Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

olvasgatok vissza én is.

Böbi,
remélem hamarosan jobban lesz a bátyád! Kitartás! megértem, hogy kiborultál...

Pumukli,
nagyon szép helyen voltatok.

Ancsi, Petrus,
nyugi, bizti minden rendben a kicsikkel!

Anita,
Gréti nagyon kis ügyes :)

Annus,
sikerült kérni időpontot 4D-re? Átírnád, hogy 12-én megyek uh-ra a dokihoz? 10-én meg reumatológushoz (ajánlás szüléslevezetéssel kapcsolatban).

Megyünk ma a hitelügyintézőnkhöz 6-ra, kitalálni vmit, mert ez a 60ezer ft-os törlesztő részlet emelkedés egyre fájdalmasabb...remélem sikerrel járunk.

szép napot mindenkinek

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok!

Na, megjöttem UHról.
Egész éjjel alig aludtam...babókám nem hagyott...Annus te írtad, hogy múltkor kidugta a tappancsát....na, én éjjel ébredtem arra, hogy a bal oldalamból 'kilóg valami'-olyan érzés volt, mintha ki akarna szakadni a hasfalam-, egy térdre, vagy egy sarokra tippelek...nagyon komoly látvány volt....az érzés meg brutál....veri szét a manókám a házát.... :)

Na, a lényeg: végre KÖZEPES mennyiségű a magzatvíz!!!!Juhú!!!!!! (btw, most meg úúúúúúúúúúúgy vizesedik a lábam, hogy még a zokni is mintát üt a bokámba.......).
Már a belső méhszájnál van a babókám fejecskéje, de szerencsére még totál zárt vagyok és nem rövidült meg a méhnyak sem.
BPD: 83mm
AC: 264mm
HC: 296mm

A súlya pedig 1910g! :))))))) Azt mondták, hogy nem lesz nagy baba vsz., de nagyon kis arányos. :)

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚúúúúúgy megnyugodtam.
Kövi vizsgálat márc.10.

Többen írtátok a 4Dt, én is rákérdeztem, vsz. bejelentkezem még 1re... :roll: .....de nekem azt mondták, hogy j. hét legkésőbb, aztán már nem lehet olyan jó képeket csinálni.

Anita!
Csini vagy, szép a pocid! :) És marha jó a tunikád!!!!! Honnan???????Ti mikor mentek végül 4Dre?

Reny!
Igen, az a barna krém az! Örülök, hogy neked is bejön. Én amióta rábukkantam, csak ezt veszem...sokkal jobb, mint bármelyik másik....pedig én vagy 15 fajtát tuti kipróbáltam.

Pumukli!
Jó, hogy jöttél! Nagyon szépek a képek, tök cuki Maja beöltöztetve, mint egy kis eszkimó! :)

Farkas!
Hogy viseled, hogy láttad a bátyádat? Könnyebb picit, vagy rontott a helyzeten?

Eszter, Panndi!
Kitartás! Én is sokat keményedek mostanság...szóval kénytelen vagyok elég sokat pihizni.....remélm azért javul a helyzet. Hogy bírjátok? Étvágy?

Na, most rohanok...na jó, inkább totyogok....muszáj elintéznem pár csekket, bevásárlást stb.....remélem a pocim nem 'durran be'....

Kép
mozza
 
 


Táblit frissítem!!!

Én 9.ére kértem időpontot 4Dre!Alig várom!!!

Mozza!
Szép súlya van már a babának!Úgy látom h a mi picurjaink nagyon izgágák :lol: Kíváncsi vagyok nekem mekkorára mérik!!!

annus11
 
 

 
 

Én is szoktam arra ébredni, hogy kidugdossa vmilyét Álmos :)
Na, nehogy bejelentkezzek most már én is 4D-re :)

Személy szerint elég nehezen viselem ezt a fekvés dolgot, elgémberedek hamar, és idegesít, hogy nem tudok sok mindent megcsinálni otthon.

Nekem már megrövidült a méhnyakam. Kiváncsi vagyok a méreteire már én is.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó, remélem kitalálnak valamit. Talán hosszabbítható a futamidő.

Mozza, nekem Gyöngynél a homeopátiás natruim chloratum totálisan bevált vizesedésre! Eddig akárkinek ajánlottam hatott, próbáld ki! Köszönöm kérdésed, jobb a lelkemnek, sokkal, de sokkal.

Annus, szerintem képileg a Kleopátra a legjobb! Eddig ott láttam a legszebb képeket! Bár sok függ a magzatvíz mennyiségtől és a köldökzsinór helyzetétől, de akkor is!
Vendég
 


Petrus! Semmi para! Mint írtam, én is eléggé meglepődtem. De mit vársz egy olyan elavult géptől, amit már máshol régen kidobtak volna! Ennyit a nagy kórházösszevonásokról.. "Egy hiperszuper központosított, a legmodernebb technikával felszerelt" kórházról beszéltek anno, mikor a MÁV kórházat szisztematikusan tönkrevágták. ..És most mi van? Egy nagy rakás sz.. + káosz!!
Bocs, de totál felháborító!!!
Ráadásul a vasutasok nagy része -a Férjem is- minden hónapban a fizetése x %-át befizeti, kvázi fenntartotta/-tartja a mai napig ezt a kórházat!
Hiába maradtak ott a megszállott egészségügyisek, 13 éves UH készülékkel csodát ne várj!
Szerintem is menj el egy profihoz. Megnyugszol Te is...
és NE IDEGESKEDJ!!!

Kép
szkitty
 
 


Drága Lányok és kismama-társak,

Böbi kérdezett rá az iwiw-en nagyon aranyosan, hogy mi van velem és hát röviden benéztem hozzátok :)

Visszaolvastam néhány oldal hozzászólást, látom még mindig nagyon aktívak vagytok és jó volt újra olvasni az ismerős neveket, látni a képeket is.

Röviden magunkról: nagyon szépen kerekedünk és növögetünk, csatolok egy képet magamról és a kis manónkról is. Az orvos elégedett, mi is :) bár az éjszakai alvások nálam is eléggé változóak, néha sikerül jót aludni, máskor nem.
Volt néhány kiütésem, ami szerencsére viszketés nélkül elmúlt, két hétig nagyon fájt a szeméremcsontom (tágul?!), amit egy terhestornán a gyógytornásszal sikerült azonosítanunk, addig azt hittem, hogy a húgyhólyagommal van a gond. Nekem egyébként nagyon tetszik, kis családias csoportokban tartanak terhestornát (www. tornastudio.hu) Közben licitáltam két aranyos ruhacsomagot a tesz-veszen, de még egyébbel nem készültem elő. Újabb munkafelkéréseim érkeztek és hát elfogadtam őket, mert már nem járok tanítani és itthon elunnám magam. Egy kis pocisimogatás, mesélgetés azért még belefér, de mindig akad újabb és újabb tennivaló a ház körül is.

Azt ígértem, hogy februárban majd lazítok és újra társulok hozzátok :oops:, de még mindig halasztgatom, hogy majd lesz időm, az utolsó hetekig még csinálnék valamit... Bár lehet hogy úgy eltelik az idő, hogy egyszer csak megszületik a babám és hát igazán rá sem készültem... Hát már csak ilyen vagyok :)

Gyógyulást kívánok a gyengélkedőknek, és kitartást, örömteli készülődést minden kismaminak! Zsuzs
Kép Kép

Kép
kovzsuzska
 
 


Mozza! Hol vetted a hastartóövet? Bevált? Mennyi pénz volt? Köszi! :)

Kép
szkitty
 
 


Böbi,
testvérednek a legjobbakat!! A kislány jól van?

Mozza,
gratula a kis sózsákhoz :) Tök jó, hogy minden ok a magzatvízzel is!

Pumukli,
nagyon szép helyen voltatok, Maja meg ey kis tündér a ruciban :)

Esztó,
én is ma megyek be a bankba, megkérdezni, mit lehet tenni, ha úgy alakul, hogy tovább gyengül brutálisan a forint. Nekünk eddig 30 ezerrel emelkedett, ha még rájön mégegyszerennyi, akkor a baba mellett nem tudom, hogy tudjuk majd fizetni.

Lementem a HR-re megkérdezni, hogy terhesen hogy alakul a táppénz. Köszi Pumukli (meg Novygirl) az infókat, mert simán a csajszi annyit mondott, hogy a fizum 70%-át kapom. Amikor rákérdeztem, h vonnak mindent, akkor nagy nehezen kinyögte, hgy ja, hát csak adót :evil: Azért nagyon nem mindegy!! Ja, meghogy az első 15 nap után 80%-ot, azt is úgy kellett kiszedni belőle!!

emese1979
 
 


Petrus,
még Neked szerettem volna írni, hogy tényleg ne idegeskedj!! A két kis lurkó tutker jól elvan odabent! De egy 4D bizti megnyugtat :))

Kovzsuzska,
Annácska is nagyon szép :))
A tornastúdiós oldalt pedig köszönöm, nekem nagyon jól jött, mert nincs tőlünk messze, meg árban is jó, ill. időpontokban is!!! Sőt, még egészségpénztárral is lehet fozetni, szóval maga a tökély :lol: :lol:

emese1979
 
 


Helló, Kovzsuzska! Örülök, hogy megjelentél itt! :) Jó, hogy jól vagytok, szép poci+baba! Növögessetek továbbra is egészségben, majd ha tudsz, gyere! Jó munkát, csak vigyázz! :wink:

Mozza! Szép méretek! :) Örülök, hogy most megnyugodhattál!!! Akkor most nem vagy paramami, ugye? :)

Emese! Remélem, hamar kiderül, hogy pontosan mi a helyzet pénzügyileg, és nem is lesz annyira rossz!
Vendég
 


Szofi!!!???
Vendég
 


Böbi: a tesódért szorítok én is, még nem írtam eddig. :oops:

Asszem épp most csuklik Csongibébi. 8) Szerintem Tüci is csuklott, bár azt írtam a múltkor, hogy nem, de eddig nem is gondoltam rá, hogy az, amit érzek épp, az csuklás lehet. ÉN azt hittem, hogy csak lüktet az egyik erem. Mert olyan szabályos lüktetés, és nem is gondoltam rá épp emiatt, hogy a baba csinálja. :)

Voltunk dokinál, a gyerekdokink nem olyan paráztatós, mint a Heim Pálos ügyeletes volt. Mondta, hogy szerinte nem vészes, nem is írt újabb adag antibogyót, a hörgőtágítót sem kell tovább adnom, csak a köptetőt. És azt mondta, hogy azért nem kell szerinte 2 hét gyógyulási idő, jövő héten akár vihetem bölcsibe. Érdekes, hogy szombaton még az ügyeletben tökre rám ijesztettek, hogy ez jó súlyos betegség stb. Igazság szerint valószínű, inkább a gyerekdokinknak van igaza, mert a péntek esti lázon kívül Tüci nem volt lázas már és a légzése is sokkal jobb, köhögni nem is köhög nagyon.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, Tücinak továbbra is jobbulást!!! Gyöngy már kijött belőle.

Emese, a kislány amióta kapja reggel-este az epilepsziás gyógyszert azóta tünetmentes. iszonyú eleven lett, rá sem lehet ismerni.

Mozza, én a vas gyógyszerre hallottam, hogy nem mindegy, hogy mikor iszik az ember koffeint, mert közömbösíti a vasat, vagyis minimum egy óra kell, hogy elteljen a gyógyszer és a koffein között.

Petrus, jól teszed, hogy elmész egy normális uh-ra is, biztos meg fognak nyugtatni!

Nekem holnap védőnő, majdnem elfelejtettem. ma meg a körzetihez kellene mennem, de nincs kedvem, majd oda is beugrok holnap.
Vendég
 


Sziasztok!

Petrus,ne keseredj el,jól vannak a babák.Majd a 4D megnyugtat!

Zsuzsa,jó hallani felőled!anna gyönyörű kislány!Szép nagy már a pocid!

Böbi,drukkolok tesódnak hogy mielőbb felépüljön.Örülök hogy a kislánya már jól van.Neked kitartás!

Mozza,jó nagy már a baba.Gréti majdnem ennyivel született.A felsőt itt vettem Bajomba és ami hihetetlen 600 ft volt.Igaz nem márkás meg semmi,de egy két alkalmat kibír.
Én szerdán megyek 4D-re,már nagyon várjuk.Kíváncsi vok mekkora Hanna.

Lehet holnap bemegyek Ladányba cipőt venni.Meg nézni kéne ágyat Grétónak.Apa meg azon agyal,hogy vegyünk magunknak is.Mondjuk nem ártana már egy új ágy.

Kicsit fáj az egyik fogam,rmélem nem durran be.De nem merem kiszedetni,nehogy baj legyen.Még ezt a kis időt kibírhatná.Mivel így is minden izgalom nélkül fenn áll a koraszülés veszélye!

Azt hogy a méhnyak megrövidült vagy nem,azt uh-án is mondják???

Pumukli jók a képek!

Esztó,remélem sikerül kitalálni valamit.

Annus,már kíváncsi vagyok Izára.Biztos sokat nőtt.

Megyek pihizem!

Szép estét.
A 4D-én nézi a méhszájat is??

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita,
nyugi, uh-n is látják, ha meg van rövidülve a méhszáj. Bizti mondta volna a doki, hogyha vmi nem okés!

emese1979
 
 


Sziasztok!

mozza: tényleg szép nagy baba, Fruzsi kb ekkora volt egy hete :shock:

Apa elvitte Zsófit vásárolni, gyorsan ettem csokit nyugiban :wink:
Vendég
 


Én meg pont azt néztem, hogy Gyöngyöm táblija szerint (amit múltkor rakott fel, persze tudom, hogy az ÁTLAG szerint...) már azért a 2kgt át kellett volna lépnünk....így 32 hetesen....no sebaj, én már nagyon elégedett vagyok ezzel, még 0,5-1kg és már nyugodt leszek. :)
Panndi!
Fruzsi ekkora volt 1 hete? Hú, az komoly! :) Zsófi mennyivel született?

Rákattantam az olajbogyóra....eg. nap rájárok.....már kb. egy fél fa termését megettem.... :oops:

Kép
mozza
 
 


Ja, még Kittynek akartam írni:

A Bellybelt hasövet (a varrás nélküli, bandázs kinézetű, nem a 'sérvkötőszerű'! )a Kenguruban vettem. Volt hozzá kuponom (10-20% azt hiszem), és így került olyan 2800-3000Ft-ba.
Nekem nagyon bejött! Ha sokat mászkálok, mindig rajtam van....jól alátámasztja a pockóm. :)

Kép
mozza
 
 


Nem tudjátok véletlenül,hogy mindenhol lehet üdülési jeggyel fizetni a 4D-s ultrahangot?
Petrus,szorítok neked is!
Böbi,én is jobbulást kívánok a bátyádnak! (Nem tudom mi történt vele,majd visszakeresem.)
Ma voltunk bevásárolni,remélem nem kaptam el vmit,nagyon fáj a fejem,kezdek náthás lenni.... megőrülök,ha belázasodom. Algopyrint lehet bevenni?Ezek most nem az én napjaim,kicsit már kilábalhatnék.
Ja,Annus,az enyém is a Farmatiné és én is kedvelem.

Kép
f.ancsi
 
 


Ancsi!
Én még nem hallottam h üdülési csekkel lehet fizetni 4D-t,de ahol igen ott ki kell legyen írva.
Egészségpénztárt is meg kell nézni,mert nem mindegyiket fogadják el mindenhol!Pl mi már voltunk olyan helyen ahol a vasutas nem volt jó...

Zsuzska!
Örülök hogy jelentkeztél!!!Azért ha van időd és kedved akkor bármikor csatlakozhatsz továbbra is!Ha más nem akkor egy ilyen gyors helyzetjelentésre!!! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!
Én is 'előkerültem'. :D Olvasgatok,csak nem igazán tudok annyit a gépnél ülni,hogy írjak is. :( Csak fáj-fáj.

Huhh,amire emlékszem:
Anita!Nekem nagyon tetszik a tunika,max nekem nem sárga színben állna jól.Hol vetted?

Böbi!Kitartást neked,és a Családnak,bátyádnak jobbulást!!!
Gyöngyöm,f.ancsi!Legyetek üdvözölve közöttünk!jó,hogy még mindig jönnek újak! :lol:

Nagyon szépek a pocik,mamák-babák,tesók; jelmezben is!!! :D

Rólunk:Ma voltunk szülésfelkészítőn,találkoztunk Csadráékkal,Ő is apucistól volt.Sok hasznos dolgot hallottam,főleg a kórház saját szülési szokásairól-lehetőségeiről.
Múlt kedden a védőnő megdícsért a + 8 kg(most 64-65 között) miatt,amire én eddig azt gondoltam,hogy eléggé sok(az itt 'hallott' 3-5 kg-hoz képest).Hepatitisem megérkezett,negatív.
A cukor eredményemért még nem mentem vissza,de ha gond lenne,hívna a dokim.
Hanna,nagyon jól van sokat mozog,és hihetetlen mennyire apára van hangolódva,ahogy hozzá szól,máris 'majd kiugrik.
:lol:
A múlt héten kb.3-4 órákat aludtam,éjjel ébredtem,és nem tudtam visszaaludni.Nagyon fárasztó volt... :(
Ebben a hónapban már csak heti 1-2 napot dolgozom(gatok :lol: ),utána pihi.

Ápr.18-án esküvőre vagyunk hivatalosak(akkor leszek a 36.hétben).Szerintetek még mehetek?Persze csak lightosan,nem az asztal tetején táncolnék... :lol: :lol:

Szép álmokat!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Ja,még annyi,a köv vizsg.márc.12-én,de még mi is megyünk 4D-re.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Ápr 18 simán belefér, nekünk május 9-én kéne menni, de valószínű Apa egyedül megy majd.

Képzeljétek, Maja tegnap pisilt végre a bilibe. Pancsi előtt szoktam ráültetni. Aztán ma meg napközben is ráraktam többször, pelenkacserék közben. Aztán sikerült neki belekakilnia :-) De gondolom még fényévekre vagyunk a szobatisztaságtól. :-) Mit csináljunk most? Kaki után kapott bugyit, aztán 10 perc után kb be is pisilt. Ha van valakinek jó módszere, szóljón! Gondoltam megpróbáljuk, hátha sikerül leszokni a pellusról még mielőtt tesó megszületik, ha nem lesz rá vevő, akkor visszatérünk rá nyáron.
pumuklii
 
 


Pumukli,
mi is május 9-én megyünk esküvőre, a sogórnőmére :)

Fabri,
reméljük, hogy elvonulnak a frontok, tudsz majd picit jobban aludni.

Ezt a linket a februári topicba tette fel egy kismama, nem olvastam még bele, de mint elsőgyerekes anyukának elsőre nagyon tetszik, jó sok minden össze van gyüjtve:

http://riztejbeg.extra.hu/hasznos.html

emese1979
 
 


Sziasztok!
Fabri:a blúzt itthon vettem 600-ért,van pinkbe,barnába,feketébe.Meg még egy pár színbe.
Örülök,hogy minden ok Hannával.Pihenj sokat!

Pumukli:Maja ügyes nagyon.Menni fog ez neki.A reggeli pisi általában szokott nekik sikerülni.Meg pancsi előtt is.Vagy ha alszik ég délután is,akkor ébredés után is megpróbálhatod hogy ráülteted.Meg ha nappal adsz néha bugyit rá,dicsérgesd,meg válasszon ő bugyit.Ha meg véletlen bepisilt,csak cseréld le a ruháját.Ne add egyből vissza a pelust.Más ötletem nincs.Grétike nehezen lett az,egész nyáron nem ült rá a bilire.Aztán bababoltba bilit választott,ő attól a naptól szobatiszta.

Apa elment a pékhez forró kifliért.Gyors eszünk és fürdés,alvás.

Ha nem jönnék,akor szép álmokat!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok,most jöttünk 4D-ről. A jó hír,hogy semmi rendelleneset nem talált,minden ok,átl. magzatvíz.
Mi durván Mozzával vagyunk egyidősek,és ahhoz képest:
BPD:83,31
AC:242,06
HC293,32
Átlagos becsült súly:1,5kg.
Szóval Mozza ne tessék riogatni senkit azzal,hogy át kellene lépni 32 hetesen a 2kg-ot!!!!!! :evil: Mondjuk azért nem parázok,mert mindketten kis súllyal születtünk,olyan 2800g körül.Ne is nagyon legyen Erik se nagyobb,mert ott pusztulok a szülésnél. De képzeljétek,eszerint meg május 4 lenne a mi napunk.Mindegy,mostmár ki lettem írva,úgyhogy úgyis azt nézi a dokim.A rossz hír viszont,hogy 12 ezer Ft-ért semmit sem láttunk,mert
1.Kapkodta a fejét össze-vissza, ha nem,akkor
2.Belefúrta a fejét a lepénybe,ha netán ránk nézett,akkor
3.A kezét és a lábát is az arca elé húzta.
Szegény doki tiszta ideg volt,pedig mindent megpróbált.
Ez van,amúgy is magam alatt vagyok,majd valamikor leírom,ha lesz lelkivilágom hozzá.
Szép estét!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Pumukli

Gratulálok. :)

Anita
Milyen jó ötlet, én is ezt fogom tenni. Vagy milyen a wc szűkítő? Lehet azzal kezdeni? Vagy bili így is úgyis kell?
Ha rákérdezel a méhszájra biztos megmondják mit látnak. Nekem nem tért rá ki, mert én nem is kérdeztem.

Hajni
Mehetsz esküvőre nyugodtan szerintem. :)

Mozza
szépek a baba méretei!
A vizesedés nem jó, vigyázz magadra.

Böbi
Mi van a táppénzeddel? Én még mindig csak január 4.-ig vagyok kifizetve. nagyon kellene már a pénz.

Zsuzska
Jó, hogy jelentkeztél.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kutyafüle

Sajnálom, hogy nincs jó kedved.

A súlyra nem mondd, hogy jó, hogy pici a baba, mert nem jó. Én örültem nagyon, hogy Apor szép nagy volt. Jobb, ha nagyobb, ellenállóbb, ügyesebben szopizik, valószínű stb. Persze mondják azt is, hogy egy baba állapota nem a kilóktól függ elsősorban, de szerintem attól is.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Mi is voltunk ma Dokinál. Minden a legnagyobb rendben van :D :D :D
Igen csak extra méretekkel rendelkezünk, a mért adatok alapján Ákoskám a 30. hétnek felel meg, jelenleg 1,5 kg.
Az orvosom azt mondta, hogy ez a növekedési ütem még mérséklődhet, de 3,5 kg alatt valószínűleg nem állunk meg. Szóval jó nagy babuci növekszik a pocakomban. :)

Ancsi!
Nézd meg az elfogadóhelyeket itt:
http://www.udulesicsekk.hu/

Fabri!
Én most tartok olyan 8-9 kg-nál, de csak 18-án megyek védőnénihez. Kíváncsi leszek, nekem mit fog mondani.

Zsuzska!
Ez a tornaoldal tényleg szuper, már annyit keresgéltem ilyen helyet, de vagy nagyon messze volt, vagy nagyon drágának találtam. Azt hiszem hamarosan beütemezem magamnak is, mert igen rám férne a mozgás.

Emese! Ha téged is érdekel, összedumálhatnánk, aztán együtt is mehetnénk gyúrni 8)

KépKép
novygirl
 
 


Dóri

Én már bírom a székletet. :) Az első 3 hónapban nehezebb volt.

Tinu
Jobbulást a kislányodnak!

Vanni
Remélem nem kapod el, én még nem kaptam el. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kutyafüle:Sajnálom a rossz kedved.Örülök,hogy a baba jól van.
Én is tartok ettől,hogy Hanna bujkálni fog.Vagy alszik.

Anika:Nekünk is van szűkítő,de az eleinte nem j,mert ugye sokáig ülnek a bilin míg sikerül.Meg a biliről leér a lábuk,meg hogy kicsit lekösd,tudsz odavinni autót neki,vagy valami kedvenc játékot.
Meg ami még bejöhet,ha veszel egy játék bilit.Amire kedvenc plüss,lányoknál baba ültethető.Így együtt pisilnek!Grétinél bejött.

Szép estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita

:)))) Ezek nagyon aranyos dolgok. Kíváncsi leszek Apornál hogyan lesz, ő még egyelőre picike csak érdekelt a téma.

Petrus
Mi nekünk is még sok mindent kellene vásárolni.

Böbi
Asszem nekem inkább valami olyan kellene amin ül a gyerek. Vagy olyan kocsi is van, ahol oda tud ülni. Nme is tudom, meg kell nézzem ezt jobban. Köszi a tippet, sokat lógok a teszveszen. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Pumukli: Maja nagyon ügyes! Tüci még sehova sem pisilt a peluson kívül, csak a kádba. :) Én már nem is próbálkozok nyárig. Próbáltunk bilit, vécészűkítőt, bejár velem a vécébe, dobálja bele a vécépapírt, csupa izgi dolog, de ezek szerint úgy gondolja, mindezt csináljam inkább én. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok! Mi is megpróbálkozunk a bilire szokással mielőtt tesó érkezik, max. nem jön össze, de mindenképpen egyszerűbb volna az élet... Azért nem támasztok lehetetlen elvárásokat, ne aggódjatok! :lol: De, képzeljétek, anyukám már 10 hónaposan szobatiszta volt! :shock: Ahogy tudott ülni, már ültetgették bilire, hamarosan már hozta a bilijét, amikor kellett neki vmi... :lol:

Anita! Mi is kipróbáljuk ezeket a trükköket, meg kiagyalunk még másokat. :wink:

Kutyafüle! Mi a baj? Hát már egy csomó dologgal készen vagy kisfiad érkezésére! Büszke öröm tölthetne el... :?:

Nem tudom, jövök-e még, ha nem szép éjszakát mindenkinek!
Vendég
 


Ja, Maja nagyon ügyes, tényleg!

Akik meg voltak dokinál, nagyon örülök, ogy minden rendben van!
Vendég
 


Sziasztok!


Mi is úgy voltunk vele,ha nem hát nem.De azért mindig jutott eszünkbe valami apró trükk,amivel rávettük a bilizésre.
Grétike alszik.
Apukája beoltotta hogy holnap busszal megyünk Elmot venni.Remélem ne esik majd az eső,mert akkor aztán lesz hiszti amiért nem megyünk.De én nem áztatom szét magam.Így is korán jönni kell vissza,mert a buszok tele vannak diákokkal,és még hely sincs.
Legalább veszek cipőt is,ha kapok.

Szép álmokat mindenkinek.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Lányok.Nekem Hanna vagy 2 napja nagyon aktív.Sőt,sokszor fáj ahogy mozog.Az előbb is játszott vele az apja,ő meg kidugta valami kis hegyes testrészét,de fájt.
Olyan kis édes.Alig várom hogy lássam.Gréti sokkal nyugisabb baba volt a pociban,mint most Hanna..
Megyek is,mert mindjárt szétszakít.

Jó éjt.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita: én is úgy érzem, mintha Csongor aktívabb lenne, mint Tüci. Aztán lehet, hogy ez csak érzékcsalódás, mert azért TÜcinél dolgoztam, nem volt mindig időm figyelni rá. Meg akkor mintha jobban mozogtam volna. Legalábbis emlékszem, hogy simán futottam az busz után még kb. ennyi idősen is. Most meg időnként, mikor befeszül a hasam, akkor örülök, ha tyúklépésben tudok menni.
És elkezdődött a méhszájkaparászás. Legalábbis gondolom, azt csinálja a gyerek, mikor olyan késszúrásszerű fájdalmakat okoz odalent.
Olyan gyorsan megnőttek ezek a babok! A második trimeszter nekem tökre kimaradt valahogy. Mit csináltam akkor? Nem is emlékszem... Most meg már óriásiak, a hasammal egyetemben.
Jó éjszakát! Megyek aludni én is most már.

Kép
Kép
tinu
 
 


Nekem pont fordítva, Samut éreztem aktívabbnak. :) De akkor én nagyon figyeltem mindent, első terhesség volt... :) Mostmár minden sokkal kevésbé újszerű. De azért ez is nagyon érdekes és különleges! :wink:

Jó éjt, mentem, kihalok...
Vendég
 


Sziasztok Kismamik,

Először is gratulálok mindenkinek a kis jövevényhez és kitartástárt kívánok a hátralévő hetekhez!

Szeretnék eladásra felkínálni néhány teljesen új, kislányom által egyáltalán nem használt babaholmit, remélem örömet szerez majd a babáknak.

Kép
hordozó, 7000,- Ft, (Brendonban 10.000)
Ajánlott kor: újszülött kortól kb 3 éves korig
Anyaga: elasztikus pamut jersey
Mérete: Cipzár segítségével 4 méretre állítható
Terhelhetőség: max.15 kg-ig


Kép
biztonsági fürdető, 3000,- Ft (Brendonban 5.000)

Ajánlott:
0-8 hónapos korig
A babát félfekvő helyzetben tartja
Csúszásgátló réteggel
Használható: csecsemőkádban, felnőttkádban
Tapadókorongjai segítségével biztonságosan rögzíthető a kád aljához
Terhelhetőség: max 8 kg

Valamint van egy használt ABC design babakocsink, mi nem használtuk, úgy kaptuk, nagy kerekű, mózessel, teljesen vízszintesig ledönthető sportrésszel, nagyon jó állapotban, sötétkék, drapp macis mintás. Mi abban ringattuk Kírát a lakásban 2-4 hónapos korában, nagyon jókat aludt benne. :)
(Sajnos képet most nem tudok küldeni, nem megy a kicsinyítés, de emailben szívesen.) Elég nehéz, de terepre szerintem kiváló, főleg kertes házba, ahol nem kell emelgetni. Nagyon jó a rugózása. Irányár 30.000 Ft, alkuképes.

XI. kerületben lakunk, de a környékre el is szállítjuk bármelyiket.

Telefonon vagy priviben is érdeklődhettek: 06-20-3982660.

Szép álmokat, és még szebb babákat kívánok! :)

Ildi

Kép
tamaraildi
 
 


Jó reggelt!

Éljen még nem esik az eső,így készülünk és buszozunk!Persze ez Grétinek élmény.Meg remélem lesz Elmo.

Tinu,amúgy azt hallottam hogy amilyen a baba bent olyan lesz kint az első időkben.Gréti nagyon nyugis volt odabenn,de kint is.
Akkor most lehet nem alszunk Hannától!?????Érdekes lesz.Nálam bejött ez a verzió..Sőt anyumnál is.
Grétivel én is könnyebben mozogtam.Ilyenkor,meg még utolsó nap is elmentem simán anyuék,meg vissza.Most meg úgy totyogok mint egy 90 éves,lánykám azt mondta:Anya úgy mész,mint egy sz@rógalamb.
Mondjuk vele nem is fájt így semmim.Se derekam,semmi.Most meg sokszor megyek,és nyilallik,na akkor meg kell állni,mert bepisilek majdnem.

Remélem mindenki jól van!
Amúgy tényleg úgy repül az idő,még most teszteltem pozitívat.

Drukkoljatok hogy kapjunk Elmot!!

Szép napot!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Mozza: Zsófi 3250 grammal született, ő végig kisebb volt a koránál :) Combcsontot nem mértek?

esküvő: én voltam 36 hetesen egy másik városban lagziban, a végéig maradtunk, még helyben hazafuvaroztam két családot hajnalban, aztán hazavezettem 30 km-t, szerintem simán belefér :wink:

szobatisztaság: én direkt nem akarom megpróbálni Fruzsi születése előtt. Zsófi még kicsi hozzá, utólag sem mindig jól jelzi, hogy van-e kaki, na meg sok helyen olvastam, hogy visszaeshetnek, ha kistestvér érkezik, stabil szobatisztaságra meg addig esélyünk sincs. Majd a nyáron, ha ő is úgy gondolja :D
Vendég
 


Tinu!

Én is így érzem!Hova tűnt a második trimeszter??? :shock: :shock:

Kutyafüle,Novygirl!
A lényeg h minden oké a babókkal!!!A méretük meg már tényleg egyedi!!!Majd az új tábliba,ahova beírjuk a babák születési adatatit,meglátjuk h minden baba más és más!!!

Nekem bár első baba,tapasztalatom nincs,de írtó aktív Iza is!!!Tegnap is nehezen aludtam el,mindig nyomott vmit odabenn...

Bili:szomszéd kisfiú 1 év 6 hós.már itt is készülnek a bilire.Tegnap sokat mondogatta h kaka,az anyja rátette a bilire és belepisilt 8) Ő azt tűzte ki célul h nyár végéig jó lenne ha szobatiszta lenne a gyerek,nem tom ő hogy halad majd vele,de ha lesz vmi jó trükk ami bevállt akkor szólok!!!


Na rohanok a kórházba!!!Majd jövök!!!

annus11
 
 


Sziasztok!
Annus,szerintem tökéletesen igazad van.Nem véletlen, hogy születnek 2,8kg-mal,és 4,5kg-mal is babák.Ahogy vannak 50kg-os és 80kg-os emberek is.Ez a természet,ez a genetika. És ha bármi baj lenne a baba fejlettségével mindkét doki szólt volna már.Ezen egyszerűen nem vagyok hajlandó sem parázni sem morfondírozni. A másik pedig,hogy a férjem 2,8kg-mal született 39 hétre,és nála jobb evő sosem volt.Babaként is és felnőttként is feneketlen bendő. Viszont formás,arányos testalkatú,nem elhízott csóka lett,amire pedig büszke vagyok.Szóval a súly és a szopi közti ilyetén összefüggés vonása szerintem lényegtelen.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


sziasztok

Ma úgy néz ki jól vagyubk, de a tegnapi nap katasztrófa volt, sokat keményedtem, tiszta ideg voltam, pedig egész nap semmit nem csináltam csak feküdtem, estére felemeltem a mg adagot és jól aludtam:)

pumukli, ha 2 hetente leadom a tp-es papírt és a bérszámfejtő is így továbbítja, akkor is csak havi 1x utal a tb?

szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Én úgy tudom, Ildi, hogy egyszer utal a TB. De Pumuklii biztosan tudja. Jó, hogy ma jobban vagy! Maradjon is így!

Hát, mi csak mint egy játékot, ki szeretnénk próbálni, hátha hipp-hopp nagy kedve lesz a szobatisztasághoz Samunak. Aztán ha nem megy tesó érkezése előtt, visszatérünk a témára nyáron. :wink:

Annus, köszi, ha hozol tippet! :)

Anita! Remélem, lesz Elmo! Na, meg cipő is!

Akkor ezek szerint csak én vagyok úgy, hogy még azt érzem, jaj, de sok van hátra, és eddig is minden olyan hosszú volt. De én mindig így éltem meg az időt, mindig nagyon-nagyon sok dolog történik, és nem úgy szoktam érezni, hogy elrepült, hanem, hogy mennyi minden volt... És soknak tűnik. :)

Megyek, megnézem, mit rosszalkodik kismanó.
Vendég
 


Na itt is vagyok!

Én már ezeken az uhkon csak nevetni tudok....Bár rám is rám hozta a frászt a doki...Kérdi hanyadik hét.Mondom 32.Erre leméri a fejét és közli h ez csak 29-30 hetes :lol:

A lényeg hogy minden oké,úgy néz ki a 2 kis vesetágulat is eltűnt!!Még az én vesémet is megnézte,de azok is rendben vannak!
Magzatvíz átlagos.
Fejvégű.
Jó gyomor és hólyagtelítődés.
Placenta mellső falon tapad.
BPD:79mm
HC:270mm
AC:265mm
FL:60mm
kb 1,7-1,8 kg
Ez alapján én beírtam ilyen számlálókba,de olyan nagy lemaradást nem tapasztaltam azért...

Szóval teljesen egészséges,annyi h valószínű rám ütött és azért kisebb. :lol: :lol:

Érdekes h az én dokim mindig azt mondja h jó nagy baba...

Én a 41.héten 2800g-al születtem...szóval nem aggódom!

Ja és csinált vmi flowmetriás vizsgálatot,ahhoz is vmi 3 értéket írtak a papíromra...nem tom ez mit jelent,de ott is minden oké.Bár mondta h ne vegyek ilyen nagy lélegzetet.Jó hogy azt nem mondta ne vegyek levegőt! :lol:

Ezek után kíváncsi vagyok a 4Dre nagyon!

(ja amúgy a bácsi süket volt egy kicsit,mindent 2szer kellett elmondanom...lehet h vak is volt,ezen hazáig röhögtem magamban 8) )

annus11
 
 


Jól van, Annus, örülök, hogy minden rendben! És a vaksághoz-süketséghez mennyi idős volt? Kicsi emberek meg vannak! :lol:
Vendég
 


Dóri!
Szerintem elmúlt a bácsi 60....azért is írtam h bácsi 8) :lol:

annus11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: