Új privát üzeneted érkezett!

jó éjt lányok.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Szia Nitácska, jó éjt neked is. Én sem sokáig vagyok már.

Süti, ez nem valami jó hír, mármint a lopások... Nem szabad akkor sok értéket vinnetek / vinnünk majd a kórházba. Bár a szobatársak általában úgyis figyelnek, ha idegen jönne be a kórterembe.
Vendég
 


Süti, hidd el nekem, hogy az első nyekkenésre fel fogsz ébredni :) :)
Az uzsokis helyzet egyszerűen katasztrófa lehet :? nagyon gáz...
Értéket amúgy sem ajánlott kórházba vinni, max telefon és töltő...

vicger
 
 

 
 

Jó éjt mindenkinek!

sutimano76
 
 


Én korábban a 16. héten kezdtem érezni először, első baba révén, lehet, hogy most korábban fogom, mert tudom nagyjából mit is kell észrevenni. Talán.

Átjáró kórházra, hát nem is tudom, nekem mennem kellett lábon a vizsgálatra, közben kint ültek a folyosón emberkék, idegenek, összegörnyedve vánszorogtam a vizsgálóig, utána meg a a férjem karján vissza a szobáig, közben meg bámultak az emberek, hogy ennek mi baja van, mint jajgat, meg csoszog itt....
De akkor már nem számított semmi.
Szegény szobatársaim is kimenekültek, én a nőgyógyászaton voltam, nem a szülészeten, mert pont reggel tették be őket és nálam reggel indították a szülést, és hát amit ott láttak belőlem....jobb volt nekik kint.
Nekem szímpatikusabb a csendesebb környezet, ne lássanak idegenek, mikor egyébként is folyik minden mindenhonnan.....vagy csak én vagyok túlzottan szégyenlős.
Pár nap és úgyis kiengednek, haza már jöhet akárki.

Boboka, ez jó, hogy még szólt a pasi, hogy nem akarja nézni a pisit.. :shock: , miért nem mondtad neki, hogy akkor talán menjen ő ki...terem a hülye, ha nem is vetik igaz?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Nitácska: Isten éltesse Mátét ezen a csodaszép napon! :D Szuper ünneplést Nektek!

Hát, az Uzsoki tényleg nem egy leányálom. Én is csak a dokim miatt viselem majd el. Én két hetet feküdtem bent még Andrispocakkal a nőgyógyászaton. Az ágy írtó kényelmetlen volt, főleg hogy folyamatosan feküdnöm kellett. Ott is állandóan jöttek tömegével a látogatók. A csecsemőosztálytól egy csapóajtó választja el, ott akkora a jövés-menés, hogy csak na. Ha jól tudom, a látogatók nem mehetnek be a kórterembe, csak kint nézhetik meg a babát a huzatos folyosón. Van 1 és 2 ágyas fizetős szoba is. Én azért ezekre számítok, bár drága, de pl. az egyágyasban apa akár éjszakára is bent maradhat és tesó is bejöhet. Illetve ha nincs semmi komplikáció, nem áll szándékomban 3-4 napnál többet bent lenni. A babák egész nap kint lehetnek, én szeretném is. Főleg mivel Andrist két napig nem is foghattam meg, utána is állandóan csövek lógtak ki belőle, és két hétig nem túl baba-mama barátan csak 3 óránként mehettem be hozzá szoptatni. Persze tejem addig nem is volt, amíg haza nem mehettünk. Utána pedig 1 évig szopizott (ő hagyta magától abba) és soha sem volt szopikrízis.

A szülőszoba sem túl jó (Nem ott szültem végül, hanem a SOTE I-en a koraszülés miatt), de nekem tényleg az lesz a lényeg, hogy egészségesen kibújjon, odaadják, szopizhasson és aztán amennyit lehet, velem legyen. Ezzel elégedett lennék már.

Látogatót én sem szeretnék a férjemen és Andrison kívül. Andrisnál sem hívtunk senkit. Bevallom nem is hiányzott, nem voltam olyan állapotban, hogy cseverésszek. Férjem remélem itthon tud velünk maradni 1-2 hetet, így addig lesz segítségem. Ő egyébként egy angyal, tényleg mindenben segít, megold. Aztán jöhet majd néha Anyukám. Anyósék vidéken vannak, nyugdíjasok, nehezen mozdulnak, így rájuk nem számítok. De szerintem mindent megoldunk majd mi/ én, főleg hogy már van gyakorlatunk.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Nitácska: Akartam már kérdezni, hogy Máté már bölcsis? Ha nem, akkor kezdi szeptemberben az ovit? Ugye nálunk pont egy időre esik a beszoktatás és a tesó érkezése, így biztosan nem kezdünk szeptemberben. A betegségek és a tesó-trauma miatt sem. :) Beíratni beíratom, és ha lehet, esetleg januárban megpróbálom beszoktatni Andrist, de majd meglátjuk. Mivel évvesztes, így valószínű 4 évet járna oviba így is.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Zsófi!

A segítséget nem elsősorban arra értettem, hogy ők legyenek a picikkel, hanem inkább arra, hogy a házimunkában vagy egyéb(nem a gyerekekkel kapcsolatos) dolgokban segítsenek. Nekem pl. nagy segítség, ha bevásárol a nagylányom, vagy postára megy, meg ilyenek. Egyébként én sem szívesen bízom a gyerekeket másra, én szeretek velük lenni, mégha nehéz is. Bébiszitterre meg pláne, sajnos nagyon bizalmatlan vagyok, de megértem, ha valakinek ez jön be.

Látogatás a kórházban: én nem vagyok híve, hogy boldog-boldogtalan jöjjön. Hozzám se. Vagy inkább úgy mondom, hogy legyen határ. Volt, hogy 2 órán át is ott voltak, én meg a kínok kínját álltam ki.... :cry: Jöjjenek, nézzék meg ababát, legyenek itt max.10 percig aztán udvariasan menjenek haza....

Kép
arvaerika
 
 


nitácska, Máténak boldog szülinapot!! :)

hgrita sajnálom, h Andrissal így alakult, de nagyon ügyesek voltatok, hogy szopi is lett, ráadásul 1 éves koráig! :)

Ami a szülés körülményeit illeti, itt Miskolcon mondhatni elég puritán a szülőszoba, nincsenek alternatív vajúdási lehetőségek, víz , labda stb... Szombathelyen szültem a két nagyot, ott volt, s van ilyen, de nekem mondjuk a labda sem jött be, a sétálás, és a korlátba kapaszkodás viszont igen. Atit Miskolcon szültem, indított volt, tehát végig feküdtem, kibírható, de sétálva lényegesen könnyebb. Remélem van erre lehetőség. Ami necces és nem tetszik, hogy a szülőszoba a nőgyógyászat földszintjén van, közvetlenül a bejárat mellett / :evil: :evil: :evil: / s boldog boldogtalan a frissen szült kismamákat lesi, ahogy kitolják szülőszobáról a lifthez. Ez azért nagyon gáz szerintem. A szülőszoba is szűk, van egy keskeny folyosója ahol a szülésznők vannak a számítógéppel, s van egy egy ágyas szülőszoba, inkább luk, s van egy 6 ágyas szülőszoba. Így belegondolva, nem igazán van lehetőség még sétálgatásra sem... :evil: Max kint az előtérben, de szülőszobáról meg nem engedik ki az embert....
Azt hiszem beszélnem kell majd a dokimmal :shock:

Erika, teljesen egyetértek. Miskolcon a gyerekeket mondjuk nem engedik be, de jobb is, csak sírdogálnának utánam

vicger
 
 


Végül a SOTE I-en szültem. Ott a szülőszobák szuperek, 1 ágyasak, frisse :x n felújítottak, olyanok mint egy szállodai szoba, zene szól, ha szeretné az ember, férj végig ott ülhet. Rákapcsoltak ketyerékre, így mi is folyamatosan láttuk mennyit ver a baba szíve, milyen erősek a fájások, mennyi a vérnyomásom, stb. Két szülőszobához van 1 fürdő, amit folyamatosan takarítanak. Alternatív lehetőség nem volt (vagy nem mondták), de sétálgatni nyugodtan lehetett, nekem az elég volt. Bár mentővel mentünk be az Uszokiból este 9kor, ugrott mindenki. Nem ismertem senkit, a helyet se, de kb 1 óra múlva már egyáltalán nem zavart. A szülésznőnk majdnem végig bent volt, amíg vajúdtam, lehetett tőle kérdezni, beszélgettünk, így sokszor nem is figyeltem a fájások erősségére. A dokinő is sokat bejött, aztán végig nagyon rendes volt.

Én nem a sima csecsemőn feküdtem (ott fű-fa bemehet számolatlanul a 4 ágyas szobákba, ahol kint van a baba ), hanem a koraszülött intenzív folyosóján. Azok a szobák kimondottan az ilyen esetekre vannak fenntartva. Be egyikünk rokona sem jött szerencsére, csak az ajtóból szóltak be és mi mentünk ki. Ez sokkal szimpibb.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Sziasztok!
Nitácska,Máténak nagyon boldog szülinapot!

Most jöttem a védőnőtől.Adatokat beírta,vérnyomást és súlyt mért.Havonta kell mennem hozzá.Megnézi a kapott leleteket és tanácsokat ad.Család látogatásra csak jó időben jönnek azt hiszem.Nálunk megint esik a hó és ilyen időben gondolom nem szívesen gyalogolnak.

sutimano76
 
 


Én úgy tudom hogy az elmúlt időben újították fel a szülőszobákat,de a honlapon meglehet nézni,vannak fényképek az uzsokiról.

sutimano76
 
 


[quote="sutimano76"] írta:sutimano76n úgy tudom hogy az elmúlt időben újították fel a szülőszobákat,de a honlapon meglehet nézni,vannak fényképek az uzsokiról.


Néztem én is a képeket, de ugyanígy néztek ki 3 évvel ezelőtt is. :wink: Én anno jártam szüléselőkészítőre, akkor megnéztük. Van egy egyágyas és egy kétágyas, amiben csak egy függönnyel lehet elválasztani a két ágyat. Amikor Andrissal 3 órát bent voltam, akkor én az egyágyast kaptam (érkezési sorrendben adják oda őket), szült egy csaj a kétágyasban és mindent lehetett hallani. :oops: Mondjuk a SOTE-n is hallottam a szomszédot, de azért, mert extra hangosan káromkodott és üvöltött. :oops:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Nitácska, boldog szülinapot Máténak :wink:
Vendég
 


Sziasztok Csajok!

A látogatókkal kapcsolatosan:

Én az István kórházban szültem 2007- ben, pont az egészségügyi reform alatt: nem tudom, emiatt-e, de totál káosz volt, és tömegnyomor ... mondjuk azt, hogy a látogatók számolatlanul ki-be járkálhattak egész nap, nem lehet erre fogni ... és borzasztó volt, hogy miközben császár után a szoptatással próbálkoztam (tök egyedül, mert nem jöttek segíteni mellre tenni a 4 kilós babámat !!! ), fél méterre tőlem vadidegenek bámulnak rám ... a mellettem fekvő szobatársamhoz egész nap jöttek 3assával a látogatók, de nem volt erőm szólni, annyira kész voltam az átélt dolgok miatt, nem volt erőm emiatt veszekedni, ha már nem érte fel ő ésszel, hogy ezt azért nem kellene ... És persze: az István bababarát kórház, de engem alig ápoltak, már másnap egész nap nem kaptam fájdalomcsillapítót! (elfelejtettek, én egy ideig nyomtam a gombot, aztán beletörődtem, hogy nem jönnek így sem), és nem segítettek mellre tenni a babát, aki éjjel-nappal ott volt velem ... mivel nagyon nagy volt, így segítség nélkül csak fekve tudtam szoptatni (pedig császár után jobb ülve), és minden szopinál lekászálódtam az ágyról, és hogy mellet cseréljek, áttettem a babát az ágy másik végébe, és a másik oldalammal feküdtem mellé ( a fal mellett volt az ágyam, így a baba mindig arra az oldalra került, ahol a fal volt, és nem kellett félnem, hogy valahogy leesik mellőlem ) ... egy pokol volt 3 óránként felkelni, átrakni a gyereket, ágyneműt, és visszamászni mellé a 20 centis vágással a hasamon ... szóval: érdemes azt is megnézni, hová kerülsz a szülés után, mert itt a szülőszobák szuperek voltak, de ami utána jött ... alapítványi szoba fullosan tele, esély sem volt bekerülni ... persze: ha valaki megemlíti, hogy itt ilyen helyzet lesz, akkor én is megkérek valakit a családból, hogy legyen ott velem nap közben, és segítsen, de Budapest elég messze van Békéscsabától (ott születtem), és a harmadik napon, amikor anyukám azt mondta, visszajön, és itt lesz velem, már azt mondtam: ne jöjjön, még egy napot kibírunk valahogy ... és az nagyon igaz: császár után minden nappal sokkal-sokkal könnyebb, jobban bírsz mozogni, a 4edik napom már simán "ugráltam" le fel az ágyról én is ; )

Képzeljétek: most járunk a 10. hét elején, és a hányinger ahogy jött, el is múlt ... viszont egész nap aludnék, amit a 21 hós lánykám nem igazán tolerál :):):)

És elővettem a terhesrucikat, olyan jó érzés újra belebújni ;)

Vicger: imádom Miskolcot, ott végeztem és a férjemet is ott ismertem meg, életem egyik legszebb 5 évét töltöttem Miskolcon :lol:
bibiesbrumi
 
 


Süti, hivatalosan a várandósság 34. hetéig, /ha jól tudom, de lehet, hogy 36/, a kismama megy a védőnőhöz, s csak ezután megy majd a védőnő a kismamához, valamint szülés után a gyerkőc 3 éves koráig jár ki. Az első hat hónapban havonta, aztán egyre ritkábban. Elvileg. Gyakorlatilag meg ahogy gondolja...

vicger
 
 


Én akármilyen fáradt leszek tuti kiküldöm azt aki zavar valamiben,főleg ha nem veszi észre magát.Én biztos kimennék látogatóként,ha szoptatna a szobatárs de a férfiakat tuti kiküldeném,én meg úgy helyezkednék hogy háttal legyek.Szerintem van látógató etikett,aki nem tudja,majd én felvilágosítom róla.Ilyen téren nem vagyok szívbajos.

sutimano76
 
 


ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, egyébként engem sem kell félteni, ha ki kell állni az igazamért, meg egyáltalán: nem vagyok egy félénk típus ... de abban a szituációban egy "módosult" tudatállapotban voltam, nem tudom ezt másképp magyarázni :)
bibiesbrumi
 
 


Valaki kérdezte itt a fórumban, mikor érdemes kineziológushoz fordulni, itt egy kis ismertető, én 5 évvel ezelőtt találtam rá Szodoray Andira, akit érdekel bővebben a téma, keressen meg priviben ; )

http://www.egeszsegnevelo.hu/Pages/Common/Default.aspx#
bibiesbrumi
 
 


Bibi, akkor megtornáztattak rendesen :? ..

Én is szeretem Miskolcot, 2 éve élek itt, a férjem viszont tősgyökeres :)

vicger
 
 


Jaj,nem akartalak bántani,és ha ott lettem volna aszobába megteszem helyetett,mert tök normális ahogy gondoltad.Én még nem szültem,de remélem lesz erőm és tudatom szólni.Ha nem hát majd nyelek én is.Én úgy gondolom magamról hogy elég figyelemes vagyok másokkal,hát ezt várom viszont.Vagy ez túlzás???

sutimano76
 
 


Ja még a nővért is odarángattam volna ha én nem tudtam volna segíteni,legalább az ágyneműt átpakolni!!!!!

sutimano76
 
 


Brumi, én is az Istvánban éltem át tavaly ezeket... :? Azóta úgy vagyok vele, hogy ez a bababarát kórházas dolog egy nagy fittyfene...
Abszolút nem figyeltek semmire, ha gyógyszer kellett akkor én mentem kuncsorogni. Pedig el láttuk a nővéreket rendesen pénzzel, kávéval, mégsem volt egy csöppnyi figyelem sem. :?

Hát igen, a szülés az egy más tudat állapot, mindenre másként reagál az ember.
Én nem a szoptatással, hanem a mellszívóval voltam így, hogy ott idétlenkedtem, a szobatársam meg a látogatói meg néztek rám bambán, hogy mit csinálok :shock: Csak kirohantam bőgni a fürdőszobába, ha már nem érik fel ésszel, akkor nem tudom nekik hogy elmagyarázni, hogy legalább ne nézzék, hogy fejek...

Na mindegy, idén már legalább tudni fogom hogy mire számíthatok.
Bár másik kórházban leszek, remélem ott pozitívabb élményeim lesznek :wink:
Vendég
 


Nitácska!

Boldog szülinapot Máténak!

3gyerekesek!

Üdülési csekket lehet igényelni, azt hiszem felnőttre 40 ezer, gyerekenként meg 25 ezer értékben. Feltétel: 100 Ft alatti jövedelem a kérelmezőnek!

Kép
arvaerika
 
 


Erika, köszönöm, hogy szóltál! Próba cseresznye. Bár a tűzoltóságról kaptunk, de ha lehet még pluszban, akkor hajrá. :)

vicger
 
 


megnéztem, nekünk ez nem jár, mert Atesz bruttója majdnem a duplája... az más kérdés, hogy nettóban a 100-at sem kapja meg, ami nonszensz :evil: :evil:

Jut eszembe, tud valaki az APEH-nél valami munkahelyet? :twisted: :twisted:

vicger
 
 


Ha már itt tartuk én az oep-nél dolgoznék.Nov.3.-ka óta vagyok táppénzen és még mindig csak előleget kapok,pedig jan 10 körül már beküldtük a hiányzó papírokat,amiket dec.31-én kérte4k be.Mit csináltak 2 hónapig??????? :x .Ja és dec 20 körül kaptam 15000-t.Hát ne mondom,hogy dőzsöltünk a két hónap alatt a 15 ből.kíváncsi vagyok mikor kapok teljes táppénzt?

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Látom ahány kórház annyi szokás. Nekem Szegedre egy rossz szavam sem lehet. A látogatók nem jöhettek be, én mentem ki hozzájuk. 3 ágyas szobában voltam. ÉN nem kértem fájdalom csillapítót mégis telenyomták a tégelyem gyógyszerrel, persze egy darabot sem ettem meg belőle. Igaz rámenősnek kellett lenni a csecsemőosztályon, de elértem mindent amit akartam.
Szóval én abban reménykedem, hogy 2 év alatt nem változott a helyzet.

Védőnő: Nálunk havonta jön ki lakásra és nekem is havonta be kell mennem tanácsadásra. (szóval 2 találka/hó) Az utolsó hónapban pedig én nem megyek ő jön de már hetente szülésig.
Szülés után az első 6 hétben hetente látogat, utána 1 éves korig havonta jön. Szóval nem kevés, de látom ez sem egységes országosan.

MÁTÉNAK boldog szülinapot!
Vendég
 


Vicget!

Május 15-ig lehet igényelni, nézd meg a honlapjukat!

Ja, és a 91.napot betöltött magzatra is jár adókedvezmény, a nőgyogyitól kell igazolást kérni...

Amúgy az üdülési csekk kedvezmény azokra is vonatkozik, akik 2 gyereket nevelnek egyedül

Kép
arvaerika
 
 


Suti!
Ezt nem értem, nálunk kéthetente csönget a postás a táppénzzel. Vagy havonta, attól függ, hogy egy vagy két igazolást küldünk el egyszerre. Elküldjük és kb. egy hét múlva már jön is a pénz. :wink:

Segítség: én nehezen viselem, ha a család nálunk besegít. 2 műtöttek, még azt is nehezen viseltem, hogy anyukám mos, tereget, mert nem úgy csinálta, mint én és idegesített. Persze két babával biztos nem fog zavarni. Kaját mondjuk hozhatnak. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Vicget=Vicger!


Kórház:
sajnos a legtöbb helyen nincs kultúrált (és elég tágas)hely kialakítva a látogatáshoz. A látogató a szobába nem mehet be(helyesen), de a folyosó meg(ami többnyire huzatos is) megint csak nem alkalmas a babamutizásra. Marad az ajtóban ácsorgás...(legalább is Szfváron)

Kép
arvaerika
 
 


[quote="vicger"]m írta:vicgeregnéztem, nekünk ez nem jár, mert Atesz bruttója majdnem a duplája... az más kérdés, hogy nettóban a 100-at sem kapja meg, ami nonszensz :evil: :evil:

Jut eszembe, tud valaki az APEH-nél valami munkahelyet? :twisted: :twisted:


Az adókedvezményt azt tudtam, de az majd csak a jövő évi adóbevallásban érvényesíthető nem?

vicger
 
 


Erika, erről mi lecsúszunk.

[quote="vicger"] írta:vicger
[quote="vicger"]m írta:vicgeregnéztem, nekünk ez nem jár, mert Atesz bruttója majdnem a duplája... az más kérdés, hogy nettóban a 100-at sem kapja meg, ami nonszensz :evil: :evil:

Jut eszembe, tud valaki az APEH-nél valami munkahelyet? :twisted: :twisted:


Az adókedvezményt azt tudtam, de az majd csak a jövő évi adóbevallásban érvényesíthető nem?

vicger
 
 


na, de hogy ez most miért ment kétszer??
Bocsánat a duplázásért
:oops:

vicger
 
 


Hát, igen, szülés után tényleg nem önmaga az ember. :)

Nekem a látogatókkal ugye nem volt problémám, de a csecsemősnővérekkel annál inkább. A SOTE-n a koraszülött intenzíven Andrist egyszer úgy helyezték át egyik inkubátorból a másikba, hogy nem szóltak. Bementünk látogatni 2 naposan, odasétáltunk az inkubátorához és nem ő volt benne. Kerestük mindenfelé, de sehol sem volt. Hát, nem kell mondanom mit éltünk át akkor. Mikor átkerült a post-intenzívre (ez egy külön szoba olyan babáknak akiket másik kórházba fognak átszállítani), már pólyában volt, de tele csövekkel. Pont 3 óránként lehetett bemenni szoptatni, az ajtón csöngetni kellett. Ha netalántán 2 perccel előbb csöngettünk, kivakkantott a nővér, hogy még nincs X óra, jöjjünk vissza később. És 15 perc után szigorúan kizavartak, mégha szopizott is volna a baba. :( Persze akkor még nem indult be a tejem (jót tett a nyugalom), de az ember nézegette volna. Amikor kértem, mutassa meg, hogy kéne szoptatni, közölte, ő erre nem ér rá. :x Aztán úgy küldték át mentővel a Péterffybe, hogy csak ott tudtuk meg, nem fekhetek be vele, hanem reggel 7 és este 7 között 3 óránként lehet bemenni. Ott már valamivel jobb volt a helyzet, segítettek, de az egész helyzet lehangoló volt. Ja, és átküldték olyan kezeletlen sárgasággal 4 nap után, hogy ott szólt az osztályvezető, vércsere kéne szabály szerint azonnal. Rendesek voltak, mert vártak reggelig és akkor annyit javult Andris állapota, hogy végül csak 5 napig kellett napi 24 órában fényezni.

Így indultunk, így nem is csoda, hogy vagy másfél év és segítség kellett, hogy nagyjából helyretegyem a dolgokat. A félsz persze a koraszüléstől folyamatosan bennem van. :oops:

Bocs, hogy hosszú vagyok állandóan. Személyesen is ilyen vagyok. :oops: :wink:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Zsófi,
februárba én is kétszer kaptam pénzt,de a kompenzációt még nem kaptam meg.

sutimano76
 
 


Kép
Kép
Kép
Lehet tippelni :wink:

Kép
Integetős

Kép
Vendég
 


Sutimano: nem, nem túlzás, én is úgy gondolom, hogy általában azt kapjuk vissza másoktól, amit mi sugárzunk feléjük ... de ez nem az a helyzet, és erre jobb felkészülni :)

Boboka: nagyon-nagyon sokat gondolkodtam azon: valójában én reagáltam túl a dolgokat, vagy tényleg ennyire gáz volt, hogy nem ápoltak ... mi is adtunk pénzt, akinek csak tudtunk, de úgy látszik, nem volt elég, vagy nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy egy friss hasi műtött (mert a császár egy 20 centis vágást jelent, akár hogy is nézzük ... ) fájdalomcsillapítot kapjon, esetleg ne adj isten: kérés nélkül is ... de ezek szerint te is hasonló állapotot tapasztaltál :) ... na, mindegy, már tudom, mi vár rám :) ... és most hátha beférek az alapítványiba, még ebben is reménykedem

Amúgy nem gondolom, hogy máshol jobb lenne a helyzet, lehet ez jobb lenne, más meg rosszabb, ezért nem váltok, mert itt már tudom a gyenge pontokat, a dokimmal meg totál elégedett vagyok )
bibiesbrumi
 
 


mabe gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!!!!! :D :D :D
micsoda fitos nózija van!!!!!! :D

vicger
 
 


És a bónusz
Kép
Vendég
 


Mabe!
Húú, talán kislány???? És nagyon szééépp!!! :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


hgrita nem lesz most koraszülésed, ebben biztos vagyok! S tessék szépen így állni a dolgokhoz ;) A végén még lehet simán taposod majd a 41. hetet! :)
Sajnálom, hogy ilyen lelketlen nővérekkel hozott össze a sors....

én nem tudnék kora osztályon dolgozni, belehalnék minden egyes tragédiába :cry: :cry:

vicger
 
 


mabe, mintha mosolyogna! :) :) :)

vicger
 
 


Mabe: Micsoda képek, hú! 8) Az arcos képek a legszuperebbek szerintem. Én is annyira reménykedem, hogy megtudjuk a nemét az Istenhegyin március 10-én. Andrissal az volt a vicces, hogy bár a 28.hétig nem mutatta meg magát, én végig tudtam, hogy fiú. Mikor a doki mutatta (akkor már elég nyilvánvaló volt), én csak annyit mondtam "Tudtam". Nem is gondolkodtam lány nevekben.

Most bár reggel nem émelygek (Andrissal semmi panaszom nem volt), délután felé rámjön és néhány órát rosszul vagyok, plusz ami érdekes, én a nagy édességevő egyáltlán nem kívánom az édeset. Talán kislány lesz?

Vicger: Próbálok optimista lenni, szerencsére általában megy is! :wink:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Mabe!

Tippelnék, csak pont a lába közé kellett tenni az írást! :cry: Nem lehet a betűket kivenni onnan? Mert jó tippelő vagyok :lol:
Mindegy, ha pasi, ha kiscsaj:gyönyörű!

Vicger!

Igen, a bruttó számít sajnos, nekem meg a gyerekek után a családi pótlék is 20 ezer körüli, ez is megnyomja. :cry:

APEH-nél sajna nincs ismerősöm.

Tényleg tudja valaki, ha én még 2 hónapig GYED-en vagyok, de csak fél év múlva szülök, lehet táppénzre menni, vagy csak GYes-re? Nem mindegy anyagilag!!!!

Kép
arvaerika
 
 


Ja, családi adókedvezményt szerintem úgyis igénybe lehet venni, eleve év közben kevesebbet vonnak le, vagy nem?

Van aki járatos ebben?

Kép
arvaerika
 
 


Erika: Nem 100%, de én úgy tudom, hogy táppénzre csak akkor mehetnél, ha visszamennél min 1 napra dolgozni. Gyed-ről csak gyes-re mehetsz szerintem. Lehet hogy egy TB tanácsadót kéne net-en megkérdezni...

Kép

Kép
hgrita
 
 


Mabe: Nézegettem még, szerintem fiú!

Kép

Kép
hgrita
 
 


Zsófi
Fel fogsz tudni kelni a babákhoz! Elég hangosak tudnak lenni :wink:

Segítség
Egy barátnőm adta a tippet. Aki segíteni akar, főzzön nekem, vasaljon esetleg ki... a baba viszont az enyém lesz :lol: :wink:

Kórház
Ahol szülni fogok ott 24 órás rooming-in van. Látogatók is bemehetnek a 2-3 ágyas kórtermekbe, a babákat a kiskocsival ki lehet tolni a folyosóra.
Látogatókat meg be lehet osztani :wink:

Babus
Akkor nem csak az én védőnőm buzgó :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?