Új privát üzeneted érkezett!

Erika!

Nem, ő a lap szerint Németországba vállal postát (fent a kép mellett a "Versand nach" mellett írják) és eszerint nem is írja a postaköltséget. Azért meg lehet kérdezni tőle (akár angolul is, sokszor tudnak angolul).
"Verwendbar ist der Beiwagen an folgenden Modellen" alatti lista írja azt, hogy mihez jó, illetve alatta van még egy lista, amihez biztos nem jó.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Jó reggelt,

még 1 nap..... Jaj, de lassan megy most az idő. :(

Zsófi, már gondolkoztam a vegyes színezésen... De már van rá ötletem. ;)

Erika, rákérdezzek neked, hogy szállít-e ide? Sokan nem írnak be minden országot, ahova küldenek, aztán, ha rákérdezel mégis. Egy próbát megér. Na megkérdezem.

Kép Kép
manósziget
 
 


Jó reggelt!

Móka,gyönyörű baba!

Vicger gratulálok a jó eredményekhez! Képet azért próbáld meg feltenni.

Manó nekem elvileg 23.-áig kell várni.Igaz az már a 16 hetes.Szerintem nem bírom ki addig. :? Holnap már csütörtök!:)

dorkamartini üdv köztünk!Sajnálom az előzményeket,de a lényeg,hogy most már minden rendben van!

Petra üdv köztünk!15 cm???Az igen!

Kata én az Újpalotai részen.De nincs messze a kettő egymástól! :)

bex lánynevem nekem is van/volt nagyon régóta,mikor Bencénél kiderült,hogy kisfiú,elég hamar választottunk neki nevet.Aztán az utolsó hónapban egyik napról a másikra megváltozott.Hogy miért,egyikünk sem tudja. :) Elárulod mi a név?

Zsófi nagyon szép nevek!

Kép

Kép
tisz
 
 

 
 

Manó!
Kíváncsi vagyok :lol: .

Tisz!
Köszi, van akinek a Málna nagyon nem tetszik. de nekünk igen. :wink: Nektek mik a nevetek?

KépKép
zsófikukac
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van és születnek a jobbnál jobb eredmények!

Én tegnap fel voltam dobva, mert mentem 12h UH-ra erre ki van írva az ajtóra,hogy " mai napon nem fogadunk betegeket", na hát lett a vérnyomásom vagy 200, szegény kicsi fiam már úgy várta a képet a kistesóról. Na de már csak egyet kell aludnom és mehetek, és akkor tuti, hogy meglesz az a 12 hetes.

Debreceni kismamák, hová jártok tanácsadásra? És ha szabad ilyet kérdezni ki a doki? Én az OTI-ba járok, és kedden 12-re, és én mindíg éppen kedden is töltöm a heteket, így pont jó.

További szép napot mindenkinek.

15 cm, az tényleg szép hossz :P
babcika
 
 


Nálunk a nevek Máté és Gréta, a vezetéknév Varga, várom a véleményeket!!! :P
babcika
 
 


Astrid, Manósziget!

Köszi a segítséget!

Babcika!

Szerintem a Máté tökéletes név aVargához, a Petra is szép, talán egy picit a 2 r betű kemény, de szerintem ez csak apróság....

Kép
arvaerika
 
 


Jó reggelt!

Erika:ez volt az utolsó látogatásom a fogdokinál,most tömte a gyökérkezelt fogamat.Semmi extra.De örülök hogy már le tudtam.Ha minden jól megy már csak egy szájsebészetes utam van...bölcsességfog...de csak szülés után.

A fiú nevem már ált.iskola óta megvan.A két nagy szerelmemet is így hívták,és a második a férjem,tehát igen apa nevét kapja...VIKTOR...
A lánynevek változtak az évek során,...ált-ban Viktória,szakközépben Alexandra,később leginkább azok a nevek amelyek tt tartalmaznak:nikoletta,zsanett,brigitta és a befutó,ami most még elég véglegesnek tűnik:BERNADETT.

ZsófiA Málna nagyon szép név,de nem félsz h csúfolni fogják az oviba,suliba?

sutimano76
 
 


Zsófikukac, szerintem a Málna nagyon aranyos!! Ne hagyjátok magatokat lebeszélni! :)

Hétfőn megyünk mi is 12 hetes UH-ra, annyira kíváncsi vagyok! Láttam már a bébit 8-9 hetesen, akkor is gyönyörű volt. :D Utána asszem kreálok én is egy vonalzót :)

A használt ruhákkal/kiegészítőkel általában nincs problémám amiatt, h használtak, bár néha kicsit félve veszem őket, ki tudja, ki miért vált meg tőlük.. eléggé hiszek az energiákban, átkokban, stb, és senki búját-baját, esetleg szerencsétlenségét nem szeretném hazavinni egy rossz emlékű darabbal...
floranan
 
 


Sziasztok!

Na, már megjártuk a vérvételt, pékséget, DM-et, szóval nagyon hasznosak voltunk Andrissal. :)

Elkezdem priviben küldeni a Picasa-s hozzáférést. Akit kihagyok, szóljon!

A fényképeken kívül ezen az oldalon lehet még webhelyet is létrehozni ingyenesen. Arra gondoltam, hogy ha van kedvetek csinálhatnánk egy ilyen oldalt is, amire hasznos linkeket, oldalakat, infokat lehetne feltölteni, így meglenne összeszedve minden, amik az idők folyamán össezgyűlnek. Írtó nehéz visszanézegetni, és mi lesz itt még hónapok múlva. Biztos mindenki talál a net-en a várandóssággal, szüléssel, gyerekekkel vagy bármivel kapcsolatos olyan oldalakat, amiket szeretne megosztani másokkal.

Én viszont nem vagyok túl jó ilyeneknek a tervezésében, úgy hogy ha valaki bevállalná a kezdő lépéseket, jó lenne. Aztán már mindenki töltögethetné fel az oldalait. A gmail oldalon a felső sorban, ott ahol a "Fényképek" címszó van, a "Webhelyek" címszó alatt található. Nem tűnik bonyolultnak, csak nekem gyerek, háztartás és tanítás mellett nem biztos hogy lesz mostanában kapacitásom. Valaki?

Kép

Kép
hgrita
 
 


Suti!

NAgyon szép a Bernadett nén , szév a hangzása, és egyre többen nem becézik, hanem teljes névvel mondják. Viktor: Nekem a lányom Viktória :lol:

Zsófi: Mi a vezetéknév? nekem nagyon tetszik a Málna, csúfolni bármelyik nevet lehet, ha azt akarják....

Kép
arvaerika
 
 


Bocs az elütésekért, de Fanni itt ül az ölemben....

Kép
arvaerika
 
 


Jó reggelt!

Tisz,mi decemberben jöttünk el újpalotáról :wink: 30 évig laktam ott.Hú de öreg vagyok :oops:

Nagyon szép neveket kapnak a szeptemberi babácskák.

Erika,neked már csak egyet kell aludni.De jó!!!

Babcika,nem csodálom,hogy 200 volt a pulzusod.Várunk UH után.

Nálunk Barbabás Endre (nagypapa neve) a fiú, Maja Sára a kislány nevünk.Vezetéknevünk Szász.

Kép
v.andi
 
 


Babcika a Varga nagyon jó név :D az én lánykori nevem is az.Viccet félretéve:a Máté nem tucat,a Gréta különleges.

a név választásról van egy ari történetem:

uncsitesómék fiút vártak (20 éve) hát gondolkodtak mi is legyen,mivel Varga mélyhangzós hát mindenképp olyan keresztnév kell ami nem mélyhangzós.Szerintetek?Oké elárulom Varga Csaba lett. :lol: :lol: :lol:

sutimano76
 
 


Rita,freeblogon szívesen kreálok magunknak egy oldalt,ahhoz értek.

Kép
v.andi
 
 


Hát tudjátok ahogy így olvasom, nekem minden név tetszik.

Sütimano, hát én is szeretem a Vargát, különösen a viselőjét :D

Csajok tegnap töltöttem a 12 hetet, és nagyobb hányingerem van mint valaha, mi lesz ha ez így marad még 28 hétig, áááááááááááá, és melózok közben, tök jó lesz, ha ügyfelezek és rámjön. :(

Van még így valaki?
babcika
 
 


Andi hol újpalotán?,én is 30 évig laktam ott.

Félreértés ne essék csodálatosan szép névnek tartom a Málna nevet,csak a gyerekek egymással nagyon csúnyák tudnak lenni.

sutimano76
 
 


Zsófi, lehet Petrának nem a crl-t mérték, hanem teljest hosszt néztek.
Nekem 11+6-on volt crl: 63mm

Tisz, babás hugim újpalotai! :D

Lánynevúnk: Dóra,v Tímea fiú még nincs

Kép
kata05
 
 


Suti,a kőrakás parkban.

Kép
v.andi
 
 


Andi az nem volt messze tőlünk.Drégelyvár u.felüljárónál .

Fogsz majd terhes tornára menni?Mert én egyedül igen lusta vagyok,de társaságban talán összeszedem magam,márha a doki engedi majd.

sutimano76
 
 


Suti,én mÉg soha nem jártam terhes tornára,egyeskével sem voltam.Érdemes????
Amúgy én is nagyon lusta vagyok!!! :lol:

Kép
v.andi
 
 


Sziasztok! Na és persze üdv. az újaknak.

Nekem ma elszállt az agyam a dokinál. Utoljára ma van pont 1 hónapja, hogy voltam nála (ez nem a fogadott, hanem kórházi) azt mondta, hogy 3-4 hét múlva akkor jöjjön vissza. Vagyis a jöjjön vissza nekem azt jelentette ebben a formában, hogy ODA a nőgyógyászatra kell majd mennem, egy szóval nem említett mást.
Erre ma fél 9 körül, a 8-as időpont helyett, nagy nehezen és nagyon izgulva bejutottam, erre "Hát nem ide kellett volna jönnie hanem terhesgondozásra", mondom, de ezt nekem nem mondta!! Elkezdett megint azzal a forgatós bigyusszal szarakodni, hogy mekkora a terhességem, meg mikorra várható a szülés, én meg felhívtam a figyelmét, hogy jóval kisebb, mert utoljára azt állapította meg, így ne is nézze a normális ciklus szerint. Mondom, akkor nem is lesz UH? Erre: "Nem ennek meg van a szabálya!"

Szerintetek mennyire lettem ideges?Olyan csalódott lettem. A sírógörcs kerülgetett. A párom nyugtatott, hogy ugyan ne vele hisztizzek és nyugodjak meg mert minden rendben van. Ugyan miből tartott volna, hogy megnézi a Babót, jó próbálok pozitív lenni, mert tudom, hogy minden a legnagyobb rendben van, na de mégis, már lassan 1 hónapja nem láttam őt... :?

És erre a vércsop. eredményemmel elbocsájtott. Én olyan pipa lettem fogtam magam és kértem egy rohadt időpontot a terhesgondozásra március 24-re, akkor leszek 12 hetes, és akkor nem zavarhat senki sehova...

Ráadásul reggel 3/4-ed 7-re már a laborban voltam toxo szűrésen, és olyan szédelgős voltam...

Na mindegy, bocsi a panaszkodásért. :roll:

Nagyon szépek a képek ám. Gratula mindenkinek a jó eredményekhez. :D

Nálunk a nevek: Lány - Mirabella, fiú Ramszesz, vagy Adonisz, tudom, engem szivat a család, hogy miért nem adok valami "rendes nevet", ha fiú lesz.:) De nekem ez tetszik és kész! :lol:
hajnalocska
 
 


Én holnap lépek a 12. hétbe, és egy jó hete szerencsére nem volt hányingerem, mondtam is a páromnak tegnap... erre ma reggel olyan rosszul voltam, és még most is tart... én is dolgozom, és az álomkór is rajtam van, ásítozok (a 9. héten elaludtam az irodában hahaha)

Szóval ez kiszámíthatatlan... nem akarok senkit elkeseríteni, egy most hat hónapos lánynak a mai napig hányingere van...

De nekünk mindját elmúlik :)
floranan
 
 


Floranan!

Akkor együttérzünk!

Álomkór: hát én a kisfiammal egyedül dolgoztam egy irodában, és a napi program része volt, hogy kb. 10-től amíg a postás nem csapta az ajtót és felriasztott, addig aludtam, de az is elmúlt hamar. :)
babcika
 
 


Babcika!

Én is egyedül voltam pont, és a telefonra riadtam fel... nem mondom, ma sem kellene sok hozzá, hogy leboruljak az asztalra... ráadásul sötét esős nap van.....

Tavaszt akarok gyorsan!!!
floranan
 
 


Andi ,hát állítólag jó a torna,lazít, erősít,gondolom a vége felé nem ártana legalább is nekem felkészítőre is mennem.Meghát így 6 hét fekvés után jó lenne egy kis mozgás,még nyújtozkodni se nagyon mertem.Derék tájon amúgy is fájdogált,de ma reggel úgy keltem h a jobb oldalamon annyira fájt,azt hittem fel se tudok kellni.

sutimano76
 
 


Nevek: Nekünk fiú névből mindig is sokkal több tetszett, mint lányból. Abból pedig sógorék már elvitték azt a kettőt, ami igazán tetszett, az Esztert és Emesét. Szóval, nem sok lánynév maradt. :? Nekem nagyon tetszik a Gréta és a Gerda is, de férjem hallani sem akar róluk, így ami eddig a kalapban van: Anna, Zsófi, Nóra. De ez még nagyon képlékeny. :)

Kép

Kép
hgrita
 
 


Én jártam kismami tornára. Nekem tecc nagyon.
1. Jó volt kimozdulni otthonról
2. Jó volt mozogni
3. Jó volt megismerkedni más kismamikkal
4. Sok érdekes és hasznot tanácsot kaptam ott, akár a tornász csajtól akár a többedik gyerekes anyukáktól

Mivel csaszis voltam, így az ott begyakorolt légzéstechnikákat nem tudtam alkalmazni, meg a különféle vajúdási pózokat. DE nem bántam meg hogy jártam. Jaa és mindig van apás torna is közben. ;) Én ajánlom mindenkinek.

Kép Kép
manósziget
 
 


Nekem nagyon tetszik még a Mira és Kira de az én férjem arról nem akar hallani :)
babcika
 
 


Suti: Én 3 éve jártam az Uzsokiba előkészítőre. Volt néhány nagyon hasznos előadás, de sajnos jónéhány felesleges is. Még jó, hogy két utcára laktunk akkor, így egy kis esti séta volt legalább a kárpótlás. Megpróbálom előkeresni az akkori jegyzeteimet, ha meglesznek elküldöm, jó?

Kép

Kép
hgrita
 
 


Andi!

Mihez kell egyet aludnom???

Kép
arvaerika
 
 


Ááá, nevek neünk még nincsenek. Már első alkalommal is nagyon nehezen találtuk ki. Akkor Levente lett volna a fiú... Na, ez mára elvetve. Nem eccerű... Esetleg ha van vmi jó tippetek? Bognár-hoz kellene...

Kép Kép
manósziget
 
 


Sziasztok!
Ha megengeditek csatlakoznék hozzátok.
Nem rég találtam ezt az oldalt és nagyon jó dolgokat olvasgatok itt is, de nem akarok csak "kukkoló lenni" :)

Első babkás kismama vagyok, és van pár kérdésem, és örülök, hogy együtt beszélhetem meg veletek a "tüneteket".

Eddig elég laza volt a terhességem, se hányás, se fejfájás, se székrekedés, amikről eddig olvastam. Viszont pár napja fáj a hátam és egészen lent a fenekemnél a medencém, a csontjaim. Ez azt jelenti, hogy már most elkezdett tágulni a medencém? Én azt hittem sokkal később lesz...

Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


[quote="arvaerika"]A írta:arvaerikandi!

Mihez kell egyet aludnom???


Erika,bocsánat,Babcikát akartam írni,ne haragudj :lol:

Kép
v.andi
 
 


Nikilány,üdv itt.Szuper,hogy eddig semmi "bajod" nem volt.
Nekem még nem fáj semmim,így jó tanácsot nem tudok neked adni.
Pihenj amennyit csak tudsz.

Kép
v.andi
 
 


Köszi Rita!A kalapban maradtak is szépek.
nekem annyira nincs közel az uzsoki,de mivel ráérek így végül is mindegy h hova csak ne egyedül kelljen menni.

addig írogatjátok a jobbnál jobb lányneveket,hogy a végén még megingok.Én nem olvasgattam semmilyen névsort.A kedvenc musicalszínésznőmről ugrott be h a Bernadett mindig nagyon tetszett,így az egyik dal végighallgatása után rákérdeztem a páromnál és mondta h oké.

Babcika,ha neked nagyon tetszik még van időd meggyőzni a férjed.Neki mi tetszik?

Igen Manó,ez mind előnye amit leírtál.

sutimano76
 
 


Szia Nikilány!
floranan
 
 


Hajnalocska , nem csodálom , h kiakadtál, én is asszem ezt tettem volna. Utálom a felesleges köröket.. borzasztó idegíesítő.
DE legalább bejelentkeztél , időpontod van, kaki rájuk!!:D

álomkor nálam is van, s nem nagyon értem, h miért.. egyszer már úgy tűnt, h vége.. de aztán tegnap... 3, 5 óra alvás , 5-f9ig..., és simán bezuhantam az ágyba 11kor... hihettlen!

Zsófi, Te hogy s miként hagytad el az utrót?

Nálunk a nevek: Mór, és ha mégis puncucos lesz, akkor Janka .. :oops:

(tényleg mindegy volt nálunk, h fiú vagy lány, de olyan jó lett volna, ha még nem lövi le a poént a kishaverunk. ű
S téleg van egy kukaca, megnéztem a felvételeket még egyszer, és olyan édesen ficánkolt :oops: :oops: )

Kép

Kép
móka:)
 
 


Nikilány üdv köztünk,Hol fogsz szülni?

Nekem is fáj a farcsontom,de azért mert én elég sokat fekszem/ülök.(vesz.terhesség)

Hányinger csak az 5-6 héten.fejfájás nem igen,én alapból migrénes vagyok(hányingerrel) így ennek örülök,remélem nem is fog fájni.

sutimano76
 
 


Segítsetek ki, engem, tudatlant....

Olvasgatok visszafelé, és felmerült, hogy:

Mi az az utro?

És a barnázás az vmi folyás? És miért fél tőle ennyire mindenki?

Köszi... :roll:
floranan
 
 


Üvd az újonan jövőnek, és irigyellek a tünetmentességért. Ha első baba és nem vagy egy széles csípőjü, mendencéjű lány akkor lehet már medence tágulás is.

Sütimano, hát neki a Gréta tetszik természetesen, már Jancsikám is Gréta lett volna, ha nincs az a kis sziszu a lába között :D
babcika
 
 


Jesszus!
Ennyire gyorsak vagytok!
Gondoltam megnézem, hátha írtatok, aztán megyek mosogatni, de hát inkább maradok még :)

...az utro nekem is feltünt...

épp most gondolkodom a Bajcsyn. most orvost keresek a másik fórumban. előszőr kórházat választottam, aztán dokit... sajna, így jött ki.

sutimano, szabad megkérdeznem, hogy miért vagy veszélyeztetett, persze, ha nem akarsz válaszolni, mond, hogy csak :)
én is egész nap ülök, mert dolgozom, lehet ezért??

ti dolgoztok, vagy már otthon vagytok?
Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


floranan,
az utró,= utrogestan progeszteront tartalmaz, és én a vetélések miatt kaptam, támogatja vagy támogatta:D a beágyazódást.

Kép

Kép
móka:)
 
 


Üdv Nikilány,és gratula a kis jövevényhez!!!

Kép

Kép
móka:)
 
 


Köszi Móka : )
floranan
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég jelentkeztem... nagyon rosszul voltam... s néha még vagyok... 3 hétig táppénzen voltam... ami azzal telt, hogy aludtam, ettem, émelyegtem... :? Már egy hete újra dolgozom... de legszívesebben csak aludnék.... :) A rosszulléteim enyhültek... azt gondoltam, hogy már el is múltak... de tegnap ismét itt volt "vuk" nálam... :( Az elevitet nem szedem már egy hónapja... mert ahogy beszedtem kijött... ugyanígy a többi bogyó...
Tegnap gondoltam most már jól vagyok ... újra próbálkozom az elevittel... lenyeltem... kimentem levegőzni... és már kint is volt... :(
A doki azt mondta többet ne próbálkozzak... szedjek Folsavat...
Na az meg hiánycikk a gyógyszertárakban... de szerencsére az egyik barátnőmnek még volt... :)

Tegnap voltam 12 hetes UH-n... olyan jó volt! Hallottam babónk szívhangját... és láttam is... ez egy CSODA! :)
Megpróbálok majd képet berakni.... :)

A méretei: CRL 6,6 cm, NT: 0,17 cm
Minden normális... nagyon ficánkolt a kicsikém... a doki alig bírta lemérni... :D egyfolytában könyörgött neki, hogy forduljon vissza.... :D :D :D

Manó: Orvost váltottam... így már tuti, hogy a szekszárdi kórházban lesz a szülés! (a dombóvári kiesett...)
Tegnap a doki még azt is megállapította, hogy 12+6 naposak vagyunk (tehát ma már 13 hetesek!) így a várható születésnap a kis Pocaklakónak 2009.09.09.

(Érdekes amikor én említettem a volt orvosomnak, hogy szerintem nem 09.14-én lesz a szülinap... mert tudom, hogy mikor fogant... erre azt mondta, hogy ő jobban tudja... Na most mégis az én számításom jött be... és nem törvényszerű, hogy az első menszesz napjából ki tudják számolni!!! :) No mindegy!
A lényeg, hogy minden oké babóval...

A hasam már elég nagy... :)

Már vettem magamnak egy terhesgatyót... olyan elegáns félét... megyünk a hétvégén lakodalomba! :)

Bocsánat, hogy hosszú lettem! :oops:

Üdv az újaknak... és a régieknek is... remélem még emlékeztek rám... :)


Kép
vikiviktor
 
 


Nikilány, üdv a csapatban! :lol:

Elküldöd nekem priviben a rendes nev, e-mail címed, szülinapod és melyik kórházban fogsz szülni? Beírlak a listába. Köszi.

Mírával én is hasonló tünetmentes voltam mint te. ;)

Kép Kép
manósziget
 
 


Niki,

6 hetesen kis vérzéssel kórház,azóta itthon.Bár a doki szerint 9 héttől végezhetnék házimunát,de egy kis mosogatás meg porszívózás után ismét volt kis piros(nekem nem barnázás),így inkább maradtam a semmittevésnél,mert a baba mindennél fontossabb.

ha van időd,olvass vissza,mert már sok hasznosat is írtunk egymásnak.

sutimano76
 
 


Szia Viki,

jó hogy újra jelentkeztél. Cegénykém nem irigyellek a sok rosszullét miatt. De talán most már túl vagy a nehezén...
Nekünk 09.09. a házassági évfordulónk! ;) :lol:
Jó a képecskéd!

Kép Kép
manósziget
 
 


Vikiviktor gratula a jó eredményekhez.

sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?