Új privát üzeneted érkezett!

Csilla!
Az az igazság hogy a lányom 14éves,és nem most járt oviba :lol:
Akkor lehetett fellebezni az önkormányzatnál.Akkoriban volt is egy csoport társ,aki így jutott be.Nem tudom azóta mi a helyzet?
Azt tudom,nekem itt Érden esélyem sincs,hogy a Szabit felvegyék oviba.Budaörsre volna 2oviba is protekció.Csak viszont,oda meg nem igazán volna kedvem napi 2x oda vissza autókázni.
Elvileg itt tőlünk 2utcányira épülne egy ovi,amit szeptemberben kéne átadni.Háát,nem tudom lesz e belőle valami???
Ha igen,akkor oda majd megpróbálom a Szabit beiratni.
De tudjátok mi a nevetséges??Mostanában olvasom,hogy már az 1éves gyerekeket beíratják az oviba,hogy majd legyen helye.Hát,mikor a Fanni ment,akkor tavasszal beírattam,és szeptemberben mehetett.Sőt,járt keveset bölibe,de csak a társaság miatt.Oda pl oda mentem,hogy tudnám e vinni,és következő héten vihettem is.Na most,meg kőrbe nevetnének
:roll:

Kata!Na,most már kezd látszani a pocakod :lol: :lol:

mimi12
 
 


Sziasztok!
Itt mielott lement a nap 10 perccel elotte sutott ki, elotte semmi napocska nem volt (most aposomeknal vagyunk Borsodban). Azonnal rohantam ki Timivel, hogy ha mar videkre jottunk, legalabb levegozzon is kicsit :)

Vedono:
Hat errol en is regelhetnek. Akihez a Timi tartozott novemberig, mert akkor valtas volt egy idiota volt. Semmihez nem ertett, gyakorlatilag egyetlen kerdesemre se tudott valaszolni amikor 2x kijott hozzank. 3 hetesen koltoztunk ebbe a lakasba, azota ez a 2 vizot volt nalunk es telefonon 1x beszeltem vele. vagyis magasrol tojt rank, ha bementem a dokinohoz oltasra a tanacsadoba meg sem ismert minket. Elegge ciki volt neki, amikor idegenkent kezelt es kivettek a kartonomat az aktai kozul. Szoval egy vicc!!!
A valtas ota egy sokkal kepzettebb, sokkal kedvesebb vedonot kaptunk, mondjuk meg o sem jott el hozzank, de a kiskonyvet amikor elhoztam mar nagyon szimpi lett. o biztosan nem fog minket ennyire hanyagolni...
Szerintem nehezebb jot kifogni, mint rosszat beloluk. :(

Hizas:
En mar 3 kilot hiztam, Timivel eddig csak 1-2 kilo jott fel, ami azert baj csak, mert most 8 kiloval tobbrol indultam, ugyhogy mar majdnem ott tartok, mint amikor szulni mentem. :( A 4 kilo nalad viszont nem hinnem, hogy egyaltalan emlitesre melto lett volna. Szerintem egyszeruen minden trendet tulmagyaraz az, aki abszolut nem ert hozza.
Kata nagyon szep a pocid mar!!! :)

Ovi:
Nekunk is mondta a vedono, hogy a keruletunkben az elv az, hogy 5 eves kor elott egyaltalan nem kell helyet biztositani, vagyis ha akarok a lanyomnak helyet mar most nezzek korul, mert a helyzet amugy katasztrofalis... Szerencsere mi nem is nagyon ragaszkodunk hozza, hogy mar 3 evesen oviba menjen, majd talan 4 evesen mar kicsit fontosabbnak fogom tartani, de lehet megszivatom magam a ket gyerkoccel majd otthon.

Afp:
Na en ma ezen idegesitettem magam nagyon fel. Hetfon voltam integralt teszten es meg nincsen meg ma sem az eredmeny, pedig ott azt mondtak csutortokon vagy penteken lesz meg. :( Sajnos nem tudok mit tenni, de remesen bosszant!!! Igy is mar 2 napja nem tudok aludni az elozmenyeink miatt az afp nekem nagyon fontos lett volna... (mar volt egy nyitott gerinc miatt megszakitott terhessegem)...
A testsuly az mindenkeppen kell hozza, mert magasabb testsulynal alacsonyabb eleve, ezert ahhoz kell merni. Nem ertem miert nem kertek most tolem sem, :shock: bar a kombinalt tesztnel megadtam, azota meg mondjuk csak 3 kilo a valtozas, talan az nem szamit annyira.

angelita:
Nem mindenkinek van tej ivos teszt, lehet nalad sem lesz. Ez az OGTT, vagyis terheleses cukor vizsgalattal ven nehol helyettesitve. Nalunk pl. ilyen van hivatalosan. Nem a tej+zsemle. Az, hogy mikor van az attol fugg. Nekem az elozmenyeim miatt (inzulin problemak terhesseg elott) mar volt is 1x, a 20. heten megint lesz, de ugy tudom a 28. het korul szoktak hivatalosan csinalni, de ebben nem vagyok biztos, mert nalam ebbol hivatalbol tobbet es maskor csinalnak.

Magunkrol:
En jol vagyok, leszamitva, hogy a derekam nagyon sokszor faj es elkezdtek a hohullamok is idonkent megtalalni. El nem tudom kepzelni mi lesz velem nyaron. :roll: Szerintem bekoltozom a balaton kozepere... :wink:
Mar irtam regebben, hogy a 10. het ota erzem potty babankat, de sajnos az utobbi napokban nem, biztos ez is az afp miatti idegeskedesem miatt van. O is biztos lapit. :(
Timi lanyom megakadalyozza, hogy surun tudjak hozzatok jonni, ugyanis mostanaban kikeszit az alvasi szokasaival. Hetekig nem aludt jol (reszben beteg volt, reszben kiderult, hogy egy multi vitamira allergias lett es attol kohogott ejjel), most meg kb 10 napja elaludni nem kepes csak 3 oranka konyorges utan... ilyenkor ferjecskem mar regen alszik es en is hulla vagyok. Pedig ugy elvezem, amikor par percre be tudok olvasni a jo kis aktiv topikunkba... Azert igyekszem jonni. :oops:

Torna:
Jarok a Szent Imrebe terhestornara. Szerintem szuper, bar kicsit sokan vannak, de igy igazi a hangulat. :lol: Jar meg innen valaki a sok ott szulo anyuka kozul? Talalkozhatnank, megismerkedhetnenk... :wink.
Jogara jar valaki? Uszodaba? Tapasztalatok?

UH:
Hat en csak remelem, hogy kedden mar kiderul nalam, hogy ki lakik bent. Egy kis benazas miatt ugyanis 2x megyek 18 heti uh-ra... :oops: Le se irom, hogy alakult igy, olyan ciki. :oops: A lenyeg, hogy a keddet varom, az apf miatt a hetfot is, mint a messiast!!!

baratodildi
 
 


Angelita,
24. héten van elvileg terheléses cukor. És az, hogy zsemle+tej, vagy 75g cukros lötyi, azt attól függ, hogy hova mész. Pl. az Örsön Pesten zsömle+tej van, Kecskeméten lötyi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

 
 

Tündi,
megmutattam Lilinek, hogy melyik ujját tegye az ollóba, és így, hogy az van benne, teljesen jól tartja, matától távolodva vág, és tudja egy kézzel nyitogatni. Lehet, hogy egyszerűen csak rosszul vannak rögzülve nála mozdulatok???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Mimi:m8i 15:40re kaptunk időpontot, a bnőm ugy néz ki hogy el tud kisérni.Sajna apa pont dolgozik.
A kombináltnál nekem is kérdezték a súlyomat az negativ lett.
Viszont az afp-t a Rókusban vették le ott max az orvosom nevét kérdezték.

Ildi:nw izgulj(bár ln is tök ideg vagyok a szerdai uh maiatt) hétfőn tuti meg lesz az eredmény.

Kata:neked is szépen alakulmár a pocid.
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek! Jelentem, nálunk hétágra süt a nap! Csak maradjon is így :)!

Köszönöm a tejjel kapcsolatos válaszokat! Nem is tudom, melyik a jobb: a tömény cukrosvíz vagy a tej... Lehet, hogy nálunk ilyen próbareggeli dívik, mert láttam a vérvételnél egy asztalkát ilyen felirattal. Majd max. viszek hozzá kakaóport :).

Kata, Neked határozottan kismamapocid van már :)!

Kép
angelita
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Bim-bam: hát eléggé kritikán aluli volt védőnénid. Én 20 kilókat szoktam hízni, ne hogy már az anorexiás kismama legyen a trendi. Szerintem annyira alkat kérdése ki mennyit hízik és ha közbe jók az egyéb adatai annyira ránk kéne hagyni. Testünk nem tudja olvasni a szakkönyveket a szakkönyvek meg az átlagról szólnak , és egyénileg szerintem óriási eltérések lehetnek.

Védőnénimtől kaptam egy fénymásolatot amiben a terhesgondozásról szólórendelet alapján gyűjtötték össz emikor milyen vizsgállat esedékes. E szerint 24-28 héten esedékes a vércukor vizsgálat vagy éhgyomor és szirup után 2 órával ismételt vagy teszt reggelis, ebben az esetben 1 óra a várakozás. Valamint korai terhességi cukorbetegség szűrés 12-16 hét között ha idősebb a kismama 30 évnél vagy túlsúlyos vagy kórelőzmény indokolja

Tegnap nálunk is sütőt a nap olyan jó volt végre sőt ma is szép napos a reggel végre :)

Zsizsa nekem jó dolgom van lányok 17, 14 és 9 évesek lesznek idén, szóval ők már ellátják egymást meg ha kell akkor engem is. De pl nagylányom 3 évesen is simán viselte, hogy fekszek egész nap és ő hozza kaját be hűtőből és hogy csak hétvégén nagyszülőkkel járt játszótérre. Viszont itthon lehettem nem kórházba ami azért ilyen hosszú fekvés esetén nagyon jó dolog azt sokkal nehezebben oldottuk volna meg.

Szép hétvégét mindenkinek

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Csilla
Hogy tudod megállni, hogy ne tudd a babád nemét? :roll: :wink:

Mimi
Rendben lesz a picurod!
És több ismerősöm is van, aki 40 felett, lombikkal lett terhes... és egészséges babájuk lett :wink:

Danidaniel
Remélhetőleg megnyugtatnak majd a vizsgálaton!

Sissi
Drukk az UH-hoz!

Bori
Hamarosan te is fogod érezni :wink:



Beus
A hozzáértők mit mondtak az eredményedre?

Noki
Vigyázz magatokra!
Nekem a Kaális doktor azt mondta, hogy görcsölgetésre a legjobb egy feles, vagy egy pohárka bor :wink:

Bim-bam
Védőnő :evil:

Kata
Ez már poci :lol: :wink:
Vendég
 


A védőnőket én sem értem mindig. Az enyém kedves és segítőkész, de nekem kell mennem, ő nem érdeklődik felőlünk.
Sajnos van az a tipus, aki nem jótanácsot és ötleteket osztogat, hanem parancsot. Ezeknek biztos vagyok benne,hogy nincs gyereke, a tankönyvet szajkózzák amiből tanultak. Akik már voltak terhesek és szültek, azok sokkal rugalmasabbak.
Elég hülyén van kitalálva a rendszer, hogy védőnőt nem lehet választani :( Biztosan azonnal kiderülne ki alkalmatlan a pályára, ha senki nem menne hozzá...

Közben engem is megtalált a para, a babám 2 napja nem mozog... csütörtökön láttam uh-n, szépen vert a szívecskéje, igaz akkor sem aktiválta magát, csak feküdt szépen, néha odébb tette a lábát/kezét.
Vendég
 


Tegnapi pocakom:

Kép
Vendég
 


Szerintem ezt a kornyadt időt ők sem szeretik, inkább alszanak. én sem érzem a rebegést 2 napja, pedig nagyon figyelek...

Nem tudtam jönni, iszonyat hetem volt, már alig bírtam a csüt, pénteket...Minden nap úgy estem be az ágyba,hajnalban meg kelni...fujj!

visszaolvastam, jó sokat írtatok!!!

szépek a pocik, a babák!!! :lol: mi hétfőn megyünk uh-ra meg az integrált második felére,remélem, mi is megtudjuk, fiú v. kiscsaj mocorog odabent!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


SziasztokLányok!

Itt nagyon gáz idő van viharos széllel meg borúval.

Ági: még nem beszéltem orvossal, de hétfőn felhívom a dokimat és megkérdem mi legyen. De kérek afp-re beutalót hétfőn hisz akkor töltöm a 16.hetet. Még nam vagyok elkésve remélem az jó lesz. :)

Hála istennek ha hallgatom a kicsikém szívverését megnyugszom, meg mocorog ha kell ha nem már tisztán érzem, hogy ő az.

Üdv
Bea
beusmimi
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok ám, csak egy kicsit eltüntem.
Remélem hogy mindenki jól van és láttam ám hogy nőnek már azok a pocakok :lol:
A héten kellett volna megjönnie az AFP és a HBSAG eredményemnek már csak jövőhéten lesz belőle valami, akkor lesz meg az Integrált teszt eredménye is. Továbbá jövőhét szerdán megyek UH-ra és akkor jövök a baba nemével is. Már kíváncsi vagyok hogy melyik tábort fogom erősíteni :lol:
Időjárás jelentés: napos, enyhén szeles

Valaki írta hogy már megvették a kiságyat. Képet viszont nem láttam róla :cry:

Kép
Vendég
 


Itt ma nagyon szeles az ido reggel ota, de delelott lealabb a nap sutott a szel mellett, most mar az sem :(

Jo sokan megtudjuk jovo heten a baba nemet :D Izgalmas het lesz !!!

agota80:
Nagyon szepen novoget a Te pocid is. :lol:

cscsi:
Biztosan fog hamarosan mozdulni, az enyem, ahogy tegnap irtam nem mozgott szintem , de aztan amikor felkeltem a gep mellol mar be is jelzett es este aztan meg tobbszor. :) Evvel kapcsolatban en mar nyugodt is vagyok :P Te is biztos az leszel.

angelita:
Hat en ugy tudom nem nagyon lehet abba tejbe kakaoport tenni, mert megvaltoztatja az eredmenyt... Viszont valami alternativat biztosan ajanlanak majd a tej helyett neked, mondjuk akkor veled nem tesztreggeliztetnek... :roll: hanem cukros vizet itatnak citrommal :wink:

baratodildi
 
 


[quote="sissi1837"]
írta:
sissi1837Viszont az afp-t a Rókusban vették le ott max az orvosom nevét kérdezték.

Na mindjárt olvasok tovább,csak ez megütötte a szememet.
Én hétfőn megyek az afp leletért,egyenlőre csak telón diktálták be.Viszont,aki hívott védőnő telon,emlegette a Rókust a lelettel kapcsolatban.Lehet ott csinálják az Érdiekét is??Ha igen,akkor mit csodálkozunk???
:roll:
No majd hétfőn meglátom,mi van a papíron?

mimi12
 
 


Na vagyok én is, csak anyunál voltunk, délután meg a keresztanyámnak volt az 50. szülinapja.

Csilla,
nem baj, ha nem érzed babócskát pár napig. Én is paráztam a múlt hétvégén, mert majdnem két napig semmi. Ekkor vettünk szívhanghallgatót. Aztán most mondta a védőnő, hogy mivel még nagyon kicsi, első babások nem is biztos, hogy érzik még, és ha befordul úgy, hogy a végtagjai befele esnek, akkor még többedik babások sem biztos, hogy érzik, hogy mondjuk épp a veséit támadja.(na jó, odáig talán még nem is ér el :lol: )

Én a visszaszámlálásomban a 11. napon járok, még ennyit kell várni, hogy mehessek UH-ra. A 34-ből már nem is olyan sok van hátra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


linacska:
Hol vettetek a szivhallgatot? Mennyibe kerult? En is nagyon fontolgatom, bar a dokim azt mondta, hogy van, aki megijed, ha esetleg nem talalja meg a szivhangot, de azert ugy erzem engem is neha megnyugtatna, ha hallanam a dobogast... :oops:

baratodildi
 
 


Ildi,
mi a Brendonban vettük. 9900 Ft volt. Ezzel az AngelSounds-szal elég könnyen meg lehet találni a szívhangot, nekem eddig max. egy perc volt, amíg kerestem, aztán kiderült, hogy előző naphoz képest babócska átvándorolt a másik oldalra. Ez 12 héttől használható, így a 18-on már nagyon tisztán lehet hallani. De vannak olyanok, amik csak a 30. héttől jók.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok lányok!

Ildi: Én a brendonban vettem az AngelSoundot 9900ft-ért. Máshol is ennyibe kerül. De van ennél drágább is de szerintem azzal is ugyanezt hallod esetleg kihangosító van rajta. De ehez is lehet csatlakoztatni kis hangfalt és tök jól hallja az egész család.

Üdv
Bea
beusmimi
 
 


Mimi:ha tényleg a Rókusban csinálták akkor ne lepődj meg,neke a dokim azt mondta,hogy eddig bárkivel csináltatták a Rókusba in dig alacsony értéket adott.Mondta is,hogy mondjam az uh-n,hogy vszinű a laborral van baj.

Itt is nagyon fújt a szél,mondjuk délután azért voltunk játszótéren.A gyerekek nagyon élveztélk.Apa elment egy haverjával karaokezni bele sem merek gondolni mikorra ér haza.Igy holnap vszinűleg átmegyünk anyuékhoz.

Ágota:neked is szépen látszik már a pocid :D
Vendég
 


Sziasztok!

Ide jutok már végre! :) Csak kicsit besűrűsödtek a programjainkj,aztán már nem jutottam el idáig..De holnaptól apa megy dolgozni,amíg nem kezdődik a felújítás,úgyhogy vissza tudok majd kapcsolódni.Ma meg megajátszóház lesz itt a sportcsarnokban,oda megyünk el délután.Eddig még egyszer sem voltunk ilyesmin.Kíváncsi leszek,hogy fog tetszeni a kisasszonynak.

Kata,Ági,szépen alakulnak a pocik.Én most úgy érzem,hogy enyém nem akar nőni,paráztatom is magam,hogy lehet vmi nincs rendben,mert most a cickóim sem fájnak.De kedden du megyek uh-ra,remélem mindent rendben fog találni a doki bácsi! :)

Linácska,lehet csak az volt a gond Lilinél,hogy egyszerűen nem jól fogta az ollót.De azért amiket mondtam gyakoroljátok ha van rá időtök.És már csak 10nap az uh-ig :)

Piroska,de jó lesz neked,már szerdán megtudod,hogy ki lakik odabent.Szerintem én még kedden nem fogom tudni,de reménykedem,hogy mégis :wink: Írj ám gyakrabban!!!

Beus,a múltkor nem tudtam megnézni a babavilágot.A neten fent van az uh-d?

Kép
Kép
tundi24
 
 


Kép

Ez meg a mi napunk! :) Teljen mindenkinek szuperül! :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok Lányok!

Boldog Nőnapot!

Tündi, nem múlthéten voltunk a tv-ben hanem tegnap nekem is rosszul mondták. De fent van neten. azt hiszem ez az: http://webcast.tv2.hu/baba/index.php?m= ... _id=391282

Bea
beusmimi
 
 


Beus,megnéztem! :) Tegnap az elejét nem láttam a műsornak :? Nagyon jó uh-ja van a dokidnak.
A pároddal mentél?

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok!

Tündi: Igen a párom volt velem, de a doki nem a dokim ő egy ismerős A Péterfy Kórház babamozijában volt a forgatás. Szerintem nagyon jó 4d hely csak a kórház van kicsit lepukkanva. De itt nekem nem kell fizetnem a 4d-ért.


Üdv
Bea
beusmimi
 
 


Sziasztok!
Beusmimi!**
Én is megnéztem....nagyon jó lehetett....és tényleg nagyon szuper az Uh!Miért nem fizettél....mert amúgy Neked fizettek volna a forgatásért?Ide bárki mehet?Amúgy mennyibe került volna?
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


KAndi: Nem nem fizettek a forgatásért. A lányom szokott szerepelni tv-ben reklámban és a csajszi akié az ügynökség Ő kérdezte meg, hogy nincs-e kedvem szerepelni a babavilágban. Na és így lett a forgatás, de bármikor mehetek uh-ra elintézik nekem, hogy ne kelljen fizetnem érte. Nagyon alaposan megnézik a bébit. A komplett 4D vizsgálat ára: 11.900 Ft
(lelet, dvd, cd, fotó)
- genetikai 4D ultrahang vizsgálat lelettel,
- a felvételt az általunk adott dvd-re rögzítjük,
- a képeket cd-re írjuk,
- ajándékba adunk egy 10x15-ös színes képet.

4D vizsgálat dvd felvétellel: 9.900 Ft
(lelet, dvd)
Az ár a 4D vizsgálatot és a dvd felvételt tartalmazza színes fotó és cd nélkül.

És nem 20perc hanem több. És rendes nagy tv-n látod a a babát nem csak egy kis monitoron igazi babamozi.

De itt a link több helyen is van.: http://www.hepinet.hu/site.php?akt=5

Üdv
Bea
beusmimi
 
 


Beusmimi:
Nagyon szuper a felvetel! :) A doki, aki az uh-t csinalta, csinalta nekem a 12. heti uh-t :) A magan 4D UH rendelojeben voltam, majd 16-an megyek megint hozza 18. heti uh-ra :lol: Igy nekem duplan erdekes volt a link, amit betettel :) Nagyon szep felvetelek keszultek!!! :) Gratulalok hozzajuk! :)

baratodildi
 
 


Köszi Beusmimi!
Akkor jó....Én is ide megyek...csak a Flóriánhoz a közelünkbe!
Remélem Nekem is ekkora élmény lesz....Natinál még nem volt ilyen!
Na és mesélj...Jázmin mikor hol szerepel?
Csoportomba járt egy kislány,aki szokott szerepelni...nővére meg a Lenoros reklámokban van...a szöszke lányzó!

Szép délutánt....bár a szél nem kéne....de legalább süt a nap!

Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Andi!
Nagyon fog tetszeni az uh!!
Nekünk is mikor a Szabival mentünk anno,hatalmas élmény volt.Na já a Fanninál anno elavult láthatatlan 2D-s volt csak.

mimi12
 
 


Szép napot!

Hogy vagytok ezen a hideg, esős vasárnapon?

Mi itthon pihengetünk :lol: :wink:

Babácskát én is csak időnként érzem :cry:
Vendég
 


Ági!
Hogy hogy vagyunk??Unalmasan a lakásba bezárva. :(
De legyünk optimisták!!Eljő még az az idő,mikor vissza sírjuk ezt a hűvös időt :lol:
Majd nyáron,nagy pocival a kánikulában l,mikor már vonszolni is alig tudjuk magunkat :wink:
Nyugi!Én sem érzem folyamatosan a babát.Van mikor aktívabb van mikor lustibb.

mimi12
 
 


Mimi
Alig várom, hogy nyár legyen :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Nálunk sütött a nap, csak nagyon fújt a szél, de legalább lakásból, hangulatilag jó volt.

Hirtelen felindulásból vettünk délelőtt egy csülköt, megfőztem, de hát a levét ugye csak nem kellene kidobni, úgyhogy életemben először bablevest csinálok. Azért nem gondoltam, hogy ez fél életembe kerül. Fél 2 óta csinálom, a bab még sehol sincs a megfővéshez.

Ma nekem sem túl aktív Pötty, úgyhogy reggel gyorsan rá is hallgattam. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska!
A babot illik beáztatni főzés előtt jó 3-4-5órára :lol: De kuktában megfő kb 2óra alatt.
Tessék bele csipetkét tenni,és majd fokhagymás rántással berántani :lol: Akkor jó,ha megáll benne a kanál.
Amúgy én van hogy lefagyasztom a füstölt lét.Jó az sok mindenhez :wink:

mimi12
 
 


Csurog a nyálam...... :wink:
A héten én is főzök bablevest! :lol: :wink:
Vendég
 


[quote="ágota80"]C írta:ágota80surog a nyálam...... :wink:
A héten én is főzök bablevest! :lol: :wink:

Nálunk 2hete volt :lol:
De ahogy ismerem apjukat....
Imádja a csülköt :lol:

mimi12
 
 


Mimi,
3,5 órát ázott a bab, mielőtt elkezdtem főzni. 5-kor került bele a lébe, de még a férjem szerint nem jó.
Néztünk neten receptet, ott azt írták, hogy egy teatojásba tegyek foghagymát meg borsot, és azt már ötkor beleraktam, és fő benne.
Csipetke már kész, Lilivel csináltuk. De öt perc után megunta, és közölte, hogy jó lesz az nagyban is. :lol:
Ja, kuktám nincs...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok Lányok!

Szeretnék én is reagálni az AFP-s dologra, mert engem is nagyon bosszant a dolog!Én a 16.héten voltam a dokimnál, amikor ugye aktuális lett volna, hogy a vizsgálatot megcsinálják!De a doki mintha mi sem történt volna, elvégezte a vizsgálatot és búcsút vettünk egymástól!!Megmondom őszintén nekem sem volt eszembe, de kérdem én, a kismamának kell ezt tudnia, hogy mégis milyen vizsgálatot mikor kellene megcsináltatnia!?NA mindegy!A 17.héten mentem a védőnőhöz, aki kérdezte, hogy meg e lett csinálva az AFP?!?És hát ekkor derült ki, hogy ezt már meg kellett volna a dokinak csinálnia a múlt héten, amikor ott voltam nála vizsgálaton!!Pláne, hogy ő még meg is csináltathatta volna (mert állítólag nem mindegyik doki jogosult ennek a vizsgálatnak a beutalójának a lepecsételésére)!!!Na!Nagy nehezen megoldódott az egyik körzeti dokinál sikerült lepecsételtetni a papírkámat!!!De ott is is ugye pitizni kellett az időpontért!!!Egy francos pecsét miatt, ami tartott max. 2 percig, de nem tovább!!!Hát ennyi!!

Az eredményért nem nagyon izgatom magam, mint ahogy ti is írtátok, mert a 12.héten és a 16.héten is rendben talált mindent a doki!!


Kép
bener
 
 


Bener,
én a kiskönyvvel együtt kaptam egy papírt, ahova le volt írva, hogy melyik héten milyen vizsgálatra kell mennem, még a bejelentkező telefonszámok is rajta vannak. És azt, hogy átvettem ezt a papírt, alá kellett írnom. A beutalót is mindenhova a védőnő adja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Tényleg azt az előbb elfelejtettem mondani, hogy annyira irigylem azokat, akik már tudják a pici babájuk nemét!!Nekem még komoly két hetet ki kell bírnom!!Az után fogunk majd menni 4D-s UH-ra, ahol már szerintem meg tudják majd mondani, hogy nálunk mi a helyzet!Már nagyon kíváncsi vagyok ám!!Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én alig várom ezeket az UH-s vizsgálatokat!Szeretem újra látni a kis Pindurt, hogy nincs vele semmi baj, és hogy milyen szépen növekszünk!!

Sokaktól olvasom, hogy már érzik a Picit!!Én is!!Már a 16-héttől érezzük!!Akkor volt egy hétvége amikor Apával, elmélyülten sasoltuk, a kis Manó minden egyes moccanását!!Hihetetlenül jó volt ám az érzés!!Nálunk elsősorban az esti fekvés utáni mozgolódás az ami a legjellemzőbb!!!Nálatok?!?Azóta van időszak, amikor nyugi van, van amikor meg buli van! :wink:

Kép
bener
 
 


Linacska!

Nekem a védőnő azt mondta, hogy ő erre nem adhat beutalót!Régebben még ők is adhattak, de most már nem!!Csak az erre illetékes orvosok!!Nekem is egyszerűbb lett volna tőle megkapni!Pláne, hogy akkor előbb is meg tudtam csináltatni a vizsgálatot!


Kép
bener
 
 


Bener,
nálunk a védőnőknél van egy csomó orvos által aláírt és lepecsételt beutaló. Itt egy nőgyógyász van, ahol lakom, ő is csak kijár (én nem hozzá járok), de ahol lakok, a kismamák többsége nem fogad orvost, így ez az egy nézi meg őket ha kell. Na ő előre gyárt beutalókat, a védőnő meg adja, akinek kell.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Neked akkor szerencséd volt ezzel!!Nekem is mondott valami ilyesmit is!!Ezt az előre lepecsételt papírt!!!Hogy régebben ez is volt!!De amikor megtudtam, hogy már rég meg kellett volna csináltatni a vizsgálatot, akkor már nem is tudtam Isten igazából szegényre figyelni!!!Mert felingereltem magam, hogy vajon most mit fog mutatni az az eredmény!!De most már így utólag nem foglalkozom vele!!!Meg hát ahogy írtam előzőleg is az előző két UH-n nem volt semmi baj!A doki mindent rendben talált!Szóval megnyugtatott ő ezzel!Pláne, hogy én is olvasgattam, hogy ezt a fajta vizsgálatot meg is akarják szüntetni!!Szóval.....!!!

Kép
bener
 
 


[quote="bener"]L írta:benerinacska!

Nekem a védőnő azt mondta, hogy ő erre nem adhat beutalót!Régebben még ők is adhattak, de most már nem!!Csak az erre illetékes orvosok!!Nekem is egyszerűbb lett volna tőle megkapni!Pláne, hogy akkor előbb is meg tudtam csináltatni a vizsgálatot!


Elvileg nekem is a védőnő adta a beutalót :wink:
Vendég
 


Tényleg Lányok!

Nálatok volt már kinn a védőnő?!?Milyen gyakran jár ki?!?Mit csinál ilyenkor?!?Csak elbeszélget és ennyi?!?Azt hallottam, hogy szülés után ki fog jönni?!

Kép
bener
 
 


Bener,
elvileg talán hivatalosan terhesség alatt 4-szer kell, hogy meglátogasson. Na most a pesti egyszer sem jött ki. Szülés előtt 4 héttel már anyunál laktam Kecskeméten, oda szülés előtt kijött az illetékes, elmondta, hogy mi lesz, hogy lesz..., aztán mikor hazamentünk, akkor másnap jött ki, pedig december 25-e volt. Elvileg aznap kell kimennie, mikor hazajöttök, de hát szenteste nem ragaszkodtam hozzá :lol:
A mostani most egyszer volt pénteken, elhozott egy leletemet, pár szót beszélgettünk, aztán ment is tovább. De ugye ő Lili miatt már anno többször volt nálunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Noémi!
Sógornőmék felvételét már láttam...de majd a saját gyerekemé tuti elvezhetőbb lesz!

Nekem is anno a védőnő adott tervezetet....de a kórház honlapján is részletesen leírja,mikor mit kell csinálni....még a cukor terhelésre is amire az Afp-vel együtt megyek szerdán....annak is le van írva,hogy előző este langyos vízzel készítsem el a cukros lét,majd hűtőben jól le kell hűteni és majd ott csavarjak bele egy fél citromot!

Védőnőmmel össze futottam pénteken,azt mondta majd ha genetikán mindenen túl leszek akkor menjek csak hozzá....kérdeztem a pecsétet....azt mondta,azzal ne foglalkozzak... majd pecsételget ide-oda!
Bener!**Szerintem ez egyén függő,hogy mennyire veszi halál komolyan a kismamák látogatását!Én régóta ismerem,tudja,hogy e.ü.-s vagyok....Natinál se járkált ki (kb. 3x volt...amikor megszületett,majd amikor egy nagy füstölt csülök csontot szopogatott fél évesen....utána meg,mikor fél kg-os száraz kenyeret rágcsált az etető székében-ezeken mindig nevetett,hogy ezt azért nem írja be a beszámolókba)....telefonálgatott,védőoltásoknál felhívott...de nem jött ki .Szerintem akinél sok kérdés van,oda sűrűbben megy...legalábbis Én így tennék...
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Linácska!
Én egy csipet szódabikarbónát szoktam a bablevesbe tenni,ha a bab a kemény!Felhabzik...megkevergeted és perceken belül puhul a bab!
Érdekes mindenki csülköt főzött...Én Römmer tálban sütöttem tegnap este...ma reggel meg a zsírját ettük lila hagymával reggelire!

Tényleg....van más is aki a hagymára van begerjedve?Én a tesco-ban szoktam venni édes lila hagymát....mindenhez azt ennék...
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?