Új privát üzeneted érkezett!

kééépzeljétek:))))) 2 hónap után először főztem:))) rakottkrumpli meglepi páromnak mire hazért- naaaaon örült :)
amíg kutyusétáltat gondoltam benézek és az idézet miatt eszembe jutott, hogy már tök régen meg akartam kérdezni, főleg a pest közelieket, hogy titeket nem érdekel a lelki köldökzsinóros dolog?

én olvastam a könyvet és ha közelebb lennénk én tutira elmennék a dokikhoz....csak nem naon bírom az autót mostanság

olvastatok erről?

ezzel kapcsolatban elmondom, hogyan választódott ki a dorina(becézve dorka) név. remélem nem lesz hosszú....
mielőtt kórházba kerültem tök nagy összhangot éreztem a babával, elkezdtem csinálni a könyvben leirtakat és olyanokat éltem át, hogy patakzottak a könnyeim örömömben... kommunikálni tudtam a pici kis magzattal a pocakomban.. aztán bekerültem a kórházba... gyógyszerek..stressz.. és azt mondják ilyenkor a baba megpróbál elbújni mert érzi, hogy baj van.. - remélem hamarosan visszajön ez a kontakt mert nagyon jó érzés volt...
a kórházba kerülés előtt sokat aggódtam nehogy elmenjen a baba. Akkor még a karolina név mellett voltunk de éreztem ez a babának nem oké...ez nem ő.... Egyik este.. kérdezgettem a páromat .. ugye biztos jól van a baba, ugye nem fog elmenni.. ő kedvesen nyugtatgatott.. egyszercsak bevillant az agyamba egy név- dorina. Mondom a páromnak .. te, mi lenne ha dorina lenne? Egyből beleszeretett. A csattanó 2 nap múlva történt meg.
Megint felcsaptam a netet és szokásomhoz híven egy kalkulátorhoz vezetett az utam ami nem csak a dátumot de az arra a napra eső névnapot is kiadta. Én végig szept 02-re voltam kiírva. És mit látok a neten?
szeptember 2 - dorina :)))))))) születési idő
És akkor mint a villám úgy villant belém, hogy a baba nem is , a nevét akarta sugallni, hanem azt, hogy nyugi anya nincs semmi baj szeptember 2-án találkozunk, én el nem hagylak addig...
Én annyira hihetetlenül boldog voltam.
Mondhatjátok, hogy a hormonok de akkor ezek néha naagyon jó kis hormonok:))))
dorkamartini
 
 


dorkamartini gyönyörű amit írtál.(megint bőgtem)
Azt hiszem ezt a könyvet el KELL olvasnom.

Kép

Kép
tisz
 
 


Elolvastam a részleteket.Hát igen innen is lehet nézni,de szerintem van egészséges középút.Én annyira vágyom babócára h lehet egy percre se fogom magára hagyni,de amit az első hetekről írtatok mindenképp megfogadom,csak ő meg én,a lakás várhat addig amíg apa hazaér.És átveszi az ölelést,simogatást.Vagy majd segít anyósom.Lányok én már annyira várom h a kezembe foghassam.
Évek óta irgykedve nézek minden kismamát,amint a gyerekükkel jönnek-mennek.És örökbe fogadnék,"ellopnék" minden kisbabát. :wink:

sutimano76
 
 

 
 

dorka, tudom mire gondolsz, a baba-mama analízisre, amit két doki csinál, de nem ugrik be a nevük....
Volt erről itt a babaneten egy topik, érdemes megkeresni. Alapjában véve tudom, hogy működik, de ezekben a "beszélgetésekben" elég nagy arányban az anya gondolatai pattannak vissza. Legalábbis, ahogy a topikban a "végeredményeket" olvastam. Úgy gondolom, hogy nagyon fejlett "lélek" /jobb szót nem találtam, azért idézőjeles, mert ugye az egónak aztán végkép nincs köze hozzá/ kell hozzá, hogy valóban ki tudja szűrni a saját és a baba gondolatait. Gondolok itt most a topikra, konkrétan :)

vicger
 
 


dorkamartini, a név miatt.

Gyerekként én nagyon utáltam h a név napom egybeesik a szentestével,ráadásul a szülinapom is ősszel volt.Én szerettem volna ha valamelyik jeles esemény tavasszal lett volna.gyerekként nyárra mindig ki kellett könyörögnöm dolgokat,mert nem volt egy szüli vagy népnap amire ajándékba kérhettem volna.Mostmár annyira nem izgat.DE míg én néhány embert felköszöntök a nevenapján,úgy ők az enyémet elfelejtik,mert dec.24. a szentestéről és ajándékokról szól.

Gyerekkorom legutálatosabb mondata,ha szóbakerült a névnapom:annyival több ajándékot kaptál,csak együtt adtuk oda.
Remélem ezt nem tartjátok önzőségnek?! :cry:

sutimano76
 
 


Tisz, nekem valahol van a Nandu kendőről jó pár megkötési mód, ha megtalálom bescannelem, s majd felteszem a picasás dokumentumok közé, így frankón elérhető lesz mindenkinek!

Süti tényleg szívatás az Éva és Ádám névnap :? Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy Gergőével együtt tartjuk Vicáét novemberben. S így mindenki kap ajándékot minden alkalomra :)

vicger
 
 


Vicger a Nandus kisfüzet nekem is megvan,de nekem "élőben" kéne látnom/megtanulnom.De köszönöm.
Megyek aludni.Jó éjt!

Kép

Kép
tisz
 
 


Vicger az jó ötlet,de az se saját ne feledd.Ja és Ádámból van még legalább egy ,de lehet h több névnap.

sutimano76
 
 


Én is elteszem magam holnapra, Ati elég nyüszögősen alszik. Jó éjt! :)

vicger
 
 


Jó reggelt!

Anna jelentkezz!!!!

Kép

Kép
tisz
 
 


Jó reggelt!

Hogy mennyit tudtok írni este :roll: :roll: :roll: :roll:
Én már 8-kor kidőlök... kisgyereknek korán ágyban a helye... le is fektetem a bébimet időben :lol: :lol: :lol: :lol:

Süti
Nem kell minden vizsgálatot megcsináltatni!
Ezek különböző kombinációban vannak :wink:
Nézd meg, hogy melyikben mi van... és sok helyen (pl. Kelet-Magyarországon, akiknek az "AFP"-jét a DOTE laborjában vizsgálják) már nem csak AFP-t néznek, hanem azokat a markereket, amik a négyes tesztben vannak...(itt már évek óta ezt nézit TB-s finanszírozással)
Ezért mondom, hogy érdemes megkérdezni doktort, védőnőt, hogy helyileg mit néznek!


Rooming-in
DOTE az első bababarát kórház volt az országban
:wink:
Itt minden szoba babás. Viszont van rá lehetőség,hogy anyuka beadja a gyereket az újszülött osztályra...

Bocika is nagyon várt baba. Én már kezdtem komolyan depressziós lenni, mikor komoly próbálkozások után 1 év se vezetett eredményre :cry:
Gyorsan kértünk is orvosi segítséget... a vizsgálatoknál kiderült, hogy csak lombikos babánk lehet...
Ezek után csoda lesz, ha Bocikát elkényeztetjük? :oops: :wink:
Vendég
 


Fórum-skype
Valahogy olyan "kirekesztőnek" érzem, ha a skypon írnátok. :cry:
Persze, adódhat néhány olyan téma, amit X. és Y. úgy könnyebben tud megbeszélni. Viszont maga a fórum lényege hallna meg akkor, ha minden ott zajlana... és ott nem tud visszaolvasni az, aki nem az egész napját tölti a net előtt :cry:
Vendég
 


Jó reggelt!

Gergőm elkapta a hányós-hasmenéses nyavalyát :evil: nagyon remélem,hogy Atit elkerüli :shock: :shock: :shock:



mabe
egy szülőnek az a dolga, hogy kényeztesse a gyerekét :) Hisz azért született meg, mert a szülők nagyon szerették volna, nem igaz? Egyébként is, maximum 2 évig lehet őket babusgatni, mert onnan már a "tegyél le" korszak jön, majd szépen lassan haladunk a hagyjál békén felé :) Lásd kamaszkor :)

Anna
, nagyon jó lenne tudni, hogy mi van veletek!!

vicger
 
 


Sziasztok!

Mindent elolvasgatok, csak rohannom kell!

Csináltunk tegnap képeket...

Szóval íme az amúgy sem pici Csoki-poci... :? :oops: Kép Floranan és Csoki 11+1
floranan
 
 


Jó reggelt!

Babakocsi: ikresben iszonyat drága a fent felsorolt kívánalmaknak megfelelő. :roll: De én már kinéztem, már csak pénz kéne rá. :lol:

Baba-mama szoba: még nem szültem, nem tudok nyilatkozni. Én azokat sem vetem meg, akik mondju éjjelre beadják, mert otthon már nem lesz hova adni és szerintem nem árt kicsit pihenni. És azt sem találom jónak, hogy sok helyen 4 ágyasak a rooming inek, a babák felébresztik egymást, és anyukákat. :roll:

Írtatok még a külön szobáról is. Hozzánk a két baba tuti nem fér be a hálóba. Mármint két kiságy, vagy bölcső. Az ágyunkba nem tenném őket, az uram még rám is rámfekszik úgy, hogy észre sem veszi. A másik szoba 3m-re van a mienktől, lesz légzésfigyelő, bébiőr és majd én megyek hozzájuk.
Én fontosnak tartom, hogy a hálószoba a szülőké legyen.

KépKép
zsófikukac
 
 


Szépséges jóreggelt kismamik!!!!

Nektek milyen a hangulatotok??? Nekem rémes.....Lehet az idő miatt van ,vagy a hormonok miatt, de bőghetnékem van tegnap óta (pedig semmi rossz nem történt velem)

Ti is éreztek így néha? Vagy én vagyok túl érzékeny?? :)


Petra
csikipetra
 
 


Jó reggelt!!!

Aztamindenségit,milyen traccsparti volt itt este.Csatlakozom Mabehez,nekem este 8kor már folyik a nyálam a párnára,olyan álmos vagyok.

A neten van egy csomó Nandus video a megkötésekről.

Külön szoba:Dani újszülött korától a saját szobájában alszik,soha nem aludt velem(velünk).Épp a múlt héten jött át,és az esti beszélgetésbe belealudt mellettem,így a férjem a nappaliban aludt a kanapén.Amúgy ritkán van ilyen.Juniornak is külön szobája lesz.Meglátjuk,most hogy alakul.

Floranan,alakul Csoki poci.Csini vagy.

Vicger,Gergőnek jobbulást,remélem hamar meggyógyul.Te pedig vigyázz magatokra,el nem kapd!

Kép
v.andi
 
 


Sziasztok, jó reggelt! Már egy órája olvasok, és most értem a végére.

Nem ér ilyen idézeteket rakogatni ide, mert az ügyfelek hülyének néznek,hogy mitől csillog annyira a szemem :)

Egyébként ezek az idézetek alátámasztják az eddigi nevelésemet, és a családom hülyeségét is. Én ugyanis a fiamat nem hagytam egy percre sem egyedül. Normál szülés volt, hasra tették, apa elvágta a zsinórt, a fiam hasba pisált és aztán őt is elvitték méregetni, de annyira nyugodt volt utána apa ölében... aztán még 2 óra örzőben, de ott is ott volt, csak amikor engem 2 óra után elküldtek zuhanyozni akkor vitték le a csecsemő osztályra, és azt mondták mire a szobában leszek ott lesz Janó is. Nem volt ott, így én hajnal 4-kor elindultam megkeresni a csecsemő részleget, hogy adják vissza a gyerekemet és aztán egy percre sem hagytam egyedül. Sajnos sárga lett, de még oda is elkísértem és ott ültem mellette míg kék fény alatt volt, a csecsemősök röhögtek rajtam,hogy már ott a székben aludtam el, de akkor sem mentem sehova.. A szopi nem ment sajnos ( nem részletezem). Aztán otthon ez folytatódott, házi munka nuku, csak baba, hónapokig, csak esete mentem a konyhába, amikor apa már otthon volt. Jancsi nagyon jól érezte így magát, nem tudta magát álomba sírni, mivel sosem sírt, egész nap bámultuk egymást, fogdostuk egymás kezét, puszilgattam stb.

De ebből lettek konfliktusok apával, mert ő a konzervatív , az idézetbe szereplő nevelést gondolta volna jónak.

Aztán amikor sikerült végre egy napirendet kialakítani már jól alakult minden, de ez is a gyerek igényei szerint alakult ki, nem a mosatlan mennyiségének függvényében. :D

Na jó hosszú lettem , bocs!
babcika
 
 


Petra!
Nekem magne b6-ot kell szednem, és azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. :wink: A tv-ben is stresszcsökkentőnek reklámozzák, persze én nem erre, hanem a magnezium miatt a (egyenlőre nem létező) keményedésekre szedem. :wink:

Szerintem ilyen hülye időben normális, ha rossz a kedved. :wink:

KépKép
zsófikukac
 
 


Kérdezni akartam már, hogy ki szed magne B6-ot, és hányat/nap?

Nekem is ajánlotta védőnő. Napi 3-at. ajánlott de csak egyet fogok bevenni./nap
babcika
 
 


Tényleg,ha már magne B6. Muszáj szedni???
ÉRtem ezalatt,itt van a táskámban mindig,de nem érzem,hogy kellene.

Kép
v.andi
 
 


Köszi Vandi :)

Én feszültebb nem vagyok, csak az állandó álomkór.....
floranan
 
 


Én 3x1-et szedek, de csak azért mert ketten vannak, nagyobb a terhelés odabent. :wink:

KépKép
zsófikukac
 
 


Sziasztok,

Köszi a segítséget!! Munka után akkor rohanok a patikába Magne B6-ért.Elég napi egyet bevenni, ugye? Az elevitet is nagy kínkeservvel tudom bevételezni , van, hogy kihagyok egy-két napot, annyira utálom a tablettákat ( ez valami gyerekkori rossz beidegződés lehet nálam,mert mindig úgy tuszkolták belém a pirulákat...... )

Az UH-s képek és a pocik nagyon édesek!!
Majd én is igyekszem fotózni és küldeni!

Petra :D
csikipetra
 
 


csikipetra, elevit helyett igyál Hipp Natalt! Az nem tabletta, hanem folyadék ;)

Magne B
, én napi egyet szedek, a görcsölésre, ha erősebbek a görcsök, vagy nem múlnak akkor kettőt.

Hangulat: béka segge alatt 100 méterrel.... Elegem van.

Andi, igyekszünk nem el kapni, sanszos, hogy megússzuk, eddig még semmi tünet nincsen.

vicger
 
 


gyerekek bejött a tegnapi jóslat!

eur: 320
chf:219

:cry:
babcika
 
 


Nem tudom meddig nem lép a kedves kormányunk, folyton csak a hülye csomagok, ahelyett, hogy kihúzná az országot a szarból, ami a dolga lenne. Ha meg nem megy nekik, miért nem mennek a pi--ba? :evil:

Bocs, nem akartam politizálni, de rengeteg ember, család rá fog erre menni.

Nekünk szerencsénk van, csak az én kocsim svájci frankos hiteles és szerencsére fix havi törlesztőrészletű, a futamidő változik.

KépKép
zsófikukac
 
 


Nekünk kocsi, lakás chf-es, és ráadásul mindkettőt nagyon alacsony (150 Ft/chf) árfolyammal vettük fel. :(
babcika
 
 


Babcika!
:cry: :cry: :cry:

KépKép
zsófikukac
 
 


Mi még most állunk hitelbírálat alatt.............remélhetőleg most már hamarosan folyósítják.(
eurós alapúnál döntöttünk, kiváncsi leszek mi lesz belőle.........Egyenlőre a törlesztőrészletekbe bele sem merek gondolni.
Tiszta horror.......
csikipetra
 
 


De a lényeg, hogy a babáink szépen fejlődnek, és velük minden ok. Ez feledteti velem a gondokat :)
babcika
 
 


Köszi Vicger, utánanézek, a Hipp Natal-ra még alszok kettőt.
Elevitből még van egy rakással és jó lenne ,ha nem vészne kárba.

Magne B6-ért megyek.

na páááááá

Kellene dolgoznom is, mert a főnököm előbb-utóbb beszól :evil:
csikipetra
 
 


Petra!

Eladósodni most jó! ( sosem, de inkább most)

Hiszen ha most akarsz felvenni mondjuk pl: 5milliót akkor azt a mosani 320-al osztva a lakásra 15625 Euro lesz bejegyezve, és akkor ha lemegy az árfolyam ( bizakodó vagyok) mondjuk csak 280 -ra akkor már 4.375.000 Ft.-tal fogtok tarozni.

Reméljük így lesz és akkor csökken a törlesztő részlet is.

Egyébként azért ilyen hosszúak most a hitelbírálati idők,mert a bankok ilyen magas árfolyam mellett nem szívesen folyósítanak, hiszen ha lemegy az árfolyam a fenti példa szerint ők buknak.

Hitellel foglalkoztam nov-ig innen tudom. Szeptemberig 3 hét volt egy lakáshitel elbírálása, most 3 hónap.
babcika
 
 


Nekünk a házhitelünk euro alapú,a két kocsink chf.Nyögjük,decemberben adósodtunk el 25 évre.

Petra,drukkolok,hogy mihamarabb megkapjátok a hitelt.Mi tavaly áprilisban kezdtük egy banknál a házunk hitelét intézni.Folyamatosan azt mondták,minden okés lesz,majd novemberben közölték,hogy bocsi,mégsem adunk pénzt.eladatták velünk a lakást,mert a szoc.polt is szerettük volna felvenni,így hontalanok lettünk.Nem kívánom senkinek,hogy ott az álomházunk,ami már le van foglalózva,önerőzve,a mi ízlésünknek megfelelően van kialakítva,és nem költözhetsz be.Nagy küzdelmek árán a férjem dec.23-án 10-kor írta alá egy másik banknál,így délben már költöztünk.Most nyújtottuk be a kár igyényünket,mert a szoc.polt elbuktuk.Remélem lsz belőle valami.

Kép
v.andi
 
 


Babcika kezet foghatunk, nekünk 2 misi hitelünk van chf -ben. Tavaly nyáron vettük fel... A törlesztő már simán duplázódott... ráadásul csak 4 évre vettük fel, tehát nem 10ezret fizetünk havonta :S :S

Konkrétan a f.. ki van :evil: :evil: :evil: :evil:

vicger
 
 


A mienk is Vicger.

Nem értem Andi miért buktátok el a szocpolt?
babcika
 
 


Csajok létezhet, hogy én érem a babó mozgását. Néha mintha kipukkanna egy kis lufi hasamban.Tuti nem a bélrendszerem!!! Az más. Janóval is ilyet éreztem kb. 16 hét körül, de ilyen hamar 12hét + 3 nap???

Többgyermekesek segítség?
babcika
 
 


Bacika,azért mert kicsúsztunk az időből.A lakás adásvételi szerződésének dátumától asszem 180 napig lehet igényelni.Velünk pedig addig szívóztak,míg elbuktunk kettő-négyet :evil:

Kép
v.andi
 
 


Babcika,a második vagy sokadik babát hamarabb lehet érezni.Danit én is a 16 héten éreztem először,de Juniort már én is éreztem egyszer kétszer.

Kép
v.andi
 
 


De ennyire f*szok voltak. A következőt kellett volna tenni szerintem, de késő bánat. Kellet volna kérni egy eredeti állapot visszaállítást, hogy visszaléptek a lakás vásárlástól. Aztán amikor megvan a bank aki tuti ad hitelt akkor új adásvételit kötni. Nálunk nem egy ügyfél tette meg ezt. A főnökasszony szerint járható volt ez az út.

De most már harcoljatok, és ne csak 2.4-ért, hanem szedjetek össze minden sérelmet.

Drukkolunk!!!!
babcika
 
 


Bacika,kicsivel több kártérítést szeretnénk,mint a 2,4, mert miattuk albérletbe kényszerültünk,és a fundamentánkat is elindították,pedig még hitelünk sem volt.Nem leszünk telhetetlenek,nem akarunksokat,csak amennyit elvesztettünk.Junior pedig az adu ász,hogy nem csak a ház miatt akartuk azt a szoc.polt 2 gyerekre.

Kép
v.andi
 
 


Így van, és fel ne adjátok ,a banki jogászok többsége szemét dög, de megfoghatóak!
babcika
 
 


Kösz a babás választ is, akkor remélem én is a picit érzem. A fura az volt csak amikor Janót megszültem utána még néhány hónapig éreztem őt is pedig már kint volt.

Kicsit zizinek tűnhetek, de tényleg:D
babcika
 
 


babcika nem vagy zizi :) ilyen szülés utáni "posztmozgás" :D nálam is volt :) Bár az oka ismeretlen számomra....
biztos ,hogy a babót érzed!

Andi, drukkolok én is!

vicger
 
 


Hitelesek, megértem aggodalmatokat....nem tudom hol fog megállni ez az egész.

MagneB6 én napi4*1-et szedek, és most a vérvételen derült ki hogy a magnézium szintem a határ alatt van. :roll: Kíváncsi vagyok mit fognak rá mondani. Egyébként nem kell szedni, de én nagyon "hasfájós" vagyok. És szerintem napi egyet nem érdemes szedni, minek? Akkor inkább 2*1-et

Skype nekem sincs, és én is 8-kor már alszom.

Láttam a képeket, nagyon jók!!!!!! Majd én is töltök fel.

Kép
kata05
 
 


de érdekes ez a szülés utáni "mozgás".Na majd most odafigyelek, van e.Anno,21 évesen teljesen más felfogásban éltem meg a kismamiságot.

Kép
v.andi
 
 


Én is 22 voltam Andi, annyira más ugye, nagyon.

Én úgy vettem észre a szülés utáni mozgást,hogy éjszaka felkeltem rá, és tényleg ugyanolyan volt mint a 6-7 hónapban, aztán gyorsan odamentem a gyerekágyhoz megnézni a babámat, hogy akkor most mi is van :D
babcika
 
 


Babcika,össze se lehet hasonlítani.Most sem parázom,ahogy akkor sem,de érzésre egész más.

Kép
v.andi
 
 


Én 23 voltam, mikor a legnagyobb született :) 10 éve........ :)

vicger
 
 


Andi szabad megkérdezni ,hogy most hány éves vagy? Én 27., de ez az 5 év.... hát komolyodtam azt hiszem.
babcika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?