Új privát üzeneted érkezett!

Csilla: Én is kétszer visszaolvastam.
Most akkor nem derült ki, hogy fiú vagy lány??????????????,


Ha nem én vagyok Ádival, sokszor úgy érzem hogy hiányol és sietnem kell. Mikor megérkezem akkor meg kb. le se sz@r.
A férjem zt mondja hogy örüljek neki, hogy ilyen jól el van anyuékkal. De nekem a szívem majd meg szakad. (Azért altatásnál én vagyok a legjobb)

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Csilla. Nem is akarod tudni?

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Azt találtam ki, hogy legyen meglepetésbaba :)
Már a 12. heti uh-m megsúgták a nemét a férjemnek, de ő még nem szólta el magát :lol:
Vendég
 

 
 

Csilla!
Jóvan,akkor egyezik az eredményünk :lol:

Ági!Megyünk genetikai uh-ra az Istenhegyire.Tul képp azért is szeretnék menni,mert azért csak 37éves vagyok.
No meg amúgy is,ott tuti profi néz meg.Viszont abban nem vagyok biztos,hogy az I-es Nőin is hasonló profi genetikus csinálja az uh-t.

mimi12
 
 


Csilla,
bocs, elfelejtettem, hogy nem akarod tudni. :lol:

Ádibaba, Csilla,
nekem Lili 1,5 évesen már két éjszakát is aludt egymás után anyunál. 7 hónapos volt, mikor először egy teljes éjszakát. Én örülök, hogy hagytuk, mert most tényleg semmi gondunk nincs az alvással. Bárhol bármikor, két perc alatt :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!
Jó volt olvasni, h titeket is megvisel ez a hüe időjárás! Engem teljesen kiütött!!!
Nekem is mellső fali a baba, és néha mintha már érezném, de nem vagyok biztos benne, hogy télleg ő az, vagy csak valami rakoncátlan bélszakasz... :D

Ez a védőnős dolog annyira felháborít! Mit képzel az ilyen! Lényeg, hogy nem szabad aggódni, ezen az egy értéken még semmi nem múlik! A barátnőm mesélte, hogy nekik az integrált szerint szinte biztosra mondták a Down-kórt, aztán meg teljesen egészséges babájuk született. Ennyit a tesztekről.
Persze most nagy a szám, én is megcsináltattam az integráltat, mégiscsak 33 vagyok, és első baba. Szerencsére azt mondták, minden OK.

Minden fejfájós/hasrendetlenkedős kismamának jobbulást és mielőbbi szép, tavaszi időt kívánok! Natinak meg gratulálok a szép teljesítményéhez! Hajrá danok!!! :)

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok,

Ágota,
nagyon szép a kislánykád

Sissi,
gratulálok a fiúcskához

Mi is voltunk ma UHn, eléggé megilyesztett a szonográfus :cry:
talált egy kis elváltozást a bal szívkamrában és kaptam beutalót SOTE I-re magzati szívhang UHra ( "3x2 mm echodens növedék)...23-ra kaptam időpontot, előbbre nem volt :roll: :roll: próbált nyugtatgatni, de őszintén szólva nagyon befordultunk...nemét megmondták, de úgy döntöttünk a férjemmel, hogy ez a mi titkunk/meglepetésünk lesz, Nagyik nagyon kíváncsiak, de ez van, most az a legfontosabb, hogy kiderüljön nem komoly amit találtak... nagyon bízom benne
amúgy korának megfelelő adatok: 234 gramm, lepény mellső falon
Kép

Kép
danidaniel
 
 


Megpróbálom 3szorr leirni amit szeretnék reélem most nem dob ki.

Mimi:én is szerdán megyek az idtenhegyire. A pénteki afp-m még rosszabb lett 0,68. A dokim rendes volt nyugtatott,hogy ne izguljakés,hogy ez egy teljsen felesleges vizsgálat ill.látta az uh eredményt ugye ott mindent rednebn találtak. Ha a mostani korát nézzük a babának akkor viszont csak 16+1 naposan vették le.
Adott egy telszámot ,hogy hivjem fel a megnyugtatásomra a genetikust. Persze ki volt kapcsolva igy felhivtam az istenhegit.
A nő akivel először beszéltem szépen rám ijesztett,hogy ez kromoszoma rendellenésgre utalhat, a 4es tesztet ill a khorionb-t javasolta.Majd átadta a telefont egy kollgájának aki biológus.Ő elkérte az összes eredménywemet a koromat és mondta,hogy menjek uh-ra ott megnézik a babát.

Remélem minden rednebn lesz,bár a mai uh-n is nagyon alaposan megnéztek a drágámat.
Vendég
 


Sziasztok!

Egy rövid bekukk...

Poci :D : azért látszik ám ilyen nagynak, mert nekem csak előrefelé nő, hátulról még a legvégén sem mondta volna meg senki, hogy elöl egy óriásdinnye van rajtam. :lol: Van is rengeteg csíkom emiatt... :roll: És tényleg nagyon vékony vagyok, mindig reménykedem, hogy marad rajtam valami a szülések után, és szerencsére egyre több marad. :) Most talán nem fogyok majd 55 kiló alá, az már nagyon klassz kis súly.

Linácska,
ez a súlymegháromszorozás egy éves korra is olyan nevetséges. Nekem egyik sem csinálta, pedig ők nem is 4 kilósan születtek. :) :P A lányom egy évesen 7,69 kiló volt és 72 centi, mire a védőnő csak annyit mondott, hogy „anyuka, a maga génjeit örökölte”. És igaza van, én 7,2 kiló voltam egy évesen. :lol: Az én 3,5 éves fiam is csak 97 centi, pedig ő fiú... Majd bulizunk együtt az egy méter után, hehe. :)
És direkt megnéztem ma, hogy hogyan vág ollóval, és mondhatni klasszisokkal el van maradva Lilitől. Ő nagyon sokáig két kézzel fogta az ollót, a papírt meg a lába közé tette, és úgy vágott (egy nadrágja rá is ment), most már egy kézzel fogja, de nem rakja be az ujjait a lyukba, hanem az olló szárát nyomja. De nem aggódom, mert amúgy szépen rajzol, csavart becsavar, egyszerűen szerintem még nem elég nagy a keze az ollóhoz. Az oviban a lányomék csak középsőben kaptak ollót, a legtöbben ekkor nem sokkal múltak négy évesek.
Én Biatorbágyon tudok egy Korai Fejlesztő Központot (nektek azért viszonylag messze van, azt hiszem), ahol megvizsgálja több szakember is a gyereket. Mi nem voltunk ott, a neten olvastam róla, sokan (általam hitelesnek tartott emberek) dicsérték, a neten ezt találtam csak úgy futtában: http://www.biatv.hu/~drvma/ , lehet tőlük e-mailben is kérdezni.

Mimi,
azért az fontos, hogy milyen kendője van a húgodnak, mert pl. a Kismamás nem igazán jó, sőt, de egy Nandu az klassz. Én ennek a babának egy irtó drága biopamut kendőt fogok venni, lévén mindene megvan a tesók miatt, nem kell semmire költeni, én meg nagyon vágyom már egy olyanra... :oops:

Jaj, olyan éhes lettem, ahogy írtok a jobbnál jobb kajákról, mindjárt megyek, és csinálok magamnak egy szendvicset...

Kandi,
gratula Natinak, nagyon ügyes! :)

Bori,
ne aggódj a magzatmozgás miatt! Ha elöl van a lepény, akkor jóval később érzi az ember, mert a lepény tompítja a rugdosást előrefelé. Én a harmadik gyerekemet csak 18 hetesen éreztem először, és utána is eltelt 2-3 hét, mire minden nap éreztem, pedig nála már tényleg tudtam, hogy mit kéne érezni.

Mimi,
és a súlyodat számításba vették? Nekem van egy elég súlyos (úgy emlékszem, közel 100 kilós) netes ismerősöm, akinél mindig brutál alacsony (talán 0,4 körüli) AFP-k jöttek ki, de mindhárom gyereke teljesen egészséges! :) Szóval le az AFP-vel (én nem tudtam elmenni a héten a lázas bárányhimlős gyerekem miatt, max. a jövő héten tudok, de a dokim azt mondta, hogy nem muszáj, ha nem akarok, hiszen megcsináltattam a kombinált tesztet, viszont félek attól, hogy az uh-s doki holt goromba lesz amiatt, hogy nincsen eredményem, így lehet, hogy elmegyek a jövő héten valamikor, pedig akkor már több leszek, mint 17 hetes...).
Egyébként engem is ez idegesít a legjobban a tájékozatlan védőnőkben, hogy oké, hogy én legyintek, ha hülyeséget mondanak, mert már tapasztalt vagyok, és nagyon sokat olvasok a témában, de sokaknak ő az egyetlen információforrás, és elfogadják, amit mond, és megijednek, borzasztó! :(

Csajok, most írás közben sikerült „kommunikálni” a babóval, ő rúgott, én meg odanyomtam az ujjam utána, aztán megint rúgott, és ezt vagy ötször megismételtük, ollllyan jóóóóó! :D És ma a férjem is érezte! :)

Danidaniel,
ijesztő lehetett, amikor megmondták... Nagyon drukkolok, hogy mindent rendben találjanak a SOTÉ-n!

Sissi,
nektek is drukkolok!

Na, megyek aludni, már nyolckor majd leragadt a szemem, de gondoltam, csak benézek, aztán meg nekiültem írni tízkor, és idáig tartott...

Jó éjt!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Zsizsa,
az a képen nem látszik, hogy Lili is két kézzel húzza szét a szárakat, aztán belerakra az ujját, vág egyet, amíg összeérnek a szárak, leteszi az ollót, és a továbbiakban tépi a papírt.

Danidaniel,
mikor mentek szív UH-ra?

Sissi,
neked is drukk, hogy minden rendben legyen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jó reggelt!
Danidaniel,
Drukk a szívultrahanghoz!

Sissi,
Remélem, minden rendben lesz, és hamar megnyugtatnak.

Linacska,
a párom kislánya sem annyira ügyes az ollóval, pedig ő már 5 éves lesz ebben a hónapban. Érdekes, hogy más dolgokat mennyire szeret csinálni, de ez az olló-ügy teljesen elbizonytalanítja, így aztán, ha arra kerül a sor, akkor inkább már rögtön jön is, hogy légyszí csináljam meg neki. Szóval szerintem az tök jó, ha Lilinek van kedve az ollóval bíbelődni.

Mimi,
a védőnői hülyeségeket én sem értem. Nálunk mondjuk a két cica miatt van a hiszti, de azt el sem merem elkezdeni, mert ha leírom az arckifejezésést a védőnőnek, akkor mindenki azt fogja hinni, hogy egy szőrcsomókkal teli bűzbarlangban lakunk, pedig nem is :lol:

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Linácska,
Csabi is két kézzel húzza szét, utána meg összenyomja a szárakat az egyik kezével, miközben a másikkal a papírt tartja. Ő nem tépi tovább a papírt, inkább belevág még egyet, meg még egyet. Csináltam róla tegnap képet is, most berakok kettőt:
Kép Kép
Szerintem is mindenképpen menj utána, hogy alaposan megvizsgálja többféle szakember is, mert ha van valami, akkor tényleg jobb, ha most kezditek fejleszteni, ha meg nincsen, akkor megnyugszol.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Zsizsa,mindig olyan kicsi képeket teszel fel..kigúvadnak a szemeim :? :D Szerencsés alkat vagy,hogy mindig visszafogysz!!

Flake,ezek a védőnők már csak ilyenek.Mondjuk én szerencsésnek mondhatom magam,nagyon kedves rendes védőnőnk van.Kis fiatal,van egy 4éves kisfia,de őt bármikor lehet hívni.Néha már azt hsizem,hogy zaklatásnak veszi,de nem :wink: :P

Dani,Sissi,megy a drukk!De biztosan minden rendben lesz!!!

Dani,nagyon szép kiscsaj Zsófi!:)

Linácska, ment pü még reggel!:)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi!
Klikkelj rá Zsizsa képére és nagy lesz :lol: :lol:

mimi12
 
 


Húú hát.Látom az én afp sztorim semmi itt néhányotokéhoz.
Azért tényleg nevetséges!!Mi a francért nem törlik ezt el??
Ja Zsizsa ,a fene tudja,hogy a súlyomat figyelembe vették e??
Most jön a húgom,lehet megfűzőm vigyen le az orvosiba,hogy elkérjem a leletet.
Egy ismi azt mondta,hogy elvileg kéne legyen rajta tól-ig érték.Hááát nekem a Szabival sem volt tól ig érték :roll:

mimi12
 
 


Adri!
Jaj macska :lol:
Nekünk is van kettő,de nekünk kintiek.Na én mondhatom,hogy nekem tényleg egy iszonyat jófej védőnőm van.No de,mikor meglátta,hogy döglik a Marcink a bejárati ajtóban,rögtön kérdezte,hogy be szokott e jönni??
Én meg mondtam,hogy nem,de amúgy pozitív toxom van,vagys átestem már rajta réges rég,mert a 14éves lányommal is már ezt mutatta ki a vérvétel :lol:
No aztán,mikor belépett és a lábára ugrott a másfél kilós ebünk,na akkor már nem szólt semmit.Mellesleg mikor meglátta,hogy van akváriumunk,meg van egy hatalmas ketrec az egyik szekrény tetején egy mókus lakóval,és van egy terráriumunk is 3db görögtekivel.Na akkor nem szólt más semmit :lol: :lol:

mimi12
 
 


Csajok, nekem csak tegnap esett le valami!
Az uh-n meg se kérdezte tőlem a szonográfus az AFP-eredményemet! :shock: :shock: :shock:
Azért durva, mert elvileg pont az uh miatt kell, hogy ott ennek ismeretében nyilatkozzanak, ehhez képest...
Szóval ennyit a fontosságáról - mindenki nyugodjon meg, aki eddig valamiért izgult. Úgy tűnik, teljesen felesleges mérés! :roll:

Ágota, grat Neked is, hogy már érzed a babókád! :)
(Én még mindig türelmesen várok és figyelek...)

zsizsa, tök aranyos ez a kis beszélgetésetek, amit leírtál! :)

mimi, Sissi, nem ugyanazon a napon mentek az Istenhegyibe? Lehet, hogy találkozni is fogtok? :)

Kép

Kép
hmbori
 
 


Sziasztok Lányok!

Kész az integráltam, segítsetek, szerintem alacsony az afp, és csak 27.-én kell mennem dokihoz.
Az értékek: PAPP-A: 16,37 ug/mL
0,72 MoM
AFP: 19,8 U/mL
0,66 MoM
Total hCG: 64 U/mL
2,07 MoM
Szabad ösztriol: 4,7 nmol/L
0,5 MoM
Inhibin-A: 159 pg/mL
0,85 MoM
Biokémiai adatok
Kockázat értékelés
Életkorfüggõ kockázat:1:960
Down-szindróma (21-triszómia) számított kockázata:1:430 (negatív)
Velõcsõ-záródási rendellenesség számított kockázata:1:7000 (negatív)

És hozzáteszem, hogy 14+5 napos voltam mikor levették, mert azt mondta a nőci, hogy nem számít mert nem csak azt nézik.

Szerintetek?

Üdv
Bea
beusmimi
 
 


beusmimi, mint az előző 1-2 napi hozzászólásokból is láthatod, nem kell aggódnod az AFP-érték miatt sem, és a többi eredményed is negatív, úgyhogy gratula! :) Minden szép és minden jó Nálatok is! :)
Csak bírd türelemmel kivárni 27-ét! :P

Kép

Kép
hmbori
 
 


Bori: Köszönöm a gyors választ. De bejelenkezem egy gyors uh-ra, hogy megnyugodjak. De visszaolvasva tényleg nem kéne aggódjak, de ez valahogy nem megy jó beparáztatnak ezekkel az értékekkel. A védőnőt meg nem is merem felhívni mert az enyém is annyit ért hozzá, mint kb én. Nem akarom, hogy még ő is elkezdjen nekem papolni.

Üdv
Bea
beusmimi
 
 


Bea, az uh után biztos teljesen megnyugszol! :wink: Jó, hogy arra nem kell majd olyan sokat várnod! :)

Kép

Kép
hmbori
 
 


Sziasztok
Vagyok és folyamatosan olvaslak benneteket,de sajna írni már nem tudok,mert vagy nem enged belépni a babanet vagy nincs időm, vagy épp nem tudok hozzászólni a dolgokhoz :D
Amúgy engem is nagyon megvisel ez az időjárás.....
Nagyon sokat görcsöl a hasam és nem győzöm bekapkodni a sok magnezii cirticint,hogy jobban érezzem magam.

Mindenkinek nagyon drukkolok aki UH-ra vagy vizsgálatra megy!
Gratulálok minden kismaminak aki megtudta a babája nemét :D
És mennek a drukkok mindenkinek!!
Sok puszi!

Kép
noki&potyi
 
 


Engem is meglepett ma a védőnő, épp sütit sütök, és pont magamra borítottam a porcukrot (feketében voltam), amikor csöngetett. De nekem aranyos védőnőm van, csak benézett, és elhozott egy leletemet. Most már tudom, hogy nem vagyok szifiliszes :lol:
AFP-m, toxoplazmám még nincs, állami egészségügy malmai lassan őrölnek.

Beusmimi,
ha ennyire korán vették le a vért, akkor ne csodálkozz, hogy alacsony az AFP, de főleg ne foglalkozz vel.

Tündi,
olvastam az üzit, csak szaladtunk az oviba. Amúgy azt mondta az óvónéni, hogy a könyöktámasztás nagyon bejött, le sem eszi magát egyátalán Lili, és szívesen is támasztja, gondolom rájött, hogy így jobb neki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Részvétem mindenkinek akinek gondjavan a védőnőkkel. Sajnos akad köztük szerintem jópár aki nem halad a korral. Fórumokon rengeteget lehet olvasni olyan védőnőkről, akik esetleg nem követik az aktuális információkat. Nekünk azért jó dolgunk avn itt, hoyg van egy társaság, ahol megtudjuk beszélni, hogy mi az amit nem muszáj komolyan venni tőlük. De bele gondolni is rossz vidéken a nagyon szegény rétegek esetén hány kismamának teszik tönkre a boldog 9 hónapját, akiknek szegényeknek ninsc lehetőségük mástól aktuális információhoz jutni.

Szerencsére nekem egyenlőre elég jó védőnőm van. Ha kérdezek segít, nagyon jó tájékoztató anyagokat kapok tőle és nem akar nagyon változtatni rajtam, elfogadja hogy így 4. gyerek esetén már nem sok esélye van óriási változásokat elérni nálam. Mondjuk elég önfejű vagyok a jól bevált módszereken nem igazán akarok majd változtatni.

Bim-bam, írd ki magadból jobban jársz.

Danidaniel, kivánom hogy minden rendbe legyen a szívultrahangon.

Ma hoztam én is el az AFP leletem 45,23 ng/ml és 1,36 a MOM így én azon kevesekközé tartozok akiknek elég jó eredménye lett. Mondjuk már előre megbeszéltem magammal nem vonok le belőle messzemenő következtetéseket, hisz annyi a téves eredmény, de mivelt én se kombinált se integrált teszten nem voltam így azért kicsit jobb érzés hoyg ez legalább normális érték. Korom miat amniót akartak, de én meg azt nem szerettem volna hisz nyaki redő is teljesen jó érték volt.

Gratulálok minden kiderül kicsi fiúhoz és a kevés kicsi lányhoz. Remélem én javítom majd a társaság fiú-lány arányát. Kedden megyek genetikai ultrahangra remélem babóca hajlandó lesz megmutatni ki is lesz Ő.

Én már március 14 óta érzem hoyg rugkapál és a héten végre sikerült megmutatni családnak is. Nagy volt végre az öröm.

Sajnos mint ahoyg múltkor írtam én pocakom se szereti az időt vagy mittudom én mit. Nagyon sokat görcsöl nem csak keményedik, olyanok a görcsök mint mikor menstruáció akarnak megjönni. Ezért én sok fekvésre vagyok ítélve szerencsére méhszájam nem rövidült mg meg és nem kezdet el kinyilni, de lassan 3 hónapja napjaim 90%-át ágyban fekve töltöm.

Linácska én a legkisebbemet ide hordom
http://menomanok.hu/
Ő balkezes de hajlamos volt jobbkézzel is dolgozni ha épp feladat kénysezr volt, ezért sok gondunk volt olvasással írással. Mára lassan utoléri az osztálytársait.
Ha jól tudom ez az alapozó terápia
http://www.alapozoterapiak.hu/
Ezen az oldalon például egy csomó megyében is lehet találni ilyen oktatót. Mi Tóth Péterhez járunk

Mindenkinek jó egészséget

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Zsizsa:tőlem sem kérdeztek semmit, se a súlyomat se a koromat se a baba korát(ami mint tegnap kiderült akkor meg csak 16+1 volt.

Mimi:az én afp-n sincs tól-ig érték.
A másik topicon megnyigtattak,hogy mivel nincs korrigált mom érétk nwe is foglalkozzak ezzel.
De most már tényleg jó lenne aha eltörölnék a dokim is mondta,hogy nagyon sok országban nem nézik.
Szerdán hány órára mész az istenhegyire?
Vendég
 


Sissi!
Mi 13,20-ra megyünk szerdán.Temikorra kaptál időpontot?

Jaj afp.Én már nevetek rajta :lol: :lol: :lol:
Ma hívott a helyettesítő védőnő.Naaa mit mondott???Hogy a 0,75 az épp határérték alatt van,és vélhetően 2-3nap múlva határérték felett lett volna.No komment :roll:
Meg amúgy is,az ultrahangnak több a szava,mint ennek az elavult car vérvételnek.
Na ebben az a nevetséges,hogy kolléganők a tegnapi riogatóval....
Nem értem??Tényleg ennyire nincs egységes rend még közvetlen kollégák közt sem??

Beus!Kicsit alacsonyabbak az értékeid.DE!! a lényeg,NEGATÍV!!! :wink:

Ja és nekem elvileg a 16+2napon vették le az afp-t.A most hívó védőnő valamit gagyarászott,hogy az egyik értékem ami 26,9 az tökéletes,és hogy az az eredmény 23-tol jó.(bár neten olvastam,hogy 20-100-ig a jó??).
A súlyomat elvileg kérdezték.1hónappal előtte :roll: :roll:
Na akkor ez biztos tuti kiinduló pont,hogy vérvétel előtt 1 hónappal milyen súlyom volt.
Az a gáz amúgy tényleg ebben a vizsgálatban,hogy az éppen aznap adott súlyt meg mindent kéne nézni,és nem 1hónappal előttit.Mellesleg magasság és bőr+hajszín..stb-t is figyelembe kéne venni.
Háát,bocsi,de tőlem senik nem kérdezte meg,milyen felmenőkkel rendelkezem.
Amúgy,én nem tudom európában,rajtunk kívül van e még valahol afp vizsgálat??Szerintem nem igazán,max elvétve.

mimi12
 
 


Idáig sütöttem. Van egy órám dögledezni, aztán jön a következő tortúra, megyünk a fülészetre ellenőrzésre. Már reggel közölte a lányom, hogy sírni fog, ami együtt jár azzal, hogy képtelenség lefogni. Pöttynek biztos jót fog tenni, ha ugrál rajta...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


KISÜTÖTT A NAP!!!!
:D :D :D :D :D
VÉGRE!!!

Kép

Kép
hmbori
 
 


itt még mindig esik :twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Bori!Hol is laktok??
Itt most bújt el a napocska.De már az a kis napsütés is iszonyat jól esett :lol:

mimi12
 
 


Nálunk is nagyon szép napsütés van. A hőmérőnk konkrétan 29 fokot mutat, szerintem bekrepált :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Szisztok!

Leirom tegnap mi is történt.. :twisted:
Nolival elmentünk a védőnőhöz..előtte se igazán csiptük egymást de mindegy...7-hós volt a fiam amikor utoljára látta meg hasonló..
Én ezt a foglalkozást egy hívatásnak gondoltam amig nem ismertem meg de nagyot tévedtem..
na..
Bemegyek beszélgetünk meg minden kérdezem az ovit mert Noli aug.i.-és erre közölte,hogy esély sincs rá mert mivel otthon leszek kizárt,hogy fölveszik de ezt már a múlkor is ecsetelt..(De én úgy tudom,hogy van egy ilyen törvény 2010-től aki betölti a 3-at azt köt.felvenni)
elkezdte mérni a súlyomat..na itt kezdödött a bibi..majd szívrohamot kapott 4 kiló!!! szedtem fel és,hogy felelőtlen vagyok meg ilyesmi...mert nem vigyázok a baba egézségére :!: :!:
Mondtam,hogy nem érzem a 4-et mert azokat hordom mint előtte és minden jó rám..Láttátok a képet nem hiszem,hogy nagy db. lennék ..
Leülünk az asztalhoz elővesz egy nagy papirt és elkezdi irni,hogy miket ehetek...
Magvak,csirák meg mit tudom én ..már a felénél tart erre szólók,hogy jó jó elég lesz mert úgy se tudom megenni ezeket.. meg szerintem a babavarás nem erről szól ,persze ha szükség lenne rá oltárira megértem de nem hiszem,hogy ez a 4 kiló oly sok lenne.Ez egy kinszenvedés lenne és inkább ettől lenne beteg a gyerek és én is.Azért ilyenkor egyébként is elég sok mindentől le kell mondanunk..
Sajnálom azokat akik cukrosok (barinőm is az volt)és láttam,hogy nem igazán úgy élte meg ezt az állapotot mint én...
Erre még duvábban elkezdte,hogy az én felfogásom nem trendi és az egézség a baba.....stb..
Erre fogtam magam és Nolit ..köszöntem és elmentem :idea:
Hazafelé utbaejtettem a cukit és benyaltam mérgembe egy krémest. :lol:
Apa hazajött na..öt kikészítettem,hogy kövér vagyok meg híztam meg minden..kiakadt már rajtam aztán össze is veztünk :twisted:

De estére kibékültünk :wink:
Na megyek eszek :P hagy hizzak :lol: és majd jövök olvasni vissza meg minden..meg leirom met ma voltam a dokinál és az AfP-n
Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Jelentem, ismét beborult! :evil:
Amúgy az Árpád-hídtól írok, dolgozom, nem otthon vagyok - sajnos. De 8 perc múlva indulok haza!!! :D

Kép

Kép
hmbori
 
 


Csilla!
Istenem,én tuti jól össze vesztem volna a védőnővel.Jól is tetted,hogy ott hagytad.Istenemre,ez nem normális...
TE!!Nem lehet,hogy annál voltál,akivel én beszéltem?? :lol: :lol:

Egyébként ovi téma.Most 2009-et írunk,és jelenleg tényleg elvileg nem veszik fel a gyereket,ha otthon vagy.A jelenlegi törvény szerint 5éve kor az óvodaköteles,vagyis 5éves kortól kötelező,hogy felvegyék.Sajnálom,de jelenleg most tényleg ez a szitu.Viszont hogy jövőre mi lesz??Azon még ne filozzunk.Egyenlőre azok ott fent,azt sem tudják,hány luk van az alsójukon,nem azt előre,hogy mi lesz a jövő évi ovis tőrvény :lol:

4kiló??Az miért sok??Már bocsika,de ha neked a 25kiló az ideális hízásod terhesen akkor annyi,ha 5 akkor annyi.A védőnő kapja be!!
Naa,tényleg nem értem??Mi a francnak tanul az ilyen,olyan szakmát ahol emberekkel kell foglalkozni??

mimi12
 
 


Sziasztok!

Nekem a védőnőmmel szerencsére nincsenek gondok, nagyon rendes fiatal csajszi és lelkes is. Sajnos valószínűleg lesz egy váltás majd a terhességem vége felé, mert költözni fogunk, csak bízni tudok benne, hogy az új is normális lesz!

Lányok, melyik az a vizsgálat, ahol tejet kell inni? Én azt tutira kihagyom -mármint a tejivást-, egyszerűen képtelen vagyok a tejet a'la natúr meginni!

Én is kb. 4 kilót híztam eddig a baba miatt, de még én is a régi ruháimat hordom, csak a pocim nőtt :).

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita
 
 


A hízással kapcsolatban: sztárkismamáktól is lehet horror-számokat hallani, pl. úgy emlékszem Rába Timi 30 kilót hízott valamelyik babájával. Pedig ő aztán tényleg vékony alapból.

Ami az időjárást illeti, szerencsére már nálunk is elállt az eső! Hátha lesz egy kis napocsak a hétvégén :)!

Kép
angelita
 
 


Na tele a pocim ettem jó kis gúlyás levest és diós tésztát.Hétvégére megvettem már a kacsát :lol: és töltött káposztát is csinálok :lol:
53-54 kezdtem a terhességet most 57-58 vagyok na bumm.Nem hiszem,hogy ez sok lenne.

Voltam dokinál na annyit mondott ,hogy 51%,hogy csajszi és 49% fiú..nem lettem okosabb mondtam neki ,hogy vegye fel a szemüvegét legközelebb mert addig moccanni sem fogok onnan ha nem mondja meg :lol: Hi-hi.
FL:22,2
BPD:38,3
TH:37mm
A hátsó falon tapad ..Noli is ott volt.
Annyit mondott,hogy szép nagy baba és minden rendben vele :lol:
Megyek azért 4 d-re 2 hét múlva.hátha ott nem lesz szégyenlős a Prüntyike.
Itt szépen süt a nap és itt a hétvége!!!!
Linácska a hőmérő szerintem rossz de nagyon jó lenne ha annyi lenne :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Noémilehet,hogy egynél voltunk de,hogy ezek nem 100-ok az tuti :lol:

Tegnap éreztem először a mocorgást ma már teljesen jól kivehető ,hogy ő az :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Linácska de szeretnék most Nálatok lenni :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Bim-Bam az ilyen védőnőre nem lehet valahol panszt tenni, mert ez nagyon nem normális :twisted: :twisted: :twisted:

Angelta hova fogtok költözni?

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Adri,

Miskolcon belül költözünk csak, viszont így sem maradhatok a jelenlegi védőnőnél sajnos.

Kép
angelita
 
 


Nolival is pont ezen a napon voltam Afp-n.Akkor 16 hetes és 3 napos voltam és akkor a leletem afp:40.6 ng/ml
wAfp:38.4ng/ml
mom:1.1 volt.


Most is és akkor is kérdeték a súlyt.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Vagyok én is :wink:
Vendég
 


Szépek a babák, a pocakok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Jelentem, nálunk 2,5 órája töretlenül süt a nap (na jó, néha egy-egy bárányfelhő bekavar), napoztunk is az udvaron, aztán csak bejöttünk ebédelni fél három körül. :D

Bim-bam,
nagyon jól tetted, hogy eljöttél, kíváncsi lettem volna a védőnő arcára, miközben kijöttél az ajtón. :lol:

AFP-nél elvileg kérdezni kéne a súlyt, úgyhogy nem értem, egyes helyeken ezt miért nem teszik...

Kenderike,
a gyerekek mit csinálnak, amikor fekszel? Vagy van segítséged? Biztos írtad már, de nem emlékszem :oops: , milyen korúak a gyerekek?

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Mostani állapotom :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Igen tudom,hogy ez az ovi helyzet de lehetett volna valami emberibb is ebbe is...mert ha azt mondja,hogy igen ez a helyzet persze tudtam csak ha bátorít egy kicsit akkor úgye más,hogy csak próbáljam meg hátha meg ..áá mit tudom én...
Mondjuk magamat ismerve biztos meg fogom keresni a kiskaput(vagyis remélem,hogy meg is találom :P ).Mindenki pénzből él. :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Kata tök jó :P szerintem egy alkat lehetünk de én már nem mondok semmit ..lehet,hogy magamat máshogy látom :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Anetoo
Kitaláltam valamit a táblázathoz! Elküldenéd az exceles változatot?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.06 16:42-kor.
Vendég
 


[quote="bim-bam"][ írta:bim-bamb]Kata tök jó :P szerintem egy alkat lehetünk de én már nem mondok semmit ..lehet,hogy magamat máshogy látom :roll:


És egy idős terhesek is vagyunk :wink:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?