Új privát üzeneted érkezett!

Kérdeztétek, mit ettünk. Férjuram és bnőm ittak bort (egyik fehéret, másik vöröset), meg pálinkát (egyik körtét, másik bodzát), én narancslevet. Bnőm pisztrángot evett citrommal, barna vajban párolt krumplival és parajlevéllel, férjem vörösboros szarvaspörköltet burgonyafánkkal, én ropogós kacsacombot meggyes pároltkáposztával és tört hagymás krumplival. Nagyon finom volt mindhárom kaja! :)

Böbi! Bátyád?

Ancsi, én is örülök, hogy most ez a manó megvan, és biztos, hogy jól is van!
Vendég
 


Panndi! :D

Böbi! Aranyos a link!
Vendég
 


HÁT,..... Annus adatai nekem nem megnyugtatóak.Mármint az én szempontomból.
Az első mai UH-n a bpd 69,de a többi adat tényleg hosszabb ,pl.Fl 57). a második Uh.n már jobbak az arányok. Annus,ez egész pontosan 26.hét+ hányadik nap?Ill. betöltött 27.hét volt?
Nekem a Sára Levente csinálta,szerintem orvosfüggő is,hova teszi a kijelölést.Most megint elkezdtem a parát.....

Kép
f.ancsi
 
 

 
 

Ancsi! Ne félj! Mondták, hogy van félelemre ok? Igen, a kijelölés pontatlan lehet. Ha csak mondjuk 1 mm az eltérés a fejnél és 1 a combnál, már közelebb van a 2 érték 1máshoz 2 mm-rel! Tényleg ne félj, az tuti nem használ. És tényleg minden babának mások az arányai!

Lányok versenye hogy sikerült?
Vendég
 


Ancsi!
Ez 26+2 készült!
De szerintem ezen nem kell aggódni!!!
Amikor 4Dn voltam 24+5 nél,akkor pl a fejét 23+5 nek mérte!!!!De pl a hasa meg már 26 nak felelt meg :shock: Szóval ez tényleg sok mindentől függ!!!!És nem mondta a doki akkor h ez bármi bajt jelentene!!!!Szóval nyugi!!!!
Köv uhn lehet h már behozza a feje a lemaradást!De lehet h nem is lemaradás,csak tényleg a genetika!!!!

annus11
 
 


Ancsi,
szerintem se aggódj!! A lánykáid sem teljesen egyformák, gondolom ők sem egyforma súllyal, cm-el születtek!!
Nálunk is a fej és a comb közt volt egy kb. 1 hét eltérés, ennyi simén belefér. Lóci kosaras lesz majd :)

"BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya." - agyanezt írja az FL-nél is!

Nálunk sem a nagykönyv szerinti adatoknak felel meg a bab, de biztos minden rendben van, rosszra gondolni, kételkedni nem szabad!! Tényleg nem lehet minden baba egyforma :)

emese1979
 
 


Sziasztok!
Na ablak megvan,most mossa a gép a függönyöket,mindjárt kezdek vasalni. Aranyosak vagytok,hogy aggódtok.Én nem éreztem megterhelőnek a dolgot.A múlt hét végén az összes szekrényt(a pici lakás miatt ezek nagy része majdnem mennyezetig ér,majd teszek fel képeket)az utolsó darabig kipakoltam,kimostam,rendbetettem.Az jóval fárasztóbb volt,de utána a dokinál nem látott bajt.Most is szépen lassan dolgoztam,de a lényeg,hogy meglett.Szerintem,ha valami baj történik az ablakpucolás miatt,az nem amiatt van,hanem szerintem valami fejlődési baj miatt,és az ablakpucolás vagy bármi más fizikai dolog csak indikátor a bajban.De nagyon jól esett az aggodalmatok köszönöm.Holnap megpróbálok minél többet visszaolvasni, de a holnap sokórás vasalásról,meg a következő vizsgára készülésről fog szólni.De azért próbálok jönni. Puszi mindenkinek,szép estét.
Olyan drága a pici,mert most is csuklik. :lol: :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ancsi, délután csak beleolvastam, írni nem tudtam, most látom, hogy még mindig nagyon nyugtalanít. nem tudom, írta-e már valaki, de a bébik testrészeinek növekedése is eltérő...Egyszer ez nő, egyszer az,az UH csak egy "pillanatot" kap el ebből... tényleg, addig nincs aggodalomra ok, míg a SOROZATOS méréseknél az nem látszik valakinél, hogy egyre nő a lemaradás a számított korhoz képest...Ill, ha a fej terhességi kornak megfelelő, de a többi SOKKAL( 4-5 héttel) kisebb. Meg a genetika nagy úr ám testalkatügyileg...
A 4D uh nem ad (orvosi szempontból)pontosabb adatokat, 2D-re átkapcsolva mérnek ott is...Az UH-s gyakorlatától, pontosságától sok függ ám...

Kép
Kép
zili
 
 


Köszi lányok,most már úgyis ki kell várnom a hétfőt,akkor találkozom a dokimmal,gondolom akkor ő is ránéz Lócira.
A lányok ügyik voltak a versenyen,majd jövő héten lesz eredmény.
Még egyszer köszönöm,hogy ilyen gyorsan írogattatok,nagyon sokat segített,enélkül csak "golyóztam" volna egész hétvégén.

Kép
f.ancsi
 
 


Kutyafüle! Ügyes vagy, hogy már sziinte mindennel végeztél! :)

Na, Ancsi, a hétfő már nincs olyan messze! Addig meg tényleg ne aggódj! Grat. a lányoknak!
Vendég
 


Sziasztok,

bementem a suliba mert gázos óráim voltak, amiről nem nagyon akartam lemaradni...na de megint a 4-re kellett felmásznom...a másodikon már gondoltam megszülök...

Du meg bejött apa ééééééééés végre megvettük a konyhát :D meg az étkező asztalt és székeket :) én ültem, ő meg összeszedte a cuccokat az ikeában, jó volt :) persze jól elfáradtam ebben a nagy semmiben is.

holnap is kéne suliba menni, de azt már lehet hogy tényleg kihagyom, 9-16ig biztos nem bírnám.

Na, visszaolvasok.

pápá

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Ancsi

Én is akartam neked írni, hogy semmi ok az aggodalomra. Majd a következő mérésnél figyeld, hogy fejlődött e az előzőhöz képest és hogy mennyit.
Ezek a mérések pedig szerintem nem 100 százalékosan pontosak.

BPD
Én is megnézem mindjárt nekem mit mértek. :)

Dóri
Jó lehetett nektek.
Mi is mentünk volna, ha a táppénzem érkezik rendesen. Még mindig nem.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hát, mi lehet, hogy nem engedhettük volna meg magunknak, majd kiderül márciusban... De úgy gondoltuk, hogy magunkra már kb évek óta nem költöttünk külön (a heti kajabevásárláson és a szükséges ruhákon kívül), és annyira kedvünk volt elmenni vhova. Meglátjuk, mi lesz a következmény... :)

Lányok, mindenkinek jó éjszakát, pocaktulajdonosoknak, bentlakóknak, apukáknak és tesóknak is!
Vendég
 


Hean

Az a pulzus tényleg magas. Nekem 95, az is sok. Menjél vérvételre, mert a vashiány is okozhatja. Nekem kezdődő vérszegénységem van, de ikreknél szinte mindenkinek.

Emese
A Boglárkát én is szeretem, de a vezetéknevünkhöz nem illik.

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat. :)
Annus neked meg, hogy már frissítetted is a táblázatot.

Mozza
Neked akartam valamit írni, de elfelejtettem. Vissza kell mennem. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ancsi, Anikó

Sajnálom, hogy ennyit kellett szenvednetek. Jó, hogy most minden rendben.

Petra
Én megelőzésképpen kapok mostantól napi három magnézium tablettát. Mi a kettő között a különbség? Aporral a 30. hét után Magne B6-t szedtem. Most én nem keményedem még, szerencsére.

Kilók
8-nál tartok , de ikrekkel nem sok.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Gyöngyöm

Neked nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

Dóri
Azt hiszem kétpetéjűek, mert külön burokban vannak.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ja, a blogról eltávolítottam Dávidot és apukáját, mert félreérthető lehet, ha vki nem emlékszik, hogy Samu keresztpapájáról és kisfiáról van szó. :lol: Ők jól vannak legutóbbi híreim szerint. :)

Megyek tényleg!
Vendég
 


jó reggelt, el sem hiszem, hogy é vagyok az első. Már nem tudtam feküdni, sehogy se jó.

Hean,
Anikának igaza van, a házidoki engem is elküldött vérvételre, mert a vashiány is okozhat magas pulzusszámot, ezt el is felejtettem írni!

Dóri,
nagyon finomakat ettetek, a kacsacombot én imádom (meg a kacsamellet is :)

Esztó,
az oskolával meg csak óvatosan...

emese1979
 
 


Jó reggelt!

Mi is itt vagyunk!Este már nem jöttem,Apáztunk!
Jól indult,apukám kivitt minket az állomásra!Gréti rohant az apjához,puszilta,pityergett.Olyan édes volt!!Azóta el sem engedik egymást.Én is el sem hiszem hogy végre itt van,mindig néztem éjjel is,hogy tényleg nem álom e!
Grétinek nagyon nagy a cipő,kb 2 év mire belenő,szerintem túladok rajta,kap másikat!Pedig olyan szép,meg örült és sajnálja hogy nem hordhatja!
Elmot említette,de kapott plüss elefántot,így apa sikeresen terelte a gondolatit!

Anikó,nem semmi amin át mentél,de most minden ok lesz!!!!!!!!!!

Esztó:Pihenj!Örülök a konyhának,majd dobj képet!

Panndi,remélem ma már jobb a kedved,ha szomorú vagy,nézz arra a kis tüneményes lányodra!Nemsoká lesz még egy és nem győzöl szaladni utánuk!!!

Dóri finomakat ettetek!

Ancsi ne aggódj,nincs gond a méretekkel!Hétfőn biztos megnyugtat a dokid!

Megyek reggelizünk!Köszönöm,hogy együtt örültetek velünk!!!!

Szép szombatot mindenkinek!Lehet jövök még!!!!!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Emese!
Már engem is kidobott az ágy!DE!Tök sokt aludtam,nem is keltem éjszaka!Olyan büszke vagyok a kislányomra,hagyott alukálni :lol: :lol:

Kutyafüle!
Örülök h végeztél!Én mondjuk nem pont így látom a dolgot :lol: Mármint nem a fejlődési rendellenesség jöhet elő ilyenkor!Egyszerűen az ember már nem bír annyit,megváltozik az egyensúlyérzéke is,az izületek lazábbak.Szóval a lényeg h csak szépen lassan minden ilyennel!
Én pl nem merek létrára mászni...ha kell akkor megyek,de inkább megvárom még vki hazaér.Soha nem estem le róla,de most vhogy bizonytalannak érzem magamat rajta.Látod az ujjamat se szoktam elvágni,most meg lassan már minden héten van egy harci sérülésem :lol: :lol:
De lehet csak én vagyok ilyen sete suta :roll: hiába,nem vagyok hozzászokva a plusz pocakhoz :lol:

annus11
 
 


Anita!

Jó hallani hogy Gréti mennyire örült az apukájának!!!Ennyire nagy a cipő?Lehet h őszre már jó lenne neki,vagy nem?Olyan gyorsan nőnek ezek a gyerekek!
És akkor mehettek vásárolni is végre!jaj az olyan szupi!!!!

annus11
 
 


Annus,
én ha oldalt fekszem, húz le a hasam meg őkelmének sem tetszik odabent, ha meg háton, akkor egy idő után megfájdul a derekam, meg nem is tanácsos. Pedig azért nekem nincs nagy pocakom.

Kutyafüle,
azt akartam írni én is. Annusnak igaza van, azért csak óvatosan, nehogy túlterheld magad! Nehogy baj legyen. Nekem eddig pl. a hasam nem keményedett - kicsit jobban megerőltettem magam, és órákon át keményedett. Sajnos az ember nem bír úgy dolgokat, mint eddig..

emese1979
 
 


Jó reggelt! Jó látni, hogy Anita milyen jókedvű! :lol: :lol:

Mindenkinek szép hétvégét!
Vendég
 


Annus,tuti nem lesz jó rá,legalább 4 cm-el nagyobb ha nem többel.Apuka elmérte!

Dóri köszi!De azt tudnotok kell,hogy nélkületek sokkal nehezebben vészeltem volna át!!!Nagyon sokat segítettetek nekem lelkileg!Köszönöm!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltam Petrusnál. Tök aranyos!!! :)
Remélem, kiengedik végre...

Voltam UH is. A parázósokat szeretném megnyugtatni, hogy ezek a mért értékek CSAK KB. MUTATJÁK a baba paramétereit.
Pl.: Egy modernebb UHG készülékkel sokkal pontosabban lehet mérni!! (Az ÁEK-ban még mindig az a készülék van, ami akkor volt új, mikor a Lányomat vártam. Bogi tegnap volt 12 éves!!!- na , csodát ne várjatok egy ilyennél!).
+ Nagyon sok függ attól, is, hogy mennyire gyakorlott az, aki mér.
Nekem is elég érdekes "kombinációt" hozott ki tegnap az UH-os hölgy. Mivel ősidők óta ezzel a géppel dolgozik, tudom, hogy jelezte volna, ha v.mi nem ok.

Még mindig nem tudjuk, hogy fiú, vagy lány -de nagyon nem is izgat. Ha nem akarja megmutatni magát, akkor nem. Tegnap azt mondta az UH-s hölgy, hogy "jól elbújt, de szerintem lány..." Majd májusban kiderül... :)

Szóval: Ez a gép alig mér v.mit. Nekem csak 3 értékem van a papíron.

BPD: 75 mm
THQ: 66 mm
FL: 47 mm

Átl. menny. magzatvíz. Norm. flow.
Grav. s 28.

Kép
szkitty
 
 


Emese!
Én szinte mindig háton alszom!Pedig nem kényelmes nekem.Mert fáj a derekam,hátam.Ki szoktam támasztani a szopipárnával,úgy kényelmesebb.
Oldalt csak percekig bírom,aztán kisasszony elkezd fészkelődni odabenn...Nem tudom mért nem tetszik neki :roll:
Kezdek aggódni mi lesz az utolsó hetekben....

Ja és szerintem elvonultak a frontok!!!Juppiiiii!

annus11
 
 


Kitty!
A lényeg h minden oké!Az meg nem számít h fiú v lány!

Védőnő tegnap mondta h most volt egy olyan esete,hogy pénteken lányt mondtak még az uhn,szombaton mikor megszületett akkor meg fiú lett :lol: :lol: Tehát amíg kinn nincs semmi sem biztos 8)

Akkor tényleg hosszú lába van Izának!Nekem már 26+2 nél 51 mm volt a combocskája :wink: De tényleg nem szabad ezeket 100%-osnak venni! :wink:

annus11
 
 


Jó reggelt!
Anita, jó, hogy elterelődött Gréti figyelme a Elmo-ról.
Leírnám, miért normália a pulzusszám növekedése- ha nem nő terhességben, az utal arra, hogy valami nem oké...

Mivel a magzatot a méhlepényen át el kell látni oxygénnel, meg a hatalmasra nővekedett méh izomzata is rengeteg vért igényel, az anya vértérfogata megnövekszik, kb 1 literrel több vér kering, mint nem terhes állapotban. A vérplazma aránya nő meg, tehát a mennyiség növekszik, de ezzel együtt ugye relatíve csökken a vörösvérsejtek aránya( ami magával hordoza a vas, haemoglobin relatíve csökkenését is, a vvt-k ben van a vas, ez felel az oxygén szállításáért.)De a szervezet továbbra is a régi, megszokott oxygénszintet igényli. Mi a megoldás?? Hát a szív gyorsabban keringeti a vért,nő a pulzusszám, így kompenzál.
A vérnyomás is alacsonyabb normál terhességben, ez is hozzájárul a magasabb pulzusszám -megfelelő oxygénszint eléréséhez.

Persze, ha a dokinak gyanús valami, el kell menni szakvizsgálatra, a szakorvos dönti el, hogy ez még norm. vagy már kóros. De a tapasztalatom az, hogy a dokik egymásra"tolják", ezért kell a kismamának sok vizsgálatra járni kiegészítésképpen,. A nőgyógyász nem szívesen vállal fel belgyógyászati, kardiológiai véleménnyilvánítást, a háziorvos sem nagyon foglal állást kismamáknál, a kardiológus meg a lelettel visszaküld a nőgyógyászhoz, hogy állapotodra való tekintettel ő javasoljon inkább valamit....

Kép
Kép
zili
 
 


sziasztok!

A mi adataink.

Azt hiszem az első oszlop Réka, a második Emese.

BPD 6,24 6,05

Egy picikét az átlag alatt vannak, de ez ikreknél normális.
Szerintem ,- kiló körül fognak születni, ha rendesen bent maradnak.

Anita
Örülök, hogy megérkezett a férjed.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Most látom, hogy nem írtam számokat. Tehát szerintem, ha minden jól megy akkor 2,5- 3 kiló körül fognak születni.

Még azt akartam, hogy az adataim 26 hetesek.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


sziasztok

Na tegnap én is elkiabáltam a 6 keményedést naponta, déltől nagyon sokat keményedtem, de már lassan kételkedek benne, hogy ezek keményedések, lehet, csak kicsim nem bírja az oldalfekvést huzamosabb ideig, mert általában csak az egyik oldalt kőkemény a pocak :)

Én éjszaka is csak az oldalamon merek aludni, nehogy elnyomjunk valami fontos artériát a hátonfekvésnél :)

Annus tegnap én ananászvágás közben szúrtam bele a kést a bal mutatóujjamba :)

A magnerot nekem is jobban bejön, kevesebbel is beérem belőle, mint a magne b6-ból, szóval most takarékoskodás van, és ha rosszabb lenne, ebből még emelhetem az adagot :)

anikó csak a legjobbakat kívánom neked, nekem 6 éves a lányom és ő elég jól bírja, hogy én fekszek, igaz nekem nem kötelező, de nem bírok már semmit úgy csinálni mint régen :)
Lányomnál nekem a 24. héttől volt nyitva a külső méhszáj, de az most már 100 %-hogy a Tokaji hegymászásnak volt köszönhető, most nagyon kiváncsi vagyok a 32. héten is zárva leszek-e még, a doki még mindig megvizsgál engem manuálisan, nem mondta, hogy bármi gond lenne belőle.

Ma rájöttem, hogy jól megnőtt a fenekem, nem jön rám a régi csípőnadrágom :) :(

jajj nemsokára mi is megyünk uh-ra.
előtte meg ugyebár vizsgálatra, már összeírtam a kérdéseimet, nehogy a doki elterelje a lényegről a szót, ahogyan szokta :)

MIndenkinek szép napot!

A frontok mondjanak le! :)

Üdv.

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Edua!
Ezen a régi csípőnadrágon jót röhögtem!Mindjárt megnézem h az én régi gatyám meddig jön fel.... :lol:

Az szerintem nem keményedés,nem?Mert olyan nekem is van h egyik oldalt kemény,tehát ott ahol a bab van,vagy épp kinyomja vmijét.Nekem 2 napig csinálta ezt a feszítést...

Hát ilyenen nem is agyalok h nem merek hátonaludni...több oldalam nincs,szóval marad ez :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Hívtam a 4 D-t!!!Szerdán megyünk 10-re!!!!!!Már alig várom,de Apa is.

Férjem rengeteget fogyott,alig akartam megismerni!De tök jó az új külsője!

Mérések:1-2 mm is sokat számít,akár heteket is.Meg úgysem mindig ugyan oda rakják a csillagot.
Meg ugye már nem lehetnek olyanok a babák,mint a nagy könyvben,hiszen minden ember más.

Na rohanok mosni,mert nem soká megyünk anyuék!!

Szép napot!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kitty:Az a lényeg,hogy egészséges!!!Örülök hogy minden ok!

Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


annus, Te mikor voltál utoljára UH-n? És akkor mekkora méretei voltak Izának?

Örülök, hogy Gréti örült apukájának :)
Vendég
 


Jó reggelt!
Annus,
én is most mostam át a mosógépet.Előszőr egy nagy adag ecet a vízkőre aztán szódabikarbóna.A leghosszabb legforróbb fokozaton, mikor kinyitottam az ajtaját csak úgy dőlt a gőz. :lol:

Petrus,
akkor addig még van egy kis időd.Reméljük nem számították el magukat a dokik.

Tegnap megvolt a pelusmosás meg a kórházas cuccaimat is kimostam.Ráért volna, de unatkozok és a gyerekruha rendezgetést már meguntam.
Most erőt gyűjtök mert jövőhéten suli.Keszthelyre busszal, egy élmény lesz.És még a koleszból is el kell hoznom egy bőröndnyi cuccot.Apa jön velem, bár semmi kedve de félt és mondtam is neki, hogy ha 10szer nem keményedek akkor egyszer se és egy bőröndöt cincálni nem egy leányálom, mégha gurul se.
Jó zsúfolt lesz a hetem, kolesz, uh, labor, házat nézünk, anyukámhoz megyünk.

Aki szintén egyetemre jár, nem tudjátok véletlenül, hogy az árva ellátás megjár e passzív félévre is?Én úgy tudom, hogy ha szülés vagy valamilyen váratlan betegség stb miatt kell megszakítani a tanulmányokat akkor még megjár.De lehet hogy csak szépen elgondoltam a dolgot :roll:

KépKép
harhaj
 
 


Anita, még a leveled stílusa is teljesen más, úszol a boldogságban! :lol: Szuper, hogy mentek 4D-re!!!

Szerintem közülünk itt egyedül talán Panndira mennek rá a régi cuccai....

Dóri, ma megyek, tegnap a sógornőm volt, majd írok. Gyöngy sem fog még sokat a tesóból, sokat számít ebben a Korban egy-két hónap is, de a hasamat puszilgatja, mert ezt látja apától.

Ti kalciumot szedtek? Állítólag a görcsöket nem csak a magnézium, hanem a kálcium hiány is okozhatja. Én 3 naponta iszok egy calcium sandos pezsgőtablettát. nekem a fogaimnak is kell, sajnos alapból kalciumhiányosak.

megyek, mert a kislányom a szennyeskosár tetején ugrál, és bármit mondok, mindenre az a válasz, hogy: NEEEEEEEEEM.... kezdődik....
Vendég
 


Harhaj!
Úgy tudom h jár az árvaellátás ilyenkor is!Csak le kell jelenteni hogy mi van.Passzív félévre nem jár,de ha megírod h babá tvársz akkor azt hiszem h igen.Sajna én már nem kapom,túl öreg vagyok...

Mosógépet mégegyszer átmosom majd,de egyenlőre most szép tiszta!

Én ma a babaruhákat válogatom méret szerint...mégse jön ahétvégén a bababútor,így addig nem mosom őket!

Panndi!
Engem a dokim is megnézett uhn 28+3on.De konkrét méreteket nem mondott.Azt mondta korának megfelelő,szép nagy.1,2 kg kb.

annus11
 
 


hARHAJ, AZ én időmben megszakításkor 18 év felett nem járt az árvaellátás, de ennek már 15 éve (te jó ég....), remélem most már másképpen van. Bár nem logikus, mert ugye terhesség az már feltételezi, hogy nem gyermek az illető! :lol:

Esztó, nagyon nagyon örülök a konyhádnak! Apukád irtó jó fej! Mikor lesz kész? Megyek megnézni! :lol:
Vendég
 


technikai segítség kellene, nincs valakinek véletlenül whirlpool 6. érzék elöltöltős mosógépe??? Nincs meg a leírása és 2 dolgot nem tudok megoldani. Ha van valakinek, dobjon már egy privit, köszönöm!!!
Vendég
 


Sziasztok,most kezdem visszaolvasni,csak gyorsan annyit akarok írni Annusnak, hogy amit a fejlődési rendellenességről írtam,ott arra gondoltam, hogy valaki írta,hogy ablakpucolás közben rátekeredhet a köldökzsinór a baba nyakára.Én is bizonytalan vagyok,és ügyetlen mostanában, de ha nincs ki megcsinálja,akkor nincs mese.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Helló!

Böbi, nevettem Gyöngyön... :lol:
Rám is rámjönnek a ruháim, nem is fogok semmi újat venni... De ez csak azért van, mert az eredetiek is akkora nagyok, hogy juj... :)
Vendég
 


Árvaellátás:én úgy tudom h 25 éves korig jár ha nappalin tanul az ember.Aztán meg lehet még igényelni ha mindig tanulsz nappalin 27 éves korig jár ekkor.De ezt csak az kapja aki nagyon rászorul,meg kell adni az 1 főre jutó jövedelmet is!
Na ha már passzívon van Harhaj akkor viszont lehet h nem tudja újra megigényelni a tgyás,gyed,gyes alatt....ezt nem tudom pontosan,mivel nálunk az 1 főre jutó jövedelem az túl sok lett volna...mert itt az számít h apummal élek elméletileg...de gyakorlatban ugye nem.Szóval bonya nagyon...én az esküvő után is kaptam amúgy,bejelentettem h megváltozott a nevem,de mivel "továbbra is"apum háztartásában élek így járt!

annus11
 
 


kutyafüle, meg ne bántódj, de azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a méhedben lévő köldökzsinórnak bármi köze is lenne a nyújtózkodáshoz, ablakmosáshoz, gebeszkedéshez. Bocs, ha félreértettelek, az jön le, hogy ettől félsz...
Lepényleválás lehet nagyon ritkán a MEGERŐLTETÉS, alhasí vérbőség, teljes erőből hasraesés következménye. Köldökzsinór tekeredés nem ettől van.

Kép
Kép
zili
 
 


Dóri!
Milyen finomakat ettetek! :o

Anita! Tök jó, hogy így örültök!

Tegnap jól elfáradtam a tesómmal való vásárlásban; de vettünk szundikendőt Marcinak! :lol:

Mára pedig jó kis pihenős napot szervezek, a párom anyukája készíti a kajákat...

Holnapra pedig áthívtam a tesómat, hogy segítsen egy kis rendet tenni a lakásban. 8)

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
adraci
 
 


Köszi csajok!
Én papíron anyukámmal lakom még, oda is vagyok bejelentve.És ő munkanélkülin van plussz az öcsém 15 éves, szóval nem tudom ez mennyit számít, de majd kiderül.Csak nem akartam nagy meglepetést ha esetleg nem jár meg.Most elég jó az árvasági szóval nem lenne rossz ha továbbra is megjárna az a kis pénz :wink:

Sokan mondják hogy miért nem tanulok a pici mellett.Hát nem tudom, én minden időmet és energiámat szeretném neki szentelni.Nem szeretnék semmiről lemaradni.Szerintem ez érthető.Van ismerősöm aki 5 gyerek mellett tanul.A legkissebb 1 éves a legnagyobb 14 körül.Jól bírja, mert szinte mindenből kitűnő eredményei vannak.Mondtam is neki, hogy nem értem hogy elég neki a háztartásra, 5 gyerekre, sulira 24 óra.Ja és mindíg "pörög mint disznó a jégen" :lol:

KépKép
harhaj
 
 


harhaj!
Nekem is van még a suliból,de egyenlőre én se csinálom a baba mellett!Ebben a félévben passzívon vagyok már,vizsgázni nem is tudnék menni,mert ugye az május közepétől van.A köv félévet meg majd meglátjuk,ha a baba "elenged" akkor talán folyt köv.Ha nem akkor majd később....

Akkor te most már passzívon vagy?Vagy ezt a félévet még csinálod?Mert ha passzívon vagy és még kapod,akkor gyorsan jelentsd be,mert ilyenkor vissza kell fizetned!!!Az meg nem lenne vmi jó :roll: Nekem azért nem volt olyan hatalmas összeg,de azért jól jött havonta :wink:

annus11
 
 


Zili,pont ezt mondom én is.Hogy semmi köze hozzá. Csak tegnap írták a lányok,hogy ettől is féltettek az ablakpucolás kérdésében. Lehet, hogy én vagyok ókori szemléletű, de régen is szültek a nők,mikor kint dolgoztak a földeken,és kapáltak az utolsó percekig.Ez a túlféltés modernkori ártalom.Szerintem a baj előre megvan írva,és kitérni előle úgysem lehet. Persze ésszerű keretek közt óvatosabb az ember,mint máskor,de szerintem nem kell túlzásokba esni.
Ott van a kolléganőm,mindig az ő példája van előttem. Otthon lakott a második terhessége alatt.Nem dolgozott,a háztartást anyukája vezetette.És mégis.9 hónaposan halva szülte meg a babáját.Nem tudott volna jobban vigyázni rá.Ez az eleve elrendelés sajnos. Azóta nem görcsölök a terhesség dolgain.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!

A lényeg h mindenki annyit csináljon amennyit bír!Nem kell azért kalitkába zárni magunkat!!!! :wink:
Amúgy meg én beszélek,aki ne bír megülni 1 helyben soha....de psszzt,ez titok :wink: :lol:

annus11
 
 


Harhaj! Az árvaellátást nem tudom, de az egyéb pénzeknek nézz utána! Nappalira jársz? Ha igen, akkor csak gyest kapcs, ugye? Régen úgy volt, hogy ha a férjed dolgozik, és Te nappalin tanulsz, akkor a CSP-t a Férjed igényelje, mert akkor Ő "gyermekét egyedülnevelő" kategóriába tartozik (ami ugyan egy kicsit érdekes, de így hívják), és v.mivel több pénzt fogtok így kapni. Nem nagy a különbség, de akkor is :)
Szerintem járjátok körbe a dolgot, mert 1/ régen volt..., 2/ sok kicsi sokra megy.. :)

Kép
szkitty
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: