszintesbe döntöttem, majd vissza a vállamra, így könnyebben ment a dolog. (Ne hintáztasd, mert mind kifolyik! Kép) Késöbb már olyan tökélyre fejlesztettük, hogy a vállamra vettem, és csak azt hallottam, hogy toccsan valami a földön mögöttem. Moshattam fel. Mondjuk az is igaz, hogy az enyémek rengeteget ettek, mert rengeteg volt.
És a tenyérrel való ütögetés nálunk is bejött, mint Diánál.

Szile! Azt mondják az okosok, hogy ha igény szerint szoptatasz, nem kell fejni, annyi lesz, amennyi a babának kell. Nálam az volt a helyzet, hogy túl sok is volt a tej, muszáj volt fejni, mert iszonyúan be tudott durranni a mellem. (Erre azért vigyázz, szörnyü érzés!) De mindig volt egy tejtestvérünk, aki örömmel megitta a "maradékot".

Evey! Gyógyítgasd ám a kezed, mert nem szeretnélek hiányolni! (Azért szívesen teszem, tudod Kép) Honnan szerezted az ínhüvelygyuszit?
Remélem, a gyerköcök jobban vannak!
Kíváncsi leszek majd az ovikezdésre! Írj róla sokat, mert mi is most kezdünk Gergövel, jó lenne megosztani a tapasztalatokat!

Jázminmama! Megnéztem a mondókás oldalt, tényleg klassz nagyon! Köszi!

Kati! Kitartóan várom az emilt! Szerdán elutazunk, úgyhogy addi jó lenne...

Katit szoktam riogatni a kamaszkorral, most Benneteket riogatlak egy kicsit a másfél éves korral. Ez a kiscsaj egy veszedelem! Valószínüleg elözö életében zerge lehetett, mert mindenre felmászik. Fel tud menni a csúszda lecsúszó részén, a ruhaszárítón, a legnagyobb mászókán stbstbstb. A múltkor csupa játszásiból leeresztette a teljes fűtésrendszerböl a vizet, mire észrevettem, a szekrények alatt tocsogott a víz. Mindent szétszed, kiborít, persze, csak azért, hogy alaposan tanulmányozza utána, úgyhogy teljesen érthető, nem? Egyébként imádnivaló! Pl. akkor, amikor édes mosollyal az arcán jön ki a fürdöszobából a szennyesböl kiszedett és gondosan a fejére húzott koszos gatyával! Kép
Úgyhogy készüljetek!!! KépKépKép

Mindenkinek puszi és jó éjszakát!
Emese
Emese (emese)

Jaj, Évi, kimaradtál! Kaptam én töled képeket, csak azt hittem, hogy újabbak vannak, arról nem szerettem volna lemaradni!
Emese
Emese (emese)

sziasztok
Köszi a tanácsokat. Most olyan jó, két napig kinlódott hasfájással a kisfiam, ettem dinnyét, hát ne tudjátok meg. Állandóan sirt, állandóan purcizott, ugyhogy én egy ideig max kompótot eszem.Védönö is betett, azt mondta tul sokat eszik, képlet kg x150-et kell enni naponta, mire rájöttem, hogy ez nem igaz... 3,2 kg és tegnap800 gr-ot evett, persze nem csak 3 óránként cicizett és most ugy alszik mint egy kis csibe. Nem elöször bénázik a védönöm, de elegem is van belöle.
Mindenkinek kellemes hétvégét ésmosolygós kisbabát.
Shajni
Névtelen

Sziasztok!

Evey! Megtaláltam a telcsiszámot! Nem a mostani Kismamában, pedig tuti ott is találkoztam vele. Az áprilisi számban volt egy cikk "Gyógyszerszedés várandósság és szoptatás idején" 76. oldal. Teratológiai Tanácsadó ingyenesen hívható telefonszáma: 80/200-339
Remélem már jobban vagytok!

Emese! Szerdáig mindenképpen megy az Emil!
A férjem nem nagyon bénázta el nekem a gépet, viszont hétvégére vendégek jönnek hozzánk vidékrõl, úgyhogy nem hiszem, hogy tudok jönni.

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Sziasztok, Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Végre egy ici-picit mi is nyaraltunk, Aggteleken voltunk, megnéztük a barlangot. Elhatároztuk, hogy szeptemberben újra megyünk, lesz egy jónak ígérkezõ koncert. A férjem pedig összeköti a dolgot egy "kis" igazi barlangászással, ahol nem kiépített úton kell menni. Snoopy, te már jártál a Baradla barlangban?

Lara! Sajnos, nincs Szegeden LLL csoport, de a Liga elvei szerint szoptató mamák lehetnek Liga vezetõk és saját csoportot alakíthatnak. A jövõre nézve, ha esetleg érdekel... Meg Jázminmamát is...
Ha megírod a címed az emilemre - eboy@freemail.hu -, küldöm a tájékoztató füzeteket.
Szerintem, szeretni fogod a gyógyszertári termékeket, nagyon jók!

Kriszta! De jóóóóó! Nagyon örülök, hogy elmúlt a csomó! Kis Pötyinek gratulálok a szép gyarapodáshoz!
Ez a vírus nagy szívás! Én éppen ezért nem használom a levelezõlistát, ellenben készítettem egy táblázatot emil címekkel, kinyomtattam és kiragasztottam a gép mellé. Inkább beírom a címeket minden alkalommal.

Pele! Ez nagyon érdekes, amit leírtál az allergiáról. Nekem kétéves korom óta van valami asztma-féleségem, mint évekkel késõbb kiderült, allergiás alapon. De anyukám mindig azt mondta, hogy szerinte én pszichésen fulladtam. Lehet benne valami, mert ahogy visszagondolok, bizonyos helyzetek mindig kiváltották nálam a fulladást. Télen-nyáron. Manapság pedig csak pollenidõszakban van ilyen veszély.

Shajni! Szerintem, felesleges 25-30 percig büfiztetni, ha kell neki, pár perc alatt megjön a büfi. A szopis babák általában sokkal kevesebb levegõt nyelnek, mint az üvegbõl etetett csöppségek, van, akinek egyáltalán nem is kell büfiznie. Nálunk bevált, ha "felcsaptuk" a kicsit a vállunkra, úgy értem, a gyomra volt a vállunkon, vagy ha teljesen függõleges helyzetbe hoztuk és a férjem erõteljesen felfelé simogatta, masszírozta a hátát.

Jázminmama! De klassz, hogy így megdicsértek benneteket! Csuda szép nagy lehet JÁzmin.

KAdri nem azt írta, hogy augusztus elején itthon lesznek? Úgy volt, hogy Sétára is megpróbálnak eljönni. Lehet, hogy elhúzódott a nyaralás?

Pankamama, nyaralásdömping van? Kép De jó nektek!

KingAndi! Átmenetileg próbáljátok ki a Luffeel Orrsprayt, minden patikában kapható, komplex homeopátiás készítmény. Tabletta is van, ui. nevû. Tüneti kezelésre kiváló, a férjemnek is bevált. Hosszú távon viszont, ha a homeopátia mellett döntenétek, érdemes szakorvost felkeresni, aki megtalálja a megfelelõ alkati és egyéb szereket.

Evey! Közben rájöttem, hogy emailt is írhattam volna. Jól elkaptátok, szegények! Nálunk a sós vizes csöpögtetés is bevált, jól oldja a váladékot. Aspirinnel csínján bánj, néha egy-egy oké, de 12 éves kor alatt nem szabadna alkalmazni, így szopis mamáknak sem nagyon. Ellenanyagok átmennek a tejbe, hamar lezajlik, reméljük. JOBBULÁST!
Mi a karikás kendõt használjuk, nagyon bevált, de itt többektõl hallottam, hogy inkább a megkötõset szeretik.

Szile! Teljesen igazad van, alapvetõen felesleges fejni, így tud beállni igény szerinti szoptatás esetén az igazi kereslet-kínálat. A fejés tejfelesleget eredményez, ami gyakran vezet tejcsatornaelzáródáshoz, mellgyulladáshoz.

Ancsa! Én mindig tettem sót ill. fûszereket a babák ételébe, persze csak módjával.

Jázminmama! Honnan lehet letölteni ezt a vírusírtót?

Képzeljétek, Gergõ egyik nagyrágó fogán van egy eltávolíthatatlan kis fekete pötty. Tartok tõle, hogy lyukas. Kép Azt hiszem, anyósom francia drazséja a ludas a dologban. Valahányszor láttuk, hogy adni akart Gergõnek, mindig rászóltunk, de valószínû, hogy csak azért is adott neki, amikor nem voltunk ott. Rettentõen elkeserítõ, hogy ennyire nem lehet szót érteni egyes családtagokkal. Egyébként is ki vagyok rá bukva mostanában, jól betett nekünk a múltkor, bosszúból, mert ki mertük nyitni nála az ablakot (jelzem 35 fok volt kábé). Azóta hanyagoljuk... Csak azt utálom az egészben, hogy vele nem lehet semmit megbeszélni, pedig én a kommunikáció vagy az egészséges vita híve vagyok. Õ viszont sunyi.

Na, bocs, hogy panasznapot tartottam.
Sziasztok
Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Kicsit kimaradtam...Csonginak állandósult a hoemelkedése, éjjel óránként sírva ébredt, napközben se volt az igazi, úgyhogy estére már elolvasni sem volt erom benneteket!
Ja, és most meg az egyik comján és a feneke külso felén jelentek meg a kiütések. Kedden hívom a homeopátiás dokit, mert már nagyon sajnálom, és egyre csúnyább is a dolog.
Egyébként meg nem tudtam eldönteni, hogy az oltás a baj, a környezetváltozás, a meleg, a fogzás, vagy valami más. A dokinéni azt mondta, hogy valószínu a foga, adjak neki este egy kanál Panadol szirupot. Hát, egyenlore bevált, tegnap már csak hajnal fél 3-kor ébredt. Mindenestre eszméletlen kimeríto, de biztos ehhez is hozzá lehet szokni. Ahogy Emese írta 4 gyereknél már elég 5 óra alvás isKép
Ha éppen nem fáj semmije, akkor tündéri kis kölök. A szobát már bejárja a földön gurulva...Mi lesz ha elindul a mászás...Kép A babakocsit már nem igazás csípi, tegnap kivettem belole, tele volt a játszótér gyerkocökkel. Csongi majd kirepült a kezembol, tisztára úgy nézett ki, mint aki szaladna a gyerekekhez játszani. Azt hiszem társaságkedvelo leszKépKépKép
Hajni, én 2 hónapig szenvedtem a fejéssel, jelzem semmi értelme nem volt. Álljon be a kereslet-kínálat, az a legjobb. A büfizést nekem egy fiatal védono mutatta meg, nem a vállamra kellett tenni, hanem a mellkasomhoz tartani, és próbálni, hogy minél egyenesebb legyen. Szinte mindig bevált! Ha nem akkor lehet finoman paskolni a hátát. Ja, és olvastam valahol, hogy szopi közben ne vízszintesbe legyen a baba, hanem a feje, gyomra kicsit feljebb. Így már szopi közben feljön a levego, ezért ha felemeled, elvileg szinte azonnal távozik. Szerintem próbáld ki!
Valamit még kérdezni akartam, de elfelejtettem.
Emese, most szóltak, hogy a gépemen 1980 van.Lehet, hogy ezért nem láttad az új képeket?
Geri, hiányoztál, jó keresztelot!

Évi
Évi (Évi)

Hello Lányok!
Jobban vagyunk, köszi. Orrszívás, cseppentés még mindig kell, de elég jól türi a baba. Kikkót viszont el kellett különíteni, mert újrafertözödött. Most elment a nagyihoz 3 napra.
Inhüvelygyuszi még mindig van, nem nagyon múlik, igaz, hogy nem voltam dokinál és nem tudom mivel kell kenni, csak be van kötve, de azt is állandóan le kell szednem vízbe nyúlkálás miatt.

Szile! Én bizony fejtem, még most is néha, hogy el tudjak tenni késöbbre, pótlásnak, fözelékbe.

Jázminmama!
Megpróbálom elküldeni Mari képeit!

Kati!
Köszi, kikeresem a Kismamában.

Emese!
Én nagyon félek az ovitól, mert Kikkó nem túlságosan kedveli a gyermek társaságot, inkább a felnöttekkel szeret játszani a játszótéren is.
Majd meglátjuk.

Visszajövök nemsokára, mert sír a baba.
Puszi, Evey
Evey

Na itt vagyok.
Kingandi!
A férjem allergiás a parlagfüre, taknya-nyála folyt, ajánlották neki a Diprophos injekciót, amit az orvosok maguktól nem ajánlanak, de felírják, ha kéred (mellesleg maguknak is ezt adják be, ha allergiásak). Beadták neki és kb. 3 óra múlva teljesen tünetmentes lett. Az elsö évben 3 szuri,másodikban kettö. Azóta minden évben kap egy szurit és kutya baja. Egyébként mellékvese hormon ez.

Iboly! Hogyan csináltátok azt a sós vizes csöpögtetést? Egyébként az anyatej is jó+van egy homeopátiás orrfújonk is, azzal is szoktam.
Aspirint csak két este vettem be, az utolsó szopi után, kb. 9.30 kor, a köv. szopi csak reggel 6-7 körül van.
Sajnálom, hogy a kisfiad ilyen hamar megismeri a fogászatot, de ha pici a lyuk, akkor nem fog fájni a fúrás. Ha nem hat semmi az anyósodra, szerintem szólj a párodnak, ö megteheti, hogy egy kicsit erélyesebben lépjen fel. Én is ezt szoktam tenni édesség ügyben. De szerintem dugiban minden nagyi tömi a gyereket, csak lehet, hogy nem is tudjuk.

Lányok! Honnan lehet tudni, hogy vírusos E-mail jött? Nem ismerös a feladó, csak onnan? De ha például Kriszta levelezö listájából kiválasztana, akkor a Kriszta jelenne meg feladónak?

Köszi a kendös tapasztalatokat! Majd beszámolok.
Nem ismeritek a 7 baba füszert? Ezeket bele lehet tenni már a legelsö fözelékekbe! Fejböl nem tudom már öket, de a barátnömet megkérdem és legközelebb ideírom.

Évi! Szerintem is a legjobban teszed, ha elviszed Csongit a dokihoz. Jobb a biztonság.

Puszi, Evey
Puszi, Evey
Evey

Sziaszok Lányok!

Nincs erőm mindent elolvasni, így csak a mai termést olvastam. Hulla vagyok, reggel 7 óta talpon, úgy, hogy éjjel kétszer szopiztunk és volt egy reggel uszoda, aztán egy keresztelő, amire készülni kellett (terítés, asztalpakolás, mosogatás stb..) és most mentek el a vendégek. Húúúúúúú. Most kifújtam magam.

Dicsekszem: LILI ÜL!! KépKépKép Egyedül, nem kell fogni egyáltalán. Oldalra még egy kicsit labilis, de már előre abszolút nem. Ülve játszik, de természetesen még egyedül nem ül fel. Imádja a pozíciót. Persze csak puha ágyon, mert, egy idő után elfárad és hátrazúg. Ellenben nálunk még nincs hasról hátra fordulás. Ma egyébként meg is állt kapaszkodva a székbe, úgyhogy nálunk is lesz ágylejjebb állítás. Az összes rokon nem győzőtt csodálkozni milyen ügyes Lilcsi, mert mostanában csak így hívjuk.

Évi! Olyan jó, hogy hiányoztam. KépKépKép Nagyon sajnálom, ami Csaongival történik, remélem nincs komolyabb baj, és gyorsan menj dokihoz. Nagyon fáradt lehetsz... Anyukádék nem tudnak segíteni egy kicsit? Hogy tudjál pihenni. Vagy nem Szolnokon laknak? Ügyes kiscsávó Csongi baba, gratula a gurulásokhoz. Gondolom a földre rakod. KépKépKép

Evey! Mi vettünk a gyógyszertárban egy olyan csepegtető bigyót. Egy kicsi rudacska és a végén gumi van. Tuti jó és olcsó. Én azzal csepegtettem az orrába anyatejet régebben, ha kellett Lilinek.

Emese! Olyan édes ez a büdös gatya sztori KépKépKép Észrevettem, hogy Te sem szeretsz kihagyni senkit az írásaidban. Ez olyan jó. Én sem szeretek. KépKépKép

Jázminmama! Büszke is lehetsz azokra a fogacskákra. Én biztos vagyok benne, hogy nekünk vannak a legszebb gyerekeink és én azt szoktam mondani Lilinek, hogy visszaeszlek a pocimba, mikor olyan édes, hogy meg tudnám zabálni. Egyébként ma olyan hangokat adott ki, amilyeneket még soha, mérgesen sikoltozott. Van egy sanda gyanúm, hogy kezd megjönni az akarata, mert volt mikor a kezét ökölbe szorítva sikítozott. Mostantól már vigyázni kell KépKépKép

A keresztelő szuperul sikerült, a pap nagyon jó fej volt. Fiatal srác, a Lili az első 10 perces alvás után a maradék időt végig mosolyogta és úgy figyelt a papra, mintha egyetemen lenne és attól az előadástól függne a félévi jegye. ezt a pap mondta így. Akkor mosolygott amikor kellett és akkor szólt bele, amikor kellett. Mintha értette volna, hogy mi van. És ott érezte magát a legjobban a templomban. Jó hűs volt, bár már ott sem volt hideg. Kapott egy csomi ajándékot, két aranynyakláncot, aranyfülbevalót, és egy nagyon szép ezüst kanalat, amibe bele van gravírozva a neve. Kapott babát is és őt ünnepelte 16 ember.

Most megyek, mert hulla vagyok, ígérem mindenkinek írok legközelebb.

AKKOR JÓ A TALI IDŐPONTJA? Szept. 5. 11 óra Margit sziget.

Ki jön?

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Én megyek a talira, de csak Hannussal, mert Áron anyukámmal lesz akkor épp a Balatonon.

Jó hulla vagyok én is, mert 9 után értünk vissza a siófoki esküvőről. De nagyon klassz volt, a gyerekek imádták a hajókázást, Hannusnak még aludnia is sikerült. Rengeteg gyerek volt! Csak a vonatút volt kissé hosszú...Viszont a Balcsiban mégsem fürödtünk, mert nagyon kicsinek és koszosnak tűnt a víz.
Aztán kicsit le is törtem, mert a menyasszony elmesélte, hogy rossz lett az AFP-je, Down-kórra gyanús, úgyhogy elküldték amniocentezisre, aminek 1 hónap múlva lesz eredménye. Addigra már majdnem 26 hetes lesz, de ha rossz lesz az eredmény, nem tartja meg a babát. Valahol megértem az ő indokait is, de mégis, főleg egy ilyen nagy babánál...Összefacsarodott a szívem a kisgyerekért....Kép

Na inkább vidámabb vizekre evezve:

Geri!
Milyen ügyi babád van! Nagyon kis erős!

Emese!
De klassz vagy, hogy te még tejet is adtál!!!
Édes volt a Lili-sztorid, Hanna is kezdi már a fölmászást, most meg azt hittük, hogy már alszik, kijöttünk a szobából, erre egyszercsak harsány "Mama, mama"-kiáltások kíséretében megjelent az ajtóbanKép
Gergő Danival egy oviba fog járni? Az biztos sokat jelent majd neki a nehézségek leküzdésében.

Shajni!
Ez az evős képlet szerintem hülyeség, a felnőttek se esznek egyforma mennyiségeket!!!! Étvágy- anyagcserefüggő is!

Iboly!
Valőszínűleg anyukádnak van igaza, ami az asztmádat illeti. Ez a másfél-két-kétésfél éves kor különösen érzékeny ilyen szempontból a leválás, az önállósodási törekvések miatt. Lehet, hogy épp ez volt az érzékeny pontod, és később is olyan helyzetekben jött elő, amik erre rímeltek.
Ez borzasztó, hogy Gergő foga kilyukadt!! Én is úgy utálom, mikor a rokonok csoki-hegyekkel állítanak be, de amitől igazán falra mászom, az a nyalóka meg a cukor! Ha csak tehetem, ki is hajítom ezeket, mert valóságos "vegyi fegyvereknek" tartom.

Evey!
Örülök, hogy jobban vagytok!
Engem is érdekelne a 7 baba-fűszer. Ezek egy éves kor alattra vonatkoznak?
Muszáj Kikkót oviba vinned, ha nem kedveli a gyerektársaságot? Lehet, hogy még nem érett meg rá, de pl. fél év múlva már jobban érezné magát gyerekek között. Persze ez csak egy gondolat...
Mi amikor vírusos e-mailt kaptunk egy barátnőmtől, akkor a szövegrész üres volt, csak egy csatolt file volt hozzá, ebből látszott, hogy valami nem stimmel. Fontos, hogy ha bizonytalan vagy, inkább ne nyisd ki, hanem rögtön töröld le!!!!

A táblázathoz megadnám én is az adatainkat:
Áron 1997. okt. 24. 3700g 57cm kb.18kg 102cm
Hanna 2000.aug. 22. 3750g 54cm kb.11,5kg 82cm
Az e-mail-címem pedig nem működik már, az új: dormouse@freemail.hu
Köszi!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele

Ja, és én meg 28 éves vagyok.
Pele

Sziasztok!
Sajnos volt valami a gépünkkel, ki kellett hívni a Matávot, de nem kapkodták el a dolgot.

Jázminmama! Megpróbáltam küldeni neked újra képeket, remélem megkapod.

Évi! Csongi nem tunik hisztisnek a képeken. Máténak is volt olyan zsiráfja, mint Csonginak, és mi is rákötöztünk ezt-azt, de szegény zsiráf nem bírta a strapát.

Dia!Miután kipanaszkodtam magam, hogy Máté alig eszik valamit, másnapra megjavult. Megeszi a fozeléket, amit fozök . Eddig alig ízesítettem, ezek szerint ez volt a baj, mert most úgy foztem mint magunknak szoktam. És így bezzeg megeszi. A bébiétel meg hegyekben áll itthon.

Máténak ma kijött a hatodik foga. Amit beütött. Dia! Igaza volt a dokinak,csak leállt egy idore a kibújás.

Hajni!
Én végig fejtem, mert az enyém annyit evett, hogy majdnem 2 hónapos volt, mire utól értem tejtermelésben.Utána pedig lefagyasztottam a maradékot. Mikor tele lett a fagyasztó, egy másik baba kapta. A lefagyasztott tejet késobb felhasználtam.

Nagyon álmos vagyok mennem kell aludni.
Sziasztok:
Mari
Mari

Elfelejtettem!
A táblázathoz akartam leírni az adatainkat:Mari/29/ Máté 2000.11.20. 4100g, 57cm
Üdv: Mari
Mari

Sziasztok Lányok!

Nem voltam pár napig és alig gyözlek Titeket olvasni!KépKép

Jancsi annyira jól viselte a szuritKép Nem is sírt, hanem kicsit nyafogott, mikor megszúrták, utána meg már teli szájjal vigyorgott a doktor nénire! Olyan jó doktor nénink van, nagyon kedvelem! Volt elöttem egy nö kb.10-12 hónapos babával, és nagyon problémázott azon, hogy a szomszéd gyereke már mi mindent csinál és eszik, míg az övé meg csak szopni akar és nem olyan aktív, mint a másiké. Erre a doktornö szépen elmagyarázta, hogy minden gyermek más és más nem kell öket egymáshoz hasonlítani, nem lóverseny ez. És persze elmondta, hogy örüljön, hogy szopni akar a baba, majd fog "normális" kajákat kívánni. Olyan jó volt hallgatni, hogy hozzám hasonlóan gondolkozik ezekröl a dolgokról. És szerencsénkre nem egy gyógyszer-ügynök fajta, nem ad minden nyavajára antibiotikumot. Na, ennyit a doki néni istenítésébölKép
Szóval nem lázasodott be Jancsi és a lábát borogatni is csak egy éjszakát kellett. Igaz, ez a dög meleg nincs rá (sem) jó hatással, sokat kell még éjjel is szoptatnom. Az eddigi 1x éjszakai evésböl lett 4-5. Na, ez nem panasz, mert nem megterhelö egyáltalán, hiszen kiveszem és alszik mellettem és ha enni kíván az Úr kiszolgálja magát.
Jancsi is megismeri a cicimetKép: a meleg miatt napi ezerszer tusolok, és Jancsit is többször megfürdetem. Valamelyik nap, miután letusoltam kiszóltam a férjemnek, hogy hozza be a kicsit, hohy együtt fürödjünk. Édesen pancsolt, csapkodott, majd mikor észrevette a cicimet úgy rávetette magát, mint aki 4 napja nem evett. (Igazi bálnának éreztem magamat, ahogy a vízben ülve szoptattamKép) Persze a férjem is jót derült ezen, mert még egyik gyerköcünk sem csinált ehhez hasonlót.

A táblázathoz: súlya 7,8 kg, hossza 68,5 cm.
Szerintem egyáltalán nem kellene kihagyni senkit, csak mert régóta nem írt, nem tudhatjuk, hogy miért maradt távol. És ha még belekotyoghatok, meg lehetne csinálni kronológiailag úgy, hogy a legkisebb gyerekek szül. ideje legyen a mérvadó? Úgy még jobban át tudtam nézni, hogy kinek mekkora is már a babája..
Kriszta, remélem, hogy kitörölted a levelezési listádat...
Én is úgy csinálom, mint Iboly, nem sokkal nehezebb, mint listázni..

Dia és Pele, teljesen kiakadtam, mert én úgy gondoltam ezt az autóvezetést, hogy a 80.000 Ft.-ot mondjuk 6-8 hónap alatt fizetném ki..erre az eddig megkeresett cégeknél, akik úgy hirdették magukat, "részletfizetési lehetöség, akár 24 hónapra is", közölték, hogy na, neeeem, azt félreértettem (lehet ezen vmit félreérteni?), most befizetek 30.000-et, majd 2 hét múlva a maradék 30.000-et és persze a köztes idökben meg a vizsgadíjakat. Szóval ha hallottok olyanról, akinél lehet így fizetni, kérlek írjátok meg!

Dia, kicsi a világ..(Piroska) Kép

Geri, mesélj majd, hogy milyen volt Lilcsi a keresztelön! Biztos édes volt!Kép
Találkozó-ügyben csak arról nem "beszéltünk", hogy séta jellegünek akarjuk, vagy mint a nagy találkozónál, egy fix helyre megyünk és ott letáborozunk. (Megjegyzem nekem az utóbbi szimpatikusabb..) Margitsziget, Nagyrét?

Évi, sajnálom, hogy nincs jól CsongiKép Amikor csak tudsz pihenj, hagyj most minden mást késöbbre!

Evey, jobban vagy/tok már? Kezed?

Emese, engem max. a kamaszkorral tudsz riogatniKépKép Bár, a húgaim (14 és 16 évesek) élöben bemutatják, hogy milyen is az!

Pele, szörnyü, amit a menyasszonyról írtál!! Bennem csak egy kérdés merült fel: az új törvények értelmében 24. hét után született magzat már koraszülött és úgy tudom, hogy a Down-szindróma az élettel összeegyeztethetö.. a 26. héten még el lehet "vetetni" ilyen betegnek vélt babát? Persze tudom, hogy nem vagy nögyógyász..
Szorítok értük, hogy csak vaklárma legyen ez az egész!!!

Jaj, annyi mindent szerettem volna még írni, de kiment a fejemböl..( ez már a korral járKép

Puszi mindenkinek:
Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Mari! Köszi a képeket, végre sikerült megnéznem Kép Kép Kép!

Evey! Neked is köszi Mari képeit, de ebben a formában továbbra sem tudom megnézni sajnos Kép. Te mivel nyitottad meg õket? Valami képszerkesztõvel? Az elsõ vírus amit kaptam egy ismeretlentõl jött, persze én a nagy kíváncsi elolvastam, megnyitottam a hozzá csatolt dokumentumot, majd miután rájöttem, hogy ez bizony nem nekem szól, visszaküldtem a feladónak egy kis levél kíséretében. Ez volt a szerencse mert a leányzó visszaírt, hogy õ vétlen az emil küldésben nála a vírus garázdálkodik és nézessem meg én is a gépem egy rendszergazdával mert baj lehet. A férjem informatikus úgyhogy kéznél volt a segítség, de így is egy fél napig tartott míg megtaláltuk a „rondaságot” és tudtunk védekezni ellene. Én már a 4. ilyen emilt kapom, de most már rutinos vagyok, bele sem kukkantok, nameg a víruspajzs is véd. Nekem mind a négy egy pár soros angol szöveget (Üdvözlet, küldöm a kért doksit… blablabla…) tartalmazott. De minden esetben teljesen ismeretlen volt a feladó, így aztán fogalmam sincs hogy kerülök én a levelezõ listájukba… Kép

Iboly! www.macafee.com Errõl az oldalról lehet letölteni a vírusirtó programot és a legfrissebb víruslistát. Ha nem sikerül akkor majd írok róla bõvebben! Írtad, hogy lehet már rizst is adni a babának. Csak simán megfõzöm a rizst, összeturmixolom valami kis gyümölccsel és anyatejcivel?

Geri, Évi!!! Írtam nektek fentebb, olvastátok?

Lara! Olvastad Ibolyt? Néhány emil váltás és összehozzuk ketten azt a csoportot Kép Kép Kép!

Pele! Lehet, hogy már írtad, de mikor fog kiderülni, hogy van e pocaklakód? Mikor veszel tesztet?

Képzeljétek Jázminnak jön a 2 foga Kép Kép!!!! Én nem is tudtam, hogy ezek ilyen gyors egymásutánban bújnak ki! Ma kicsit át kellett rendeznem a szobánkat, mert reggel azt láttam, hogy levette az egyik CD lemezemet a polcról és a borítót nyalogatta Kép Kép Kép. A növényeket is kimentettem és minden alacsonyan lévõ mozdíthatót, most már csak azt nem tudom, hogy a vezetékekkel mit tegyek, sajnos a számítógép, scanner, nyomtató stb. sok zsineggel jár.

Dia! Megvan már, hogy merre mentek nyaralni? Ha gondolod írhatok az abádszalóki nyaralóról, tudom, hogy már nincs szabad idõpont, de esetleg jövõre. Lehet, hogy még képet is tudok küldeni róla.

Szia Verus! De jó, hogy megint írtál, már nagyon hiányoltalak Kép!

Snoopy! Bobojsza! Madárka! Adri! Merre jártok?

Sziasztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Végre alszik Manóka, ha hagyja, írok egy kis litániátKép

Nos, már két éjszaka elég jól alszik, de én úgy néz ki ráálltam az ébredésre mert kb. 2 óránként felriadok, aztán meg szidom magam, hogy miért is nem alszomKép

Geri, az üléssel hasonlóan "állunk", csak én már nem akartam írni, mert Csongi elég régen gyakorolja, csak most már kezdi tökélyre fejleszteni a dolgot. Tegnap kinn voltunk a strandon, már feküdni sem volt hajlandó, ült egész ido alatt, bár én még tartom, elég nagy kilengésesi vannak, nézte az embereket, és irtózatosan ment volna a vízbeKép Persze én nem engedtem, pedig fuzték az agyam, hogy csak a lábát tegyem legalább bele! De én konok voltam, semmi szükség valami jó kis vírusra!
Teljesen végig gurulja a szobát. Megterítettem neki a földön, paplan, pléd, játékok. Erre pillanatok alatt veri a fejét a szekrénybe, és kóstolgatja a padlószonyegetKép Ennyit a sterilitásról!
Olyan hihetetlennek tunik, hogy már ekkorák ezek a gyerekek. Istenem még csak most születtek! Most meg itt dicsekszünk egymásnak, az egyik ügyesebb, mint a másik!Kép
Jázminmama, olvastalak, csak nem volt erom válaszolni. Amit írtál a mentésrol köszönöm, sajnos még nem volt idom próbálkozni vele, de tuti megcsinálom! De jó neked, hogy ilyen klasszul jönnek a fogacskák! Hú, de irigy vagyokKép Érdeklodtem homeopátiás bogyó ügyben. Képzeld, Szolnokon sehol nem árulnak ilyet! Orület, hogy milyen elmaradott ez a város! Csongi is emelgeti a kis fenekét, a háton mászás már egész jól megy neki. Tényleg azt látni kellene! Nem semmi! És nekem is már dilemmát okoz a szoba átrendezése, minden kézközelben van! Na, ez legyen a legnagyobb gondunk!
Mari, már kezdtelek hiányolni! Megkaptam én is a képet, köszi! Gratulálok a kisfiad visszatért étvágyához.
Pele, elgondolkodtam amit fenntebb az allergiáról írtál. Már egy 5 hónapos gyereknél is történhetett "trauma", ami allergiához vezet? Csak nem?
Arról szeretnélek benneteket megkérdezni, hogy Ti hogyan kivitelezitek az orrszívást. Csongi már eddig is nehezen viselte ha fültisztítóval nyúlkáltam az orrába. Csapkodja el a kezem, én meg félek, hogy egyszer megsértem. Most viszont elkezdett szürcsögni az orra (szopi közben vettem észre) Bevetettem az orrszívó-porszívót. Szegénykémet látni kellett volna. Már az porszívó hangja is megrémítette, hagytam hogy szokja, közben játszottam vele egy kicsit. Aztán próbáltam kiszívni az orrát, de nagyon tiltakozott, végül már sírt is. Aztán mutattam neki, hogy magamnak csinálom, és végül a kezébe adtam hogy játszon vele. De félek, nagy traumát okoztam neki. Van valami ötletetek?
Evey, próbáltad a kezed borogatni? Nekem is volt hasonló, én kentem a férjem sportkrémével, aztán valahogy elmúlt. Okosabbat nem tudok.
Szile, mire döntöttél fejés ügyben, remélem segítettünk!
Hajni, hogy vagytok?
Verus, Jancsi majdnem egy kilóval több, mint Csongi! A fürdokádas sztori tetszett! Nálunk még csak a férjem fürdik vele, de már nagyon kipróbálnám én is.
Bocs, felébredt Csongi. Akit kihagytam ezer bocsánat. Megpróbálok még ma jönni, mert még akarok egy két dolgot írni.

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Újra itt a következo alvás...
Szóval: Kriszta, így utólag is gratula a "vicces beszélgetéshez". Reméljük a párodnak végre megjön a kedve...Kép
Emese, jót mosolyogtam a történeteden, szinte láttam magam elott a rosszcsontot!Kép

Azt szeretném még körkérdésnek felvetni, hogy vészesen közeledik Csongi fél éves kora. Szóval elkezdtem gondolkodni, hogy akkor most hogyan is lesz majd a dolog az evéssel. Az igazság az, hogy még azzal is bajban vagyok, hogy miként kell hozzákezdeni. Láttam, hogy lehet kapni a boltban bébiitalt. Azt például lehet itatni vele? És pl. lehet már neki adni mondjuk turmixolt barackot? Vagy eloször csak a levét? Lehet, hogy butuska a kérdés, de örülnék ha leírnátok, hogyan kezdjek hozzá?

Elore is köszike!

Belefogunk sülni a lakásba. Ez már orület. Meddig fog még ez tartani?KépKépKép

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Újra itt. Tegnap egész nap mostam, ma pedig 24 órázik a párom, ígyhát mára hagytalak benneteket, mint desszertet.
Jólesett, hogy hiányoltatok. NYARALTUNK.
Dia! Nem tudom, hogy kérdezted-e az általam ajánlott helyet, hogy van-e szabad hely, de szuper volt.
Sajnos csak egyszobás appartman a házhoz építve, de nagyon szép, a kiságy nem emelhető, így mélyre kell hajolni, de Zsombi hatalmasakat aludt benne, a kiskádat a zuhanytálcába biztonságos tenni, de egyébként nagyon bababarát a hely, még a lefejt tejcsit is lefagyasztották nekem. Vannak kacsák, tikok, a Pisti nevű kakas és az Okos, aki egy szamár. Voltunk tó mellett, korongoztunk ,friss tehéntejet és kecskesajtot ettünk és ami a legfontosabb este, reggel és éjszaka kellemesen hűvös van.
Zsombi nyűgösebb volt, mint a sokévi átlag, időnként rájött, hogy utálja az autózást, és a tópartot, máskor meg angyalkát játszott. Vigyorgott, elkezdte önállóan szopni az öklét, úgy tűnik kezdi meglelni a kapcsolatot a keze, a szája és a szándékai között.
Egy nagyon jó becenevet hallottunk a tóparton egy héthetes babára: Zsebzsarnok.

Verus!
Hajrá! Ami a jogsit illeti. Nyolchónapos terhesen velem valószínüleg elnézőbbek voltak a vizsgáztatók, nehogy ott kezdjek el szülni Kép, de ha várod, akkor biztosan nagyon fogod élvezni. A nyaralás alatt egyébként gyakoroltam, így már nem reszketek , ha autóban a bal-1re kell ülnöm.

Mi a helyzet az újszülöttváró barátaitokkal?

Hajni!
Nem csodálom, hogy nincs energiád fejni, de azért megnyugtató dolog, ha van 1-2 étkezésnyi plusz kaja a fagyasztóban. Ha akkor fejsz az egyik ciciből, amikor a baba eszik a másikból, akkor sokkal gyorsabb, könnyebb és még időtöbbletet sem jelent. Két módszer használható, a kézi fejés, vagy az Avent mellszívó. Ha jól tudom ez az egyetlen, amit egy kézzel is tudsz használni (hiszen a másikban a baba van), sajnos ez piszok drága, de én nagyon szeretem.
Evey!
Sajnálom, hogy hamarabb haza kellett jönnötök. Vigasztalásul egy emlék a múltból. Tesóm nem szerette a nyaralásokat. Kapott is tüszős mandulagyulladást, mivel anyám is orvos, kapott popsiba lázcsillapító szurit vékonytűvel, hogy ne fájjon. Tesóm megfeszítette popóját, a tű el is tört és a fecsi beleállt a szőnyegbe. Mi persze maradtunk, tesóm kénytelen volt meggyógyulni Kép, Ha munkaidőben hívod a 349-8574-t, amin az anyatejgyűjtő állomás rögtön jelentkezik, akkor állítólag szívesen adnak felvilágosítást bármilyen gyógyszerről szoptatási szempontból.

Katica!
Szerintem sem veszélyes a tej. A szervezeted tudja, hogy mire van szükséged, ha tejet kivánsz, igyál azt, persze a terhesség idején ne pasztőrözetlent. Ez szerintem vonatkozik a szoptatási időre is. Ami neked jólesik, azt eheted. Persze a hüvelyeseket, meg a káposztát annyian mondják, hogy nem jó,hogy azt még én sem próbáltam. De amikor a kórházi dietetikus arról értekezett egy második gyermekes kismamával, hogy a cseresznyét( azt a két szemet, amit merhetünk enni), azt meg kell-e hámozni, vagy sem akkor én nem tudtam, hogy nevessek, vagy a hajamat tépjem inkább.

Szile!
Gratulálok! Még nem tettem, de itt a lehetőség, most megteszem.
Köldökcsonk tíznaposan esett le, pedig az apja a gyereknek mindig belemártotta a vízbe is. Egyszer próbálta elkerülni, akkor sem sikerült. Ápolni egészen addig kell, amíg bármilyen nedvesség szivárog. már leesett csonk után is. Meglepően mélyre be lehet nyúlni, hogy becsületesen ki tudd takarítani.
Zsombi is teljesen összevissza evett, de tekintettel az igény szerinti szoptatásra rábíztam. Általában elkezdett enni, berotyizott, evés után tisztába tétel, majd ettől a nagy testmozgástól újra megéhezett.
Üres pelus. Zsombi kezdetben mint fent, egy hónapja naponta csak egyszer kakil, de akkor rengeteget. Száraz pelust pedig 3 óra múltán csak tegnap tapasztaltam. Ugye pisi van bennük? Zsombi csak ébren végez bármit is. Inkább az éjszaka közepén is felébred, pisil, v kakil, majd alszik tovább.
A kórházban pamperst használtak és ritkán cserélték, még ha mondtam is, hogy bekakilt, de be kellett vinni lemérni és nem kaptam vissza rögtön, így piszok ronda popsival jött haza. Itthon mosható nadrágpelus, éjszaka libero, gyógyszertári fehér popsikenőcs vastagon(S vagy 5-ös kenőcsként ismerik)és kiegyensúlyozottan nem piros a popsi.

Büfi: ha nem megy függőlegesen, akkor a hasra fektetés, enyhén megemelt felsőtesttel beválhat. Ez lehet a combodon, a pocakodon, vagy a mózeskosárban, vagy kiságyban. Ha szeret hason aludni és tudsz figyelni rá (nem éjszaka) akkor el is aludhat így.

Jázminmama és a Jázmin piros foltja. Nem lehet hemangióma? Doki látta már? Az hálisten általában elmúlik.

Pele!
Hajrá! szurkolunk az új bébiért.

Lara!
kb 2 3 hetente mérjük véletlenszerűen.

Kipállás ellen ha nincs még fertőzésnek jele, akkor inkább gyógyszertári sima hintőport használjatok (ha kell leírom a receptjét), ne Hexachlorophenest, mert az amellett, hogy fertőtlenít, egy része felszívódik és nem feltétlenül kell a babának odabenn ez a hatóanyag, a sebes bőrön pedig még könnyebben.

Ha én is kaptam vírust angol szöveggel (a MAFILMtől, ahonnan senkit nem ismerek) és a levelet kinyitottam, d a csatolt filet nem akkor most vírusos a gép, vagy nem? Azóta persze kitöröltem a leveleket is.

Tombol az allergia. hálistennek idén másodvirágzik is a parlagfű. Kép Vakarom a szemem, folyik az orrom. A beszedendő antiallergikumokról pedig az én általam elérhető irodalom szerint nincs elég tapasztalat szoptatáskor. Iboly!
Tudsz valamit ajánlani Calciumon kívül, mert az meg a szemcsepp kevés. Holnap telefonálok, de hátha Te gyorsabban válaszolsz.Kérlek...

Fogzáshoz és világfelfedezéshez sok szerencsét mindenkinek!
Snoopy
snoopy

Ja, friss adatok: 64cm, 6100g
snoopy

Szia Snoopy!

Gyors válasszal próbálkozom: mit szólnál homeopátiás szerekhez? Az antiallergikumokról én is hasonló ismeretekkel rendelkezem, mint te. Ellenben a homeopátiás szerek szedhetõek szopi alatt is, mellékhatásuk gyakorlatilag nincs.

Tüneti kezelésre (orrfolyás, stb.): Allium Cepa ch30

Szemviszketésre: Euphrasia Officinalis ch15/ch30

Ezeket kizárólag akkor alkalmazd, ha fennáll a tünet, kapj be 5-6 golyócskát belõlük, nyelved alatt hagyd elolvadni, szopogasd. Elõtte, utána negyed órával ne egyél, ne igyál. Ha erõsek a tünetek, egy órán belül ismételd az adagot. Ha enyhülnek, akkor NE!

Érdemes kiegészíteni ezeket egy, az allergiás idõszakban folyamatosan alkalmazott orrspray-vel és tablettával. Mindkettõ nagyon hatásos az allergiás rhinitis kezelésében.

Luffeel orrspray: naponta 3-5 x 1-2 puff
(ellenjavallat: benzalkónium-kloriddal szembeni túlérzékenység)

Luffeel szublingvális tabletta: 3 x 1 tbl.
(ellenjavallat: pajzsmirigy betegség esetén csak orvosi javallatra szedhetõ)

Ez utóbbi kettõ komplex készítmény, minden gyógyszertárban megtalálható, vagy megrendelik, ha nincs.

Elõzõ kettõ monokészítmény, a 3 kerületben pl. az Arany Sárkány Patikában beszerezhetõ (Lajos u. 35. a Kolosy térnél)

Most így hirtelen ennyi. Jobbulás neked!

Üdv. Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Verus! Kép Csak ennyit tudok mondani...Kép

Jogsiügyben:

No, a papámnál a teljes tanfolyam ára: 71300.-
Ebben benne van a teljes elméleti oktatás, az egészségügyi tanfolyam, és a kötelező 30 óra gyakorlat. Nincsenek benne a vizsgadíjak (ezeket egyik iskolánál sem építik bele az árba, mivel nem az iskolának, hanem a Vizsgabizottságnak kell befizetni postai csekken). Apám ad teljes oktató csomagot (kölcsön, de ez nem kerül plussz költségbe, csak ha elveszted, stb.), ebben benne van az összes tankönyv, tesztek, egészségügyi tankönyv és egy videókazetta a Biztonsági Üzemeltetés tananyagával. Ja, és számítógépes oktatás is van, azaz számítógépen töltenek ki a tanulók teszteket, ami tulajdonképpen magasabb követelményeket jelent, mint maga a vizsga.
Az oktató autók a következöek: egy Suzuki (ö a papám), egy Skoda és egy Volkwagen.

Jelentkezéskor szokott apám kérni 5 000.- elöleget. Ez persze lejön a tandíjból.

A tandíj elsö részletét, 21 200 Forintot a tanfolyam elsö óráján kell befizetni.

A következö 21 200.-at kocsira kerüléskor kell fizetni, az utolsó 21 200.-at pedig a 12. gyakorlati órán.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy kb. az emberek 99,99%-a nem vizsgázik le ebböl a kötelezö 30 órából. Ez édeskevés ahhoz, hogy valaki megtanuljon rendesen vezetni, föleg, hogy rutin és forgalom is van. De a pótórákat apámnál mindig elöre megbeszélik a tanulóval, és csakis az ö beleegyezésével kap pótórát.

Szerintem apám nagyon korrekt, és ha az a célod, hogy nem megkent vizsgával legyen jogsid, hanem legyen tudásod is a papír mögött, akkor ö a megfelelö ember. Egyrészt tényleg zseniális oktató, másrészt nagyon lelkiismeretes. Az az elgondolása, hogy olyan tudással kerüljenek ki az emberek a kezei közül, hogy ne kenödjenek fel az elsö fára, hanem tudjanak vezetni. Több, mint 30 éve oktat, de eddig csak két tanulójának volt komoly balesete (pech, hogy ebböl az egyik pont az öcsém volt.)

Szóval, Vera és Pele, ha korrekt és rendes iskolát akartok, öt nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Snoopy és Jázminmama! A nyaralás úgy néz ki, hogy vagy Dobogókön lesz (a barátnömék nyaralójában) vagy Mártélyba megyünk apámékkal 3-4 napra... De a beszámolókat szívesen fogadom, jövöre is kell tervezni ugyebár. Ebben mélységesen egyetértek!
Elöre is köszönöm.

Ma Bori reggel megpróbált a polcokra felmászni és a porszívót akarta mindenáron a konnektorba bedugni. Aztán fent voltunk a Várban a Mesterségek Ünnepén, ahol összeakadtam egy volt általános iskolai osztálytársammal. A férjével volt egy standjuk, ö volt a legjobb barátnöm a suliban. Olyan jó volt! Bori meg a nagy melegben elaludt úgy fél hat körül és fél nyolc után úgy kellett felkeltenem. Utána meg úgy fel volt pörögve, mint a fene, állandóan futni próbált, csak sajna a nagy lendülettöl fenékre esett...Kép
Aztán összehaverkodott egy kaukázusi juhászkutyával, ott tutujgatta jó ideig.

Olyan kis tündérke! Imádom!!!

Na, eldugulok mára.

Mindenkinek millió pusza:

Dia
Dia

Kedves Mindenki!

Snoopy, jó, hogy vagy megint.Kép Ti jöttök a találkozóra?

Jázminmama, kedves vagy, hogy hiányoltálKép

Dia, kalkulálok és jelentkezem, egyébként köszi a sok-sok infótKép

Mindenkinek szép és kevésbé meleg napot kívánok:

Verus

UI: ÉVI, azt mondják, hogy talán holnap már kellemesebb idönk lesz, gondolom el tudod képzelni, hogy mennyire várom.. Puszi!
verus (verus)

Sziasztok!
Évi!
Mi a porszívós módszert alkalmazzuk ha szükség van rá, de szerencsére már kb 3 hónapja nem volt gond vele. Jázmin egyáltalán nem sír a szívás közben, sajnos nála már elég hamar be kellett venni (1 hónaposan Kép), mert nagyon taknyos volt. Elõször azt hittem, hogy csak a tejci ami felszalad az orrába, de aztán kiderült, hogy mégsem. Reggel este szívtam le neki, szerintem elég nagy mennyiségeket, de megérte, mert ez nagyon jó módszer, teljesen kitisztította a nóziját. Szóval õ a porszívózásnál soha egy mukkot nem szólt, megadóan tûrte, ellenben kipróbáltam egyszer a pumpás orrszívót, hát attól üvöltött és nem is tisztult ki az orra. Úgyhogy én abszolút porszívó párti vagyok, bár friss anyukaként elõször ez elég brutális módszernek tûnt, de rájöttem, hogy azért egy alacsony fokozatra állított porszívónál nem szív olyan nagyon és nem fáj neki egyáltalán. Lehet, hogy Csonginál az a gond, hogy megijedt a hangjától.
Hozzátáplálás: én a gyümölcsleveket teljesen kihagytam, megkóstoltam õket (bébiital), de túl édesnek találtam õket, úgyhogy inkább én turmixolok barackot, meggyet, almát. Persze ezeket is átszûrhettem volna, de gondoltam minek pocsékoljak ha szívesen elcuppogott rajta Kép így is. Banánt azért nem adtam mert egyrészt megfogja a hasát, másrészt minek egyen isten tudja honnan származó gyümiket, egye a hazait, az sokkal jobb. Ha jól leturmixolod elég folyós lesz az, hogy szívesen elfogadja. Ajánlom a meggyet, nálunk nagyon bejött! Iboly egy emilben részletesen írt a hozzátáplálás szabályairól, elküldöm neked (biztos nem haragszik meg érte), te meg jó hasznát veszed!

Snoopy! Mi az a hemangióma? Szerintem tényleg csak kipállásról lehet szó mint Krisztánál, mert ha rendesen hintõporozom akkor teljesen elmúlik, úgyhogy szerintem csak az izzadságtól van. Hol voltatok pontosan nyaralni? Mennyi volt a szállás? Gondoltam most én is begyûjtöm az információkat a lehetõségekrõl, hogy aztán jövõre legyen mibõl válogatni!

Dia! A jövõ héten összehozom azt a kis leírást a nyaralóról és küldöm!

Nekem mindig az jut eszembe, hogy le a kalappal azok elõtt akis Pesten tanulnak meg autót vezetni. Abban az iszonyatos forgalomban. Nálunk Szegeden ehhez képest alig járnak az utakon, Deszken meg pláne Kép. Ennek ellenére én nem tudok vezetni, szerintem soha nem is fogok megtanulni, mert 10 éves koromban elütött egy autó, és én azóta is tartok az autóktól, érdekes módon nem attól, hogy elütnek ha átmegyek a zebrán hanem attól hogy karambolozunk. Minden hosszabb út egy jól eltitkolt rettegés (a férjem elõl). Bár álmomban mindig vezetek… de ez már Pele asztala…Kép.

Sziasztok!
Jó tûzijáték bámulást!
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Dia!
Légyszi küld el a papád telefonszámát, hátha a mamám hajlandó lesz tényleg újra tanulni vezetni. Küldheted e-mailben is andimi@freemail.hu. Előre is köszi.

Évi!
A porszívózással mi is úgy jártunk, mint Jázminmama, 4 hetesen kezdtük , először kéti orrszívóval, de attól nagyon üvöltött, utána porszívóssal, amio közben vígan kacagott. Most egy jó ideig nem használtuk, és hogy újra használatba került, tolta el az orrától. Sokan azt mondják a porrszívó hagjától félnek inkább, és a pesztonka elektromos orrszívót szokták akkor ajánlani, mert az nem olyan zajos, de az 5-6000 Ft.

Evey!
A baba fűszerrekről én is szeretnék többet tudni, ha leírnád előre is köszi!!!!

Sziasztok!

Andi
KingAndi

Sziasztok!

Most csak rövid leszek, mert mindjárt indulunk a Gellért rakpartra, koncertre és tüzijátékra.

Szóval, apám telefonszáma: 3-559-274 vagy 06-20/966-4341

Mindenki hivatkozzon rám és mondja, hogy a netröl ismer.

Csók:

Dia
Dia

Sziasztok!

Nincs sok időm, mert vendégek jönnek, de leírom, amit szerettem volna.

Kriszta! Én is örülük a hancúrnak!! KépKépKép Csak így tovább.

Pele! Szerinted mitől van az, hogy Lili gyakran felsír álmában? Általában lefekvés után óránként 2-3 alkalommal és nem éhes és szerintünk fent sincs, mert nem nyitja ki a szemét. Nagyon keservesen sír. Ennyiszer álmodhat rosszat?

Öreg VerusKépKép! Én imádok a kádban szoptatni és amikor magam felé húzom hason Lilit már nyitja a száját. Haláli pofi! Ma éjjel már én is azt csináltam, hogy hagytam Lilit az ágyban szopi után és a következőnél csak a szájába dugtam a cicit. Bár a ciciváltással nálam is gondok vannak, de a megoldás, hogy átadom a másik oldalra. de van amikor arra is lusta vagyok. Szóval nem voltam olyan fáradt ma reggel. Szerintem fix pontú tali legyen, ne séta. Úgy mint a nagy talin.

Jázminmama! Mit írtál? egyszerűen nincs időm végigolvasni a múlt hetet. Megmondod hol van? Gratula az új fogakhoz!!! Én örülök, hogy még nincsenek... Tali??? Hogyan ütött el az autó? Mi bajod lett?

Évi! Ez a forgás dolog nálunk nem jön be. Annyira utál hason lenni Lili, hogy nem hajlandó oda fordulni sem. Ellenben ma 20 percet ült egyedül egy puha ágyon úgy, hogy közben játszott és nem dölt el. Nagyon masszív. Mi van az Erdély dologgal??? Tali??? Nálunk lehet kapni Homeopátiás szereket. Mond meg mi kell, elküldöm utánvéttel. Ezen ne múljon. Én adok néha barackot Lilinek, egy kis darabot levágok, meghámozom, széttöröm villával és a leveét, meg ici.pici rostokat adok neki. Mást nem és én még várok 7-8 hónapos koráig. Ha addig fejlődik rendesen, akkor minek a főzelék? Az unokatesóm úgy szívja a kislánya orrát, hogy lefekteti és a lábait rárakja a gyermek kezére és lábára. Így lefogja. A kislány meg addig hisztizik, míg szól a porszívó. Aztán már semmi baja.

Dia! Édes lehet pici Bori, pont kérni akartalak, hogy írj róla miket csinál már. Amikor a kórházban voltam akkor még "csak" 9 hómapos volt, aztán lassan Lili lesz annyi. Jöttök a talira? Később is lehet.

Lili méretei: 6,82 kg 72 cm. Nem nőtt sokat. A szuri után picit sírt, de kb. 30 másodperc volt. Másnap volt egy 37,7 fokos láz. De egy kúppal megoldottuk.

Most mennem kell, puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Bocs Lili 7,82 kg.

Puszi
Gerianikó

Sziasztok LÁnyok!

Hát újra itthon!!!!KépKépKépKép

Élménybeszámoló: Szuper volt Galyatetõn, igazi gyerekbarát hotel volt, gyönyörû õsfás parkkal, játszótérrel stb. nagyon jól éreztük magunkat. Néha a hordozókendõbe raktuk Pankát és túráztunk, de a kendõt csak háton viselte el és a belerakást nehezen tûrte, sokat sírt, de utána már ok volt. Azért sokat nem bírt ki benne. Néhány helyre babakocsival kirándultunk. Viszont a gyerkõc szinte egész nap a friss levegõn volt és meg is szokta, hogy egész nap levegõn van/alszik, így most már itthon is kinnt alszik az erkélyen. a szállás 7 éjszakára, félpanzióval koponyánként 24.000 Ft volt, ez valami akció volt, de nyilván évente van. Mindenki megcsodálta, el voltak tõle ájulva, nekem meg hízott a májamKépKépVolt uszoda, szauna, konditerem, játszószoba, ugyhogy a nagyobb gyerekek is nagyon élvezték. Adtak kiságyat és etetõszéket is. És 10 fokkal hidegebb volt mint itt, néha még fáztunk is. KépÉs allergiásak sem voltunk.

A Balcsi is tök jó volt. Heten voltunk /mint a gonoszok / Béreltünk egy kis vitorlást és azzal vitorláztunk volna ha lett volna szél. De nem volt. Egyébként se lehetett Pankát felvinni, így én kinnt voltam mindig valakivel a parton. Egyébként se nagyon akartam vitorlázni, mert én még stégen is tengeribeteg vagyokKép De a strandon annyian voltak és a víz elfogyott az északi parton is, ugyhogy csak kicsit fürcsiztünk. Mi egy szállóban aludtunk, a bátrak a hajón. így most Pankának is van némi szine végre.
Egyébként õ is szopik még mindigKép és csak naponta 1x kap almás banánt / majdnem 1 egész banán negyed reszelt almával /szopi után. Most tervezgetem a krumplit meg a répát de azt is csak kostolónak még nem akarom kezdeni az elválasztást. Husit meg akkor is csak 1 éves kora körül adok. Panka oda-vissza fordul, próbál kúszni a tárgyak után, rengeteget "beszélget" és megtanult vinnyogni. Egy kis angyal. És ami a legérdekesebb - melegre és környezetváltozásra való tekintet nélkül -átaludta az éjjeleket, este 8-tól reggel 6-ig, majd szopi után 9-ig. És ez itthon is így megyKépKépKépKép Na ennyit a dicsekvésbõl.
Egyébként bulizni is úgy voltunk a bárban, hogy Panka egyedül aludt a szobában nem vigyázott rá senki, néha felnéztünk hozzá.

Geri! Az ágy ügy megoldódott, mert veszünk egyet mivel nagyon jól kihasználható darab, de köszi a felajánlást. Mi is megyünk a taliraKép

Evey! Jobbulást mindenkinek!! Mi is megyünk Szoboszlóra rokonokhoz, de sajnálom, hogy rossz volt a nyaralás. Nekem is volt inhüvelygyuszim és borogattam és pihentettem, aztán elmúlt. Randa egy dolog.

Szile! Gratula a kicsihez és sok boldogságot. Ugye milyen szupi anyának lenni? örülök, hogy csatlakoztál. Mi is gyógyszertári készítményeket használunk és és is csak akkor fejek, ha elmyegyünk és eteni kell a gyereket este.
PM

folyt. köv.

Pele! Én is várom a kedvezõ híreket KépKép Örülök, hogy elindult HannusKépKép

Verus! Ez a bálnás ari volt. Panka is megismeri a cicit és húzza fel a pólómat, kis huncut. Ügyes a kicsi fiadKépKép

Évi! Örülök, hogy jobb a helyzet, hát most nem lehet könnyû, de majd csak megoldódik. Tényleg pihenj amikor csak tudsz. Jössza talira? Olyan kiváncsi vagyok rátok és biztos jó a rövid hajad is.

Iboly! Már mi is terveztük a barlangnak azt a túrásabb részét megmászni, de most ez még várat magára, de csak csoport esetén indul. Ti szerveztetek csoportot?

KingAndi! Jöttök a talira? Esetleg mehetnénk ismét eggyütt? Még mindig nem bátorodtam meg vezetés ügyben.

Na most ennyi megyek mert alányom igényli a " tejcsárdát" meg a többire nem emléxem, majd holnap.

Jó tüzijáték nézést!!

Pusssssz:Pankamama
PM

Sziasztok!

Iboly!
Köszi a segítséget, holnap belevetem magam a dologba.

Jázminmama!
A hemangióma egy kis érszaporulat a bőrön, vagy máshol. Ha a Jázminon lévő folt teljesen eltűnik, akkor az nem az. Zsombinak is van egy ilyen a combján (a dokink vette észre, nekem fel sem tűnt.)ami időnként halványabb, máskor erősebb, de egyelőre még nem tűnt el.
Szándékszom menni a talira Zsombistól, hogy a Kedvesem jön-e, az még kérdés. Egyébként koedukált a buli, ki hogyan véli, mi lenne a jobb?

Nyaralás: 1500ft/fő/éj. Kaja nincs hozzá, de 60ft/l-ért hoznak házitejet és egyszer meghívtak bográcsozni mindannyiunkat. Zsombiért nem kellet fizetni, nagyobb gyerek 1000ft/éj, ez utóbbi talán.

Jó éjt!
snoopy

Sziasztok!

Csak röviden, mert most jöttünk haza a tűzijátékról, és enyhén szólva hulla vagyok. Hannus elaludt közben a kendőben, mert túl sok volt neki az inger, viszont előtte a Hősök terén a néptáncosok nagyon tetszettek neki (a hét vezér lovára meg közölte, hogy "csacsi"Kép), Áron meg egyenesen azt mondta, hogy szeretne néptáncot tanulni!

Verus!

Hannus is csinált már olyat, hogy mikor Áron ágyán vetkőztem, szabályosan rámvetette magát, amint meglátta a cicimetKép. Ez a kádban szoptatás jó lehet, ki fogom próbálni!

Jázminmama (és mindenki, aki szurkol nekünk)!
Úgy gondoltam, hogy babonából kivárom a szept-t a teszteléssel. Júl. 31-én volt utoljára mensim, és nekem normálisan 24 naposak a ciklusaim, de a szoptatás miatt most néha hosszabbak (előfordult 30 napos is), úgyhogy nem akarom elkapkodni...

Evey!
A párom az Aminoerg krémet ajánlotta (Mari?). Remélem, már javulsz azért!

Évi!
Persze, trauma akármilyen korú embert érhet, sőt maga a megszületés általában egy trauma, de magzat is átélhet traumát. Viszont - bocsánat, ha félreérthető voltam - a krónikus betegségek hátterében többnyire nem egy egyszeri trauma áll, hanem valamit, ami másképp nem elmondható, próbál meg így kommunikálni a beteg, ill. valamiféle hiányt pótol vele. Valami folyamatosan nem működik jól, ez váltja ki a tüneteket. Viszont - ez a saját véleményem - szerintem nem helyes bármely betegségról kijelenteni, hogy azt x%-ban lelki, y%-ban meg testi tényezők okozzák, csak azt lehet kijelenteni, hogy XY esetében ez az arány ilyen, Z esetében meg olyan, tehát mindig az egyént kell vizsgálni. A lelki tényezők szerepe azonban a betegség lefolyásában sem elhanyagolható: nem véletlen, hogy Csongi betegsége pont az utatokon lett rosszabb, ti. a stressz, amit pl. az idegen környezet okoz, nagyon rossz hatással van a betegségre.
Azt hiszem, már írtam valahol, hogy Áronnak is volt ekcémája, nekem sikerült fölfejtenem az okokat, féléves korára el is tűnt, azóta sem érzékeny semmire. Szóval lehet próbálkozniKép

Gerianikó!
Inkább arra gondolnék, hogy valami zavarja az alvásban. Hannus is csinált ilyet, vsz. melege volt, kizzadt, kiszáradt a szája, mert most, hogy tökig kitárt ablak mellett egy szál pelusban altatjuk, nem csinálja. A fogzás is okozhat ilyet, Áronnál volt, hogy 20(!) percenként felsírt. A rosszat álmodás inkább később kezdődik.

Na ennyi tellett tőlem. Kéne még kaját csinálnom holnapra, de nem bírok. Inkább eszünk szendvicsetKép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele

Sziasztok!

Nem túl nagy itt a sürgés-forgásKép

Tegnap írtam egy csomót a tüzijáték elott, de O.V. biztos beszólt, hogy mindenkinek azt kell nézni, mert megszakadt a kapcsolat, és csak a tüzijáték után jött vissza! Á, nem voltam mérges...

PM, nagyon irigykedem az éjszakák átalvása miatt. Nem tudom nálunk lesz-e még valaha átaludt éjjel. Örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyaralásotok! A rövid hajat kezdem egész megszokni, lassan jobban tetszik, mint a régi.Kép
Talival kapcsolatban szinte semmit nem tudok ígérni. A férjem dolgozik, tuti nem visz fel. Pedig már én is nagyon megmutatnám magunkat! Ja, nincs kedvetek inkább Szolnokra jönni. Ha Mohamed nem megy a hegyhez....

Mindenkinek köszi aki válaszolt a kérdéseimre!!!Kép

Jázminmama, a vezetéssel kapcsolatban hasonlatos érzéseim vannak. Nekem van jogsim, régen nagyon sokat vezettem is, de mostanában szinte rettegek hosszabb útra menni. Foleg, ha a férjem vezet. Állandóan karamboltol félek.Lehet, hogy elozo életemben történt velem valami?! Az Iboly emiljét megköszönném, pont kérdezni akartam ot, de akkor nem terhelem, hogy mégegyszer írja le!

Snoopy, már úgy hiányzott a szöveged! Annyira csípem!Kép

Geri, Lili még mindig óriásiKép Csongi kb. 7 kiló.
Ha emlékszel én is írtam, hogy utál hason lenni. Amikor megtanult átfordulni állandóan kiabált, ha meg visszafordítottam akkor meg volt sértodve. Ez kb. egy hétig tartott. Aztán egyszer csak belejött, most már ott tartunk, hogy lassan nem elég neki egy szobaKép Olyan mutatványokat csinál, hogy én is csak ámulok! Szerintem ha Lili is ráérez a gurulás "szabadságára" o se akarja majd abbahagyni!

Ma vettünk Csonginak autópályás szonyeget. Marha érdekes, mert vannak rajta birkák (nem bíbí), tehenek , nyulak. Szóval ez olyan falusi óóótopálya.

Pele, elgondolkodtató amit írtál. Tényleg mindig a hosszabb útjainkon, vagy utána jött ki. Bár most megint van, és még csúnyább mint volt. Te hogyan jöttél rá, hogy nálatok mitol volt? Már ha nem vagyok indiszkrét. Nagyon idegesít a dolog, foleg, hogy nem javul, hanem szerintem romlik.

Verus, itt a front. Sajnos a lakás képtelen kihulni. Én imádom a meleget, de most inkább már futenék. Na majd panaszkodom a télen!!!

Msérol nem tud valaki? És vajon Katáékkal mi lehet?

Jó éjszakát

Évi
Évi (Évi)

Halihó Mindenkinek!

Kicsit jó is, hogy nem volt oly nagy a sürgés-forgás, mert így nem kellett sokat olvasni. Ugyanis kicsit fáradt vagyok. Képzeljétek ma meglátogattuk egy ismerősünket, akit a 28. héten megcsászároztak januárban és egy 900 grammos baba született. Terhességi toxémia miatt. A manó, Máténak hívják azóta több, mint 6 kiló és már lassan ül és semmivel sem fejletlenebb kortársainál. Kúszik, csúszik és kis falatka. Édes. 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott és 2 hónap cumisüveges táplálás után megtanult szopizni is. Jó, nem?

Évi! Jó ez a falusi ótópálya duma... Jót nevettem. Már most fiús játékokat kap? Lili is babát kapott keresztelőjére. Szóval, hogy is van ez a nem merek elindulni dolog? Ha eddig autókáztál, akkor ne félj! KépKép Úgy szeretnénk már veled találkozni!!!!!!!!! Ugye lányok?

Pele! Én is már gondoltam rá, hogy a zaj a nagyszobából zavarja, így tegnap este jól becsuktuk az ajtót és nem kelt fel. lehet, hogy itt a gond forrása? Este csak nyugiban tud aludni? Megjegyzem nappal nagyot csak nyugiban tud szintén az utcán csak félórásat.

PM! örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Pedig megyek a héten Bp-re. A Megtoysban akciós az ágy!!!!! Még szerintem augusztusban, ott vegyetek. Mikor hívtál? Grtula ügyes kicsi lányodhoz és nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sárga vagyok az irigységtől az átaludt éjszakák miatt. KépKépKépKépKépKép

Képzeljétek a barátnőmnek kilyukadt a tüdeje. Már 4 éve egyszer a másik is kilyukadt és akkor éppen, hogy túlélte és most megint. megyek hozzá a héten meglátogatni, úgy sajnálom. Kép

Most ezer csók mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Na, ma voltunk Borival újra kontrollon a kórházban. Eddig minden okés, bár a törés még ott van, de a doki szerint jó egy évbe is beletelhet, mire összeforr. Azt mondta, az a lényeg, hogy ne táguljon. Szerencsére nem tágul...
Viszont borzalmas volt Odamentünk délre, jó két és fél órát vártunk csak arra, hogy bemenjünk, egy perc alatt körbekopogtatta Bori fejét a doki és küldött minket a szokásos röntgenre. Ott bezzeg kb. 10 perc alatt végeztünk. Aztán vissza a dokihoz, de már az is csak kb. 20-30 perc volt. Viszont Bori már fent volt reggel 6 óta és ott, a kórházban a nyüzsiben nem tudott elaludni. Így hazafelé a 105-ösön, a Lánchídon aludt el végre, de másfél óra múlva fent volt.
Délután mentünk megnézni az unokatesómat, addigra Bori már totál túl volt pörögve. Most meg eldőlt, mint egy darab fa.

Tegnap voltunk a tüzijátékon. Elötte megnéztük a Korai Öröm koncertet, aztán jött a só. Bori meg végig tapsikolta, táncizta, rötyögte, tátott szájjal bámulta, csillagok után kapkodott az egész alatt. Tündéri volt. Csak a végén volt egy kis hiszti, de addigra már csak fáradt volt...

No, ennyi minden történt velünk az elmúlt napokban. Ja, és mindenkinek böszen sziázik, nem-ezik, és olyan akarata lett, hogy még. De ha jól tudom, ennek itt is van már az ideje, mert lassan jön a dackorszak elsö kis szellöje. Azt hiszem, Borit jó korán meglegyintette... (Jól tudom, Pele?)

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Pele,Evey!
Az Aminoerg elvileg jó ilyesmire,de általában masszírozáshoz használják. Gyógynövénykivonat, regenerálják a sejteket a benne lévo aminosavak.

Évi!
Borgyógyász látta már Csongit? Nincs semmi bajom a gyerekorvosokkal, de én Szolnokon nem sok gyerekorvost ismerek, aki jó lenne borgyógyászatból.(Ha érdekel tudok borgyógyászt javasolni).
Gyümi: mi narancslével kezdtük,mert az se nem fogja, se nem hajtja a hasat. Egy felet kifacsartam, pár napig csak a levét aztán rosttal együtt kapta. A Hipp-es bébiitalokat pedig vízzel 2x-esére hígítva adom.
Szólj ha szükséged van valami homopátiás készítményre, szerzek.

Máté mostani paraméterei: 9 hónap, 9.5 kg, 76cm
(nagyon csinos, csupa izom)

Mára ennyire volt eom.
Szerintetek gyerek, fozés, munka, házimunka mellett hogy lehet idot szakítani internetezésre?
Állandóan fáradt vagyok.
Sziasztok:
Mari
Mari

Sziasztok lányok!

Katus vagyok, talán még emlékeznek rám közületek néhányan! Én mindenkire nagyon jól emlékszem! Tavaly novembertöl, mikor megtudtam, hogy végre sikerült, Kép kisbabám lesz! - állandóan itt lógtam a Babaneten, föleg az "ami a szülés elött van" topicban, egészen márciusig - ekkor 6 hónapos kismamaként már itthon maradtam, és itthon nem volt Internetünk. De mostmár van! Kép Ígyhát visszatértem! Nagyon hiányoztatok!! Kép
Szeretnék ezentúl én is ide "tartozni", ha nem bánjátok!
Próbáltam most bepótolni a több hónapnyi lemaradásomat, de hamar rájöttem, hogy szinte lehetetlen! Kép
Ezt a topicot akkortájt alapította Geri és Évi, (akikért én is nap mint nap szorítottam a kilencedik hónapjuk végén! Kép) amikor én már nem tudtam tovább nyomon követni az "eseményeket".

De most így utólag visszaolvasva a régebbi írásokat, nagyon sok hasznos tapasztalatra és tanácsra találtam, amit köszönök Nektek lányok! Kép

És most rólam! Kép

Kisfiam született 2001. június 30-án, 3820 grammal, 57 cm-rel, hosszú barna hajjal és sötétkék szemekkel a SOTE II. Klinikán! Péternek kereszteltük el, az apukája után! Kép
A férjem is ott volt velem a szülésnél mindvégig, csodálatos szülésem volt, bár 16 órán át tartott, de a fájdalmak ellenére is boldogan éltem át, mert végig arra gondoltam, végre megláthatom a gyermekünket, a karomban tarthatom akit már kilenc hónapja annyira nagyon vártunk! Kép Kép

Kispeti immár 7 hetes is elmúlt, és igazi komoly kisember! Imádja a cicit, valósággal a rabja, ráveti magát és morog, hümmög közben, meg lehet zabálni! Kép Egyre többet és nagyobbakat nevet, szélesen vigyorog, kalimpál bele a világba meg csücsörít, imád fürdeni, sokat alszik, nagyon ritkán sír, csak akkor ha éhes és valamiért megvárakoztatom! Kép Az éjszakát kb 1 hete kezdjük átaludni, a rekord eddig 7 óra alvás volt egyhuzamban, de az 5-6 óra már nem ritka! Kép

Most van egy kis náthája szegénykémnek, ezért mi is megismerkedtünk az orrszívó-porszívó áldásos elönyeivel, ilyen fiatalon! Kép

Már több, mint 5 és fél kiló a fiatalúr, és 63 cm körül van a hosszúsága, de holnap megmérem pontosan! Nagyon szeretem Öt, és Ö is engem! Kép Én vagyok a világ legboldogabb anyukája!!! Kép) Azt hiszem, Veletek együtt, ha a Ti soraitokra gondolok! Kép) És imádom életem párját, megyek is és mellébújok mindjárt.. Kép

Pele! Gratulálok a gyermekeidhez! Szeretnék töled kérdezni a szoptatás alatti teherbeeséssel kapcsolatban. Mi is szeretnénk majd minél elöbb kistestvért, alig várom, hogy ismét kismama lehessek, olyan jó érzés volt! Szedtél Continuint vagy mást? Én most kezdtem el szedni a 6 hetes kontroll után, mert azért ilyen hamar még nem lenne jó újra kismamának lenni, bár nagyon imádtam az érzést, és alig várom, hogy újra átéljem!! Remélem Neked már sikerült, vagy hamarosan sikerülni fog a kistestvér pocakba költözése! Drukkolok érte! Meddig tervezed a szoptatást folytatni kismamaként? Én is szeretnék még legalább két lurkót, de ha anyagi akadályok nem lesznek, akkor talán többet is! Kép

Most búcsúzom, sziasztok!

Minden jót Nektek, sok örömet, mosolygást a gyermekeitekkel!

Puszi: Katus
Katus

Sziasztok Lányok, szia Pele,

Én is nagyon drukkolok az új kicsnek és nektek. Kép
E-mailemet megkaptad? Még akkor küldtem el, mielött elmentetek volna nyaralni. Hasznát tudod venni? Hanna nem "viselkedik" furcsán szopi közben? Esetleg nem köpi, prüszköli a tejcsit? Én Áron érkezését ebböl láttam elöször! Nagyon sokszor kiszopizta a tejcsit és kortyonként megállt kiköpni azt, amit kiszopizott.
Együtt fürdést próbáljátok ki! Fantasztikusan nyugtató hatású. Mátéval nagyon sokszor csináltam, amikor nyügös volt. Beültünk egy kád vizbe és ott szoptattam, meg énekelgettem neki. Megnyugodott, elaludt. Áronnal alkalom hiján kevesebbet tudtam ezt megtenni ( bár ö nem nyügös baba ), de azért a fürdetések alkalmával jópárszor elöfordul. Söt, van hogy ennek hatására Máté is akar jönni fürdeni és akkor ö is szopizik. Mulatságos látvány ( láttam fényképen ).
Ja, képzeld úgy néz ki nálunk is jön a "harmadik". Én sem akarom elkapkodni a tesztelést, de Áron már "köp" (lehet, hogy csak ráfogom?), Máté viszont nem! Volt már olyan, aki három gyereket szoptatott egyszerre? Kép

Lányok, bocsi a beleszólásért, nem tudtam kihagyni és nem volt kedvem Pelének az üzenöfüzetbe irni!

Bóbita
Bóbita (bóbita)

Sziasztok!

Bóbita!
De szuper!!! Jaj, nagyon megörültem a jó hírnek! Megkaptam az e-mailedet, és akartam is válaszolni, de sose volt már erőm esteKép Úgyhogy ezúton köszönöm, nagyon jók a cikkek. Hannus nem köp, de mintha rövidebb ideig szopizna (vagy én is csak ráfogom...).És elkezdett vizet inni, amit eddig sose. Mondjuk őt az sem zavarta sose, ha megjött, míg más babákról hallottam már, hogy igen. Nálatok hogy volt? És te mikor tudod meg, hogy mi a helyzet? Szurkolok!!! És akkor te lehetsz az első 3 (különböző korú) gyereket egyszerre szoptató mami!KépKép

Évi!
Általában kapcsolati probléma van a háttérben, de lehet a szülők közti konfliktus jelzője is. Némi magunkba nézés szükségeltetik hozzá, ami nem mindig könnyű. Persze nem biztos, hogy nálatok is ez a gond. Rosszabbodásról: ha nagyon aggódsz a bőre miatt, az is lehet stresszforrás neki! Úgyhogy nyugalom! És próbáljátok ki a természetgyógyászt!

Geri!
Örülök, hogy már jót aludt Lili! Lehet, hogy ő érzékenyebb a zajokra.

Dia!
Tündéri lehetett Bori! Hannusnak sok volt a fény, a hang, azért menekült alvásbaKép Valóban korán kezdi a dackorszakot min. fél évvel! Áronnál most kezd valamicskét lecsengeni, úgyhogy van még egy kis időtök "élvezni" ezt. Most aztán elő a következetes szülői magatartással!!!KépKépKép

Mari!
Akkor hagyd ki a házimunkát!KépKépKép Vagy sűrítsd egybe, én pl. most rántott húst készítek és tortát sütök, mert tavaly ilyenkor már igencsak készülődött kifele Hannus! Na persze ilyenkor valami tutira odaég, elfelejtődik...Kép

Katus!
Nagyon jó volt olvasni boldog soraidat! Sok örömet kívánok a manódhoz!
Én nem szedtem Continuint, se más effélét, de mivel már Hanna 4 hónapos kora óta menstruálok, óvszerrel védekeztünk - egészen mostanáigKép Én úgy tervezem, hogy ha mindkettőnknek jó lesz, végig szoptatni fogok, sőt utána is. Majd kiderül, hogy megy-e.

Nagyon sok puszi mindenkinek, a "hiányzóknak" is!

Pele
Pele

Sziasztok!

PM! Nagyon klassz, hogy jól éreztétek magatokat a Balcsin is! Én csak csodálkoztam, hogy ilyen bátor vagy, hogy vitorlázni viszed Pankát... Azért a parton is jó buli lehetett! Kép

Évi! Na, ugye, hogy mag lehet szokni a rövid hajat is? Jó, hogy írtad, hogy Nálad 1980 van! Én még azokat a képeket kaptam Tőled, amin Csongi egész picur, kék kockás ülésben van, meg Veled az ágyon ülve, meg egy ágyban fekvös. Ha van újabb, küldd el, légy szíves! Köszi!

Katus! Én ugyan nem voltam itt még, amikor Te már itt voltál, de örülök, hogy most "találkoztunk"! Sok-sok vidámságot Neked, a világ legboldogabb anyukájának! Kispetinek meg sok puszi! Kép

Bóbita! Gratulálok! Jó teszted van, , jobb, mint a gyógyszertáti! Az tuti, hogy ilyenkor megváltozik a tej íze, mint ahogy akkor is, amikor elöször megjön. Úgyhogy, lehet, hogy a gyerekek tényleg tudják... Hármat szoptatni egyszerre... Nem lesz semmi... Kép

Geri! Nálunk is sokszor felsírtak éjjel a gyerekek, nagyon valószínü, hogy a fogzás miatt. Sokszor fel sem ébred rá, csak olyan keservesen sír, hogy azt sem tudom, hogy segítsek rajta. Nyugi, elmúlik, bár nem túl hamar... KépKép

Evey! Veled izgulok az ovi miatt, nagyon remélem, hogy Kikkónak semmi gondja nem lesz! Milyen az óvó néni? Mert az nagyon sokat számít ám. Nem lesz vele ismerös kisgyerek? Daninál nekem is az volt a szerencsém, hogy a szomszéd kisfiúval együtt ment, így volt legalább valaki ismerös, amíg össze nem szokott a többiekkel. Írj, ha tudsz valami bövebbet az oviról!

Lányok! Én most eltünök egy hétre, megyünk nyaralni Cserkeszölöre! Remélem, elintézitek, hogy jövö keddig ilyen idö legyen! (Bocs azoktól, akik a városban maradnak, de legalább arra, felénk süssön a nap!) Elöre is köszi!
Evey, legalább Te hiányolj majd! KépKépKép
Mindenkinek sok-sok puszi, kedden vagy szerdán jövök (fenyegetés...)!
Emese
Emese (emese)

Szia Pele!

Hát a következetességgel már elöre látom, hogy lesznek bajaim, de majd igyekszem. Már úgy 10-11 hónapos kora tájékán voltak jelek, de most kezd beindulni igazán a dolog. Kicsit korán érik a lelkem.
Olyan kis huncut. most már élvezi a fogócskát, csak az a baj, hogy olyan helyzetekben is játszani akarja, amikor speciel éppen el akarom kapni. Így tényleg rohanhatok utána.
Ha valami nem úgy van, ahogy ö akarja, akkor iszonyú hisztit csap. Lerogy a földre, és a homlokával támasztva zokog. De még toporzékolni is szokott. Néha pedig egy kis hatásszünetet tartva lesi, hogy mi a reakció.Kép Hát, egyelöre még csak megzabálni tudom érte. Gondolom, késöbb néha már az örületbe fog vele kergetni, de sebaj.

Csak kibírjuk valahogy...

Pele, van valami épkézláb ötleted a hiszti kezelésére? Én azt csinálom (legalábbis emlékeim szerint ez a legmegfelelöbb), hogy addig megpróbálok nem törödni vele, amíg nem lovagolja bele nagyon magát. Akkor viszont lépek, átölelem, és simogatom, amíg abba nem hagyja. Aztán emgy tovább az élet. Csak olyan dolgokban nem engedek neki, amik tényleg veszélyesek, pl. hogy nem kéne megrágnia a porszívó zsinórját, konnektorba nyúlkálni, stb. Elöször szólok neki, aztán elkapom a kezét, mielött odanyúlna, és mondom neki, hogy nem. Na, ilyenkor szokott jönni a hiszti... Meg ha nem sikerül kinyitnia a szekrényajtókat, amikre zárat szereltem. (+ még kismillió dologért...) Próbálom természetesen kezelni a dolgot, nem jutalmazni azért, ha abbahagyja, vagy büntetni azért, ha hisztizik...
De azért jó lenne tudni egy szakember szemével, hogy okés-e eddig, amit csinálok.

Puszi és elöre is köszi:

Dia
Dia

Kedves Pele,

Azt hiszem én mensi szempontjából szerencsés vagyok: Máté megfoganása óta (1997. decembere) kétszer mentruáltam. Szóval mi Áronra nagyon "koncentráltunk", mert nagyon szerettünk volna babát. Elkeztem ugyan hömérös módszert alkalmazni, de mire eredmény lett volna, már tudtam, hogy benne van a pocakomban Ároni. Tehát nincs tapasztalatom ilyen szempontból. Teszteléssel várok legalább szeptemberig elsö hetéig.
Nem tudom ez a szopi dolog hogy alakul majd! Mátét elég "idösnek" érzem már, akár a teljes elválasztáshoz is, de nem akarom lelkileg a babuci beköszöntését még ezzel is tetézni. Viszont úgy érzem nem tudnám vállalni. Áron egyszerüen nem akar enni, néha még a gyümit is visszautasitja. Jócskán vannak olyan napok, amikor még mindig csak anyatejcsit eszik. Ez nem is zavar, Mátét is simán szoptatom, ha igényli, de mindeközben várandósnak lenni?! Bár a szervezet biztosan képes rá... Majd meglátom!

Bóbita
Bóbita (bóbita)

Sziasztok!

Évi!
Jólesik, hogy hiányoztam.
Érdemeimet kisebbíti, hogy valamennyi Fable hatás biztosan megfigyelhető a szövegeimben. Nem tudatos.

Katus!
Gratulálunk csodálatos kisfiadhoz és szeretettel üdvözlünk köreinkben. Jössz a szeptemberi talira? Nagyon sokáig Zsombor fiam volt a legifjabb versenyző, így szívesen megismerkednék egy még ifjabbal, és persze Veled is, személyesen.

Panka!
Persze szélcsendben mérsékelten izgalmas a vitorlázás, de miért nem mehettetek Pankával a hajóra?
Tartottál a kicsi lány felfedezőhajlamától mentőmellény nélkül?

Bóbita!
Hát nem lenne semmi látvány a három csemete cici-közelben. Kár, hogy egyszerre nem táplálkozhatnak.
Érdekes kérdés, hogy az igény szerinti összetevőjű anyatej melyik igényt elégítené ki a három közül, pláne akkor, ha a háromból kettő még nem csak desszertnek használja. Ha lesz az eseményről általad publikusnak ítélt kép, akkor szívesen megnézném... Két csimotával is.

Mára ennyit.
Snoopy
snoopy

Szia Snoopy,

Képet megpróbálom feltenni, remélem sikerül.
Az anyatej a terhesség folyamán átalakul, ize már elég korán más a terhességi hormonok jelenléte miatt. ( Sok baba épp emiatt hagyja abba a szopit ). Aztán a várandósság vége felé átalakul előtejjé, az újszülött igényeihez alkalmazkodva. A késöbbiek folyamán is a kisebbik igényeihez alkalmazkodik, de mivel az anyatej tele van "védöanyagokkal" , szerintem csak jót tehet egy csuszó-mászó, mindent megfogdosó kisgyermek számára is, hisz egyben ö immunrendszerét is védi. Lelkiekben meg egyenesen felszabaditó volt számomra néha, hogy a nagyobbik is szopizik, könnyebb volt megnyugtatni, kevésbé volt féltékeny, mert igényelte azt a fajta törödést, amit a kicsinek adtam magamból és meg is kapta.
Azt hiszem egyébként, hogy mire megszületne a pici Máté elválasztaná magát. Már most is mondogatja, hogy ö már nagyfiú.

Szia, Bóbita
Bóbita (bóbita)

Snoopy,

Inkább nem teszem föl a netre a képet, de magánban szivesen elküldöm ha megirod az e-mail cimed!

Bóbita
Bóbita (bóbita)

Sziasztok!

Mostanában csak olvasgatlak Benneteket és gyûjtöm a sok hasznos információt.Kép Köszönöm a tanácsokat "tejivás ügyben", azt hiszem az "arany közepet" választom, az nem árthat.Kép

Katica
Katica

Drága Lányok!

Milyen sokan jöttök éjszaka... Mikor alszotok?

Dia! KépKép Örülök, hogy minden rendben. Olyan jó, hogy anyukám egészségügyis, így nem kell várni itthon sehol. Pesten azonban igen, már, ha menni kellett.

Pele! Ez a dackorszak mindenkinél jelentkezik? Én szívesen átaludnám KépKépKép

Mari! Gondolom a 9 hónapos bébid minden idődet lefoglalja én azon csodálokozm, hogy Verus 4 csemete mellet hogyan tud még netezni is...

Katus! Írj sokat, fantasztikusan jó érzés olvasni a soraidat. Boldog lehet a párod, hogy egy ilyen érzelemgazdag lánnyal él együtt. Bocs, nővel. Gyere a talira te is, úgy megismernélek... Szept. 5. Margit sziget. Jó idő esetén. Az pedig úgy lesz. Szopi ügyben Iboly az illetékes, őt kérdezd szerintem, bár Pele is már jártas ez ügyben. Én szedek Continuint, mert még nem is jelentkezett a mensi, hálistennek és nem szeretnék még kismama maradni. Várok min. 1 évet, mert kell a szervezetnek a regenerálódáshoz. Javaslom te is tedd ezt.

Bóbita! Még ne gratuláljak? Vagy már lehet? Írsz nekünk is, vagy csak Pelenek? KépKép Jó olvasni, hogy van olyan, aki végig szoptat a terhessége alatt és még utána is. Még nem hallottam ilyet, azt hiszem mindenki kiakadna, ha ezt csinálnám. De nagyon jól hangzik... Téged nem piszkáltak emiatt? Küldjél nekem képet légyszi... kudi75@hotmail.com

Snoopy! Már a múltkor is írni akartam, hogy olyan orvososak az írásaid. A frászt tudod hozni az emberre KépKépKép

Ma kicseréltük a vonalunkat ISDN vonalra és 30 mp alatt letöltötte a topicot. Tuti jó... Lilcsi baba egyre ügyesebben ül, oldal lengései is egyre ritkábbak. Fordulni nem fordul, de sebaj, jön még kutyára teherautó... (Bocs kutyaimádók)

Puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

sziasztok!

mostanában nem tudtam jönni, mert átrendeztük a szobát és így a gép sem volt jó.norbi szopizik rendesen bár nem sokat hízott 30 dkg.
Én megint vérzek és most már nem tudom hogy mit csináljak. Az orvossal próbáljuk húzni a küretet, de azt mondta hogy az sem jó ha 2 hetente vérzés van. Szóval nincs valami jó kedvem. És az biztos hogy nem menszesz mert az nem friss piros vér.
Norbi egyfolytában hasra fordul és utána sír hogy fordítsuk vissza.
Képzeljétek Bettina egy pár hete elkezdett dadogni akkor volt a tv-ben egy film amin megijedt és utána rögtön jelentkezett a dadogás. Majd 1-2 hét múlva elmult. Most pár napja ismét jelentkezett a dadogás. Szerintetek mitcsináljak?

Most viszont megyek mert Norbi sirdogál

Sziasztok.
gabi1 (gabi1)

Sziasztok!

Eloször is Katus, örülök, hogy "átjöttél". Tényleg annyira jó olvasni boldog soraidat. De a világ legboldogabb anyukája Én vagyok!KépKépKép

Pele, hát nem is tudom. Én úgy érzem Csongival nagyon együtt "pendülünk". És a párommal is igen kiegyensúlyozott a viszonyunk. De azért majd megpróbálok magamba nézni. (Ha lenne rá egy kis idomKép)Nem akarsz nekem terápiát tartani mondjuk magánban. Mindent megpróbálnék, csak Csongi bore javulna meg!

Mari, köszi a felajánlást. Kaptam egy tószegi dokinéni telszámát Ibolytól, fel szeretném eloször hívni, hátha fogad. Nem tudom, hogy próbáljak-e elotte borgyógyászt, eddig mindenki azt mondta, hogy azok is csak különféle kenoccsel próbálkoznak, a probléma gyökerét ok sem tudják megállapítani. Ezért gondoltam a homeopátiára. De ha kell valami szer, azt hiszem szükség lesz a segítségedre.
Máté nagyon fajin kis fickó lehet, jó lenne személyesen megismerni. Nincs kedved velem találkozni, ha már földik vagyunk?

Bóbita, jót rötyögtem a három gyerek cicizésén. Az jutott eszembe, hogy anyuéknál ma született három kismalac. Egybol elkezdtek szopizni, tök édesek voltak! Csak hát ott nagyobb volt a cicikínálat!

Csonginál örökmozgóbb gyereket esküszöm még nem láttam. Szó szerint nem áll meg egy percre sem! De komcsi! A mászás technikája is kezd csiszolódni. Tegnap úgy próbálkozott, hogy a térdét már sikerült felhúzni, de a kezét kidobta repülésbe. Ma már a fejét tette le támasztéknak, és sokkal jobban halad. Tök édi! És mindenért addig megy, míg el nem éri!

Eddig még nem írtam, de hetek óta szurkál a hasam jobb oldalt. Gyermekkoromban is mindig a vakbélgyuszitól féltem, most is állandóan attól rettegek. Tetozi az aggodalmat, hogy itt van Csongi, aki éjjel-nappal szopizik! Mit csinálna nélkülem? Ma rászántam magam és elmentem a háziorvosunkhoz. Annyit mondott, hogy nem valószínu a vakbél, inkább lehet, hogy ciszta. Mindenesetre holnap megyek laborba és UH-ra. Kicsit izgulok. Szorítsatok!!!

Emese, ha még olvasod, nem Szolnok felé jöttök Cserkeszolore? Jó lenne találkozni!!! Képek mennek emilbe.

Gabi, már éppen hiányoltalak!Kép Ez a vérzés dolog nem hangzik túl biztatóan. Nem próbálkozol egy másik dokinál. Valahogy csak meg kellene oldani a dolgot! Csongi is csinálta ezt a hason nem szeretek lenni dolgot. Türelem, kb. egy hét és javulni fog a helyzet!!!

Geri, szerintem Lili a mászást ki is hagyja. O egybol állni-menni fogKép Ja, mindig elfelejtek az erdélyi kirándulásra válaszolni. Szóval, anyósomék 10 km-re laknak a határtól, az meg a mi jó kis Alföldünk folytatása. Ahová szoktunk menni, az meg még vagy 350 km onnan, és mi sem mertünk még Csongival oda menni ebben az évben. Annyiban igaza van a férjednek, hogy nincsenek olyan exluzív körülmények. De ilyen falut én még nem láttam. Kb. mintha 50 évet mennék vissza az idoben. Annyi különbséggel, hogy villany és kábeltévé van. A táj viszont szerintem sok mindenért kárpótol. Jövo tavasszal tervezve van egy túra, ha van kedved, csatlakozhatsz! Tök jó lenne!Kép

Internetre nekem is egyre kevesebb idom jut! Pedig általában a lakás "szalad". De én szívesebben babázok! Viszont ha egy nap nem jövök ide, totál elvonási tüneteim vannak!

Jó éjt!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Katus! Gratula Kispetihez, olyan jó, hogy ennyi új anyuka " születik".

Évi! Most aztán irgum----burgum a legboldogabb anyuka címért mikor küzdünk????KépKépKépKépEllenfelek még?? Valszeg tényleg ciszta lesz a dologban, mert én is ilyen cisztás típus vagyok, és tényleg úgy szúr.Kép De elmúlik. Nekem is mennem kéne egy kis operációra, de mivel 3 napot venne igénybe ezért meg kell várnom, hogy Panka nem legyen cicifüggõKépKép Egyébként biztosan javulnak majd az éjszakák.

Geri! Ha a csend válik be akkor a csend, lényeg, hogy megoldódjonKépKép

Emese, Snoopy! A hajó egy 4 személyes lélekvesztõ volt, még beszállni se mertem volna/én gyáva/Pankát meg hová kötöztem volna? Bár a többiek mondták, hogy az árbóckosárban kémlelhette volna az ellenséget.....KépEmese! Pihenjetek sokat, jó nyaralást!!!Küldöm a napotKépKépKépKép

Én nemtom mi van, de mióta hazajöttünk a lányom ha elveszít a szeme elõl csak sír és nem marad meg egyedül játszani. Nappal alig alszik, és óránként csüng a cicin. Éjjel alszik. Ez mi lehet??? Ja és úgy várja a szilárd kajcsit, hogy remeg érte és állandóan kapkod a bal füléhez. Na holnap megyünk dokinénihez, hátha okosabb leszek, vagy fogjuk a nem létezõ fogára.

Gabi! De mégis mit mond a doki, mi ez a vérezgetés? De ha az eü. küret a megoldás ess túl rajta, mert vérszegény leszel és a szoptatásnak nem kedvez. Szorítunk!!!

Bóbita! Lemaradtam ,légyszi írd meg mennyi idõsek a gyerekek. Várom a jó hírtKépKép

Iboly!! Mint fentebb írtam a lányom óránként cicizik és minden szilárgd gyümit és egyéb kostolót örömmel fogad. Most akkor mit csináljak? Lehet, hogy õ megérett a komolyabb kajálásokra? Mert a súlya is 6,40, tehát nem egy túltáplált csemete. /6 hó+1 hetes/Most lehet, hogy már egy-két kajálást gyümivel, zöldséggel kellene helyettesíteni, de akkor elfogy a tejcsiKép Mit javasolsz?

Megjött a hüsi, holnap már jobb lesz talán.

Mindenkinek jó éjt.

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Gabi! De jó, hogy írtál!!! Nem szedsz véletlenül Continuin-t? Az ugyanis nekem két hetenkénti vérzést okozott, szép pirosat... Én abbahagytam, azóta minden oké.

PM! Amikor Borit hazahoztam a kórházból, ugyanezt csinálta, amit te írtál. Pedig nagyon élvezte az ottlétet. Állítólag a környezetváltozás váltja ki belölük. Tök normális jelenség, reakció erre a dologra. Amit tenni tudsz, az az, hogy szeretettel, türelemmel vagy iránta, és amennyire lehet, ne idegeskedj! Két-három hét alatt elmúlik és újra a régi lesz... Még az is lehet, hogy gyakrabban felébred éjjel, de ezen se lepödj meg...
A szilárd kajákhoz: szerintem nyugodtan adj neki, ha ennyire remeg érte, és ha úgy csinálod, hogy elöbb szopizás, utána egy kis gyümi, még a tejed se fog elapadni. Fokozatosan vezess be minden új ételt, figyeld, hogyan reagál rá, nem lesz-e kiütése, kakija milyen, stb. Aztán egy idö múlva már kiválthatsz vele egy étkezést. Én az uzsonna idejét váltottam ki elöször, utána a tízórait, most már van ebéd és vacsi is, de ezek mellett még mindig szopizik is. És még mindig van tejem, úgyhogy nem apad el olyan könnyen. Ja, és dolgozom mellette, az elmúlt két hétben napi 8 órát kellett, mégis sprickol rendesen. Emiatt szerintem ne is aggódj!!! Simán lesz tejed.

Geri! De jó neked, nekünk is elkelne egy egészségügyis a családba...Kép

Na, mára ennyi voltam, eldugulok.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?