Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

csatlakoznék hozzátok, végigolvastam mind a 39 oldalt, és nagyon sokat segítettek már eddig is a történeteitekkel.

A nagylányom , Léna, 2004. január végén született programozott császárral. Elég macerás terhesség volt, ennek ellenére végig nagyon vidám és bizakodó voltam. A 20. héten elkezdett kinyílni a méhszáj, a vizsgálat utáni napon már dolgozni se mehettem, szigorú fekvést írt elő az orvosom, és napi 3X2 magnéziumot. Azán terhességi cukorbajom lett, de az se volt nagy baj, csak kicsi, diétával eléggé lehetett kezelni, bár a végén már csak 135 gramm szénhidráton voltam naponta. A következő móka az volt, a pici lány makacsul nem akart befordulni, csimpaszkodott fejjel fölfelé, mint egy kis majom. Végső "csapásként" a 35. héten beszüntette a növekedést, úgyhogy a 36. héttől kezdve a kórházban dekkoltam megfigyelésen. Az utolsó ultrahang elég sokkoló volt, 1600 grammra becsülte a babát. Ekkor az orvosom konzíliumot kért, megvizsgált a főorvos, aki kitapintás után grammra pontosan megsaccolta a súlyát, 2 kg fölött van a baba. Le kellett állnom a magnéziummal, de ettől nem történt semmi, végül a 38. héten megcsászároztak, avval az indokkal, hogy bent nem tud nőni, bújjon ki, majd itt. A császár napján borotválás, beöntés, infúzió, katéter hajnalban, utáltam minden percét. Aztán 9-től 13-ig vidám várakozás a szülőszobában, mert nem ért rá az aneszteziológus. Szerencsére ekkor már velem lehetett a férjem, 13 óráig vihorásztunk, kiolvastam a Magyar Narancsot, és nagyon éhes és szomjas voltam. Gerincérzéstelenítéssel nagyon hamar kint volt a baba, 2100 gramm és 50 centi kis csoda 9/10-es agparral. A férjem megfoghatta, de én nem kaptam meg, vitték rögtön melegedni egy inkubátorba. Másnap reggel fölkeltem, és tempómhoz képest rohantam hozzá, ültem az inkubátora mellett, és simogattam a kezét. Délben már megkaptam, volt spéci bevásárlókocsija, amiben volt melegítőpárna, amit a konnektorba kellett dugni. Rendes baba volt rögtön ügyesen szopott, de kapott tápot is a súlya miatt. A születése utáni 8. napon mehettünk haza, onnantól kezdve 8 hónapig csak tejet kapott. Most 5 éves közepes óvodás (öndefinició), tüneményes kis pukkancs.

A második baba bármikor megérkezhet, a 37. hétben vagyok. Ugyanavval az orvossal szülök akivel a Lénát, főleg, hogy magától kérdezte meg félidő tájékán, hogy hogy szeretnék szülni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eveta 2009.03.04 23:08-kor.

Kép

Kép
eveta
 
 


Háziboszi: szánom-bánom, rólad megfeledkeztem :oops: Neked is nagyon drukkolok!!!

Eveta: üdv köztünk! Nem semmi, hogy mind a 39 oldalt végigolvastad :wink:

Kép
Kép
evicuska
 
 


Kicsit mintha be lennék szűkülve mostanában :D

Hogy kell a vonalzót feltölteni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eveta 2009.03.04 23:09-kor.

Kép

Kép
eveta
 
 

 
 

Sziasztok!
Szia Eveta!
Üdv itt! Az a nem semmi, végigolvasni az összes oldalt! :D
Ez a terhességed problémamentes? Jó sok mindent kifogtatok az elsőnél, nem semmi! Hol szültél, illetve fogsz most is? Kisfiút vagy lányt vártok? Vagy nem kérdeztétek meg?
Nem vagy beszűkült, szerintem senki nem tudta itt rögtön, h hogy kell vonalzót csinálni. Szóval, rákattintasz annak a vonalzójára, amelyik a legjobban tetszik, ez elvisz a honlapjukra, ott csinálsz olyat, amilyet szeretnél. Küldenek az emailodra egy kódot, azt kell bemásolni a profilodban. És ennyi. Menni fog! :D

Borg!
Idegesnek nem kell lenned, bár tudom, h ezt könnyű mondani olyannak, aki nem 39 hetes terhes... :D Ha megbízol a szülésznődben és ő javasolja a koktélt, akkor hajrá! De tényleg érdekes volt, amit arról írtál, h ki vagy te, h beleavatkozz a dolgok menetébe. Nekem ez nem is jutott eszembe. Anno, bár alig bírtam már magam, de Á-nál a lépcsőzésig jutottam, Mikinél meg sehová, csak a jeleket figyeltem eszelősen. Fura, h eszembe se jutott, h tehetnék is vmit. :D Viszont, amikor az ember feje felett lebeg, h "nem szabad" túlhordani a babát (vagy csak biz. ideig), akkor óhatatlanul igyekszik mindent megtenni.

Na, most megyek alukálni!
Üdv: Viki
Vendég
 


Eveta! Üdv itt! Nem semmi a történeted! Most rendben volt/van a terhességed?

Belépsz a profilba, azon belül aláírás - ide kell bemásolnod a vonalzód kódját.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Köszönöm, mindjárt megpróbálom.

Felerészben problémamentes. Amikor megtudtam, hogy sikerült összehozni a tesót, elég hamar eldöntöttem, hogy nem megyek vissza dolgozni. Tanárként nem akartam se a gyerekekkel, se a kollégákkal kiszúrni, hogy év közben lépek le. Meg azt is átgondoltam, hogy akkor a nagylánnyal nem tudnék eleget foglalkozni. Szerencsére nagyon támogató munkahelyem van, mindenki gratulált, és semmi lelkiismeretfurdalás-keltés nem volt. Gondolom ennek is köszönhető, hogy a méhszáj zárt maradt végig. A baba nődögél, ő se túl nagy, de Lénát már hetek óta megugrotta, a múlt héten a szonográfus szerint minimum 2300 gramm volt. Szépen meg is fordult, a nagylányom megvuduzta, gondoltam, ha többen mondjuk, hallgat ránk. A terhességi cukor megint előjött, de már rutinos diétázó vagyok, most sem kellett inzulin. A diabetológiát messze elkerülöm, nem tesz jót a vérnyomásomnak, de vettem egy cukormérőt, és itthon méregetem magam naponta többször. Plusz érdekességként viszont kicsit megborult a pajzsmirigyem, kapok rá hormont, járok endokrinológiára havonta, holnap lesz randim ott. Közben még volt egy HPV-gyanú, de már elmúlt.

A macerák és előzmények miatt most már hetente kétszer járok kontrollra, nst és flowmwetria, és a dokim is mindig rámnéz, de az utóbbi két hétben csak a leleteket nézte és csevegtünk. tegnap nagyon megdicsért, meg van elégedve velem és a babával, ami gondolom neki is megnyugvás a sok kicsi bajjal, nem csak nekem.

Mindez a Szent Imrében, Csabafi Csaba doktornál. Nagyon ijesztő, hogy ha nincs fogadott orvosom, aki rendesen foglalkozik velem, akkor a december eleji vacak pajzsmirigyleletemmel mostanra adtak volna időpontot az endokrinológiára.

Valószínűleg kisfiút várunk, de már kislány is volt, mostanra meg annyira összecsomagolta magát, hogy a combcsontját se egyszerű megmérni. Benedek lesz vagy Helga.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eveta 2009.03.04 23:48-kor.

Kép

Kép
eveta
 
 


Szép jó estét mindenkinek!

Üdv itt Eveta!
Grat ahhoz hogy visszaolvastál sok-sok oldalt! Bár ahogyan visszaemlészem, amikor rábukkantam a babanetre, akkor én is "faltam" az oldalakat! Ezt a topicot nem tudtam végig visszaolvasni....de még most is néha visszamegyek és olvasgatok, ha van időm.
Én is kíváncsi lennék azokra a dolgokra, amelyeket Rétes kérdezett!

Borgmama!
Most, hogy Rétes is felhívta a figyelmet erre a "bele nem avatkozni"-dologra, bennem is szöget ütött: én is hasonlóan éreztem akkor, amikor megfogadtuk a szülésznőmet! (akkor még nem tudtam, hogy császár lesz, csak rá pár napra) Ő is felírta nekem a homeós bogyókat, meg is vettük, csak már nem vettem be őket....szóval én a homeós bogyókkal kapcsolatban éreztem így. Meg a koktéllal is valszeg így vagyok. De aztán legközelebb lehet, hogy alkalmazom őket.

Boszi!
Köszi a bátorítást! Megnyugtató, hogy nem csak az én gyerekem eszik nagyon keveset. Ma éppen az egyik barátnőmmel beszéltem és az ő kétéves kisfia 10,5 kg, az én Hunorom pedig a 11 hónapjával 9 kg...

A fogi áttört! Remélem, most egy darabig nyugi lesz!

A kajával kapcsolatban: Huncut valahogyan nem lelkesedik a sós ízért, alig kóstol bele a főzibe, zöldséges-húsos pépbe, inkább a mi kajáink érdeklik, de azok sem mindig és csak 5-6 kanál erejéig.

Már két hete (vagy több is???) voltam edzőteremben (kardio ilyesmi) de rá pár napra estem egy jót a székről pakolás közben, szereztem hatalmas lila foltokat. Ezért nem mentem, majd mindig közbe jött valami....jajj pedig kellene valamit csinálni! Valszeg egy női tornára megyünk el az egyik kismama-társsal. Csak el kellene már jutni....

Hétvégétől anyukáméknál leszünk több mint 1 hétig!
Már nagyon várom!!!!

A férjem éppen most tart haza, egy rádiós műsorban élő adásban beszélgettek vele...hú de izgultam érte, ez volt az első! Engem is meghívott a barátnőm legközelebbre! Javasolt egy témát: császár...császár után normál szülés ilyesmi....van kedve valakinek velem tartani? Hmm? Ez komoly!!! Gödöllői rádió...Témajavaslatok???? Bocsi, hogy nem illik ide, de gondoltam felhívom valamelyikőtöket egy keringőre... :wink: :lol: :lol:

Békés éjt!
borakata
Vendég
 


Sikerült, jaj de jó!

borakata, az én pici lányom kifejezetten jó evő, de még ő is csinál olyanokat, hogy napokig csak folyadékon él, 11 hónaposan csak 8,3 kg volt. Ő is sokkal jobban szerette a rendes ételeket, mint a babapacsmagokat, 1 évesen nem lehetett kicsavarni az olivabogyót a kezéből. Azt is megcsinálta, hogy másfél évig nem hízott egy grammot sem, viszont nőtt, mint a gomba.Most 19 kg és 116-os ruhákat hord. Az óvodában hol azt mondják, hogy dupla kajapénzt is kérhetnének, annyit eszik, hol azt, hogy olyan kis étvágytalan, csak egy egészen kicsi főzeléket evett ma.

Kép

Kép
eveta
 
 


sziasztok!

üdv eveta szerintem menni fog ez simán mint mindenkinek. ill a próba lehetősége már jó dolog az az orvos már jó és a helyzet is.

mindig olvaslak benneteket de egyszerűen írni nem jutagyi kapacitásom
hülyeségekkel meg nem akarlak tömni benneteket!

hajrá mindenkinek aki a csoda előtt áll hogy gyermeke születik mindegy hogyan csak jó élmény legyen és elfogadható számára.

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Sziasztok!

Üdv Eveta!

Azt hittem, véget ért a betegség hadjáratunk, tegnap vittem vissza kontrollra Gábort. Nála mindent rendben találtak. A kicsinek kicsit nedvedzett a köldöke, meg a füle, gondoltam őt is megmutatom a gyerekorvosnak. Hát ekkor majd elájultam, mikor közölte, hogy azonnal vigyem a kórházba, mert valószínű átszakadt a dobhártyája!
Rohantam a kórházba vele, ahol meg is állapították a heveny gennyes középfülgyulladást. Csak azt nem értem, észrevétlenül hogy alakulhatott ez ki????? Olyan nyugodt baba, igaz pár napja kevesebbet aludt mint szokott!
Kapott antibiotikumot, holnap kell visszavinnem!

Más:
Borgmama üzeni, hogy megitta tegnap a gyömbéres koktélt, ami szörnyű volt, ma hajnalban pedig a bábakoktélt. eddig még semmi hatást nem észlelt a hasmenésen kívül!!!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


b.tünde szia,jobbulást a kicsinek.hogy vagytok amúgy?mikorra tervezed a 4.picit?vagy nem lesz több?

mó73
 
 


Szia Momó!
Majd kb.2-3 év múlva tervezzük a 4-et!!!
A "leírtakon" kívül köszi jól vagyunk!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Tünde, szegény picid, remélem, hamar rendbe jön. De ezek szerint nagy fájdalmai nincsenek? Nem tudom, szabad-e ilyenkor melegíteni, de a cseresznyemag párna erre is jó.

Ma eltölthettem 4 remek órát a kórházban, főleg várakozással. A baba nem nagyon strapálja magát, hogy nőjön, viszont a flowmetria teljesen jó és a lepénynek sincs baja. Azt ugyan nem nagyon értem, hogy az egy hónapja II.-es típusú lepény hogy lett mára I-es, de mindenesetre eléggé megrendíti a hitemet a szonográfiában.

Még egy hét biztos haladék, akkor lesz újra ultrahang, rá kéne beszélnem a babócot, hogy jövő hét közepén induljon el, majd kinn felhízlaljuk.

Kép

Kép
eveta
 
 


szia b.tünde,szerinted 40éves korig lehet szülni?neked mondták,hogy lehet 4.császár?egy ismerősömnek júni-ba lesz a 4.császija ,de nagyon fél.

mó73
 
 


Jó estét!

Eveta, üdv a klubban, hízik a májam, hogy valaki 39 oldalt képes visszaolvasni belőlünk (ebből - nagyzolás nélkül mondhatom - jóóó sok zsolkát kaptál :oops: ) :D Minden esetre jobb belépőt nemigen választhattál volna :wink: A szülésleírást pedig hálásan köszönjük. Nem semmi élmények, gratulálok a viszonylag könnyed megélésükhöz, de nagyon komolyan! És persze akkor most már arccal előre, reméljük, Magyar Narancsra ezúttal nem lesz szükség :lol: (Nahát, ilyen nevű dokit! Nem sokat agyaltak a szülei annak idején... biztos gyors szülés volt :roll: )

Tündi, ajjjajaj, szegények! Hát ez tök durva. És tényleg semmi jele nem volt? Kevesebbet aludt....jó vicc, anya legyen a talpán, aki ebből gyanakszik! Ennek alapján az enyimeknek párnaponta kórházban lenne a helyük :? Remélem, használ neki is az antibuci, és hamar túl lesztek rajta. Minden esetre tök jó, hogy a gyerekorvos látta és meglátta!
És már a negyedik gyerkőt tervezitek? Az igen, minden elismerésem! Jó, hogy vannak ilyen családok. (Hátha még mi is eljutunk idáig :) - ugye Megymag-hadnagy? Ha jól jönnek ki a napok...)

Borakata: azta, híres lesz a férjed! És miről beszélt? És jól sikerült? Hallottad? Csuda izgi. (Gödöllőn van rádió? :shock:)
Hát én biztos nem bátorkodnék ilyesmire, de agyalni szívesen beszállok, ha az segít. Jó kis téma :wink: Pl. szívesen hallanám megszólaltatva a "paráztatás" témát, és azt, hogy mi fáj igazából a császárban egy csomó kismamának (amikről itt beszéltünk sokat: hogy elviszik a babát, hogy folyton csak a végletekről beszélnek ilyen "de hát az a fontos, hogy egészséges legyen" szintű szólamokkal, hogy nem hallgatják meg a fájdalmát, csak azzal "nyugtatgatják" kérés nélkül, hogy így is pooont ugyanolyan jó anya lehet - ki mondta, hogy ettől fél mindegyikünk???, hogy nem kiváncsi rá senki, hogy nekem miért volna fontos/jó érzés simán szülni, és nem értik, hogy én sem gondolom, hogy bármi áron...). Folytassátok...

Lányok, nálatok is rettenetes volt a mai éjszaka, vagy csak mi szívtunk? A mostanra már egész éjjelt átalvó fiam ma 6x!!! (de az is lehet, hogy 7x, egyszer elveszteni véltem a fonalat... franc érti, tízes számkörben mindig jó voltam) ébredt éjjel, minden megfogható ok nélkül, mindannyiszor sitty-sutty vissza is aludt ugyan, én viszont nem. A lánykám meg rekordokat döntögetett rövidtávalvásból: átlag háromnegyed óránként nyivákolt. Hamar landolt mellettem, de ez sem segített sokat, így vízszintesen virrasztottam, mert mire végre visszaaludtam volna, már ébredt is, vagy ha nem, akkor a bátyja. Jó, kicsinek legyen talán a foga. De azért botrány! Egyébként ma nap közben sem tudott igazán aludni, bár egyébként nem volt nyűgösebb, mint máskor. Őszintén remélem, hogy neki nincs valami titkos kehéje... :?

De most már közelít a jól megérdemelt éjszaka. Egy másik. Egy jobb. Dentinoxos, duplakajás, durmolós.

Kép

Kép
zsolka
 
 


zsolka, melegfront, reméljük csak ennyi. Az én lányom olyan volt, mint a levelibéka, amíg az óvoda felül nem írta, hogy mennyit alszik. Frontok, légnyomáscsökkenés, közeledő vihar, mindent bejelzett vagy elalvás előtti vigasztalhatatlan sírással vagy sűrű ébredéssel. Egy barátnőm kisfia meg a napkitörésekre érzékeny, el tudjátok képzelni, mire erre rájöttek :P

Kicsit kiütöttem magam ma, óvoda után még motoroztunk Lénával 3/4 órát a Népligetben. Lehet, hogy vasárnap elmegyünk a Planetáriumba megnézni a Süni és a csillagokat, azt már 4 éves kortól ajánlják. Próbálok még pár kultúrprogramot szervezni szülés előtt, mert aztán pár hétig ugyse lesz esélyünk ilyesmire. Még az sem teljesen tiszta, hogy fog hazajutni az óvodából minden nap a gyerekágy alatt.

Kép

Kép
eveta
 
 


sziasztok,
köszi a drukkot mindenkinek!
Eveta üdv itt és grat a babához!

A gyömbéres koktélt lányok felejtse el mindenki! annyira rossz, hogy azonnal visszaköszönt, pedig még a felét sem ittam meg.
A ricinus ehhez képest olyan mint a vaniláskarika (isteni). na jó ez túlzás,de azt gond nélkül meg tudtam inni.
Eredmény némi hasmars, és ennyi. ctg ok, fájásokat is mutatott, de a doki szerint nem a tágulósak,túl hamar "lelapulnak".
(Nem is fájtak igazán.)
Méhszájam bár puha, de zárt, és még hátra is hajlik, nagyon semmi jele a szülésnek. Ezért a dokim császáros labort kért (az ellenanyag a leglényegesebb ebben), ami miatt ma hazajöttünk vidékre (a házidoki ingyen kiirja, a doki méregdrága magánlaborba akart volna küldeni....). Elvileg keddre megvan az eredmény, szerdán du kéne befeküdnöm,csütörtök vagy péntek (12-e vagy 13-a) császár.

A ctg elég érdekes volt a kórházban, a 3 gép közül a legrégibb-ócskábbat "kaptam", a baba jeleit néző tappancsot nekem kellett a pocakomon tartani félórát... állandóan elcsúszott-elmászott :o
Újabb ctg és uh hétfőn.

A szülésznőm egy kincs, az tuti. Megvigasztalt, biztatott, pzs-t, Bach-cseppeket adott és homeós golyócskát is, hogy megnyugodjak. A bábakoktélt kétnaponta ihatom, a Barbamami-féle homeóst, azt minden nap próbálhatom (tényleg, azt lehet elszopogatni simán ahogy a többi szert, - a c potenciálosakat kaptam-, vagy muszáj vizben feloldani?)-.
Hát ezen már nem múlik, megteszem amit lehet, de már nem számitok semmire. Annyira rossz volt eddig is minden reggel azzal kelni, hogy na ma éjjel se mentem szülni, hogy inkább max meglepődök ha mégis elindulnánk.
(eléggé magamba zuhantam ma, hogy nem hogy a szülés nem indul be, hanem még egy icipicit se tágulok, amikor pedig megittam azt a sok vackot stb...)
Apát is bevetettem tegnap, és amikor csak lehet, be is fogom. Nem is volt rossz ;) Annál később kezdődik a 6 hét kötelező elvonás.

Kép
borgmama
 
 


Tündi, köszi a tudósitást!!!
egy arany csaj vagy remélem tudod :) :)

Eveta, szép neve van a kislányodnak :) enyémpocakmanci is Léna lesz... ha kibújik végre....

Kép
borgmama
 
 


Borakata, a mindenit! gratula a férjednek :)
hát vbac-ben re ngeteg téma van... szokások itthon és külföldön, régen és ma, kórházak eltérő gyakorlatai, stb stb stb...

képzeljétek anyám tök normális, biztatott nagyon. mivel hogy én is vbac-el születtem, és hát csak orvos ő is, sokat számit nekem hogy ennyire pártolja hogy rendesen szüljek.

Kép
borgmama
 
 


Bormamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Ne röhögtess a pzs-jeiddel, jó? az még egy hét! EGY hét, az naaaagyon sok! nyugi! Hivatalos álláspont szerint én 40+4 re szültem, neked tegnap volt csak terminus. De a hszodból ítélve te csak most jutottál a valódi elfogadásig. Látod ez kell! (Amúgy én dettó így voltam, 6-án a terminus napján nagyon kiborultam, aztán 3. napon sikrült belül lenyugodnom és inkább azzal törődnöm, hogy a hátralevő időt kellemesen töltsem el) Szervezz inkább magadnak végre valami jóleső programot, egy jó színházat, mozit, mert jó ideig úgysem fog menni. És talán sokáig most lehettek utoljára kettesben.. vagy egyedül, ahogy akarod. Én már csak tudom. Lelkiekben meg engedd el magad, ne görcsölj a szülés témán, túl leszel rajta így vagy úgy az már csak biztos. A lelki munka még nem ért véget, de ez most inkább a pozitív gondolatok ideje legyen, a megnyugvásé, a békesség, harmónia és a derű megteremtéséé. A külső körülményeinket nem, de a belsőket nagyon tudjuk befolyásolni és azok aztán utóbb többé kevésbé kihatnak kifele is. Imádkozni fogok ma este, hogy ez sikerüljön neked!

Zsolka! eszedbe ne jusson mostanában ilyen gondolat velem kapcsolatban!!! Most nem jól jönnek azok az említett napok :lol: Nálunk nem az éjszaka gáz, hanem a nappali Ábel, de nagyon. Kegyetlennül, így aztán nem is tudok mit mondani. Csak azt, hogy ő kezdte, kegyetlenül kiszippantyúzta az összes energiámat, és onnantól könnyű az út lefele.. nemtom értitek-e.
Szóval mostanában nem lennék felkészülve egy harmadik ördögfiókára. nem nem és nem asszem véglelg eldöntöttem a kérdést. Végleg, jó pár hétre :roll:

Eveta! Üdv itt! köszönjük, hogy kapásból leírtad a dolgokat, ez tetszik. Hiszen ez egy őszinte hely. És tetszik a hozzáállásod a második szüléssel kapcsolatban is. Ez bíztató és az is ahogy a dokid hozzááll, és megkérdezett.

BoraKata! Én szívesen elmennék veled beszélgetni erről, van itt elég kollektív tapasztalat. A gond csak az, hogy vidéki vagyok, Baranyából kicsit nehezen tudnék felugrani. Én őszintén szívesen elmennék, mert úgy érzem ezzel is lehetne segíteni sokakon. Mikor lenne ez a legközelebb?

Tündi! nagyon sajnálom szegény picúrt! jaj szegénykék, ők még olyan pinduriak, nem tudják elmondani mi a baj... Hát még ha nem is sírnak, nincs semmi tünetük...... anyuka honnan is tudhatná

Van viszont most egy gondolatom, amit megosztok veletek, és légyszi szavazzatok vagy nyilvánítsatok véleményt!
Én ezzel a fórummal kapcsolatban úgy gondolom, hogy két funkciója van: egyrészt, hogy segítsünk minden olyan társunkon, akik átélték azt a mit mi, szeretnének másodjára simán szülni vagy egyszerűen csak békésebb, számukra elfogadhatóbb módon megélni a gyermek világrajövetelét. Ezért fontos, hogy bárki számára elérhetőek legyünk. Másrészt jó, hogy vagyunk egymásnak és meg tudjuk osztani a mindennapokkal kapcsolatos dolgokat, család, gyerek/ek, férj, állás stbstb. Már "ismerjük" egymást egy ideje. De ezzel kapcsolatban néha nagyon sok mindent írunk, ami nem kifejezetten a „csak olvasgató” széles nyilvánosságra tartozik. Gondolom ti is látjátok a hozzászólások és a megtekintések közötti óriási különbséget. Nyilván mindenki tisztában van ezzel és talán nem írja le éppen azt, amit szeretne, pont ezért. Pedig ezek a beszélgetések bensőségesebbé tennék a társalgást.
Szóval e téren eléggé ellentétes érdekű a dolog. Lenne viszont egy megoldás. Mi korábban már voltunk hasonló cipőben, egy másik helyen fórumoztunk, anyukák, és hát egy idő után kellemetlenné vált, hogy a háttérben csak olvasgató "ismerős" leszedett valami infót és azt egyikünk kárára felhasználta. Ez a veszély itt is fennáll.
Na szóval, a G-portalon van lehetőség arra, hogy csak olyanok fórumozzanak, akik valóban regisztrálják magukat. Fontosnak tartanám, hogy mindenki megtaláljon minket, aki valóban segítséget vár, vagy csak egyszerűen szívesen megosztaná az élményeit velünk, így nyitva állna továbbra is a fórum mindenki előtt. Itt, ezen a helyen is lehetne odautalni hogy ott megtaláljon minket mindenki aki beszélgetni szeretne. De akkor lehet nézni, hogy kik vagyunk felhasználók és valóban hozzászólunk-e, a csendes olvasgatókat meg le lehet tiltani. Mit szóltok?
A technikai részleteit sajnos nem tudom, én elég béna vagyok számítógépes dolog terén, de ha ott meg tudtuk csinálni, akkor itt is működik. Ez persze csak egy felvetés. Semmi bajom nincs azzal, ha továbbra is így megy tovább, ahogy eddig. De akkor akkor marad a teljes nyilvánosság.

Kép

Kép
megymag
 
 


és hozzáteszem még azt, hogy hiába van virtuális nevünk, a hszekből és a vonalzókból simán, nagyon hamar ki lehet deríteni, hogy ki is áll mögötte. egy-egy ritkább gyereknév, egy lakóhely elpöttyintése stb stb.

Kép

Kép
megymag
 
 


Zsolka!
Volt más tünete is a babának, folyt a füle már pár napja. Na csak ennyi. Holnap remélem meglesz a bakt. leoltás eredménye!!!!

Megymag!
Az ötlet fantasztikus, csak valaki tudja kivitelezni.... Azt hiszem sejtem, mire gondoltál......

Nem is írtam Lányok, hogy a múlt héten voltam a 7 hetes kontroll-on.
Hát a dokim magánrendelése nem semmi. Rákszürést is csinált, óriási kivetítőn láttam a belsőségeim, plusz még hüvely Uh-ot egy szonográfussal. Profizmus volt a javából!!!!

Borgmama!
Ne izgulj, úgy is az történik, aminek történnie kell!!!!! Tényleg használd ki az időd, és élvezd a hátralévő időt!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!
Megymag!
Nagyon jónak találom az ötletedet a "magán" fórumról (kis ellentmondás, ugye? :D )! Gondolom ez úgy kivitelezhető, h vmelyikünk indít egy topikot a másik helyen, és mindenkit értesít róla, h hol működünk tovább. Hasznosabb is lehet ez a topik, hiszen azoknak, akiket tényleg csak a címben szereplő kérdés érdekel könnyen infóhoz juthatnak, nem kell sok "hülyeségen" ( :D ) átrágniuk magukat. Én úgy látszik nagyon naiv vagyok, eszembe sem jutott eddig, h mennyire kiteregetünk itt mindenfélét. Nekem még nem volt eddig semmi rossz tapasztalatom ezzel kapcs-ban.
A szavazatom tehát: mehetünk!
Megnézem a gportálon, h hogy lehet topikot indítani. Remélem nem kell hozzá 100 hozzászólás, vagy mi, mint itt. :roll:

Kata!
Nem semmi, h ilyen híres a férjed! Témáim nekem is lennének: vki tényleg hozzáértő mondja el, h van-e valóságtartalma és mennyi, h császár után nem lehet rendesen szoptatni. Hogy nem lehetne-e a császár sok negatív hatásának taglalásától teljesen kikészült kismamáknak vmi segítséget biztosítani, h fel tudják dolgozni magukban az eseményt. Hogy nem lehetne-e, h a szoptatós szószólók ugyanúgy szajkózzák azt is, h csaszi után is lehet ugyanúgy szoptatni, mint azt, h 1 évig szoptatni kell. Érdekes lenne annak is a végiggondolása is, h van-e reális esély arra, h az orvosok hozzáállása hamarosan megváltozik a császározási szokásaikban. (szerintem nincs) Az is fontos lenne szerintem, h a császározós orvosok indítékait világosan elmondják, ne csak mindig a legfelháborítóbb dolgokkal jöjjenek (nem akar éjjel bent lenni, stb), ami azért nem általános. És még lenne sok ilyen hasonló.
Magam részéről nem szívesen szerepelnék rádió adásban! :D

Tünde!
Egek! Gondolom, h majd' összeestél a dokinál!!! Jaj, de sajnálom a kicsi babádat! Szinte hihetetlen, h nem voltak nagy fájdalmai! Remélem hamarosan rendbe jön!

Borg!
Megymagnak teljesen igaza van! Most hogy már kicsit le tudtad tenni a görcsölést, próbálj élvezkedni, amíg lehet és amennyire ennyire terhesen tudsz! Szerdáig még bármi lehet! Ó, hát a Klinikán minden ctg gép olyan, h neked kell odafogni! És neked kell megkeresni a babát is, ha elmozogna, nem nagyon áll ott senki, h segítsen. Én azt gondoltam, h ez a természetes. Naiv, vidéki lány... :D

Zsolka!
Remélem ma jobb éjszaka van! Nálunk is a nappalok a gázosabbak, ma teljesen kimerültek az idegeim. Ebédkor egyik se ette meg a főztömet (pedig tényleg nem volt rossz), és itt teljesen ki is borultam. Kiabálás, nasi megvonás, stb. Össze kell szednem magam vhogy!
Andris álmodhatott is vmi rosszat, ami felzavarta az álmát, nem? Amúgy az a tapasztalatom, h minél szarabb az éjji alvás, még azt is tudja überelni a nappal. A kövi éjjelre azonban kifáradnak a kis drágák, és ált teljesen kiütve durmolnak.

No, megyek a gportálra tájékozódni!
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!
Na, én elnéztem a gportálra. Regisztráltam, ha úgy döntünk, h szeretnénk menni, akkor kitalálunk egy topikcímet az ottani tártsalgóhoz és én megcsinálom, rendben?
Szóval akkor mindenki mondjon erről a kérdésről is véleményt!
Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Eveta!
Köszi a reagálást! Mindig nyugtatom magam, hogy vidám, jókedvű baba és nincsen rossz közérzete, csak legutóbb a gyerekorvosunk azt mondta, hogy lehet, hogy felszívódási zavara van…szerintem ill. remélem nincsen neki. Csak az idegesítő, hogy két napja semmilyen zöldséget, gyümölcsöt, húst nem akar enni. Pár kanállal belenyalt az üveges bébiételbe, de szinte most már csak az édes tejpépeket, sütiket eszi meg, és a joghurtokat, pudingokat gyerekdesszert formában…hiába csinálok neki főzit, vagy kínálom meg a mi kajánkból, összezárja a száját. Remélem azért lassan majd elkezd enni…
Nekem nem csináltak flow-t…itt sokaknál olvastam, hogy nekik igen…ez a méhlepény áramlását jelenti? Sajnálom, hogy olyan sokat kellett várni…nekem ezzel mindig mákom volt, mindig időpontra mentünk.
Barátnőd napkitörésre érzékeny gyerkőce: igazán rendkívüli! Nem is hallottam ilyenről!
Tünde!
Sajnálom a betegségeket! Hogyhogy átszakadt a dobhártyája Árminnak? Ez hogy lehet? Egyébként én is aggódom Huncut füléért, mert mostanában sokat fogdossa. Ám úgy vettem észre, hogy sokszor akkor, amikor nem tetszik neki valami vagy ideges. Remélem tényleg nincsen semmi baj a fülével, mert nem nedvedzik, nem tűnik sebesnek, láza sincsen.
Szóval kitartást Neked és jobbulást, gyógyulást!

Zsolka!
Az egyik barátnőm dolgozik a rádiónál és esti műsort vezet heti 1x. A téma: a gazdasági válság hatása az emberi kapcsolatokra. Szerintem jól sikerült, szegény párom nagyon izgult, én is érte, miközben hallgattam a neten.
Köszi a témajavaslatokat! Bár lehet, hogy nem is ezt vállalom, mert Ti itt sokkal jártasabbak vagytok a császár-témában, mint én…szóval lehet, hogy mást találok ki, mert mi van, ha valami orvos is hallgatja és valami nagy hülyeséget mondok….szóval gondolkodom…
A szereplésről annyit: én/mi már többször is vettünk részt tv-felvételen, rádió-felvételen, ill. a helyi tv többször is kijön felvenni az alkalminkat, vagy ha valamilyen alkalomra elmegyünk mi, akkor tuti megtalálnak és meginterjúvolnak…meg lehet szokni, bele lehet jönni, persze én is izgulok, idegeskedek….
Ez az éjszaka: egyik kismama-társam gyereke sem aludt az éjjel…Huncut meg ma pótolta be az eső közeledtét…15 perce aludt el.

Borgmama!

Sajnálom a koktélokat! Pedig a Te lelkesedésedre már majdnem ráálltam én is, hogy a kellő időben kipróbálom. Most már nem tudom…
Apropó: a császáros labort mindenkinek megcsinálják? Mit takar?
A szülésznőddel mákod van! Biztos nagyon rendes, alapos és lelkiismeretes lehet!
Lehet, hogy ki kellene próbálnod Megymag titkos hármas-receptjét?
Köszi Neked is a témajavaslatokat!
Kitartás!!!!!! Imádkozom én is értetek! Már nem kell sokat várnod a nagy találkozásig!

Megymag!
„kegyetlenül kiszippantyúzta az összes energiámat, és onnantól könnyű az út lefele.. nemtom értitek-e.”-nagyon is értem, miről írsz! Ma azt hittem, szétesik az agyam, annyira tompa voltam, ráadásul H. is nyűgösködik napok óta, meg nem akar rendesen aludni, ma este meg agy 6x mentem be vele lefeküdni….nemrég aludt el.
Köszi a lelkesedésedet, hogy eljönnél velem a rádióba! Örülnék neki! Annyira tetszenek a gondolataid, főleg azok, amelyek a belső lelkivilággal, félelmekkel, elengedéseivel kapcsolatosak.
Egyébként elég laza műsor, nem kell félni! A távolságot hogy oldanánk meg? Van ötleted? Persze szállást biztosítanék Neked/Nektek szívesen, csak a fiaid mit szólnának hozzá???
Nem tudom, ,mikor lesz a legközelebb, még nem beszéltük meg.
A zárt topikos javaslatodat én támogatom! Igazad van! Technikai megoldásában sajna én sem tudok segíteni…és az hogy lenne, hogy mégis lenne egy „nyitott ajtó” rajta?

Rétes!
Köszi a témajavaslataidat Neked is! Te még a közelben is vagy, gondoltam rád....
Ja és kösz a gportálos utánajárást...részemről ok!

Na „szám becsuk”, gép kikapcs….

Békés éjt Mindenkinek!

Puszi
borakata
Vendég
 


Eeeeejha! Ti aztán pörögtök!

Már félálomban vagyok (mi ebben az újdonság???... hetek óta így van), úgyhogy csak arra reagálnék, hogy g-portál.
Én nem vagyok egy para-gép, úgyhogy nekem sem jutott volna eszembe ilyesmi, de belátom, hogy lehet olyan, hogy valakinek kellemetlenné válik a helyzet.
Reális megjegyzéseim még: az olvasások számának nagyságát pl. az én napi százszori kuka ideolvasgatásaim is növelik :D . Szóval ennyire sok nemzetközi titkosügynök azért nem kukkol itt ám, a fele én vagyok. Aztán: szerintem az nem reális, hogy kétfelé írjunk. Ha ott beszélgetünk, akkor ott fogunk beszélgetni, két topikot nem tudunk élettel megtölteni, legalábbis egyszerre, egy témában nem. De ez nem ellenérv, csak azért mondom, hogy tisztán lássunk. Persze az is igaz, hogy sokan vannak most köztünk, akik eleinte csak olvasgattak. Kell ez a ráhangolódás, ismerkedés, 39-oldal-olvasás..., hogy csatlakozni tudjon valaki. Rögtön letiltani felesleges. Nem-rögtön meg... végülis honnan tudjuk, ki a nemkívánatos titkosmegbízott?

Mindazonáltal: itt vagy ott, nekem fontosak vagytok, oda írok, ahol ott lesztek. És kukkolni is ott fogok :lol:

Ja, még Borgmamának: visszaolvastam. Én a szülés előtt két nappal olyan ideggörcs voltam, hogy rossz felidézni. Aznap a fiam is kiborult végleg (hosszabb előkészítés után), ráadásul az orvos megvizsgált, és egy ujjnyi tágulást de teljesen fent ülő gyermeket és hátrahajló méhszájat talált.
Másnapra kisimultam, már nem hittem semmiben, aznap "eladtuk" a gyereket fél délutánra, mentünk sétálni, kávézni, beszélgetni a férjemmel. És hajnalban szültünk.
Ez a dili, gyerekkiborulás, akármi mind hozzátartozik. De kell még most a megnyugvás is. A legjobb úton haladsz, és hála legyen édesanyádnak a támogatásáért!!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Végre ide is eljutottam, hogy írjak egy kicsit bővebben. Én bevallom, hogy azóta sem olvastam el az egész topicot, valahol ott maradt abba a dolog, hogy Ritmit még éppen nem szült meg.. :D . De ami késik nem múlik. :)

Tünde!
Jobban van azóta babó? Elég rosszul hangzott, amit írtál.
Ezek szerint ide Pestre visszajöttél kontrollra? Tényleg alaposnak tűnik ez az orvos, nekem nem csináltak uh-t kontrollon. Vagy így többedik császár után már lehet olyan eltérés, ami miatt kell? Teljesen jól vagy egyébként? Nem semmi, hogy a 4. babát tervezitek. Bevaloom, én pont tegnap bőgtem el magam itthon valami babás téma kapcsán, hogy én nem bírnék ki több császárt és császárral nem akarok sok gyereket. Szegény férjem próbált megértő lenni, de ő most eléggé úgy van vele, hogy ha császárral, hát akkor úgy :cry:

Eveta!
Én nem rég óta vagyok itt, de én is üdvözöllek közöttünk. Nekem sok erőt adtak a történeteid, talán azért, mert az én terhességem is hasonlított a tiédre (az elsőre ) egy kicsit. Nekem is hamar kinyílt a méhszáj, 5 héttel hamarabb meg is született mert elfolyt a magzatvíz és medencévégű volt. Nagyon biztatóan hangzik, hogy most sikerült elkerülnöd ezeket a problémákat.

Borgmama!
Én sajnos semmilyen gyakorlati tanácsot nem tudok neked adni, de lélekben veled vagyok, gondolok rád és drukkolok!

Borakata!
Micsoda egy vállalkozó szellemű férjed van! Főleg, hogy ilyen témákban!
Hunor már tényleg jár? Nem semmi. Trudi még jól elvan a mászással, csak néha álldogál egy kicsit kapaszkodás nélkül. Kajára nem tudok mit írni. Gertrúdot múlt héten mértük 9600 gr-nak, még rengeteget szopik, naponta kb 1-1,5 dl főzeléket eszik meg, ennyi. De mivel ennyi a súlya, nem aggódom emiatt.

Megymag!
Olvasom a fórumos körkérdésedet, de ebben a dologban én inkább nem foglalnék állást, nem régóta vagyok még itt ehhez köztetek. Bevallom, engem meglep, hogy esetleg ennyire óvatosnak kellene lenni. Ki tenne bármit is, és hogyan, minek? De lehet, hogy túl naiv vagyok. Tényleg történt már ilyesmi? Azt tudom, hogy nekem nagyon sokat jelentett, hogy először bárminemű hozzászólás nélkül olvashattalak benneteket, sőt úgy általában a babanetet, mindenféle fórumokat. A mostani orvosomat is így találtam: akkor költöztem ide Budapestre, nem ismertem itt senkit, és így néztem körül. Csak fórumokat olvastam, akkor nem kérdeztem senkitől semmit, minden engem érdeklő információt megtaláltam úgy is, és akkor szerintem jól is döntöttem. Az már más kérdés, ha ez az orvos esetleg nem lesz mindenre alkalmas (vagyis a kórház).

Rétes!
Nagyon örültem a fotónak, amiket föltettél magatokról.

Barbamami!
Neked még nem is gratuláltam, szóval minden szépet és jót kívánok nektek így utólag! Te hogy bírod a 4 gyerkőccel?


Rövidhírek rólunk: én mostanában mosható pelenkás fórumokat bújtam, mert végre eldöntöttem, hogy kipróbálom. Már több mint egy hete használjuk, felváltva az eldobhatóssal, mert csak 5 db-ot vettem egyelőre. Olyan mai, mosható nadrágpelenkát, amibe lehet plusz nedvességszívó betétet lehet patentolni. Régi vágyam volt ez, még a terheségkor eldöntöttem, hogy én majd mosom a pelenkákat, csak valahogyan annyira gyenge voltam a szülés után sokáig, hogy nem tudtam belefogni. Most csak magamnak magyarázkodom, és közben örülök, hogy végre elkezdtem.
Vendég
 


sziasztok,csak gyorsan: Borakata, ez egy sima labor, ami a fontos benne az az ellenanyag-szűrés, vércsoporttal kapcsolatban, hogy legyen friss, ha vért kellene kapnom.
ebből csak augusztusi van nekem, azért kell elmennem most.
köszönöm a drukkokat tippeket és tanácsokat mindenkinek!!!!!!

egy dolog: ha elmegyünk zárt fórumra, akkor ez a topik be fog halni és nem fognak újak idetalálni. meg kell beszélni, hogy legalább heti néhány hsz legyen itt is... amúgy támogatom!

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!

Barbamami :) Kislilla :) Nagyon sok szeretettel gratulálok Tomihoz és Zsombihoz! :lol: :lol: Na meg persze a sima szüléshez :wink:

Háziboszi :) Borgmama :) Nektek pedig kitartást az elkövetkező pár naphoz!

Megymag :) Amit a nem görcsösségről írtál - próbálkozom vele... 1,5 hete voltunk 4d UH-n, még mindig medencevégű a drágám... tudom, van még idő, hogy megforduljon.

Tünde :) Remélem jobban vagytok!

Eveta :) Üdv itt, remélem neked is összejön a sima szülés! :)

Bocsi, hogy nem írok hosszabban, az elmúlt hét sajnos nálunk is a betegeskedésekkel telt, kezdte Kristóf, aztán apa, aztán nekem lett hörghurutom, már 2. hete nem tudok normálisan meggyógyulni, erre Kristóf tegnap reggel lázasan ébredt. És ma van a szülinapja... szal nagyon elegem van
:( :( :( Költözés: ha a többség úgy gondolja, én bennem vagyok, bár nekem itt is jó. Azért ha költözünk, írjatok nekem is légyszi!

Szép napot!

Timi

KépKép

KépKép
timika
 
 


Nocsak,
látom új hazát kerestek. Nem nagyon értem a dolgot. Mi a baj a nyilvánossággal. Én mindig végiggondolom, van-e bármi szégyellnivaló, rejtegetnivaló abban amit megéltem, megélek és leírom, elmondom mint Dana...s ha valaha valaki szembejönne velem s azt mondaná ismerlek Dana Te vagy AZ aki...nem jönnék zavarba. Mert éltet a magabiztosság, hogy emberként élek, emberként viselkedem, s akár példa is lehetek, s nem sütném le a szemem ha bárki rám olvasná a szavaimat. Akkor bújnék el, ha tudnám belül, hogy hazudtam, hamisan szóltam...Amit írtam, az is Én vagyok. Örülök ha olvassák amit leírtam...ezért írtam le, hogy olvashassa más is...hátha segít neki is...rosszindulat meg bárhová mentek mindenütt lesz...szembe kell vele nézni, nem elfutni előle. Hinnem kell, hogy rosszindulatú felhasználóból kevesebb van, mint jószándékú olvasóból. Egyébként minden valódi közösséget a bezárkózás tesz tönkre.
De menjetek, ...lehet hogy így kell lenni.
Akkor mindenképp kívánom, hogy a szeretet ereje tartson össze benneteket és legyen sok örömötök az immár zárkózott beszélgetésben.

Isten áldjon Benneteket
Dana

Kép
danaaia
 
 


Drága Dana,

de jó, hogy hozzászóltál!
Teljesen értem, amit mondasz, és teljesen jellemző is Rád, a hiteles, nyílt természetedre, az őszinte és meleg gondolkodásodra.
És éppen ezért tudsz annyit adni mindannyiunknak.

Mindazonáltal be kell látni, hogy nem mindenki van abban a szerencsés élethelyzetben, hogy bárhol és bármikor megengedhessen magának ennyi őszinteséget és nyitottságot. Nem azért, mert nem hiteles, vagy igaztalan volna, amit ír - hisz épp azért működik köztünk ilyen jól a közösségvállalásnak ez a formája, amit sokan éltek, élnek meg segítségként. De igenis vannak, lehetnek olyan élethelyzetek, olyan problémák, olyan hivatások, amelyek magukkal hozzák, hogy nem mondhat ki valaki bármit, amit épp gondol. Nem hazugságból, hanem más miatt.

Példák, amik hirtelen eszembe jutottak:

- szükségünk lehet egy olyan helyre, ahol a nehéz élethelyzeteket megrághatjuk valakikkel, akik nem élnek együtt velünk, nem elfogultak, nem érintettek, mielőtt azokkal is megosztanánk egy döntést, kérést, kritikát, akiket érint. És nehéz lenne, ha idő előtt szembesülnének a még kiforratlan véleménnyel...
- lehetnek olyan élethelyzetek, konfliktusok (mittudomén: válás, pereskedés, bármi), amelyekben nem józan döntés olyan információkat bízni a velem szemben álló félre, amelyek a vita eldöntését nem segítik, viszont negatívan befolyásolják az én megítélésemet, helyzetemet, vitapozíciómat
- léteznek olyan hivatások, munkák, amelyekben annak művelője felelős azért, hogy a másik fél segítségért, védelemért, támogatásért, útmutatásért fordulhasson hozzá, mégpedig teljes bizalommal és teljesen semleges viszonyulással. Úgy is mondhatom: bizonyos szakmákban az "ügyfélnek" joga van nem tudni egy csomó mindent a szakma művelőjéről - és így nem is kell tekintettel lennie rá, nem kell számításba vennie azt (pl. a viharos magánéletét).
- és végül még egy példa: vannak olyan hivatások is, ahol a betöltött pozíció kötelezi az embert arra, hogy bizonyos magánéleti körülményeket ne hagyjon összefüggésbe hozni az általa betöltött állással. Mondjuk nem hasznos, ha egy államelnök fórumokon cseveg a vallási, politikai hovatartozásáról, a szerelmi életéről. Mert az ő feladata a semlegesség, mindenkinek egyformán kell, hogy bizalma legyen hozzá, illetve nemzetbiztonsági kockázat is van a világon...

Na, a példáim részben (szándékosan) szélsőségesek, és némelyik nagyon nem ideillő, hisz több mint valószínű, hogy kevés államelnök csetel itt velünk valamilyen nicknév alatt. (Az érintettekről bocsi :wink: ) De talán illusztrálják a példáim, hogy milyen nehézségeket vethet fel a teljes nyíltság és kendőzetlenség. Megoldás lehet persze az is, hogy akinek ilyen terhei vannak, messziről kerüli az internetes fórumokat. De az is, hogy egy zárt fórumra bízza a széles körben meg nem osztható gondolatait.

A rosszindulatról pedig: az tényleg bárhol felbukkanhat. De az is igaz, hogy nem vagyunk egyformák, a tűrőképességünk és a lelki egyensúlyunk sem az. Van, akit jobban megterhel az ilyesmi, másokat kevésbé. Nehéz mások fejével kalkulálni, hogy mennyi az a szorongás, ami még igazán elviselhető...

Remélem, sikerült érthetően megfogalmaznom, amit akartam. Köszönet a gondolatébresztő hozzászólásért Neked!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Nálunk semmi jó hír! Most jöttünk a fülészetről, a baba füle változatlan, viszont több kórokozó kitenyészett a leoltott váladékából és még mindig tenyészik. Holnap lesz meg a végleges eredmény. Ami a legszörnyűbb, hogy a doktornő felhívta a labort és azt mondta, hogy ezekre a bacikra nem is tud adni antib-ot, mert azok csak 12 éves kor felett adhatók, és ilyen bacik nem is szoktak fülben lenni, lehet hogy ez nem is középfülgyulladás...... Az is előfordulhat, hogy a baba véráramában vannak..... Akkor meg kórház, infúzió......
Szörnyűűűűűűűűűű................!!!!!!!!!!!
Nem is részletezem tovább!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Zsolka nagyon jól megfogalmaztad a lényeget!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Zósolka! Remélem helyreálltak az éjszakáitok és ki tudtad pihenni magad. Van egy kérdés, amit már 3-szor tettem fel neked és még mindig nem válaszoltál! :roll:

Tündi! Mielőbbi gyógyulást a pici fiadnak! Hihetetlen, hogy semmi jele nem volt!

Borgmama! Tökéletesen megértem a szomorúságodat, mivel ezt 2-szer én is átéltem. Levente 2 héttel, Milán 1 héttel a kiírt időpont után született! Viszont neked még van egy heted! Az meg rengeteg. És a szülés bindulása egyáltalán nem függ attól, hogy előtte mennyit tágultál. Jó vannak szerencsések, akik akár 2-4 ujjra is nyitva vannak és úgy mennek szülni, de olyan is van, hogy teljesen zárt és a szülés beindulásátol 2-6 órán belül már babázik. Szoritok neked, hogy mielőbb megszülessen a kicsi lány természetes úton.

Megymag! Én azt hiszem értem! Azon a lejtőn én is meg-meg csúszok néha és igencsak kell kapaszkodnom, hogy visszamásszak.
Én támogatom az ötletedet!

Rétes! Az tényleg elég kiábrándító, ha nem eszik a gyerek. Én akkor bosszankodom igazán, ha meg sem kostolja! Mert akkor ugye honnan tudná, hogy nem ízlik. Viszont ha megkóstól valamit és nem kell neki, akkor sosem erőltetem.

Virág! Milán születésekor (még a szülőszobán), mikor kiderült, hogy császár lesz én is azt gondoltam, éreztem, hogy én nem akarok több gyereket, nem tudnám ezeket amiken átmentem még egyszer átélni. És eltelt 2 hónap és már ott tartok, hogy 3 éven belül nem szeretnék. Persze, ha úgy alakulna, hogy előbb jönne(én fogamzásgátlót nem szedhetek), akkor elfogadnám és örülnék neki. Milánt is kicsit későbbre terveztük, de nagyon örültünk neki! :D

Timika! Boldog szülinapot Kristófnak! És jobbulást!

A tegnapi napunk, ill. a mai éjszakánk nekünk is elég pocsék volt. Levente tegnap délben éppcsak elaludt, aztán felsírt. Nagyon rosszul volt szegénykém és az egész szobát körbehányta, 2-szer is átöltöztettem. Aztán este 10-ig semmi. akkor kezdődött minden előlről egy kis hasmennéssel társulva. Szegénykémből már nem volt mi kijöjjön, mégis egyfolytába erőltette. Nem tudom mitől lehetett. Ma alig mertem adni neki valamit enni, remélem nem ismétlődik meg. Annyira megijedtem.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Zósolka! Bocsánat! Zsolka akart lenni! Egyébként neked írnod kellene, annyra meg tudod fogalmazni és érthetően tálalni a lényeget. Tényleg, nem gondolkodtál már ezen?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Beteg babáknak gyors gyógyulást kívánok!

A ti gyerekeitek szokták "direkt" megbetegíteni magukat? Az én lányom minden túlpörgést, feszültséget belázasodással reagál le, egyszerűen hihetetlen. Eddig is gyanús volt, de most kézzelfogható bizonyítékom is van. Január végén be kellett feküdnöm a diabetológiára, hogy rendesen megnézzék a cukromat, és kiderüljön, kell-e inzulin. Rettenetes volt, mert egyik napról a másikra kellett bemennem, teljesen váratlanul, egyikünknek se volt ideje felkészülni rá. Sírdogáltunk együtt szerda este, segített a nagylány csomagolni, kiválasztotta az egyik állatát, aki elkísérhet, rajzolt nekem. Egész éjjel hüppögtem mellette, és közben lelkiismeretfurdalásom volt, hogy ennyire nem vagyok képes lelkileg a kicsit előtérbe helyezni, mindig csak a Lénán jár az eszem, meg hogy soha nem voltunk még másfél napnál többet távol egymástól. Engem is meglepett az egész, nem gondoltam, hogy ennyire erősen vagyok hozzákötve. 3 napot voltam benn, minden nap jöttek hozzám 2-3 órára óvoda után, játszottunk, meséltem neki, és nagy sírva hazamentek. Kicsit könnyebb lett volna, ha bármilyen konkrét időpontot ki tudok nyerni a kórházi dolgozóktól, de esélytelen voltam. Kisebb hisztik és körtelefonok után kiszabadultam teljesen jó eredményekkel.
És a picilány már másnap este belázasodott, hasmenése lett, 3 napig tartott az egész, mire újra mehetett óvodába, gondolom addigra hitte el, hogy minden a régi, meg addigra töltődött föl bújással. Gondolom a szülésnél is lesz kiborulás, bár arra készülünk, és ez a pár nap legalább főpróbának jó volt. Ebben a terhességben ez a legnehezebb számomra, nem tudom, hogy fogok két gyerekkel érzelmileg "bírni".

Kép

Kép
eveta
 
 


:shock: ajjaj Enikő! Megyek és visszakeresek... őszintén szólva most sem tudom, mit hagytam ki, de becsszó, nem direkt volt!

Kép

Kép
zsolka
 
 


eveta!

Nem könnyű az elején! Érdekes, hogy nekem ez Milán születése előtt eszembe sem jutott. Olyan természetesnek vettem, hogy majd ketten lesznek, hiszen a szeretet végtelen, nem kell megosztani, stb. De engem is nagyon megviselt. Az is, hogy napokig távol voltam a nagytol, az is, hogy a napirendünk változott, nem volt rá annyi időm, hisz a pici az elején jóval több időt igényel.
De megnyugtatlak, hogy ez hamar elmúlik. Nekem kb 3 hét kellett. Mostanra mondhatom már elég jól belerázódtunk a kétgyermekes létbe. Én minden hónapban 2 hetet teljesen egyedül vagyok velük és igazából a problémát csak a fürdetés jelenti, akkor van Milánnak a nyügös időszaka, így többnyire sírás van, addig míg Leventét fürdetem, de nem tudok mit tenni.

Ja és 4-én voltunk a 2 hós oltáson. Az én kicsi fiam 63 cm és 6,36 kg. :D Szépen növöget!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Na, visszaolvastam a 37. oldalig, két megválaszolatlan kérdést találtam: az egyik a pilatesről (ugye nem ez volt az? ezt közben megválaszolták ugyanis nálam avatottabbak), a másik Ilka kisszobába szoktatásáról, igaz, csak egyszer hagytam megválaszolatlanul szerencsére... :oops:

Szóval Enikő: a beszoktatás végső soron megtörtént annyiban, hogy már jó ideje a gyerekszobába tesszük le a lányt, miután elaludt. De onnan is hozzuk ki, mikor újra meg újra felébred... és onnantól bizony mellettem szuszog már egész maradék éjjel (erről már írtam: mostanában hihetetlen számú és gyakoriságú ébredést produkál, én ezt nem bírom cérnával :( ).
Ami előnye volt a dolognak mégis: az este sokkal nyugodtabb és "autonómabb" a mi saját szobánkban, hiszen legalább a gyerekek fekvésétől az éjszaka első hányadában magunk vagyunk, másrészt Andrisnak, úgy tűnik, számított, hogy valóban sajátjaként fogadja el a szobát, és ne számkivetettnek élje meg önmagát ott egyedül. Érdekes módon még azt is jól fogadja, mikor egyszerre altatván őket nem tudok melléfeküdni, mert a húga a kezemben van, és én szoptatom. Ilyenkor csont nélkül elalszik úgy, hogy csak mellette ülök, míg ha a kislány nincs bent, akkor ragaszkodik hozzá, hogy az ágyára üljek/mellé feküdjek.

Hát így állunk...
Van olyan kérdés, amit ennél többször hagytam megválaszolatlanul? Nem akarom még egyszer elkövetni ezt a hibát! :wink: :D

(Igazából rendkívül jólesik, hogy így reklamálsz egy elmaradt válaszomért.)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Eveta, nagyon jól csinálja a lánykád, és főleg logikusan:
akkor maradhat a legközelebb hozzád, ha beteg, nemdebár? Pláne akkor dédelgetik a legtöbbet... Én is beteg lennék, ha ebből ennyi előny származik! De milyen jó, hogy Te így érted őt, hogy ezért van erre szüksége, és megadod neki azt, ami miatt csinálja. Így elég hozzá három nap, és már fel is töltötte a kis immun-puszi-tankját! :D

A kétgyerekes parához: Enikő a szívemből szólt, és én is ugyanezt éltem meg, csak kicsikét tovább tartott feldolgozni... egy mimóza vagyok, mindig tudtam. Állítom, hogy még a szülés is az után tudott elindulni, hogy azon a bizonyos ejtőzős délutánon a férjem megértette a nyafogós lelkemet, és egyben meg is vigasztalt, hogy a kisfiunk a legjobb helyen lesz, és jó lesz neki az is, hogy testvére születik, nem szivatásból tesszük ezt vele.
De tényleg nehéz nem "bűntudatot" érezni a megcsalás miatt, meg azért, hogy egyáltalán gyönyörködve mertem nézni a kisebbre is... legalábbis eleinte. Nekem eltartott egy darabig, míg feloldódott, nem három hét volt :?

Fürdetés: mi vacsi után fürdünk, és véletlenül egyedül vagyok (szerencsére nem túl gyakran), akkor előbb a kicsi fürdik, és mikor ő totál kész, akkor odarakom babyhordozóban a fürdőszoba ajtajába, ahonnan lát engem, fölé rakom a zenélős-zörgős-lógós tornázóállványt, s míg Andris fürdik, néha vissza-visszamegyek hozzá. Mivel előtte evett (legkésőbb fürdés után, még Andris-fürcsi előtt), ki szokta bírni azt a 10 percet - mert ugye azért a bátyja is ragaszkodik a saját pancsolós rituáléihoz, az nem érv, hogy "ma nem olyan nap van", mert egyedül vagyok velük. Szóval a lényeg: folyamatos tüzijáték fekvésig. Ha nem vigyáznék, én aludnék el a leghamarébb...

Kép

Kép
zsolka
 
 


Szép délutánt Nektek!

Timika!
Sajnálom a betegségeket, jobbulást és gyógyulást a családnak!
Isten éltesse Kristófot!
És itt ragadom meg a billentyűt: utólag is Isten éltesse a születésnaposokat!!! Tudom, jó későn írom, de amikor aktuális lett volna, nem tudtam jönni.

A homeós bogyókkal kapcsolatban (Timika Te is sok jó ötlettel gazdagítottál!): képzeljétek, én már csak- csak ráállnék, hogy alkalmazzuk H.-nál, de a párom még idegenkedik tőle. Az egyik ismerősöm mondta, hogy beadott valami szert a kislányának fogzáskor és gyorsabban áttörte az ínyt a fogacska. Erre a párom azt mondta nekem: miért siettessük a fogakat. Én: hát mert fáj neki, ha tovább tart. Ő meg mindig azzal jön, hogy bezzeg a mi korunkban, semmi sem volt és itt vagyunk…Természetesen tudom, hogy jó lenne, ha lenne egy homeós gyerekgyógyász, de az sajna nincs a lakhelyünkön, csak a szomszéd faluban. Nem tudom, hogy hogy van az, ha meg szeretném látogatni a homeós orvost, hogy át kell vinni a gyerek kártyáját, vagy tul.képpen hogy megy ez? Mi a módja? Timika vagy esetleg más?

Dana!
Értem én is, miről írsz és tiszta sor. De ugye nem akarsz elköszönni tőlünk? Olyan búcsúzós volt a hsz-ed! Sok tapasztalatoddal nagy kár lenne, ha nem jönnél!!!

Igazat adok és egyet értek Tündével! Zsolka ismét szuperul összefoglalta azt, miért is lenne jobb egy nem olyan nyílt hely.
Tünde! Gyógyulást Árminnak! Bízom benne, hogy rendbe jön a fülecske!!!!

Zsolka!
Szívemből szóltál! Rátapintottál….Itt mindenki tudja, hogy miért is írom ezt…és miért is olyan jó sokszor a „rejtőzködés”.
H. nekem is nagyon nehezen aludt el tegnap, már sík ideg voltam, vagy 6x mentem be vele lefeküdni, és csak pörgött és pörgött…bár nálunk a pörgés mindennapos dolog, úgyhogy tudom, mi az hogy tűzijáték, bár nekem még csak egy porontyom van! Nagyon tetszett Zsolka a megfogalmazás! ÉS tényleg, van úgy nálam is, hogy majd lecsukódik a szemem…persze akkor juszt se akar aludni!


Enikő!
Sajnálom Leventét! Itt nálunk a városban is sokaknak van hasonló baja! Mi akkor voltunk benne a hányás-hasmenésben először, mikor megszületett a kisfiam. Csupán 2 hetes volt, amikor meglátogatott bennünket ez a szörnyűség! Akkor rövid lefolyású volt és Istennek hála, nem viselte meg H-t. Most karácsonykor pedig rendesen beleszaladtunk…az egész családunkon átment. Szóval jobbulást!

Eveta!
AZ én gyerkőcöm még pici ehhez de hallottam hasonló „megbetegedéses” sztorikról. Még arról olvastam valahol, hogy hiszti közben ledugta magának a gyerek az ujját és hánytatta magát, mert pl. nem akart elaludni. A fodrászom kislánya is csinálja…
Egyébként én most még el sem tudom képzelni, hogy milyen lesz a kétgyerekesség, vagy többgyerekesség, pl. távollét a nagytól stb. Én is nagyon tartok tőle. H. is nagyon bújós-ragaszkodós és a testközelséget szerető fickó.
Rádió: köszi a reagálásokat! A férjem nem híres, csak valahogyan mindig megtalálnak bennünket a különböző médiumok (jól írom?)
Lehet, hogy jövő héten szerdán kell mennem beszélgetni. Ez derült égből, mert nem ezt beszéltük meg, úgy volt, hogy később. Szóval lehet, hogy nagyon össze kell szednem magam, vagy valami más témát keresek stb. Már most parázok ezerrel. De szeretnék segíteni a a barátnőmnek. Ezzel kapcsolatban még írok, főleg, ha biztos lesz. Meg lehet, hogy mennek a privik is majd, melyik rádióról van szó, hol lehet fogni stb. Egyébként a neten is lehet hallgatni.

Képzeljétek, nemrég jöttünk egy óvoda-alapkő ünnepségről. A városunkban épül egy új óvoda! Oda szeretnénk majd mi is vinni H.-t. 400 milliós beruházás! Biztos szuper lesz! Szóval ott jártunk ma, H. nagyon szépen viselkedett, egy hangja nem volt, pedig szegénykém jól beeresztett, mint utóbb itthon kiderült…

Szép tavaszias napokat Nektek!
borakata
8) :shock: :evil:
Vendég
 


ÓÓÓÓ a kis jelecskéket nem a végére szántam...
Vendég
 


Zsolka! Igen!!!! Ilka beszoktatásárol van szó! Nos, szerintem nem mentél eléggé vissza! :D :D Erre pontosan az első közös éjszakájuktol vártam türelemmel a választ! :D
Szóval igen, az érdekelt, hogy Andris hogy fogadta az éjszakai alvótársát és mennyire zavarta meg Ilka ébredése az ő alvását. Persze én azt feltételeztem, hogy minden ébredés után a saját vackába került vissza Ilka (magamból indultam ki -én nem tudok addig aludni, amig a gyerek mellettem van).
Hamarosan nálunk is eljön ez az időszak, ha Milán ilyen ütemben nő.

Fürdés! A Levente fürdésideje min. 20perc, ami jár neki. :D És a 7 óra már régóta az övé. Én ezeket nem szerettem volna módosítani, így ehhez alkalmazkodik Milán. Sajnos a fürdőnk nagyon pici, a többi helységbe meg 20 fok van, így kénytelen vagyok ingázni a két gyerek között.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Úgy telt el az egész hét, hogy nem tudom, hogyan, de már péntek van, és én még mindig mint egy holdkóros, egyfolytában nyitott szemmel alszok. Úgyhogy bevallom őszintén nem értem, miért kell(ene) másik fórum. Ami az eszembe jutott ezzel kapcsolatban:
:idea: szerintem teljesen normális hogy többen olvasgatnak, mint amenniyen regisztrálnak is. Merthogy van idő, kíváncsi vagyok ki hogyan lát dolgokat, de nem biztos, hogy vagyok benne annyira érintett, hogy hozzá is akarjak szólni.
:idea: Szerintem akkor regisztrál valaki, ha legnagyobbrészt osztja az itt olvasott véleményeket. Vagy ha nagyon nem. Akkor elmondja a kínját és többet nem biztos hogy hallunk felőle.
:idea: Igaz, hogy sok személyes folog is elhangzott itt. De úgy érzem ennek egy kicsit el lett túlozva a jelentősége. Mert hogyan fogja ellenem felhasználni a Manci, hogy dokit váltottam a hozzáállása miatt? Szóval mit tud majd mondani, amit én nem tisztáztam az érintettel? Vagy mitől olyan veszélyes, ha tudjuk, hogy ki bagózik, ki hogyan altatja a gyerekeket vagy ki adott a szájába szilikonból készült visítólyukdugót vagy ki ülteti le néha a villanypásztor elé? Szóval ezek nekünk nagyon fontosak de hogyan lehet ezt flehasználni ellenünk?
:idea: És még az jutott az eszembe, hogy felnőttek vagyunk: itt írásos nyoma marad a véleményünknek, ami a véleményünk= vagyis egyet lehet vele érteni, vagy nem, lehet vele vitatkozni. Mert vélemény. És szerintem egyikünknek sincs szégyellnivalója, hogy esetleg bármit is le kellene a későbbiekben tagadnia. Sokunknak tudjuk a keresztnevét, valakit képen is láthattunk már, szerintem mindenki el tudja dönteni, mennyit ad ki magából. Én nem érzem úgy, hogy bárkire is visszatartó hatással lenne az, hogy tudja, más is olvashatja a hozzászólásait. (Mondjuk most magamból indultam ki.)
:idea: És szerintem az is jó, hogy vannak friss husik...
:idea: És ha valaki túl intimet szeretne megosztani, és nem biztos benne, hogy mindannyiunkkal, akkor tud privit küldeni, nem?

Szóval nincs szükség szerintem költözésre. Ha mégis menés mellett szavaztok, azért mennék én is... De sajnálnám. Egyetértek Danával abban, hogy minden valódi közösséget a bezárkózás tesz tönke. Mert megszűnik benne előbb-utóbb a dinamika...

Meggymag! Arra nagyo kíváncsi vagyok, mi történt ott a másik fórumon, hogy felvetetted a költözés-dolgot. Megírod nekem?

Szia Eveta! Hú, ez a hogyan bírom a két gyereket érzelmileg-dolog nekem is az eszembe jutott. Attól tartok egy kicsit, hogy nem kapok majd elég érzelmi tankot ahhoz hogy én is tudjak adni. ezt lehet érteni? Te mitől tartasz?

No, jó, később folytatom, most a változatosság kedvéért az emberem hiányol...

De azért gyorsan:
Tündi! Jobbulást és ne aggódj, minden elsimul muszáj neki!

Borgmama! nyugi! Mióta írtad, mennyira sza-r a koktél, úgy döntöttem én külön-külön fogom magamba tölteni :) Apát meg nem tudom hogy vegyem rá a bálnaszerelemre, azt mondja, rám néz, és olyan a hasam, mint egy villogó sziréna, ami azt vijjogja: Baba! Baba! Szerencsés vagy :lol:

többieknek is üdv!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Jesszusom! Az ütő megállt bennem, amikor most megnéztem a bekerült hozzászólásomat és azt látom hogy Alíz megszületett! miről maradtam le már megint????
Szóval nem, Alíz még belülről boldogít és csak 12-re vagyunk kiírva, és marhára ráér a kicsaj úgy tűnik, szolidarítok Borgmamával: buksi fenn, méhszáj szintén+zárva is.

Na sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Sziasztok!
Eveta!
Nem kell izgulnod, hogyan tudod szeretni mindkét gyereket! Persze, h agyal az ember ilyeneken, hiszen ez nagyon fontos dolog, viszont tényleg nagyon gyorsan lekerül a napirendről a kérdés, hamar bele lehet szokni a kétgyerekes létbe. Meg, ahogy én látom, Te nagyon is ráhangoltál a lányod lelkére, biztosan meg tudod adni neki majd, amire szüksége lesz, ha testvére születik. A kicsit pedig dédelgeted, ami neki az első időkben elég, legtöbbször úgy is alszik majd az elején (remélhetőleg :D ).
Érdekes, amit a "megbetegítésről" írtál! Még soha nem hallottam ilyesmiről!

Zsolka!

Jól leírtad a fórum-váltásról a gondolataidat! Magam részéről vannak érveim pro és kontra is. Szívesen venném az elvonulást egy kicsit "titkosabb" helyre. Én valójában már itt a babaneten is találtam ismerőst, lehet, h ő is megtalált.
Dana, jól írtad le, h Te itt is te vagy, nem szégyenled amit leírsz. Én is csak ugyanezeket írnám le egy másik fórumon is, viszont van aki nem mindent ugyanúgy közölne, ha tudja, h mondjuk a tesója, vagy vki más rokon, ismerős is olvassa.
Másrészt: Ez a fórum sokaknak segített már, és tény, h simán elsorvadhat, ha elköltözünk.
Ellenben: Ez alatt a 40 oldal alatt (szerintem) eléggé kiveséztük már a császár utáni sima szülés esélyeit, orvosokat, tapasztalatokat, és mindent, amit csak lehetett. Egyszóval lehet, h egy esetleges érdeklődőnek így is tudnánk választ adni a kérdéseire.
Több szempontot most nem tudok bemutatni... :D :oops:

Tünde!
Jaj, de rossz, ami Árminról kiderült! Még nem biztos akkor, h kórházba kell vele menni? De jó lenne, ha megúsznátok!

Dana!
Remélem azért nem búcsúztál el végleg! Bár az utóbbi időben nem írtál rendszeresen, de azért tudtuk, h vagy!

Na, mostmár megyek hímezgetni egy kicsit!
Ha némileg zavaros voltam, az azért van, mert közben kicsit néztem a Helyszínelőket is... :oops:

Üdv: Viki
Vendég
 


házibosszi,
nagyon jó kérdés, nem is tudom pontosan mitől félek, olyan összevissz az egész. Egyfelöl attól, hogy a kicsinek hogy lesz helye közöttünk, szeretnék neki is mindent megadni, amit a nagynak, de ez nyílván lehetetlen. Attól is félek, hogy a nagylányt fogom előtérbe helyezni, az ő szájaíze szerint fogom értelmezni a helyzeteket, ami megint csak nem fisztességes a kicsivel szemben. Aztán fordul a kaleidoszkóp, és elkezdek attól félni, hogy a nagy lesz elhanyagolva a kicsi miatt, egyszerűen a genetikai program miatt, a babsírást orvosolni kell, minél hamarabb. Amikor minden rózsaszín, akkor meg úgy érzem, nem lesz itt semmi baj, Léna is teljes természetességgel foglalta el az addig két személyre berendezett életünket, a baba is ilyen természetesen be fog illeszkedni közénk. Amint "kézzelfogható" lesz, minden megoldódik.

A logisztikai részétől nem nagyon tartok, az 5 év korkülönbség ebből a szempontból szerencsés. A délelőtt a kicsié, a délután a nagyé. A férjem éppen doktoranduszkodik, sokat tud itthon lenni, és tehermentesíteni, ha szükséges. Viszont rá is kell majd figyelnem, mert főleg itthon dolgozik, és nem szabad elfelejtenem, hogy szüksége van a zavartalan munkaidőre. Ebben is van rutinunk, Léna születése után államvizsgázott és írta a diplomamunkáját.

Lénával sokat dolgozunk a testvérváráson, az első perctől tudja, hogy babát várunk (meglátta a terhességi tesztet, és rákérdezett). Mutattam neki képeket az aktuális idejű magzatról, megbeszéltük vele a névválasztást. A születésnapján elmentünk egy foglalkozásra, ahol egy dúla mesélt a születésről. Tudja az összes nyavajámat, és nagyon vigyáz rám, ha valaki megkínál ropival, tigrisként veti magát előre, hogy anyának azt nem szabad, mert cukor van benne. A napokban megkértem, hogy jöjjön el velem a játékboltba, segítsen kiválasztani a kiságy fölé a forgót.
Amikor először lerajzolt minket négyesben, magát az apjához közel rajzolta, engem, ölemben a kisbabával, kicsit távolabb. De azóta születtek már olyan képek is, ahol engem rajzolt le vele és a testvérével, meg olyan is, ahol csak a két gyerek van a tengerparton. Amikor nagyon belelkesedik, próbálom kicsit visszafogni, hogy azért a kisbaba nem lesz olyan szórakoztató az első időben.

Alíz babának nyugodt készülődést és gyors világrajövetelt!

Rétes,
ezt a hímezgetést nagyon irigylem, én nem vagyok túl ügyes ilyen dolgokban, de azért próbálkozom. Eddigi főművem egy textilkönyv a lányomnak Palya Bea Álom, álom lemeze alapján. Kicsit már renoválásra szorul, de mielőtt odaadtam, lefényképeztem. Idén eddig egy ördögfarokra és zsenília vasvillára futotta a jelmezéhez, de valamelyik nem túl világos pillanatomban beígértem egy fa babaházat is. Sajnos a memóriája nagyon jó, kénytelen leszek egyszer csak nekifogni.

Kép

Kép
eveta
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan jöttem:
Tündinek köszi a tudósítást és mindenkinek a drukkokat és a gratulákat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tegnap jöttünk haza, eddig minden a lehető legnagyobb rendben, Zsombi egy angyal, Bence egész jól fogadta (magától puszilgatja, vigyáz rá), tejcsi már 2. nap beindult hála Zsombi első éjszakai hihetetlen ügybuzgalmának:)

A szülésről persze részletesen beszámolok majd, asszem érdemes! Egyébként 4 óra alatt megvolt minden, a lehető legegyszerűbb és legtermészetesebb módon. Alig akartam elhinni!!! Egyedül egy kis gátmetszés az, amit nem sikerült elkerülni...sebaj, kicsire nem adunk, majd legközelebb... (Azért most persze jó lenne, ha nem sajogna...)
A dokink egyszerűen zseniális, igazi kincs, szóval hajrá Borgmama, de én nem aggódom, a lehető legjobb kezekben vagy!!!
Csak lazán!!!
Majd még visszaolvasok, és jövök!
Lilla

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Kedves Lilla!il
Gratulálok Zsombioz, sok-sok boldogsáot! Örülök, h ilyen jó élményvolt a szülés és nagy helyett kis vágás lett:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Lilla,
gratulálok, nagyon ügyesek vagytok! És kiváncsian várom a történetedet.

Kép

Kép
eveta
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: