Új privát üzeneted érkezett!

Babcika,igen.37 leszek júniusban :oops: Lassan már régészhez járok nem orvoshoz :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.03.06 11:39-kor.

Kép
v.andi
 
 


[quote="babcika"]K írta:babcikaösz a babás választ is, akkor remélem én is a picit érzem. A fura az volt csak amikor Janót megszültem utána még néhány hónapig éreztem őt is pedig már kint volt.

Kicsit zizinek tűnhetek, de tényleg:D



Én is érzetem Lillát, amikor már kint volt, én még a dokimhoz is elmentem, hogy lehet, hogy terhes vagyok újra ???? ... persze képtelenség lett volna, mert max 5 hetes lehettem volna, azt meg senki nem érzi, de totál olyan volt, mintha valaki mozogna bent :lol:

Én is érzem Brumikát, egy hete, most járunk a 11 végén :)
bibiesbrumi
 
 


37 az még nem őskövület!

Brumi , én ezt nem léptem meg, de el bírom képzelni a doki fejét ahogy ezt meséled neki.
babcika
 
 

 
 

Ágy: mindenkinél más jön be, de nálunk ezzel kapcsolatban az volt az eddigi legjobb döntésünk, amikor faltól-falig ágyat csináltunk a franciaágyunkból. Mondjuk nincs nagy hálószobánk, 250 széles, pont arra jó, hogy jókat lehessen benne aludni (nincs TV, csak még a fehérneműs komódunk, és egy szekrény fér el benne az ágyon kívül). De korábban egy 220-as franciaágyunk volt (van) a falhoz tolva, viszont így a másik oldalon volt egy 30 centis lyuk. Na, a legkisebb születésekor kitaláltuk, hogy házilag kibővítjük, csinálunk egy méretes padot, és arra csináltattunk pont tökéletes méretű kókuszmatraccsíkot. Teljesen egy szintben van az ágymatraccal, így már teljes szélességben lehet az ágyat használni, nem kell középre rakni a gyereket, bármilyen formációban aludhatunk, mindenkinek van elég helye.
Egyébként az elsőt még mi is próbáltuk külön altatni, de aztán eljutottunk arra, hogy nekünk az a legkényelmesebb és én is akkor vagyok a legnyugodtabb, ha velünk alszik, szopizik (legkisebb 20 hónapos koráig tette éjszaka is), és később saját ágyba szokik (mind átszokott, szóval ezzel sincs gond).

Segítségről csak annyit, hogy csak segítség legyen, aki főz, mos, takarít, de nektek össze kell szokni, saját életrendet kialakítnai, szóval megmondóemberre (legyen az akár a saját anyukánk) nincs szükség.

Baba-mama szoba: nálam nem kétséges, 24 órás együttlét. Sőt balhézok, ha el merik vinni. :D:D Sokszor hallottam, hogy pihenni kell, de én nem tudtam. A legnagyobbat este 10-kor szültem, éjfélkor elvitték, engem is a gyerekágyra, és reggel 6-ig semmit nem tudtam aludni, amíg vissza nem hozták. De még a legkisebbel is előfordult, hogy kékfény miatt 1 éjszakára elvitték, hát alíg aludtam, és akkor sikerült, amikor hajnalban visszahozták, és ott lehetett velem. Szerintem épp, hogy jó, ha kicsit összeszokik a mama és a baba. A tejnek tuti. Bár egy ügyes gyerek :D úgyse hagyja magát, a legkisebb pl. két napig ordított, ha nem volt mellen (vagy nem aludt), aztán mikor beindult az érett tej (előtte is van ugye, az nagyon fontos az előtej, sok immunanyagot tartalmaz), onnantól kezdve békésen alud, ha megette az adagját. Nagyobb súllyal hoztam haza, mit a születési súlya volt, pedig nála is volt valamennyi természetes súlyesés.
Miért jobb, ha az anyuka otthon szembesül, amikor egyedül van, hogy a 3 órát bizony nem alussza végig a baba, ahogy azt a kórházban gondolhatta? Hogy bizony akár 1-1,5 óránként szoptatni kell, hogy nincs órás szabadidőnk, hanem akár minden teendő egybefolyik?

Astrid

Kép
astrid
 
 


Hitelesek!

:( :( :(

Nekünk autóhitelünk van csak, de az is szívás...

MagneB6: van egy gyógyszertári készítmény Ca-Mg golyócskák, receptre kell írtani és harmadannyiba kerül, mint a MagneB6 igaz, B vitamin nincs benne, de keményedésre görcsre ez is tökéletes.

Rooming-in: Egyértelmű, hogy baba-mama együtt. Nem is az a fárasztó, hanem, hogy ugye többen is vannak a szobában....ha más gyereke sír, és pihennél, nem jó, ha a tied, akkor ciki, mert amásik pihenne. Meg látogatók, takarítónéni, kis-nagy vizit, kaja ki-be, stb. szóval nincs egyhuzamban fél óra pihenés....

Ágy:mi együtt alszunk, nincs vele gond. Mondjuk, hely sincs, így muszáj így megoldani.

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!

Tényleg jó sokat írtatok, nagyon helyes :lol:

Magne B6: velem a dokim a legelejétől kezdve napi 4 x 1 -et szedet.

Napi egyet szerintem sincs sok értelme bevenni, bár nem vagyok orvos, butaságot meg nem szeretnék írni :wink:

Babakocsi: sajnos nincs sok tapasztalatom a kipróbálás terén, de mi tavaly Bergon kocsit vettünk, 30 000 körül volt újonnan + még hozzá kb. 15 ezer a hordozó. Ennél többet nem szerettünk volna rászánni. Persze ami igazán tetszett volna az hordozóval együtt került 140 ezerbe kb. :roll: de laikusként úgy gondoltam, hogy ha minden jól megy úgyis hamar elkezd járni, sokáig nem lesz szükség a csillivilli babakocsira :lol:
De legalább a kocsi már megvan.

Én is mindenképp szeretném majd, ha minél többet velem lenne a picikénk. Persze mivel császáros leszek az eleje nem lesz könnyű, de már sok mindent kibírtunk, örülni fogok neki, ha csak az első órákat / esetleg egy napot kell külön töltenünk, utána úgysem fogom "sosem" letenni :lol:
Vendég
 


Magne B6 kapcsán akkor szedek inkább én is 2 db-ot naponta és majd 31-jén pedig megkérdezem a dokimat.

Eddig nem is akartam nagyon szedni, de mivel kiderült a mélyen fekvő placenta megijedtem.
babcika
 
 


Ja, és tényleg ne hagyjuk el a topikot 8)
A Skype-ot én sem nagyon szeretem, itt tényleg tök jó visszaolvasni, ha lemaradtam volna az előzményekről (mint pl. ma is :lol: :lol: :lol: )

Még egy kérdés:

- aki még 12 hét alatt van (én ma vagyok 10 hét 5 napos) mozog valamit?
Lassan már kéne valamit mozognom, mert félek nehogy kiló bajok legyenek.
Ilyen light-os kismama dvd-re pl. lehet tornázni már ilyenkor is, ugye?
Vendég
 


boboka, light-osan szerintem lehet, de nagyon óvatosan. Inkább sétálj sokat, az a kritikus 12. hétig biztosan nem árt.

Magne B nekem tökéletesen elég a napi egy általában. Ha nem akkor veszek be még egyet. Nem látom értelmét minek tömni magamat többszörös mennyiséggel.

Hulla vagyok, kialvatlan és enervált.... :( :? :(

vicger
 
 


Boboka!

Én 12 hét fölött vagyok ,de napi 4 km-t gyalogolok, sőt míg nem tudtam, hogy babás vagyok a 20 kg-os "babámat" emelgettem rendesen stb. Szerintem ha nem vagy veszélyeztetett akkor inkább használ mint árt egy kis kismami tornácska. :)
babcika
 
 


nnna... ebéd elötti pocak, nehogy ráfogjam a rakottkrumplira:)
Kép 14 hét 2 nap

naagyon pici?

szigetváron a baba mama szoba 1 személyes, a többi két személyes, fürdőszobás. A látogatók nem mehetnek be és a babát is csak üvegen keresztül nézhetik meg kivéve a baba mama szoba ahova beöltözve bejöhetnek rokonok de ajánlják csak apuka jelenlétét. A babákat ha már fel tudsz kelni veled együtt fürdetik és mindent megtanítanak, a szopizást is... és nem kezdik el táplálni a babát ha nem megy eleinte.....
dorkamartini
 
 


Vicger
Az 5 éves keresztfiamat mindig meg kell dajkálnom, ha megyünk :wink:
Jobbulást Gergőnek!

Floranan
Jó nagy a pocid :roll: :wink:

Petra
Engem is deprimál az időjárás :cry:
Mikor lesz már nyár??????

Magnézium
Ajánlott szedni... csökkenti a koraszülés esélyét...

Hitel
Szerencsések vagyunk... nincsen...

Boboka
Mozgás... én sose voltam nagy tornász, nem most fogok átváltozni... autogén tréningre járok lazítani :wink:
Vendég
 


Dorka
Szerintem, nem pici....
Vendég
 


Én sem voltam sosem egy nagy tornász. Csak úgy itthon tornázgattam mindig.

Most veszélyeztetett vagyok, de "csak" az előzmények miatt, hál Istennek a mostani terhességemmel idáig semmi gond nem volt (gyorsan lekopogom:))

Akkor csak úgy szép óvatosan fogok.

Floranan, Dorka, tényleg nagyon szép pocitok van :)

Dorka, írtál a lelki köldökzsinór c. könyvről. Én a héten kezdtem el olvasni, még nagyon az elején járok, de remélem találok majd benne hasznos dolgokat.

Vicger, jobbulást nektek.
És nagyon szépek voltak az idézetek, pityeregtem én is rajta.

Manó, káddal kapcsolatban (ha egyáltalán még van): apával megbeszéltem, de arra jutottunk, hogy jó lenne előtte élőben megnézni. Majd szerintem valamelyik nap elmegyünk a brendonba, megtapizzuk a kiskádat :)
Vendég
 


boboka - szerintem ne az elején kezd hanem a második résznél ahol az anyukák mesélnek ...... mert az egyrészt nagyon szép, másrészt emberibb.. és utánna sokkal érdekesebb is az első...mert az azért néha orvosias....
dorkamartini
 
 


Süt a nap.Olyan jó,már nincs is rossz kedvem. :D
Megyek tovább takarítani,este jövök!

Kép

Kép
tisz
 
 


Itt is süt a nap (Db), és én majd elaszok. Olyan kényelmetlen ez a szék egész nap, már fáj a csontom ott lent :) Lehet futok pár kört az irodában. :D
babcika
 
 


Bizony, Debrecenben kisütött a nap :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Mabe! Nálunk mi a négyes teszt? Ezt Te külön kérted vagy ez az AFP-vel együtt csinálandó teszt?

2004-ben nekem AFP, Pap-A meg még két valami volt , az a 4-es teszt Debrecenben?
babcika
 
 


Mabe: Igen, jó nagy.... eddig sem volt pici, szóval kérdés, hogy meddig tart a bébi, és honnantól a zsírpárnák.... :oops:

Mindenki olyan lelkesen takarít, főz, stb, én örülök, ha kibírom ébren a napokat, és munka után be tudok sétálni a busztól hazáig... pedig azért valami kis kondim volt előtte... velem van a baj??

És én még nem gondolkodtam se kiskádon, se ágyon.... ideje lenne?
floranan
 
 


Miskolcon kb 3 napja esik az eső. Kicsit sem lehangoló persze :? :?

Dorka
tökéletes pocak, egyáltalán nem kicsi.

vicger
 
 


[quote="babcika"]M írta:babcikaabe! Nálunk mi a négyes teszt? Ezt Te külön kérted vagy ez az AFP-vel együtt csinálandó teszt?

2004-ben nekem AFP, Pap-A meg még két valami volt , az a 4-es teszt Debrecenben?


AFP, HCG, SP1 és PAPP-A... ezt csinálják... nem kell kérni... :wink:
Vendég
 


Vicger
Délelőtt még itt is esett :wink:
Vendég
 


Lányok, bár itt Budapesten is szomorkás az idő, de nekünk délelőtt óta napsütéses napunk van. Íme az oka, a mi tökéletes kis babócánk :) :

Kép

Mindene tökéletes. A terhességi kórnak, azaz kb. 12-13 hétnek megfeleló méretekkel büszkélkedik:

CRL: 58, 4 mm
A tarkóredő: 1,5 mm :!:

És annyit izgett-mozgott, hogy alig tudta dokibácsi elkészíteni a sztárfotót. Olyan boldog vagyok!!! :oops:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Erre emlékeztem én is :)

Jó hétvégét mindenkinek, hétfőn jövök, csak győzzem majd vissza olvasni :D
babcika
 
 


Mindenkinek olyan gyönyörű babája van, szebbnél-szebb fotókkal!!!!
floranan
 
 


hgrita nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Nem akarom elkiabálni, de most itt is kisütött a nap :)

Süti
még nem jött meg az uh-ról?

vicger
 
 


Sziasztok lányok!

Valaki átküldené nekem a picasa elérhetőséget, mert még mindig nem tudok felmenni rá.
Boboka, ha az előző uh-on jól számolták, akkor én is ma vagyok 10+5. Nekem a doki azt mondta, hogy semmit. Csak séta. Pedig elvileg nem vagyok veszélyeztetett.
Tegnap nem voltam otthon, hanem anyuéknál, de nem csináltam semmit, csak titeket próbáltalak behozni. Délután meg nézelődtünk kicsit az Ikeában, de este véreztem. Ma hívtam is a dokit, nem vette fel, aztán a kórházban, ahol kiderült, hogy ügyeletes volt és ma szabadnapos. Sztk-ba 4-szer telefonáltam, de nem vették fel. Az infónál mondta a csaj, hogy menjek. Szerencsére nem kellett sokáig várni, de a doki..... Nem volt fájdalommentes se a vizsgálat, sem az uh-ot ahogy betette. De szerencsére minden renben van. Gondolkoztam, hogy menjek vagy ne, de mivel hétvége jön, nem szeretek az ügyeleten üldögélni, így megnyugodtam.
A rövidítéseket leírnátok, hogy mit jelent?
Már szemmel láthatóan sokkal nagyobb, mint az előzőnél, olyan jó volt látni és most a szívét is hallhattam.
Elméletileg jövő csütörtökön megyek megint, akkor remélem részletesebben megnézi a doki, nem csak így sebtében. És párom akkor fogja először látni, nagyon kiváncsi leszek a reakcióra....
bex13
 
 


elkiabáltam

vicger
 
 


Hgrita
Gyönyörű :lol:

Bex
Írd le, hogy milyen rövidítéseid vannak! Majd fordítok :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Én is kérhetnék egy picasa elérhetőséget, bár én nem értek hozzá, talán a férjem tud segíteni.

Ma kaptam gyedet és jó részét sikerült is elköltenem ma. Tudjátok, hogy a DM-ben meg fog szűnni a pont gyűjtés? Pánik hangulatomban annyi pelenkát vettem a fiamnak, hogy egy hadseregnek is elég volna.

Úgy várom már a 12. heti UH-t. Mindenki babája olyan szép, remélem az én picikém is szépen fejlődik.
Vendég
 


Babus,Bex,elküldtem nektek Rita picasa-s privijét. :)

Kép
v.andi
 
 


Andi köszi!

Lányok nekem csörög a pizsi, ez szörnyű. Éjszaka meg felébredek vagy 5-ször, ebből 2 pisi-járat. Hogy fogom én ezt hosszútávon bírni?
Vendég
 


Babus,nálam is ez a helyzet,8kor pizsi.2-3szor kelek pisilni.Ez van,de ez legyen a legnagyobb bajunk :wink: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Sziasztok.
Délután hirtelen léptem le, mert párom végzett és jöttünk haza. Már nagyon vágytam az ágy után...... De még előtte volt dolgunk. Nemrég értünk haza.
Köszi a priviket, megkaptam és sikerült is belépnem. Meg is néztelek titeket. Majd ráveszem magam én is és varázsolok képeket. Legalábbis megpróbálom. Szépek vagytok mindannyian.
Mabe:
CRL: 38mm (ezt az egyet tudom)
GSD: 55,9 mm
BPD: 15mm
NT : 1,8mm
Annyit írt még, hogy mellső falon kialakulóban levő placenta.
Előre is köszi.
bex13
 
 


Babus, én is felkelek állandóan, változó, úgy 2-5x... és nálunk egy szinttel lejjebb van a fürdőszoba, állandóan attól félek, hogy le ne zúgjak félálomban, és mi lesz, ha nagyobb leszek???

És miért szűnik meg a pontgyűjtés? Mindig néztem, hogy babásoknak van külön füzet v akciók, már rákészültem, hogy majd rákérdezek, erre megszűnik?
floranan
 
 


Én is 2x járok pisilni éjjelente.... :oops:

Húú, csajok most szül egyik barátnőm!!! Szorítsatok neki nagyon! Úúúúúgy izgulok. Igaz már második babója lesz, de akkor is. Asszem ma sem alszok sokat... legalábbis míg meg nem lesz a kicsi Kata...

Kép Kép
manósziget
 
 


Floranan, valami újféle akció lesz DM-ben majd.. Többet nem árult el a csaj róla...

Kép Kép
manósziget
 
 


Süti még nem volt? Mi lehet vele? Ma volt uh-n....

Kép Kép
manósziget
 
 


Köszi Manósziget, akkor majd kíváncsiskodok én is arrafelé...

És szorítunk a barátnődnek!!!
floranan
 
 


Sziasztok,16.55 perckor Bp.-en is kőzápor hullott.Kérdezte a doki,h előbb méhszáj vizsgálat vagy uh.Szerintetek mit választottam....?
Minden ok.A hematómára nem kérdeztem rá(elfelejtettem az örömtől),de a papírra azt írta hogy "az uterus környezetében kóros képlet,szabad hasi folyadék nem ábrázolódik".
CRL: 63 mm
BPD:21 mm
NT:1.4 mm
Jó szívhang,4 végtag rajzolódik!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


És a sztárfotó.....!!!!!!!!!! Kép
Kezek fent,mintha azt sugallaná,hogy legyőztem a hematómát,és mostmár minden oké! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.03.06 22:18-kor.

sutimano76
 
 


Manó, én is szorítok a barátnődnek :wink:

Remélem Sütiékkel minden rendben volt az uh-on.

Nálam kb. 3 napja kezdődött, hogy éjszaka is ki kell menni pisilni, addig kibírtam reggelig :oops:
Vendég
 


Süti, pont előttem írtál :wink:

Gratula, csodaszép a lurkó:) és jók a méretek nagyon :wink:
Vendég
 


A mamanet.hu - n is pont 63 mm-t ír a 12 hét 4 naphoz :)
Vendég
 


Egy kis mese a vizsgálatról: Babát egész nap kérleltem,h forduljon úgy h belássunk a lába közé,erre hasi uh-n kezdte a doki,már örültem h végre,de nem tudott tarkóredőt mérni,mert pont rosszul feküdt a gyerkőc!Hát ha már most sem fogad szót,mi lesz ha kinnt lesz???Na hát akkor jöjjön a hüvelyi,...így már jó,folyamatosan mozgunk,nem könnyítjük meg a doki dolgát!Bezzeg mikor integetős fotót csinálna a doki akkor már nem izgünk-mozgunk.
Betekintettünk lábközé,de mondta a doki h erre ő még nem tippelne,de nekünk kimerevítette,tett a lényeghez egy kis nyilat és mondta találgassunk mi.Szerintem volt ott valami kinövés,de ha a doki(aki látott már ilyet)nem tippelne és se fogok,majd a kövinél talán.

sutimano76
 
 


Manó drukkolunk a barátnődnek!
Sütimanó, de jóóóóóó, nekem is nagyon mocorgott meg is jegyezte a doki, hogy nagyon ficánkol. :D :D :D
Floranan én is 2-5x, eleve rossz alvó vagyok és ezért állandóan fáradt, de most..... Nem irigyellek a lépcsőzés miatt. Nálunk szerencsére most már egy szinten van. Otthon volt lejjebb... Ja, már ez az otthon??? vagy itthon? :D :D
Boboka, jó, hogy csak 3 napja, én már vagy két hete kijárok éjszaka.
Páromat tudom irigyelni, baromi ritkán ébred fel éjszaka.
bex13
 
 


Nekem új a lépcsőzés egy pisiért, most költöztünk (amint ez korábban már kiderült :) ), és mivel anyuék leválasztottak nekünk egy nagy házrészt, így visszajöttünk, de így csak így lehetett megoldani... de bele kell jönni, nincs mese :) vagy magamnak is veszek egy csini nagyfülű fémbilit :)
floranan
 
 


Süti: óriási gratula, már nagyon vártuk, hogy gyere, és mond, hogy minden rendben :) ... és a fotó, háááááááát: tökéletes, és gyönyörűséges :) ... de jó neked:)

És mindenkinek, aki ma volt uh-n üzenem: holnap vissza fogom olvasni a topicot, de most nincs erőm rá, remélem, mindenkivel minden a legnagyobb rendben, és raktatok fel fotókat a babókról :lol:
bibiesbrumi
 
 


Ja azt kifelejtettem a meséből,h amikor elkezdte a doki szívhangot hallgatni,egy ideig egész jó volt aztán elkezdett recsegni a gép mire megmozgatta a hüvelyit,mire visszajött a gép(reméltem h nem most romlik el),akkor felnevettet a doki és mondta h felgyorsult a szívverés,amit addigra mi is hallottunk,aztán mondta(kb.10-15 perc uh-zás után)h mostmár hagyjuk békén,mert nem szereti az uh-t.Milyen édi,Én is ilyen vagyok ha valami nem tetszik felhúzom magam! :oops:

El kezdtem olvasni azt a rengeteget amit írtatok,de reagálni majd holnap,ez a sok izgalom lefárasztott.

Aki ma volt uh,ha jól láttam jók lettek az eredmények,tehát gratula!

Pisi:én ált. éjfélkor fekszek,előtte pisi,majd kelés 2 körül,rendszerint,majd 6 körül,mikor apa megy dolgozni,és aztán kilenckor kelés,ez már 2-3 hete így megy.Jó már most hozzászokni az éjszakai kelésekhez,így mire itt a pici addigra már be is idegződött.

Jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.03.06 22:20-kor.

sutimano76
 
 


Ja és köszi grat-okat.

Holnap mesélek a dokimról is ha érdekel valakit,nagyon jó fej volt.

sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?