Sziasztok!
Szösszenet következik a tegnapi napunkról:
Péntek Reggel 8-kor mentünk a háziorvoshoz, mert Nándinak éjjel megint 38,8 volt a láza. Doki megnézte, és rögtön beküldött a Heim Pálba fül-orr-gégészetre, területileg oda tartozunk, mert tályog-gyanús volt. Azért gyanakodtak erre, mert a bal oldalon annyira meg van dagadva a mandulája, hogy szinte a középvonalig ér be neki (utóbb az UH-n kiderült, hogy 2,3 cm-es a bal oldali mandula) és arra gondoltak, hogy nem a mandula domborodik elöre, hanem a genny nyomja ki.
fél 10-re értünk a Heimbe, ahol mondták, hogy 32-en vannak elöttünk. Nem tudom, voltatok-e már ott, de szük folyosó, ezer gyerek, levegő, szék alig, minden gyerek üvölt, mert ugye mindenki beteg és türelmetlen. 11-re kerültünk sorra, megnézte a dokinö, mondta, hogy tényleg tályoggyanús, és fel is vágná, de ez akut eset és most nem a Heim az ügyeletes, hanem a Bethesda.
Fél 12-re értünk a Bethesdában, és fél 1-kor kerültünk be a dokihoz (az idöpontokat csak azért irom, hogy lássátok, mindenhol 1-másfél órát vártunk a lázas gyerekkel) Megnézte a torkát és azt mondta, tényleg lehet, hogy tályog, de nem akarja feleslegesen altatni a gyereket, igy nézzük meg UH-val. (az elsö pozitiv gondolat aznap) +kért a belgyógyászaton egy kúpot, mert érezte, hogy magas a láza, de nem ihatott, mert ha müteni kell akkor ugye nem szabad enni-inni. Az uh-s orvos épp ebédelt, igy ott is 1 órát vártunk, de legalább nagyon kedves doki volt, folyamatosan dicsérte Nándit (és ha már itt tartunk, egész nap áldott jó gyerek volt! Türelmetlenkedett sokszor, de nagy hisztit nem csapott pedig öszintén szólva azon sem csodálkoztam volna, ha a földön fetreng a sok várakozás miatt) UH-ra bejött a fül-orr-gégész is, közösen megállapitották, hogy nincs genny, nem kell mütét. Éljen. Viszont akkor vagy tüszös mandula, vagy mononucleosis az elöbbi ugye bakteriális, az utóbbi pedig virusos eredetü, hasonló tüneteket okoz, mint a mandula gyull. és csak vérvétellel lehet eldönteni, hogy melyik. 2-kor végeztünk az UH-n, átsétáltunk a "sürgősségi gyermekambulancia" részlegre, ahol sürgősséggel 2 órát vártunk. Nándi megszunnyadt az ölemben, lement a láza 38ra (az aszisztens hozott egy lázméröt, látva, hogy az ölemben alszik)
Közben persze folyamatosan tájékoztattam Csabit, de nem nagyon tudtam megmondani, hogy hazaengednek-e vagy sem. 2-kor szóltam anyunak, hogy Csabival jöjjenek be, hozzanak fejöt, mert igy be fog gyulladni a mellem (reggel 6.kor szoptattam utoljára) és biztonság kedvéért hozzanak be Nándinak váltás ruhát, hátha mégis maradnunk kell.
Vettek Nánditól vért, de mivel nem ivott, teljesen besürüsödött a vére, alig csöpögött. Szegény, orditott is, én meg csak öleltem és beszéltem hozzá mindenfélét. Ja, ráadásul az egyik kis kémcsö, vagy mi nem képezett elég vákumot, igy azzal szarakodtak, újra szúrtak vénát, mert azt hitték, hogy csak eldurrant az a véna. De a dokinö alaposan megvizsgálta és mégegyszer elmondtam mindent (mióta lázas, mit szed, mik a tünetek, eddig mit mondtak) és abban maradtunk, hogy ő elbocsájt minket, hacsak nem akarunk feltétlenül maradni, mehetünk, de még beszéljük meg a teendöket a fül-orr-gégésszel. Na, ott már szerencsére gyorsan bejutottunk, mert elöretolakodtam és bekopogtam (a kis genya...) A doki irt fel 2 féle gyógyszert egy antibigyót és egy nemtommit (mert a mononukleosis nem reagál a penicillinre) és a véreredmény tükrében kell majd elkezdenem a kezelést. Este 7-kor már itthonról felhivtam a labort, ahol mondták, hogy nem mononukleosis, hanem "csak" sima tüszös mandula gyulladás, igy mehet az antibiotikum, hétfön reggel menjünk a gyerekorvoshoz és meséljünk el neki mindent, ha rosszabbodik az állapota (a beszédében korlátozott lesz, vagy nem tudjka a fejét rendesen mozgatni-f@sza tünetek, mi???) akkor irány az ügyeletes kh, ami most épp a Heim Pál.
Azóta változó az állapota, most épp biztató tünetnek veszem, hogy tegnap este kellett lázcsillapitani, aztán ma délben (és nem 3 óránként, mint csüt-pénteken) Viszont a sok gyógyszertöl, és mert nem eszik, ma 2x hányt kisebb adagokat, és nem tudom, hogy az antibio benne maradt-e. A elöbb megint evett, és még éhes lenne, de nem engedtem, most várunk kicsit, hogy ez felszivodjon, aztán ehet megint.
Közben a Zuram influenzás, beoltatta magát novemberben, de valszeg másik virustörzs támadta meg.
Csongi még tartja magát, de be vagyok szrva, hogy nehogy elkapja vagy a mandulásat, vagy a z influt.
Tegnap itt voltak anyósék, takaritottak, föztek, vigyáztak Csongira (édes-szivem, annyira lelkiismeretfurdalásom volt, hogy itthon hagytam, és csak örülhetünk, hogy elkezdtük a hozzátápit és gyakorlatilag egész nap birta szopi nélkül) és ápolgatták Csabit, anyum is otthagyta a munkáját, mikor felhivtam, a Heim Pál után. Most anyum maradt itt, holnap reggelig marad, holnap jönnek anyósék segiteni.
Na, hát ennyi.
Gyorsan visszaolvasta, de csak annyi maradt, hogy humankaéknál földrengés volt
és szisziéknél kályhatüz
jesszusom, mennyi minden!
Na, megyek.
Pusz mindenkinek, majd jövök még
Ui: bejci
nem hiszem, hogy igy szerdán megyünk játszóházba, max akkor, ha hétföre teljesen láztalan lesz