Sziasztok
Hol is kezdjem?
Tegnap volt több év alatt anyósommal a mélypont. Sikeresen "hajba kaptunk". Vágtunk mindent egymás fejéhez, ő többek között azt hogy nem muszáj itt lakni, erre én, hogy azon vagyok hogy minél hamarabb elmenjünk innen, és közöltem vele hogy a Hannát nem nekik szültem és nem fogok csak azért mert neki nem tetszik hogy most éppen nem a bazsajgós kedvembe vagyok, vele kivételt tenni és megjátszani hogy minden rendben ahogy ő teszi ezt. Ja meg a múltkori telefonálásomat mondta szó szerint vissza amit ésdesanyámmal beszéltem, miszerint miért pont aznap kellett 3 hónap után kivenni egy szabadnapot neki mikor mi az első napunkat töltöttük otthon a Hannával és a férjemmel! Nagy kérés és elvárás lett volna szerintetek hogy az első napunkat (férjem nem is tudott több hetet kivenni a mhelyén) nélküle tölthessük el itthon. Szerintem nem, de ő csak mondta hogy joga van kivenni szabadnapot! Mondom én hogy persze csak szar az amikor pont ilyen kényes napokba teszi azt! Az már nem is érdekelt hogy honnan hallotta, és adta vissza szó szerint a szavaimat! A férjem meg csak állt némán és egy árva kukkot sem szólt. Én egész éjjel azon gondolkodtam hova mehetnék a gyerekkel, mert a pénzünket nem fogjuk megkapni amivel tartoznak nekünk és amiből befejezhetjük a lakásunkat. Ezért érdekelt múltkor a hitel nélküli szoc pol. De persze majd erre is megoldást találok, egyenlőre annyi hogy ki sem mozdulok a szobából egyenlőre de ebbe csak beleőrülni lehet. Na mindegy mindenkinek megvan a maga keresztje!
Boris
Zsombi tényleg egy gyönyörűség és büszke lehetsz a családodra mert így hárman EGYÜTT vagytok tökéletesek! Azt meg szerintem még kár elvetni hogy még egy babátok legyen. Nők szülnek még 40 felett is és te még csak 38 leszel 2 év múlva!!!
Legenyb
A korábbi kérdésedre adható válasz (bőrprobléma), hát igen elkeserítő, mert nekem még most szülés után is elképesztően csúnya a bőröm (nekem aki mindig büszke voltam rá:-) ). Annó és még most sem, nem mertem kenni semmilyen krémmel mert itt száraz ott zsíros és térképet kellett volna rajzolni hogy hol lehet krémezni és hol nem...NA én inkább szárítottam kamillával (friss főzettel), vagyis vattával áttörölgettem naponta 2szer (reggel és este), de sajnos elég macerás mikor az ember fáradt és inkább feküdne le, vagy menne a dolgára, így maradtak ki napok és a kórházban meg hát természetesen abszolút elmaradt. A kezelés kiesése meg a javulást megállította és újrazsírosodott a bőröm. Most hogy a rengeteg víz kiment a szervezetemből kezd múladozni de még korántsem az igazi. Kenni még most sem merem pedig az arcomon itt ott olyan száraz a bőr hogy gánya, de mellette meg ott a pati meg minden. Amúgy a területeket tekintve nekem is ott jelentek meg! Egy újságba olvastam hogy ősi módszer az almaboresetes kezelés rá (vagy persze egy jó kozmetikus heti 2szer több ezerért!).
A papírokat tényleg ráér az ember intézni, mert hogy csak a kicsi születése után tudod majd.
Csak néhány kis szösszenet az intézéshet.
Menete:
1. gyerek
s[b]zületési anyakönyvijét [/b]beszerezni
2. gyerek
lakcímkártyáját beszerezni
ezeket egy helyen a 10kerületi anyakönyvi hivatalba kell majd
3. gyerek
taj kártyáját beszerezni OEP-nél a teve utcába
ezt már azon a napon is meg tudod kapni mikor a másik két igazolványt
Mindháromhoz a kórházban kezdik intézni az öreg néni által apapírokat, amihez majd kelleni fog már a házassági, vagy apasági nyilatkozat (én vittem 300 napnál nem régebbit, mert nem akartam az eredetivel lebőgni, a te személyigazolványod és apa adatai)
4. utána tudod intézni a
tgyást (ehhez kell Kell:
Orvosi igazolás (kórházban adják ki szülés után!!!)
Szülést igazoló kórházi igazolás
Taj kártya (szülők és a babáé!!!)
Baba születési anyakönyvi kivonata
Adókártya (anyáé)
Személyigazolvány és lakcímkártya (anyáé)
• Benyújtani:
Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár
Budapest, XIII. Teve utca 1/B telefonszám: 288-51-00
Félfogadás: H, K, Cs: 800-1430
Sz: 800-1730
P: 800-1200
5.
Családi pótlékhoz (12. 200.-) (egy gyerek után két szülővel)
• Kell:
Személyigazolvány és lakcímkártya (szülők és a babáé!!!)
• Benyújtani:
Magyar Állam Kincstár
6.
Anyasági Támogatás (64. 035.-)
• Kell:
Személyigazolvány és lakcímkártya (szülők és a babáé!!!)
• Benyújtani:
Magyar Állam Kincstár
Nikilány
Üdvözöllek nálunk. Örülünk ha csatlakozol és csak bátran kérdezz.
A kórházhoz annyit hogy bár nem egy mai csirke (kinézetre) de azt tudni kell hogy nagyon sok pénzt invesztáltak bele és még most is hogy minél korszerűbb és komfortosabb legyen. Szerintem kényelmes és nagyon jó személyzet teszi még komfortosabbá. Az ott dolgozók verik a plafont (persze vannak kivételek de hol nincsen). flór (a kórházra teszik itt gondolni?)
is csak azért volt egy kicsit konszolidáltabb mer maga a kórház is egy szocreál épület, hol volt az a bajcsy megépülésekor?! Meg ugye shrek-et is szeretjük mégsem egy világszépe!
Toldi doki nagyon szuper, elhivatott orvos, a szüléskor nagyon oda teszi magát , tehát ha őt választod, csak jól jársz vele! Bár ő a kerületi sztk-ban nem rendel, csak a kórházban lehet őt felkeresni.
Gabi
átküldöm majd a nyomtatványt csak azt a munkahelyi cuccaimba meg kell keresnem. Amint megvan küldöm.
Akkor most amúgy ki volt tanfolyamon???? Ha vki volt írjon már róla! Légyszi!