Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Kandi72,
Én élek halok a hagymáért mostanság, férjem tűri-tűri, de most már egyre nehezebben ...

Bener,
Szülés után kimegy a védőnő, segít szoptatásnál ha kell, megbeszélitek hogy és mint a picivel, nálunk így volt, terhességem alatt csak én mentem a védőnőhöz. Viszont a gyerekdoki is meglátogat otthon ha hazaérkeztél a picivel, tanácsokat ad ill. pár receptet ír, K vitamin, lázcsillapító, ilyesmi.

Már alig várom a 23-át, remélem minden rendben lesz a szív uh-n,
köszönöm a drukkokat

Andi

Kép
danidaniel
 
 


Sziasztok!

Beus.én csütörtökön pont ehhez a dokihoz megyek vissza uh-ra. Eléggé szim patukusnak tűni igy a tv-n keresztül. Én mindig odajárok uh-ra és a 4d-t is itt tervezem nekünk mist 2000 olcsóbb lesz mert ott csináltasttam a kombinált tesztet.

Védőnő:mindig én jártam a terhességem alatt a védőnőhőz.majd miuárn Márk mewgszületett (mivel pénteken hozhattuk haza igy telefono bezséltünk és csak kedden jött,mert persze pünkösd is volt :) ) júliúsig majdnem mindin héten volt,de utána már csak az oltáskor találkoztunk.
Én csütörtökön megyek megint hozzá.

Lina:kész lett a bableves?Nagyon felcsigáztál vele.szerointem mi is csinálunk a jövő héten.

Andi:ne izgulj minden rednben lesz 23án!!!!
Vendég
 


Sissi,
hát azt hittem, már kivirágzom, de végül kész lett a bableves.
Még nem kóstoltam, majd ebédre. Újabban úgy főzök, hogy nem kóstolgatom, nem tudom miért, nem kívánom.
A méteres kalács összetevőit persze nyalogattam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

 
 

SZiasztok,jó reggelt!

Andi!Mi is megeszünk heti 1-2kiló lila hagymát :lol: Én is nagyon rá vagyok állva,de a párom is :lol:
Mostanság úgy kell enni,hogy kicsit megsózóm,és tejfölt teszek rá.Nagyon fincsi,majd próbáljátok ki.
Ja és manapság a parasztvacsi ami csúszik.Lahat ma is az lesz,mert így leírva már csorog a nyálam.Hajába főtt krumplit a sütőben kicsit megpirítok,szalonna margarin,rengeteg lila hagyma :lol:

Védőnő.Azt nem tudom hányszor kell kimennie házhoz?De ugyi a kis könyvben kell lennie 4db pecsétnek,a juttatások miatt.
Szerintem család látogatásra leginkább azért kell menniük,hogy felmérjék,milyen házba közegbe kerül a bébike.
Viszont,azért gondoljatok bele.Itt Érden katasztrófális a helyzet.Van kb 10védőnő,és nem győzik a melót.Olyan szinten túl vannak terhelve,hogy heti egy terhes tanácsadás van,és egy csecsemő tanácsadás.Jobb helyeken van heti 2-3 is ezekből.Itt nincs rá idejük,annyi a páciense egy védőnőnek.
Itt sajnos próbálkoznak próbálkoznak,de nem biztos,hogy eljutnak mindenhová annyiszor amennyiszer kéne,úgy túl vannak terhelve.

Tényleg Linácska,hogy sikerült a leves?

Baner!
Szerintem nem vagy lecsúszva semmiről AFP ügyileg.Amúgy is ez egy elavúlt car vizsgálat.A rosszidővel együtt ki kéne vonni :lol:

mimi12
 
 


Sziasztok!

Beus,nagyon fiatalos arca van a párodnak! :) De gondolom nem is idős :wink:

Mimi,boldog névnapot Fanninak!

Linácska,nálunk szombaton volt babgulyás,de még ma is azt tesszük :wink: És apa csinálta :P Mutatta,hogyan kell és azt mondta legközelebb már nekem kell csinálni :D

Bener,nekem a védő néni azt mondta 5x kell(ene) jönnie.De mondta lehet nem tud anyniszor,mondtam nem gond,úgyis találkozunk Luca miatt is! :)
Szülés után,nekünk már aznap jött,doktor néni pedig másnap.Az első 6 hétben midnen héten jöttek 1x,kivéve az 5ik héten!

Dani,biztosan minden rendben lesz a szív uh-n!!

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi!
Nagyon szépen köszi a Fanni nevében! :D

mimi12
 
 


Noémi!
Tegnap a csalamádét kicsavartam-tettem bele sok lila hagymát és rá tejfölt.....először azt hittem nem eszi meg a család...de ízlett....szóval tejföllel -anélkül....mindenhogy csúszik...sőt imádom minden nélkül enni,vagyis semmit nem eszek ahhoz,amikor tejföl-dobozos kukorica-lila hagyma-paradicsom....és csak só bele....imádom!

Danidaniel! Próbálj,olyan hagymát venni,ami édes...az nem annyira szagos!Hamarabb elmegy a gyomorból is...Drukk a 23.-ához!Hova mentek?


Fanninak:
Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Tündi, igen fiatalos az arca. Mindketten 30-ak vagyunk, de nem nézik ki belőlünk. Ami persze csak jó. :D

Hát ma beszéltem a mi védőnéninkel, ez egy hüle Felhívtam, hogy mennyi lett az eredménye az integráltanak, hát, hogy sürgősen beszéljek az orvosommal mert nagyon rossz lett az eredméy és hogy beteg gyereket akarok szülni? Kész kiakadtam hiába mondtam, hogy ezen kívűl minden eredmény negítív lett. Háááát nagyon ideges lettem majd el ájultam remegtem, hogy ez megkkora ...... Elmondtam, hogy korán vették le. De ez nem érdekelte. Ezekután nem igazán szeretném látni. Csak muszály.

Na nem idegesítem magam. Meg titeket sem fárasztalak le.

Üdv
Bea
Kép
Kép
beusmimi
 
 


Mimi: Boldog Névnapot Fanninak!
beusmimi
 
 


Andi!
Köszi a Fanni nevében!
:D

Hagyma.Én mindig is szerettem,de most terhesen szerintem10x annyit bírok enni.2fej lila hagyma simán lecsúszik :oops:

mimi12
 
 


Beus!
Nagyon köszi a Fanni nevében!
Ne idegesíts magad te se az idiótákon.Énnem is értem??Némelyikbe semmi emberség nem szorult.Ez olyan szomorú!!
És amúgy is!!Tudjátok mit kell az ilyennek mondani??Hogy had döntsük már el mi,vállalunk e beteg gyereket avagy sem??Merthogy a védőnőnek semmi köze nincs ahhhoz,hogy én bevállalok e egy beteg gyereket,az tuti!!
Azért bakker!!Van olyan ismerősőm,aki 46éves és kb 10éve lombikra meg mindenre jár.Már lemondtak a gyerekről.Én biztos vagyok benne,ha véletlen sikerülne nekik,és kiderülne,hogy Downos a baba,biztos hatalmas szeretettel várnák,és a legnagyobb szeretetet adnák neki!

mimi12
 
 


Sziasztok !

Hihetetlenek ezek az AFP eredmények, engem már nem is érdekel, hogy milyen lesz, hisz látom, hogy nem lehet hinni neki !! Na meg ezek a dokik és védőnők, akik így beparáztatják a kismamákat .... :( :shock: :? :(
Én pénteken voltam négyes teszten, de 1 hetet kell várnom az eredményre....jó lassan fog eltelni ez az idő !

Cscsi
Csodállak, hogy kibírod, hogy ne tudd a bébi nemét, én már a 16. héten tudni akartam ! :lol:

Danidaniel, Sissi, Beusmimi
Biztos nem lesz semmi baj, ne aggódjatok, hisz csak rémísztgetnek minket mindig az eredményekkel ! Régen nem tudtak semmit a kismamik és mégis megszülettek egészségesem a babák !

Bim-Bam
Jaj de kár, hogy nem tudtad meg a babád nemét !

Earhart
Nekem is ekkora a pocim ! :D

Ágota
Igazi kismamis vagy már !! :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Beus,nálunk apát nézik mindig sokkal fiatalabbnak,mint amennyi valójában! :wink: Persze ez nekem csak jó,mert így nem látszódik köztünk a 13év korkülönbség!:)
A védőnővel meg ne is foglalkozz szerintem!!!Nem értem miért kell riogatni a kismamákat,persze ha baj lenne,meg sem szólalnának...

Kép
Kép
tundi24
 
 


Mimi, boldog névnapot Fanninak :lol:

Beus, én is láttalak benneteket a tv-ben :lol:

Babgulyás, én múlt héten csináltam csülkös babgulyást. Nem akarom fényezni magam, de édesapám azt mondta anyumnak h jobban csinálom mint ő (anyum):shock:
Én is imádom, és ha főzök, akkor az egész család jön belőlle enni.
De most sajna csak 1x tudtam enni belőlle, mert nagyon felfújódtam, és fájt a gyomrom utánna. Most legutóbb 2 csülökből csináltam.

Hagyma, minden formája jöhet. Szombat reggel mondtam apának együnk fokhagymás pirítóst újhagymával, és házi tepertővel. (csak lightosan)
Csak nézett rám, de ezt a tejfölös variációt holnap ki is próbálom.

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Irdab!
Neked is köszi a Fanni nevében! :D
Töpi! :lol: :lol:
Én már jó 1éve zsírral sütök főzők.Na és én sütöm ki.Kb 4-8kiló zsírszalonnát szoktam venni a piacon.Na abból lesz án bőven tepertő :lol:
De amit leginkább enék most is.Az a liba tepertő :lol:
Egy gondom van csak.Eddig a piacon 300ft közt vettem a nyesedék zsírt,az húzos,és húst is lehet leszedni róla bőven.Most meg felvitték 500ft-ra :roll: :roll:
Anyám a tescoban kb 1hónapja meg 200ft-ért vette ugyan azt.No majd ráuszítom,ha arra jár,nézzen nekem is,mert már csak kb 2kilónyi zsírom van.
Ja és nagyon várom már az újhagyma szezont retekkel :lol:

mimi12
 
 


Mimi:Boldog Névnapot kivánok Fanninak!!!
[b]

Beus:a védőnő nem mondta meg az ereméynt? Ne izgulj nincs semmi baj a babával. Hihetetlenek,hogy be tudják paárztatni az embert.
Vendég
 


Sziasztok!
Nem vagyok túl aktív fórumozó, sajnos a sok munka mellett nemigen van rá időm, de van egy pár kérdésem, amikben remélem tudtok segíteni, mint gyakorló kismamák :)
Ha jól tudom a 16. hét körül a babák már hallják a kinti hangokat is, ezért elgondolkoztam, hogy egészséges ilyenkor moziba járni? Elvileg a magzatvíz még fel is erősíti a hangokat, szerintetek érdemes ezt a szokást ilyenkor szüneteltetni a baba érdekében?
A másik ami eszembe jutott: a párom megszállott síelő, ha már nem síelhetek vele legalább elkísérem és sétálok párat a friss levegőn. Viszont ahová megyünk azért elég magas pontok is vannak, milyen magasra lehet kisbabával a hasunkban felmenni, hogy abból még ne legyen gond? (Nem tudom a kis Tiroli falvak lakói ezt hogy oldják meg :) )
A terhességi vitamint ti szeditek még? Engem gyakorló anyukák riogatnak, hogy nem szabad túlzásba vinni, mert óriásbébim fog születni (remélem nem lesz igazuk :))
A táblázathoz pedig: már tudjuk hogy kisfiunk lesz, augusztus 25-re vagyunk kiírva a Szent Imrébe, és Pesten, a X. kerületben lakunk.
Mindenkinek szép napot!
Bea
dbea
 
 


Sziasztok Lányok!

Bea: Mozival kapcsolatban én voltam Jázminnal moziban amikor terhes voltam, és hangosan szeretem a kocsiban hallagtni a zenét. Jázinnak semm lett semmibaja.Sőt imádja azt a zenét amit én szeretek.

Terhes vitamint én szedem minden másnap. De pl:Jázminnal én végig szedtem az elevitet és 3280-al született. Szóval ez tévhit, hoyg óriás bébid lesz.

Ki az orvosod a szt Imrében én is ott fogok szülni elvileg aug 24.-én :D :D

Üdv
Bea
beusmimi
 
 


Szia Bea!
Nyulasi Gáborhoz járok, akkor nagy esély van rá hogy találkozunk :D :D
Bea
dbea
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Már kezdek kicsit lenyugodni. Tudom, hogy nincs semmi baja a bébikémnek. Jázminnal csak afp- néztek és nem volt ilyen olyan szűrés mégis egészséges. Na mindegy nem érdekel a védőnő.

Lilahagymát én is szeretem és mostanában én is állandóan hagymás kajcsikat ennék. Én pl a piritós kenyeret azt úgy eszem, hogy lilahagymát felaprítom, teszek rá jó sok tejfölt megsózom és a piritós tetejére halmozom. NAgyon fincsi.Ja meg a lecsó az a másik ha minden nap lenne minden nap megenném. A férjem már kivan tőlem.


Üdv
Bea
beusmimi
 
 


Noémi!
Szerinted miért készítek minden héten töpörtyű krémet?Ezer kg hagymát teszek abba is,de még amikor eszem,karikára vágva rá a lilát....
Férjem és Én is azon csodálkoztunk az elmúlt időben,hogy lefekszem este,kis tál töpi az ölembe...jó sósan és azt csipegetem...de akkor ez nem is olyan kóros....nem vagyok ezzel egyedül,hogy kívánom a töpit....de a husikát nem....érdekes!

Dbea!Én Femibion 400DHA-t szedek(13.héttől lehet ezt szedni),minden nap....és fogom is végig....inkább nagy legyen a gyerek,mint kicsi....Natinál is így tettem,még jó....3600g-született és volt miből leadnia a gyerek kórházban....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2009.03.09 11:48-kor.
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Bea:Jaja lehetséges, hogy találkozunk. Milyen jó lenne nem lennénk egyedül :D
beusmimi
 
 


Dbea,én voltam Lucussal moziban,semmi gond nem volt! :)
Én is végig szedtem szinte az elevitet,3770g-al született Luca.Én most is szedem.
Vmelyik nap hallottam a tv-ben,egy nődoki beszélt,hogy tévhit,hogyha vki szedi a magzatvédőt óriásbébije születne!!

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok!

Sissi!Neked is nagyon szépen köszi,a Fanni nevében! :D

Na és elhoztam az AFP-leletemet.Naná,hogy a Rókusban csinálják.És a védőnő azt mondta,sajnos a Rókusban a súlyt pl nem kalkulálják bele az eredménybe.Volt ott ctg-n egy kismama.Annyi idős volt mint én,és molettebb.Neki még kevesebb volt az eredménye.Mondtam is a védőnőnek,hogy felháborító!!!25éves vagyok és,53kiló :lol: :lol: (nem is)
No de tényleg.Öreg vagyok és dagad.No de bakker,azért mert idősebb vagyok és nem normál súlyú ezért hasba szúratna egy két idióta??ÁÁÁ na mindegy!!
Mondjuk nekem ez kicsit diszkriminativ(vagy mi?)

mimi12
 
 


Sziasztok!
Előszőr is Boldog névnapot Fanninak

Ez a bableves ez nagyon jó ötlet :lol: ezen a héten meg is csinálom..
Ma voltunk Nolival csiri -biri gyerektornán én jobban elfáradtam mint ő :cry:
A hétvégén a kertészkedésemnek löttek :twisted: a hü---e szél miatt tegnap már hasogattott is a fejem :cry:
azt nem irtam,hogy legközelebb a dokim bemutat a szülésnőknek az árukat már tudom(50-60 között)hmm..tök jó mintha csak vásárolni mennék úgy irtam ezt le... de mindegy remélem nem sértek meg senkit :oops:
Mi olyan 2-3 hét múlva megyünk "mozizni" a 4d-re :P
Valamit még akkartam de nem tudom ..elfelejtettem :cry:
Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Én is végig szedtem Nolival az Elevitet szerintem tök normi súllyal született 3450.Nem hiszem,hogy számítana mert többen is szedték végig és nem óriás bébijük lett.Sőt szopinál is szedtem csak akkor nem amikor kaptam a másik gyogyikat,hogy be ne kavarjon.
És nem hullot a hajam soha amit hallani,hogy az anyukáknak hullik.

Ja igen a védőnő :twisted: 2 volt kinnt nállunk legutoljára akkor amikor Noli 7 hós volt.Kiváncsi lennék,hogy a kiskönyvébe milyen adatokat ir be rollunk(súly,oltások stb...)

Nekem mindent a nőgyogyim csinál még körzetihez sem voltam csak EKg-n.Mindenhova ő ad beutalót de a kórházba megyek ahova egyébként is járok hozzá.
A védőnőm nekem semmit sem segített soha.. :twisted: amikor a fiam megszülettet mindent a magán gyerekorvos csinált ő 2 hetente kijárt hozzánk :!: :P A lassan 3 év alatt 1 × vittem be a rendelőbe mindig házhoz jött :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


beusmimi, dbea:
En meg aug 15-re vagyok kiirva a Szent Imrebe, de mivel Timit is par nappal tulhordtam erre most is van esely :wink:

beusmimi:
Annyira bicskaforgato nehany embernek a tapintatlan es hozza nem erto kommentarja egy egy vizsgalathoz. Sajnalom, hogy pont ilyen idiota vedonod van... Az eredmenyt legalabb megmondta? Dokiddal tudtal beszelni?

mimi:
Mennyi lett az afp-d? Ha nem neztek a sulyt es amugy is hibas abban a laborban sok lelet, akkor tenyleg kar lenne izgulnod!

En meg most varom tukon ulve, hogy vegre irjon mar a Sejtbank egy sms-t, hogy nekem milyen lett az afp-m, illetve az integralt tesztem... :evil:

baratodildi
 
 


Dbea:én Márkkal még szinházba is voltam és imádja a musicalaket amiket itthon hallagtok.
Én gravidát szedtem a 30. hétig Márk 3200 grammal születtet.

Mimi:az orvosom megmondta,hogy a Rókus laborjával vmi gáz van mert eddig bárkivel találkozott alacsony lett az afp-je. Neked sincs rajta tól-ig érték?
Vendég
 


Megy a tv-ben a Natonal Geographicon a z Élet az anyaméhben!
Ikrek !
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Jajjj már úgy félek,a szerdai Afp-től....tényleg hány nap múlva van eredmény?
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandi:nekem kb 2 nap múlva volt,de hallottam olat is,hogy 10 napot kell rá várni.
Vendég
 


Kandi,én is fél füllel hallgatom :)

bim-bam,nekem este küldték az sms-t,olyan fél6 fele.Mármint a kombináltét.De alig bírtam kivárni.Remélem hamarosan megkapod!És tuti jó eredményed lesz!! :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


tundi:
Koszi szepen, azt hiszem ezt nekem is irtad. :) Mar rajuk telefonaltam az elobb, de az eppen illetekes foglalt volt.

En meg a 30. heten is voltam Timivel moziban, mondjuk nem volt nagyon kellemes elmeny, mert pocsek es tele hangeffektekkel film volt, tele gyilkolassal. ha nem lettem volna terhes sem elveztem volna. :)

baratodildi
 
 


Csilla!
Neked is nagyon köszi!!

50-60 a szülésznő??Ez szerintem pofátlanul drága.Bár lehet én vagyok lemaradva,de 3éve 20körül volt a normális.Én úgy gondolom a szülésznőnek nem kell 30-nál többet adni.
A dokinak mehet az 50-60.Én a dokinak sem adnék többet.
Ok mindenki tényleg annyit ad amennyit tud,de azért nem kell elrugaszkodni ennyire.
Már csak azért is,mert pl én szülésznőt a Szabinál sem fogadtam,és ezerszer rendesebb szülésznő volt az ügyeletes,mint az ismerősnek a fogadottja.

Sissi!
Képzeld,én is sorban azt hallom,hogy alacsonyak az AFP-k itt Érden,és ugye oda küldik.
AZ enyémen nincs tól-ig érték.A Tieden van?
Nekem csak az AFP a MoM és valami pontok vannak feltüntetve.A ref.tartomány mező üresen van hagyva.Állítólag /elvileg oda kéne,hogy írják,ugyan is,minden helyen más az érték,mellesleg más technikával eszközzel elemzik ki.
De bezzeg az oda van írva,hogy alacsony és ismétlés javasolt :roll:

Na mire elolvasom,meg válaszolok,addigra tuti vége a filmnek.
NO sebaj,láttam már szerintem 800x :lol:

mimi12
 
 


Na én is oda léptettem a tv-t.
Olyan Dezsavű érzésem van.Hihetetlen,de ezt akkor nyomatták amúgy,mikor a SZabival terhes voltam.Akkor kb hetente megnéztem :lol:

Ja,téleg csajok,én is valamikor du kaptam meg az sms-t.Meg is néztem és 14:30 körül.De gondolom mikor épp ráérnek akkor küldik.

Hangzavar a gyereknek.Háát,én zenebolond voltam,most már kicsit kinőttem(de nem nagyon).Viszont csak a kocsiban szeretem hallgatni és dübörögve :lol:
Meg amúgy is.Erősen kétlem,hogy egy mozi hangosabb lenne mint a Szabi :lol: :lol:

mimi12
 
 


Ildi,bocsi :oops: egyik oldalról a másikra már kihagy az agyam..rémes..

Csilla,sztem is kicsit sok a szülésznőnek az a pénz.Felénk 25-30ezer.Nekem Lucával a dokinak kellett 60at adnom..
Persze most biztosan több lesz.Szülésznőm akkor sem volt,de volt apánál dugi pénz amit odaadtunk volna neki,és sztem ha nincs fogadott,de ott van nálad a pénz és odaadod,annak is örülnek.Persze aztán császár lett,most is az lesz,így nekem ezen nem kell gondolkodnom :? :D

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi!
És császárra mennyit illik adni?
Mert ugyi valószínű nekem is az lesz,és ezzel nem vagyok tisztában.
Meg tényleg illik külön az aneszteziologúsnak is adni?

mimi12
 
 


Én csak 12-én megyek AFP-re és az orvosom azt mondta majd ő elmegy a leletért és a következő vizsgálaton adja oda (23-án) az eredményt.

Az integrált tesztre nekem azt mondták, hogy a második vérvételtől számított két napon belül lesz eredmény (ez a Magzati Diagnosztikai Centrum, de nem volt szó sms-ről, majd meg is kérdezem).
[/img]
dbea
 
 


Bea!
Az a Bolgárkerék utcai.Hát a kombináltra smst küldenek,és ahogy itt olvasom a csajoktól az integráltra is.
Vagyis kapsz egy sms-t egy kóddal és a kóddal tudod a neten megnézni az eredményedet.
És majd postázzák a többit.

mimi12
 
 


Ezeket az összegeket megmondják az orvosok/szülésznők vagy szájhagyomány útján terjednek? Szóval honnan lehet tudni?
[/img][/quote]
dbea
 
 


Szerintem is sok..de ez van :?
A dokim már 6 hetesen megmondta a tarifáját(80).Az ismsm a Péterfibejárt egy nagy kutyához és most megint terhes neki (150 :!: ) mondtak.Na ez már abszurdddd :twisted: Ő el is fog jönni tölle.
Én egyébként orvost nem hiszem ,hogy fogadok csak szülésznőt itt ebbe a kórházba azt is lehet.
Nekem az aFp-re 10 napot mondtak és a Bajcsiba küldik el..hát kivi vagyok ott milyenek :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Én rákérdezetm a dokira,hogy mi mennyi ő mondta nekem személyesen a szülésznőt a dokim mondta velük még nem taliztam majd 2 hét múlva mutat be 4-5 nek és majd egy közös beszélgetés után döntök ki lesz a befutó... :lol: hát ennyi lóvéért úgy gondolom,hogy megtehetem 8) [/b]

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Csilla!
Én is hallottam,hogy vannak nagyon drága dokik.Vagyis tudok róla én is.
Én amúgy ezt sajnálatos és felháborító dolognak tartom.
De lehet azért,mert egy dokival pórul jártam.
Egyébként,ha a vizsgálatokra adsz pénzt,azt is illik beleszámolni a doki tarifájába :wink:
AKihez én jártam doki,az is a Péterfibe jár szülés vezetni,de külsős doki.
A nagybátyám haverja,vagyis baráti alapon kerültem hozzá.Tény és való a vizsgálatokért a magánjában sem fogadott el tőlem sosem pénzt.A szüléshez kb a szülés előtt 10-15perccel öltönyben taxival esett be,mert egész hajnal 1-ig nem vette fel a telót.De frankón 01:15-kor esett be,és 01:30-kor megszületett a Szabi.Nem ő volt velem,hanem a szülésznő.
De azért barátilag az 50ezret elfogadta.Amúgy meg ez a norm tarifája is.
Aztán most az elvesztett babával meg barátilag lepasszolt,és azóta vissza hallottam,hogy még most is mossa kezeit,és mondja,hogy az én hibám volt :roll:
No mindegy.
Szóval,én inkább a szülésznőnek adnám a több pénzt szívem szerint,és nem a szülészdokinak.
Ok ha csasziz az más.
Áá,jó lenne ha felzárkóznánk a nyugathoz,és nem a pénzről szólna minden.
No azért majd számolj be,milyen szülésznők vannak.No meg érdeklődj is utánuk,hogy melyik a rendes kedves!

mimi12
 
 


Noémién is igy gondolom :P Nekem se érdemelte meg a lóvét az előző dokim :twisted: semmilyen téren a konkrét kitolási szakaszba jött be..én kb.3 nyomásra kinyomtam Nolit ÉS nem repedtem nem vágtak nem kellett varrni..SZÓVAL semmi más dolga nem volt csak a köldök vágás és mondjuk megnézhette volna,hogy nem e maradt bennem valami :!: Csupán 60 -ért.Röhej.
Első perctől hozzá jártam amikor itthon elfolyt a magzatviz hívtam cseszett felvenni a telót..á sorolhatnám ÉS úgye meg volt már akkor fogadva.

Azt teljesen nem értem miért lett volna a te hibád?[/quote]

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Mimi,nekem Lucával 50et mondottt a simára,a császárra annyit mondott,hogy több..Így adtunk 60at..
De most azt hiszem60-80 a tarifa.Így 80anra számolok.De majd félidő után úgyis rákérdezek...
Mi az aneszt-nek nem adtunk...erről nem hallottam,hogy kell...

Kép
Kép
tundi24
 
 


Hát Csilla!
Tudod,az én volt dokim a rokonom haverja.Valahogy szépíteni kell magát a rokon előtt. :roll:
Ő szerinte az ért az én hibám volt,mert ösztönember vagyok,és izé khmm össze bújtunk a párommal.De bakker akkor 18hetes terhes elmúltam,és minden uh-n azt írták,hogy jó helyen tapadt a lepény.Aztán mikor a baj bekövetkezett kiderült,hogy nemis ott volt ahol írták :roll:
Én már nem haragszom,hisz mindennek van oka.
De akkor is,ha rossz autóalkatrészt adok el neked,akkor vállalnom kell a tévedésemet(ő meg nem vállalta,hisz az hogy nézne ki?).Nem mondhatom azt,hogy te kértél más autóhoz valót.Na érted?? :lol:

mimi12
 
 


Sziasztok!

Mimi
Itt is hetente egyszer 2 óra a terhestanácsadás. Én sose jutok el oda, általában tanítok akkor. Védőnő jár hozzám :wink:
(olyan nagy hasznát én nem látom a védőnői rendszernek)

Csatlakozunk mi is a hagymásokhoz!

Dbea
Szerintem, menjél el nyugodtan moziba is, hegyvidékre is :wink:
Vitamint nekem javasolta a doktor, hogy szedjem folyamatosan, mert majd a szülés után, szoptatásnál fog előjönni a vitaminhiány és előzzük meg.

Drukkolok mindenkinek a jó eredményhez!
Vendég
 


Tündi!Köszi!!
Akkor maradunk mi is az 50-80közt.Majd meglátjuk.Amúgy meg.A páromnak e hónapban még van melója.Majd hivatkozunk arra,hogy mi is pénzből élünk. :wink:
Amúgy tényleg nevetséges.Pl én a körzetihez járok.Valami iszonyat mennyiség kismama jár hozzá.
Van a Kútvölgyiben egy ismi nődoki.Jó rég ismerem.Nem tudom most mi van vele??Azt tudom,aki nála szült az az egekig magasztalja.
Na én az ő anyagi fejlődését láttam.És hááát izé.
Szóval,ha csak 20ezret kérnének kismamánként,akkor is lehetne a Rózsadombon kecójuk.
Számoljátok csak kicsit.Havi kb 10 nő szül egy dokinál.AZ ex dokimnál egymás után ketten szűltünk.Vagyis 1nap alatt kb 100.ft-os zsebre tett.És ez csak 1nap.Szerintem a havi 1-2millát,simán hazaviszik hálapénzként.Én nem sajnálom tőlük,de azért kicsit elrúgaszkodtak.
Amúgy is recesszió van :lol:

mimi12
 
 


Ági!
Nekem a Szabi sokáig szopott.ÉS bizony kell a vitamin!!Én szedtem és mégis volt,hogy alig tudtam lábra állni,mert olyan magnézium hiányom volt.Igaz akkor már 16hónapja szívta a véremet ez a kölök :lol:
De tényleg figyelni kell! :wink:

mimi12
 
 


Mimi,
tökéletes lett a bableves, még apukámnak is ízlett, délben leteszteltük. Lili is az utolsó szálig megette, amit kiszedtünk, pedig az új dolgokat ő nem szokta így befogadni.
Sok boldog névnapot Fanninak!!!

Dbea,
én repülőnapon voltam 6 hónapos terhesen, meg utána akkor is, mikor Lili 8 hónapos volt. Mind a kétszer tökéletesen jót aludt a sugárhajtású hajtóművek mellett.
Terhesvitamint is nyugodtan szedj. Nekem mondjuk 3950 volt Lili, de még úgy is, hogy az egyik kezét hozta a feje mellett, kicsusszant öt perc alatt. Nem a súly számít szülésnél, hanem a fejének az átmérője.
És Tirolba is menj nyugodtan. Repülni is lehet babásan. Mi ott voltunk nászúton, vagyis Karintiában, és 12 hetes terhesen még vízesést is másztam.

Csajok,
csak ámulok bámulok ezen a pénzkérdésen. Nem is az összegeken, hanem, hogy előre bejelentik az orvosok. Nálunk úgy működik, hogy szülésznőt nem lehet választani, aki van, az van. Én egy nagyon aranyos, idősebb 50 körüli nőt kaptam, végig mellettem volt, biztatott, szóval nagyon meg voltam vele elégedve. Még a nevét sem tudtam, mert pont rajta nem volt kitűző. Mire megszületett Lili, már voltak vagy 3-an, mert épp nem volt más, és ugye kíváncsiak voltak a babára, de mind nagyon aranyos. Utólag kérdeztem meg az orvosomtól a nevét, hogy ki volt, és a barátnőm anyósával, aki ott főnővérhelyettes a szülészeten küldtem neki vagy 4-6 hét múlva egy nagyobb doboz bonbont. És ennek is tisztára örült, mert ennyit sem szoktak kapni.
Az orvos sem közölt tarifát. Ha a kórházban szülök, ott elvileg ő nem kérhet pénzt, és ilyen is a hozzáállása. Pedig mondta, hogy 10-re jön, mire kell (indított szülés volt), és a szabadságán azért beugrott 6-kor is, ott volt végig (na jó, pisilni elengedtem a kitolás előtt). És annyit adtam, amennyit gondoltam, és persze tudtam. Nem tudom négy év alatt mennyivel nőhetett a tarifa, majd ahogy állunk, annyit kap.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?