Új privát üzeneted érkezett!

Bernuska,
:twisted: :twisted: hihetetlen, ahány „szakember” mindenki mást mond. Persze úgy hogy a kismama tutira nem lesz nyugadtabb tőle. Remélem legalább a gyermekorvos szakértelemmel áll majd a problémához.
Először azt hittem félreolvastam, amit a védőnő tápszerfenyegetéséről írtál. Már bocsánat elhiszem, hogy az anyatejnél nincs jobb dolog, de kérdezem én aki naponta max 130 ml-t tudott csak produkálni nem több mint 4 hétig és utána semmi h akkor mit csináljon ? Fotoszintetízáljon vagy mi ????? Hihetetlen ez a tápszerellenessége. Rengeteg gyerek van aki úgy nőtt fel, attól még elvégezte az iskolát, teljes értékű életet tud élni stb. stb. Leülnék vele szívesen beszélgetni. !!!
Ha úgy gondolod adj tápszert, rosszat nem teszel vele.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Manna: kűdtem pü-t :)

Márti: fele már megvan... 8)

Kép

Kép
gabilany79

Márti,
Elküldtem az email címem. Sajna nincs skype a gépemen.

Manna,
Jó szórakozást. :D :D

Ötlet arra, hogy miért van Marcikám bal keze állandóan ökölben, de úgy szorítja hogy teljesen elfehéredik a kezecskéje.

Megkaptam a januári Tgyást, most számoltam igazából utána és jól látom hogy a Tgyásból még adót is vonnak ? Szemétség. :twisted:

Többen írjátok hogy jártok dévényes kezelésre ? Lehet ha visszaolvasnék, (nem tudom hol is kezdjem) akkor meglenne a kérdésemre a válasz…. De ha nem gond itt tenném fel a kérdésem. Szóval mi alapján jutottak arra hogy ilyen tornára jártok? Védőnő, orvos javasolta vagy ?

Marci fél órája az öklével „beszélget” zuppper ebből még alvás lesz, végre legalább le tudok ülni tanulni, holnap, holnapután suli.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Gabi:
az egyesnek a fele, de még van 3 azonkivül, amit még nem küldtem :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

kubuspace most küldöm :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

http://video.aol.com/video-detail/babai ... 2757768514

innen le lehet tölteni a szavak baba iQ-t

Kép
Kép
Kép
f.marti

de nincs meg az egész, csak tájékoztatásképp

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti! Megjött, töltöm, még kb. 6. perc. Nekünk elvileg van Skype, de én ahhoz hülye vagyok.

Kép
Kép
szeles4

akkor küldhetem a többit?

Kép
Kép
Kép
f.marti

Kép

Kép

Kép

Tegnapi képek

Kép
Kép
lbernuska

Kubu!
Gyerekorvos sem fog megnyugtatni, ő ugyanazt fújja, mint a védőnő. :-(

Gabi!
Az a bajom, hogy folyton elbizonytalanítanak. Hallok egy véleményt, meggyőznek az igazáról, aztán rá 5 percre meg valaki megcáfolja...

Zsófi súlya tegnapi mérés szerint 5360g. 4100 g-mal született, 3960 g-mal jöttünk haza a kórházból...

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

lbernuska: sajnálom h ilyen a szopihelyzet de szerintem is kár ennyire, ilyen áron is a védőnőnek ehhez ragaszkodni.
Egy próbát megért, tényleg látni fogod pár héten belül Zsófi gyarapodását, nem beszélve arról h te is nyugodtabb leszel.

Kubu: akkor nem egy helyre jártunk.. én sérülés miatt jártam, talán a VII. kerületbe ( az Astoriával szemben,, ) egy magánlakásba egy öreg dokihoz, de velem csodát tett :D

Kubu: én itt hallottam a lányoktól a Dévényes néniről és amit ők meséltek h mit csináltak- nem csináltak a bébik, az alapján figyeltem én is Manócskát... és meg is lettünk dícsérve h ügyes vagyok h észrevettem... :roll:
védőnéni is mondta h igazam van.. gyerekorvos meg.. :evil: nem is mondok róla semmit.. én is csúnyán beszélnék.. :wink:

Kép
eszterke24

Sziasztok!

Berni! Védőnő :evil: :evil: :evil:
Én is olvastam olyan tápiról ami szójaalapú, kifejezetten alergiás babáknak.

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki Gergő végre meggyógyult!
Most viszont szeretném visszaszoktatni arra, hogy magától elaludjon a kiságyban. Az elalvás nem is megy olyan nehezen, de ha kiesik a cumi aszájából akkor felébred, úgyhogy a két órás alvás alatt legalább 4x felébred.

Nálunk ismét elindult a jogi procedúra a volt férjemmel. Tiszta ideg vagyok emiatt, soha nem lesz vége. Igazi s...fej, egyszerűen nem lehet vele beszélni. Most úgy döntöttünk, hogy kinyomozzuk hol lakik, beülünk a kocsiba és az óra alá dugjuk a szerződést és addig el nem megyünk míg alá nem írja. Teljesen lehetetlenné teszi az életünket.
Tegnap pl. voltunk az ELMÜ-nél, mert nélküle nem lehetett felemelni az általányt, na most kijött az éves elszámolás, amire szerettem volna részletfizetést kérni, persze a hozzájárulása nélkül nem lehet :evil:
Kérdeztem a nőt mi van akkor ha írok egy papírt és aláírom helyette. Hát őt az nem érdekli ők nem ellenőrzik.
Hihetetlenek a magyar törvények, a volt férjek mellett állnak.
Nagyon szeretnék már túl lenni ezen az egészen, legszívesebben jól megverném, ami persze csak arra jó, hogy a dühömet levezessem. Az persze nem baj, hogy ő nem fizet gyerektartást, de én tartozok neki, mert apu felépített nekem egy házat, aminek a hiteleit az első perctől én fizetem, csak ő éppen még itt lakott az épitkezés elején 4 hónapig. Három évig építkeztünk és egy fillére nincs a házban és 10 évig anyuéknál laktunk ingyen.
Bocsi, de muszály volt kiírni magamból.

Kép
Kép
Kép
erika26

Zsófi, szerintem az én Domim nem sokkal nagyobb, talán pont ekkora.

És szokott sírdogálni cici/kaja után?
mannababoca

Márti! Küldheted, szuper! Köszönöm!

Berni! Hunor 2 hónaposan 1 hetesen volt ilyen súlyú és 3350-nel született. Zsófi gyönyörű hosszú lány, de szerintem de késlekedj a tápszerrel! És próbálj megnyugodni, Zsófikának a mosolygós, szép, nyugodt anyukájára van szüksége a legjobban a világon!!! :lol:

Kép
Kép
szeles4

kubuspace,Gabi küldhetem a többit?

Kép
Kép
Kép
f.marti

Berni! Zsófi akkor átlag 36dkg-ot hízott egy hónap alatt. Szerintem ez kevés bár én nem vagyok szakértő. Gergőm se hízott három hétig semmit de ő beteg volt, most viszont nem győzi bepótolni.

Kép
Kép
Kép
erika26

Berni: velem is így volt... apa rengeteget támogatott akkor, és mindig azt mondta, hogy persze, hallgassak meg mindenkit és próbáljak meg mindent, de végül az ösztönömre hallgassak...
asszem, hogy "papírforma" szerint minimum 45 deka a havi hízás, de mivel nincs két egyforma baba szerintem még akkor is az a lényeg, hogy a baba jókedélyű legyen és ana se stresszeljen... azt nem tudom, hogy mi számít kórosnak...

Márti: jöhet:) letöltött, belenéztünk Kiskobolddal, tetszett neki :)

Erika: sajnálom ezt a dolgot a volt férjeddel, de szuper, hogy Gergővel minden rendben...

na, megyünk enni :)

Kép

Kép
gabilany79

Manna!
Zsófi akkor is mosolyog kaja után, ha 130 g-ot evett, meg akkor is, ha csak 30-40 g-ot. Ezért írtam egyszer, hogy lehet a Gabi által leírt csendben éhező típus... Persze ha sírna kaja után, már rég tömném táppal, de így...

Amúgy az utóbbi napokban kezdtem megnyugodni és elfogadni, hogy Zsófi vékony csajszi, tejem is volt mostanában rendesen, kiscsaj folyton a cicin lógott a napokban... erre most megint jön valaki, aki kibillent ebből a nyugodt állapotból. És ilyenkor teljesen elbizonytalanodok megint, hogy valóban kóros-e a soványsága vagy most a sok tejcinek köszönhetően utóléri végre magát...

Ennek az időszaknak gyönyörűnek kellene lennie, erre itt stresszelek már hetek óta ezen a hülye anyatej-tápszer kérdésen... Azt kívánom bár lenne már 6 hónapos és adhatnék neki már rendes kajákat...

Kép
Kép
lbernuska

Berni: ehhez muszáj hozzászólnom, mert annyira sajnállak, hogy ilyeneken mész keresztül. :cry:

Szerintem mérlegelj, mi a jobb neked és a babádnak: egy ideges, feszült anya (ő meg fogja érezni, ha egy kicsit is stresszeled magad emiatt) és esetleg egy nem jóllakott/nem elégedett, stbstb. baba, vagy ennek ellenkezője?
És hogy mivel "ártasz" többet: ha esetleg nem jut elég tápanyaghoz Zsófi, ami kell a megfelelő fejlődéséhez, vagy kap egy kis pótlást és minden rendben van.....
Én elhiszem, hogy pocsék érzés, átmentem rajta én is (korábban elpanaszoltam itt nektek, miért.....sőt, azt is megkaptam valakitől, hogy ő sejtette, hogy én az én testalkatommal nem fogok tudni sokáig csak szoptatni egy ilyen súllyal született babát....nem esett jól, de látok benne rációt...), de nekem sokkal fontosabb, hogy Ákos fejlődésében, mosolyában tudjak szívből gyönyörködni, ne pedig rettegjek. :?

Ákos hasonló súllyal született (4080 gramm), mint Zsófi és most 6170 gramm. Pedig csak este kap a cici után minimális pótlást, szóval nincs "tömve" tápival....
bébic

K
[quote]e írta:nguru: vki kérdezte h lehet-e amig nem ül a baba ez engem is érdekelne tudja vki?

Andi! Tudja :) de, lehet!

[quote] írta:gyhogy a Musi által javasolt Anyatejmisszión keresztül megpróbálok valakinek odaadni kb. 5 liter tejcsit

Szeles! Azt azért tudjad, hogy háztól-házig adni tejet szigorúan tilos! Én meggondolnám, hogy legyen-e papír erről, mert később bajod lehet belőle.

Kép
zölddisznó

Berni:
Hát én abszolút nem látom alultáplátnak Zsófit, ráadásul látszik, hogy milyen boldog baba!!!

Kubu:
ja ha kizárólag tápszer, akkor kicsit más,. akkor azt hiszem kell mellé kis folyadék. Én úgy tudom, hogy hiába nincs cukor a teában, attól még elszíneződhetnek a fogacskák. Tényleg nem akarok hülyeséget beszélni, lehet, egy szakembert, vagy Zöldit jobb lenne megkérdezni, de én így tudom... :roll:

Fiamat háromszor ötltöztettem át 15 perc alatt... :? Akkorákat bukott, hogy a ruhája totál átázott, és ezt megismételte még kétszer. Majd röhögött egy jót kétségbeesett Anyján... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi! Köszönöm az infot, vissza az egész!

Kép
Kép
szeles4

Ja, de még mielőtt nekem esne valaki :) , ez csak az ÉN véleményem, álláspontom vagy micsodám, a világért sem akarlak semmire sem rábeszélni Berni. CSak leírtam, hogy nálunk ez van, én így gondolom, aztán vagy segítettem, vagy nem....

Na jó, eldugultam, az úrfi hamarosan felébred a teraszon (ilyen fos időben tud a legnagyobbakat durmolni kint... :P )
bébic

Laura ment mind a 3, vagyis összesen 4 :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

[quote] írta:tlet arra, hogy miért van Marcikám bal keze állandóan ökölben, de úgy szorítja hogy teljesen elfehéredik a kezecskéje.

HellóKubu! (Te vagy a kedvenc italom ... na jó, a vörösbor után :) )
Dévényes nyúzó szerint fokozott izomtónus. Ha 3 hónapos korra sem múlik el, akkor kezeli kéne.

Kép
zölddisznó

andy: a kengurust én kérdeztem, a gyerekdoki meg a védőnő mondta, hogy addig ne kenguruzzunk, legalább is hosszabb távon ne.... :? így most napi 1-2szer fél órát futkosok vele itt a lakásban :lol:
bébic

Bernuska: nekem a doki azt modta, h 4 hónapos koráig havonta kb 750 g KÖRÜL kell hizzon. De nem minden baba egyforma, kicsivel kevesebb is, több is megengedett...most hogy mennyi az a kicsivel kevesebb, vagy több, nem tudom. Dóri mig csak anyatejet kapott(kb 3 héttel ezelőttig), nőtt rendesen, aztán kezdett elfogyni a tej, és fogyni nem fogyott, de megállt a növekedése...Most lassan-lassan növöget, tápit is kap, igaz, idő kellett, amig megszokta

Erika: nem irigyellek volt férjed miatt...kitartás

Kép
galzsuzsa

Erika: Kitartás, sajnálom nagyon, hogy ilyenek miatt kell idegeskedned... :(

Galzsuzsa: Detto így jártunk. Csak amellett, hogy az én nagyon növő kisfiamnak már nem volt elég a tejci, elkezdtem még frankón menstruálni is....És 3 pokoli átüvöltött nap után megváltás volt a tápi...neki is és nekünk is....
Azóta minden hepppppi! :lol:
bébic

Fene egye meg! El volt aludva Bogárkám, én meg tüsszentettem egyet (sajna elég hangos tud lenni), szegénykém úgy megijedt, hogy sehogy sem tudom vigasztalni... :(

Kép
galzsuzsa

Hát csajok, már megint vannak itt is pro és kontra is vélemények... És mindenkinek igaza van, annak is, aki anyatej párti, annak is, aki tápszert is ad a gyerkőcnek...

Kiszámoltam: kórházból hazajövetel és tegnapi súly között pontosan 1400 g a különbség, az havonta 466,6 g. Ezzel a minimális havi 450 g-ot teljesítettük. De hol vagyunk Ákos 6170 g-jához képest. :-( Persze mindegyik baba másmilyen, máshogy fejlődik...

Ja és Zsófi baromi mosolygós baba! Ha ő is hanghatásokkal (bőgéssel) adná tudtomra, hogy éhes, már önteném is bele a tápot.

Na eldugultam, ez a saját harcom, ezt nekem kell megvívni...

Kiscsaj, mióta hazajöttünk, alszik-eszik üzemmódban van. :-D Nagyon lesokkolta szegényt a vizsgálat.

Még jó, hogy nem álltam be a garázsba a kocsival. Éreztem, hogy a dokinénihez délután nem tudunk babakocsival menni. Itt szakad az eső... :evil:

Kép
Kép
lbernuska

Márti: köszi mégegyszer, tényleg nagyon gyorsan átjött :wink:

Kép
galzsuzsa

[quote] írta:n úgy tudom, hogy hiába nincs cukor a teában, attól még elszíneződhetnek a fogacskák. Tényleg nem akarok hülyeséget beszélni, lehet, egy szakembert, vagy Zöldit jobb lenne megkérdezni, de én így tudom...

Mági! Jól mondod, a teától is elszíneződhet. Tesóm szerint felesleges a tea, a sima víz tökéletes.

Kép
zölddisznó

Erika: sajnálom h a volt férjed miatt kell idegeskedned.. :evil:
örülök h Gergő meggyógyult!

Bébic: nagyon hasonló a mi esetünk is...pár ordítás után leesett h nem is a hasa fáj.. :roll: nekem is megjött..( holott nagy naivan nem kezdtem el a fogamzásgátlót h nehogy attól megjöjjön... ) a tápi óta szép a világ..nyugodt kiegyensúlyozott és állandóan vigyorog.. :D
sokat dilemmáztam én is,, de már 4 féle mellszívó után kezdtem belátni h tényleg nem jön sehogysem több...

Kép
eszterke24

[quote]n írta:ekem a doki azt modta, h 4 hónapos koráig havonta kb 750 g KÖRÜL kell hizzon.

Kicsit korrigálnék, 600 elég, de az is átlagban.

Kép
zölddisznó

Zsuzsa.
mégegyszer szivesen! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

berni: nemnem, igazad van, még véletlenül sem szabad egy kalap alá venni a babákat! én sem azért írtam, csak azért, hogy van ilyen is....Ákos akkor is viszonylag nagy ütemben gyarapodott, amikor csak anyatejes volt, és neki kellett az a pici tápi, hogy tartani tudja az ütemét....ő ilyen
bébic

[quote]K írta:iszámoltam: kórházból hazajövetel és tegnapi súly között pontosan 1400 g a különbség, az havonta 466,6 g. Ezzel a minimális havi 450 g-ot teljesítettük. De hol vagyunk Ákos 6170 g-jához képest. Persze mindegyik baba másmilyen, máshogy fejlődik...

Ha megindult a tejed, akkor én még várnék. A képek alapján nagyon messze van az alultápláltságtól Zsófikád. És az sem mellékes az elvárások tekintetében, hogy a nagyobb bébik általában lassabban gyarapszanak.

Kép
zölddisznó

Gabi:
ment mind a 4 baba IQ

Kép
Kép
Kép
f.marti

de berni, ahogy látom, zsófi tündéri, mosolygós, boldog baba, te meg szuper anyukája vagy, mi lenne, ha nem törődnél a sok "okossal"? :)
bébic

[quote]d írta:e berni, ahogy látom, zsófi tündéri, mosolygós, boldog baba, te meg szuper anyukája vagy, mi lenne, ha nem törődnél a sok "okossal"?

...Bébic! De ki az okos?

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Most, hogy lenyugodtam, én is úgy látom, hogy amíg van tejem, eszem ágában sincs pótolni. De már saját kútfőből beszereztünk egy Hipp tápot, biztos, ami tuti. Remélem a mai kiborulásom nem megy a tejmennyiség rovására...

Csak ez az "izom-hiány" zavar! A dévényes nénik ebben tudnak segíteni? Jövő héten megyünk, remélem segít megoldani ezt a problémát.

Bébic!
Az lesz, a homokba dugom a fejem és mondhat mindenki amit akar. :-D Boldog 3 hót Ákosnak!!!

Kép
Kép
lbernuska

Megjött az első menzeszem...Egyáltalán nem hiányzott a z elmúlt egy évben. Kérdés: ugye használhatok tampont?

Kép
galzsuzsa

Berni!

Te vagy a párod nem vékony testalkatú véletlen? Már bocs a kérdésért, de azért tettem fel, mert nálunk Daninál nyaggattag állandóan azzal, hogy nem hízik a gyerek eleget és 1-es súlycsoport kategóriába tartozik. Igaz Ő azokat az "előírt" 600 gr-okat hozta havonta, de aztán elég volt egy megfázás abban a hónapban és máris csak 400-at hízott. Viszont Ő 170-eket is megevett hajnalban, aztán napközben csak 70-110 között 3 hósan. Nagyon zavart, hogy állandóan ezzel csesztetnek és már kezdtem elhinni, hogy a tejemmel is baj van, így belementem és beláttam, hogy kell Daninak a tápszer, mert én már "nem vagyok elég". Gyerekorvos váltig állította, hogy ettől meglendül a súlya. Na ez elmaradt és a mai napig várat magára. Először Ha-s tápszert kaptunk sokáig, Ő is ekcémás volt.
Aztán lassan belátta a doki, hogy mivel a férjem vékony testalkatú és Ő is ehet akármennyit, nem látszik meg rajta, így Dani őt követi.
Viszont Gergőnél legalább az igazolódik, hogy a tejemnek nincs baja, mert Ő meg túlságosan hízik is.
Gergőnél nem mérem mennyit eszik, nem is érdekel mert érzem hogy puha utána.
Daninál hónapokig csak a mérleg kijelzőjére hagyatkoztam. Idegesített, hogy most miért csak 40-et evett, most miért 70-et...stb. Nagyon rossz ha valaminél van egy előírás és azt úgymond követni kell. Pl egyik gyerekemnél sem jön be ez a "gyerek súlya (kg) x 150 (ha jól emlékszem)= napi optimális elfogyasztott tejmennyiség". Mert nekem Dani jóval alatta, Gergő pedig jóval felette fogyaszt.
Hagyatkozz az érzéseidre! Tudom ez első gyereknél egy kicsit még nehéz. És szerintem is érdemes lenne megpróbálni a tápszert!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Berni! Dévényesnek ez a szakmája. naná, hogy segíteni fog!

Kép
zölddisznó

És az is igaz mindemellett, hogy amíg a tejed mennyisége elégnek bizonyul nem kell pótit adni. Én is Dani 7 hós korában jutottam erre a döntésre. Addig nem hagytam magam eltántorítani. Hisz láttam, hogy van elég tejem, mert még tejtesója is volt Daninak, akik viszont a sors érdekessége, hogy a mai napig szopiznak!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

-kubuspace ment mind a 4 :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Bocsánat csajok!
Köszönni meg elfelejtettem!

Szóval sziasztok!

Minden este betértem elolvasni benneteket, csak az írásra már nem volt energiám!
Kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok. Legalábbis ezt érzem!
Danival mostanában picit nehezebb a lét. Na bocsánat, hogy leírom tudom nem ebbe a topikba való, hisz itt 3-4 hós bébik vannak. UGORJA ÁT, AKIT EZ MÉG NEM ÉRDEKEL!
És ami újdonság mostanában, hogy mamáék vitték szánkózni, sétálni, sőt már 2. napja ott tölti a nappalt és már beszéltünk róla, hogy valamelyik hétvégén mikor a mama nem dolgozik ott is alszik.
Szóval fejlődtem ezen a téren, mert nem tudom emlékeztek-e rá, de nem nagyon akartam a kezeim közül kiadni Danit. Többen mondtátok is, hogy rosszul teszem, meg nekem is kell egy kis kikapcs. Na ez azóta van, mióta Gergő megszületett. Na nem azért mert 2 gyerekem lett, hanem mert abban a 4 napban meg kellett szoknom, hogy Dani nincs velem. És ez segített abban, hogy néha néha "átadjam" másnak is. Talán ezóta javult is a viszony a mamáékkal. És Dani is imádja őket és érdekes módon ott nagyon-nagyon jó kisfiú. Itthon pedig egy kis ördög tud lenni.

Szóval Danival is egy kicsit nehezebb, Gergő is nyűgibb egy kicsit. Kedden volt a házassági évfordulónk és meg sem ünnepeltük. Kicsit érzékenyebben érintett. Amúgy is nincs valami rendben a lelkemmel. Megint nagyon hiányoznak a szüleim. De sebaj, majd enyhül megint. Szokott ilyen lenni, csak most legalább nincs időm sajnálni magam. Viszont emiatt türelmetlenebb vagyok. A hülye esős idő miatt megint beszorultunk a lakásba.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

eszterke: ...és túléltük, nem? :lol: szuper!

zöldi: naaa, érted, hogy értem..... :) azért is tettem idézőjelbe, nehogy vki félreértsen....

berni: Helyes! :lol:
És kösziiii! :lol: :lol:
bébic

Na, Huni elaludt az erkélyen, én meg beizzítom a vasalót.
Szakad az eső! Brrr! :evil: :evil:

Kép
Kép
szeles4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?