Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Móni! Gratulálok a költözéshez, a környékről is raksz fel képet? Janka is milyen nagy lány lett :shock: ! Igazi huncut mosolya van :lol: !

Fanny! A hátizsákos mondás nagyon igaz, nem hallottam még.
Hanna tényleg nagyon ügyes, én is azt akartam kérdezni, hogy a nagy csúszdán is lecsúszott-e?

Melinda! Emma kutya bent van a házban, mert Gábor még akkor fogadta be amikor bérházban lakott-laktunk. Nagyon jól tűri a "viszontagságokat" Emese mellett :lol: . Persze csak akkor vannak együtt, ha mi is ott vagyunk.

Én is akartam írni a vállalkozók "remek" helyzetéről, de Fanny leírta amit én is írtam volna. Még csak annyit, hogy több járulékot fizetünk ki sokszor mint amennyi megmarad.....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Éva!

Igazán nem szívesen offolom tovább a topicot, de annyira csúsztatsz, hogy ezt nem hagyom szó nélkül.
Azt írtad, a traktorszerelés se a te, se a férjed számára nem jelenti a jól boldogulást. Ezt megintcsak nem értem, ha ráadásul a férjed autófényező.
Egy szóval sem mondtam, hogy a vállalkozók mindent ajándékba kapnak. Azt mondtam, hogy vannak olyanok, akik számára nem élhető ez az ország, ezért fordul meg a fejükben a külföldre költözés.
Természetesen nem lehet mindenki vállalkozó, és tudom, hogy a vállalkozóknak is nagyon sok terhük van. DE: (anélkül, hogy bárkit is szándékomban lenne megbántani, de ezek tények :!:) soha senkitől nem kapok számlát, se a fodrásztól, se a fogorvostól, se az autófényezőtől, ellenben látom, hogy az említett szakemberek évente többször is külföldre járnak nyaralni, és egyiknek sincsen olyan öreg autója mint nekünk. Pedig pl a férjem a kiemelt adózók főosztályához tartozik, vajon miért? Hát nem azért, mert olyan sokat keres. Annyit legalábbis nem, hogy pl nyaralni menjünk, még belföldre se mindig sikerül. Ellenben eléggé sokszor csörög a telefon éjjelente, hogy a saját kocsijával a saját költségén menjen túlórázni, amit nem fizetnek ki. De valakinek ezt is csinálnia kell. De mi így is boldogok vagyunk, mert tudom, hogy nagyon sokan nálunk sokkal de sokkal rosszabb körülmények között élnek. Csak épp azért kezdtem bele ebbe az egészbe, mert arról volt szó, hogy miért is tart itt ez az ország. De azt is elmondtam, hogy ez csak az egyik fele. Mert lehet, ha mindenki befizetné tisztességesen az adóját, azt is ellopnák azok, akik megtehetik.
Szerintem többet ez a téma nem ér. És bocs mindenkitől, ígérem, többet nem szólok hozzá ehhez.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


húúúúúúúúúúú csajok ne vitatkozzatok mindenkinek meg van a saját élete és ezt nem szabad irigyelni senkitől sem ez a hátizsákos hasonlat nagyon jó :):):)

ökofalu a tvben volt nekem nagyon tettszik és semmi luxusról nem mondtak el mármint a mosógép és társai ami ma már ugye nem luxus :):):) viszont a falu lakosai egy egységben élnek összetartanak és kisegítik egymást a munka is ebből van hogy mindent maguk csinálnak kinek milyen végzettsége van szerintem mükődőképes a dolog ha lenne pár millióm akkor én is belevágnék mert ugye azért a telket meg kell venni arra házat kell építeni szóval a kezdőtőke nagyon is kell de a szakmunkát már szerintem mindenki összedolgozza most nekem segítenek holnap én segítek a másiknak jó dolog :)

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

Képzeljétek, kiderült, hogy az ökofalut egy barátunk feleségének a nagybátyja hozta létre (csak közben elvált és elkerült a családtól). Aztán rögtön 2 házban a családja lakik :D A barátunk szerint elég használhatatlan dologról van szó (na persze lehet hogy rosszmáju), az ötlet ugyan jó, csak oda a prérire valamiért mégse akarnak az emberek kimenni.
Ettől függetlenül meg kellene nézni, már csak ötletszerzés szempontjából is.
Fanny, nem tudom az áramot semmivel nem lehetne kiváltani? Vagy legalább nem teljesen arra támaszkodni?

Hát én is irtam volna még szivesen a vállalkozók (legalábbis az ilyen mikrovállalkozók) nehézségeiről de Fanny elég jól leirta.
Itt most mindenkinek nagyon rossz, kivéve talán a drága politikusainkat, akik ragyogóan megélnek az adófizetők pénzéből és közben tönkreteszik az országot.

Tegnap eltemettük a nagypapát (apósomat), ennek megfelelően délután a kislányom azt mondta Lukunak: "Most meghalsz, és én eltemetlek, jó?" Tágranyilt szemekkel figyelte az eseményeket, persze itthon jóelőre elmeséltem, mi várható. Ugy figyelt, ahogy a szinházban szokott :D és később eljátszotta, ahogy a mesedarabokat is szokta.
Az oviban bárányhimlő járvány van, és bizakodom hogy nem jön haza nekünk...
Ma napos volt a kislányom, és fény derült egy nagy rejtélyre. Észrevették, hogy néha a kukában vannak a szalvétatartók (müanyagok). Ma kiderült, hogy a lánykám az asztal letakaritása után a használt szalvétákkal együtt kidobta. Biztos ugy gondolta, ha üres, akkor nem kell... Itthon nem müanyag a tartó, és csak ritkán rakom ki, mert kiszedik az egészet, darabonként adom nekik. De ciki...
Kedden fényképezték őket, mesélte az egyik óvónéni (Mátéé volt anno :shock: ) hogy mondta Emesének, hogy csiiz, és Ő visszaszólt, hogy nem azt kell mondani, hanem hogy vizibicikli. És ezt már Luku is tudja :lol: Ő is mondja, hogy vivicici! :lol: :lol: :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Tényleg nem akarok ezen a témán lovagolni, de felhívom a figyelmeteket, hogy én egy szóval sem mondtam, hogy irigyelném a vállalkozókat. Annyit jegyeztem meg, hogy amíg az adócsalást nem fogják normálisan büntetni, addig mindenki meg fogja tenni, aki teheti.
Sajnos, nincs időm és energiám fórumozni.
Minden jót
Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!


Tegnap rendetlenkedett a net, meg nem is értem rá, meg délben kimentünk "csapat építés" jelleggel torkos csütörtöközni, úgyhogy nem volt időm jönni.

Melcsi!

Őszinte részvétem, de a körülményeket ismerve...
Majd biztos jön Icus és megerősít abban, hogy az nagyon is jó, hogy a gyerek eljátsza, amit látott, így dolgozza fel. Mondjuk a kívülállónak biztos nagyon morbid, hogy gyere játszunk temetésest! Nekem csak az jutott eszembe, hogy azért az ilyen játékokból könnyen lehet kisebb-nagyobb baleset, mert nem tudják még a következményeket felmérni. De a Te gyerekeid soha nincsenek felügyelet nélkül, szóval nem történhet semmi baj.
Bajról jut eszembe, nem lett semmi komoly baja Emesének, mikor telefonáltam,mert nagyon ordított.
Megkaptam a program ajánlatokat, regisztráltam is. Van egy-két jó dolog benne. Engem például megfogott a hajókázós program, csak ahhoz még nagyon hideg van!

Mandula!

Azt elfelejtettem írni, hogy az a kutya tényleg gyönyörű! Nem mellesleg, nekem az új frizura is tetszik. Olyan nagylányos.

Kérdeztétek az ugrálóvárban a csúzdát. Az tényleg nagyon magas és nagyon meredek, persze ott az anyukája ölében ült a Hanna, de nem ijedt meg vigyorgott, nagyon tetszett neki. Pedig mondta a K., hogy még neki is venni kellett egy nagy levegőt, hogy lemerjen csúszni!

True!

Éppen azt akartam írni, csak nem volt időm, hogy kár hogy élő szóban nem tudunk beszélgetni, mert így nagyon nehézkes körülírni, hogy pontosan ki mire gondol.( én egyébként nagyon szeretk beszélgetni, talán ezért vagyok írásban is néha "hosszú")
Nagyon kérlek, nehogy egy ilyen miatt, itt hagyj minket.
Nincs semmi gond!

Jó hétvégét mindenkinek!

Éva
fanny01
 
 


True!

Emiatt a kis vita miatt szerintem se sértődj meg és ha időd engedi azért gyere még fórumozni! Itt néha ütköznek a vélemények, ez így természetes és jobb is, mintha udvariasan egyetértenénk mindenkivel mindenben.

Kép
regina3
 
 


Sziasztok

Dehogyis sértődök meg, ha időm engedi, majd jönni fogok, de most iszonyúan el vagyok maradva mindennel, a múlt hétvégén mind a két nap volt valami, így normálisan takarítás sem volt, mosás-vasalásról nem is beszélve, legalább 5 adag ruhát válogattam szét tegnap :roll: és elég nehezen viselem, hogy mindig tűzoltásszerű takizás van, meg minden. Most meg megyek a muskátlijaimat rendbekapni, csak amíg megkávézok, addig ültem le :)

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Fanny!
El is felejtettem a képeket. Milyen nagykislány már Hannácska is! Tehát találtatok játszóházat.
Örülök, hogy tetszik a programajánló. Mondjuk én még csak 1-2x hasznositottam, de mindig végignézem, csak nekem a Pest másik oldala nagyon messze van, nem szeretek Bp-en vezetni.
A temetést szerencsére az ágyon játszották, a mamlasz Lukum persze lefeküdt, hallgatott, abszolut partner volt. Másnapra szerencsére aabbamaradt ez a játék, hazajöttünk és ujra a kedvenc dolgaikkal foglalkoznak. Emese próbára tette Lukut. Vonatost játszanak a hullahopp karikában, expresszvonatot :D , Emese megkérdezte: Én vezessek? HMMMM volt a válasz, igen tehát. Nyomaték kedvéért ujra kérdezte, ugyanaz a válasz, nagy fejbólintással. Harmadszor igy kérdezett: Te vezetsz? HEMMM, mondta Luku, vagyis nem, igy nem fogsz tőrbecsalni nővérkém, gondolhatta hozzá :D
Épp a kezére esett, mikor orditott, szerencsére nem történt komolyabb baleset, és Luku azonnal megkezdte a lelki segélynyujtást :D és a sirás be is fejeződött. Mert ugrálni kell az ágyon, meg kergetőzni, és a vacak ágytakaró cssuszós anyagból van, hát le is szánkózott róla.
Tegnap elmentünk az uj velencei fürdőbe, most akciós áron van, igen leszállitották a belépődijat (mondjuk volt miből). Mit mondjak, szuper, nagyon jól megcsinálták, gyerekkel menni is tökéletes, talán még jobb mint az agárdi. És még gyerekvécé is van, ez Emesének nagy jópont volt a szemében, aki már óvodás és ad erre (is). Érdekes volt látni most, ahogy barátkozott a gyerekekkel, elsők között tartotta fontosnak közölni magáról minden esetben, hogy Ő már óvodás. Valamint, hogy Emesének hivják, és Luku a testvére :D :D :D A fürdő nagyon jól tájotl egyébként, csodálatos panorámával a tóra és a pákozdi hegyekre, hatalmas élményfürdője van, meg gyógyvize is, szauna minden mennyiségben, 2 szuper gyerekmedence,csuszdákkal, vizköpőkkel, állatokkal. és gyönyörüek a burkolatok. Remélem egy darabig még maradnak a most végre reális áru belépők. 2 szintes a létesitmény, szintenként kell fizetni, ha mindenhová be akarsz menni, most 2700 Ft-ért megteheted. Ugyanez 1 hónapja 4500 Ft volt!
True!
Kicsit kellemetlenül érzem most magam. A témát én hoztam szóba, aminek okán kifejlődött ez a vita. Szeretném, ha nem hagynál itt minket emiatt, nem kell mindenben egyetértenünk, hiszen nagyon különböző emberek vagyunk, különböző háttérrel, felfogással, itt vélemény csere folyik, bántani nem akar senki senkit.
Ermoni!
Irtam Neked 1 privit, gondolom nem olvastál minket azóta, azért nem válaszoltál...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Most csak a farsanggal kapcsolatban írok., kicsit megkésve....
Éviéknél 20-án tartották és bevallom elég nagy csalódást okozott. A zsűribe szokás szerint apukák ülnek (mert mi anyukák el vagyunk foglalva a sütikészítéssel és a jelmezzel) és az apukák szerintem nagyon elfogultak és igen gyakori a "részrehajlás". A mi osztályunkból ugyanaz az apuka ment (mert más jelentkező nem volt), de az ő lánya tavaly is és idén is díjazott lett a lényegében semmi jelmezével. Tavaly tornászlányként 4. helyezést "ért el", idén James Bond lányként különdíjat kapott. Ugye sejtitek, hogy milyen "nehéz" ezt a két jelmezt megkreálni! Hogy őszinte legyek, ez bántja az igazságérzetemet, mert bizony voltak nagyon jó jelmezek, amolyan sok-munkaórás-alkotások és nem kaptak semmilyen díjat.... De akinek bent ült az apja a zsűriben annak csurrant-cseppent valami. És nem magam miatt pampogok, mert én a lusta típushoz tartozom és többnyire venni szoktam a jelmezt (ritkán azért készíteni is szoktam) és igazat adok Melcsinek abban, hogy a saját készítésű jelmez az igazi, főleg a gyerekkel együtt töltött dolgos órák és az ötlet kiagyalása révén. És példának okáért a farsangon három szőlőjelmez is volt. Mind saját készítésű (lufiból) és ez szerintem jó ötlet is. És az történt, hogy két szőlő együtt lett második, a harmadikról viszont megfeledkeztek, pedig kivitelezésben az volt messze a legjobb. Szóval az apukák elég bénák ehhez... És a farang előtt még mondogattam is az Évinek, hogy jövőre beültetem apádat, mert nehéz jelentkezőt találni a feladatra, de farsang után nem szóltam egy szót sem. A lányom viszont előhozta a témát és azt mondta, hogy ne legyen az apja zsűritag, mert nem akarja, hogy azért kapjon díjat. Ő a jelmezért akar díjat kapni. Na, ezen meg is lepődtem, mert amúgy kapni nagyon szeret mindenféle dolgot, de azért neki még egészséges az igazságérzete. Úgy gondolom, hogy tényleg mi felnőttek rontjuk el idejekorán a gyerekekben ezt a jó érzést. (illetve én igyekszem nem elrontani, de biztos követek el hibákat). Jövőre a farsang előtt (akkor szokott szülői lenni) én majd szóvá is teszem ezt a malőrt! Biztos ciki lesz, de majd gyűjtök hozzá bátorságot. (mert lehet, hogy én vagyok egy kicsit hülye és úgy kéne gondolkodnom, hogy "nehogy-már-az-én-gyerekem-ne-kapjon-díjat-ha-ott-ülök-a-zsűriben!!! - de nekem ez nem megy, és gyanítom, hogy már így marad a hátralévő 40-50 évben).

Kép
regina3
 
 


A mit eszik ez a gyerek? kérdésetekre Mesivel kapcsolatban az a válaszom, hogy természetesen csak anyatejet! Hát...szépen összeszedte magát az igaz. 3 hó + 1 hetesen a védőnő a következő értékeket mérte: hossz: 63 cm, súly: 6340 gr. (születésekor: 54 cm és 3310 gr volt).

Kép
regina3
 
 


Regina!
Szomoru jelenségről irtál. Hát már egy vacak farsangon is igy megy a taposás? Mindegy milyen módon, csak kapjon dijat a gyerek?
Milyen pontosan látta Évi a helyzetet!
Azért sejtettem ám, hogy nem libacombot kap a lányka! Szépen gyarapodik! Mesinek hivjátok? Nekem egyáltalán nem állt rá a szám, a miénk Emese (csodálkoztak is az oviban, mikor becenevet kérdeztek), érdekes módon csak ezt a kis királyfit becézzük állandóan (és ki is használja a helyzetét rendesen), legfőképpen Cukorkának (na jó, az oviban nem ezt fogom bediktálni)

Tegnap hegymászni voltunk, mint később kiderült, kb 3 km-t tettünk meg. A Kis-Hárshegyre mentünk, a Szépilona parkolótól, mit mondjak, vagy 10 centis latyakon át. Egész télen vizmentesek voltak a kiscsizmák, de ekkora latyakkal sajnos egyik sem birkózott meg. Emese végig tagadta, hogy vizes lenne, aztán kimor a kocsiban vetkőztettem, a csizmából kifolyt a viz :shock: :shock: és Lukué is igy viselkedett. De senkinek nem lett baja, kivéve engem, aki hazajött a vizes cuccban, későn vettem le... Nagyon fáj a torkom.
A kicsink ugy gyalogolt, zokszó nélkül, mintha parancsba kapta volna, Emese pedig nem győzött viháncolni, hiszen az Ő kérésére mentünk erdőbe hegyet mászni. Bujócskáztak a fák között, nyomokat azonositottunk a hóban (nem hitte el, hogy oroszlánnyomokat látunk :lol: ), vándorbotot vettünk és megbeszáltük, hogy kik is laknak az erdőben, és mi vendégek vagyunk ott. Mindenkinek élmény volt, már meg is beszéltük a következő turát, ami a János-hegy lesz, a nagy magas kilátójával (a Kis-Hárshegyé csak kicsit magas).
Itthon persze Luku azonnali hatállyal kidőlt, és ébredés után ugy viselkedett mint 1 öregember, gondolom izomláza volt szegénynek, mert nyekeregve mászkált és jobbára üldögélt az ölemben kb 1 órán keresztül. Emese azonban nem hagyta önsajnálatba merülni, körforgalmat kellett játszani, és addig-addig duruzsolt Neki, hogy félretette az izomlázat.
Ma az összes baba átkeresztelkedett, különböző óvodai neveket kaptak, Emese leült közéjük és óvónénis hangon tárgyalt velük (lehet hogy ki kell játszania magából az ovit is?) Szinekről beszélgetett, és egy-egy mondat után megdicsérte a babákat, ez az, ügyes vagy, jól van, ezek a dicséretek hangzottak el. Megszidni senkit nem kellett, pedig én azt is tudom, hogy az egyik fiu összetépte az óvónéni mesekönyvét, mert az egyik óvónéni tud ám olvasni (a másik viszont nem :lol: az csak fejből mesél).
Ma szabadon mehetett a flört Ádámmal, mivel Dávid nem jött, ugyhogy most Ádámot szereti. Rákérdeztem, mi van ha mindkettő ott van, és nemes egyszerüséggel rávágta, hogy "akkor mind a kettőt szeretem!" Hogy ez nekem nem jutott eszembe!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Kép

Ezt küldöm Mindenkinek!

Én ma el leszek kényeztetve :D
Kezdődött ez avval,hogy a férjem kelt fel Marcellhoz, a kutyust ő engedte ki, ágyba kaptam a kávét /mondjuk ez vasárnaponként általában így van/, ő fog főzni, úgyhogy ma királynői sorom lesz :wink:
Virágot szoktam kapni,nem is vágyom másra,számomra a figyelmesség mindennél többet ér.
Este a kolléganőimmel megyünk nőnapozni, vagyis vacsorázni.

Marcellom is készül :lol: ,Imolának rajzol,meg csokit akar vinni neki,mert Imola nagyon szereti a csokit

Olyan vacak idő van,sajna a mára tervezett kis kirándulás a szél miatt elmarad
Szerettünk volna elmenni hóvirágot szedni,állítólag már előbújtak, a gyerekek imádnak keresgélni.

Szép napot kívánok Nektek!!!!!

Bea
beátab
 
 


nálunk is változások vannak :):):)

április elsejével költözünk na nem egy ökofaluba :wink: de mivel saját lakást nem tudunk semmi képpen sem vásárolni elmentünk a lakásszövetkezethez hogy esetlegesen nincs e nekik egy kiadó lakásuk és csajok annyira mázlink volt hogy pár utcával inenne semmi nem változik doki stb egy három szobás földszinti lakás a mienk amig csak akarjuk.Kicsit kevesebb a bérleti díja mint amiben mi lakunk és 10 nm-el nagyobb is és persze a gázra is kapunk támogatást nekünk ez most barimra megfelel és ki tudja évek múéva akár meg is lehet venni majd :):):) én nagyon örülök neki 16-tól a mienk de majd csak március utsó hetélben költözün addig magunknak megcsinálunk egy szobát aztán majd szép lassan ahogy lesz rá pénzünk alakítgatjuk magunkank :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Bea!
Akkor Te tényleg el lettél kényeztetve!
Nem tudod, hogy a hóvirágot nem szabad letépni, mert védett növény? :oops:
Nika!
Gartrulálok az uj lakáshoz, remélem tényleg oké lesz vele minden, mert nagyon jól hangzik!

Mi a vacak idő miatt cirkuszban voltunk testületileg, és Lukut is teljesen lekötötte az első félidő végéig, a 2. részben lett izgága csak.
Most oroszlánokat láttunk, mit mindjak, Emese félt tőlük, végig kérdezgette, hogy "nem tudnak kijönni? hová mennek innen? nem jönnek vissza?" Lukunak viszont nagyon tetszettek. Sajnos kevés volt az állatszám, csak 3, a tavalyi sokkal jobb volt gyerekszemmel nézve. Most nagyon szép tornászmutatványokat lehet látni. Kiváncsi vagyok, Emese mit fog profitálni a látottakból, mert az biztos, hogy nem marad nyom nélkül...
Apa nagyon boldog mostmár, hogy cirkuszérettek a gyerekek, igy mindig lehet ürügyet találni egy kis ámulatra, Ő ugyanis nagyon szereti ezt a müfajt. Én kevésbé :roll: de azért elmegyek, mert öröm látni az arcukat, ahogy felcsillan a szemük (én ugyan a szinházban vagy koncerten is lesem Emese arcát, csodálatos élmény)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Nika!

SZUPER!!! Ez tényleg nagyon jól hangzik. Mi az a lakásszövetkezet? Tudom, hogy régen voltak tanácsi meg szövetkezeti lakások, de gondolom ez nem az. Tulajdonképpen ez úgy fog működni, mint egy bérlakás, nem úgy mint egy albérlet? És bármit alakíthattok rajta, Írjál már részletesebben.

Melcsi!

Gondolom, ilyen vándor cirkuszban voltatok. Nem volt hideg? Én sem vagyok egy nagy cirkusz rajongó, de azért a Főv. Nagycirkuszba én is elvittem időnként a gyerekeket. Mégiscsak lássanak ilyet.

Bea!

Marcellod már olyan nagyfiú, hogy meg sem ismerném, ha csak úgy látnám fényképen.

Nálunk is a Nőnap jegyében telt a vasárnap, a virágok mellé volt nőnapi ünnepi vacsora.
Igaz, az én ötletem volt ( a Nők lapjában láttam a receptet és mi nagyon szeretjük a rákot sütve, így "elejtettem" a férjem előtt, hogy milyen klassz recept, de a beszerzés és a kivitelezés már őt dicséri) Persze együtt csináltuk, de a vacsi után a teljes elpakolás, rendrakás, mosogatás már a férjemé volt!
És hát a kinézett receptet még megtoldotta a férjem ( ne legyen már olyan "snassz")
Szóval a menü: répából,angol zellerszárból,gyömbérből stb. meleg saláta szójaszószos mártással tetején sült garnélákkal ( ez volt az újságban)
fekete kagyló és amanda kagyló ( ezek nagyon olcsó dolgok 5-600 Ft/kg) apróra vágott zöldségekkel töltve vinegrette mártással
natúr sült gomba ( ez isteni volt!)
és mivel a nagyobbik gyerek nem szereti a tengeri dolgokat, neki csíkokra vágott hirtelen sült pulykamell.
Fehérbor.

Azt nem mondom, hogy minden este ilyen vacsorára vágyom, de érdekes volt és hát ünnepi.

Teszek fel képet róla, meg a Hancsikáról is van egy-két nagyon jól sikerült kép.

Melcsi, mi van már a menyasszonyi képekkel?

Éva
fanny01
 
 


:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:01-kor.
fanny01
 
 


éva: ez szövetkezeti lakás régebben ezek házfelügyelői lakások voltak és igen mindent úgy csinálunk ahogy akarunk.olyan mint az albérlet csak nem magánszemélynek fizetek hanem egy szövetkezetnek semmi nem kellett hozzá csak 3 havi kaució meg állandó lakcím az sem érdekli őkewt miből fizetem ki csak rendben legyenek a számlák más nem érdekli őket :):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Jelentem: elolvastam a fórumotokat az elejétöl kezdve...és nagyon köszönöm a lehetöséget!...már hetek óta ez a napi szórakozásom,s tényleg nagyszerü élmény volt...ezért mindenképp gondoltam, hogy bejelentkezem, és nagybetüvel MEGKöSZöNöM NEKTEK!!!
Olyan csodálatos volt végigizgulni ezt a sok szép nöi történést,és bevallhatom:sokat tanultam belöle!

Igazából Melcsi személye fogott meg elöször, aki hozzám hasonló gömbölyke létére gyerekeket tervezett,szült, nevel, s ha jól értelmeztem, szeretne is még...a bátorsága lenyügözött... s a beszámolóival az én fülembe is belopta azt a bizonyos bogarat..aztán itt ragadtam, s csak olvastalak, olvastalak Benneteket...
Jómagam 36 éves vagyok,van egy majdnem ötéves kisfiam,akit nagyon nehezen adtak (vészes hányás, veseproblémák, stb)...utána pár évig eszembe sem jutott,hogy valaha még belevágok egyszer, de mostanság nagyon is foglalkoztat a gondolat...nem élet-halál kérdése, de igenis jó lenne még egy gyermek, a fiamnak meg egy testvér, mégha elég nagy lenne is a korkülönbség közöttük..
Elöször is fogynom kéne, mert a szopi alatt jócskán hozzátettem az amúgy is tekintélyes készleteimhez :roll: :) ,de talán az elkövetkezö hónapokban sikerül vmit tennem ez ügyben...
Na, nem húzom hosszabbra...

Azért írtam magamról is, mert így éreztem tisztességesnek, ha már Ti is engedtetek bekukucskálni az életeitekbe itt, az elözö oldalakon...

Mindenkinek szívböl kívánom a továbbiakban is a legjobbakat, s remélem, a jövöben sem hanyagoljátok ezt a topikot, mert már csak az itt leírt élmények, tapasztalatok miatt is rendkívül értékes helyröl van szó...

Szeretö üdvözlettel

Bernadett
betti444
 
 


Betti!
Üdv közöttünk! Olyan furcsa igy belegondolni, hogy ez egy nyilvános fórum, vajon hányan olvassák csak, és tényleg, miket gondolnak rólunk?
Igenis jó lenne még (legalább) 1 gyerek a kisfiad mellé, a testvér nagyon kell, a korkülönbség nem vészes, és soha nem az (képben vagy ezek szerint, hogy van egy 20 éves nagyfiunk is). És lehet ducin is, mint látod, nem mulik rajta semmi. És igen, mi még vágyunk egyre, remélem tényleg kapunk még 1 ajándékot, akkor aztán már valóban kiteljesedne a kis családunk (mivel nálunk még van 1 hely asztalnál, kocsiban, lépcsőn és mindenhol Emese szerint).
Hát gyere csak hozzánk, nemcsak olvasóként, ismerjük meg egymást!
Fanny!
Hát képzeld a drága fiam azóta sem rakta fel a programot, de van 1 áthidaló megoldás. www.tibasfoto ha jól emlékszem, és ott a középső képre kattintva a mi kis farsangi képeink láthatók, rögtön az első Emese csoportja és a 14. kép az személyesen A MENYASSZONY. Rémes képet vág, mint akin átment az uthenger :lol: pedig a ruha még rajta van :lol: :lol: :lol:
Hanem hogy micsoda haja lett Hannának, a multkor még olyan rövid volt! Békében van a csatokkal? Az én leánykámnak továbbra sem lehet betenni ilyesmit, pedig milyen fidres-fodros rózsaszin! :shock:
A kaja nem volt semmi, nálunk én szoktam megvendégelni a férfinépet jutalmul hogy eszükbe jutunk :wink:
A vándorcirkuszt kikérem magamnak!!! Már tavaly elmondtam, hogy olyanba soha többet, mi a Fővárosi Nagycirkuszba járunk! :) Na de azért nincs harag :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Szia Betti!

Köszöntelek közöttünk! Én is úgy kapcsolódtam be annak idején a topikba, hogy előlről kezdve elolvastam mindent.
Gyere minél gyakrabban és írjál minél többet magatokról!
Ja, és nem csak Melcsi "gömbölyke".

Nika!

Ez tök jó, ez a lakás dolog!

Melcsi!

Elnézést a degradáló feltételezésért!!!!!!!!!!!!! Bocsánatért esdeklem!
( csak úgy emlékeztem, hogy azt mondtad, hogy nem szívesen jártok be Pestre, bár ha itt van ez a fránya cirkusz, akkor nincs mit tenni!)
A web oldalra ráakartam kattintani, de így nem betölthető. Majd megpróbálom beírni a címbe.
Hanna haja írtózatos tempóban nő, csak nem a hosszán látszik, hanem a tömegén, mert olyan göndör, hogy csigákban gurgulázik a feje körül. Elöl is olyan hosszú, hoigy muszály elcsatolni, hogy ne lógjon a szemébe. (nem akarja az anyukája levágni még elől sem, hogy fufruja legyen, amit meg is tudok érteni, én sem vágnám le).
A csatokkal ki van békülve, csak ha húzza a haját azt nem szereti, de hát azt ki szeretné?

Éva
fanny01
 
 


Melcsi!

Beírtam a címet és úgy rá lehet menni. Nagyon édesek. Emese olyan képet vág abban a menyasszonyi ruhában, mint Szűz Mária. Nagyon áhitatos. De a többi gyerek is nagyon édes, de tényleg látszik, hogy szinte mindenki vásárolt jelmezben van.
Éva
fanny01
 
 


Betti üdv köztünk :) én is a gömbölyke táborba tartozom és tesót is szeretnénk :):): én sem vagyok olyan régi tag de én is eleitől olvastam vissza :):)annó:) jó a társaság és engem is hamar befogadtak :):):

nika70
Salgótarján
 
 


Fanny!
Remélem megakadt a szemed a zebrán is, alatta rejtezik Ádám :D de Dávid beteg volt sajnos. Még mindig nem tudott választani, de most Lukuból Ádám lett játék közben. Talán ez jelent valamit? :wink:
Hát tényleg nem szeretek Pestre menni, de Dezső vezetett és akkor mindjárt más!
De szép lehet az a göndörség! Nincs olyan képed, ahol nincs a hajában semmi? Ne is vágja le K., mert akkor lehet hogy elmulik a göndörség, legalábbis Lukunak már szögegyenes, pedig a nagy hajvágás előtt olyan szépen bodorodott. Emeséé viszont ennél egyenesebb nem is lehetne és igy is született.

Na kellett nekem örömködni, hogy megusszuk itt a telet, mind betegek lettünk. Emese nem megy a héten oviba, most látom, mennyire jól tettem, hogy elengedtem, olyan nagylányos lett. Vetkőzik-öltözik egyedül, összehajtja a ruháit, elteszi a szennyest, segit teriteni, és a játékaiban is igazi óvodás lett.
És megtanult fejenállni, teljesen egyedül! Csak látta Apától, és egyszercsak fel tudta nyujtani a lábát a falhoz. Sajnos Luku is követi, és Emese van olyan kedves, hogy segit Neki, felhuzza a lábát, a gézenguz meg röhög fejjel lefelé! :shock: :shock: :shock:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok! Jólesett a kedves fogadtatás...

Nika! Az meg külön öröm, hogy vagyunk itt többen is az "asszonyosabb" fajtából :D , férjem biztosan szintén szívesen jönne :lol: ,mert nagy rajongója nöi kerekségeknek...na persze kordában tartva.. :lol: :lol:
Nehéz is így fogyni, hogy minden lecsusszanó dekámat megsiratja... :)

Fanny! Nagyon szép a kisunokád...megkönnyeztem,ahogy izgultál érte,mikor világra jött...édesanyám szerint egy unokát még "szívszaggatóbban lehet szeretni, mert arra már sokkal több idöd van"...

Egyébként az én Anyukám is 40 évesen szült engem...ez csak annyiban fájó, hogy már 77 lesz a nyáron, s bizony nagyon rongyolódott az egészsége...ha belegondolok, több tíz évet már nem tölthetünk együtt :cry: :cry: , s ezt a tényt nehéz elfogadni...

Melcsi! Nagyon jó érzés, ha egy gyereket nyugodt szívvel hagyhatsz ott az oviban, mert tudod, hogy óvják,féltik, s közben még fejlödik,szocializálódik is...
Az én fiamnál ez eddig nem jött be, már két ovit is ott :) hagytunk, mert voltak kétségeim...de most a tavasszal remélem, összejön az igazán jó hely...
betti444
 
 


Hogy került az a smile az "OTTHAGYTUNK" szó közepébe? :roll: Bocsi!
betti444
 
 


Sziasztok,

sajnos nincs időm fórumozni, csak néha olvasgatni, csak hasznos tanácsot akarok írni Fanny, vegyetek Hannának Gliss Kur folyékon spray balzsamot (kétfázisú), a mi Hannánk haját anélkül ki sem lehetne fésülni. Ez nagyon jó, mert nem zsírosítja le a haját, én minden reggel ezzel fújom, és így nincs sírás fésülködéskor. Hiszen a göndi haj úgy akad!!

Mi jól vagyunk egyébként, és mi is lakáscsere előtt állunk, persze ehhez szerencse kellene, hogy el is tudjuk adni. Szorítsatok, hogy sikerüljön. Ha bent laknánk a városban, minden ezerszer egyszerűbb lenne, na mennem kell főzni, sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Sajnos Emesét is elérte a betegség, nagyon köhög, alig tud aludni tőle, ráadásul a köhögéstől öklendezik, vagy éppen hány is szegény. Nem eszik szinte semmit, pedig most kezdte összeszedni magát. Nagyon rosszul viselte az orvosi vizsgálatot is, (persze mi már hónapok óta nem voltunk szerencsére) nem tudom miért, pedig aranyos a doktornéni, türelmes is. Láza igaz csak első nap volt, és nem is kell csak lándzsás útifüvet szednie, bár mostmár kétségeim vannak, lehet, hogy visszaviszem délután, nem múlik a köhögés, sőt még rosszabb is. Nap közben jókedvű és játszik mint eddig, az alvás a kritikus.

Drága kisfiamat pedig jövő évtől áthelyezzük szakközépből szakiskolába :? . Vesztére beírattam múlt héten a jegyeit, és februárban megint sikerült 11 db, igen TIZENEGY darab egyest begyűjtenie. Mit mondjak, kiverte nálam a biztosítékot, mert a drága, minden nap ül a könyv felett (gondolom, hogy meglegyen a rá kirótt egy óra tanulás naponta), de úgy tűnik, nem azt nézi. Mivel én már minden reményemet elvesztettem azzal kapcsolatban, hogy le tud érettségizni, ezért döntöttem-döntöttünk úgy, hogy legalább szakmája legyen. Megkerestem az igazgatót is, igaz nem örült neki, de azt mondta, Ő abban bízik, hogy az, hogy jövőre így Alexnak több lesz a gyakorlat mint az iskola, lendületet ad neki, és talán a szakmában megtalálja önmagát (ámen!).
Megjegyzem nem csak az iskolai teljesítménye miatt van tele a "hócipőm" Alexal. Még reménykedem azért , hogy kinövi :roll: !

Kittinek a matek megy nehezen, kéne hozzá egy tanár (Melinda :lol: ?), de elég sokba kerül. Próbálok valami egyetemistát keresni, de azt sem könnyű, legalábbis matekból....

Melcsi! Nagyon szép a kis menyasszony, bár kicsit szomorkás :lol: ! Képzeld, nekem rögtön megakadt a szemem a zebrán. Dejó, hogy Emese ennyit önállósult! Ja, és igazán jó lett a menyasszonyi ruha :lol: ! Jobbulást!

Fanny! Szuper a menü, nagyon kreatívak vagytok! Hannának tényleg nagyon szép a haja! A mérges kép nagyon jó :lol: !

Nika! Nagyon jól kifogtátok a lakást, ügyesek vagytok! Te intézted el? Gegéről nincs új fotó?

Betti! Üdv köztünk!

Most csak ennyire tellett tőlem, megyek a kis betegemhez!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


mandula: köszike félig meddig én igen vagyis inkább én nekem mondta egy ismi onnan meg már pörögtek az események :):) tegnap voltunk megnézni hogy állnak szépen festenek lecseréltek pár konnektort a konvektorok is működnek pont ott volt a gázszerelő :):):) holnap megyünk a kulcsért és két hét múlva költözünk :):):)

Kép Kép Kép Kép Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Mandulácska!
Jobbulást a Te kis Emesédnek is!
Az enyém is főleg lefekvéskor köhög, még mindig, pedig már 4 napja antibiot kap. Viszont lázas nem volt, és ezért mindennap kimegyünk, én azt gondolom, kell a levegő (meg aztán anélkül rémesen viselkedik, mint a bezárt oroszlán).
Na ugye hogy milyen helyes a zebra is? :D Igaz, tegnap voltunk csavarogni kicsit és a Camponában látott egy menyasszonyi ruhakölcsönzőt. Rögtön közölte, hogy EZ A FEHÉR RUHA tetszik Neki, és ez pedig (egy pezsgőszinü öltöny) a Dávidé lesz :lol: :shock:
Betti!
Hát, nekem is van egy kis aggályom a korom miatt, pont azért amit irtál az Anyukáddal kapcs. Nem leszek sokáig mellettük sajnos, ezért fogom nagyon kapacitálni Őket hogy minél hamarabb legyen unokám.
Nálad mekkora az a kerekség? Mert az enyém 3 számjegyü :roll:
Nika!
Ez a gyerek olyan nagyfius már!
True!
Én nagyon szoritok Nektek!

Hozzánk is elért a változás szele, de nem akarom elkiabálni. A gazdasági csőd miatt ugy döntöttünk, kivárunk a másik ház eladásával, de a tetőben nem tudunk tovább maradni a gyerekekkel. Ezért az uram azt javasolta, hogy tegyük lakhatóvá a másik oldalt, és lakjunk ott addig, mig nem tudjuk árában eladni. Akkor végre csak ki kell lépni a kertbe, és ez nekem már óriási könnyebbség lesz, arról nem beszélve, hogy gyakorlatilag levegőn tölthetjük az egész napot jó időben.
Emese máris tervezi az ottlakást (bevallom, már én is berendeztem a házat), és külön örül annak, hogy az ablakán kinézve azonnal a csuszdára láthat majd. Sőt lehet hogy ezzel a huzással kirobbanthatjuk a kiságyából is, mert ma pillantásra méltatta a szivecskés ágyat.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Szóval beindultak a nagy tavaszi változások...lakáscsere (Nika,True),átalakítás (Melcsi)...mi is csatlakozunk...jövö héten tetöcsere,lesz itt felfordulás... :roll: ..mikor a nyílászárókat cseréltettük,olyan irgalmatlanul bunkó társaságot fogtunk ki,hogy majd elájultam, mikor végignéztem utánuk a házon...azt mondták,csak terítsünk le kartonokat,ök nem csinálnak piszkot...ehhez képest szétrugdosták a kartonlapokat,az egyik szönyegbe olyan 5 cm vastag maltermaszatot gyúrtak bele,leverték a falat,s csak a takarításkor vettem észre,hogy a ketteságy alá bedöntöttek egy vödör vizet...átázott az ágy alja...reklamáltunk,a fönök csak a karját tárta szét,pedig tényleg vigyáztak,mondta...aztán elengedett 10%-ot az árból,de ez vajmi kevés az okozott bosszúsághoz képest...
Most egy ismerös partit hívtunk,remélem, jobb tapasztalataink lesznek... :?
True,Nika, Melcsi...gördülékeny,sikeres kivitelezést kívánok!
Nika! Nagyon stramm legény a fiad,akár az enyémet látnám... :)
Azok a huncut szemek...az az ennivaló ábrázat... :lol:

Mandula! Gyors jobbulást a kicsi lánynak!

Melcsi!
Hm...ez az idös Anyuka-kérdés nehéz ügy...mit nem adnék érte,ha az enyém egy huszassal kevesebb lenne...bevallom Neked öszintén, én gyerekkorom óta azt számolgatom, kb. mennyi idöt tölthetünk együtt...engem ö nevelt fel...nagyon szoros a kapcsolat közöttünk...és néha már inkább a gyerekemnek érzem...annyira igényli a törödést,babusgatást...néha szerintem rá is tesz egy lapáttal... s a legnehezebb öt lelkileg karban tartani...vannak napok, mikor rém depressziós, olyankor autóba ültetem, órákig csavargunk, mutogatom a tájat,próbálom megnevettetni...más nem nagyon jöhet szóba, mert erösen mozgáskorlátozott, a mi magas kocsinkba még vhogy be tud szállni,de idöben már ez is korlátozott... a legjobb terápia a fiam, mert öt imádja,s bármilyen rosszul van is, de mosolyog rá,játszik vele...
Szóval nehéz...de a fö,hogy itt van velünk!!! hálát adok érte az Égieknek!
Nekem ezért is dilemma a baba-kérdés, mert akkor biztosan kevesebb idöm jutna rá...hm, majd elválik...
A súlyom Nekem is háromjegyü...a szoptatás alatt csak úgy ragadtak rám a kilók... :?

Jaj, rém hosszút írtam..pedig nem volt tervben ...bocsi!

Mkinek szeretö üdv!
betti444
 
 


Sziasztok!

Nika! Látom Gegének is szép göndör haja van :lol: ! Ahogy alszik Apával, nagyon édes! A sírós kép meg nem is Gege, az utolsó az igazi :lol: :lol: !

Melcsi! Végülis ti is költöztök :lol: ! Emeséd milyen komolyan veszi az araságot :lol: !

Betti! Húú, a tetőcsere tényleg jó nagy felfordulás lesz, nem irigyellek! Nem kell addig kiköltözni?

Emese rosszabbul van, kaptunk antibiot is!

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


True!
Megint elfelejtettem: szorítok nektek is! El kell adni a tiéteket, hogy tudjatok venni?

KépKép
mandula35
 
 


Betti!
Az igaz, hogy még 1 babával kevesebb időd lenne az Anyukádra, de 1. biztos nagyon örülne a kisunokának, ami talán jó hatással lenne a kedélyére is, 2. ahogy irtad, sajnos az időtök véges, a jövő pedig előtted áll, 3. a kisfiadnak nagy szüksége lenne egy kistestvérre, 4. és Nektek is, mert 1 gyerek nem gyerek (ezt én már tudom)
Mandulácska!
Sajnálom, hogy rosszabbul van Emese!
Azt nem értem, hogy már én is kisérleteztem többször itthoni gyógyitással, aztán tényleg antibio lett a vége, hogy miért nem mulnak el mostanában a megfázásos jellegü betegségek a házi szerektől? Már hajlok rá, hogy inkább a gyógyszer, és akkor sokkal hamarabb tulvagyunk rajta. Még szerencse, hogy ritkán kell. Viszont Lukuval mostmár 2. eset hogy megusztuk nélküle, és szépen helyrejött, szinte ugyanannyi idő alatt, mint Emese.

Mai termés: A tücsök és a hangya c. filmet vetitettük. Kislányom kérdése: nekünk nem kopik fel majd az állunk? :shock: Megjegyzése: a tél után hogyhogy nem a tavasz jön? (mert a filmben ujra nyár lesz)
Apával vitatkoztak, hogy nem szabad felállni a szennyestartóra :x :shock: egyre hevesebben ment a vita, végül Dezső mondta Neki, hogy hallgasson el. "Te hallgassál el!!!" folytatta a kiabálást, mire az uram meghuzta a fülét, és mondta Neki, hogy fogadjon szót ne kiabáljon és akkor nem kell fület huzni. "Te is fogadjál szót és akkor nem fogok kiabálni!!!"

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e még rám, a terhességem elején kérdezgettelek titeket az amniocentézisről.
Azóta túl vagyunk minden, és március 3.-án megszületett a kisfiam, Zétény, 4110 grammal és 57 centivel, és szeretném nektek megmutatni.


Ő lenne a kis-nagyfiú:

Kép

Kép

Kép


Minden jót kívánok nektek! :)

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Andi!
Szivből gratulálok a kicsi fiadhoz, igazi kis vasgyuró! És a kislányod is nagyon szép!
Ha időd engedi, gyere közénk, szeretettel várunk!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Andi gratula szép méretei vannak a kislegények :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Andi
Én is gratulálok a picihez! Micsoda méretei vannak!!! Hogyan zajlott a szülés? Van tejcsi? A lányod hogyan fogadta?
Ha van időd, írj bővebben a nagy eseményről!

Nika
Neked is gratulálok ehhez a lakásdologhoz. Nagyon jó volt olvasni, hogy ilyen szerencsésen alakul a költözés. Nem is gondoltam, hogy vannak még ilyen jó kis lehetőségek, mert mostanában annyi mindent elvettek, "megszorítottak".....

Mandula
Szomorúan olvastam a fiadról írtakat. Biztos kiveszitek? Nem lehetne megpróbálni, hogy leérettségizzen? Vagy nem is érdekli? Nem igérgette, hogy belehúz, javít, igyekszik? És jól emlékszem, hogy ő már másodikos?
A kamaszkor engem is nagyon megvisel. Már akartam is kérdezni itt a nagyfiús anyukákat, hogy túl lehet ezt élni? És azért eszembe jut, hogy Melcsi és Fermel is panaszkodtak már. Hát.... ez nagyon nagy falat, ebbe most nem is folynék bele...

True
Engem is érdekelnek majd a költözés részletei. Ha van időd, akkor írj bővebben erről. Gondolom, nem kell majd a gyerekekkel ingáznotok és minden közelebb lesz.

Betti
Üdv. közöttünk. Tényleg végigolvastad ezt a rengeteg irományt? Mennyi idő alatt? Egyébként én is úgy kezdtem, de akkor még csak fél éve ment a topic és nem volt nehéz dolgom. Azért jegyzeteltem, hogy tudjam ki mivel foglalkozik, hány éves, hány gyereke van stb. Sokat segített.

Melcsi
Kérdezted a becézést. Igen, mi Mesinek hívjuk a kiscsajt. Ez valahogy így alakult. Születése előtt azt éreztem, hogy Réka baba lesz, vagy Emeseréka - így egyben mondva, aztán mégis Mesike lett belőle. Erre áll rá a szánk. Biztos nem véletlenül.
És nem tervezünk negyedik csemetét. Kettőnél határozottan hiányérzetem volt, de most így már kerek lett a világ számomra!!! Persze néha érzem egy kicsit, hogy: de kár, hogy nem lesz már több picikénk, de ez azért nem olyan erős! Amikor a harmadikat terveztük és úgy gondoltam, hogy rögtön összejön majd, akkor komolyan gondoltam, hogy 2 évre rá majd jöhet még egy. De közben sokat vártunk erre a csöppségre és közben változtak a dolgok és most már a korom is jobban zavarna (januárban töltöttem be a 41-et), a házunk se elég nagy, a megélhetésünk pedig nagyon bizonytalanná vált, és három csaszi után már nálam is nagyobb a rizikó. De leginkább nincs bennem olthatatlan vágy - ez kiderül egyből, ha az ember kifogásokat sorol.....

Icus, Melinda?????

Nálunk semmi extra. Holnap kapja Mesike a 4 hós oltást. Az előző kettőnél aznap nagyon aluszékony volt, de másnap rendkívül nyűgös. Úgyhogy szerdára nem tervezek semmit. Nappal már olyan jól tervezhető minden, de az éjszakáink most 1 hete rosszabbak, mint pl. 1 hónaposan. Gondolom, hogy a fogzás viseli meg, mert este is nyűgöske. De eléggé elhúzódik, mert még mindig nem bújt ki egy fogacska sem, viszont alul-felül nagyon meg van duzzadva neki és hát ömlik a nyála, csócsál, harap és időnként felsikít. A két nagyobbnál könyebben ment (vagy már nem emlékszem jól). Ádinál 3,5 hónaposan kibújt az alsó kettő, de csak előtte 2 héttel kezdett nyűgösködni. Évinél pedig még nyűglődésre sem emlékszem, csak arra, hogy 5 hósan bújt ki az első kettő és 1 éves korára 12 foga lett, tehát folyamatosan nőtt neki.

Kép
regina3
 
 


Kép
Kép

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

Andi!

Gratulálok én is! Gyöny9rű nagy baba lett! ( és tényleg a lányod is nagyon szép, kár, hogy csak ennyi látszik belőle, bár a felvétel nagyon jó a két gyerekről)

Bea!

Én is akartam mondani, hogy a hóvirág védett növény. Nekem van a kertben, több mint 6 hétig virágzott, mert közben ráesett egy kis hó és a hó alatt is nagyon szépen megmaradt.

True!

Nem tudom, hogy használ-e a Hanna ilyen kifésülőt, de majd utánajárok! Köszi a tippet.


Na, jöttek hozzám, majd folytatom később.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Szerencsére csak csütörtök este, és pénteken egész nap volt rosszul nagyon Emese. Csütörtökön úgy aludt el, hogy hajtogatta: jajjnejajjne :cry: , meg mondta a kis drágám, hogy "én erre nem vagyok kíváncsi". Éjszaka meg felkelt és kérdezte: anya, meggyógyítassz? A szívem szakadt meg! :cry: Szombaton már jobban volt, ki is mentünk a levegőre, mert egész héten csak bent voltunk. Vasárnap még egy kis körhintázás is volt.
Ma sajnos Kittit vittem orvoshoz, a héten marad is itthon (nem nagyon akar). Én is elkaptam, de azért én annyira nem érzem (még) rosszul magam.

Melcsi! Emese most kapott életében először antibiotikumot, de most szükséges is volt. Egyébként én van amikor el sem viszem orvoshoz, inkább adok valami gyógynövényes dolgot, ami eddig bevált.
Az utóbbi napokban mi is pont a Tücsök és a hangyát olvassuk mesekönyvben :lol: .
El bírom képzelni,hogy pöröl az apukájával Emesétek :lol: !

Andi! Gratulálok én is a kisfiatokhoz! Nagyon szép nagy baba, sok boldogságot hozzá! Persze a nagylány is édes :lol: !

Regi! Igen, biztos hogy Alex átmegy szakiskolába, de ugyanabba az iskolába fog járni. És ha a kezében lesz a szakmai bizonyítványa, természetesen leérettségizhet ott 2 év alatt. Tehát nem veszít évet, csak a saját, és az Ő biztonsága érdekében inkább a szakmát tegye le előbb. (sajnos egyáltalán nem bízok benne, hogy le tud érettségizni, egyszerűen nincs meg hozzá a tudása :cry: :cry: ) Az igazgatója pedig elintézte Neki,hogy a Lillafüredi Palotaszállóba felvegyék gyakorlatra. Mondtam neki, hogy most aztán tényleg becsülje meg magát.
Nagyon szépek a lányok :lol: ! A kicsi Mesikétek is nagyon aranyos, de Évi nagyon szép lány lett!!

Ha valakinek van magvas zsemle, v. kenyér receptje, írja le ha van ideje!

Teszek pár képet is.

Unokatestvér szülinapján
Kép

Kb. ennyire veszi komolyan ha azt mondom, hogy pakoljon el :roll:
Kép

Kép

Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Regina!
Csak pár szó, mert nincs most időm.
Nekem ugy rémlett, Te kb 38 körül vagy...
Csodálatos szép kislányaid vannak! Olyan nagyocskának tünk Mesi felültetve Évike mellett, milyen furcsa!
Hát, a kamaszkort valahogy tul kell élni, és talán már azt hiszed hogy sikerült, és még mindig derülhetnek ki agyrém dolgok :shock: :twisted: :oops: Nagyon kell lavirozni tudni és a diplomáciai érzék fontos lesz néhány évig (vagy ki tudja meddig)
Mandulácska!
De kis mosolygós ez a lányka!
Nektek is a Radvány Zsuzsa-féle Tücsök van meg? Én nagyon szeretem, és a diát is, de a kettő szöges ellentéte egymásnak a hideg beköszöntétől, ez nálunk keltett némi zavart korábban.
Kittinek jobbulást! Ezek szerint Emese jobban van?

Mi voltunk ma már oviban, ott meg a bárányhimlő járvány tizedel. Kevés a gyerek, nem tudom elég volt-e a mult heti kimaradás ahhoz, hogy ne kapjuk be. Állitólag a mult hét volt a kritikus, a legtöbb beteg akkor lett.
Most aztán se Dávid, se Ádám :( betegek.
Jól értesültem, hogy 3 hét a lappangás???

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Mandula!

Szerintem okosan csinálod, hogy előbb a szakmát végezze el a kisfiad és utána még mindig leérettségizhet, ha akar. Most még nagyon két esélyes a dolog, bármi lehet, lehet, hogy megjön az önbizalma, tanulási kedve 2-3 év alatt, de az is lehet, hogy nem, de mégis lesz egy szakmája. A gyakorlati hely pedig nagyon klassz, biztos ott is fogják sikerélmények érni.( bár nekünk az volt a tapasztalatunk, hogy az ilyen túl nagy helyeken csak nagyon kisegítő munkát adnak a fiataloknak, a kisebb helyeken odaengedték őket a tűzhelyhez is.majd meglátjátok)

Regi!

Emese úgy ül ott a két nagy lány között, mintha ő is nagy lenne! Nagyon édes.

Melcsi!

Milyen átalakításokat, felújításokat kell elvégezni és mikorra tervezitek az átköltözést? Nagyon izgi!!!

Nika!

Nálatok is nagy a készülődés? Nekem egyébként az utolsó előtti kép tetszik nagyon, a hisztizős.


Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!
Elnézést, ha most visszaolvasni nem tudok (bár a képeket végignéztem, s eszméletlen szépek a gyerköcök rajtuk), de
úgy írok, hogy közben aláfestö melódiaként 5 munkás püföli, nyaszatolja a tetöt, néha azt érzem, mindjárt itt landolnak a szobában :shock: ...isteni! :lol:
Az esö persze délben tiszteletét tette, s úgy tünik, tartós vendég lesz még napokig...szóval elö az optimizmussal,az most nagyon kell...így jár,aki márciusban cseréltet tetöt! :? ...de vigasztal a partifönök, hogy legalább a fólia már fent van, s így csak kicsit lehet beázni...de vhogy én ettöl a kijelentéstöl egyáltalán nem nyugodtam meg... :( :shock:

Majd jövök,amint lehet!
Mkinek szeretö üdv!
betti444
 
 


betti kitartás a tetőcseréhez nem lehet könnyű :9

Éva köszike haladnak a dolgok nagyon sok mindent kell csinálni még ott de legalább festeni nem kell :):):) lassan minden meglesz hónapok kérdése a kulcs már nálunk van holnap megyek intézni a lakcímbejelentést meg a víz- gáz-áram órákat bejelenteni stb :)
lesz dolgom majd teszek képeket de ne várjatok majd csini villi kacsalábon forgó lakást :):):):

nika70
Salgótarján
 
 


Fanny!
Mint tudod, el akarunk innen menni, de muszáj kivárnunk a csőd miatt. Viszont a tetőben már nem maradhatunk, nincs elég hely és a levegő... a heppem... Ezért az a leggyorsabb megoldás, hogy átmegyünk. Szigetelnünk muszáj, a fürdőt és a konyhát meg kell csinálni, ezenkivül lerakunk egy laminált padlót és festünk, és ennyi. 2 szoba és egy nagy nappali van benne, tehát kényelmesen elférünk, Mátéék meg feljöhetnek ide Adriéktól ha akarnak. Meg fogjuk hirdetni, közben csináljuk, átköltözünk és meglátjuk mi lesz. Nem fogjuk ár alatt eladni, minket nem sürget azért semmi, tudunk várni akár 3 évet is. Ha meg elmegy, akkor biztos hogy találunk az elképzelésünknek megfelelőt. Attól tartok, hamarosan nagyon sok eladó ingatlan lesz ár alatt.
Remélem nyárra át tudunk költözni, persze ez függ az anyagiaktól.
Betti!
Irigyellek is meg nem is...
Nika!
Ti mikor költöztök? Lesz neted?

Remélem tudjátok még azt, hogy mi a FIUZÁS :?: Én ma megtudtam Emesétől: "van egy lány, akinek van egy fiu barátja és szeretik egymást" Ez a fiuzás :!:
És egy találós kérdés: szerintetek, ha a kislányom kedden játszott a kedvenc Dávidjával, aki szerdára bárányhimlős lett, akkor az én gyermekem hány nap mulva lesz bárányhimlős? És mikor követi Lukum? :shock: Vajon lesz-e még lehetőségünk megnézni a Süsünket vasárnap a szinházbérletünkkel, vagy az a nap már a pöttyök jegyében telhet?
Ma 8 gyerek volt a csoportban, a többiek mind elkapták...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


jövő hétvégn költözünk és igen lesz net :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika!

Ez tényleg gyorsan ment! Biztos nagy a készülődés. (Most már csak arra nem emlékszem, hogy mi is volt a gond evvel a lakással? Ez albérlet volt nektek?)

Melcsi!

Ez tényleg nem hangzik rosszul. (Nem is értem, hogy eddig ez miért nem jutott eszetekbe?) Valóban nagyon sok ingatlan van ár alatt ( és egyre több lesz, mert egyre több megszorult helyzetű ember lesz) de az a gond, hogy a saját ingatlanod is áron alul menne el, vagy nem is megy el. Minket is hívott tegnap az egyik ingatlan irodás nőci, hogy nincs érdeklődés az ingatlanunk iránt, hogy nem gondoljuk-e, hogy egy pár millióval lejjebb tegyük a hírdetési árat. Mondtam, hogy nem gondolom, nem ment el a józan eszem.Nekünk sem létkérdés ez a dolog, csak lenne egy jó elképzelésünk a jövőre nézve, de ha nem tudjuk megvalósítani, akkor sincs semmi.Jól elvagyunk mi itt.


Miket tanul ez a lány az oviban! És még csak most kezdett járni, mire nagycsoportos lesz, tisztában lesz az élet nagy dolgaival!

Betti!

Hát, én sem irigyellek, bár amikor végeznek a munkákkal utána már olyan jó!

Jó hétvégét mindenkinek!

Éva
fanny01
 
 


Fanny!
Igazság szerint ezzel a szándékkal vettük meg anno, csak közben Dezsőnek más gondolata volt, de talán jó hogy nem sikerült belevágni, mert csak devizahitellel ment volna, és akkor most alapos s@rban lennénk, igy viszont van egy (egyelőre) tehermentes ingatlanunk, ami majdcsak elkel egyszer annyiért, amit mi elképzelünk.
Na én is ezt mondom, hogy még csak most kezdett oviba járni, mi lesz később...
Ma a boltban egy vevőnek se szó se beszéd bemutatta magukat: "A kisfiut ugy hivják hogy Lukács, engem PEDIG Emesének."
Eljött az idő, hogy Luku is választhat diafilmet magának, megbeszéltük Emesével, hogy mától kezdve mindenki 1-1 mesét választ. Luku csakis a Süsüt akarja (mindig). Pöri azonban igy okoskodott: én választom először a Süsüt. (akkor tehát az már megvan, jöhet egy másik mese, amit igy szintén Ő választ némi fondorlattal)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Megint csak egy gyorsra, csak hogy Melcsinek megkönnyítsem a számolást:

mi mikuláskor mentünk be a bölcsibe (mivel betegek voltunk, csak mikulásozni) ahova egy kisfiút behoztak, akinek múlóban volt a bárányhimlője. DE valószínűleg volt még rajta hólyag, mert Levi elkapta, olyan 17. körül jött ki neki. Hannának pedig 26-án. Egyébként nem volt vészes, mentolos hintőpor, Zyrtec vagy Cetirizin cseppekkel könnyen átvészeltük. Inkább az volt a rossz, hogy utána egy nagyon durva száraz köhögés jött rájuk, de már hálistennek túl vagyunk az egészen. Addig fertőz, amíg egyetlen hólyag is van rajta, amikor már pörkös, akkor nem. De nem biztos, hogy el fogják kapni, mi pl. a férjemmel egyikünk se volt, mégse kaptuk el a 3 gyeretől.
sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?