Új privát üzeneted érkezett!

Hűűűűűűűűűűű,
LAPTETŐŐŐŐ!!!
hihihi :D:D:D

Kép
k.ir
 
 


k.ir: megpróbálom lefényképezni a papírt ami alapján dolgoztam de szerintem nem jó, még módosítani kéne rajta. Egyébként a babakozelben.hu -n van egy alap minta, azt érdemes módosítgatni... és monee-nak van egy szuper szabásmintája, az szerintem jobb mint az enyém... (csak én végig kötősre csináltam ő meg csatosra). Nekem azért jön be most télen jobban a kötözős, mert nem kell átállítanom a pántokat ha kabát alatt viszem ki és kabát fölött hozom be... Itt egy fórum elérhetőség (ezt adtam meg korábban??? Ha igen akkor max. itt van mégegyszer) én ott tanultam mindent: http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=125&page=73

Nálam a meitai méretei: 36 centi széles az alja, 42 centi széles a teteje, a fazonja talán látszik a képen, 150 fokot zárnak be a vállpántok, 55 centi a teljes hossza (beleértve a derékpánt magasságát is), 180 centis a vállpánt (én 36-38-as méter vagyok, arra elég, 40 körül lehet, hogy kell 2 méter), 70 centi a derékpánt de ezt lehet csatosra is csinálni, csak én nem kaptam... Az anyaga sávolyszövet, dupla rétegű a bodynál plusz egy réteg dekor (elvileg... az enyémen nem volt, rögtön a sávolyra varrtam a cicát). Nálam itt toldozott a vállpánt így elég volt 160 centi anyag, de most már 2 métert vettem így hosszában kiszabva elég hosszú lesz a vállpántoknak, a sávolynál meg nem érdekes a szálirány.Jaaa... a szövet összemegy 10%-ot, azzal érdemes kalkulálni. Sima egyszínű sávolyból dekor nélkül kb. 1400 Ft volt az anyagköltség... (a dekoranyagok a drágák de ha valakinek jó az egyszínű meitai akkor tényleg olcsón megúszható plusz akkor az elkészítése sem sok)

***

Máááás:

Lilla ugye már 2 éve itt lakik a lakótelepen... és eddig senki sem mondta, hogy tőlünk 5 percnyire gyalog(!!!) szerdánként a családsegítőben baba-mama klub van... Néhány napja kérdezte valaki a neten, hogy én járok-e oda... Ma elmentünk és állat jó volt. Kultúrált nagy terem tele játékkal, 3 "gondozó" vagymi, a gyerekek játszhatnak, az anyák közben beszélgethetnek, 11-kor leültetik a gyerekeket egy nagy asztalhoz tízóraizni (az anyák visznek -1-1 almát, kekszet stb, azt szépen felvagdossák a családsegítősök), mindenki kap tányért, poharat stb. mint a bölcsiben, a családsegítősök meg szépen terelgetik a gyerekeket, segítenek nekik az evésben stb. TÖK INGYEN van az egész, mindenkit szeretettel látnak (halljátok? Mindenkit... csak ha valaki unatkozna :) ). Júniusban lesz pl. állatkerti látogatás is. Busszal visznek mindenkit az állatkertbe, 200Ft-ot kell csak fizetni (ld. ebben benne van a jegy és a busz!), bárkit vihet magával az ember (nagyszülőket stb.). Ott mindenki megy amerre akar aztán együtt hazajövünk a busszal. ÉS ÉN EDDIG NEM TUDTAM ERRŐL... Pedig hogy megkönnyítette volna az életem... (valszeg csinálnak majd picibaba-sarkot is, hogy a nagyon piciknek ne kelljen attól félniük, hogy a nagyok legázolják őket).

Úgyhogy ha valaki jönne akkor szóljon, hogy biztosan menjek én is :) http://www.napraforgo16.hu/index.php
Vendég
 


Zsizsik!

Hatalmas gratula a kislányodhoz!Minden szépet és jót kívánok az egész kis családodnak!És jó sok tejcsit!
ezoterike
 
 

 
 

Kir aztaaaa lapzetőőő!

Vonalzóót kérünk ciklusnapokkal!

Melinda, akkor emelj sztem.
Nem elkenődni, főleg ha ciklusod sem volt! Nem megy hamar a testünk rendbetétele! :8
Nekem soha nem volt havonta mensesem csak kb a 6.metes hónaptól, de én már akkor is örültem ha norcolut nélkül volt piri akármikor!
szóval időőő!
Vendég
 


Lányok!

Köszi a segítséget, aranyosak vagytok!
És tényleg ne haragudjatok, ha sokat kérdezgetek, csak ti sokkal tapasztaltabbak vagytok, és jól jön néha egy-két jó tanács! :D
Mától emeltem a metet 3x850-re!Remélem ennek már lesz valami hatása.
Szerintetek akkor mindenképpen hozassam meg?
Csak mert annyira beleéltem már magamat, hogy nem lesz többet norcolut!És nem is szívesen szedném be, csak ha már tényleg kell!
Szóval, mit gondoltok?Adjak egy kis időt ennek az emelt metnek?Hátha megjönne mégis magától? :?:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


Melinda!
Helyetted nem tudjuk eldönteni, hogy mit tegyél! :D Ahogy gondolod, volt már példa erre is, arra is. Írtam nálatok a múltkor, hogy nekem eleve 42 napos ciklusaim lettek(az a 3,a mi Lara előtt volt egyáltalán)
Múltkor Hajninak javasoltuk, hogy hozassa meg, mégsem tette, ez mindenkinek a maga döntése.Velem előfordult, hogy meghozattam, aztán egy hét múlva meg megjött magától (is) :roll: Ha szeretnél, akkor várj még egy picit!Ahogy gondolod!

Kir!
:wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Zazzy,
köszi!
Szerintem még várok egy kicsit, aztán meghozatom, és új esélyekkel elkezdek egy új ciklust! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


sziasztok ,

köszönjük szépen a dícséreteket, hát igyekeztünk! :lol:

Zsizsik: sok boldogságot nektek és kívánok sok sok tejcsit!

milyen ügyik vagytok, h így varrtok!

Monee: varrsz szopi párnákat? mei tai-t nem vállalsz?

egyébként, van korhatár v inkább kg határozza meg a mei tai használatát? töksijét nem nyomja a gyerkőcnek. mert szerintem a nandu ebből a szempontból nem túl előnyös.
2 napja magamra kötöttem magam Nándit a nanduval és volt nagy sírás először, de utána megnyugodott. ma meg nagyon nyűgös volt, és magamra kötöttem megint. megnyugodott, bár sétálnom kellett vele. majd leültem kicsit , akkor meg elaludt 20 percre, szerintem beájult. de én nem igazán tudtam így semmit se csinálni. :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Melinda, Aviva tornával próbálkoztál már? Nekem mindig meghozta a mensit.

Zsizsik, örülök nektek nagyon! Sok boldogságot a kislánykátokhoz!

Kép

Képurl]
espero
 
 


Espero,
ezt a tornát nem ismerem, most neten rákerestem, és szeretném kipróbálni, de nem tudom, milyen gyakorlatokat kell benne csinálni!
Tudnál nekem valami segítséget adni ebben?

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


Zsizsik!

Gratulálok!!!

Kép
babancs
 
 


Zsizsik gratulálok,és jó egészséget,sok tejcsit kívánok !!!!

Csakegy
Nagyon ügyi vagy!!!!Csodaszép lett!!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Melinda, gondolom ezt találtad meg te is:
http://www.avivamodszer.hu

Én voltam a tanfolyamon (1*4 óra), megvettem a könyvet és a kb. 30 perces full programot szoktam csinálni olyankor, amikor már meg kellene jönnie, két -három egymást követő napon.
Elég speciális gyakorlatok, én a könyvben vagy a neten talált leirás alapján nem biztos, hogy meg tudtam volna csinálni őket helyesen.

Kép

Képurl]
espero
 
 


Jó reggelt!

Zsuzsannáinkat Isten éltesse sokáig!!!!!!!!!!
(milyen sok névnap zsinórban :lol: Aladárunk nincs ugye? :lol: )

Babancs már hiányoltalak!
Mi újság?
Vendég
 


Sziasztok!

Dimet: Neked és Zsuzsinak is nagyon sok boldog névnapot kívánok!!!! Alvással mi a helyzet? Pocaklakó nevét tudjátok már??

És természetesen a többi Zsuzsának, is nem tudom ki az még...

K.ir: laptető :wink: :wink: Mennek a drukkok!!

Csakegy: tök jó ez a baba-mama klub!! Kár hogy itt nincs ilyen - vagy legalábbis nem tudok róla...
Vendég
 


Zsizsik mi is szívből gratulálunk, és nagyon sok boldogságot kívánunk ! :)

tyche
 
 
 


Sziasztok!

Zsizsik!

Hatalmas gratula!!!
Legyen nagyon sok örömetek a lányaitokban! :D
Kérünk szépen majd képet a kicsilányról!

Czinkeb.!

Írtam privit.
A terpesz helyzet szerintem a legmeghatározóbb, illetve az, hogy a mei taiba szerintem csak olyan babát lehet betenni, aki kicsit tudja tartani magát. Nagyon jól tart, de annyira nem szoros, mint a kendő. 3-3,5 hónaposat simán, aztán a felső határ meg amég elbírod. :)
A kukacot nem nyomja, mert elől nem jön föl semmilyen anyag. Úgy képzeld ezt el, mint amikor ül a kövön a béka. A lába nagy terpeszben ki van nyitva, a térdei behajlítva. A mei tai, vagy a kendő azért jobb, mert ebben a terpesz pozícióban tartja a gyereket és nem a gericére terhelődik rá a saját súlya, hanem a lábon is eloszlik. A hagyományos hordozók ellenben olyanok, mint a gyerek bodyja, tartja az ülep részt, de a lábak szabadon lógnak, a terhelés meg megy a gerincre. A mei taiban (ahogy a kendőben is) még az is szuper, hogy a hordozás alatt a babád csípője laza marad, nem lesznek csípő, vagy kötöttség problémái. Ákosnak is simán le tudom nyomni a lábát majdnem a földig hanyat fekve terpeszben. A dévényes torász meg is dícsérte, hogy milyen szép a csípője.

Melinda!

Hajrá új ciklus!!! :wink:
Hagyj idő a ciklusodnak, had rendeződjön, elromlani sem egy nap alatt romlott el. A hőmérés szuper lesz, egyértelműen fogod látni, hogy hogy javulsz! Drukkolok!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Zsuzsiknak nagyon Boldog Névnapot kívánok!
apple
 
 


Csakegy: emlékszel arra a csajra, aki nem akart már 30 évesen teherbe esni, hanem márazonnal, mert nem akart "öregen" szülni... Megint felütötte a fejét az nlc-n. Most nem a korára, hanem a pcos meddőségére kihegyezve... Röhej....
csak gyengébb idegzetűeknek :twisted: http://www.nlcafe.hu/forum/index.php?id ... p=3&page=1
Vendég
 


Kincs, kérdezted, mit lehet egy egyévesnek:
pl oroszlános járássegítő, chicco fejlesztőasztal, labdák (én 250-et vettem :oops: ), montessori játék, formabedobó, van nekünk dobunk is, meg laptop meg olyan autó, amiben állatok vannak, ha megnyomod azok megszólalnak, a parasztbácsi énekel, az autó dudál és ha nem rontotta volna el, akkor az autó menne is ha megnyom egy gombot, így jobb híján ő tolja.
Vendég
 


Sziasztok!

Csak egy gyors körkérdés:

Volt ár közületek valaki börzén árulni?Mert most lesz a városunkban először vasárnap és nem tudom, érdemes e kimennem eladni.Nem feltétlen ruhákat(arra még lehet szükség lesz :), kivéve a plüss rugikat... ), hanem játékokat, (nem párszáz tételes dolgok, pl.FP játszóasztal , Clemmy építő stb.), etetőszék, sportbabakocsi stb.nem tudom ezeket el lehet e passzolni ilyen helyen...
Szóval a véleményeteket, tapasztalatotokat kérném....

Előre is köszi, aki ír....
ezoterike
 
 


Hunci köszi!!
Igen az érdekel ,hogy az asztal vagy járássegítő sokáig leköti őket vagy csak az újdonság ereje hat 1-2napig.
Montessori, formabedobó van kezdi használgatni:)

Ezoterike én még nem voltam ilyen kipakoláson
Az asztalt mennyiért adnád? Képet tudsz rakni?
Nem szeretitek???

Vonalzót nem akarsz rakni, nem tudom mennyi idős a fiad!
Vendég
 


Ezo: Játékok lehet, engem is érdekelnének. Tegyél fel pár fotót, hátha elkel itt is ;) És még az asztalért sem kell fizetned, hogy kipakolhasd őket :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Ezo, játékok engem is érdekelnek, lehet itt elkel minden :lol:

Kincs, leköti, nagyon :lol:
Vendég
 


Kincs!

Nálunk a "pápamobil" nagyon bevált, az elején járássegítőként, később autóként
Kép

A Tecsóban kapható beillesztős tűzoltóautó is nagy kedvenc a mai napig, a tetején lévő, nyomkodható, zenélő gombok miatt
Kép

Meg van egy golyóbedobálós, zenélő bigyó is, amit imád, de arról nincs képem. Olyan elefántszerű plüss feje van. Az a tölcsér.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Zsuzsannáknak boldog névnapot!!!!

Rambóka:Nagyon helyen Gergő!Fruzsiról is van kép?


Melinda:Nekem nagyon jó az Ir-re a mozgás.ha heti 2X tornázom (ami azért ritka) tünetmentes vagyok,még akkor is ha elfelejtem bevenni :oops: a bogyómat.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Kincs ,Bettica, Hunci!

Köszi az érdeklődést, fényképeztem, este felrakom a játékokat
(későn), de lehet nem ide(hogy ne offoljam a topikot), hanem a babaszobára.Majd teszek ide egy linket, meg ott megírom, hogy van a játékokra érdeklődő, így elsőbbséget élveztek majd....

Kincs!

Az asztal 4000+posta lenne(ami sajnos 930 a mérete miatt :( ), de hátha találsz mellé még mást, és úgy már jobban megéri....
Gergő most 19 hónapos (próbáltam régebben vonalzót rakni, de nem sikerült :( , az asztalt 1 éves kora előtt kapta, de már más érdekli(szekrényekből kipakolás :twisted: , így nálunk csak a helyet foglalja.)A tetején a búraszerű izén van 1-2 karcolás, de amúgy hibátlan.

Rambóka!

Aranyosak a játékok (és Gergő is, bár gondolom ezek régebbi képek), nálunk a Tecsóban nincs ilyen tűzoltóautó, pedig mindig nézegetem a játékokat, feltéve ha férjemuram el nem rángat onnan :lol:

Okr!

Múltkor akartam írni, hogy irigyellek torna miatt, hogy el tudsz járni, sajnos én nem tudom kire bízni Gergőt, ha meg szittert fogadnék, úgy drága lenne, így marad az itthoni próbálkozás.(most rendeltem Pilates Dvd-t-életemben nem Pilateseztem, azt se tudom eszik-e vagy isszák, na, majd meglátjuk-ez nem ugrabugrálós, ezért volt szimpatikus)
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Megjött ma az Ergo, de nekem pont olyan kényelmetlen, mint az eredeti mei tai-om volt az elől hordozásnál. :( :( Húzza előre a vállam és fáj a púpom. Valszeg az én hátamban van a hiba.
Ha hazajön a Párom, megpróbáljuk valszeg háti hordozásra felkötni, mert egyedül nem tudtam sehogy hátra kötni. Lehet hogy még túl pici méretre hozzá Ákos.
Most csinálom át a mei tait kötős, hátul a pántokat keresztezősre, nagyon kíváncsi leszek hogy az milyen lesz. A kendővel sosem volt ilyen hát bajom...

Bocs, most csak ennyi. Megyek varrni tovább.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Ezo!
Szerintem ide is nyugodtan felteheted! :wink:
(Nem valami túlterhelt a topik) :(

Kép
Kép
zazzy
 
 


Na voltam dokinál...sajna nem csinált Uh-ot,mert múlt héten voltam...szívhang -méhszáj -vérnyomás stb. vizsgálat volt csak...
Mennem kell genetikára....ma be is jelentkeztem az I.sz. Női klinikára...március 20.-ára kaptam időpontot...elvileg ez megbeszélés és itt lesz az amnio elbírálása is...
Március 9.-én megyek Afp-re na meg cukor terhelésre,mert ugye 35 felett ez is kötelező!
Augusztus 22-re lettem módosítva ,mármint szülés....mintha ez érdekelné a KCS-t,majd akkor bújik ki,ha Ő akar...nem? :lol: :lol:
Jó hétvégét! Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztokl!

ok, lehet fe3lrakom ide is.

Újabb Ergó van a csajszinál,ha valakit érdekel:

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=131192468
ezoterike
 
 


Kandi!

Az amniocentézis lehetőségének felajánlása az orvosok számára kötelező. A páciens pedig eldöntheti, hogy akarja-e.
Én megcsináltattam a quarter tesztet és mivel az jó volt, nem csináltattam meg az amniót.
Egyébként az amniót csak annak érdemes elvégeztetni, aki hajlandó abortuszra menni, ha a vizsgálat beteg babát állapít meg.

KicsiCsodát lehet, h tüzijáték fogja köszönteni minden évben? :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Nagy hírem van!!
Apple kisfia Ákos Péter 18.25 perckor megszületett!
53cm 3600gramm mindketten jól vannak!

Apple anyuka apuka szívből gratulálok!!!!!!!!!!!
Hosszú boldog életet,jó egészséget!!
Sok sok tejcsit, békés nyugodt éjszakákat!
Rengetek örömöt kívánok kisfiatokban!


Ilyen közel nem is születtek topikbabák mint Jadviga és Ákos ugye?
Táblicskut kezeli még vki?
Jóü lenne látni ezt a sok sok születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))
fiú lány arányra is kivi lennék.

Rambóka,hogy vagytok?????????????????
Szopi megy? Voltatok Dévényesen

Kandika Rambókával teljesen egyetértek!
De az amniót nem csak 18.hétig csinálják? addigra majdnem betöltöd
Genetikán mi is voltunk, de csak aláíratták velünk a papírt,hogy tudomásul vettük a leletet de nem kérjük az amniót.
Vendég
 


Apple, Gratulálok a kisfiadhoz!
mókica
 
 


Apple, nagyon nagyon nagy gratula kicsi fiatokhoz!Egészséget, boldogságot és hosszú életet kívánok neki, nektek meg örömet a pici fiatokban!
Vendég
 


Apple!

Hatalmas nagy gratula!
Legyen nagyon sok örömetek a bébiben!!! :D


(Szép nevet választottatok. :mrgreen:)

Kincs!

Ákos és Ádám is közel voltak, de ennyire nem. :)
Dimet és Zazzy még megdönthetik a rekordot. :D

Tök ronda lesz így a mei taiom pántja átvarrva. :(
Evvan, de szomorú vagyok miatta.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Apple: Gratulálok a méretes fiacskádhoz! Nem semmi súly ;) Legyetek nagyon boldogok!!! Fiadnak pedig sok-sok tejcsit!

Ki is lesz a következő? Dimet és Zazzy, ugye? Nem sokára itt az időtök :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Ja, egyébként feltűnt, hogy az amúgy nem túl nagy, termetes anyukák milyen nagy babákat szülnek. Apple is nádszál vékony és tessék, egy szép 3600gr-os fiúcskát szült.... Hihetetlen ;)
(Én is hogy reménykedtem benne, hogy ennyire vékony anyukának csak nem lesz 4 kilós gyereke... Álmodik a nyomor :) )

Kép

Kép
bettica
 
 


Apple,
nagy-nagy gratula fiacskád születéséhez!
Sok tejcit, egészséget, és átaludt éjszakákat kívánok!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235164112.6274.jpg[/img] Kép [/img]
ezoterike
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235164303.4367.jpg[/img] Kép [/img]
ezoterike
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235164364.0188.jpg[/img] [/img]
ezoterike
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235164495.2987.jpg[/img] Kép [/img]
ezoterike
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235164538.7842.jpg[/img] Kép [/img]
ezoterike
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235164629.4434.jpg[/img] Kép [/img]
ezoterike
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235164801.6589.jpg[/img] Kép Kép [/img]
ezoterike
 
 


APPLE!

MOST VETTEM ÉSZRE? MIUTÁN APA FELTÖLTÖTTE A KÉPEKET.....



HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SOK-SOK TEJCSIT ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!
ezoterike
 
 


DFDF
ezoterike
 
 


APPLE: HATALMAS GRATULA :) SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK :)
Vendég
 


Mááás: a mamamin nyílt egy topik ami tele van BLW-s receptekkel (BLW= Baby Lead Weaning, amikor a gyereket nem etetjük hanem hagyjuk kibontakozni). A lényeg az, hogy érdemes olvasgatni és ha van jó ötletetek akkor másokkal is megosztani :) (a lényeg, hogy markolató kaja legyen, ne sima püré). Remélem hasznát veszitek ti is :)
http://www.mamami.hu/forum/showthread.p ... post139244

Monee: nem próbálod meg az Ergo pántját átalakítani? Bennem már felmerült, hogy kéne venni egyet és azt megcsinálni keresztpántosra mert az anyaga, bodyja egyébként szuper!
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?