Új privát üzeneted érkezett!

Igen, épp ezt teszem :)

Manó! küldöm, egyébként milyen listában?


Viki! nekem azt mondta a legelején a doki, hogy ha hányós leszek, akkor az elevitet ehetem később is, nemcsak reggel, és mindenképpen ennivalóval. Úgy kevesebb az esély, hogy kijön.

Az orvos simán kiírt, mert rosszul voltál? Jó dokid van, én hétfőn kértem, hogy írjon ki, mert melóhelyen egyáltalán nem nyugodtak a körülmények, és azt mondta, hogy csak alapos indokkal írna ki... :x

sutimano! azért gondolom nyugodt vagy, hiszen már megvan a 12. hét is! :)

Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


Köszönöm! :)

Neveink is vannak már...

A fiú név már akkor meg volt amikor túl voltunk az első randin... :D

Mindkettőnknek ugyanaz tetszik... ez pedig a Zalán. (Igaz nekem tetszik apa neve is a Viktor... de ő hallani sem akar róla... )

A lánynév (volt) a Nóra... csak időközben kiderült, hogy a nővéremék is azt választották és ők vannak előnyben, mert májusban jön a babó.... :) És nagyon úgy néz ki náluk kislány lesz... :) (jobb is mert a fiú nevük kimondhatatlan.... nem is tudom megjegyezni.... így ha Nóra marad nekik akkor anyum is megtudja szólítani az unokáját... :D :D :D )

Így úgy döntöttünk, hogy ha nekünk kislányunk lesz akkor Dóra lesz vagy Fanni. Nekem nagyon tetszik a Fanni... az, hogy Forray Fanni ... az olyan bájos... szerintem... :)
vikiviktor
 
 


Niki!

Az orvos nem is akart vissza engedni melózni... mert szerinte, egy kismama ne dolgozzon... csakhogy ezt nem igazán tehetem meg... sajna... meg egyébként is irodában dolgozom... így nem annyira rossz... :)

Az elevitet mindig kaja közben vettem be... és volt hogy délután ... volt, hogy este.... akkor is kijött....
Volt olyan,. hogy pont lefekvés előtt... gondoltam elalszom nem lesz gáz... igenám, de el kellett mennem pisilni... és már ki is jött...

Általában én nagyon sok vajas lekváros kenyeret eszem... a férjem szerint nálunk nagyon sok vaja-lekváros kenyér fog kinőni a kertben.... (mert nagyon sokszor ott jön ki... amikor kimegyek levegőzni... :D :D :D :D :D ) Ja és szerinte még az elevit is kifog nőni... és lassan gyógyszertárat nyithatunk, hogy eladjuk... :D :D :D
vikiviktor
 
 

 
 

Niki,
sajnos nem vagyok teljesen nyugodt,de pénteken remélem megnyugtat a vizsgálat eredménye.A kórház miatt én a 6-9 között ötször voltam uh-án,tehát ezt a három hetet most nehezebben viseltem,félidőben jó lett volna egy.De úgy tudom h nem tesz túl jót a babócának ha sokat uh-zák.

sutimano76
 
 


Vikiviktor, gratula az eredményhez! Sajnálom a rosszullétet.

Én már nem szedek vitamint.

Kép
kata05
 
 


Viki nem lehet h a lekvár nem tesz jót,egyél egy ideig mást hátha az benned marad.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Szerintem addig jó, míg valaki nem tudja egyiket se, hogy mit jelent. A barnázás annyit, hogy valamennyi vér távozik valahonnan, ami mire odáig jut, hogy kijön, már nem élénkpiros, hanem barnás. Mivel semmilyen vérzés nem kellene terhesség alatt, ezért tart tőle mindenki.

Vikiviktor!

:D:D "ő jobban tudja": na most már elárulhatod nyugodtan, hogy ő fogta a gyertyát! :D:D Hogy miért kell ezt nekik annyira jobban tudni? Ezt soha nem értettem... Nekem nem egy gyerekem van, már nem olyan egyszerű megszervezni az időpontokat, engedtessék már meg nekem, hogy ÉN tudjam jobban! Meg te is a tiedet!

Név: nekem a fiúnév: Sámuel. A lány még képlékeny, de elég valószínű, hogy Dóra.

Nikilány!

Üdv! :) Én itthon dolgozom! :D:D Na jó, nem bedolgozok, hanem a gyerekek+házimunka. Időnként besegítek a páromnak számítógépes munkába.

Hajnalocska!

Nagyon különleges neveket találtál.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Nevek nekünk is vannak:
Hunor vagy Édua.

A Hunort én választottam, mert nagyon különleges férfiasnak névnek gondolom. A párom az Éduát szeretné, ha lány lesz.
Mikor ezt megbeszéltük, még régebben, mikor még csak gondolat volt, akkor összeröhögtünk, hogy akkor már csak egy árpádsávos lobogó hiányzik... (merhogy mindkettő ősi magyar név.)
Mióta tudom, hogy terhes vagyok, elég sokáig azon agyaltam, hogy ha netán ikreim lennének lány-fiú párosban, akkor ki-mit fog gondolni a gyerekeink szüleiről, azaz rólunk... :P

Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


lekvároskenyér fa!
akkorát röhögtem! :lol:
ha az elevit fa is kinő, akkor megyek segíteni szüretelni! :lol:

Viki, bocs azt hittem én találtam fel a spanyolviaszt... :oops:
Sajnálom, ha semmi nem használ.. egyébként hallottam arról, hogy vki a gyógyszerek burkát nem bírja, mármint a hasa. de ezt komolyabb gyógyszerekkel összefüggésben, nem vitaminokkal...
a folsav is kijön belőled?

Akkor már tényleg a változatos étrend marad, hogy meglegyen a kellő vitaminkészlete a babádnak!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Csajok, egy kicsit más és lehet még korai is... Most szólt barátnőm, hogy kifutó termék lesz az FP-s kiskád és most szuper jó akciós áron, 9.000,-ért (Brendonban 15.000,-) tudna ilyet szerezni. Rendesen számlával, nem feketén.
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=192001&e=detail&site=hu&selcat=bgpty&pid=48097
Akit érdekelne, szóljon nekem. Köszike.

Kép Kép
manósziget
 
 


Kép

Íme a mi kis Csöppkénk :D :D :D Remélem felismerhető, szemből van fotózva, a fejecskéjén a világos két mandula szerű folt a szeme, középen a nózi :) Olyan, mint egy kis E.T. :D

Remélem egy hónap múlva már kiderül, engedi megnézni, hogy kislány, vagy fiú :)

Nevek: Gál Luca Sára és Levente.

Nekem is nagyon tetszenek a babók nevei! Erikának igaza van, ha valaki csúfolni akarja a másikat, teljesen mindegy, mi a neve. A Málna nekem nagyon tetszik!!! :) A Bodza is!

vicger
 
 


Manó jól néz ki ez a kád! :) kár hogy ilyen veszett ára van :) Egyébként aki majd egyedül lesz a babóval otthon esténként, annak nagyon ajánlom, mert nem kell tartania a kicsit fürdetéskor, szabad lesz mindkét keze.

Annáról tud valaki valamit? Úgy szeretném, ha minden rendben lenne velük!!

vicger
 
 


Próbálok képet rakni a már meglévő drága babácskámról, ha érdekel benneteket :) Kép
babcika
 
 


hát nem vagyok egy penge kép szerkesztésben, de nézzétek el nekem :D
babcika
 
 


Sziasztok!

Niki, üdv itt :wink:

Manó, a kádról este írok, még apával meg "kell" beszélnem előtte :)

Vicger, Csöppkéd nagyon aranyos :)

Nagyon szép neveket talált mindenki. Mi még bajban vagyunk, nem nagyon vagyunk közös nevezőn apával neveket illetően :roll:

Még van pár hónapunk eldönteni :)

Andi, egy nap megyünk uh-ra 03.11-én :) :) :) :)

Hrgita, én még nem kaptam priviben a Picasa w.-es oldalról semmit :oops: :cry: :wink:
Vendég
 


Bodza?Ezt még nem hallottam névként.

sutimano76
 
 


vicger!

Édes a babó, és abszolút felismerhető!!
babcika
 
 


Babcika, nagyon aranyos a "már meglévő babád" :wink: Hogy hívják?

Hajnalocska, ha nem szeretnél a kapott uh időpontig várni, menj el valahova és nézesd meg a babádat.
Mi múlt hét pénteken mentünk el egy 4d rendelőbe, de mondtam is nekik, hogy nekünk nem babamozi kell, hanem mondják meg, hogy minden rendben van e.
Persze elkértek 8000 ft-ot, de le van tojva, többet ért. Persze tényleg nem ártana ránk egy 24 órás uh :wink:

Szívhang figyelőt szeretne venni valaki majd?
Én nagyon szemezek vele, csak tényleg akkor van para, ha én vagyok a béna és nem találom el, hogy merre kéne hallgatózni :oops: :oops: :oops:

Más: valahol olvastam, hogy májat annyira ne együnk terhesség alatt. Ki hogy áll vele? Én mióta babás vagyok állandóan vagy májkrémet ennék, vagy múlt héten sütöttem ki zsírban kacsa májat, és azt. De ártani persze nem szeretnék, de egyik könyv azt írja, hogy lehet, a másik azt, hogy nem lehet...
Vendég
 


Vicger,nagyon cuki Csöppke,szerintem kislány :wink:

Boboka,igen,és papíron csak egy nap van a babáink között :)

Tényleg olyan szupi ez a kád????Én nem használtam még ilyet,őskori anyuka vagyok :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Boboka!

Jancsi a becses neve, apukájától örökölve, ez náluk már generációk óta így megy.
babcika
 
 


A káddal én is szemezek! párom sem ájult el az árától. Hány kád van? (hamár többünknek fáj rá a fogunk :)
Voltunk bababoltban, és ott a tök hagyományos kád 4-5000 ft volt. Aminek volt egy kis domborműves alja, az volt 5e

Ti kaptok képet a babátokról?? Én nem kaptam még sose, mindig csak le tudom utána rajzolni... Kérni kellene?
Még olyan béna vagyok... :oops:

Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


Nekem olyan, mintha Csöppke arcán lenne egy pillangó! Gyönyörű! Ennyire látszik az összenövése! igazán szép!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Csöppke nevében is köszönjük az elismerő szavakat :) :)
Andi köszi :) hááááááááááát, tökéletes lenne egy két lány, két fiú csapat :) Már tudnak majd kidobózni is :lol: :lol: :lol: :lol:

Ami a kádat illeti, nekünk teljesen mezei kis kád volt, talán ha 2 ezer ft volt, nem tudom pontosan. Teljesen tökéletes az is, ráadásul talán ha 6 hónapig használtuk.. Andi, dehogy vagy őskori, mert akkor én is az lennék :D :D Tény és való, a mi nagy gyerkőceinknél nem volt még ilyen, sőt, még olyan babatartó sem, hogy Anyukának ne kelljen tartania a lurkót. De felnőttek ezek nélkül is :))) Egyébként valahol jó, hogy vannak már ilyenek, az ember lánya nem kap frászt, hogy nem jól tartja az 5 napos csemetéjét :)) Viszont így rutint sem lehet szerezni, szóval egál :)

Boboka, a szívhang figyelő totál felesleges, hisz mire lehet vele hallani a szívhangot, addigra simán lerúgja a vesédet, tehát érzed, hogy jól van és minden okés ;) ;)

Babcika nagyon szép nagy fiad van!!! :)

Süti, bizony van ám Bodza is! Ráadásul már jó rég óta anyakönyvezhető :)

vicger
 
 


Niki,én dokim szerencsére olyan,hogy ha kérek,ha nem,ad.A maszek UH adni szokott,mert ugye ott fizet az ember.Sztem legközelebb kérj.

Én épp tegnap néztem meg az előző kiskönyvemet és a leleteimet.3szor voltam UH-n,és egyszer adtak képet.Ez volt 1993-94-ben :oops: .

Kép
v.andi
 
 


kád téma... - segéljetek első babás anyukának:)))) hülye kérdés jön:) ...... benne van a kádban az a szövet. arra fekszik a baba... a szövet rögzítve.... - no és akkor a hátát, hogyan mosom meg? Tudom béna vagyok de én komolyan a fürdetéstől bezony félek.
Ez a kád nagyon megtetszett még anno amikor nézegettem őket de a hátprobléma miatt félretettem...
Légyszi mondjátok, hogy nem vagyok nagyon hülye:))))

Tisz asszem te irtad, hogy 23 - án mész a 16 hetesre.. ééén is:))))
ennyi idő még nem telt el sosem egy ultrahang nélkül... már nagyon várom..

Nálunk nevek:
Dorina ami becézve dorka - és ollan édes
és
Martin

Na innen már kitalálhatjátok, honnan is van a nevem a fórumon:)))

Vitaminok: én femibiont szedek és szerintem okés - a 12 héttől 2 tablettára bővül amiből az egyik halolaj , ami állítólag nagyon jó a babának és mellesleg egy deka székrekedése sem lesz az embernek
Hányás: Próbáltátok a homeopátiás szereket? Nekem mióta szedem nincs csak este egy halovány mintha lenne érzés - én ajánlom
dorkamartini
 
 


Én is megmutatom a legféltettebb kincseimet ;)

Kép

Itt pedig a legkisebb egyedül:
Kép

vicger
 
 


Nálunk adnak képet, de 1000 Ft./db az ára, de nem inflálódott az ár, 4 éve is ennyi volt :)
babcika
 
 


Dorka, ahogy elnézem, a gyerkőc súlyától egy kicsit lejjebb megy az a tartó rész, s elvileg, ha sok a víz, beleér a háta is a vízbe. Bár szerintem mivel szabad mindkét keze az embernek, a kicsit kissé ülő helyzetbe hozza, oszt máris lehet mosni azt a csöpp hátat! :)

A fürdetéstől ne félj, nem lesz semmi gond! :) Igaz, nekem hagyományos kádas fürdetési tapasztalataim vannak, de sima ügy az is. Viszonylag kis víz a kádba, az aljára textil pelus, a fürdetési cuccok kéz ügyben, törölköző kiterítve, s máris mehet a móka :) Az első fürdetéseknél a köldökcsonkra kell vigyázni, hogy ne legyen nagyon vizes, de az sem vészes, hisz a víz kicsi, nem lepi el a pocakot :)

Most van egy újabb hóbort, miszerint az első időkben nem kell /szabad???/ fürdetni a babókat. Komolyan mondom, már minden féle baromságot kitalálnak :twisted: :twisted: :twisted:

vicger
 
 


Vicger, édesek, nagyon-nagyon. Ezért várja már a fiam a kistesót, hogy ők is így összeborulhassanak mint a tieid.

Dorkamartini, nálunk apa volt a fürdetős a kezdetektől, de szerintem a háta csak ázott, néhány hétig, mert ő sem nagyon merte forgatni.

Timi

Ja a mi babánknak most még nincs becézése, de Janókát, míg nem tudtuk hogy fiú vagy lány. Gré-csi-nek hívtuk. Gré(ta) (Jan)csi
babcika
 
 


Niki :) köszi :) tényleg olyan, mintha pillangó lenne a pofin :)

vicger
 
 


kezdem előlről,elszállt az előbbi

Én kaptam uh képet kérés nélkül :)

Kép január 14.a terhesség megállapítása a dokinál.

Kép január 24. kórház,az első szívhang hallgatás :cry: -tam

Kép január 26,mehetek haza 7.hét 2 nap

Kép február 13 péntek,minden ok.hematóma kisebb 9.hét 5 nap

sutimano76
 
 


Suti, nagyon jók az uh képek!

Milyen kádról beszéltek? Lemaradtam...

Lőrinc név kinek hogy tetszik?

Kép
kata05
 
 


Helló csajok, Ti aztán nem lazsáltatok, jó sokat olvashattam. :)
Tisz a mi nevünk a Bereniké, mióta meghallottam tetszik és eldöntöttem, hogy a lányomat így fogják hívni. De mivel kettőt terveztünk így a fiúnévet sem szeretném átlagosnak.
Dorkamartini a Martin nekem is nagyon tetszik, de páromnak nem. Szóba jött még a Milán is, de ez még képlékeny.
Babcika a Máté is jó, és Jancsi édes nagyon.
Sütimanó a Mandulát hallottad már? Lánynév, nekem nagyon tetszik, de én nem adnék virág vagy gyümölcsnevet. Nem irigyellek a sok fekvésért. Bár én is sokat pihenek.
Zsófi ettől függetlenül aranyos a Málna, ismerek egy ilyen nevű 2 évest. :)
Hajnalocska a Mirabella ellen nem volt kifogás? Pedig az sem szokványos, de szép nevek.
Nikilány üdv és tök jók a nevek.
Vikiviktor én is jót nevettem a lekváros kenyér fán. Jó fej lehet a férjed. Nálam a zsíroskenyér lilahagymával a nyerő. Dokid is tetszik, kismama ne dolgozzon. De jó is lenne. De nekem is muszáj visszamennem pedig egyetlen porcikám sem kívánja. Ha 12-én rendben lesz minden, akkor megyek vissza.
Vicger Csöppke már nem is olyan csöpp.
Manó holnap mész? Hányra?
Baboka én ugyan nem szeretem a májat, de a barátnőm imádja. Neki azt mondta a doki, hogy az a mennyiség amit megeszel, az nem ártalmas, csak ne minden nap reggel-délben-este. :D
Rita köszi, de valamiért nem tudok belépni. Nektek sikerült?
bex13
 
 


Nem semmi termés ma délelőtt....


Andi!

Semmi baj! Sokan vagyunk(hála Istennek) :lol:

Kád: Ha az első gyerkőcöm lenne, biztos ráizgulnék....

A fürdetés így is úgy is macera, lényeg, hogy minden kéznél legyen előre odakészítve és akkor akár egy zománcos lavórban is lehet fürdetni.....
Szóval rutin kérdése.
Első gyerekesek se izguljanak, mert hamar bele lehet jönni... :lol:
Sok helyen, ahol apuka ráér, szívesen átvállalják ezt a feladatot.Hagyni kell nekik....


Nevek: amiket írtatok, nekem egytől egyik MIND tetszik!!!!

Újak! Üdv itt! :lol:

Akik dokinál voltak: gratula a jó hírekhez!

Babcika, Vicger!

Jó, hogy tettetek fel képet!Szépek a gyerkőcök!

Kép
arvaerika
 
 


:))) köszi a fürcsi felvilágosítást - para azért ottan van:)

Valószínű az lehet, hogy pár hónapos babákkal az embernek már van kapcsolata de őszintén újszülöttel egyetlen egyszer találkoztam kiskoromban amikor is éppen hozzá akartam nyúlni és megsimogatni a pofiját amikor is rám ordítottak, hogy nagyon óvatosan mert neki még lágy a feje és mindenféle rémtörténeteket meséltek behorpadásról meg nehogy megfogdokról és akkor egy életre rögzült bennem, hogy az újszülött az egy nagyon egy veszélyes egy dolog ami csak úgy horpadgat és jobb inkább nem tapogatni.


aki jár terhestornára - kell oda orvosi igazolás? Vagy csak bemész aztán kész? Manó te jársz itt kv-on?
dorkamartini
 
 


Sütimanó jók a képek. Nekem egy van, úgy kellett rákérdezni és közölték, hogy adnak egy csekket azt fizessem be és utána menjek vissza és akkor megkapom. Nekem nagyon nem szimpi megoldás ez!
bex13
 
 


Fürdetés, én az unokatesóméknál láttam fürdetőszivacsot. Tök jó dolog. Nem kell fognod a babát és nem is csúszik le. Rákerestem a neten, de ott valami polisztirolgolyósat hoz ami fenntartja a gyereket. Erre kérdezte anyu mi értelme? Fürdetni akarjuk, nem locsolgatni! :D Ráadásul akkor kint van a vízből és biztos fázik. Azóta a Tescóban láttam, 1200 ft.
Valaki olvasta a Méltósággal megszületni és szülni című könyvet?
bex13
 
 


Na, megvolt a délutáni szundink. Olyan jó! Minden ebéd után 2 órát szundítunk a nagy ágyon, és nem is tudom, kinek van nagyobb szüksége van rá, nekem vagy Andrisnak. :)

Suti: Nagyon jók a képek! Én majd pénteken hozok, remélem valami csodaszépet...

Kép: Én mindig kapok ingyen, sőt most pénteken viszünk a dokihoz CD-t és akkor fel is veszik a vizsgálatot. Hogy ezért külön kérnek pénzt... :x

A fürdetés nálunk is nagy para volt. Mivel Andris nagyon kicsi volt, csak 47 cm és kilókkal kisebb, mint egy amúgyis kicsi újszülött, így alig mertük sokáig megfogni. :oops: Még jó, hogy a kórházban mindennap megfürdették két hétig, így mikor hazakerült annyira nem hiányozhatott neki az első esti pancsi, amit végül kihagytunk, mert nem tudtuk hogyan kéne csinálni. :oops: Most már azért biztosan nem leszünk ennyire betojva. Nálunk is Apa fürdet minden este, akkor beszélik meg a fiúk a napi történéseket.

Niki: Üdv!

Viki: Én is azt hittem, hogy az émelygésem majd a 12.hétre elmúlik, de még mindig van. Azért neked ez borzalmas lehet... :(

Lányok, látom már Astrid és Vicger tett fel képeket a Picasara. :) Én majd most délután töltök fel néhányat.

Szóljon, akinek nem küldtem még linket, mert már el vagyok veszve!

Bex: Hol akadsz meg?

Kép

Kép
hgrita
 
 


Kata,bex köszi.
Bex, Mandula.A következő őrület mi lesz a kedvenc kajáink nevét adjuk a gyerköcöknek.Mindenkinek saját dolga hogy milyen nevet ad gyerekének,én úgy próbáltam választani hogy ne utáljon egy életre a neve miatt.Fontos hogy neked tetszen,de inkább godoljon bele mindenki hogy ő leélné az életét azzal a névvel.Remélem mi jól választottunk.Én Éva vagyok,nem igazán szeretem,kaptam Zsuzsát is amit jobban kedvelek,de sose tudtam Zsuzsaként bemutatkozni.Sajna 9 éves korom óta nincs hol reklamálnom.

sutimano76
 
 


Remélem nem sértettem meg senkit ezzel a kád-dologgal, természetesen mindenki abban fürdet, amiben akar. De a legjobban ez az új örület tetszik, a Brendonban láttam, Én csak felmosóvödörnek hívom :lol: Persze horror áron. De lehet, valakinek ez jön be...Nézzétek el a stílusomat, de én tényleg öreg vagyok már ezekhez a divathullámokhoz. Pl. zenélő bilivel sem vagyok kibékülve. Most kakil a gyerek, vagy a zenei ízlését fomáljuk?

Kép
arvaerika
 
 


Nekem a napirend kialakítással vannak próblémáim,remélem a kicsi majd valahogy megnevel,mindent húzok halasztok amíg lehet. :oops:

sutimano76
 
 


Most is készülödnöm kéne mert viszem be a táppénzes papírt a m.helyre,erre itt ülök olvasgatok irogatok,és semmi késztetés az induláshoz.

sutimano76
 
 


Sütimanó írtam, hogy nem adnám névnek, de tetszik. Talán azért mert volt egy mandulafánk amit imádtam! :D :D :D
Nekem sincs kedvem semmihez, bár a mosógépet már bepakoltam és nekiállok takarítani.
Rita már az elején. Felhasználónév. 3-szor próbáltam és kiírja, hogy vagy a név vagy a jelszó nem jó.
bex13
 
 


Csajok, egy kis segítség kéne..

Hogy is van ez a szülni megyek és előtte 1-2 hónapal előbb már azért nem dolgoznék kérdéskör.
/persze remélhetőleg nem lesz semmi gond, s tényleg ki tudom én is , más is, aki akarja , húzni az időd, mondjuk júliusig.)
akkor szabi és táppénz? vagy táppénz és szülési szabadság?
És aztán az első időben (az hány hónapot jelent?) a rendes fizu, akár táppénzről megyek el akár nem?!
És mikortól van a "kevesebb" (gyes v. gyed) pénz?
:shock: :shock:

első babás tapasztalatlanság.... :oops: :oops: sorry!!!!

Kép

Kép
móka:)
 
 


Értettem én bex.
Tudod hogy tudnám elképzelni,hogy van rendes neve,de mondjuk családon belül így becézni.engem 7-8 évesen anyám munkahelyén uborkának hívtak.

sutimano76
 
 


Móka mindenki ahogy el tudja intézni a m.helyén,ill ahogy érzi magát.A barátnőm azt mondta hogy a tgyást macerás elintézni szülés előtt,utána könnyebb(ezt nem tudom miért).Jó h én beszélek aki valszeg végig betegácsiban lesz.A tgyás a netto béred összege ha jól tudom,a gyed a bruttód 70%,a gyes meg túró-25000 körül,de arstid ebben jó.

infó itt:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... os+%FCgyek

sutimano76
 
 


Móka, ezekre én is kiváncsi lennék. Én augusztusig tervezem a melót, de majd meglátjuk. Úgy gondoltam utána kiveszem a szabimat ami marad, aztán elkezdem a fészekrakást.
Sütimanó mennyi időre van a melóhelyed? Én is most nézem, hogy mindjárt fél 4! Folytatom a pakolást.
bex13
 
 


Bex, csak fél óra, 40 perc,de lemondtam,majd holnap.Kicsit később ettem mint amikor már éreztem,hogy kéne és kicsi rosszullét lett urrá rajtam.Így most fekszek,lehet alszok kicsit,ha tudok,mert álmos nem vagyok

sutimano76
 
 


Hgrita, én még nem kaptam linket :oops:

Úgy tudom, hogy ha már megszületett a kicsi, akkor egyből szülési szabin vagy / kód alapján arra tesz át a házidoki.

A szabidat érdemesebb előtte kivenni ha akarod.

A szülési szabit azért is érdemesebb kihúzni a baba utánra, mert nagyon nem fog ártani akkor (sem) a pénz :wink:
Előtte azért a táppénz annyira nagyon nem gáz. Persze sokkal kevesebb mint a fizu :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.04 15:43-kor.
Vendég
 


Csajok mit szólnátok ha skypen tartanánk akár konfi beszélgetéseket?

sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?