Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok az ügyes Tündéhez! :wink:
Vendég
 


Panndi,
drukkolok, hogy minden rendben legyen. Vigyázz magadra nagyon!!

Dóri,
azért óvatosan azzal a hólapátolással!

Itt is szakad a hó, ennek egyedül a kutty örül, reggel már felszántotta a pofájával a fél kertet :)

emese1979
 
 


Panndi, ez nem jó, hogy még most is görcsölsz!! Tudsz rendesen pihenni? Zsófi melett nem lehet könnyű!

Biztos front van, mert én is görcsöltem éjszaka, most sem sokkal jobb, de ha ülök, akkor elmúlik.

Tinu, nekem is boltba meg postára kellene menni, de nincs itthon a babakocsi, gyalog meg nem merem bevállalni, így valószínűleg holnapra marad. Szánkónk meg még nincs, gondoltam már minek venni, erre tessék, megállás nélkül esik. Most nézegetek valami háttámlás szánkót vagy dupla bobot.

Petra, értem és megértem, én sem tudnám magamat szúrni. Az egyik barátnőm lombikra ment, a férje szúrta minden reggel, az enyém se lenne rá képes, de ezért hibáztatni sem tudom.
Vendég
 

 
 

Sziasztok,

Panndi,
vigyázz magadra.Dokihoz mész?
Én is görcsölök még mindíg, és ha felállok még rosszabb. Én szerdán megyek vissza a dokihoz, ha addig nem lesz rosszabb.
Ráadásul pénteken, szombaton suliba kéne mennem, nem tudom hogy fogom kivitelezni, ha ez így marad...

Itt is szakad a hó...úúúúúúgy utálom.

Böbi,
Te már jobban vagy? tudsz már menni rendesen?

Annus,
jó nagy már a pocid :) nem is vagy bálna!!!

szép napot mindenkinek.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó! Azért drukkolok, hogy sikerüljön a suli hétvégén. De ha így marad minden??? Akkor azért ne kockáztass, ha lehet!
Vendég
 


Köszi a számokat!

pumukli, Böbi, Ti ugye táppénzen vagytok? Ti hogy tudjátok, mennyi TGYÁS-t fogtok kapni, miből számolják?

KÖszi
Andi
Vendég
 


Hát igen, Tinu én is mindent elkövetek azért, hogy a gyerekem abban a tudatban legyen, hogy cigarettázni nem jó dolog. Az apjának is mindig mondja, hogy fúj cigi, büdös. Nem tiltani akarom, hanem ahogy te is írtad, megértetni vele, hogy ez nem jó. Remélem hatásos lesz, majd meglátjuk 15 év múlva. :)
Anyósom is az Újhegyin lakik, a Gőzmozdonyban. :D

Kép
Kép
g_reny
 
 


Dóri,
ha így marad, akkor persze nem megyek. :) csak húzós óráim lesznek és azért kéne bemennem.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Panndi, igen, én táppénzen, de még mindig nem kaptam semmit.... Úgy tudom, hogy a TGYÁS az a cégemnél akkor bejelentett béremből adódik, vagyis kb ugyanannyi lesz, mint Gyöngynél volt. Így van? (ezt másoktól kérdem). A GYED már más tészta, fogalmam sincs, hogy azzal mi lesz.

Esztó, inkább ne kockáztasd a sulit, majd elkéred valakitől az anyagot. Köszi kérdésed, kb 3 naponta féj a fenekem, ma tuti fog, mert egész éjjel rosszul aludtam, nem tudtak pihenni az izmaim rendesen.

Én fohányoztam kb 4 évig, napi egy dobozzal, fokozatosan sikerült letennem, mr több, mint 10 éve és nagyon örülök neki. Tudom, hogy nehéz, főleg minél hosszabb ideig szívta az illető. Nálunk már senki nem dohányzik, anyóst és sógornőmet is leszoktatta a család, de ez még nem jelenti azt, hogy nem fogják a lányok kipróbálni. Én a drogtól jobban tartok, bízom benne, hogy a nevelés sokat számít és nem keveredik bele, de sajnos van az ismerettségi körünkben olyan, akinek a gyermeke él vele, pedig példamutató, rendes család.
Vendég
 


Lányok,
kaptam nagyon jó kis sütisrecepteket pdf formátumban, feltöltöm a blogba!

emese1979
 
 


Sziasztok lányok!

Mi 7végén egy Szeged melletti kis faluban voltunk rokonoknál. Alig laknak ott néhányan, sok szép régi ház van és nagyon nagy csönd. Szépen hullott a hó is, jó volt ott sétálni. Teljesen feltöltődtem a mai munkakezdésre...

Nagyon aranyosak a pocakok!
Incike, a tied jó nagy már! Biztos nem egyszerű így a mozgás, meg sokminden.

Nekem pl. ha megyünk tesómékhoz, mindig lehúzza a cipőmet, hogy ne nekem kelljen hajolgatnom. Meg a párom is. Hát nem aranyosak?
:lol:

Dohányzásról: én sose csináltam, utálom, elviselni sem bírom a szagát! De egy konkrét példa: apukám vagy 30 évnyi dohányzás után mindenféle tapasz és egyéb marhaság nélkül -leginkább az akaraterejének köszönhetően- teljesen abbahagyta. Szóval mindent lehet, csak akarni kell!

Sajnálom a görcsölősöket, keményedősöket, remélem hamar elmúlik ez nektek!

Tegnap este Marci nekem is akkorákat rúgott, hogy majdnem fájt és pisilnem is kellett vagy 5 percenként. :P Szivatta egy kicsit anyát! :lol:

Szép napot!
:arrow: , mindjárt ebéd! :P

Kép

Kép
adraci
 
 


Esztó, mikor mész dokihoz? Te is ÁEK-es dokihoz jársz, ugye?

Böbi, nem tudom a TGYÁÉS hogy van :(
Vendég
 


Hehh, vagy nem :(
Annus, segítenél hogyan tudok pdf-et feltölteni? :oops: köszi!!

emese1979
 
 


Panndi,
én szerdán, ha nem rosszabbodik. Addig az antibiotikum is elfogy.
Nem, én uzsokis dokihoz járok :) ÁEK-be a 18-dik heti uh-ra mentem.

Adraci,
nekem a tapasz nem volt marhaság amikor leszoktam :) nekem nem volt elég akaraterőm ahhoz hogy csak úgy lerakjam, és a tapasszal egyáltalán nem kívántam a cigit. Embere válogatja.

Böbi,
akkor pihizz te is amennyit tudsz. Én már tegnap alig bírtam felállni, annyira fájt a sérvem, meg kihatott a bal lábamba.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Emese! Köszi az aggódást, most korábban etettem Samut, hátha hajlandó elaludni is, és akkor én is ledőlök, mert azért érzem a reggelt... :) De semmi vész.
És kiváncsivá tettél, hogy milyen sütiről van szó. :) Szeretem nézegetni a recepteket, ha már nem csinálok ilyesmiket... :( Ha csinálnék, tuti befalnám... :oops:

Adraci! Szép lehetett! :)

Erről jut eszembe, remélem, Szofiék jól érzik magukat!!! :) Várunk vissza! :) Meg a mesét is várjuk!
Vendég
 


Emese!
Passz,még nem raktam fel soha pdfet...de mindjárt megnézem!Esetleg át lehetne konvertálni ha úgy nem megy...

Én meg dobok táblit!

annus11
 
 


Eszter és mennyi idő után szoktál le?, mert a tesóm is most akar, de neki sincs elég akaratereje... :?

Kép

Kép
adraci
 
 


Ja a blogban mindig módosítom a táblit az épp aktuálisra,csak bal oldalt nyomjatok a táblázatra és már látjátok is!


Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Azon gondolkoztam, hogy vajon nálunk ki lesz először kiváncsi a világra. :) A februáriaknál olvastam, hogy azok a babák, akiknek a mamája sokat keményedett, görcsölt, és benttartották a manót vhogyan (magnézium, egyebek), ott terminus után bújtak elő. Vajon ez tendencia, vagy véletlenül jött így ki náluk? Szóval kiváncsi vagyok, hogy pl. Vanni babóját nem kell-e majd vhogyan kicsalogatni a végén. :lol: Na nem kívánom senkinek, hogy így legyen, csak mostmár roppant kíváncsi vagyok, hogy fog történni... :)
Vendég
 


Meg Petrustól szerettem volna még kérdezni: az, hogy most az ÁEK-ben fekszel, azt is jelenti, hogy nem a Jahn-ban fogsz szülni? Vagy ez attól függ, hogy közben kiengednek-e, meg, hogy korábban akarnak-e érkezni a kölkök? És az ÁEK-ben van "alternatív választott orvosod"? Vagy ahogy kijön? Vagy odamehet orvosod? Tudom, kicsit naív... De nem tudom, hogy működik ez a dolog... Remélem, jól vagy(tok)! A lehetőségekhez képest...
Vendég
 


Adraci,
8 évig dohányoztam (hu leírva jó durva...)
mielött megtudtam hogy babát várok elötte 2 héttel raktam le. Az állandó veszekedések miatt meg persze tudtam hogy ha összejön a baba úgyis le kell tennem, a férjem nem cigizik és utálta nagyon.
De abban a pillanatban, hogy pozitív lett a teszt már tapaszt se tettem fel. Akkor már elég volt nekem az a két hét ahhoz hogy ne kivánjam. De tapasz nélkül nem bírtam volna a reggeli kávét cigi nélkül :? hát ez a függőség gáz...
Szóval nekem a tapasz bejött. Remélem így is marad :D

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Dóri!
Pont én is ezt akartam kérdezni Petrától hogy akkor lehet h az AEKben szül? :lol: Ahogy néztem a táblit láttam ugye h a dél pesti van beírva,aztán eszembe jutott h most nem is ott fekszik :lol:

annus11
 
 


Annus! :lol:
Vendég
 


Emese!
Úgy látom h csak jpg, gif, bmp és png formátumot enged feltölteni....Mi miatt van pdf ben?Vhogy át kéne tenni másik formátumba,egyenlőre nem tok jobbat :oops:

annus11
 
 


Nekem meg arról jutott amúgy az eszembe, hogy eredetileg közös a kórházunk Petrával. :)
Vendég
 


Annus, szerintem is nagyon csini a pocakod, a bálnától nagyon messze van. :D Bezzeg az én hasam. Már nem tudom fékezni a kilókat, ahogyan az orvos kérte. Most ott tartok (+14 kg), hogy annyira tapadnaka kilók, hogy ha nem ennék is híznék szerintem... Megyek csinálok egy fotót végre, már ezerszer igértem, aztán sosem sikerült feltennem magamról egy képet sem...bár nincsenek is normális képek rólam...

Amúgy nekem is görcsölt a hasam sokat a hétvégén...elég ilyesztő volt. De próbáltam lenyugtatni magam, hogy ez a húzódó görcsölő érzés normális. Gondolom nő a baba meg a méhem. Illetve benyomta a kisasszony a fejét ott lent egészen alulra, na az nagyon kellemtelne feszítő érzés volt.

Azon gondolkodtam, (egyúttal kérdezem is a már tapasztaltakat), hogy a szülés vajon tompa vagy éles fájdalom? Mert én a tompa fájdalmat egészen jól birom, de az éles, szúrás szerű fájdalmakat nehezebben... :?:

Közlekedjetek nagyon óvatosan a hóban, mert nagyon csúszik. :!: Egy csomó helyen a hó alatt jég van... :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Elaludt Samu, megyek én is lefekszem mindjárt! :)
Vendég
 


Pingi! A szülésben ilyen is olyan is van (mármint tompa és éles fájdalom is)... És mindenkinél más... :)
Vendég
 


Dóri, jó pihit :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Köszi, Esztó! De most tényleg befogom... :)
Vendég
 


Annus,
köszi!
Nem fogom tudni áttenni jpg-be, 35 oldal, elég hosszú lenne, meg a felbontása sem lenne jó sztm :( Ha érdekel vkit, dobjon nekem priviben egy mélcímet, és elküldöm. Azt hiszem, a technika nem az erősségem :(

Dóri,
olvasgatom én is a februári topicot, tök jó, hogy sorra jönnek a babák!! Lassan a márciusiban is megindul a gyermekáldás :))

emese1979
 
 


Sziasztok!

Én nagyon tudok örülni a hónak, mert ilyenkor nem látszik a sok szemét amit eldobálnak. Marci meg kifejezetten örül neki.

Nálunk sincs dohányzás, aki cigizni akar az kimegy, ha tetszik, ha nem vagy kibírja amíg itt van.
Én egy sokk hatására kezdtem el annó, de nekem nem kellet hozzá tapasz meg semmi, hogy letegyem. Engem mondjuk a liftben nem csak a dohányfüst zavar, hanem a külömböző dezodor és parfüm szagok is.

Lassan megyek a védőnőhöz. Elkorcsolyázom odáig séta gyanánt, bár már reggel elvittem Marcit az oviba és piacon is voltam.

Mindenki legyen jó és pihenjetek sokat (aki megteheti).

Kép
Kép
incike
 
 


Eszter!

Ügyes vagy!
Reméljük a baba megszületése után is így marad! -persze csak ha akarod!

Kép

Kép
adraci
 
 


Böbi: hiába vittem a szánkót a bölcsibe, mert az utakat feltakarították, úgyhogy csak cipelni kellett. Még szerencse, hogy az uram elkísért, és ő hozta TÜncit, mert ő meg szegény annyira álmos volt, hogy gyalog már nem bírta volna végig az utat.
Amúgy érdekes, én a drogoktól tartok kevésbé, mert egyrészt sokkal kevésbé elterjedt, mint a cigi, és a társadalmi elfogadottsága is alacsonyabb. Elméleti tudásom meg van róluk, így tudom, hogy drog és drog között is vanank és milyen különbségek. Szerintem egy átlagos serdülő max. a könnyű drogokkal kerül kapcsolatba...

Adraci: teljesen igazad van, hogy a motiváció a legfontosabb, és ha van (szakszerű) segítség, kellő és kitartó motiváció (nem egyenlő szerintem az akaraterővel), akkor bármiről le lehet állni.

Esztó: lehet, hogy a tapasz nálad placebó volt, de a lényeg, hogy használt. :P

Pingi: én olyan béna vagyok, hogy meg se tudom állapítani a különbséget az éles és tompa fájdalom között. :oops:

Reny: mi az Agyagfejtőben lakunk. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Esztó, sokan visszaszoknak a szülés után, de szerintem az már tényleg csak akarat kérdése. ha 10 hónapig bírtad nélküle, akkor is menni fog!

Tinu, persze a könnyű drogok nem annyira gáz, csak látom az ismerős család helyztét, hogy a 16 éves fiúk hova jutott a könnyű drogoktól... :cry:

Dóri, jó pihit, nekem a net a pihi! :-)

Voltunk a postán, nincsenek letakarítva az utak, Gyöngy kb 10X esett el, a lépcsőn alig tudtam felhozni, katasztrófa. Most kimentem lesepregetni, remélem másnak is eszébe jut.

Pingi, háááát szerintem inkább tompa. nekem a hátam fájt kegyetlenül vajúdás közben, az meg inkább éles. Másnak is fájt nagyon a háta?
Vendég
 


Tinu,
lehet, hogy az volt :) a lényeg, hogy nem kívántam a cigit, és hogy le tudtam szokni. Úgy is próbáltam már hogy csak lerakom, de az a kisérletem nem járt sikerrel :)

Böbi,
nem szeretnék nyilván én se visszaszokni ha már ennyi ideig kibírtam :) ugyhogy remélem én azok táborát erősítem, aki nem szokik vissza.

most hogy ez a téma itt a fórumon, azt álmodtam éjjel, hogy cigizek, így terhesen. Nagyon durva volt az álmom. És ahogy felkeltem nagyon nem volt jó érzés.

Kimentem én is lesöpörni a havat a bejárat elött. Gondoltam kiengedem a macskát is, de neki annyira nem tetszett hogy inkább az ablakból nézte ahogy csinálom. kb 5 percig voltam kint, most fexek vissza, mert fáj a hasam.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó,
nekem ne mászkálj havat söpörni!
A cigi kapcsán, egyik bnőm is ahogy megtudta, hogy babát vár letette, és nem is szokott vissza, úgyhogy menni fog simán!

Hát könnyű drog ide-vagy oda, a fű miatt is kerülhet az ember nagy bajba... sajnos van ismerősöm, aki rendszeresen fogyasztaja, látszik is rajta rendesen...

Épp légzésfigyelőket nézegetek, nem is tudtam, hogy az érzékelő ott a matrac alá kerül. Azt hittel, a kiságy oldalára kell vhogy felerősíteni :oops:

emese1979
 
 


Emese! Én kérném szépen a sütipecepteket! :)
Írtam privit...abban az e-mailemet...

Köszi! :)

Kép
szkitty
 
 


Emese,
Csak a bejárat elött söpörtem, hogy ki tudjak lépni levegőzni picit na :) olyan jól esett a friss levegő.
bejelöltelek ám iwiwen :)

Megjött a pelenkázó feltétem, olyan cukii :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Emese, ez nagyon aranyos volt! :-) (a légzésfigyelő)
Vendég
 


Emese! Egyszerűen nem tudom elküldeni Neked a privit! :oops:
Sehogyan. Pedig vagy 5féle képpen próbáltam...

Kép
szkitty
 
 


Esztó,
jó hogy mondod, mert az iwiw nme küldött üzit arról, h bejelöltél :? De most pótoltam a lemaradásomat!

Böbi,
minden héten ér vmi meglepetés :oops: De majd belejövök!

Kitty,
még nem jött meg a privi, ahogy megkapom küldöm :)

ezt nézztek meg, ha van időtök, ari :)
akinek nincs túl jó kedve, hátha jobb kedvre derül :)

http://www.indavideo.hu/video/Macska_vs ... 12ec60a6f0

emese1979
 
 


Emese, Böbi: tudom, hogy a fűnek, meg a diszkódrogoknak is lehet nagyon is káros hatása az életre nézve (függőség stb.), de nem akartam most ebbe belemenni. Mindenesetre azt gondolom, hogy ha van, akkor annak egyéb oka is van, nemcsak a drog maga. Mindegy, majd egyszer beszélgetünk erről egy talin. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Kitty,
a blogra felírtam a mailcímemet, ha dobsz nekem oda egy üzit, átküldöm. :)

emese1979
 
 


Panndi
én se tudom, hogy lesz a tgyás. De én gyed körüli összegre számítok, és én még adózok is belőle majd csomót, mivel a táppénzem miatt már nem a 18%-ot vonják majd, és adójóváírásom se lesz.
Több munkatársam is volt, aki gyed után táppénzre ment, majd megint tgyás, és úgy mondták, hogy az nem ugyanannyi, mint az első gyerekes tgyás volt. Lusta vagyok utánanézni. Pár hónap és kiderül. Legfeljebb kellemesen csalódok.

Én csak kocadohányos voltam, valahogy napközben meg józanul undorodtam tőle. De bulikban azért sokszor rágyújtottam. Férjem tett helyre, ős soha nem cigizett.

Már 2 napja nagy gondban vagyunk. 7végén bejelentette após, hogy lehet nyárig húzza a cége, utána becsődöl. Korábbi megrendelőik vagy tönkrementek, vagy meghúzzák magukat, új megrendelők se nagyon vannak.
Most így lehet nem merünk belevágni az építkezésbe, mert lehet támogatni kell őket. (57 évesen nem egyszerű munkát találni..., anyósom meg rokkant nyugdíjas...) Rosszul vagyok az egész helyzettől. 1 napig szúrt a szívem, most már elmúlt (remélem).
Férjem bátyja mondta, hogy ők pont kijönnek a pénzükből (ők tavaly építkeztek, megnőtt a hiteltörlesztő stb..), szóval ránk szakadna minden...
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a szülinapos köszöntéseket!! :)

teszek pár képet :

várjuk a vendégeket... (a dundi én vagyok :D )
Kép


egy teljesen természetes mosoly :) , és torta
Kép

3 éves nagyfiam :wink:
Kép

A buli jó volt, Márk nagyon élvezte hogy mindenki körülötte forog, szinészkedett, szerepelt, táncolt, mi meg jókat nevettünk olyan édi volt, meg persze majd elbőgtem magam a boldog szülinapos dalnál! :cry: :oops: :D

A héten meg a barátok jönnek, ki-ki amikor tud, úgyhogy tovább ünneplünk! :lol:

Na olvasok vissza... :P

K.
krém
 
 


Krém, gyönyörűek vagytok!!! Márk mosolya zabálnivaló!

Tinu, én mindig úgy tudtam, hogy te 11. keri lakos vagy! :oops:

Van még valaki, aki dec 1 óta van táppénzen, csak nem emlékszem, hogy ki! :oops: Az illető kapott már táppénzt?
Vendég
 


Ki a dundi????

Jók a képek!

Pumuklii, sajnálom! Remélem, tévednek... De nehogy rosszul legyél!!!

Emese! Aranyos a videó!

Mi felkeltünk mostmár. :)
Vendég
 


Krém: én is sírtam volna. :oops: :P Olyan furi érzés, hogy ilyen gyorsan nőnek ezek a gyerekek...

Böbi: csak szeretnék XI. kerületi lenni. :lol: Amúgy nem, bár X. kerületi sem. :roll: Biztos, a SztImre miatt gondoltad. De csak az orvosom miatt szülök ott, mert ő ott dolgozik. Nekem a Bajcsy lenne a körzetes kórház. Itt van két utcányira majdnem.

Kép
Kép
tinu
 
 


AZ én gyerekem még alszik. Már 2 órája. :shock: Aztán este meg itt fogok vele szenvedni. Tegnap is este 11-kor aludt el, de úgy, hoyg én már a végén sírtam, hogy egyszerűen én már képtelen vagyok fennmaradni. Tüci meg még mindig ott dumált, hogy mutassam meg neki a fogköveimet. :shock: :shock: :shock: Aztán egyszer csak csend lett és elaludt.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: