Új privát üzeneted érkezett!

Na akkor hajrá csajok!
Mondanám h kezdem a sort,de még nincs ilyen történetem! :lol: :lol: De akinek kell szivesen segítek! :wink:

annus11
 
 


Most látom h Mozza már írta h kéne ilyen!Még állítanom kell a blogon h lehessen látni ha vki hozzászólást ír!És bár tegnap nem volt időm,de igyekszem vmi fotóalbumot is létrehozni!

annus11
 
 


annus, tudsz nekem küldeni egy mailcímet priviben? :)
Vendég
 

 
 

Panndi!
A profilomnál ott a mail címem!

annus11
 
 


Jó volt ma is a relax! Zsüci, hol voltál?

Reny: én nem tudom a pontos okát, meg már arra sem emlékszem, hogy hol hallottam (talán szülésfelkészítőn), de állítólag jobb, ha császár esetén is megvárják a fájások beindulását. Biztos amiatt az alkalmazkodás miatt, meg lehet, hogy a tej beindulásával is összefügg? Nekem logikus lenne. ÉN egész biztosan megvárnám, míg megindul a szülés. Attól, hogy az első csaszi volt, még nem feltétlen lesz a 2. is az. Nyilván mindenki ismer ilyenre és olyanra is példát, én a biztatót mondom, hogy van olyan már 4 gyerekes ismerősöm, akinél az első volt csaszi, a többi 3 természetes úton született. Sőt, az utolsónál még azt is megélte, hogy még oxyt sem adtak neki, teljesen természetesen szült és sikerült. Igaz, a 4. baba meg korábban jött néhány héttel, ezért is nem adtak neki oxytocint, mert inkább lassítani akarták a megszületést. De így lett végül jó, mert átélhette, milyen, mikor teljesen magától szül és sikerül!

Tüci (40+2) 3250 g-mal született és 56 centivel, bár a centit szerintem elmérték, nem volt akkora.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na a nagy visszaolvasásban majdnem odakozmált a rántott husi :D

Ez a szüléstörténetes dolog nem rossz ötlet.nemsokára bővül is majd ha megszületnek a porontyok.

Hát most mi is bajban vagyunk mert kinéztünk egy családi házat 5 milláért.Na most hitelre vennénk meg szocpolt is kérnénk hozzá amiből meg helyre tudjuk pofozni.Azon spekulálunk hogy forint vagy deviza alapú legyen,de a hitelügyintéző még volt olyan aranyos és elmondta hogyha netalántán bevezetik az eurót a törlesztés ideje alatt akkor az árfolyam különbözetet is nekünk kell megfizetni.Szóval vagy most fizetnénk rá a törlesztésre vagy később.De számolgattam és ugyanott vagyunk mintha albérletbe mennénk.Nálunk egy 1,5 szobás lyuk,terasz nélkül,40 plussz rezsi.A hitel törlesztés 43 ezer lenne devizában, szóval nagyon gondolkodunk.Aztán majd meglátjuk mi lesz de én szeretném ezt elrendezni még a pici születése előtt.

KépKép
harhaj
 
 


Annus

Én is szívesen írok egy bejegyzést a szülésemről képpel mellékelve. :)
CSak mi látjuk majd, ugye?

Szerencsére nincs hitelünk. A hitelkártyám áll cudarul.

Emese
Apor is 4100 gramm volt és 57 cm. Én mondjuk elég magas vagyok és nem vékony.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Tényleg tök jó volt a relax! zsüci, hiányoltunk!

Hean, tőled meg elfelejtettem megkérdezni a babalégzésfigyelőnél, hogy mit jelent az, hogy volt egy valós riasztás? Alíz légzése leállt? És mit csináltál?

Reny, én biztos, hogy megpróbálnám természetesen. KÉPES VAGY RÁ! Minden esetre jó lenne, ha a dokid "átadna" valakinek, akiben megbízhatsz. Én most úgy érzem, hogy programozott császárt semmi esetre se vállalnék, főleg nem azért, mert a doki elutazik. Persze ellenem szól, hogy én még nem éltem át császárt, se szülést, tehát csak körülbelül tudom, hogy mit beszélek! :D Gyere el velünk relaxra, szerintem tök sokat segítene!

Annus, márc. 31-ig dolgozok. Még szűk 6 hét, de ebből egyet szabin leszek, jövő héten Kehidán leszünk, ugye. Nem terhel meg nagyon. De kicsit igen. :)

Puszi mindenkinek, most megyek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Anika!
Igen!Ezt csak mi látjuk!
Pontosabban azok akiknek küldtem már meghívót!(Aki kért azoknak ment is!)
Amúgy itt az oldal címe,de rögtön írja h be kell lépni!
http://2009majus.blogspot.com/

annus11
 
 


Reny

Én is ugyanezt írtam, mint Tinu. A programozott császár a legrosszabb. Az előnyösebb, ha már császárra kerül sor, akkor induljon meg előtte a szülés.
Hát kíváncsi leszek nekem hogyan lesz. Optimista vagyok.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szép napot mindenkinek! Csepelen 7 ágra süt a nap :lol: imádom!

Harhaj! Látom hitelben+szocpolban gondolkodtok. Nem tudom, hogy milyen anyagi kondíciókkal rendelkeztek, de a szociális miniszter a héten bejelentette, hogy 30%-os önerőhöz kívánják kötni a szocpolt! Szóval figyelni rá!

A szüléstörténeteket én is szívesen olvasgatnám, jó ötlet.

Nem tudom mi van velem, de kb. 2 hete én, aki mellett ágyúval is lehetett lőni, olyan jó alvó vagyok, minden éjszaka legalább 3-4 alkalommal felkelek, illetve a legapróbb neszre is felriadok. Lehet, hogy készül a bioritmusom Ákoskám érkezésére? :lol:
Mondjuk a Drágaságom éjjel is igen aktív, sokszor mocorog. Ha megtartja ezeket az ébrenléti ciklusokat, akkor várhatóan sokat fogok éjszakázni...

Emese!
Én sem vittem túlzásba a terhesség előtt a gyümifogyasztást, de most ,,kényszerítem magam" és akkor is megeszem azt az almát, ha nem igazán kívánom.

KépKép
novygirl
 
 


Most nézem, hogy mindjárt 100 naposak leszünk. WOW!!! :lol:

KépKép
novygirl
 
 


Annus

Köszönöm!

Dóri
Én is pont az Alsópáhok linkjét szerettem volna feltenni. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hát mire esetleg elfogadják h kell a 30% önerő a szocpolhoz,addigra fel is veszitek :wink:
Amúgy ez is azok miatt van,akik visszaéltek vele...ki meg tisztességesen venné fel az szívja meg :evil:

annus11
 
 


Sziasztok.

Megjöttem a fogászatról.

Katának gratulálok a szép nagylegényhez.

Marci 3140g és 56cm volt.

Kép
Kép
incike
 
 


Annus! A 100. oldalon van az a link, amivel Samu fényképeihez lehet jutni, ott vannak 1. képek, meg több egyéb. Mindjárt küldöm a szüléstörténetet, kb. tudom, hol van, de sajnos most mennem kell innen, mert Samu alszik, és felébred a gépezésre. :lol: Úgyhogy a sztorival együtt vagy a linket a képekről, vagy választhatsz képet, feltennéd a blogra, ha van időd? Ha nincs, majd megcsinálom vmikor. :wink: Köszi, üdv!
Vendég
 


Oké!Nézem!

annus11
 
 


Annus
Nekem is elküldöd a blogra való bejutást?
Köszi

Kép
Kép
incike
 
 


Na, most számoltam ki, mi már elhagytuk a 100 napot! 97nél járunk! Nem is gondoltam. :lol:
Vendég
 


Inci!
Küldj egy email címet!És máris megy!

annus11
 
 


Annus: most lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de beléptem a blogra és ott megjelent mindenki nevével, aki már bejelentkezett egy-egy blog. Akkor a sajátomba kéne feltenni a szüléstörténetet és a képeket? Vagy hova?

Kép
Kép
tinu
 
 


Jóhogy jobb, ha a gyerek akar már kijönni, nem a doki határozza meg, mikor jöjjön ki. Barátnőmet pont a szeme miatt fogják császározni, de még így se várják meg, hogy beinduljon magától. Nem is értem miért. AZt mondta, hogy mert ha beindul és lejjebb megy a gyerek, akkor nehezebb császározni. Pedig hány olyan császár van, amit a kitolás előtt csinálnak közvetlenül. Nem tűnik valami jó indoknak.

Nekünk is szerencsére Ft hitelünk van, az államilag támogatott fajta. AZtán a házépítésre nem tudom milyet veszünk majd fel. Lehet már EUR-t kéne. Persze felvenni jó most, amikor 309 az árfolyam, de ki tudja mennyi lesz, mire felépül a ház.

Én Maja születése után, megírtam a szülést, jó részletesen, amíg még friss volt az emlék. Gondoltam majd Maja szívesen visszaolvasná, ha felnőtt lesz. Erre nem elveszett, amikor újratelepíették a gépünkön a programokat. Nem csináltam biztonsági mentést, az valahogy kimaradt.
pumuklii
 
 


Tinu!
Nincs külön blog!Csak 1 blog van!Annyi h mindenkinek van saját profilja,ahova a nagyonalap dolgoka beírhatja.Hol dolgozik,születésnap stb.
Ha bejegyzést akarsz akkor a testreszabásra kell nyomnod(jobb felső sarok) és ott tudz új bejegyzést írni!

Dóri!
Megvan a storyd!Kimásolom és gyorsan felteszem példaként!Aztán amjd lehet tovább szerkezteni ha gondolod! :wink:

annus11
 
 


Annus
nagyon profi a blog.
Anitaként regisztráltam, de látom nem gond, mert nincs duplikáció. Anita frankoneanitanként szerepel.
pumuklii
 
 


Annus,
ügyes vagy, már el is olvastam Samut :)

emese1979
 
 


Köszi :oops:
Még formázgatom :lol: :lol:

annus11
 
 


Na megjöttem ebédből.Fincsi sárgaborsófőzeléket és rántott sajtot ettem.Nyami!!!
Majd ehhez a bloghoz kaphatok én is jelszót Annus????

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Persze!Ez mindenkire vonatkozik!!!!

Belépési engedély a bloghoz:megadod az email címedet,lehet nyugodtan priviben!
Küldöm a meghívót és máris nézheted!

annus11
 
 


Annus és Többiek akkor én most megosztom veletek a szüléstörténetemet.
Marcell baba születése

2005 december 15-öt írunk, péntek van. Szép napos idő van oda kinn.
Reggel riadva kelek és keltem a férjemet,hogy elaludtunk és már rég az orvosnál kellene lennünk. Felkelünk, berobogunk a SOTE I. Klinikára. Persze nagyon sokan vannak és a terhes ambulancián az asszisztens is csak 1 óra múlva jön ki, hogy összeszedje a kis kék könyveket. Eltelik már páróra, mire bejutok, ekkor 14:30-körül jár az idő. Még nem ettem semmit és korog a hasam is, innivalóm van, de azzal nem lakom jól. Bemegyek a nagy pakkommal.
Na nem is kell mondanom, hogy úgy néznek rám az asszisztensek mintha UFO lennék. Következik a CTG,vérnyomi és vizeletvizsgálat. Minden okés. Ki küldenek, hogy kicsit várni kell a dokira, ahogy kimegyek, már hívnak is be. Kérdez a fájásokról, és én vázolom a helyzet változatlanságát,hogy szinte folyamatosan vannak, hol kisebb, hol nagyobb intenzivitással. Na akkor 2-es vizsgálóba tessék befáradni. Vetkőzés, magzatvíz megtekintése, hogy nem e zavaros , de minden ok bő 2-t ujjnyira tág vagyok(megjegyzem már 3 napja folyamatosan szivárog a magzatvíz, amit doki bólintva megerősít, hogy ez az).
Közli a doki,hogy már ne menjek haza, ha nem sétálgassak, lépcsőzzek 1 órát a folyosón és találkozzunk a szülőszobán. Szerencse, hogy itt a cuccom.
16:30 - Bemegyek a szülőszobába. Adatokat felveszik majd még vagy 3-man is, megvizsgálnak(nagyon rossz volt, kb., mintha próbababa lennék vagy kísérleti nyúl), hogy tényleg szülünk e ma. Egyértelműen szülünk
19:30 - Borotválás, stb.
20:00 Fürdés. Rám teszik a gépet, és olyan csúcsokat produkálok, hogy csak, na. Közben folyamatosan ellenőrzik a hüvelytágulást. Mindenki repes az örömtől kivéve engem, aki már farkas éhes + szomjas + elviselhetetlen fájásaim vannak. A páromnak könyörgök 1 falat ehető valamiért, de nem engedi, hogy egyek.
22:00 és 23:00 között kapok cukros infúziót, hogy legyen energiám.
23:00-00:00 között már olyan erősek lettek a fájások, hogy szinte időm nem volt levegőt venni 2-t fájás között. A szülésznő arra kért,hogy még bírjam kicsit és ne nyomjak. Közben a párom folyamatosan diktálta a levegővételt és együtt lélegzett velem.
2005-12-16. szombat
00:30-01:00 között megvizsgálnak, szépen kitágultam, de mégsem jön a baba.Szülésznő rásegít még meg doki is. Más nem marad oxiticin kis adagban, hogy hátha segít. Segtett is, nekik jó volt nekem rosszabb. Na de, ami utána jön az igazi emberpróbáló.
01:30-02:00 között gátmetszés lesz, mert nem fér ki a feje (erre már én is rájöttem, de a szülésznő szerint ki kell jönnie annélkül is). Nem fáj, olyan mint a szúnyogcsípés.
Jön a doki mögém térdel és most már tényleg nyomhatok közben vagy még 5-en állnak és várják a vezényszót. Folyamatosan azt hallom, hogy a 3. nyomásnál kinn lesz, de minden nyomásnál úgy kifáradok, hogy az utolsóra már szinte nincs is erőm és beájulok 1-2 percekre. Kicsit pihenek és kezdődik elölről. Most az orvos is segít és teljes erővel, ahogy én nyomok Õ is nyomja a hasamat lefelé. Kint van a feje és hallom ahogy, a párom repes az örömtől majd kis szünet, talán 1 perc, de nekem legalább 1 órának tűnt. Bíztat a szülésznő, hogy fogjam meg a fejét,de már szinte nincs erőm megmozdulni.
02:52 - Na még 1 nagy nyomás és kint van Marci. Azonnal felsírt. A hasamon pihen magzatmázasan és még mindig kap tőlem is oxigént. Kicsit várnak még majd apuka elvágja a köldökzsinórt, ami szép kék színű az Õ elmondása alapján. Elviszik megfürdetni, kitisztítják az orrát, torkát stb. közben megszületik a placenta. Kitisztítanak és össze varrnak.
03:40 Vissza kapom pólyába csomagolva ezt a kis falatka babát, aki ott szuszog a cicin.
Adataim:
Név: Papp Marcell
Súly: 3140g ,
Hossz:56cm,
9/10apgar .
Hát így születtem ÉN anya és apa boldogsága.

Kép
Kép
incike
 
 


Annus elküldtem.

Kép
Kép
incike
 
 


Inci!
Ez milyen szép kis story! :wink: Tedd fel a blogba is,így megtaláljuk később hamar!(szólj ha elakadtál,meghívó ment!)

annus11
 
 


Incike! Köszi! Most teljesen meghatódtam...

KépKép
novygirl
 
 


Incike és Novygirl!

Én is meghatódtam...

A párom küldött ímélben egy szívecskét és azon is -pedig alapvetően nem vagyok elérzékenyülős fajta. 8)

Kép

Kép
adraci
 
 


Annus
Tiszta analfabéta vagyok ehhez. Hol tudok feltenni bármit is? :oops:

Kép
Kép
incike
 
 


Lányok, én teszek fel majd a blogba szülőszobás képeket is, de lehetne, hogy kivételesen férjecskék ne nézzék meg? Mezítelenül szültem. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Szüléstörténeteket hol lehet olvasni,nem tudjátok?
Annus küldtem a privit.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Én is felraktam ide, vissza kéne keresnem, csak nem tudom merre lehet.
Valakinek tippje, hogy hanyadik oldal körül lehetnek a régi születéstörténetek?
Jó lenne megtalálni és azt kiegészíteni...
pumuklii
 
 


Asszem sikerült feltöltenem Zsófi születését :) Csak rossz helyre :oops:
Vendég
 


Incike,
szép történet!!!

Kutyafüle,
a szülés alatt:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... &start=100

Reny,
az a topic pedig a császár után természetes úton szült kismamákról, véletlen bukkantam rá:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=1800

emese1979
 
 


Ja nem, jó helyre :)
Vendég
 


Köszi Emese!
Incike, a történetedet sikerült megkönnyeznem.Még jó, hogy egyedül vagyok az irodában, hülyének néznének, hogy mit bőgök itt.
Visszaírt a tanárom, hogy jövő héten bármelyik nap jó neki, kivéve a szerda és a csütörtök.Mivel még dolgozatot is írnom kell a vizsgára, így legkorábban szombaton tudok elkezdeni tanulni rá,és akkor pénteken tudnék elkészülni. De pénteken senki sem lesz itt szinte, szóval nem tudom elengednének-e a munkából. Jajj!!!!De először a tanárnőt kellene megkérdeznem, hogy a péntek jó-e neki. Jajj,micsoda dilemmák vannak kérem szépen!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Incike nagyon megható volt a szülésed olvasni!!

Annus én majd elküldöm neked,megtennéd hogy felteszed nekem???Én olyan béna vok az ilyesmihez.
Visszakeresem,kiegészítem,meg kutatok képeket is.
Csak most jöttek tesómék,és kicsit velük leszek,kihasználom hogy embereket látok!!!!!

Tinu,részemről nyugodt lehetsz,az én férjem tuti nem nézi!!! :) Nincs itthon,de amúgy sem mutatnám meg.Ez olyan magán dolog,meg szerintem magát a blogot sem fogja látni.
Azt tudja hogy Ti vagytok nekem,meg sokat mesélek rólatok.De nem szokta olvasni,mivel megkértem rá.Viszont akkor kötelező lesz neki írnia ha szülök. :lol:

Ma elég sokat beszéltünk telefonon,olyan jól esett.
Grétike pont ma borult ki megint,és hívta is az apja,mondván hogy furi érzése volt.Most meg játszik egy kicsit a keresztszüleivel,meg öcsikémmel,így tereli a gondolatait!

Szép napot!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Annus: feltöltöttem, szerintem jó helyre, viszont nem tudom, hogy kellett volna a képeket a szöveg alá tenni, mert automatice felülre tette. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus sikerült.

Kép
Kép
incike
 
 


Segítsetek!

Olyan béna vagyok. Hol van olyan , hogy Admin vagy valami. Nem tudok a blogra linket feltenni. A bejegyzést látom, de mást nem. Vak lennék?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Csajok szuperek a szülés történetek, mind nagyon jó ötlet volt a blogra fel tenni őket majd én is meg irom az enyémet.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Asszem megtaláltam. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Köszi mindenkinek még egyszer hsz-kat, azt meg külön köszönöm, hogy sokatok bízik bennem, hogy sikerül simán!

Emese! Köszi a linket, el fogom olvasni!

A szüléstörténetek blogban való olvasása nagyon jó ötlet, majd leírom én is, bár a végét már ismeritek.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Tinu
nagyon jó képek, a köldökzsinoros különösen :-)
pumuklii
 
 


Én is feltettem, de én sem a nevem alá! :-( És a képek nekem is felül jelentek meg, pedig közben szerettem volna!
Bocsánat, még tanulni kell! Annus, ha bele tudsz nyúlni, én egyáltalán nem bánnám, ha jó helyre tennéd a dolgokat! :-)

Tinu, én férjem sem olvassa, elég neki, ha mesélgetek róla. Az én szüléses képemen is érdekesek a meztelen hurkák, de egymás között nem bánom.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: