Új privát üzeneted érkezett!

Böbi! Jó kimozdulást, nekünk vlsz. patikába kell majd menni. Még nem tudom, meg merjem-e kockáztatni a babakocsi-nélküliséget, majd eldöntöm... :)
Vendég
 


Képzeljétek,beszéltem a védőnővel, és azt mondta, hogy megszüntették tavaly óta ezt a rendszert és nem kell annyira bejelentkezni, de nem árt egy látogatás a szülőszobán, hogy tudjuk mi hogy és hol van. Háááát,én azt odáznám áprilisig a leírt körülmények miatt.Addig úgyis millió dolgom van idebent,otthon és a tanulással is.
Na nekiesem mostmár a korábbiak visszaolvasásának.
Tanul az utódom.Nem is írtam még róla. Nagyon aranyos,kedves lány(hölgy-38 éves,de 28-nak is beillik),tanul,csinálja,aztán majd belejön. Csak mivel az ő gépén nincs fent minden jogosultság,ezért sokat van az enyémnél,és én akkor nem tudok netezni.Otthon meg tanulás van, meg házimunka. 8)

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Esztó: te kérdezted, asszem, ne haragudj, elfelejtettem válaszolni. :oops: SZóval a tanulás menne, a terhesség nem befolyásol, csak a gyerekem, amelyik kint van. :P Nem nagyon szeret egyedül csinálni dolgokat.

Vanni: én olyan készítményt szedek, ami Ca-Mg-Zn, vagyis ezeket tartalmazza. Ha befolyásolja a Mg felszívódását a Ca, akkor miért rakják össze őket? Biztos, hogy ez így van???

Böbi: én úgy vettem észre (persze lehet, hogy nem így van), hogy ha este, lefekvés előtt veszem be a Ca-Mg-Zn-t, akkor nem görcsöl a vádlim. De ha reggel veszek be valamit (Elevitet), akkor begörcsöl. Mondjuk ma nem görcsölt, pedig nem vettem be este semmit. Ma még ELevitet sem, mert már unom a székrekedést. :x

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Tinu! Örülök,hogy a párod talált munkát.Tényleg ez most a lényeg.Az én férjemmel is így volt. Keveset kap most az új helyén,de reménykedek, hogy ez fog változni,ha meg nem,akkor hátha tud majd később változtani.
Viszont a frank kiborít.Miért nézem én meg mindig az árfolyamot, úgyis csak ideges leszek tőle???!!! :evil:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Tinu,
Magnézium- kalcium:
valamelyikőnk írta, hogy befolyásolja a magnézium felszívódásást a kalcium. És nekem akkor rémlett, hogy a béres Magnézium 250mg-os bogyó tájékoztatóján is ilyet ír. Szó szerint: Mellékhatások csak az előírt napi dózis sokszorosát meghaladó tartós használata esetén jelentkezhetnek. Esetleges mérgezés tünetei: gyengeség, hányinger, háynás, alacsony szívfrekvencia, reflex ingerlékenység csökkenése, érzészavar, súlyos esetekben tudatzavar. Ellenanyagként i.v. (in vitro, vénába, gondolom) 100-200mg kalcium adható 5-10 perc alatt, ezenfelül művesekezelés (dialízis) jön szóba.
vanni
 
 


Kutyafüle,
ne aggódj, senki nem fog egy betegség miatt negatívan megítélni, fel a fejjel :)

Tinu,
örülök, hogy sikerült találni melót a férjednek. Még ha nem is az álom melo, de legalább van.
Picit félek hogy majd gyerek mellett hogy fog menni a tanulás meg a diploma, mert még nem született meg, de vhogy most se megy :) de látom többen meg tudjátok oldani, csak fog nekem is menni :)
Elevitet én se szedek már aszékrekedés miatt. Helyette inkább sok gyümölcsöt.

Tegnap elött én is vádligörcsre ébredtem, mindkét lábamban. Nem értem miért mert nyomom a magnéziumot.

Böbi,
komoly ez a szülőszoba :)

ma is használhatatlan vagyok. tegnap szinte egész nap aludtam, ma se bírtam még kikelni az ágyból. :?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Zili és Petrus tuti tudja... :)
vanni
 
 


A Magnerot betegtájékoztatóján ez szerepel (pont most vettem, aztán elolvastam:
"Óvatosan adható foszfát, kalcium és vas tartalmú készítményekkel (gátolják a magnézium felszívódását a bélben), tetraciklinekkel, ún. bifoszfonátokkal és nátrium-fluoriddal (felszívódásukat a Magnerot tabletta gátolhatja).
A fenti készítmények és a Magnerot tabletta bevétele között 2-3 óra teljen el."

aztán ha együtt van kikutyulva, lehet, hogy az arányokat úgy alakítják.

Esztó,
nekem akkor nem görcsöl csak a vádlim, ha a max. adagot vettem be (eddig Magne B6-ból). És este beveszek mindig egy Elevitet is...

emese1979
 
 


Emese,
nekem 4x2-t kell szednem a magnesium citrii-ből, orvosi utasításra, tehát este is veszek be, ezért nem értem a görcsöt.
Vasat is kell szednem abból 2x1-et. Jó tudni hogy az meg akadályozza a felszívódását a magnéziumnak :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Hello, olvasom, hogy zili hátha...:)
Na, ezt találtam:

http://www.informed.hu/eletmod/terhesse ... um,%20magnézium%20együtt

Na, itt a cikkben minden van. Szedjük együtt, de egymással ellentétes hatásúak. Ez nagy dózisok esetén észrevehető, kiegyensúlyozott bevitel esetén együttesen jó hatású . Most légy okos Domo(n?)kos :lol:

Azt hiszem Böbi írta, hogy a a védőnő nem hallotta, hogy baj a ha a pulzusszám nem emelkedett terhességben. Ezt én írtam, sajnálom, hogy nem voltam egyértelmű, nem azt akartam, hogy akkor tuti baj van, hanem hogy az jelenthet nagyobb gondot, mint a pulzus emelkedése- a magzati oxygénellátottság szempontjából. De ez nem jeelenti azt, hogy feltétlenül kóros az alacsony pulzus a terhességben. Főleg, ha a kismama korábban aktív sportéletet élt.
Még1*bocs, ha félreérthető volt.

Jaaj, eddig nem akartam elkiabálni, mert nagyon többtényezős volt a dolog, de úgy néz ki, a hétvégén költözünk, meg megyünk az IKEÁT fölvásárolni, mert be is kell rendezni a lakást:))) viszonylag kevés pénzből:)))

Kép
Kép
zili
 
 


Vanni, Emese, Zili: köszönöm, értem, akkor ez nyilván úgy van kialakítva, hogy jó legyen együtt. Nem mindig egyszerűek a válaszok ezek szerint. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Zili: elolvastam a cikket, a végén már én is gondolkodtam, mármint hogy ha elég gyakran szedem a Rennie-t, az is Mg-bevitel. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Hát ez a cikk elég sok infóval bír, ez biztos, nem könnyű követni, hogy akkor hogy is, mit is :D :D :D
DE SZERENCSÉRE TÖBB TERMÉSZETES ANYAGBAN, NÖVÉNYEKBEN, HUSIKBAN, EGYÉB ÉLELMISZEREKBEN IS EGYÜTTESEN VANNAK ÖSSZETEVŐK( íGY TÖBBFÉLE- AKÁR EGYMÁSSAL ELLENTÉTES HATÁSÚ) ÁSVÁNYI ANYAG IS( Kaps lock, de ne ííírjam ááát), csak nem nagy baj a bevitel:)))))))

Kép
Kép
zili
 
 


Pingi! Nem tudod véletlenül, hogy a MÁV-ban (bocs, már ÁEK ) mikor lesz a köv. szülőszoba-látogatás? Apcim meg szeretné nézni az újat. (Én a múltkor ott randiztam a dokinénimmel, így már láttam…)

Kutyafüle! Koncentrálj a babára! Minden ok., no para!!! :)

Én azért óvatos lennék a Mg-mal. Az sem csodaszer… Barátném nagyon göcsölt, Ő v.mi Mg port eszik, ami kb. 10edannnyiba kerül, mint a reklámozott Mg készítmények. Kis zacsiban adják a patikában, és előtt fel kell iratni, akár a háziorvossal is.
Egyéb: fogalmam sincs, én nem szedek semmit.

Böbi! Az, hogy a koraszülött babát mikor engedik ki, nem csak súlyfüggő. A Hugicám ikrei mindketten 2,5 körüliek voltak, 6 héttel korábban jöttek, és hiába voltak jól, 2 hétig bent tartották őket megfigyelés alatt…

Emese! A Te védőnénid normál esetben is ilyen lelkes? Vagy van v.mi gond, ami miatt állandóan csapol, meg pisit néz, stb… (Nem emlékszem, h. korábban már írtad-e…)

Tegnap végre én is eljutottam az én védőnénimhez. (Jó, hogy 4. gyerek, de már nagyon ciki volt, mert nov. óta nem jártam Nála. Igaz, egyszer telefonon beszéltünk, mikor nem találtam a leleteimet… :oops: )
Hú, irtó kövér vagyok! Az előző 3 gyerkőccel ilyen súllyal mentem szülni!… + megmérte a vérnyomásom (110/70 –ilyen „magas” hónapok óta nem volt…), kérdezte, hogy érzek-e magzatmozgásokat –na, ezen derültem egyet… :D Pulzus: passz -nem nézte... Kb. ennyi.
Megbeszéltük, hogy jövő héten bemutat a gyerekorvosnak –legalább tudjam már, hogy ki az. (Másik 3 gyerekünket még mindig a régi lakásunkhoz közeli rendelőbe hordom –szerencsére, nem kell gyakran. Most kitaláltam, hogy ideje áthozni a pereputtyot, mert érdekes lenne egy újszülöttel 15 km-re lévő rendelőbe járni…)

Jövő hétfőre ígérte egy fickó, hogy végre megnézi a félkész szobánkat. Már nagyon várom! Mondtam neki, hogy igyekezzen, mert nincs kedvem szülés közben vakolni… Kb.8 nm-t nem nagy ügy szerintem rendbe hozni, csak mivel ez nem nagy biznisz a vállalkozónak sem, nem strapálja magát..

Na megyek, dógozgatok egy kicsit…

Szép napot! Itt szakad az eső. Ha esetleg v.ki tudna egy kis napsütést küldeni...

Kép
szkitty
 
 


Kitty,
a védőnénim csak súlyt mér, vérnyomit pulzust meg a baba szívverését :)
Pisit a nőgyógyászomnak szoktam vinni kis pepperónis üvegcsében, aztán azzal vegyészkedik :)
A házidokim az extra lelkes :) először azzal traktált, hogy magyas a vérnyomásom és elmegy a baba, majd hogy a pulzusom magas 8kaptam kardiológiára beutalót), majd múlt héten elküldött vérvételre is.. tutker beutalónként kap jutalákot :) Na mind1, legalább lelkiismeretes meg néha rámhozza a frászt :shock:

A poros magnéziumot szedtem én is, holnap iratok fel megint, nekem bevált nagyon!

Itt is esik :cry: megint mocsárba vihetem le a kutyát majd este..

Ja, reggel elfelejtettem vmit. Számomra ez is újdonság volt :shock: Aki táppénzen van, és majd úgy megy szülni, az a kórházi napokra csak 60% táppénzt kap, azzal a felkiáltással, hogy nem kell otthon rezsit használnia és kap enni... Na köszi.

emese1979
 
 


Kitty, én csak kimondottan a 2 kiló alatti gyerekekre írtam ezt. Tudom, hogy vannak viszonylag nagy súlyú koraszülöttek is, érdekes is lenne, hogy őket ugyanakkor engednék haza, mint az időben megszületett babákat.

Zili, semmi baj, nem paráztattál, engem elég nehéz paráztatni! :lol:

Dóri, én is minden nap eszem banánt plusz az uccsó két szem magnebét lefekvés előtt veszem be, ha ezeken múlna, nem görcsölne, de azért köszi az infót, két hét múlva megyek dokihoz, majd megbeszélem vele.
Azt ugye tudjátok, hogy a 36. hét után el kell hagyni a magnézium bevitelt!

Gyöngy nagyon élvezte a decathlont, fel alá rohangált, még jó, hogy rajtunk kívül kb 5 vásárló volt. vettem magamnak nyárra egy gatyót, már tavaly szerettem volna, de akkor nem kaptam ilyet. Nem mertem 36-ost venni, mert Gyönggyel kb 9-10 hónapos korára fogytam vissza, így 38-ast vettem, lehet, hogy ez is optimista számítás! :lol:
Vendég
 


Emese, a gyerek megszületése napjától GYÁS jár, táppénz már nem, tudtommal. legalábbis 2007-ben így volt.
Vendég
 


emese: mi anno a kórházbamenetel napján hívtuk a háziorost, és megszüntette a táppénzemet, kezdtem a TGYÁS-t.
Vendég
 


Böbi,
tényleg. Akkor nem értem, egyik ismi mesélte, aki nyáron szült.

A gatyókhoz gratula :) Gyöngy aranyos lehetett!

Nekem szerencsére vannak tavaszi gatyáim, igaz, lenvászon, de elmegy majd. Tavaly is azokat hordtam, jó bő meg a derekánál gumibetétes, szóval tök kényelmes!! Azzal szekáltek amúgy, h terhesgatyát hordok :)

emese1979
 
 


Hű lányok, Fruzsi megint foci edzést tart, Zsófi csak a végén rúgott ekkorákat :shock:
Vendég
 


Megint én, el is felejtettem mesélni Nektek. Talizok ma egyik barinőmmel, 10 hetes terhes. Sajnos nyárom meghalt a babája, aztán úgy novemberben taliztunk, de azóta nem, Akkor elmondtam neki, h jön nálunk a baba, és igazából utána nem nagyon keresett meg soha nem kérdezte, hogy vagyok stb. Amit valahol megértek, mert neki nagyon nehéz lehetett, de előtte tényleg hetente taliztunk meg szinte minden nap beszéltünk :( Remélem most már minden vissza kerül a régi kerékvágásba!

emese1979
 
 


Nekem nincsenek tavaszi gatyáim, de majd szülés után jól bevásárolok :lol: Amikor Zsófi pici volt, tök sokat volt esténként Apával, én meg mentem csavarogni :) Most majd Fruzsi marad itt, és Zsófival megyek :)
Vendég
 


Böbi: az unokatesóm 34. hétre szülte az első fiát, 36. hétre a másodikat és mindkét gyerekét időben hazaengedték, úgy, mintha normál időben jöttek volna. Mindkettő súlya 2 kiló feletti volt, már nem tudom, pontosan mennyi. Szóval biztos sok szempont van.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, 3-4 nap után hazaengedték a 34. hétre született babát? Ez tényleg érdekes!
Itt a házban van egy kisfiú, aki szintén 34 hétre született, 2400 grammal a MÁV-ban (ÁEK) és őt 10 napig bent tartották.

Panndi, jól tetted, hogy esténként kimozdultál! Én is ezt tervezem, ha apa időben hazajön, hogy legalább egy héten egyszer kettesben elmegyünk Gyönggyel.
Vendég
 


Belekotyogok ebbe is. Fontos, hogy a koraszülött hogyan adaptálódik, alkalmazkozik a kinti léthez. Milyen a légzése, táplálható-e biztonsággal szájon át,milyen a hőháztartása - mindezek nagyban függnek az érettségétől, ami meg szoros összefüggésben van- szülés körüli időszakban a testsúllyal.

Kép
Kép
zili
 
 


De ha viszonylag nagy súlyú is a bébi, de valami gond van az adaptációvan, benn tartják, ha meg picuri is, de nagyon kis stramm, hazaengedik hamarabb is. Az érettség a döntő- ami persze a testi fejlettséggel, testsúllyal összefügg.

Kép
Kép
zili
 
 


Helló lányok!

Kutyafüle, senkinek semmi köze a betegségedhez, és ne is foglalkozz azzal, hogy ki mit gondol(hat). Normális emberek nem hiszem, hogy utálatra asszociálna, vagy arra, hogy ez a Te hibád! Ugye még a retteget HIV vírust se csak prostik szedik össze!
Ami az esélylatolgatást illeti, szerintem mindenkinek megvan a maga keresztje, a Tied ez. A 20%-os esély pedig nem is rossz. De kár vele foglalkozni, mert a 0,00001%-ból is lehet gond, illetve a 100%-nál is láttunk már csodát! Szóval fel a fejjel! Biztos, hogy nem lesz semmi baj. Fiatal vagy, egészséges, és a családod is az. Szerintem szinte bármelyikünknek van 20% esélye arra, hogy egészségügyi problémája legyen. Én szorítok!!

Hean, neketek a XI. kerben van a gyerekorvosotok? Milyen? Lassan el kell kezdenem nézelődni. Bárki más, ha tud segíteni, azt is köszönöm előre is!

Én össze-vissza iszom CA és Mg pezsgőtablettákat :oops: Eszembe se jutott, hogy ebből gond lehet...

Este megyek a dokihoz! Majd jelentkezem! Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Tinu, mi van a pszichológus barátnőddel a relaxon? Megszületett a babája?? Hiányoltunk ma... :(

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Emese! Remélem, hogy helyreáll a kapcsolatotok! Azért drukkold ki neki az első 12 hetet, meg a többit! :wink:

Panndi! Ez csak azt jelenti, hogy jó erős a kiscsaj! :lol:

Lányok, más is van, akinek szörnyen zsibbad a keze? Rájöttem, biztos attól van, hogy vizesedik... :roll: Éjjel sokszor arra ébredek, hogy bizsibbadt, de napközben is sokszor komolyan zsibbad, egy kis általános zsibbadtság mindig van, és van, hogy már annyira zsibbad, hogy csak nagy nehézségek árán tudom összeszorítani az öklöm...
Vendég
 


Dóri,
persze, hogy drukkolok Nekik nagyon, hogy minden okés legyen!! Remélem nem máshogy jött le a hozzászólásomból :)
A vérnyomásod rendben van?

emese1979
 
 


Nem, nem úgy jött le! :)

Hát, nekem eleve is pont határeset a vérnyomásom, de most sincs másként... :roll:
Vendég
 


Panndi! Dejó! Én is úgy tervezem, hogy apa vagy a szüleim maradnak este egy kicsit Marcival, én meg megyek futni, tornázni vagy a dolgomra. :lol:

Végre jó idő van! 8) Így tegnap és ma is megvolt a napi félórás sétám. Már nagyon hiányzott!

Dóri, nekem is zsibbadt egy ideig a karom. Mondjuk éjjel nem, viszont reggelente annál inkább. Én az alacsony vérnyomással magyarázom. Jó ideje kevesebbet reggelizem és utána iszok egy fél adag valódi kávét. (a többit lenyomják a kollégák :lol: , ugyanis eddig sohasem kávéztam, de annyira alacsony a vérnyomásom reggel, hogy muszáj volt valamihez folyamodnom. Amióta ezt teszem, egyszer sem szédültem és a zsibbadás is megszűnt.

Kép

Kép
adraci
 
 


Csak azért kérdezem, mert a magas vérnyomás + fehérjevizelés + vizesedésnél oda kell figyelni, nehogy baj legyen (terhességi toxémia). Nem akarok senkit ijeszgetni, csak erről is hallottam már, meg azt hiszem bármikor kialakulhat a terhesség második felétől.

emese1979
 
 


Igen, tudom, de fehérje semmi... Remélem, az is kell hozzá!...
Vendég
 


Adraci, nekem a másik irányba határeset a vérnyomásom... :) Arra nem jó a kávé! Szerencsére utálom... :)
Vendég
 


Dóri, akkor adjuk össze a vérnyomásunkat, aztán átlagoljuk! Majdcsak lesz valami! :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Ok, ez jó ötlet! :lol:
Vendég
 


Dóri,
úgy tudom, fehérjevizelés mindig velejár, de majd Zili vagy Petrus helyesbít/ pontosít/ javít.
Szóval minden okés!
Vizesedés ellen az alábbi tanácsokat találtam neten:
http://www.babanet.hu/faq/terpan05.php

emese1979
 
 



Köszi, Emese, én is ilyeneket olvasgattam, bár a toxémiáról is sokat, kicsit ijesztő...

Petrus! Mára vagy nagyon lefoglalva? Remélem, minden rendben veletek! :wink:
Vendég
 


Na szerencsére már itthon.Már mosom a pici kabaláit.Illetve az enyémek voltak,de mindet gondosan elraktam,majd jó lesz a picinek.Hát remélem legalább egy a 40-ből a kicsi szívéhez fog nőni. :D Na megyek tanulok.Sajnos nem állok jól a visszaolvasással,mert csak kedd reggelig jutottam.De nagy a hajtás odabent,nem kímélem az utódom.Nem is baj,szokja csak. :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Én nem vagyok most túl jól :(

Ráadásul Apa csak fél nyolc fele ér haza :cry:
Vendég
 


Panndi!
Remélem nem megint "csak körbenéztél a lakásban"!.. Próbálj kicsit lazítani -bár Zsófi mellett ez érdekes elképzelés,tudom... Amúgy ma az én Babókám is irtó aktív! Biztos megint front van.

Kép
szkitty
 
 


Most épp erőt gyűjtök, tiszta kaki, ki kéne cserélni a pelenkáját... :roll:
Vendég
 


Panndi,
mi baj? görcs?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Böbi: igen, hazaengedték ugyanúgy, mintha rendes időre született volna. Mondjuk a 2. gyerekkel úgy ment haza, hogy saját felelősségre, nála volt egy kis adaptációs probléma, de csak rövid ideig. Szerencsére, semmi gond nem volt a két lurkóval utána. Mindkettő nagyon gyorsan gyarapodó, jól szopizó, teljesen egészséges gyerkőc lett.

Szofi: ma reggel jött az sms, hogy az ismerősöm tegnap császárral "megszült". :) Jó sokáig bent maradt a kiscsaj, már elvileg 2 hét túlhordásban volt.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Lett progi boven, 1,5 napig birtam csokkentett adaggal, utana jol begorcsoltem meg folyamtosan kemenyedek :( adagot visszakaptam plusz Mg is folyik ezerrel, lassan 10 g-nál tartok es elek :) vervetel, tudoerlelo hamarabb...
igen jo dolog 24 oras pisit gyujteni fuzival a kezemben...

plusz-vélemény
nem tudom, ti hogy vagytok vele, hogy tudtok elvonatkoztatni a sajat terhessegetekrol, ha rossz hrt halotok.. en knkretan Krem 27 hetes kismamain akadtam ki, sztem adott helyzetemben ertheto modon... oszinten szolva en nem varom a hireketa babacskarol... nagyon rosszul hatnak ram a negativ hirek :( es hiaba mondjak, hogy egy 24 hetes babat is eletben lehettartani, de az eletminosege nem 100% hogy normalis lesz...

szoval ha eltunok egy kis idore, ez azert lesz, mert nem akarok rossz hirekrololvasni, eleg a korhaz :(

azert majd jelentkezem, max nem olvasok vissza :wink:

mindenkinek jo babavarast!
Vendég
 


Görcs, aham :(
Vendég
 


Itt volt anya.Tök kivan.Nem elég neki az interferon kezelés,most még megint leépítés lesz a suliban,ahol dolgozik, és ő "csak" napközis+gyermekvédelmis.Mi van,ha 53 évesen utcára kerül tanítónőként.Férje,barátja nincs,mi sem tudjuk segíteni.Annyira szörnyű lenne.A Frank ráadásul,megint..........Ááááááááá.
Hogy örüljön így az ember bárminek is?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ja és így se tanulni,se dolgozni itthon nem tudtam. Most kezdek majd csak mindkettőhöz.:(

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: