Új privát üzeneted érkezett!

Cili!
Köszi a könyvet, megkaptam!!!! :lol: :wink:
susy75

Sziasztok!

Reggel 7 óta megyek, most van időm letenni a seggem...

Voltam laborban, bevásároltam (egy afrikai ország gdp-jét hagytam a rossmannban), aztán itthon nekiálltam összepakolni!

Nincs időm visszaolvasni, de a képeket megnéztem mindenki irtó gyönyörű!

Egy kézzel pötyögök, Dani itt alszik megpróbálom letenni, hátha sikerül levágni a körmét... 8)

Kép

Kép
dcili81

Suzy vegyél sima uzsonnástasakot, a megfagyott tejet óvatosan vedd ki a tárolóból és tedd át a zacsiba. Én összetűzöm egy papírral, hogy mikori a tej meg hogy hány ml...

Kép

Kép
dcili81

Cili!
Ez az uzsonnástasak steril? Vagy csinálsz vele valamit?
susy75

Suzy! Steril, csak simén belerakom! és visszateszem a fagyasztóba!

Kép

Kép
dcili81

Na, elmentek a tesómék. Imádom őket, a hugom a legjobb barátnőm, de most nagyon elég volt belőlük. A sógrom munkanélküli lett, a hugomnak letelt a GYÁS, 73.000 Ft GYED-et kapott. Van több hitelük, elmaradtak csekkel, szóval tiszta ideg mind a kettő, egymáshoz se tudnak normálisan szólni. Sajnálom őket nagyon, de 5 évvel ezelőtt mi is jártunk hasonló cipőben és kilábaltunk belőle.

Berni! Nemhiába egy napon születtek a csemetéink. Hunor is 2 óránként cicil ma, de a csárda jól bírja. Este 10 óra után Huni 4-kor kelt.

Suzy! Én is uzsonnás zacskóba teszem a megfagyott tejet, és feliratozom.

Most megpróbálok romeltakarítani, Huni kint alszik a babakocsiban.

Kép
Kép
szeles4

Na most ezt az uzsonnás zacsit hol lehet kapni????
susy75

Andy!
Kérdezni akartam, hogy a Baba IQ-t,amit tegnap írtál le lehet tölteni valahonnan??? :roll: :roll:
susy75

Suzy háztartási bolt, vagy nagyobb marketekben. Spar, tesco ilyesmik
Én 100-as csomagot vettem, és a 11 liter belefért....

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!
Ma volt itt a védőnő és nagyon meg vagyunk dícsérve szopit illetően.Ha kell is a pótlás de legalább tudom szoptatni Kittust.
És örül h nem adtam fel.De hát eszem ágában sem volt feladni,sajna én Mátét nem tudtam szoptatni,ezért tudom h milyen nagy kincs!!

Andy:engem is érdekel a baba IQ !

már tegnap kérdeztem csak nem jött válasz h szerintetek van olyan h nem tápláló anyatej?
Mert Kittus még mindig 2-2,5 óránként kajál.és ezt vágták a fejemhez h biztos nem tápláló a tejem :( mert többet kellene bírnia.
csak akkor bír többet ha kint vagyunk levegőn.
kb egy kajálásra 100-at eszik.de evett már 140-et is (ez nagyon ritka)

olyan jó nézegetni a képeket a babákról,annyira szépek és édesek!
Vendég

Sziasztok!

suzy: én úgy csináltam amíg volt lefejt, hogy a pohárba ment a napi fejés, 24 óra múlva ment a fagyóba és utána kivettem a pohárból, becsomagoltam alufóliába, címkéztem hogy mennyi AT és mikori.

Ja lányok a poklok poklát éltem át a hétvégén, mindent úgy csináltam ahogy a az a nő mondta(vagyis azt hittem, hogy úgy csinálom) és az lett a vége,hogy még kevesebb lett a tejem.
Azt tanácsolta, hogy legyünk úgy mint a majomanya meg a majombébi, akinek folyton ott lóg a mellén.Ne adjak neki cumit, meg lefejt anyatejet sem.Első nap nem is volt gond...deutána
Na nálunk is így csináltam, kiderült, hogy az én lányom a 24 órából képes 20-t azzal tölteni, hogy szívja a mellem, akkor is ha nincs benne,2 nap után hófehérre szívta a mellbimbóm.Ha szünetet tartottam,akkor a termelődött tej gyakorlatilag kifolyt a melltartóbetétbe, folyton csorgott a tejem.
Teljesen kiborultam, Réka sem aludt semmit.
Tudtam, hogy vmit rosszul csinálok..
Végül bnőm ismerősét hívtam fel, hogy mit csináljak.
Összefoglalom pár pontba, hogy kell csinálnom,és így csinálom két napja és egyre több a tejem 10-20-al etetésenként.

1.nincs igény szerinti szoptatás 2,5-3,5 óránként mellre kell tenni(Réka 3 óránként kéreckedik)
Ha hamarabb teszem mellre, nincs elegendő, kell a mellnek ennyi idő, hogy újratelítődjön.A 2,5 órát ki kell várni, hála égnek Réka jól bírja.
2.két ciciből kell etetni
3.20-20 percet maradhat egy egy cicin, nincs cumizás a cicin
4.cumi mehet,maradhat
5.max. 3 liter folyadék( volt, hogy 4,5-5 litert ittam)felhígult tőle nagyon nem lesz tápértéke
6.igyak naponta kamillateát,mert átjut az anyatejbe és görcsoldó(Réka Hasfájós)
7. a szoptatós teából hagyjam ki az édesköményt.
8.A melltartót szorosabbra húzni, hogy tartson és vegyek fel egy topot is rá,hogy ne csorogjon a cici.
9. elmagyarázta, hogyan kell visszanyomni a mellbimbót ha elkezd csorognia tejem
10. homeopathiát szedjem továbbra is
és a legfontosabb:
11.Nem szabad feladni:)
Tegnap óta csinálom, és ez most tényleg bevált, nincs csorgás, bent marad a cicibe a tejcsi, tegnap még csak 70-volt egy cicibe, ma már 90.Hajnalba 110 evett egy ciciből.
Szóval holnap még jobb lesz , előbb utóbb elég lesz egy cici is.
Pl vasárnap két cicből evett 70-t kapott lefejt anyatejet, hogy jól lakjon és aludjon,ma meg már két ciciből evett 130-t.
Küzdök ezért a fránya szoptatásért, remélem, most már helyrejön.

KépKép

Kép
orsimorsi

[quote]M írta:ert Kittus még mindig 2-2,5 óránként kajál.és ezt vágták a fejemhez h biztos nem tápláló a tejem Sad mert többet kellene bírnia.
csak akkor bír többet ha kint vagyunk levegőn.

Heni!
Szerintem tápláló a tejed! Ne aggódj ezen, Vinzent is legalább 2 óránként eszik nappal!!! :lol: :wink:

Orsimorsi!
Jó kis 11 parancsolat. De a lényeg,hogy müködik. Köszi ,hogy megosztottad velünk!!!

Ma már harmadjára csuklik.... :roll: :roll: :?
susy75

Kubu - "védőnőm az anyósom" - részvétem :shock:

Orsi - és azt nem mondta véletlenül az a vki, hogy miért kell kihagyni az édesköményt a szopiteából? Én még pluszba is szoktam inni, gondoltam, jót tesz a baba pocijának. :roll:

Kép
trombibébi

Most jöttünk meg a sétából. Itt állati szép idő van! 15 fok és süt a nap!!! Itt a tavasz!!! :-D

Zsófi meg húzza a lóbőrt, délben evett utoljára. A délelőtti nagy zabálást piheni most ki??? :shock:

Orsimorsi!
Elolvastam, amit írtál. Rohadtul felhúztam magam... :evil: Basszus, ahány ember, annyiféle szögegyenest egymásnak ellentmondó tanácsokat ad... szerintem ez is olyan, hogy az egyik anyának ez, a másiknak az válik be.

Még én is küzdök, hol tök sok tejem van, hol meg baromi kevés, és fogalmam sincs, hogy mitől van ez, a körülmények konstansak.

Heni!
Én igény szerint szoptatok, nálunk soha nem volt olyan, hogy legalább egy napig folyamatosan tudjuk tartani a 3 órákat. Egy ideig küzdöttem, hogy legyen rendszer, de már feladtam. Nálunk Zsófi diktál és általában rövidebb időközöket tart. Szerintem olyan nincs, hogy az anyatej nem elég tápláló.

Szeles!
Holnapra boldog 3 hót a gyerekeinknek! :-D Zsófi most éjjel este 10-től reggel 7-ig húzta az alvást.

Körkérdés:
A GYED van maximalizálva? Ha igen, akkor mi a felső összeghatár???

Kép
Kép
lbernuska

Alvás van odakint :)

Berni: "A gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2008. évi felső határa havi bruttó 96 600 Ft."(Forrás: OEP.hu) Ebből még ugye levonják a személyi jövedelemadó-előleget, a nyugdíjjárulékot, és a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat, ha van. Ez így kb. 70 pénz.
Irigy-irigy a napsütésért. Itt kb. 10 fok van és sok csúnya fekete felhő...

Susy: Kiskobold is rengeteget csuklik, hétvégén barátnőm a szirupos C vitamint ajánlotta, Cebion a neve, ő pár cseppet ad a gyerkőcnek és elmúlik tőle. Ártani meg szerinte nem árt. Én még nem próbáltam ki, de fogok venni szerintem... A papírja szerint csecsemőknek is adható. Jó savanya, ezért múlik el tőle. Nála bejött, azt láttam hétvégén :)

Heni: engem is megdicsért a védőnéni, hogy tudom tartani a 3/4 tejcsi 1/4 tápi arányt. Tök jól esett :)
Én csak azt tudom, hogy nekem mindig vastagon áll a zsír a lefejt tejen (úgy kell összerázni melegítés előtt) és már tiszta narancssárgás a mellszívó "feje". Védőnéni aszonta azért, mert tápláló a tejem :roll:

Orsi: örülök, hogy ez neked bevált :) én már nem is olvasok ilyeneket, a kamillateáról pölö pont az ellenkezőjét tudom, és azt, hogy "elavult" nézet, hogy jót tesz a babapocinak... Szerintem tök egyénfüggő, hogy kinek mi jön be, de a lényeg, hogy használjon, és ha nem, azon se stresszeljen senki...

Kép

Kép
gabilany79

Ja, és a Vigantol olaj beadásra is tanultam újat barátnőmtől hétvégén. Ujjra rácseppenteni szopi előtt, betolni a gyerkőc szájába... még a bőrt is leszopákolja róla :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok !

Csak gyors bekukk.. most értünk haza Egerből ismét, csavarogtunk is Brendonoztunk is... :oops: :wink: apa örülni fog. :lol: :oops:

Andy: én már 3 helyről kaptam megerősítést h nem szabad "gyakorolni " a felhuzást..... neked ki mondta?

Szépek a bébik! olyan jó látni h egyre nagyobbak! :D

Üdv a legújabb zugolvasóknak is! :D

Kép
eszterke24

Ja igen én még pluszba fejek minden evés után,ez lehet a 12.parancsolat:)

Tudod Susy azért írtam le hátha vki hasonló helyzetben van és hátha neki is segít ez a séma.
Nálunk nem vált be az igény szerinti szoptatás, minden gyerek más,és más válik be ez is egy lehetőség hátha másnak is bejön:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Berni:azért kell kihagynom, mert nekem Réka alapjáraton is puffad rendesen, nagyon sokat pukizik, sokszor ha végre elaludt felébredt arra, hogy jöttek a pukik és kezdődött minden elölről.
Sokszor nem is voltnapokig kakija, csak szenvedett, görcsölt a hasa, gyakran kellett szélcsövezni.
Szóval az édeskömény még jobban hajtja a szeleket és nekünk ez nem vált be, ez is egy olyan dolog ami valakinek bejön vakinek nem nálunk csak rosszabb volt tőle.
Azt mondta nekem ez a nő hogy szélcsőt hagyjam el és csináljam minden pelenkázáskor,hogy felnyomom úgy a lábát mitha guggolna csak fekszik, és lassan óvatosan a popsitörlőt végig húzom a fenekéig és egy picit rányomok a végbélnyílásásra nagyon óvatosan.
Gyakorlatilag a lányom ívbe szokott ilyenkor leszarni:D és rengeteg szél jön ki ilyenkor.
Nekünk ez jött be.

Berni:
igazad van, ahány ember annyi féle tanács nálunk pl nem vált be az igény szeinti szopi,nekünk kellett a rendszeresség,Réka kiegyensúlyozottabb, nevetősebb, alszik is.
Az igény szerinti szopinál össz vissz aludt naponta 4 órát,állandóan fent volt és szopizni akart, sosem volt jól lakva.

KépKép

Kép
orsimorsi

http://www.youtube.com/watch?v=Y8LS2lDq-0Y

már belinkelte vki régebben, de ez annyira gyönyörű, hogy nem lehet nem megnézni...

KépKép

Kép
orsimorsi

Hahó

Zsebi: milyen jo dolga van szabikának már most masszázskádban fürödhetén se bánnám most annyra fáj a hátam két hete mert a gyerekem csak hizik én meg fogyok..

Zsiráf: aha ird már le lécci a gyakorlatokat

Suzy : mikor jöttök? Az okmányirodánál lakunk egyébként a koháryn. Ti? pl.népkertbe mehetnénk majd. Privi megy
Tejcsit én aventben mikor elfogy kidobom az előzőt olyan sokat ugyanis nem fagyasztok és 12 olyan poharam van annyi elég. Amugy még vehetsz zacsit de az is drága üvegben meg állitolag nem szabad mert elreped. Más nincs. Baba iqt apa szerezte vhogy gondolod átirom és ha jöttök odaadom v megkérdem apát h lehetne átküldeni este bheni neked is

Rhkrisz az milyen kenguru?

Ja azt nem irtam h koszmonk van ! h is kell eltüntetni? Help lécci

Cili azok a zacsik mitől sterilek?

Orsi: nekünk se vált be az igény szerinti szopi..

Eszter: mi volt ma ? most se sirt? Fejlődés van már? A felhuzást egy bnőmnek mondta a gyerekorvos meg boci is mondta. Most már téleg megzavarodok ki mondta h ne? Csak mert max egy hete csináljuk és látványos a fejlődés!! De ez az h előtte meg azt hallottam h nem szabad csinálni csak már nem emléxem kitől. De akkor most mi van??

kérdés: pár hete 2-3x kel éjjel. már irtam h azelőtt csak 1x kelt mindig. ugy vagyunk h este fél8kor már alszik és először éjfél-1közt kel, aztán 4körül és még 1x 6-7közt ok az már reggel. régebben csak 2-3 közt kelt és reggel igaz akkor fél9kor aludt el este. vhogy szeretnék ezen változtatni mert ugy érezm kezd rá beállni és nem szeretném ezt hosszú távon. mi a véleményetek h lehetne h csak 1x keljen? rokonok szerint ugye teáztassam v vizet adjak neki mert azért "nem érdemes felkelni" de ez felejtő mert én nem adok neki csak anyatejet. másik h este 11kor mielőtt lefexek megetessem azaz ébresszem fel enni és akkor talán tovább birja hajnalban és akkor csak egy kelés lenne. én erre jobban hajlok bár nem szivesen ébresztem de ugy érzem nem akar alakulni magától.
vkinek van tapasztalata vagy tanácsa? vagy fogadjam el igy és várjak hátha változik? végülis még birom bár nem sokat alszok igy meg hát nem is az számit de mégis jobb lenne ha csak 1x kelne már mingyá 4hós lesz! ismerőseim ekkora bbái már rég egyszer sem kelnek éjjel :roll: igaz némelyik tápszeres.

köszi

andy

Kép
andy30

lehet h jön a foga

Kép
andy30

Andy: ma már kicsit sírt, de nem hiszem h fájt volna neki, inkább nyűgös volt , mert előtte aludt el.
Nekem gyerekorvos , védőnő mondta, és most a Dévényes néni is h nem szabad, mert piszokult terheli a gerincét..

Orsimorsi: ügyesek vagytok! én akármennyit "parancsolok " sajna nem lesz több tej.. :cry:

Vera: fiadnak utólag is boldog szülinapoooot! :D

Kép
eszterke24

eszter: akkor h kell erősiteni a nyakát h tartsa a fejét, és már megint mér oszlanak igy meg a vélemények? főleg h bnőmnek is gyerekorvos mondta!! lsd bocit is. amugy eddig én is azért nem csináltam vele mert gondoltam h nem jó neki de érdekes mert mondom annyit fejlődött pár nap után h az is hihetetlen.. csak akkor tudnám h micsináljak:( mind1 ugyis mouszáj visszavinni dévényre jövő szerdán megyünk majd ott csinálnak vele vmit.

Kép
andy30

Andy!
Jövöhét szombaton megyünk. A népkert nekem is jó,mert a közelben fogunk lakni nagyimnál!
Majd kereslek!Ès ha megoldható,akkor örülnék a dvd-nek! Köszi! :P :wink:
susy75

Andy, Susy: Egerbe jártam 4 évig gimibe, az egyik legjobb hely a világon :P :D Andy, tudom merre laksz :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Kicsit megnyugodtam h nem vagyunk egyedül a két óránkénti szopival :lol:

[quote]J írta:a, és a Vigantol olaj beadásra is tanultam újat barátnőmtől hétvégén. Ujjra rácseppenteni szopi előtt, betolni a gyerkőc szájába... még a bőrt is leszopákolja róla
[quote]
írta:
Nahát ez pont ma ötlött be nekem mikor is az ujjamra cseppent véletlen a vigantolból h így kellene neki adnom:ujjamra cseppentve be a szájába tuti leszopizza :lol:

Andy:nálam is Kittus mostanában többször kel éjszaka,de van amikor nem etetem meg mert nyugtatásra visszaalszik vagy cumival.Ma a védőnő azt mondta,h ha heti 150g hízása meg van akkor éjszaka ne etessem :shock: Nahát ez nálunk szerintem nem fog menni.Azt is mondta valszeg azért kelhet gyakrabban,mert ilyenkor beindulnak a fogcsírák(nem fogzanak még csak mocorog neki)és van amelyik baba érzékenyebb rá.
Felhúzás:Én Máté fiammal is rengeteget csináltam és akkori védőnőm mondta na meg anyukám nekünk csinálta semmi baja a gerincünknek se nekem se a tesómnak.A fiamnak sincs semmi.Most másik védőnőnk van ő is mondta hogy gyakoroljuk.Akkor most mi van??lehet vagy nem?
Vendég

Na,ezt nem így akartam :shock:
de ilyen lett :? remélem azért érthető
Vendég

Ja és koszmóra:Én babakefét használok.Szépen leszedi gyengéden átfésülöm vele.Védőnő azt mondta mosdókesztyűvel is átdörzsölhetem neki,ezt még nem alkalmaztam.Szerencsére nincs sok koszmónk.
Vendég

Sziasztok!

Orsi: „1.nincs igény szerinti szoptatás 2,5-3,5 óránként mellre kell tenni(Réka 3 óránként kéreckedik)
Ha hamarabb teszem mellre, nincs elegendő, kell a mellnek ennyi idő, hogy újratelítődjön.A 2,5 órát ki kell várni, hála égnek Réka jól bírja.”

Én kezdetektől fogva így szoptatok, a dokim ugyanezt mondta, hogy az újratöltődéshez, valamint a saját feltöltődésünkhöz kell ennyi idő. Az emberek többsége igény szerint szoptat, és sokaktól megkaptam már, hogy milyen egy önző dolog ez a rendszeres szopi, mert nem hagyom, hogy a gyerek akkor egyen amikor ő akar. Én egy dolgot tudok, körülöttem, aki igény szerint szoptatott (és most nem azokra gondolok, akik nagyjából betartják a 2-3 órát, hanem azokra, akik akár 20-30 perc után ismét cicire teszik a babót) szinte állandóan szoptattak, a babák nehezebben aludtak hosszabb időtartamokat, illetve nem állt be az a bizonyos napirend, ami biztonságérzetet ad a babának – mamának egyaránt. Mindegy, mindenki csinálja úgy, ahogy akarja és ne bírálja a másikat.

Andy: Nekem ma Domi kihagyta az éjjel 3-as kelést, így este 10-től reggel 5-ig aludt egyben. Magától, nem csináltam semmit másképp. Ma meglátjuk mi lesz. Mindenesetre, szerintem (ha téged nem fáraszt túlságosan) adj még neki pár hetet. És soha ne hasonlítsd össze azokkal a babákkal, akik tápit kapnak (akár pótlásnak), az más téma.

manna
mannababoca

Solya,
a helyzet az h anyósom túlaggódik mindent, imádom, de a kezdeti "debüszkevagyokrád ahogymindentcsinálsz" állapotból átváltottunk abba hogy sok mindenért szól, pl. már két hetesen gyümit akart etetni Marcival. :evil:

Gabilany,
nálad a pont :lol: , tegnap leültem beszélni vele és megemlítettem a papíron 1,3 gyereket. Volt döb-döb ezerrel és azt mondta peeeeeeersze igazam van és hát én tudom h mikor és mennyit eszik a gyerek, főleg ha jól fejlődik akkor nincs semmi baj.

Manna, Trombibébi,
Első pillanattól mértem folyamatosan 1 hónapos koráig, utána már belefáradtam, így csak a füzetet vezetem h mikor mennyit és mit eszik manóka. A mérés azért kellett mert volt egy "hiszti" gondolhatod h nem nálam, hogy a baba alultáplált, keveset eszik, úristen kiszárad...... én pedig az első hetekben túlságosan gyenge voltam hogy ellenálljak.
Ja és szerintük a gyerekszobában hideg van, (megsúgom ált 23 C és majd elolvadunk). :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Zsebibaba,
Szabi tündéri babóca, és nagyon szépek a gyerekszobák is. Mi volt pajzsmirigyvizsgálaton, miért volt szükség rá ?

Laura,
szerencse h az anyukád és férjed segítségével meg tudod oldani a bölcsi előtti időszakot is. Hát igen, ez a Gyed nem vágja földhöz az embert. Nekem asszem nem lesz meg a munkahelyem amikor visszamegyek/mennék úgyhogy azt hiszem Marcizok és tanulok ameddig lehet.

kubuspace

Rhkrisztina,
Képzeld kaptam olyan tanácsot is hogy 10 C alatt semmiképpen ne vigyem ki a babát, ha belegondolok h a szülés óta (dec 23. még talán nem is volt 10C fölött a hőmérséklet) ha bent kellett volna lennem 9 héten keresztül Marcival, már biztosan zártosztályon lennék. Úgyhogy tanácsok vannak ezerrel, kérve, kéretlenül is.

Mindezek ellenére kezdetektől sokat megyünk, hétvégenként nem igazán vagyunk itthon, és ottalvósra megyünk a szülőkhöz is. Illetve hétköznap is sokszor lépünk le itthonról Marcikával, szerencsére a kezdeti félek vezetni állapoton már túljutottam. :lol: :lol:

kubuspace

Orsimorsi,
ügyes vagy nagyon, csak így tovább. :D :D :D :D

Andy,
Koszmóra nálunk nagyon bejött a babé koszmó elleni sampon, az ára 1800,-ft körül van. Először olajat használtam, azzal kentem a baba fejét, felpuhítottam a koszmót majd fésülgettem, de a sampon nekem jobban bevált.
A baba iq-t ha lehet és elektronikusan küldhető megkaphatom én is ?

kubuspace

Sajna ma a front miatt olyan migrénem volt hogy alig tudtam kikászálódni az ágyból. Kisebb gyógyszermennyiség bevétele és Marci reggeli etetése után bebújtunk a nagyágyba és mindketten úgy aludtunk, mint a bunda, egészen addig míg Marci egy erősebb karlendítéssel úgy arcon nem vágott jelezvén hogy ideje újra enni. Imádom amikor ott alszik mellettem. Estére szerencsére elmúlt a fejfájás de még mindig kába vagyok, ja és éjfélkor etettem, azóta ébren vagyok, nem tudok elaludni :(

kubuspace

képzeljétek én nem kaptam kismamacsomagot a kórházban, 26-án legalább 6 anyuka mehetett haza a bébikkel és senkinél nem volt ilyen csomag. Lehet h a karácsony miatt, vagy csak azért mert elfelejtették odaadni, de kimaradt. Mindenesetre írtam a felicitas-nak és már válaszoltak is hogy asap pótolni fogják...

kubuspace

Sziasztok!!!!

ÜDV AZ ÚJAKNAK!!!!!!

Mi élünk növünk és egyre kevesebbet alszunk nappal.
:lol: De gondolom ezzel mindenki igy van :lol:

Andy:
nekünk is megvan a baba IQ. Nagyon jó! :lol:

Van egy gondom. Anett egyre gyakrabban csinálja, hogy amikor már nem farkaséhes, vagyis csillapitotta valamennyire az éhségét rágja a mellbimbómat.Összeharapja a foginyével és húzza meg rágja. Van igy még valaki? Zöldi doki néni, megkérded nővéred, mit lehet tenni ilyenkor, hogy ne csinálja ezt mert néha elég kellemetlen, enyhén kifejezve... :lol:

Vera:
Balunak utólag is Boldog szülinapot!

Heni:
arra én is kiváncsi vagyok, hogy létezik olyan,vagyishogy nem elég tápláló az anyatej...Unokatesómnak a védőnő azt mondta és teljesen leállt a szoptatásról, csak tápszerezi... :shock:

Ha van kedvetek szavazzatok légyszi a fiamra és lányomra :lol:
http://palyazat.picibaba.hu/3-6-evesekn ... i-kismano/
Fángli Hunor néven,
http://palyazat.picibaba.hu/0-1-evesekn ... sipirinyo/
Fángli Anett néven. KÖSZIKE! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

sziasztok

sajna rég voltam bedöglöttöm a gép...szomszédnál elolvastalak titeket de nem tudtam irni:S

megvolt a csipőszűrés minden rendben van velünk..majd 4 hosan kell vissza menni kontrollra.

Fog:szegénykémnek este van a nyügis időszaka a fogaitol...nyugtalan..vettem dologélt és azzal kenjük neki.akkor utána jobban van.de olyan kis cuki ahogy látszik a két kis fehérség.:D

evés:mi is igény szerint eszünk ami azt jelenti hogy hol 2 hol 3,5 oránként..eddig nem volt seemi probléma,védődnő is mondta hogy ez a hizás teljesen jo nem kell potolnom..fejni nem fejek,teljesen beállt nálunk a tejem az ő igényének..és nem panaszkodik mert olyan jokat alszik szopi után..

este:8-kor alszik el a drágám és fél 3-kjor kel fel enni.aztán alszik tovább fél 7-ig..ugyhogy szerencsére ez is kielégitő..Hajnikám 1 éves koráig nem volt hajlando rendesen aludni-

ja és nézegettem nagy csajom babanaploját...:

Vivi Hajni

szül suly 3400gr 3240gr
hazahozos 3240gr 3200gr
1 honapos 4100gr 3800gr
2 honapos 5000gr 4400gr
3 honapos még nem mértem 5000gr

szoval láthato a különbség...ééééés állitolag Vivike 57 cm.:D

Kép

Kép
nikianya21

Jó reggelt Csajok!

Ma megyünk orthopédiára, remélem dokibácsi feloldozza Zsófit és végre lekerülhet a terpeszpelus róla. Holnap meg gyermekneurológia, aztán jövő hét csütörtöktől Dévény-torna! Program az van...

Gyed: Basszus, kicsit félreinformáltam magam. :evil: Ez a br. 96.000.- pénz nem semmi!!! :shock: Valami mellékállás után kell nézni! Lehet én is visszakönyörgöm magam a céghez, de kizárólag néhány órás itthoni melóval. Erre úgyis vevők lesznek.

Koszmó: Babaolajjal kell bekenni néhány órával fürcsi előtt és fürdetéskor ledörzsölni hajkefével. Megjegyzem ez nálunk nem járható út, mert iszonyat hosszú és sűrű Zsófi haja, így a kefe csak a haj tetejét simogatja. Így én szoktam fürcsi előtt fél órát vakargatni neki. :-D Már én is gondoltam a BABE samponra, de állítólag az meg kiszárítja a bőrt. Az meg nem hiányzik...

Kubu!
Részvét anyós miatt! Mert még ha modern felfogású védőnő lenne, de úgy tűnik elég régi nézeteket vall... Az enyém nem védőnő, mégis rengeteg remek tanáccsal szolgált. Apa legutóbb elég erélyesen leállította, mert kicsit kezdtem besokallni.

Szopi: Lehet 3 óránkénti, igény szerinti... lényeg, hogy anya-baba jól érezze magát. Én az elején majd megszakadtam, úgy küzdöttem a napirend kialakításáért, aztán kiderült, hogy nekünk ez nem megy. Amíg erőltettem, tök rosszul éreztem magam, hogy bizti valamit rosszul csinálok, de amióta igény szerinti szopi van, azóta sokkal jobban érzem magam. Ja, nem akarom elkiabálni, de második napja megint annyi a tejem, mint a tenger. :-D :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!
Na most van egy kis időm!

Andy: én bizony felkeltem Marcit. Nálunk most már 5 napja úgy néz ki az esti program, hogy eszik 7 körül, aztán 8-kor fürcsi, 9 körül elalszik kint a nappaliban a helyén, 1/2 11 körül bevisszük a szobájába és finoman felkeltem (megnézem pelus fronton mi a helyzet) és megszoptatom. Így után 3 körül kel, aztán 1/2 8 körül. Ez most nálunk beválik. Ő is jobban alszik na és én is!!!! :lol: :lol: :lol: Eleinte nem keltettem fel és akkor kelt 1 óra körül és 5 óra körül. Akkor viszont én is és a férjem is (ő 1/2 6 kor kel) nyűgősek voltunk, ja és Marci sem aludt rendesen, mindig sírva kelt. :cry: :cry: :cry: Most meg mosolyogva!!! Simán kivárja hogy tisztába tegyem és utána beviszem a nagyágyba és szopizunk!!! Utána még ráhúz az alvással.

Eddig ugyebár panaszkodtam, hogy nem alszik napközben, meg ha nem jár alatta a babakocsi. Mostanában kicserélődött a fiam. Általában 1/2 1 körül megyünk ki sétálni, 2-re hazaérünk (jön apa hozza a kaját) és ő még 1/2 4-ig kint alszik a teraszon, a két kutya meg vigyáz rá. Olyan édesek, mert odatelepednek a kocsi két végéhez és el sem mozdulnak. :lol: :lol:

Bernuska: na ez nagyon jó hír. Gratula a sok tejcsihez. Látod rendeződnek a dolgok és te is nyugodtabb vagy! :lol:

Susy: Marci is rengeteget csuklik!!! Engem már nagyon idegesít, de a dokink szerint nem kell aggódjak!!! Zöldi tesód szerint???
Vendég

Jó reggelt!

Mi is jól vagyunk, megint jó éjszakánk volt, 1/2 3-kor és 1/2 6-kor evett Huni. Képzeljétek! Én eddig sem panaszkodtam tejcsi ügyben, de tegnap este szopi után még 100 ml-t fejtem le! Mostanában volt, hogy csak 40-et, 60-at tudtam, persze nem fejek egész nap, csak az esti utolsó szopi után.

Suzy! Hunor is szokott csuklani, főleg, ha elkezd valamin nevetni.

Zsófi és Hunor ma 3 hónaposak!!!

Berni jó kis programok, reméljük, jó hírekkel jössz!!!

Szép napot mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Reggelt!

Nálunk elég szarul indult, apa iszonyatosan elvágta a kezét.
Vannak azok az Ikeás üvegedények, és az egyiknek akarta lecsavarni a tetejét és az egész széttört a kezében.
Ezekről van szó:
Kép

Iszonyat mérges lettem, be kéne menni reklamálni, csak szerintem nem hinnék el :evil: :evil:
Szóval, akinek van ilyen, az óvatosan bánjon vele.

Andy, Boci: én is keltem 11 körül (vagyis apa, mert nekem nincs szívem :oops:), de ezt már írtam egyszer :)

Berni:
[quote]E írta:z a br. 96.000.- pénz nem semmi!!!
De, semmi. :twisted: :twisted: És akkor arról ne is beszéljünk, hogy a GYES az meg asszem 27 pénz körül van fixen.

Kubu: Kép akkor már megérte ez a példa...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: jobbulást a férjednek. Azért szerintem egy reklamálást megérne a dolog!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég

lbernuska:
Bencének tiszta koszmó volt a feje teteje, és Babéval megmostam. A második mosás után eltűnt a koszmó :) Nem szárította ki a bőrét, hamarabb eltűnteti, mintogy száríthatna..

Andy:
Bence is tápszerpótlásos, ennek ellenére nem hatjameg a dolog, és ő is kel .. Nyolckor fürdés, 9-kor kaja, éjfélkor, 3-kor ,6-kor...Az elején kicsit kétségbe estem, hogy az éltebe nem alussza át az éjszakát, de mostmár azért van, hogy a 9 órás etetést kitolja 11-re is... Szóval van fény az alagút végén.. :) Mást nem tudsz tenni, csak elfogadni.. A teát és vizet én sem pártolom. Pláne a teát nem!!! (van tapasztalatom ezen a téren nagyon el lehet rontani vele a gyereket...)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kubu! A pajzsmirigy vizsgálatra azért van szükség, mert alulműködésem van. Ez akkor derült ki, amikor nem sikerült teherbe esni. Mivel most átmentem egy másik orvoshoz (az előzőnél fél napokat kellett várni, ami most baba mellett nem megoldható) igazából csak beutalót adott UH-ra és vérvételre, majd ezek eredményével kell visszamenni.

Andy! A masszázskádat én is imádom! Szabival még nem buborékoltattam, nem is tudom, lehetne-e, de végülis miért ne?

Orsi! Az én fiam is képes lenne folyamatosan a cicin lógni :?

zsebi_baba

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Jól vagyunk.
Igaz most be vagyunk zárva a lakásba úgyanis esik az eső. Odett az erkélyen levegőzik.

Nekünk is van koszmónk. Én olajal feláztatom és utána esti fürdéskor lemosom. Remélem hatásos lesz.

Gabi:
Nagyon sajnálom a férjedet. Jobbulást neki.
Nekünk is ilyen füszertartóink vannak. :(
Vendég

Sziasztok!

Andy!
Ha megoldható neten átküldve a Baba IQ, akkor átküldenéd nekem?? :?:

Gaby!
Egyetértünk!Eger az egyik legjobb és legszebb város!!!!!! Hova jártál???

Zsebi!
Èn még januárban voltam pajzsmirigy kontrollon, akkor jó volt. Nekem túlmükszi van!

Na megnyugodtam,hogy máshol is sokat csuklanak a babák! :?
Nekünk nincs koszmónk! :wink:

Èrdekes mert vártam a három hós ugrásra (vasárnap volt 3 hónapos), de még nem történt semmi. Söt, kb egy hete valahogy ritkultak az esti szopi örületek és nappal is többet kibír két szopi között.!! :roll: :roll:
susy75

Sziasztok,

Bernuska,
Anyós 11 éve már nem praktizál, és valóban régi nézeteket vall még sok mindenben.
Gratula a tejcsihez, csak így tovább.

Susy,
A csuklásra doktorbácsink azt mondta hogy egy csepp citromlé a baba „sokkot kap” és abbahagyja a csuklást, hát nálunk Marci még a szája szélét is megnyalta, úgyhogy ez nem jött be. Ilyenkor itatok vele egy kis folyadékot az mondjuk segít.

Gabi,
Jobbulást a férjednek, mondjuk én is megreklamálnám a dolgot.

Mágnes,
Elmondod a negatív tapasztalatot tea, víz terén ? Nekem a védőnéni, doktorbácsi javasolta hogy a tápszer mellett mindenképpen kapjon teát, vízet h a szájacskáját kicsit kiöblítsem, illetve a veséjének sem teszek ezzel rosszat.

Zsebibaba,
Tavaly találtak egy cisztácskát, icike-picikét a pajzsmirigyemen, állítólag nem vészes, pont elkezdtem erre egy akupunktúrás kelezést, amikor összejött az inszem. Lehet h nekem is vissza kellene mennem.

Azt mondták ma reggel hogy 10-15 C lesz, lehet h van annyi, nem voltam még kint, de ha kinézek csak esőt és szürkeséget látok.

kubuspace

Sziasztok!

itt is pocsék szürke idő van és esik az eső is.
igy ma az erkélyen "szellőzik " a drágám. :D de így duplán jól járok, mert alszik és az ebéd is elkészült :wink: rántott husi krumplipürével, fokhagymás hús és saláta.

Nekünk az éjszakák már hetek óta ugyanúgy szuperül zajlanak.. fürcsi után kb fél 8 körül elalszik és hajnal 4 körül kel .. :wink: utána fél 8 körül..

Andy: hát már én sem tudom kinek lehet hinni kinek nem.. én is amiatt kérdezősködtem h itt irtátok a gyakorlást és eredményes. nekem senki nem mondta h szabad.. de ezt már tudom h ahány gyerekdoki annyiféle vélemény.. még csak közel sem járnak egymáshoz... :evil:

Gaby: férjednek jobbulást!

Gyed: én azt hittem ez a 96 e ft nettó.. :roll: :oops:

Eger: én is imádom! :D

Csuklás: Danim is sokat csuklik.. de a pocakban is sokat éreztem , nekünk is azt mondták teljesen normális..

Kubu: hová jártál akupunktúrára?

Kép
eszterke24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?