Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Több mint 1,5 órás altatáson vagyok túl, úgyhogy nem vagyok valami hú de vidám :?
Szóval nálunk minden okés, múlt héten voltam a dokimnál, megnézte a szemész véleményét (amire konkrétan nem volt ráírva, hogy nincs akadálya a természetes szülésnek), de azt mondta hogy szuper, úgyhogy minden okés :)

Én attól kezdtem el félni, hogy nehogy túlságosan rágörcsöljek erre a szülés dologra, és a végén csalódott legyek, ha nem sikerül. Pedig eleve egy nagyon pozitív döntés hogy dokit és kórházat váltottam, hogy a kórházban szinte az első perctől együtt lehetek a gyerekkel, nem úgy mint itt Tatabányán. Szóval ezekre a pozitív dolgokra kéne összpontosítanom...

Már hivatalosan is lesz dúlám, aláírtam a megbízási szerződést. Ebben 1000%ig biztos vagyok, hogy jól döntöttem.

Testvérbabakocsi: hát ugye ez nálunk is nagy kérdés... most úgy vagyok vele, hogy testvérfellépő lesz mindenképpen, ha meg kell mégis testvérkocsi, akkor utólag beszerzünk egyet, persze használtan.

Gyermekek éjszakai keléséről ne is beszéljünk, múlt héten volt 1 éjszaka, amit végigaludt, hogy miért nem tudom, azóta se sikerült...

Kép
Kép
evicuska
 
 


Zsolka! Kitartás, szegénykém, nagyon sajnállak, de pesrze ismerős szitu, nálunk is vót ám ilyen, jajjaj, ilyenkor minden jótanács kár, úgyis csak magától- no meg tőled oldódik meg a helyzet. Sajnos ez az anyaság dolog nem olyan hogy most nincs kedvem akkor nem csinálom egy darabig. Néha kínzó erre rádöbbenni, főleg ha az ember krónikus kialvatlanságban szenved. Ráadásul hogy tovább "vígasztaljalak" tudod, nyűgös mama, nyűgös baba. Lineáris ok-okozati összefüggés. Sajnos. Ez van. De kafa csajszi vagy, úgyis túljuttok rajta hamar. Egy jó tippem van, pont azért mert nekem is ilyenkor először magamat kellett helyre raknom fizikailag és lelk, párna fejreileg is. Ha már szopizott, nem éhes, fogfájásra a lehetséges cucccokat végső soron fájdalamocsillapítót kapott stb stb és már az összeesés határán vagy: ajtó becsuk, párna fejre és 30 percen belül mindenki aludni fog. A babák sokszor ha felspirázzák magukat hulla fáradtak (ahogy mi is) de nem tudnak aludni pedig azt szeretnének, ilyenkor néha használ, ha kifáradnak és elszalanak. Ez nem kegyetlenség, vagy ilyesmi, no lelkifuri, hanem az egyetlen maradék út ahhoz hogy visszarázódjanak a dolgok a kerékvágába.
Sztem. Én pl egyáltalán nem tudok a gyerkekkel aludni, ha meg igen, na az olyan is. Zombimama garantált, úgyhogy ha szopi itt is van a nagyágyban néha - ha a férjem áthozza nekem - rövid próbálkozás és egymás végtagjainak bökdösése után visszapaterolom a csöppömet az ágyába a szobájába. no vita, no lelkifuri így aztán hiszti sin (már) .-)

Nekem mind a 2 gyerekem látogatási tilalom alatt született, apuka bejöhetett szülni, de ennyi, utána max én mehettem ki az ajtón kívülre (milyen hülyeség, hiszen így is be lehet hozni a bacikat..) Kolossal már feloldották a második napon, úgyhogy ott volt rokonsági abajgatás.

szép napot mindenkinek. ma este mulatni megyünk.. nem is akárhogyan... farsangosan beöltözvé
megymag
 
 


Minden kedves fórumozó társamat szeretném tájékoztatni, hogy deeee igen, igenis elvégeztem a 8 osztályt, továbbá helyesírási ismeretekkel is rendelkezem, de sajnos a gondolatok szárnyalása és a kétujjas pötyögésem nincsenek egymással összhangban. Úgyhogy légyszi egészítsétek ki a hsz-t ..kösz :lol:

Kép

Kép
megymag
 
 

 
 

sziasztok!

Meggymag, ugyan, neked elnézzük :lol:
amiken én kiakadok, az a muszáj ly-nal.

akartam írni sokmindent, de a nagylányom lefoglalna, úh. csak röviden:
strepto-eredményem 10-e óta nincs még meg, elvileg hétfőn megnézi a dokim.
ha nincs meg időre, akkor mi is kapjuk az antibiót, mintha tuti pozitív lenne...
szóval még egyben, bár már annyira nagy a hasam és annyira lent van, hogy menni alig bírok.
ctg-n minden oks volt, most a tappancsot is lerúgta Léna, jól érzi magát.... hát én már nagyon mennék szülni... iszonyatosan nehéz ez a kétlakiság, néha visszacsinálnám.... nade most már csak kibírjuk...
puszi mindenkinek, betegeknek jobbulást, szülinaposoknak boldogot, stb :)
ha tudok még jelentkezem :)

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!
Megymag!
Naná, h nem kövezünk meg a szöveg néminemű hiányossága miatt! :D Ez itt nem a tökéletes nők topikja, ugyebár? :wink:

Borgmama!
Kitartás! Hátha nem várja ki a picur a terminust! Mik ilyenkor született. Remélhetőleg legközelebb babásan jelentkezel! :D

Többiek is gyertek!!!

Üdv: Viki
Vendég
 


Jaj, köszi a bátorító szavakat! A hétvégén sikerült Andrist csalással elaltatni délutánonként (autóban...), így békés, kiegyensúlyozott napokat éltünk. Nem függetlenül a szülő-gyerek arány helyrebillenésétől persze. Az éjszakai pihenők viszont így sem javultak minőségileg: a fene, hogy már pont hetek óta átaludta a fiú az éjszakákat, és most zsupsz, visszaesett! A kiscsajom meg náthás lett (tegnap nagyot kirándultunk - talán ott esett a dolog?), alig aludtunk egész éjjel.

Megymag: honnan tudod, hogy mikor nem éhes, nem fáj a foga, stb... akkor nincs már semmi baja, hanem csak álmos? Mert ha valaki tutira megmondaná, hogy most nem azért sírdogál, mert mama-hiánya van, vagy fél, vagy érzékeny épp az elválásra.... vagy mittudomén, én is ki tudnék menni párnával a fejemen. De még senki nem vállalkozott. Szóval ezt most komolyan kérdezem. Te honnan tudod?

Ettől függetlenül a hétvége tényleg üdítő volt.

Borgmama: fú, de izgalmányos! Én már nagyon drukkolok, mindannyiotoknak, hogy hamarosan babázhassatok. Lassan úgyis indulnak a tízperces rokoni "otthonvagytokmég-telefonok", az már a vég :? De utána itt a remek babázás! Épp visszanéztem-olvastam a nyári emlékeket, és olyan szééép!

Rétes, mesélj még arról a nőről! Akit hímzel és nagyon szép. Mi lesz őbelőle? És keresztszemes ez is? Jaj, úgy csinálnék már én is valami ilyesmit.
Ma pl. vettünk egy ágyat Andrisnak. Gyerekágy, de nem rácsos, hanem már igazi, persze használt. Na amögé viszont kéne egy falvédő. Nektek milyen van? Bárkié érdekel... Olyat szeretnék, ami gyerek-szerű, de nem feltétlenül kell "mesefigurás", elég, ha vidám de ízléses. Most egy nagyon szép keleties mintás, szőnyeg-szerű van a falon, és azt nagyon szeretem, de kétségkívül kicsit túl komor egy gyerekszobába. Lecserélném, de nem találtam még igazán odavalót. Ötletek?

És megyek vacsoráztatni. Ez már a hétvége vége sajnos tényleg
:(

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka! Onnan tudom, hogy a kézzelfogható fizikai dolgokat az eszemmel tudom kezelni, amit meg nem, abban az ösztöneimre hallgatok. Ha a pocakjára gyanakodok, dagadtabb a hasa, nagyokat durrogtat, megmasszírozom neki, bekenem egy krémmel (de ilyen csak egyszer volt, amikor belevett a mi fokhagymás spenótunkba) ha látszik napközben h dagad az ínye, megtapintom, fáj-e a foga, akkor arra kap dentinoxot vagy fájdalomcsillapítót, ha szomjas kap vizet. Ha cicis és anyahiánya van, megszoptatom, megsimogatom, megölelgetem egyszer kétszer, alaposan de mindennek határt szabok. Az éjszaka számomra nem a végtelen hosszú tutjgatás és az anyahiányolás, babázás ideje, arra ott van a nappal. Az éjszaka alvásra való, a gyerekeket gyengéden de határozattan meg kell erre tanítani, különben pokollá válik az ember élete. Bocsi akinek nem, de nekünk igen, úgyhogy mi ebben maradtunk és szerencsére egyet értünk ebben a férjemmel.
Persze a forgatókönyv egész más, ha beteg, akkor természetesen én is a gyermekem mellett igyekszem tölteni az éjszakát és megyek ahányszor csak kell.
megymag
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
De jó, h jöttél! :D Ja, ja, keresztszemes a nőm. Afrikai, szép meleg színei vannak, barna, pirosas, sárgás stb, még arany szállal is kell bele hímezni. Karcsú, darázsderekú a csaj, piros turbánszerű van a fején. 20X40-es. Szuper! :D És deréktól felfelé már majdnem készen van.
Alvás. Az én gyerekeim jól alszanak/aludtak éjjel. Nem tudom, h amúgy is ilyenek lennének-e, de, mint Megymag is, mi is kezdetektől (tehát csecsemő kortól) arra próbáltuk terelni őket,h éjjel alszunk. Ha nem muszáj, akkor nem vettük őket fel, nem ringattuk, csak max simogattuk őket, amikor az ágyban voltak. Mindketten egyedül alszanak el, és Mik már egész korán átaludta az éjjelt, mert (ez az én teóriám) ő sokkal többet evett egyszerre, mint Ágoston, így nem kelt fel arra, h éhes. Már akkor is átaludta az éjjelt, amikor még csak szoptattam. Viszont tényleg nem tutujtuk őket éjjel, olyan fekvési szertartásokat alakítottunk ki, amiben nincs kézben/cicin elaltatás. Nekünk ez bejött. Meg talán az is számított, h éjjel (hacsak nem szoptatni kellett) nem én, hanem a férjem megy be hozzájuk (mindketten, de főleg Mik anyásabb inkább).
Szerintem lehet tudni, h mikor éhes a gyerek! Én tudtam, legalábbis. Á. gyakrabban evett (kb 2 óránként jó sokáig), Mik már az elején is az "előírásos" 3 óránként vágyott enni. Én nem ciciztettem őket megnyugtatás gyanánt, cumit kaptak. Nekem ez azért felelt meg jobban, mert 1. nem szerettem annyira szoptatni 2. ha mindig szoptatom, amikor sír, akkor soha nem éhes igazán, mert vmennyire mindig tele a pocakja.
A hasfájást simán fel lehet ismerni, ha már egyszer is fájt a hasa a babának, tipikus sírás és viselkedés társul hozzá.
Fogfájás, hát, ez a nagy sötét ló. Ebben nem tudok okosat mondani. Hiába, még én sem vagyok tökéletes! :D :wink:
Falvédő: Az ikeában lehet venni klasszakat, mi szőnyegnek használjuk (tuk, mert a költözés során megrágták az egerek, úgyhogy édes kis lyukak vannak rajta), csíkosak, a mienken elefánt volt. Ha nagyon kreatív akarsz lenni: a szüleim anno nekünk filcből csináltak, amire szintén filcből Miki egeret és elefántot varrtak. Nagyon tuti volt, sablon kell hozzá, vagy nagyon ügyes kéz, aki rajzol egyet, meg olló, varrógép és IDŐ. Gondolom az amúgy is sok van neked! :D

No, megmondtam a frankót, úgyhogy búcsúzom is! :wink:

Várjuk ám a babás híreket!!!!
Üdv: Viki
Vendég
 


Babázós társaság! gyanúsan eltűntetek, csak nem meghozta a hóesés (itt legalábbis) a bébiket is? Kivi-kivi, írjatok!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Még egyben!!! Holnap megyek dokihoz, akkor talán többet megtudok... amúgy semmi gyanús...
isareniko, küldök privit a futóbicajról
zsolka, neked meg ötleteléshez linkeket a falvédőhöz
szép havas napokat!!!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Hello!
Jaj de aranyosak vagytok megint... komolyan jó ide jönni, szerintetek nem? Sosem gondoltam volna, hogy ilyen virtuális net-néni leszek, de nekem komoly támogatás vagytok.

Viszont azt be kell látnom, hogy az én ösztöneim máshogy működnek. Vagy egyszerűen szorongóbb vagyok. Vagy több nálunk a sötét ló??? Áh, mind ugyanaz. Szóval én nemigen tudom és akarom sírni hagyni a gyerekeimet, ez van. Éjjel sem. Kicsit zombis vagyok tőle néha, az igaz, de leszek még jobb formában is.

Viki, fantáziálok itt arról a nőről :lol: , állati szép lehet! Esetleg ha elkészültél, feltehetnéd - ha nem vagy féltékeny rá.
Lilla, nagyon örülnék a linkeknek!!! Megnéztem a Megymag által javasolt ikeás szőnyegeket, nem is rosszak! Persze élőben is meggusztálnám őket, és ha van jobb ötlet, nyitott vagyok. Ha minden igaz, ma elviszik a régi kanapét, és akkor eljött az új gyerekágy ideje. Kiváncsi vagyok, milyen lesz a hatás!
Képzeljétek, ebédre csináltam magamnak tejfölös gombamártást a tésztámra (a fiam nagymamázik, így csak magamnak főztem, ez lett volna a változatosság az ilyenkor szokásos tejfölöstészta meg a tegnapi krumplileves helyett/mellett), erre mikor már kész volt, veszem észre, hogy a tejszín, amiből beleöntöttem egy pár kanálnyit, tök keserű :evil: Azért kóstoltam meg, meg pár napja bontottam fel, megszagolgattam, de semmi rosszat nem éreztem, de azért Ilka sütőtökpüréjébe nem akartam kóstolás nélkül belenyomni. Milyen szerencse!! A gombát viszont dobhatom ki, a fene egye meg. Mégis tejfölöset ettem... pedig hogy készültem a finom gombára! Egyébként megkóstoltam, nem érezni, de nem merem megenni, tudja a franc...

Hajrá csajok, szülni, az egyik legjobb barátnőmnek ma született meg a babája!! Hátha a hó hoz még többet is... És tárt karokkal várom a kis borg-lilla-boszibabákat! (Borgmama főleg, mert akkor legalább Dana is kénytelen lesz végre billentyűt ragadni. És hátha ír valamit magáról is... úgy lesz, Dana??)

Tünde, hogy van a csöpp Ármin? És Te? Hogy győzöd, milyen az élet sokan? Ha lesz időd, írj pár szót, jó lenne hallani Rólatok és a nagycsaládos életről.

Ritmit, hát Te merre jársz? Sosem látlak... sehol! Hogy vannak a szőkeségek?

Megyek, előszedtem egy zacskó maradék fonalat... :oops: hátha eszembe jut még, hogy kell velük bánni. De előtte kávé. AZ menni fog.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok, én is vagyok, de mostanában csak olvastam.

Az alvás témához nem igazán akartam, tudtam hozzászólni, mert én nagyon máshogy gondolom ezt, és most itt nem ilyen tanácsra volt szükségetek. Vagyis most, hogy olvasom Zsolkát, kicsit megnyugodtam :D . Számtalan okom van a sírni nem hagyásra, sőt még a nyöszörgésre nem hagyásra is, és még bírom, és bírni is akarom sokáig (hány gyerekig is?? :lol: ), akkor is, ha nem éhes, nem szomjas, nem fogzik, meg mittudomén, csak mondjuk egyszerűen anyahiánya van, vagy valamilyen érzelmi szükséglete.


A hamarosan kétgyerekeseknek nagyon drukkolok, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon! Bevallom, ez a dr B. M. egyre szimpatikusabb a leírásaitok alapján.

Én még mindig nem szemrevételeztem más orvosokat, de fejben már körvonalazódik a listám. már csak azt nem tudom, előbb menjek máshová téjékozódni, utána vissza a saját orvosomhoz beszélgetni (meg rákszűrésre) vagy fordítva. De előbb-utóbb biztos eldöntöm ezt is :D .
Vendég
 


hello csajok, csak gyors bekukk. lányom lázas lett ma, remélem holnapra kutya baja. szülés seholse... a melegfrontban bízom amit 7végére ígértek... pénteken újra ctg.
strepto negatív!! 8) 8) 8)
ha addig semmi, jövő szerdán gyömbéres löttyöt iszom, ha nem használ, bábakoktél.
szép napot lányok! :)

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok Lányok!
Köszönöm a hiányolást, Zsolka főleg a Részedről:) Volt nálunk minden: több napos magas láz, hányás, de most már talán kijöttünk belőle.

Hamarvást szülő anyatársak:)!
Ugye nem kell mondanom, hogy részemről is megy ezerrel a drukk és a Rátok gondolás!! Legyen úgy, ahogy lennie kell és Ti szeretnétek!! És persze nagyon várom a jó híreket!!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!
Akkor a kismamik még egyben. :roll: Remélem azért nem vagytok nagyon ki, Lilla és Borg! Nem könnyű azért elviselni az utolsó heteket....

Alvás: Azért én sem vagyok az a bőgetős fajta! :D Ha a gyereknek szüksége van rám, és nem tudom az ágyában megnyugtatni (víz, cumi), akkor én is kiveszem, és segítek neki tovább aludni. Viszont ilyen eset nem sok volt eddig a praxisomban. Viszont határozottan az a véleményem, h az anyaság nem feltétlenül jár együtt a kialvatlansággal, és nem vagyok azért rossz, vagy érzéketlen anya, mert nem ringatom mindig a gyereket. NApközben sokat foglalkozom velük, de kell a gyerekeknek az éjszakai nyugalom, amit én úgy képzelek, h alszanak és pihennek. Nálunk a fiúknak van alvócuccuk (Napocska és Józsi), cumiznak (tudom, sokan nem szeretik, de nekünk bevált), minden nap ugyanakkor fekszenek le, ugyanolyan szertartások során. Szóval úgy érzem, mindent megteszünk, h nyugodt lelkiállapotban fussanak neki az éjszakának, és hála Istennek, nincs is nagy gond. Tudom, h vannak rosszabbul alvó gyerekek is, nekem szerencsére még nem volt ilyenem, bár ami késik, ugyebár.... :D
Na, szóval! Az, h próbálom terelgetni a gyereket, nem azt jelenti, h poroszosan nevelek egy csecsemőt, vagy végigbőgött 5 éjszakát, mire "megtanult" elaludni egyedül. Ez nem csak így működhet, és mivel már két gyerekem van, azt sem lehet mondani, h szerencsém volt egy jóalvó gyerekkel! :D :wink:
No, ne vessetek rám követ, remélem senkit nem botránkoztattam meg! :D
Üdv: Viki
Vendég
 


Phű, szegény betegek! Borgmama, szerintem ez már ráfutás a szülésre! Mi mindkétszer betegek voltunk előtte.
Ritmit... Neked nem tudok hasonló jókat mondani :D De örülök, hogy már jobban vagytok. Vacak lehetett.

Viki, nem botránkoztam egy fél pillanatig sem, hanem irigylem a laza fajtátokat, és rezignáltan megállapítottam, hogy én (részben tudatosan) másképp működöm. Pl. nekem soha nem sikerült az ágyukban megnyugtatni a gyerekeimet. Nem vált be semmi: se simi, se "ütögetés" (ezt is javasolták: ritmusosan ütögetni a hátát-popóját), se ének, se cumi. A fiam cumizott, de önmagában elalváshoz az sem volt elég. Vagy csak ritkán. Szóval ha kevesebbel is meg tudtam volna nyugtatni őket, csináltam volna, a lényeg nem a mindenáron kivevés, hanem hogy ne maradjanak ott elkeseredve. De ebben úgyis egyetértünk.
Az elalvós maci-pelus-miegymás ideje Ilkánál asszem mostanában kezd majd eljönni, eddig rájuk se hederített. De félek, önmagában az sem hoz eredményt.
És igenis, hogy szerencséd van! :lol: Nekem pl. lehetett volna másodikra egy magam-formájú, jól alvó gyerekem. De nincs. Megint az apjuktól tanultak. (Van mit, de hogy pont ezt... :? )

Virág, legelőször a kozmetikushoz akartál menni, emlékszel? :wink: Remélem, segítettem megoldani a "hová menjek előbb" -dilemmát... :D

Háziboszi, hol vagy???

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Ha lesz lelkierőm, este töltök fel képet a nőmről, h hol tartok vele. Hátha meghozza a kedvet nálad is egy kis alkotáshoz! :D

Borg!
Remélem, h a melegfront meghozza a kívánt hatást! Grapefruitos izé az melyik is? Rémlik vmi, h az amolyan soft bábakoktél. Bízzunk benne, h nem lesz rá szükség! Lányodnak jobbulást!

Ritmit!
Tőletek is távozzon a kórság! Gyere gyakrabban, ha tudsz!

Üdv: Viki
Vendég
 


Csajok! Én se hagyom órákig ordítani, de némi nyöszörgés és 10 perc "lemerülős" siránkozás nem hatja már meg a lelkemet. Ilyenkor jöna párna... Utána viszont annál nyugisabb mindenki. Rossz éjszakák néha nálunk is vannak. Ahogy mindenkinél.

Borgm, és Lilla! Kitartást! És persze jobbulást a betegeknek. Szülés előtt 2 héttel én Ábelt ápoltam, jó volt.

Kép

Kép
megymag
 
 


Zsolka, köszi hogy segítesz ebben az óriási dilemmában :lol: , de az nem én voltam, hanem Borakata! De tényleg köszi :D
Vendég
 


Most voltam dokinál, méhszáj elkezdett nyílni, már 1,5 ujjnyi!
Persze ez még semmit nem jelent, de azért a készülődés elindult!
Nagyjából ennyi...
Jóéjt mindenkinek!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Pfff... Virág, TÉNYLEG! :D
Na de ha nem is Te mondtad elsőre, azért még lehet a másiktól tanulni, ha ilyen remek meglátásai vannak, mint Borakatának, nem? Szerintem ne késlekedj, hátha a kozmetikusnál még meg is világosodsz (mármint szellemileg is :lol: )!

Borakata Te meg gyere és reklamálj, mert én már itt eladom az ötleteid licensz-jogát!

Rétes, nagyon örülnék a képnek a fél-nőről!

Lilla, másfél ujjnyi??? Viccelsz? Az már a meló harmada! Hú, mindjárt szülsz, de jóóó! :D Drukkkkkkkkk.... Aztán értesüljünk ám!!!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Kislilla, nektek is jobbulást!
egész nap semmi nem volt, de most megint lázas ez a kis tündér :(
hogy ez mitől??
holnap megint konzultálok anyámékkal (gyerekorvos), aztán max hozzájuk kerül Linda felvigyázásra (és kúrálásra) amíg én a kórházban leszek.

1,5 ujjnyi, hát az már tényleg tuti!!!!!! :D
valami menetrendet esetleg beszéltetek meg? mármint h mi lesz ha mégsem babázol terminusig?
én nem akarok már menni hozzá, remélem a pénteki ctg utrán már csak szülni megyek ( v oda se jutok el) :)
köszi a drukkokat mindenkinek, sokat számít ám!!!!!!!!
8)

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!

Rég jártam már erre..ill. ez nem teljesen igaz, mert olvasgatni szoktam. Jól el voltam havazva!
De ha már ilyen kedvesen megemlítettetek...akkor jövök!
2 dogát írtam kérésre, meg ellenőrzésünk volt és 1 hónapja minden vasárnapunkon alkalmunk van, szóval totál full.

Apropó! Virág, Zsolka! Milyen dilemmámról, meglátásomról van szó? Nem vagyok képben...bocsi.

Jó sokat írtatok...nem is tudok reagálni mindenre, meg őszintén szólva volt pár téma, amelyhez nem tudtam hozzászólni.

Borgmama, Kislilla hajrááá!!!! Az Úr legyen Veletek!

Üdv az újaknak is!

Magunkról annyit. Huncut elindult és azóta meg sem áll....rendületlenül gyakorol fel s alá a lakásban, na meg jó kis puklikat szerez. Az evőkéje továbbra sem jó sajnos, de néha úgy tűnik, élénk érdeklődést mutat a felnőtt kaja iránt, szóval reménykedek. Plusz lett egy fogija is.

Képzeljétek, levágattam és befestettem a hajam! Na, egy hétig nem fognak megismerni!

Szeretek ide jönni, remélem tudok majd építő dolgokat is írni, ami hasznotokra válik, de sokszor úgy tűnik, nem nagyon megy. Remélem nem baj...hogy sokszor a saját nyűgjeimet, parás baba-mama dolgaimat hozom ide.

puszi és békés éjt mindenkinek
borakata
Vendég
 


Kata! Dehogy baj! Azért vagyunk egymásnak!

Lilla! Az már tök jóóóóó! lehet hogy a többi majd csak a szülés alatt megy, de másfélről pikkpakk megy a dolog. nekem annyi se volt előtte, aztán mire beértem már bő 2 ujjnyi volt, ez mindenesetre jó jel. Azért nem azt jelenti hogy rohanni kéne ...csak úgy kényelmes üzemmódban... igaz, Zsolka? utca és lámpaoszlop, jobb hely nincs is vajúdni... :lol:

Na ma megvolt a teszt: éjjel fél kettőkor rákezdte, kapott szopit, és visszacipeltem utána, majd 20 perc múlva feltámadt és úgy gondolta, vége az éjszakának...Először mentem én megnyugtatni,, mert h 20 perccel utána nem teszem megint cicire, az tuti, aztán a férjem, na utána fel volt háborodva, de végül negyed óra bömbi után szépen lefeküdt, lemerült, tudjátok, az a gaja-gaja-gaja, ööööö stílusú és szépen aludt is tovább, még most is húzza...na most hallom ébredni..De hogy az ég világon semmi konkrét baja nem volt, az is biztos, ez egyszerű, de nagyon hatásos hiszti, mert hogy az én egy évesem már keményen elsajátította ezt a műfajt a nagytesótól.. na megyek állatkertet építeni meg reggeliztetni, szép napot!

Kép

Kép
megymag
 
 


Borgmama, Te szegény, ez már tényleg nem hiányzik Neked... biztos a lánykádat is megterheli picit ez a finis, pláne az otthona meghittsége nélkül... de hát legalább jól eshet neki az ápolgatás! Én azt gyerekként mindig imádtam. Akkor mindent lehetett, amit máskor nem, olyankor volt keksz meg ropi reggelire, traubiszóda rogyásig! :D És folyton bejöttek megkérdezni, hogy melyikből óhajtok még. Álom! (Na persze az eleje, mikor vacakul van az ember, az pocsék, nincs mit tenni.)

Borakata, hát az az eget rengető dilemma, hogy a régi vagy az új orvoshoz menjen az ember lánya előbb. A Te megoldásod volt erre: legelőször kozmetikushoz!! Zseniális... :lol:
Levágattad és befestetted??? Hűűűű de izgi! És nagy a változás? Tehát hosszúról sünire, barnáról lángvörösre? Mondj még valamit, hadd lelkendezzünk. Én még sosem festettem be a hajamat... na jó, színezve volt már egy kicsit sötétebbre, mint amilyen most. Majd ha őszülök, de remélem, hogy az sokára lesz. Bár a fene tudja, mostanában találkoztam magam korabeliekkel, akik már bőszen festegettek ezért. Reménykedem a génekben!
És ne tréfálj: én is mit rinyálok itt folyton, és olyan jól esik! Kevés hely van, ahol így és ennyien megértenek egyszerre :wink: Szóval gyere és parázz csak bátran. :D
Az elindulást két lábon képzeljem Hunortól: Az azért nem semmi így 10 hósan. Persze négykézláb is komoly veszélyt jelentenek, nem vitás. Így vagy úgy, akkor nem csodálom, hogy nincs sok időd írni, csak azt a két beficcenő dolgozatot nem értem. Az hogy eshetett? Nem vagy semmi!

Éééés vége a mesének. Mennem kell nekem is.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Zsolka! Szia Itt vagyok, nem vesztem el :) Csak hihetetlen mód felgyorsultak és összesűrűsödtek az események.
Gyerekszoba tapétázás-festés, már harmadjára rendezem át, tologatok össze-vissza. Azt hallani kellett volna, hogy sipítoztak a rokonok, mikor meghallották, hogy egyedül tologatom a bútorokat! Pedig nem kell aggódni. Akkora vagyok, hogy rádőlök a komódra és lazán arrébbcsúszik a szoba másik végéig :D

Aztán-Tündi, figyu!- megkérték a kacsómat! Két hét alatt kétszer is de ezt inkább nem részletezem miért...Barátaink szerint jobbak vagyunk mint egy brazil szappanopera 8)

Aztán végleg feladta a küzdelmet a mini mosógépünk, úgyhogy muszáj volt venni egy újat. Míg nem találtunk, a lakást elöntötte a szennyes ruha, úgyhogy az egész múlt hét azzal telt, hogy mosattam a gépet, teregettem és pakoltam, mint egy állat. De olyan jó hogy végre tiszták a ruháink! Amikor beraktuk az első mosást, Gergővel csak ültünk a vécé tetején és néztük jó 20 percig, hogy mos a gép és forog a dob. Az élet apró örömei...

Aztán sikerült lebetegednem és belázasodnom, szerencsére mára már csak a hangom és a nyakam merevsége árulja el, hogy valami nem stimmel. Fogadok, holnapra Darth Vaderes hanggal köszöntöm Mazsit: Gherghő, az akhnyád vatyhok! Csak kiheverem, mire eljön a mi időnk is. Még jó hogy nem 5-re vagunk kiírva már, hanem 12-e tájára, de pénteken majd lefixűájuk a dokibácsival.

De jó neked Lilla! Nekem a picuri még nem készülődik, fent van még és totál zárva minden. Mondjuk van két hete még nem aggódok. De voltunk uh-on és ott kiderült hogy nem egy óriásbébi (kb 2,5 kg-ra saccolta a gép, tiszta modellalkat lehet.) Ennek azt hiszem nem csak én fogok örülni, de a doki is, mondta hogy nagyon kíváncsi, mekkora lehet a kisasszony. Szerintem vékony, de hosszú lesz, lassan kiderül.

Ágya még nincs de a tesókocsit sikerült megrendelni. Ja azzal is szívtunk egy nagyot: amit először rendeltünk, már másnap küldtük is vissza, mert nem lehetett rárakni a kerekét+kijárt az első ülése :) Szép is lenne, út közben keresztülhajtanám az elsőszülöttemen a kocsit! Most egy olyat rendeltünk, amit te is ajánlottál, meggymag, Graco stadium duot, 56-ról le van értékelve 40-re az egyik online bababoltban. Nem akartam használttal szórakozni, azokkal eddig mindig megjártam.
A kocsi meg kell, nagyon úgy érzem. Gergő jó fiú és szót is fogad legtöbbször, de nekünk minden nap menés van, tavasztól minimum egy óra, Csitár kutya miatt, és az úgy sok: figyelni a kutyára mert nem vagyok hajlandó szegényt folyamatosan pórázon vinni, figyelni Gergőbergőre, hogy mikor lép bele kutyasz.rba, vagy vesz fel üveget, csikket, lófüttyöt, vagy csak megy épp a kettő kétfelé...No ez a paneldzsungel átka :) De az idén már csak költözünk!!!

Jelentem: látogatni még nem lehet, de apa bent lehet a zsülésnél a Margitban is, sőt én tegnap láttam egy friss apukát szaladgálni a csecsemőosztályon úgyhogy azért ott sem olyan nagyon szigorú a helyzet! Annak meg én mondjuk külön örülök, ha nem mászkálhat be a rokonság, látjuk majd őket pnt eleget ha hazamentünk.

Zsolka! ha nincs még falvédő, lehet, hogy össze kéne beszélned vikivel hátha gyárt nektek egy életnagyságú afrikai lánykát, Andrisnak szerintem tetszene. Nem lehet elég korán kezdeni!
És kérdezted, honnan lehet tudni, hogy mikor mi baja van a gyerkőcnek: mindig másképp nyekereg az a büdös kölök! Ezt mondjuk én is sokszor csak akkor vettem már észre amikor nem félholtan kóvályogtam oda hozzá, hanem annyira felébredtem hogy tiszta fejjel meg tudjam figyelni. Szerencsére nálunk sem voltak hosszú éjszakázások, úgy szoktattam a mazsolát, ahogy Viki is. úgy álltam hozzá a dologhoz, hogy tudtam mi az, amit hosszú távon egyszerűen nem akarok és nem is tudok bevállalni. Nem vagyok mártíralkat, na. Az éjjeli etetésekről is azt hittem hiányozni fognak, de nem. Szerintem mindennek megvan a maga ideje és ugyanígy megvan az az idő is, amikor el kell múljon és tovább kell lépni. Az éjszakázás nekem ilyen. Tényleg olyan idő, ami nem jön vissza, de helyette ott vannak az egyre hosszabb és tartalmasabb nappalok! Energia ott, pihi éjjel :)

Na, most olyan bölcs és olyan hosszú voltam, hogy be is fejezem.
Ja azt még nem is meséltem hogy tegnap belénkszaladt egy alvajáró egy böhöm bmw-vel, Gergő meg hátul :evil: az emberem szerint úgy pattantam ki a kocsiból hogy azt hitte mire odaér, már atomjaira szedem a nőt. Szerencsére senkinek semmi baja, de a kocsink hátulja ripity. Azért a szemtanúk nagyon aranyosak voltak. A legjobb véleményt megosztanám: ,,Cseréljetek kocsit!"

No, bocs,, ha sok voltam, két hét csak kimaradt.
Sziasztok!

Borgmama Lilla! Előre!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Látom, humorotoknál vagytok!

Boszi! örülök, h sikerült beszerezni a tesókocsit, annak viszont nem, h belétek durrantottak..Velem csak fordítottja esett meg....de ezt csak csendben jegyzem meg.. :oops: Meg az is jó, hogy már rendezgetsz, rokoni parákat elfelejteni, kell egy bútortologatás méhszájérlelőnek... :lol:

Én is várom már a tavaszt, bár mi egészségesek vagyunk, csak Kolos oltásától tartok kissé, már esedékes, eddig mind a kettő lepukkant a prevenar után. Bár igaz, Ábel azóta (azaz másfél éve!) nem volt beteg. Jó egyszer folyt az orra, oszt annyi. Én Kolosom csak tologatós bigyóval közlekedik még önállóan (hasonlít az öregek keretes izéjára, így férjem el is nevezte anno trabinak), szóval a trabi nagyon izgi és némileg felturbózottabb, vannak rajta csörgő-zörgő vackok. Érdekesen neki lehet vele durrantani az ajtóknak, bútoroknak, már mindenen ott a nyoma... :?

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Nahát, Lilla!
Ez tök jól hangzik! Nekem mindkétszer 1 ujjnyi volt az utolsó adat, mielőtt szülni mentem volna, úgyhogy Te előrébb jársz!!! Biztosan nincs már sok hátra!

Borg!
Sajnálom, h nem akar javulni a lányod. Más baja van, vagy csak lázas? Nem mintha az nem lenne pont elég, persze. :? Nem rossz, ha a nagyszülők tudnak gondoskodni róla, legalább Te is rá tudsz hangolódni a szülésre.

Boszi!
De jó, h jöttél! Már jár a gyerkőc? Nem semmi! Szerintem Mik ilyenkor kezdett el mászni. :D Most kezd majd el járni, már 2 lépést tud tenni, meg kapaszkodva halad.
Megymagéknak van szupi járókeretük, nekünk meg egy ötletes fiúnk, aki a székeket tologatja szerte a lakásban. :D Izgi, mondhatom, jó a hanghatás. :? :wink:
Remélem Zsolka nem veszi komolyan a javallatodat, h hímezzek gigászi afrikai nőt! Az a nagy igazság, h elszámoltam a fejét szegénynek, úgyhogy vagy kibontom, vagy megpróbálom áttervezni egy kicsit a mintát. Mivel egyikhez sem fűlik a fogam jelenleg, inkább otthagytam, és a ruháját hímzem most. Majd tényleg teszek fel képet, vmikor.... :oops:
Egy kicsit törött elejű bnv hozzánk is jöhet! :D

Na, megyek, lazítok, amíg lehet!
Üdv: Viki
Vendég
 


Jaj, Kata!
A gyerek elindulásáról Neked akartam írni! Bocsi! :oops: :oops: Úgy látszik szét vagyok egy kicsit csúszva... :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Lilla, Borgmama, háziboszi! Hajrá-hajrá! Már a finisben vagytok! Kívánom, hogy szép szülésetek legyen!

Lilla! 1,5 újjnyi nyitott méhszáj nagyon jól hangzik! Én mindkét szülésnél 1 újjnyira jutottam több óra alatt! Ja és itt meg is álltam! :D

Háziboszi! Sajnálom az autót! Tényleg jó ötlet ilyenkor a csere! :D persze csak ha jobb a másik autó!

Viki! Én a helyedben rávarrnám a másik színt! Ha nem túl vastag a fonal nem is fog látszani, én a gyöngygoblent így szoktam javítani, azt kibontani képtelenség lenne.

Addig is amig Viki felteszi a nőjét, én felteszem az általam varrt goblenképet! Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Annyira sok-sok mindenki és sok-sok mindenről írt, h kezd komolyan égni a pofámról a bőr, h sunyi módon csak olvasok, de nem szólok hozzá semmihez.
Viki!
Én aztán nem vetek Rád követ, abszoltú egyetértek Veled most is:) az alvással kapcsolatban. Ja, és nagyon szépek a hímzéseid!! Na de alvás: Villőn látom, hogy kezdi megviselni, ha éjszaka nem tud aludni, felébred, sokkal nyűgösebb nappal. Igenis hogy szüksége lenne - nem is beszélve rólam:) - arra, h átaludja az éjszakát, csak mostanában masszívan egyszer-kétszer felébred és megszoptatom. Jó lenne már nem szoptatni éjjel, arra gondoltam, hogy megpróbálok neki vizet adni vagy tápszert. Este már elkezdtem neki szopi után tápit is adni, így kilenc hónaposan talán nem olyan nagy szentségtörés:). Bálint sosem kelt fel éjszaka, de Ő kőkemény kiképzésen esett át pici babaként, amit itt nem is merek elmesélni:)
Nekem valahogy ellenérzéseim vannak a cumival kapcsolatban, mindig az jut eszembe, amikor nagyobb gyerekek szájából lóg ki...de persze ha beválik és leszoknak róla, nem lesznek függők, akkor szerintem is jó.

Lilla!
Nem semmi ez a másfél ujjnyi!! Bíztató:)

Kata!
Tök jó, h Hunor ilyen kis ügyes. Villő is elkezdett felkapaszkodni, de a járás még nagyon odébb van.

Megymag!
Hú, prevenar ügyben én is érintett vagyok, mert Bálint nemrég kapta meg, előtte sosem köhögött, utána kb. egy hónapig éjszaka. Viszont most hogy ír
tad, tényleg: mostanában nem beteg, vagy csak kicsit folyik az orra, pedig előtte hetekig volt náthás. Villő is megkapja hamarosan, félek is tőle, nála mi lesz utána.

Borgmama!
Hú, remélem nem komoly Lindánál ez a láz, most aztán csak ez hiányzik Nektek. Jobbulást!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Na, a nőm!
Kép ilyen lesz, ha kész lesz Kép így áll most
Vendég
 


Meg még kettő a fiúkról és rólam. Legalább látjátok is, h ki vagyok. :D Nem mintha túl jó kép lenne, vagy túl fontos lenne, h lássatok.... :D Kép Kép
Vendég
 


Meg még kettő a fiúkról és rólam. Legalább látjátok is, h ki vagyok. :D Nem mintha túl jó kép lenne, vagy túl fontos lenne, h lássatok.... :D Kép Kép
Vendég
 


Na, tessék! Itt bénázik percekig a bnet, aztán meg ez van! Legalább szaporodnak a teleírt oldalak, nem?

Enikő!
Nahát, akkor nem csak én munkálkodom!
Hopp, mennem kell, felkeltek!
Vendég
 


Viki! Nagyon szép lesz a nőd ha elkészül!
Gyerekeid gyönyörűek, te meg csinos és fiatal anyuka vagy! Irigy-irigy! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Viki! Mutattam az emberemnek a képeteket, meg hogy a te dokidnál is jártunk, és hogy mennyire hasonló a felfogásunk gyereknevelés terén. Idézném az emberemet: ,,Ez a csaj úgy néz ki, mint te...jesszus azt a szent sz.r, van belőled még egy ?!?"
Az afrikai nővel kapcsolatban még mindig tartom a véleményem, sőt egyre jobban. Nem lehet elég korán alakítani az ifjú férfiemberek ízlését, úgyhogy mindent bele, Andris 12. szülinapjára bizti kész lenne.
Ja, és kapaszkodj meg: a BMW-nek semmi baja. Az az idióta nő meg is kérdezte, hogy ,,Ilyen törékeny a kocsink???" Mondom nem az, és ez a szerencséje, mert lehet, hogyha egy Suzukiban ülünk, a hátsó lökhárító a fülünkön jön ki, és akkor ő már nem lenne egyben az biztos.

És hm: mi aza Prevenar? Kötelező vagy választható oltás?

Jó éjt mindenkinek!

Jók ezek a nyuggertaligák, nálunk azóta használja csak a fiú mióta megtanult járni, előtte véletlenül se vette a kezébe, nehogy már járássegítsen...

Jobbulást Lindának nehogy elkapd, Borgmama!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


:lol:

Néha olyan jól fel lehet veletek derülni!

csak ámulok és bámulok, Enikő és Viki, h miket tudtok...és mikre van időtök, én szabadidőmben csak jógázok, nekem az a pihi, abból építem fel magam. De jó lenne néh valami ilyesmit is csinálni...de még varrni se tudok. technikából viszont 5ös voltam, úgyhogy nőietlen technikákkal pl tudok magamnak angyalszárnyat, varázspálcát eszkábálni és gézből meg gipszből maszkot készíteni farsangra - na itt ki is fújtam...és még rajtam se volt. A legkreatívabb dolgom az a tavalyi karácsony amikor textilfestékkel meg csillogós textilfilccel Ábel kéz-és láblenyomatos és első kedvenc szavas csodákkal árasztottam el a családot. Terítő, kötény, miegymás. Na az volt az utolsó. A nőcis kreatívkodásotokra irigy kutya vagyok :-)
Viki! köszi a képet! Szépek vagytok, ja és látszik rajtad nagyon az a tőled jól megszokott optimizmus! Tök jó!

Ritmit: Hát igen, a cumi nálunk is bevált - de....azóta is ott lóg a 3 évesem szájban gyakran, bár csak itthon, meg az autóban meg éjszaka, ideiglenesen el lehet tőle kobozni, de végleg...már mindent bevetettünk, elviszi a bakurász, átdobjuk a szomszéd cicájának stb stb...

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

A pörgéssel itt én is beindulok…

Megymag!
Tökéletesen megértem azt, amiről írsz. Én is pont ebben a cipőben járok most. Jó lenne, ha bekeményítenék és nem engedném rögtön szopizni, de sajnos elgyengülök és nem bírom a sírását. Félek is, hogy ha így megy tovább, majd nagyon nyeregben érzi majd magát minden téren. Egyébként úgy látom, hogy minél nagyobb Huncut, annál inkább elhatalmasodik rajta a „cicimánia”. Most, hogy kinőtt a 3.foga, érzem is sajnos…Jó dolog a szoptatás, nagyon bensőséges az egész, de néha jó lenne, ha egy-egy oldalt-elalvásban nem feküdném el úgy a nyakam, hogy 2 napig ne tudjam mozgatni egyik irányba…Másrészt a szopi megszűnésével biztos nem ébredne fel annyiszor, mint most. A foga is biztos közrejátszik az ébredésekben.
Apropó! Ti mikor adtok fogzási nyűg enyhítésére kúpot vagy szirupot? Dentinoxot én nem tudom alkalmazni, mert nem engedi, hogy belenyúljak a szájába.
Kézügyeskedés: akkor Te is nagyon kreatív vagy! Hogy kell elképzelni a nyomatot ill. kedvenc szavas képet?

Zsolka!
Most már emlékszem! Azóta sem jutottam el sajnos „dzsungeltalanításra” a kozmetikushoz, sem a dokimhoz szűrésre….pedig nagyon készülök!
Köszi a megnyugtatást, nagyon jól esik!
Dolgozatok: 2 héten keresztül minden este programot jelentettek, de egy kedves barátnőmnek készültek, így szívesen csináltam, persze nem esett jól, hogy néha 2-ig írtam…
A hajam sötét barna lett szőke melírosból, fülig érősből. Volt már korábban is rövid hajam, de nem az új lakóhelyemen.
Hunor mindenfelé járkál a házban, főleg ott időzik, ahol veszélyes, és mindig valamit szorongat a kis kezeiben. Élénk érdeklődést mutat a labdák iránt, a kis gézengúz szinte már rúgja a bőrt, meg olyan cselezés-féleségeket produkál. Meg anyás is lett nagyon, van úgy, hogy a mosdóba vagy konyhába alig jutok el nélküle, ill, ott is csak akaszkodik rám. A nap végére meg lefáradok…na jó, akkor mit mondjanak a többgyerekesek????
Tesóproject: jelenleg várakozó állásponton vagyok, persze férjuram már nagyon szeretné, de ahogyan ismerem magam, szerintem kipurcannék, szóval jobb várni. Jövőre azért már szeretnék pocakos lenni, és az is szupi lenne, ha a szülinapom korül születne a babó. Persze ember tervez, Isten végez.

Enikő!
Hogy állsz a szopival? Mi a helyzet? Moremilk bevált?
Szép lesz a gobelin! Gratu!

Rétes!
Semmi baj, hogy nem nekem címezted először az írást, megmondom őszintén sokszor bennem is keverednek a nevek és dolgok.
Jók a képek! Tündéri arik a gyerkőcök! Te is nagyon csinos vagy! Mi akár össze is futhatnánk, pl. most kedden voltunk otthon, és készülünk 1 hétre haza.
Szép a nőd! Neked is gratu! Én foltvarrást szeretnék elsajátítani, de

Boszi!
A prevenar választható oltás, a pneumococcus baktérium ellen van, tüdőgyulladás, középfülgyulladás megelőzésére való…remélem nem írtam hülyeséget. Három oltásból áll, nekünk hál Istennek nem okozott semmi bajt, de sokaknak fülgyulladást okozott, meg amit a többiek írtak.

Mi nagyon örültünk a hónak – kár, hogy nem decemberben vagy előbb jött – mert ki tudtuk próbálni a régi-új szánkónkat!!! Sajna nem sokáig élvezhettük (inkább én ) mert apa kiborította őt és azóta amint beletettem, elkezdett bőgni.
Egyik barátnőm megszült!!! A elsőszülött feb.4-én volt 1 éves, a másodszülött feb.21-én jött a világra. Az elsőszülött nem tud még járni…szóval nem lehet könnyű neki.
A másik barátnőm – akire ki voltam akadva, hogy milyen trehány dokihoz jár- nem váltott dokit és már a 21-22. hétben jár. Hol ez fáj neki, hol az. Még nem nagyon mondta, hogy okés, minden rendben, nem fáj semmije. Kivi leszek, mi lesz később, ha már tényleg nagy lesz a pocó stb…

Ami még elkeserít engem – nem tudom, ki hogy van vele-az a gazd.válság. Elkeserítő, már tényleg nem tudja az ember, hogy hol húzza be a féket…

Na, visszajöttem és nem tudom visszafogni a billentyűzetet…

Békés éjt!
borakata
Vendég
 


Na, ma én vagyok hulla, hétfő óta nagyon sz@r éjszakáink vannak, persze a kis büdös most alszik, bepótol- nem tudom mi a fene történt vele, ezek az éjszakai cirka-mirkák, vvvvvvvvááááááááááááááá, asszem most kezd a 7 fogas szopiból és az éjszakázásból is meg elegem lenni. Eddig szívsen szoptattam meg őt, akár éjjel is egyszer, de most besokalltam... És ma még a neheze hátravan, öltözés, kimenés, ebédeltetés, fektetés, brühüm, brühümmmm rinya-rinya stbstb úgyis értitek
és holnap bálba kéne mennünk, fúúúúú de nincs hozzá kedvem

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a kedves szavakat a képeimhez!
Boszi!
Akkor van egy alteregóm? Vagy én vagyok a tied? Én most voltam 29, pont aznap, amikor Zsolkának is szülinapja volt. :D
Jellemző, h drága, böhöm autóknak soha nem lesz semmi bajuk! Ezért is szeretnék én is egy drága, böhöm autót, de nem lesz.
Megymag!
A keresztszemezéshez nem kell semmi tehetség! Csak a leszámolható mintát kell követni és türelem kell hozzá.
A cumihoz: Á. is cumizik még, de kemény küzdelem árán már csak alváshoz használja. Nagyon tudott ám zsarolni, könnyekkel, 10 perces "kérem a cumimat!" mantrákkal, de tartottam magam! Mostmár ott tartunk, h kéri, de nem rendez nagy jelenetet, amikor mondom, h majd alváshoz. Volt kb. 6 cumija, de már csak 1 van, mert mind elszakadt a tövénél. Ezeket Á. saját kezével dobta a kukába. Mondogatom neki, h ha elszakad az utolsó is, akkor nem lesz több cumi. Remélem ez a tréning segít majd a végső leszokásban! Ja, meg nem hagyom hogy beszéljen cumival, mondván, h nem értem, amit mond. Van, h este amikor már megkapta, fürcsi után, maga teszi le, h tudjon beszélni!
Sajnálom, h kaka éjszakáitok vannak! Miki is elromlott mostanában, sokat kéri a cumit éjjel, meg napközben sincs a toppon. Nem tom' mi a kín tárgya, vagy vmi fog (bár egyelőre csak pufi az ínye, mást nem látok), vagy esetleg hamarosan járni kezd, és erre edz az idegrendszere (egyúttal a mienk is). Rinyálj nyugodtan, itt tudod, h lehet!
Kata!
Hát, ez a válság nekem is okoz fejfájást! Idén tervben volt a konyhaszekrény cseréje (mosogatógép beszerzéssel!), a füdrőszoba felújítása és egy autó vásárlása. Nahát, ebből maradt az autó, mert az kell a legjobban (a másik településen van a gyerekorvos pl), és ebben a helyzetben nem akarjuk hitelre venni, úgyhogy elköltjük rá minden pénzünket. :? Viszonylag könnyen elfogadtam a helyzetet, bár a mosogatógép után már nagyon sóvárgok. Hát, majd sóvárgok még egy darabig... :?

A prevenar az, amit most tettek ingyenessé? Még alá kell írnom a papírt a dokinéninél, h megrendelje. Van mellékhatása? Mindenkinél (írtátok, h betegesek lettek a gyerekek utána), vagy csak úgy, mint a többi védőoltásnál? Nálunk eddig semelyik oltás után nem volt gond. Én majd még a kullancs-oltást akarom nekik adatni, itt a kertben jól jön majd, meg mi sokat kirándulunk is.

Na, megyek! Jó, h beindultatok, én is ontom magamból a betűket!
Üdv: Viki
Vendég
 


Na akkor ontok én is még egy keveset, aztán megyek ooooolvasni, juhhhé!
Naszóval Rétes, prevenar az igen, ami ingyenes lett. A legtöbb gyerek annyit se beteg, nyavalyás utána, mint a többi oltás után. Aki viszont igen, az nagyon jóóóóó, hogy megkapta! Mert valszeg pont a pneumo okozta nyavalyák lennének náluk esélyesek. Az oltásban ugye a gyengített cucc van. Bármennyire is nincs hivatalos infó arról, hogy általánosságban mennyivel kevesebb betegek a pneumoval oltott gyerekek, az az orvos, aki sok ilyet ad be, annak van öszehasonlítási alapja és az általános tapasztalat az hogy általában ellenállóbbá teszi a gyerekeke szervezetét nem csak a pneumo (hivatalos tájékoztatás csak erre terjed ki) okozta nyavalyák, hanem más felsőlégúti megbetegedésekkel szemben. Persze mint minden oltásnak, orvosi beavatkozásnak ennek is vannak/ lehetnek mellékhatásai vagy ilyesmi, de én ilyenről még ezzel az oltással kapcsolatban sosem hallottam, meg hát mérlegelni kell mindenkinek magának, és az előnyüket/hátrányokat egymás mellé tenni. Én csak azt mondhatom, ami életünk sokkal könnyebb azóta, mert Ábel i.rendszere azóta nagyonmegerősödött és minden más barátnőm is ezt mondja. úgyhogy, ha Kolos ki is dől tőle pár napra én akkor beadatom neki, főleg hogy sansza van a bölcsire másfél év múlva.

Képzeljétek már ügyesen meg tud állni egyedül pár pillanatig, annyira tetszik neki, röhög hozzá, irtó édes. Ábel mindenkit kioktat, aki érkezik hozzánk, hogy Kolost hagyja egyedül állni. :)

Rétes! Igazad van, mi sem veszünk már több cumit neki, eddig is volt róla szó, de annyira büdösek lettek, hogy fújjjjj, de talán tényleg hagyni kéne, h ő undorodjon meg tőle. Kíváncsian várom, milyen "eredményeket" értek el...Jó lenne már megszabadulni tőle.

Kata! A lenyomatos ajikról majd keresek képet.
szép napot mindenkinek. Most jön a pihiiiiiiiii!

Kép

Kép
megymag
 
 


most nem tudom feltölteni, azt írja h a kép mérete túl nagy, majd megpróbálok tenni valamit, de hogy mit... majd párom kitalálja hogyan lehet lekicsinyíteni
megymag
 
 


Borakata! A more milk sajnos nem sokat használt, szerintem nem lett tőle több tejem. A szopizással egyre rosszabbúl állunk. Kicsi fiam 4 napig egyáltalán nem szopizott, annyi anyatejet evett, amennyit én fejtem. Ma délelőtt rácuppant pár percre, de már rettegek ezektől a próbáktól, mert nagyon megvisel és rosszul esik, hogy üvölt mellettem és nem kell neki a cici. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb alvásidejében azzal is számolnom kell, hogy az üvöltésre felébred. Még egy próbát szeretnék tenni a fecskendővel, csak valami puha gumit kellene a végére szereznem, hogy ne sértse fel a száját. Persze a patikában, gyógyászati segédeszközben semmi hasonlót nem árulnak. Ti nem tudtok valami hasonlót, hogy hol lehet beszerezni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Halihó!

Olyan jó, hogy írtok! Én is fellelkesültem!

Enikő!
Mi lenne, ha a nurofenhez vagy panadolhoz adott adagoló fecskendővel adnád neki a tejet???? Lehet, hogy hülyeség, akkor bocsi, de az egyik barátnőm pl. sokáig ilyenből adta a kisfiának a gyümölcslét.
Másrészt: hallottam olyanról is, hogy az anyuka végig fejte a tejet és cumisüvegből adta a gyereknek, mert nem ment máshogyan. Tudom, ez őröletes meló.
Cumisüvegből próbáltad? Tudom, lehet, hogy a maradék szopit is tönkretenné, de legalább anyatejet kapna. A pohárból itatással is próbáltad? Bár ahogy visszaemlékszem, Te mindent megpróbáltál már. A moremilk-et sajnálom, hogy nem vált be.
A tej mennyiségével hogy állsz?
Figyu: szerintem mindent bevetettél! Ne legyen lelkifurid, bár nem könnyű és megértem, hogy nehéz!

Cumi-ügy: hál Istennek Hunor 3 hós korától nem kéri a cumit. A család szerint azért, mert lecseréltem az aventeset az újabb garnitúrára. Anyum sokszor mondja, hogy milyen jó lenne...néha én is sajnálom, hogy nem cumis, mert akkor nem rágná szét a cicim. Most már tényleg kezd fájni.

És Meggymaghoz hasonlóan már nekem is nagyon fárasztó az éjszakai kelés a cicizés miatt. Mert akkor nem eszik, hanem komfortcicizik. Mikor fog leszokni és hogyan? Fogggalmam sincs...

Prevenar: most hogy írtátok, tényleg, mintha Huncut is ellenállóbb lenne a betegségekkel szemben! Egyik barátnőm meg elhatározta, hogy nem fog ilyen választható oltásokat beadatni, mert nekik 1,5 hónapig tartó fülgyulladást okozott.

Na megyek, mert itt vannak anyósék és lassan visszajönnek a sétából! Én addig persze felmostam, takarítottam....de örülök, hogy végre megvan.

NA pusz és szép, tavaszias napokat Nektek! Gyönyörűen süt a nap! ÉLjen!
borakata
Vendég
 


Borakata! Ha jól tudom a panadolhoz adott fecskendő is kemény. Különben a másik fecskendő is jó lenne, sőt abba egyszerre több tejet lehet felszívni, csak valami puha gumi kellene a végére.
Fejni fejek, amennyit lehet, de ez két pici gyerek mellett nem oldható meg rendszeresen. Nagyon sokat vagyok egyedül, a pici hasfájós, a nagyobb folyamatosan nyaggat, hogy játszak vele, olvassak mesét, stb. Szóval a 3 lenne belőlem sem lenne néha elég! :D
A tej mennyisége 500-600 körül van, de pincurom egy-egy evésnél 180-200-at vág be.
62-68-as rugikat hordunk és 6 kg.
Mutatok egy képet róla:

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Ja és még mutatok goblenképeket, amik arra várnak, hogy kivarrjam:

Kép ezt most varrom gyerekszobába

Kép Kép Kép

És amit még most varrok: Hollosi Simon: Beszélő fák című képe. Az 50x80 cm

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


sziasztok!
Háziboszi, jobbulást!!

prevenár választható igen. Lindának semmi baja nem lett tőle.
lázasság elmúlt, tegnap estére már csak hőemelkedése volt, de mire vittem volna a kúpot, lejjebb ment neki :)

Enikő, hogy ti miket tudtok hímezni, goblinozni! le a kalappal! nagyon ügyesek vagytok!

gratula Kolosnak az álldogáláshoz! Hunornak pedig az elinduláshoz! :)

Meggymag neked pedig kitartás!!! remélem azóta tudtál pihizni-jobb a hangulat!
Zsolka, neked is!

no és akkor rólunk:
mai ctg-n is minden ok volt, szépen mocorog Léna baba. jól érzi magát bent. én már nem annyira itt kint :lol:
vizesedem, igaz vérnyomás ok, fehérjém nincs (a szülésznőm ellenőrzi mindig ctg-kor mindkettőt).
jóslóim vannak néha, tegnap azt hittem megyünk is szülni, de a kádban elmúltak. a vasárnap olyan jó lenne, elseje, könnyen megjegyezhető, nagyon kinéztem magunknak ;)
hétfőn beszélek a dokimmal, szerdán ha addig semmi a kórházba megyek ctg-re, elvileg aznap a doki is benn lesz, megvizsgál. akkor reggel indulás előtt bábakoktél, de nagyon remélem nem jutunk el odáig.
befeküdni nem akarok semmiképpen, amúgy sincs nagyon hely az osztályon a szülésznőm szerint.
no hát kb ennyi.
Kislilla, veletek mizujs???

Kép
borgmama
 
 


Viki, nagyon helyes vagy a gyerkőcökkel!
Enikő, Milán helyes baba :) és mekkorát nőtt!!
nekem tuti nem lenne energiám ennyit fejni. a fecskendő preparálásához nincs ötletem. gyerekdokit kérdezted esetleg?

Kép
borgmama
 
 


hali, elmaradt a jóga, amire egész héten vártam... :cry:

Nem a prevenartól lesz beteg, hanem attól, hogy véletlenül benne van oltáskor valami baci és a legyengített immunrendszer nem tud vele is megküzdeni. De ez minden oltásnál benne van a pakliban.

Borgmama! Hajráááá! De miért kéne befeküdni szerdán? Hiszen ha jól nézem, még csak az a terminus napja.. ugyan már.. akkor inkább megszökni.. :D De addig úgyse jutsz el, ismerlek :D

......már ágyban voltak, erre Ábel bejelentette, h éhes... grrrrrrrrrrr, most itt pótvacsizik, a franc ez a nap egy naaaagy kaki........ semmi nem jött össze.

na szóval, Borgmama, menj, évezd azt a hátralevő pár napot, kirándulj, lazíts, bálnawellness stbstb

Enikő! Sajnálom, hogy nem boldogulsz a szopival.

Kép

Kép
megymag
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: