Új privát üzeneted érkezett!

Szépjóestét!

Hű, Viki, hát Ti nagyon-nagyon szépek vagytok! Meg a nő is. Teljesen elolvadtam... Cukor bogyók ezek a fiúk, de komolyan. (Nyugi, Te nem vagy az :lol: ). A hímzés meg valami álom szép. Honnan szedted? És az alapot, amire hímzed? Megmondom őszintén, innen nemigen látszik rajta elrontás, de hát te tudod...

Enikő, hát Te meg ezekkel a gobelinekkel! Csak nagyon halvány homály van a fejemben arról, hogy ezt hogy kell csinálni, abban vagyok csak biztos, hogy már egyszer elhűltem, hogy ez mekkora meló. Mondasz róla pár szót, hogy hogy készül? Nekem a legjobban az a havas kép tetszik, azt nyomjad! :wink: (A lilás-naplementéseket eleve nem szeretem semmilyen képen, úgyhogy azok szegények nem jutottak nálam döntőbe, a te munkádat viszont nem fogja kisebbíteni ez a szempont.)
Fecsi végére esetleg cumigumiból (de jó szó!! :D ) kreálhatnál valami ütéstompítót, mit gondolsz? Pl. el tudom képzelni, hogy mondjuk egy komplett cumi "fejét" levágva a keskenyebb nyak rászorulhat a nurofenes fecsire, és akkor a kiszélesedő szopókából tudna szopizni... vagy nem? Egymás mellett kéne látni a kettőt, de hátha.

Kislilla, te nekem gyanúúúúús vagy! Csak nem szülsz épp mostanság? Kitől fogjuk ezt megtudni vajon? Remélem, csak nem maradunk itt tudatlanul... Drukk-drukk!

Megymag-hadnagy, te ma bálba akartál (illetve nem akartál) menni, vagy megint keverek valamit? Ha most visszalapozok, elszáll, amit írtam, vagy copyzhatok - inkább égek tévedés esetén, már úgyis mindegy, múltkor lebőgtem. Szóval már épp majdnem megsajnáltalak, hogy bulizni kell... én úgy mennék! Viszont képzeljétek, ma este moziban voltam!!! Csuda régen voltam utoljára, de a férjem bevállalta, hogy otthon marad, és én egy késő délutáni előadásra elmehetek a tesómmal. Olyan jó volt!!!

Borgmama, hát ez igazán izgi! Kicsi lányod jobban van? Okés, koncentrálunk a vasárnapra, szép nap az.

És még a cumiról: lazítsatok, lányok. Nem olyan átok az a cumi, semmi baja nem lesz tőle a gyerkőknek, viszont rém hasznos, és lehet vele bosszantani a nyugdíjasokat :lol: (Vicc.) És viccen kívül: tényleg olyan nagyon jó társa a kicsiknek, épp mikor elválófélben vannak tőlünk, de épp ennyi azért még pont kell. Szerintem - kövezzetek meg - dögség praktikákkal és tanmesékkel és zsarolásokkal elvenni tőlük, mikor pedig úúúúgy örültünk, mikor végre rákaptak, és csönd volt éjjel/nappal. Megszerették, megbíztak benne, elfogadták mama-pótléknak, most már ki kell bírni, hogy kínos a buszmegállóban. Én spec. a belekotyogós kibicektől mentem mindig falnak, akik az "okos naffiúval" akarták helyettem lemeccselni a közértben, hogy legyen már neki is zsenánt a cumi. Volt pár alkalom, mikor majdnem kioktattam a hívatlan asszisztenseket, hogy ne nevelésszék (félre) helyettem a fiamat, ott van jó helyen az a cumi, ahol épp van. Majd ha már nem kell, nem lesz ott. A lelkét meg nem lehet olyan egyszerűen fogszabályozni, ha beletipornak, úgyhogy én a magam részéről törvényben szabályoznám a kisgyerekek cumiellenes agitációját. :D
(Na, jöhetnek az ellenvélemények. Éljen a vita! :wink: )

Prevenar: nálunk csak a kicsi kapott, mert a nagy már elmúlt kettő, és neki térítésköteles lett volna, az meg sok... Hát ilyen anya vagyok én. :twisted:
És most alszom.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Na visszalapoztam: hála az égnek, tényleg Megymag bálozna. Csak nem ma, hanem holnap kell sajnálni. Mentség: nincs. Magyarázat: a mai napon többnapi adagot írtunk, szinte valamennyien.
Megymag, ne csüggedj, ez a hét már csak ilyen, de sajnos azt kell mondjam tekintettel a kinéző vigasságra, hogy hátra van még a feketeleves... :lol:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok Lányok!

Olvaslak Benneteket, csak írni nem tudok, mert 10 napja "letepert"
bennünket ez a fránya influenza! Gábor fiamat és jómagamat.
A kicsi nagyon rosszul tűri, egész nap sír, magas láza van, úgyhogy nagy KÁOSZ az életünk!
Amint egy kicsit összeszedem magam, írok!!!!

Szép hétvégét mindenkinek!!!

A finiselőknek meg gyors szülést!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 

 
 

Sziasztok!

Nem, még nem szülünk, bár én is a vasárnapot szemeltem ki magunknak:)
Nekem a doki azt mondta, terminustól 1 hetet ad, de szerinte nem lesz rá szükség. Hát ne is legyen!!! Most próbálok pörögni, hátha attól...persze holtfáradtan sem lenni jó nekiindulni. Amúgy a zárlatot feloldották, most már ez sem lehet visszatartó erő, szóval nagyon reménykedem.
Hajrá Borgmama, örülök, h Linda jobban van, titeket meg legalább ez nem tart vissza. Micsoda??? Tele a kh-ban az osztály? Én meg azt hallottam a védőnénitől, hogy idén sokkal kevesebb a szülés, meg a kismama is, mint eddig, állítólag vége a demográfiai hullámnak.... Legalább könnyebben jut majd nekik hely az ovikban/sulikban :lol:

Enikő, pohárból próbáltad? Nagyon macerás? Állítólag hamar beletanulnak, most már nem is annyira pici, lehet, h pár nap után menne. Vagy van a Haberman etető, spéci cumi, szabályozható, dolgoznia kell rajta és állítólag nem okoz cumira szokást - tehát cicizhet is mellette (keress rá a neten), asszem elég drága...
Egyébként Szoptanit-ot is lehet házilag barkácsolni, egyik ismerősöm csinálta fecskendőből, meg ilyen infúzióscső szerűségből, igaz, kórházból tudott szerezni hozzávalókat, lehet, h gyógyászati segédeszköz helyeken is van.

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Kislilla, Borgmama! Szorítok nektek a vasárnaphoz!

Poharat próbáltuk, azzal kezdtem, de a két pici kezét mindig a szája elé teszi, ráadásul a fejét is forgatta és mindig ráömlött. Szoptanitot megvettem, de mivel nem cicizik nem működik. Ez a haberman etető lehet jó megoldás lenne. Ezen még elgondolkodom, csak legalább a szoptanitot tudnám eladni! Nem tudtok valakit, aki ilyet keres?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Nahát, te is beálltál a sokat írók sorába! :D Remek!! A hímzés az úgy van, h vesz az ember egy készletet, abban benne van az anyag (már meg volt festve ilyen szépre), a fonalak, a leszámolható mintaív és egy tű is! Ez az egész cucc így együtt maaaaarha drága volt, majd' 7000 forint! Úgyhogy nekem ez az első készletem, és valszeg sokáig nem is fogok venni mégegyet. Eddig vettem külön anyagot, kiszabtam, vannak újságok leszámolható mintákkal, és vettem fonalat. De egy ekkora képnél - még ha az internetről, vagy másoktól sikerülne is megszereznem a leszámolhatót - drágábban jönnél ki ha megvennél mindent külön, mint így. Meg a leszámolható mintákat nem is lehet csak úgy megtalálni, letölteni, úgy őrzik őket, mint gyermekeink a cumijaikat.
Apropó, cumi. Hát igen, én is azoknak a táborába tartozom, akik dög módon rákapatták kisdedüket a cumira (és örültek az eredményeknek, amik tényleg szuperek, szerintem is), aztán meg ég a képünk a buszmegállóban. :D Az viszont tényleg idegesítő, amikor tök ismeretlen akárkik osztják az észt gyereknevelésből. Lehet, h van igazság abban, amit mondanak, de ki kérdezte őket?! Mondjuk én a bólogatós fajta vagyok, mosolygok, meghallgatok aztán mindent úgy csinálok, ahogy én gondolom. Még kismama voltam Mikivel, amikor vki a magzatommal való lelki kapcsolat ápolásáról igyekezett kiokítani. A Raffai Jenő féle miacsudát (sajnos elfeledtem a szakkifejezést, pedig olvastam már róla) magyarázta, h egy ilyen kurzus nélkül nem lehet igazi kapcsolatom a babámmal soha. Tudjátok mennyire idegen az ilyen tőlem, ráadásul nagyon dogmatikus és erőszakos is volt a kismama. Dehát Vikike csak bólogatott, h biztos mennyire jó lehet! :wink:
No, mindegy.
Amúgy mennyi a prevenar? Mert Ágoston nálunk se kaphatja már meg ingyen. Hátha beruházunk rá, így a válság közepén...

Lilla!
Akkor legyen a vasárnap! Két baba is lesz vasárnap, ugye? :wink:

Tünde!
Sajnálom, h ilyen betegek vagytok/voltatok! Ármin is elkapta?! Legalábbis így vettem ki a szavaidból. Szörnyű, amikor az ember maga is beteg, és úgy kell a gyerekeket is ellátnia és ápolnia. Remélem hamarosan mind jobban lesztek! Nemsokára itt a tavasz! Kitartást!

No, megyek, jó sokat írtam. Majd copyzok mielőtt elküldöm!
Ja, Megymag!
Jó bálozást! Biztos jobb lesz, mint amilyennek várod! Tekintetbe véve, h egyáltalán nem vársz tőle semmi jót, még a legvacakabb bál is szuper lesz! :wink:

Na, tényleg sziasztok!
Viki
Vendég
 


Enikő, hirdesd meg a babaszobán meg szólj a védőnődnek, tuti akad majd lelkes jelentkező, ha egy picikét olcsóbbért adod, mint a bolti ár!
Nálunk a védőnői rendelőben is ki lehet tenni ilyeneket a faliújságra, az is hatékony lehet.

Lilla, jó lesz az a vasárnap, akkor már csak holnapig kell várni, én meg nem fogom összekeverni a napokat - elvégre Borgmama is akkor szül... :wink:

Rétes, nem beálltam, hanem visszaálltam :oops: De örülök, hogy nem tűnt fel :D .
Az ilyen hatalmas képet aztán kirakod a falra? Vagy mi lesz vele? Majd körülnézek én is, elképesztően kedvet adó, ahogy hímeztek!
A Prevenar pontos árára már nem emlékszem, de sok volt nagyon. Kullancsot Andris is kapott, most végül bárányhimlőt is meg az agyhártya ellenit, szóval ezek mind kifizethetőnek tűntek. De a Prevenar valahogy durván sok emlékeim szerint.

Hiányol a fiam, majd folyt.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka! Én is útálom a belepofázó okoskodó mamik megjegyzéseit, bár mostanában már ő is érzi tök magától h ciki, úgyhogy nyilvánosan nem dudizik. Engem csak az bosszant, hogy akármilyen fogszabályozós is az a dög cumi és a fogorvos tanácsára mindig csak a kisebbet vettük neki, nem azt a nagyot, ami korosztálya szerint járna, így is kezd szétálló kapafog-gyanús lenni a dolog. Ez az egy, ami izgat benne. Tudjátok milyen sokba kerül manapság a fogszabályozááááááás?

Lilla! Nem a pörgésben, hanem az azutáni testi-lelki nyugiban szeretnek jönni a babák. Persze kell nekik kis mozgatás, noszogatás, stb, de aztán jó lenyugodni, lazítós programot szervezni, az tuti bejön. Ha anyuka épp jól érzi magát, akkor úgy érzik itt az idő.

Köszi Rétes, Zsolka, majd igyekszem magam jól érezni ebben a bálszerűségben, abbbszolút nulla kedvem van hozzá. Egyetlen dolog érdekel benne: vajon milyen lesz a 'vacsi"..úgyhogy utána már jöhetünk is haza. Nem szoktam ilyen lenni, de egy óvodai báltól, ahová egyébként nem fog az én gyerekem járni valszeg és csak azért megyek, mert szomszédkáinknak megígértük...tényleg nem várok semmit. Ennek megfelelően a ruházatomat is a kényelmi szempontok alapján választottam ki (magyarul kényelmesen lehessen benne ülni és enni) és ettől jobb kedvem lett. A tökömnek van kedve feszengeni valami "báli" cuccaban. Úgyhogy ma ilyen negatív másoskodó vagyok...Ha nem kellett volna előre befizetni valszeg itthon maradnék.

Kép

Kép
megymag
 
 


Zsolka! A gyöngygoblent a legapróbb luku vásznon kell varrni, és 4-et öltessz egy akkora kockába ahová egy kersztszemet tudsz varrni, ez az öltés jobbra dől. Én a Hollósi képet festettem, a többit én is készen vettem, mint Viki. Minden volt benne. A leszámolós egyébként szebb lesz kivarrva (részletesebb), mint a festett.
A babaszobán már hírdetem, a védőnői rendelőben megpróbálkozom. Köszi az ötletet.

Megymag! Remélem jó lesz a vacsi, na meg a bál is. Én imádtam bálba járni, most is szivesen mennék, bár a báli ruháim nem igazán jönnének rám!

Cumi! Nálunk egyik gyerek sem cumizik! Levente egyáltalán nem fogadta el, akkorákat köpött, ha a szájába tettem, hogy a földr esett. Pedig voltak próbálkozásaim!
Milán rácuppant volna, de vele így is cumizavarral küzdünk, így nem adhatok neki. Bár az is elég fárasztó volt éjszaka, amikor folyton visza kellett adni a szájába.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Zsolka!
Kedves vagy, hogy hiányoltál! Jöttem volna előbb, de múlt csütörtökön éjjel kitört rajtunk az influenza. Gáborka este 6-tó éjjel 2-ig félóránként hányt, aztán felment a láza 40 fokra. Kúp sem vitte le, legalábbis ami itthon volt. A Nurofent meg egyszerűen nem hajlandó bevenni. Hűtőfürdő, borogatás után lement másfél fokot, ekkor nekem ment fel 39,5-re. Lázcsillapító nem volt itthon, ráadásul apuka is hajnali 3-ig dolgozott. Hát nem kívánom senkinek azt az éjszakát!
Másnap lábra sem tudtam állni a kimerültségtől, de valahogy azért elláttam a 3 gyereket! Persze egyedül!
Gágorka még mindig beteg, minden nap felmegy a láza 38 fölé.
A gyerekorvos szerint visszakapta a vírust, mert először 2 nap után jobban lett. Nem ír fel gyógyszert, már 2x visszavittem, az Oscillo-t szedjük. Elfogyott a türelmem!

A picifiam, Ármin egy tündéri kisbaba, nem hasfájós, eszik és alszik. Sokszor el is gondolkodom, normális dolog-e ennyit aludni!


Rétes!
A mosogatógép nagyon jó dolog!!! Lehet venni olcsón új gépet az Angol Bazár nevű üzletlánc üzleteiben! Nem tudom hol van ilyen BP-en, nézz utána a Net-en!

folyt.köv.

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Bár már régen voltam..,és nem is sokáig :roll: :oops: ,olvasni időnként be szoktam ugrani,csak időm nincs.... :roll: :( :(
De azért hoztam nektek jó hírt :D :D
25-én,hajnali 2.50-kor megszületett a kisfiunk,Tomi 4410gr-mal,58 cm-rel :D :D
A nyakán rajta volt a köldökzsinór,és hát meglehetősen nagy baba..,de nem császároztak meg,2 óra vajúdással született :D ..
Itt egy perces,de már letámadott :D :D :D
Kép
Hát az étvágyával azóta sincs gond....... :roll:

Minden szülés előtt álló maminak szívből drukkolok,
LILLA:hajrá holnap! :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbamami,
de jóóó! Nagy gratula mindkettőtöknek! Ezt nagyszerűen megcsináltátok! És ezek szerint már otthon? :shock: Fantasztikus.
Elszánt kis fickó ez a Tamás, az már a képen is látszik :D És ez a két óra vajúdás... hát, irigykedem.
Nagyon-nagyon köszönjük a hírt, ezért érdemes volt még egyszer visszakapaszkodni a gép elé így félálomban! És bővebb beszámolókat is szívesen olvasgatunk sokgyermekes, flottulszülő anyukáktól - mikor az ő idejük annak megírását engedi...

Lilla és Borgmama: már csak óráitok vannak vasárnapig! Tessék lazítani, rá se gondolni, inkább a régi, romantikus szép időkre, mikor még csak álmodoztatok egy (két) babáról... ahogy Megymag mondta! És szépen nyugodtan pihenni egy nagyot.

Tünde, Te szegény! Minden együttérzésem, gyerekek mellett strázsálva betegnek lenni pokol! Pláne tök egyedül... Hős vagy, hogy kibírtad azt az éjszakát, és még mindig, hogy bírod (nem mintha lenne más választásod, de azért légy tudatában, hogy ez teljesítmény!). Igen, ilyenkor tudatosul, hogy a gyógyszernek lélektani hatása is van: az ember úgy érzi, hogy kapott valamit, hogy van "eszköz" a kezében. Az influenza-vírus ellen ugyan tényleg csak c-vitamint lehet bevetni, kár volna bármi egyebet felírni, de így meg olyan nagyon magárahagyott tud lenni az ember, egyetlen pirula nélkül... :(
És mi ez az angol bazár? Rákerestem, pofátlanul olcsó holmikat árulnak, kicsit gyanús is. Te tesztelted már őket élőben?

Enikő: négyet egy kockába?? Jesszus... az aztán meló, jól emlékeztem. Hát, minden elismerésem!
A régi ruhákat viszont ne is emlegesd :oops: Ma sem tornáztam...

Elteszem magam holnapra és várom Megymag báli tudósítását. Meg a vacsorait. Bár az engem nem hoz lázba, de ha egyszer csak arról akar beszélni :lol: én meghallgatom!

Ja: Andris tegnap óta az új, leesésgátlós ágyában alszik. Tegnap ültem mellette a sötétben, hisz az új ágyikóba én már nem férek mellé kényelmesen, mint régen. Ő viszont elszontyolodott ezen az új módin és imígyen reklamált: "mama, nem maradni ott a.... kerítésen túl!" :D :D :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Barbamami!

Gratulálok a gyönyörűséghez!!!!!!

Háziboszi!
Hát a mi kapcsolatunkból is készülhetne szappanopera.....Nekem is már megkérték a kezemet....Nem részletezem....
Én már kipróbáltam a házasság intézményét, nem működött. Jobb így vadul.....persze a gyerekek miatt később...? Talán ha túlléptük a bűvös hét évet.... ???????

Megymag!
Biztosan jó volt a bálban! Én is úúúgy el mennék!!!!!!

Hát, nem könnyű nagycsaládosnak lenni! Főleg így, hogy apuka szinte soha nincs itthon. Olyan a munkája, hogy sokszor éjjel jön haza, rengeteget dolgozik! Eyg segítségünk van még, anyukám, de örülök, hogy elhozza a kislányomat az oviból, meg elviszi sétálni néha Gáborkát.
Ez a betegség sem véletlenül jött, hiszen legtöbb betegség lelki eredetű. Gábor most, hogy beteg, még jobban ragaszkodik hozzám, egyfolytában bújik, este is csak velem alszik el.
Engem is nagyon megvisel, hogy valamit biztosan nem jól csinálok!

Na mennem kell, megint felsírt Gáborka, megy fel a láza! Annyira aggódom miatta! Mikor gyógyul már meg?!
Jó éjszakám lesz ismét!!!!

Lilla, Borgmama!
Nagyon szorítok Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Zsolka!

Tényleg nagyon olcsó dolgok vannak! Sok mindent megéri venni.
Ha jól tudom Angliából hozzák a sérült csomagolású árut. Na nem akarom őket reklámozni, láttam már pár jó dolgot, pl. szuper babakocsit. Karácsonyra vettem egy állólámpát, ami menethibás volt, így nem cserélték vissza, de egy ezermester barát megragasztotta. Így is megérte az árát (5e.). Nagyon szép darab!

A cumira visszatérve, nekem egyik gyereket sem sikerült rászoktatnom, egyszerűen nem fogadták el, kiköpték. Pedig néha olyan jó lenne egy kis anyapótló....

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Barbamami! Gratulálok a szép nagy kisfiuhoz! Örülök, hogy sikerült természetes úton és ilyen hamar megszülni Tomit! Jól látom, hogy ő a 4-ik gyerek? Minden elismerésem a tietek, hogy négy gyereket tudtok nevelni. Én a kettővel is nehezen boldogulok. Főleg, hogy most éjjel-nappal egyedül vagyok velük.

BTünde! Gáborkának és neked is jobbulást! Nem lehet könnyű neked sem a 3 gyerekkel!

2 év körüli gyerekkel kapcsolatban: nektek is kiabálnak, visitanak? Az enyém rendszeresen okkal és ok nélkül, ha valami nem sikerül, ahogy szeretné őrjöng, ha valamit kérek, hogy csinálja, ne csinálja nem hajlandó.
Folyton odamegy a picihez és megsimizi, amikor alszik, pedig már 1000-szer mondtam, hogy ne tegye,stb.
És az evés - az katasztrófa! 1 évesen gyönyörűen megette az elé tett gyümölcsöket, most semmit nem merek a kezébe adni: az almát beviszi a szobájába és a szőnyegen rálép, vagy úgy eszi, hogy közbe kifacsarja a levét, stb.
Vajn mit rontok, rontottam el?

Zsolka! Ilkát beszoktattad már a gyerekszobába? Hogy sikerült?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Barbamami, nagy-nagy gratula Tomihoz!!!!
amindenit mekkora baba!!!
és gyönyörű, és jaj, itt bőgök mindjárt annyira szép ez a kép :D
ha tudsz írj bővebben a szülésről, kórházról, minden érdekel!!!

Kislilla, ez jóhír :)
öö vagy nem is tudom. én már nem akarok 11-én egyben lenni (igaz már ma se akarnék, a természetes prosztagladint bevetettük most délelőtt Apával... ;) )
a szülésznővel egyeztetett indítási tippeket ki fogom próbálni.
te holnap ctg-zel? nem tudod, a doki ugye szerdán lesz bent a kh-ban?

Enikő, szerintem ez a féltékenység lesz egyértelműen, én nem hiszem hogy elrontottál volna bármit is. a többieknek talán lesznek túlélési tippjeik...

Kép
borgmama
 
 


Tünde, jobbulást Gáborkának!
neked meg kitartás!

Kép
borgmama
 
 


Mamik,akik már szeretnétek szülni....... :roll: :D
Tulajdonképpen nem tudom,hogy ez használt-e..,vagy az ülőfürdő (apucizás nem volt,mert már sehogy sem fért hozzám :roll: :oops: )..,vagy esetleg a hólapátolás... :D , de én a homeopátiás szülésindító löttyöt megcsináltam,délután elkortyolgattam,éjeel szültem..
Mondjuk szedtem a caulophyllum-ot már egy hete reggel-este, ez állítólag méhlazító hatású.
Az indító,ha valaki kipróbálná(ha már felrakta valaki,akkor bocsánat..):
1 adag Caulophyllum D4
10 csepp Cimicifuga D2
1 adag Pulsatilla D30

2 dl vízben feloldani,1 óra alatt lassan elkortyolgatni.
Namármost a D-s változatból nem volt a gyógyszertárban,de én egyébként is C-st szoktam használni,így a C-s változat:

5bogyó Caulophyllum C5
10bogyó Cimicifuga C5
5bogyó Pulsatilla C15

A Caulophyllum "természetes oxitocin",a Cimicifuga fájásgyengeségre hat,a Pulsatilla meg "rendszeresíti" a fájásokat..

Hát..,1.45-kor kezdett folyni a magzatvíz,mindjárt 5 percesekkel,rohantunk be a kórházba. Ctg-ztek,aztán irány a szülőszoba. 20 perce voltam bent,mikor a 4 percesek (mondjuk iszonyatosan erősek voltak..) közepette egyszercsak jött a Tomi.. Szegény szülésznőm mire berohant,már kint volt a feje. (Mondta,hogy szóljak,ha 2-3 percesek lesznek :roll: ). 3 tolófájásra kibújt. A méhlepényt már érdekesebb volt megszülni,mert leálltak a fájások.. Az ügyeletes orvos látott el,mert az enyémnek elindulni se volt ideje :lol: :lol: :lol:


Most csupán annyi a gondom,hogy teljesen végigrepedtem....,így jónéhány öltéssel gazdagodtam...,egyenlőre szívesebben álldogálok :roll: :roll:

Szóval..,minden végidős kismaminak szívből szorítok, gyors,könnyű szülést kívánok,és gyönyörű,egészséges kisbabát!!!
:D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Hát de szuper ilyen jó hírre benézni! Barbamami! gratulálok nektek! A kis zsivány! Biztos éhes lett a pocakban, azért robbant úgy elő...legalábbis a kép alapján biztosan. Hihi, látszik, hogy tudja mit akar, már most! Cukor pofa! édi-bédi, én meg irigy-irigy...na nem az álldogállásodra, hanem a bébizésre. Jól emlékszem, hogy neked az első volt csaszi és az összes többi spontán? Volt most is betapintás?
És szülés előtt álló kismamik íme egy szép példa, hogy klasszul meg lehet szülni egy babát nyakon levő kzs-ral és 4 kg felett is. Na szülészek gyöngyei, ilyen is van áááááááám. Juhhé!

Enikő! Én nem hiszem, hogy bármit rosszul csinálnál (hacsak azt az apró dolgot nem, hogy magadat okolod fölöslegesen- amit nem kéne) a kétéves, nemrég tesóval "gazdagodott" álruhás ördögpalánták egyszerűen ilyenek, pont ahogy leírtad. Az enyém is vót ám ilyen hajjaj, csak nyugi, csigavér és szeretet. Sok humorérzék, rengeteg szeretet, energiaspórolás - ennyi és menni fog.

nekem occsó inoxos mikró kéne, megnézem a linket, amit írtatok.

Borgmama! A természetes prosztaglandinnak kell kis idő amíg hat. Addig is javaslok egy kis sétát, fáramászást stb...aztán lazítani egy kis meleg fürdőt- tuti eredmény. De nem várd az eredményt, inkább olvassgass egy jó könyvet vagy újságot.

Lilla! Gyanús vagy te nekem!

Végül a báli jelentés: megvolt, jó volt, ennyi. Kaja: átlagos, semmi ünnepi, szóval ez nem a puccos bálok egyike volt, de én ennek most kifejezetten örültem. A zene viszont nagyon jó volt, élő, és végre nem voltak hamisak, amit nem bírok elviselni, mindenki ropta, így mi is. Ma izomlázam van a combomban és a fenekemben...hiába elszoktam a magassarkútól, de kegyetlenül.

Kép

Kép
megymag
 
 


Ja, és Tünde! Tényleg egy hős vagy! Nagyon sajnálom a betegségeiteket. Én is azt tapasztaltam, hogy sok köze van a lelki válsághoz. Anno nálunk is így volt. A kétéves megsínyli egy időre, mert azt hiszi, kikerült a pixisből. pedig nem. csak kell nekik idő, mire erre rájönnek!
Remélem hamar kikeveredtek!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Barbamami, GRATULÁLOK!!! Nem semmi ez a Tomi baba!!!

Mi még itthon...
Annak idején nekem is segített a Caulophyllum, most nem vettem, lehet, holnap az lesz...
Amúgy tegnap fájdogált, de aztán elmúlt, ma meg gyanús, színes, bőséges folyásom van... pont mint Bencével pár nappal a szülés előtt. MInden nap együtt alszom délután Bencével (tegnap 3, ma 2 órát!!!) szóval pihi az van...
Borgmama, nekem a doki azt mondta, jövő héten bent lesz minden délelőtt, én kedden mennék hozzá, de remélem előbb találkozunk!
Tündi megadta a számát, rajta keresztül értesítelek Titeket!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Sziasztok!
Barbamami!
Én is gratulálok a kis Tomihoz!!! Nagyon szép képet mutattál nekünk! Remélem minden rendben lesz a továbbiakban is!

Tünde!
Nagyon kemény otthon lenni szinte mindig egyedül a 3 gyerekkel! Ezt tudnod kell! Nekem csak kettő van, de így is alig várom, h a férjem hazaérjen este! Szóval ez akkor is nagy tett tőled, ha mindenki egészséges, pláne, ha még betegek is vagytok! Szerintem, ha van rá lehetőséged (amikor otthon van a férjed, hétvégén esetleg, vagy anyukád besegít) akkor egy rövid időre (szopiszünetben) menj el egyedül vhová. Elég egy rövid séta, vagy újságvásárlás, vagy vmi ilyesmi. Hogy egy kicsit te is kikapcsolj, lazíthass, mert hosszútávon nagyon ki tud égni az ember a folyamatos "műszak" alatt!

Enikő!
Nem gondolom, h vmit elrontottál volna! A féltékenység tűnik valóban a legvalószínűbbnek. Nagyon nehéz ilyenkor, az biztos. Dicstelen kiabálásaim apró gyerekeimmel általában a zajártalom miatt voltak, amit hosszú távon nehéz tolerálni. Legalábbis nekem....
Nekem bevált, h olyankor beszélgettem el Ágostonnal dolgokról, amikor nyugodt volt (pl elalvás előtt, vagy rögtön ébredéskor). Általában jóideig meghozták ezek a beszélgetések (én beszéltem)a kívánt eredményt. Meg az is, ha megmagyaráztam nagyosan, h miért akarom, h ezt vagy azt tegyen, de gondolom ezen már te is túl vagy. :? A dühkitöréseket soha nem toleráltam, már jó régóta a nem szabad kategóriába tartozik nálunk. Most a Mikivel jutottunk el arra a szintre, amikor visít, csapkod, ha vmi nem megy, vagy nem úgy történik, ahogy ő kigondolta (szegény anyja, vagyis én, nem gondolatolvasó...). Egyelőre nem boldogulok a dologgal, be kell valljam... :lol:

Megymag!
Na, akkor tényleg jobb volt a bál, mint vártad! Mikor volt már nekem utoljára izomlázam!? :lol:

Zsolka!
Te EGYÉBKÉNT szoktál tornázni? Annyira kellene nekem is vmit csinálnom, de rettenetesen lusta vagyok! Mondjuk a karjaim izmosak, mert Mik azért már majdnem 11 kg! De amúgy.... :roll: Fogyni nem akarok, nem is tudom, talán 19 évesen voltam utoljára ennyi, de talán vitalitást adna egy kis mozgás. Na, jó. Őszintén szólva nem hiszem, h fogok mozogni. :D De Te csak tornázz szépen! :wink:

Borg és Lilla!
Ti már mindig egy kalap alatt maradtok, amíg meg nem lesznek a babák! :D Szóval vasárnapig már nem sok van, cirka másfél óra. De jó lesz az később is, hátha addigra "felkészültebb" lesz a testetek! Én mindenesetre szurkolok mindkettőtöknek, h szép, sima és gyors szülésetek legyen, akkor amikor eljön az ideje!

Üdv: Viki
Vendég
 


Nem vasárnapig, hanem a vasárnapból van már csak másfél óra kb...
Vendég
 


Jöttem bekukkra, hátha. Lehet, hogy el kéne utaznom??? :roll: Igaz, Zsolka, Betti és még egy páran???

Kép

Kép
megymag
 
 


:D Igen, Megymag, egyértelműen az a felhívás szülésre, ha Te utazol. Másrészt igazság is van a világon, méltányos lenne, ha most sem lennél itt és támogatnál agyba-főbe, hanem szépen elhúznád a csíkot. Egy kis esti mulatozással ez még nincs kipipálva: kilométereket kell produkálni!!! :lol:

Betti! Ez az, már tudom, ki hiányzott! Mi van Veled, öreglány, merre kószálsz?

Igen, Rétes, én szoktam tornázni. Egyébként. Ősz óta próbálok rendszeres maradni, mert akkor akadtam ki végleg, hogy csak hízom a szoptatástól, nem fogyok. És akkorra értem el a 10 kg-os tengerszint feletti kövérséget, ami azért az én testmagasságommal durva. Még ha nem is egeket rengető, de azért itt-ott igenis rengett. És akkor nekiláttam, sikerült is ledarálni magamról néhány kilócskát, azóta meg csak próbálom tartani az ütemet, mert jobban érzem magam így. Egy darabig minden áron el akartam jutni valami terembe, de feladtam: drága és időigényes, meg főleg sokat kell szervezni, mert általában csak 5-10 perccel korábban tudom biztosra, hogy na MOST lesz alkalmas az idő. Úgyhogy begyűjtöttem 1-2 (aztán még 2-3) dvd-t, azóta azokat váltogatom. És még majd kell egy új fürdőruci a kellő pillanatban... és akkor jöhet a nyár! Csak addig vissza nem hízzak a sok vaníliás karikától :roll: Egyébként nekiállni egy fáradt estén nem mindig egyszerű, de mikor már elkezdtem, meg főleg utána nagggyon fincsi! :wink:

Enikő: semmi pánik, ilyen a testvérféltékenység kétéveséknél, ahogy már sokan írták. Pluszba jön hozzá a tökéletlen beszéd miatti frusztráció: még csak elmondani, elmagyarázni sem tudja igazán, hogy mit szeretne. Andrisnak akkoriban voltak rövidebb ideig dühkitörései, mikor már nagyon szeretett volna a saját ötletei alapján csinálni ezt-azt, de nem tudta elmondani. Így egy csomószor nem értettük, hogy mit piszmog-miért nem jön, miért nem csinálja már, amit kérek, stb... és mivel ő sem tudta elmagyarázni, mindkét fél frusztráltan ordított. A megoldást az hozta, hogy rájöttünk, ilyenkor van ráció a viselkedésében, és ő tényleg csak be akarja fejezni, amit elkezdett fejben, vagy meg akarja valósítani a kis tervét (ami kívülről nem látszik tervszerűnek, de mégis...). És ilyenkor mondtuk neki, hogy "jó, ezt még befejezheted, de aztán...." és ez általában működött, és igazolta azt is, hogy a "dacossága" ismer józan határokat, meg mi is bele tudtuk magunkat élni, hogy mennyire rémes, mikor az ember nem fejezhet be valamit. Egyébként az esetek többségében a dühkitöréses hisztikre is ez a megoldásom: egyszerűen vissza kell lépni az előző eseményhez, ami közvetlenül előtte történt (pl. amikor még ült a hintán és dobálta a kavicsokat, közvetlenül mielőtt kivettem....), és ott kell folytatni a párbeszédet, mert a hisztis jelenetben ő már nem képes értelmes megoldást találni és elfogadni. Tehát gyerek vissza a hintába: jó, most dobhatsz még kettőt, de aztán... rendben?????!! És akkor többnyire rendben van.
Az alvásból felébresztés kiborító, egyetértek. Én azzal próbálkozom, hogy nagyon határozottan hangsúlyozom, hogy ha Ilka elaludt, akkor eljön a mi kettőnk ideje, és én jövök vele olvasni vagy játszani vagy akármit csinálni. És ez gyakran elég motiváció a csöndben maradáshoz. De nem mindig.... és akkor jövök én, mint agresszor :evil:

Na hajrá szülő nők, rendületlenül!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Barbamami!
Szívből gratulálok kicsi Tomihoz:) Négy gyerek...minden elismerésem!! :wink:

Zsolka!
Elárulod, mikre szoktál tornázni? Én elkezdtem terembe járni, heti két alkalmat céloztam meg, pilatesre járok. Néha kicsit lassú, de nagyon jól esik. Pénteken elmentem egy brutál tornára, mert arra vágytam, de már tíz perc után kifingtam...szóval kell az a torna, de nagyon, állóképesség, közérzet, erőnlét, no és persze a plusz kilók miatt.

Viki!
Szépek vagytok és látszik a képen a házból is egy kicsi, tök szép lehet. De jó nektek, hogy egy szép saját családi házban laktok.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!

Lilla, borgmama már hétfő van! Naaaaaaaa?
Most azért örülök hogy mi kaptunk egy hét pluszt, és csak 12-én esedékes majd aggódni :)

Viki! Te vagy a prototípus én márc. 12-én születtem :)

Gratulálok Tomihoz Barbamami, és sok-sok boldogságot és kitartást!

És Milán is gyönyörű és óriási!!! Szerintem ne izgulj tovább a kajadolgon, ez a prüntyögő vígan elvan, ahogy nézem a képen... A képek annyira szépek! A gobelin-technikára én is kíváncsi vagyok, ha van időd, röviden felvázolhatnád.

Tündi, mielőbbi jobbulást nektek, marha nehéz lehet most neked. Köcsög influenza!!! Most már igazán eltűnhetne!

Cumidolog: szerintem ha már nem kell a gyerkőcnek, leáll vele, én még nem találkoztam olyan óvodással aki cumizott, vagy pillanatok alatt le nem szokott az oviban addig meg ha ragaszkodik hozzá, hááát...csak belefér. Én annyira nagyon úgy gondoltam, hogy az enyém nem fog cumizni! Aztán ahogy hazarepítettek minket háromnaposan a kórházból és elkezdett élesben nyekeregni este Gergő,egy laza csuklómozdulattal a szájába tömtük a cuclit. Egyfolytában nem akartam, hogy rajtam lógjon, ha nem éhes, a szopómozgás meg nyugtatja is a piciket az okosok szerint, hát hadd szóljon! :D

A homeós bogyók mindenkinek bejöttek szülés előtt? Szedte valamelyikőtök szülés közben is? Gergővel a pocakban és is kipróbáltam a Caulophyllumot, de se nem keményedett a hasam, se tágulni nem tágultam -mondjuk Gergő még a gyomrom helyén volt ugye 3x magára tekerve a köldökzsinórt, nem is segített bele így a dologba. most úgy vagyok vele, hogy még nem vetettem be, nem bízok benne. És mi van, ha nem segít, hanem hátráltat????Jó, tudom, hogy azt mondják ha nem használ biztos nem hat sehogy se, de mi van ha mégis? Hm... Erre még alsok néhányat.

Az apaságit szerdán csináltatjuk meg, remélem most senki nem fut belénk hátulról, se BMW-vel, se mással.
Hangom még mindig nincs, de az arcüregyulladás már alakul, hátha topon leszek mire jön Alíz, nem hiányzik semmi nyavaja a pici köré.
Megvan az ágya, reggel érkezik babakocsi és készen van a kötött takarója is úgyhogy jöhet!!!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


sziasztok!
mi még 2in1.
én cimicifugát és pulsatillát szedek, ezeket beszéltük meg a szülésznővel. bár pont mára már mindkettő elfogyott, és mivel több mint 2 hétig szedtem, azt mondta pár nap kihagyás nem számít, már ne vegyek újat.
szülés közbenre fog adni ő.
Háziboszi te is egyeztess szülésznővel mit szedj mit ne! nem vagyunk egyformák, ezeket nem lehet kaptafára szedni!!!
(azért a Barbabami-féle indítós recipét felírom, de arra is rákérdezek majd).
csütörtökön megyek ctg-re a kórházba, utána megnéz a doki.
szerda este gyömbérkoktél, ha nem hat, csüt reggel bábakoktél a "menü". ezt is megbeszéltem a szülésznőmmel.

Kislilla nagyon gyanús nekem, a dokink hétfőn egész délelőtt nem vette fel a telefont :D
a nyákdugó elhagyósokra irigykedem, nekem volt valami olyasmi mint peteéréskor, de kevés, és NEM színes.

tegnap megkérdezték nem ikreket várok-e. akinek ez mond valamit, pocakkerület 120 cm.
puszi mindenkinek!

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!

Jobban vagyunk hál'isten!!! Vasárnap elvittük Gáborkát az ügyeletre, ahol egyértelműen tüszös mandulagyulladást diagnosztizált a doki.
Tehát vírusból baciba.....A lényeg, hogy 10 nap magas láz után hétfőtől már nem volt láza Gábornak, miután bevette az antibiotikumot!

Borgmama!
Én 130-as derékkal mentem szülni.... Most is rajtam van még sajnos 20 kiló!
Na de hála a lányoknak, én is kedvet kaptam a mozgáshoz és újra elkezdek járni aquafitness-re!!!!

Háziboszi, Kislilla, Borgmama!
Mindent bele!!!!!!!!!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Ritmit, Béres Alexandra az én barátom :D Próbálkoztam mással is, de kudarcos volt: nem tudok olyanra nyomulni, aminek már a stílusa vagy a zenéje is kihoz a sodromból.
A Pilates viszont bomba!!! A teremben én is azt céloztam meg, és már egy-két alkalom után elmúlt a hátfájásom :shock: , nem hittem volna. Csak sajnos lehetetlen időben volt, meg a többi, amit mondtam - szóval le kell mondjak róla. Vettem egy Pilates-dvd-t is, amin egy "híres" néni mutatja a gyakorlatokat híres bácsival (Dallos Ági talán?), de az nem műxik. Jól elmagyarázzák, de utána egyedül kéne csinálni, nincs egy végigvitt "óra", így nekem nem megy. Pedig frankó kis módszer, az látszik, ha jól csinálja az ember, és nekem aztán nem kell az ugrabugra! A BA-tornákat is béta-verzióban csináltam eleinte :wink: - kb. minden gyakorlatsor felétől-kétharmadától anyáztam és szabotáltam, lihegéssel. ("miiii? már csak 16???? na tudod, mikor....") De már egész jó vagyok! Most már csak a legnehezebb gyakorlatsorok végén purcanok ki rosszabb napokon, a könnyebb programokat simán végigcsinálom, extrákkal 8) Azért úszógumi így is van, de hát nem most kell pasizni. Andriskámat nem zavarja... :lol:

Tünde, a tüszős mandula egy úútálatos étel, de legalább lehet tudni, hogy mitől döglik, és ez nagyon jó. Sűrű jobbulást kívánok Gábornak és persze Neked is!
Brrr, aquafitness nem nekem való - vizes és klóros és utálok hajat szárítani és nedves fürdőrucit cipelni. De Te csak csináld, ha ez esik jól, fő, hogy kellemes legyen!

Háziboszi, én még a szülőszobára indultamban bekaptam valami előirányzott adag bogyeszt, utána viszont már nem szedegettem a szülés alatt, így is volt mire figyelni. Én úgy tudom - főleg Megymagtól - , hogy ezek a bogyók nem alkati szerek, vagyis van valami generál-adagolás, de azért Borgmama nálam százszor nagyobb spíler, úgyhogy jobb, ha megkérdezel valaki okosat még. Én magam csudára nem hittem soha a homeopátiában, de szülés előtt mindent meg akartam tenni józan keretek közt a sikerért, ezért ezt is bevetettem. Hogy ettől vagy nem: pikk-pakk tágultam és szültem, úgyhogy nekem bevált. Asszem tán két héttel korábban kezdtem el szedni valamit - de mit is?...-, és most sem csinálnám másként.
Ezek szerint a saját születésnapodra vagy kiírva? Jó kis ajándék lesz!
:D

Borg, a nyákdugesz nekem sem volt színes, és nem is egyszerre jött, hanem részletekben. Tudod: minden dugó más :roll:
De Lilla tényleg gyanús, az tény - épp hogy csak Tündében bízom, hogy jönne már a hírrel, ha lenne valami.

Most pedig piacolás következik. Meg a többi remek tétel a mai listámról :(

Kép

Kép
zsolka
 
 


Hello evribodri!

Borgmama, veled álmodtam! A grapefrutléhez és a narancsléhez kerestünk neked épp szénsavmentes gyömbérlevet, de nem lehetett kapni, csak szörpöt, épp azon vacilláltunk, hogy az jó-e, amikor felébredtem. azt hittem, ez elent valamit, de úgy látszik, nem vagyok az a megálmodós fajta :)
Nem kell külön megkérdezni szülésznőt, mindenkinek ezeket a szereket javasolják, csak azt nem tudom hogy mindenkinek bejöttek-e. Végül úgy döntöttem, nem szedek most semmit, hadd menjen minden a maga útján. ha ott leszek a szülőszobán majd szedegetem, van benne egy kis cukor biztos jól jön majd.
Csak már jönne!!!!! Ma olyan nyűgös vagyok hogy még! És lassan telik ez a nap, legszívesebben végigaludnám az egészet.
Derékbőség 110 :lol: De le van kakkantva. A bikinikorszaknak úgyis lőttek (jó kis köldöksérvem lett Gergő után, meg már majdnem a gyomromig csíkos vagyok)-majd veszek egy fasza kis csípőszorítós fürdőrucit a nyárra.

Csajok! Gimnasztikai labda! Tudjátok az a naaagy felfújhatós! Én azzal tornáztam még terhesen is és nagyon szeretem. És vicces is legalább. Kezdetnek mindenképp nagyon jó, mert úgy terheli a szervezetedet hogy nem veszed észre, kímélő, plusz nagyon jó a gerincnek is. Én azon is ültem a gép előtt amíg odafértem vele :)

Jaja Zsolka, szülinapi meglepi lesz a kiscsaj! Bár nem valószínű, hogy pont aznap érkezik. És azt hiszem jobb is lenne ha nem aznap jönne, később lehet hogy nem örülne neki, ha az nem csak az ő napja lenne, éls ezt meg is érteném.

Menni kell, kaja van.
Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Jó hírt hozok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kislilla ezt üzente:

"8-kor megszületett Zsombi, 3740gr, 55cm, feje 36.
Minden simán és gyorsan ment, már 1 órát szopizott!
Jól vagyunk!


Gratulálok nekik!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Lilla: Gratulálok!!!!! :D :D :D :D
Ezek szerint sikerült "simán" megszülni!! Ügyi vagy!! :D

Meggymag:
Igen,minden sima szülésem után volt betapintás,most is... Csak most az volt a különbség,hogy mivel nemhogy nem ért be a dokim,de rá is telefonáltak,hogy már el se induljon.... :roll: :D ,az ügyeletes doki látott el. És csodák csodája, a betapintás-mumus,ami eddig a legrosszabb volt az egész szülésben..,most nem is volt vészes! Ezek szerint orvsotól függ......... :?

Háziboszi,Borgmama:Hajráááá! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Juhhé, gratula Kislillának Zsombihoz! nagyon örülök az újabb babának, no meg, hogy összejött a természetes, gyors szülés, ahogy szerette volna. Ilyenkor érdemes lenne visszakeresni az adott emberkével kapcsolatban és megnézni, hogy pontosan milyen érzései voltak, miket írt, hogyan állt hozzá a dologhoz. Lillára nem emlékszem, de azt hiszem ő sosem akarta a dolgot görcsösen. És lám, milyen jól sült el.

Borgmama! Úgy túnik, jó kezekben leszel. ugyan az a dokitok ugyebár?

barbamami: aha, most már értem, ez a betapintás akkor sajna mindig marad, mint egy emlékeztetőül... kár.. de ha szükséeg van rá...hát legyen...nem mintha most egy 3at szeretnék... a mai napon legalábbis biztos nem, nagyon gyagyi volt Ábel, baromi erőszakos, akaratos kezd lenni - nem kéne címkéznem, mert ugye...de akkor is az!

Boszi! A 3szor nyakon levő kzs-t a homeopátiás bogyó sem oldja meg. De az egyébként normális természetes szülést nagyban segíti. Kinyílni mindenképp. Pikk-pakk, és ez általános tapasztalat, még a vaskalapos klinka szülésznője is pozitív hatásúnak ismeri el és ajánlja. Sok esetben azért csasziznak ,mert nem nyílik ki valaki, vagy nem illeszkedik be a baba, magyarul nehezen jön át- na ezekre nagyon jó a homeós bogyi. Én ezen semmiképp nem spórolnék, nagyon-nagyon sokat hozzátesz a dologhoz. Én szedtem szülés közben is, egyet-egyet. ha 12 a végső időpontod, akkor még nem késő elkezdeni.
Caulophyllum, Cimicifuga, Arnica montana mindenképp javaslott, a higításokra sajnos már nem emlékszem, asszem zsolkának anno már leírtam egyszer.

Kép

Kép
megymag
 
 


Éljeeeeen! Isten hozta Zsombit, sokáig éltesse Kislillát!
És nagyon köszi Tündinek a remek hírt - végre nem "potyára" kukkantottam ide (már hanyadszor)!! Na nem mintha nem volna élvezet hírek nélkül is, de azért már nagyon vártam.

Borgmama, most már minden erőmmel Rád koncentrálok. :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Boldog születésnapot, Zsombi!!!! Remélem, te és a mamád is nagyon jól érzitek magatokat! Sok sok boldogságot!

(úgy látszik, elvétettem az álmomban a neveket :D )

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Kislilla, Zsombi!
Szeretettel gratulálok én is. Sok boldogságot nektek!!!


Üdv
Dana

Kép
danaaia
 
 


Dana!! De jó, hogy itt vagy!
(Már azt hittem, Borgmama szült... Lassan kezdhetsz melegíteni a hírhozásra! :wink: )
Remélem, minden oké felétek, és magadról is írsz majd pár szót.... Lehetne? :roll:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Lilla!
Gratulálok a kisfiadhoz és a Te teljesítményedhez!!!! Remélem minden rendben megy, az csak jót jelenthet, ha már most ilyen lelkesen szopizik Zsombor! :D

Boszi!
A homeós bogyók hatásáról nem tudok nyilatkozni. Én nem szedtem semmit, anno írtam is itt, h egyáltalán nem hiszek a hatásukban. Ettől függetlenül Mikivel nagyon gyorsan tágultam (pikk-pakk, ugyebár? :D ). Az én elméletem szerint, a második/többedik szülés gyorsabban zajlik. Én vajúdtam Ágostonnal is, csak nem volt olyan állapotban (én sem), h ki lehetett volna várni a végét.
A saját szülésedről nem álmodtál semmit? :D Kitartást a végnapokhoz, mert nagyon nehéz néha a várakozás!

Zsolka, Boszi és Tünde!
Minden elismerésem, h tornáztok! De tényleg! :D Akik szoktak tornázni, vagy sportolni mind azt hangsúlyozzák, h a mozgás pozitív hatással van a kedélyállapotra. Elhiszem, h igazuk van, csak annyira nehezen szánom rá magamat! Vmi szabadtéri kellene nekem, de mindig van vmi jó kifogásom..... Viszont letettem a cigit, úgyhogy most egy fél évre teljesítettem az egészségvédelmemet. Ez is vmi.

Barbamami!
Lehet vmi abban, amit a betapintásról írtál. Nagyon sokan fájdalmasnak élték meg, én meg sem éreztem. Ugyanez van a gátsebbel is, az egyik snőm és a barátnőm szerint lófütty az egész, én meg majd' beledöglöttem a varrásba, a viselésbe és a kiszedésbe is. Úgy látszik nem csak mi nem vagyunk egyformák, hanem a dokik sem.

Borg!
Nem jöttél gratulálni, lehet, h nem is vagy otthon?
:D :wink:

Megymag!
Amúgy szeretnétek harmadikat? Mármint akkor, ha nem ma van?

Csajok!
Láttátok a hírt itt oldalt, h Amerikában lefüleltek a rendőrök egy nőt, aki vezetés közben szoptatta a babáját? Ez azért a komoly dolog! :D Ilyen egy laza amerikai nő, kéremszépen! :D :roll: De lehet, h utazóügynök....

Na, jóccakát mindenkinek!
Üdv: Viki
Vendég
 


Viki! te cigizel/tél? döbb-döbb :lol:
Amúgy a kérdésedre: nemtom, nemtom, nemtom, majd meglássuk, pár hete még nagyon szeretettem volna, főleg mert K kinőtt a babakorból és hiányzott, de mostanra kezdem megszokni és előre nézni.
Nálam - aki elvileg nem az a könnyen tágulós típus, családi örökség is és stb stb -olyan nagyon nagy különbség volt a két szülés között ezen a téren, hogy azt mondta doki és szülésznő is, h ezt nem lehet csak a második szülés tényével magarázni. Direkt rákérdeztem anno és azt mondták, hogy csuda az amikor valaki ilyen "gyenge"fájásokkal így tágul és már ők is kezdenek a megfelelően alkalmazott homeopátiás szerekben komolyan hinni. ők csak azért óvatosak, mert az ő képzésük nem terjedt ki erre, vagyis nem rendelkeznek ehhez szükséges képzéssel, így maguktól nem ajánlják, de bátorítják azokat, akik ennek utánajárnak és megfelelően alkalmazzák.
A másik klinkás szülésznő is gyak ezt mondta, azzal, hogy a homeózásnak van egy szakmai protokollja -magyarul alapból mindenkinek ugyanaz az adagolás stb jár. Ahogy elnéztem protokoll és protokoll között van különbség de mivel vele az intézményváltás miatt megszűnt a kapcsolatom a 38. héten,ezért én anetről szedtem le a már utána következő adagolást egy olyan orvos és budapesti klinika ajánlásával, akik a nevüket adták hozzá. Sajnos már nem emlékszem, csak arra, hogy végül egy többször szült gyógyszerészismerősöm ugyan ezt adta át nekem kinyomtatott formában.Arra kell csak figyelni, hogy a D és C jelölések nem ugyanazok, mert egyik francia, a másik meg német rendszer, de egymásnak tökéletesen megfeleltethetők, mert van közöttük valami arányszám, 10 a valahányadikon (ez elvileg a higítást jelenti), na szóval ez kb. olyan mint a gramm meg a dekagramm. De ezt bármelyik gyógyszertárban elmagyarázzák, ha normálisak.

Kép

Kép
megymag
 
 


Nagy-nagy gratula Kislillának a nem is kicsi Zsomborhoz!!! és a sima és gyors szüléshez!
:D :D :D :D :D :D

feldobott, gondolhatjátok 8) 8) 8)
Tünde, köszi az sms-t!!!!!!! (és jobbulást nektek!)
igen, a dokink ugyanaz!

Háziboszi, de édes vagy :) bírom az ilyen jós-álmokat :)
12-e jó kis dátum :) (nagylányom 15-i).

szóval mi még mindig egyben. ma egész jól bírtam magam, lehet hogy azért, mert délben le tudtam dőlni egy órácskára Linda mellé.
koktél-alapanyagok mind beszerezve, de azért örülnék ha utóbb ki kéne dobni őket :)
homeós szereket még megbeszélem a szülésznőmmel csütörtökön, ha addig nem szülnénk. de remélem a koktélok hatni fognak, ha eljutok a megivásukig :)

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!
Borg!
Akkor csak itt vagy még Te is! Örülök, h ilyen jókedvű vagy! :D

Megymag!
Hát, igen. A bagó életem része volt már nagyon régen, kb 10 éve (természetesen a terhességek és szoptatások alatt nem), de most határoztam, és sokkal könnyebben ment, mint gondoltam! Kicsit büszke vagyok magamra, de nem nagyon, mert ezt már sokkal régebben meg kellett volna tennem.
Homeósokra rengetegen esküsznek, de nekem nem áll rá az agyam. Ez van. :D

Mostmár tényleg megyek aludni!
Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Kislilla!
Szívből gratulálok és kívánok Nektek mindenféle szépet és jót!
Ügyes voltál!

Barbamami!
Én is gratulálok Neked Tomikához! Szép nagy baba! Nem semmi, hogy 4 gyerkőcöd van és 1 csaszi után mind természetes úton született! Ez igen!

Kedves Tornázó Hölgyek!
Kérek szépen én is tanácsokat, lelkesítő erőt, buzdító energiát tessenek küldeni nekem is! A kilóim kúsznak felfeleé....jajj!

Mi Hunorral sajnos fogakkal küszködünk, a napokban igen nehezen tűrte a fogacska áttörését. Nyűglődik-nyihelődik az utóbbi 2-3 napban, és csüng rajtam szegényke.
Ma csodaszép idő volt és kimentünk, babakocsi nélkül. Félve járkálgatott egyedül, inkább fogta a kezünket. Sajnos ma is nagyon rosszul evett, ill. nem evett szinte semmit. Remélem a fogaknak tudható be és nincsen valami felszívódási zavara. Kezdek aggódni!

Barbamami!
Izgulok érted! És nagyon szorítok!

Békés éjt!
borakata
Vendég
 


óóóó bocsi, akartam mondani: Borgmama! :shock:
Vendég
 


Kislilla!
Nagy gratuláció nektek! Nagyon örülök, hogy jól sikerült minden! :D :D :D

Borgmama!
Olvaslak, és drukkolok nektek is. Mindent bele, hajrá! :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Hatalmas gratula Kislillának Zsomborhoz!!! Sok boldogságot az egész családnak!

Borgmama: gondolok rád is, drukkolok nagyon!

Barbamami: gratula a "kislegényhez"!

Velünk minden ok, tegnap voltam terheléses cukron, reméljük minden ok lesz. Két hét múlva megyünk 4D-re, reméljük nem változott semmi a 19.hét óta a lába között :D
Zalánomnak mandulagyulladása van :(

Cigi: mi is dohányoztunk a férjemmel, 2007.jan.4én tettük le, egy biorezonanciás kezelés után.

Kép
Kép
evicuska
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a nagyobb tesóval kapcsolatos hozzászólást. Különösen neked Zsolka! Megint sok hasznos infót kaptam. Nekem eszembe sem jutott, hogy ez féltékenység lehet.

Háziboszi! Köszi Milán nevében is! A szoptatást még nem adtam fel, amennyire lehet igyekszem fejéssel megtartani a maradék tejet. Most vadászok a HABERMAN etetőre, ettől remélem, hogy visszaszokik Milán cicire.
A gobelin-technikát röviden már leírtam Zsolkának, többet erről nem nagyon lehet írni. Egyáltalán nem nehéz, viszont jó szem és türelem kell hozzá. Ha gondolod csinálok esetleg közeli képet róla, ahol látszik a varrás!
Hú de közel van már a szülés neked is! Én is márciusban születtem! :D

Homeós bogyok! Én a 36 héttől szedtem 2x5 caulofillumot, és a kiírt időponttól szülésig a cimicifugát. a 36 héttől ittam a málnalevél teát is. Nekem egyik sem jött be. Semmit nem ért. 3 óra alatt a szűk ujjnyiról bő ujjnyira tágultam.

b.tünde! Örülök, hogy megtalálták a bacit és Gáborka jobban van. Ennél tényleg fontos az antibiotikumos kezelés, mert komoly galibát tud okozni a későbbiekben is, ha nincs elpusztítva!

Zsolka! Mi az a pilates? Én még nem is hallottam róla!
Én 3 évvel ezelőttig napi egy órát kelenetix-eztem és heti min. 2 alkalommal úsztam. De jó is volt. :D Az ugra-bugrát, mit aerobik és társai soha nem szerettem!
Ez a fajta mozgás nagyon hiányzik, de én a nagyobbtól nem tudok tornázni. Ahogy elkezdem ő rögtön rajtam van.

Lilla! Gratulálok! Sok boldogságot és sok tejecskét kívánok!

Evicuska! Zalánnak jobbulást!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Hát Viki, a saját szülésemről csak a terhesség elején álmodtam sokat, akkor még nagyon odavoltam, hogy minden simán menjen, biztos azért. Mondjuk álmomban minden zökkenőmentesen is zajlott :)Most már csak alig várom, hogy jöjjön a kicsi lány. Három napja olyan furán mocorog, kicsit lassabban is, de a babzsákfotelben még mindig olyanokat produkál, hogy az apáját az ájulás kerülgeti :shock:

Nem lettem okosabb homeotéren, valszínű, vkinek bejön vkinek nem. Én az allergiámra is homeót szedek már két éve, és nagyon bejött, meg máskor is próbálkozok hol több, hol kevesebb sikerrel. Gyanítom, Gergővel a bogyóknak köszönhető hogy fél ujjnyira nyitódtam anno, úgyhogy az uccsó héten lehet, hogy elkezdem őket kapkodni...

Borakata! No para a gyerek nem beteg, nem fog éhen sem halni csak most szoktat hozzá a későbbi (sokkal nagyobb )problémákhoz :D Sógornőci fiacskája is nagyon durván nyomja, van hogy napokig csak tápszert iszik, és 17 hónapos a fiú, mégsem fogyott még el és nem is hiánybeteg, szóval tényleg ne izgulj. Vannak ilyen megátalkodott kölkök...
Mozgás: csak elkezdeni rettenetes utána már megy. ja és a kb második heti holtponton kell sok erő és eltökéltség hogy ne hagyja abba az ember :) Saját tapasztalat, én itt véreztem el többször is :oops:

Enikő! A közeli kép jó ötlet, a leírást meg visszakeresem majd.

Megyünk kolompért hámozni, rakott krumpli lesz a vacsi nyamnyamnyamnyamnyammmmmm!

(Én áprilisban lesz öt éve, hogy letettem a bagót, mondjuk kicsit korán is kezdtem, de olyan jó! Kapásból feljött rám öt kiló de aztán le is ment. És azóta nem vagyok annyit beteg. És nem büdös a kezem. Meg a szám. És jobban érzem az ízeket. És spórolok x ezer forintot havonta amit csokira lehet költeni :lol: Szóval mindent bele, leszokók!)

Kép
Kép
háziboszi
 
 


sziasztok!
Borakata, drukk hogy Hunornak minél előbb kibújjon a fogacskája! szerintem is emiatt nincs étvágya.

Enikő: http://www.informed.hu/termeszetgyogyas ... icle=71975
callanetics-re gondolsz amit csináltál?

köszönöm a drukkokat, annyira jó hogy itt vagytok lányok!
csak jól leplezem ám az idegességemet, meg a kétségeimet és mindenféle paráimat.
úgy tűnik legalább a grapefruitot nem fogom kidobni, meg a narancsot (frissen facsarok ezekből) és a gyömbért.
nagyon izgulok!
de igyekszem megnyugtatni magam ám. néha rámtör, hogy ki vagyok én, mit képzelek hogy belenyúlok egy ilyen dologba, mint a szülés elindulása, hát meghülyültem?? (pont én a fű indítás-ellenes!)
aztán végiggondolom, hogy elhatároztam, bízom a szülésznőmben és a dokimban, és követem amiket mondanak, nem mehet másképpen. a szülésznőm meg maga javasolta a koktélozást (a sorrendet és az időpontot is). és megnyugtatott, hogy ha valami miatt mégsincs itt az idő, vagy nekem, vagy a babának, akkor ihatok bármit, nem fogja elindítani a szülést.

Kép
borgmama
 
 


Borgmama! Ne aggódj, az, hogy mára vagy kiírva, csak egy orvosi statisztikai adathalmaz eredménye, nem vész, ha később jön Léna. A koktél pedig biztos fincsi-akár egyben, akár külön iszod meg a leveket. Nyugi!!!!!

Kép
Kép
háziboszi
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: