Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Ekkora a pocakom :lol:

Kép
Közelről

Kép
Szemből
Vendég
 


Sziasztok,
Gratulálok az AFP eredményekhez és a rugdosásokhoz !!

Linácska, nagyon aranyos a kis hercegnőd

Az AFP nálunk is tökéletes lett és már hetek óta érzem, hogy mocorog, ficánkol.

Van valamelyikőtöknek tapasztalata CMV vírussal kapcsolatban???
Új nőgyógyásznál vagyok és most ezt is megnézték vérvételen és pozitív lett, elég veszélyesnek tűnik, azok alapján amiket interneten olvasgattam.... próbálom magam nyugtatgatni, hogy nem okoz semmi bajt, valószínűleg előző terhességemnél is megvolt már de nem vizsgálták... és Zsófi gyönyörű és tökéletes
Szt Lászlóba kaptam beutalót kivizsgálásra : (
Nem örülök hogy a 18. héten fertőző osztályra, vagy hová kell mennem, félek, hogy ott aztán tutti el lehet kapni valamit
: ((((
Minden észrevételt előre is köszönök

Andi

A kép pár hónapja készült uszodában, szerencsére nem lett semmi bajunk ( kopp-kopp)
Kép

Kép
danidaniel
 
 


danidaniel,

a CMV a toxoplazmához hasonlóan szintén tud mindenféle fejlődési rendellenességet okozni, de az is csak akkor, ha a terhesség alatt kapják el. A legtöbb ember pozitív CMV-re! Szóval nagy az esélye, hogy már terhesség előtt elkaptad. MAgát a fertőződést normál körülmények között nem nagyon szokták észrevenni, ha mégis, akkor a mononucleosishoz hasonlít - lázzal járhat, nagy fáradékonysággal, májmegnagyobbodással, rossz májfunkcióval (átmenetileg).
Ha terhesség alatt CMV vagy toxoplazma fertőzöttséget ellenőrzinek, akkor általában külön megnézik az IgG és az IgM ellenanyagokat is. Ez két külön típusú ellenanyag, amit a szervezet termel a kórokozó ellen, és friss fertőzésnél az IgM a magas, aztán lecsökken. Az IgG valamivel később kezd nőni, de az utána már végig magasan marad.
Tehát: az IgG-ből lehet következtetni arra, hogy átestél-e már a fertőzésen, az IgM-ből meg arra, hogy ez a fertőzés friss-e.
Nekem pl. a vérvizsgálatom pozitív IgG-t és negatív IgM-et mutatott, tehát már rég átestem rajta, nem kell aggódnom. Ezt kellene neked is leellenőrizned a papírodon, illetve ha ezt külön nem nézték, akkor elképzelhető, hoyg ezt fogják a Lászlóban ellenőrizni.

A toxoplazma pedig - ahogy azt már valaki nagyon szép részletesen leírta - a macskában szaporodni tud (míg az emberben nem), így ha egy macska elkapta, akkor az a macska attól fogva folyamatosan fertőzőforrás. Elsősorban a széklete.
Viszont mivel a macskák nyalogatják magukat, ezért simogatás után is célszerű kezet mosni.

Velem egyébként annyi az újság, hogy ma láttam a babácskámat!! Naggggyon édi volt, integetett! Most is elég lusti volt, még sosem láttam bukfencezni meg más efféle kunsztokat csinálni, eddig mindig aludt az UH-okon, de most legalább kegyeskedett egy kicsit lengetni a karját, úgyhogy eléggé meghatódtam... :)
A méretei tökéletesek, pont ahogy egy 15 hetes (majdnem 16 :) ) terhességnél dukál... :)
Az sajnos nem látszott, hogy kisfiú-e avagy kislány, mert a köldökzsinór épp ott ment, és ez bezavart a kiértékelésbe. De annyira nem is fontos, nekem mindegy.... :)

11 nap múlva, hétfőn költözöm Heidelbergbe, úgyhogy már dobozok között bukdácsolok hetek óta, a lakásban nagy a felfordulás a pakolás miatt, és csak remélni tudom, hogy minden elintéznivalóm meglesz addigra.
Tényleg, kisbabás anyukák:
nincs véletlenül valakinek egy szépen összeírt kis listája arról, hogy a baba születése kapcsán milyen papírügyeknek kell utánajárni? Gyed, TGYÁS, TB kártya, stb? Muszáj lenne még ezen a héten ezt összegyűjtenem, és amire csak lehet, meghatalmazást adnom az anyukámnak, hogy tudjon majd intézkedni helyettem. Csak még azt sem tudom pontosan, hogy miben is....

Kép
bikmakk
 
 

 
 

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól.Hallhattam Picuri szivhangját.Olyan jó volt!!!

Afp eredmény meg lett,hát épp határérték,holnap megyek megint vérvételre.De nem izgulok,jövő héten uh, a kombináltam pedig neg. lett.
Dokim mondta is,hogy mostanában csak alacsony eredménnyel találkozott amiket a Rókusban vettek le.
Viszont megint fogytam már -3,5 kilónal tartok :) .

Judi:gratula a kisfiuhoz. Tényleg jóval több a kisfiú.

Remélem csütörtökön nálunk is kiderül,hogy akkor tuti fiú-e a drágám.

Linácska:nagyon szép kislány Lili. :D

Nekünk volt légzésfigyelőnk és most is lesz.A múltkor a bnőmtől kaptunk egyet,de az nem volt vmi jó, most egy másik bnőmtől kapunk majd.Az viszont sokkal tutibb.

Márknak már ma nem volt láza, viszont iszonyatt hisztis volt.Szinte egész nap sirt. Én a hizitn kivűl a fogára gyanakszok.
Azért remélem holnap jobb napunk lez. Ebédre megyünk a nagymamámhoz most vadas lesz+ csinál fánkot is.

Vasárnap pedig megyünk át a párom nagynénjéhez,mert a párja elmegy vhova szörfözni Ő meg fél egyedül.Hála istennek náluk is van net, ill. napközben tuti hazajövünk,mert párom jön vezetni Márkkal pedig bnőzünk.
Vendég
 


Bikmakk,
valahol egy másik fórumon találtam egyszer egy nagyon jól összeszedett listát, megpróbálom neked megkeresni. Ha sikerül, belinkelem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Találtam egy ilyet, igaz eredetileg nem erre gondoltam, az összegek már nem jók benne.
http://www.eletmentok.hu/cikknyomtato.php?c=965&ny=1

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Lányok (Sanghai, Irdab, Ágota, Danidaniel)
Gratulálok a jó eredményekhez ! :D
Én pont egy hét múlva megyek integrált tesztre, már tele a gatyóm miatta ... :?

Tüni
Mi baja volt Luca lábijának ?...én nem látok semmi sem a képen !
És szerintem nagyon jó a kombinált eredményed !

Judi
De jó, hogy tettél fel uh-s képeket ! :D
És gratulálok a kisfiúhoz !.... Lányos Anyukáknak bele kell húzni, mert itt kezd eluralkodni a férfiuralom ! :lol: :D :lol:

Piroska
Mi a cd címe ?

Linácska
Gyönyörű a kis hercegnőd !

Earhart
Alakul a poci ! :)

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!

Ági,igazad van :wink:

Rilla,az volt a baj Lucus lábával,hogy teljesen befelé fordultak a kislábfejei.
Köszike,hogy írtál a kombináltra is!Kaptam a sejtbanktól egy füzetecskét,de én azokon a kis grafikonokon nemigazán tudok eligazodni a MoM-ok közt. :oops:

Sissi,gratula a fogyáshoz!Nem fogtok akkor hétvégén unatkozni.Mi sem leszünk itthon,holnap úszás után megyünk anyósékhoz.Majdcsak vasárnap jövünk haza.Ott net,így hétvégére kivonom magam a forgalomból :?

Dani,nekem nincs tapsztalatom a CMV-ről.Majd írd meg mit mondtak az Istvánban.

Bikkmakk,akkor már iziben megy a visszaszámlálás! :) Nekem a védőnő mutatot lapot a gyed,gyes,tgyásról,de vissza is kérte!Esetleg kérdezd mega tiédet,hogy neki van-e ilyesmilye,és hogy fénymásolna e neked belőlle.

Earhart,kezd szépen alakulni a pocid! :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok!

Linácska és Rilla:
A CD címe: Édes Álmok
A kiadója talán a Babydream mert ez is rajta van, és 16 altatódalt tartalmaz. És az ára is nagyon jó volt: 599Ft

Tündi: Én tudok segíteni a MoM-okkal kapcsolatban.
Ha a szabad-ß-hCG-érték 1,35 MoM fölött, a PAPP-A érték 0,6 MoM alatt, míg a tarkóredő vastagságának értéke 1,5 MoM fölött vannak, a Down-kór kockázatának emelkedését, míg az értékek ellenkező irányban való elhelyezkedése a kockázat csökkentését jelenti. Nálad csak a szabad-ß-hCG értéke magasabb, de a másik kettő jó!!!
Kép
Vendég
 


Piroska,
köszi, akkor ez a CD a Rossmann saját "műve", minden bébiápolási termékük babydream, popsitörlő, pelus, krémek...

Csajok,
olyan jó, már teljesen egyértelműen mozog Pötty, már nem is kell "akarni". :lol:

Tündi,
mondtam az óvónéninek, hogy ebédkor próbálják ki, amit mondtál. Kíváncsi leszek. Meg mindjárt kapok egy fejlesztőpedagógus telefonszámot, hogy legalább nézze meg, hol van a bibi. TSMT módszerrel foglalkozik. Az jó???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Bikmakk: Én a Kismama újságban olvastam hogy milyen papírokat kell elintézni a baba születése után. Leírom sorrendben ahogy volt:

1. Anyakönyvezés
Ha házasok vagytok akkor kell egy házassági anyakönyvi kivonat másolata ami 300 napnál nem régebbi. Ha csak élettársak vagytok akkor kell egy apasági nyilatkozat, amit az illetékes önkormányzatnál kell kérni, oda vinni kell a kikönyvet is és egy szakorvosi igazolást arról hogy mikor volt a fogamzás becsült ideje és mikorra várható a szülés. Persze ha a nyilatkozatot még a pici születése előtt kéritek.

2. Lakcímkártya:
Ezt a születési anyakönyvi kivonattal kapjátok meg. Ezt mindíg az anya lakcímigazolványában szereplő címre állítják ki, még akkor is ha ez nem azonos a baba lakhelyével.

3. Tajkártya:
Az ehhez szükséges igénylőlapot már a kórházban is kitöltheted, aki nem kórházban szül az az anayakönyvvezetőtől kapja meg a nyomtatványt.

4. Adóigazolvány:
Erre az életkezdési támogatás vagyis a babakötvény igénybevételéhez van szükség. Az adókártyát csak akkor állítják ki ha ezt ti külön kéritek.

5. Családi pótlék:
Az igényléshez szükséges iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya, mindkét szülő és a baba tajkártyája, az eredeti születési anyakönyvi kivonat!

6. Anyasági támogatás:
Az igényléshez szükséges iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, a baba tajkártyája, az eredeti születési anykönyvi kivonat, orvosi igazolás a négy vizsgálatról!
Ha az igazoláson elmosódik a pecsét vagy bármi, újat kell kérni, a szomszédunk így járt.

7. Terhességi gyermekágyi segély:
Az igényléshez szükséges iratok: a szülést igazoló kórházi igazolás-akkor ha az ellátást a szülés napjától igényled, orvosi igazolás a terhesállományba vételről és a terhesgondozási kiskönyv-akkor ha a szülési szabadságot a szülés előtt megkezdted, eredeti születési anyakönyvi kivonat, tb-kiskönyv-akkor is ha a tgyás igénylése előtt több munkahelyed is volt!

Remélem tudtam segíteni!

Kép
Vendég
 


Linácska: De jó neked hogy már mindíg érzed a kis Pöttyödet!
Én csak akkor érzem ha ülök és állok, fekve abszolút nem ézek semmit. Így a babaaltatós CD-t is félig ülve-fekve hallgatjuk. Ennek csak az a hátránya hogy én is bealszom a zenére és csak akkor ébredek fel a ha bejön a férjem és leveszi a pocakomról a fülhallgaótt. Persze addigra már úgy elgémberedett mindenem hogy oldalra fordulni alig birok.

Nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem ezen a héten sokkal nagyobb nyomás van a hólyagomon és állandóan a WC-re járok látogatóba.
Másnak is ismerős ez a helyzet?

Kép
Vendég
 


Piroska,
ez nagyon jó kis lista.
Az első ponthoz egy apró kiegészítés: ha ugyanott kötötted a házasságot, ahol a baba is születik, akkor nem kell ez a 300 napnál nem régebbi kivonat, mert a rendszerekben látják. Mondjuk Budapesten nem tudom, hogy hogy van, hogy a kerületek számítanak-e esetleg, de vidéken tuti, hogy a település.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska: Erről nem tudok, de biztos igazad van.
Azt nem tudom hogy Bp.-en hogy működik, de majd rákérdezek a szomszédtól. Ők ott kötöttek házasságot és ott is született a babájuk 2008 decemberben.

Biztos lesz még olyan aki hozzá tud tenni valamit a listához.

Kép
Vendég
 


Most olvastam itt a babaneten hogy nagyon fontos a terhesség idejére megválasztott cipő.
Ti mennyi "gondot" fordítotok erre?
Én soxor láttam már olyan kismamát aki tűsarkúban tipegett.

Kép
Vendég
 


Na most elköszönök. Mennem kell az ebédért az oviba.
Szép napot mindenkinek!
Kép
Vendég
 


Piroska,köszi az infókat! :)

Linácska,a TSTM-et nem igazán ismerem,kicsit utána olvastam most gyorsban,és az Ayres terápia az alpja,de annál már kifejlesztettebb módszer.Úgyhogy úgy gondolom,hogy jó lesz!Majd írd meg délután,hogy kipróbálták ez az ovónénik amit mondtam.Gondolom,hogy ott nemigen fogják kivárni még maga tolja le a nacikáját,de ebédnél azért nem nagy kunszt a könyöke alá tenni valami.
Rengeteg eszközzel fognak dolgozni elvileg,és az szerintem teszeni fog Lilinek.Még nekem is tetszene :wink:
A suliban ahol dolgoztam volt jópár eszköz,némelyiket ki is próbáltam :oops:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi,
Lili magánovis, 15 gyerek, és egyidőben 3 óvónéni. Szóval nagyon odafigyelnek rájuk. Ők hamarabb kivárják, hogy levetkőzzön, mint én :lol:

Piroska,
én alapból főleg lapossarkú cipőket hordok, mert szakadt bokával, más nem igazán megy. Amúgy még nem gondolkodtam rajta, hogy milyen lenne az ideális. Szerintem a teljesen lapos sem az mondjuk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok Lányok!

Most jöttem meg a háziorvostól, belgyógyászati vizsgálaton voltam. Minden ok. Toxoplazmám negítív, de nekünk Molly már 5 éve a házban van.Már Jázmin születése előtt is velünk élt és akkor sem volt gond. És most sem az. :) Még hiányzik a wasserman és a hepatitis, de remélem azok is jók lesznek. Tegnap voltam az integrált második vérvételén, jövőhéten lesz kész, most én is már izgulok, hogy minden rendben legyen.

Jázminnál mi is voltunk fejlődés neurológián mert csak egy irányban nézzett kicsinek, mi is tornáztattuk, úgy hogy ha hason volt akkor ráztuk neki a csörgőt abba az irányba amelyikbe nem akarta a fejecskéjét fordítani. Hamar helyre jött aztán, és azóta, meg hál istennek nincs semmi baja. Nálunk szeret öltözni egyedül pisil. de nem míndíg tudja lehúzni a nacit ha pl van alatta harisnya akkor nehezebben megy neki. De mondjuk egyedül eszik másfél éves kora óta, amióta bölcsibe jár, nem hagyta, hogy etessem mert látta a többiektől, hogy ők is egyedül esznek.

Már csak a férjem beteg nálam múlik a köhögés, Jázmint meg már vihettük bölcsibe. Hamar átment rajta a vírus. És már nincs semi baja. kop-kop.

judi79: hú elég egyértelműen látszik, hogy kissrác. Gratula, és nagyon cuki a picur.

Earhart: már nagyon szép kis pocikád van, már kismamásodsz, és mi lesz még! Kiváncsi leszek kinek mekkora lesz a végére a pocakja :wink:

No megyek kicsit összepakolok, még majd jövök
Üdv
Bea
beusmimi
 
 


sziasztok!

Linacska voltatok a Tanyacsárdába?mi ott nem voltunk ..időben kellett volna le telefonálnom :oops:.De majd úgy is megyünk az nállunk havi program..pogijukat imádom :P
Itt voltunk a közelben jó volt és olcsóóóóóó :P
Nagyon aranyos Lili :P

Judi gratula :lol: remélem nekem is most már megmondja jövöhét vége felé :P

Aki 20-ra van kiirva mikor megy AFP-re?

Én cipő örült vagyok.nem tudok sajna ellenállni nekik.Apa nagy bánatára :oops:
Én most olyanokat hordok ami nem lapos de nivs is nagy a sarka de nekem a nagyon lapospkba fáj a gerincem is.
Szerintem nem jó és nem egézségess ilyenkor a nagyon magas sarok .Balesetveszélyes is lehet.

Earhart:már alakul :lol:

Tegnap voltam vásárolgatni vettem pár kismama cuccot :P
Nagyon jókat kaptam jó nyári szép szinek szóval szupik :lol: igaz még nincs mivel kitöltsem ..de majd el jön annak is az ideje.

Megyek mert ma nem bir ez a gyrek magával :P biztos érzi a hétvégét :lol:
Sziasztok:Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Bim-bam,
most nem voltunk. Egyszer voltam Tanyacsárdában torkos csütörtöközni, többet sem akarok menni. Közelharc ment az asztalokért, még akkor is, ha foglaltál, mert az előzőek még nem mentek haza. Összeültettek másokkal egy asztalhoz, szóval inkább fizetem a rendes árat, de nyugiban akarok enni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,kiment a fejemből,hogy magánoviba jár Lili :oops:
Az tök jó,ha türelmesek :) Elvégre egy magánoviban ez el is várható.Mondjuk a nomrálban is így kéne működni,de hát az ugye sajnos más.

bim-bam,nemsokára eljön az idő,hogy kelljenek a kismama rucik :wink:

Beus,örülök,hogy minden rendben volt a házidokinál,meg,hogy már jobban vagytok!

Cipő,én általában sportcipőben közlekedem.Nyáron meg sportos papucsban.Én a sportosabb rucikat kedvelem.Persze ha vmi olyan alkalom van,felöltözök ám csajosan :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi,
találtam egy fejlesztőpedagógust, jövő szerdán megyünk valami tornára, Lili korosztálya lesz ott, és ott ő megnézi, hogy mennyire is nagy a gáz.
Bár mondta, hogy ha a babaúszáson már látták, hogy hátra tartja a kezét, akkor miért nem mondták, hogy menjünk vele szakemberhez.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... ll20050802
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213
Innen a nyomtatványok is letölthetőek :wink:

Piroska
Tűsarkút én nem terhesen se hordok :wink:
Nyárra nagyon jók lesznek a DR.Batz papucsaim, amiket már hordtam 2-3 nyáron :lol: :lol: :lol: :wink:

Egyébként ruházkodás miatt is jobb nyáron kismaminak lenni, mint télen :lol: :wink:

Kata
Növekszik az a pocak :lol: :wink:
(kb. az enyém is ekkora)
Vendég
 


Linácska,hát igen,ha ezt úszáson már tapasztalták,akkor megemlíthették volna,hogy menjetek el egy felülvizsgálatra.
De olyan nagy gond biztosan nincs.A torna meg szerintem tetszeni fog neki.

Már olyan régen akarom kérdezni,hogy ti isztok szénsavas üditőket,meg colát?
Lucával valahogy jobban figyeltem erre,de most elég sokszor lecsusszan,most meg ép colát akarok inni..

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tundi ,sajnos iszok .. :oops: és épp,hogy a colát kivánom néha a fantát.
Mondtam a dokinak azt mondta kicsit lehet..
Nem vagyok egy fúúú de kivános fajta de az előző terhességemnél abszurd dolgokat ettem.párizsis,mustáros kenyeret piros arannyal :!: :!:
És ezt minden nap meg tudtam volna enni ..ha rágondolok most hát taccsolok :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Szisztok, csak gyors bekukk, mert ma nagyon rossz paszban vagyok.
Apa ma bement olgozni, aztán hívott, h a kollegáját kirugták, már 8 éve dolgozott ott. Ma már apának is keresgáltem a neten, de őszintén szólva nem nagyon van még hírdetés sem.

Rakok fel én is pocak képet, tegnap este készült. De nagyon durva, én magamon nem érzem ekkorának, de más ekkorával megy szülni :shock:
Szerintem a végén űlök majd az xxxxxxl pólóban a ventillátor előtt és várom, hogy megszüljek.
Amúgy 2,5 kg híztam, persze soha nem voltam egy nádszál, éppen ezért azt gondoltam, h majd csak a végére lesz nagy pocakom.
Kép pocak

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Tündi
Én iszok ilyeneket :oops:

Irdab
Szép méretes a pocid :roll: :lol: :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Adri!
Ne aggódj!Én is hasonlóan nézek ki :lol:
Tudod,az a tipikus van mit fogni rajta :wink:

Bikmakk!
A csajok kb leírták mit hogyan.
Viszont!! Te itthon szülsz vagy Németországban??Mert ha Németországban szülsz és dolgozni is fogsz ott hivatalosan,akkor jó lenne ha utána néznél,ott mi jár neked.
Ugyanis ha jár onnan pénz(amúgy azután is lehet csp-t kérni ha a párod van ott bejelentve,mint ott dolgozó)akkor nagyon nem mindegy,hogy 12000ft ot vagy párszáz eurót kapsz :lol:
Van egy ismerős anyuka akinek a férje az orsztrákoknál dolgozik,és azután kapják a csp-t és gyes-t(vagy valamit)amit mi kapunk az kutya töke hozzá lépest.Ott 1gyerek után kb annyi jár,mint itt 3-4gyerek után összesen :cry:
Szóval én azt ajánlom,mindenképp járjátok körbe,hogy ott járna e valami és ha igen mennyi,és hogyan!!

SZénsavas.Én nemszeretem,csak ha sörnek hívják :lol:
Cipő.Én is sportcipőt,bakancsot vagy nagyonlapos mokaszint hordok.Én nem szeretem ha van akár pici sarka is a cipőnek.Lehet azért,mert amúgy is 170cm vagyok.
Meg amúgy is,én nem ép egy nőies nő vagyok,inkább sportos típus.

Kata!Naaa most már kezd valami látszani :lol:

mimi12
 
 


Tündi,
én csak vizet iszom, vagy diétás Piroska szörpöt. De nem azért, mert a kólát nem szeretném, hanem 2 dl kólában kb. annyi szénhidrát van, amennyi a vacsorám lehet :lol:

Irdab,
mikor Lilivel voltam babás, és ugye 15 kilóval több, rajtam is hamarabb látszott. Most alig van hasam. De azt vettem észre, hogy azt a kis hájat, ami azért még van, azt a baba feltolta az egészet a gyomromra. Ugye ott még nincs baba, max. a köldököm vonalánál, de felette is olyan, mintha már gömbölyödne a zsírtól :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Irdab :lol: tényleg szép a pocid! most már nekem is látszik annyira, hogy egyértelmű, hogy nem hízás. MÁr a diákok egy része is észrevette, tök jó. MÁr nagyon várom, hogy kitavaszodjon, és lehessen igazi kismamisan öltözni. :wink:

Kata :lol: A Te pocid is látszik már jól, és érdekes, pont szemből! :lol:

Tündi :lol: szerintem is jók az eredmények, de a mom-hoz nem tudok hozzászólni!
Az újszülött kép naggyon édi, azt kellene látni a lábán, hogy befelé fordul a lábfeje? az inkább aranyos. GOndolom, Te mint szakképzett konduktor, egyből tudtad, mit kell csinálni, igaz?

Judi :lol: szuper az uhu-s kép!!!! De jó nektek, hgoy már tudjátok, kisfiú!!! nekünk még két hét, mire megyünk...másfél...olyan sokkkk!

Piroska :lol: huu, betévedek én is egy Rossmannba, kell ez a CD!!!
A babauszi jó ötlet, én is szeretném minél hamarabb, amíg ösztönös. Csak van ebben a büdös nagy városban egy hely, ahová lehet menni!!! Irdab :lol: tényleg, Te nem tudsz ilyenről?

Bim-bam :lol: majd csak jövő héten megyek a védőnénihez, szerintem akkor fog utasítani az afp-re. De az integráltnak része, úgyhogy megvárjuk a március elejét...
Tényleg, valakinek már megvan az integráltja??? Valaki mintha írta volna, hgoy a napokban kapja meg, csak nem emlékszem, ki :oops:

Mimi :lol: még mindig a macis ágy a nyerő, szerintem holnap megyünk megvenni...jujj! A szoba (babáé) készen van, már csak a bútorok kellenek, meg persze csöppünk!

Nem semmi héten vagyok túl... Iszonyat volt...huh!!! tök jó hogy itt a hétvége...pihihegyek +javításhalmaz... :roll:

Ja :roll: Most már lassan mindenki érzi a bb-t!!! 20-aiak??? én még semmit... :( pedig én is szeretnék....még pár hét!

a lángos elég hamar eltűnt!!!kenyérsütőben kelesztettem, aztán 10 perc alatt kisütöttem, úgyhogy nem volt nagy macera. Gyúrni valahogy nekem sincs kedvem... :roll:

mindenkinek puszi---takarítani kéne...ááá!még hogy pihihegyek!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Ja, cola, fanta...hmm, néha én is bűnözöm, főleg társaságban. Magamnak nem veszek, de ha valahol van, hát rászabadulok egy-két pohárnyi mennyiségig... Most, hogy mondjátok, tök megkívántam egy kis szőke kólát....

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Irdab, nagyon szép pocakod van! :) Dehát 18hét az 18hét :)

Mimi,hát én sem a nőcis nők közé tartozom :wink: Mondjuk érdekesen is néznék ki apa mellett,ő nagy "magyaros" ruhákban,én meg vmi igazán csajosban :P

Megnyugodtam ha más is iszik szénsavasat.Apa nemsokára hazér,rendeltem is vele colát! :) Egy kicsit muszáj innom :)
Nem tudom,hogy ma még jövök-e,holnap meg elutazunk,de majd vasárnap estefelé jelentekezem:)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Jó utat, Tündi!!! :lol: aztán csak óvatosan a kólával... 8)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Tündi!
Jó hétvégét nektek!

Ja szénsavas.Tulajdon kép miért is nem lehet??
Mert ok én nem szeretem a szénsavas vizet sem.Néha iszom üdítőt,de én is inkább vizet,max teát.
De ha valaki azt kívánja,akkor már miért ne lehetne??
Hmm én pl kv ivó vagyok.Na jó nem erős kv-t szoktam inni,csak lötyit.Érdekes mert így terhesen nem is nagyon kívánom,de reggel iszom egyet.
Múltkor a védőnőnél 101/65 volt a vérnyomásom :lol:
Kérdezte is,szoktam e kv-t inni,mert ha igen kifelé igyak egyet... :lol:

Amúgy meg tényleg.Mikor a Fannival terhes voltam,senki nem mondta,hogy ne egyek tatárt,meg camabert sajtot,és ne igyak szénsavasat...
Én akkor sok camabertet ettem,és havi 1-2x tatárt.ANnyira jól esett :oops:
De hála égnek akkor még nem volt nemszabad :wink:

mimi12
 
 


Madaran,hát másnak könnyebb tanácsot adni,mint magamnak! :) Azért más véleményét is kikértem,aki már 20éve van a szakmában :)
De a tornát természetesen én csináltam vele.A súlya miatt forogni is későn kezdett,5hósan,ezért plédbe be és gurigattam :)
De azt hiszem az úszás is jót tett,mert onnan rohamosan megindult a mozgásfejlődése.6hósan önállóan ült,7hósan felállt,8hósan mászott,és önállóan leguggolt,felállt.10,5hónaposan pedig elindult! :) Azóta pedig nincs megállás.:) :)
Sztem aki szakember mindig vizsgálja a gyerkét nincs-e valami baja.Voltak még rögeszméim,hogy pl nem lát..meg ilyenek..tiszta zizi voltam :oops: :twisted:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Én is sortosabb típus vagyok cipő ügyileg főleg. Na persze nem járok mindig sportcipőbe, de a kényelmes cipőket preferálom.

Madaran, a szembe szomszédom hordja a kiscsaját úszásra, majd megkérdezem hova, de az tuti biztos , h a Kispanzióban van babaúszás.
Vértesszőlősön veszitek meg az ágyat? Jön a jó idő, és a közö sétát nem felejtettem ám el :wink:

Néha én rám is rám jón a cola ivása, de ha iszom csak lightosat, és nem minden nap.

Tündi jó utat nektek, vigyázzatok magatokra, kisütött a nap, és a soförök meghülyülnek ilyenkor.

Mimi én csak 164 cm magas vagyok :oops: , te legalább a magasságoddal arányos vagy. :wink:

Linácska éppen májat fogok főzni mindjárt :wink:

Én a múltkor pont azon paráztam be, hogy még azt sem tudom, hogy milyen ruhát adjak majd a gyerekre, mert még azt sem tudom. :oops: :oops: :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


ÚÚÚ csajok bocs az elütéseimért, de ehez az itthoni laptophoz nem tudok hozzászokni, mire megszülök remélem menni fog :oops:
Úgy látszik gyorsabban kalapálok, mint ahogy a billentyűk bírják. :roll:
Képzeljétek, már leszűkítettük az összes női nevet 7 db-ra, de nem jutunk apával dülőre :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Hello Irdab :lol:
Asszem elmegyünk Diósdra holnap, megnézzük, mi van még, és ha ott van hozzá ágyneműtartó, márpedig írják, akkor ott vesszük meg. A szekrényt és a pelenkázót ott a közművvel szembeni bútorosnál fogjuk megrendelni!! A szoba készen lett, drágám tegnap lerakta a szegélyléceket is. MOst jön a karnisválasztás, ill. a bútorok.

Már 7 név?Asszem mi a köv. uh-ig nem vesszük elő a kérdést. majd ha tudjuk a nemét.

én alig vagyok 160 cm!!! mi az hogy csak 164??

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Irdab!
Mik a nevek?Írd le,majd mi választunk :lol:
Súly meg méret.Szeretnék vékonyabb lenni(voltam is valamikor)de,az az igazság,annyira szeretek enni :lol:
Na és 164cm??Én elvileg nem vagyok 170cm,csak kerekítek :lol:
Utoljára 168 voltam(bár lehet azóta nőttem) és akkor csak 4cm van köztünk.Az nem is sok :lol:

mimi12
 
 


Sziasztok
Azt hiszem végre túl vagyok az influenzán, bár még a hangom nem jött vissza teljesen ,de az talán ha a férjemet nézem akkor ráér még :D
Annyit írtatok ,hogy nem igazán tudom már ,hogy kivel mi van ,de megpróbálok majd visszaolvasgatni!
Addig is puszi mindenkinek!

Kép
noki&potyi
 
 


Szia Noki
Örülök,hogy jobban vagy!
Már pont akartam is érdeklődni mi van veled?
Konyhátok kész van?

mimi12
 
 


Szia Mimi
A konyha készen van,de sajna a Páromnak kellett mennie dolgozni és maradt egy kis javítani való dolog amit nem tudott befejezni és előreláthatólag nem is tudjuk ,hogy mikor tudja befejezni,de azt hiszem megvárja őt :D
Tegnap főztem végre egy jó kis csirkeragu levest(3hónapja nem főztem amúgy)...hmmm....fincsi lett :D
Úgy volt ,hogy holnap lesz a vacsicsata nálunk,de sajna így ,hogy nem vagyok 100%-os inkább lemondtuk....na meg a társaság nagy része is beteg...tehát nem akarom még egyszer elkapni ezt a nyavalyát :cry:
Ettől függetlenül a barátnőmék átjönnek vacsizni hozzánk :D
Amúgy a Bébikém intenzíven mozgolódik bennem, tehát ő jól van.....bár sokat aggódtam miatta miután egymás után 6-ot tüsszentettem :shock:

Kép
noki&potyi
 
 


Noki!
Ráértek vendéglátni 1hónap múlva is.
Talán jobb is ha megvárjátok,hogy lecsengjen ez a trutyis időszak.
Azért örülök,hogy te is most már, élvezni is tudod a babavárást.

mimi12
 
 


Na kész van a májacska :wink:

Madaran nézzétek meg, mert Vértesszőlősön tuti nincs hozzá, mert megkérdeztem az eladót.

Noki, de szuper h jobban vagy :lol:
Azért a vadas receptet a gnokival feldobhatnád ha lesz időd, előre is köszi :lol:

Mimi a nevek:

Emese, Hanga, Zorka, Zora, Helga, Karina, Lia

a vezeték név pedig Tóth-Balla lesz.
Nem ragaszkodom a becézéshez, és a magyaros nevekhez sem.
Nekem mindegyik nagyon tetszik, de mindet nem adhatom a gyereknek, főleg ilyen hosszú vezetéknévvel :oops:
Ja és az is szempont, hogy ha az oviba kimondja az ovonéni a nevét ne fordítsa oda az összes kislány a fejecskéjét.

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Irdab
Húúú.Bocsánat,de teljesen elfelejtettem!
Küldöm priv üzenetbe!

Kép
noki&potyi
 
 


Noki
Köszönöm szépen :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Irdab
Nagyon szívesen!
Ha megcsináltad akkor jelezd majd,hogy-hogy sikerült!
Nekem eddig nem volt problémám......csak az,hogy hamar elfogyott :D ami nem is rossz :D

Kép
noki&potyi
 
 


Noki
szerintem jövő héten megcsinálom :lol: aztán majd jelzek, mégegyszer köszi :lol: még sosem csináltam :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


[quote="irdab"]
írta:
irdab
Mimi a nevek:

Emese, Hanga, Zorka, Zora, Helga, Karina, Lia

a vezeték név pedig Tóth-Balla lesz.

Nekem az Emese elsősorban,mert szeretem a magyar neveket.És a Hanga,mert az meg olyan jól passzol a vezetéknevetekhez.
De ez csak szerintem! :wink:
Úgy amúgy mindegyik név tetszik,de nekem a vezetéknevetekhez,pl a Lia nem passzol.Sok a L betü benne.

mimi12
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?