Új privát üzeneted érkezett!

Krém,
megy a drukk a kisfiúnak!! Biztos nagyon jó kezekben lesz!!!

Anita,
Elmóhoz gratula :)
Remélem a mi lányunk szeret majd legózni (én imádtam), az apja nagy álma volt világ életében, hogy kapjon karira vagy szülinapra legót - de soha nem kapott... várja a babát, hogy majd vele tudnak legózni :)

Panndi,
neked jobbulást, ha nem leszel jobban, sztm konzultálj a dokiddal!!

emese1979
 
 


Esztó,
Te is pihenj sokat!

Rossz gondolatokat meg mindenkinek elhesegetni, minden ok lesz minden kis babóval!!!

Böbi,
nagyon aranyos a pici lány!! Hogy nyujtogatja a kis ujjacskáit :))

emese1979
 
 


Én is szorítok a pici babának!

Nekünk is van egy Elmo-nk, de Maja még nem kattant rá. Kisvakond a sláger még mindig. Bár síelés alatt nem nézte, és azóta nem is akarta, csak a könyveit nézegeti.

Este megbeszéltük mi legyen a lakással, viheti a csaj, ha akarja. Már úgyis kinőttük, el kéne adni előbb utóbb. Ha meg megoldható ismerős ismerősén keresztül, az nagyon jó. Mi meg megyünk albérletbe, aztán vagy építkezünk vagy veszünk egy nagyobb lakást (a szocpolt azért nem akarjuk elbukni). Nézegettük a lakásárakat, és arra jutottunk, hogy 17.7m-ért adjuk. Remélem kell neki :-)
pumuklii
 
 

 
 

Na üdv mindenkinek!
Megjavult a netünk :)

Szofi,
jó újra látni, jó lett a kép csak kicsit távoli, de azért a pocak jól látható :wink:

Pumukli,
ügyes a lánykád.Mikor majd a picurkáink fognak bilizni.De hamar itt lesz az az idő.

Petrus,
kitartás!A nagyrésze már lement ennek a 9 hónapnak.Nemsokára kinnt lesznek azok a rosszcsontok.

Velünk minden oké.18-án megyünk uh-ra.9-én védőnőhöz, aztán még pár vizsgálat és már megyek is szülni.Különben én se tudom mi történt a második trimeszterben, de eltelt az biztos.

Tegnap kiváltottam a Felicitas csomagot.Csatlakozom Annushoz.Szórólapokkal körbevett termékminták és nehezítésnek fél liter babavíz, amit itthon meg is ittam :lol: Amin jót röhögtem az az intim szappanmentes szappan férfiaknak nevezetű termékminta volt.1 darab pelus, egy aventes pohárka, cumi, krémek.meg jó sok papír.

KépKép
harhaj
 
 


Pumukli, a mai helyzetben nagyon nehéz eladni ingatlant, személy szerint támogtom, hogy ha kell neki, akkor vigye. Egy év van a szocpol át-helyezésre.
Vendég
 


Igen, építkezésnél meg 3 év.
Egyik ismerős anyuka a házban 16,8 ért adta el 1 hónap alatt a lakását, kisebb a miénknél meg pár dologban rosszabb is. És ebből 800e az ingatlanközvetítőé...
Én 18 körül akartam hírdetni, de minimum 17.5-et akarok érte. Olyan nehéz belőni mennyit érhet.
pumuklii
 
 


Böbi! Az a pici lány nagyon aranyos! 4 hónaposan érte el a 4 kilót??? És a 28. héten csak 580 g volt??? Akkor mindenre van esély. Gratulálok sok szeretettel hozzá!
Vendég
 


Ingatlant tényleg nehéz eladni manapság. Közeli ismerősünk próbálkozik már nagyon rég óta, nem megy neki...
Vendég
 


Dóri, 3 hónaposan és 20 naposan engedték haza.
Azért volt csak 580 gramm, mert kb a 24. héttől gyengén működött a méhlepény.

Pumukli, nem tudtam, hogy építkezésnél 3 év, akkor ez még jobb is, mint gondoltam! Azt tudom, hogy nekünk 4 év van a beépítésre, hogy ne kelljen a telekre vásárlási illetéket fizetni és az jövő novemberben jár le. Háááát, necces.
Vendég
 


Szofi: a megérzésem bejött, ma volt az uram állásinterjún és holnaptól munkába áll. Szóval asszem többet nem megyek relaxra... Jó trágya meló lesz és nem is túl sok pénzért, de muszáj.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Végeztem a a ruha válogatással.Ültem,de mindenem fáj.

Köszönjük az Elmo gratulációkat.Azóta fogja!

Eszto,Panndi nagyon sajnálom a görcsöket!Pihenjetek!

Böbi,édes ez a csöpp lány!Vannak még csodák!

Krém várunk a hírekkel.

Most kicsit rettegek én is. :(

Jók legyetek!!

Sok puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Adraci, basszus, már én is kezdek azzá a fajta bunkó pestivé változni, íki azt hiszi, nincs is másik város....??? :oops: :oops: :oops: Bocsi!!

Szorítok nagyon a császáros kismaminak... Böbi, de jó, hogy Te hoztál azért pozitív példát!!

Tinus, figyelj, a lényeg, hogy legyen valami munkája. Aztán, ha lesz jobb, akkor majd vált. De addig is van valami. Sajnálom, hogy nem tudsz többet jönni relaxra. Tutira megoldhatatlan?

Na megyek, holnap jelentkezem!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Tinu, lesz majd jobb is, a lényeg, hogy most van valami!! Tünci nem jár már bölcsibe? Nem tudod olyan napon vinni, amikor relax van?
Vendég
 


Esztó, Panndi! Nagyon vigyázzatok magatokra és pihenjetek!

Krém! Szorítok én is a kismamának! Az előző terhességnél én is állandóan rettegtem az idő előtti burokrepedéstől, mert állandóan volt valami fertőzésem, pedig otthon feküdtem. Ilyenkor már nagyon jók a baba esélyei!

Tinu! Sajnálom, hogy nem tudsz jönni, de jó, hogy van munkája a férjednek! Nem oldható meg máshogy Tünci felügyelete?

Böbi! Én ma reklamáltam megint a táppénzem miatt. Ma azt mondták, addig nem utalnak, amíg nem küldök egy határozatot, mely szerint már nem kapom a GYES-t. (Ezt eddig nem modták) Már dec 1-én elküldtem a lemondást, de azóta nem válaszoltak semmit, pedig biztos tudnak már róla, mert februárra végre már nem is utalták. Azt sem értem miért nem tudják ezt államkincstáron belül elintézni. Kapok egy levelet az államkincstár egyik szervezetétől, amit aztán én küldjek tovább az államkincstár másik szervezetének, röhej!

Kép

Kép
hean
 
 


A telekre nekünk van még időnk, 2011 márciusban jár le a 4 év, de addig már használatbavételi is kell...

Dóri
én reménykedek, hogy a mi lakásunkat viszik majd viszonylag hamar, 3 éve épült, általában el tudják adni hamar a lakók. Persze manapság ki tudja.

Tinu
Gratula férjednek, majd innen talál jobbat.
pumuklii
 
 


Hean, ne is mondd, akkor valószínűleg rám is ez vár! Én sem kaptam még semmilyen határozatot!Te telefonon vagy személyesen reklamáltál? Ha telefonon, akkor tudsz adni egy számot amit fel is vesznek?
Vendég
 


Csajok help!

Nagyon keményedik a pocim eg. nap és fáj a szeméremcsontom is. :(
Kismanóm meg folyamatosan mocorog, kidugdossa a kis éles testrészeit.....csillagokat látok néha, úgy fáj.

Anika írt múltkor egy linket....de nem találom.....ahol meg lehet nézni, hogy mennyi gyogyót lehet bevenni max 1 nap.....Béres magne b6-ot nyomok....nem tudom mennyi a max. Help!

Kép
mozza
 
 


Lócikámmal minden oké,kis kosaras fiam lesz! A gép ugyanaz volt,mint pénteken,de a Bpd-je most77mm . 4 nap alatt csak nem nőhetett 8mm-t?!A combija tényleg hosszú,de a férjem is 184cm.
Mozza! a magnéziumot nem lehet túladagolni a dokim szerint,vegyél be annyit,amennyi elég lesz. A MagneB6 nagyon kevés Mg-t tartalmaz,inkább ilyenkor Magnerot .(500mg-1tabletta)
Én is a burokrepedéstől félek,amióta dec.-ben a kórházban láttam bejönni a kismamákat félidősen,minden előzmény nélkül.Jaj,még visszagondolni is rossz!
Én még mindig nem vagyok jól, az UH-ra várva is párszor leizzadtam,remélem nem lesz ebből influenza és láz. Ugye,ez a babára nem hat?(mármint a betegség?)
Nem tudjátok végső esetben milyen lázcsillapítót lehet bevenni?(Algopyrin?)

Kép
f.ancsi
 
 


Mozza! Én nem tudok segíteni, de szurkolok, hogy jobban legyél!!!

Pumuklii, remélem a ti lakásotok elkel! :)

Én is drukkolok a császáros kismamának!

Tinu! Szerintem az király, ha vki manapság egyáltalán talál munkát... Lehet, egy kicsit túlzás, de én annyira hálás vagyok, hogy a családom tagjainak van munkahelyük... Ha nem is tökéletes...

Jó éjszakát mindenkinek, lehet, ma már nem jövök, mert kicsit sok a munka... Remélem, az éjjel mindenkinek jó lesz!
Vendég
 


Algopyrin, igen. De lehet, csak az idegességtől volt, nem?
Ancsi! Örülök, hogy minden rendben!!!
Vendég
 


Sziasztok!Na hát nem mondanám,hogy nagyon jól vagyok. De leírom végre mi van.Így elmondom azt is mi az a nyavalya,aminek a lelete miatt 21 héten át gyötrődtem.
Szóval,épp elkezdtünk próbálkozni a babával férjemmel,mikor kiderült anyukámnál egy véletlen folytán,hogy hepatitis C-je van.Visszavezették a kórtörténetet,és 95%-os biztonsággal kijelenthető, hogy gyermekkori vérsavó kapásakor fertőződött meg.Leszűrtek tehát engem is,mert bár rendkívül kicsi eséllyel de én is elkaphattam. Bármelyik orvost megkérdeztük,mind azt mondta erre gyakorlatilag 0 az esély,hát próbálkoztunk tovább. Aztán megjött a lelet,mely szerint valóban negatív vagyok a Hep c-re,de nem úgy a hep B-re. Ekkor már két hete tudtam,hogy babát várok. Teljesen kétségbeestem.A dokinő azt mondta,valószínűleg csak hordozás,de további vizsgálatok kellenek,és a férjem szűrése,mert ez a szutyok többek közt szexuális úton is terjed.(meg amit nálam még gyaníthatóként találtak:fogorvos,kozmetikus,akupunktőr és manikűrös és persze korábbi partner,de ennek meghatározása gyakorlatilag lehetetlen,de ezek a lehetséges források) Szóval levették az én vérem további vizsgálatra,és a férjemét is. Az övé hamar meg is jött,és szerencsére negatív lett. Nekem jött egy kis papír két hét múlva,hogy meg kell ismételni a vérvételt,mert elhagyták a mintám,illetve egész pontosan rossz helyre küldték. Közben megtudtuk, hogy a babára nézve ha minden igaz nem jelent veszélyt,mert amint megszületik kap két oltást,amivel immunizálni fogják őt. Így hogy tudjuk létezik a baj,lehet ellene tenni. Hogy velem mi lesz,megbetegszem-e,nem-e azt nem lehetett tudni.Én meg gyötrődtem és a neten böngésztem állandóan,ahol semmi jót nem találtam erről a sz...l.Sőt!!!!Aztán 12 héttel később kaptam egy újabb papírt,hogy menjek be,meg kell ismételni a vérvételt,mert ezúttal elfogyott a tesztanyag,elküldték más városba,ahol összetört a kémcső.Bravó!!!Na ekkor már nagyon kivoltam. Tudjátok erre írtam,hogy nincs egy őszinte mosolyom se egész terhesség alatt,mert oké,hogy megszületik a babám,de szeretném is őt felnevelni,nem pedig egy betegséggel küzdeni 20-on évesen.Többször kibuktam a terhesgondozáson is,hogy miért lett pozitív,hiszen nem az út szélén keresem a kenyerem,stb,nem értettem.Szerencsére ők teljesen normálisak voltak és megnyugtattak,hogy annak a kismamának,akiről tudják,hogy tényleg ott keresi,annak negatív lett. De jó!!! Bőgve mentem a fogorvoshoz,féltem, hogy elküld majd,és kollégák és mindenki előtt-előttetek is titkoltam a dolgot,mert féltem a negatív megítéléstől. Aztán 9 hét után ma megjött a leletem. A vírus DNS-éből kimutatták,hogy a vírus nem képes szaporodni, így nem fertőzök.Élhetek normális életet,ezért nem kapta el a férjem,nem fogja a baba sem(ennek ellenére beoltatom őt) és mehetek nyugodtan fogorvoshoz,kozmetikushoz,nem fogok bántani senkit. És megint a kérdés,akkor én??Egészséges leszek,nem lesz baj? Hát ezt így nem ígéri. Mert a vírus jelen van a szervezetemben, és a meglévőek,akár még engem meg is betegíthetnek.80% az esély, hogy nem,de ez csak hosszú évek ellenőrzése és megfigyelés mellett dönthető el.Szóval nincs mese,meg kell tanulnom együtt élni a dologgal. Tudom,hogy alapvetően jó a hír,de mégis kicsit csalódott vagyok,és félek attól a nyomorult 20%-tól. :( Hát ez van. Mellesleg ennek az izének köszönhetem a fiunk életét,mert akkor derült ki, hogy nem fejlődik 7 hetesen,mikor emiatt a szutyok miatt el kellett mennem Uh-ra,hogy megnézzék a májam. Hát ennyi.Megtanulok vele együtt élni,és ezt azzal kezdem, hogy nem titkolózom előttetek tovább,hanem elmeséltem a dolgot. A kollégák orrára nem kötöm, hisz mást sem beszélek meg velük,akkor ezt miért tenném.(Még külön evőeszközöket is vittem be,nehogy a közössel egyek és bármi legyen-pedig nyállal nem terjed, csak vérrel,de nem akartam bántani senkit)Ezért is akartam egyágyasban lenni, hogy ne kelljen más kismamákkal egy helyen zuhiznom,stb,nehogy bajt okozzak. A poszt op szobától azért a hányás miatt még félek.Annyi elővigyázatosság megmarad, hogy vért és anyatejet nem adhatok életem végéig, de bocsánat az önzésért, de ez hat meg legkevésbé.
Hát bocsánat, hogy hosszú voltam, és remélem nem útáltatok vagy valami meg, csak nem akartam tovább ködösíteni.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Szegénykém!!!!! Minden rendben lesz,hiszem,hogy ez most egy sokkhatás nálad és idővel felülemelkedsz a dolgon. Köszönjük az őszinteséget és a bizalmat,ez a mai világban hatalmas kincs!
ÉS nagyon örülök,hogy a férjed és a babóca egészséges,hidd el azzal bírkóztál volna meg legnehezebben,ha átadtad volna nekik ezt a szemét kórokozót!
Fel a fejjel! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Kép
f.ancsi
 
 


Mozza,
a hazipatika.hu-n vannak fent a tájékoztatók, Magne B6-ból 3*2-t lehet bevenni a tájékoztató szerint. (nekem másnapra használt csak...).

Ancsi,
örülök, h Lócival minden okés. Mentek holnap 4D-re?

Kutyafüle,
sajnálom, hogy ez történt Veled . Az szerintem jó, hogy tudod, hogy van ez vírus és időben kiderült, nem mikor nagyobb a baj! szerencsére Rikivel minden okés lesz!!
Nem hiszem, hogy bárki is egy ilyen dolog miatt megutálhatna, vagy bármi rosszat gondolhatna Rólad.
Biztos Veled is minden rendben lesz, nem lesz semmi probléma, és még bőven látod majd a dédunokáidat is!!!

emese1979
 
 


Kutyafüle! Persze, hogy emiatt nem fog megutálni senki!Pláne, hogy nem tehetsz róla. Az a lényeg, hogy a kisfiad teljesen egészséges, te pedig fiatal vagy és erős! Most, hogy tudod a betegséged megtanulsz vele együtt élni, jársz ellenőrzésre, szerintem még 90 évesen is makkegészségesen mész a hepatitis kontrollokra. :lol:

Jövő hét szerdán megyek 4D-re!!!

Császáros kismamáról én is várom a hírt!

Magnéziumról nem tudok okosat, de szerintem túl lehet adagolni.

Szofi! Jó, hogy újra itt! Kérünk közelebbi képet, hogy lássuk a kisimult ráncokat! :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reny,nekem a dokim mondta,hogy nem lehet,max. meghajt egy picit.
Emese,nem megyek,inkább majd a 31-32.hét körül,akkor úgyis esedékes lenne az UH.

Kép
f.ancsi
 
 


Ezt most találtam a neten: A magnézium mellékhatásaként (főként nagy adagoknál) hasmenés, émelygés, hányás fordulhat elő. Ennél komolyabb tüneteket (pl. izomgyengeség, letargia, nehézlégzés) csak akkor okozhat, ha a szervezet nem képes a felesleget kiüríteni, így túladagolás következik be.
A magnézium túladagolása okozhat idegbénulást, émelygést, depressziót. Napi 3000 -5000 mg akár halálos mennyiség is lehet.

Bár olvastam olyat is, hogy szájon át nem lehet túladagolni.

Szóval döntse el valaki nálam okosabb! :)

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy zavarlak benneteket, de ha valakit esetleg érdekelne teljesen új, gyári, original Fisher-price babakád majdnem féláron, akkor írjatok rám (ez kb 10e forint házhozszállítva).

Csatolok egy képet, bővebb infókat priviben, ha érdekel valakit.

További örömteli és egészséges babavárást, és gratulálok a picikhez.

Kép

Üdv:
Lolababa

www.jatekkastely.hu

Kép
Kép
lolababa
 
 


Sziasztok!!!

Kutyafüle!!!Dehogy utálunk meg!Sajnos ezzel együtt kell élned,de nem miattad van.A kisfiad pedig egészséges!És biztos ő is és férjed is nagyon büszkék rád,hogy ilyen erős Anya és feleség vagy!!!
fel a fejjel pár hét és lesz egy gyönyörű kisfiad.Család lesztek!!
Ancsi örülök hogy minden ok.
Mozza,én is úgy tudom hogy vehetsz be bármennyit.Remélem jobban leszel!!
Én most megyek fekszem,ma nagyon kimerültem.
Holnap is hosszú napom lesz,sok sétával.Remélem nem okoz gondot.
Drukkoljatok holnap!!
Gréti hulla fáradt,de játszik Elmoval.

Szép álmokat!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Nagyon aranyosak vagytok lányok.Köszönöm a megértést é a bízatást.Egész este azon gondolkodtam,hogy mi lehetne rosszabb vagy jobb.És sokkal-sokkal több minden lehetne rosszabb,mint ez a helyzet. És nem sokkal lehetne jobb.Szóval boldognak kell lennem,és az is leszek. :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Mozza! Tegnap kérdeztem a Dokimat, Ő is a 3*2-es napi adagot mondta Magne B6-ból. (Zárójelben megjegyzem, hozzátette, hogy elképzelhető, hogy egy pohár jóminőségű vörösbor is igen jótékony lehet.)

Kutyafüle!
Egy nagyon jó barátnőmnél néhány éve hepa c-t diagnosztizáltak, amit - mint kiderült - évek óta, valószínűleg egy műtéti trafó óta hordozott. Közben született gyermeke is, persze még ekkor senki sem sejtette, hogy gáz van. Amikor kiderült, leszűrték az egész családot és makk egészséges a férje is és a gyermeke is. Hosszú kezelésen van túl, de nagyon hősiesen viselte, aminek meg is lett az erdménye, hamarosan gyógyultnak tekinthető. Nagyon sokat beszélgettem vele, így tudom, hogy mennyire embert próbáló egy ilyen betegség. Gondolj arra, - talán így könnyebb - hogy így is a szerencsésebb verzióval van dolgod, amit majd jól leküzdesz. Butaságokon meg ne törd a fejed, ezt bárhol, bárki összeszedheti, Te nem tehetsz róla! Ettől nem vagy sem csökkent értékű, sem utálni való!!! Minden rendben lesz, ne idegeskedj rajta, koncentrálj a babura! És nagyon köszönjük a bizalmat, nagy dolog megosztani másokkal!

Krém!
Annyira édes a pici leányzó. Mennyi idős most?

A kisfiúnak nagyon szurkolok, sajnálom a történteket. Várjuk a fejleményeket.

Képzeljétek, ma voltam a Jahn-ban szülésfelkészítőn. Szuper volt, minden kérdésemre kimerítő válaszokat kaptam + megnéztünk két szülést is videón. Nagyon kellett tartanom magam, hogy ne pityeregjek...
A szülészet és a gyerekágyas osztály megtekintése, és a személyzettel történt kontaktus során teljes bizonyosságot szereztem, hogy jól választottam intézményt. Nagyon baba- és családbarát beállítottságú az egész szülészet.
Sikerült ma a ,,kiszemelt" szülésznővel is beszélnem, aki elvállalt. Yesssss!!! :D
A legjobb mégis az volt, amikor megnéztük a mai nap szülötteit. Annyira édes babukákat láttam, meg kellene ,,zabálni" őket. Az egyik szobában ikrek is voltak, tündériek, még most is a hatásuk alatt vagyok :)

KépKép
novygirl
 
 


Kutyafüle! Titokban nagyon vártam, hogy egyszer elmondod, miért kellett ez a sok vizsgálat, de kérdezni nem mertem többször... Köszönjük, hogy megosztottad velünk! Az tényleg jó hír, hogy senkit nem fertőzhetsz meg, mert így a családod biztonságban van. De én akkor sem utálnálak, ha még nagyobb lenne a baj. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz ennek a te életedre nézve sem semmi következménye! Azért a 20 % sokkal kevesebb, mint a 80! Merj örülni gyermeketeknek, sok-sok boldog év vár rátok, kár elvesztegetni az időt a félelemmel, ami megbénítja az örömöt!
Nem egészen értem, mi si történt 7 hetesen veletek... Hogyhogy a baba életét köszönheted ennek az egésznek? Mit tudtak tenni egy nem fejlődő magzattal (mintha ezt írtad volna...)???
Fel a fejjel, Isten áldjon meg hosszú élettel, egészséggel!
Vendég
 


Böbi!
Bocsi, a kislány korát tőled szerettem volna kérdezni :oops:

KépKép
novygirl
 
 


Kutyafüle, dehogy utálunk meg, sőt, nagyon büszkék vagyunk rád, hogy hősiesen viselted a megpróbáltatásokat! Azt én sem értem, hogy mi az, hogy ennek köszönhető a kicsi élete?

Novygirl, már 4 éves elmúlt a kislány és semmi, de semmi baja!!!!

Mozza, lehet, hogy front, ma én is nagyon keményedtem. 6 szem a napi max, ha nem múlik el a görcs, akkor kérj valami erősebb magnéziumot a dokidtól.
Vendég
 


Kutyafüle! Sajnálom a történteket, de fő hogy nincs nagy baj! Biztos veled is minden rendben lesz, miért pont te lennél a 20 %?

Böbi! Telefonon reklamáltam. Mivel közalkalmazott vagyok, nekem minden kifizetés az államkincstártól jön, ezért elkértem a munkahelyemről a XIII. kerületi oktatási intézmények ügyintézőjének közvetlen számát. Ő mondta ezt az új infót. A határozat miatt viszont nekem is a központi számot kell hívnom, amit 100-ból egyszer vesznek fel. kb. egy hete e-mailt is írtam nekik, de nem reagáltak rá. már nagyon kezdem unni.

Kép

Kép
hean
 
 


Hean, köszi!!!

Anita, mikor és melyik mese-csatornán megy Elmo?
Vendég
 


Böbi, Szofi, Hean: már próbáltam áttenni Tüci bölcsi napját szerdára, de sajna nem lehetett, mert sokan vannak és nincs hely. De akkor sem érnék oda a relaxra, mert 8-nál hamarabb nem tudom leadni (nem lehet) és onnan BKV-val meg szerintem nem is érnék oda egy óra alatt. Igaz, nem szokott időben kezdődni a csoport, de marha mérges lennék, ha rohannék és végül csak a zárt ajtót találnám a kórházban. Szerda reggel meg senki nem tudna vigyázni a gyerekre, mert mindenki dolgozik. De sebaj, igazatok van, a lényeg a munka, akármilyen is. Én már annak örülök, hogy legalább néhányszor eljutottam a relaxra, mert nagyon kíváncsi voltam és tényleg mindenkinek ajánlom, mert nagyon jó! :P

Böbi: én mostanában nem néztem, de elvileg régebben a Minimaxon volt Elmo. Tüci nálunk magát a mesét nem szokta nézni, de a youtube-ról bámulja az összes olyan ELmót, amiben énekelnek - angolul. Bár nem állt szándékomban tanítani rá, de pl. mostanában fújja az angol abc-t, mert egy csomó abc-t tanító rész van az Elmóban, meg a Sesame utcában. :)

Kutyafüle: nem is értem, miért gyötröd magad azon, hogy mások mit gondolnak a hepáról, meg miért is szégyenkezel. Ez "csak" egy betegség, amiben semmi szégyenlenivaló nincsen. Épp elég bajjal jár, gondolom, a kezelése, meg a figyelése. Abból, amit írtál, nekem az jött le, hogy ráadásul még kiteszed magadat olyannak is, aminek nem is kellene, mert a betegség nem indokolja. Csak pozitívan!++++++++++++++++

Kép
Kép
tinu
 
 


Hoztam még egy képet, aztán elmegyek aludni. A barátnőm Chicagoban szült, sima, mezei kórházban, érdemes megnéznetek, hogyan néz ki ott egy szülőszoba.....
Kép
Vendég
 


Jó reggelt!

Csak köszönök,mert ma Debrecenbe leszek.
Böbi,a minimaxon van. http://tv.animare.hu/default.aspx?channel=15

Nálunk szinte egésznap ez megy,így nem is tom mi mikor van.

Most lassú a netünk,központi hiba.De ha jó lesz,akkor töltjük onnan,amelyik oldalt Annus rakott fel.http://manoportal.gportal.hu/

Gondoljatok rám!Megyek is készülök,meg küldöm apát boltba csokiért és kóláért!!!

Remélem mindenki jól van!Pihenjetek!
Aki dokihoz megy annak drukk!!

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Szép reggelt!

Anita, gondolunk rád!

Mindenkinek jó eredményeket a dokiknál! :wink:

Böbi! Igen, hát arrafele több pénz van... De azt hiszem, többet is fizetnek... Na, nem felmentés, csak mégis így van...
Vendég
 


Sziasztok! Na jól kiszúrtam magammal, hogy elmondtam,mert olyan aranyos dolgokat írtatok, hogy itt pityergek a gép előtt. Olyan jól esik. :oops:
Dóri.Ez úgy függ össze Rikivel, hogy 7 hetes voltam vele,mikor el kellett menni uh-ra,hogy megnézzék van e elváltozás a májamban. És mivel egy ismerősnél voltam, ránézett a babára és azt mondta üres petezsákot lát csak.Előtte egy héttel a nődoki egy rosszabb uh-val már szikhólyagot is látott. Még aznap felkerestünk egy nőgyógyászt,mivel az enyém vidéken volt. Ez a doki 2 másik főorvossal együtt megnézett és hosszas fejcsóválás után kijelentették,nem fejlődik,ennyi idősen ez kevés,életjelet nem látnak. De a doki nem adta fel,kaptam sárgatest hormont és egy hét fekvést. De felkészített,hogy ebből lehet, hogy művi eltávolítás lesz. És egy hét múlva,mikor visszamentünk ott pulzált az a kicsi szív. Kiderült hogy nem termelt a petefészkem,vagy a megrepedt tüsző vagy mi elég hormont,így a baba nem tudott fejlődni.Aztán még 3 hét fekvés,és utána kijelentették tutira, hogy megmarad.(már amennyire ez tuti tud lenni) Ha nincs ez a hepa,akkor nem megyek uh-ra csak 4 hét múlva,és akkor már késő lett volna. De akkor innen is eltűntem egy hónapra,mert képtelen lettem volna a boldog kismamák közt lenni. De aztán jöttem és emlékszem leírtam ezt nektek. Hát erre gondoltam azzal a mondattal.
Egyébként egyelőre nem vagyok konkrétan beteg,mert ezt a PCR(ami ugye kvázi negatív lett) és a májenzim értékek(amik jók voltak nekem) együtt határozzák meg. Tehát per pillanat egészséges vagyok azt hiszem, és "csak"hordozom magamban a vírust.Így(egyébként a terhesség és szoptatás miatt sem) nem lehet és nem kell kezelni engem. A félelmem arra irányul,hogy mint Novygirl barátnőjénél,nehogy átcsapjon a hordozás betegségbe,mert akkor viszont nehezebben gyógyul és kisebb eséllyel,mint a hepa C. Erre az átcsapásra van 20%esély. De igyekszem erre nem gondolni,csak arra, hogy MOST egészséges vagyok, viszont mióta tudom ezt,azóta (ha kicsit szomorkásabban is) minden napot és élményt máshogy élek meg. Egyébként képzeljétek,egy barátnőmnél most derült ki nemrég, hogy ő meg HPV hordozó.Neki 50% az esélye, hogy nem betegszik meg,és csak hordozó marad. Hát az sem jobb,és nincsen még gyerkőce,se olyan kapcsolata,amiből hamarosan baba lehetne.ÉS ha ne adja az ég,de megbetegedne, akkor szélsőséges esetben akár a méhét is eltávolíthatják, és akkor... Nekem meg itt van mindjárt Riki.Szóva sokkal szerencsésebb vagyok nála. De most egymásban tartjuk a lelket,és nagyon jó érzés.
MÁS! Böbi,az a szülőszoba nagyon komoly!!! :shock: Én mostanában akarom emgkérdezni a védőnőmet, hogy mikor kell jelentkezni, ha apás szülést szeretnénk(feltételezve, hogy Riki jó baba lesz és kellő időre denevérre vált),és akkor menni kell szülőszoba látogatásra. Ezt odázni akartam az utolsó percig,mert félek,ha meglátom ott esek össze.Állítólag nem kimondottan jók a körülmények.És most finom voltam. :?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Nekem annyira nem szembetűnő a diffi, maximum a szoba nagysága (meg gondolom a felszerelés is sokkal jobb, de az nem látszik). Azért itthon is már a legtöbb szülészet felújított, színesre festett falu, képekkel telerakott falú.

Kutyafüle
én is örülök, hogy leírtad a történetet. Ne gyötörd magad tovább, örülj a kisfiadnak, minden rendben lesz!
pumuklii
 
 


Jó reggelt!

Kutyafüle,
mivel tudod hogy nem fertőzhetsz meg senkit és időben észre is vették, ráadásul vannak rá kezelések is én nem aggódnék.Persze természetes hogy nyugtalanít, de gondolj arra, hogy minden rendben van a családoddal, párod is jól van és ami a legfontosabb most hogy Rikinek sincs semmi baja.
Én is sokat aggódnék és rágódnék ezen, de tereld el a gondolataidat, mert a baba is érzi ha feszült vagy.Ha majd megszületik akkor meg lefoglalja majd minden perced és eszedbe se fognak jutni a dolgok a hepáról.
És persze ezért sose vetnék meg senkit főleg ha önhibáján kívül történt ami történt.

Böbi,
ott erre költik a Tb-t, vagy nem tudom ott mivan :)Nekem is mondta tesóm amikor kinnt voltak és be kellett menniük Santa Monicaba a kórházba hogy ég és föld, ja egyébként ápolónő a szakmája.A felszereltség, a dolgozók hozzáállása a betegekhez.Minden a betegekért van stb.Ott nincs olyan hogy 20 éves ultrahang meg tb-kvóta.Igaz akinek nincs biztosítása az kap egy alap ellátást és csókolom ha akar valamit akkor kp-ban le kell perkálni a kezelések árát, de ez szerintem igazságos rendszer.De ez nálunk sose fog működni.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok

Nem tudom mikor fogok tudni visszaolvasni, jó sokat "termeltetek" míg nem voltam. Nálunk szét van bombázva a lakás, még jobban is mint kellett volna. A konyha és a fürdő közt olyan vékony volt a fal, hogy átütötték több helyen így nem csak a konyhában zajlik a dolog hanem a fürdőben is. Konyha gyakorlatilag nincs, vagy anyuéknál eszünk, vagy rendelünk. :( Az egész lakásban áll a por. Legalább a biztosító normálisan fizet, és minden belefér a megítélt összegbe. Jövő héten ablak csere a gyerekszobában és a fürdőben. Itt tartunk.

Ma megyek a Máv-ba szülésfelkészítőre 2-re. Kíváncsi leszek. Majd mesélek. Illetve megpróbálok mindent mindent viszaolvasni, mert ahogy belekukkantottam nagyon izgi dolgokról beszélgettetek....csak most összeszedem magam, mert még nagyon kómás vagyok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Jó reggelt kismamik!

Szofi, jó, hogy megjöttél!:)

Tinu, örülök, hogy sikerült elhelyezkedni a férjednek! Ez a lényeg pillanatnyilag, ez lebegjen a szemed előtt! Olyan ízesen tudsz fogalmazni... szimpatikus.... :)

Mozza, ne aggódj, pihenj te is amennyit megengedhetsz magadnak! Te aztán tényleg ne aggódj, ha ennyit ficánkolva a méhszáj zárt, akkor tényleg semmi ok az aggodalomra! És különben is a te babád már ki is bújhatna, ilyen méretekkel, és ilyen terjhességi korral! Én a 32. hétre gyúrok, aztán a 36-ra.... aztán a 40-re.:)

Krém, írj, ha van hír a piciről! Nagyon drukkolok neki!!!! Hol született a baba? Milyen súllyal, milyen osztályzatot kapott a 10-ből? Kiderült, hogy mi volt az oka a koraszülésnek?

Böni, nem is tudtam, hogy már 2kilósan haza mehetnek a picik a kórházból! akkor ,eddig vannak inkubátroban? Ő meddig volt? És anyatejet tudott enni?

Magnézium: Lányok, nekem több doki is mondta, hogy nem lehet túladagolni a magnéziumot. Az egyik szerint vehet be 3000mg-ot, azaz 3grammot is naponta! A másik adagot nem mondott, de Esztó, te írtad, hogy neked 4x2-t mondott a doki, ami 4000mg naponta. (Persze azt nem tudjuk, hogy mennyi szívódik fel belőle, mert az is sarkalatos kérdés.
Ugyanakkor a másik orvosom azt mondta, hogy szedhetek többet, de nem ettől fogok, vagy nem fogok keményedni. Na, köszi....

Az tuti, hogy ha front van, hiába szedtem be relatíve sokat, és vigyáztam hogy előtte utána ne szedjek be vagy egyek olyat, ami gátolná a felszívódást, lsd calcium, vas, tejtermék, teljes kiörlésű dolgok előtte, utána 1-2 órával. Mégsem keményedett kevésbé a pocim. Tegnap nekem is nagyon szar volt este, szinte folyamatosan keméyn volt, sőt, beállt, mint a beton, még fájt is....
Kicsit nevetségesnek tartom, hogy a kórházban kaptam infúzióba 2- vagy 4 grammot egy nap, és vizitkor azt mondták, hogy otthon szedjem a magne B6-ot, 3x2, ami 300miligramm, azaz a nyolcada a kórházinak.
Ok, görcsöléskor nem csak magnéziumot adnak kórházban, hanem Brikanilt, amit Petrus is... de azt csak akkor, ha ne, csak keményedik, hanem fájdalmasan görcsöl a poci.

És hogy halálos lehet 4gramm? Szerintem ez extrém eset. Akkor nem adnának ennyit a kórházban, elvégre nem eutanáziára megyünk oda:)

Kutyafüle, minden rendben lesz! És szuper, hogy nem fertőz ez a vírus! és látod, így kaphatta meg az esélyt a picurod, hogy megmaradhasson! Ennél pedig nincs nagyobb ajándék szerintem...
vanni
 
 


Nahát, Kutyafüle, erre nem is emlékeztem! Mármint, hogy leírtad már 1x. :oops: De akkor (főleg ha nem is lesz belőle betegség) tényleg nem annyira szörnyű dolog, ami történt! Kicsi fiad életét megmentette a te látens, még-nem-is betegséged. :) Jó, tudom, ez nem ilyen egyszerű...

Pingi! Jaj... Nálunk is lesz egy kis bombázás, mert a konyha és a fürdő közös fala ázik picit... De nem szeretnék mindenhol port!!!! Kitartás! Nemsokára készen lesz! :wink:
Vendég
 


Jó reggelt!

Már 3. napja ébredek vádligörcsre, pedig szedem a MagneB6-ot.

Pumukli, a Szent Imrés IKEA szoba is új, meg modern, de azért messze áll ettől! :-) Mág kávéfőző is volt benne (igaz kint minden szállodai szobában is van). Tény, hogy más ott a TB rendszer, a kint élő barátaink fele feketén van kint, ők súlyosan zsebbe nyúlnak még egy fogtömésért is (kb 200.000 Ft).
A szülés viszont ingyenes, utólag küldenek csekket, persze a mexikói 10 gyerekes anya egy csekket sem fizet be.

Vanni, az ikreket is akkor engedik haza, ha elérik a 2 kg-ot. Eleinte tuti inkubátorba volt, de hogy végig-e, nem tudom, nem hiszem. Anyukája fejt és azt adták neki oda cumisüvegben plusz valami spéci tápszert is kapott, mert ugye anyuka eléggé depis volt, agy nem volt annyi teje, mint kellett volna.

Kutyafüle, az Imrében nem kell előre jelezni, hogy apás szülés-e vagy sem, de vinni kell apának zöld védőruhát, ha be akar menni. Sokat csak ott döntik el, hogy bent lesznek vagy sem.

Anita, hozz majd képet Hannáról! Köszi a linket!

megyünk a szomszédasszonnyal a Decathlonba, venni akar zoknit... Mi meg legalább kimozdulunk.
Vendég
 


Böbi! Nálam Samuval volt többször vádligörcs. Apukámnak is sokszor van, és ő banánt eszik ellene. Így én is minden lefekvés előtt megettem egy banánt, és a görcsök megszűntek. Ajánlom!
Vendég
 


Sziasztok!


Na megjértam a védőnénit meg megcsapoltak 3 kémcső vérrel is, nemsoká indulok a melóhelyre.

Böbi,
én most Magnerotot vettem, többek tanácsára - a gyógyszertáros nő is mondta, hogy sok kismama dicséri, és jobban szereti, mint a Magne B6-ot (ill. anyagilag is jobban megéri). A Magne b6-tól én sem voltam elájulva..
Meg majd iratok fel a dokimmal keverős magnézium port, nekem az még nagyon bevált, és olcsóbb is mint a tabletták.
Ja, Mozza azt a keverős port ajánlom Neked is!

Annus,
voltál tegnap a SOTE-n? Nekem kicsit ki is ment a fejemből, du 1-kor eszméltem rá, h kedd van :oops:

Pingi,
kitartást a felújításhoz!!

Novygirl,
örülök, h okés a kórház meg a szülésznő!!

Na lépek, mert soha nem érek be :)

emese1979
 
 


Szép napot mindenkinek!

Szofi, én nem gondolok rólad ilyet! :lol:

Kutyafüle, én szinte még emlékszem rá, amikor a vérmintákkal kapcsolatos kavarodásokról írtál -érdekesnek is tartottam, miért kellett tőled annyiszor vért venni, meg miért küldözgették össze-vissza. De mostmár így mindent értek. Az emberben alapvetően benne van a betegségtől való félelem, de az is nagyban befolyásolja, ő maga hogyan áll hozzá. Örülök, hogy elmondtad, remélem, hogy te is jobban érzed magad lelkileg! És mindjárt jön a pici, akivel minden ok és bizonyosan veled is!

Na, most más nem is jut eszembe...

:arrow:

Kép

Kép
adraci
 
 


Kutyafüle! A vérmintás rohangálásra én is emlékeztem... Arra nem, hogy a baba állapotáról beszámoltál. Hogy nem nőtt, de aztán minden rendben lett...
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: