Új privát üzeneted érkezett!

Pumukli,
szép csini vékony vagy - a sielős képeken beöltözve nem is látszott! Te sem sokat hízhattál :) Hova mentek szombaton?

Sajnos nekem még ismerősömet is kirúgták, mindkettőnél hitel, egyiknél egy 4,5 éves kislány is :( A másiknl a lány elment nászútra, majd közölték, hogy másnap már ne is jöjjön.. :(

emese1979
 
 


Sziasztok!

Anita! Szépek a képek Hannáról! Ne aggódj a méretek miatt, pláne, ha egyikőtök sem volt nagy. Én inkább azért izgulok, hogy Áron ne legyen óriásbébi.

Harhaj! Nem semmi ez az orvos!

Szofi! Igen a XI. kerben van a gyerekdokink, de még a régi lakásunk közelében, az albertfalva utcai rendelőben. Szakmailag jó, de nem egy mosolyalbum és szeret paráztatni. Ennek ellenére maradunk nála, mert már megszoktuk és ismeri Alíz korábbi problémáit. Szerintem kérdezd meg a védőnődet, hogy kihez tartoztok hivatalosan és ha Ő nem szimpi, még kereshetsz mást.

Elkeserítőek ezek a leépítések. Az én anyukámat is most 58 évesen építik le, de szerencsére el tud menni előnyugdíjba. Csak így még kevesebb lesz a nyugdíja, pedig közalkalmazottként amúgy sem lenne sok.

Na kicsit ledőlök a lányom mellé, tiszta álomkóros vagyok ma, pedig már mind a két kávémat megittam.
Szeptembertől az én iskolámat is bezárják, még jó, hogy épp Gyed-en leszek, így van egy kis időm kigondolni, hogyan tovább.

Kép

Kép
hean
 
 


Kutyafüle, én dokim is 50-60 körül mondott, én az első szülésemnél egyáltalán nem sajnáltam tőle, mert aznap délután pont magánrendelése volt én meg elhívtam, így ő sokkal több pénztől esett el aznap délután, mint amit rajtam megkeresett, legalább a duplájától.
Az én anyósomnak májusban lesz meg a védettségi kora, most drukkolunk, hogy addig kihúzza. Bár ha a cég megy tönkre, akkor tudtommal semmit sem ér a védettségi kor (5 év a valós nyugdíj előtt - jól tudom Pumukli? )

Annus, és ha mész szülni, akkor nem is szólsz annak a dokinak akihez jársz? vagy bent lesz ügyeletes vagy ha nem, akkor szülsz másnál? Azért kérdezem, mert ha nem ügyeletes és tényleg otthonról vagy nyaralásból, stb jön el, akkor azért illik neki adni.
Vendég
 

 
 

Kutyafüle,
csak az a baj, hogy sok esetben - főleg, ha az ember gyerekéről van szó - inkább kifizeted a magánrendelés árát. Lásd Harhaj példáját, hugomnak is volt rossz tapasztalata (az "sztk"-s doki úgy megvizsgálta, hogy két napig rosszul volt), korábban is írta vki, hogy a genetikai uh-t a kórházban kb. 1 perc alatt lerendezték. Ha bíznék abban, hogy normális ellátást kapok a kórházi rendelésen hálapénz nélkül is, a havi kb. 30-40 ezres TB kifizetésem mellett nem fizetnék havi 9 ezret az orvosomnak. És tényleg nem kötelező ezt választani, de jobban bízom abban, hogy így tisztességgel bánnak velem, és tisztességesen megnéznek.
Jó esetben a doki túl sokat nincs jelen a szülésnél, azért nem rossz óradíjjal dolgoznak, persze adózni azután sem adóznak, csakúgy, mint a magánrendelésen kifzetett pénzek után.

Meg azért megnézném azt a dokit, akihez pl. eddig évente 1-szer elmentem pl. rákszűrés miatt, magánrendelésre, majd miután terhes lettem, közölném vele, hogy mikor, melyik kórházban rendel, mert mostantól oda járnék hozzá... Szerintem infarktust kapna, jó kis tejelő kismamát elveszteni :lol:

emese1979
 
 


Böbi
Nem tudom anyósod hány éves.

Nőknél kell 59 év és minimum 40 év szolgálati idő (ha 2009-2012 között menne nyudíjba) = előrehozott öregségi nyugdíj

Csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj (2009-2012) = 37 év szolg idő plusz az 59 év. Ekkor attól függ mennyi hiányzik a 40 évhez, hogy mennyire lesz csökkentett összegű a nyugdíj.

Emese
Dunakeszi kenguruba megyünk a 4d-re.
pumuklii
 
 


Hú, Emese, akkor te nagyon jól keresel :-)
Ha az egészségbizt járulékod, 30-40 eft. Nekem se volt rossz, (54e), régi szép idők. És gondolj bele, hogy még a cég is fizet utánad elég szépen az OEP-nek.
pumuklii
 
 


Pumukli,
nem tudom pontosan mennyit vonnak, azt tudom, h az adón kívül még összesen kb. 45 ezret, nem tudom, ebből mennyi, amit az OEP kaszál. Nem is tudom, mi van még, munkaadói járulék meg mifenék...
hupsz, közben elúszott a levelezőrendszerem :evil:

emese1979
 
 


Szja-n kívül van 7% egészségbizt. jár, 8.5% a nyugdíjjárulék, 1.5% a munkavállalói jár. Na nem okoskodok tovább.
pumuklii
 
 


Pumukli, megvan a 40 év munkaviszonya és most tölti az 55-öt. Ő 59 évesen mehet majd el nyugdíjba, de úgy tudom hogy van egy védettségi kor, amikor őt már nem lehet elküldeni a munkahelyről, ami a valós nyugdíjból (60) leszámított 5 év, vagyis most május lesz. Te hallottál erről a védettségi korról?
És 2013-ban menne nyugdíjba, vagy akkor már nem mehet el 59 évesen?
Ő túl korán kezdett el dolgozni és már nagyon unja, inkább unokázna! :-)
Vendég
 


Anita, képzeld, ELMO megy a Minimaxon, Gyöngy percek óta egy szemrebbenés nélkül nézi! Eddig a Szörny Rt-n kívül semmi nem kötötte le, azt meg már nagyon untuk! :-)
Vendég
 


Pumukli,
legalább tisztában leszek ezekkel a dolgokkal, amúgy lövésem sincs róla :) Hehe, akkor azért rajtam nem nyerészkedik az OEP olyan sokat, mint gondoltam :lol:

emese1979
 
 


Pumukli!
Azért csak megtalálják majd a babát!Bár lehet nagyon kell majd keresniük 8) :lol: :lol:

Kutyafüle!
Abban egyet értek hogy amit a magánrendelésen fizetek azt azért a szolgáltatásért kapja,nem a szülésre!És h ezt választottam,hát persze.Mivel az SZTKban akár fel is fordulhat az ember...De valljuk be hogy azért a kb 10 percért én 7000 Ft ot perkálok!Számlát nem ad,és én nem is kérek!!!Szóval maradjunk annyiban h jól jár velem!

Az én dokim nem mondott fix tarifát(nincs neki),és amint írtam is már egyszer,ha mondana akkor maradna az ügyeletes doki!Mert előre nekem ne mondja meg senki h mennyit kér.Nem mindegy h milyen lesz a szülés,épp benn van e stb.Had döntsem el én h mennyit adok ha adok!

Farkas!
Hívni fogom a dokimat természetesen!Én alapból hálapénz ellenes vagyok..még egy dokinak se adtam pénzt emiatt...A lényeg h lehet h csak 20-30at kap és nem 50et pl.De mint írtam elöbb,ez sok mindentől függ!
Az h illik nem illik....illene ellátnia rendesen akkor is ha nem adok semmit,ha nincs fogadott dokim stbstb :lol: Sőt!Ez már nem is illik,hanem kötelessége lenne....na de ebbe nem is megyek bele 8)
És ahogy Emese is írta,ezért a horribilis összegért kb 30 percet van melletted....se adó se semmi...nekünk meg vonják a fizuból a majd 40%-ot....

Viszont akkor ha azt mondja egy doki h 60 ezer,akkor mindenki vonja le az adót és egyéb járulékokat,és csak a fennmaradó összeget adja neki!Nem tom mit szólna hozzá!Vagy ha pl visszakérdeznél h ez most bruttóba vagy nettoba gondolta :lol: :lol:

Dokilátogatós társaság nem ért még haza?????Várjuk a híreket!!!

annus11
 
 


Annus,
én majd megyek, de csak este :)

Szerintetek, ha mondjuk lakóhely szerint a Jahn Ferenchez tartozok, és csak úgy belibbenek (betotyogok) majd szülni a SOTE II-re az ügyeletes dokihoz, akkor elhajtanak? Vagy ilyenkor mit csinálnak az emberrel?

emese1979
 
 


Annus, szerintem félreértettél. Ha valalki ügyeletesnél szül, akkor az ügyeletesnek is kutya kötelessége ellátni, ha nem kap a végén pénzt, akkor is. Viszont ha miattad jön be levezetni a szülést, és nem fél óra, mert nekem végig mellettem volt, elejétől a lepény távozásáig, jó 4-5 órát és miattam nem volt magánrendelésen, utána is minden nap bejött, pedig nem volt ügyeletes, akkor szerintem "illik" adni. persze nekem sem tetszene ha fix tarifát mondana, én is másoktól tudom, hogy ennek a dokinak ennyit szoktak adni, én 50 ezret nem sokallok.
Ezt leszámítva én sem vagyok hálapénzes, sőt, régebben még csak-csak adtam, de mostanra már csak akkor, ha tényleg indokoltnak találom. Pl a gyerekorvosnak kötelessége kijárni, de nem köteles háznál adni a kötelező oltásokat. Én téli babát nem hordtam be hozá, hanem kihívtam, nekem természetes volt, hogy ebben az esetben azért illik adni egy keveset.
Vendég
 


Emese, hát ha közel a vége, akkor biztos nem küldenek már el. Mindenesetre ha fogadott dokid van, akkor beírja a terhességi kiskönyved végére, hogy fogad a kórház, ebben az esetben elméletileg a mentő is oda visz, ha hívsz.
Vendég
 


Annus, teljesen igazad van.
A magánrendelések már csak ilyenek, fogorvos meg a bőrgyógyász se adott számlát. De hát mindenki ügyeskedik, aki tud, aki vállalkozó. Egy kozmetikus, fodrász sorolhatnám is ezt csinálja...

Nekem 70 lesz a szülés, tudom előre, de ennyit is adtunk volna, így nem zavar, hogy szól érte előre. Majánál 60-at adtunk neki. Arra meg kevés az esély, h pont ügyeletes legyen amikor szülök.

Emese
szerintem oda mehetsz, ahova tartozol. Ott kötelesek ellátni ingyen. (lehet nem így van) Bár egy szülésnél nem hiszem, hogy elhajtanának, max ha messze a vége. EZért is kell a fogadott doki...

Böbi
nézem a nyugdíjat. Ez a hülye törvény felbontja évekre a szabályokat...
pumuklii
 
 


Mondjuk nyílván más a helyzet, ha nyaralásról stb.-ről jön be csak miattam, és mint ahogy Nálad, Böbi bent van végig! De ahogy olvasgattam a februári meg márciusi kismamik szüléstörténeteit, nem mindenhol ez a jellemző :(

Uncsitesóm mikor szülte az első gyerekét, akkor addig nem foglalkoztak vele, míg a férje nem adott pénzt az ügyeletesnek... Érdekes módon, utána ágy is került, és nagyon kedvesek is voltak vele...

Itt Budaörsön elállt az eső! :)

emese1979
 
 


Böbi
csak a nyugdíj összegének a számításában van diffi 2013 után, a szabály az amit leírtam.
Akkor ő 59 évesen kérheti az előrehozott öregségi nyugdíjat.
A védettségről én is csak ezt tudom. Apum is védett korban volt, de ha a cég bezár, nincs mit tenni...

Most is el tudna menni már korengedményes nyugdíjba, ha a cége kifizeti helyette az államnak a nyugdíjkorhatár betöltéség hiányzó nyugdíjat (kb 4 évnyi). Csak ilyen jótékony cég nem nagyon van.
(Apiumnak 2 másfél évnyit kellett előre kifizetni, de az is volt vagy 2.5 milla)
pumuklii
 
 


Farkas!

Persze,amit te írsz az már konkrét szitu!Hogy pont magánrendelés volt,végig melletted volt stb.Azért mondom h ez helyzetfüggő!
Amúgy szeretnék ennél a dokinál szülni,remélem h épp rá fog érni!Bár a múltkor beírt a naptárába...nem mondta h készülne akkor vhová!
Ha lesz mért hálásnak lennem,akkor majd kap :lol: :lol:

Emese!
Az jó kérdés h akkor ellátnak e...Én azt hiszem h a Szent Istvánhoz tartozom pl,de oda rossz emlékek kötnek,így inkább kihagynám.Szerintem fogadniuk kell akkor is.Amúgy mire gondolsz,hogy közben úgy döntesz h nem hívod a dokit?Mert ha a doki mondjuk vmi miatt nem tud bemenni,akkor szerintem ellátnak ha mondod h ki az orvosod.Nekem mindig azt mondja a dokim ha vmi baj van menjek be a kórházba és mondjam h ő az orvosom.Gondolom ha épp nincs benn,attól még vki megnézne.

annus11
 
 


Nálam 1-re jött be és kb 3.30-kor ment el. Neki is aznap volt magánrendelése, de nagy kárt, csak 3 óra csúszást.
pumuklii
 
 


Hát itt veszprémbe 3 orvos közül választhatsz egyik rosszabb mint a másik,benne van az is aki velem foglalkozott tegnap.Szóval az anyukák nagyrésze nem bízik egyikben sem ezért is van a kórházban annyi kismama minden áldott nap mert ugye a kórházban végzik el azokat a vizsgálatokat amiket a fogadott dokinál szokás.
Én nem aggódok, ha a szülés is ilyen zökkenő mentes lesz mint a terhességem akkor 3 nap után úgy is jövök haza.Addig meg féllábon állva is kibírom.A lényeg hogy itt egész nap melletted van a baba csak éjszakára viszik el őket és hajnalban hozzák szopizni.6 ágyasak a szobák, szobánként wc, zuhanyzó szóval jól felszerelt, most lett felújítva.
A nővérekkel úgy is többet fogok találkozni mint akármelyik orvossal és ha gond van vagy nem tudok valamit akkor ők fognak segíteni nem a dokik.

KépKép
harhaj
 
 


Hát remélem ezek után nem szülök szerdán......mert én nem tudnám neki odaadni azt az összeget amit ő aznap kapna a rendelésen :lol: :lol: Jó,mondjuk nem is kéne...

Majdnem odaégett a krumpli,annyit fecsegek itt :oops:

Ja én megcsináltam a köv 3 hónap költségvetését....Mennyi kiadás várható,mennyi bevétel,mennyink van a bankban ami hozzáférhető stb.Hát remélem kijövünk :roll:

annus11
 
 


Annus,
igen, vmi ilyesmi :) Amikor anyum engem szült, hívták a dokiját - aki épp karambolozott akkor. De beért a szülésre, igaz törött lábbal, még nem begipszelve, de levezényelte a szülést :)
gondolom ha a doki meg külföldön stb. van, akkor mond egy másik orvost, akit hívhatok, ha beindul a szülés... Csak ez is olyan izé, mert jársz vkihez kb. 8 hónapig, akiben azért megbízol, meg ismersz, a végén egy tök ismeretlen emberhez kerülsz :?

emese1979
 
 


Engem jó emlékek kötnek az Istvánhoz, de rossz is sajnos.(vetélés). De az már nagyon ritkán jut eszembe szerencsére.

Milyen vicces lenne, ha kitalálnék neki valamilyen jutalmazási rendszert. Pl

szülés: 20.000 Ft
sikeres gátvédelem: +20.000 Ft
kielégítő bánásmód: +10.000 Ft
stb

vagy fordítva:
szülés: 70.000 Ft
mínusz:
10.000 Ft burokrepesztés
20.000 Ft gátmetszés
10.000 Ft hasra gyakorolt nyomás
10.000 Ft méhszáj ujjal való tágítása
stb...
pumuklii
 
 


Pumukli, köszönöm, hogy megnézted! Így van, ha bezár a cég, akkor valóban nincs mit tenni, de náluk folyamatos a létszámleépítés, ezért lenne jó, ha őt már nem küldenék el, kihúzná ameddig csak lehet.

Harhaj, hogy hogy csak 3 orvos van? Az egész kórházban 3 szülész-nőgyógyász van? ezt nem értem!
Vendég
 


Harhaj
ettől azért én nem vagyok elájulva. Elviszik éjszaka a gyereket, meg 6 ágyas szobák...
pumuklii
 
 


Pumukli!

Na igen!Ez jó ötlet!!!Írjunk petíciót!Hogy minek mennyi a tarifája!! Kép


Emese!
huu,ez durva!Azért remélem h nálad nem lesz így!Ezen előre ne parázz,persze lehet h én is sajnálnám ha vmi miatt nem érne rá...na de ő is csak ember!Meg ilyenkor a másik doki aki úgymond beugrik helyette biztos odafigyel rád ugyan úgy!Ilyen szituban szerintem fogad a kórház!

annus11
 
 


Akinek van már gyermeke, és az első szülés után vele volt éjjel-nappal: mindenhol az ágy végében helyezik el a babókat? Vagy azt pl. magam mellé húzhatom?

Pumukli,
ez jó :lol: már mint a teljesítményarányos jövedelmezés :)

emese1979
 
 


Istvánban behozták a szobába egy kiskocsiban, de végig mellettem aludt. Oda teszed, ahova akarod, én minél közelebb akartam tudni.
pumuklii
 
 


viccesek azok a kocsik, mint egy bevásárlókosár :) csak a tartalma néha felsír :)

emese1979
 
 


Emese, a Szent Imrében oda húztad ahova akartad, illetve ahol hely volt, nekem mellettem volt. Nálunk az ágy végében el sem fért volna, mert picike volt a szoba, ketten voltunk benne és éppen csak annyi hely volt az ágy végében, hogy el lehessen menni.
Csak első éjszaka vitték el, utána végig velünk volt, ki mire esküszik, nekem így jó volt.
Hát a 6-an egy szobában engem sem dobott fel, nekem már a 3 is sok! :lol:
Vendég
 


A SOTE II-n is 5ágyas szobák vannak. Meg jópénzért egyágyasak is :)
Mondjuk mi sokan hárman voltunk tesómékkal egy szobában, elég jól tudok alkalmazkodni. Kérdés, hogy a többi négy is?

emese1979
 
 


Emese, hoztam egy képet a szobáról.
Kép
Vendég
 


Emese, és éjszakára ott maradnak a babák vagy elviszik? Mert 5 embernél inkább az a gond, ha kint vannak éjjel a babák, akkor tuti, hogy semmi pihenés nincs, mert mindig máskor sír egy baba. Márpedig kell az a pár nap pihenés.
Vendég
 


Böbi,
köszi, milyen jó kis modern szoba!
Egyik bnőm a Szt. Istvánban szült nyáron, asszem 3 v. 4 ágyas szobában voltak, és az eléggé lepukkant volt :(

emese1979
 
 


Böbi,
maradnak éjszakára is, viszont legalább látogatót nem engednek be...

emese1979
 
 


Böbi!
Az én anyuméknál is ez a helyzet.Ott iskolák összevonásáról van szó.Most ők,mint tagintézmény működnek.Ha létezne védettségi kor,akkor ki kellene még húznia 1-et tán,és akkor kerülne védettségbe,és akkor az anyaintézmény-mint munkáltató-nem küldhetné el. De a védettségi kor már csak max a közalkalmazottaknál működhet.Máshol,tehát magán cégeknél eltörölték,de nem tudom náluk megvan-e még. Anyumnak még 6 éve lenne a korkedvezményes,prémium éves nyugdíjig,feltéve ha nem emelik meg a korhatárt 65-re,mert az szívás.Jajj olyan szar ez az egész.
Annus,én tökéletesen értem,amit mondasz.Én is az ellátás minősége és nem sznobizmus miatt járok magánorvoshoz.És szerintem sem jó így a rendszer(illetve én az árakkal nem tudok kibékülni,mert az én dokim 5000-es rendelési díját én is sokallom),de én erre mondom azt,mint Ti a hitelre nekem,ez van,el kell fogadni.Vagy perkál az ember és szül,akinél szeretne,vagy imádkozik,hogy szerencséje legyen és jó orvoshoz kerüljön. Ez van.ezt kell elfogadni. Én sajnos a hipochondriám miatt tízezreket költök dokira egy évben. A teljes uh 10000(ezt mondjuk 2 évente fizeti a cég), a fogorvosnál egy tömés 4000, a szív uh(van némi rendellenesség ott is) 5000,a bőrgyógyász 10000,a nőgyógyász 4-5000(alaphangon rákszűrésnél).Egyedül a tüdőszűrés, a vérvétel és az infektológus (ezek után sajna ő is kell félévente) úszható meg a tb-ből.A böbbi súlyos pénzekbe kerül. Mondjuk számomra az egészség az egyetlen,amin nem vagyok hajlandó spórolni,max ha éhen halunk.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


De lehet kérni h vigyék el éjszakára,beadhatod a csecsemősöknek ha jól tudom,csak állítólag nem szeretik...vagy vmi hasonló!Mondjuk ha nem muszáj én nem adom le,aztán pár napot kibírok vhogy....

Ja ez Emesének ment volna :wink:

annus11
 
 


Pár éve még így működött aztán majd rákérdezek hogy még mindíg ez e gyakorlat hogy éjszakára kiviszik a kicsiket.
De nem tudom máshol hogy van így nem tudom eldönteni hogy ez most mennyire jó vagy rossz.Majd meglátjuk, de elég hamar kiszórják a népet, egy császárossal dumáltam múltkor, nem volt betervezve a császár és 4 nap után mehetett is haza.Azért nem tudom én egy kicsit kevéslem a 4 napot ha a normál , probléma mentes szülés után is 3 napig bennt van az ember.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!

csak kukucs, köszönöm a jókívánságokat, a szakadó esőben és sötétben vezetéshez rám fér... Útra is kelek!
Mindenki vigyázzon magára.
Ja, én is 50-60-t fogok sztem adni! De tény, hogy helyzetfüggő!

Puszi!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Kutyafüle, maga a védettség szó tényleg eltünt, de utánanéztem, 5 évvel a nyugdíj előtt csak nagyon indokolt, különleges esetben lehet elküldeni. Pl lopás. Anyósomnál májustól már csak azért kell szurkolni, hogy ne menjen csődbe a cég, mert ugye a mai világban sajnos ez is mindennapos lett.

Annus, én sem adnám be, mert egy 2-3 napos csecsemő már éhes éjszaka, ergo vagy ordít kint egész éjjel vagy betápszerezik, én egyiket sem szeretném.
Pumukli, neked akartam még írni, én is egy ágyban aludtam éjjel a babámmal! :-) utána otthon is folytatódott, ameddig nem aludt vagy 6 órát egyfolytában.
Vendég
 


Szofi, vigyázz magatokra! Jó utat!
Vendég
 


Böbi,az nagyon jó lenne!!Akkor szegénynek már csak egy tanévet kellene így kihúznia.Szurkolok anyudnak is.Azért olyan méltatlan.30valahány évet ledolgozik egy ember,és reszket,hogy csak el ne küldjék,el tudjon menni nyugdíjba.:(

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Hű,képzeljétek,rámtört a kívánás.Megvesztem egy kis fagyiért,és anyukám hozott nekem puncs-vanília fagyit.Jajj,imádom,megyek is és eszek.Nyami....

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Na megjöttem én is a dokitól, utána voltam még háziorvosnál is a tegnap vérvétel eredményéért.

A nődokinál rámjött a frász, persze megint elkezdtem parázni - a genetikus szerint a feje és hasa kb. 2 héttel kisebb a koránál (a szülés ideje eszerint 06.13.), a combcsontja korának megfelel (05.24) , de a 4D-shez képest nincs lemaradás. A dokimtól kaptam beutalót a SOTE I terhespatológiára, h nézzék meg rendesen a babát, h kap-e elég kaját stb...
Mondjuk nem értem, mert a mamanetes uh adatok alapján mindenben kb. 1 hét lemaradása van, na most akkor most mi a jó? :?
BPD: 67,7 mm, OFD 89,8 mm FL 52,6 mm
A kalkulátor szerint kb. 1 kiló.
Na holnap remélem a SOTE I után okosabb leszek :shock:

Na a háziorvos közölte, h ne szedjek Elevitet, mert 4 kilós gyerekem lesz (na mondom magamban a jelenlegi helyzet alapján nem hiszem..), meg most azzal paráztatott, hogy alacsony a vércukrom (3,2 volt éhgyomorra), kérdi, eszem rendesen? Na mondom jótol kérdezi...

Amúgy méhszáj zárt, magzatvíz közepes, a méhszájam 39 mm. Pesze kisasszony törökülésben gubbasztott, a nunit azért mutatta megint rendesen :)

Többiek hazaértetek már a dokitól?

emese1979
 
 


Sziassztok!

Megjöttem a dokitól.
Sajna minket is utolért a fekvés. :( Napi 2 szem magnerotot kell és 1 szem magne B6-ot szednem.A B6ot délben.
Azt mondta mozoghatok,de több legyen a fekvés.Hosszú séták elfelejtve.
A méretekre nem mondott semmit,csak annyit hogy nézzek magamra.Ne akarjak nagy babát.
Jól beparáztatott,mert mikor elkezdte az uh-át,szerinte nagyon kemény volt a hasam.Én nem éreztem.Erre ő hogy fekvés,gyógyszer,mert az ennyire keményedés koraszüléshez vezet.
Csak tudnám én miért nem érzem??Néha fura mondjuk,de szerintem az Hanna.meg ha keményedés is,valamennyi belefér nem???
Ha nem javul,3 hét múlva a kontrollig,akkor infúzió,kórház. :(
Ki szedi még a magnerotot,??Javul tőle???
Meg eleve az uh úgy van,hogy lefekszem,a lábam térdtől lefelé meg lóg.Na most így ilyen helyzetben eleve jobban feszül,keményebbnek tünhet a pocak nem??
Meg érdekes a tegnapi 30 perc uh-án egyszer sem volt kemény??Most meg igen??
Mindegy,betartom,fekszem.Szedem a gyógyszert.Sajna hozzátok sem tok sűrűn jönni. :( Apa napi 2x enged ide,reggel és este.Ne haragudjatok!!!!Majd valamikor vissza olvasok.
Mindenkit puszilok!!
Ja !!!!Apa hétfőn,vagy hét közepén megy a babakocsiért!!!!
Pikolo,és rózsaszín feketével.Sportkocsi és hordozó!!!Majd ha itt lesz dobok képet!
Vettem cumit,meg a hazahozós rucit.Majd rakok képet valamikor!
Fehér micimackós tipegő,kocsikabát,body,sapka és volt hozzá egy micimackós textilpelus is.A babavilágba akciós.Így volt 4500ft.

Drukkolok mindenkinek,holnap is jelentkezem.
Fekszek,nem akarok kórházba menni.Másnem apa ír.
Csak mivel rossz a laptop,így nem tudok ágyból netezni.Talán apa meglep egy laptopal.Jó lenne.

Szép estét mindenkinek!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ja méhszáj zárt!!!!!Viszont a doki nem mondott rá semmit,de 24 hetesen 39mm volt,most 31mm.Az gáz???????Vagy már normális????

Szép álmokat!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Még annyi,hogy apa amit kinéztem baldahimot is megveszi a kocsival együtt!!!!
Ezerrel mosogat,gyereket nevel!! :lol:
Mindenben számíthatok rá,csak feküdnöm kell!!!!
Megyek is,mert lejárt az időm. :lol:

Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Emese: Böbi már berakta a képet, az ágy mellett volt a bevásárlókocsiban a gyerek. Nem szívesen vették, ha magad mellett altatod a gyereket - mondjuk szerintem, elég keskenyek is voltak az ágyak, nehogy leessen. Első éjszakára általában beviszik a gyerekeket, de utána éjjel-nappal veled lehet. Én nem vitatkoztam, mert azt hallottam, általában a születés után 24 óráig alszanak a picik. Na, Tüci nem aludt, mondták is reggel, mikor behozták, hogy volt hangja a kisasszonynak. IGazság szerint én egyáltalán nem akarok pihenni a kórházban, nekem csak az a fontos, hogy a gyerekemmel lehessek. Ha lehetséges, és nem jön közbe semmi, szeretném, ha már első éjszaka velem lehetne Csongor.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
mondjuk jobb szeretném én is, hogyha mellettem lenne, ki tudja tápszerezik stb.
Már úyg várom, hogy ott legyen mellettem a picike :)

Anita,
próbálgass sokat pihizni,néhámny hét, aztán rohagálhatsz Hanna és Grétike között :)

Nem értem a dokit, azt mondta, a hasa is kisebb a koránál, az uh képeken pedig (elmentett vagy tizet, amin rajta van a méreten kívül a kiírt dátum is) az AC-nál 05.24 a szülés várható ideje, a törzsátmérő szerint 05.27, OFD-homlok-tarkócsont szerint 05.31, a combi alapján 05.24, egyedül a fejkörfogat és bpd szerint 06.13- viszont a Hajdú Krisztina még mondta is, h hosszúkás fejű, és amiatt csalóka a kép..) Na nem fárasztalak Titeket tovább ezzel.

emese1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: