Új privát üzeneted érkezett!

jaj, mindig elfelejtem megkérdezni
van itt valaki, akik nem használnak cumit?

mi 1,5hónapossan hagytuk el, de elötte is csak nagyon ritkán kellett neki.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

húú,csajok! Jól lemaradtam :(
egész héten barátnőztem, találkoztam minden barátnőmmel,akiknek van babája vagy gyereke,apa is korábban jött mindig haza :),úgyhogy elszaladt a hét,nem volt időm olvasni
Nagyon jó volt a pörgés (már amennyire pörgésnek lehet nevezni) és úgy látom,Tominak is tetszenek a babák - van,mikor úgy ismerkedik,hogy bekapja a másik baba kezét :lol: . mennék szívesen a talira is,de csak nyári gumim van,azzal pedig nem merek nekivágni (szerintem kocsitolásba torkollna a tali :D )

megpróbálok visszaolvasni és írni is, Tomi még alszik,remélem még van időm :)

Kép

Kép
borkaby

209. oldalon írtam utoljára :oops: :oops: :oops:

a nyugtató és nevettető eszkimó puszik : orrunkat "dugjuk össze", azzal adunk egymásnak puszit. Mi ezt hívjuk eszkimó puszinak és közben elnyújtva,gyerek hangsúllyal próbálom,már amennyire tudom, mondani,hogy "eeegy eszkimóó", "kééét eszkimóóó" stb. és ezen a legnagyobb sírás közepette is elneveti magát. mióta megszületett szoktunk ilyet játszani,szerintem nem is maradt ki nap,hogy ne eszkimóztunk volna.

ami még figyelmet érdemel sírás közben is, az a "répa retek mogyoró",mert azt is mindennap hallja tőlem és a kucu nénis mondóka

Ildi!
Nagyon durva a doktor nénitek,ezzel a cicimegvonásos tanáccsal... Én is mindig addig hagyom Tomit szopizni,ameddig szeretne. Ez van,mikor napokig csak 5 perc,aztán újból napokig 1-1,5 óra. Remélem már azóta rendbe jöttetek bukás terén attól a géltől,de szerintem ha nem,érdemes valaki mást is megkérdezni,mert furcsa,hogy sima cumiznia szabad,cicin cumiznia pedig nem? Amikor csak ciciznek,szerintem alig-alig nyelnek tejcsit.

hangokat hallok Tomiszobából,ébredés van.
jövök majd még

Kép

Kép
borkaby

Lkata
Nem mi tartjuk a súyrekordot, Lihn Marcija már rég 8kg felett van!!
Nagyon édes Norbika beöltöztetve és az első kiscipőjében!!!

Peva
Elvileg még nem jött közbe semmi, úgyhogy megpróbálunk ott lenni a talin, nekünk is nyári gumink van a kocsin, de csak sikerül felmennem vele.

Timi
Áron egyáltalán nem cumizik, az első hetekben néha be tudtam tuszkolni a szájába, de öklendezik tőle, nem kell neki.

Borkaby
Jó hogy jöttél!

Csőtörés: két napja ás a férjem és a szerelő, de nincs meg, hogy hol folyik el a víz, holnap megint folytatják, remélem már meglesz!!

:( :(

Zsuzsu
Nagyon szép a virág, amit a családodtól kaptál!!! Nem emlékszem, hogy felköszöntöttelek vagy csak akartalak, ezért én is nagyon boldog névnapot kívánok neked!!!

Marek
Jó pihizést Agárdon!!! Nyaralótok van ott? Mi nem messze lakunk Agárdtól!

Tök jót aludtam, Anyukám elvitte magukhoz Áront egy-két órára, így legalább sétáltak is és én is tudtam végre aludni egy kicsit.

Éva

Kép

Kép
éva75

Zsuzsu, nagyon jó a masszírozós fogkefe, biztosan beválik majd.

Timi, mi nem használtunk cumit, pedig részünkről meg lett volna a hajlandóság, de Gergő kiköpte. Kettőt is kaptunk ajándékba...de minek. :)

Lkata, nekünk is öklendezik Gergő, ezért nem is nagyon hagyjuk az ököltömést. Inkább műanyag játékot adunk, azt nem tudja mélyre dugni. A férjem csinálta a videót. :)

Peva,
átfordulás? Nagyszerű! :D Én csak azért nem várom, mert akkor kezdődhet az éjszakai kitakarózás-mizéria. :(

Kép
szöszke

Éva, milyen mélyen van a cső?

Kép
szöszke

itt vagyok megint, a babóbébink elaludt már, szerintem kifáradt a nagy örömben,hogy itthon van az apja :)
megpróbálok visszaolvasni :)

Kép

Kép
borkaby

Peva, én szívesen mennék a talira, de félek, hogy nem találok oda. Be tudnád jelölni esetleg térképen?
A http://maps.google.com/ -on nagyon jó Útvonaltervező van, oda tehetnéd a végállomás helyét, ahol az utcátok van, mert így, hogy Katalin hegy, nem találom. :(

Kép
szöszke

Apával töltött idő:
Baromi kevés,hogy "finoman" fogalmazzak...
Rengeteget dolgozik,ami egyrészről persze jó,mert sok megrendelés van,más részt meg nagyon szomorú,mert keveset van velünk. Este a 7 órás fürdetés az övé,addigra mindig haza ér,de azért sokat hiányzik.
kettesben meg nem is voltunk,mióta megszületett Tomi,mert nem fogadja el a gyermek a cumisüveget sem,pontosabban 3 hónapos kora körül próbáltuk ki először,és nem tudta mi a helyzet,mit akarunk mi az üveggel. Azt hitte játék :)

ma viszont pohárból adtam neki homeopátiás bogyót vízzel és simán kiitta belőle,félre se folyt :D :D mit szóltok? :lol:
minket elöntött a büszkeség :)
még át nem fordul,lábat nem fog,viszont pohárból iszik :)

Éva!
A Kolpingos képek nagyon jók,biztos jó ott nyaralni. Csini vagy!

Mi azon gondolkozunk,hogy lehet,hogy elmegyünk Horváto.-ba vagy Ausztriába a hegyekbe augusztus végén,akkor már Tomi 10 hónapos lesz. Csak nem tudom,hogy vagyok e elég bátor hozzá.

Kép

Kép
borkaby

Bangham!
Látom,már a többiek is írták,már megbeszéltétek,de az én részemről is az a nem válaszolás oka,hogy nem konyítok a témához.
Nagyon aranyos Mikike!

Szöszke!
Látom,kiesett a cső! Megjött már a szövettan eredménye? Minden rendben van? Remélem igen!

Én sima rákszűrésen voltam múlthét pénteken,ma jött meg az eredmény,de én mindig annyira izgulok ilyenkor,pedig évente megyek,és eddig szerencsére P2 lett mindig.

Furcsa,hogy vannak olyanok,akik felnőtt létükre nem voltak még nőgyógyásznál. Nekem 16 évesen volt először barátom,anya el is vitt a nődokihoz és azóta évente egyszer megyek.

Valentin nap:
Mi sosem tartottuk,de idén kaptam a férjemtől egy doboz szívecskés bob-bont :)

Kép

Kép
borkaby

Bettike!
Aranyos az oldalra fordulós rácsba kapaszkodós fénykép :)

Tomi aludni még mindig csak hason tud olyannyira,hogy ha háton altajuk el,vagy felébred vagy hasra fordul :) - csak azt nem értem,hogy ezt ébren miért nem lehet megcsinálni :roll: (mondjuk nem rögtön fordul hasra,hanem kb. 2 ó alatt... alőször oldalra,aztán ha már úgy is kényelmetlen,akkor hasra billen :)

Én me tudom időre etetni Tomit. Nagyon ritkán sikerül,viszont - alig merem leírni - de pár napja már 3,5-4 óránként kér enni... (meg ne hallja Tomi. Eddig bármilyen kialakult szokását leírtam,az tuti megváltozott) :D

Marek!
Bori nagyon édesen játszik! És egy csomó képen nevetős :)
Tényleg jó dolog a járóka :D

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!

Na megpróbálkozom én is egy kis írással! :lol: Máté alszik, kifáradt, délután nem aludt, hanem végig figyelte, ahogy sógornőm lányával megcsináljuk az angol háziját! Több, mint 1,5 órába telt, aztán fürdés, evés! Annyira elfáradt, hogy csak letettem a kiságyba, cumi és kész is! :lol:

Cumi
- Nálunk alváshoz van! Amint kezd beájulni már ki is köpi! Eddig szerencsére ennyit használtuk, illetve most 2-3 napja azzal játszik, hogy betesszük a szájába, ő kiveszi és ismét megpróbálja visszaraknak! Fél órákat is képes próbálkozni! :lol:

videók - Igen én nézem őket, aki tesz fel! :lol: Szöszkétől akartam is kérdezni, hogy mi volt a kádban Gergő alatt, ami így tartotta, mert a videón semmi sem látszik! De csuda édes!
Mátét hasra fordítjuk és megpróbálja elkapni a vizet! :lol:

HT - lassan kipróbáljuk a husit! A banán nagyon bejött! Így most már egész variációkat próbálhatunk ki alma, banán, barack, sütőtök, répa, cukkini! :lol:

Nymalac! Nem talállak iwiwen! :cry:

DM-es masszírozó! Mi egyszer megpróbálkoztunk, de nagyon nem tetszett! Pedig jó dolog lenne, mert Máté is hányásig tömködi kezét! :? Pár nap múlva próbálkozunk ismét!

forgás, lábfelismerés, pohárból ivászat
Gratula minden anyukának csemetéik újabb felfedezéseihez!
:wink: :lol:
Máté csőrös pohárból iszik, nagyon édi, ahogy fogja, mindjárt keresek is képet! És hátról hasra fordul, illetve ha nagyobb lendületet vesz néha, akkor ismét átfordul hátra! Így már sehol sem lehet hagyni, illetve csak a földön, onnan nem tud leesni. Csajok kezdődik egy újabb időszak! :shock: :shock:

Kép

Hozzátáplálós képek:

Állatok nálunk sem maradhatnak ki:

Kép

Kép

Kép

Tányérban tapicskolás:

Kép

Kép
bettike
Eger

Macianyu!
Zengőke nagyon aranyos!

Köszönöm a vasalós tanácsokat!
Már én se nagyon vasalok :oops: :lol:
csak a textilpelusokat és az új rucikat.

És a rota információkat is köszönöm!

még nem döntöttünk,de hajlok a beadatás felé. még van 2 hetünk gondolkodni.

Bettyna!
Kiderült mi volt a "piros" kaki oka?

iwiw:

tökjó ötlet!
én nem akarom leírni a nevemet,de felmegyek majd jelölgetni vagy ha valaki elküldi nekem privibe a nevét,akkor szívesen megkeresem :lol:

Nyugtonmalac!
Most már akkor hozzátáplálsz?
Annyira jó,hogy nem vagy aggódós típus tej ügyileg!

Én is kaptam Milupa tájékoztatót,olvastam a napi 8 dl-t. Bitzos igaz,de gondolom ebben benne vannak a natúr joghurtok is,meg a túró is,amit már 1 éves kor előtt is lehet nekik adni,ugye?

a jané-nak van műanyagból olyan hintalovas-kisasztalos etetőszéke,ha valakit érdekel! nekem nagyon tetszik,csak félek,hogy minden áldott nap az etetőszék ide-oda cipelésével telne a napom. Gondolom nem túl könnyű.

lKata!
nagyon ügyes Norbika!!!
mi még csak nézegetjük és örülünk,ha anya a szánkba dugja a lábunkat :lol: :lol: , gondolom nagyon fincsi :lol:

A hitelünk borzalom,mi is svájci frankba vettük fel és nagyon felment a törlesztőrészlet ára. Szinte az egész Tgyásom elmegy rá + a rezsink sem alacsony a fűtés miatt ( 72 mˇ2; panel...). Viszont hétfőn leadom a fűtéstámogatás igénylést és remélem megkapjuk.

Kép

Kép
borkaby

Bettike!
Ezek a képek,főleg a macisok :lol: :lol: :lol:
nagyon édes!

cumi
nekünk sincs
mi is próbáltuk párszor,sosem kellett Tominak,úgyhogy nem erőltettük. Az ujját cumizza elalvás előtt,ha unatkozik, ha böfiznie kell vagy ha éhes. Ha ezeket kiküszöböljük,akkor egyenlőre még nincs ujjszopi szerencsére

Kép

Kép
borkaby

Borostyán lánc - én nem merem, parás vagyok! :oops:

Etetőszék - egyik szebb, mint a másik, bár az asztalra szerelhetőt nem merném használni, olyan instabilnak tűnik! Nálunk nincs rá hely, így marad a pihiszék, ameddig bírjuk. Bár a táskás nagyon-nagyon bejön! :lol:

Lakáshitel- mindenki gázban van! Akinek van azért, mert alig tudja, ha tudja törleszteni, nekünk meg azért gáz, mert esélyünk sincs rá, hogy kapjunk! :roll: :twisted: Pedig idén valamit lépnünk kell, illetve 1 évet állítólag hosszabbíthatunk ebben a lakásban! :roll: De most lehetetlen hitelt igényelni! :twisted:

Nymalac! Videók! HT - Hát nem győzött meg Bori, hogy de fini is a kaja, amit adsz neki! :lol: Viszont a bubizás már nagyon megy! :lol:

Kakás kép - HÁt nekünk le kellett volna fényképezni azt, amikor a pihiszékben ült, majd hallom, hogy kakálás megy, én a gyereket kiveszem és viszem a pelenkázóra! Az egész útvonal kakás lett, annyit kakált és én meg nem vettem észre, hogy a nadrág szárából folyik kifelé a cucc! Majdnem 1 óráig sikáltam a fél lakást! :? Azóta résen vagyok! :lol:

Kép
bettike
Eger

4 hós adat:
Tomi 66,5 cm, 5750 g

nem tudom mit akar elérni a magas polcokról,hogy ilyen gyorsan nő,de örülnék neki ha végre már pocakosodna is egy aprót :D
Remélem majd hozzátápinál beindul.

ökölrágás:
jön Tomi egyik őrlőfoga :roll:
egy pici ponton már kint is van
nem tudom mi lesz így, és nem elég,hogy mindent megrág, az öklét ő is egybe bekapja,le is nyelné szerintem,ha nem lenne rögzítve :lol: :lol: és még ha el-elbóbiskol szopi közben,akkor meg is harap :roll:
szuper edzett mellbimbóim lesznek...

Kép

Kép
borkaby

Bettike!
Neked is van bepótolni valód? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
borkaby

nálam ez lesz a következő könyv,amit megveszek: http://www.libri.hu/hu/konyvek/csalad_e ... etes_anyak
állítólag nagyon jó

Kép

Kép
borkaby

Ülés - nekünk valamilyen van, de még anyuéknál, hordozót kötjük a kocsiba, ha nagyon menni kell! Így egyáltalán nem vagyok képben! :oops:

Vasalás - én még vasalok rendületlenül mindent! :roll: Kivéve a mi cuccainkat, csak ha nagyon szükséges! 8)

Mosás - nekem a hideg víz + vanish szappan minden eddigi kaja foltot kihozott!

Éjszakák - amit leírok mindig átváltozik, így csak annyit írok, hogy tegnap délután 6-kor evett, majd 8-kor elaludt és hajnal 3-kor kért enni, majd reggel 6-kor! :shock:
Tegnap előtt 7-kor kaja, 9-kor alvás és hajnal 5-ig alvás! :shock:
Most 7-kor kaja, 8-kor alvás, aztán majd meglátjuk!

Bangham - nagyon jóképű maharadzsád van! Hárem??? (Vagy nekik nincs?) :oops: :lol:

Együtt alvás bébivel a nagy ágyban - nálunk mindig változó, attól függ, hogy milyen Máté hangulata! Most pl. egyből kiságy! Tegnap meg nem raktam be, mert arra számítottam, hogy 9-10-kor lesz egy álometetés! Hát a frászt! :lol: Így csak hajnalba került a kiságyba! :lol:

Marek - nem semmi étvágy és nagyon szerencsés vagy, hogy van ennyi tejed! :shock:

Kép
bettike
Eger

Borkaby - igen én is pótolok! :wink: :lol:

Kép
bettike
Eger

Fog - én nagyon félek már előre, hogy rá fog harapni a cicire! :shock:
Bár ahhoz képest, hogy lassan 3 hónapja folyik a nyála még nincs kint semmi! :lol:

Kép
bettike
Eger

Éva! És nincs valami szuper kütyü, műszer, amivel meg lehet találni a helyet, ahol elfolyik a víz, hogy ne kelljen ennyit ásni? :roll:

Kép
bettike
Eger

azt hittem,Tomi felkel 8-f9 felé,de hát a fityiszt... (ezt már amúgy nagyon jól tudja mutatni :lol: ) pedig ma akartam fejni,de így nem merek. tuti közben ébredne..

Nyugtonmalac!
Ennivaló Bori is,Lili is,meg végre meg tudtam nézni a jegesmacikat is (nekem vmi miatt a honlapon nem nyitja meg),és a macik is aranyosak. Tényleg nagy élmény lehetett Lilinek.
És örülök,hogy meggyógyult!

Kép

Kép
borkaby

Na azt hiszem most elteszem magam holnapra, illetve a következő álometetésig! Úgy is lassan jön a fejős brigád és vált minket! :lol:

Kép
bettike
Eger

Bettike!
Amikor először megharapott az rettentően fájt. Azóta finomabban harap vagy én vagyok jobban lesen,nem tudom,de nem fáj annyira (vagy a kezdődő bőrkeményedések segítenek... :lol: :lol: :lol:
na jó,ott azért ég nem tartunk

Kép

Kép
borkaby

Borkaby - nálam is ezért marad ki az esti fejés, mert sosem tudom mikor ébred fel és nem merek fejni! :oops: :roll: Pedig tényleg oda adhatnám, amit fejtem ha esetleg nem lenne elég! :roll:

Kép
bettike
Eger

Megyek én is aludni,bár biztos 20 perc alvás után fog szólni Tomi :roll:

Éva!
Remélem gyorsan rendbe jönnek a dolgaitok! Ennyi rossz után,most már kijárna valami jó is!
Kitartást!

Én meg megyek aludni, jó pihenést

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!

Na, már megint rég jártam errefelé, olyannyira, hogy még a jelszót is elfelejtettem és újat kellett csináltatnom :oops:

Na, de most már itt vagyok, ha egyáltalán emlékeztek még rám :oops:

Annyira éééédesek a topicbabák, milyen nagyfiúk és nagylányok lettek már mind!!!

Végigfutottam az utóbbi oldalakat, így csak nagyvonalakban reagálok.

Hajhullás: KATASZTRÓFA!!!! Eddig sem volt húú de sok hajam, most meg még csomókban hullik, tele van a hajszálaimmal az egész lakás :?

Kérdés: nektek még csuklik a babátok? Nálunk van, hogy bizonyos időközönként 2-3 napon keresztűl naponta legalább 2x biztosan csuklik. És Balázst nagyon zavarja, nyűgös lesz ilyenkor :(

Balázs eddig 4x fordult hasról hátra, de ezeket is éjjel az ágyában csinálta amikor arra ébredt hogy éhes ,így nyűgölődött és megfordult. De napközben ébren nem csinálja :? Próbálkozik, de csak az oldalára sikerül fordulnia, mert a karját kiteszi oldalra és így nem tud az oldaláról továbbfordulni a hátára.

Cumi: mi is már alig használjuk. Ha már kezd kicsit nyügi lenni, akkor beteszem a szájába, de akkor is általában 2-3 perc után kiveszi, majd rágja jobbról-balról és elejti. Ma pl egyik alkalommal amikor a pelenkázóra tettem, cumi volt a szájában. Addig hadonászott, míg a kezébe vette a pelenkázón lévő cumit, majd a szájához emelte, kilökte a másik kezével a szájában lévő cumit és betette azt amit előtte sikerült elkaparintania :lol:

Szöszke: akartam már kérdezni, végülis milyen kenőcsöt használtál a koszmó ellen? Segített? Nálunk azóta jobb a helyzet, amióta nem használom a Babé koszmó elleni samponját.... ill.amióta semmivel nem mosom, kenem, csak max hetente 1x a sima fürdetőkenőcsös vízzel átmosom.
Nagyon szupi Gergő fürcsis képe :D

clau06
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Ma voltunk a 2. babaúszáson, azaz nekünk ez volt a második alkalom és Dóri nagyon élvezte. A merülés után nem mondom, görbült a száj, de egyébként boldogan pancsolt és sikongatott. :)

Borkaby, nálunk ugyanez a helyzet. A férjem reggel korán elmegy és csak 6 körül ér haza, így esti fürdi az övé. Mi sem voltunk sehol azóta kettesben, hogy Dóri megszületett, mert max. az anyura bízhatnám Dórit, de ő meg délutántól estig dolgozik. Másik nagyi sajnos nincs már, pótnagyinak pedig sajnos nem volt gyereke. :(
Egyéb nőrokonok is kilőve tapasztalat híjján. Marad majd a pénzes megoldás, ha sikerül találni egyátalán valakit, akiben megbízunk.
Ja, a dolog másik kerékkötője, hogy Dóri sem fogadja el a cumisüveget, pedig mi az első napoktól kezdve szoktattuk. Aztán egyszercsak már nem tetszett neki és mint aki azt sem tudja, mi az, idétlenül rágicsálta csak, de enni nem akart. Többször is próbáltam, de nem megy.

Na és hogy még panaszkodjak: az utóbbi napok megint az éjjeli műszakkal telnek: leteszem fél 10kor, ébredés éjfélkor, esetleg egykor, majd innentől 2 óránként...és még reggel sem dől ki, mint régen, hogy legalább 7től 9ig alhassak, hanem ársaságot követel. meddig lehet ezt bírni? (gondolom jósokáig...úgy nagyjából évekig...)

Kép
anhel

4 hós adataink:
64 cm és 6300 g

Kép
anhel

Bettike, magam sem értem, de Dóri nem harap (még). Ezt azért hozzáteszem. Pedig már az alsó két foga kibújt. Az ujjamat imádja rágcsálni, na abból kiindulva, pokol lehet ugyanaz a művelet cicibimbó környékén. :shock: De még nem harapott meg. :)

Kép
anhel

Clau, koszmó ügyben nálunk sincs sok javulás. Eredetileg valami gyógyszertárban kevert krém kellett volna hajmosás előtt fél órával. De nem nagyon használt. Aztán az egyik idősebb védőnő azt tanácsolta, hogy napraforgó vagy oliva olajjal jól áztassuk fel a fejbőrét, aztán babaszappannal szépen mossuk meg, és próbáljam ledörgölni babakefével vagy ronggyal. Ezzel szórakozom mostanában. De igazán a jó olajos áztatást szeretem a legjobban, mert nekünk ilyen száraz pikkelyek formájában jelenik meg a koszmó, és ha olajos, akkor nem is látszik.

Csuklás:
nálunk is van, és idegesíti nagyon. És elég hosszú ideig, van hogy 20 perc...

Cumisüveg-fóbia:
akkor jöttem rá, amikor a férjem és apukám próbálták cumiból rosszul etetni Gergőt, hogy ha nem tolják elég mélyre, hátra a cumit, nem váltja ki a szopóreflexet. Ezért tűnhet úgy, hogy a gyerek csak nyammog a cumin, nem fogadja el. Próbáljátok ki, hogy mélyebbre toljátok! Nem tudom, milyen cumit használtok, de Gergő szája a cumi tetején lévő műanyagnál van...tehát az egész cumirészt bekapja. Csak így tud egyenletesen szivattyúzni.

Anhel,
a két órás műszak nem jó, és ha nincs valami különleges oka, pl. betegség, fogzás, stb., hosszútávon pokol lesz. Gergő is csinálta régebben, de ő el sem aludt. A rekordom a reggel fél 7-ig való ébrenlét.
Épp 1 hónapja napközben elég következetes napirendet vezettünk be, hála a suttogó könyvnek, és onnantól megszűntek Gergő gerilla-akciói. :) Evés-játék-alvás a sorrend. Az éjjeli kukorékolás azzal szűnt meg, hogy este 6 után már nem engedem, hogy az evés-játék után alvás jöjjön, hanem evés játék-fürdés-játék-evés-játék. Most ott járunk, hogy valamikor 21 és 22:30 óra között fárad el annyira, hogy le tudom tenni az éjszakai hosszú alvásra. Az utolsó szoptatás után kb. 2,5-3 órával kap cumiból egy álometetést a kiságyban, lényeg, hogy mielőtt ténylegesen nagyon megéhezne. Csukott szemmel issza, utána vállon böfiztetés szótlanul, és visszafektetem a kiságyba, tovább is alszik. Ezzel az etetéssel 5-6-ig kibírja. Volt már, hogy 4-kor kért enni, de az átlag 5 óra körül van. Akkor rendes szopi, és visszaalvás ismét 2-3 órára.

Kép
szöszke

nálunk is sajna az utóbbi hétben 7 éjszakából legalább 6 éjszakán ébredt Balázs éjszaka is és csak akkor nyugodott meg ha megetettem. Volt olyan, hogy elaludt este 9 körül és kelt 0:50-kor :shock: majd hajnali 4 körül. Előtte már nagyon régóta átaludta az éjszakákat kb fél 9-9től hajnali 4-fél 5ig. Az a baj, hogy míg napközben be tud aludni magától szépen 2 evés közt (4É szerint), addig a kora esti órákban már annyira fáradt, hogy már csak azért sem alszik be mégegyet az utolsó 2 evés között és így ez óriási hisztibe torkollik olyan fél 8-8 körül, így valszeg nem sokat eszik ekkor, mert már belefáradt a nyugtalanságba és így bealszik fél 9-re és így persze, hogy felkel éjszaka is hogy éhes :roll: :? . Eddig kibírta este azt a kb 3 órát fáradtság nélkül és nyugiban tudtam megetetni, majd szépen elaludt. Nem tudom, hogy mit csináljak.....

clau06
Budapest XXI. kerület

Lányok, a második rotavírus elleni oltást mikor szokták beadni?

Kép
szöszke

Clau, esténként nem próbáltad gyakrabban etetni?

Kép
szöszke

"Nagyon szupi Gergő fürcsis képe"= akarom mondani videója

clau06
Budapest XXI. kerület

Szöszke: az a baj, hogy szerintem nem is igazán az a baj, hogy éhes, hanem hogy fáradt. 2 evés között 2-2,5 óráig bír ébren maradni és utána elálmosodik, majd elalszik. Ennek napközben nagyon örülök, mert ahogy látom, hogy álmosodik, a hasára fektetem és már teszi is le a fejét és pár perc és elalszik. Ma etettem sacperkábé 7-kor, 11-kor, 14-kor, 17:30-kor. Eközött aludt 1-1,5 órákat. Majd jött az este....Tehát megetettem fél 6kor, előtte negyed 6 körül ébredt, így rá kb 2,5 órára, 3/4 8 kor nagyon nyugtalan lett és szinte egyik pillanatról a másikra megváltozott a hangulata (előtte még itt kacagott az apjának), na akkor már semmi sem segített, csak az ha cicire teszem, de ezután egyből be is alszik. Valahogy el kell érnem, hogy ebben az időben is aludjon be egy picit, kb fél órára. (Bár álmos ő, csak hát átesik a ló tulsó oldalára) Csak az a baj, hogy ha meg bealszik, akkor meg nem ébred már fel erre az utolsó evésre (volt már erre is példa). Néhány héttel ezelőtt szerintem beszundított ilyenkor egy picit és ezért nem volt baj este az utolsó evésnél és így az éjszakákkal.

clau06
Budapest XXI. kerület

bár ritkán "találkoztatok" velem itt a fórumon, de azért bejelöltelek Benneteket ismerősnek, (akik írtátok a neveteket) az iwiw-en, ha nem baj :oops: 8)

clau06
Budapest XXI. kerület

van akivel még közös ismerősünk is van (persze rajtatok kívűl) pl Marek és Bangham. Kicsi a világ :D

clau06
Budapest XXI. kerület

na, most már eldugulok és megyek aludni, mert szerintem rövid éjszakám lesz :?

clau06
Budapest XXI. kerület

Jó reggelt!

Csajok, tegnap elromlott a szuper avent fejőm. Akik fejnek mit vegyek, ti mit használtok??????

SOS légyszi!!!!!

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok Lányok !
Bocsánat , h. zavarok , de segítségre lenne szükségem ! Igazából Nyugtonmalacra gondolok mert Ő profi a hordozós témában. Most 15 hetes a kislányom és hordozót szeretnék neki venni ,mert már nem igazán bírom szusszal , h. kézben cipelem.
Praktikus dolognak tartom csak nem tudom melyik az amibe érdemes beinvesztálni. Van egy bebesi kengurunk / kaptuk / de az sztem 1 év fölötti gyerekeknekvaló. Amit most kinéztem - ERGO BABY - arról elég jót írtak , elől szembe ,elől háttal és háton lehet hurcizni benne a babát .
Itthon nem nagyon lehet venni , de az ebayról lehet rendelni , ismeri valaki , érdemes ilyet venni vagy milyet javasoltok ?
Ha válszt kapok megköszönöm !
Gyönyörű babáitok vannak , ügyes anyucik vagytok ! Gratula a szopizásokhoz , nekem nem sikerült 11 hétnél tovább , annyi volt körülöttem az "okos" ember !!!!
Csatolok egy fotot is a hordozóról ! Köszi ! ÉvaErgo Baby carrier gyerekhordozó
evi1969

evi1969

na, mégsem lett olyan rövid az éjszakám, ill. csak azért rövid, mert későn feküdtem le :? . Balázs ugyanis aludt mégis fél 5-ig este fél 9-től :D . Csak éppen azért nem fejtem tegnap este, mert azt gondoltam, hogy egy ilyen utolsó szopizásnál biztos, hogy megint felkel éjjel 1-2 órakor, de nem. Így hajnalra megint eláztattam a melltartóbetétet és a hálóingemet.

clau06
Budapest XXI. kerület

mtücsök: én a Medelának a gépi változatát használom és ha jól tudom többen itt közülünk is azt használják. Nekem bevált.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

clau06
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Csak gyorsan átfutottam amiket írtatok, bocsi, hogy nem reagálok mindnekire, de még Tatán vagyunk.

CUMI - Nekünk nincs, soha nem is volt! Hiába próbáltam, nem kellett neki. Ha álmos, az ujját használja.

MELLSZÍVÓ - Medela gépi! Szuper jó!

CSUKLÁS - Még előfordul. Egy kis szopi vagy pár csepp citrom megoldja.

Asszem nem volt más így hirtelen.Ja, de! Borkaby - Köszi,a z érdeklődést! Sajna még nem, majd a héten elsz eredméyne a tenyészteúésnek, de azóta nem volt.

Muszáj mesélnem!
Csütörötkről péntek éjjelre alig aludtunk valmait, mert a földszinti kisebbseégi cslád valamit nagyon ünnepelt, reggel 7-ig ment a dajdaj. :twisted: Szabi 3-szor ébredt sírva. "Újkorában" se csinált ilyet. 11-re mentünk tornázni, amit megint majdnem végig nyűglődött, sírt. Én is hulla voltam, alig vártam, hogy hazaérjünk. Nagy nehezen fél 3-kor elaludt, aludtam vele egy fél órát, többet nem tudtam. :cry:
Fél 5-re mentem a suliba, farsangra. Már nagyon vártam. Kicsit jó volt kiszabadulni otthonról, látni a "gyerekeimet" és a kollegáimat. Természetesen hagytam otthon tejcsit. Be volt készítve üvegbe a hűtőbe. Fél 7 körül telefonált a párom, hogy lassan lehet, hogy haza kéne mennem, mert Szabi nem hajlandó üvegből enni. :shock: Hát ilyen se volt még! Persze azonnal indultam. És csodák csodája, átöntöttük másik üvegbe (Aventől Tomeeba) és húzóra becsusszant az összes. :o Azt gondoltam először, hogy az üveg volt a ludas vagy, hogy azért sztrjákol, mert elmentem. Bár ilyen már volt máskor is. Sebaj, túl voltunk rajta. Tegnap lejöttünk anyukámékhoz Tatára. Meglátogattuk a barátainkat, ahol 1 éves a kislány. A gyerekek tök jól elvoltak. Szopi után Szabi üldögélt az ölemben, elkapta az ujjam és a szájába húzta. Valami furcsa volt:KIBÚJT A FOGACSKÁJA!!!!! :lol: Lehet, hogy ez volt az üveggel is a baj? Nagy volt az öröm!!!! Na, és a hab a tortára, most már nem csak véletlenül sikerül elkapni a lábát, és a szájába is tudja venni. Majd hozok képet is róla. Rohamosan fejlődik a fiam!!!!! 8) Olyan büszke vagyok rá!!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szöszke, sajnos nem emiatt lehet... a suttogót olvastam és már nagyon korán eszerint alakítottuk Dóri napirendjét. Nem is volt semmi gondom, volt olyan, hogy reggel 6ig aludt, majd szopi után 9-ig. Ez az állapot azonban hamar megváltozott - gondolom a foga miatt - amikor egyszercsak elkezdett egyre korábban ébredni. Fél 2, 2, 1, éjfél. :shock: Gondoltam, oké, akkor az esti szopit megtoldom, álometetek, ill. este még többet teszem cicire. Nem használt egyik sem.
Amit írsz, az esti meghosszabbított ébrenlét nálunk azért nem működik, mert a gyerek túlpörög ha nem hagyom egyet még 6 körül aludni. (átlag du. 6tól-7ig alszik és utána jönnek az esti programok, játék, maszi, fürdi, szopi, dumálgatás az ágyban majd alvás fél 10 körül). Kipróáltam, hogy nem hagyom már 6 után aludni és az maga volt a pokol. Az történt, hogy egy darabig jól elvolt, aztán egyre nyűgősebb lett, és a végén már sem a fürdés, sem a szopi nem tetszett neki, karban is csak nyűglődött és a legrosszabb az volt, hogy a nagy kimerültségben bealudt cicin az első korty után... :(

Szóval most ott tartunk, hogy nappal megy minden a maga rendje szerint, éjjel pedig jön a cidri, 1, 4, 6, fél 8-as kelésekkel. :(
Valakinek még valami ötlete, vagy legyek türelmes..?

Cumisüveggel kapcsolatban igazad lehet, mert volt, hogy jobban letoltam a szájában és akkor ráérzett. Igaz, most meg már az a baja, hogy túl gyorsan jön a tej belőle (ilyet se láttam még, mióta baj az egy babának, hogy nem kell dolgoznia a kajáért :shock: :D ) és megijed. Pedig az első, egylyukú cumisüveggel próbálkoztam.

Ja, és a koszmó nálunk is stabilan tartja magát. Nekünk kénes sampont írt a doki, mosom is vele a gyerek fejét, de abba fogom hagyni, mert a nagy ronda ragadós koszmók ugyan megszűntek, de most már apró, száraz hámlással van tele a feje, amit hiába kenek a szintén doki által javasolt krémmel, csak átmenetileg tűnik el (szerintem is csak nem látható), lekaparni meg lehetetlen, annyi. Kész, befejeztem, normál fürdetővel fogom mosni a fejét és olajozom felváltva, már csak abban bízom.
A Babe nekünk sem vált be.

Kép
anhel

Szbettyna, üdv a fogas anyák táborában! :D
Gratula Szabi fogacskájához!

Kép
anhel

szöszke!
2. rota
: min. 4 héttel az 1. után,max a baba 24 hetes korában

Kép

Kép
borkaby

Szöszke, még azt akartam kérdezni, hogyha pl. 22:30-kor alszik el Gergő és 2-3 óra múlva álometetsz, akkor az jól számolom, fél1-fél2...kibírod, hogy addig ébren vagy, vagy felkelsz hozzá?
Én éjfélkor legkésőbb kidőlök. De ha bírnám tovább, akkor sem nagyon menne a dolog, mert a férjem 6kor kel, így 11kor már aludni készül.

Kép
anhel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?