Új privát üzeneted érkezett!

Fendike :D
tejterméket egyáltalán nem kap?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
Köszi :),
tudom hogy a hozzátápi csak később hozna hízást,a Sinlac-ra gondoltam. Két kétésfél óránként szopizik 60-100gr között, egy ciciből. Este kevesebb a tej akkor már a mind a 2-őt adom neki,bealvás után még kb. 2x felriad és még kér, aztán alszik kb 6órát és csak hajnalban ébred...Akkor várjak még? (egyébként nagy tejszaporító vagyok, csak nem szoktalak benneteket untatni vele, ma még éjjel is sört ittam :? :D szóval nem adom azééé olyan könnyen)

Kép
katica_75
 
 


Katica :D
önmagában a 2-2.5 óránként a 60-100gr nem kevés, ennél Lili sem evett igazán többet.
Este sokszor kevesebb - vagy kevesebbnek érzed - ill. más az összetétele, azzal semmi gond nincs.

én nem érzek itt semmiféle olyan problémát, ami miatt bármiféle plusz kellene Lénának.

de a babát te látod, te ismered

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Sziasztok Csajok! :P
Nagyon el vagyok havazva. Vissza fogok olvasni!

rólunk (önző módon): megtartottuk Zsombika első szülinapját, nagyon jól sikerült. Feldíszítettük a nappalit héliumos lifikkal, Happy Birthday felirat, csákó, na szóval tök jó volt! :lol: :lol:
Íme néhány kép:

Kép

Kép

torta: nem én sütöttem, de én főzőcskéztem
Kép

Kép

Kép

Kép
donika
 
 


Kisfóka!
Remélem Gréti javulgat. Nagyon rossz, amikor beteg a gyerek, én is úgy sajnáltam Zsombit, szívem szakadt meg.
Jobbulást kívánok!!!!! :wink:

Fendike!
Én is le akartam már váltani a HA tápszert normálisra, de a drnő azt mondta, hogy várjak tavaszig. Nálunk a férjem allergiás, por, fűfélék, stb., de ételre nem.
Nálunk is Zsombi egész nap meg se áll, ő csak kapaszkodva sétál, és 4kézláb kotor mindenfele. Mindent kipakol, már a konyhában az edények sincsennek biztonságban. Múlt héten kivett egy salátás tálat, és lepottyantotta, persze eltört, de őt abszolút nem zavarta. :twisted:

Petitpois!
Hogy van Laura?

Pandus!
Szuper a járgány! :D

Gömböcske!
Szívből gratulálok, pénteken gondolni fogok rád! :D

Jucmuc! :P
Nálunk is Zsombi bele van szédülve a kutyába, néha beengedjük pár percre, azonnal megy oda hozzá, simogatja, piszkálja, a kutya tűri, szerencsére békés természetű. Nem tom, mi lesz tavasszal, állandóan őt fogja hajkurászni, sztem a kutya menekülni fog! :lol:

Kép

Kép
donika
 
 


Donika,
édes Zsombi, főleg ahogy ül a kis foteljában.. :D Máté soha nem ül sehol, a tanulószékbe is max. feltérdel
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D
értem én, hogy jobb ez a HA, de asszem ma próbáltam utoljára, visszaöklendezi, sír és már majdnem én is sírtam, ennek így semmi értelme, eddig alig várta, szépen belealudt, most meg ez az erőltetés... :oops:

Orsi,
hát joghurtot volt már, hogy kapott
mit adhatnék neki???
tápot leváltom simára, nem megy és nem tudom leerőszakolni a torkán, szörnyű ez az erőltetés... ja és őszintén remélem, hogy ez a baj és nem az hogy ezentúl este nem akar enni... :shock:

Kép
fendike
 
 


Fendike, Hunor is csinálta ezt, ekkor váltottam tápot, nem ha-sra és ízesítettre,de arra azért vigyázni kell, kapjon elég tejforrást, adj neki joghurtot, túrót, ha nem eszi a tápot, csapd be, pl. tápot (csak a port) összekevered pl. gyümivel, mintha grízes gyümit enne, mert a táp anyaga így lemegy, de mégsem szopja, mégsem tejesen kapja.én soxor csaptam be a gyereket így mert sajnos ő ngyon nem szereti a tápszert, és nekem rengetegszer kellett tápot váltani, becsapni.

Donika, nagyon édes Zsombi, boldog első szülinapot!
Vendég
 


Hunci,
köszi, aranyos vagy, akkor próbálkozom én is
nekem eddig semmi nem volt, simán ette a HA-t ugyanazt kapja fél éve
sztem az ízesített csúszni fog, ha azt simán megissza akkor is kell plusz próbálkozni vagy akkor az elég???
te mikortól adtad a nem HA-t??

Kép
fendike
 
 


Lányok,
köszönjük szépen a drukkokat és gyógypuszikat,hatásosak voltak!
Gréti szépen evett ma,igaz köhög még,de már annyira nem vészes,remélem az éjszaka sem lesz gond!
Holnap azért elviszem a dokihoz délután és megmutatom a piros foltjait is!


Donika,
Kép

Isten éltesse Zsombit sokáig! :D
Nagyon helyes a képeken,igazi nagyfiú már!

Fendike,
sajnálom a tápi gondokat, próbáld ki ,amit Hunci írt,hátha beválik! :? Ettől én is félek,ha már majd tápot kap,hogy fog hozzá viszonyulni. Esetleg,ha kakaót raksz bele? :roll:

Katica,
Gréti 2szer szopizik még általában,reggel és este. Van,amikor kér napközben is,de már nem jellemző,hogy kérne.
Szerintem se aggódj a hízás miatt,nem kell hetente mérni!
Orsival egyet értek mindenben,ha kiegyensúlyozott és van pisis pelus elég,akkor nincs gond!
Egyébként nálunk is bekavar a vas,csak nálunk fordítva,csak 2 naponta van széklet sajnos! :?

Pandus,
köszi Nektek is. Igen, emlékszem,hogy Dóri is beteg volt és nem nagyon evett! Remélem már tényleg gyorsan meggyógyul Gréti!
Dóri annyira szép! :D

Fanni,
aranyos lehet Milcsi,pár nap és mondja,majd hogy de-de-de és kiabálni fog! G. is ezt csinálja,meg köpköd :shock: ! És a legújabb.hogy sziszeg!

Viriéknél, akkor beindult az élet!

Kép
Kép
kisfóka
 
 


Donika,
Szuper képeket hoztál , örülök, hogy nektek is jól sikerült az első szülinap :D Azért ez egy szülőnek nagyon nagy élmény nem? :wink: Boldog Születésnapot kívánunk mi is Zsombinak, nagyon helyes a fotókon :D Jól látom már Ő is főz? :lol: A jövő sztárszakácsai :lol:

Kisfóka,
Köszönjük :D Örülök, hogy Gréti jobban van, szépen lassan meggyógyul, és elfelejthetitek!!

Katica,
Általában minden anyuci hajlamos azt hinni, hogy kevés a teje. nekem is voltak időszakok, amikor bebeszéltem magamba, hogy biztos nem elég. Amit Orsi leírt az nagyon igaz. Teljesen normális Léna evése, Dóri is ilyen gyakran evett, és ilyen mennyiségeket. Egy kezemen megtudom számolni, hogy egy év alatt hányszor szopizott 100 fölötti értékeket. Gondolom Léna is a többször kevesebbet híve, ami az egészséges táplálkozás alapja nem? :lol: Mindenhol azt írják, egyél többször kevesebbet, lehet, hogy olvasta :lol: Este nekem is kevesebb tejem volt, vagyis csak én érzetem úgy, olyan üres tejes zacsis érzés, ez is normális. Az éjszakai ébredés se biztos, hogy éhség miatt van, Dórinak mai napig alap a 3 szopi, pedig éhes nem lehet, hiszen vacsira kap már szilárdat is. Ha van kakis, pisis pelus bőven, és nem nyűgös....
Vendég
 


Donika,

nagyon boldog szuletesnapot igy utolag is Zsombornak!Milyen ajandekok lettek vegul?Sielesre keszultok?

Kisfoka,
orulok hogy Greti mar jobban van,olyan rossz latni mikor kis elesettek.

Fendike,
en mar dobozos tejet adok Lauranak,persze nem tehentej hanem tetradobozos tapszer(Nestel,8 hos kortol) minden nagyobb cegnek van es nem kell a tapszer bekeveresevel bajlodni.Raadasul nincs is olyan borzalmas szaga es ize mint egyes tapszereknek.Laura pl a hippes biot meg sem itta,ebbol viszont 300 ml-t is akar:))

Pandus,

szuper Dori jarganya :lol:
Mi jol vagyunk Laura kigyogyult a mandulagyulladasbol.Otthon rengeteget fejlodott beszed teren annyira edes magyaraz az allatoknak..A visszauton is egy tunder volt,nem unatkoztunk egy percet se :lol:

Nagy hir hogy nem megy vegul bolcsibe mert majusban koltozunk igy erre a ket honapra nincs szivem beadni mire megszokna ki kellene vennem.Jon ki anyu es o vigyaz majd ra illetve anyosomek is beszallnak majd.Majus vegetol van helyunk lux-i bolcsiben

Kepzeljetek kb egy hete elhagyta a szopit teljesen magatol,egyszer csak nem kert tobbet...Meg probalkoztam egy parszor sikerteleunk vegul feladtam mert mar nem is nagyon volt tejem foleg estenkent..

Kép
petitpois
 
 


[quote="fendike"]
Orsi,
hát joghurtot volt már, hogy kapott
mit adhatnék neki???
tápot leváltom simára, nem megy és nem tudom leerőszakolni a torkán, szörnyű ez az erőltetés... ja és őszintén remélem, hogy ez a baj és nem az hogy ezentúl este nem akar enni... :shock:[/quote
ok, de ha kap tejterméket egyáltalán mi értelme van a HA tápszernek???? :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fendike, 7 hósan válottam nem ha-sra,és ahogy Orsi is írta, ha adsz tejterméket, akkor adhatsz neki nem ha-s tápot simán ráadásul azok ízesítettek, finomabbak is,és van tejital is nagyon finom,nem tej hanem a milupának vagy a nestlének tejitala már készen lehet kapni, nagyon jó, nekem is ízlik :oops:
Vendég
 


sziasztok

elnézést, hogy keveset írok, de sokat vagyok egyedül az ikrekkel.

lenne néhány kérdésem:
sterilizálni cumit, cumisüvegeket meddig (hány hóig, milyen rendszerességgel) szükséges?
most vagyubk a 12. hétben, a doktornőnk szerint a délelőtti étkezés után egy kis almalevet kínálhatok a kicsiknek. szükséges-e, nem túl korai még? most a napi 5*-i étkezésből 4 étkezés anyatej, 1 étkezés tápi. A jövő hónaptól kevesebb anyatejet kapok, ezért 2 tejcis, 3 táis étkezésünk lesz, talán ezért sürgeti doktornőnk az új ízek bevezetését?

Elsősorban Orsitól kérdezném, hogy a babahordozóban kb. napi hány percet/órát tölthet egy 3 hónapos gyerek? Van, aki 5 percet mond, van, aki 3 órát. (A hordozó PegPerego, és nem teljesen vízszintesen döntött).

És még egy, normális-e, ha ma éjjel 22-5.30-ig aludtak az ikrek? Éjszaka vagy én nem hallottam a sírást, vagy betegek? Eddig mindig felkeltek 3-4 óra felé hajnalban és enni kértek.

Sok puszi mindenkinek
szöcske
 
 


Fendike, Hunci, Kisfóka, Petitpois, Pandus! :D
Köszönjük a dicséretet, és a gratulációt!

Fendike!
Nagyon kíváncsi leszek, mit fog szólni Máté a másik tápszerhez, remélem ízleni fog neki! :D

Pandus!
Igen jól láttad kapott egy konyhát is, így együtt főzőcskézünk! :lol: Az az igazság néha már azt gondolom tök feleslegesek a játékok, mert mindig olyan dolgok érdeklik, ami nem kellene :? , de gondolom ez máshol is így van! :wink:

Petitpois!
Szóval konyhát kapott tőlünk, aztán nagyszülőktől ruhákat, mesekönyvet, kisautót, chico kocsit, amibe beleül, majd teszek fel képet róla!
Örülök, hogy Laura meggyógyult, biztos nagyon édes lehetett a repülőn. Ja, a síelésre már mindenki nagyon készül, nagy csapattal megyünk, apósomék is jönnek, így Zsombira tudnak vigyázni. A hosszú út miatt picit aggódom, hogyan fogja bírni. Remélem nem lesz gond. :wink:

Kisfóka!
Nagyszerű, hogy visszatért Gréti étvágya, szépen gyógyulgat! :D

Szöcske!
Én nem adnék neki almalevet, az tuti. Zsombi tejcsit, tápszert, és vizet kapott, illetve egy pár hónapja már teát, natúr csipkebogyót is. Az alvás miatt ne aggódj, sztem, ha egy gyerek jól alszik, tehát nem sír éjszaka, akkor nem beteg, sőt! :wink:

Kép

Kép
donika
 
 


ezt az autót:

Kép

Kép

Kép
donika
 
 


[quote="szöcske"]
írta:
szöcskeElsősorban Orsitól kérdezném, hogy a babahordozóban kb. napi hány percet/órát tölthet egy 3 hónapos gyerek? Van, aki 5 percet mond, van, aki 3 órát. (A hordozó PegPerego, és nem teljesen vízszintesen döntött).

"tankönyv" szerint 2.5-3 órát, de egyhuzamban nem többet, mint 1et.

de ezt azért nem kell szó szerint venni, hiszen, ha 2 órás az út, akkor annyit lesz benne, vagy egy nagybevásárlásnál is... stb.

Borzasztóan korai még az almalé, én semmiképp sem adnék semmit 6 hónapos korig. Ebben sarkos vagyok, és meggyőződésem, hogy jól gondolom. Ha nem anyatej akkor tápszer 6 hónapos korig.

Teljesen jó, ha ennyit alszanak. használd ki :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsombika :P nagyon édes! Boldog szülinapot neki így utólag!

Szöcske :P
Én még mindig sterilizálok :oops: De csak mert nem vagyok egy nagyon precíz mosogató. Ja, de csak a tápis üvegeket. Amiből "rendes" kaját esznek, azt csak elmosom.
Márkóm 3 hós korától átalussza az éjszakát. (Helyesbítek, akkor átaludta simán, most kér már cumit éjjel többször is :roll: :lol: )

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok!

Pandus,
Dóri milyen szilárd ételt kap már vacsira? Kölesgolyót mikor adtál először Dórinak? Azt hogy kell adni? Egészben vagy összetörni? Lehet kipróbálom! :roll:

Petit,
akkor 2 hónapig még "szabadlábon van" Laura! :lol: Biztos élvezni fogja a nagyikkal az időt! A férjed anyukája is magyar?

Hunci,
hogy vagytok? Jártok baba uszira?
Ugye jól emlékszem,hogy Nektek is van kutyátok? Hunci hogy jön ki vele? Mert beszéltük férjemmel,hogy szüleim kutyusaival lassan meg kellene ismertetni Grétit,csak kicsit félek ettől. Barátságos kutyák, csak kicsit tartok ettől. :roll: :?

Donika,
ez a kép haláli aranyos! :lol: :lol: :lol:

Szöcske,
szerintem se adj nekik még almalevet! Ha muszáj valamit,akkor vizet,de ne almalevet.
Az alvásnak meg örülj,ügyesek nagyon, elhagyják majd a hajnali ébredést és szépen alszanak! :D
A cumisüveget én is sterilizálom még kb. 2 naponta. A tányért, kanalat nem,azokat csak elmosom.

Fanni,
eszembe jutottál ma. Kaptam egy emailt akciós gobelinekről!
:lol: Most biztos nem lenne rá energiánk. Pedig nekem még mindig itt csücsül a kosaramban az utolsó darab, a Hófehérkés. Még mindig nincs készen. :roll:

Voltam Grétivel a dokinál. Kapott egy másik köptetőt. Azért már jobb a helyzet,ma csak 4szer kellett orrot szívni! :) Eszik is, úgyhogy lassan csak kilábal belőle!
Na igen,csakhogy előttünk egy bárányhimlős kisgyerek volt! :twisted: Nem a fertőző váróba vitte az anyukája! :evil:
Mondta a dokinéni,hogy nem biztos,hogy elkapja,de azért tudjak róla, 2 hét a lappangás! Hát mondtam neki,hogy menten sírva fakadok! :cry:

Elegem van már a télből,TAVASZT akarok!!! MOST! :x

Kép
Kép
kisfóka
 
 


Eltűnt egy bekezdésem! :shock:

Fendike,
egy ismerősöm mondta,hogy ő tápszer helyett rizs tejet ad a kisfiának,aki olyan idős,mint Gréti. A dokijuk is jóváhagyta, a Dm-ben lehet kapni, dobozos, 1 l-es és 650 ft, csak a nevét felejtettem el, :roll: ,de ha gondolod megkérdezem Neked.

Kép
Kép
kisfóka
 
 


Donika
Sok boldog szülinapot Zsombornak kicsit megkésve is! Milyen elszántan "vezeti" a kocsiját! :P édes.

Pandácska
köszönöm, aranyos vagy hogy bíztatsz. :P már nem látom reménytelenül "soványnak" a gyereket :) talán túllihegtem :oops: Szép Dóridat elnézve tudják, ők mikor mennyi kell nekik. L. megfogadta a gasztros doki tanácsát, ő mondta a refluxra h. gyakrabban kevesebbet...
Ügyesek vagytok, Kisfókával h. még mindíg tudtok szoptatni.

Kisfóka
mi újság? Voltatok a dokinál? Maltofer cseppeket kap Gréti is? Hány cseppet? A lenmag nagyon jó a székrekedésre, bár lehet h.azt csak később adható még.

Szöcske
már pont hiányoltalak, jó hogy jöttél. Ezek szerint szépen beállta a napirendetek már? Ti részt vesztek valami fejlesztésben? Dévény? Raksz majd képet?-biztos nagyot nőttek a babák. :D

Kép Kép

Kép
katica_75
 
 


Kisfóka
addig szöszöltem a képpel míg megelőztél. Örülök hogy hobb a kedélye Grétinek, de ez a bárányhimlős story bosszantó!Én én is tavaszt!!!!

Kép
katica_75
 
 


Lányok, köszönöm a tápis ill. tejes tippeket, legalább tudom miket próbálhatok. Ma este vért izzadtam, nem értem mi van vele, eddig minden olyan simán ment, most már ahogy a szájához teszem a cumit, fordítja a fejét, dugja ki a nyelvét.
Végül hosszas sírás után a teás cumisüvegébe öntött új sima táppal bealudt. Vagy elege lett, hogy ilyenkor rossz ízt kap és már felé sem szagol vagy vmiért vacsi sztrájk van... nem tudom, de én kiborulok az biztos.. :oops:

Donika,
szupi a járgány, látom Zsombinak is tetszik
lassan nálunk is gondolkozni kell, gyorsan elrepült ez az 1év...
te adsz már tejterméket??

Petitpois,
Laura akkor még picit kényeztetődik bölcsi előtt, jó lesz neki :D
nem is tudtam, hogy még cicizett, de jó, nálam ugyanez volt, csak már régen.. :?
tejcit kipróbálom, valami már csak ízlik neki és rákattan... :roll:

Kisfóka,
örülök, hogy javultok!!!!
ez a bárányhimlő ijesztő, de ne gondolj rá, mostmár csak jó jöhet és kész!!!! :D
én is tavaszt és nyarat gyorsan!!! :D

Szöcske,
én pár hétig sterilizáltam aztán forralt vízzel mindig kiöblítettem a már elmosott cumisüveget használat előtt és ez is teljesen elég volt...

Kép
fendike
 
 


Katica,
Nagyon szép Léna, és egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki kevés anyatejet kapna :lol: :lol:

Kisfóka,
Vacsira mindig változó, hogy mit kap. Tejpép, barna kenyér, vagy főzelék, vagy, ha mi olyat eszünk, akkor felnőtt étel…

Donika,
Igen, és az ellopott dolgok az legizgalmasabbak :lol: Szuper ez a járgány!!

Hozzátáplálás: Én is úgy gondolom, szigorúan csak 6 hó felett, de ezt úgyis mindenki maga dönti el.

Tej: Én még nem adok, és nem is fogok pár hónapig. Szerintem az nem is tej, amit a boltba adnak. Vajat(igazit), yoghurot(bio), sajtot, túrót kap Dóri.

ÉN IS TAVASZT AKAROK!!!
Vendég
 


Fendike :D
foga nem jön??
akkor simán lehet ilyen.
Magad meg ne idegeld ezen, éhen halni nem fog :wink: maximum most kevesebbet hízik :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm a véleményeteket!

Orsi! Én annyira hülye vagyok, amikor a konyhában voltam, beletettem a gyerekeket a hordozóba. Remélem, nem lesz probléma a gerincükkel. Egy biztos, vettünk egy pihenőszéket, holnap jön meg. Abban azt írják, többet is ellehet a gyerek.

Almalé-tanácsot is köszi, még nem mertem nekik adni, de így megvárom a 6 hónapot.

Katica! Fejlesztőre nem járunk, igazából szépen haladnak, fejlődnek. Babaúszásra gondoltunk, májustól szeretnénk vinni őket, akkor már betöltik a 6 hónapot. Ja, és van napirendünk!
Léna baba gyönyörű, kis tündér! Csodaszép a tekintete!

Kicsit magamról is: még mindig hullik ezerrel a hajam, Orsinak igaza volt, valahol azt írta, hogy egy barátnője megkopaszodott. Én is haladok efelé, igaz, korábban sem volt sok hajam.

Sok puszi, megyek, mert jön a 2-es etetés!
szöcske
 
 


Szöcske
ez 1 idézet:
van egy hajpakolás ami nagyon nekem bevált talán 3* használtam és elmult a hullás kicsit gusztustalan de hatásos. Laughing
1 élesztő,1 tojás fehérje,1 kanál olajés egy fél citrom leve.
Rákell kenni a hajra és hagyni rajta 20 percet de ugy hogy betekered törölközövel vagy valamivel hogy melegen legyen.
Nekem amugy nagyon brutál modon hullott már nem mertem hajat mosni se, nekem is hosszu hajam van.ez segitett.
- lehet én is kipróláom.

Kép
katica_75
 
 


Orsi,
fogat még nem néztem, holnap csekkolom, de az eddigieknél nem volt ilyen, mindig akarta a tápot
ma sem kérte, meg sem akarja kóstolni, ha meg kicsit kortyol, azt nyomja ki... vmi ellen nagyon tiltakozik, simán bealudna minden nélkül
de mit adjak neki???
tudom, hogy nem fogy el, de eleve nem egy díjbírkózó és eddig úgy szerette, rossz érzés, hogy nem tudom mi baja, mit akar... :roll:

Kép
fendike
 
 


Szöcske :P
Enyémek egészen picike koruktól a pihenőszékben ültek... Az sem teljesen vízszintes... és szerintem semmi baja a gerincüknek... Milánnak muszáj volt, a refluxa miatt...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni!
Én a babahordozóra gondoltam, amiben egész délelőttöket töltöttek el. Emiatt kikaptam a dokinőtől.
Tegnap egész este ordítás volt 6-10-ig. Ez még a hasfájós korszak, vagy már a foguk jön? Konkrétan Kircsike magán kívül volt, rángatta a fejét, nem kellett neki se a cumi, se az étel. Hajnal 3-kor ébredt, berekedt torokkal. Kisnorbi fél 6-ig aludt. :lol:

[/img]
szöcske
 
 


Pár kép:
Kimerészkedtünk a régiségvásárra:
Kép

Így alszunk a konyhában, na ezért kaptam ki...
Kép

Nagyfiú vagyok:
Kép [/img]
szöcske
 
 


Szöcske :D
fogat korainak gondolom, hasfájás még lehet, de lehet bármi más is.
Amikor így hirtelen mindkettő visítós, akkor én sokkal inkább tippelek mindig valami külső okra. A szél köztudottan zavarja a babákat, a frontokra is érzékenyebbek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szöcske, nagyon édesek!Ment p.ü!
Vendég
 


Szöcske 8)
Édesek a csibék! Nálunk még egyetlen fogacsaka sincs :wink: Nem hinném én sem, hogy az. Nagyon pindúrkák még ők, enyémek is sokat sírtak, úgy a 6. hónaptól tudom többnyire -90%-ban...-, hogy miért sírnak, addig sokszor lövésem sem volt :shock:

Léna baba egészen nőcis lett :D

Kisfóka :P
Nekem olykor lenne időm gobelinezni, úgy f8- elalvásig, pláne, ha Apa nincs itthon, inkább erőm nincs, mert minden végtagom fáj. Egy majdnem 9 és egy majdnem 10 kilós gyerekkel rohangálok egész nap, emelgetem őket innen oda, onnan ide, 15 lépcső az emelet és a nappali között... Egyébként már többször felnéztem arra a portálra, ahonnan rendeltünk anno és szinte az összes babás gobelin eltűnt. Van sok másik, de az enyémek/mieink még sokkal helyesebbek voltak... szerintem...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Petitpois,
te a junior milket adod Lauranak?? vettem egyet, mondjuk 1 évtől ajánlott, nekem meg a doki még a 8hós tápra is azt mondta, hogy ne.. :shock: , így a 6hós sima milupat próbáltam, de mindegy, mert semmit nem eszik meg, úgyhogy most még kipróbálom a banánosat, aztán jön a tejital...

Kép
fendike
 
 


Csajok!
Hasfájás még mindig és egy kis nátha! :? :? :?
Fognak mosolyogni valaha? Vagy meddig tart még ez a hülye hascsikarás?Olvastam róla, hogy elvileg a 12-14. hétig. Számolom a heteket, ja, és remélem, észrevesszük, ha már elmúlik...

Ma meghozták a pihenőszéket, igaz, még csak egyet vettünk. Kipróbáljuk, ha bejön, jöhet a másik is.

Egy éves korig miket érdemes még beszereznünk, amivel megkönnyíthetjük az életünket? Járóka, stb.

Fanni! Az emelgetést sajnálom, de rám is ez vár. 4-szer szúrták az epidurálist, és csak ötödszörre sikerült beadni, így a helye még eléggé fájdalmas. Ezért inkább már apa fürdeti a babákat, mert estére alig bírok megmozdulni. Egy biztos, nem kellett fogyókúráznom egy percet sem, csini 50 kg-os anyuka vagyok, mint fénykoromban. (Csak a hajam őszül :lol: :lol: )

Sok puszi
szöcske
 
 


Szöcske, nekem 4-jére találták el az epidurálist.Kész voltam úgy fájt és utána is.
Hasfájásra írtam püt :lol: esetleg még van a gripe water is.
Amit még ajánlhatok és totál jó időben vannak a gyerekek hozzá, borostyánlánc, nyugatlanság majd fogzás könnyítésre.
amit érdemes a pihenőszék mindenféleképp.én sztem a járókát is , sokat van benne eljátszik benne, nem tudom ikreknél mennyire alkalmas...de nekem teli van kis labdákkal, csak labdák vannak benne és rengeteget játszik.VAn aki járóka-ellenes, én nem...mert egyrészt néha tudok mosni, főzni stb, amíg labdázik benne.
érdemes a játszószőnyeg amiről mindenféle kütyü lóg le, mert amikor kezdik felfedezni, sokat tudnak bíbelődni vele...Hunor legalábbis szerette.
Vendég
 


Szöcske,
nálunk 10hetesen múlt el a hasfájás és sztem észre fogjátok venni.. :D, addig én folyamarosan adtam az infacolt
nekünk is bevált a pihenőszék és a babahinta is, abban tök jól elaludt
én sem vagyok járóka ellenes, örültem volna ha el van benne, de nem igazán szerette, inkább bemászta az egész lakást... :?

Kép
fendike
 
 


Szöcske,
nekünk az elektromos hinta vált be tökéletesen 8órákat aludt benne, pedig elég sírós volt ), a pihenőszékben csak unatkozott, ott csa kegyhelyben lehet feküdni, az nem tetszett neki. Remélem, azért nálatok beválik!

Fendike,
Zsuzsinak ill. Olivérének volt ilyen tápi-ivós gondja, a babáson kérdezz tőle szerintem, hogy oldották meg. De talán náluk is az volt a megoldás, mint nálunk, hogy pép formájában kanállal kapta/ja. Addig sűrítettem a tápiját a teljes kiőrlésű porokkal, amíg tányérból kanállal tudtam neki adni. Azóta is az a reggelije, annyira szereti. Egy próbát megér...
20140901102739
 
 


Szöcske :P
Nekünk is a hinta volt a legnagyobb segítség!
Kb. 1-2 hónap múlva lesznek eladók (annyira jó volt, hogy végül vettünk még1-et...) De mi a pihiszéket is használtuk, s még mindig kicsit használjuk. Kajcsiznak és abban vannak 10-20 percet, ill. Milcsi néha elalszik még benne.
Játszószőnyeg nekünk is bejött, de a baby tornázó is elég, mert a szép "szőnyeg" részt úgyis letakartuk pelussal. A mi kölcsön pihiszékeinken nincs lelógó játék, így vettem rájuk. Még ma is játszanak vele. Ilyen kicsin szinte csak a lelógókat szerették, aztán mikor már tudtak fogni, a zizegőket. Azokat mindig is. Meg szintén mostanában a plüssöket. A "legkomolyabb" játékunk ez:
http://bolthely.hu/jatekshop/id/00189_3 ... bebijatek_

Nálunk a pocifájás 6 hós korukig tartott...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni, Szöcske
köszi :)

Nekünk adamo hintánk van az fejlesztő hatású is állítólag , mert a baba minden egyes mozdulatánál beleng, 3éves korig használható.
A másik nagy sláger a körforgó, imádja! :) ebből olyan is van ami 20 percig megy és komolyzenét játszik, az az abszolute kedvence.
És a járókában is jól el van, csak oda még mostanság kell beszoktatni, mert ha akkor amikor már mászik, akkor nem mardnak meg benne.
A pihiszék is bevállt,bár én abba csak kaja után teszem, antibukás :) vagy míg mi eszünk, a dévényes azt mondja, nem jó mert nem mozognak benne.
A babaúszáson én is gondolkodom de a bhrg-nél olvastam h. nem tartják szerencsésnek a búvár reflex mesterséges fenntartását....Vagy ez csak a sérült gyerekekre volnatkozik..Orsi, Hunci?

Kép
katica_75
 
 


Katica, a babaúszás témája kb annyira szerteágazó mint a hozzátáplálás kérdése.Én sztem semmit sem ártunk vele, sőőőőt.Hasznos.Nem is kicsit.Sztem egyáltalán nem gond, hogy van búvárreflexe...
Vendég
 


Fendike,

nem pontosan junior tej a neve de gondolom hasonlo lehet itt"Lait premier pas"-nak hivjak Nestle a gyarto es 8 honapostol (3.lepcso)lehet adni.Illetve van a Nutrition cegnek is hasonlo az 10 hostol van,nem tudom otthon van e ilyen.Es utana 1<eves kortol jon a kovetkezo lepcso majd keteves es az utolso a 3eves.Remelem ertheto voltam. :lol:

Lena,Kira Norbi baba gyonyoruek... :lol:

Kép
petitpois
 
 


Sziasztok!

Donika!
Nagyon boldog szülinapot kívánok Zsombinak! Nagyon helyes, jóképű fiatalember!

Fendike!
Ne izgulj, mert Máté megérzi, és csakazért sem issza meg a tápit. szerintem a rizs tej is jó ötlet, és 1 éves kortól van a Milupának junior ital. Nem tudom, mennyire számít, h néhány hét még van az 1 éves szülinapig.

Ha babát várok, akkor, hogy hogy még megissza Peti az anyatejet? Úgy tudtam, hogy olyankor rossz ízű lesz, és nem isszák meg a babák.
De reggelente már megiszik 1 dl tápot. Eddig soha nem fogadta el.

Milyen ajándéknak örülne szerintetek 1 éves szülinapra? Amivel tényleg jól eljátszik, és nem csak 2 percig?

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Sziazstok!

Jaj Zsombi annyira szép még mindig! imádom..megharapdálnám a füleit :lol:
LÉna egy kis tündér..és Szöcske ikrecskéi s!

unokaöcséim is mindig sütnek főznek anyájukkal.. megvan az új Lázárunk :wink:

Szöcske nekünk is volt hasfájás! aztán 5 hónaposan elvágták...

én teát nem adok Zsiginek., vizet iszik .. meg eszik sokfélét! egy zabagép...

a vacsorát mennyi idő kortól adjátok? :roll:
nálunk így néz ki

reggel cici( 5kor, 8 körül) , 10 körül: gyümi víz délben cici 14körül főzelék+cici (de itt már néha sikerül hogy 13kor főzi +cici , de csak ritkán.. fiamnak igénye van erre) ) körül főzelék+cici, 16 körül gyümi+cici fürcsi után cici... és néha egyszer felkel éjszaka cicizni..

másnál is alakult hasonlóan? nem tudom ennél ritkábban etetni.. másnál látom hogy csak 7kor, 10 kor 13kor 16kor 19kor eszik és alszik egész éjjel... valamit rosszul csinálok? :oops:

ha kijön a jó idő nem tervezünk egy találkozót? esetleg? olyan szívesen megismernélek benneteket személyesen is...

tegnapelőtt ZSigi átforult hátról hasra

:lol:

és képek egykettő car minőségű telefonos:



Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

ja és kistesó nem jött mensi igen :lol:de még adok neki p hónapot hihi remélem hamar rendeződik a ciklushossz...
Vendég
 


Boni :P
Tudom, hogy nem is akarod, de le sem tagadhatod Zsigit, nagyon hasonlít Rád!
Szerintem semmit sem csinálsz rosszul, ezek Zsigi igényei. Enyémek úgy esznek, ahogy leírtad! Napi 5x, de elalvás előtt én adok nekik még +50-100 tápit... (de nálunk egyik kajcsi már csak főzi, másik csak gyümölcs, a többi tápi)

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Boni,
Nagyon szép kisfiatok van :wink: Tiszta Te vagy!!! Szerintem nem csinálod rosszul, Zsigi igényeit nézed, és ez a normális! Ha ennyit akar enni, akkor... Látszik is rajta, hogy az éhezést Ő se ismeri :lol:
Tali szerintem is jó ötlet!!

Szöcske,
Tündériek a picik!

Gömböcske,

Petinek:
Kép

Sok baba szopizik akkor is, amikor az anyuka pocakos lesz. Milyen játérkra gondoltak? Milyen fajtára? esetleg egy bicikli, vagyis tricikli? Nekünk nagyon bejött.

Rólunk: Elkezdtünk bölcsis játszócsoportba járni. Nem hagyom ott, vele vagyok végig, de legalább gyerekek között van. Nagyon szereti, már teljesen egyedül csúszdázik, felmászik rá, pedig magas a csúszda. Nagyon ügyes csajszi. Hetente háromszor megyünk alkalmanként 2 órára. Amúgy már rengeteget beszél, Ana, Ata, tita, vau-vau, ez, az, addide, tes(tessék), stb. Lényegében folyamatosan jár a szája, sokszor még álmában is :lol: Elkezdünk egyedül villával enni banánt, a kanállal még nehezebben megy. Továbbra is wc-be pisilünk, még mindig szereti.

Kép Kép
Vendég
 


Fanni, PAndus pedig midneki azt mondja hogy kiköpött apja :lol: :lol: :lol:
ezer arca van a szája meg a szeme az enyém az tuti... :lol:

akkor megnyugodtam

Pandus ez a tricikli a PUKY? lehet nekünk is hoznak egyet..... egy topiktárs szanál.. és köztük avn egy Puky tricikli amire lecsaptam... :lol:

Dóri még mindig dönörű!

Petinek BOLDOG SZÜLINAPOT! mit kapott végül?
Vendég
 


PAndus ja és nagyon ügyes is! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Boni,
Nem nem, Zsigi=Boni :lol: Tricikli Berchet Baby driver IV.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?