Új privát üzeneted érkezett!

Nyulsz,
jujj, havat azt nem! kizárólag hó nélküli és csak kicsikét hidegebbet! Meleget, nyarat szeretem :D , csak most nyűgös vagyok a melegfrontok miatt :oops: De az időjárás úgyse lesz rám tekintettel! :)
Vegyespárost szeretnél? :) :)
angel37
 
 


Angel, te még dolgozol?

skrisz72
 
 


Krisz,
ööö, dehogy! :wink:
december közepe óta fekszem!
angel37
 
 

 
 

Angel, ja tényleg! Elfelejtettem. :oops:
Valaki nekem azt mondta, hogy a szülés előtt 30. napon már meg kell kezdeni a táppénzt kötelezően, és hogy ez az időszak már beleszámít a TGYÁS-ba. Ez igaz?

skrisz72
 
 


Angel,akár lehet vegyespáros is :D de egyneműek is lehetnek,annak is megvan az előnye...mondjuk jobban eljáttszanak egymással...gondolom én :roll:
Skrisz,szülés elött 28 nappal lehet igényelni a Tgyást.
Vendég
 


Skrisz - én nemrég nyomoztam utána, és nem (régen így volt, ezért hiszi ezt mindenki), ez a tv-ben csak egy lehetőség, hogy a TGYÁS 28 napja LEHETŐLEG a szülés időpontja elé essen (Munka törvénykönyve 138§ 1. bekezdés). Amúgy, aki 2009-ben szül, annak alapból a 2008-as napi átlagkeresete után fogják számolni a tgyást, a táppénz szabályai szerint.....kb 70%-a a mostani fizunak. Tehát, sztem úgy jársz a legjobban, h a szülésig betegszabi (15 nap) és utána táppénz, majd szüléstől TGYÁS.

pls javítsd ki 30-ra azt a szép 29-et a táblában, köszi

Kép

Kép
leo50
 
 


Leo, köszi. Már megijedtem....
(De gyorsan öregszel... :lol: :lol: :lol: ) Rendesen bejársz dolgozni, vagy otthonról dolgozol?

skrisz72
 
 


Otthonról imitálok :-)))))), már nem tudnék bejárni, meg nem is akarok, amúgy is 'location free' a munkám, tehát eddig is tök mind1 volt...én a 36-ik héten abbahagyom........már alig várom, te meddig tervezed?

Kép

Kép
leo50
 
 


Krisz,
:wink:
fogalmam sincs, hogy hogyan kötelező a táppénz :oops:

A tgyásról azt írja a kisokosom, hogy a 24 hetet "úgy kell kiadni, hogy abból 28 nap lehetőleg aszülés várható időpontja elé essen. A szülési szabadság tehát legkésőbb a szülés napjával kezdődik, ezért a tgyás-ra jogosultság kezdő napja a szülés várható időpontját megelőző 28 nap bármelyike lehet, de legkésőbb a szülés napja."
A HR-en rákérdeztem, azt mondták elég, ha a születéskor majd szólok, úgy járok a legjobban, ha aznaptól kezdem.

Nyulasz,
sztem eljátszik egymással a fiú-lány páros is! :D
angel37
 
 


Angel,igen,a fiú tépi a barbi haját,a lány meg felöltözteti rózsaszínbe superman figurát...aztán jól egymásnak esnek :lol:
Vendég
 


Skrisz,
egyre jobb a tábla!!!! Köszönjük! :D
(sok még a sárga csík, ott még nem tudni, milyen nemű vagy nem akarni tudni? :roll: :P )

Nyulasz,
szerintem is minden megoldás tökéletes! :wink:

Húúú, mi az a Tgyás??? :shock: Régen gyes volt, vagy gyed, -nem tom, mert Manóval Apa volt gyesen -, ezek szerint változtak a dolgok...
És mi van, ha lejárt a 24 hét??? :roll: - mert én legalább 3 évig itthon szeretnék maradni :roll: :oops: és úgy hallottam, még valami összegyűlt szabadságokat is ki kell venni, mielőtt az ember lánya visszamenne...nna, mire ez kivilágosodik nekem!!! :roll:


Nálam annyi, hogy betöltöttük a 8. hetet és az álomkór kezd szűnni :roll: ...nem tom, ez átlagos-e, mert nekem Manóval nem volt alhatnékom, (csak rókáztam :lol: )

tillidian
 
 


Nyulasz,
éppenséggel két fiú is tudja egymást csépelni és két kiscsaj is tudja tépni egymás haját v. tönkretenni a másik játékát - hú, milyen kis gonoszkák tudnak lenni :roll: :wink:

Tilli,
terhességi-gyermekágyi segély. ha lejár gyed (asszem), 2 éves korig.
angel37
 
 


nyulasz írta:mondjuk jobban eljáttszanak egymással...gondolom én :roll:

az elején teljesen mind1 _szerintem_, hogy milyen nemű két gyerek, még az oviban is, ott is játszik a fiú a lánnyal a lány a fiúval. Nagyobb korukra meg már kialakul egy jó testvéri viszony, akkor meg azért irreleváns a nemek kérdése.
Persze vannak témák, amiben 2 lány vagy 2 fiú jobban megérti egymást, de ilyen kérdések így is úgyis adódnak.

a veszekedés meg nem nem kérdése :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Megjöttem az orvostól nem UH meg, csak megvizsgált ami kuvára fájt, már majdnem mondtam neki, hogy jobb lenne ha vazelint rakna a kesztjűre mert ez kibirhatatlan. De hála istennek teljesen zárt a méhszám. Jövőhéten megyek CTG-re csütörtökön, aztán azt is mondta, hogy jó nagy pocakot növesztettem, hogy fogjuk megszülni ezt a babát, jó nagy hozzám képest. De azt mondja nem lesz baj mivel jó széles a csípőm.
Voltam a minimanó üzletben, nagyon jó dolgok vannak még jobb mint a Brendon, különleges baba cuccok vannak, spanyol stb, ténylek izlésesek.
Szóval ezek vannak.
Jó hétvégét mindenkinek előre, végre süt a nap!!!!!

Kép
lili&ana
 
 


Katerina!

Elméletileg a terhesség alatt alapból kéne végezni de van ahol nem is kérik. Én is vigyáztam nálunk se kutya se macska de még a családba sem. Szóval nem értem.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nikó :)
NEM kötelező a toxo szűrés, nincs benne a protokollban. Kérni lehet, de rutinból nem szűrik ill. van orvos aki szűri, van aki nem, de nem kötelező a szűrés mint pl. a hepatitisnél vagy a szifilisznél.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lois, Till, írok majd ide is nagy örömmel, ígérem. Talán a szívhang után.... :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Köszi Lányok, azért most már sokkal jobban vagyok/vagyunk.

Katerina!
Na ez a babona-dolog nem összeegyeztethető az én vásárolhatnékommal :roll: Én ma megvettem a bútort, vagyis kiválasztottam, kifutó bútorcsalád, kiállítási darabok, ma szétszerelték, holnap délelőtt megyek megnézni, hogy nem sérült e meg szétszerelés közben, és utána fizetem csak ki :roll:
Mi sem csak csak a gyerekszobát csináljuk meg, hanem egy csomó mindent mást is egy kalap alatt, tudván, ha most nem csináljuk meg, akkor évekre csúszni fog :oops:
Sajnálom a rókázást... :?

Angel!
26 nm.......na akkor nektek tényleg alaposan meg kell terveznetek a babó kuckóját. Én a helyedben biztos nem kockáztatnám meg a rácshoz láncolást.... ez túlságosan vonzó célpont szerintem :D Engem biztos szétvágna az ideg ha megfújnák .... :roll:

Skrisz!
Jó a zöld szín is :wink: Most már aztán tényleg ennek a topiknak van a legeslegszebb táblája :lol:

Nyulasz!
A környezetem testvérpárjait elnézve nemtől teljesen függetlenül játszanak el jól-rosszul egymással a gyerekek. Kis korkülönbség szerintem a nyerő dolog. Nálad kisebb korkülönbséget meg kivánni sem lehetne ugyebár... :wink:

Toxo-szűrés......nálam az ilyesmit nem az orvos, hanem a védőnő kéri, és ő kérte, én azt hittem az általános protokoll része.

Rana!
Megegyeztünk!! Gratula a zsákocskához!! :D

Rólam:

Ma le kellett rólam egy érdaganatot érzéstelenítés nélkül, de nem volt annyira vészes, bevallom tartottam tőle :oops: Ez is a terhesség egyik áldása :? Most bumszli nagy kötés figyel a vállamon :?

Ja és nem is írtam a legjobbat:
3 napja valaki izeg-mozog a pocimban...na jó ezt eddig is csinálta, csak a béna Anyja nem érezte, de most már IGEN!!! :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois, de szuper! Most aztán kezdődik a henci-bunci a hasadban!

Leo, én úgy terveztem, hogy május végéig dolgozom. Aztán júniusban kiveszem az éves szabimat, júliusban megyek betegszabira és táppénzre. Augusztus 1-én meg már jön a baba. Jöhet a TGYÁS. Utána éhenhalunk. :))))) Még jó, hogy a gyereknek lesz kajája. :)))))

Szia Rana! :wink:

skrisz72
 
 


Sziasztok!

icsilya!

Akkor az én dokim csak körültekintő én tök azt hittem kötelező. Pedig szerintem fontos lenne, mióta tudom hogy mit okozhat ha a terhesség alatt fertőződsz meg. :)

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Lois,dejó,izgés-mozgás :D dopplereztek még?

Lányok,igen,biztos minden gyereknél más és más,én csak két ikerpárt hasonlítottam,egy vegyespárost,a másik helyen meg két kispasit,és ez alapján gondoltam,hogy így van.A vegyespáros állandóan vitatkozik,a két fiú meg tündérien eljáttszik...3 évesek mind a négyen.Asszem nagyon örülnék vegyespárosnak :D
Vendég
 


Skrisz,
a betegszabi és a táppénz nem ugyanaz??? :oops: :roll:
totál tudatlan vok :roll:

Rana,
:D :D :D Hajrá, csak így tovább!!! :D

Lois,
na, innentől nem lesz nyugtod az elkövetkező 25-30 évben
:lol: :lol: :lol:
(de amilyenek a mai fiatalok, és ahogy a 34 éves sógorom és 33 éves öcsém elnézem, akik még otthon laknak... :roll: :lol: )

Nyulasz
:D :D :D már nagyon várjuk, hogy kiderüljön! :wink:

tillidian
 
 


Till,köszi :wink: ...ez mindenkinél nagyon izgalmas dolog :D mindjárt kedd :D
Vendég
 


Skrisz!
Elismerésem, hogy május végéig nyomni akarod a melót, tudsz azért majd otthon dolgozni inkább?? Mert olyan nagy pocival egy irodában ülni 8-9 órát az kemény :? Sajnálom, hogy anyagilag megvisel titeket a helyzet :(
Én azért lekopogom(kopp-kopp), hogy minket még nem igazán érintett meg a válság szele, mondjuk a férjem kocsijára jött most egy bitang csekk az árfolyamingadozás miatt, és a férjem utánament, hogy mi lenne, ha kifizetnénk, a tőkén felül + 30%-ot akarnak bevasalni rajtunk (kamatmentes hitel amúgy), szóval inkább nem fizetjük ki.... :roll:
A lakáshitelünk miatt is megy a matekozás, azt már igazából régesrég kifizettem volna, csak ott meg a hülye szocpol miatt vagyunk meglőve, mert ha nem lesz hitelünk az esetleges második kölökre kapott összeget bukjuk be, mert én már semmiképp sem férek bele a határidőbe, egy részét mindenképp vissza kell fizetnem, és ha nem marad hitel, akkor később sem írják jóvá az összeget, hisz nincs miből...........na ez jó hosszú és zagyva lett így... :oops:

Nyulasz!
Igen persze, hisz a drágám nem éri be az én elmondásaimmal, ő továbbra is csak hallgatózni tud......hú most épp tökre püföl....eszméletlen, napról-napra erősebben érzem :D

Till!
Azt mondod?? :lol:
Mondjuk én is meg a férjem is hamar önállósódós-típusúak vagyunk, én alig 19 évesen költöztem el otthonról ..... :roll:
A betegszabi más, mint a táppénz, emlékeim szerint az évi 15 nap, amit még a munkáltató finanszíroz, nem az OEP. Ha tévednék valamiben bocs, ezt most csak fejből mondtam :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois, hát majd meglátjuk, hogy bírom pocakkal. Ha nehéz, akkor itthonról dolgozom. Minek járjak be, ha itthonról is megy. Meetingjeim már nem nagyon vannak, projekten nem dolgozom. Már most is úgy megy, hogy heti két napot itthonról dolgozom, hármat meg a bankban.

Till, Lois leírta a lényeget a betegszabiról. Úgy van.
Ha az én gyerekem befejezte a sulit, kirúgom itthonról. :lol: :lol: Nekem ne üljön a nyakamon, és ne legyen vénlány, vagy agglegény. :lol: :lol: Mondom ezt most. Aztán meg vizesre sírom a párnám, mikor majd elköltözik. :wink:

skrisz72
 
 


Lois,nekünk nincs doppler,de apa vacsi után mindig hallgatja mi van odabenn,de azok még csak a beleim :lol: azért jól szórakozik rajta,néha annyira fura zajokat hallani,hogy én is meglepődöm.
Skrisz,az utolsó mondatodon jót nevettem :lol:
Vendég
 


Sziasztok

Na már minden meg van a roham batyuhoz, holnap össze is készítem.

Lois
gondolom milyen jó érzés az első mozgás amit megérzünk

Nekem már meg sem áll a mozgásban, meg egyre jobban érzem a súlyt amit viszek.
Pedig pihizni kéne már. KP felakarom hívni de állandóan a nővérkék azt mondják sok a munkálya és hogy majd Ők átadják az üzenetemet. de megprobálom majd olyan időpontban hívni hogy sikerüljön vele beszélni.
Hétfőn elkezdem már mosni a ruháit,és vasalni szépen lassan, ma pedig a függőnyét rakjuk fel.
Na puszi mindenkinek, megyek valamit ebédelni.

Kép
lili&ana
 
 


Liliana, tegyél majd fel képet a függönyről is!

skrisz72
 
 


nyulasz írta:Lányok,igen,biztos minden gyereknél más és más,én csak két ikerpárt hasonlítottam,egy vegyespárost,a másik helyen meg két kispasit,és ez alapján gondoltam,hogy így van.A vegyespáros állandóan vitatkozik,a két fiú meg tündérien eljáttszik...3 évesek mind a négyen.Asszem nagyon örülnék vegyespárosnak :D

:lol: :lol: :lol: kivételes 2 fiú párost láttál.
vegyespárosnál látom inkább, hogy kevesebb vita van, egyneműeknél sokkal gyakoribb. (legalábbis amit az ikres ismerőseim köréből levonok)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


tillidian írta:Skrisz,
a betegszabi és a táppénz nem ugyanaz??? :oops: :roll:
totál tudatlan vok :roll:

nem.
a betegszabadság a táppénz első 14 napja, azt a munkáltató fizeti, utána fizet a TB.
de szerintem aki nem munkaügyis ezt nem tudja, és nem is kell tudnia. :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lois :)
nem értem ezt a szocpol dolgot :)
ha nincs hiteled a többedik gyerekek után nem fizetnek szocpolt?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sikerült hanyatt esnem ma a fűben. Részletek a blogomban. :oops:

skrisz72
 
 


Orsi!
Igen, mivel az utólag fizetett szocpol csak a hitel törlesztésére fordítható. Tehát ha nincs hitel, nincs szocpol.
Viszont most jobban utánaolvastam, és nem a második gyerekre felvett összeget kell visszafizetnünk, hanem az az egész kifizetett összeg felét. Így azért kicsit jobban hangzik.

Skrisz!
Ne aggódj, azt szerintem rögtön érezted volna ha baj van. Hát igen a doppler azért tök megnyugtató, amíg nem mozog a babó.
Az én kutyám tegnap a hasamat használta dobbantónak (majd 30 kiló), mérges is voltam rá :evil: De én vagyok a hülye, hogy megengedtem, hogy az ölembe másszon :oops:
Azért tessék pihizni meg simizni a pocakot tovább!! :)

Nyulasz!

Na igen a dopplerrel a belek hangja is eléggé "dolbiszörránd". Sokféle hangot kell odabent elkülöníteni hallgatózáskor egymástól:
A mami szíve;
a mami belei;
a prücsök mozgása;
a köldökzsinór áramlása;
és pici szívhangja.
Pár alkalom után azért bele lehet jönni. Az első kettőt azért jól el lehet különíteni területileg meg hanghatásilag a többitől :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


sziasztok!

Lois,
gratu a mocorgás-érzéshez! :D még így is hamarabb sikerült, mint nekem! :wink:
használjátok még a szívhanghallgatót? :wink:

A kis lakás - a lehetőségekhez mérten - jól meg lesz csinálva! :wink: :D
a rácshoz láncolást magam sem gondoltam komolyan :wink: már szinte látom, hogy csak egy kerék lifeg a kocsi hűlt helyén... :roll:

Kutyuval óvatosan, én már Dorka 16 kilójától is tartok, olyan kis vadóc tud lenni - persze a legnagyobb szeretettel! :wink:

Nyulasz,
no kíváncsi leszek :D , sztem a vegyes leosztás tökjó! :D
még kb egy hónap, míg kiderül...

Krisz,
jujj :roll: vigyázz/atok! mindjárt olvasom az esés történetét!
azt sztem is érzenéd, lenne jele, ha baj lenne!

én is dolgoznék ám, hát ha nem is végig, de talán kb mostanáig..., de ha már így alakult, elviselem a döglést valahogy :lol:

Táppénz-betegszab:
u.az az összeg, nem? engem igazából az a része érdekel! :)
angel37
 
 


skrisz72 írta:Angel, ja tényleg! Elfelejtettem. :oops:
Valaki nekem azt mondta, hogy a szülés előtt 30. napon már meg kell kezdeni a táppénzt kötelezően, és hogy ez az időszak már beleszámít a TGYÁS-ba. Ez igaz?

ilyen szerintem nincs, én szülés előtti napig dolgoztam Lilivel, 1 percet nem volt táppénzen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lois :)
köszi az infót.
tehát ha netalántán még szülnék, és nincs hitelünk, akkor arra a gyerekre nem kapnánk meg az 1 mió ft-ot????
ehhhhhh :evil: :evil:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Angel!
Köszi, nagyon klassz, csak még nem szoktam hozzá, és ahogy érzem én is pattogok vele együtt :roll: Igen használjuk a dopplert, az is klassz, meg a férjem csak így tudja még érzékelni a Kisfiát (ha a gigantikus hasam látványától elvonatkoztatunk... :D )
Én is vizuális típus vagyok, esküszöm én is az egyik kereket láttam fityegni a biciklizáron :D
Ma már itthon figyel a bababútorunk :D

Ja és már akartam kérdezni, valakinek övlehúzóval van tapasztalata??

A két összeg nem ugyanaz:
Betegszabadság idejére a munkavállalót a távolléti díj (alapbér+ bérpótlékok) 80 %-a illeti meg.
A táppénz mértéke folyamatos, legalább két évi munkaviszony esetén 70%-a, egyébként 60%-a a táppénz alapjaként megállapított jövedelemnek.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Icsilya! :)
Hát igen, én így értelmezem :? , de majd még rendesen utánaolvasok a a jsz.-ban

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


loislane írta:
Ja és már akartam kérdezni, valakinek övlehúzóval van tapasztalata??

kölcsönadjam az enyémet? épp most kaptam vissza :) :)

én használtam, és azt mondom, hogy szerintem használja, akinek belefér az ára, ill. ha sokat vezet, mert sokkal kényelmesebb azzal, mint amikor csak pocak alá húzza az ember az övet.
ill. ha bármi van, ez lent is tartja, nem tud felcsúszni.

szoknyával értelemszerűen furcsán néz ki :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


loislane írta:Betegszabadság idejére a munkavállalót a távolléti díj (alapbér+ bérpótlékok) 80 %-a illeti meg.

sőt, ez ugye minimumfeltétel.
mert van cég, aki 100%ot fizet arra az időre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!
Köszi Mindenkinek, már jól vagyunk!

Angel!
Igen nekünk is Kókuszkánk van! :lol:

Lois!
Nálatok milyen a babamocorgás? Apa is érzi, vagy csak te? Állandóan azt hallgatom, hogy ezt hogy irigyli tőlem. :lol:

Na megyek is, csak bekukkantottam.
Puszi

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina
 
 


Lois, ha berendeztétek a szobát, dobsz egy képet róla?

skrisz72
 
 


Sziasztok!
Katerina,örülök,hogy már jól vagytok...enyém apa is irigyli tőlem,hogy én vigyázok a kölkökre,pedig mocorgás mondjuk még nincs...kiváncsi vagyok a császárt is irigyli-e majd? :lol:

Orsi,én úgy tudom,lehet nem jól,hogyha már felvettétek a szocpolt,és utána még szülsz,akkor már sehogy sem tudtok felvenni újra.Ez miatt írták,ha van már egy gyerek,és felveszed rá a szocpolt,rosszul jársz,mert ha születik mégegy,akkor azt már bukod.Azért ne vedd tutira,én ezt hámoztam ki.

Lois,vicces lenne a bélmozgásaimat dopplerrel hallgatni,kaja után még tv mellett is hangos :lol: Azért biztos szuper apának :D

Angel,jaj,tényleg elöttem is felvillant a kép a láncról,meg a kerékről.Mai világban... :roll:

Most kérdem én,ha 28 nappal a szülés elött lehet igényelni a tgyást,akkor az azt jelenti,hogy egy hónappal több gyedet kapunk a végén?Mert az jár a gyerek 2 éves koráig,de a tgyás hamarabb lejár,ha elöbb kezded,és összességében egy hónappal több pénzt kapsz...vagy nem? :roll:
Vendég
 


Na most töröltem ki egyetlen mozdulattal a szép hosszú hozzászólásomat......... :evil:

Orsi!
Elboltolhatjuk, én szívesen meg is veszem tőled :)
Nekem egyelőre nem kényelmetlen az öv, inkább csak óvnám a hasamat bármi is van, de gondolom később a kényelmi szempontok is bejönnek.. én elég sokat vezetek és fogok is valószínűleg nagypocakos koromban is (nem halasztottam a suliban végül :roll: )

Katerina!
Nekem még furi, most szokom. Persze nagyon élvezem. Ááá, férjem még nem érzi, én is csak néhány napja. Az én kölköm nagyon ráérős :roll:

Skrisz!
Persze rakok majd képet, de az nem mostanában lesz. Még csak holnap jön a felújítós pasi árajánlatot adni, szóval még bőven hónapok kérdése a projekt, mire babássá alakul a szoba. Szekrény szétszedve atomjaira. Csak azért vettem meg, hogy ne maradjak le róla, még nem terveztem amúgy, csak így jött ki.

Nyulasz!
Nekem megelőlegezett szocpol van, arra meg ugye más a szabályozás, mint a "rendesre", szóval ezt a részt annyira nem vágom, lehet hogy így van, majd utánaolvasok rendesen most már, hogy ne mondjak hülyeséget.


És elmúlt éjfél, szóval FÉLIDŐ!!! :D :D :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


"A kölcsönszerződés megkötését követően született, vagy örökbefogadott gyermek után az építésre felvett kölcsön törlesztésére igényelhető utólagos kedvezmény. A támogatás a kölcsönszerződés megkötésekor érvényes összeg lehet, és az csak a fennálló tartozás erejéig igényelhető. A gyermek születésekor szükséges teljesíteni a lakásépítési kedvezmény igénylésére vonatkozó, a kölcsönszerződés megkötésekor hatályban volt feltételeket."

Tehát semmit sem találtam arról, hogy a korábban született gyermekre felvett szocpol kizárna az utólagos szocpol támogatási köréből. A kulcsszó a hitel léte, vagy nem léte. Ha nincs akkor sajna nincs utólagos kedvezmény :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois,éljen a félidő :D
Én is próbáltam most utánanézni a szocpolnak,de feladom.
Vendég
 


Nyuszi :P
Egy hónappal több gyedet, de egy hónappal kevesebb tgyást. Én az utolsó napig táppénzen voltam, csak a szülés napjától tgyáson. Tgyás ugyanis jóval magasabb összegű... mármint nekem az volt.

Lois :P
Neked meg azt akartam írni, hogy ha 2 gyereket vállaltatok, de már régen, akkor sem kell visszafizetni, ha 8 éven belül nincs meg a 2 gyerek. Igazoltatni kell a Kaálival, hogy odajártál kezelésre!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Jó reggelt! Ma lógatom a lábam, mert szombaton egész nap dolgoztam. :lol: Fel sem dugom az orrom a banki hálóra. :lol: Pocaksimi mindenkinek! (már csak kettőt kell aludnom az UH-ig) :wink: Ja, és azt álmodtam, hogy jó lett az AFP eredményem.

skrisz72
 
 


Lois, nagy gratula a félidőhöz!!! :lol: :lol: :lol:

skrisz72
 
 


Fanni,ha elöbb kezdem meg a tgyást,akkor egy hónappal kevesebbet kapok? :roll: hú,azt hiszem lassan egyre kevesebbet értek az egészből :o
Skrisz,nekem is csak kettőt kell aludnom az uhuig :D Kár,hogy nem a Péterfybe mész,talizhattunk volna.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: