Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm a befogadást, és az érdeklődést!

Egyeske Jancsi ( fiú :D ) és pont ma 4 éves!!!! Igazi nagyfiú már:)
babcika
 
 


Betti :(:(:(:(:(:(


Babcika légy üdvözölve! :)

Lányok, vigyázzatok magatokra és a babákra nagyon.... igyekezzetek pozitívan gondolkodni, nyugodtnak lenni, mert picurkák mindent éreznek, minden gondolattal tisztában vannak....
S hálát adni az égnek, hogy vannak, s jól vannak..... mert sajnos, semmit nem szabad természetesnek vennünk...

bocs a kicsit szomorkásnak tűnő írásért, de muszáj volt.

vicger
 
 


Rita,kösz az infót.Én márc.6.-án megyek 12 hetes uh-ra és a magánrendelőjébe kell mennem.Most kicsit haragszom rá,mert kéne recept és ma az sztk-ba nem bizti h marad,mert szülése lesz.Kérdeztem h holnap,erre mondja h holnap a magánrend-ben lesz du,de ott 2000.- a recept írás.Hülye voltam ,mert kérdeznem kellett volna,hogy amikor a múltkor ott jártam és azt mondta,hogy 8000.-/hó átalányba,akkor miért nincs benne a receptírás?Hát ez most nem volt valami szimpi!Asszem jövőhéten komolyan elbeszélgetek vele,és talán azt is közölni fogom,hogy sajnálom de most nem állunk úgy anyagilag,hogy havonta több tízezerrel tömjük,ha nem jó akkor inkább váljunk el szépen.Azt se tudom a babakelengyére miből lesz,sajna én úgy terveztem h ilyenkor még simán dolgozok,de nem így lett,így pénzünk sincs.
Bocs h panaszkodok.csak ki kellett írnom ezt.

sutimano76
 
 

 
 

Babcika üdv itt!

Manósziget olyan rég volt hogyha folytatni akarja a táblázatírást,lesz mit írnia.Remélem hamarosan jön az új táblázattal.

sutimano76
 
 


Móka!

Ez így van, de ugye ez csak stabil 28 napos ciklusnál OK, egyébként meg korai időpontban az UH viszonylag jó becslést ad a baba korára (ezt még az előző orvosom mondta 2 terhességgel ezelőtt), mert tud időt mondani arra, ha még csak petezsákot lát, más a kor, ha már van szívhang, később az ülőmagasság is számít. Még később már egyéni adottságok is meghatározzák a baba méreteit, ezért ott már nagyobb eltérések lehetnek. Ezért egy jó orvos nem csak az utolsó menzesz első napjából számít, hanem korrigál is, ha kell.
Pl. nekem 28-55 nap közötti hosszúak a ciklusaim, na azért ebből azt mondani, hogy a 14. ciklusnapon fogant, elég meredek lenne, de az előző orvosom korábban is simán módosított -1 hetet a terhességi koron, a mostanival meg gyakorlatilag "megegyeztünk" egy kiírási időpontban, még ő mondta, hogy ne foglalkozzunk az utolsó menzesszel, ha tényleg ilyen ciklusaim vannak. Egyébként nov. 15-én volt az utolsó menzeszem (fogantatás nov. 29), aszerint aug. 22-re lennék kiírva, de szerintem csak dec. 4. k. foganhatott (csináltam ovulációs tesztet is), így aug. 27. lenne a dátum. Az első UH szerint még kisebb volt (azóta behozta :D:D), ezért végül aug. 30-ban állapodtunk meg. És pont a félreértések elkerülése miatt (védőnőnél) ráirattam a terhességi kor mellé a kiírás dátumát is arra a papírra, amit igazolásként adott. Ez meg csak a saját védelmemre volt, mert én elég rosszul jártam, hogy az előző terhességemnél nem erősködtem, hogy későbbre írjanak ki, így 28 napos ciklussal volt számolva a kiírás, és ez a terhesség elejénél nem annyira ciki, de a végén bizony szórakoznak az emberrel, ha túlhordja. Van, ahol a kírás napján befektetik az embert, engem egyszerűen csak indítani akartak, de én azt egyáltalán nem akartam (féltem egy elhúzódó, esetleg császárral végződő szüléstől, főleg, mert minimálisan sem volt még nyitva a méhszájam)...

Astrid

Kép
astrid
 
 


Astrid, tény, nekem 26-28 napos a ciklusom, s már így is más adatokat mond a dokikám az uhuknál... vannak eltérések, persze, de valahogy számolni kell nekünk is, ha már nem vagyunk rácsatlakozva folymat vmi mérőizére:)

Kép

Kép
móka:)
 
 


Móka!

Akkor te nyugodtan számolhatsz úgy. :):)
Egyébként engem annyira nem izgatnának a dátumok, hisz a babák úgyis akkor jönnek, amikor tetszik nekik. :) Elvileg +/- 2 hét belefér (érdekes, hogy a + annyira mégsem, sok helyen). Nekem egyik sem jött előbb (most lehet, hogy pont a fenti kiírásos dolog miatt fog :D), időben érkeztek.
És addigra már úgyis tűkön fogunk ülni! :D:D

Astrid

Kép
astrid
 
 


Babcika,most nézem,hogy a kisfiadnak ma van a szülinapja.BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!

sutimano76
 
 


Babcika!

Üdv! :lol: És a kisfiadnak én is boldog szülinapot kívánok!

Sutimano!

Jól teszed, ha tisztázod a dokiddal ezeket, mert nehogy azt higgye, hogy a kismamik mind tele vannak lóvéval....persze, ami jár. és megbeszéltétek előre, az oké, de átalányban egyeztetek meg, akkor nem kéne plusz pénzt kérnie...
A gyógyszert bármelyik nődoki felírja, ha rá van írva valahova, hogy azt kell szedned....

Kép
arvaerika
 
 


Zsófi!

Szép a kukisod! :lol:

Kép
arvaerika
 
 


Suti: Hát, igen, az nekem sem lenne szimpi, ha ezért-azért plusz pénzt számolna fel a doki. Főleg, 2000 a receptírásért?! Ez vicc! :shock: Nekem úgy 10000/ hó a doki, hogy szombatonként külön terhesrendelése van, amikor csak a kismamik vannak, pontos időpontot kapsz, és még egyszer sem kellett 10 percnél többet várni. Nekünk ez azért jó, mert a magánrendelője a 13.kerületben van és innen a 11.kerületből elég nehézkes odajutni. Így férjem el tud vinni. Ott mindig ír receptet ha kell, hallgatunk szívhangot, mindent meg lehet kérdezni a feleségétől, aki ugye szülésznőként mindenre tudja a választ. Szerencsére férjem egészségpénztárjára el tudjuk számolni, így még pont belefér.

Andrissal egyébként én is úgy jártam, mint most te. Szeptember 2re voltam vele kiírva. Akkor egy nyelvsuliban dolgoztam és gondoltam, majd a nyári tanfolyamokat kihagyom, így június 1-ig dolgozom. Aztán amikor a 12.héten bekerültem a kórházba és mondták, hogy kb. a 20.hétig fekvés, akkor vissza kellett mondanom minden csoportot, maradt a táppénz. Mivel minimálbérre voltam bejelentve (ez a nagy hátránya az ilyen helyeknek), ezért a tényleges fizum kb. 1/8-át kaptam meg a minimálbér után. Hát, azért azt megéreztük. :cry: Aztán a gyed is minimálbér után volt, így most fogalmam sincs mennyi lesz a gyed-em, ha egyáltalán kaphatok azt. Szóval, átérzem a helyzetedet.

Sokat tudsz ám a babacuccokon spórolni, majd szerintem mindenki ellát itt tanácsokkal. Mi nagyon sok dologban beleestünk az első szülős hibába, azaz mindenből szerettünk volna nagyon jót és szépet, ami persze nem mindig a legolcsóbb, sőt. :wink:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Babcika: Boldog szülinapot nagyfiadnak! :D

Kép

Kép
hgrita
 
 


Rita,köszi.

Remélem túl sok mindent nem kell venni.Meglátjuk miket kapunk innen onnan-légzésfigyelőt tutira,azt már megígérte a barátnőm.A nővérem fia már 17,de állítólag a kiságya meg a babakocsija megvan,kiváncsi vagyok milyen állapotba?Az a kérdés hogy hány rokon használhatta,mert akinek odaadta,azt mondta csak ő,de a nővérem szerint még két rokon is használta.Én hiszek benne hogy minden megoldódik,akár a pénzkérdés is.
Hát újat nem szeretnék venni,pl.babakocsiból a használtat is elég húzós árakon hirdetik.
A táppénzzel (kezdete:nov.3)az a bajom hogy későn kérték be a hiányolt papírokat(dec.31.),jan. 15-re lekésőbb pótoltuk és a mai napig csak részlegeset kapok.Ez azt jelenti,hogy jan.15 óta elő se vették az ügyem.Remélem márc.-ba megkapom a kompenzációt és végre normális táppénzt kapok.Akkor már jobb lesz a helyzet!

sutimano76
 
 


Betti
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


[quote="astrid"]
írta:
astrid
Ma már nagyon sokszor nem az utolsó vérzés idejétől számolnak, ha van UH adat, akkor az alapján az orvos szokta megállapítani a terhesség korát. Jó esetben ezt meg kellene beszélnie veled.
Szerintem hívd fel, és beszélj vele és tisztázd az időpontokat újra.


Szüléskor a kórlapban általában 3 dátum van terminusként megjelölve
1. UM-től számolt
2. koraterhességi UH alapján számolt (12-16. hétig lehet a magzati méretekből következtetni a terhesség korára, utána már nagy a variáció)
3. az első magzatmozgástól számolt

Jogi szempontból az 1. a hivatalos!!!!!!
UH... nekem mindig nagyobbnak írja Bocikát, pedig nálunk pontosan tudott a fogamzás ideje (lombik-baba)
Vendég
 


Babcika
Én is debreceni vagyok :wink:
UH-t a klinikán csinálták!
Boldog szülinapot Jancsikának!

Astrid
Az én doktorom, ha CTG, magzatvíz (amnioszkópia) rendben van, nincs egyéb sürgető tényező, akkor kivárja a 42 hetet...

Én azért szeretnék új dolgokat venni a babának
:oops:
Vendég
 


Babcika: üdv itt neked és szülinaposodnak is :):):)

Első babásoknak: rengeteg mindent lehet töredékáron kapni az angol Ebay-en. és még postaköltséggel együtt is töredékáron, mint amennyiért itthon mondjuk a kínaiban vásárolsz, ezek pedig márkás holmik :) ... nekem pont ma érkezett 2 terhespóló, össz-vissz 2000 ft volt postaköltséggel, újszerű állapotúak ... minden terhesrucim onnan lesz, engem nem zavar, hogy használtruha, tényleg újszerű állapotúak, amiket eddig sikerült beszereznem :) ... na és a babaruhák: olyaní cuki cuccok ,amikoről csak álmodhatsz, és 8-10 darabot kaphatsz 1 itthoni jobb áráért !!! :)

Apropó terhesrucik: előző terhességemből van pár kisebb (36-38-as) szuper farmerom (olyan csinik, hogy nem is látszik, hogy terhesnadrágok, ha valakit érdekel, szóljon, jelképes összegért megvállnék tőlük :) ... sajnos most 40-es méretről indultam, DE még mindig csak fél kilóval vagyok több, mint karácsonykor :)
bibiesbrumi
 
 


Mabe: mi is így voltunk, a legtöbb dolog új volt neki (kivéve a babakocsit, mert azt tényleg nem szabad újonnan venni :) ... aztán, mivel 4 kilóval és 58 cm-vel született, az 56-os ruhákat nem hordta, a 62-est pedig kb 1 hónap alatt kinőtte ... május végén született, és júliusra gyakorlatilag nem volt ruhánk, mert én azt gondoltam születése előtt, hogy 68-ast majd őszre-télre fog hordani, így ott voltunk a kánikulában rövidujjú body nélkül :):):) ... a szekrényben meg egy vagyon feküdt az új babaruhákban, aminek a 60%-a nem is volt rajta csak max 1szer :) ...na, akkor megfogadtam: ezt többet nem: szeretném csinosan látni, de aztán a Londonban élő barátnőm hívta fel a figyelmemet az Ebay-re: volt olyan, hogy 10 kis body lejött egy helyről egy csomagban összesen 3000 forintért ... és gyönyörű volt mind, egytől egyig :) ... szóval: én onnan öltöztetem Lillámat, és sokszor magamat is: ismerem az angol márkákat, és tudom, milyen méret kell belőle ... 163 cm vagyok, 78 kiló, a csipőm 111 és most a 14es rucik tökéletesek ... aki hasonló pamaréterekkel rendelkezik, arra biztosan jó lesz ez a méret :) ... és ami még tök jó náluk: a nadrágoknál egy méreten belül 3 hossz van, így akinek rövidebb vagy hosszabb a lába az átlagnál, az is tud tökéleteset venni :)
bibiesbrumi
 
 


Bibi
Én magamnak se veszek turkálóban, neten meg főleg nem :oops:
Vendég
 


Bibiesbrumi: Még sosem használtam az e-bay-t. Hogyan lehet ott fizetni? Én is szeretek használt ruhásban kutakodni, annyi jó dolgot talál az ember. Kisfiamnak a bodykon kívül már szinte csak ilyen helyen veszek dolgokat. 5-600 Ftért teljesen újszerű márkás pólót, 1000ért vadiúj nadrágot is vettem már neki. A teszvesz-en is vettem már nagyon szuper cuccokat pár száz forintért. Persze mi is veszünk majd egy-két szép rucit, de túlzásokba már nem esünk. Meg sem engedhetnénk magunknak.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Betti nagyon sajnálom! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Babcika üdv, boldog szülinapot a fiadnak!

Zsófi gratula!
bex13
 
 


Bibi!

Az e-bay-ról már én is hallottam, de még én sem rendeltem. Én nagy turis vagyok egyébként, baromi szép, márkás cuccokban járnak a gyerekek, amit egyébként nem engedhetnénk meg magunknak. Ez nem lehordott rongyokat jelent, sok rucin még a címke is rajta van. Inkább ilyet veszek, mint a gagyibb minőségű újat. Mert én sajna nem tudok a Brendonból vásárolni..... :cry:
Amúgy vettem már kengurut is (valami menő márka Björn vagy mi a szösz) vadi új, 2000 Ft-ért. ÉN NEM SZÉGYELLEM!!!Szégyellje magát az állam, hogy nem tehetem meg, hogy jobban éljünk. Aki meg azt mondja, hogy minek vállal ennyi gyereket, ha nem bírja anyagilag, annak azt mondom, nekem nem ez a legfontosabb :wink:

Kép
arvaerika
 
 


betty nagyon sajnálom......átérzem én is hogy most mit érzellll.légy nagyon erős!!!!!!!!sok puszi!!!!
én is voltam ma uh-on ...és a baba jól van 19 mm-es és már ugrándozott!!!!!!!!!
de sajna üröm az örömben hogy van egy jó 3 cm-es vérömleny mellette....holnaptól szedek gyyógyszert rá ami segítí elméletileg hogy eltünnyön a vférömleny........
2 hét mulva megint megyek uh-ra.........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Betti :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: !
Azért ne add fel!!!!

Babcika
örülök neked! Kisfiadnak Boldog, boldog, boldog születésnapot....
Az én lányom is most volt 4 (01.28.)Tuti buli volt :D :D

Én sem fogok túl sok új dolgot venni, ugyanis a lányomnak mindenból újat és márkásat vettünk, úgyhogy remélem még a ruhák nagy része is jó lesz Bogyónak.
Egyébként utólag megbántam, hogy ennyi pénzt kidobtunk az ablakon - amit a rengeteg új, és felsleges dologra költöttünk. De őszintén szólva, az első gyereknél belehaltam volna , ha nem vehetem mindenből a legújabb márkás cuccokat... (Bár ezt Apa előtt a mai napig se vallom be):oops: :D :D
mazsom
 
 


Mabe: bocsi, igen, van aki nem vesz fel használt ruhát ... amúgy az új ruhát is X ember felpróbálhatta előtted, de mindegy, nem akarok senkit meggyőzni, akit szokott turizni, az úgyis tudja, mit beszélek :)... igaz Erika ? ;) ...én lehet meg tudnék venni pár darabot a Brendonban, de hülye lennék 8 ezret adni valamiért, aminél jobbat is megkaphatok 1500-ért, nem?

Erika: telis-tele van NEXT kaliberű holmikkal, Dunát lehet velük rekeszteni

Ebay: olyan, mint a legjobb turi, amit csak el tudsz képzelni, de még annál is jobb, vadiúj márkás cuccok is vannak fél-negyed áron ... akit érdekel, hogyan lehet vásárolni ott, keressen meg priviben: komilt@gmail.com :lol:
bibiesbrumi
 
 


bibiesbrumi ezzel én is így vagyok mint te...vásároltam anno pár dolgot a brendonba meg ilyen puccos helyen.....de anyagilag én sem engedhetem meg hogy pl egy kis cipőért kiadjak 10.000-ret amit pár hétig hord a gyerek,.....ugyanezt meg tudom venni kis áruházakba is negyed annyiért.....
de tul sok mindent nem kell venni mert maradt a mátéról és kapok is még......egyedűl babakocsit és kiságyat kell venni mint nagy dolgot....meg néhány apróságot........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Én most vettem egy kismama farmerszoknyát turiban 1900 Ft volt és még rajta a címke, vadi új! :wink:

Mi sok használt ruhát fogunk kapni az ismerősöktől, rokonoktól. Nem is tudnánk mindenből megvenni a duplát, és azért, mert egy hónapig hordják nem is nagyon szeretném. Inkább veszek egy fullos babakocsit. de ezt mindenki a belátása szerint dönti el úgyis. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


én is inkább a babakocsit akarom hogy ujj és jó legyen.....
kiságyat meg szekrény és hozzá pelenkázót kapunk használtan mindössze 15.000 ft-ért..........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Örülök csajok, hogy szerettek turizni! Én is imádok! Amúgy szerintem nem szégyen még akkor sem, ha tehetősebb vagy, ezekből a darabokból veled szembe ritkán jön a párja! :lol:
A kicsi ruhákra méginkább vonatkozik, hiszen normál esetben a baba havonta kinő egy méretet egy jó darabig, el sem hordják!

Bibiesbrumi: a 36-38 nacik jók lennének nekem ha elég hosszú a száruk. Én 176 cm vagyok és 57 kg, amúgy a hasam már az ikrek miatt hatalmasnak tűnik.
:wink:

Én szeretek menni a Brendonba, amúgy ott is érdemes vásárolni, ha vannak akciók! Szerintem minőségben nincs sok különbség a jó kis hazai készítők rucijainál, amit olcsóbb bababoltban kapni. Újat elég egy-egy méretből egyet- kettőt venni! A tisztaságnál semmi nem fontosabb, és azt a használt ruciknál is egy mosással elérhetjük( meg a fránya vasalás)

Bettinek sok pozitív gondolat, hogy jobban legyél!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Turi -téma: csajok, ez elvikérdés:

én a legjobbat akarom a kiscicámnak, a legjobb MINŐSÉGET, és akinek volt már szerencsére pl NEXT kisrucikhoz, az tudja miről beszélek: szuper anyagok, szuper fazonok, extra kényelmes, könnyű feladni-levenni, a 10. mosásnál sem nyúlik, alig kell vasalni, és tényleg egyedi :)

Ja, és nem is pénz kérdés: a férjem is, én is közgazdászok vagyunk, én Pest belvárosában, az egyik bank központjában dolgozom ... vállalati hitelezéssel foglalkozom, napi szinten tárgyalok különböző üzleti partnerekkel, elvárás a kosztümös, "bankszerű" öltözködés ... namármost: a ruháim 80 %a angol turiból van (a többi 10 a fehérnemű, amiből persze újat veszek én is :), de ezt rólam soha senki nem feltételezné, mert ezek gyönyörű, minőségi holmik ... a különbség: nem a West Endben veszem meg a NEXT-ben vagy a Marks and Spencerben az adott kosztümöt alsó hangon 40 ezerért, hanem a turiban UGYANAZT! 4 ezerért :):):) ... és hát, ugye nem egy kosztüm kell, hanem legalább 5 ... lehet számolni :) :lol:

Most ugye itthon vagyok, nem tudok eljutni rendszeresen a bejáratott helyeimre, ezért fordultam az Ebay felé, mert ezt itthonról is lehet :)
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok...megjöttem a torkos csütörtökről,Nagyon fincsi sajtsteaket ettem paradicsommal,meg somlóit :oops:

Arvaerika:hol vetted a kengurut ilyen olcsón????Kérek címet,nem baj ha fehérvári,ha olcsó érdemes lemenni.Itt pesten nem is tudok olyan turit amelyik babaholmival is foglalkozik.De majd körül nézek.Én a 7.hónapig nem nagyon szeretnék vásárolgatni.

Nitacska mit kaptál a vérömlenyre?

A nővérem régen készített bébi ruhákat van egy csomó szabásmintája,csak félek egy jobb anyag többe kerül,mintha megvenném pl. a tescoba a kész ruhácskát.Bár szeretek varrni.

Ha valaki tud pesten baba-mama turit az kérem írja meg.Köszönöm.

sutimano76
 
 


[quote="csunyeszka"] írta:csunyeszkarülök csajok, hogy szerettek turizni! Én is imádok! Amúgy szerintem nem szégyen még akkor sem, ha tehetősebb vagy, ezekből a darabokból veled szembe ritkán jön a párja! :lol:
A kicsi ruhákra méginkább vonatkozik, hiszen normál esetben a baba havonta kinő egy méretet egy jó darabig, el sem hordják!

Bibiesbrumi: a 36-38 nacik jók lennének nekem ha elég hosszú a száruk. Én 176 cm vagyok és 57 kg, amúgy a hasam már az ikrek miatt hatalmasnak tűnik.
:wink:



Csunyeszka:
3 farmerem van: 2 Next és egy Dorothy Perkins ... az egyik Next short-leg: vagyis alacsony testalkatúaknak jó, a másik kettő regular, ezeket felhajtva hordtam, a Next szinte újszerű :) ... lemérem a szárukat, de szerintem jó lenne, és fotózom is, küldj egy mailt, hová küldhetem a képeket ;) ... a hasad nagyon kényelmesen el fog férni bennük, a lényeg, hogy csipőben legyen kényelmes, és jó legyen a szára :) ... 36-osból is létezik long-leg, vagyis olyan kismamiknak való, aki nagyon magas és nagyon vékony :):)
bibiesbrumi
 
 


[quote="sutimano76"]
írta:
sutimano76
Ha valaki tud pesten baba-mama turit az kérem írja meg.Köszönöm.


Sütimanó: www.hadakft.hu

A Keleti és a Blaha között, egymással szembeni oldalon van szerintem a város egyik legjobb turija: hatalmas választék, potom árak, sok a cimkés, vadiúj, a Rákjóczi út 68 alatti 2 szintes, és tele van kincsekkel : )

A honlapon fent van a pontos cím és nyitva-tartás (Rákóczi út 73 a babás, a másik Rákóczi utas a felnőtt ... ott sok terhesrucit vettem annó, de sajnos akkor még nem volt különpakolva, mostanában meg nem jártam arra, lehet, azóta van már várandós-sarok :) ... fontos: egy hónapban egyszer teljes árucsere van, az azt megelőző napon az adott üzlet zárva van egész nap! ... mielőtt elindulsz, érdemes ezt lecsekkolni, a honlapon fent van, mikor lesz árucsere ... ja, és szombaton nem szabad oda menni, mozdulni sem lehet, olyan tömegnyomor van ...
bibiesbrumi
 
 


Mabe!

Nekem még soha nem csináltak amnioszkópiát (csak elméletben tudom, mi is az). Az előző történetből kimaradt az, hogy közeledett a karácsony... Más évrészben valószínű neki sem okozott volna gondot a 2 hetes túlhordás, tökéletes CTG-k, flowUH-k voltak, semmi nem indokolta volna az indítást.

Nálunk minden gyereknél alapből kétféle ruha van: elmenős és játszós. Az előbbi nincs soka használva, csinosak, az utóbbi meg horható, leehető, csúszkálni lehet benne, stb... Nem érdemes itthonra drága holmit venni, amin csak szívja az ember a fogát, hogy na ezt a foltot most hogy mosom ki. Pici babának nem kell sok olyan, amit félt az ember, úgyis keveset viszi valahova, de pl. nem biztos, hogy minden kakifolt (később bébiételfolt) kijön, hamar ki is növik.
Nekünk már nem kell semmi babaholmi, max. néhány pici lányholmit veszek, ha kislány lesz. Van, amit nem is használtunk, pl. van egy vadiúj babaágyunk, szétszerelve az ágyunk alatt, matracostul... A legkisebb 1-szer ha aludt benne. Jobban megérte, hogy faltól-falig ágyat csináltunk a saját franciaágyunk megtoldásával.
Azért ha valaki több babát is akar, megéri megvenni a márkásabbat bizonyos dolgokból (ez nem a legdrágábbat jelenti), mert lehet használni a következőnél.

Bibi!

Én vásároltam már többmindent Ebayről (később még úgyis szóba jön, pl. babaülés még a mai Euro árakkal is 10 ezrekkel olcsóbb tud lenni, német Ebayen). Van bejáratott eladód, vagy mindig keresgélsz?

Astrid

Kép
astrid
 
 


Köszi brumi,azt hiszem ismerem,nagy fekete vaskerítéses?Ha igen ismerem,de nem tudtam hogy van baba is.

sutimano76
 
 


[quote="astrid"]M írta:astridabe!


Azért ha valaki több babát is akar, megéri megvenni a márkásabbat bizonyos dolgokból (ez nem a legdrágábbat jelenti), mert lehet használni a következőnél.

Bibi!

Én vásároltam már többmindent Ebayről (később még úgyis szóba jön, pl. babaülés még a mai Euro árakkal is 10 ezrekkel olcsóbb tud lenni, német Ebayen). Van bejáratott eladód, vagy mindig keresgélsz?


Nagyon egyetértek: a márkás angol cuccok, még ha használtan veszed is, tutira kiszolgálnak legalább 2 babát :):):)

Vannak bejáratott eladóim, de sokszor veszek újaktól is: még soha-semmilyen probléma nem volt, jól van az Ebay "megcsinálva", ha valaki sumákol, olyan szankciók vannak, hogy hamar kint találja magát a virtuális piactérről :) ... én nem szeretem a Teszveszt és a Vaterát, mert nem tudok bízni itthon senkiben, és ez nem sznobizmus, hanem sajnos ilyen társadalomban élünk :(
bibiesbrumi
 
 


Amúgy volt szerencsém Londonban pár éve eltölteni egy hetet, és végigjárva a híres Oxford Street-et, teljesen ledöbbentem: az összes márka, amit itthon a turikból ismertem rendelkezik ott üzlettel, és méregdrágák újonnan :) :lol: ... de én beleszerettem ebbe a stílusba és minőségbe, és ezekben érzem jól magam :) ... az külön szerencse, hogy mostmár itthon is sok az angol turi, és szinte új állapotú cuccokat tudok venni töredék árakon :)
bibiesbrumi
 
 


[quote="sutimano76"]K írta:sutimano76öszi brumi,azt hiszem ismerem,nagy fekete vaskerítéses?Ha igen ismerem,de nem tudtam hogy van baba is.


Sütimanó: na, ilyen részletekre nem emlékszem, de a 73 szám alatti, az tutira gyerekruhás :)
bibiesbrumi
 
 


Na, csajok, elég volt belőlem mára, remélem, nem voltam túl sok :)

Jó éjt, és szép álmokat mindenkinek, holnap megyünk Mezőkövesdre anyósékhoz, vasárnapig nem nagyon leszek netközelben ;)
bibiesbrumi
 
 


Bibi
Én akkor se fogok turiban vásárolni :oops: :wink:
Használt ruha: egy-két barátnőmtől, akit nagyon jól ismerek, kapok majd babaholmit. DE hogy én azért pénzt adjak! :roll:
Eddig nekem nagyon jók voltak a kínai nadrágok, felsők. Nagyon klassz pamut babarucikat is láttam (Disney-s) :wink:
Külföldi márkákat meg nem is nagyon ismerem :oops:
Nekem a legelegánsabb bolt eddig a C&A volt.
Vendég
 


Sziasztok!

Látom, tovább gördítetettétek a turi témát. Szívemből szóltatok: én is nagyon szeretem az angol márkákat (Adams, George, Next, stb), de itthon vagy nem lehet kapni újjonan vagy horror áron.

Suti: Ha gondolod és már ott tartunk, elmehetünk majd együtt a Háda gyerekruha boltjába, én ugyanis oda szoktam járni. Fiam ugye már 98as cuccokat hord, azokból kevesebb a szuper (azért mindig találok 5-6 cuccot ha megyek), de a múltkor már nézegettem icipiciknek való holmikat: kisnadrágok, rugik, pólók, kiskabátok, levegőztető zsákok potom áron, nagyon szuperek voltak. Főleg kis hölgyeknek... Azért nem bánnám, ha lányunk születne, kiélhetném a rózsaszín szeretetemet. :wink: Szóvsl, tényleg érdemes elmenni. Én mindig UH után mentem hétköznap délelőtt; alig voltak és nyugodtan lehetett nézelődni. És örülök, hogy jól sikerült a vacsi.

Mi babakocsiba ruháztunk be nagyobb összeget, mert tudtuk, hogy minimum még 1 gyerkőc használja majd. Nagyon szeretjük a kocsinkat, minden elvárásnak megfelelt, de legalább most nem kell rá költeni majd.

Bibiesbrumi: Majd ha itt az idő vásárolgatni, biztosan fordulok hozzád e-bay-es segítségért. :wink:

Mi ma megyünk vacsorázni, Andris Anyukáméknál alszik, aztán holnap ebédre megyünk érte. Végre egy nyugodt éjszaka! :)

Kép

Kép
hgrita
 
 


Mabe: A C&A-t én nagyon szeretem. Ott mindig az akciós dolgokat keresem gyerekruhában, mert egy kapucnis pulcsiért, (amiből ekkora gyereknek már 4-5 db biztos kell, ha megyünk játszóterezni minden nap tiszta ruha kell) nem szeretnék 4-5 ezer forintot kiadni. Most tél végén vettem neki tavaszra 1490ért szuper pulcsikat féláron, bodykat általában ott vettünk, azok jó minőségűek. Kivehető béléses kabátot is 50%-os bababónuszos kuponnal vettem, mert teljes áron 7-8ezer. Nekem az kicsit soknak tűnik, mivel annyiért ott már magamnak kapok kabátot és én évekig hordom, gyerkőc pedig jó esetben is 2x3 hónapot, ha két méretig kibírjuk. Régebben én sem vásároltam turiban, de mióta nem keresek, oda kell figyelnünk mennyit költünk és ahogy nő a gyerek, annál több ruha kell, már nem bírnánk az új ruhákat megvenni még a Tescoban sem. :oops:

Mi is fogunk kapni ruhákat barátnőktől, főleg lányokat, ha babóca az lesz, de azért az anyukák öröméről, a vásárlásról így sem mondanék le. :wink:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Látom, sokaknak bejön a turi! :lol:

Bibi!

Írok privit, engem érdekel a dolog! Sőt én most babakocsin gondolkozom, igaz, az enyém szuper, csak mivel 2 év 4 hónap lesz a gyerekek között, vagy tesókocsi kellen, vagy fellépő. Ezen filózok....nagyon sok pénzt nem akarok kiadni, de valami megoldás kell. Van valaki hasonló cipőben?

Suti!

A kenguru nem állandóan van, sajna. Van olyan fakk a turiban, hogy kiegészítők, na ott találtam. De azóta sem láttam. Oda nem lehet úgy bemenni, hogy ezt vagy azt akarom megvenni. Akkor úgy sincs. Viszont, ha véletlenül rátalálsz, az jó érzés.

Mabe!

Ugye azért nem orrolsz meg ránk? Jó, hogy vannak vélemények, itt nem a meggyőzés a cél!!!

Kép
arvaerika
 
 


Ja, és a párom sokat jár Angliába, szokott onnan is hozni cuccokat, ha nagy leárazás van. pl. a 70%.De drágábban nem érné meg.

Kép
arvaerika
 
 


Mazsom!

Boldog szülinapot a kislányonak, utólag is!

Vasárnap mi is szülinapozunk.Az én évszámomban is van 4-es, csak mögötte egy 0 is :wink:

Nitácska!

Gratula a kis iző-mozgóhoz!Vérömleny eltűnik, tudod!

háda Kft---én is oda járok(is) És tényleg sok doktornő, ügyvédnő st, jár és ők sem szégyenlik.

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!

Rita,
jó akkor majd megbeszéljük,mondhatnám hogy messze van az még,de ez a három hónap is elrepült,még így is hogy itthon unatkozok.Szeretek vásárolni,és remélem addig összeszedi magát az oep és normális pénzt küld.

Kellemes vacsorát és nyugodt pihentető éjszakát!

sutimano76
 
 


Kata ,
várjuk a beszámolót az uh-ról.Jaj de sárga lettem,én is úgy szeretnék már menni,de még egy hét.

sutimano76
 
 


Sutimano, hozom majd a híreket, már nagyon be vagyok "sózva". :D

Turi, én sem vagyok annyira híve, de hugi elszokott cipelni magával, és akkor ott tetszik a dolog! Most hanem is turiban, de egy ismerőstől vettem 3 kismama felsőt 1500 ft-ért darabját, amit ő 9000-10000-ért vett. Na ez megérte nekem. Majd lefényképezem nektek és felteszem!

Nita, gratula a19 mm-sedhez!!!!! Vérömleny meg huss, tűnj el!

Képzeljétek, nagyon székrekedéses lettem így várandósságommal és az activia egy csoda, mióta minden nap eszek egyet semmi gondom!!!Na tudom ez nem a reklám helye!

Kép
kata05
 
 


Bibiesbrumi: csunyeszka@gmail.com itt elérsz és köszi!

Én most kezdek helyre jönni gyomorilag ezért párom meghívásait rendszerint visszautasítottam az étterembe, annyi pénzt kár belém, ha úgyis visszajön. :)

Babakocsi téma: én még elképzelni sem tudom, hogy ikerkocsit kell vennem. Olyan szerencsétlen érzésem van, mint aki először terhes, pedig már negyedszer. Körülnéztem a használton is, ikreseknél is, de nem tudom, hogy egyedül egyáltalán fogok e velük sétálni, ezért lehet 2 kocsi lesz inkább, mint egy nagy hajó. És 160 ezer felett láttam újakat, ami kényelmes és praktikus, sajna a használtban az olcsóbbak meg nem biztos, hogy annyira kényelmesek. Eleve kell hordozó és mózeskosár hozzájuk, na meg a legjobban az aggaszt, hogy mivel közlekedik majd a család, mert alapban 7 leszünk. Szóval autó is cserére szorul. Aztán már semmink nem maradt, most kezdhetek minden az elején, és tudom, több nem is lesz babából, tehát eleve nem ruházok be hatalmas összegeket. Még jó, hogy vannak ikres ismerőseink akiktől rucik jönnek majd.

Nekem az emésztési problémáimra bevált reggel éhgyomorral lehűtött cseresznyebefőtt! Jég hidegen fogyasztva! ( ma is megnéztem egy üveg alját)

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Sziasztok, jó reggelt mindenkinek :)

Mabe: a C&A-t én is nagyon szeretem, legtöbbször akciós bodyt szoktam ott venni a kicsimnek, és van pár terhesrucim is onnan ;) ... amúgy én magát a C&A-t is a turikból ismerem kb 10 évvel ezelőttről :)

Leértékelések: igen, Angliában valóban van 70%os leértékelés, és ilyenkor potom pénzért vásárolnak, minden szezonban ! .. ezért van az, hgy az Ebay tele van jobbnál jobb cucokkal: alig használják, és jön a következő leértékelés, mindenhol !

És nem úgy, mint itthon sok üzletben: ál-leértékelések, amikor rátesznek egy magasabb árat, és azt leragasztják az "akcióssal", ami kb olyan, mint az eredeti ár volt :(

Tesco :szuperek az ottani gyerekruhák is, leértékelésen szoktam ott is vásárolni bodykat :)
bibiesbrumi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?