Új privát üzeneted érkezett!

Még annyit, hogy én nem olvastam azt a cikket amit Emese rakott fel de már most tudom, hogy nagyban egyet értek Incikével! Pláne, hogy én aztán nem tettem lakatot a számra szülés közben. Szerencsére az én dokim meg a szülésznő is elég jól tolerálta. Az orvosom egyszer próbált szólni, hogy elmegy vele az erőm, dehát ugye olyankor nem arról vagyunk híresek, hogy udvariasak és jól neveltek vagyunk, ezért ráripakodtam szegényre, többet nem szólt. :?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Pumukli: nálam akkor ment el a magzatvíz, mikor a dokinő megvizsgált, miikor beértem a kórházban. De ezek szerint nem jött ki az összes, mert egy jó adag akkor spriccelt szét, mikor Tüci megszületett. Pedig mikor megvizsgált az elején, akkor egy vödröt tett hirtelen alám és csak ömlött a víz, tök furi volt. De azt gondolom, nem direkt repesztett, mert egyáltalán nem fájt, csak vizsgálat közben egyszercsak eleredtem. :P Utána mondta is, hogy na akkor most már erősebbek lesznek a fájások (előtte szinte semmi nem volt).

Esztó: a természetes szülés hívei azt vallják, hogy nem szabad siettetni a szülést, mert minden beavatkozás csak komplikációt von maga után. AMúgy nemcsak szülésznőktől, vagy laikusoktól hallottam ezt, hanem a szülésfelkészítőn egy nődoki is ezt mondta. Mert minden mesterséges beavatkozás valamilyen kockázattal jár. Jó, mondjuk a szülés alapban is kockázatos. Mindegy, a lényeg, hogy mind az oxytocin, mind a burokrepesztés gyorsítja a szülést, erősíti a fájásokat.
Amúgy nem tudom, miért olyan fontos megrepeszteni a burkot, ha amúgy halad a szülés előre. A tücis topikban volt egy lány, vagyis asszony, aki a mentőben szült meg (a férjével, aki mentőorvos :D ) útközben a kórház felé és nála ugye semmi beavatkozás nem volt. A lánya burokban született, mikor már kint volt, akkor repesztették meg a burkot.

Kutyafüle: nem kell félni a szüléstől. Ha félsz, akkor csak rossz irányba kanyarítod a dolgokat, mielőtt bármi is történne. Gondolj jó példákra. Én is nagyban készültem a szokásos, első szülős időre (8-10 óra vajúdás stb.), meg fájdalmakra. Anyukám is nagyon nehezen szült engem, vákuummal húztak ki (én vagyok az első gyereke), szóval volt még rá objektív okom is. Erre ripsz-ropsz meglett a gyerek, tulképp észbe sem kaptam, már túl is voltam a vajúdáson. A kitolás rosszabb volt egy kicsit, de az meg 20 perc, annyit az ember fél lábon is kibír. És nem vagyok egy mazo típus, hidd el, nincs extra magas fájdalomküszöböm.

Kép
Kép
tinu
 
 


És Incikének utólag is boldog születésnapot, Éduának meg aktuálisan boldogot! :)

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Kép Kép

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Tinu
Köszönöm szépen.

Milyen kis csini lány ez az Edua. Hol rejegetted eddig?! :lol:

Kép
Kép
incike
 
 


incike paplan alatt:)

burok nekem magától repedt meg, és folyt el a magzatvíz, de kitolásnál mikor Édua megszületett akkor jött ki a másik fele, ami a baba háta mögött volt :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Kutyafüle
Egyetértek Tinuval, hogy nem a legrosszabbra kell készülni szülésnél, mert az behatárolja a gondolataidat.
Én is onnantól kezdtem el igazán pánikolni, mikor jött a fájás meg minden csak Marci nem akart kifelé jönni a feje miatt. Leszámítva ezt mindenre örömmel gondolok vissza. A fájdalmat meg el is felejted ahogy meglátod a babát.

Kép
Kép
incike
 
 


gátvarrásnál ti is éreztetétek a cérna húzogatását? nekem akkor is az EDA ment, nem fájt, de éreztem :)

amikor kicsusszan a kicsi onnantól minden oké :), annál jobb érzés nincs a világon :)

Az már, hogy fáj az aranyér, húzódik a gátvarrás, nem tudsz ülni, csak féloldalt feküdni, lemászni az ágyról kész akrobata mutatvány, a folyosón mint valami szellem tudsz csak közlekedni ezen csak mosolyog az ember, de ott van életed értelme, akire mindig is vágytál mindenért kárpótol :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Annus, úgy emlékszem, hogy te küzdesz még fenék-csípő fájdalommal. Én már 3 napja estére menni sem tudok, ma felhívtam a dokimat, azt mondta, hogy flector kenőcsöt és gélt nyugodtan tehetek rá, sőt, ne viseljem el a fájdalmakat, mert a baba már érezheti, ne kínozzuk egymást.

Kutyafüle, én a szülés előtt csupa horrort hallottam, teljesen be voltam parázva, aztán a sógornőm leült velem beszélgetni, mondta, hogy az egyik gyerekét cakk pakk 50, a másikat 15!!!! perc alatt szülte meg, innentől megnyugodtam, hogy nem csak horror van és ha nem is ilyen gyorsan, de én meg voltam elégedve magunkkal, másnap reggel már készen álltam Iringóra! :-)
Vendég
 


Én nem emlékszem arra mikor varrtak.

Kép
Kép
incike
 
 


Nahelló!

Megint csak röviden...

Nekem is magzatvízzel kezdődött, de csak 32 óra múlva lett meg Samu... SZóval oxytocin meg burokrepesztés nélkül nem udom, mi lett volna... Ja, és attól, hogy volt repedés a burkon, még nem folyt el az összes víz, sőt... Azért kellett a burokrepesztés, mert vhol a fundusnál repedt meg a burok, onnan jött a víz, de Samu fejéánél nagyon nem, és hiába fájás, rengeteg oxytocin, nem akart leszállni a feje a víztől, Hát le kellett engedni... :) Az oxytocin nekem meg sztem azért kellett, mert a testem nem tudott annyi oxytocint termelni, hogy az sűrűségben elég legyen a rendes fájásokhoz - a nagy súlyom miatt... Ez sztem logikus... :)

Éduának én is boldog szülinapot kívánok, Isten éltesse!

Nem tudom még, mi lesz/van a gépünkkel... Majd kiderül az este folyamán...

Blogot így még nem tudtam nézni...

Adri! Szépek vagytok! :)

A kitolás, bár lehet, hogy fájdalmasabb, de semennyire sem volt viselhetetlen. Boldog voltam, hogy történik vmi... :) A tehetetlenség és tudatlanság a megelőző 22 órában volt a nagyon fárasztó, nagyon fájdalmas.

Varrás nem fájt, vágás sem.

Esztó! Akkor továbbra is feküdj!

Anita, neked jó pihit, és örülj, már csak 9 nap! :)

Mindenkinek kívánok jó éjszakát, aki manapság nem szokott jól aludni... Én mindig is oldalt alvós voltam, meg hason, szóval annyira nem rossz, csak az a baj, hogy nincs alternatíva... Meg, hogy nagyon zsibbadnak a kezeim...

Na, nem tudom, mit akartam még írni...

Üdv nektek!
Vendég
 


Kutyafüle

Nem fáj a gátmetszés, én nem is éreztem. Egy tolófájás közben kaptam, amikor éppen nyomtam Aport kifelé. Képtelenség akkor megérezni. :) A varrás sem fájt, csak az első öltést éreztem, az kellemetlen volt, a többit már nem. Én kaphattam érzéstelenítőt. Utána azért tud fájni a gátseb, nem tudtam rendesen ülni sem. De elmúlik, nem vészes, biztos jobb, mint császár után.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Lehet írok ma a blogra egy részletesebb bemutatkozást. Itt a fórumon is bemutatkoztam, de a blogon biztos elárulnék még jónéhány dolgot magamról. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kutyafüle és ne feledd, számos nő állítja, hogy gátmetszés után jobb a szex! :lol: :oops: :lol: :oops: :lol:
Vendég
 


Nekem sem volt olyan vészes a szülés.A kitolás szinte nem is fájt,inkább megkönnyebbültem!
A gátmetszést,azt picit éreztem,de csak karcolás félét.Viszont mielőtt varrt volna,adott egy helyi érzéstelenítőt.Az nekem nagyon fájt!Meg utána a varrás,minden egyes tűátszúrást éreztem,meg ahogy rángatta a dolgokat!
Viszont utána én egyből ültem,sétáltam,nem fájt semmim.

Itt voltak hugomék.Nemsoká fürdünk és alszunk.Eltelt megint egy nap!
Megyek babázok még egy kicsit Grétóval.

Ma olyan nehéz a hasam!Apa is kérdezte a telefonba,hogy nőtt e már!Mióta elment csak 2 cm-vel lett több a poci körfogatom. :D

Szép estét!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ja, és ma nem vagyok jól... Tegnap megfáztam... Remélem, súlyos nem lesz, torkom fáj eléggé... :( De azért nincs nagy baj, ne aggódjatok, remélem, hamar túl leszek rajta. :)
Vendég
 


Dóri, mindenesetre jobbulást!

Anita, eltelt a mai nap is, holnap már csak 8!

Reny, nagyon megkönnyeztem a törénetet!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Hú, már megint volt termés...aktívak vagytok csajok! :)

Megnéztem pár videót, amit fellinkeltetek...császárról, norm. szülésről stb....és mit ne mondjak.....NAGYON BEPARÁZTAM!!!!!!! Nekem semmivel nem tűnik a császár jobbnak...sőt...nagyon drasztikus, hiszen egy nagy hasi műtétről beszélünk....nem is tudom elképzelni, hogy sima EDA-val is csinálják....ok, hogy nem látod, mert egy lepedővel szeparálnak....de nagyon meredek....
Egy dolog, ami viszont mindent megér: olyan édes a babók feje, amikor kiugrik vagy a pociból, vagy a hüvelyből :)
Kemény lesz! :)

A gátmetszésről már sokan kérdeztek...de arról nem, hogy volt e valakinek az első szülésnél 'tisztítása'? A Péterfyben állítólag akkor is kitisztítják a méhet, ha a lepény szépen, egyben, egészben kijön.

Blog:
Elolvastam pár szülés storyt is....csajok, le a kalappal! Hősök vagytok!!!!!!Remélem simán megy majd nálam minden.....annyi minden van, amitől rettegek: vákum, hasra rákönyökölnek és úgy nyomják ki a babát, lelassul a baba szívverése szülés közben, magzatzsinór rátekeredik......paraparaparapara.... :? :shock: :(

Dóri!
Katának nagy gratula! A 'rákönyöklős-kinyomós' szülés az egyik főparám! Huh....kemény csaj!

Petrus!
Hogy vagy? Mivel telnek napjaid? A férjed megjegyzésén, miszerint 'a gazdasági válság miatt a kórházban telelsz'....szakadtam a röhögéstől.... :lol:
És a puputevéd cuki, nekem is csinál ilyet a Manócim. :)

Reny!
Császár, vagy sansz a term. szülésre, de más dokival....Nem irigyellek....hülye szitu. Én mérlegelnék a helyedben, van rá még 1 hónapod....írd fel az érveket/ellenérveket mind2 mellett/ellen ...és nézd meg, merre billen....banális kicsit, de néha hasznos!

Hean!
Amikor a légzésfigyelő bejelzett anno...és nem lélegzett a pici....mit csináltatok? Felvettétek, megráztátok????? Vagy ilyenkor rögtön lélegeztetni kell????

Eszter!
Olyan kis cuki a fotó, amit felraktál :D ...ahogy a pocidra nyomja a szöszi Kismanó a puszkót :D :D :D
Hogy vagy btw? Feltételezett miómád? Mennyit kell feküdnöd? All day?

Farkas!
Olyan ari vagy :) , mindig feldobod a kedvem, amikor az önbizalmam romokban...lassan akkora már a hasam....dinnye...nektek meg olyan kis szép csini pocitok van....
A derekam-fenekem nekem is nagyon szokott fájdogálni....de periodikus...most éppen a szeméremcsontom fáj kb. 2 napja....ilyen előfordulhat??????????

Én már táppénzen vk a héttől! :D Max itthonról dolgozgatok még, amit így még tudok csinálni...de már nem kell tűsarkúban rohangásznom hülye PR rendezvényeken...juhú-juhú!
Ráadásul megkaptam (meglepibe :D ) az anyósoméktól a kinézett és hőn áhított szopi hintaszékemet- jaj, nagyon jó, imádom! :)
Kismanóm nagyon aktív, nekem kimondottan fájnak már a rúgásai....többször felébreszt éjjel, annyira mocorog....lehet látni, ahogy hullámzik a pocimban....és még van hátra 8-9 hetem...milyen lesz még...?!

Szép estét mindenkinek!

Kép
mozza
 
 


Köszönöm a válaszokat!
Eduának én is Boldog Szülinapot Kívánok!Nagyon szép kislány!!!!!Szégyelld magad, hogy eddig nem tettél fel róla képet!!!! :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Megvédeném Ildit, láttunk már Eduáról képet!!!! :lol: Csini harisnyásat!!!!

Mozza, szép vagy, ezen nincs mit kedveskedni, szerintem igenis elmehetnél kismama modellnek! Ez nem bók, csak üzleti szellem, használd ki!!! :lol: Úgyis ráérsz most már!
Vendég
 


burokrepedes

normal esetben a tagulasi szak legvegen, amikor eltunik a mehszaj, akkor reped meg a burok. igy lejjebb szall a koponya es tori maganak az utat, indul a kitolas (anyaval mar most kezdodik :D

ha korabban, ido elotti burokrepedesrol beszelunk. ha fajas nincs, nem tagul a mehszaj, elvileg 24 oran belulmeg kell lenni a babanak, mert felszallo fertozes veszelye fenyeget. 12 oran tul 1 adag ampicillnt kap anya venasan

burokban szuletes: azert csoda, mert csoda, hogy eletben maradt
! ugyanis huzza a lepenyt ami levalhat es akkor az anya es baba is eletveszelybe kerulhet

oxitocin
agyalapi miirigy altal termlt hormon, ami fokozza a mehosszehuzodast. normal esetben is termelodik, de ahogy jol mondtatok, ha rasegitenek, fokozza a mehosszehuzodast. DE ovatosan kell adni mert mehizomgorcsot is okozhat, illetve inverz modon ugy ellazulhat a meh, un. atonia uteri johet letre, ahonnan eletveszelyes verzes indulhat szules utan. hangsulyoztam a felteteles modot :wink:

fekves
nekem mindket oldalamon gyerek van es nem igazan szeretik, ha rajuk fexem... haton meg engem nyomnak... atmegyek deneverbe... :lol:

Eszto
kitartas, egyutterzek veled... en iscsak wc-re meg ebedre megyek ki... tobbitagyban...mar van 1 luk a szivacs kozepen...

kaja
tegnapp feltankoltam, mg palacsintat is kaptam 8)
ma megmertem a sulyom, 3 het alatt nem hiztam, s mivel babk igen, igy en fogytam... nem csoda... 52-53 kg korul indultam, moost vagyok 58... kimelo dieta hahh
Vendég
 


Petra, te kórházban dolgozol vagy körzetis vagy?
Vendég
 


Édua igazi nagy ovis csaj!Nagyon szép!

Mozza!Nekem nem jött ki teljes egészben a lepényem!Voltak darabok,amit ki kapart a doki!
Az még nagyon fájt.Mert ugye már mire minden ok lenne,kezd minden lenyugodni,ő benyúlt azzal a fém akármivel és éreztem ahogy a hasamnak feszíti ,így kapirgált.Aztán kézzel is.Férjemnek is kikerekedett a szeme,mert azt mondta a doki könyékig eltünt majdnem.
De az ilyen ritka szerintem nem akarok senkit ijeszteni.

Szép estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Farkas!

Még kórházban, szakvizsgáig, aztán szeretnék kimenni körzetbe.

Mozza!

A lepényen lehet látni, hogy egyben van-e vagy hiányzik belole. Ha utobbi, akkor kell muszerrel kiuriteni.
Megvagyok 1ebkent, most takarot horgolok, fele kesz 3 nap alatt :) Kéket már otthon megcsináltam, most a rózsaszinen ugykodok
8) 8)
Amugy ne parazz, konnyu mondani,en agyonparazom mindenen magam, pont azert mert tudom, mikor mi tortenik :) Figyu, ha te sem parazol, en sem fogok, ok?
:wink:
Vendég
 


Mozza,
fekve nagyjából OK, de ahogy felkelek gáz. A miomát remélem rosszul feltételezi. Jövöhéten rákérdezek erre is majd.

Tegnap óta nekem is nagyon hullámzik a pocak, Álmosbabó nem nyugszik. most épp a májamnál dugdossa ki vmelyik testrészét, sztem a lába :) azért arrébb úszhatna igazán, csak pár centit..:)

Petrus,
hát Neked rosszabb, bent a korházban :( én nagyon örülök, hogy legalább itthon lehetek.

Krém,
konyha?

Tinu,
nem semmi ez a mentőben szülés :shock:
Azért jó, hogy itt vagytok gyakorló anyukák, és nyugtattok minket parázós elsőszülőket :D én konkrétan sokkot kaptam tegnap a szüléses videóktól :)

Dóri,
jobbulást!!!

Édua nagyon kis szép csajszi :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Petra!Ügyes vagy hogy horgolsz!Én sajna nem tudok!Majd megmutizod a takarókat???

Dóri jobbulást!!

Azt hiszem szülés előtt már én sem nézek semmi ilyen videót!Pedig már szültem is,de inkább kihagyom.

Panndi?????Remélem minden ok!!!!!!!!

Szép álmokat mindenkinek!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Régebbi Éduás képre én is emlékszem!

Nekem adott érzéstelenítőt, utána vágott, nem éreztem semmit. AZ összevarrásnál volt az utsó öltésnél, hogy feljajdultam. Erre mondta, hogy vagy ad még 1 érzéstelenítőt vagy ölt, de mindenképpen érzek még 1 szúrást. Igy öltött egyet, az fájt. Utána meg kicsit megnyomta a hasamat, gondolom, hogy még távozzon a maradék trutyi, de ez se volt annyira vészes.
Nekem kellett egy hét mire tudtam rendesen ülni. Kórházból is úgy jöttünk haza, hogy a szopipárnán ültem, mint egy úszógumin.
pumuklii
 
 


Reny, elolvastam a szülésedet, egy hős voltál. :-)

Panndi?
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Anika,Zili!Köszi a hsz-ket! :)

Eszti!Aranyosak vagytok a képen,sok-sok pihenééés!!!!!!!!
Panndi!Hívtad a dokidat?Vigyázz magadra,próbálj te is pihenni! Mi volt a dokinál?

Szüléstörténetek:nagyon szépek,meghatóak! :D
Köszi szépen,hogy megosztottátok!
Böbi!A bal forgóm miatt(hogy ott ideget nyom-e Picur,vagy mástól?)nekem is sokszor fáj a bal fenékizmom estére. :( Én írtam a derékfájást. :oops:

Eduának BOLDOG SZÜLIT KÍVÁNOK! :D Nagyon csajos az oviban! :lol: Szép kislány!

Éjszaka én sem sokat aludtam,de délelőtt bepótoltam(ma pihi volt).Utána elmentünk Apával vásárolgatni.
Vettünk ma:Kika-ban relax széket a szopihoz.Aventes cumit-cumisüveget-mellszívót,fürdőlepedőt,egy rózsaszín rugit kis inggel.
Kenguruban és CA-ban vásároltunk(bár az Óbudait átépítik,így most nem volt nagy választék.Ha mennétek,március közepe előtt nem érdemes..).
Kiságyunk nem sokára megérkezik,a kókuszt utána vesszük,már nem sok dolog kell.Olyan jó látni,ahogyan sokasodnak Manócska dolgai.Szép lassan beköltözik hozzánk! :D

Adri!Csini pocid van!
Én inkább már Annushoz csatlakoznék,és megalapítjuk a Kisbálnás kismamák klubját!Jó így Annus?! :oops: :lol: :lol:
Szopipárna:Én is a -"-.hu-ról rendeltem,de még nem méltattak válaszra.Aki rendelt,meddig vártatok?

bocs,ha hosszú lett! :oops:

Szép álmokat!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Petrus: ha a tágulási szak végén kell elfolynia a magzatvíznek, akkor miért szeretnek a dokik már a tágulás elején burkot repeszteni?

Mozza: én írtam, hogy a dokim a szülés után még tisztogatott bent, pedig látszik a méhlepényen (kép :) ), hogy szépen egyben van. Vannak dokik, akik szeretnek tisztogatni, mert az a biztos. Annyira nem volt gáz, csak a fenének volt kedve még fájdalmakat érezni, miután megszültél és végre kint a babó.

Én sem néztem meg a szülési videókat. Szerintem a szülés akkor szép, ha benne vagy. Amúgy meg semmi közöm más szüléséhez. Ez olyan, hogy ha józan vagy, akkor minden részeg olyan undorítónak tűnik. Bezzeg ha te is spicces vagy, akkor csak vicces a másik.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hajna: emlékeim szerint 1-2 nap volt, mire jelentkeztek a szopipárnások.

Kép
Kép
tinu
 
 


Édua is nagyon szép kislány!!!

Dóri,
reméljük holnapra kutya bajod nem lesz már!

Mozza,
milyen jófej anyósod van! Én felugrottam ma az enyémhez, kb. negyed órán keresztül a beteg kisbabákról regélt. Hát én a végén kész voltam, majdnem mondtam már, h nem vagyok erre kiváncsi, de nem akartam tiszteletlen lenni...

Petrus,
gratula a palacsintákhoz. remélem, mikor majd mi szülünk is lesz vmi finomság :)
Ügyi vagy a takarókkal, nekem soha nem lenne türelmem hozzá, ráadásul béna is vagyok :shock:

Én nem is a szülés, inkább a gátmetszéstől féltem, de most megnyugtattatok Lányok! Mondjuk nekem volt egy jó nagy kutyaharapásom, a seb széleit szikével vagdosta le a doki, de hál istennek, a lidokain miatt nem éreztem, csak h tépi a húst (bocsánat, ez elég gusztustalan, de nem tudom máshogy írni..) - szóval remélem, a gátmetszésnél sem fogok többet érezni, bár az azért jóval érzékenyebb terület!

emese1979
 
 


a pennyben baba-mama hetek vannak!Még chicco kocsijuk is van akcióban,20ezerért!Csak kár hogy nem olyat akarok!


Szép álmokat!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Doki megvolt, méhszáj még zárt, rövidülés megvan, de Fruzsi feje nagyon lenn van, mostantól fekvés, csak pisilni mehetek ki. Kaptam gyógyszert, holnap délután kell hívnom a dokit, hogy mi újság, akkor dől el, kell-e kórházba mennem :? Hát ennyi :(
Vendég
 


Panndi,
pihenj akkor, bár Zsófival nehezebb gondolom feküdni egész nap.remélem nem kell kórházba menned.
Egyre többen kényszerülünk feküdni, na de lesz ez még jobb is :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Panndi, Esztó! Nehogy kórházba kelljen mennetek!!!! Na jó, persze, ha az a jó megoldás, akkor elengedünk... De azért drukkolunk. Mindenki, akinek pihenni kell, pihenjen! Vanni! HOgy vagy? Petrus, olyan jó olvasgatni, amiket írsz, úgy tűnik, egész jól viseled a kórházasdit. Remélem, tényleg így van! A takarókról meg tényleg nézhetünk majd képet?

Meglátjuk, hogy leszek, köszönöm, Lányok, a jókívánságokat!

Mozza, csatlakozom Böbihez, sztem is nagyon szép vagy. De vannak nagyon szép májusi kismamáink még!!! :) Úgy emlékszem, te írtad a haskönyöklős szülés parát. Na, nekem is segített Doktor Úr (nem tudom, mennyire adott bele anyait-apait, de semennyire sem volt rossz. Fájni sem fájt. Gyereknek sem lett semmi baja tőle. Szóval én megköszönöm, hogy segített. :wink: Katának a rekeszizma fáj egy picit, vlsz. a 2 orvos könyöklésétől, de azt mondta, egyáltalán nem vészes, és boldog, hogy kinyomták belőle Dávidot, minden a legnagyobb rendben. :wink:

Ma már nem jövök többet, mindenknek jó éjszakát!
Vendég
 


Dóri

Jobbulást!

Tinu
Igen erről a tisztogatásról írtunk is. A mi kórházunkban kötelező. Én jó dolognak tartom

Panndi
Vigyázz magadra!

Éduát Isten éltesse! Valóban szép kislány.

Mozza
Ne aggódj, csak jóra szabad gondolni!
Tisztítás hidd el jó ha van, nem vérzel utána hosszú hetekig és nincs veszélye valami szövődménynek. Nálunk is a főorvos rendelte el.

Petra
Jó dolgokat írtál. Volt sok új benne. köszi

Dóri
Erre a nagy súlyra nem gondoltam. Nekem is az lesz most a szülőszobán. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


PANNDI, ESZTÓ, VIGYÁZZATOK MAGATOKRA.
TINU, ÉN ÚGY TUDOM, HA A FÁJÁSOK NEM KELLŐ ERŐSSÉGŰEK, VAGY TÚLHORDÁS VAN, AKKOR A BUROKREPESZTÉS AZ, EMI ELINDÍTHATJA A SZÜLÉST. jAJJ, BOCSI A KAPS LOCK-ÉRT, NEM AKAROM MÁR ÚJRA ÍRNI... :oops:

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok. Jó reggelt.

Most már én is ki vagyok , mint Grétiék.
Nálunk apa 2-t hete nincs itthon, mert olyan munkát végeznek, hogy nincs ideje hazajönni. Marci meg nagyon apás. Minden napunk sírással kezdődik és végződik. Próbálom megnyugtatni, elmagyarázni neki, hogy azért kell apának ennyit dolgoznia, hogy legyen miből vásárolni ennivalót, ruhát, stb. , de hiába. Tegnap már 2.-jára együtt sírtunk . Ő apa hiány miatt én meg a fáradtságtól és azért, mert nem bír megnyugodni. ..., de nem adom fel , mert már csak ma meg szombaton nélkülözünk utánna itthon lesz. Nálunk még sosem volt ilyen sokáig távol max 2-3 napot.

Bocs, hogy rátok zúdítottam, de már én is nehezen bírom. Segítségem meg nincs, mert mindenki dolgozik.

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok!

Mozza! Köszi, tényleg nem rossz az ötlet.

Panndi, Esztó! Vigyázzatok magatokra! Panndi nem is tudom hogy valósítod meg a fekvés dolgot. Lesz segítséged? Valaki, aki Zsófival tud foglalkozni?

Incike! Az én lányom is elsírja magát sokszor, hogy hiányzik az Apja, pedig reggel megy, délután jön. Nem csoda ha Marci ki van bukva. Biztos, hogy nagyon nehéz ez az állapot, de ma már péntek van! Bár gondolom még Marci sincs tisztában a napokkal.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Pumukli! Hát valóban nem volt egy fáklyás menet a szülésem, de talán pont ezért most akárhogy is legyen, jobbat, könnyebbet várok. :)

Kép
Kép
g_reny
 
 


Jó reggelt!

Panndi pihenj,remélem nem kell befeküdnöd!!!!!!!!!!!!!

Incike,megértelek!Nálunk totál ez van.Azt hiszem tegnap volt a legrosszabb,nappal sokat sírt.Este is pityeregve aludt el.Meg éjjel 3x ült fel,indult el hogy itt van apa.Nagyon sajnáltam.Már lassan 2 hete ez van,de még 8 napot ki kell bírni.
Már én is kivagyok,mivel nekem sincs sok segítségem.Néha estefele eljönnek anyuék,de az nem sok.Most is reggel anyut megkértem menjen már el a patikába,meg a fenti boltba.Mivel ami itt van bolt közel,nincs pöttyös rudiuk,Gréti meg csak azt eszi.Anyu bevásárolt,de csak este hozza el a cuccokat.Nekem meg már kellene.Szóval érdekes helyzetek.
Mi már rajzoltunk egy csomót apának,mondókázunk,mindent elkövetek de még így is sűrű a sírás.
Meg azt figyeltem meg,hogy nagyon nyafis és anyás lett.Alig játszik el egyedül,pedig eddig ezzel sem volt gondunk.

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Reny
..., hát még nincs tisztában a napokkal és az órával sem.

Anita
Én már leültem vele legózni, vonatozni, rajzolni, elmentünk hógolyózni, már mindent kitaláltam, de hosszú távon nem köti le semmi.
Nálunk is a "Pöttyös az igazi", de már avval sem tudom kiengesztelni.

Kép
Kép
incike
 
 


Panndi
mihenj akkor sokat, tud valaki Zsófira vigyázni? Vagy kettesben lesztek?
Nem tudom Maja mit kezdene magával, ha nekem feküdni kellene. Nem egyszerű.

Gréti meg Marcell is nagyobb már, mint Maja. Ő még elvan Apa nélkül pár napot, sokat emlegeti, de nem sír azért utána. Maximum pár percre legörbül a szája. De szerencsére ilyen sokáig nekünk nem kell nélkülözni, ez az 5 nap amerika volt eddig a legtöbb. Kitartás!
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Panndi!Akkor pihenj,amennyit tudsz,Zsófi mellett!!!!
Tinu!Köszi!Ma jeleztek,és még van kedvezmény is! :D
Apa már kérdezte,hogy mikor próbálhatja ki a székkel együtt. :lol: :lol: Sztem majd megküzdünk érte! :lol:

Csajok!Akinek távol van apa,kitartást Nektek!!!!

A képeket látva kisssé én is beparáztam,de nem engedem eluralkodni,még van majdnem 3 hónap,nem stresszelem Hannát feleslegesen.

Jó hideg lehet kint,de mennem kell,ma dolgozom. :(
Szép napot!

Szofi,Vanni!Hol vagytok?Remélem minden rendben veletek!!!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Sziasztok!

Farbri! Mi Emesével közösen rendeltünk szopipárnát, és nagyon hamar megérkezett. Ha jól emlékszem kb. 1 hét alatt. Az igaz, hogy telefonon lett leadva a rendelés. Lehet, hogy ez is számít, nem tudom.

Hát, nem irigylem azokat, akik Apa nélkül kénytelenek lenni akár rövidebb, akár hosszabb ideig. Én csak napközben vagyok egyedül, de sokszor már az is nagyon rossz, esténként alig várom, hogy hazaérjen a Párom.
Kitartást mindenkinek!

KépKép
novygirl
 
 


Jó reggelt

Még mindig nem olvastam vissza mindent... :oops:
Viszont el kell újságolnom, hogy ma megyünk 4D-re, már nagyon izgulok. Az utolsó ilyen UH-hoz képest a kisasszony megduplázta a súlyát, valószínűleg az arcocskája is kikerekedett már.

Meg van egy pár buta kérdésem is. :oops: :oops:

Tegnap este valami nagyon ciki dolgot csináltam. Az egyik legnagyobb parám a szülés rám eső részénél a gátmetszés. Erre fel, tegnap megnéztem tükörrel a gátamat, és nekem elég szélesnek tűnik. Viszont az a rész ahol a baba kijöhet meg picinek. Én elhiszem hogy szüléskor átrendeződik minden, de attól hogy én túl szélesnek látom a gátamat szerintetetk következik az hogy ebből gátmetszés lesz?(még azért is gondolom ezt, mert sokszor volt hogy szex közben is olyan szűkösnek éreztem azt a részt...)

A másik kérdésem a zárt méhszájjal kapcsolatos.Amikor nektek a doki azt mondja, minden rendben, a méhszáj zárva van, akkor azt az UH-ról "olvassa le", vagy kézi vizsgálattal nézi? Mert én amikor 4 hetente megyek hozzá, nekem nem szokott a méhszájamról beszélni...és kézzel sem szokott vizsgálni, csak UH-val.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


És ma vagyunk 100 naposak :D

KépKép
novygirl
 
 


Pingi!

Nekem spec. még kizárólag csak UH-val nézte a Dokim. Mondjuk fogalmam sincs, hogy azzal látja-e a méhszájat :roll:

Néhány hete viszont az ,,epebajom" miatt voltam az ügyeleten és ott rögtön megnézte a szolgálatban lévő Doki manuálisan is.

KépKép
novygirl
 
 


Panndi,
sajnálom, hogy ez történt, biztos minden rendben lesz Fruzsival! Reméljük, hogy nem kell bemenni a kórházba. Zsófival van segítséged?

Incike, Anita
Nektek kitartást, már csak néhány nap!!

Petrus,
köszi az infókat az oxit-ról meg a burokról! Meddig kell még bentmaradnod? Jó olvasni, hogy jó a kedved! Kitartás Nektek is! Milyenek a szobatársaid?

Na megyek csinálok valami hasznosat, mondjuk kis kárból nagyot :)

emese1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: