Új privát üzeneted érkezett!

Ági!
én októberben szültem császárral (programozott) és szó sem volt edá-ról... csak spinál vagy altatás..:S:S:S

Szerintem a legbiztosabb, ha felkeresitek a kórházban az egyik aneszteziológust és kiérdezitek. De sajnos ha tényleg sürgősségi császárra kerül a sor, akkor altatnak:S
Nekem Schorbán doktor csinálta a spinált. A műtét előtt bejött hozzám és részletesen elmagyarázta, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a spinális érzéstelenítésnek és az altatásnak és azt is elmondja, hogy EDÁ-t miért nem alkalmaznak császárnál.

Sok sikert és ne aggódjatok! Hamar el lehet felejteniKép Nekem a cicigondjaim sokkal nagyobbak voltak a császárnálKépKépKép

Millió puszi!
És kitartás!Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Visszavonom a tegnapi sétára vonatkozó állításomat. Annyira rossz idő volt ma, és úgy fújt a szél, nem is mentünk sétálni, csak az erkélyen voltunk egy kicsit.
Képzeljétek, ma fél 11-kor keltünk fel. Kép Reggel 7-kor ébredt Kitti, szopizott, és gondoltam még egy kicsit aludjunk, magam mellé vettem. Hallottam, hogy szakad az eső, meg olyan sötét is volt, gondoltam egy kicsit még pihizzünk. Erre fél 11-kor ébredtünk. Kép

Hicu, Kági köszönjünk Kitti nevében is! Kép

Kági, már tényleg régen írtál. Mennyire óriásinak jósolják a babót? Nekem is 4 kilóst jósoltak, és Kitti "csak" 3600 gramm lett. De nekem a doki nem mondta soha, hogy császár is lehetne. Bár az is igaz, hogy én is 4350 grammal születtem, és anyukám simán szült.
Katával múlt héten beszéltem telefonon, otthon van, készülget, pakolgatja a ruhákat.És már nagyon várja ő is, hogy babázhasson. Kép

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde

Helló!!

Hicudzsi-Nagyon köszönöm a biztatást!! Remélem igazad lesz.. Megjegyeztem a doki nevét,amit írtál hátha tud segíteni nekünk.
Lehet,hogy hülye kérdés,de nagyon fáj ez a szúrás? Már a tű gondolatától is NAGYON rosszul vagyok. Pont a gerincem legyen tűpárna? Az egész szüléssel csak ennyi a bajom,valahogy a többitől nem félek.
Tünde-Rossz időben aludni a legjobb,ez tény! Úgy látszik ilyen picin is ez dominál!!
A babót most mondják 4 kg-nak és még hivatalosan 1 hónap van hátra. A védőnő elfelejtette!! mondani,hogy nem kéne végig szedni a vitaminokat.
Köszönöm a Katás infót,azt hiszem kb. együtt pocakosodunk.
A császár igazán a vérnyomásom döntése lesz,szerintem. Már ha fehér köpenyt látok,végem van.
De hát van ilyen,igaz?
Remélem holnap már tudtok menni sétálni...

:::Ági

Kép
iroko

Szia Kági!

Húha, ha már most 4 kilósnak mondják, akkor tényleg jó nagy baba lesz. Bár az UH-k is tévedhetnek.

Egyébként nem biztos, hogy a vitaminok miatt lesz nagy baba. Én végig szedtem az Elevitet.

Drukkolok, hátha addig még rendeződik a vérnyomásod, és nem kell, hogy szúrkáljanak.

Kata ha jól emlékszem ápr. 18-ra van kiírva.

Pusza,
Tünde
rtünde

Jaj! Sziasztok! De lemaradtam!
Próbálok fölzárkózni.
Addig is: Tünde! Hogyan kell képet fölrakni? Én a melléklet feltöltésével próbálkoztam és úgy tűnt, sikerült is feltölteni, de aztán, ahogy visszanéztem, itt nem jelent meg a kép. Ilyenkor mi van? Pedig csökkentettem a méretét is, úgyhogy tuti nem ez a baj.

Mackoo
medvike

Mackoo,
jpg kiterjesztésűek a képek? Én eddig csak ilyet próbáltam, és mindig felrakta, ha elég kicsi volt.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok,

Bocsánat, hogy beleszólok (hiszen már ezer éve voltam errefelé), de én is császáros voltam, ráadásul sürgősségis, tehát altattak. Én is nagyon megijedtem, amikor közölték velem, hogy műtét lesz. A katéterfelhelyezés nem volt egyáltalán fájdalmas, de az infúzióbekötés sem fájt. Utána pedig alukáltam. Műtét után azonnal felébresztettek, habár arra nem nagyon emlékszem, csak a férjem mesélte, hogy még mosolyogtam is...
De komolyan mondom, hogy sosem fogom elfelejteni azt az érzést, amikor odahozták nekem másnap reggel 6- kor (előző este 21.35- kor volt a műtét) a Kismanómat, és azonnal rácuppant a cicimre.
Az azutáni hasfájdalmat pedig én Édes Fájdalomnak hívom, mert amikor hozták szopizni Kismanómat, azonnal megfeledkeztem minden fájdalmamról!
Szóval KÁgi, ne félj a császártól, egyáltalán nem olyan borzasztó, mint gondolnád és amikor meglátod a Kismanódat és ott szuszizik majd a mellkasodon, az elfeledtet minden fájdalmat és könnyeket csal majd a szemedbe!!!!

Puszi,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Mackoo, képfeltöltés: melléklet feltöltése gomb, kiválasztod az adott képet, feltöltés gomb, majd itt kiírja, hogy a feltöltés sikerült. Elvileg így mennie kell. Ha túl nagy lenne, akkor úgysem engedné feltölteni. Egyébként eddig én is csak jgp-ket töltöttem fel. Esetleg várj egy kicsit, mert van, amikor lassú, és azért nem jelenik meg rögtön a kép, de látnod kellene, mielőtt elküldöd.
Remélem sikerülni fog! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Mackoo,
Én kipróbáltam gif és png képpel is, és azokat is sikerült feltölteni. A kép mérete max: 650*700 pixel lehet. Én az ACDsee progit használom, ott állítgattam mindent.
Ha az üzenet szövegében megjelenik a köv: popgif{74087,} (kell még egy \ jelnek lennie előtte)akkor sikerült felrakni. Ír valami hibaüzenetet?

Kincső ma 1 hónapos - ez egy gif kép:
Kép

Tegnap sikerült elintézni a családi pótlékot és az egyszeri anyaságit. Nem egyszerű, rengeteg ember, kis helység. És persze hogy nem egy helyen kell intézni mindent, mert a tgyst, gyedet máshol kell. Még szerencse, hogy Anyu vigyáz addig Kincsőre, amíg én kivárom a soromat.
Örüljön mindenki, akinek nem kell oda mennie!

Tünde,
Kitti milyen gyakran eszik napközben? Gratulálok, nagyon aranyos a fotón!
Nálunk szerdán kint volt a doktornő, rendben talált mindent. Mivel néha fáj a hasa Kincsőnek, néhány ételtől el lettem tiltva. Alig van már valami, amit ehetek. És ennek így kell lennie még egy hónapig.
A doktornő helyeselte, hogy egy kicsit rosszabb időben is sétálunk. Mi tegnap is voltunk egy keveset (metróztunk is), ma nem mentünk, mert inkább pihentem egyet.

Kincső még alszik, de lassan itt az evés ideje.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Régen jártam erre, igazából csak olvasgatlak benneteket, de most szeretnék egy gyönyörű élményt megosztani veletek, ami a schöpf Méreiben történt velem másfél hete.

Kicsit előtte kiegészítem azzal, hogy Szőnyi doktorral és Tündikével, a szülésznővel a
legmesszebbmenőkig meg voltunk elégedve. Mindennap bejöttek hozzám, volt,
hogy Tündike hajnali fél 4-kor is. Végtelenül kedvesek türelmesek, emberi
mindkettő, s nem érezni, hogy futószalag dolog az egész. Látszik rajtuk,
hogy ez számukra hivatás, nem munka. Minden gyermek születését maguk is egy
kicsit csodaként élhetik meg. A Schöpfiben nem csak kellemes tapasztalataim
voltak, bár én nem vagyok kórházfóbiás, de ilyenkor megint ők ketten
ápolgatták a lelkemet. (ne gondoljatok nagy gondokra, csak ilyenkor olyan
érzékeny az ember, s egy-egy elejtett szó, vagy épp el nem mondott infó a
szívét tudja fájdítani az embernek - pl: berohanó csecsemősnővér, aki
felkapja a babát, hogy viszi ultrahangra, s elviharzik. A guta kerülgetett,
hogy mi lehet a baj. Másnap derült ki, hogy ez egy "extra" szolgáltatás a
kórház részéről. Szuper! De jobban esett volna, ha ezt előre közlik, s nem a
legrosszabbra gondolok. Na mindegy. 1-2 ilyen kis affér. Minden kórháznak megvannak a jó és kevésbé jó oldalai. Kép A lényeg, hogy
akárhány babánk lesz még, én ugyanitt fogok szülni. Szőnyi dokiért és
Tündikéért bárhová elmennék. Már legalább rutinos leszek babaügyileg is, nem
fogok pánikolni ilyen esetekben

És most jön a történet:

Móki család szülés-születéstörténete

Előzményként annyit, hogy már előző hét vége felé keményedett a pocakom- a
frontra fogtam. Csütörtök, pénteken kellemetlen, bár nem erős fájdalom volt
a pocim aljában-el is fogott a pánik, azt hittem, felfáztam. Vasárnap megint
ez a furi érzés, de gondoltam, kibekkelem a keddet, lévén a hétfő (márc.15)
munkaszüneti nap, ne zavarjak senkit. Hétfő délelőtt, mikor a hétvégi
vendégek elmentek, erősödött ez a fájdalom, de csak arra volt jó, hogy
meggyőzzön: ha nem múlik, nem törődöm senkivel, semmivel, felhívom a
szülésznőt, bemegyek a kórházba, és kérek valamii gyógyszert felfázás ellen,
nehogy valamit átvigyek a babába. A tévé előtt pihiztünk apával-keze a
pocakomon, nagyon jól esett. Egyszer csak valami elkezdett folyni. Teljes
döbbenet és tanácstalanság: mi ez??? Lehet, hogy a magzatvíz? Ülök a WC-n
egy szál pendelyben, hívom a szülésznőt, hogy van valami, lehet, hogy??
Kedvesen nyugtatgatott, s beküldött a kórházba. Ha mégsem az, akkor sincs
baj, de biztosabb, ha megvizsgálnak. Ebben a pillanatban megérkeztek a párom
szülei Szekszárdról -nagy murit terveztünk, s még látni akarták a nagy
pocimat. (Épp jókor jöttek Gyorsan a hiányzó holmikat bedobtuk a táskába,
anyósom vasalt még egy hálóinget, apósom szendókat készített, a párom a
nesszeszert egészítette ki, s 20 perc múlva (fél 12-re) már a kórházban
voltunk. Adatfelvétel, vizsgálat az ügyeletes orvosnál -hú, ez fájt elég
rendesen. Megerősített, hogy ez bizony a magzatvíz, teljesen tiszta, s 1
ujjnyira vagyok nyitva. Fájás? Az nincs. Beköltöztem a szobába, picit
beszélgettünk a folyosón, s mentem ctg-re. A szülésznő győzködött, hogy
vannak fájásaim, bár még kicsik. Ja, ez a fájás? Akkor én nevetve fogok
szülni-gondoltam. Anyósom eljött, a párom vissza, fél 1 körül kezdődtek el a
fájások, amik már nem voltak túl kellemesek, ráadásul 2-3 percenként jöttek,
s a szünetben sem múltak el teljesen. Megint ctg, jó, jó, de nem igaziak még
a fájások. A szülésznőm folyamatosan tartotta a kapcsolatot az ügyeletes
szülésznővel, így tudta, hogy haladnak vagyis nem haladnak a dolgok. Na, a
fájások erősödtek, én meg kezdtem fáradni, egyre kimerültebb lettem, mert
nem tudtam pihenni fájások között. Délután 5 óra: Ctg, + egy vizsgálat
(fájt, tuti tágítottak, legalábbis próbáltakJ ), eredmény : szűk 2 ujjnyi.
Azt hittem lefordulok a székről. Akkor mi a jó fene fáj annyira, ha nem
tágulok???? Ekkor az is kiderült, hogy a dokim síel. Azonban pár perc múlva
közölték, hogy aznap délután, vagy este már itt lesz. Mivel már nem
mosolyogva libegtem a ctg-re, a szülésznőmet is behívták. Kifejtette, hogy
nem elég erősek a fájások (kinek nem???), Sétálgassak. Nagyon kimerült
voltam, legszívesebben aludtam volna. Én úgy készültem, hogy vannak fél
órás, meg 10, meg 5 perces fájások, erre orvul csak a rövideket érzem, de
azokat folyamatosan, és erősen. 6 körül kaptam beöntést, hogy billentsen a
dolgon, mert csak kínlódok, de nem nagyon haladunk. Áldás volt, őszintén
mondom! Teljesen megkönnyebbültem, tényleg átlendített. És megjöttek az erős
fájások, de köztük volt végre szünet. (a csempébe a falon majdnem lyukat
fúrtam a fejemmel, és a párom zavartan javasolta, hogy le kéne szállnom a
WC-ről, mert annyit ficergek, hogy szét fog esni alattam a WC ülőke. A dokim
nyolc körül - az hiszem -befutott, mosolygott, mondott pár kedves szót és
elment átöltözni. Tündike ( a szülésznő) javasolta korábban a zuhanyt,
labdát, stb., de mire oda került volna sor, nem volt rá idő. A dokim is
megvizsgált -ami egyáltalán nem fájt??? -, s mondta, hogy szépen haladunk.
Itt nekem eltűnt az idő, csak képek maradtak, mondatfoszlányok. Ha jött egy
fájás, Tündike masszírozott, a párom ellentartott, mikor húztam vagy toltam
szegényt, ablakot nyitottak-zártak, legyeztek, törölgettek, simogattak. És
haladtunk. Egyszer azt hallottam, hogy még másfél-2 óra. A következő
foszlány az volt, hogy az orvosom megvizsgált, s közölte, hogy hamarabb
meglesz, nagyon beindultunk. Megjöttek a tolófájások, de ugye nem szabad
nyomni. Ez volt a legnehezebb rész. A légzésre nagyon figyeltem, a baba
miatt, s ebben mindenki segített. Ha benntartottam, azonnal -végtelen
türelemmel figyelmeztettek. De itt a jó dolog, hogy 2 fájás között teljes
csend, ami a kitolásra is jellemző volt -be is aludtam párszor, és teljesen
fel tudtam töltődni. És eljött a pillanat, mikor nem bírtam visszatartani a
nyomást, megijedtem, nehogy baja legyen a babának, s ennek hangot is adtam,
mire a dokim: akkor nyomjon, Krisztike. Micsoda megkönnyebbülés volt!
Hanyatt fektettek, a lábamat nekitámasztottam a dokinak, és a szülésznőnek,
és nyomhattam. (Itt persze nem hazudtoltam meg magam, először a jobb, majd a
bal lábam görcsölt be mindenkinek adtam munkát, ne csak én dolgozzak A köv.
fájás után, (4 nyomás múlva) már látta apa is a baba feje tetejét. Alvás,
majd a kérdésemre, hogy mikor bújik elő, 2-3 fájást mondott az orvos. Tele
voltam erővel. Hol volt már a fáradtság, kimerültség! És láss csodát! Úgy
próbáltam lélegezni, ahogy mondták, + a folyamatos beszéd a babához, hogy
segítsen, és nem kellett a 2-3 fájás. 4 nyomás, és az elsőre kicsusszant.
Leírhatatlan élmény, szinte el sem hittem, hogy megszületett. De már
hallottam is a hangját, s egy pillanat múlva éreztem a kis testét rajtam.
Hú, mit is írhatnék még? Így is hosszúra sikeredett. (Bocsánat. Minden nap
átélem egy kicsit. Mindenkinek legalább ilyen csodálatos élményt kívánok!!!
(Nagyon nagy szerepe volt Szőnyi doktornak, Szabó Tündikének és drága
páromnak, hogy ez az élmény így maradt meg Kedvességük, türelmük, mosolyuk
kincs volt!)

Szóval ennyiKép

Ha esetleg valaki kíváncsi erre a kis csodalényre, a profilomban megtalálható a babaalbum címeKép (nem bírtam anyai büszkeségemmelKép

Puszillak benneteket, és aki még nem választott dokit, vagy cserélni szeretne, ill. szülésznőt. én őket teljes szívemből ajánlom!

Jó babázást és babavárást kívánik mindenkinek.

Móki
móki

jaj, most nézem, Léna is írogat ide. ma beszéltem vele, még semmi hír, talán hétvégénKép
Puszil mindenkit.

Jó éjt!

Móki
móki

Szia Móki,

Gratulálok, hihetetlenül édes, és mily odaadással alszik... kis okos fejecskéje van, gondolom ez itt épp a kórházban készült.

Köszönöm, hogy megoszottad élményeidet, jó ilyen szép és kedves történeteket olvasni. Én is "Szőnyiékhez" járok, de nem oly régen és ennyire nem ismerem őket. Hicudzsi már említette, hogy milyen kedvesek,és aggodalomra semmi ok...

Üdv, kisbora
kisbora

Egyébként én már azt hittem, hogy Lénának már megvan a babája... akkor még gondolok rá...

Most már csak Jó reggelt mindenkinekKép
kisbora
kisbora

Sziasztok!

Gratulálok Móki a babádhoz!!!Nagyon megható volt a szüléstörténet!

Ed, jót mosolyogtam az evés eltiltáson, most már mindegy, se aludni, se enni nem lehet.:-)
Bence a héten nekem is nagyon nyügi volt,néha óránként szopizik,utána büfi, pelenka,alvás egész napközben 1szer. Amint leteszem rötön felkel és úgy csinál mintha éhes lenne. Én persze nem bírom a sírást egy idő után, feladom elveimet és újra kezdjük az egészet. Néha úgy tűnik szétpukkad már szegény.

Tünde, nagyon helyes Kitti!
Emőke, Tünde jó, hogy írtátok, hogy lehet ennyit aludni legalább van remény!

Remélem végre kisüt a nap és mindenkinek könnyebb lesz!!!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ed, elfelejtettem írni, Kincső nagyon édes, látszik az arcocskáján, hogy eszik rendesen!

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

sziasztok!

Barbi, nálunk most a nyügis időszak van. 5-kor evett, 6-kor ráevett, most meg itt pihizik, nyüglődik az ölembe. és ez így fog menni 9-ig.
éjszaka 3 óránként kér még enni, alvás alig.
evéstiltás: tejtermék, narancs, banán, k betűs zöldségek stb. hasfájást okozhatnak a dokinéni szerint. akkor mit egyek???
azért mi ma is kimerészkedtünk egy kicsit, vásárolgatni voltunk. akkor legalább aludt és 3,5 óra után kért csak enni!
Bence is egész nap kakil? Mert Kincső eszik, büfizik, kakil felváltva.

18 év múlva biztos aludhatunk! :-)))

Mókinak gratulálunk!

mennem kell, itt a család látogatóban.

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Valóban már nagyon rég jártam erre. Ennek több oka is van: internet nehézségek, valamint a lakás... Most már lassan készen vagyunk teljesen és jöhet a babóca!! Már nagyon várjuk!
Ruhácskák kimosva, kivasalva, ágy a helyén, tisztaság, stb. már csak egy-két apróságot kell beszerezni!

Ági, ti hogy álltok?? Mikorra is vagy kiírva?? Én valóban április 18-ra, ahogy Tünde írta. Igaz, meggyőződésem, hogy hamarabb fog jönni, de hát ezzel már sokan voltatok így és nem biztos, hogy ez a megérzés bejön.

Tegnap voltam CTG-n. Minden teljesen rendben volt. Igaz, hogy egész nap keményedett a hasam, csak a kórházban nemKép megijedt!
Lénával találkoztam és még semmi. AZ orvos szerint még pár napig nem is várható, de ő reménykedik. A vérnyomása már jobb viszont!

Igyekszem a jövőben gyakrabban jönni ide is!
A topik babái gyönyörűen fejlődnek! Igazán nagyon szépek! Olyan jó nektek!

Puszi mindenkinek!

Üdv, Kata
katca

Sziasztok!!

Kata-Jó rólad hallani! Szombatig ápr. 24-re voltunk kiírva. De most jön a nagy hír::
A 4D kicsit mást mutatott.
Képzeld Ápr. 2!!!!!
Kb. 3880 gr a gép szerint. Van róla képünk és mosolyog rajta!! Annyira jól látszik,hogy anyósom már találgatja,hogy vajon az orra a férjemé vagy az enyém?! Fantasztikus!! Annyira jó volt látni.... 2 centis tüsi haja van és kislány.
Úgyhogy elvileg 5 nap......
Nekem is nagyon nagyon keményedik a hasam.
Ezt leszámítva hogy birod? Már nincs sok hátra!

Kép
iroko

Sziasztok!
Móki!
Ez olyan megható volt! Én is újra átéltem a szülésemet. Nagyon meggyőző ez a Szőnyi-féle rajongótáborKépKép
A baba pedig gyönyörű, olyan szép kis formás feje van!

És most megpróbálok feltenni egy képet!!!!
Nekem is mindig megjelentek azok a fura karakterek, tehát elvileg sikerült a feltöltés, de aztán mégsem jelentek meg a képek.
Na, lássuk, most megy-e.

Mackoo
medvike

Sziasztok!

Ed, de édes az 1 hónapos Kincső! Kép És örülök, hogy a doktornő is mindent rendben talált.
Nálunk teljesen változó, hogy napközben mikor eszik Kitti. Van amikor 2 óra múlva éhes, de van, hogy csak 3 óra múlva. Sőt, ha elmegyünk vásárolni, vagy akárhova, a kocsiban, vagy a babakocsiban mindig alszik, és van, hogy csak 4 óra múlva kér enni.

Móki, nagy-nagy gratula! Kép Olyan szépen írtad le a szüléstörténetet. Örülök, hogy ilyen szép emlékként maradt meg benned a szülés. Megnéztem a képeket is, nagyon édi Andris! Kép

Kata, remélem neked jobban bejön a megérzésed, hogy előbb fogsz szülni. Húha, emlékszem én is, már 3 héttel a kiírt időpont előtt nagyon szülni akartam, aztán végül +3 nap lett a vége. A lényeg, hogy most már minden a helyén. Kitartás, neked is mindjárt jó lesz! Kép

Kági, 3880? Hát, nem lesz kis baba! Drukk nektek!

Mackoo, mégsem megy a kép feltöltés? Hát nem tudom mi lehet a baj. Úgy látom a profilodba korábban sikerült, próbálj meg oda feltenni új képet.

Léna, remélem már babázol! Kép

Sajna engem meg utolért egy jó kis mellgyuszi. Kép Tegnapra jól belázasodtam, tiszta vörös a mellem. Szerencsére már nincs lázam. Most ezerrel kurálom magam: maratoni szopizás, fejés, meleg borogatás, masszírozás, pihenés. Esetleg valakinek van még tippje, hogy mit lehet tenni?

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Kági,
3880 g???? Nekem egy hete volt 3100g. Az sem kevés szerintem. Hát akkor azért valóban elég valószínű, hogy nem húzod április 24-ig. Ennyivel elszámolták magukat először? Na majd meglátjuk! Pedig akár szülhetnénk egyszerre is!! Na?
Egyébként a keményedéseket leszámítva teljesen jól bírom. Szerencsére semmi egyéb panaszom nincs. Ill. a gyakori WC járat éjszaka, de azért ez kibírható. És te??

Tünde,
vigyázz magadra nagyon! Jobbulást kívánok! Nekem nincsenek 5leteim sajnos, hogy hogyan tudnád magad kúrálni. Szoptatni ilyenkor lehet?

LÉna legfrissebb infoim szerint még egyben van, de már nyílik a méhszáj és ez biztató!! Az orvos most azt mondta, hogy szerdánál tovább biztos nem húzza.

Pusza mindenkinek!

Üdv, kata
katca

Sziasztok!

Ed, Bence detto azt csinálja mint Kincső, kb 8 kakis pelus 1 nap. Tegnap mértük 3120gramm volt 2 hete most meg 4040 úgyhogy tényleg lassan megtelik.:-)
Családlátogatás Nálatok ok volt? Nálunk nagy botrány lett mert nem engedtem ölbevenni a kicsit és a férjem húga felelősségre próbált vonni.

Kata, ne aggódj a ctg nem jelent semmit,remélem hamarosan babázol!

Kági, jó nagy babád lesz!!! Frontra érzékeny vagy, mert akkor beindulnak a szülések!

Mackoo, képek?

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Bocsi, próbáltam visszaolvasni, de nem találom. Ha lefejem a tejet és nem teszem a hűtőbe, mennyi ideig lehet elöl hagyni?(utána ráfejek még)
Van vkinek még Medela mellszívója? Én csak forró vízben sterilizálom napi 1-2szer, máshogy nem kell tisztítani?

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szia, Barbi!

Én leadom a tejemet, úgyhogy bizton állíthatom: a Medelát napi egyszer kell kifőzni, a többi alkalommal bacimentes mosival alaposan elmosogatni. Ráönteni max. 3 napig ( 72 Óra) lehet. Aztán fagyaszd, vagy öntsd
ki!!! De: minden fejés után max. +4 fokon kell tárolni, nem szobahőmérsékleten!!! ( Tehát fejés után be, de rögtön). Úgy jársz a legjobban, ha erre egy külön sterilizált edényt alkalmazol ( A tárolásra.)

Kérdezz!

Jrenáta
jrenata

Tünde!

gyönyörű a manó!
Majd én is próbálok lépet felrakni, csak nem könnyű a gépet " lebutítani. Nekem nem megy, majd ha a férjem ráér....

Hicu!

Ne írj ilyeneket, hogy 8 órát alszol!! Ez nem ferr!!!

Születési súlyról: az én babámat előzó nap az UH 3047 gr-ra becsülte. 3050-nel született...Hát, ilyen is van.

Cuiccolo!

A csaszitól ne félj, túl fogod élni. Maga a műtét nem fáj. Egyáltalán. Utána kicsit gázos, de akkor már ott van a búfelejtő gyönyöröd, és arra figyelsz, hogy mikor telik már le az a fránya 3 óra. Hidd el nekem, és ne félj. Zárd össze a fogad és arra gondolj: pár perc és itt lesz a babád, végre találkozhattok. Az előtte lévő tortúra bár nem fájdalmas ( Pláne, ha Bányász dokinőnél szülsz: ő egy tünemény és nagyon vigyáz majd rád - 2 szer csasziztam vele) , de a drukk nehéz. lelkileg. Szedd össze magad és vágj bele!!!Én az előtte lévő kb. 20 órában csak arra gondolzam, hogy megláthatom Julit. Te is tedd ezt, és nem lesz semmi baj!!!
ne aggódj!

Pusz
jrenata

Barbi!

Még valami!

Miért nem engeded ölbe venni a babát?
csak azért kérdezem, mert 2 gyerekes anyukaként meggyőződésem, hogy egy baba nem hisztizik - hisz még nincs tudata. Ha sír, én mindig tudom, vagy megpróbálom kitalálni, mi baja. Esetleg unatkozik, vagy csak simire vágyik?
Ne érts félre, nem ítéllek el, csak kíváncsi vagyok, hogy Te erről mit gondolsz?

Pusz!
jrenata

Na, még-még valami!

Az elmúlt 10 perc alatt 4 mailt kaptam Fekete Macska játék névvel, ami szerintem vírus. Többek közt olyanok küldték, mint Cory, ill. a saját magam másik címe. Legyetek óvatosak!!!!!!!!
jrenata

Sziasztok,

Tünde,
Mellgyúszira: szoptatás előtt melegvízes borogatás, zuhany, masszírozás(ez a legfontosabb kimasszírozni a csomókat), szoptatások között hidegvizes borogatás. Én még próbáltam fejni, meg infra lámpa, de a legjobban a szopi és szopi alatti masszirozás jött be, meleg fürdő után.
Remélem hamar rendbejösz! Ha rosszabbodna a helyzet hivj fel egy LLL-s tanácsadót.

Lányok,
A babák nagyon szépek! Pocisoknak drukkolunk. Sajna én többet nem tudok most írni, mert a gyermek mióta mászik önveszélyes.

Amcsi
amcsi

Sziasztok Lányok!

Tünde-Köszi a biztatást,jól esett!!
Barbi- Sajnos a front lehet,hogy bekavar,hideg frontra vagyok érzékeny. Pedig már kinéztem magamnak az egyágyas szülőszobát,bár szerintem mindenki,nemigaz?! Megbeszéltük a babóval,hogy szimpatikus az ápr. 3,hamár 2-re vagyunk írva??!! Ő visszarúgott,ezt igennek vettem!
Kata- Jó lenne együtt szülni,te is foglaltál szobát igaz? Mi jól vagyunk,a gyomromat leszámítva,nagyon nyomja már a manókánk és elég kellemetlen tud lenni. De ez legyen a legnagyobb bajunk!!
Képzeljétek a dokim azt mondta,hogy ezek a mostani ultrahangok már csalnak. Két 40 hetes babó között,akár 3 hetet is írhat: Ha 3000 gr akkor még 3 hetet mutat,ha 4000 gr akkor már meg kellett volna szülni. Remélem nálunk igaz lesz ez a mostani időpont. Remélem...

Na mára ennyi:

Kép
iroko

Sziasztok!
Rájöttem, mi a baj. Nem sikerült lebutítani a képet, ezért nem teszik fel. Majd a férjem....

Tünde!
Nekem a kórházban fölírtak valami Ung. Stearin nevű krémet, amivel kennem kellett. Nagyon jó volt, bár az én mellgyuszim nem volt annyira súlyos mint a tiéd. Nem is lázasodtam be. Ha úgy érzed, nem tudod kellőképpen kifejni, menj be nyugodtan az anyatejgyűjtősökhöz. Hívd fel őket, kérj időpontot és ők kifejik neked. Én is ezt csináltam. Nagyon segítőkészek. Vittem nekik egy doboz bonbont.

Barbi!
Eleinte nálunk is így volt: Bori majd három hónapos volt, mikor először engedtük másnak ölbevenni. Anyósom elég rosszul viselte a dolgot, de aztán hozzászokott.
Én még most is rosszul érzem magam néha, ha más veszi fel a babámat. Szinte érzem, ahogy nő benne a feszültség, mert először mindig megijed, még a nagyszülőktől is, ha eltelik egy hét két látogatás között.
Tegnap pl. anyósom vigyázott egy kicsit Borira, de ahogy megérkeztünk, rávetette magát a kicsire, így a gyereknek nem volt ideje, hogy megnézze magának az idegen arcot és rájöjjön, hogy az a nagymama. Úgyhogy üvöltött mint a sakál. Nem is hagytam ott, megvártam a férjemet, de addigra Bori úgy behergelte magát, hogy már ő sem tudta lecsillapítani (pedig olthatatlan szerelemben vannak)Kép

Szóval, csak annyit akartam mondani: ne hagyd magad befolyásolni. Ha így érzed jónak, akkor ne hagyd, hogy ölbe vegyék és kész. A te gyereked. Néha kényelmetlen, mert vitát provokálhat, de minél előbb megérteted velük, hogy ti vagytok a szülők és ti hozzátok a gyerekkel kapcsolatos szabályokat, annál jobb. Tudom, persze, hogy nem könnyű. Nekem is mindig nehezemre esik ellenkezni, de a gyerek érdekében megteszem. Most tanulomKép

Mackoo
medvike

Szia Renáta!
Lehet,hogy félreérthető voltam.Bence egész nap szinte az ölemben van(most is)Botrány azért volt mert másoknak nem engedtem ölbe venni. Lehet, hogy gonoszság a férjem hugával és a dédikkel szemben, de a szüleink fogják, szeretgetik és már ez úgy érzem pont elég egy 3 hetes babának. Mondtam nekik, hogy utcai ruhában vannak és várjanak még egy kicsit, de nem értették meg, én pedig úgy éreztem mint Mackoo, hogy a babának nincs szüksége a továbi kézről-kézre adogatásra.Ebből lett 1 jó nagy veszekedés köztem és a férjem huga közt. A babasírásnak szerintem is oka van, de nálunk szerencsére eddig csak kaja előtt van, de akkor elég nagy:-) Bocs, hogy hosszú voltam!
Köszönöm a Medelás dolgokat, egyébként Te milyen mosogatószert használsz? Én csak forró vízben mostam el a sterilizálások között az szerinted elég volt?Egyébként én rögtön zacskóba fejem.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Mackoo, teljesen megértelek ezt próbáltam leírni az előbb csak nálunk nem Bencében,hanem bennem nő a feszültség, ha vki jön hozzánk és közel hajol a babához. A kórházban egyébként ez volt a rossz a 3 ágyas fizetős szobában. Mindenkihez jöttek a látogatók a babák kint voltak nálunk és abban a szűk légtérben volt, hogy 10-en voltunk. Szoptatási idő alatt is benn volt mindenki, nem vagyok egy magamutogatós típus, de most láttak néhányan, bár próbáltam háttal helyezkedni. Így utólag meg kellett volna beszélni a szobatársakkal a látogatók redukálását, de majd legközelebb:-)

Ági, a fentiekkel kapcsolatban biztos jobb az 1 ágyas szoba. A 3 ágyas szoba előnye nálam az volt,hogy nagyon 1 hullámhosszon voltunk a másik lánnyal, akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot és sokat segítettünk egymásnak. Ahogy 3-an vánszorogtunk szülés után és még nem is nevethettünk úgy fájt mindenünk-most is mosolygok, ha eszembe jut.

Jó éjszakát mindenkinek
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi!
Lehet, hogy nem is Boriban nőtt a feszültség, csak bennemKép Férjem szerint eltúlzom a dolgot, nagyon aggódós vagyok.
De már máshol is azt olvastam (és a barátnőm is megerősített ebben), hogy az a lényeg, hogy az anyuka higgyen abban, amit csinál. Semmit ne tegyen a saját legjobb meggyőződése ellenére a gyerekével, csak azért, mert azt mondja az anyja, az anyósa, ne adj' Isten, a férje húgaKép, vagy azt olvasta egy szakkönyvben.
Lehet, hogy egyébként ez egy 8. vagy 9. érzéke az anyáknak, ahogy eligazodnak a "jótanácsok" útvesztőjében. Férjem pl. nagyon nem érti, hogy miért utasítom el az egyik szakkönyv tanácsát és miért "veszem be féknyom nélkül" a másikét (pl. a "mikortól adjunk gyermekünknek szilárd táplálékot" kérdéskörben).

AZt nem tudja valaki, hogy hogyan lehet csökkenteni a ...x... pixel számot a fényképnél? Azért nem engedi feltenni, mert az túl nagy.

Ja, Ed!
Múlkor asszem te írtad, hogy Kósa dokival nem voltál kibékülve, ő volt az ügyeletes, amikor szültél. Konkrétan mi volt a probléma? Remélem, nem vagyok túl indiszkrét. Ha gondolod, megírhatod magánba is. Köszi.

És valaki írta a múltkor, hogy a húga/nővére is szülésznő képzőbe akar menni, de a csecsemőápoló képzéssel kezdi, ami heti egy nap, hogy utána tudjon levelező szülésznőképzésre menni. (Már ha jól értettem).
Az a valaki (bocsánat, elfelejtettem, ki volt, és most nincs időm visszakeresni) megírná nekem, hogy hol lehet csecsemőgondozóira járni úgy, hogy csak heti 1 napot vesz igénybe? Nem kell ahhoz valami eü-s előképzettség? Csak azért kérdem, mert Bori nagyon ragaszkodik hozzám, egyelőre el sem tudom képzelni, hogyan tudnám őt heti 5 nap több órára nagyszülőre hagyni. Szóval jobb lenne nekem is egy levelező, de hát külkeres végzettséggel ez sajnos nem jöhet szóba.
Persze az sem biztos, hogy felvesznek. Talán Tünde kérdezte, hogy jelentkeztem-e már. Igen, idén beadtam a jelentkezési lapot. A nagyszülők nem is tudnak róla, mert annyira bizonytalan vagyok magam is a dologban, hogy lenne-e szívem Borit ennyit magára hagyni. És az sem biztos, hogy fölvesznek. Majd ráérek akkor beszélni velük, ha magammal tisztába jöttem.

Mackoo
medvike

Szép napot mindenkinek!

Mackoo,

Milyen képnéző progit használsz?

ACDSee progi:
1. kép megnyitása
2. Tools menüResize parancs
3. megadod a méretet
4. az új fájl neve: resize of...jpg lesz, helye ugyanott az eredetinél

Photoshop:
1. kép megnyitása
2. Image menüimagesize parancs
3. megadod a méretet
4. elmented a képet - mentés másként

Kósa doki:
1. 18. héten nála voltam uh-n. Vittem a videokazimat (1200 Ft) és nagy kegyesen felvett 10 másodpercet és hozzám sem szólt, semmit nem mondott, hogy jól van-e a bébi. ezzel szemben a nyéki nagyon rendes volt.
2. inkább a szülő nővel kellett volna foglalkoznia a szülőszobán, nem pedig azt néznie, ahogy engem varnak. valahogy ott olyan furi volt.
férjemnek is ez volt a véleménye. de kósának köszönhetem, hogy fogadtunk dokit.

röviden ennyi. remélem menni fog a kép csatolása.
ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed!
Köszi. Nekünk PictureGear Lite van. Eddig még nem sikerült a méret csökkentése. Kevesebb kbyte lett, de a pixel szám változatlan.

Kósa doki:
Hmmm. Ez érdekes. Akkor lehet, hogy csak azzal kedves, akinek fogadott orvosa?
Velem mindig nagyon kedves volt, de többször az volt a benyomásom, hogy túlterhelt. Egyszerűen túlvállalja magát: A Nyírőből a Schöpf-Méreibe, aztán a Schöpf-Méreiből a magánrendelésre, a magánból vissza a kórházba szülésre...
Szóval nem semmi, amit nap mint nap végigcsinál. És gondolom, emiatt fáradt. Lehet, hogy kevesebbet kéne vállalnia. Persze, ha a következő gyerekünk valamiért csak lombikkal jönne össze, én is nyomnám, hogy még valahogy beleférjünk és elvállaljon minket. Kismama oldalról viszont kicsit nyomasztó, hogy az ember kétszer meggondolja, megkérdezze-e még ezt vagy azt, annyira elgyötörtnek tűnik a doki...

Mackoo
medvike

Na, megpróbálom feltenni a képet.
medvike

Valamiért nem megy. Jaj, de vackor ez az oldal!
(Vagy csak én vagyok ennyire hülye???)

Mackoo
medvike

Sziasztok!

Renáta, köszi! Kép Úgy látszik te vagy a kivétel, neked jól jósolt az UH! Kép Remélem minél előbb sikerül képet feltenni.
Még egy kérdés tejjel kapcsolatban: ha ki akarom olvasztani a tejet, hogy tudom meggyorsítani? Tudtommal mikro kizárva. Én a melegvíz alá szoktam dugni. Vagy van valami gyorsabb módszer?

Amcsi, Mackoo köszi az ötleteket és a segítséget. Délelőtt felhívtam az anyatejeseket, és délután voltam is bent. Nekem is adtak olyan krémet, mint neked Mackoo. És hát nagyjából sikerült kimasszírozni. Bár még azért érzem a csomót egy kicsit. De szerencsére lázam egyáltalán nincs, csak egy nap volt, és a pirosság is kezd múlni. Tényleg nagyon segítőkész volt a néni, aki ott volt, jól megdolgozott. Bár azt mondta, hogy nem kellett volna ennyit várni. És, hogy van a kórházban egy jó sebész, aki nagyon ért a cicikhez. Persze mondta, hogy nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, nem vág rögtön. Na azért ettől nem lettem nyugodtabb. Remélem idáig azért nem jutunk el.

Barbi, szerintem igazad van. Eleinte én se szívesen adtam idegenek kezébe a babát. Sőt most is csak néhány percre és közben árgus szemekkel figyelek.

Kata, megtaláltad a várandós csomagot? Megnéztem, a Várandós Mamák Könyve című könyv hátlapján kell kivágni, és akkor kapod a Felicitas Várandós Mama csomagot, ott vannak címek is, hogy hol tudod beváltani.

Mackoo, csak sikerült a kép feltöltés! Kép Nagyon édes a babód! Milyen csodálkozó arcot vág! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Mackoo, nagyon szép baba Bori és mekkora szemei vannak!
Nekem a férjem csinálta a képfeltöltést!:-)

Tünde, én árgus szemmel azt nézem, hogy hozzányulnak-e. Már látom milyen jófej anyós leszek.

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok,

Köszönöm a csaszis nyugtatgatást mindenkinek. Gratula a gyönyörű babákhoz! (mindenki nagyon szép)
Mi ismét ultrahangon jártunk és nincs mese -már én is felismertem- Borsó Marcell lesz. Egyértelműen kisfiú. Kértem, hogy az agyműtét miatt jobban nézzék meg, mint egy átlagos uh-n. Úgy tűnik minden rendben, 1750 g. és teljesen megfelel a 31 hetes korának :-))

Más: 2 fajta krémet ajánlottak nekem mellgyuszi ellen 1, Garmastan kenőcs a mellbimbóra és Ung. Alum.Acet.Tart. hűsítő kenőcs az egész mell maszírozására. Állítólag segít....

Szobafoglalás: le tudnátok írni, hogy kinél is lehet a 2-3 ágyas szobát lefoglalni?

Szülésznő kérdést is próbáltam tisztázni, az orvosom szerint császár esetén nincs szükség külön fogadott szülésznőre. Szerintetek?

puszi,
Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Nem bírtam anyai büszkeségemmel és feltettem képet a profilomba a három hetes Bencéről.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,

Hááát nagyon helyes és azok a tappancsok....

cuiccolo

Mackoo
Látom, sikerült képet feltenni. A kis pufók milyen aranyos.
Szóval én jól kifogtam Kósát. Vagy én fogtam fel olyan hülyén?? De hát én, mint kismama az első babával mást vártam. Nyírőben is dolgozik? Ott van ismerősöm. Szerintem én a tesót szintén a Szabónál fogom szülni, Uhra meg nyékihez fogok menni.

Barbi,
nálunk a családlátogatás a kis hülyeségektől eltekintve jól sült el. Apám jött a feleségével és a két öcsémmel. Férjem nem volt itthon, úgyhogy kapóra jött, hogy valaki babusgatta Kincsőt. Először Apu, majd a felesége. Így legalább volt időm szopizás és fürdetés előtt vacsizni és fürdeni.
Az öcséimnek (11 és 14 évesek) még nem mertem odaadni a bébit.

Azt hittem magamról, hogy mindenkitől félteni fogom a lányom. De nem így lett. Néhány embernek szívesen odaadom, hogy babázzanak. Anyu, Anyósom, két hugom. A fiatalabbik hugomnak (12 éves) most tanítom, hogy hogyan kell öltöztetni, pelenkázni egy ilyen pici babát. Persze figyelem, hogy mi történik Kincsővel.

Most már befejezem, mert ezt a néhány sort kb 1 órája írom. Kincső itt alszik az ölembe, ha lerakom sír. Közben még főzök is.

Jó éjt!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szia Kriszti!

A kórház központi számát kell hívnod és ha megmondod mit akarsz akkor kapcsolnak azt hiszem az igazgatóságra. Én is így csináltam.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Ed, nekem is ölbe a baba, alszik,de ha leteszem felkel.
Kriszti,köszönjük,Te milyen gyors vagy! Én mire beírom az kissé lassú.
Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,
Balkéz: Kincső
Jobbkéz: vacsora + net
Férj: remélem úton van hazafelé

Jé, a képen nem ölben van a bébi. Ezt hogy csinálta(d)??? :-)

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed, néha nálunk is vannak csodák!
Ma pl. óránként sikerült szopizni,utána büfi, ja és kétszer a pelus cserénél minden pisis lett, további 2szer nekem sikerült tejjel lefröcskölni. A maradék időben vigasztalhatatlan volt.

Neked még belefér a főzés? Nálunk, ha nem lenne itt apukám éhenhalnék,főleg úgy, hogy 3 óránként mint a baba én is ennék.
Éjjelre kívánok 3 óránál több alvást!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,
csak hogy piszkáljalak: ma jó volt Kincső. Még porszívoztam is. Vásárolni is voltunk, akkor 4 órát bírt ki. Ja és kimostam egy adag ruhát is.
A vacsi kész, megettem, de éhesebb lettem.
Anyu szerint sokat kell sétálni, mert akkor alszik és talán könnyebben átáll a ritkább evésre. Kincső 7-kor evett utoljára, azóta 1* egy kicsit. 10-ig nem akarok neki adni. Most még bírja a vállamon.
De én már aludnék.

Hasonló jókat nektek is!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Nem győzök csodálkozni Neked mennyi minden belefér!
Az én anyum szerint is legyen minnél többet a levegőn, holnap így kiteszem a kaják között.
Alvás: elképzelem, hogy most lefekszem és 9-ig egyfolytában alszom...Lehet, hogy ezt kérem anyák napjára:-)

Úgy látom mi éledezünk,jó éjszakát
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Kági,
itt vagy még??? Egyébként foglaltam szobát: 2-3 ágyasba fogok menni, ha lesz hely. Esetleg cserélhetünk majd telefonszámot és akkor tudlak értesíteni, ha bemegyek.
Kriszta, a 122-es melléket kell kérni, az a titkárság és ott tudsz foglalni szobát. Ill. előjegyeztetni.

Mackoo,
nagyon szép baba Bori!

Jó éjt!

Kata
katca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?