Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, lehet, hogy hülyeség amit kérdezek, de van olyan, hogy valakinek elapad a teje, de a gyerek még mindig szopik (cuminak használja)?
Sokszor az az érzésem, hogy a jobb mellemből nem jön semmi vagy csak alig és nem is tűnik jóllakottnak utána, de azért lelkesen szopizik.

Kata
s.kata
 


Sziasztok!

Kriszi:örülök, hogy javul az ivóka!
Ancsi még mindig takony és köhög, de kop-kop-kop azóta a szopival nincs gond. Csak résen vagyok, ha nem kap levegőt, de szopipróbálkozás volt, akkor inkább ejtem a szopit, de nem rohanok az orrszivóhoz.

Kata:-mint nemszakértőtől:nekem a balcicin szokott néha hosszan elnyammogni, holott abban tényleg kevés van. De ha szopizza, az jó, az inger, az segit abban, hogy több legyen benne. Szerintem pici biztos jön belőle, és az elég lehet neki a szopiigény kielégitéshez.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a Sinlacot mennyire lehet töményre csinálni? Mert az van rajta, hogy pép, de ahogy megcsináltam a leírás alapján inkább tápszer állagú lett. Szóval lehet e sűrűbbre is, hogy könnyebben megegye kanálból, mert nem szeretném most elővenni a cumisüveget.
Fagyasztott tejjel csináltam, de olyan furcsa szaga lett, hogy alig bírtam megkóstolni.Lehet hogy a tej miatt, mert a dobozon vízzel van, de ha van tej, akkor inkább azzal szeretném. Szóval van valaki akinek ez bejött?
A doki írta fel a fiamnak, mert az 5 hós mérésen csak 25 dkg-t hízott, ami szerinte nagyon kevés.Szóval valamivel meg kéne dobni egy kicsit, de ez a Sinlac nem túl bizalomgerjesztő, a tejpépeket viszont nem lehet anyatejjel csinálni.Próbáltam az anyatejberizst, de ekkora mennyiségben kész kínlódás.

Köszi

Andana
andana
 
 

 
 

Andana!

Sinlachoz nem értek. Fagyianyatej jellegzetesen büdös, ez normális, és ez lehet nálatok is a szag forrása.
Mekkora a babád? Ha előtte sokat hizott, akkor az 5. hónapban a 25 deka nem feltétlen kevés. Mennyit szopizik? Nem lehetne inkább többször szoptatni -feltéve ha baba is igényli? A legtöbb baba a félévhez közeledvén lelassul gyarapodásban és ez rendjén is van igy! Nem akarok igy távolról beleszólni, de nem biztos, hogy muszáj őt tápszerrel kiegészitgetni-tömni!

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi!

A fiam 6,2 kg, ami nem olyan rossz ahhoz, hogy 2,7-el jöttünk haza, bár akár hova megyünk szinte mindig Ő a legkissebb. A múltkor 6 hetesnek nézte egy anyuka, ami azért túlzás!
Ezelötti hóban 60 dkg-t, azelött 70-et hízott, de most sem látom, hogy éhes lenne.Most már 5,5 hós, próbáltam gyümit adni neki, de az almát nem kéri, a banánt jobban ette, de azt meg nam nagyon lehet mostanában állítólag.
Ja és a babám ebben a hónapban megfordut, és négykézlábra állt, közben pedig egyfolytában izeg mozog.És egész éjjel alszik, reggel 6 körül szoktam felcirógatni, hogy egyen mielött a nagyot készíteni kell az oviba.Tehát éhesen biztos nem aludna ennyit.
Lehet, hogy ilyen típus is, mert a nagy sajnos tápszert evett már 2 hósan, és Ő sem volt sosem hurkás-husikás, pedig szegényt tömtem rendesen így utólag visszagondolva.
Szóval lehet, hogy nem is kéne aggódnom, de a dokinő szerint tenni kell valamit.Igaz hogy pl a hosszúságát még egyszer sem mérték.Meg azt se kérdezték, hogy mozgásilag hol tart.
Most vashiányos is és állítólag fél éves utánpótlás kell neki, de a maltofert se nagyon tudom beleeröltetni.Bár talán attól az étvágya is javul kicsit.
Mondta azt is a dokinő, hogy mérjem a szopott mennyiséget, de azt meg nem nagyon akarom, mert ismerem magam és attól tuti csak bestresszelnék.Majd ha nem javul a helyzet csak akkor mérem.

Andana
andana
 
 


Andana!

Ha ennyit mozog, simán lehet, hogy azért lassul a gyarapodás. MEg ha ilyen alkat. Vashiányt vérvétellel hozták ki? Erről épp itt feljebb cserélt eszmét Snoopy meg Szipola. Én mondjuk valószinű inkább tényleg a gyümiket esetleg krumplit próbálnám meg a babánál, ha éhes lenne -mert kevés a tej- akkor szerintem elfogadná, ha 2 hét hiján 6 hó, az már nem olyan vészes. Szerintem, saját indulási súlyához viszonyitva nagyon szépen fejlődött a babád. Anno nekem az ikreknél volt az (2,25 és 2,6 -al születtek, 37. hétre), hogy 4-5 hó körül lecsökkent a gyarapodás, ők is valahol ilyesmi súlyban voltak, mint a kicsid. Ugyanakkor tuti sok tejem volt, mert fejtem is és ment a fagyasztóba, tehát nem azon múlott. Mondjuk az se jött be, hogy megpróbáltam a gyümit, krumplit, mert bár valamicskét ettek belőle, semmivel nem hiztak jobban. (Fiam ma közelitve a 9 évhez valahol 21-22 kgnál tart, szóval ő ilyen alkat)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Andana!

Az én lányom 3 és fél hónaposan lett vashiányos. Egyáltalán nem akart szopizni (Szoptaníttal szoptattam), már akkor sírt, ha a mellemre fordítottam. Eszembe nem jutott volna, hogy 3 és fél hónapos korára vashiányos lehet, de a vérvétel sajnos kihozta, hogy iszonyú kevés volt a vasa. Elkezdtük a Maltofert, 2 nap után megjött az étvágya. Feltöltöttük a vasraktárat, és azóta nem kellett neki pótolni. Most 2 és fél éves. A születési súlya 25-ös percentilis volt, aztán ehhez tartotta magát , mindig azon a szinten maradt a súlya. A gyerekorvos persze engem is piszkált, hogy nem hízik eleget, de megnéztem a görbén, és teljesen rendben volt. A védőnő is mondta, hogy OK, a doktornő csak látványosabb gyarapodást szeretne. Gyarapodott ő, csak hosszában, nem széltében. És amikor elkezdtük a gyümölcsöt, zöldséget, húst, akkor sem hízott jobban. 8-9 hónapos korában húzott bele egy kicsit.
A szopott mennyiséget fölösleges mérni, attól nem hízik jobban, te meg csak idegesebb leszel. Ha tényleg vashiányos, a Maltofer meghozza az étvágyát. Ha meg nem, akkor fogadd el ilyennek. Ahogy mondtad, a nagyobbik fiad is ilyen alkat. Akkor meg nincs mit aggódni.
(Anyukám próbálta "tömni" a lányomat, de semmit nem ért el vele.)
A Sinlacot mi is próbáltuk, egyik gyereknek sem ízlett. Mindkettő undorodva köpte ki. A családból egyedül csak a férjemnek ízlett. De azért ő sem ette meg a maradékot! Kép
Bocs, ha kicsit hosszú voltam, remélem, tudtam segíteni.

Orsi

Orsi
orsi
 
 


Ildi,Orsi!

Köszönöm a bíztatást, már egész jól helyreállt a lelki békém.Csak az abaj, hogy jövő héten megint tanácsadásra kell mennünk az elmaradt oltás miatt(kicsit náthás volt 2 hete)és így megint mérés következik.Hát attól tartok egy kicsit.
Különben most éppen azon gondolkozom, hogy miért is ragaszkodok én ehhez a doktornőhöz.Nagyon kedves, mint ember, olyan nagymamis, de egyrészt a legkisebb náthára antibiotikumot ír, meg még egy csomó nyavalyát, másrészt ez a súlynövekedési elvárása is túlzott, és már az első kis problémánál tápszert írt fel,és azóta is ajánlgatja.Mi egy kis faluból hordjuk be a gyerkőcöket Zalaegerszegre dokihoz, és ennyi erővel máshoz is vihetnénk a városban. Van kb 10 körzet, és szabad orvosválasztás.
DE honnan tudjam, hogy melyik doki hogy gondolkodik ezekről? Általában mindegyik túlterhelt és rendelési időben nem hiszem, hogy lenne kedvük a nézeteiről felvilágosítani, ha körbetelefonálom őket.Otthon meg hogy zaklassam őket.Ismerősök pedig u.ide hordják a gyereket.
Pedig nem lenne mindegy, hogy havonta kiborít meg kétségeket ébreszt bennem, hogy egyáltalán képes vagyok e normálisan táplálni a babómat,és a védőnői számonkérően néznek tanácsadáson, hogy nem vitte túlzásba a hízást.Hát még a tejem is megcsappant pár napra ettől! Vagy megnyugtat, hogy fejlődjön csak a maga ütemében a baba, és semmi ok aggodalomra.
Szóval azt hiszem nyomozásba kezdek.Ha valaki erről a környékről itt jár, akkor ossza meg a tapasztalatait velem.

Orsitól kérdezném még, hogy mit jelent az, hogy súlya 25 percentilis volt? Én ezt még sosem hallottam.

Sziasztok
Andana
andana
 
 


Andana!

Bocsánat. A percentilisérték azt mutatja, hogy az azonos életkorú csecsemők, gyerekek hány százalékának kisebb az adott értéknél a testsúlya, vagy más paramétere. Az átlag az 50 perc. A 25-ös azt jelzi, hogy a csecsemők vagy gyerekek 25%-ában találunk kisebb súlyt az adott életkorban. Minden gyerek súlyfejlődését egy görbe rajzolja le. A gyerekorvosnál van egy grafikon, ami a különböző percentilisekhez tartozó görbéket ábrázolja. Abból le lehet olvasni, hogy a csecsemő súlya melyiknek felel meg. Remélem, érthető voltam.

Orsi

Orsi
orsi
 
 


Doktornéniiiiiik!! Valakiiiii!!! Segítséééééééééééééééég!!!

Tegnap vérvételen voltunk. (vasraktár-kontroll miatt) Alig csepegett a vére Borsának, be volt sűrűsödve - erre a nővér(vérnő) felkiált;
"Ivott ez a gyerek ma egyáltalán?"
Kép

Hát persze, vágtam rá én. (szopizott csak, inni mást nem kapott) Mi az összefüggés a sűrű vér és a folyadékhiány között? Ez tényleg lehetséges, hogy kevés lenne, ha csak szopizik délelőtt???? Neee már! Teljesen betojtam, de biztosan megint két balfék nő miatt. (első gyerekes bizonytalanságom újra előtört) Kép
Ugye semmi ilyesmiről nincs szó?

Bocs, hogy szétoffolom a topicot és egyéni tanácsadást követelek.
szipola
 
 


Szipola!

Ne izgulj, piciknél mindig lassabban jön a vér, nem dől úgy mint a felnőtteknél. Ez még nem jelenti azt, hogy besűrűsödött. (Az én lányomntól is többször vettek vért, és mindig lassan jött, pedig előtte nem sokkal ivott 2 dl-t.) A vért vevő ügyességétől is függ, hogy hogyan sikerül megböknie a vénát. Úgyhogy ne izgulj!

Orsi

Orsi
orsi
 
 


Húúú, Orsi, értem és köszi!


Izgulás suttban.
Kép
szipola
 
 


Snoopy,
ha véletlenül erre jársz:
holnap kisfiamat orrmandulával műtik, + tubus a fülbe, és éjféltől nem ehet, 5től már nem ihat. Altatják majd. Mit adjak neki enni este, hogy ne legyen nagyon éhes reggel? (magamból indulok ki, mert nálam is van olyan kaja, amit ha eszek reggel farkaséhes vagyok, van amikor meg el vagyok délig is)
Ha tudsz lécci még délután válaszolj, köszi szépen.

Szipola,
ha megnyugtat ugyanezt tapasztaltam ma én is, azzal a különbséggel, hogy a kétévesem előtte nyakalt be 2 deci őszi és 1 deci almalét.Kép

Többiektől bocs az offért.
Ági

Kép
Ágci
 
 


OFF
MA KORA DÉLUTÁN MEGSZÜLETETT PELE KISFIA MÉZES (MISI)! GRATULAAAAAAAAAAA!Kép
ON
matska
matska
 
 


Ágci!

Mi az, amit ha megeszel, akkor délig elvagy? Ehet már olyat? Akkor egyen azt utoljára! Passz! Nem tudhatom, hogy nektek mi a jó! ???

Hajnalban még jól itasd meg, lehetőleg vízzel, aztán hajrá. Biztos olyan infúziót fog kapni, amiben van cukor is, úgyhogy utána már nem lesz annyira éhes. Inkább sokkal álmosabb! Kép
Kitartás. Az ébredés nem túl jó, de semmi baj nem lesz!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!
Tegnap elkapott valami vírus, amitől hánytam stb., ma reggel ki kellett hívnunk a dokit annyira rosszul voltam. Kaptam Torecan injekciót hányinger ellen, azt mondta a doki most két napig ne szoptassam az 5 hónapos babámat, mert kiválasztódik a gyógyszer az anyatejbe. Van erről valami tapasztalotok? Most szoptatás helyett fejek, de szerintetek egy nap hányszor kellenne, hogy ne apadjak el. Rengeteg folyadékot veszített az egy nap alatt, s így csak kis adagokban tudom azt újra pótolni. A tápszert nem fogadja el, előtte sohasem ivott cumisüvegből, így azt nem tudja használni, próbáltuk kanállal, de azzal is csak pár kortyot tudtunk leerőltetni. Mit tegyek? Aventes cumisüvegem van, lehet, hogy a cumi formájával lehet gond? Előre is köszi a segítségeteket.

Helga
hevi
 
 


Kedves Helga!

Feltúrtam az összes fellelhető könyvet + az internetet (sajnos a Hale könyvben nincs benne ez a gyógyszer), hogy valami infot találjak a Torecanról. Ez az egyik, amiben már vannak használható részletek:

"Pharmacokinetics: Thiethylperazine is rapidly absorbed following oral administration, but there is considerable interpatient variation in peak plasma concentrations because the drug undergoes metabolism in the gastric mucosa and on first pass through the liver. Following PO administration, absorption is rapid. Onset of action occurs in about 30-60 minutes. Thiethylperazine is widely distributed into body tissues and fluids, and it crosses the blood-brain barrier. The drug is highly plasma protein-bound (91-99%), predominantly to ›A-acid glycoprotein. The drug crosses the placenta and is excreted into breast milk. Metabolism is extensive, but the metabolites have not been shown to have pharmacological activity. Some conjugation with glucuronides occurs, and these along with unconjugated metabolites account for most of the drug found in urine. Metabolites and unchanged drug can be detected for some months after discontinuation of the drug. There may be some excretion via the biliary tract and feces. The duration of activity is 4 to 6 hours."

Ez ugyan azt írja, hogy a tejbe átmegy a Torecan, de más források azt állítják, hogy nem tudják átmegy-e.
Az egyik fontos információ, hogy a plazmafehérje-kötés 91-99%-os. Az ilyen gyógyszerek nem nagyon tudnak átmenni a tejbe, Dr. Hale azt javasolja, hogy hacsak lehet olyan gyógyszert válasszunk, aminek magas a plazmafehérje -kötése. Ugyanakkor a központi idegrendszerben hat, ami azt jelenti, hogy jó a lipidoldékonysága, ez magyarázza, hogy valamennyi talán mégiscsak kimutatható a tejben.
Egy másik helyen az olvasható, hogy (szájon át történő bevételt követően) a plazmában 2-4 óra múlva éri el a csúcskoncentrációt (injekció esetén valószínűleg hamarabb), és hogy az elimináiós ideje kb. 12 óra.

Fentiek fényében a 2 nap kicsit soknak tűnik....

Judit
juhász_judit
 
 


Szia Judit!

Köszi szépen a segítséget! Kép Tegnap reggel kilenckor kaptam a szurit, saját felelősségre és amit írtál úgy döntöttem, hogy este már megszoptatom Lénát, aki az esti elalváshoz már nagyon igényelte a szopit. Ma is szépen szopott, élénk mint mindig, nem veszem észre rajta, hogy bár mi is átment volna a gyógyszerből. Bágyatságot és aluszékonyságot okozhatott volna, de minden rendben. Mégegyszer köszi.

Helga
hevi
 
 


Sziasztok!

Már egyszer kértem itt segítséget, és remélem, hogy megint olyan aranyosak lesztek, hogy segítetek nekem. Persze, lehet, hogy a kérdésem egy kicsit off, de nem tudom, hol kérdezzem:
Szénanáthás vagyok, most kezdődik számomra a szezon. Szerintetek az allergiaellenes orrcsepp / orrspray hatóanyaga eljuthat a tejbe? Tablettát nem szednék, azt biztos, hogy nem lehet, de tavaly a terhességem alatti allergiás szezont Sterimarral csináltam végig, és szörnyű volt.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Zsófi
zsóf
 
 


Sziasztok,

Segítségeteket kérem az alábbi kérdésben! Kisbébim 4 hónapos, minden rendben van vele egészségileg. Ha ébren van virgonc, jól alszik, kb. 3 óránként szopizik, csak anyatejet kap, pelusokban is mindig van valami odaillő, rendszeresen. Petipocok most azoban fura dolgokat kezdett el művelni szopizás közben. Alighogy elkezd enni, nagy ficánkolásba fog, kiflit csinál a hátából, megfeszíti magát, le-föl cuppog a mellemen. Mintha eltolná magától a bimbót s mikor lecuppan róla, azonnal mohón utánna is kap. Ha jobban magamhoz húzom erősebben tolja magát el, ha meg elveszem tőle a cicit, akkor üvölt. Mind a két mellemen megfigyeltem ezt, két cicis szopizásnál is. De nem szükségszerűen. Legutóbb például 5 percnyi cumpogás után átettem a másik mellemre, ott abbahagyta, és szopizott rendesen még 7-8 percig és utánna kezdte a kalimpálást. S közben "kínlódós" hangokat adott. Mindössze pár napja van ez a jelenség. Kinek milyen gondolata volna? Mi lehet a magyarázat, tapasztal-e valaki hasonlót? Mi a megoldás?
Minden ötletet előre is köszönök,

aggódó Mugi
mugi
 
 


Szia Zsófia!
Attól is függ mit használsz... pl. a Livostin nem jut át a leírások szerint, a Rhinocort átjut kis mennyiségben, de nekem arra azt mondta a kezelőorvosom, hogy a baba sokkal jobban jár ha tüntetek esetén használom az orrsprét, mintha a "feldühödött", allergiát közvetítő immunsejtek jutnának át az anyatejjel a szervezetébe....
Szteroid tartalmú belégzőport ( a rhinocort is oda tartozik) nekem folyamatosan kellett (volna) használni a terhesség alatt is asztma ellen...
csicser
 
 


Sziasztok!

Mugi! NYUGI!
Olvasgasd a topik régebbi részeit. Figyelmedet fordítsd azokra a hozzászólásokra, amikben a gyermek 3 hónapos, vagy annál kicsit idősebb.

Magyarázat: játék, kinyílt világ, nincs idő szopizni a felfedezés mellett. Következmény: az eddig átaludt éjszakák helyett is szopizni fog. Ha nagyon nem eszik éberen, kínálgasd félálomban.

Minden percet használj ki saját alvásodra, bár betárazni hónapokra előre nem lehet. Sajnos. KépKép

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Hahó,
OFF
Naaaagy-naaaagy-naaaagy gratula Pelének és Mézesnek Kép Kép Kép Kép Kép
Matska, olvashatok valahol részleteket is???
kíváncsi Kriszi

ON
Mugi,
jelentem, a leányom, Cicó (akkor még Cicóka) kb. tavaly olyan március táján kezdte ezt, és folytatta kb. nyolc hónapos koráig Kép De pl. lehet olvasni tőlem. Az egyetlen sovány vigasz: egészen biztosan abba fogja hagyni...egyszer...
Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Mongyő, Lányok, ez nem túl biztató! Éntüllem ugyan vitustáncot is járhat a gyerkőc, csak ne menjen a gyarapodás rovására! Csak mert olybá tűnik, nem élvezi, amit művel, majd ha megyünk vizitbe a doktornénihez, és van plusz sok deka, megnyugszom teljesen. Köszi a biztatást!
Mugi
mugi
 
 


Sziasztok!
Hát szoptatás terén még nem kértem tanácsot, mivel eddig minden tök jól ment!
Mira 10 és fél hónapos, szóval már nem csecsemö, mégis most akadt egy kis gondom! Napi 3-szor még szopizik, eddig volt is tejem rendesen. 3 napja nem érzem túl jól magam, émelygek, hányingerem van. Lázas nem vagyok, ezért nem is gondolok betegségre. Még nem menstruálok, arra gondoltam, hogy esetleg az készülödik. Ami aggaszt, hogy úgy érzem kevés a tejem! Ilyen puhák, löttyetek még nem voltak a 10 hónap alatt a cicik! Szeretnék még szoptatni, és aggaszt, hogy esetleg elmegy a tejem! Van egyáltalán olyan, hogy elfogy? Most próbálom gyakrabban mellre rakni! Szerintetek lehet az, hogy megfog jönni a menstruációm, attól émelygek, és attól kevesebb a tejem?
Tud valaki segíteni??
Köszi!
Mirama

KépKép
KépKép
mirama
 
 


Mirama!

Nem lehetsz terhes???

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Andana!
Írj a profilodba vagy ide egy mailcímet, talán tudok ötletet adni gyermekorvos ügyben(nővéremék laknak Zalaegerszegen).NLC-n van egy z.egerszegi topic talán ott is tudnak segíteni.
Évica
Évica
 
 


Ildi!

Én is gondoltam rá, de még tegnap vettem egy tesztet, és a szerint nem!
De különben ha valaki terhes kevesebb a teje?

Mirama

KépKép
KépKép
mirama
 
 


Lányok!

Tudna valaki segíteni? Gyerkőc 1 éves és szájpenészt kapott. Boraxos glicerint kaptunk rá, de 5 napja használjuk és semmi hatást nem észlelek. Van valami hatásosabb szer? Vagy legyek türelmesebb? (Még szopik, ezért én is kezelem magam.)

Előre is köszi!

Pimpa
pimpa
 
 


Mirama,
nekem vészes gyorsasággal elment, és persze csak később jöttem rá, hogy mitől.

Nem tudjátok, hogy a kávé, fekete tea, zöld tea, stb. mennyire és mennyi idő alatt mennek át a tejbe?
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Ha megiszom egy erős kávét, akkor bő fél nap múlva jön az, hogy lehetetlen lerakni az amúgy jól alvó kiscsajt.
rjuli
 
 


Sziasztok!

Okos könyvekkel rendelkezők segítségét kérném. Alkalmazható-e szoptatás alatt az Ovestin krém? Nem a szokásos applikátoros módon, hanem csak a hüvelybemenetet, és egy belső ötforintosnyi nagyságú területet kennék vékonyan vele hetente kétszer. Az van a leírásban, hogy a hatóanyag (ösztriol) az anyatejjel kiválasztódik, és hogy csökkentheti a tejtermelést. A babóm hét hónapos, de még csak szopik, eddig a hozzátápi nem nyerte el a tetszését. A krémet a nőgyógyász írta fel, mert még mindig nagyon érzékeny a hüvelyemben egy rész. Most akkor mit tegyek? Szabad használni?

Köszi előre is!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Segitségre lenne szükségem. Kisfiam 10 és fél hónapos, még naponta számtalanszor szopizik. Négy foga van kint, és kb. egy hete rettenetesen fáj, ahogy szivja a jobb cicit. Rendesen érzem a fogait. Eddig semmi gondunk nem volt, a ballal most sincs, de a jobbal csillagokat látok. Ráadásul rendesen fel is áztatta, sebesre. Van ilyen, hogy 10 hónap problémamentes szoptatás után sebesedik a mell??? Próbálom teljesen magamhoz húzni, rászólok, hogy nagyra nyissa a száját, de akkor is fáj. Van valakinek ötlete???

Köszönöm előre is

Réka

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Köszi Évica, a profilomba beírtam az e-mail címet.

Andana
andana
 
 


Snoopy,
köszi a választ. Közben túl vagyunk, kis hős volt a kisifam, nagyon aranyos volt, és semmi probléma nem volt vele.

Zsizsa,
először is mit mondott az orvos? Mondtad neki, h még szoptatod a bébit?

Pimpa,
van erősebb szer is, volt már róla szó, de azért ezt is az orvossal kellene megbeszélni, hiszen ő írja fel. Szóltam Mátinak,
talán idetalál a hétvégén, ők küzdöttek sokáig szájpenésszel, biztos tud bővebb infot mondani.
Ági

Kép
Ágci
 
 


pimpa! nálunk is egyéves kor körül jött egy makacs szájpenész. én is glicerinesbóraxoztam, kb semmi hatása nem volt - vagyis most már azt gondolom, hogy a mellet biztosan érdemes kezelni vele, a gyerek szájának sem árt, de nálunk nem volt elég. lehet még kapni bórax homeobogyót, amit szedhettek mindketten, de ami nálunk átütő sikert hozott, az a citrusfélék nagy mennyiségben való adása volt - narancs, mandarin is jó, de a grapefriut és a citrom a tutibbak, nálunk ármin ette szerencsére mindegyiket örömmel - de ő addigra már elmúlt egyéves, nem tudom, a te gyereked kapott-e már egyáltalán, mert ha nem, akkor persze ez nem lehet megoldás! amúgy pedig most már több helyen is olvastam-hallottam, hogy az immunrendszer nem kiforrott működése okozhatja, ez ennyi idősenb még normális és nem tragédia, ha egy darabig penészes a szája. nálunk végül is szinte egyik napról a másik napra eltűnt, azótasem jött elő. jaaa, ha van csőrös itatótok vagy vmi, amit gyakranaszájába vesz, azt dobjátok ki! nálunk az itató megjelenésével egyidőben kezdődött.

márti
márti
 
 


Ágci,
igen, mondtam neki. De azt már régebben, a terhességem alatt tapasztaltam (nem nálaKép), hogy az orvosok hajlamosak olyan szert is felírni terhesnek, aminek a tájékoztatójában azt nem ajánlják ilyen esetben, ezért szeretnék tájékozódni, hogy az irodalom mit mond erről a krémről, főleg, hogy ezt olvastam a tájékoztatóban.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Nekem a 6 hetes kontrollon szemrebbenés nélkül írta fel a doki az Ovestint. Más kérdés, hogy ki sem váltottam, mert annyira nem éreztem a gondot, mint, amennyibe került volna.
rjuli
 
 


Ágci, Márti!

Köszi! Nagyon hasznos tanácsok! Próbálkozunk!

(Márti, nálunk az erős fogzásra gyanakszom még, mert eddig is mindenfélét bevett a szájába és semmi baja nem volt. Most viszont beteg is és egyszerre jön 6 foga. Szerintem most kicsit tropa az immunrendszere...)

Pimpa
pimpa
 
 


Rjuli,
ez azért bíztató. Nálam sajnos tényleg rossz a helyzet, pedig már hét hó telt el, rám férne a javulás.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok !
Látom nagy itt a segélykerők tábora !
Nekem az a bajom, hogy nalam is ugra-bugrál a csajszi szopi közben és közben húzogatja a cicit. Már annyira meggyepálta, hogy bimbóvédöt kellett elővennem, de persze ugy nem volt hajlandó szopizni. Gondoltam , oké akkor majd tűrök és közben bírkózunk, mert ő húzza a cicit én meg tartom a fejét. De ma reggel mikor fejtem, láttam, hogy véres a tej. A bimbómon látok is egy sebet. Ilyen még nem volt sosem.
Most mit csináljak? Ha tovabbra is szoptatok, akkor nem tud begyógyulni, ráadásul véres tejet én sem szivesen innék. Most öt hónapos a csajszi és még nincs foga.
Előre is köszönök minden választ!
Dorki
dorki
 
 


Andana!
Küldtem mailt,
Évica
Évica
 
 


Dorki!

Ez küzdelem lesz. Ha szopizik, akkor is begyógyul. Persze, hogy begyógyul. A véres tej a babónak nem gáz, csak horrorisztikus, ha bukja.
Ügyes mellrehelyezés és mellentartás (! Hajrá! Kép) mellett gyógyulni tud, ha egyébként anyatej és babanyál szárad rajta (ha nincs száj és cicipenész...), vagy hámosító kence is lehet rajta. Amikor nincs, akkor jó lenne, ha érné a levegő, nem fülledne bele egy melltartóba, pláne esetleg melltartóbetétes súlyosbító tényezőbe.

Zsizsa!

Okosabbnak lenni, mint a tájékoztató, sajnos nem tudunk. Egy csak anyatejes babánál a tejmennyiség csökkenése gáz lehet. Nem kockáztatnék a helyedben. Általában a helyi kencék kicsit szívódnak be általában. A hüvelyben azért vékonyabb a nyálkahártya és szaruréteg sincs.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy,
köszi szépen, akkor várok még vele addig, amikor már kevesebbet szopik a babóm.Kép Akkor viszont érdemes lesz ugye szopi után kenni, hogy az esetleges felszívódás akkor történjen, amikor kevesebb tejci termelődik? Vagy rosszul gondolom? Egyébként a felszívódott öszriol mit okozhat a babánál? Ez az ösztrogén valamilyen változata, ugye?

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziszasztok!

Én is "friss kismamákból" vagyok, de immár 7 hetes a kisfiam. Van egy 8 éves nagylányom is. Őt 13 hónapos koráig szoptattam. Eszembe sem jutott más alternativa, hiába akartak átcsábitani tápszerre, vagy bébi ételre. A hozzátáplálást 6 hónapos kora után kezdtem, de főleg otthon készitett kajával.

Most viszont a kisfiamnál valami probléma lehet nálam a szoptatással:
Két héttel ezelőtt volt egy sulyos mellgyulladásom (39 fokos láz 3 napig), de sikerült sok-sok szoptatással megoldani. Azóta valahogy folyamatosan puhább a mellem.
Nagyon ritkán birja ki a Zebi a 3 óránkénti evést. Mondjuk délben alszik 3-4 órát , akkor kibirja, de délelőtt és délután szinte 1-1,5 óránként kér enni. Éjjel maximum 3 óránként eszik, de akkor csak 5-10 percet szopizik.
Evések között meg sokszor nyügös annyira, hogy le sem lehet tenni. Legszivesebben egész nap lógna a cicin.
Most már 7 hetes. Mennyit kéne ennie?
Éjjel nem tudtam még megmérni, hogy mennyit eszik, de szerintem keveset. Nappal pedig kb. 100 g-ot szopizik egyszerre, de ugy, hogy ezt kb. 40 perc alatt szivja ki. Kép Nagyon rossz a szopási technikája. nem kapja be eléggé a bimbóudvart, (csak a bimbó + kb. 1 cm-re)Két de két hónap alatt nem sikerült átszoktatnom. Ha jobban kitátja a száját és ugy veszi be, akkor öklendezik. Nagyon lassan és lustán is eszik. Csak akkor szivja, ha magátol is csurog, közben meg várakozik és egy kicsit stimulálja. Nem alszik szopi közben csak pihen. Lehet, hogy annyira nehezen jön ki a tejem?
Mondjuk fejéskor (Avent Isis-sel)is csak csöpörög.

Tegnap jöttem rá, hogy a tej mennyiségével lehet bibi, mert iskolába kellett mennem és addig anyu vigyázott Zebire. És fagysztott tejből cumisüvegből (Avent 1-es luku) simán gyorsan megevett 200 g-ot. Ettől boldog lett és nagyot aludt, majd utána is mosolygos volt.

Most mit csináljak? Ennél többet már nem tudom cicire tenni, mert igy is nagyon sokszor szopik belőle. Laktoherbet nem ihatok, mert nagyon fáj tőle a hasa.
Tegnap óta azon gondolkozom, hogy egy hét mulva jön a dokinéni és akkor iratok fel vele tápszert. Kipróbálom, hogy hátha akkor jobban jol lakik.
Egyébként a fejlődése teljesen jó. Napi min. 4-5 kakis - pisis pelenka, és heti 200 g-ot hizik átlagban.
Most nagyon stresszelek a tejtémától.

Fiona
fiona
 
 


Nekem senki sem tud ötlettel szolgálni? Péntek este irtam fájós jobb ciciről.

Valaki segitsen pliiiiz!

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Sziasztok!

Kérdezni szeretnék tőletek, ugyanis Zsófi lányom, aki 16 hónapos 3 napja már nem szopizik, és duzzadtak a melleim, és ha megtapizom fájnak is, de azért nem annyira nagyon. Ilyenkor mi a teendő. visszaszoktatni semmiképp sem szeretném, fejni sem fogok, hiszen akkor csak termelődne.

hagyjam így ahogy van, és majd elapad?

köszi

Erika
brokkoli
 
 


Sziasztok!
Csicser!
Köszönöm a válaszodat, csak most jutottam hozzá, hogy elolvassam Kép!
A Livostin-ról még nem hallottam, eddig Allergodil-t és Rhinochort-ot használtam, majd kipróbálom azt is.
Köszi
Zsófi
zsóf
 
 


Réka,

én sajnos nem tudok érdemben segíteni, szerintem hívj fel egy szoptatási tanácsadót, az LLL honlapján vannak telefonszámok (www.lll.hu).

Móni
móni73
 
 


Erika!
Ha nagyon fáj, akkor egy kicsit még pár korty erejéig odaadhatod neki. Ettől még nem szokik vissza. Csak ugy nosztalgiázik rajta.

Ha már egyáltalán nem szopizik és kő kemény a cicid, akkor a vizes borogatástól hamarabb leapad.
fiona
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?