Új privát üzeneted érkezett!

Szia Clone2!

Az első babámnál nekem is volt gond a szoptatással, de most jobban koncentrálok a dologra, és remélem, menni fog.
Szerintem nincsen feltétlenül összefüggés az első szoptatás kimenetele és majd most a második közt. Nem hiszem, hogy ez örökletes lenne. Ha próbálkozol, biztosan sikerül.
Mindenesetre a baba biztosan nem fog éhen maradni, legrosszabb esetben kap tápszert, mind minden más kórházban, ha azt a csecsemős jónak látja. Ebben szerintem Bábaildi is megerősít majd.
A továbbiakat pedig úgyis a körzeti gyerekorvos mondja majd el, ha hazamentek és meglátogat titeket aznap vagy másnap.
Ne aggódj előre emiatt! Ahol kaja volt, ott gyerek éhen még nem halt! :lol:
Amúgy nem kell sokat maradni bent, ha jól rémlik 3 napot, de ebben majd a gyakorlott anyukák megerősítenek. :)
Nagyon aranyos a kép! Hogy össze van gömbölyödve a manóka! Alszik.

Jó egészséget nektek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Boeszter: A Gyömrői úton van az a Kölyökpark?? Mikor mentek?? Mi is megyünk holnap Pestre esetleg megnéznénk azt a Kölyökparkot.. :wink:

Kép

Kép
morca
 
 


Szióka!

Igen, a Gyömrőin van, a Sárkány Centerben.
Még mi se voltunk soha, de mivel hétvégén is ilyen szutyok idő várható, gondoltam feldobom kicsit Orsi szombatját.
Szerintem szombaton ebéd után megyünk, olyan 13 óra körül.
Valszeg olyan egy órát maradnánk, az is 1000 Ft (első fél óra 500,-, utána minden megkezdett negyed óra 250,-).

Ha van kedvetek, összefuthatunk.
Lehet, hogy hozunk még egy kislányt, de ez még nem biztos.

Puszi!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

 
 

Sziasztok!
Clone: Dávidom a sárgaság miatt 2 napig tápszert kapott, a tejemet pedig felvitték a koraszülött osztályra. úgyhogy van választási lehetőség kaja ügyben :D szegénykém 2 féle cumisüveg és cici után mégis megtanult szopizni, annyira, hogy a cumisüveget nem hajlandó bekapni sem hihihi :D
Boeszter: írnál valamit erről a kölök parkról? Mennyi idős kölöknek való és miről szól? Köszi!!!!
kisvitéz
 
 


Sziasztok!

Jó 7végét mindenkinek!

Igen, Judit, jó látni minden hónapban manót! :lol:

Hát, megbuktam tényleg... :oops: Nem nagyon magas a cukrom 1 órával a lötyi után, de aztán még 1 óra múlva szinte ugyanannyi. :roll: Úgyhogy megyek a Honvéd Kórházba beállíttatni a dolgokat... Hmmm... Izgi...

A szoptatás tényleg lehet egész másmilyen, mint 1. esetben! Én is bízom ebben. :)

Tényleg mulassatok jól, akik elmentek pörögni a srácokkal, mi kicsit lefáradtunk... :)

További szép pénteket!
Vendég
 


sziasztok....emlékeim szerint 4 napig vagyunk a korházban....legalábbis mátéval ennyi ideig voltunk.....
amennyire féltem akorházi napoktól olyan jól éreztem magam...... :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Clone2: a szoptatást nem akkor kell elkezdeni, amikor megindul a tej!!!!!!! :? :? :? Hanem a szülés után azonnal, illetve a lehető leghamarabb!!!!! :D :D :D A szopás nem elsősorban táplálékszerzés az újszülöttnek, hanem megnyugvás és a külvilághoz való alkalmazkodás segítője. Az első 48 órában a táplálkozásnak nincs jelentősége. A picik gyakorlatilag nem éhesek (gondold el, ha Téged átgyömöszölnek egy a fejednél 3-4 centivel kisebb átmérőjű, több méteres csövön, enni kérnél mikor kijössz?) :wink: :wink: :wink: Azonkívül születés közben a gyerkőcök egy csomó mindent benyelnek (vér, magzatvíz, nyálka), tele a gyomruk minden nem oda valóval. Annak is fel kell szívódni. A természet bölcs. Azért a 2-3 napon indul meg a tej, mert addigra éhezik meg a gyerek. A többségnek inkább még később. És olyan nincs, hogy megindul, és két nap múlva eláll. Persze, van kevés tejű anyuka, de 3 hónapig minimum mindenki tudja szoptatni a babócát, ha nem fél tőle, vállal némi fájdalmat-kellemetlenséget az elején. A legrosszabb amit tehetsz, hogy elhiszed, Te nem fogsz tudni szoptatni. Dehogynem! Majd meglátod!!! :lol: :lol: :lol: Ezért kell, hogy melletted legyen a kicsi, és amikor ébren van, megkínáld a melleddel. Ne felejtsd el, az asszonyok évezredek óta szülnek, tápszer meg csak néhány évtizede van. (magyarországon szerintem csak 40-50 éve talán)
Nehogy azt hidd, kioktatni akarlak, csak ne add fel előre!!!!! :roll: :roll: :roll: Amúgy a lefejt anyatejet, és tápszert is kapnak azok a kicsik, akik igénylik.
bábaildi
 
 


Bocs, hogy megint itt, de ma ilyen társaság hiányos napom van :( Reggel természetesen esett, mikor lementünk, a párom éjszaka jön csak haza :cry:
Csak azt akartam írni, hogy Bábaildi ismét bölcsességekkel ajándékoz meg, mint mindig! Igen, az elején nagyon fájt a szoptatás, olyankor tudtam, hogy jól cicizik a baba :? A szobatársaim homeobogyókat szedtek és fejtek rendületlenül! Gyorsan én is vettem legegyszerűbb fejőgépet, bogyót, teát, mindent bevetettem, aztán látogatás alatt fel kellett mennem fejnem annyira beindult :lol: Sokat inni, nálam a tészta nagyon bejött tejtermelési céllal. Attól, hogy nincs bekeményedve még nem jelenti azt, hogy üres! Sokszor én is féltem, hogy éhezik a gyerek, olyankor bogyó-tea itthon is ezerrel és megoldódott. Igaz, írattam fel biztos-ami-tuti alapon tápszert, doktornéni szerint ha nekem ettől lesz tejem ír fel.
Dóri: nem örülök neki amit írtál, de erős csaj vagy tudom és a pindurért mindent kibírsz! Mikor mész a Honvédbe? Mindenképp írjál mit mondtak! Azzal a vizsgáló asztallal csak annyi baj van dokibácsinál, hogy képtelenség felállni róla, ha meg sikerült, akkor a lépcsőt nem találtam :lol: 3 hete voltam rákszűrésen és hiányzott az ultrahang, érdekes érzés volt! azt nem árultad el soha, hogy a kisfiad Samu vagy Sámuel?
Megyek, kölök rendezkedik a lábam alatt, ahol konnektorok vannak. Hajnali 3-kor kelt.... úgy is érzem magam, de holnap szombat! Ami nem azt jelenti, hogy 5-nél tovább alszik, de apa itthon lesz velünk :lol:
Szép hétvégét!
kisvitéz
 
 


Sziasztok!
Bocs a zavarásért, de szeretnék kérni egy szivességet! Ha alaki tudja Dr. Hartman Gábor mobilszámát légyszi küldje el nekem. NAGYON FONTOS LENNE!
Köszi előre is. Brigi
svedbrigi@freemail.hu

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Igen, Judit, a felállás vicces! :lol: :lol: Tegnap is ügyeskedtem! :lol: Kedves, amit írtál! Köszi! :)

Nem tudom még,mikor megyek a Honvédbe, az majdnem biztos, hogy kedden megyek az eredményemért a kórházba, aztán majd gondolom, beutaló meg minden, és meg kell tudnom, mikor van rendelés, és megyek a Honvédba. Na, ennyi.

Sajnos nem tudom Hartman Dr. számát, de ha tudtam volna reggel, hogy szükség lesz rá, biztos odamentem volna hozzá megkérdezni, mert pont láttam... :roll: Sajnálom!

Pontosan a bentlevés úgy van, hogy normál esetben, ha nem tartanak bent vmiért, akkor a szülés időpontját követő 72 órában kell bent lenni, de mivel de. van hazaengedés, ha du. szültél, akkor plusz 1 éjszakával kell számolni, mert csak a köv. nap de.-jén engednek haza. :)

Kedves lányok, jó éjt mindenkinek, remélem, minden rendben mindenkivel!!!
Vendég
 


Dóri: Én is a Honvéd kórházban voltam eligazításon cukor ügyben..

Kép

Kép
morca
 
 


Minden kedves "topik hölgyet"
ezúton szeretnénk köszönteni Nőnap alkalmából!!!!



Kép

Matyi és Ákos

Kép

Kép
morca
 
 


anno én is nagyon szenvedtem a szpozásoknál....iszonyatosan fájt....de olyan hatalmas élmény volt mikor már tényleg evett a gyerek!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Kedves fiúk, köszönjük! :wink:

Bár most nem tudom megkérdezni, mert alszik, de minden bizonnyal Samu is mindenkinek boldog nőnapot kíván! (Nem holnap lesz?)

Kicsit taknyos a manó, de remélem, semmi komoly...

Morca, írok 1 privit!
Vendég
 


Sziasztok!

Húú, először is Bábaildinek írnék: olyan jóóóóó, hogy így álltok hozzá a kórházban ésén pont ezért tartom most biztosnak, hogy másodjára sikerülni fog a szoptatás, és ennek annyira örülök! Sokkal könnyebb így gondolni rá, hogy tudom, lesz segítség!!!!
NAGYON KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!
Zitának elküldtem a kézi mérővel mért eredményeimet, de azért leírom itt is. Minden étkezés előtt mértem, illetve egy órával utána, és a 25/25/50/20/30/20 diétát tartva: reggeli 5.4/7; tízórai: 4.1/7.2; ebéd: 2.7/6.0; uzsonna: 4.3/4.6; Vacsora 4.6/6.8. A pótvacsinál már nem mértem. Szerintem jók ezek az eredmények, bár néhol elég alacsonyak az étkezés előttiek, de ha meg növelném az adagot, akkor nőne az étkezés utáni érték is.
Rosszul szerencsére nem vagyok, és éhesnek sem érzem magam. A kérdés csak az, a babónak jut-e elég szénhidrát.

Kisvitéz és akit érdekel a Kölyökpark: az interneten is fent van, mert van több helyen is ilyen licence alapján készült játszóház. Nagyon jópofa. Vannak helyi emberek (általában ovónők), akik figyelnek is a gyerekekre, sok játék van, minden puhára szigetelve, így nemigen tudnak megsérülni. Van ugrálóvár is, sok megmásznivaló, labdák, készségfejlesztők. Nagyon tetszett Orsinak még így is, hogy barátnő nélkül voltunk. Igazából ovis kortól mondanám, hogy használható a dolog, de egészen kisiskolás korig. A nagyon piciknek szerintem nem annyira jó, bár a legalsó szinten vannak szivacsformák, amiken jól tudnának a picik is mászkálni, kis házikó. A szülő végig ott lehet, de ott is hagyhatja a gyereket, ha már nagyobb. Viszont a játékokra nem lehet felmászni szülőnek. Vannak asztalok, le lehet ülni, inni üdítőt, teát. És vállalják szülinapok, babazsúrok lebonyolítását is pizzával, tortával. http://www.kolyokpark.hu/

Biztosan visszatérünk még majd Orsival, csak kicsit hosszabb időre, és társasággal.

Kisvitéz: majd kérhetek tanácsot a szoptatás alatt ajánlott homeós bogyókkal kapcsolatban? Mivel készüljek? Vagy ez sem általános, hanem egyéni felmérés alapján megy?
Ha befelé forduló mellbimbóm van, akkor ez mennyire befolyásolja ezt? Esetleg erre vonatkozóan van valakinek tapasztalata, tanácsa?

Dori: ügyes legyél, minden rendben lesz!!!! Majd írd a fejleményeket!!!

Vigyázzatok magatokra és jó pihenést!
Remélem, titeket nem nagyon zavar ez az erős szél, nekem kicsit cincálja az idegeimet! :roll:

Kép

Holnapra megelőlegezve mindenkinek BOLDOG NŐNAPOT!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty! Ügyes vagy! :) Bár én nem értek hozzá...

Mindenkinek jó éjszakát!
Vendég
 


Köszi Dóri! :D

Szép vasárnapot mindenkinek, és kapjatok sok szép tavaszi virágot, és illatozzon tőlük a lakás!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Na, tényleg boldog nőnapot mindenkinek! Pocaklakó kislányoknak is! :wink:
Vendég
 


Dóri: e-mailban válaszoltam, mert még mindig nem tudok privit küldeni..

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Jelentem Ákosnak kibújt az első fogacskája!!!!!!!!

dobok fel egy képet :wink:

Kép

ilyen lazán ebédelek.. :P :P

Na, persze a látszat csal, mert nincs ám sok ideje Ákosnak (sem) az üldögélésre..

Pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Hát, ez a kép is nagyon kedves! :)

Köszi, mindjárt elolvasom.

Jó éjt mindenkinek, mi még a takarítás közepén, de azért alakul... :) Szóval ma már nem biztos, hogy tudok jönni. :)
Vendég
 


annyira cuki ákos!!!!!!!!! kezdek belezugni...de a kis kristófba is!!!!!!!! :) :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitacska: Minden rendben?? Mikor mész uh-ra?

Kép

Kép
morca
 
 


Tényleg, Nitácska mi a helyzet?

Elfelejtettem, ezért visszajöttem: gratulálok az 1. fogacskához!!! :)
Vendég
 


köszi kérdéseteket.holnap megyek uh-ra ....nagyon parás vagyok....remélem csökkenőbe van a vérömleny........
amugy meg a mai vizsgám sikerűlt a !!!!!!!!!!!!!!!mehetek nagyvizsgára :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitacska: Gratula a vizsgához.. :lol: Nagyon szorítok Neked (Nektek), remélem minden rendben lesz.. :)

Kép

Kép
morca
 
 


Dóri: Köszi... :D :D :D

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kép

Kép
morca
 
 


Nitácska! Drukkolunk!!! És gratulálok a vizsgához!!!

Szörnyű volt az éjjel, most útnak indítottam a párom, talán Samu hagy még egy picit feküdni/aludni, szóval gyorsan visszabújok...

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Dóri: Mi sem aludtunk valami sokat.. :? , úgyhogy együtt érzek.. :wink: :lol:

Kép

Kép
morca
 
 


Megvolt a reggeli, öltözés, és azért előtte hagyott még egy picit ez a jó gyerek. :) Reggel az volt a legnagyobb baj, hogy rettentően fájt a hátam, de mostmár sokkal jobb. Azt hiszem, a 7 órás takarítás kicsit megviselt... :roll:

Lesz ma napsütés?
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Morca: gratula a fogacskához! Nagyon édes, ahogy eszik ez a kis basa! :-) Micsoda hurkincák! Olyan édi!

Nitacska: gyere majd az eredménnyel, nagyon drukkolunk!!!!

Dóri: pihenjél! Vigyázz magadra!!!

Ma éjszaka volt valami a levegőben, nem tudom, de olyan rossz álmom volt, és ettől olyan levert vagyok, és mindenen el tudnám bőgni magam ok nélkül. Pedig eddig megúsztam ezeket a hullám-völgyeket, és nagyon örültem neki. Hát most is próbálok uralkodni ezen.
Azt álmodtam, hogy a két gyerekkel és a párommal valami medencében voltunk, ami nekem mély volt, és ültünk valamin a víz közepén. Viszont mindkét gyerek egyfolytában befelé mászott a vízbe, de persze egyedül egyik se tudott úszni, én meg csak kapkodtam utánuk. Apa meg csak üldögélt, mint aki jól végezte dolgát. Aztán mikor elegem lett, megmondtam neki, hogy igazán foglalkozhatna már velük, ne csak punnyadjon. Erre megsértődött és elment, én meg elkezdtem kihurcolni a partra a kölköket egyenként. Először Orsit vittem ki, de mire kiértem a picivel, Orsi elkóborolt valamerre. Rohantam össze-vissza, mire valahogy elkeveredtem az oviba és ott találtam meg. Mondták az ovónők, hogy oda ment, de még ott is keresnem kellett, de addig a picit odaadtam az egyik ovónőnek, hogy fektesse már le valahova addig, amíg megkeresem Orsit, mert már levegőt se kaptam az izgalomtól és a rohanástól. Mikor végre megtaláltam Orsit és mentem vissza a piciért, már nem volt az ágyban, ahova tette az ovónő. És Orsival az ölemben rohantam mindenfelé, hol a gyerek. És nem találtam sehol. Kirophantam az utcára, és azt se tudtam, mit csináljak, mert ugye még csak válaszolni sem fog, olyan pici, hogy keressem meg. És akkor tiszta verejtékben felébredtem, vagy inkább felriadtam. És azóta is ilyen bőgős hangulatom van. Ez most egy ilyen nap lesz. :cry: De remélem, hamar elmúlik.
Úgy látszik, kezdenek előjönni a tudattalan paráim. :? Pedig már sokkal jobb a helyzet e téren, mint régen.
Orsival még anyuékkal laktunk, volt segítségem, de ennek negatívumaként viszont a páromat eléggé távol tartották a gyerektől akaratlanul is, és néha akarattal, így egészen 2,5 éves koráig nem sok köze volt a neveléséhez szinte. Mióta külön lakunk, jobban kiveszi a részét a dolgokból, és mára már teljesen egymásba szerettek Orsival. Most viszotn külön lakunk már, és ha a párom nem fog segíteni, nagyon egyedül leszek. Úgy látszik, van azért bennem para ezzel kapcsolatban, de remélem, hogy az idő majd az ellenkezőjét fogja bizonyítani.


Vigyázzatok magatokra és a pindúrokra!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Nitacska: GRATULA A VIZSGÁHOZ!!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Hát, látszik, hogy van benned félelem, Eszty! De biztos, hogy a valóságban a párod 100%-ig mellettetek lesz! Bízz benne! :wink:
Vendég
 


Eszty: Nemsokára jövök és megpróbálok egy kis lelket önteni beléd.. :wink: :wink: :P

Dóri: Nem hiszem, hogy fog ma sütni a nap, nálunk épp esik.. :? De így is nagy munkában vagyunk, kint kertészkedik a kis főkertészem a mamával.. :P :P na megyek vissza én is, majd jövök... :wink:
Pihenj sokat!!!! A takarítás javát meg hagyd csak a párodra..
:wink: :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

De aranyosak vagytok! :)
Ebből az álomból nekem nem csak az jön le, hogy a péromban kételkedem kicsit, vagy nem vagyok 100% meggyőződve róla, hogy csak az akkori helyzetünk, körülményeink voltak az oka mindennek, hanem az is, hogy magamban is kételkedek, hogy bírni fogom-e. Nagyon remélem, mert most már nincs visszaút.
Vigyázzatok magatokra! Tényleg nagyon lóg az eső lába.

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty: Az, hogy tele vagy kérdőjellel és vannak "félelmeid" szerintem teljesen normális.. 8) Én is álmodtam anno ilyen zöldségeket, amikor Ákos a pocimban lakott... :?
Természetesen elsősorban öröm, a babavárás, de mégis tud "nyomasztó" is lenni egy-egy felmerülő kérdés.. ne izgulj, úgyis majd az adott helyzetben alakulnak a dolgok, amikor már ott lesz a pici fiacskátok is veletek, akkor fogtok szépen egymáshoz idomulni mind a négyen.. Az, hogy Te megállod-e a helyed, egyértelműen IGEN!! :) Orsival sem volt ez másképp, Ő is gyönyörű okos nagylánnyá cseperedett melletted és az apukája mellett.. :wink: Az, hogy most külön vagytok a szülőktől, legyen inkább egy izgalmas kihívás.. Gondolj bele, milyen jó lesz, hogy zavartalanul ismerkedhettek a pici babával, válhattok négytagú családdá.. Szerintem szuper lesz (ezt tapasztalatból mondom).... :wink: :wink:
Tutira lesz jó pár nehéz pillanat az életetekben, de minden felmerülő probléma megoldása után, egyre magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb 2 gyerekes anyuci leszel.. :wink: :P
Nekem az első két hónap volt nagyon nehéz, mert Ákos nagyon hasfájós volt, Matyi nem tudta még hova tenni az új helyzetet (bár nagyon hősiesen viselte), én meg folyamatos kétségek között éltem, mert úgy éreztem,hogy Matyitól elvettem valamit, Ákosnak pedig nem adok eleget.. :roll: De szép lassan helyükre kerültek a dolgok, Matyival rengeteget beszélgettem, játszottam Ákost meg minden tevékenységünkbe bevontuk, amennyire csak lehetett.. :) :) Matyi meg rengeteget segített (most is) Ákos körül, sőt azóta "kistestvért védelmező nagy tesó üzemmódba" kapcsolt, mert mindenkit le akar birkózni, aki véleménye szerint, "ártani" akar a babának.. (pl.: az oroszlán be akarja kapni..) :lol:
A két gyerkőc ellátásának összehangolása miatt pedig ne izgulj, úgyis meg fogod tudni oldani.. :wink: az anyucik bármit meg tudnak oldani... :wink: :wink:
Úgyhogy kalandra fel, pánikra semmi ok.. :wink: :P :P

Ja, és én nagyon tudatosan bevontam apát a mindennapjainkba, és nem elsősorban a saját kényelmem végett..Az este mindig az ő ideje a kezdetektől fogva.. Én ilyenkor egy kicsit háttérbe vonulok, de azért nem vonom ki magam teljesen a játékból.. pl. a fürdetés a mai napig az Ő reszortja, bár már mindannyian együtt fürdünk, mégis ilyenkor inkább Ő van a középpontban.. Meg az a kis idő esténként, amit játékkal tudunk együtt eltölteni, nagyon fontos a gyerkőcöknek.. Bár a mi apucink is hajlamos fáradtságra hivatkozva (valóban rengeteget dolgozik) háttérbe vonulni, de mindig igyekszem úgy alakítani a dolgokat, hogy részese legyen a nagy hancúroknak, az esti mesének, a lefekvésnek.. :lol: :lol: Ez nagyon jó így nekünk, a manók imádják az apjukat, apa mellkasa meg már attól is dagad, ha szóba kerülnek a gyerekek.. Amikor este hazajön, Matyi itt ugrál örömében, hangosan kiabálva, hogy apa, apa.. Ákos meg majd kiugrik a kezemből mikor meglátja..:P :P :P

Kép

Kép
morca
 
 


sziasztok!!!!!!!!!!
monden oké a babával ....már 41 mm-es és nagyon mozgott!!!!!!!!
és a vérömleny is már csak 17 mm-es.....és 3 cm-es volt.........
holnap megyek a védőnöhoz a kiskönyvért!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Grat. Nitácska! További drukkok! :)

Jó éjt lányok, majd holnap...
Vendég
 


Húúúú, mennyi újság!!! Ákos foga kibujt, gratula. Nitácska, csak így tovább! Eszty: az ebéd előtti cukor kicsit alacsony, de különben jóóóóóóó! :lol: :lol: :lol: Egyébként én amikor terhes voltam a második gyerekkel, mindíg azon túráztattam az agyamat, hogyan fogok tudni még egyet úgyanúgy szeretni, mint az elsőt. Elképzelhetetlennek tartottam. :oops: :oops: De: persze, hogy sikerült :lol: :lol: :lol:
Nálunk most névnap dömping volt, ezzel töltöttem a hétvégét :wink: :wink: :wink:
Már csak Dóri diétáját kell beállítani. De Dóri, azért ilyen sokat ne terheld Magad, kicsit pihenj. Várjuk a híreket.
bábaildi
 
 


Nitacska: Szuper!!!!!!!!! :P :P :P Kép

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


csajok köszi!!!!
ildi holnap felhívlak!!!! :oops: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Morca: nagyon köszönöm a bátorítást! Most biztosan ezek a fránya hormonok is belejátszanak ebbe a túlérzékenységbe, de nem nagyon bírok uralkodni magamon. :cry:
Csak minden helyre kerül!
Olyan összetett helyzet ez, de ti is olyan szuperül megoldottátok, biztosan nekem is sikerülni fog, legalább is nagyon remélem! Olyan jó lenne!
Matyi egy igazi hős védelmező! Milyen édi lehet!

Bábaildi: igen, ez a szeretet kérdés is foglalkoztat, de azt hiszem, ezt előre el se lehet képzelni. Amikor meg ott lesz a baba a kezemben, már olyan egyértelmű lesz minden. Így kell lennie!
A cukor kapcsán, ma reggel nagyon magas volt a reggeli utáni (9.9), de ezt betudom az idegeskedésnek. Igyekszem lehiggadni, mert ez így nem mehet tovább. Nyomja a mellemet a feszültség, alig kapok levegőt, és a cukrot is feldobja. Így hiába diétázom én, ha az idegességtől felszalad. :cry:

Nitacska: NAGYON GRATULA!!! Ezek szuper hírek!!!!! Csak így tovább!!!!!

Dóri: te is nagyon ügyi vagy, biztosan minden rendben lesz!!!
Tényleg pihizzél! Könnyű túllőni a jelenlegi erőnlét korlátait, legalább is nekem sajnos sokszor sikerül.

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty: miért idegeskedsz ennyit?? (persze csak ha szabad tudnom) :wink:

Kép

Kép
morca
 
 


Nekem most sokszor (az elmúlt 2 napban... Azért az még nem olyan sok idő... :lol: ) vannak sírhatnékjaim. De azért kicsit vicces, mert igazán nem kéne sírnom... :) Szóval most átértékelem a dolgokat, mert sajnos azért van ez így, mert kudarcnak élem meg ezt a cukor-dolgot... Mindig próbáltam megfelelni az elvárásoknak - nagyon így neveltek... :roll:

Na, én azt nem tudom, hogy egy ilyen angyali manó után hogyan tudjuk majd teljesen szeretni a következőt. De bitos vagyok benne, hogy menni fog, csak még nem tudom, hogyan... :)

De most befejeztem a nyafogást. :)

Eszty, tényleg ne idegeskedj, mert az mindannyiótoknak rossz... Örülj lányotoknak-fiatoknak! :wink:

Nitácska! Mikor mész legközelebb vizsgálatra?

Ildi! Igyekszem vigyázni, és meglátjuk, mi lesz a cukorral... Én csak azt nem értem, hogyha nekem az 1 órás értékem rendben volt (most láttam is a leleten), akkor miért csak 1 órás értéket fognak nézni ezek után is... Vagy, ha az 7 alatt van, akkor már tök mindegy, mi történik a köv. órában? Mert az a feladat, hogy minden héten 1x éhomi vércukor után levegyenek egy próbareggeli utáni 60 perces cukrot is, és ha az evés utáni 7 alatt van, akkor minden rendben. Nagy harcban vagyok a Honvédosokkal, voltam már ott tegnap, elmondták a diétát, és alapvetően úgy kéne csinálni, hogy hétfőnként ott kéne lenni 3/4 7 és 3/4 10 között, ez azt jelenti, hogy itthonról távol összesen min. 4 órát (...), de ez teljesen reménytelen. Hétfőn pláne. De náluk csak hétfőn van terheseknek rendelés... Így most azt próbálom elérni, hogy lehessen itt a körzeti rendelőben vért levetetni, az kb. 2x negyed óra..., és a lelettel menni vmelyik másik nap a doktorőhöz időpontra... :roll: Mert azért nem egyszerű megoldani a dolgokat egy Samu-méretű törpével... :lol:

Na, most mindent leírtam... :)

Mindenkinek szép napot!!!
Vendég
 


Dóri: Én is átestem ezen az érzésen, hogy, fogom-e tudni annyira szeretni Ákost is mint Matyit.. :oops: :oops: Hát megnyugtatlak: ahogy a kezembe adták, a tűzbe is képes lettem volna
érte menni és imáááádom.. :wink: :wink: :wink: :P Az viszont nagyon kemény, amikor egyik fiam érdekeit kell védenem
a másikkal szemben.. Arra gondolok, amikor Matyi durvább Ákossal és ez rosszul esik nekem, pláne, hogy mindkettőjüket imádom..
Az ilyen szitu számomra nagyon nagy konfliktus... :oops: :roll: Nem tudom érthető voltam-e.. :oops:

Ezt a cukros mizériát nem értem.. :roll: Én mindig a dokimhoz mentem az Sztk.-ba és csak reggeli után vettek vért, az eredményt mindig a dokim kapta meg.. Még így is elég húzós volt Matyival megoldani.. :?

a cukrod miatt meg ne érezd rosszul magad, mert anno mondta nekem a drága doki bácsim, hogy nem csak rajtam múlik a dolog.. :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Dóri: nem mondtad, hogy a Délpestiben szülsz? Akkor járhatsz hozzánk kontrollra, vagy az sem jó? Amúgy, ha az első órás érték rendben van, akkor a többi már biztosan rendben, hiszen lebontotta a szervezeted a szénhidrátot. Viszont minden héten egyszer ellenőrizni kell, mert a terhesség maga váltja ki a cukorbetegséget (ebben az esetben) és a babóca növekedésével folyamatosan változhat a cukorszint. (nem mindíg, de sokszor). Vagyis néha igazítani kell rajta.
Nem rossz ötlet a vércukor ellenőrzése a körzetinél, hátha sikerül!!!Sajnos muszáj vmi megoldást találnod, mert ugye már nemcsak Samuról kell gondoskodnod. (szerencsére) Gondolom vmi majdcsak kialakul. Várom a további híreket.
bábaildi
 
 


ildi ma hánytól hívhatlak? :oops: :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Mindent értek, csak azt nem, hogy akkor ezek szerint a vízválasztó érték a 7 mmol? Ekkortól számít lebontottnak a szénhidrát? Mert (bocsánat, hogy ezen lovagolok... :oops: ) a terhelésnél az 1 órás érték referenciatartományba esik, csak a 2 órás nem. Akkor tehát étkezés után 1 órával, a 7 alatt van, akkor már akár nem is kell tovább bontani a szénhidrátot? Mert nekem a 8,5-ös 1. órás érték után nem dolgozott tovább a szervezetem, feladta... :lol: , és lett a 2. órás érték szinte ugyanannyi: 8,2... Na, csak ezt nem értem... :roll:

Tudják, hogy a Dél-Pestiben szülök, még nem tudom, hogy lesz. Ha itt helyileg leveszik a vért, és a Honvédba csak megbeszélt időre kell mennem, talán jó lesz úgy. Ha nem, akkor majd kardoskodom másképp...

És tudom, hogy nem csak Samuról kell gondoskodnom... De róla is kell... És azért nem hagyhatom egyedül 4 órára... :roll: És hétfő reggel semmi segítségem nincs... Biztos nagy muri lesz neki a kórházban velem 3 órát eltölteni minimum... :roll: Na, mindegy... Majd lesz vhogy... És akkor, ha tudok vmit, biztos írom... :)
Vendég
 


Sziasztok!

Először is

a topic ILDIKÓINAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!
Kép Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Hát igen, elég régen jelentkeztem. De mentségemre legyen szólva kicsit sok a dolog és a program a családunkban. És Bius is azt a korszakát éli, amikor nagyon megkívánja, hogy vele foglalkozzak. Egyenlőre még mindig csak kapaszkodva lépegetünk, önállóan nem áll még meg. Viszont rengeteget mászunk. Az éjszakai alvásunk is rendeződött, már csak egyszer kelünk 4 körül szopizni. Majd utána alszik tovább. Rengeteget mosolyog, és a kis cserfes szájával állandóan beszél. Legjobban a rádióval dumcsizik. Mindenevők vagyunk, nagyon jó étvágya van. A msotani méreteink 6730g és 70cm. Kis manöken alkat.
Kép Kép Kép

Nitácska gratulálok a vizsgádhoz, és hogy minden rendben a kicsi babóval.
Ákosnak pedig gratula az első fogacskához.
Zdorinak és Boeszternek pedig további jó pocakos korszakot. Tessék kiélvezni ezt a csodálatos időszakot, mivel nagyon gyorsan elrepül.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?