Új privát üzeneted érkezett!

Virág!
Először is, sajnálom a rossz apa-eredményt. Lillánál is azt mondták, és az első inszem nem is sikerült. Tehát van remény!!! Persze, ha végül mégis lombik lesz, sem leszel semmivel kevesebb, és lényeg, hogy Lillának lesz kistesója. Te fiatal vagy még. Én a helyedben biztos adnék még spontán esélyt magamnak.

Köszi a GYED-el kapcsolatos infót. Elég szégyen, hogy ez az ország ebbe az irányba halad. Nem bánom, vegyenek el mindent, de a gyermekre vágyókat hagyják békén, különben hamarosan elfogy ez a nép. Na nem dühöngök tovább!

Felhivtam a munkaügyisemet. Sok mindent mondott, de a lényeg az, hogy a két gyerek között, ha nem akarok min 180 napra visszamenni, akkor nem érdemes kivenni a szabit, mert az elindit egy munkaviszonyt, és befolyásolja a tgyás/gyed kiszámolását, sőt, ha jól értettem a táppézét is (ha gyes mellett vetetem vissza magam, mert akkor minimál bér után adják a táppénzt). Azt javasolta, hogy ha közben terhes maradnék, akkor táppénzre kell menni rögtön, és akkor megint meg fogom kapni a maximum gyedet, és a tgyás is a minimálbér kétszerese lesz, ami ugyanannyi, mint a gyed. Igy viszont a táppénztemet a Szilárd előtti bértől számitanák ki. Lényeg, hogy nem szabad a két gyerek között újból munkaviszonyt létesiteni, ha nem lesz meg a 180 nap.

Azt beszéltük a férjemmel, hogy nyáron nem magasak a rezsiköltségek, igy meg tudjuk még engedni magunknak szeptemberig a gyest, és nyárra nem kellene visszamennem dolgozni. Ezzel még időt is adnánk magunknak a tesó összehozására.

Lányok!
Hol vagytok? Annyira pang ez a topik. Mi lesz, kihalunk?!?
Vendég

Angie
Köszi az infókat munkával kapcsolatban....kíváncsi vagyok a TB szakértő mit mond mert ez volt a 3. verzió, amit hallottam :)

Ami pedig a lombikot illeti most egyelőre semmi görcsöt nem érzek, az jó érzés, hogy tudom mivel állok szemben és előre tudok készülni mi vár ránk, akár spontánra vállalkozunk, akár lombik lesz. Tudom, hogy, ha spontán is valószínű nem jön majd gyorsan. Lesz egy olyan szerencsés hónap, ahol véletlenül minden egybe esik.
Ugye a lombik sem megy gyorsan, így nem arra számítok, hogy 2 hónap múlva terhes leszek és így már tervezhető a dolog. Most épp a munkába visszatérés és bölcsi ügyeit egyengetem. Sajnos nincs aki vigyázni tudna Lillára, mert a mamák messze vannak.

A topik sajnos tényleg halódik szerintem és ez egy kicsit rossz érzés...de hát nem tudunk vele mit tenni :? csak azt, hogy akik vagyunk írunk és hátha megint erre tévednek mások is vagy a régiek vissza tévednek.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur
Drukk, hogy sikerüljön spontán a tesó. :)

Angie
Igazad van, mindig rólunk akarnak még egy bőrt lehúzni. Ők miért nem járulnak hozzá a nyírbáláshoz? Felmarkolnak egy csomó pénzt, a nagy semmiért!
Köszi az infókat, így kicsit megnyugodtam. Nem szeretném manót bölcsibe adni, meg a kistesóval se akarnánk éveket várni.

Tényleg erősen megfogyatkoztunk. :(
Nem tudtok valakit, akinek van egy feleslegesség vált fa járókája?
Vendég

Lányok, szerintem nem halódik a topic. Illetve nem jobban mint korábban. csak most már át lehetne írni a címét: tesóprojekt előtt állók ide. Olyan aki első gyereket szeretne, nem is ír már ide. Eszter jó, ha 2 havonta benéz. a táblázatból nem emlékszem másra. Oriandy is eltűnt. :? de úgy látom más topicba se ír. Én szoktam máshova is írni, de egyre ritkábban. (főleg a munka miatt, mert ilyenkor már pálcikával kell kitámasztani a szemem. :roll: olyan álmos vagyok.) holnap nem megyek dolgozni, szabin leszek. :D Apa megy fogorvoshoz. (kiesett a tömése :evil: ). azért is fáradok el jobban, mert miután Máté lefeküdt, még a Dédit is "le kell fektetni". pisi, fogmosás, takaróigazítás (ez nála külön szertartás), meg hát beszélgetek is kicsit vele, mikor hazajövök. Javulás nincs nála, de hát mitől is lenne. :shock: nincs ereje, az a baj, annyira le van fogyva. újságot olvas, keresztrejtvényt fejt, meg aluszkál, ebből áll a napja szegénynek.

Hétvégén a Balatonra megyünk, Fűzfőre, 7 felnőtt lesz + Máté. :lol: Jó lesz egy kis kikapcsolódás, együttlét. (Dédire sógoromék vigyáznak, itt alszanak addig.)

most olvastam a metro-újságban: csehországban 200 fő a parlament létszáma (asszem 8-9 millióan vannak) nálunk meg közel 400 fő a létszám, a 10 millióhoz arányosítva. kicsit durva. :evil:

Maci
járóka, nekünk van szuper gurulós, de kölcsön kaptuk és vissza kell adni. :evil: tesómék vettek a második gyereknek egyet anno, jutányos áron nagykerben itt pesten. (ha kell megadom a címet, megkérdezem az árat.) de vaterán-teszveszen is érdemes megnézni. esetleg te is hirdethetsz.

Kép

Kép
syrynx

Angie,

Nagyon szep Szilike, igazi nagyfiu mar! :P

Maci,

Igen, valoban nagyon gyorsan nönek csak kapkodom a fejem en is... :P

Fleur,

Jol emlekszel, nalam minden rendben volt. A györi Kaaliba jartunk elsö lombik utani fagyis beülti sikerült. :P

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok! Hat ez a topikatnevezes jo otlet lenne. Lehet akkor meg ujak is jonnenek :) -- Hat persze, a kormany azon csak beszelni es gondolkozni tud hogy min tudnanak maguk is sporolni, de tenni is erte.. Na azt mar nem. -- Virag! Kivancsi vagyok h neked mit mondanak. Mikor mesz? Mindenkepp szamolj be rola. A szomszednomnek ugyanazt mondtak az OEPnel hogy ne vetesse vissza magat allomanyba.
Vendég

hali!
én igazoltan vagyok távol, megdöglött a 1,5 éves hp laptop-om, elég komolyan, akisegítő lehetőség meg a fontosabb ügyeim intézésére épphogy megfelel. remélem, lesz hamarosan egy helkyettes gépem és akkor csatlakozom én is

kacsa14

Sziasztok!Én beszoktam néha nézni,de tényleg nincs valami nagy mozgás! :? Sok anyucinak már megvan az első,meg a 2.baba,és nem jut idő még plusszban leülni a gép elé!Sajna ez igy működik....!Bár elég hidegek vannak mostanában,ami azt jelenti,hogy beszorolunk a lakásba,és hátha mégis lenne egy-két anyukának kicsit leülni a gép elé,és megosztani velünk (veletek),az örömöket,bánatokat,élményeket,tapasztalatokat...tehát régiek csajok GYERTEK!!! :D Itt vagyunk,csacsogjunk!! :wink: Nálunk most az a legújabb,hogy lassan készen van a lakásfelújitás,és lassan költözünk a házba (már alig várom)!!Ééééés! :) Ebben a hónapban indul a tesó project!! :wink: :D Kiváncsi vagyok,hogy mennyi idő alatt jön majd össze.Ádi anno a 3.hónapban fogant meg!Egyébként én még azt sem tudom,hogy mit csináljak...mert most kezdtem Ádival meg a Gyest,és ha terhes leszek a 2.babával??Ki tudja,hogy ilyenkor (olyankor) majd mit ajánlatos csinálni??Hallottam már olyan verzióról is,hogy simán irassam ki magam újra táppénz-re,és minden kezdődik előlről!Szerintetek?Vagy kérdezzem meg a könyvelőt?

Kép
bea27

Szia Bea!
Hajrá tesóprojekt! biztos hamar jön a tesó is!
Én már irtam, hogy nekem ugyanezt javasolták, hogy irassam ki táppénzre magam, ez a legelőnyösebb.

Én ma megyek dokihoz. Jól megvizsgál, mert pénteken ráadásul kaptam egy olyan telefont a laboreredményemről, hogy magas az egyik tumormarkerem, ami nőgyógyászati elváltozásra utal. Igaz, a nőgyógyászom megnyugtatott, hogy valószínűleg a terhességtől lehetett, mert három nappal azután csinálták a labort, hogy el kezdtem vérezni. Hát bizom benne, hogy tényleg nem valami más rossz dologról van szó.

Majd jelentkezem!
Vendég

Köszi a drukkokat csajok!

Maci
a Vatera sztem is jó ötlet.

Syry
Az biztos, h nem jobban mint korábban :? Totál megértem, h a munka miatt fáradtabb vagy és ritkábban jössz. Valóban a tábla igencsak megfogyatkozott. Sztem fogok is rövidíteni rajta kicsit.
Milyen volt a 7vége??

Angie
Márc 14 és beszámolok. Én is kiváncsi vagyok. Bár nekem most már a 180 nap munkaviszonyos verzió lesz úgy néz ki.
Feltétlenül jelentkezz, hogy mi volt a dokinál

Kacsa
Igazolást elfogadjuk :lol:

Bea
Szorítok! Pont Kacsával ezt veséztük ki az utolsó pár oldalon. Sztem megéri visszaolvasni.
Mindenesetre első körben te is próbálj meg a bérszámfejtőtökkel beszélni.

Olyan szépen esik a hó. Bár gondolom a munkába járók ezt nem így értékelik :? Mindenesetre mi jót sétáltunk Lillával. Ebben a szép havas időben hintázni és csúszdázni támadt kedve :lol:
új szavai vannak :) kuka, egy, háom (három), hát, hao (hajó), cici, szia
még lelkesen írom, bár sztem nemsokára annyira begyorsul, hogy nem tudom követni sem.
Ja és hohoho a nagy hohoho horgászt így kéri :)

KépKép
KépKép
fleur

Palacsintát sütöttünk a napokban itt a kis kuktám :)
Kép
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!
Nagy kő esett le a szivemről!! Mindent rendben talált a doki, szépen kitisztultam, minden visszaált a normál kerékvágásba. Tüszőt nem talált, pedig ma vagyok a 14. napon. Tehát vagy nem volt, vagy már elment. Lényeg, hogy lehet tovább próbálkozni és azt mondta, hogy középidőben két naponta legyün együtt, mert igy a legideálisabb. A tumormarkerrel azt mondta egyelőre ne foglalkozzak, mert a menses és előtte a terhesség bőségesen elég ahhoz, hogy ezt az értéket megemelje. Jövő hétfőn mennem kell vérvételre, csinálnak egy hormonvizsgálatot, és megnézik mégegyszer ezt a tumormarker értéket, és akkor már látni fogjuk, hogy az előzőhöz képest hogy alakul. Akkor nem lesz mensi, igy elvileg csökkennie kell. Ha majd megjön, ismét csinálnak hormonvizsgálatot. Hát nagyjából ennyi volt.
Most voltam először ennél a doktornőnél. 37 éves vagyok, de életemben most éreztem először jól magam a nőgyógyásznál. Nagyon kedves, türelmes, minden kérdésemre válaszolt úgy, hogy nem azt éreztette, hogy többet ne kérdezzek. Alaposan kikérdezett a múltamról, gyerekemről, szülésről, betegségeimről, rokonság betegségeiről. Hát le voltam döbbenve, hogy milyen alapos.
Ja, még annyit mondott, hogy mivel volt már két vetélésem, ha újból elmarad a vérzés, és pozitivat tesztelek, azonnal jelentkezzek, mert lehet, hogy kell egy kis sárgatesthormon rásegités.

Virág!
Lilla nagyon nagy segitség. Látom, ő meózza a főztedet :) Nagyon kiváncsi vagyok, mit mondanak majd neked. Jó alaposan kérdezd ki őket!
Vendég

Sziasztok!

Én is vagyok olvasok,örülök,hogy szerveződok a tali,nekem minél későbbi dátum lene a jó,hogy jó idő legyen! karácsony óta betegeskednek a gyerekek,hétvégén már ki is borultam kicsit,annyira rossz,amikor nincsenek jól, a szívem szakad meg és persze ilyenkor nyűgösek,nem esznek,türelmetlenebbek egymással stb. Szóval nagyon várjuk a tavaszt! és hoztam képet az 5 hónaposomról!

Kép Ez a könyv rólam szól...

Kép Huncutka

Kép Komoly is tudok lenni...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
én is csak gyorsan egy kép erejéig jövök. (ma küldte Tesóm a szülinapos képeket. egyet gyorsan lekicsinyítettem.)

Mindkét lány: Kamilla, Lilla ari. Lilla továbbra is nagyhuncut. :wink: :D ahogy látom a képeken! Kamilla pedig már kész hölgy! :D

Kép

Nálunk sajnos a mai nap nem volt túl vidám. Ma temettük Anyukám élettársát. :cry: :cry: egy kicsit ma kimerültem e miatt. majd még írok a napokban.

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Részvétem!
Volt vmi. betegsége vagy váratlanul történt?

Fleur!

Te egri vagy, ugye? Nem lesztek otthon jövő7 végén? Megyünk kicsit kikapcsolódni.

Angie!

Örülök, hogyha már így alakult, akkor szépen, rendesen kitisztult magától.
Hajrá Kistesó újult erővel!!!

Márti!

Édes a kicsi lányod!

Fleur!

Lilla nagyon huncut azzal a palacsintával. Timinek énis sütöttem a múltkor tej-tojás menteset (lényegében csak liszt-víz volt benne), de nem tetszett neki, nem tudom, hogy az ízzel volt baja vagy esetleg, hogy ahogy a szájába adtam a falatot a feltekert palacsinta kicsavarodott és mintha az nem tetszett volna neki, hogy olyan nagy hosszú vmi. került a szájába.
Azért ilyenkor sajnálom az allergiánkat, mert Timi minden ilyen kuktáskodásból és kóstolgatásból kimarad, jóformán a konyhából is ki van tiltva, ha vmit csinálunk, nehogy lepotyogjon vmi. és felegye.

kacsa14

Syry
Nekem tetszik a "névváltoztatás". :)
Az aukciós oldalakat én is bogarászom. Találtam egyszer egy nekem tetszőt, a végén meg törölték a liciteket. :? :evil:
Most az expresszen találtam egyet. :)
Részvétem!

Bea
Hajrá! Remélem, hasonlóan sikeres lesz a tesóproject. :)

Fleur
Nagyon ügyi kuktád van! :)

Angie
Nagy kincs az ilyen alapos doki. Szerencsére nekem is nagyon jó dokit ajánlottak. A terhesgondozás vége fele megdícsérte magát, hogy milyen alapos volt. :lol:
Mesélj majd, mi volt a dokinál!

Márti
Nagyon helyes lányod van!
Sajnálom a betegeskedést! Mielőbbi gyógyulást!

Kacsa
Milyen allergiátok van? Lemaradtam kicsit... :oops:

Levi köhögése javulgat. A csőrös pohár nem jön be neki, csak játszik vele. Sima pohárból nagyon ügyesen iszik.

Vendég

Maci!

Tej-tojás-szója ...
Semmit nem ehet, amiben ezek akár nyomokban is előfordulnak. Továbbá le van tiltva az összes trópusi-déli gyümiről, citrusfélékről, paradicsomról is.

Még 3 hósan KIZÁRÓLAGOS szopi mellett lett ekcémás, aztán fél évesen derült fény az okra. Tavasszal lesz majd tejterhelés akkor derül ki, hogy hogy is állunk. Rendes, igazi tehéntejet itatnak vele ... Érdekes lesz, mert életében nem találkozott még a HA-s tápszernél koncentráltabb tejjel ... (most nagyon speciális tápszert kap, az is tej alapú, de nagyon meg van manipulálva)

Úgyhogy nekünk se kiflicske, se kekszecske, se túró rudika, se semmi. Összesen 2 féle kekszet ehet.

kacsa14

Kacsa
Jajj, szegény Timcsa! Remélem, minden rendben lesz a vizsgálaton. Mikor mentek?
Barátnőm fia szaharózallergiás, neki is valami nagyon spéci tápszere van.
Vendég

nem tudni még, majd a szülinapja után vmikor.

kíváncsi leszek, barátunk kisfia is tejes, dec-ben volt 3 éves és még nem nőtte ki :(

kacsa14

Kacsa,Maci
köszi a részvétnyilvánítást. már november óta sajnos kisebb-nagyobb szünetekkel kórházban volt. :cry: veseelégtelenséget állapítottak meg nála a végén. dialízisre szorult kétnaponta. :cry: február 3-ától került volna idősek otthonába, olyanba ahol ápolják is őket. Anyunak nagy vívódás volt, hogy "beadják-e" ilyen intézményben vagy se. De erre már nem került, mert február 2-án reggel szépen elaludt. :cry: :cry: Én vittem neki a hírt, hogy a Tesómék kislánya Fruzsina megszületett. nagyon megörült, felcsillant a szeme, mosolygott. de már a babát nem láthatta. :cry: :cry:

most kicsit vidámabb téma:
párom ma volt Mátéval egészséges rendelésen. 13, 60 kg és 91 cm az én "kicsi" Mátém. észre is vettem, mert már kezdi kinőni a 86-os ruhákat. :evil:

Maci
csőrös pohárból Máté se tud inni. :roll: párszor próbáltuk de nem ment. ő is szinte a kezdetektől normál pohárból iszik. csak egy a baj, hogy miután megitta az "adagját" utána egy hirtelen mozdulattal kiönti a maradékot. így csak 2-3 ujjnyit öntünk neki egyszerre.

Kacsa
nálatok miben nyilvánult meg az ekcéma?????? nálunk is ennek a gyanúja van. idén télen kezdődött, tavaly csak az arca volt érzékeny, piros, szárazkás. most már viszont a combja is. :twisted: ma a dokinéni felírt mindenféle kencét Máténak, fürdetőt, stb. szerencsére nem repedezik ki a bőre, addig nem fajul a dolog. és szerintem nem is viszket neki, mert eddig sose láttam, hogy vakaródzott volna. :shock: (páromnak is vannak/voltak bőrproblámái. nekem is volt gyerekkoromban ekcémám, de "csak" kb egy 10 forintosnyi területen a tenyeremen, viszont az évekig nem múlt el. a terhesség előtt is előjött, de azóta nem jött elő. úgy tudom az ekcémának is nagyon sok fajtája van. :evil: :twisted: kíváncsi vagyok mit hoz ki nálatok az allergia teszt. javult-e valamit a helyzet. háziorvos írta elő? jártok bőrgyógyihoz, vagy a házigyerekorvos kezeli?

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Timinek a csuklóhajlatban, a lábfej hajlatban, a térdhajlatban kezdődött, ugye akkor még hurkásabb volt. 2-3 cm széles sávban, piros, száraz bőr, érdes felülettel, kicsit kiütéses jelleggel. Aztán 3 hónap alatt már szinte a feje kivételével a gyerek bőrfelületének 75%-a piros, száraz foltos volt, nagy 5-10 cm foltokkal és mondom, rengeteg. Lábszáron, törzsön, háton, hason, mindenhol.

Voltunk vele bőrgyógyon kaptunk szteroidos krémet (szinte 3 hónapig folyamatosan kenük, de csak addig javult, amíg kentük), házidoki nem igazán tudott vele mit kezdeni.

Aztán fél éves kora előtt protekcióval jutottunk el a gasztroenterológiára (különben 2-3 hónapos lista van), rögtön kapott speciális tápszert, volt vérvétel, de nekik ekkor még a vér nem mérvadó. 3 nap alatt rengeteget javult az új tápival és ebben a korban még ez a legjobb diagnózis, hogyha a diéta mellett elmúlnak a panaszok. 1-2 hónap alatt teljesen letisztult a bőre.

Ehhez gasztro. kell, mert a speciális tápszerhez szakorvosi javaslat kell, 90%-os támogatással, 300-400 Ft-ért kapjuk a tápijájt + a Sinlac-ot is. (emellett vehetem neki a diétás kekszet 10 dkg/600 Ft-os áron ... az egyébről már nem is beszélve ... pl. a rizstej ára -bár ezt egyelőre nem használjuk még)

Lesz most is vérvétel és utána, nem tudom még pontosan a részleteket, de 1 hétig kell tejet innia, napi 200 ml-t és figyelni a hatást. Az 1. nap az tuti kórházban lesz, hisz még sosem ivott tejet, nem tudni, hogy hogy reagál ...

---

Ami az ekcémát illeti, anynit tudok Neked javasolni, hogy CSAK gy.tári fürdető, mi is azt használjuk, pumpás adagolóba hígítani és azzal, még szárazon bekenni Mátét és úgy tenni a vízbe, mert a fürdető is véd és nem sokáig áztatni. Én, mióta ekcémás lett, kezdetben napi 2x, most már csak napi 1x kenem testápolóval.
Amúgy az ekcémát bármi előhozhatja, télen a fűtés, nyáron az izzadás, stressz (ovibakerülés, iskolai dolgozat), gyapjú ruhát nekik nem ajánlják, kaja esetleg, szóval nagyon nehéz utána járni. Én ezért is örültem a tejnek, mikor kiderült, mert legalább megvolt az OK, addig csak a nagy semmi ellen harcoltunk ...

kacsa14

Hahóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

Éviékről nem tud vki. vmit?
Elhiaze, hogy marhára el vannak havazva, de azért jó lenne hallani Róluk vmit ...

kacsa14

Kacsa
Remélem, minden lesz majd.

Syry
Szegény... :(
Köszi a kiborítás infókat, majd résen leszek. :)
Szép nagyfiad van!

Hétfőn voltunk mázsálni, Manó fogyott 20 dekát. Jövő héten ismét mázsa. :? Viszont nőtt 1 cm-t, így 75 cm. :) A köhögés is elmúlt.
Vendég

Kacsa
köszi a sok infot az ekcémáról. sokmindent már tudtam is. (mi szoktuk bioptrom lámpázni is. úgy vettem észre, használ neki. most egész szépen elmúlt neki. bár ez egész télen így volt, hol fellobbant, hol elmúlt pár napra. nyáron viszont egyáltalán nem volt semmi gond a bőrével.)

Maci
képzeld, épp most mondja Apa, hogy Máté kezdi abbahagyni a pohárborogatást. 8) a fogyás lehet a megfázás, köhögés miatt volt, nem?

Éviék:
írtam neki még február elején, mikor elkezdtem dolgozni sms-t. de nem válaszolt. :( előtte általában 1-2 napon belül írt, de most semmi. reméljük jól vannak. én is kíváncsi vagyok mi újság vele.

Képzeljétek most beszéltem egy ismerősömmel. Ikreket vár :lol: holnap megy a 12. heti uh-ra. asszem kb akkor kezdtek el próbálkozni, mikor Mátéval terhes lettem, tehát több mint két éve. :( most clostyval jött össze nekik.

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Na, ezért félek én a Closty-tól ... nem szeretnék egyszerre 2 törpét ...

kacsa14

Sziasztok!
Ahogy olvastalak titeket,látom mindenki már a második babát szeretné.Befogadtok egy első baba előtt állót is? :roll:
Röviden leírom mi a helyzet velem.
1 éve próbálkozunk babával,nem jött össze,kiderült,hogy magas volt a TSH és a prolaktin szintem.Bromocriptint szedek és önszorgalomból palástfű,cickafark teát és még barátcserje kapszulát.Van aki szerint ez sok,de én úgy érzem,hogy kell.Márc. 24.-én megyek vissza a dokihoz,hogy megnézzük változott-e a prolaktinem.Röviden ennyi.Remélem nem untattam senkit :oops:
Vendég

Gabóó!

Szia!
Én is a cickafarkfűteát mondtam volna és állítólag a propolisz is hatásos! Drukkolok,hogy minél előbb beköszöntsön a gólya hozzátok!
Írj majd,mi volt a dokinál!

Csajok!

Évi lebukott!!! :lol: :lol: :lol:
Most látom,hogy itt van a jelenlévő fórumozók között,szóval minimum olvas!
Remélem,jól vannak!

Márti
borossné becz márta

Szia Gabóóó!
örülünk, hogy jössz és kicsit "frissül" a csapat. voltak olyanok is akik első babát szeretnének, de eltűntek. :? sajnos.

Reméljük a gyógyszer+ a többi cucc segít! Hány éves vagy? merrefelé laktok az országban?

Panka
mikor költöztök Bp-re? állást néztél már magadnak? hamarosan itt van Emili 2. szülinapja!!!!!!!!! Párod már nem repked Japánba? Másik céghez megy, igaz? jól emlékszel?

Kacsa
félelmed a clostyval kapcsolatban megértem. én is így vagyok vele. bár nem kaptam még ilyen gyógyit, de lehet hogy még sorkerül rá. :( én még be is vállalnám az ikreket, csak nem tudom hogy bírná a szivem a szívritmuszavarommal. :evil: már Mátéval is az utolsó 2 hónapban elég összevissza vert. akkoris ha csak ültem és nem csináltam semmit. mi lenne két babóval?????

Fleur
mi újság? hogy vagytok? láttam egy másik topicban, hogy lh-zgatsz. :oops: reméljük, meg lesz az eredménye. :wink:

Olyan jó, hogy már közeledik a TAVASZ

Kép

Kép
syrynx

Lenyomoztam Évit. utóljára február 16-án írt az inszemes topicba. tett képet is, jól vannak. :lol:

Kép

Kép
syrynx

Syrynx budapesti vagyok,májusban leszek 22.
Olyan kérdésem lenne,hogy napok óta pozitív az lh tesztem,befolyásolhatja a bromo?vagy valakinek a jele lehet :roll:
Annyira bízom benne. :D De csak 20.-a körül szeretnék ajd tesztelni..
Vendég

Syry!

Pankáék már 1 hete a nagy Bp-en vannak. Nézz rá a blogjára! :wink:

Milyen szívritmus zavarod van?

Üdv Gabó!!!!

LH-t én csak peteérésre használtam, úgyhogy nem tudok Neked okosat mondani!
De még csak most vagy a ciklus közepén, elvileg most kéne megtermékenyülni, rá pár nap, mire beágyazódik, úgyhogy szerintem még ez semmi konkrétat nem jelent.

kacsa14

Gabó
ha pozitív az lh-d az még nem a babát jelenti, hanem hogy most van esély a babára!!!!!!!!!!! úgyhogy hajrá! :wink:

Kacsa
ok. köszi. blogokat mostanság nem olvasok. (nincs időm. :( ) szívről majd később írok. Hamarosan bálba megyünk. :lol: Apa nőnapi meglepije! :wink: :D

Norwell
ti hogy vagytok???????????

Kép

Kép
syrynx

Syry
Reméljük, hogy a betegség miatt volna a fogyás. Nekem nem tűnt fel, amúgyis nehéz a valaga. :D
Gratula az ismerősödnek! Kárpótlást kaptak az ikrekkel a sok várakozás miatt.
Bátor vagy, hogy bevállalnál ikreket. Nem tudtam, hogy ritmuszavarod is van. :roll:

Gabó
Szia! :)
Sajnálom, hogy nem akaródzik összejönni a bébi. :(
Ilyenkor az LH azt jelenti, hogy apácskára fel. :D De van aki jóslótesztként használja a ciklus végénél.
Amúgy sose használtam, csak olvastam.
Vendég

Ma vettem pg53 tesztet,az meg negatív :cry: akkor most mi van?
Amúgy köszi,a bíztatást. :D akkor ma későn fekszünk a biztonság kedvéért :oops: :roll:
Jeges Maci:én is iker vagyok,de én is szeretnék ennek ellenére ikreket.Az elején biztos nehéz,de megvan a gyümölcse.Jó lenne egy fiú és egy lány.Akkor teljesülne apa álma is meg az enyém is :D
Vendég

Gabó!

A PG53 megbízhatatlanabb, mint az LH, sokaktól hallottam.

Az LH-d tuti pozitív? Ha jól tudom (legalábbis, ami nekem volt), NEM akkor pozitív, ha 2 csíkos, mint a terhességi teszt, ahol a halvány csík is csík, hanem CSAK ÉS KIZÁRÓLAG akkor, ha a teszt csík ERŐSEBB , mint a kontroll csík.

kacsa14

Szia Kacsa!
Sajnos a tesztcsík halványabb.De akkor lehet,hogy a bromocriptin befolyásolta?
Az a baj,hogy a menszim most kezd beállni,mart eddig 50 meg 72 napokra jött meg.A dokim azt mondta,hogy akkor nem volt pém.Most kezd beálni,hogy szedem a bogyókat.Így 30 és 36 napra jött most meg.Szóval nem tudom pontossan,hogy mikor van pém,és azért tesztelek állandóan :cry:
De most elszomorodtam,hogy a pg53 sem megbízható :cry:
Köszi a segítséget.
Vendég

Sziasztok!

A szokás szerinti mentegetőzéssel kell kezdenem: bocs az eltűnésért :oops: :oops: :oops: Eléggé sűrűek a napok :roll: Egyébként minden rendben velünk, már bő másfél kilót híztak a kicsik 7 hét alatt, szerintem olyan kis ügyesek. Olyan bájosan tudnak mosolyogni és néha már az ordításon kívül kis hangocskák is jönnek a szájukból, heee-k meg geö-k :) Ez biztos azt jelenti, hogy szeretlek anya :) Persze balhé is van bőven, az Ádám pl. határozottan féltékeny, ha azt látja, hogy az Esztibébi van éppen kézben, ő meg épp nem :)

Syry!

Annyira ég a fejem, de elfelejtettem arra az sms-re válaszolni :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Nem fordul elő többet, ígérem :oops: :oops: :oops:

Márti!

Gyönyörű a kis Kamilla :) Kis hercegnő :)

Fleur!

Én sem adnám fel a helyedben a spontán baba lehetőségét :) Csoda bájos a kis "kuktád" :)

Gabó!

Üdv itt :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Gabó!

Hát, ha halványabb a tesztcsík, akkor az még negatív ...
Nem tudom, a bromo. mennyire befolyásol. De az LH középidő tájt azért már jelen van normális esetben is, tehát az, hogy jelen van a tesztcsík, az még nem baj. Csak annak kell a dominánsnak lenni.
Én Closty-t szedtem (szintén ezer éves ciklusaim voltak), de amellett gyönyörűen látszott, hogy mikor poz. az LH, erősebb, de legalábbis ugyanolyan színű volt a tesztcsík, mint a kontrollcsík.
Azért a mesterséges kütyük mellett érdemes figyelned magadra is:
- hőmérőzés: pé-kor megugrik a reggeli, ébredési hő
- tojásfehérjés-nyákos hüvelyváladék
- nekem speciál azokban a napokban a mellbimbóm határozottan érzékeny volt, fájt, ha akár csak a póló is hozzáért

Évi!

Jó, hogy jöttél!
Képeket is kaphatunk majd? :)

kacsa14

Alvós képeket hoztam, és egy Dórisat :)

Kép

Ádám:

Kép

Esztipeszti :)

Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi
szerencsére nem vagyok sértődős, semmi gond hogy nem válaszoltál! fontosabb dolgod is volt mostanában! :wink: sejtettem, hogy előbb utóbb úgyis jelentkezel valamilyen formában.

szépek a gyerekeid! :lol: olyan képed nincs, ahol a 3 gyerek egyszerre van rajta? (telhetetlen vagyok, ugyi? :wink: )

Gabó
lh- szerintem nem rossz módszer. többeknek így sikerül a baba. (nekünk sajnos még nem sikerült a második gyerek. :? én 4 hónapon át lh-ztam, ebből egyszer nem mutatta ki a peteérést, a többi alkalommal igen. de én már közel 38 éves vagyok, és így lehet nincs is mindig érő pete. nálunk az első gyerkőc spontán jött, 9 hónap próbálkozás után.) ha már kivizsgáltak, és "orvosolják" a bajt, akkor már közeledik a siker! :wink: :lol:

Kép

Kép
syrynx

Évi!

Édes-szép-gyönyörű az összes gyerkőc! Meglátogatnánk ám Fleur-ral,ha már lehet! De csak,ha nem zavarunk!

Márti
borossné becz márta

Angie
Örülök, hogy minden rendben. Merre voltál nőgyógyásznál, vagy privát volt?

Márti
Szólj, hogy melyik nap tali?
Törpi, hogy viselte az oltást? Este nem volt semmi?

Syry
Nagyon édesek vagytok!
Részvétem....
LHzás már régen volt :? most pihentetem a dolgot. Még egy ciklusban csináltam, de nem volt elég egyértelmű. A csík sztem nem az igazi volt. De volt.
Most nem akarom nézni, mert nem akarok ezen gondolkozni, az esélyeink úgyis kicsik....most arra koncentrálok, hogy ősztől munka.
Amúgy jól vagyunk, csak én most tiszta depi vagyok. Nem a baba miatt...minden összejött. Majd alakul...

Kacsa
Igen, de nem voltunk otthon azon a 7végén.
Milyen volt Egerben?
:( hogy Timi kimarad ebből a jóból, de majd később amikor kinövi bepótólja. Amúgy meg így sem egyszerű ám főzni. Minden csupa piszok, néha törik ez az...stb.

Szia Gabó
Persze örömmel látunk minden első babára vágyót is :)
Nem akarok kotyorászni: párodat is megvizsgálták azért? Csak nőgyógyásznál voltál, vagy meddőségin, ahol komplett vértesztet csinálnak? (cikluson belül többszöri vérvétel)
Mióta + az LH teszted?? Sok napon keresztül nem lehet, csak pár nap + az a normális.
Ha több napja + az utalhat dolgokra, de semmit ne vegyél biztosra..tudod csak a doki:
-utalhat terhességre is, főleg, ha már ciklus vége felé jársz. Ugyanis az LH teszteket jóstesztként is lehet használni.
-PCO szindrómára is utalhat
és ezt bár még nem olvastam sehol, de szerintem az sem kizárt, hogy gyógyszer kavar be.
Ahogy Kacsa is írta a PG53-ról én is azt hallottam, hogy nem megbízható...itt a bneten is lehet jó LH teszteket venni én már vettem és jók. Vagy Dm-be BabyMark

Évi
Jó, hogy jelentkeztél :) édesek a picik és Dóri nagyon bájos. Csatlakozom Mártihoz szívesen beugranánk majd 1x valamikor :) jó lenne látni titeket. Meg neked is egy kis felnőtt társaság :)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

Lemondtuk, nagyon trágya idő volt múlt hét 2. felében. Majd a hó végén újra próbálkozunk. :)

kacsa14

Fleur:apát még nem vizsgálták ki,mert most megvárjuk,hogy az én eredményeim jók legyenek,és ha akkor sem jön össze akkor megyünk tovább.5 lh tesztet csináltam.Az első - 2 nap múlva lett csak pozitív és attól végig.Azért köszi a segítséget,mindig okossab leszek! :wink:
Vendég

Sziasztok Csajok! :)

nem olvastam most vissza, csak 5-6 hozzászólást, előre is bocsánat ezért, de sutyiban írok munka közben ... :oops: :oops: :oops:

Évi!
TÜNDÉRIEK a Pöttömkék :)
mindig gondolkodtam, hogy megkereslek privi és elmondom, hogy ha bármi segítségre lenne szükségetek Miklóson, szólj, csak sosem jutottam el odáig, aztán abban maradtunk Pupyval, hogy nem rontok Rád ezzel, hanem majd ha legközelebb jelentkezel :) és most jelentkeztél :9
úgyhogy ha bármiben tudunk segíteni, csak szólj! :)

Gabóó!

Szia! :)
nem ám csak második babások vannak itt, csak az első babások -mint én is - eltűntek :oops:
Amiatt ne aggódj, hogy 1 év eltelt, az még nem gáz...persze ezt mondani könnyű, de hidd el, mi már 3-3és fél éve várunk :(
LH tesztről annyit, hogy Kacsa nagyon tök jól leírta, én is így tudom, hogy akkor pozitív, ha a tesztcsík erősebb mint a kontroll!!!
ezt elvileg egy ciklusban max 3 nap... mert az lh szint felszálló ága+csúcs+leszálló ága!
Mi is LH tesztelünk, meg van pg53unk is, ... (már tényleg csak a baba hiányzik :lol: )
A Pg-ről megoszlanak a vélemények...Pupynak, akit te valószínű nem ismersz, mert mostanában nem nagyon írt ide, pl relatív jól mutatta a dolgokat, míg nekem MINDIG negatív volt... de van ismerősöm, akik ezzel védekeztek évekig, és ezzel lett terhes is a csaj ... :) úgyhogy van akinek beválik, van akinek nem....
PG-t mivel csinálod? nyállal?
hőt szoktál mérni?

Syry!

Értem a "célzást"-ha jól emlékszem már másodszor vagy harmadszor -, és szánom-bánom, hogy ilyen eltűnősek vagyunk...vagyis már csak én...de részben éppen ez az oka az eltűnésnek, hogy besokall az ember egy idő után, hogy nem jön össze a baba, és mikor már annyira csak nekem nincs ebben a topicban, akkor jól esik olykor eltűnni!!! A száni klub lenne nekem való, de nem akarok nagyon nekikeseredni a dolgoknak...

Fleur!

Tali?
Azt hiszem, eszmecserét kellene tartanunk az elmúlt időszakról és az lh teszt hadjáratunkról :) :wink:

pusz mindenkinek!

Eszter

eszter82
Budapest

Fleur
sajnálom a depit. :( :evil: mi az a sok minden, ami összejött? szóval ősztől meló? Ha lejár a gyed, akkor kezdesz? visszavesznek? lh-zni én se fogok most, asszem legalábbis. már várom a márc. 31-ápr. 1-jét, akkor jön meg legközelebb és akkor megint próbálkozunk. :lol: (bár Apa múltkor megingott, hogy egyáltalán legyen-e tesó. de végül azt mondta legyen mégis. igazából azt se fogom fel tragédiaként, ha nem lesz kistesó. az is nagy dolog, hogy született EGY EGÉSZSÉGES GYERMEKÜNK. ha nem lesz tesó, el fogom fogadni. de azért még reménykedem. ha nem jön össze az első két hónapba, június elejére bejelentkezem vérvételre, Apavizsgálatra. április-május húzós a munkahelyen, ezért nem akarok előbb. :? ) Lilla hogy van?

Eszter
jó, hogy írtál!!! (már kicsit kezdem reménykedni, hogy pozi tesztről számolsz be. de majd legközelebb! :wink: ) (megértem, hogy nincs kedved mindig írni. néha én is így vagyok ezzel. mióta dolgozom, pl. ritkábban jut időm bújni a babanetet. és talán jobb is így.)

most ennyire futotta.

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Kérdés, mert valószínűleg sokan sokkal okosabbak vagytok ilyen témában:

az utóbbi időben kicsit ráparáztam a kullancs témára...sosem oltattuk magunkat, de most nagyon elgondolkodtam rajta, mert volt egy hét, mikor orba-szájba ezt hallottam mindenhol, hogy mennyi új törzs van, és indul a szezon, és nagyon durva maradandó dolgok lehetnek egy-egy kullancsból...
szóval azt hiszem, beadatnám, DE most azon parázom, hogy ha most beadatom, és közben, mondjuk abban a hónapban terhes lennék, akkor az gondot okozhatna, vagy nem...? (bár vicces, ha 3 év alatt nem lettem, miért pont oltással lennék terhes :) )
a nőgyógyomhoz jó esetben jövő héten megyek, így tőle még nem kérdeztem, a körzetim meg kész csoda, ha a pulzusomat eltalálja, így nem igen adok a véleményére...
tud erről valaki valamit?

köszi, puszi: Eszter

eszter82
Budapest

Eszter!

Én nem tudok semmi konkrétat, de ha gugliban rákeresel és kiköp egy konkrét olás nevet, annak a tájékoztatóját megleld és azok írják.

Én Timivel a poz. teszt másnapján tetanusz oltást kaptam ...

kacsa14

Az Encepur Adults inaktivált kullancs encephalitis (kullancs csípés okozta agyvelőgyulladás) vakcina, szuszpenziós injekció. Minden adag (0,5 ml) injekció a következő hatóanyagot tartalmazza:
Inaktivált KE vírus/K23 törzs 1.5 ľg
(csirkeembrio fibroblaszt sejtkultúrán szaporított)
Az Encepur Adults oltóanyag további összetevői (0,5 ml szuszpenzióban): alumínium-hidroxid (adjuváns) 1 mg, formaldehid max. 0,005 mg, sók, szukróz, injekcióhoz való desztillált víz.
Nyomokban klórtetraciklin, gentamycin, neomycin.
Kiszerelés
1x 0,5 ml szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben (tűvel vagy tű nélkül)
1. Mit kell tudni az Encepur Adults-ról, milyen esetben alkalmazzák
Az Encepur Adults alumínium-hidroxidhoz adszorbeált, inaktivált kullancencephalitis (KE) vírust tartalmazó vakcina, szuszpenziós injekció. Tartósítószert nem tartalmaz.
12 éves és 12 évnél idősebb korú személyek aktív immunizálására alkalmazzák a vakcinát kullancs encephalitis (KE) ellen. A betegséget a KE vírus okozza, amit a kullancs terjeszt.
Az oltás főleg azoknak a személyeknek javasolt, akik folyamatosan vagy ideiglenesen KE endémiás területeken tartózkodnak.
2. Mit kell tudnia, illetve mire kell odafigyelnie a beadás előtt
Ne olttassa be magát Encepur Adults-sal, ha:
- túlérzékeny (allergiás) az Encepur Adults bármely összetevőjére;
- korábbi kullancs encephalitis vakcinával való oltás után bármilyen szövődménye jelentkezett;
- kezelést igénylő heveny megbetegedésben szenved, a teljes felépülést követő legalább 2 héten belül.
Mire kell odafigyelnie a beadás előtt?
- Ha kórtörténetében agyi károsodás szerepel, tájékoztassa az orvost. Ebben az esteben az oltás szükségességét gondosan kell mérlegelni.
- Az Encepur Adults semmilyen körülmények között nem adható véredénybe.
Ha véletlenül mégis véredénybe kerül a vakcina, a mellékhatások kockázata megnövekedik, szélsőséges esetekben sokk is kialakulhat. A megfelelő sürgősségi beavatkozásokat a sokk kialakulásának megelőzésére azonnal meg kell kezdeni.
- Amennyiben tojás fogyasztása után ekcémája, nehézlégzése (ajak- vagy gégefedővizenyője, gége- vagy hörgőgörcse) alakul ki, vérnyomása leesik vagy sokkos állapotba kerül, tájékoztassa orvosát. Nem törvényszerű, hogy megnövekedett kockázatnak van kitéve az Encepur Adults-sal való oltás során, ha "allergiás a tojás- vagy csirkefehérjére" vagy bőrtesztje pozitív az ovalbuminra. Csak szigorú klinikai megfigyelés alatt és megfelelő sürgősségi beavatkozás lehetősége mellett szabad beadni az oltóanyagot, amennyiben valaha tojás fogyasztása után ekcémája, nehézlégzése (ajak- vagy gégefedő vizenyője, gége- vagy hörgőgörcse) alakult ki, vérnyomása leesett vagy sokkos állapotba került.
- A következő eseteket néha tévesen az oltás ellenjavallataként értékelik. Ez nem helyes. Ha bármelyik az alábbiak közül Önre vonatkozik, beoltható Encepur Adults-sal:
- hőemelkedéssel járó banális fertőzések,
- feltételezett kontaktus fertőzött személyekkel,
- családi kórtörténetben szereplő görcsök,
- lázgörcsök a beoltandó kórtörténetében (mivel vakcinálás
következtében jelentkező lázas reakciók görcsöket provokálhatnak,
a görcsökre hajlamos gyermekeknek lázcsillapító adása javasolt,
pl. az inaktivált vakcina beadásának időpontjában, valamint 4 és 8
órával a beadás után),
- idült kórképek, beleértve a nem-súlyosbodó központi idegrendszeri rendellenességeket,
- ekcéma és egyéb bőrgyógyászati betegségek, helyi bőrfertőzések,
- antibiotikus kúra, alacsony dózisú kortikoszteroidok vagy
szteroidtartalmú készítmények helyi alkalmazása,
- veleszületett vagy szerzett immunhiány.
Gépjárművezetésre és gépek kezelésére gyakorolt hatása
Nem valószínű, hogy a vakcina befolyásolná a járművezetői képességet vagy a gépek kezelésének képességét.
Túladagolás
Túladagolással kapcsolatos nemkívánt hatások nem ismertek.
Terhesség és szoptatás
A vakcina terhesség és szoptatás ideje alatt való alkalmazását klinikai vizsgálatokban nem állapították meg, ezért ilyenkor kizárólag az előny/kockázat gondos mérlegelése után alkalmazható.

Kölcsönhatás más gyógyszerkészítményekkel
Az Encepur Adults nem keverhető egyéb injekciós oldatokkal.
Az Encepur Adults vakcinát lehet egyidejűleg adni más vakcinákkal.
Ha egyidejűleg immunszupresszív terápiában részesül, a vakcina hatása csökkenhet. Tájékoztassa az orvost minden egyidejű kezelésről.
3. Hogyan kell alkalmazni az Encepur Adults-ot
Az oltóanyagot az orvos adja be.
Felhasználás előtt a vakcinát fel kell rázni. A vakcinát izomzatba adják be (intramuszkulárisan), elsősorban a felkarba (m. deltoideus) vagy farba (gluteálisan). Kérjük, tájékoztassa az orvost, ha vérképzőrendszeri betegségben szenved (pl. fokozott vérzéshajlam), ilyen esetben a vakcinát bőr alá adják (szubkután). A vakcinát nem szabad véredénybe adni.
Adagolás
a) Alapimmunizálás
- 1. oltás 0,5 ml
- 2. oltás, 1-3 hónappal az 1. oltást követően 0,5 ml
- 3. oltás, 9-12 hónappal a 2. oltást követően 0,5 ml
Amennyiben a védettség gyors kialakulására van szükség, a következő séma ajánlható:
- 1. oltás 0,5 ml
- 2. oltás, a 7. napon 0,5 ml
- 3. oltás, a 21. napon 0,5 ml
A KE elleni antitestek megjelenése (szerokonverzió) legkorábban a 2. oltást követően 14 napon belül várható.
Immunhiányban szenvedő (csökkent immunműködés) és 59 év feletti személyek esetében
a 2. oltás után 30-60 nappal ellenőrizni kell az antitest-szintet, rövidített séma esetén a 3. oltás után. Szükség esetén egy további dózis vakcina adható.
b) Emlékeztető oltások
Bármely séma szerint befejezett alapimmunizálás után elegendő 1 dózis (0,5 ml) Encepur Adults beadása a védettség megerősítésére.
Klinikai vizsgálatok eredményei alapján a KE elleni védettség 3 évig biztosított. Azoknak a személyeknek, akik KE endémiás területen laknak vagy oda utaznak 3 évente ajánlott emlékeztető oltást adni. A rövidített séma alapján immunizáltaknak az első emlékeztető oltást 12-18 hónappal az alapimmunizálás befejezése után kell adni.
Minden kullancscsípés után ellenőrizni kell a tetanusz oltottsági állapotot.
4. Az Encepur Adults lehetséges mellékhatásai
A nemkívánatos hatások értékelésénél a következő gyakoriságokat alkalmaztuk:
Nagyon gyakori 3 10%
Gyakori 1 - 10%
Nem gyakori 0,1 - 1%
Ritka 0,01 - 0,1%
Nagyon ritka < 0,01% (ide értve az egyedülálló eseteket is)
A nemkívánatos hatások következő gyakoriságaira mutatnak a klinikai vizsgálatokból, illetve posztmarketing megfigyelésekből származő adatok:
Lokális reakciók az injekció beadásának helyén
Nagyon gyakori: átmeneti fájdalom az injekció beadásának helyén
Gyakori: kivörösödés, duzzanat
Nagyon ritka: kis, fájdalommentes csomó (granuloma) az injekció beadásának helyén, amely kivételesen folyadékot tartalmazhat (seroma)
Szisztémás reakciók
Egész testre vonatkozó
Nagyon gyakori: általános rosszullét
Gyakori: influenzaszerű tünetek (verejtékezés, hidegrázás), mindenek előtt 3 38 °C testhőmérséklet az első oltás után
Emésztőrendszeri betegségek és tünetek
Gyakori: hányinger
Ritka: hányás
Nagyon ritka: hasmenésszerű széklet
A csont-izomrendszer és a kötőszövet betegségei és tünetei
Nagyon gyakori: izomfájdalom
Gyakori: ízületi fájdalom
Ritka: ízületi és izomfájdalom a nyaki régióban
Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek
Nagyon ritka: nyirokcsomó-bántalom
Idegrendszeri betegségek és tünetek
Nagyon gyakori: fejfájás
Nagyon ritka: érzészavar (viszketés, zsibbadás)
Immunrendszeri betegségek és tünetek
Nagyon ritka: allergiás reakciók (mint csalánkiütés, nyálkahártya-duzzanat, sípló légzés, nehézlégzés, a hörgők összeszűkülése (hörgőgörcs), alacsony vérnyomás és más keringési reakciók (valószínűleg átmeneti nemspecifikus látási zavarok kíséretében), átmeneti vérlemezkeszám-csökkenés)
A fent említett influenzaszerű tünetek általában az első oltás után jelentkeznek és 72 órán belül megszűnnek.
Ízületi és izomfájdalmak a nyaki régióban az agyhártyagyulladás klinikai képét mutathatják; ezen tünetek ritkák és néhány napon belül maradéktalanul visszafejlődnek.
Egyedi esetekben a központi- és környéki idegrendszer zavarait, úgy mint súlyos esetekben felszálló bénulást légzésbénulással (Guillain-Barré szindróma) jelentettek KE oltás után.
5. Tárolási feltételek
Az oltóanyagot hűtőszekrényben, +2 és +8 °C között kell tárolni. Fagyasztani tilos!
A lefagyasztott vakcinát tilos felhasználni!
A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után tilos felhasználni a készítményt.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

kacsa14

Eszter!

én nem oltátnám magam, főleg, hogy több oltás is kell ...

---

Timit sem tudjuk oltatni, mert ő meg tojásallergiás (ill. fennáll a lehetősége) és a tojásallergiásokat tilos oltani ...

kacsa14

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?