Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Nita, te pedig gyógyulgass!!!! és holnap gyere a hírekkel.
Jó éjt mindenkinek

KépKép
csige-bige
 
 


én is köszi.....sietek holnap........
szép álmokat!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


csige csodaszép petezsákod van benne a szikhólyaggal gratula :):):)

Móni: azt de szemét főnököd van és akkor most mi lezs ? megéri pereskedni? nem lesz az neked többe? viszont ha már tudott a terhességről akkor talán van némi esélyed egy kis többletpénzre?

nálunk sem adogattak képet annó mikor Gergővel várandós voltam én a genetikaui uh-n kaptam képet 500 Ft-ért pesten mert nekem kellett mennem a korom miatt :):):)

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

Moni: de egy rohadék... :twisted:
De ha nincs vállalkozása, mibőllesz pénze? Én nem étek hozzá, e ha visszaadta akkor arra fog hivatkozni, hogy nem ment a bolt, és nem fogják őt felelősségre vonni, mert téged kirakott. Van ügyvéd ismerős, ha kell, szólj, rendes srác.

Csige: gratulálok:) ilyen szép teszt után mi mást láthatott volna?:) azért csak vigyázz magatokra!
tary
tary
 
 


jó éjt lányok :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Csige!
Nagyon szép zsákocskád van!!!! Gratulálok hozzá!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


moni sajnos nem sokat fogsz érni ha pereskedsz ha megszünteti azt a helyet ahova téged felvett és még mellé a krizissel indokolja nem nagy az esélyed. Sajnálom

Csige itt kell vinni a céghez egy papirt a dokitól, hogy babás vagy mivel be kell jelenteni 2 helyen a kismamát a cég dokijánál és a munkaügyi központban. A romániai törény előirja, hogy ezen intézmények 1-1 képviselője kell menjen az illető céghez megnézni milyen munkahelyi körülmény melett dolgozik a kismama nehogy tulhajszolják vagy nem neki megfelelő munkát végeztetnek vele. De lehet nállatok elég ha csak emailben küldöd el, bár az nem annyira hivatalos. Küldjed esetleg postán az értesitőt ajálva, ogy legyen bizonyitékod, hogy elküldted. Na meg lehet még kell vigyél papirt, hogy táppénzre mentél. Légy tapintatosabb mivel később még lehet szivesen visszamennél majd oda dolgozni. Ha látják, hogy a baba érdkében maradsz otthon jobb szemmel néznek majd rád és szivesebben várnak vissza mint ha becsapod magad után az ajtót!

Kép
Kép
melisch
 
 


Jó reggelt csajok!

Csige!
Hatalmas gratula a petezsákhoz és a szikhólyaghoz. :D :D

Zsuzska, Nita!
Drukk a mai uh-ra. :wink:

Lányok, köszönöm szépen hogy együtt éreztetek velem. Jól esett nagyon. Tary, köszi az ügyvéd felajánlást de úgy látszik már nem kell pereskednem. Ma utalta nekem a fennmaradó összeget. így legálább nem kell pereskednem, ami egyáltalán nem hiányzott volna és nem is lett volna egy könnyű menet. Amit most tehetek hogy passzív táppénzen vagyok 45 napig, utána meg regisztráltatom magamat a munkaügyi központba. :cry: Ez van most sajna, de nem húzom már fel magamat. Épp elég volt tegnap és nagyon remélem hogy nem lett semmi baja a pocaklakómnak. Most nekem a legfontosabb a nyugalom, és meg is próbálok tenni érte mindent. :wink:
Egy jó tanács: magánvállalkozóval munkáltatóval tessék vigyázni, mert könnyen úgy járhattok mint én. Hiába védi a törvény a kismamákat, de ha becsődöltetei a vállalkozását akkor bizony megszabadulhat tőletek. :evil:

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


gnemoni de jó, hogy átutalta a fennmaradó összeget is!!!!!!!! NE idegeskedj nem érdemes! Majdcsak kialakul meglásd!

Kép
Kép
melisch
 
 


Sziasztok,
Gnemoni örülök hogy megoldódott a helyzeted.
Melisch: itt egy kicsit más a helyzet. Azért írtam emailt, hogy írásos nyoma legyen, hogy bejelentettem a terhességet. Őszintén megírtam mindent a főnökömnek és kértem hogy legyen megértő, mert most a baba érdekei a legfontosabbak. A dokim is azt mondta, hogy nem rúghatnak ki kismamát, szóval remélem így lesz.
Ma még szabin vagyok és holnaptól peidig táppénz és pihizek amennyit csak tudok. Annyira bízom benne, hogy most minden rendben lesz és gondtalan terhességem lesz.

KépKép
csige-bige
 
 


melisch: azért jó hogy ennyire odafigyelnek a kismamákra nálatok nálunk le se sza**ák őket néha ugyanabban a munkakörben dolgoznak stb nekem egy ismerősöm igaz nem kismama de agyvérzése volt amibe majdnem belehalt felépűlt bár kicsit lassabban beszél stb de a doki úgy engedte vissza hogy könnyű munkát csináljon na most ő a tűzhelygyárban festő ami azt jelenti hogy emelgetik a tűzhelyeket stb nem rakták át másik helyre pl szereldébe ahol ülömunka bizgentyűket kell összerakni nem semmire nincsenek tekintettel itthon sajnos

Móni : örülök hogy megkaptad apénz. Passzív tp márcsak 45 nap??? amikor én lettemunkanélküli még 3 hónap volt .ja azt tudd hogy ha nem közös megyeggyezéssel moindtak fel úgy tudom három hónapig nem kapsz munkanélkülit és ez már nem munkanélküli hanem álláskereső vagyis minden hónapban igazolnod kell hogy legalább két helyen érdeklődtél és nem vettek fel legalábbi egy éve még ez volt nézz utána

nika70
Salgótarján
 
 


Csige! Ez gyönyörű! Jól teszed, ha táppénzre mész, tényleg a baba mindennél fontosabb.

Móni nagyon sajnálom :( A passzív tényleg csak 45 nap. De hogy mik a most hatályos munkanélküli dolgok azt sajna nem tudom. Mivel kismama vagy lehet nem is kell az igazolás.
Vendég
 


Nika!

Igen a passzív táppénz most már csak 45 nap. A munkanélküli járadék meg akkor nem jár 3 hónap amikor te mondasz fel, vagy ha neked mondanak fel rendkívülivel. Jár a járadék a közös megeggyezéssel, a rendes felmondással a munkáltató részéről, meg ha megszűnik a cég. Nálam az utolsó helyzet áll fenn, tehát regisztrálnak. Már tegnap megtették volna, de én még kihasználom a passzív táppénzt is és majd utána megyek a központba. Azt nem tudtam hogy havi 2 melóhelyet fel kell keresni, de gondolom kismamiként ez elég furi. Hol van ma Mo-n olyan munkahely aki felvesz egy kismamát? :?

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


Sziasztok!

Móni! Hát, nem kívánok rosszat a munkáltatódnak, de jót se! :evil:
Örülök, hogy végül megkaptad a Téged megillető pénzt!

Csige! Nagyon cuki a Te "Kiscsigád"! Köszönjük a fotót, és pihenj sokat, jól döntöttel! :wink:

Nita! Várjuk ám Tőled is a fotót!

Zsuzska! Nálatok mi újság? Remélem mindenkivel minden rendben odabent! :lol:

Anuk! Én is azt mondom neked, amit Nika! egy terhesség nem koplalásról szól, és ne halgass senkire, tedd azt, ami neked a legjobban esik, hidd el, az Emmácskának is jó!

Tary! Ma már jobb kedved van?
pedi
Kalocsa
 
 


sziasztok a baba szép nagy 19 mm-es mozgott is......de sajna van még mindíg melette egy jó nagy vérömleny.tehát a vetélés még mindíg a fejem felett lebeg..... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita! És nem lehetne "csinálni" vmit azzal a vérömlennyel? Egyszer csak magától eltűnik majd? Mit mond a doki? Nagyon sokat kellene feküdnöd, nem?
pedi
Kalocsa
 
 


Nita babócája, aki erősen kapaszkodik és nem lesz semmi baja. :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


De aranyos, hát, azért látszik, hogy nagyobb mint Csige "Kiscsigája", hihetetlen, hogy ilyenkor még ez a pár hét is ennyit számít!
pedi
Kalocsa
 
 


pedi kapok egy gyógyszert rá...ma váltja ki a párom....holnaptól már szedem is....a baba mellett lehet is látni a vérömlenyt......
moni ezer puszi....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita!

Nincs mit. Ne aggódj! Nem szabad. Nem lesz, mert nem lehet semmi baja. :wink:

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


:wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita!
Móninak igaza van! Nem lesz semmi baj, de pihenj, mert a gyógyszer mellett szerintem erre van a legnagyobb szükséged!
Esetleg tedd fel Mátét a következő kalocsi buszra, én vállalom a felvigyázást! :lol: :wink: Na, jó, ez csak vicc volt! :oops:
pedi
Kalocsa
 
 


pedi nagyon kedves vagy......már uton is van máté........ :) :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jaj, de jó, lesz egy kisfiam, és rögtön 3 éves! :lol:
pedi
Kalocsa
 
 


és hisztis.......... :) :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nem baj, Nita, én még birom a kiképzést! :wink:
pedi
Kalocsa
 
 


Sziasztok!
Csak nemrég értünk haza.
Szóval a mai eredményünk:
"TVS során a méh üregében egy 17, egy 13 és egy 6 mm-es petezsák látható. A legnagyobb másodlagos szikhólyag és egy élő embrio látható. A középső petezsákban embrionális elem látható, de életjelenség még még nem igazolható. A legkisebb petezsákban embrionális elem nincs.
A méh környezetében kóros képlet nem látható.
Ikerterhesség"

Képet is kaptam, de sajna ismét bekerepált az asztali gépünk, amin van a kicsinyítő programunk.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


csajok elvagyok keseredve-reggel jött valami rózsaszin valami napközpe csak egy kis barnás.felhivtam a kaálit azt tanácsolták vagyek a patikába rutascorbint a patikus megkérdezte mire kell elmondtam hogy valami pecsételö dolgom vam azt mondta hogy szerinte hajszál ér pattant el.nem görcsölök,nem fáj a hasam de nagyon félek ne hogy rossz legyen a vége.
kistörpe
 
 


Zsuzska!
Ezek jó hírek, jó nagyok ezek a babák, nem?

Kistörpe! Te nem voltál még dokinál? Ne félj, minden rendben lesz, csak sokat kellene pihenned! Szerintem az a legfontosabb!
pedi
Kalocsa
 
 


Móni: mikor én már 5 hónapos terhes voltam Gergővel akkor járt le a munkanélkülim segélyre mentem és mégis megkérdezték hogy milyen munkát tudnék ellátni? mondtam 5 hónapos trehesen???????? be kellett írni valamit de sosem hívtak be :):):)

én annop úgy csináltam hogy netes álláskeresőket írtam, be nem kellett beírni semmit de lehet mostmár ez is váltotzott

Nita: nagyon édes a kisbabód és ne aggódj az nem tesz jót csak pozitívan :):):) és a vérömleny általában felszívódik :)
lehet tesó lett volna stb :)

kistörpe nem aggódj te sem nem lesz semmi baj

zsu: akkor elvileg akár már három baba is lehet de egyenlőre egy az már tuti és a második kicsot lemaradt de majd ő is összeszedi magát :):):):)::)

nika70
Salgótarján
 
 


Na, csak sikerült :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, a doki szerint tuti, hogy nem lesz három babánk. Ketteskét pedig két hét múlva megint megkuksizzák.

Kép

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


zsuzska cukik a képen a babók!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


pedi-nekem márc 10-én lenne esedékes az uh.ha addig valami baj lenne egy telefon és mehetek ezt mondták a kaáliba gondolom a baj az lesz ha véletlen nem barna hanem vér jönne.most nincs semmim..kuzsanna gratula-nagyon jó nézni azt a két csöpséget,vigyázz magatokra.nita nem lesz semmi baj,hidd el pihizz sokat..
kistörpe
 
 


törpe hány hetes vagy?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Zsuzska!

Gratula az ikrekhez ismét. :wink: Nagyon jó a fotó. :D
Pihizz sokat.

Kistörpe!

Ne idegeskedj, az most nem használ. Próbálj megnyugodni, és szerintem menj el egy uh-ra ha lehet. Akkor megnyukszol hogy jó helyen van a pici. És legalább kiderül honnan jön a pecsételés. Lehet hogy tényleg csak egy hajszálér. :wink:
Nyugi!

Nika!

Hát majd kiderül hogy hogy mennek most a dolgok. De különösen nem izgatom fel magamat most ezen. Majdcsak lesz valahogy. :wink: :roll:

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


nita-ha az utolsó mensi idejét kell nézni 4 hetes lehetek,mert jan 23-án volt utoljára.gnemoni köszi a nyugtatást.ti jól vagytok remélem...
kistörpe
 
 


serintem ha tudsz menj el előbb dokihoz mint amikor menned kellene...igaz nem látnak még semmit....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska: nyugi, a vérömleny fel fog szívódni, csak valóban sokat kell pihizni. Az egyik ismerősömnek is volt és kapott rá gyógyszert, pihiznie kellett és két hét mulva amikor ment vissza az uhra már szépen el is mult. Szóval nyugi, nem lesz semmi gond. A babóca pedig csudaaranyos. Milyen nagyon már. Valóban mennyit számít ez a pár hét illetve még nap is.
Zsuzska: nagyon édesek a babák, meg is mutattam a férjemnek hogy így néz ki az ikerterhesség. Pihizz sokat.
Én ma voltam fodrásznál, emberi külsőm lett, de nem festettünk, csak vágtunk. Utána elmentem a házidokihoz és kiírattam magam, holnaptól táppénzen vagyok. Sokat pihizek, tesze-veszek és közte nekidőlök egy-egy órácskára.
Kistörpe: szerintem nyugodj meg és szerintem is próbálj meg elmenni uh-ra bár nem tudom, hogy ha négy hetes vagy akkor látna e már valamit a doki. Kapsz progipótlást? Nyugi, minden rendben lesz.

KépKép
csige-bige
 
 


csige én is kaptam gyógyszert holnap már szedem is....jó drága volt mondta a párom...ezért nagyon remélem hogy hatni is fog.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


NA ismét itt vagyok. Holnap igyekszem a mai termést vissza olvasni, igérem.
Most jöttünk terhes gondozásról. Hétfőn mennem kell az egyik nődokihoz az SzTK-ba, akivel együtt dolgozik, hogy ő megcsinálja nekem a kötelező vizsgálatokat, és megírja nekem vérvételre a beutalót. Igy nem kell nekem a SOTE II-re bemásznom. Két hét múlva, ha megvannak a vizsgálati eredmények és a kontrol uhu, be kell jelentkeznem a védőnőhöz és elkérnem a kiskönyvemet. Aztán a következő terhesgondozási időpont márc. 23.
És hat hetesnek vesz.
Ja igen, tiltólista: no cukor, fehér liszt, tészta, szénhidrát. Sok gyümölcs, zöldség, innivaló, napi két és fél liter, mindegy,miben. Ásványvíz, tea, 100 %os gyümilé.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


zsuzska én is ma kaptam meg a beutalokat.....jövöhéten elkezdem elintézni őket........remélem hamar tul leszek rajta........
szerintetek muszály fogdokihoz menni????,máténál se mentem el és most se szándékozom...nagyon félek a fogdokiktól......... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jó regelt mindenkinek!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Nitacska!
Hát tudtommal muszály, mert igazolást kell vinni a dokitól

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


nekem nem kellett mennem fogdokihoz Gergővel :):):) én is utálom :)

nika70
Salgótarján
 
 


Jó regelt mindenkinek!

Kép
Kép
melisch
 
 


sziasztok......amit kaptam gyógyszert a vérömlenyre elolvastam a tájékoztatóját és rá van írva hogy terhesség és szoptatás alatt ellenjavalt a szedése ........még nem vizsgálták a biztonságát,...........
félek bevenni...........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jó reggelt mindenkinek.
Zsuzsak: úgy látom hogy te is a sote II-re jársz? Én is :lol:
Képzeljétek, hogy tegnap írt emailt a főnököm és gratulált benne és minden jót kívánt a terhességhez. Hát azért jól esett.
Most megyek reggelizni, mert már éhen halok.

KépKép
csige-bige
 
 


tényleg rendes a főnököd...... :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Csige! Örülök, hogy ilyen rendes a főnököd, látod, nem kellett volna "félned"!

Nita! Nem tudod felhívni a dokidat telefonon? Kérdezd meg, hogy ezt most mire véld?

Melisch! Ma nem dolgozik a férjed? Amúgy mi újság, érzed pirit? Remélem, nem! :wink:
pedi
Kalocsa
 
 


Csige!
Igen, ott fogok szülni.... te kinél? Enyém doki Rustyák Mihály.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?