Új privát üzeneted érkezett!

Szülés utáni házasélet: egyéni, van aki már 6.hét előtt is regenerálódik, de azért biztos ami biztos, jobb kivárni...
Én szülés után 6 hétig "tisztultam", utána másnap megjött a mensim. Gyakorlatilag 7 hétig kínlódtam.

Vicger: nagyon egyetértünk az alvástémában :lol: szerintem is nagyon fontos a testi közelség a babának. És amig picik, érdekes módon fontos, hogy érezzék a határaikta, szeretnek odabújni valamihez (jobb esetben valakihez). Lánykámnak a pociban a méhlapény volt a párnája, születés után is azt szerette, ha valami odaér a buksijához. Nagyon jó lehet a nagyméretű u-alakú szopipárna, aminek aközepébe bele lehet tenni a gyerkőcöt, sok baba nagyon szereti.


Dorka:
igen, a bölcsők is elég kis méretűek...

Kép
arvaerika
 
 


Ja, és tényleg fontos a pihizés szülés után, fontos a tejcihez...
Nekem ez nem adatott meg. Régen annyiból jobb volt az a 6 nap a kórházban szülés után, hogy legalább pihenhetett az anyuci, most 2 nap után mehetünk haza.Aznap,mikor Fannit hazahoztuk, én még elmentem az ebédért, meg sapit venni neki, mert nem volt jó, ami volt neki, aztán este a lányom szobáját tettem rendbe,mert a nagysasszony arra sem volt képes :cry: stb. Meg is sínylettem, mert nagyon nehezen indult be a tejci. (5. nap), De nem adtam fel.
Jó tanács: mindenki fogadja el a felajánlott segítséget, mert nekünk igenis pihenni kell. Ne a babára vigyázzanak a rokonok, hanem segítsenek tehermentesíteni minket.

Jól előreszaladtunk témában, már szülünk is.... :lol:

Kép
arvaerika
 
 


Erika
Fel kell éleszteni a "komatál"-at... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 

 
 

Köszönöm a gratulációkat mindenkinek! Én is örülök, hogy Manónak és Babcikának is jók lettek az eredményei!!

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


HÚÚÚÚÚÚ!

Sokat termeltetek,jegyzetelni kellett a reakcióknak.

Floranan: vagy lemaradtam vagy nem tudom,de párod honnan származik?Én is mindig tejeskávé babát szerettem volna,de soha nem volt csokipasim.

Babcika,Manó,Peppino: gratula nektek a jó eredményekért!
HOLNAP VÉGRE ÉN JÖVÖK.JAJ DE VÁROM!!

Dorkamartini: a képek nagyon jók a picasan,nagyon művésziek.Te írtad h magas vagy,remélem,mert csináltam egy hasonló fotót,de nagyobbnak tűnt az én hasam,én csak 12 hetes vagyok!!!!!!
OKé sokat eszem,sokat iszok(napi 2 liter).Vasárnap vettünk 2 karton 1.5 l vizet,most kértem a párom hozzon egyet,ez volt az utsó a kartonba.Kiakadt h már meg is ittam egy kartont!!!Lehet lassan inkább öltöztetne,mint itatna!! :lol:

Nálam a kiságy is és minden más annyira tetszik amennyire az ára.Ha drága nem tetszik,ha olcsó akkor nagyon.

Peppino: köszi,majd megkérdem a dokit holnap.Szerinted a Bajcsyba bárkinek megcsinálják vagy csak annak akinek ott van a dokija????

Szex-az mi???,lassan két hónapja ,egy apáca is elpirulna,remélem holnaptól már engedi a doki.Volt már h arra kelltem h izgulok ezerrel :oops: bocs a részletekért!Én is beállok a közvetlenek közé.Nálam ez sose tabu téma!

sutimano76
 
 


Süti!
Hát nekem nem keszthely a titkom, hanem, hogy lombikbabák! :lol: 3-at kaptam vissza, nagy volt az esély, hogy ketten maradnak.

Gratulálok mindekinek, aki uhun volt!!! :lol: Babák nagyon szépek!!!

Erika!
hatalmas a pocid, nekem nincs ekkora 2 babával.

Súly: én még nem híztam, sőt még mindig -2 kg-on vagyok és a pocim is most kezdett el jobban nőni.

Petra!
Írok privit, ok?

Csunyeszka!
Én is így olvastam. :wink:

Köszönöm a hozzászólásokat a nevekkel kapcsolatban. Nekem eszembe se jutott a Mátét lematyizni. A Máté, Máté, a Mátyás lehet Matyi. :lol:

Sex: az mi??? Nekünk tilos....persze majd minden éjjel sexeset álmodom...múltkor Brad Pittel. no comment
:roll:

KépKép
zsófikukac
 
 


Sütimanó: a párom brazil, így jön majd a csokibaba 8)

Mostmár én is utána nézek, hátha felénk is ingyenes a vizsgálat..... pedig már bejelentkeztem a tesztre is... alapjáraton 20-ért, de ha megengedjük, hogy felkeressenek az őssejtlevétellel kapcsolatban mindenféle információval, akkor "csak" 15.
floranan
 
 


Bibiesbrumi a kiscsaj egy kishölgy,nagyon édes a képeken.Neked tényleg ilyen kék a szemed?????

Manó te minden fényképen máshogy nézel ki,ha külön külön nézném én azt hinném mindegyik más-más lányról készült.

Egyre több jobbnál jobb kép van fenn.

sutimano76
 
 


[quote="sutimano76"]
Peppino: köszi,majd megkérdem a dokit holnap.Szerinted a Bajcsyba bárkinek megcsinálják vagy csak annak akinek ott van a dokija????


Sajnos ezt nem tudom, hiszen most voltam először kombinált teszten... De azért beutaló nem árt szerintem.

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Sziasztok!
Már lassan 1 órája olvaslak benneteket! Ennyi infót, én is jegyzetelni fogok! :)
Skyp-pal mi lett? jó ötletnek tűnt, mert itt egyfolytában frissíteni kell.

Peppino! én is a Bajcsyban fogok szűlni, bár még csak telefonon beszéltem a dokival :) te kihez jársz?

jó téma a szex, mert amúgy nem tenne fel erről kérdést senki... én gyakorlatilag alig akarom, nem úgy a párom, akinek nagyon tetszik a pocakom :oops: mindig arra hivatkozom, hogy a könyvekben is azt írták, hogy az elején nem kívánós a kismama, de én még most sem. vhogy mindig a babót féltem, és így nem élvezem, pedig azelőtt! :oops: remélem ez azért majd megváltozik...

Az a kiságy nekem nagyon tetszett! praktikus! csak sajna mi egy szobában leszünk a babóval, és nem fér el még egy ekkora sem a saját kombinálható nagyobb kiságyával. Pedig akkor fel sem kell kellnem, ha felriad este. Párom aszonta, hogy praktikus, mert amikor éhes, akkor csak átmászik a tejcsiforráshoz : :lol:

Manósziget, mi van a káddal? hány db van belőle?
nekem is nagyon tetszett, de még meg akarom nézni élőben, mert vhogy kicsinek tűnik a képen, és szerintem vasárnapra meg is mondanám, hogy kell-e! ha vki meg nem előzőtt...

a gmailes nézegetőt köszi, most oda megyek!
Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


manó - megvárom a 16-ot és aztán bombázni foglak szerintem......nem vagyok egy egyszerű eset- készülj fel:)))

a képekkel bajban voltam mert nekem csak illenek vannak (lévén fotós) féltem hátha megszóltok a nagy művésziség miatt... de majd anyuéknál körbenézek hátha van normál fotóm is...:))))

ja erről jut eszembe képzeljétek volt egy oldalam olyan ingyenes weboldal és mire kijöttem a kórházból meg helyrejöttem egy levél fogadott az emailek között, hogy sorry de 1 hónapig nem nyúltam a weboldalhoz ezért törlik..- felment az agyvizem rendesen ------ na ez csak eszembe jutott

jön még egy dorka kérdés:))) : Mi a véleményetek a szülés után a kórházban.. hol legyen a baba? Baba - mama szoba vagy a 3 óránként hozzuk a babát. Azért kérdezem, mert én abszolúte baba-mama szobát szerettem volna DE
bekerültem a kórházba és szemtanúja voltam mindkettőnek. Sokan inkább úgy voltak, hogy jobb a 3 órás mert alig bírtak megmoccanni, és aki külön szobában volt az azt mondta alig pihen mert folyton a babát lesi meg mindent neki kell. A nővérek egyöntetűen azt mondták szerintük kell az a pihenés az anyának... mert ha hazamegy úgyis a nyakába szakad minden....

Azért vetettem ezt fel, mert sokan említettétek a pihenés fontosságát szülés után..- és én bizony elbizonytalanodtam melliket is választom majd...

ja és mano sokarcúságához hozzászólva - lehet, hogy másnak tűnik minden képen, de naaagyon szép anyuka ;)

ééés neeem vagyok magas:( sajna.... akkor nagy a pocim? kezdek aggódni, hogy nem elég nagy pedig eddig mindenki azt mondta ikreim vannak tutira... lehet akik mondták nem ismernek titeket éés csak nektek van illen óóriás pocaktok...aaaz eeegééész vilááágon - remélem dorka vagy martin ottan a pocakban nem kezdett el öszemenni vagy mifene
dorkamartini
 
 


Elolvastam a mabe linkeket.A géndiagnosztikai központban félkarú rablók vannak.Jesszusom az össz vizsgálat 116500.- forint!!!!! :shock: ok ,nem kötelező mind,de ha igen...
Plusz havi 8000.-a dokinak,az 56000.- a terhesség alatt.
Plusz jobb esetben 60000.- a szülés.
ez összesen:232500.-
Tehát az orvosok a 9 hónap alatt jól laktak.
Már negyedmilliónál járunk,de a gyerek még nem kapott semmit.Ja meg anyuci se.Kész vagyok!Lázadni szeretnék!Nehogy már a gyerek luxus legyen.

Bocs!Kiszaladt a panasz!

A múltkor kiszámoltam,ha nem fizetnék tb-t,akkor egy év alatt 500.000- maradna a zsebembe,amíg fiatal valaki jó esetben nem kerül kórházba túl sűrűn.Pár év alatt akár az agyműtétem ára is megvan. ???????akkor minek fizetek?Tizenkét év biztosításban eltöltött idő alatt,tavaly 1 hetet voltam kórházba,aztán nuku táppénz,inkább szabi,majd idén 4 napot.Oké azóta táppénz,de nem tehetek róla!Na majd most visszakapom egy részét annak amit befizettem.

Mostmár mérges vagyok,hagyjuk a témát,mielőtt olyan vörös lesz a fejem,mint az ooops-os smilenak.

sutimano76
 
 


Dorka, mutassak neked kis pocit? Mírával ezek szerint nekem az volt.
Meg első babánál normális, ha nem látszik még annyira. De sztem neked nincs kicsi, pont jóóó.
Na, szval 14 hetes Mírás pocak... csak összehasonlításként. Most örülnék neki ha ekkora lenne csak.
Kép :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


:)))))))) nna ugye mondtam, hogy bomba egy anya vagy:)

azzé ez alak:)
dorkamartini
 
 


jólvan jólvan nincs kicsi de ollllyan régen volt uh és még olyan sokára lesz.... ilyenkor aggódok
dorkamartini
 
 


nagyon csinik a képek!
Holnap én is vadászok képeket, de most egyfolytában ásítok. Megyek alukálni.

Dorkamartini! a nővérem együtt volt a lányával, mellette volt 3 napig, és olyan nyűggel jött haza, hogy hetekig nem lehetett hozzá szólni, mondjuk azért is mer rátört a depi. De ennek ellenére én nem bírnám elképzelni, hogy egy percig ne lássam, mit csinálnak vele, és ha együtt voltam vele 9 hónapig, akkor így elszakítsák tőlem. Én már most annyira ragaszkodok hozzá, hogy szerintem nagyon fogok hisztizni, ha elvinnék. ezért is választottam olyan kórházat, ahol végig veled van a babó.
Persze, ha te nyugodtabban állsz hozzá, nem olyan fanatikusan mint én, akkor biztos, hogy jót tesz a szűlés után a nyugalom és az alvás, de a babának?

Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


Dorkamartini én imádom a képeid művészi jellegét,ha nem lennél olyan messze,kérnélek csinálj rólam,rólunk,ill.pocakosan is párat,mert nagyon bejön.Már apával megbeszéltem,h szeretnék olyan Demi Moore-sat:

Kép

Nekem tetszik,de lehet más pózban is.

sutimano76
 
 


megmutassam mellik babakocsit néztem ki? Véleményeket:) és mano te tudsz illlet?
íme:
http://www.bebecar.hu/termek.php?tkod=3

és barnában - mert barna mániás vagyok:))))
dorkamartini
 
 


Dorka, a babáknak mindenképpen az a jó, ha az édesanyjuk mellett vannak a nap 24 órájában. Hisz, mint írtam, a születést megelőzően, nem hogy együtt voltak, de egyek voltak!!! A születés egy olyan hatalmas stressz a babának, hogy félelmetes.. most képzeld el, egész addigi életedben melegben, puhaságban lebegsz, mindig hallod édesanyád szívverését, hangját. Ebből a puha, meleg, védelmező közegből kiszakadsz a születéssel egy kb 15-18 °C-os szülőszobába, vakító fényességbe, hidegbe, keménybe. Dobálnak, mindenféle izéket dugnak az orrodba, a torkodba. Fázol, nincs meleg, nincs puhaság, csak a hideg és ridegség. Félsz, rettegsz, üvöltesz. Aztán jó esetben egy puha meleg testre tesznek, s megnyugodsz, ismerős a hang, a szívverés.. jó esetben szopizol, s végre ugyanazt érzed, mint a születés előtt. Hogy egyek vagytok. DE ez sem tart örökké, ismét elszakítanak Tőle. Dobálnak, forgatnak, méricskélnek. Majd kemény ruhákat adnak rád. Sírsz, mert a meleget akarod, a puhát akarod Anyát akarod, akivel végig egyek voltatok. És nincsen sehol. Szopizni akarsz, hogy érezd, meg van a Világ. DE nincsen semmi.. csak a sírásod......

Én mindhárom babámmal együtt voltam szülés után. Mindhárom szülésnél "követeltem", kértem, hogy azonnal tegyék rám, had tegyem mellre. Nem volt fárasztó a 24 órás "ügyelet". Megbolondultam volna, ha nincsenek velem. Így is iszonyú nehéz volt kibírni azt a 2-3 órát, amíg az őrzőben voltam...

vicger
 
 


Dorka, ja, és a képeid fantasztikusak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :)

vicger
 
 


Ja és manó tényleg szép,én már ezt -bár más témában de- megírtam neki pü-n.
Én már olyan hájas vagyok,mindig volt rajtam pár plussz,de manó ilyen vékonynak lenni:Hú micsoda gének!

Dorkamartini:babakocsi szép,...... ára alapján nem tetszik.
Bocs de nekem egy 18 éves babakocsim lesz,ha még van olyan állapotban.Amikor még sok pénzem volt is megálltam volna 50-nél,de mindenki maga tudja mennyit szán rá,de nem bírállak!!!!

Nyolc év jólét után most szívok.Ez van!

sutimano76
 
 


Manó, hát ... csodaszép poc volt! :) A mostani is az! :)

Dorka a szülés utáni pihenés kimerül abban, hogy amíg a baba alszik, alszol Te is :) Ezért jó, ha van Nagymama, mármint a baba nagymamája, aki segít főzni, mosni, takarítani stb. Így az anyukának nincs más dolga, mint babázni és aludni, pihenni. :)

vicger
 
 


[quote="dorkamartini"]m írta:dorkamartiniegmutassam mellik babakocsit néztem ki? Véleményeket:) és mano te tudsz illlet?

Még nem is hallottam róla :shock: :oops: majd utána nézek, most menek, mert lassan itt a pizza. :oops:
Szép estét mindenkinek!

Kép Kép
manósziget
 
 


Manó pizza???tegnap még carbonara spagettit akartál főzni,mégis könnyítettél.Most te küldj nekem,nyitom az ablakot!!!

sutimano76
 
 


Dorka a babakocsi majdnem tökéletes. Annyi a hátránya, hogy nem állítható a tolókar, ami fontos, hogy a baba szemébe adott esetben ne tűzzön a nap, vagy ne fújja ki a szél a szemét. Egyébként teljesen jó. Az sem hátrány, ha nagyok a kerekek /ennek 50%-ban igen/ városi terepen elengedhetetlen, a kis kerekek szétrázzák a gyereket, ráadásul nagyobb gödörnél, járda résnél, szinte orra bukik a kocsi. Azt is mérlegelni kell, hogy milyen nehéz a kocsi, fogod e cipelni mondjuk a harmadikra lift nélkül. ha igen, akkor könnyebbet kell választani, ez elég súlyosnak tűnik, plusz még a baba ...
Szóval nem egyszerű... :) :)


ja, és bocs az ész osztásért, a kéretlen tanácsért, de nem bírom megállni, hogy ne mondjam :oops: :oops:

vicger
 
 


Mond csak Kriszti,te vagy a tapasztalt.Én tanulok belőle,és szerintem a többi elsőbabás is.


GYERTEK A SKYPE-RA, könnyen letölthető,és ott is tudunk irogatni is!!!

sutimano76
 
 


Süti, ne mondj már ilyeneket, hogy hájas vagy! :shock: :shock: :)
a teszveszen nézelődtél már babakocsi ügyében? Mi is használtan vettünk Atinak egy teljesen jó Bregon kocsit, ami a két nagyról lett volna az már állásában tönkre ment. Ráadásul nagyon jó áron, 25 ezer ft-ért, tökéletes állapotú járgány. Szóval javaslom körülnézni, na meg a Vaterán is.

vicger
 
 


Mond csak Kriszti,te vagy a tapasztalt.Én tanulok belőle,és szerintem a többi elsőbabás is.


GYERTEK A SKYPE-RA, könnyen letölthető,és ott is tudunk irogatni is!!!

sutimano76
 
 


ha elvonulunk skypra, akkor meghal a topik :( , s el sem tudod képzelni mennyien olvassák, csak nem szólnak... Annó én is így voltam Atival :oops:

Készítek magamnak valami vacsit, mert éhen halok :D

vicger
 
 


Ez már megint kétszer írta ki.

Nem bánom az örökölt kocsit,ha jó állapotba van.nagyjából emlékszem rá(unoköcsémé volt,én akkor 16 éves)Nem volt rossz,csak kérdés mennyire ment tönkre az állásba egy padláson(másik rokonnál van vidéken).A kiságy szintén abból az időből való,gondolom egy kis csiszolás egy kis lakkozás vagy festés és olyan lesz mint új korában.

sutimano76
 
 


A picasan is lehet csevegni.

De ezt a topicot se hanyagoljuk el!!!!

sutimano76
 
 


Ne menjetek össznépien skype-ra, mert akkor kihalunk! :cry: Én nem használtam még soha, de nem is lenne időm sokáig ott lógni. Itt jó, hogy benéz az ember ha tud és ír egy-két mondatot.

Baba-mama szoba: Én, aki kényszerből megtapasztaltam, hogy milyen elválasztva lenni a babától, csak 3 óránként 15-20 percekre látni, bizton állítom, nem tesz jót az elválasztás. Én pihenhettem, amennyit csak akartam, hisz nem mehettem be, csak amikor engedték, de teljesen felzabált idegileg a dolog. Nagyon nehezen alakult ki a kötődés részemről, ami 100%ban ennek a körülménynek volt betudható. Sokáig nem éreztem azt, hogy - most borzasztó dolgot fogok írni - szeretem a fiamat. Nem tudtam vele otthon sem mit kezdeni. Ő rengeteget sírt, 4,5 hónapig volt iszonyú hasfájós, mivel rengeteg gyógyszert kapott a kórházban. A szopi nehezen indult és ennek is biztos köze volt a nem jó kezdethez. Szóval, másra sem vágyom jobban, mint most megtapasztalni milyen ha rámteszik és mindig mellettem lehet a kisember. :oops:

Kép

Kép
hgrita
 
 


[quote="sutimano76"]B írta:sutimano76ibiesbrumi a kiscsaj egy kishölgy,nagyon édes a képeken.Neked tényleg ilyen kék a szemed?????

Manó te minden fényképen máshogy nézel ki,ha külön külön nézném én azt hinném mindegyik más-más lányról készült.

Egyre több jobbnál jobb kép van fenn.


Süti: köszi, Lilla nevében is :lol: .... igen, ilyen kék, nem színes kontaktlencse, ha erre gondoltál :lol: :lol: :lol: :lol:
bibiesbrumi
 
 


Baba-mama rooming in:

nem az a fárasztó, ha veled van a baba, hisz szinte egész nap alszik, HANEM: ha nincs kontrollálva a látogatás, bejöhetnek bármikor akárhányan a szobába, illetve, ha a nővérek rád se néznek, nem ápolnak, ha császáros vagy, és nem segítenek mellre tenni a babát ... amúgy ha megszületik azt fogjátok érzeni: minden pillanatban tudni akarom mi van vele, és csak mellettem van jó helyen !!!!!!!

Babakocsi: mi 4 babakocsit vettünk összvissz a 2 év alatt, mert: elköltöztünk, változtak az igények ééééés: bárhogy is hirdetnek egy babakocsit, olyan nincs, hogy újszülött kortól 3 éves korig minden terepre és szituációra tökéletes legyen

Ezért mi csak használt kocsikat vettünk ,egyet eladtam, amikor elköltöztünk, a mostani három közül van egy, amit terepen tudok használni most még Lillával, de ha megszületik Brumika, akkor újszülött kortól jó lesz neki .... ez egy masszív, viszonylag nehéz kocsi, de egy álomkényelem a babának !!! .... ha Lillával megyünk valahová, van egy szupikényelmes kiskocsi, ami a lábadhoz elfér az autóban, de abban nem igazán kényelmesen alszik, az csak menésre jó, icipici kerekekkel, de egy kézzel irányítható, helyben mgfordítható, egy álom vele üzletekben mozogni ... és van egy városi, amit majdnem vízszintesig lehet dönteni, kicsire csukódik, de nem annyira, mint a másik: ha a szüleimhez, vagy több napra megyünk vhová, akkor ezt visszük, mert ebben nagyon kényelmesen alszik, még viszonylag könnyű a kocsiba berakni, de terepen alig lehet használni, kicsik a kerekei (városi :) ... és anno az is szempont volt, hogy az elsőn laktunk, fél emelettől volt lift, tehát lépcsőzni kellett vele, és nem volt tárolónk, hanem a loggián tudtuk hagyni (a 45 nm-be nem fért be) ... olyan kellett, aminek a felső része levehető, hogy a -10 fokban ne kelljen kint hagyni ... és ez ráadásul olyan volt, hogy a vázra, ha levettük az ülést, a hordozót magában rá lehetett tenni, tehát, ha vásárolni mentünk, csak a vázat kellett betenni pluszban a kocsiba, nem egy komplett babakocsit :)

Na, ennyit erről, bocsi, ha túl sok voltam :roll: :lol:
bibiesbrumi
 
 


hgrita Nagyon sajnálom,hogy ilyen tapasztalataid voltak... igen, az első időknek, óráknak, napoknak, heteknek pont a kötődés kialakulásában van óriás szerepe. S bizony, nem mellesleg a tejelválasztás is a babának köszönhetően indul meg.. Iszonyú lehetett :( :( S most képzeld el, hogy Te mivel ugye felnőtt ember vagy, tudod, hogy mi miért történt, de a pici babádnak fogalma sincs, hogy mi miért van...
Na de majd most minden úgy lesz, ahogy elképzelted, én drukkolok!! :)

vicger
 
 


Engedjétek meg, hogy egy kiragadott részletet mutassak egy könyvből amely a születésről a csecsemőkről szól:
Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában

Tehát:

"....a nyugati civilizáció szülészeti osztályain....
.....Az újszülött csecsemőt száraz élettelen ruhába burkolják,holott ősi vágya,hogy csupasz bőre,anyja finom,meleget sugárzó,élő testéhez simuljon.Egy dobozba teszik,hiába zokog,egy kalickába,ami teljesen mozdulatlan (először tapasztalt ilyet a teste az evolúció évmilliói avagy a méhen belüli boldog örökkévalóság során). Nem hall mást,mint a többi áldozat panaszos sírását,akik ugyanazt a leírhatatlan kínszenvedést élik át. A hang számára semmit nem jelent.Csak sír,és sír. A levegőnek frissen kitett tüdejét feszíti az elkeseredés. De nem jön senki.Mivel bízik az élet jóságában,hiszen számára ez a természetes,azt teszi,amit tenni tud.
Sír tovább. Végül aztán,egy számára örökkévalóságnak tűnő idő után,kimerülten elalszik.
Felriad,és a csönd és mozdulatlanság határtalan rémülettel tölti el. Ordítani kezd. Minden porcikája üvölt a hiánytól,a vágytól és a kibírhatatlan türelmetlenségtől. Kiabál,ahogy a torkán kifér. Tovább már nem bírja elviselni a fájdalmat,zokogása elcsendesedik,majd alábbhagy.Figyel.Kinyitja,és becsukja öklét.Egyik oldalról a másikra forgatja a fejét. Semmi sem segít.Ez elviselhetetlen. Megint elkezd sírni de ez már túl nagy megerőltetés a torkának,hamar abbahagyja.Megfeszíti vágyakozástól elgyötört testét,és mintha megkönnyebbülne.Kalimpál karjával,és rúg egyet.Abbahagyja,tud szenvedni,de még nem tud gondolkodni,vagy remélni.
Figyel.Aztán újra elalszik.
Mikor felébred ,bepisil a pelenkájába,ami átmenetileg elvonja a figyelmét a szenvedéstől.De a vizeléssel járó kellemes érzés,és a meleg,nedves folydogálás az altestén gyorsan elmúlik.A melegség egy helyben marad,majd hideg,és nyirkos lesz. Rúgkapálni kezd a lábával. Megfeszíti a testét. Zokog. A vágyakozástól el van keseredve,ruhája nedves,és kényelmetlen,kiabál és nyomorúságosan érzi magát,mig a magányos alvás el nem csitítja.
Hirtelen felemelik.Előjönnek elvárásai,hogy megkapja,ami neki jár. A nedves pelenkát leveszik.Ez jó. Élő kezek érintik bőrét.Felemelik a lábát,és lágyéka köré,egy új,száraz,élettelen ruhadarabot tesznek.Egy pillanat sem telik bele, s a kezek,mintha ott sem lettek volna,sem a nedves pelenka.
Nincs tudatos emlékezet,nincs egy szikrányi remény sem. Elviselhetetlen üresség,időtlenség,mozdulatlanság,némaság,hiány veszi körül...............................................................................Nagy valószínűséggel a méh birtoklása volt az utolsó alkalom,mikor megszakítás nélkül kellemes közérzetben volt része,holott veleszületett elvárása szerinte ennek élete végéig kéne tartania.
Természetének alapvető eleme az a feltételezés,hogy anyja megfelelően fog viselkedni,illetve,hogy motivációik és az azokból következő cselekedeteik kölcsönösen egymásba illeszkednek.
Valaki odajön hozzá,felemeli,ami csodálatos. Visszakerült az életbe.....majd végre ott van,ahol lennie kell. Minden kínszenvedés,amit átélt,egyszerre megszűnt.Végre megpihenhet az ölelő karokban,s bár a bőrét még mindig ruha borítja,nem érzi testén a testet,a keze és a szája normális állapotról tudósít.Az élet pozitív öröme,ami rendben működő kontinuum,majdnem teljes. Megvan a mell íze,a tapintása,a langyos tej csorog a mohó szájába,van szívverés,aminek folytonosságot és megnyugtatást kellett volna jelentenie,miután a méhet elhagyta.és van mozgás,amit észlelni tud homályos látásával....Szopik,és amikor úgy érzi,hogy kellemesen teleette magát,elbóbiskol.
Mikor felébred,a pokolban van. Nincs emlék,nincs remény,nincs gondolat,ami visszahozhatná anyja látogatásának örömét ebbe a sivár purgatóriumba....."

vicger
 
 


baba-mama szoba:
Bence este 8-kor született,és mivel császáros voltam,egy puszira és egy simire láthattam pár percig.Elvittek az őrzőbe,és nagyon rossz volt hogy azt sem tudtam,hol van a babám.Szerencsére még akkor kaptam a barátnőmtől egy sms-t,hogy megnézték a fiam,és nagyon jó helyen van.Ekkor megnyugodtam,bár aludni nem tudtam.Csak másnap délelőtt kerültünk egy szobába,onnan én már nem adtam ki,csak fürdetni vitték el.Volt "bevásárlókocsi" amibe kellett volna tenni,de én magam mellé vettem. :oops: Hozzánk nem jöhettek be a látogatók a szobába, a folyosón lehetett látogatni.(SOTE I)
Nekem ez így nagyon jó volt.Mármint együtt lenni,nem a császár.

Kép

Kép
tisz
 
 


ja, és ami tényleg fontos: két irányból lehessen tolni !!! (ezt valaki írta már :)

erre két megoldás létezik: az egyik, hogy magát az ülést le lehet venni a vázról, és szemben, vagy háttal, tehát két irányból lehet feltenni, de ezt menet közben nem tudod átfordítani ... a másik, ahol magát a kart fordítod át, de itt egyben van az ülés a vázzal ... tehát: ha autóba kell sokszor betenni, akkor praktikusabb az első, mert jobban lehet pakolni !!!! ... széltől-naptól tudod óvni a kicsit, ha olyan kocsit választassz, aminek a kupolája átfordítható :)


Hordozó rögzítése a vázhoz: erre is két megoldás van ... magára az egész sportkocsira teszed a hordozót, vagy a vázról a sportrész levehető, és egy adapterrel lehet a hordozót rögzíteni a vázra ... ez sokkal könyebbé teszi a babakocsit !!!

ÉÉÉÉÉÉÉÉs: még egy fontos szempont: kell-e tömegközlekedned a kocsival, és azzal fogsz-e bevásárolni járni (mekkora a súlya, milyen széles, be fogsz-e férni a liftbe vele ??????, ha üzletbe mész vele tudod-e irányítani egy kézzel (másikban a kosár lesz ...), mennyire fordulékony, borulékony, illetve mekkora a bevásárló hálója, mit tudsz rápakolni, bár erre vannak megoldások ,akit érdekel, elmondom priviben :)

Az esernyőre csukhatóak általában kisebbre csukódnak, mint a lapra csukósak, és olyat érdemes választani, ha sokat fogtok utazni, aminek a kerekeit egy mozdulattal le lehet venni :)
bibiesbrumi
 
 


babakocsi:
Nekem is vennem kell majd,mert én az újszülött kocsinkat már eladtam.Most sportkocsink van három is. :oops:
Az egyik állandó használatra,a másikat elakartam adni,de most már nem,mert ahhoz van rátehető hordozó/autósülés.A harmadik egy tök egyszerű kocsi azt eladom.Sajna nehezen találtam meg a megfelelőt.

Kép

Kép
tisz
 
 


Babakocsi: Mi vettünk egyet akciósan (sajnos úgy sem volt olcsó, de részben ajándékba kaptuk a nagyszülőktől). Tökéletesen megfelelt minden elvárásnak. Nálunk a két legfontosabb szempont a méret (csak esernyőre csukható fér be a kocsiba) és hogy vázra tehető és levehető legyen a mózes-ülés. Kicsikerekes-bolygósítható. Télen jó volt a meleg mózes. Bár nem állítható a tolókar, de olyan a téli és nyári kupolája is, hogy szembe is lehet álíltani, így ha onnan süt a nap, akkor is véd. Nagyon hasonló a Dorka által feltett képhez. Ha valakit érdekel: Cam Combi Family.

De tényleg sokat meg kell nézni élőben, tologatni, átgondolni pontosan mire kell. De biztos kell bozonyos kompromisszumokat kötni.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Vicger: Hát, egy kicsit megkönnyeztem a részletet. :oops: Majd megnézem a könyvtárban, ha bent van, kiveszem.

Kép

Kép
hgrita
 
 


A saját maszek Picasámat megosztottam a kollektív Picasánkkal :) Úgyhogy rólunk most képdömping van :) Jobb alsó sarokban a Krisztinás szövegre kattintva lehet elérni az albumokat.


Babakocsi, gyerekülés: mi is sokat autózunk, de mi vettünk külön hordozót ami szinte mindig be volt kötve a kocsiba, nagyon macera nekem állandóan ki-be kötögetni a hordozót.
A hordozós babakocsi egyes elméletek szerint nem a legjobb az újszülött gerincének, egy másik elmélet szerint meg semmi baja nem lesz tőle, sőt, a magzati pózt majdnem imitáló üldögélés szerű pozíció még direkt jó is.

És, akkor még nem is beszéltünk a baba kendőben való hordozásáról, pedig az valami csuda jó dolog, főleg a babáknak. Na és az anyukának is, mert tudja tenni a dolgát! :) :) Én Atit hordoztam, nagyon szerettük :)

vicger
 
 


én csak azért gondolnám fontosnak, hogy két irányból lehessen tolni, mert eleinte sokkal nagyobb biztonságérzetet ad neki, ha lát téged : )... aztán 1 éves kora körül kitárul a világ, és már élvezi, ha menettirányban ül, és mindent pontosan úgy lát, mint te :)
bibiesbrumi
 
 


hgrita, én konkrétan végigbőgtem...

még egy részletet felteszek, aztán befejeztem, becs'szó:

"..Mire hazaviszik az otthonába(nehezen lehetne az övének nevezni), már alapos benyomást szerzett arról,hogy milyen az élet. Egy tudat előtti síkon,mely majdnem minden későbbi benyomására hatással lesz és viszont,tudja,hogy az élet kimondhatatlanul magányos, nem válaszol a jelzéseire,és tele van fájdalommal.
De még nem adta fel. Életereje egyensúly helyreállítására fog törekedni,ameddig csak élet van.
Az otthon lényegében, semmiben nem tér el a szülészeti osztálytól,eltekintve a kidörzsölődött bőrtől. Az újszülött ébren töltött órái vágyakozással, hiányérzettel, és véget nem érő várakozással telnek, hogy helyes bánásmód váltsa fel a néma űrt. Naponta néhány percre élheti át, hogy nem kell vágyakoznia, és hogy az érintést,az ölbevételt, mozgást mohón váró minden porcikája fellélegezhet egy kicsit. Anyja azok közé tartozik, akik sok gondolkodás után úgy döntöttek,hogy engedik szopni,a gyermeküket. Olyan gyengédséggel szereti gyermekét,amilyet még sosem tapasztalt. Eleinte nehéz leraknia szoptatás után,főleg,mert olyan elkeseredetten sír,amikor megpróbálja. De meg van róla győződve,hogy ez a teendő miután az anyja is azt mondta(márpedig ő nyilván tudja). Azzal érvel,hogy ha most enged neki,azzal elkényezteti, ami majd később fog visszaütni. Szeretne mindent jól csinálni, egy pillanatra érzi,hogy a kis élet,amit a karjaiban tart,mindennél fontosabb a világon.
Sóhajt,és finoman leteszi a bölcsőjébe,amelynek sárga kiskacsás mintája igazán jól passzol az egész szobához. Sok energiát fektetett bele,hogy berendezze. Van benne fodros függöny,panda formájú szőnyeg,egy fehér komód,állványos kiskád,és egy pelenkázóasztal,amelyen ott van a hintőpor,babaolaj,szappan,sampon és hajkefe,mindegyik igazi babás színben. A falon kedves ruhácskákba öltöztetett kölyökállatok képei. A szekrényfiók tele van trikókkal,pizsamákkal,zoknikkal,sapkákkal,kesztyűkkel,és pelenkákkal. A tetején ott díszeleg egy gyapjas játékbárány és egy váza virág, mert az anyja a virágokat is "imádja".
Eligazítja a baba trikóját,majd betakargatja egy hímzett vékony takaróval, és agy vastagabbal,amelyen rajta van a kicsi monogrammja. Elégedetten tekint az ágyneműkre.
Nem spóroltak,hogy tökéletes szobát varázsoljanak a babának,bár fiatal férjével még nem engedhetik meg maguknak,hogy a ház többi részébe tervezett bútorokat is megvegyék.
Lehajol,hogy megpuszilja a baba selymes arcát,és elindul az ajtó irányába,amikor a baba teste megremeg az első rémült sikolytól.
Anyja finoman behajtja maga mögött az ajtót. Ha harc,hát legyen harc,mondja magában. Nem fog a gyerek akarata győzedelmeskedni az övé felett. Az ajtó mögül hallja,milyen az,amikor valakit kínoznak. A kontinuuma felismeri,hogy ez történik. A természet nem tud hamis jelzéseket produkálni. Pontosan annyira komoly a helyzet,amilyennek hangzik.
Az anya,még habozik,a szíve a gyermekéhez húzná,de ellenáll a kísértésnek és megy a dolgára. Már átpelenkázta és megetette. A babának valójában nem lehet semmire szüksége, ezért hagyja sírni a gyereket,míg ki nem merül.
Mikor felébred,újra sírni kezd. Az anyja benéz az ajtón,hogy megbizonyosodjon róla,hogy a helyén van. Szinte észrevétlenül néz be, nehogy hamis reményeket ébresszen benne. Aztán újra becsukja maga mögött az ajtót. Visszasiet a konyhába,ahol dolgozik, de a konyha ajtót nyitva hagyja arra az esetre,ha "bármi történne".
A csecsemő ordítása lassan elcsukló panaszos sírássá csitul. Mivel semmi válasz nem érkezik, s nem jön a várva várt megkönnyebbülés, a sivár ürességtől összezavarodva,már jelezni sem képes. Körülnéz. Egy fal van a kiságya rácsain túl. Halvány fény dereng. Nem tudja megfordítani magát. Csak a rácsokat látja,amelyek nem mozdulnak és a falat......Örökkévalóságnyi ideig nézi a rácsokat és a falat....néha mozgást is észlel...áhítozik a tapasztalatokra,a mozgásra,amiben az elődeinek az első néhány hónapban része volt...
Anyja rendszeresen megméri súlyát,és büszke,hogy milyen szépen fejlődik. Hasznavehető tapasztalata az a néhány perc,amit joga van az anyja karjában tölteni, illetve egykét elszórt esemény,ami megfelel különféle elvárásainak és hozzáadódik tapasztalati hányadosához...."

/Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában./részlet/

vicger
 
 


A könyv nekem sajnos nincs meg, még... Az idézetet egy nagyon kedves barátnőmtől vettem kölcsön, Hajnitól
http://hugoelete.blogspot.com/

Bevallom, engem sokkolt.. s nem tudom úgy elolvasni, hogy ne folynának a könnyeim.... mert néha olyan hülyék tudunk lenni mi emberek az ostobábbnál ostobább elvárásainkkal......./ez most kollektíve, az emberekre értettem :)/

vicger
 
 


Azt tudtátok, hogy a "primitív" társadalmakban, ahol az anya együtt van a csecsemőjével a nap 24 órájában, hordozva, majd éjszaka együtt alszanak, nincsen kólika? Ez azért nem véletlen ;)

Na, most hogy így teleírtam az oldalt :oops: , megyek fürdővizet csinálni, s igyekszem csendben lenni :D

vicger
 
 


[quote="nikilány"]
írta:
nikilányPeppino! én is a Bajcsyban fogok szűlni, bár még csak telefonon beszéltem a dokival :) te kihez jársz?


Én Kardos doktorhoz. És neked ki a dokid?

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Ja, és én NEM TUDOK skype-on beszélni!! Nehogy itt haggyátok a topikot nekem :!:

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Vicger
én most ezt nem olvasom el.Ma már elégszer bőgtem.
Én hordozni is fogom Parányt,Bencét nem sokáig tudtam,nagyon gyorsan nőtt/hízott.A hátam nem bírta.Van mei tai-m,ezt sokat használtam.Kendőm is van,de azt meg kellene tanulnom profin megkötni.

Kép

Kép
tisz
 
 


Nem hagyjuk peppino ne izgulj.Csak ott tényleg könnyebb,mert nem kell frissítgetni.

sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?