Új privát üzeneted érkezett!

Csináltam én is pociképet, erre akkora kupi van a férjem asztalán kábelügyileg, hogy nem találok egyet sem, amivel le tudnám tölteni a gépre. Na de majd este felteszem.
Na mire ezt leírtam, a földön találtam egyet :lol:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Hú, de jók a pocifotók! asszem , most már nekem is illene feltenni egyet...

Oké, a P.C. babakocsiról ezennel le is beszéltetek... Még jó, hogy tudtok segíteni. Asszem a brendonban majd végigfogdossuk az összeset, jól kipróbáljuk, aztán majd occsóbban beszerezzük.

Kata :lol: Nekem mind a két kocsi tetszik, de ezek nem nagyobbaknak valók? A szett tényleg tuti, minden részét megveszitek?

Linácska :lol: én is itt irigykedem, hogy hallhatod bármikor a picúrt. Nálunk is a férjem nem akarja nagyon. még lehet, hogy megpróbálom puhítani... :wink:

Az ágyat össze is raktuk, hogy lássuk, minden megvan-e hozzá!! Tök szuper,egész babaszobás lett a kisszoba, pedig még semmi más nincs benne!

Rilla :lol: hétvégén éreztük, én is, a párom is. Tényleg olyan lepkeszárny rebegés érzés volt. Tuti, hogy nem én produkáltam. De csak akkor éreztem, ha a kezem odatettem. Nagyon kis finom mozgás :lol:
Ma mentek uhu-ra??? Gyere a hírekkel

Jimbone :lol: :lol: szuperek a képek!!!!!!! Gyönyörűen látszik minden!!! Cd-t is kaptatok?

Nekünk még egy hét, én is alig bírok már magammal. Nekem mindegy, melyik tábort erősítjük, csak rendben legyen végre minden!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Ja, két dologgal kapcs. is kiwi vagyok a véleményetekre::

-nem tudtok-e falra szerelhetős (fürdőbe való), lehajthatós pelenkázóról??Nagyon kicsi a fürdőnk, és oda is mindenképpen szeretnék egyet. Vagy szerintetek fölösleges???
Hol lehet ilyet kapni, és milyen árban van?

-arra gondoltam/tunk, hogy a kisszobába szopiszék helyett fotelágyat vennénk, amit alkalomadtán esetleg ki lehet nyitni, ottalvás végett. Használ valaki ilyet? kanapéhoz kicsi a szoba, de a sima széknél praktikusabbnak tűnik :roll:

VÉlemények???

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 

 
 

Linácska,ez már poci :) Örülök,hogy így ment az evés Lilinek.Ha minden ebédnél odateszik neki,akkor majd be fog rögződni.És szép fokozatosan lehet kissebíteni az alátéteket!

Zsizsa,neked is van már szép nagy pocid! :)

Mimi,nekem is 78at vették kezdőnek! :) És kb 172cm vagyok.Vettünk vmelyik nap mérleget itthonra,és egy duci nő bábu jelent meg rajta :oops: De most nem számít! :)

Noki,én is feszt álmos vagyok,de ez van!pihengess amennyit csak tudsz!a könyvet meg megkuksizom majd :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Linácska :lol: én meg úgy hallottam, hogy májat egyáltalán nem szabad enni!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Na visszajöttem egy kicsit ..az előbb jött a konténeres a konténert hozni be kellett engednem meg a rotit elzárni a kenelbe...Nem igazán díjjazza az idegeneket 8)
Már elintéztem a közértet meg a postát alig maradt valami kevés pínzem pedig apának a hó végén van a névnapja..és kell valami meglepi :lol:
Ma csirke pöri lesz tésztával vagy nokedlivel meg ubisali estére sütök túró fánkót :P Noel utálja az édességeket :roll: lehet,hogy elcserélték?mert mi mindketten imádjuk :P Se a gofri se a pali,se...semmmi :oops: Csak a gyümölcs ma vettem neki görögdinnyét :lol: ha láttátok volna ,hogy üvöltött örömébe :o Ilyenekkel lehet őt lekenyerezni :shock:

Osztálytali ...úgy várom már :idea: Igaz páran heti kapcsolatban vagyunk azóta is de ez más lesz ha mindenki ott lesz :P

Az álltalános is volt már akkor volt Noli 8 hós szóval 2 éve.
Hát most ebbe az állapotomban nem lesz olyan erezd el a hajamat buli de tuti nem lesz rossz nagyon jó társaság volt :lol:

Jövöhéttől megyek kismama tornára ,ma meg is néztem, anyukám addig bevállalja Nolit :wink:

Köszönöm a bárányhímlős válaszokat remélem nem lesz gond..
Noel be van oltva igy ő is védett.Ma azon gondolkoztam,hogy a kullancs ellenit is beadatom a dokinővel mert kitudja...mi rendeteget megyünk kirándulni meg ide-oda.Föleg erdők meg hegyes részek.Pisztrángózni,Eger meg társai... :P

Hétvégén már kertészkedni fogok :lol: Veszek árvácskákat és más virágokat meg hagymákat és ültetgetek ..alig várom :P
Linácska már alakul azért neked is :lol:

De nem tudom mit voltatok oda,hogy ,,,,,,"nem vagyok nőcis alkat én sem" nagyon csinik vagytok :lol: :lol: :lol:

Megyek szerintem nokedlit kikeverni.
Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Sziasztok! Jó sokat írtatok az elmúlt pár napban :)!

Tegnap meglett az AFP eredményem: nálunk 0,51-2,5 a normál tartomány és nekem 0,6 lett. Szerintem ez az alacsony érték főként annak köszönhető, hogy korán vették le (legutóbbi uh szerint 15+2 voltam aznap). Mindenesetre tűréshatáron belül van, így nem parázom.
Azért várom már a következő uh-t: március 19-én megyek. Bevallom, én is kislányt szeretnék, egyelőre csak így tudok babára gondolni. Jól megtréfál, ha fiú lesz :).

Anett, a táblázatból az életkorom hiányzik még, 30-at írj be, légy szíves.

A Zora névvel kapcsolatban: Szinetár Dóráék kislányát hívják így, ők azért adták ezt a nevet, mert a Zoltánból és a Dóra-ból áll össze :). Bár lehet, hogy ezt már tudtátok/olvastátok :).

Kép
angelita
 
 


Angelita,
ha csak így tudsz a babára gondolni, hogy lány, akkor lehet, hogy az is. Anno nekem Lilinél fel sem merült, hogy más lehetne. Mikor Uh-n mondták, hogy ott a veséje, ott a szíve, ott a...., jé, ott a puncija, akkor mondtam, hogy persze, hogy ott van, mi más lenne ott.
Most is kislányt szeretnék, de nagyon sokszor álmodom kisfiúval.

Madaran,
szerintem azért vannak tévhitek a májjal kapcsolatban. Ok, hogy a szervezetből kiválasztja a méreganyagokat, de azért nem marad a végtelenségig benne, hisz a vizelettel, széklettel ezek távoznak is.

Amúgy a terhesség mit ki nem hoz az emberből... én pl. nem szeretem a túrót, de már egyszer csináltam kőrözöttet, mert azt kívántam, most meg túróscsuszát, és másodjára eszem belőle. Így vagyok a májjal is. Alapvetően nem szerettem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


KISLÁNY!!!!
:D :D :D :D :D

Irdab, csatlakozom hozzád!

Legalábbis a mai uh-n ezt mondta a bácsi, de hozzátette, hogy nem 100%, mert pont a lába között ment a köldökzsinór.

Minden rendben van, láttuk a gerincét, a kezeit-lábait, a szívét, gyomrát, hólyagját, megmérték a fejét, a gyomrát, a lábszárcsontját. Sajna pontos adatokat nem tudok, mert nincs nálam a lelet (apa hazavitte).

Állítólag nagyon kis mozgós volt, nehéz volt "eltalálnia" a bácsinak, mert mindig "elugrott" előle! :)

Sajna érezni még mindig nem érzem, de megnyugodtam, hogy minden rendben, az én bénaságom, hogy nem ismerem fel a picurkám jelzéseit (ha egyáltalán már érezhetően jelez)... :roll:

Egyébként megvan a saját elméletem is, hogy miért kislányt mondott: ha pont a lába között megy a köldökzsinór, akkor az végülis mindent eltakar, de ha fiú lenne, valami csak kilógna... De mivel nem lógott ki, ezért lány. :) Persze én el tudom képzelni, hogy fiú, csak azt is teljesen eltakarta... :) Szóval továbbra is kiváncsi vagyok, vajon mi is lesz belőle?

És a terminust napra pontosan ugyanakkorra hozta ki a rendszer: 2009.07.26. Ez olyan furcsa, hogy a mért adatokból így kikalkulálja. Csak épp a babácskát nem lehet beprogramozni, hogy pontosan ezen a napon érkezzen... De nem is baj, így sokkal izgalmasabb! :D

Kép

Kép
hmbori
 
 


Bori :lol: :lol: :lol:
Kiscsaj :lol: :lol: :lol: szuper hírek!!!. NEm mondta volna a doki, ha kilógott volna valami, úgyhogy sztem tutti kiscsaj!
KÉpet kérüüüünkk!!!!

tök jó, színesedni fog a tábli!!

Angelita :lol: kicsit tényleg korán vették le, és még így is jó az eredményed!

Bim-bam :lol: Mi is tervezzük a kertészkedést. MEtszeni kellene a gyümölcsfákat, hogy jó sok legyen nyárra :P :P , meg a szőlőt is. Bár ahhoz kellene némileg több szakértelem, mert évek óta egyre kevesebb van, mióta megvettük... :roll: Persze, így is bőven elég, mindig osztogatunk is...
Vetni is fogok, csak azért a kapálás az nemtom hogy fog menni. Majd api csinálja, én meg vakarom a pocim...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Rilla!
Azért tuti a csaszi,mert 1éve volt egy elvesztett babánk.Akkor sajnos műtöttek,mert a méhszájon volt a lepény.
Viszont 2gyereket megszültem simán.Így tudom milyen szülni és most jöhet a csaszi.
Szabó Saci.Azt nem tudom,hogy végül kirúgták e vagy nem??Azt tudom,hogy végül elváltak a feleségével,és a felesége még mindig ott melózik a suliban.Sajnálom szegényt.Anno mikor én jártam, ő volt az ig.helyettes,most meg egy egyszerű sokad rangú magyar tanár a suliban.De hát ilyen az élet.Meg kellett volna becsülni azt amit kaptak,és nem kellett volna vissza élni a dolgokkal...

Tündi!Én nem vagyok talán 170cm sem.Bár lehet súrolom,de a lányom magasabb nálam :lol:

Madaran.Én tök feleslegesnek tartom.De ezt neked kell majd eldönteni.Nekem olyan kiságyra tehető pelenkázó lapom volt és ott pelusoztam a Szabit,vagy a mi ágyunkon.
Nem tudom most hogy lesz?De akkor 35nm szoba konyhában laktunk,és a szobában fürdettük a Szabit.A fürdő az pici volt,el sem fért volna ott a kiskád.Szóval nekem így nem is hiányzott a fürdőben a pelusozó.Viszont a lányomnál sem volt.Akkor anyunál laktunk.Füdcsi után a türcsibe bugyoláltam és bevittem a pelenkázóra.Ennyi :wink:

Linácska.Húú mennyit nőtt a te hasad is pár nap alatt...
Máj.
Én spec imádom.Sőt lehet sokan gusztustalannak tartják,de a szomszéd vasárnap 10 tyúkot vágott le.2 pipit átvettünk tőlük.Kérdeztem a vérével mit csinálnak??Azt mondja kifolyatják a földre.Hát mondta,ki ne merje folyatni,mert én imádom.Így kaptam egy nagy adag vért :lol:

mimi12
 
 


Sziasztok!
Gratulálok az Uh-os eredményekhez!
Na és a szép hatalmas növő pocakokhoz!
Szerintetek ha hétfőn töltöm a 16.hetet...szerdán megyek Afp-re,az jó időpont?(jövő héten),mert nem akarom,hogy az miatt,hogy csak éppen betöltöttem...legyen rossz az érték...hátha megúszom az amniot a jó eredmények miatt!?
Én is fotóztam....de Én bugyiban...ciki,majd legközelebb felöltözve,holnap csinálok újat!

Megmutatom a leendő kiságyunkat....Apa készíti!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Na egy kis reklám a szomszédasszonyomnak.

Kettő babakocsit árul.ez az egyik.
Le írta,hogy az egyik kerekét kitörte,de kb 4-5000körül megcsinálják.
http://www.teszvesz.hu/item562300722_gr ... okkal.html
és ez a másik.Ennek is van valami kerékhibája azt hiszem,de azt egy ezermester megoldja valószínű házilag.Ennek azt hiszem,lejár az egyik kereke,és valami rugót vagy mit kell megberhelni rajta.
http://www.teszvesz.hu/item562300183_ab ... sakka.html

mimi12
 
 


Andi!
Ez tök jó kiságy!Énis nézegettem anno a hasonlóakat.De nekünk 180-as az ágyunk és a falhoz van tolva :lol:
SZóval 3gyerekkel is simán elférnénk rajta :lol:
Ja bugyis kép :lol:
Nem tudod letakarni valami szerkesztővel?

mimi12
 
 


Madaran!Szerintem egy-két szekrény pánttal és kihajtható lábbal meg lehet azt oldani...Nekem a fürdőben a mosógép tetején volt ,olyan merev hátlapú pelenkázó lap...a szobai pelenkázón meg csak szivacsos,vagy milyen....
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Noémi!Mi ágyunk 190x200-as és beépített szekrény lett augusztusban csinálva a hálóba...azért nem fér be a nagy kiságy,így Apa akkorát készít,hogy legyen is,meg ne is(kicsike lesz csak)...tudod Nálunk Nati 8évig,Velünk aludt! :wink:
Mindjárt szerkesztek akkor gatyót magamnak! :lol:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Na kész a mű,csináltam rózsaszín szoknyát magamnak! :lol: :lol: :lol:
Kép-de ez múlt hét szerdai,azóta nőtt már...
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Hmbori:gratula a kislányhoz!!! Örülök,hogy minden rendben van képeket kérünk majd.

Pocifotók:szupik!!!

Lina:ki mondt NEKED,hogy pici a hasad??Szerintem minden tök jól látszik.

Rilla:mennek a drukkok mára.

Tök jó,hogy egyre többen tudjátok már a pici nemét.
Nekem ugye csüt-n kiderül, érdekesmert én az elején csak klánynekevben gondolkoztam, aztán a 13. heti uh-n aztmondták fiú.Hát kiváncsi leszek most mit ondanak.

Kandi:szupi akiságy és apa nagyo ügyes ha megcsinálja. Pocid neked is szépen látszik már.

Ma én is beparáztam egy kicsit főleg ahogy közeledik az uh időpontja.Nekem 0,74 lett az afp-+m igazpénteken újból voltam de még nincs eredmény. Olyan jó lenne már érezni a Picurt AKKOR tuti nyugodtabb lennék.

Mimi:rJTAD egyáltalán nem látszik a 80 kiló.
Vendég
 



Kép
noki&potyi
 
 


Higgyétek el,hogy látszik a 80kiló.Na keresek is nemterhes képet,ami nem ilyen jól sikerült...
Ezzel a falra szerelhető pelenkázóval egy bajom van csak.Nekünk a fürdő és a hálók a tetőtérben vannak.A fürdőnek van egyenes fala,viszont 2éve lett csinálva,és én össze nem fúrkálnám a csempét egy kb 6-10hóig használt pelenkázó miatt.Akkor inkább gyúródeszkát teszek a kádra.Vagy a mosógép tetejére teszek valami pelenkázó lapot.

mimi12
 
 


Hmbori,
gratulálok, és irigy-irigy-irigy :lol:

Pelenkázó: szerintem akkor célszerű a füdrőbe, egy ha jól elfér, kettő, ha mondjuk emeletes a ház, és a hálószobák fent vannak. Amúgy felesleges, törölközőben baba mehet bármelyik helységbe öltözni.
És még egy javaslat: nem tudom, hogy a már babás anyukák hogy vannak vele, de nekem az a szivacsos pelenkázólap, aminek nem egyenes a felszíne, hanem ez a nagyon puha fajta, az nagyon nem jött be. Nem állt meg rajta a krém, a popsitörlő, semmi. Van olyan, ami ugyan szivacsos, csak vékonyabb, és egyenes a felülete. Azt hiszem kb. két hét alatt cseréltük le ilyenre az elsőt, és ez már tökéletes.

Sissi,
lehet, hogy elöl tapad a lepényed, azért nem érzed még törpicseket. Nekem Lilivel elöl tapadt, betöltött 19. hét után éreztem, most meg már 16-on, (igaz második) szerintem most nem ott van a lepényem.
Amúgy a hasamra még múlt hétfőn mondták, hogy kicsi. Most pár nap alatt nagyot nőtt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Rég jártam erre...
Megjött az integrált eredményem, 1:5500 :)
Voltam védőnőnél, 2kg-t híztam :( Szerinte ez sok :roll: Mit fog mondani később?
Csütörtökön megyek uh-ra, már alig várom!
Vettem én is szívhang hallgatót, hallottam mindenféle olyat, mint a ctg-n. Akkor azt mondták, hogy a nagyobb hangok a mozgásának a hangjai. Na,rátettem apára is, ott is ugyanazok a zajok voltak. Szerintem bélmozgás :( Szívhang nuku :((((
Nagyon örülök a jó időnek, végre lehet jó kis programokat csinálni :) Akinek már van gyereke, mikor vihetem Milut bábszínházba például? Olyan szívesen mennék vele ilyen programokra!

Pár hozzászólás (már amire emlékszem):
Kata, szerintem is nagyobb babának valók a babakocsik. A Graconak ha jól emlékszem nem is nagyon állítható a lábtartója.

A fürdőbe is fölösleges pelenkázót tenni (szerintem). Kiveszed a gyerkőt a vízből, és ott fogod felöltöztetni pizsibe? Ott is fogsz tartani külön pelenkakészletet/lemosót/krémet/rugit?
Mert tényleg úgy a legegyszerűbb, hogy becsavarod a törölközőbe, és beviszed a szobába és a megszokott helyen felöltözteted. Amíg Milu icipici volt (a kiskádba csak tenyérnyi vizecske is elég volt), addig mi bevittük a kádat a szobába. De csak azért, mert ott melegebb volt, mint a fürdőben.

Kandi, tetszik a kis kiságy :) Tényleg praktikus! A férjed ilyen ügyes, hogy meg tudja csinálni?

Mit is akartam még?
Adri, ismerem a Tél utcát, nagyon szép környék. Nem lehet, hogy csak az idő miatt érezted sötétnek? Úgy értem nyáron sokat dob egy lakáson, hogy besüt az ablakon a nap :)
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Újra itt vagyunk!Nagyjából visszaolvasgattam az eddigi elmaradásomat!!Hát volt mit olvasni!!Jó látni a pocakokat és persze a kis Pocaklakókat!Nagyon aranyosak vagytok!!Mi is aranyosak vagyunk ám!Tennék is fel képet, de nekem ez nem megy valahogy!!Nem is igazán a feltétellel van a gondom, hanem a felbontás megváltoztatásával!!De mihelyst sikerül, máris teszek fel!

Képzeljétek az eddigi két hasi UH-n a kis Pincur mindig valamivel kihívta a figyelmet!!!:)A 12.héten először ásítozott, majd kinyújtotta a nyelvét!Most a 16. héten meg hasra dobta magát a Tündérkém!:)

Én is nézelődöm már a babakocsik terén!!Én valamilyen sportkocsit szeretnék majd venni!Ahogy hallom elég strapabíróak ezek a fajták és eléggé masszívak!!Ti mit gondoltok?!?

Tudjátok min gondolkodom most ezerrel?!?Ezen a SIDS tanfolyamon!!!Sokan kérdezik tőlem, hogy nem e félek e egy kicsit!!!Félni?!?Mitől kellene!?!?Kérdezem én!!!Magától a pelenkázástól, az etetéstől, a szoptatástól, stb. én nem tartok!Egytől viszont igen!!A bölcsőhaláltól!!Gondolkodom a bébiőrzön is, hogy érdemes e?!?Mi van ha beriaszt, és csak tévesen, és én meg beparázom, hogy most Úristen most mi van!De viszont mi van ha még sem riaszt majd be, és gond van!!!ÁÁÁÁÁÁ.....!!!Szóval ez az egy amiben egy kicsit meginogtam!!Ti hogy vagytok ezzel a dologgal?!?

Bener


Kép
bener
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy zavarlak benneteket, de ha valakit esetleg érdekelne teljesen új, gyári, original Fisher-price babakád majdnem féláron, akkor írjatok rám (ez kb 10e forint házhozszállítva).

Csatolok egy képet, bővebb infókat priviben, ha érdekel valakit.

További örömteli és egészséges babavárást, és gratulálok a picikhez.

Kép

Üdv:
Lolababa

www.jatekkastely.hu

Kép
Kép
lolababa
 
 


Bener,
én tuti fogok használni légzésfigyelőt. Nagyon megnyugtató. A mi AngelCare-ünk soha nem riasztott tévesen. A tanfolyamon is azt mondták, hogy ha riaszt, kapcsoljunk villanyt, ne sötétben vaksiskodjunk, nézzük meg lélegzik-e a baba, ha igen, kapcsoljuk le a villanyt és aludjunk tovább, ha nem, na akkor kezdjünk pánikolni.
Amúgy ha gond van, legtöbbször már a légzésfigyelő igencsak visító hangjára összerezzennek a babák, és vesznek levegőt, legtöbbször már csak ez is segít. Ha ez sem, na akkor kell tudni, mit kell csinálni. És ugye olyan fura, de ha egy baba 15 mp-ig nem vesz levegőt, az még normális, és csak utána riaszt.

Csilla,
én nem értem ezt a védőnőt. Mi ugye pont egyidős terhesek vagyunk, én tegnapi mérés szerint 1,5 kilót híztam. Erre azt mondta a védőnő, hogy akkor én semmit, mert az a 1,5 kiló kb a baba és tartozékai, valamint a megnövekedett vérmennyiség. Én kapom hetente a babanet várandós naptárát, abban az volt, hogy 17. héten az átlagos súlygyarapodás 2,5-5 kg.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Csilla,
milyen szívhanghallgatód van? Mert van, ami csak 30. hét körültől jó. A mi AngelSoundsunk nagyon jó, de szinte a szeméremcsontnál kell keresni a hangot, és a boltban azt javasolták, hogy kaja után olyan 3-4 órával, hogy a bélhangok ne zavarjanak be.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jó reggelt!
Sissi!*Már akartam írni,hogy Te akkora energia bomba vagy,hogy mindig mész-mész,program hegyeid vannak.....mikor alszol?

Férjem eredeti szakmája épület asztalos....de a lakásban lévő összes bútort Ő készítette....muszáj,mert tetőtér és nem lehet készen kapni semmit,ami pont jó lenne...

Cscsi!*Nekünk azért nem volt felesleges a pelenkázó a fürdőbe,mert mivel ott meztelen volt jobban be volt fűtve(sok vízben,sokáig fürdettünk mindig),és a hűvösebb lakásba meg már felöltöztetve hoztuk ki....a hálóban(nem aludt soha külön a szobájában,ahol volt másik pakoló) jóval hűvösebb szokott lenni,az alvás miatt!Na a lényeg,most is így lesz....mert nem is lesz saját szobája KCS-nek,míg el nem költözünk majd!Szóval szükség van rá!

Mimi!*Súlytársak vagyunk!Bár lehet Én már le is hagytalak...

Bener!*Olyan sportkocsira gondolsz,amit nem lehet vízszintesig dönteni?Mert azt elvileg nem ajánlják újszülött kortól....de ha le lehet totál dönteni,akkor jó...mert van ilyen is már!?

Tegnapi kérdésemre nem válaszoltatok....Angelita és Sissi példájából indultam ki...

Bim-Bam!* Komoly ?Görögdinnyét vettél?Ölni tudok érte!!!Nyáron csak azon szoktam élni...Noel nem csoda,ha annyira örült Neki...meg tudom érteni!

Linácska!Most már nagyon terhes pocakod van!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Linácska!Komoly?17.hétig lehet 5kg-ot is hízni?-de az fele,mint amit a dokik szeretnek a 40.hétig....nem?Most mi a trendi?Anno Nekem azt mondták 10-12 az ideális!-Natival végig hánytam,napi 4-5x és így híztam 13-at....és a kiskönyvem tele van DIÉTA!!! felirattal!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Jó reggelt!

Csilla,mi már voltunk bábszínházban Lucával,sőt egy mesés musicelre is elvittem ami 3/4 órás volt,és táltott szájjal figyelt,táncizott,tapsizott :D
Hát én eddig 3kg-t híztam,de ugye onnan számolják,ami a kiskönyve benne van,szóval mondhatjuk,hogy semmit.
Lucával 14et híztam,azt mondták az pont határeset,most se legyen több....

Megyek vissza kell néznem előző oldalra :oops:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Kandi,klassz az ágy!Apának is megmutattam,csak én valahogy kicsillem a babucinak a helyet,vagy csak a képen tűnik kicsinek :roll:

Madaran,nekeünk nem volt a fürdőben pelenkázónk,most sem lesz lesz.Sokáig a szobában pancsizott Lucus,aztán meg betekertük a törölközőjébe és bevittük a szobába!:)

Bim-bam,tegnap nálunk is elkezdődött a kertészkedés,apa megmetszette a rózsákat,de agyban már én is gondolkozom,hogyan is legyen a virágos kertünk..

Bori,gratula a kiscsajszihoz! :) Én is írigykedem :oops: :P

Voltam reggel vérvételen,szerencsére gyorsan végeztem.Holnap mehetek is ez eredményért,remélem jó lesz a cukros téma...megettem a zsömlécskét+tejecskét is lecsúsztattam,pedig nem rajongok érte...

Milyen idő van másfele?itt esik és köd :?

Kép
Kép
tundi24
 
 


Jó reggelt csajok!
ma később megyek, gondoltam, benézek.
A pelenkázóval kapcsolatban a férjemnek is uez a véleménye, úgyhogy ismét meggyőztetek. Noki, azért köszi a képet! Igazából az a legnyomósabb érv, hogy 6-10 hónap miatt ne tegyem fel. mErt nekünk annyira kicsi a fürdő, hogy a mosógép is a konyhában van.

Hízás: én 2.5 kg-nál tartok. Kiwi vagyok, mit mond csütörtökön a védőnő. Nem érzem, hogy ez sok lenne. Most már legalább elmúlt a hányingeres korszak, lehet élvezni a kajákat...hmmm :P

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Tünde :lol: ez amin ma voltál a terheléses cukor?
mert nekem azt mondta védőnő, hogy még nem kell rá menni, csak később :roll: na, majd csüt. rákérdezek.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Jó reggelt,

tegnap voltunk uh-n és bár még 16 hetesen nem merte a doki 100 %-ra mondani, de több, mint valószínű, hogy
KISFIÚ :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D
(nem jött be a lányos megérzésem :lol: )

Hmbori
Gratulálok a kislányhoz ! :D :D :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Linácsak, BébéSound-os a hallgatóm, valóban csak a 30. héttől ajánlott :(
A barátnőmtől kapta, aki esküdött rá, hogy a 20. hét körül már hallott valamit. Egyébként gyönyörű az adás, minden van, csak szívdobi nincs :(
Vendég
 


Csilla,
de hol vagyunk mi még a 20. héttől... :lol:
Lili ilyen idősen még nem volt bábszínházban, kb 2 évesen mentünk először. Őszintén szólva annyira azért nem kötötte le, felállt-leült, beszélt..., nekünk ugye itt a Ciróka, van azért ilyen kicsiknek szánt előadás is, tehát mindez benne van a pakliban, a többi sem ült nyugodtan. Viszont emlékszik rá, mert a mai napig is meséli, hogy mi volt. Olyan 3-4-szer voltunk eddig talán. Viszont a cirkusz az sokkal jobban tetszett neki.

Rilla,
hát ki marad, aki erősíti a lányos tábort???? Remélem én :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Hízás.Én kb 2-3kilót híztam,de lehet estére megvan a 4kiló is.Az én védőnőm tök rendi.Nem szól semmit.Mellesleg már miért szólna??Tudja a koromat,tudja az induló méretemet,és az előző terhességek hízását.Én ki vagyok ettől,hogy a végére 13kilót kell hízni??Mi az hogy kell??Annyit hízok amennyit a genetikai adotságom megkövetel és nem annyit ,amennyit egy okos kitalált. :wink:

Babakocsi!
Én nem tudom,honnan szedtétek,hogy a Kata által linkelt babakocsik nagyobbaknak valók??
Az mind kettő újszülött kortól használható!
A Peg Perego meg főként.Az spec egy igen jó strapabíró babakocsi,ami születéstől akár 4éves korig kiváló.A másik kocsihoz meg hordozó is van talán,ha jól rémlik.
Ja és én azt sem értem??És valaki homályosítson fel.Miért kell egy újszülöttnek vízszintesen feküdnie?
Az én pocakbabóm összekuporodva fekszik a hasamban és nem vízszintesen :lol:
No de tényleg Tündi te szaki vagy,biztos tudsz valami szakmai magyarázatot.
Mert én tényleg ezt sosem értettem.Ha a pocakban összekuporodva van,úgy érzi jól magát a gerince azt szokta meg,hogy össze van gyűrve.Akkor miért a vízszintes a jó??
Nekem pl a Szabi is a hordozóban összegyűrve sokkal jobban érezte magát.Sokat is volt benne,míg aprócska volt,és semmi baja nem lett.
És sokszor elgondolkodom,hogy ez nem e néha reklámkampány??

mimi12
 
 


Mimi,
nekem anno valami olyat mondott az ortopédus, hogy azért nem jó a nagyon kicsi babáknál a nem vízszintes, meg később a korai ültetés-álltatás, mert hamarabb kap a gerince olyan irányú terhelést, amire még a gerincet tartó izmok, és maga a gerinc, amire még nincs felkészülve, nem elég fejlett.
A pocakban más, ott a magzatvízben úszkál, nem terhelődik.
Valami ilyesmi, de majd a szakemberek kijavítanak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska, Rilla, még én is reménykedhetek lányban :)

Mimi, ezt Lina tökéletesen írja, a méhedben a magzatvízben úszkált a szárazföldön (:)) meg már nincs ami felfogja a súlyt, minden a gerincére terhelődik.
Vendég
 


Na megpróbálom idemásolni, mit írtak a 17. hétre, ebben van az a súlygyarapodás, amit írtam. Remélem sikerül.


Várandósság hétről-hétre
Második trimeszter: 17. hét - 15 hetes terhesség

Méhed egyre nő, hogy elegendő helyet biztosítson gyermeked fejlődéséhez, most már az ágyékod és köldököd közötti hely felét elfoglalja. Megnövekedett vérnyomásod miatt sajnos tested váladékai is nagyobb mértékben választódnak ki. Így előfordulhat, hogy nemcsak bedugul, de folyik is az orrod, vagy vérzik, többet izzadsz, esetleg bőségesebb hüvelyváladékkal találod szemben magad, de ezek mind ártalmatlan tünetek, nincs ok aggodalomra. A szülés után ezek a tünetek maguktól megszűnnek majd.
Ahogy gyermeked erőteljes méretbeli változásokon megy keresztül (egyre nagyobb és egyre nagyobb zsírtartalékokkal rendelkezik), te is bizonyos méretbeli változásokat tapasztalhatsz magadon. Eleddig az átlagos gyarapodás 2,5-5 kiló a babavárás során. De ha egy kicsit kevesebb, az se gond. Ha ez a második vagy sokadik terhességed, akkor ez a gyarapodás jócskán eltérhet a legelsőtől.


Ezekkel a tünetekkel találkozhatsz:

Mellek: érzékenység, telítettségérzet, színváltozás a bimbóudvaron
Gyakori vizelési inger
Székrekedés
Gyomorégés
Alkalmanként fejfájás
Striák (a kakaóvaj vagy egy speciális krém segíthet a fékentartásukban)
Viszketés




Gyermeked ezen a héten főleg a hízással lesz elfoglalva. Bőre alatt lassan elkezdődik a zsír felhalmozása, ami különösen fontos a hőszigetelés és az anyagcsere szempontjából. Születésekor gyermeked súlyának 2-6% lesz tiszta zsír. Ennek segítségével tudja majd megtartani testhőmérsékletét a méheden kívül is. Jelenleg azonban még csak kb. 13-14 centi hosszú és 140-145 gramm. Viszont most már súlyban lenyomja a placentát! Ha most megröntgeneznék a hasadat, tisztán láthatók lennének gyermeked csontjai. Mozdulatai egyre erőteljesebbek és gyakoribbak. A reflexmozgásokat felváltják az akaratlagos mozdulatok, mint az ujjszopás, nyelés. A méhen kívüli váratlan zajokra gyermeked most már ijedtséggel reagál!

Alig egy év és már egy 29 hetes bébid tölti ki majd a napjaidat! 24 órában, nonstop!

Amúgy annyira egyéni, hogy ki mennyit hízik, és jórészt közünk nincs hozzá. Leszámítva az extrém zabálásokat, ami nem hiszem, hogy itt bármelyikőnknél is közrejátszik, azt pl, hogy mennyi vizet tart vissza a szervezet nem igazán tudjuk befolyásolni. Aki 20-30 kilókat hízik, annak jó része úgyis víz, és lemegy szülés után.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Lina!
Persze értem ezt a gerinc dolgot.Csak szerintem vannak olyanok,amiket kicsit eltúloznak.
És tuti kis anyagi ok is van benne.
Pl a babakocsi.
Nekünk van egy Peg Perego P3-as babakocsi.Mi ezt használtan vettük 2éve 100eu-ért.Azért ez sem teljesen vízszintesig dönthető de majdnem.Vagyis pont annyira,hogy nem lesz semmi baja a gyereknek.Mellesleg meg lehet fordítani az esővédőjét és akkor szemben van a baba.No ez az amit,úgy általában elfelejtenek közölni velünk mikor vesszük a kocsit.
Ezt pl újonnan kb 60-70.ezerért veheted meg.Aztán rád tukmálják a hordozót,ami azért annyibol jó,hogy van talpa,és csak katt az autóba,de amúgy meg nekem egy ocsó kölcsön hordizó is pont passzolt a babakocsiba,és az autóba be tudtam kötni,nem szakadt le a kezem attol,hogy bekössem a kocsiba.No aztán ha már lúd,és itt jön az,hogy vízszintesen kell feküdnie a gyereknek,rád tukmálják a mózeskosarat is,ami szerintem hót felesleges.Na és így lesz kb 150-180ezet ft egy babakocsi.Na ugyi,nem mindegy,hogy kb 70 ezer vagy 170(de lehet csak 150)ezer ft ot hagysz ott az üzletben?? :lol:

Baba fejlődése.AZért milyen nagy csoda.Ha bele gondolunk,17 hét alatt nőtt fejlődött és kb 150dkg,és a 17hét múlva,meg kb 2kiló lesz :lol:
AZért nem semmi mértékű fejlődés hízás ugyan annyi idő alatt.

Amúgy én érzem ám a méhemen is,hogy most kb 1hét alatt jócskán nőtt.

mimi12
 
 


Ezt találtam,bemásolom:
Az első pár hónapban az újszülöttnek fekvő azaz mózes babakocsira van szüksége. A baba nem ültethető, a vízszintestől való eltérés nem jó a gerincének.
Az igazság tehát, hogy egy újszülött baba gerincének kemény és stabil egyenes felületre van szükség, ezt legjobban a mózes kosaras azaz a fekvő kocsis babakocsi tudja biztosítani.

A baba amíg nagyon pici 1-6 hónapos - igenis feküdjön vízszintesen a babakocsiban és kész. Nem pedig félig görnyedten és megrogyva egy hordozóban legyen “beskatujázva”, amit “ praktikusan” rápattintottunk a 4 funkciós babakocsi vázára!!! A bébi hordozóval szerelt többfunkciós babakocsi 4 funkciós babakocsi, ahol az autós hordozót lehet a babakocsi tetején rögzíteni. igen ez roppant kényelmes a szülőnek, DE itt fontos kiemelni azt, hogy az újszülött számára ezek kiképzése még a legmodernebb és legdrágább modellek sem mondhatók igazán előnyösnek a kicsink számára, mert a gerince nem vízszintesen van támasztva a hordozóban.
Főként ha a pici szeret hason is pihenni, akkor is a vízszintes felület az egyedüli lehetséges a babánknak. A hason fekvés megjegyzem nagyon jót tesz a baba a csípőízületi fejlődésének, hiszen hason fekve képes a combcsont (jobb és baloldali) jól beilleszkedni, benyomódni a csípővápákba, ezért fejlődése szempontjából ajánlott a hason altatás napközben.

stb.stb.
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Noémi!
-és a hosszuk fejlődése?
Örültem a 3-4mm-nek,és mire megszületik130-140 szorosára nő....vagy kb. most nem tudok számolni....
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Poci: tényleg nem kicsi, már amikor a 12 hetes uh-ra mentem, átadták a helyet a metrón. :P És nagyon szép pocikat látok itt az enyémen kívül is, a kicsik és a nagyok is jól látszanak már, és előbb-utóbb mindenkié nagy lesz, sőőőőőt! :lol: Itt egy kép a 35 hetes másodikomról (csak ijesztgetésképpen, hehe):
Kép

Mimi,
nálunk is kb. egy hétig aludt a lányom kiságyban, én meg a kiságyra tapadva. Amikor elfáradt az egyik oldalam, és meg kellett fordulni, akkor hosszában fordultam meg, hogy továbbra is őt lássam, ne kelljen hátat fordítani. Aztán rájöttem, hogy hülye vagyok, és onnantól ruhatároló lett a kiságy. :lol:
Mi matracokon alszunk a földön, onnan ha legurul is bárki, nem üti meg magát. Esetleg egy ilyesmi megoldás falvédővel, vagy valami körbe fakerettel nem lenne jó Szabinak?
Van ám olyan orvos, aki császár után enged természetes úton szülni (van is egy ilyen topik itt a babaneten), csak jól oda kell figyelni a hegvastagságra a terhesség során, és eldönteni, hogy mehet-e a dolog. Vagy már belenyugodtál?

Noki,
a görcsökre egy-egy korty alkohol is jó, ellazítja a méhizomzatot (nekem orvos tanácsolta). Meg kerülni kell bizonyos fűszereket, amik görcsöket okoznak, ilyen az oregano, bazsalikom, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom. (Ingeborg Stadelman: A bába válaszol című könyvéből.) Van méhlazító teakeverék is: macskagyökér, komló, orbáncfű, majoránna, méhfű és kakukkfű egyenlő arányú keveréke, egy nap két kicsi (1,25 decis) csészével kell inni, egy csészébe egy teáskanál teakeverék. (Szintén a fentebbi könyv alapján.)
Iboly oldala tényleg nagyon jó, régebben itt a babaneten is adott szoptatási tanácsokat. :)

Tényleg, lányok, érdemes majd a szoptatásra is felkészülni jó előre, van egy jó kis könyv arra is: Márta Guóth-Gumberger, Elizabeth Hormann: Szoptatás. A Kismama adta ki, és ami nagyon fontos: jó és naprakész infok vannak benne (a védőnők tudása sajnos nem feltétlenül elég, és gyakran elavult, rossz tanácsokat adnak, tisztelet az egyre több kivételnek :) ).

Pelenkázó: nekünk már az sincsen, nem fér el, én a kanapét és a padlót :lol: használom e célra (arról nem is beszélve, hogy mindkét fiam fél éves korától lehetetlen volt őket magasan pelenkázni, egy pillanat alatt lefordultak bárhonnan). Mi az elején hősugárzót (ilyen kis meleglevegőfújó ventillátorszerűt) használtunk, hogy ne fázzon a baba.

Bimbam Csilla,
ne higgyél a bárányhimlő oltásban, az én lányom is be volt oltva (a fiúkat már nem oltattam), és ő kapta el az oviban, és adta tovább a fiúknak...
Kertészkedésért irigy vagyok, én is úúúúgy ültetnék, de valahogy nem megy jól a hajolgatás, a férjem meg utálja csinálni, így nálunk idén nem lesznek nagy dolgok. De majd jövőre!

Kandi,
ez nagyon szép kiságy! :) Apa ügyes! :D

Cscsi Csilla,
hm, védőnőd eléggé érdekes... :roll: Izé, ő biztosan 165 centi, és 45 kiló, nem igaz? Amúgy a fentebb ajánlott bábás könyvben nagyon jól le van írva, hogy miért átlagos a 12-14 kilós gyarapodás a terhesség végére. Az első két terhességi harmadban heti kb. 300g-ot ír, mint várható gyarapodás (persze ettől el lehet térni). Nekem pont az volt a dokinál, hogy azt furcsállták, hogy semmit sem híztam a legutóbbi, több mint egy hónapos mérés óta. :) És Mimi és Linácska nagyon jól leírta, teljesen egyénfüggő, hogy ki mennyit hízik, miért kéne mindenkinek ugyanannyit, nem vagyunk egyformák (vicces is lenne)! És majd a babáink sem lesznek azok, és majd az ő hízásukkal is itt fognak paráztatni a védőnők (már amelyik, a miénk szerencsére nem), fel kell készülni, úgy látom, sanszos, hogy a tiéd ilyen lesz...

Bener,
nyelvnyújtás és ásítás jó! :D
A SIDS tanfolyam biztosan nem haszontalan, később is jól jöhet! Aztán meg majd eldöntöd, hogy hogyan legyen (nekünk nicsen légzésfigyelőnk, mi együtt alszunk, erre írtam az alvásos könyvet a múltkor).

Mimivel én egyetértek a vízszintes fekvésben. Szerintem más kategória a kicsit görbült fekvés vízszintesen (nem megdöntve, mintha ülne, ez fontos), mint a későbbi ültetés/álltatás (az tényleg káros), mert hiszen itt is meg van támasztva az egész gerinc, csak éppen nincsen kiegyenesítve (ami szerintem még jó is, ugyanis ha jól tudom (nem biztos), a kettős görbület a gerincben csak a járással alakul ki véglegesen). Nekünk olyan hordozónk van, ami eléggé ülős (Römer), ezért azt mindig alátámasztottam valamivel a lábrésznél, amikor abban volt a gyerek, még az autóban is ki volt támasztva, hogy vízszintesebben feküdjön benne (így a lába kicsit égnek állt, de hát valamit valamiért...). A babák szeretik a függőágyat is, márpedig az egyáltalán nem egyenes, láttam olyan borzasztóan édes külföldi képet, ahol a koraszülötteket az inkubátorban kicsi függőágyakba tették, így ráadásul mozgatták is magukat, ami külön előny. :) És a kendőben is görbült háttal vannak, de a kendő is minden oldalról megtámasztja őket, ezért jó (és ezért nem szabad kengurut használni fiatal babáknál, mert az nem támasztja a gerincet, kendőt viszont igen, meg persze a lábtartás miatt).

Na, azt hiszem, egy hétre valót írtam most, nem tudom, mikor jövök legközelebb, ilyen hosszan pláne. :roll:

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok,

ma voltam táppénz felülvizsgálaton, elég nevetséges volt, de túl vagyok raja.
Tegnap meg a melóhelyemre vittem be a táppénzes papíromat, ahol a bérszámfejtővel sikerült kicsit összekapnok :twisted:
Van közötettek valaki, akitől bérszámfejtéssel foglalkozik, és akitől kérdezhetnék privibe?
Na a lényeg tegnap estére megint keményedett a pocim :cry:

Rakok fel hétfőn készült képeket a babáról, illetve kedden reggel készült pocakfotót. Kép Zora baba

Kép pocakkép 19 hetes

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Madaran,ez nem a terheléses cukor volt.Az majd a 24.héten lesz.Szolnokon ezt nekem pl nem is nézték,de itt meg igen.
Most azt nézik meg,hogy 40g szénhidrát elfogyasztása után egy órával mennyi lesz a cukor,de gondolom ha magas akkor itt is a diéta javasolt.

De Linácska talán jobban tudja..:)

Rilla,gratula a kis kukishoz! :)

Mimi,azért nem javasolják a korai ültetést,meg órák hosszig levést pl a hordozóban,mert még gyenge a gerincük.És ugye az köztudott,hogy pl a vízben nincs terhelve.Ezért is ajánlják az úszást azoknak akinek gerincferdülésük van pl.
Persze ha a baba magától akar felülni az más.Mint pl az én kisasszonyom...Fél évesen önállóan megült.De ő szinte mindig üléni akart már előtte is,és inkább a hordozóba tettem,mert ott mégiscsak ült,és nem saját magának kellett tartania magát.
Remélem érthetően írtam le.. :roll:

Kandi,hason altatás...Luca utálta,persze naponta 5percet úgy volt,de ordított,de hogy erősödjön kell a hason fekvés,de nem minden gyerek szereti.

Kép
Kép
tundi24
 
 


Na, akkor még annyit a vízszinteshez, hogy pl. Afrikában, Ázsiában és Közép-, illetve Dél-Amerikában ugye nincsen babakocsi (a nagyvárosokon kívül), egész nap hordozzák a gyerekeket a hátukon, kifejezetten görnyedt pózban, és mégis milyen egyenes tartásuk van!

A hason fekvésről: az enyémek utálták fél éves korukig, amíg meg nem tanultak maguktól hasra fordulni. Manapság ráadásul azt mondják, hogy a bölcsőhalál miatt inkább a hátukra vagy az oldalukra fektessük a gyerekeket. Én is gyakorlatoztattam persze őket, de kb. napi 2xfél perc volt, amit bírtak...

Olyan "jó", hogy ennyiféle info van... :roll: De végül mindenki úgyis úgy csinálja, ahogy szerinte a legjobb. :wink: Még az a jó, hogy minden gondolkodásmóhoz megvan az azt alátámasztó szakirodalom, így mindenki úgy gondolhatja, hogy ő jól csinálja. :lol:

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Szerintem a 2 kiló körüli hizás tök jó :lol: nem értem a védőnőt aki mondta,hogy sok.Én is k.b ennyit híztam én eggyálltalán nem tartom soknak de a 3 se tartanám de lehet a 4 -se.
Most ez durva de igy van .Nolival előszőr híztam és a 7 hó környékén nem (pedig úgye akkor kellet volna) de a nagy kánikulába nem mennt annnyira az étel ..ez van..Lehet,hogy most is igy lesz.

Gratula a kisfiúhoz. :P :P :P
Kandi72:nállunk szerintem a legtöbb pénzt ezek viszik el de még mindig jobb mintha édességeket zabálna 2 pofira :roll: Mondjuk néha örülnék ha egy csokit megenne :o
Úgye most az árfolyamok miatt elég drágák a gyümik .a kigyóubi 800-900 kilója mandarin500 szóval iszónyú .Noli egy nap biztos megeszik minimum fél kilót de az a legalja és még mellé megy a paprika ,ubi,saláta.Imádja a kapri bogyót.olivát..

Most hallottam,hogy eső lesz a hétvégén :twisted: Lehet,hogy lőttek a kertészkedésnek.Pedig apa a hétvégén állítja össze a mászótornyot.Én most ültetek málna.ribili.és egres bolkrokat is.
A metszést apa csinálja a gyümifáknál, de szölö nincs pedig
imádjuk de ahozz több tapasztalat kénne mint ami nekünk van.

Nem olvastam vissza majd még visszaolvasok.
Ja én Peg perego és Graco párti vagyok szerintem jó strapás kocsik :P
Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Zsizsa!
Nem semmi pocak méretekkel bírsz!Nekem 38.hétre fele ekkora se volt....szerintem...

Tündi!*Nálunk is nagyon ramaty idő van...esik...szürkeség van!Utálom!
Az ágy elvileg 120cm hosszú lesz csak...de Apa akkorára csinálja majd,ami befér !Szélessége is majd adott lesz....de úgyis köztünk lesz...de ha a bal oldali cici következik...akkor jól jön,toldásképpen...

Fiam ma vizsgázik délután narancssárga övre....szorítsatok majd!-elég nehéz a vizsgája...

Szép napot...megyek vásárolni és még főzni se főztem és Nati mindjárt itthon lesz éhesen!
Lusta vagyok....és aludhatnékom van....
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Ez a fekvő-ülő babakocsi téma beindította a fantáziámat: :!: mi a véleményetek arról a kiságyról, ami igazából egy felfüggesztett bölcső :?: Ahogy zsizsa is írta, külföldön a kórházakban is ilyenek vannak. Merthogy tényleg saját magát tudja benne ringatni a baba és nem él meg olyan hirtelen változást, hogy a méhben való lebegés után egyből egy kőkemény szilárd ágy kerül alá. Jól hangzik, de tény, hogy azt sokkal hamarabb kinövik, mint a hagyományos, pláne a kombi kiságyakat...

Zsizsa, ez a kép tényleg elég sokkoló! :shock: :) De aranyos is, én nem ijedtem meg! :)

Amúgy hízásban én 4 kilónál tartok. Remélem, nem indulok be sokkal jobban... :?

Kép

Kép
hmbori
 
 


Zsizsa,milyen szépen lent volt a hasikád :) Nekem nem ment le..ilyen volt a szülőszobán :)
Kép

Irdab,ha gondolod én megkérdezhetem keresztanyámat,ő könyvelő.Szép nagy már Zora baba :) A pocid is gömbölyödik ám szépen :)

Kép
Kép
tundi24
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?