Új privát üzeneted érkezett!

Kata,
Bálintnak nagyon boldog szülinapot! :D :D :D

Emma,
tök csini vagy, a pocakon pedig egyáltalán nem látszik, hogy egy 1,5 kilós óriás lakik benne! :D

Anikó,
írhatnál gyakrabban, én is szeretem olvasni! Jópofa a rózsaszín kazis sztori! :lol: Uzsira és vacsira mit adsz Ágostonnak? MArci még mindig szereti a sulit? Tegyél már fel friss képeket!
Képzeld, tegnap hívtam a játsszvelem-es nőt, aztán azt hitte, hogy Te vagyok! :lol:
20140901102739
 
 


mi vagyunk, csak síelünk :)
azért be-benézek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata
Remélem, már gyógyulgattok!
Bálintnak boldog szülinapot kívánunk!


Megvettem a babakonyhát, edényekkel, evőeszközökkel, stb. De hogy bírom ki vasárnapig?! :lol:

Kép
petyaanya
 
 

 
 

Kata,

BOLDOG SZÜLINAPOT BÁLINTNAK!!!!!
Gyógyulgattok?

Anikó,
Nem lehet, hogy Neked is ékezetes jelszó miatt van problémád az új gepen, mint Melcsinek?
Érdekes, hogy Ágoston is fél a kutyustól. :shock: Már pici korában is igy volt? Bali kicsinek még élvezte a hajvágást, körömvágást és a turmixgéppel sem volt baja, egy pár hónapja alakult ki a félelme.

Andi,
Egy társasházban mindig fúr valaki. :twisted: A kézbesitést végül elkezdted? Én diák koromban hordtam ujságot nyáron egy pár hétig. A hajanli kelést utáltam, viszon tizre már mindig végeztem és lehetett egész nap strandoni vagy csavarogni.
Kiváncsi vagyok, Neked bejön-e a gyógyszer! Drukkolok! Mennyit kellene leadnod?

Emma,
Nagyon csinos pocakod van!

Hajni,
Holnap megyünk Pestre. Ha esetleg otthon vagy du. 3- 4 körül, akkor felugornánk a dvdért. Megirod priviben a mobilszámodat és hogy merre laktok. Köszi!

Kép
bandika
 
 


Emma :)
Hogy csinálod az 50%-os páratartalmat? Balázsnál folyamatosan megy a hidegpárásító és örülök ha 30% körül tudom tartani a páratartalmat.
Remélem nem lesz több kruppos roham, de azért jó, hogy van otthon kúpotok.

Aanda :)
Szerintem ilyen kicsi korban nem is anniyra fogmosás hossza a lényeg, hanem hogy rögzüljön bennük, hogy naponta háromszor fogat kell mosni.

Hajni :)
Nekem jó volt a 90 napos, egy 10-es lement vele. Mellette heti 3-4 alkalommal olyan 45-50 percet hajtottam az ellipszis trénert. És az első pár nap után nem voltam éhes, mindig elég volt, amit ettem.

Anikó :)
Rózsaszín kazetta :D
Köszi, a segítség felajánlását. Remélem lassan vissza tudunk állni a régi rendre és nem lesz inntől semmi gixer a terhességgel.

Zsuzsi :)
Meglátod hozzá fog szokni szépen a daraboshoz is. Jól csinálod, hogy nem erőlteted!

Kata :)
Bálintnak nagyon boldog szülinapot! Neked meg kellemes nosztalgiázást :)

Voltunk ma az Istenhegyin Hajdú doktornőnél, mindent rendben talált, bár egy héttel kisebbnek mérte a leányzót, de mondtam, hogy az úgy rendben van, mert nem félidőben fogant.
Egyedül a combjai olyan hosszúak, mint ha egy héttel nagyobb lenne :D

wish
 
 


Wish
hosszúlábú asszony :D Jó, hogy minden rendben!
Nálunk alapból 35% körüli a páratartalom, kb. fél óra-óra alatt fel lehet turbózni 50%ra

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)

hosszúlábú asszony

Igen, lehet, hogy Barbinak kellene nevezni :D

Ha én nem párásítok, akkor nálunk 10% a páratartalom. Balázsnál a párásító megy, a hálóban meg minden nap teregetek a ruhaszárítóra, így kicsit jobb.
Pedig elvileg jók az ablakaink, valahol mégis szökik a pára :evil:

wish
 
 


Hunci,
köszi!Asszem,ha lesz egy kis időm,utánajárok a dolgoknak!

Emma,
szépek vagytok!Végre láthatom az arcodat is! :lol:

Zsuzsi,
Olivérnek hány foga van?

Kata,
Boldog születésnapot kívánok Bálintnak!

Bandika,
igen,elkezdtem a kézbesítő melót tegnaptól!Hát nem könnyű!Reggel negyed 8-ra kell menni,és fél 2-kor végzek!Holnap már megpróbálom önnállóan,hétfőtől meg már egyedül leszek,úgyhogy élesben fog menni a dolog!
A gyógyszer nem igazán hat,állandóan szomjas vagyok,ennyi!Anno szedtem adipexet,attól kajaundorom volt,most sajnos nem érzem ezt,bármikor tudnék enni,talán nem annyit!:twisted: 10 kiló van rajtam!Megpróbálok Norbi update szerint enni,mert régen ez nagyon bevált!

Wish,
mivel méred a páratartalmat?

Apa állásidőn van a héten,terveik voltak végre egymással,erre kedden szóltak,hogy másnap kezdjek el betanulni a postán!A fiúk is elkezdtek csúnyán köhögni,tegnap Apa elvitte őket orvoshoz:bölcsiszünet!Arninak tegnap 39,5 fokos láza volt délután,csak a hűtőfürdő és a borogatás segített és kúp!Már a múltkor sem hatott a panadol!Márk nem volt lázas,és az Arnika is mára már jól lett!Hétfőn elvileg mehetnek,ha addigra meggyógyulnak!
Már annyira sajnálom őket,hogy mindig betegek,még 2 hetet nem voltak folyamatosan bölcsiben!Ha 1-2 hónap múlva sem fog változni a helyzet,kiveszem őket,és akkor januárban kezik az ovit!

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda

mindig Te jutsz eszembe a barátnőmről, tudod, akinek veled egykorú ikrei vannak. ugyan ez a helyzet náluk is, mint nálatok, a lányok örökké betegek, amióta bölcsibe járnak. most épp tüdőgyulladásuk van.
Ő is azon hezitál, hogy folytassák -e a bölcsit, de a gyerekorvos azt mondta nekik, ha most abba hagyják és az ovit kezdik januártól, akkor kezdődik előröl a betegeskedés.
Dolgozni se tudnál ha a fiúk nem járnának bölcsibe, vagy van kire hagyni őket?
Olivérnek 8 foga van összesen, az első 4 alul, felül.

Kata

én is nagyon boldog születésnapot kívánok Bálintnak, és mesélj, hogyan telt.

Kép
zsuzsi73
 
 


Anda,
és ha ősszel kezdenének újra, akkor nincs ifluenza-szezon! Ez tényleg nagyon szörnyű! :(
Adipexet én is, az tényleg jó volt! Próbáld meg a Stackert, az tök olyan volt nekem!

Kata,
én is szeretném már látni azokat a tortaevősajándékbontogatós képeket! :D

Wish,
végre tökjó hírek, örülök! Az én lányomnak nem szoktak hosszabb combcsontot mérni... :? :lol:

Bandika,
kár, hogy végül nem értetek ide! :(

Orsi,
a fiúknak mennyibe kerül az ovi havonta? Írhatod priviben is. Itt Pesten kb. 70-80 ezerbe kerülnek havonta, de az annyira sok, hogy teljesen ki vagyok tőle akadva!

Tegnap volt az új bébiszitter! Olivérnek nem nagyon tetszett eleinte, aztán már bohóckodott is neki. Nekem tök pozitív volt, szerintem akár be is válhat! Most mondjuk majd lemegyünk anyuékhoz egy időre, úgyhogy tolódik minden, de folytatjuk, ha hazajöttünk! :roll:
20140901102739
 
 


Erika,
Ne aggódj, enyimgyerekek 17 hósan kapták a 15 hóst – húzódó náthák miatt (de nem is lett tőle semmi bajuk), aztán 18 hósan a 18 hóst.

Fogyi:
Én most állítottam le magam a napi fél tábla Milka csokikról + péksütik, kakaó literszám…stb.
Most, hogy „tudatosan” étkezem és nem „kapkodom be” a gyerekek után megmaradt maradékokat, látszik, hogy amúgy mennyi kaja megy a szemétbe. Kicsit sajnálom.
Bogyó: tavaly Bérest vettem, nem sokat használt, most gondoltam, kipróbálom a Metabolt, 6 E Ft, és kutyaütő ez is!
Amúgy csak 4 kilót kéne fogynom, de már a 3. nap után kivagyok a fogyitól. Mi lesz velem?? :cry:

Kata,
Ha hiszed, ha nem, 30 kg-t könnyebb leadni, mint négyet-ötöt! Nemtom, nézted-e a Nagy Fogyás c. TV-műsort, főleg a vége felé, mikor már mindenki ott tartott, hogy "már csak az utolsó ötöt kéne ledobni"...
Állatsimogatás: hát tényleg gáz, hogy ma már azt sem lehet össze-vissza! Nálunk elég sok macska van a környéken. Amíg távolabb vannak, mindig mondjuk a gyerekeknek nagy örömmel, hogy jaj, nézd de cuki cicaaaa!, aztán ha közelebb jön: na sicc! Sicc! :roll:

Betegség:
Norinám is csúnyán köhög, ez ma magas lázzal kezdődött reggel. 38,4. Délben hányt is. Dokinéni aszonta, bakteriális torokgyuszi. Antibiót kapott… mit is mondtatok rá, miért nem szeretitek az antibiotikumokat?

Emma,
Krupp: Bencsinek is volt tavaly télen. Mi is nagyon megijedtünk, egyszer kezelték az ügyeleten, azóta nem hallottunk róla, szerencsére. Persze azonnal vettünk egy hidegpárásítót, akkor ráfújtuk, ment sokat, idén csak egy-egy órát esténként.
Jó ez a névlista! Nem is gondoltam, hogy az Anna még mindig ilyen jól tartja magát!

Én attól tartok csak, hogy szegény Norinámat hányszor fogják leDorinázni! A tornán meg idegesítő a csajszi, hogy nem tudja megjegyezni, ki a Barnabás és ki a Benedek(főleg, hogy nincs is más Benedek)! :evil: Nekem az előbbi abszolút divatnév, és én direkt nem akartam azt. Persze néhányan mondogatják, hogy most a Benedek is nagyon megy, de nekem Benedek ismerősöm egy sincs, Barnabás meg száz.

Bandika,
ÉdeSs vagy, h rá(m)kérdeztél, :D hát igen, egy kicsit gyakrabban szelektálom ki mostanában a netezést az éjszakai teendőim közül. Pl. megnéztem most egy filmet is nemrég, húúúha! amit kb. 2 éve tettem utoljára! Éjféltől kettőig tudtam tenni mindezt, aztán pechemre következett az Oscar-gála, azt 3-ig nyomtam, a többi két és fél órára azóta sem bírtam rávenni magam.
Most akarom behozni a lemaradást netezésileg, de az az igazság, ez is most kb. másfél órája tart (jó, ebbe beletartozik az e-mail, meg a kajarendelés, max. egy érdekesebb hír elolvasása).

Zsuzsi,
Jaj de sajnálom a játszóházat, pedig hogy szerettétek! Nem igazság! :(
Kocsiból kiszállásnál nálunk is Bencsi az utsó, azt a pillanatot nagyon át kell gondolni, mikor kiveszem, semmit ne kelljen már csinálni, ami egy töredék-mini-másodpercre is elvonná róla a figyelmem.
Bencsike a könyvtépésben is bajnok, még át sem fut az agyamon, hogy hol a keze, már hiányzik egy darab az oldalból. Hiába vettem a jó kis térhatású könyveket, rakhatom a fölső polcokra! Pedig imádom, mikor maguktól kézbe veszik a könyveiket és lapozgatják!

Fogmosási techn.: nekem aszonta a dokim, hogy attól kezdtek eltolódni a fogaim (dőlni), hogy jobbra-balra sikálom. El se hiszem… micsoda hülyeség! Apropó! Mit tudtok a fogfehérítésről a nagyon fáj vagy a hatástalan módszereken kívül?

Katyerina,
Nesquick kakaó, mint éhség-űző… ráadásul 1 kanál! Meg hogy 3 napig nem volt kedved enni! :shock: Na ilyen nálam még nem fordult elő!

Wish, kedves Wish,
Ne hagyd magad befolyásolni, hogy az amnio felesleges volt, ha már így döntöttél, nem volt felesleges! Kapod az eredményt és hátradőlhetsz, és nem kell még hónapokig azon agyalnod, hogy mindent megtettél-e a születendő gyermeked egészsége érdekében.
Muszáj ideírnom egy idézetet, ami közel áll hozzám: „Jobb olyat megbánni, amit megtettél, mint olyat, amit nem.”

KépKép
pompomlány
 
 


Na de Pompi,
ez rosszul esett, de nem haragszom. Mármint szegény tucat Barnabásom. Egyébként furán alakult ez, mert pl. a Barnabás divatnévvé válása úgy zajlott le, hogy én istenbizony észre se vettem. Mindig is ez a név tetszett legjobban, és csak Barnus megszületése után hallom innen is, onnan is, hogy minden második gyerek Barnabás. Ki érti ezt? :shock:

Andi,
ez az állandó betegeskedés nem hangzik jól. Tudod, engem azért is érdekel, mert az én gyerekeim is bölcsisek lesznek, ha lehetnek ősztől. Azt tudtam, h ez így szokott lenni, de hogy ennyire durván, hogy folyamatosan betegek :x

KépKép
lili73
 
 


zsuzsi
mivel kb 1 év múlva összeköltöznek, Zalán Factoros bútorához kell igazodni. Most egy miniszobában (7nm) lesz Boldizsár, oda csak 1 ágyat meg egy polcot veszünk.

Nevek: tényleg képes egyik évről a másikba divatba jönni egy név... ezt nem lehet kiszámítani

aanda
sajnálom, hogy a fiúk ennyit betegek! mi így is szenvedünk, pedig hol van még a közösség!

én elmentem homeopata gyerekorvoshoz, kaptunk 6 havi kúrát, remélem megerősítjük az immunrendszerét

Kép
Kép
emma1976
 
 


Lányok, segítség kéne! Szerintem (tutira ) bakteriális fertőzésem van. A dokim külföldön. Máig itt csengenek a szülésznő barátnőm szavai, aki azt mondta, hogy a középidős vetélések nagy százaléka bakteriális fertőzés miatt van. Az erre való cuccok mind receptkötelesek, szerintetek mit csináljak? Ráadásul holnap utaznánk anyuékhoz...
20140901102739
 
 


hajni
gyorsan jelentkezz be vkihez, aki ma tud fogadni!
Erős folyás + viszketés van?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Csak pici folyás van, de viszketek. :?
20140901102739
 
 


a viszketés lehet gombától is, attól gyakoribb, és a gombás fertőzés is gyakoribb, nem kell hozzá kóros folyás sem.
valami doki kellene én házi praktikához terhesen nem nyúlnék.

ovi: 35+5/gyerek (5 a kaja)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
Hívd fel a kórházat, hogy meddig van terhesgondozás, menjbe és az a doki, aki épp ott van, majd megvizsgál. Ha már lekéstél róla, akkor Anyudéknál ugyanez hétfőn.
Nálunk általában 1-ig van terhesgondozás és 2 doki is rendel, szóval valaki fog tudni gyógyit felírni.
Vagy ha tudod a szülésznőd elérhetőséségét, akkor esetleg kérd meg őt, hogy beszéljen az ügyeletes szülésznővel és aki majd az ügyeletes dokival megvizsgáltat.
És ne aggódj!!!

Anda :)
Van egy páratartalom mérős hőmérőnk, pár ezer forintért vettük amikor Balázs szültetett a Minimanóban.
Fiúknak jobbulást!

Lili :)
Tucat Barnabás :D
Én pont így lettem Andrea, Anyu a kórházban szembesüllt vele, hogy éppen divatnév.

Fogyi:
Pompiról jutott eszembe, hogy én úgy kezdtem el fogyni, hogy magamnak nem is tettem ki kaját, hanem megettem, amit Balázs meghagyott és csak akkor ettem utána, ha nem hagyott, vagy keveset :D

És a nagy hír: megvan az amnió eredménye, egészséges és ott is kislány :D

wish
 
 


Wish
NAGYON ÖRÜLÖK NEKTEK!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni

ha gombás fertőzés, az ártatlan, nekem szinte végig volt a terhesség alatt, canestent kaptam rá mindig. azt mondta a doki, ezt lehet terhesen is.
én is elmennék ilyen esetben bárkihez, ha nincs a dokim.

Orsi

ez az ár az oviért még elmegy, nálunk 60 e. a bölcsi. ott hány gyerekre jut 1 gondozónő?

Wish

gratulálok, hogy minden rendben, akkor mostmár tényleg megnyugodhatsz.

Pompi

most honnan rendeled a kaját?
Olivérnek is antibiotikumot írt fel tegnap a doki, köhögésre.
miért ír fel a doki mindig antibiotikumot? lehet, hogy nekem nem kellene elvinni orvoshoz, hanem időt hagyni, hogy meggyógyuljon magától, vagy házi praktikáktól.

Kép
zsuzsi73
 
 


huhh mennyi kislány :D :D de jó!!!

Zsuzsi :D
a bölcsiben 10 gyerekre van 2 bölcsisnéni és 1 dadus, az oviban 14 gyerekre van 2 óvónéni és 1 dadus.
de nagyon ritkán megy mind1ik gyerek, a bölcsiben ált. 6-8an, az oviban 10en szoktak lennni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pompomlány írta:mit is mondtatok rá, miért nem szeretitek az antibiotikumokat?

_én_ :)
alapvetően elég sok dolog miatt nem:
1. a teljes bélrendszer baktériumflójárát is kinyírja
2. nagyon gyakran ok nélkül írják fel. Igen, van olyan betegség amire kell (pl. egy tüszős mandulagyulladás, ahol a másodlagos streptococcus fertőzés nagyon csúnya szövődményeket tud okozni), de ezer és 1 esetben semmi szükség nem lenne rá
3. az antibiotikumokkal is elő tud az állni - ha sűrűn adják, ezt hozzá kell tennem -, mint a szteroidos krémekkel, hogy szép lassan egyre erősebb kell, mert a testben kialakul egy csuda jó kis bacitörzs, aki rezisztenssé válik a korábbi gyógyszerre

én eddig összesen 2szer adtam a gyerekeknek:
1. Levinek tüszős mandulagyulladásnál (tavaly nyáron)
2. Lilinek most, mert már 1 hete nem jön ki a torokgyulladásból

általában én megvárom a 3 napot, ha addigra nem kerül javuló ágba a betegség, akkor adom, ha abba kerül, akkor nem adom.
doki is tudja, hogy sosem adom be azonnal, pedig ő lelkesen mindig felírja

ami még fontos: az 5 napos kúrát, ha elkezdi az ember, akkor mindenképp végig kell csinálni, különben antibiotikus rezisztens törzset tenyészt ki a gyerekében az ember lánya, mert a gyenge baktériumok elhalnak 1-2 nap alatt, de az ellenállóbbaknak kell a minimum 5 nap

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
a bölcsi nálunk 25e+5e kaja, de én Lilire csak 15e+kaját fizetek a tesókedvezmény miatt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

nagyon kedvező ára van nálatok a bölcsinek.
antibiotikummal kapcsolatban: A mi dokink eddig mindig felírta (eddig összesen 5-ször), bármilyen problémával mentünk hozzá.
Amikor utoljára azt mondtam, hogy nem szívesen adom be neki, azt mondta, hogy akkor könnyen lehet, hogy tüdőgyulladás lesz a szövődmény. Akkor én laikusként hogyan tudom eldönteni, hogy abban a konkrét helyzetben kell-e antibiotikum vagy sem.

Kép
zsuzsi73
 
 


Wish!

De jó hír!!!! Nagyon örülök neki!!!! :D

Pompi!

jó, hogy előkerültél!

Emma!

Nagyon csinos vagy!

Aanda!

Sajnálom, hogy ennyit betegek a srácok, de szerintem, ha kiveszed őket akkor az oviban ugyanez folytatódik. Vagy addigra erősödnének annyit, hogy nem nyalnak be mindenfélét?

Hajni!

Menjél dokihoz!

katyerina
 
 


Köszi a válaszokat! Sikerült fölhajtanom vkit, aki szerint inkább gomba. Csak ránézésre gondolta, nem tenyésztette ki. Nekem többször volt már mind a kettő, és szerintem meg baktérium... Így viszont gombára kaptam kúpot és krémet. Azt mondta, hogy baktériumra amúgy se nagyon szoktak kencéket adni terhesség alatt - szerintem ez is hülyeség. Na mindegy, ő az orvos, tényleg remélem, hogy neki van igaza, egy kis gombától nem ijednék meg én se!

Wish,
de jó neked, most aztán hátradőlhetsz! :D Szülésznőm most nincs. Aki Olivérnél volt, az most velünk egyidős terhes, meg ugye közben az orvosom kórházat váltott, ahol én még csak a tesóm szülésekor jártam. Szerintem szülésig nem is megyek, így a világon senkit nem ismerek ott. Meg amúgy is császárra készülünk. Te simán szültél? Akkor most is az a terv?

Orsi,
Hát ezek azért barátibb árak! És ezek a kiscsoportok meg nagyon jók! A tesómék tizenvalamennyit fizetnek (az is alapítványi ), és ott is hasonlóak a feltételek, meg reform kaja is van. Nekem is ezek lennének fontos szempontok, meg egyáltalán nem akarom olyan helyre beadni, ahol 30 gyerekre van egy óvónő! :twisted:

Zsuzsi,
elég hülye dokitok van! Még vírusra is antibiotikumot ír meg náthára is?
20140901102739
 
 


képzeljétek, úgy néz ki, hogy a csajok elindulnak a beszéd útján! (csak el ne kiabáljam!
Tegnap skype-oltam az öcsémmel, egyszercsak odajött Maja rábökött a képre és közölte, hogy gágá és ezt többször megismételte! (Gábornak hívják az öcsémet) Aztán Gaja is megismételte, mert ugye ő sem maradhat le. :) Teljesen odavagyok!
1. felismerte képről
2. emlékezett rá
3. megpróbálta kimondani a nevét.

Ma telefonáltam a sógornőmmel, meséltem neki, hogy mondják az öcsém nevét, erre Maja ismét rávágja, hogy gágá.
Erre mondom neki, hogy nem a Gáborral beszélek, hanem Eszterrel és láss csodát mindkét manó mondogatja, hogy ette! :)

ééés a favorit szavuk a csüccs, valahogy így, hogy csueccccs!
komoly szókincsünk van! :D
mostanában kezdem azt érezni, hogy nem reménytelen a kommunikáció.

Csak most kicsit az aggaszt, hogy végre elkezdődött valami és ha félév múlva elutazunk, nem fogja-e őket visszavetni a beszédfejlődésben az idegennyelv? Bár nem tudom mennyire tudunk majd közösségbe menni...

katyerina
 
 



Katyerina

ügyesek a lányok :D
ezelőtt miket mondtak?
ők szerintem semmit nem fognak az idegen nyelvből észlelni, hisz mint most is, mindig veled vannak, te pedig ugye magyarul beszélsz hozzájuk.

Hajni

milyen kúpot írt fel a doki?
ja, a mi dokink mindenre antibiotikumot ír fel. és nem jön ki. pénzért sem. lehet, hogy tényleg dokit kellene váltanom.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Akkor én laikusként hogyan tudom eldönteni, hogy abban a konkrét helyzetben kell-e antibiotikum vagy sem.

ezért van nálam a 3 napos szabály. Annyi idő alatt nem tud szövődmény kialakulni. Ha meg a 3. napon is 39 fokos a gyerek láza, úgyis lép az ember.
jó riogatós a dokid.... bár már a tápszerfelírásnál sem volt szimpatikus :)


Katyerina :D
szerintem nem lesznek ők annyit idegen köryezetben - hacsak nem adod be őket valahova -, hogy az bármi hatással lenne a beszédfejlődésre.
meg mivel megkerülni nem tudod a helyzetet, kár ezen aggódni, majd lesz valahogy.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi,
Mikogal a kúp is meg a krém is - sose hallottam róla! Nemtom miért nem volt jó a Canesten, ha már egyszer gomba... :roll:

Katyerina,
szerintem se fogja visszavetni őket. Csak szerintem plusszban megtanulnak még néhány ottani gyakran használt szót. Legalábbis a barátnőmék mikor kint éltek Iránban, a kislányuk ott járt francia-angol oviba, a magyarból ugye nem felejtett semmit, hisz anyja, apja magyar, plusszban megtanult egy csomó angol meg francia szót.

Pompi,
szerintem Wish az amniót nem a születendő gyereke egészségéért tette, az amniótől függetlenül egészséges vagy nem egészséges egy gyerek. Én nem mentem, lehet, hogy rosszul tettem. De már úgyis mindegy, nem lesz baj, és kész! :D Írhatnál gyakrabban!

Emma,
ha a Faktumos bútorokra gondoltál, akkor szerintem nézd meg, hogy olyat, ami Nektek van, gyártanak-e még. A miénket nem gyártják, de még csak hasonló színűt se! :twisted:
20140901102739
 
 


zsuzsi73 írta:ja, a mi dokink mindenre antibiotikumot ír fel. és nem jön ki. pénzért sem. lehet, hogy tényleg dokit kellene váltanom.

ez szerintem elég gáz

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi,
ezután hová mentek játszani?
Hát 8 foggal nem is fog még Olivér rendes darabos kaját enni,ahhoz rágófogak kellenek! :lol:
Nem tudnék dolgozni,ha nem járnának bölcsibe,mert nem tudnám kire hagyni Őket,erről később még írok!A dokinőnk szerint az ovi már jobb lenne,mert addigra sokat erősödnének!

Hajni,
írjál nekem priviben légyszi a Stacker gyógyszerről,mert még nem hallottam róla!
Ha őszig nem vinném őket bölcsibe,felvennének a helyükre másokat!
Állami ovit nem akarsz?Vagy nem lenne hely?
Örülök,hogy szimpi az új bébicsősz!

Pompi,
4 kiló simán lemegy,ha délután már csak gyümit eszel,vagy próbáld meg az update 1-es kajákat!

Lili,
naggggyon gondold át,hogy beadod-e őket ősszel bölcsibe!

Wish,
HATALMAS GRATULA!!!
Mi lesz a neve a kislánynak?De jó,hogy ennyi puncis fog születni egyszerre,legalább a fiúk tudnak majd válogatni! :lol:
Köszi,és mennyi az optimális páratartalom?Mert mi penészesedünk,mióta új ablakaink vannak!Nyáron szigeteltetünk!

Katyerina,
enyémek is 21 hósan kezdtek el dumálni és most már mondatokban beszélnek,beszarás!Sok 3 éves nem beszél így,mint Ők! :lol:

ez ma történt:délelőtt dolgoztam,Apa a városban ügyeket intézett,anyósék vigyáztak a fiúkra!Fél 1-kor arra jöttem haza,hogy az Arninak 39 fokos láza van!Kérdezem,hogy mióta lázas,válasz:hát negyed 11-kor 38,5 volt!!!!!!!!!!Felháborodva,200-as vérnyomással kérdezem,hogy miért nem adtatok neki gyógyszert?Hát aztán mit?Mondjuk fel kellett volna hívni,és megmondtam volna!!! :evil: :evil: :evil: És haza is tudtam volna jönni,mert itt voltam a lakótelepen!
Szerintetek???És még nekik állt feljebb,hogy lebasztam őket!!!Mondtam,hogy ezentúl nem kell vigyázni a fiúkra,mert nem lehet rátok számítani!A válasz:akkor nem kéne elmenni itthonról!!!Hát nem is fogok!!! :twisted: :twisted: :twisted: Jó,mi?
Úgyhogy ezentúl visszük őket mindenhová,de én anyósékra nem bízom őket!És mi van,ha nem jövök haza?Vagy lázgörcsöt kap?
Ezután kihívtam a doktornőt!Arninak 99%,hogy tüdőgyulladása van,és a mandulagyulladása!Hétfőn viszem röntgenre!Kórházba kellett volna menni vénás antibiotikumra,de én a szurit választottam,mert a Márkot nem tudom hova tenni!Szerinte előbb-utóbb ki kell majd venni a manduláját!(nekem is kivették 3 éves koromban!)
Márk is belázasodott estére,most Anyu itt van!
Dokinő szerint mindenképpen vegyük ki őket a bölcsiből,vagy legalább 1 hónapig nem vigyük őket,amíg meg nem erősödnek,mert ez a betegség az előző szövődménye!
Úgyhogy 99%,hogy kivesszük őket!Szerinte számít az is,hogy koraszülöttek voltak,és ők egyszerűen ilyen beteges fajták,még nem bírják a közösséget!

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Hát 8 foggal nem is fog még Olivér rendes darabos kaját enni,ahhoz rágófogak kellenek! :lol:

ezzel nem értek egyet.
nekem nulla foggal evett Levi rendes darabos kaját, az ínyükel bármit meg tudnak rágni. A rágók sok gyereknél csak 2 év körül bújnak ki, előtte is már vígan megesznek bármit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Aamda
jobbúlást a fiúknak
ma voltam a gyogyitárban, és közölték, hogy az 5-ös szám minden gyogyitárban más krémet takar, így adott valami jó zsírosat, legalábbis ezt mondta

Wish
nagy nagy gratula a nagylányhoz és a jó eredményhez

Kata
Nagyon nagyon Boldog Szülinapot Bálintnak

rágófogak:azért ügye az normális még hogy a rágófogak az alsók 3 évesen jöttek ki, és a felsők még sehol????

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Anda,
szerintem jól döntötök, ha kiveszitek őket, így tényleg rámegy az egészségük! A mandula-kivételt jól meg kell gondolni, mert sokszor visszanő. Az egyik gimis osztálytársamnak 3x is kivették, mindháromszor visszanőtt! :shock: Úgyhogy már az orvosok se döntenek egyből a kivétel mellett.

Kata,
hol vagy már? Most meg én fogok majd kicsit eltünni, ho. megyünk anyuékhoz! :roll:
20140901102739
 
 


Aanda

Szegény Arni, a hétfő azért még jó soká lesz. ma hogy vannak?
Akkor a melót is befejezed a postán?
az én barátnőmnek is ugyanezt mondta a gyerekorvos, hogy a lányok eleve hátránnyal indultak, hisz ikrek + koraszülöttek, s ezért betegesebbek, mint az átlag.
Eztán majd lent fogunk játszani az udvaron, várjuk a jó időt.

Orsi

Biztosan igazad van, hogy ínnyel is lehet bármilyen darabos kaját csócsálni, de Olivér nem tud, vagy nem akar. Pl. amikor egy picit keményebb húst adok (pl rántott csirkemell), bekapja, csócsálgatja, aztán úgy, egészben kiköpi. vagy van, amikor lenyeli megrágatlanul, aztán visszahányja az egészet. Lehet, hogy neki akkor megy majd tényleg jobban a darabos kaja, ha lesz több foga.

Hajni

Nektek melyik faktum bútorotok van? A Mikogal is ugyanúgy gombára van.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lányok, köszönjük szépen mindenkinek a köszöntést! :lol:

Hajni! :oops: :oops: :oops: Bocsánat, hogy eddig nem jöttem, elkapott a takarítási láz, amit úgy kezdtem, hogy rápakoltam a laptopra, nehogy eszembe jusson kinyitni... :lol: :lol: :lol: Mert akkor ugye ugrik a takarítás. Nekem szinte végig volt ez a viszketés középidőtől, gomba (Candida) okozta. Pimafucort/Pimafucin krémet, kúpot kaptam rá, ezt használtam végig, kb. úgy, hogy minden 3. nap kúp, közben krém. Ez úgy karban tartotta, egyébként nagyon viszkettem. :oops: Egyszer kaptam Canestent, attól elkezdtem vérezni, volt jó nagy pánik, de sztem csak a nyálkahártyát marta ki. Szóval ez a jó kis sárga krém bevált nekem.
Remélem minden okés, és már anyukádéknál pihengetsz, de azért jelentkezz már onnan is!!!

Pompi! Kerülj már elő gyakrabban! Tudom, hogy könnyebb a sokból fogyni, csak én még SOHA nem fogyókúráztam, csak egyszer, tini koromban, 2 óra hoszzáig, mikor kimértem a cuccot, amit meg lehetett volna enni, elszörnyedtem, milyen kevés, és befaltam mindent, amit találtam. :lol: :lol: :lol: Ez egy 2 órás edzés után volt, meg egyébként is napi 4 órát edzettem, úgyhogy ezzel akkor nem is volt baj.

Wish! Én mondtam neked, hogy jó lesz az eredmény! Szuper!!!! Most már tényleg a láblógatós időszak jön, használd ki, mert ha megérkezik a királylány, pattoghatsz körülötte! :lol:
Fokhagymás vizet majd kipróbálom, ha kicsit jobban lehet szellőztetni. Egyszerűen gőzöm nincs, honnan ez a rengeteg hangya, és nem nagyon merek vegyszert fújni rájuk.
Szétválasztó diéta: Ez nekem csak elvileg jó, mert
1. utálom a gyümölcsöket (1-2 kivétellel), zöldségevő vagyok
2. gyomorfájós vagyok...
Innentől kezdve minden délelőtt és gyümölcsnapon kikészülne a gyomrom, amire csak a hideg tej meg a háztartási keksz válik be. Azaz valahogy nekem a gyomorsavamat is kordában kéne tartanom. Jó sok kínom van (ami persze csak kifogás.... :oops: )

Aanda! Szerintem jó döntés kivenni a gyerekeket a bölcsiből, de ezt már írtam... Tudom, hogy nehéz lesz, de sokkal rosszabb látni, hogy egy ilyen kicsi gyerek mindig beteg. És lehet, hogy jövőre is betegesek lesznek az oviban, de 1 év hosszú idő, ők is nagyobbak lesznek, erősebbek, biztos jobban fog menni. Nagyon sajnálom egyébként, iszonyú lehet.

Páratartalom: De jó nektek! Én nem nagyon tudom 5x% alá szorítani a páratartalmat, és ez a nappali, ahol folyton szellőztetek, nem a vizesblokk. Mindenhol párátlanító készülékek vannak és veszem bele a tablettát drága pízírt.... :cry: :twisted:

Anikó! Tegyél képet a fiúkról! Olyan rég láttuk őket!

Orsi! Képzeld, Bálint már kezd beleszokni a tornába, 1-2 gyakorlatot utál, de a javát szereti! Olyan jó, sokkal kellemesebb így végigcsinálni, mint amikor ordított.

Beszéd: Nálunk végre beindult a szótagokból álló dumálás-halandzsa, ami nekem nagyon hiányzott és sokkal előbb kellett volna. Amin viszont nagyon meglepődtem, hogy egyik napról a másikra (de addig SOHA nem mondta) egy csomó állathangot kezdett mondani. Ha kérdeztem, hogy csinál a béka, mindig válaszolhattam is rá magam. Most meg, béka, bárány, boci, cica, kacsa, minden megy, még az is mondja, milyen színű. Olyan cuki! Ma reggel ment az apja a konyhába, őt meg ott akarta hagyni velem, erre utánarohant és rákiabált: Apa, ne bujkájjjá! :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval jót tesz a torna. :lol:

Zsuzsi! Nekünk is írt fel a doki antibiot most, de nem adtam be. 2 napig volt lázas, utána nem, de nagyon köhögött, engem az ijesztett meg. Aztán kapott Mucoprontot, és vártam még 1 napot - onnantól már javult, így tényleg nem adtam be (doki megdícsért! :lol: ). Én egyébként még mindig beteg vagyok, sztem nekem már kéne valami gyógyi (bár megittam a maradék Mucoprontot :lol: ).
Képzeld, Ádám randevún van... Húúúúú de pletykás vagyok.... De olyan izgi. :lol:

dkata
 
 


Kata :D
de jó :) az akkora megkönnyebbülés, amikor már kooperál a gyerek.

mi hazajöttünk :)
mindkét fiam megtanult síelni.
http://www.sielok.hu/images/siterkepek/klippitztorl.jpg
ezen a 2es pályán jöttek ma le, már egészen emberi tempóban. (pedig a hó nem volt 100%os, nagyon tapadt, meleg volt)

Zsuzsi :D
persze, lehet hogy elutasítja a darabost, csak szerintem ez ritkán függ össze a fogakkal. Mert van akik elutasítja annak ellenére, hogy van már jó sok foga.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma!
Bocs :oops: :oops: :oops: Én nem láttam hová irtad, hogy kisfiad lesz... Gyönyörü a pocakod. :D Hiszen mindjárt szülsz!
Wish!
Gratulálok! Mostmár tényleg hátradőlhetsz és más dolgod nincs, mint hogy növeszd és pihizz.
Aanda!
Nagyon rosszul hangzik ez a sok betegség, szerintem is jobb, hogyha kiveszed Őket.
Anyósék :? :shock:
Kata!
Hatalmas gratula a beszédes kis Bálintnak születésnapja alkalmából!
Anikó!
Remélem Te is jegyzed az aranyköpéseket! Olyan édeseket tudnak mondani.
Orsi!
Nagyon ügyesek a kisfiaid! Irigy-irigy, mi nem jutottunk el... pedig Emese imádta ezt a pár nap havat (de Luku nem)
Milyen olcsó nálatok az ovi! Felénk 80 ezer, ahogy hallom, dehát itt könnyü ennyit kérni, mivel nincs hely a rendesben, kb 5 éves kortól vesznek csak fel (ha az ember lánya ugye nem alapitó tag az ovi alapitványában). Akinek muszáj, kénytelen elfogadni az árat.
hajni!
Jobbulást, és vigyázz Magadra!

A kislányom ma megkérdezte tőlem, hogy nekem ki a barátom? Mondom, hogy Apa. És a másik barátod? :shock: Hát nekem nincs. Nincs??? Te szegény!
Fényképezés volt az oviban, Máté egyik volt óvónője elment mellette, és mondta hogy csiiz. "Nem azt kell mondani, hanem azt hogy vizibicikli!" És ezt már Luku is tudja, és mondja is, hogy vivicici! :lol:
Egyébként az én lányom még semmilyen betegséget nem hozott haza az oviból, egyetlen nátha nélkül vészeltük át a beszokást. (Kivéve a hasmenést, de azt Máté hozta haza). Igaz, a dokinőnk elrendelte a Broncho-vaxom-ot, főképp Luku miatt (Ő is kapja), de Luku sem volt beteg hónapok óta, nagyon kopp-kopp!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kata

jól bepótoltad, hogy napokig nem írtál :D
de a szülinapról is írhatnál + képek!!
ügyes vagy, hogy nem adtad be az antibiot, már én is bánom, hogy beadtam, nem is volt láza. Ha egyáltalán nincs láz, akkor nem kell beadni, ha nem lesz rosszabb? mert Orsi is azt írta, hogy akkor ad antibiot, ha nem megy le 3 napig a láz.
Ez tényleg izgi lehet, hogy Ádám randizik, hova szoktak a mai fiatalok járni? És be is számol neked utána, hogy milyen volt?

Orsi

a fiúk nagyon cukik lehetnek síelés közben, róluk nincs képed?jó sokat voltál síelni ebben a szezonban.
tegnap elfelejtettem kérdezni még a bölcsivel kapcs, hogy Lili most hogy jár? hány napot egy héten, mettől meddig?
meg azt is akrtam már kérdezni csomószor, hogy a b.csabai gyerek S.Olivérbe eljutottál már?

Kép
zsuzsi73
 
 


Erika,
nálunk minden gyógyszertárban 5-ös számú ez a kézkrém.

Zsuzsi,
köszi,jól vannak,csak köhögnek.Márk tagnap lázas volt,de ma már nem az!
A postára egyenlőre nem megyek,most legalább 3 hétig itthontartjuk őket!Apa azt akarja,hogy egyenlőre ne vegyük őket ki a bölcsiből,áprilisban próbáljuk újra!De arra nem gondol,hogynekem nem lesz melóm,mert így ezt a helyettesítést nem merem már elvállalni,mert így hogyan ígérjem meg bárkinek is,hogy helyettesítem!Nem lehet előre tudni,hogy mikor lesznek újra betegek a fiúk!Ugye anyósék nem jöhetnek szóba,mert ezek után nem fogok nekik szólni!Szóval most úgy állunk,hgogy nem tudom,mi lesz ezek után!

Kata,
képeket szeretnék én is!

Melcsi,
örülök,hogy Emese nem beteg!
Sajnos a fiúk csak most kaptak Broncho-vaxomot!:oops:

Hajni,
táppénzt elintézted?

Orsi,
fiúk nagyon ügyesek!
Lili elvolt?

Andi
Kép
aanda
 
 


Csajok, mi az a broncho vaxom? én még nem hallottam róla...

Melcsi, az nem semmi, hogy télen és közösségben nem lett beteg Emese! nagyon stramm csaj!

Aanda
nem egyszerű ez a dilemma, hogy otthon maradni vagy dolgozni...

Orsi
ügyesek a fiúk!

Antibogyó
A mi dokink annyira ellenes, hogy már néha az a furcsa.... 7 hét köhögés kellett mire kaptunk, és teljesen el is múlt Zalánnak. Az ő elve is az, hogy nátha + köhögés láz nélkül nem az, sőt láznál is a 3 nap, ahogy Orsi mondta

Kép
Kép
emma1976
 
 


Csak gyors bekukk:

Petyaanya Eszterének nagyon boldog szülinapot!

Zsuzsi,
nekünk vmelyik sötétre pácolt bútor van, Tomi vagy Rozi asszem. :roll: De most egy sötét sincs, ha jól láttam...

Orsi,
tök ügyesek a fiúk, akkor már most jobban tudnak síelni, mint én... :oops: :lol: Tegyél már fotókat, úgy megnézném őket! Lili bírta a havat?

Anda,
táppénz ügyben még semmit nem intéztünk... :?
20140901102739
 
 



Köszönjük szépen! :D

Gyerekbútor: tudtok valahol normális gyerekágyat? Olyat szeretnék, amiről nem gurul le, de már nem is rácsos ágy.
A szülinapi tortám nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem, de befalták! :lol:

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya! Mi a rácsos ágyat fogjuk szétszedni, de nem most, még nem akarok vándorlást. Eszternek tetszett az ajándék?

Zsuzsi! Ádám nem igazán mesél magától, de azért kérdezgetem. Mindig eszembe jut, hogy ilyen idős koromban én már 1 éve együtt jártam az apjával.

Emma, immunerősítő, bővebben:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... knek/13858

dkata
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

nem tudod véletlenül, hogy ilyen fal tetoválásokat itthon lehet kapni? ha igen, hol, vagy merre keressem? magyar nyelvű oldalt egyáltalán nem találtam a google-ban.

http://www.your-design-shop.com/kinderzimmer-0-743/

Kép
zsuzsi73
 
 


ikeában van falmatrica, de nem ilyen gyerekmintás, hanem valami virágos.

máshol én még nem láttam

de szerintem egyszerűbb megfesteni :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: