Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Madaran,
nagyon aranyos vagy, hogy hiányoltál, megvagyok, olvaslak is benneteket, csak annyi a meló, hogy szinte soha nem jut időm írni :( Napok óta szeretnék már lángost enni, de bevallom, én lusta vagyok megcsinálni, viszont jó lángosost meg nem igazán ismerek a híres szentendrein kívül...

Csilla,
Ez a nyolc szúrás tiszta horror!!! Nekem sajna elég rossz vénám van, de ennyit még nekem sem szúrtak soha.

Mimi,
Jól néz ki a kecó, gratula!

Beusmimi,
Szupi ez a gatya, mindenképp érdekel az ára!

Ígérem, igyekszem gyakrabban jönni, különösen, mert ez a sok meló már kezd az agyamra menni. Amúgy egyébként nálunk sok minden nem történik, tegnap volt itt a védőnő, de szerencsére kb 10 perc alatt lezavartuk a hivatalos látogatást. A gyerkőc már néha határozottan mocorog, bár szerintem nem rendszeresen, de ahogyan itt olvaslak benneteket, ez eléggé általános jelenség. Eddig egy nagyobb megmozdulása volt csak, az épp tegnap, amikor nyilvános helyen kellett beszélnem. Eléggé vicces helyzet volt...
:lol:

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Sziasztok!

Megkaptam az AFP eredményét: 1,3 mom.
És a toxoplasmám is negatív!
:D :D :D

És tornán is voltam, úgyhogy ma igazán nagyon jó napom van!
Remélem, nektek is!

(Már csak az hiányzik a totális boldogsághoz, hogy érezzem a picurkánkat mozogni - nekem mindegy, hogy buborék, vagy vibrátor, vagy lepkeszárny, csak valami legyen már!!!!) :?

Kép

Kép
hmbori
 
 


Most jutott eszembe, hogy a tarkóredő is 1,3 volt (igaz, az mm) - szóval ez nálam a nyerő szám! :lol:

Kép

Kép
hmbori
 
 

 
 

Bori,
ez tök jó, gratula! A tornáért meg külön irigyellek :)

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Bori,
a negatív toxoplazmának azért ne örülj, az akkor jó, vagyis akkor estél át rajta, ha pozitív. :lol: Úgyhogy pár hónapig még ne almozz kisállatokat :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Köszi, linacska, a gratut és a tanácsot is! :)

Azért örülök a toxo-eredménynek, mert ez úgy jött ki ilyenre, hogy igenis szoktam a cicánkat simogatni, meg magamhoz ölelni - és féltem, hogy ez felelőtlenség volt. Persze utána mindig alaposan kezet mosok. Ezek szerint viszont ez az eljárás biztos - ennek örülök! :) (Kinti cica, tehát a piszkaival sosem találkozom, úgy látszik, ez is sokat számít!)

Egyébként ha ti tatárbifsztekeztek, akkor én meg cicát simogatok! :P :lol: :lol: Jelszó: Mindent a toxoplazmózisért! :lol:
(Csak vicceltem!)

Kép

Kép
hmbori
 
 


Linacska,
Én az AFP-re gondoltam, hogy az tök jó Borinak :)

Ami a toxoplazmát illeti, én is negatív vagyok, már a terhesség előtt is az voltam. Mivel van két macskánk (akik még soha nem voltak kint és soha nem is kapnak nyers húst), megkérdeztem a védőnőt, a háziorvost és a nőgyógyászt is a toxoplazma miatt. Nekem mindegyikük azt mondta, hogy ha nem tisztítok almot, akkor szerintük semmi bajom nem lehet. Egyébként egyikük sem találkozott még olyan kismamával, aki a terhessége alatt kapott toxoplazmát. Én azért óvatos vagyok, almot pl nem tisztítok, és őszintén a jó kis félig átsütött marhasteaktől is tartózkodtam, pedig az számomra elég nehéz.

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Bori,
Nálunk a cicák szerintem kifejezetten szeretethiányosak mióta terhes vagyok. Egyfolytában bújnának :)

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a legújabb üdvözléseket! A teljesség igénye nélkül néhány komment:

tundi24
Annyiszor olvastam/láttam, hogy manapság a babák nem a kiírt időpontra érkeznek, hogy kezdek nem hinni a konkrét időpontban. :)

szegény Jimbone
meddig kell feküdnöd? Csak nem a terhesség végéig folyamatosan?

madaran
Szia kedves madaran, sajnálom, hogy eddig nem sikerült a baba. Drukkolok, most biztosan minden rendben lesz!

Beusmimi
Én sajnos nem jegyeztem fel pontosan az elején, hogy mennyit mutat a mérleg, így nem fogom tudni pontosan, mennyit híztam a végére. Az tény, hogy eléggé ínyenc lettem, és látványosan többet eszem, mint a baba előtt. A pocak már icipicit kerekedik (felöltözve még nem észrevehető, de a nadrágok gombját már szeretem kikapcsolni) de mintha 1 hónapja nem lenne változás a méretét tekintve… Legyen már tavasz, annyira jó lenne szoknyákat hordani!!!

Azt nem akarjátok vezetni a táblázatban, hogy ki mennyit hízott? :)

Én is szívesen megnézném azt a nyárigatyót, csak sajnos még nem értem a Babanet-szlenget. :)
Mit jelent az pontosan, hogy ’’feltettem képet’’? Hova is? :)

Linacska
6 kémcső? Jaaaj. Ennyit még sosem vettek egyszerre tőlem. 2 és fél hét múlva esedékes, pont ezeket kérte a doki, ha jól rémlik, na de ennyit? Asszem viszek magammal egy dupla adag reggelit, hogy meglegyen a pótlás.

Szép estét Mindenkinek!
mocorgó
 
 


Mocorgó,
elvileg ahány db beutalót kaptál, ahány darab papírt, annyi kémcső vért vesznek, mert kémcsőnként külön papírt kell adni.

Hmbori,
nekem évekig volt tengerimalacom, meg törpenyulam, és almoztam is őket, és mégsem. Mondjuk mikor Lilivel babás lettem elajándékoztuk őket. Most csak kutyus van, kinti.
Mikor 2007-ben nem maradt meg Angyalka baba, akkor is nézték, hogy nem-e az lehetett a gond, de nem, továbbra is negatív volt.

És ünnepélyesen megígérem, nem fogok tatárt enni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Madaran: Nálunk a törlesztőrészlet nem tolódott, hanem havonta többet kellett fizetni.
Volt egy kis pénzünk, abból kifizettük a kocsit. Az egy héttel ezelőtti lezárási ajánlattól 30 000-ft-al kevesebbet fizettünk. :lol:
Így már nem kell kamatot fizetni és havonta 10 ezerrel többet mint amikor megvettük. És így remélem hogy sikerül visszatennünk a pénzt.

A Pólus centerbe voltunk MC D-tunk (imádom) egy jót és nézelődtünk. Vettünk a férjemnek tök jó pólót, meg egy karórát (márc 7-én lesz a szülinap névnapja).

Holnap este megyünk torkos csütörtökös kajára. Már előre éhes vagyok.

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Bim-bam: És te sem dolgozol a szakmádban. Azért bőrrel dolgozni, biztos érdekes lehet. Mit dolgozol?

Hazajött TAmás (férjem).

Megyek

:arrow:
Mindekinek jóccaka!!!

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Sziasztok!

Bocs,hogy eltüntem egy kicsit de Márk belázasodott és nem akart lemenni a aláza(39). Végül felhivtuk a dokit mondta inkább vigyük el, semmi komoly.Virus amitől lehet mg pár napig láza.

Szinházban:a Rómeo és Júliát néztem meg. Már láttam egy párszor és most is tetszett :)
Most a Szentivánéji álomra próbálok jegyet szerezni.

Bori.örülök,hogy jó lett az afp-d.

Párom tegnapelment a kórházba az én afp erdményemért de még nem volt,holnap újra próbálkozik utána pedig irány a dokim. Sajna babát nem fogok látni mivel Ő nem csinál uh-t,de azt az 1 hetet már simán kibirom.
Vendég
 


Sissi,
neked mikor vettek AFP-t? Elvileg köztünk csak két nap van, és tőlem tegnap. Az eredmény meg elvileg minimum 2 hét. Vagy valami magánban voltál?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok!Apáék ma mentek az orvosira,így van időm ideülni!
Kedden 3/4 9kor már itthon volt,hiper gyorsan hazaértek pestről,úgy örültem neki,hogy csak na.Luca elsőre nem díjazta,mert kint aludt a nappaliban,nem akartuk bolygatni,mi is bementünk lefeküdni,és mikor felébredt apa jött ki érte,hát nem díjazta a kisasszony.Sírdogált egy darabig,megitta a tejcsit,és visszaaludt.Aztán reggel apa mellett ébredt.Azóta elválaszthatatlnaok.Ma reggel meg már kereste,hogy hol van az apja az ágyból..Olyan kis édi volt!

Csajok,egy hete,hogy levették a kombináltat,és még nincs eredményem :? :(

Mocorgó,igen legtöbben nem azon a napon zsülnek amikorra ki vannak írva,én mondjuk azon szültem,de nemem indítani kellett.

Flake,én ismerek olyat aki pocakosan kapta el a toxo-t a benti cicukájától :? De már nem emlékszem,hogy mi volt a teendője.De ha gondolod felhívhatom és megkérdezhetem tőle,vagy írok neki egy emailt.

Bori,gratulálok az AFP eredményedhez!

Piroska,megyek majd újságot venni,és megnézem mit írnak róla.Azért van ott is mit kifogásolni,főleg egy csecsemős nővért,aki kikészíti a kismamákat...

Csilla,8 szúrás..hát az kemény lehetett.Én holnap megyek vérvételre!De már előre rettegek...főleg,hogy csinálják a zsömlés terhelést is,útálom!!!!!Már előre félek az eredményétől!

Beus,nagyon klassz a naci!

Mimi,hát nekünk apa szabija alatt jött össze kistesó.És nem gondoltuk volna,mert Luca sem sikeredett előre.ÍGy úgy voltam vele,hogy minek védekezzünk,úgysem jön össze.És tessék,hát összejött :wink: Mondjuk én amikor megláttam a tesztet,sírtam és kétségbe estem,hogy mit fogok kezdeni két picurkával.De egy nap után már minden oké volt! :wink: Aztán majd meglátjuk,hogy bírom ha megszületik:) De már nagyon várom,hogy ketten szaladgáljanak,rosszalkodjanak :)

Sissi,jobbulást Márknak!

Megyek felöltözök,mert még pizsiben tengünk a csajszimmal :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Angelita
De jó Neked, hogy a védőnő meghallgatja a baba szívhangját...nálunk ilyen sajnos nincs !

Hmbori
Gratulálok a jó eredményekhez !!! :D

Sissi
Márknak jobbulást !!

Tündi
Örülök, hogy jól sikerült a nagy találkozás, gondolom most repülsz a boldogságtól ! :D
Mennnyi ideje nem láttátok a Férjedet, hogy Luca így elszokott ?

Kép
Kép
rilla_
 
 


Tündi,
Jó tudni, hogy ezek szerint van ilyen is. A tennivalókról eléggé kioktattak, nekem azt mondták, hogy ha valaki megkapja, akkor azonnal gyógyszert kell szednie meghatározott ideig, hogy a minimálisra csökkentsék a fejlődési rendellenesség kockázatát.

Örülök, hogy végre együtt nálatok a család :) Nálunk apum katona volt gyerekkorunkban, és előfordult, hogy néha hosszabb ideig nem láttuk, így teljesen együtt tudok érezni.

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Rilla,dec4én ment vissza,és ugye most jött.előtte pedig aug30án mentek és nov24én jött.Így volt fél év,10nap szabival.

Flake,oké ha tudod mit kell tenni,de csak nem fogod már elkapni!!!Hát nem olyan jó,hogy hosszú ideig nincs itthon,de ha jutni akarunk előrébb akkor ez kell sajnos...

Kép
Kép
tundi24
 
 


Köszi mindenkinek a gratut, aranyosak vagytok! :)

Most az uh következik, már elkezdtem a visszaszámlálást: még 5 nap (kedd reggyelig). Szerencsére ebből 2 nap hétvége, azok a napok sokkal gyorsabban telnek! :)

Irdab, neked még mindig nincs AFP-erdményed? Hova tűntél?

Türelem azoknak, akiktől már vettek vért - biztos mindenkinél minden rendben lesz! Drukkolok én is mindnekinek!

Tegnap a tornán két kismama beszélgetett, hogy mostanában minden 2. baba valami kisebb rendellenességgel születik (lemaradtam az elejéről, hogy mi is az), és hogy valami Dévényi-módszer segít a javulásban. És hogy erre a vizsgálatra minden babát érdemes elvinni hozzájuk, mert nagyon jók és tényleg rendbehozzák a bajt.
Olyan tünetekről meséltek, hogy a baba az egyik karját nem emelgeti olyan magasra, mint a másikat, meg hogy mindig azonos oldalára fordul, azonos oldalon alszik.

Tudtok erről valamit :?:

Kép

Kép
hmbori
 
 


Most látom csak: 150 nap van hátra, vagyis pontosan 5 hónap a bébink számított érkezéséig... 5 hónap - már kevesebb, mint fél év! :) Kiváncsi vagyok, mennyire lesz pontos a picur?
Engem nem zavar, ha nem időben érkezik, de ha kérhetem, ne 1 napot késsen, mert az a nap szülinap szempontából már foglalt! (A drága cicukánk lesz 4 éves! :) ) :lol:

Kép

Kép
hmbori
 
 


Hmbori,
igen, előfordulnak kisebb-nagyobb problémák, amikre nem is gondol az ember. De szerintem rögtön Dévény módszerre rohanni felesleges. Nagyon hatásos, ha tényleg valami komolyabb baj van, de a legtöbb probléma magától rendeződik.
Pl. Lilinek ugye nagyon lazák az izületei, de az izomzata hozzá elég kötött volt. Ez úgy derült ki, hogy 3 hónaposan elmentünk babaúszni, és a legtöbb gyerek szépen pancsolt elöl a kezeivel, Lili meg maga mellett tartotta mereven hátra. Aztán szépen fokozatosan lelazult. És észre sem vettük, mert amúgy meg gyors volt a mozgásfejlődése 2,5 hónaposan már forgott, születése után rögtön tartotta hason a fejét, az is igaz persze, hogy 4 kilós baba volt.
Most viszont lehet, hogy szükség lesz némi fejlesztésre, mert kritikán aluli a kézügyessége.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linacska, babaúszásra majd én is szeretnék járni a picurkánkkal. :) Ha 3 hónapos kortól lehet menni, akkor novembertől... milyen messze van még! :)

És ez a Dévény módszer micsoda tulajdonképpen?
Kézügyesség-fejlesztésre is jó, meg egészségügyi problémákra is?

Kép

Kép
hmbori
 
 


Bori,én ezt még nem hallottam így..de én tuti,hogy nem rohannék rögötn a dévény masszázsra..Sajnos nagy a rivializálás konduktor és dévényes közt,de pl a dévényesek aláíratnak a szülőkkel egy nyilatkozatot,ha vki hozzájuk viszi a gyerkét konduktorhoz nem viheti.Persze sokan vannak akik ezt megszegik...
Remélem ilyenre nem lesz szükségünk,de mondjuk én eleve ugye meg tudom oldani a fejlesztést magamnak,meg ha kell akkor olyannal is,aki el tudja számolni a kötelező fejlesztést.
És arra még nagyon figyelni kell a Dévénynél,hogy sajnos nem mondják el,hogy a korai fejlesztés INGYENES!!!! heti 2-3 órában,és bizony keményen legombolják az embert.Egy óra már biztos van 3500ft..ami valójában nem 60perc csak 45.
szóval ezekkel azért érdemes tisztában lenni,de majd utána nézek,hogy emeltek e az ingyenes órák számán,vagy -e ebben valami féle változás.
Én amugy is javasolni tudom majd a pleuscseréknél,pancsi előtt egy kis tornát,még élvezik is a babucik,ha énekelgetsz nekik és úgy tornáztok.
Rakok egy képet,hogy Luca lábija milyen volt amikor megszületett...rémes...de a torna rengeteget segített..és azért lett ilyen,mert kicsi volt neki a hely,és elnyomta,nem fejlődési rendellenesség...
Kép

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok!
Bori!Gratula a jó AFp-ért.
Bocsi,de a neg toxohoz nem gratulálok :oops:
Mifelénk amúgy az a szokás,ha valakinek neg lesz,akkor x időnként ellenőrzik.Ha elkapja valaki terhesen azt hiszem akkor antibiót kell szedni.AMúgy meg erősen kételm,hogy pont a macskáktol kapná el valaki.
A macskák is kis korban állt átesnek rajta.Lehet mire hozzánk kerül,már rég átesett a cicus a toxon,így mi a macskánktól védve vagyunk,vagyis tőlük tuti nem kapjuk el,max a húsokról zöldségekről,gyümikről szedhetjük össze.
Vagyis nem a macska simi után kell kezet mosni,hanem nem az arcunkhoz nyúlni vásárlás közben.
És bocsika.De engem annyira irritál,hogy mindenki szerencsétlen macsekokat húzza le.Közben meg egy,szép szem eperke lehet veszélyesebb :wink:

Linácska!Milyen a kézügyessége Lilinek?Mennyit mászott?
Amúgy a húgom lányainak is laza az izűlete.Ez valami hormonális dolog is lehet.

Ja és problémák.
Bori!Nagyon sok esetben megsürgetik a szülést.Vagyis nem a saját ütemében hagyják vajúdni az anyukát,hanem kap kis gyorsítót.Nem tudom,ez mennyire befolyásolja a mozgásfejlődést?
De hallottam már olyanról is,akit túl sokáig hagytak,és ettől lett enyhe mozgásfejlődés visszamaradása.De ott anyuka 2-3hósan észre vette,hogy féloldalazik a lánya,és 3hó alatt rendbe tették.
De az egésznek az a lényege,hogy amire 20-30éve nem figyeltek,arra ma már figyeltek.
30éve a balkezeseket át akarták szoktatni.Ma már kiskorban oda figyelnek,mert nem mindegy,örökletes e a balkezesség,vagy mozgás zavarbol adódik.
Régen ha valaki nem tudott szépen olvasni írni,lehülyézték,ma már rá jöttek,hogy bezony össze függhet a mozgással az írás olvasás..stb
SZóval ma már fejlettebbek vagyunk e téren,és jobban figyelnek a szakik is.És inkább küldik feleslegesen 2-3hó gyógytornára a babát,minthogy később gondja legyen.

mimi12
 
 


Bori,itt olvashatsz a DSGM-ről.Ez a Dévény módszer rövidítése..
http://www.dsgm.hu/
Annyit még tudni kell róla,hogy elég fájdalmas,a legtöbb gyerkőc végig ordítja./ők nem ezt állítják,de saját szememmel láttam mit csinálnak..persze nem mondtuk el,hogy én ki vok,különben be sem tehettem volna a lábam a foglalkozásra/
De azt nem vitatom,hogy hatásos.
Nem szeretnék ellenük beszélni,csak tudjatok róla van a konduktív módszer is,amit sajnos alig ismernek,és ritka az doki aki oda íránytíja a szülőt :(

Ezt is érdemes megnézni : www.peto.hu

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem írtam már, bocsánat! De kb. 2 héttel ezelőttig még voltak elég nagy rosszulléteim és ha csak tehettem, aludtam... anyósom szerint biztos nagyon szép baba lesz, ha ennyire sokat kell aludni hozzá! :lol:

Nem tudom, ti hogyan tudjátok az összes kommentet így nyomon követni, hát én csak néhányhoz szólnék hozzá, ami megmaradt a fejemben.

Csilla: nekem csak egyszer szúrtak, de az nagyon fájt, pedig eddig még nem volt ilyen. Valami nincs rendben ezekkel a tesztelőkkel!! De 8 szúrás...rémmese!

Flake, Bori: a toxoplasma egy kis parazita, amelyiknek a végleges gazdái (értsd: ahol ivarosan is tud szaporodni) a macskafélék. Közti gazdái pl. egerek, vagy kisebb rágcsálók, ha ezeket elfogyasztja a macska, így kerül be a szervezetébe. Mi, emberek (és pl. a marha is) a toxoplasma szempontjából a fejlődése zsákutcáját jelentjük, hiszen elég ritkán fogyaszt embert a macska :lol: . Nem is nagyon okoz nekünk gondot, ha megfertőződünk, mert szépen eltokolódik, és nem csinál semmit. Baj akkor van, ha az immunrendszerünk baromira legyengül vmi miatt (pl. AIDS-eseknél), VAGY ha még sosem találkoztunk a toxoplasmával az életünk során, és épp a terhesség második trimeszterében történik a nagy találkozás (magzatkárosító hatása lehet). Ha pozitívak vagyunk már a terhesség előtt, akkor a szervezetünk megvéd az újabb toxo-fertőzéstől (olyasmi, mint pl. ha már voltunk bárányhimlősek, akkor nem kapjuk el újra).
Vagyis a negatív toxo teszt tökre nem jó, illetve nem kell kétségbe esni, de azért nagyon oda kell figyelni, hogy ne most fertőződjetek!!!! Amúgy nem csak macskától lehet elkapni, hanem nyers húsoktól (éljen a tatárbeefsteak! 8) ), mosatlan zöldségektől, gyümölcsöktől is. A macskaalom-takarítás kifejezetten tilos ilyen esetben, de nem ajánlanám a cicák puszilgatását sem!! És persze normál higiénia betartása is fontos (simogatás után kézmosás).
Ismerek olyan állatorvosnőt nem is egyet, aki x éve nemhogy almot takarít, de napi szinten sok macskát vizsgál, tapogat, stb., és mégis negatív!! Szóval még ez sem garancia a fertőződésre. Viszont egyes adatok szerint a budapesti lakosság kb. 70 százaléka pozitív toxo-ra. (Én is pozitív vagyok, mondjuk imádom is a tatárt...)
Ha valaki negatív és van macskája, azért nem kell kétségbe esni, ha épp akkor fertőződik, amikor nem kéne, lehet ellene gyógyszert szedni.

Nem tudálékoskodni akartam, csak azért írtam ezeket le, mert általában kevesen vannak tisztában a toxoplasma veszélyeivel, meg egyáltalán a mibenlétével. És ami a döbbenet, hogy sok nőgyógyász nem tulajdonít ennek jelentőséget (tisztelet a kivételnek). Tehát ha valaki negatív, legyen óvatos, és szerintem a második trimeszterben kérjen még vérvizsgálatot, nehogy akkor váljon pozitívvá!!

Más: most hívtak, hogy tök jó lett az AFP-m, meg minden, amit az integrált teszttel szűrtek. Yipppppiiiiieeeeeeee! :D

Kép
Kép
sanghai
 
 


Bori,Dévány módszer nem kimondottam jó a kézügyességre,mert ők az izmokat stimulálják. Ők úgymond nem "játszanak" a gyerekkel.
Kézügyességre jó a gyurmázás,gyönyfűzés..
Piciknél az egyik kézből a másikba vétel,mindennek a megtapogatása.
Újjtorna mondókákkal.És még sok sok minden.De ezeket azért a legtöbb szülő tudja./gondolom én/.
Aki pedig nem,az mástól hallani fogja.

Linácska,gondolom ti gyúrmázgattok már.Téphettek papírt,csinálhatok belőlle képecskéket.Válogathattak kis gyönygyöket,abból lehet nyakláncot,karkötőt fűzni.
Mondjuk nem tudom mi az ami nem megy neki igazándiból...mert azt nem írtad...

Bababúszásról még annyit,hogy jónak tartom.Mi is 5hósan kezdtük,imádta Luca! :) Most is szereti,kivéve az úszó deszkát,mindjárt keresek egy vidit.
http://www.videoplayer.hu/videos/play/174316
http://www.videoplayer.hu/videos/play/156248

Kép
Kép
tundi24
 
 


Most jut eszembe: a babasúszással kapcsolatban mindenkinek pozitív a tapasztalata? Nekem is szuper dolognak tűnik, csak azon aggódom kicsit, hogy nem kaphatnak el valami fertőzést a vízben? vagy ha nagyon fertőtlenítik a vizet, az sem túl jó a kis bőrüknek, nem? Szerintetek?

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sanghai,gratula a jó AFP eredményhez!Mi még eddig szerencsére nem kaptunk el semmit sem.

Kép
Kép
tundi24
 
 


Helló MIndenki!!!!

Hát bizony nagy újság van felénk, a tegnapi vizsgálaton kiderült, hogy kisfiús anyuka leszek! :) Hála Istennek megvan mindene épségben, belső szervek is szépen fejlődnek, látszik a bordája, a gerince, csontosodik! És bizony egyértelműen megmutatta, hogy Őfelsége királyfi!!! Az apja persze most teljesen odavan, pedig eredetileg nagyon lánypárti volt, tegnap óta pedig mondogatja, hogy milyen ügyes, mert fiút tudott összehozni!! :wink: 20 cm-esek és 233 grammosak vagyunk! Amúgy iszonyú szégyellős, a lepénybe fúrja magát, az arcát nem volt hajlandó szemből megmutatni, és alvós fázisban volt, ébresztgetni kellett, több-kevesebb sikerrel...

Majd rakok képet és visszaolvasok!

Üdv, Judi

Kép
judi79
 
 


Sziasztok!

Linácska:kösz a felvilágosítást. Én úgy tudom és szinte minden kismama étrendnél le van írva hogy tatárbifszteket enni TILOS!!! Éppen azért mert nincs jól átsütve.

Beusmimi: jó naci. Bár én most tapasztaltam, tegnap vettem egy farmer kismama nadrágot, hogy a hátúl gombolós megoldás nem kényelmes. Nekem a gomb éle nagyon vágja a derekamat, és zavar. Viszont a bársony kismama nadrágnál amit hordok, annál elől van a gombolás mindkét oldalt, az jó kényelmes. Nem lehetne a nyári rövid nadrágnál is valami más megoldást találni? Akkor én is rendelnék tesódtól :lol:

Rilla: azért kellett a vérnyomásmérő mert a terhesség alatt magas lett a vérnyomásom. De a jó hír az hogy jók lettel az eredmények és nem kell semmilyen gyógyszert szednem rá. Pedig volt benne 152-es vérnyomás is de 99 is.

Angelita: én előfizettem a Kismama újságra és így előbb kapom meg mint ahogy a boltokban megjelenik. A márciusiban van benne a szolnoki kórház.

hmbori: cicát simogatni nyugodtan lehet, nem a szőrétől lesz bajod. Legalább is nekem a védőnő ezt mondta. Csak ne engedd hogy megnyalja a kezed, vagy ha mégis akkor jó alaposan moss utána kezet. Én sajnos, de nem bánom, minden nap hozzá kell nyulnom a cicához mert kenegetni kell a fülecskéjét olajjal, rühes :cry: De az alomhoz soha nem nyúlok, azt a férjem takarítja :lol:

Sanghai: Gratulálok az eredményekhez. Most igazán boldog lehetsz :lol:

És egy tapasztalatot szeretnék megosztani veletek így itt a végén.
Megvettem a Rossmann-ban lehetett most kapni egy CD-t amin altatódalok vannak. Betettem a discman-be és a fülhallgatót a pocakomhoz raktam. És láss csodát rögtön megmozdult a bébink. Lehet hogy tök véletlen, de szerintem kizárt mert már azt is tudom hogy melyik a kedvenc zenéje. Az első 3-nál semmi és a 4. zenénél mindíg mocorog :lol:
Tudom ajánlani a CD-t azoknak akik még nem érezték a babájuk mozgását!

Apropó, MA TORKOS CSÜTÖRTÖK VAN!!!
Megy valaki valahová vacsizni???

Ja és olvastam a Kismama újságban hogy tényleg van budha tipusú baba :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég
 


judi79: Tök jó, már te is tudod hogy mi nő a pocakodban :lol:
Nekem még mindíg 2 hét :twisted:

Kép
Vendég
 


Tündi: ti hová jártatok babaúszásra? Egyébként itt is csak 4 hónapos kortól van. Én majd szeretném vinni a csöppségünket.
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Gyorsan irok míg Noli alszik utána ebéd és megyünk vásárolni...

Sissi:úgy irigyellek :lol: már nagyon régóta meg akkarom nézni a Rómeó és Júliát biztos nagyon szupi lehetett :lol:

Sanghaival teljesen eggyettértek úgyanezt gondolom nekem is negativ a toxom.De Anyu takarítja a cicát és megtartom a kellő távolságot most...És amit én fontossnak tartanék ,hogy a macskuszoknál kötelezővé tenném az oltásokat úgy mint a kutyáknál mert sokkal több bacit és fertőzést hordozznak.A kutya csak a kertben van de a cica megy szomszédolni is :?

Ádibaba:csak pár évig voltam a szakmába nállunk (anyu,apu,tesó) mindenki bőrdíszműves...és hát ahogy szokták mondani sok dúdás nem fér meg egy csárdába....
Kozmetikus végzetségem van de azt sem csinállom én is varrtam varrodám volt amikr gyedre mentem de nem csinálom majd azt se mert asztalos apuci és van egy vállakozásunk és abba segítek neki valószínű.
De elég képlékeny a dolog nállam ebbe a téren :P

A hitel nekünk lakáshitelünk van 7 misi :oops: .most havi 15-el fizetünk többet de kénytelenek voltunk felvenni anno 4 éve mert nem volt elég töke a családi házra..pedig mi már 13 éve vagyunk eggyütt :!: :!:
18 éves korunktól kezdve jöttünk össze ő 3,5 idősebb nállam :lol:
Ja és még valami "romantikus" nekem ő volt az első barárom 13-14 éves koromba jártunk úgy 1 évet aztán elvitték katonának és én úgye ...nem tudtam kivárni és másfelé kacsingattam :roll: de mit hozott a sors újból egymásnál kötöttünk ki..hú de rég volt :roll:

Torkos csütörtök.... :wink: ma nem fözök este vacsi :P

nállunk Nolinak szupi a kézügyessége :lol:
Festünk ezerrel és rajzolunk sokat :lol: Fúr,farag tiszta apuci :lol:

Tündi 24:akkor jó gyorsan jöttek és meddig marad?Gondolom az elválás megint szörnyű lesz :oops:

A babaúszi nagyon jó :lol: babának ,mamának mindenkinek.Szerettem járni.Itt d.e van és tiszta a medence ,el van különítve teljesen.

Ja első babásoknak akkarom modani(nem okoskodni szeretnék csak tapasztalat):LÉGZÉSFIGYELŐ!!!!!!Mindenképpen vegyettek!!

Megyek mert ébredezzik..Sziasztok:Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Judi,gratula a kis kukishoz! :)

Piroska,mi Szolnokra járunk babauszira,egy tanuszodába.egy általános iskolának az uszodája.Itt csak gyerkőcök vannak a medencében,persze a babauszin a szülők is bemennek.Kell vinni igazolást,hogy nincs fertőző betegségetek.
Mi eddig még tényleg nem kaptunk el semmit sem!

Bim-bam,most egy jó darabig nem megy apa külföldre! :) Éljen! :) :)
Nekünk nem volt légzésfigyelőnk,azt hiszem egyszer tévesen riasztott volna,akkor ment is volna a kukában.egy szobában voltunk,nem volt gond szerencsére.Remélem nem is lesz most sem,mert most sem fogunk venni.

Kép
Kép
tundi24
 
 


Édesek vagytok, hogy hiányoltatok :lol:
Csak sokat fekszem, mert hétfőn, meg kedden keményedett a pocim. Baba sem olyan aktív mint eddig, de ma megint érzem, de nem rugást, hanem csikizést :lol: De e miatt is tiszta para voltam. És végre megjött az afp, jó lett jupiiiiiiéééééééééé. Vagyis ma értem el a védőnőt telefonon. 1,3 lett. Majd hétfőn hozom el a papírt, illetve hétfőn megyek a dokihoz is uh-ra.
Judi gratula a fütyikirályhoz :lol:
De azért örülnék ha mostmár hozzám is csatlakozna már valaki, a lányos oldalhoz.
:lol: :lol: :lol:

Ja és ma megérkezett a szoptatós párnám is, csak eléggé büdi, úgyhogy most szellőztetem, a huzatot meg kimostam. Ha eléggé kiszellőzik, akkor kipróbálom este.

Most ennyi, megyek feküdni

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Mennyi fütykös lesz itt a topicban :lol: Na de akkor nekem már csak lányomnak kell lennie, hogy javuljon az ivararány :lol:

Tündi,
nem tudnám jól megfogalmazni, hogy mi nem megy Lilinek, de pl. nem tud kanállal enni, mert kifolyik, igaz lent hagyja a könyökét, azt nem emeli evés közben, és ugye így nehéz, aztán rajzolni úgy, ahogy rajzol, a napocska már megy. Ha ollót adsz a kezébe, akkor komolyan mondom, fogja bárhogy, bármilyen kitekert módon, de rendesen nem, hiába mutatjuk. Pl. hiába lenne szobatiszta, mert még az is nehézségekbe ütközik, hogy letolja a nadrágját. Viszont, ami fura, hogy a pizsamáján begombolja a gombot.
Amit viszont aggyal kell csinálni, abban meg szerintem sokkal fejlettebb, mint kellene. Tegnap pl. egy beszélgetésünkben szóbakerült, hogy a Tanyacsárdában lehet enni (és nem a temetőben, mert először azt hitte), és egyszer csak felkiálltott, hogy anya, a Tanyacsárdában benne vagy! Szerintem egyik szóban a másikat felfedezni még nem feltétlen kellene, vagy ismerni a fél betűkészletet, számokat.

Piroska,
mi a CD címe?

Ma már én is éreztem Pöttyöt, olyan megnyugtató ilyenkor.

Én ma akartam megszabadulni némi hiteltől, a 3-ból legalább egytől, és képzeljétek, az 1000 Ft-ba kerül, hogy hivatalosan lekérik, hogy mennyivel is tartozom, mennyit kell pontosan visszafizetni. Ja és 4% végtörlesztési díj. Komolyan, abba nem fér bele ez az ezres????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Köszi mindenkinek, aki írt a toxoplasmához kapcsolódóan és a Dévény módszerhez. Örülök a sok infónak, még ha vannak benne ellentmondások is, így sokkal könnyebb dönteni.

Persze, megértem, hogy nem gratuláltok a negatív toxohoz, de azért örülök, mert ezek szerint nem beteg a babácskánk. És most ez a legfontosabb. Persze a javaslatotokra majd kérek később is erre vérvételt, nehogy tényleg most fertőződjek meg és baja legyen a bébinknek! Megnyugodtam amiatt is, hogy ha elkapja, akkor gyógyszerrel meg lehet gyógyítani - ezt az oldalát eddig nem sehol nem olvastam.

Irdab, tök ugyanolyan lett az AFP-nk! :) "Ügyik" vagyunk! :)

Judi79: grat a kiskirályfihoz! :) Úgy látszik tényleg a fiúkák vannak itt többségben. Vagy pedig ők a mutogatósabbak. :) (Hát igen, nehezebb is azt a kitüremkedést eltakarni... :) )

Linacska, irdab csatlakozom hozzátok az ivararány javításának céljával! :) (Kedden lehet, hogy már ilyen hírekkel jövök! Drukkoljatok!)

Bim-bam: bár én első babás vagyok, de azt hiszem, tundi24 véleményén vagyok és nem ragaszkodom a légzésfigyelőhöz. De azért köszi a javaslatot - lehet, hogy még változnak a dolgok. Akár a picur érkezése után is jöhet ránk egy pánikroham és megvesszük azt a szerkezetet. Amúgy hány éves koráig lehet/ajánlott használni? Ha jól tudom, a matrac alá kell tenni, egy bizonyos súlyt már biztos nem bír ki...

Kép

Kép
hmbori
 
 


Sziasztok!
Húú annyit írtatok,hogy nem bírom követni.Sőt a felét el is felejtettem.

Toxohoz még annyit.A Szabival nekem is mondta a védőnő,hogy érdekesség kép a Városiak(és főleg Pestiek)közt van a legtöbb toxos.
Szerintem ezen nincs mit csodálkozni.
Szent meggyőződésem,hogy a gyerekek 1éves korukra átesnek rajta a macskaszaros homokozóban.No meg ott a temérdek kutyaszar az utcákon járdákon,a rengeteg kóbor macska,és a temérdek galamb.Én úgy tudom,hogy a galamb(madár)ürülék sem épp jó,vagyis talán az is terjesztheti.
Amúgy meg tényleg nem kell annyira nagy ügyet csinálni belőle.Emiatt nem kell pl elajándékozni a házi kedvencet... :wink:

Úszás.
Én is nagyon szeretem.Bár nekem egyik gyerekem sem járt babaúszásra.De én ezt annyira nem is szorgalmazom.
Csak egy tapasztalat.A Fanni 3-4évesen tanult meg úszni a Budaörsi usziban.
7-8évesen átúszta anyukámmal a Balatont.
Egy barátnő lánya,csecsemő kora óta jár úszni,és jelenleg sportszerűen úszik.
Akkor 7-8évesen ő is ment anyámmal,no meg a saját nagyanyjával(ezek a nyagyszülők :lol: :lol: )
A sportoló jó úszó kislány 500m után bepánikolt és kiszállt.A Fanni simán megtette a távot.
A nagybátyám gyerekei járnak még úszni,csecsemőkoruk óta.Mindkettő tele volt szemölccsel.
SZóval van előnye és van hátránya.
A Szabi nem járt úszni.Nyáron már 2,5évesen karúszóval a medence széléről ugrált a mély vízbe,úgy hogy elmerült,majd fel jött ki evickélt a szélére.
Annyi különbség van a Szabi és a nagybátyám gyerekei(akik az unokatesóim és a Szabival kb egyidősek) közt,hogy a Szabi nem tud a víz alatt úszni.

Judi!
Hatalmas gratula a kukishoz!!
Ugye egyenlőre a pasik vannak többségben? :lol:

Tutira tudom,hogy Piroskának is akartam valamit írni.No de mit?? :oops:

mimi12
 
 


Jaj tudom már!
Piroska.De édes lehetett,hogy reagált a zenére.
És képzeljétek!
Bár már régóta érzem a bébit,hogy dudorodik,de olyan igazi rúgást még nem éreztem.Egészen ma reggelig :lol:
Szerintem mocorgott és a lába a hasfalamhoz került.De szerintem vissza is fordult a beleimet rugdalni :lol:

mimi12
 
 


Mimi,
olyan igazi rúgást én is csak hétfőn éreztem először. Balra lent, szinte a szeméremcsontomnál. Még tegnap is pont ott éreztem, de mára szerintem átlóban megfordult, mert ma meg jobbra fent.

Mi babaúszáson egy év alatt nem kaptunk el semmit. Tényleg semmit. Aztán elmentünk a szupi wellness céges üdülőbe, ott is fürdött Lili, de szigorúan reggel, és ha már más belejött a medencébe, mi mentünk ki. Na azóta vesemedence gyulladásos.

Hmbori,
nekünk sem volt rögtön légzésfigyelőnk, nem éreztem szükségét. Aztán mikor egy hónaposan hasra fordult valahogy Lili, máig nem tudom, hogy hogy, akkor apa elrohant venni, hogy ha már ilyet tud a lánya, nehogy gond legyen. Jelzem utána persze egyszer sem csinálta, de kiderült a gégefejlődési rendellenesség, és eleve csak hason aludhatott, úgyhogy megnyugtató volt nekem, hogy alatta van. Nekünk Angel Care van, egyszer sem riasztott se tévesen, se élesben szerencsére. Amúgy vagy 1,5 éves koráig alatta volt Lilinek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Na megyek a kis hercegnőmért :lol:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska!
De helyes hercegnőd van :lol:

mimi12
 
 


Hoztam fotókat!!! :D Kép Baba 18+2 Kép Baba 18+2

Kép
judi79
 
 


Megjött a kombináltam eredménye.
Negatívot írnak,de ezeken a MoM-okon nem tudok kiigazodni.Tudtok ebben segíteni?

A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A szint: 7710.00 miu/L 2.54 MoM
Szabad ß-hCG szint: 47.50 Ng/ml 1.79 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 2.10 mm 1.39 MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 4 100
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

Linácska,nagyon szép hercegnőd van! :) Az evésnél mindig mondd neki,hogy emelje fel a könyökét,vagy egy kicsit meg is támaszthatod neki.Pl raksz neki alá egy kis dobozkát.
A nadrág letolásánál pedig figd meg mind2 kezét,fogasd rá a nadrágra,és együtt toljátok le.
Habár lehet egyébként is így csináljátok.

Judi,nagyon helyes kisfickód van!:)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok!

Hétfőn voltam vérvételen, ma már megkaptam az összes eredményt.
Az AFP-m is tökéletes :lol: :lol: :lol: :lol:

Madaran
Nekem tetszenek. Én külön kiságyat, pelenkázót szeretnék.

Toxoplazmózis
Egy ellenszere van: a higiéniai szabályok betartása :wink:
Aki már átesett és védett, gondolom, az se kezdi nyalogatni, puszilgatni a macska fenekét és macskázás után kezet mos :wink:

Tündi
Akkor nagy a boldogság, hogy apa hazaért :wink:
Vidéken előbb elérni gyógytornász, mint konduktort :cry:
(és általában mindenki hazabeszél :wink: )

Hmbori
A Dévény-módszer egy speciális gyógytorna.

Judi
Gratulálok a kukishoz!
Vendég
 


Judi :lol: :lol:
Hát ez tagasdhatatlan.Van akinél benézik össze keverik,de a ti pasitoknál annyira egyértelmű,hogy tuti nem lesz belőle punci :lol:
Tök édi!Én meg tök irigy :lol:

mimi12
 
 


Mimi,
te kisfiút szeretnél megint?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


[quote="linacska"]M írta:linacskaimi,
te kisfiút szeretnél megint?

Nekem mindegy!
Őszintén.A páromnak kettő fia van,nekem van a Fanni és a Szabi.Szóval nekem valójában mindegy,mert van fiam is lányom is.Viszont a Gyurinak 2fia van,és ő annyira szeretne egy kislányt.Az elvesztett baba lány volt :cry:

mimi12
 
 


Drukkolok mindenkinek a vérvételhez, UH-hoz.

Anettoo
Én mindig úgy linkelem be a képeket :wink:
Olyan méretben jelenik meg itt, amilyen méretben feltöltöttem :wink:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?