Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kispiskóta!
Én is az Imrében szültem 1 hónapja. Sokat találkoztam B.P. dokival.
Ő vette fel az adataimat is. Ahogy Ritmit leírta, hát elég sajátos a stílusa, nekem túl humorosnak tűnt. Én először inkább gondoltam volna beteghordónak, mint orvosnak, ahogy az ápolónőket ölelgette. Nekem ez nem volt annyira szimpatikus!!! Na meg a doki humorizálása sem. Én túl lazának gondoltam...

Borgmama!
Engem is be akartak fektetni, de csak egyszer mondtam, hogy idő előtt nem szeretnék, többet nem is említette az orvos!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


B.tünde, köszönöm neked is a választ. Azért kérdeztem, mert én abszolút nem ismerem, és gondoltam tájékozódom. Hát a csütörtökre én is nagyon kíváncsi vagyok, az első benyomás nálam nagyon fontos volt mindig! De a lényeg, hogy jó szakember legyen.

kispiskóta
 
 


Sziasztok!
Eddig nem tudtam belépni, valami rendszerhibát írt ki.

Először is Enikő! Nagyon édesek a gyerekek! remélem jól vagytok!!

Zsú!
Hát úgy tűnik BP megosztja a társaságot...:) A lényeg az a bizonyos első benyomás lesz úgyis és az, hogy mennyire sekierül a dokival megbeszélni a dolgokat. Nálam az volt a helyzet, hogy Bálintot a Sote I.Klinikán szültem egy nagyon komolykodó, merev és elég szigorú orvosnál. Persze szakmailag jó volt, de BP lazasága és humora így másodszorra jól esett. Az, hogy jó szakember, nem kérdőjeleztem meg, bíztam benne. Azért annyira mégsem laza, hisz egy nappal sem engedett túlhordani Villőt, szemben az előző dokimmal, rögtön tudta, ki vagyok, nem kellett magyarázkodnom. Nekem pl. szimpi, ha egy orvos tudja, ki szül nála, nem csak akkor ugrik be, ki vagy, ha már egy órája beszéltek. Engem is a kórházba hívott be első találkozásra, sok időt szánt rám, érthetően elmagyarázta az álláspontját és rám bízta, hogy döntök. Szerintem sokan szülnek nála/vele, és én szinte csak elégedett mamákkal beszéltem. Az, hogy kit ölelget, engem mondjuk különösebben nem érdekelt, de tényleg elég laza és nem túl udvarias, vagyis inkább azt mondanám, hogy nem udvariaskodó, mert a legtöbb dokinál azért ez a pénzért is van... Nem tudom, azóta emeltek-e tarifát, hogy jártam hozzá, én 7ezer forintot hagytam ott egy rendelésen, ami nem vészes, és elég sok időt szán rád. No, most ennyit BP-ről:) Kiváncsi vagyok, hogy sikerül a csütörtöki beszélgetés. Mindenképp mondd el neki, hogy neked fontos, h hüvelyi úton próbáljátok megszülni a babát, ebben támogasson. Először úgyis a korkülönbségre fog rákérdezni és az előzményekre.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 

 
 

Ritmit, köszi!!!! Valamennyire képben van velem, mert elvileg "protekciós" kismama lennék. Esküszöm annyira izgulok!!!

kispiskóta
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek, elkapott minket az influenza.. egész 7végén feküdtem, most már jobb, csak a köhögés meg a nátha maradt, a végtagfájós, nagyon szar-érzéses szem-égős napoknak vége-kopp-kopp. Valszeg Bencétől kaptam, ő még múlt héten volt kicsit beteg, de őt alig döntötte le, egy napig volt lázas, aztán köhögött csak. Hála Istennek lázam nem volt, csak hőemelkedésem, így gyógyszert nem kellett bevennem, nagyon izgultam emiatt, hogy Zsombinak ne legyen semmi baja.
Légyszi nagyon drukkoljatok, hogy legyen még elég időnk visszaerősödni a szülésig!!!

Borgmama, mi ez a befekvés??? Nálunk ilyenről szó sincs, max terminus után 2 naponta nst. Nekem is megvolt amúgy az első nst, minden oké! Viszont holnap kellene a dokimat megkeresnem a kh-ban, de kiderült, h látogatási tilalom van :shock:

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok!
Én is császárral szültem a kislányomat, 2007 májusában,
de nagyon szeretném a kisöccsét természetes úton megszülni.
Május 31re vagyok kiírva, pont két év lesz a két gyerkőc között.

Az első szülésem: magzatvízcsorgással indult, 18 óra vajúdás után lett császár mert a baba feje még mindíg kimozdítható volt. Szívhangjai rendben voltak, és mint kiderült kétszer a nyaka körül volt a köldökzsinórja. Hozzá kell tennem, hogy a 37ik héten fordult fejvégűbe...

Remélem, most sikerül természetesen, nagyon vágyom rá, hogy átélhessem, és még szeretnénk majd tesót később, két császár után pedig ugye már nem lehet természetesen...

Köszi, hogy csatlakozhatok hozzátok!

Macmam

Kép
macmam
 
 


Szia Macmam,
üdv itt köztünk! Hú, de nagy mázli a "mázlitlanságban", mikor ilyen egyértelmű, hogy nem tudott volna másként kibújni az a babó! Ez ugyan nem csökkenti a hiányérzetet, és persze az esetleges rossz élményeket sem oltja ki, de legalább a sok tipródás megspórolható vele, hogy esetleg máshol, mással lehetett volna-e másként... Tényleg: mesélj még, kérlek, ha van kedved, hogy milyen volt a császár és milyen volt utána! És akkor már most el is van döntve, hogy harmadik is lesz? Ezt nevezem! Gratulálok már előre is (hadd mondhassam majd utólag, hogy én voltam az első gratuláló a harmadik gyerekedhez :lol: )!

És a gratulációkhoz:
Isten éltessen, Viki!!! Meg persze engem :oops: ...
És még: Isten éltessen, Kolos tegnapra!!! Megymag, hogy ünnepeltetek? Vagy majd hét végén?

A fiam a születésnapos nótát követeli. Megkapja. Ma bármit :wink:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka!

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Szerencsére csak hiányérzetem van, rossz élmények nem értek!
Én a Telki kórházban szültem a kislányomat, és a körülmények tényleg a legmegfelelőbbek voltak egy nyugodt, otthonos, természetes szüléshez.
Mikor az orvos a császár mellett döntött, percek alatt előkészítettek, és már mehettünk is a műtőbe. Epidurált és infúziót már a 16ik órában kaptam, így ezekkel már nem kellett foglalkozni.
Az anesztes egy telefonhívásra jött, és elsőre jó helyen szúrt, nem is éreztem semmit. Ő volt a műtét alatt végig a fejemnél, nagyon kedves volt, viccelődött, közvetített hogy mi történik, a férjemmel együtt, mert ő is bent lehetett velünk. Míg engem összevarrtak, ő ment a babánkkal, beszélt hozzá, aztán megkapta, és vele volt a szobánkban, míg kb 20 perccel később már én is velük lehettem.
Anna azonnal szopizott, 6 órával később pedig felkeltem, és nem is igen feküdtem vissza, ( csak éjjel aludni), hogy minél hamarabb megszokjam a "fájdalmat". Természetesen azért fájt, de szerintem elviselhető volt, és többnyire úgyis Annával voltam elfoglalva :-)
Hiányérzetem azért volt, mert nagyon vágytam a szülés élményére, az első perctől, mikor megtudtam, hogy várandós vagyok, a szülés körül forogtak a gondolataim, nagyon vártam...

Szóval ennyit a császárról.

Beleolvasgattam egy kicsit a fórum elejébe, és megmondom őszintén, itt olvastam először olyat, hogy az orvos elhanyagolhatónak tartja a hegszétválás esélyét, mert mindenhol rögtön arról van szó, hogy mennyi minden befolyásolja a heg nyúlását, vékonyodását... Az orvosom elméletileg támogatja a természetes szülést, de remélem, hogy amikor ott tartunk, nem mondja majd csak a biztonság kedvéért, hogy császár kell...

Én mindenesetre most is nagyon készülök a természtesre, de azért nem zárom ki a császár lehetőségét sem.
De végül a lényeg úgyis az egészséges baba és mama, szülessen akár így akár úgy... Igaz?:-)

Macmam

Kép
macmam
 
 


Zsolka! Köszönjük a köszöntést, nagy buli volt rokonsággal. A kis franc nagyon élvezte, hogy őt ünnepeljük, és a kpontban van! Mondhatni teljesen kiélvezte minden pillanatát, volt tortába nyúlás könyékig, csoki és tortaevészet, játék, partikellékek minden ami kell. A tortiját és sütöttem nagyon jól sikerült. Mára mutatom csak a kiprcanás jeleit.. És hétfőn újra.. szegények nem tehetnek róla h 6 nap van a szülinapjuk között... csak mi ...:-) de nem akarom egybemosni a kettőt, az legyen csak az ő napjuk. Így kicsit fárasztó, de ehhez ragaszkodom.

Borgmama! Örülök, hogy jó helyen érzed magad és jól kijössz a szülésznővel. Az fontos. És jó, hogy időt szán rád.

Macmam! Üdv itt! Remélem sikerül a spontán szülés, ahogy szeretnéd. Jó, hogy elfogadó vagy a körülményekkel kapcsolatban. Ha érdekel néhányunk véleménye "a mi miért hogyan történt velem és babámmal, miért alakultak úgy az események a szülésem során, ahogy, a lelkiállapotom és/vagy a körülmények által meghatározottan" akkor érdemes korábbra visszamenni, keresgetni, főleg tavaly tavasz környékétől, nagyon sokat beszélgettünk erről és vagyunk páran, akik úgy gondolkodunk, hogy a császárainknak voltak bennünk és közvetve a környezetünkben rejlő "okai" - szigorúan csak ha érdekel. persze, legfontosabb a baba és mama egészsége, ezt senki nem vitatja, de sokan gondoljuk itt úgy, hogy a magyar szülészeti gyakorlatban sok helyen (nálad nyilván nem, hiszen írtad) a természetes szülés csak a fejek eldugott részében rejlő mese és illúzió marad, és sokan a természetes szülést a legnagyobb biztonság kritériumával ellentétbe állítják -holott ez sztem például absolút nem indokolt és törvényszerű.
Mesélj egy kicsit a lelki folyamatokról, hogyan élted/éled meg a természetes szülés elmaradását, a hiányérzetről a benned kavargó gondolatokról -ha van/volt ilyen (nekem rengeteg volt a császáros szülésem után!) hiszen írtad, hogy nagyon szerettél volna természetesen szülni, ahogy az első előtt én is csak ezt tartottam magam számára lehetségesnek.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Köszi a köszöntést és neked is boldog születésnapot! Vicces, h van a topikban viki akivel egy napon születtünk. Állítólag februárban születik a legkevesebb ember, bár talán azért, mert ez a legrövidebb hónap. Volt egy kollégám, akivel ugyanabban az évben, ugyanazon a napon születtünk. :D

MEgymag! Kolos fiadnak is boldog szülinapot, utólagosan!

Szia Macmam! Üdv itt! Szurkolok, h sikerüljön simán szülni! Az én dokim is azt mondta, h a hegszétválás nem annyira gyakori, h emiatt kelljen eleve császár. Ehhez nem tudok mit szólni, nem vagyok hozzáértő. Szerintem is jó, ha azért a gondolataid közt szerepel az is, h lehet császár megint, mert akkor talán nem ér sokként, ha megint az lesz.

Na, megyek, lecsillapítom a vihogó Ágostont. Az ágyában van és vihog azon a szón, h "zsámoly". Már kamaszodna? :D
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Napokon át fogságában tartott a babzsákfotel, nem vitt rá a lélek, hogy máshol üldögéljek, ha ott is lehet. :oops:

Először is: Boldog szüü-lii-naa-pot :ll Boldog szüü-lii-napot csajok, boldog szüü-lii-naa-pot!
És meggymag porontyainak is. Kitartás! :D

Szia macmam! ez a köldökzsinóros téma szerintem az egyik legmegnyugtatóbb és legnyerőbb ok a császárra, ha már lehet ilyet mondani. Az én mazsim úgy maga köré tekerte, hogy el se indult vele semmi, a tiéd legalább próbálkozott :) Így a legjobb ,,előélettel" futhatsz neki egy spontán szülésnek, és ezt nem én mondom, hanem a legtöbb doki. És tényleg a végeredmény a lényeg! (Idáig én még csak néhány héttel ezelőtt jutottam el-de mondjuk kellett hozzá egy dokiváltás...)

Kispiskóta! Milyen volt a doki? Mesélj majd!

Lilla! az anyai test csodákra képes :) ne izgulj, te leszel szuperanyu, mire jön a bébi!

Szia Viki! Nekem volt egy osztálytársam gimiben, aki folyton szavakon röhögött akár órákig. ő nemcsak kamaszodott, szeretett kertészkedni is... :lol:

Még mindig nem tudom, miért akarnak bárkit hamarab befektetni, pedig ez annyira fúrja az oldalamat!!!! borgmama, tündi! miért is?

Oppsz, menni kell! Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Rétes, Zsolka: hoppá! de tökfej vagyok, hiszen annyit nevettünk ezen.. Boldog utószülinapot nektek! meséljetek, hogy sikerült megünnepelni? Volt valaki, aki megköszöntött élőben is titeket? Remélem igen! Ünnepség?

Csak egy röpke gondolat: önmagában a nyakra tekeredett kzs nem ok a császármetszésre. Rengeteg baba megszületik úgy, hogy a nyakán van, és kellő gyakorlattal ennek gyanúja a szülés alatt felismerhető és megfelelő szülészeti technikával szépen simán megszületnek ezek a gyerekek is, análkül, hogy fojtogatnák magukat, vagy ilyesmi. Csak épp fel kell ismerni és oda kell figyelni. Én már csak tudom, nekem mind a 2nek a nyakán volt. Ábelnál kicsit leesett a szívhang és rohanás volt a műtőbe. Kolossal, dettó ugyan ez, csak éppen szépen más pozíciót kerestettek velem, lefektettek, figyeltek és hamar rendeződött a szívhang dolog. Igaz, hogy kicsit kellemetlenebb volt fekve, mint szülőszéken ülve, vagy a földön és mivel a gát sem tágult olyan gyorsan, így gátvédelemet megpróbálták ugyan, de inkább nem akartak várni, így lett kicsi gátmetszés, no de akkor is megszületett szépen simán viszonylag könnyen. úgy tudom, ahogy kidugja a fejecskéjét megpróbálják leszedni a nyakáról a zsinórt, ha rajta van. Szóval a nyakratekeredett kzs nagyon gyakori, kb a szülések felére jellemző - és ezt nem én mondtam, hanem a szülésznőm, és attól még szépen megszületnek. (A babák imádnak vele játszani a pocakban...Persze fontos, hogy ne legyen túl rövid, ne feszüljön, vagy ne legyen csomó rajta, és persze nyilván esélytelen a spontán szülés Macmam a ti volt esetetekben, ha már kétszer is rá van tekeredve, vagy a barátnőm esetében, ahol 3szor volt a nyakon. De önmagában a kzs-tól nem kell félni. Ha baj van, arra úgyis utal a Ctg, no persze a határvonalon levő Ctgnél nagy kérdés hogy ki meddig vár, milyen értéknél viszik anyukát a műtőbe stb. úgy vettem észre, mint mindenben ebben is nagy különbségek vannak.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok Lányok!

Macmam!
Üdv itt, örülök, hogy idetaláltál!
Nekem 3császárom volt, a legutolsó 1 hónapja....

Kispiskóta!
Milyen volt az első találkozás a dokival?Mesélj!

Enikő!
Mi van Veled?

Háziboszi!
Császár után azért fektetnek be a következő szülés előtt, hogy "szem előtt" legyél, ha esetleg gond lenne.

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


ÉRDEKES volt a találka! Olyan Csernus stílusa van, jó fej volt, de néha meg tudtam volna küldeni-főleg, amikor a császárosok szerinte nem szülnek. Amit én is így gondolok, dehogy egy doki ezt megerősítse. Abszolút nem támogatott, sőt inkább lebeszélt a dologról. Persze, ha úgy döntök akkor, nem áll az utamba, de elsorolta az összes lehetséges negatív verziót, ami van. Pozitívat nem sokat. Szóval most még jobban össze vagyok zavarodva, mint voltam! Itt a 39. héten fektetnek be, ha program csaszi akkor az is akkor van. Itt is alá kell ugyanúgy írni egy papírt, hogy tudomásul veszem blabla.

kispiskóta
 
 


Ja persze mindenkinek, aki vagy akinek a gyerkőce érintett Nagyon Boldog Születésnapot.

kispiskóta
 
 


Zsú,
vártam, h mit írsz a találkozásról, de ahogy olvasom, nem volt valami pozitív. Sajnálom! Igen, ezt lehet h jobban kellett volna hangsúlyoznom, h Ő alapvetően nem annyira vbac párti, ennek egyébként személyes okai is vannak, mert tudom, h apukájánál (aki a szülészeten valami főmufti) nem olyan régen volt szülés közben hegszétválás. Talán egy másik doki? Tudom, nem könnyű találni, én is ismerettség alapján kerültem BP-hez, de ha nem jött be annyira, akkor még az elején vagy ahhoz, hogy találj másik dokit. A Szent Imrében talán másokat érdemes lenne felhívni, de megértem, ha már nem szeretnél variálni. Szültek BP-nél már császár után, és engem nem fektetett be a 39. héten, mert úgy kezdtem, hogy az már nem, megvártuk a terminust.

Kedves szüllinaposok! Isten éltessen mindenkit, kicsiket és nagyokat:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!
Piskóta!
Hát, akkor nem sikerült annyira tutira a találka, de nem kell elkeseredni! Vígaszul az én dokimról: Az utolsó előtti találkozásunkkor mondta azt, h akkor hüvelyi lesz. Ennek én nagyon örültem, eldöntöttnek vettem a dolgot. Aztán már a szülőágyon voltam, amikor azt mondta, h "Ha így halad, Viktória, meglesz az a hüvelyi!". Még jó, h annyira nem voltam magamnál, h fel is fogjam,h mit mond. Egyszóval: ő abszolút vabac párti és lásd, mégis jóformán a kitolásig nem mondta ki, h akkor VALÓBAN hüvelyi lesz. Szerintem a te dokid esetében is arra kell koncentrálnod, h nem akar lebeszélni, vagy megakadályozni a hüvelyi szülésben. Vagyis egyáltalán hajlandó hüvelyivel elvállalni. Aztán remélhetjük csak, h semmi nyomós ok nem jön közbe (medencevégű bébi, fájástalanság, stb) és simán megszülöd őt!! :D CSak pozitívan!
Én pár napja elkezdtem azt, h minden nap leírom a naplómba, h mi mindenért kell hálásnak lennem aznap, milyen pozitív dolgok értek. És rengeteg van, csak egyszerűen eddig nem figyeltem fel rájuk! Ajánlom mindenkinek, mert tényleg képes pozitívabbá változtatni az agyat, és jobb lesz a nap is mindenkinek a családban.

Kérdés: Csak úgy eszembe jutott. Mi az, amikor nem hatékony a fájás? Azt értem, h nem tágít, de ez miért van? Tudja vki? Meg az, h van, akinek nincsenek fájásai. Miki előtt 2 hónappal szülte meg a fiát az egyik volt csoptársam és neki nem voltak fájásai! És "csinálni" se tudtak neki. Mivel elfolyt a magzatvize majd' 1 nappal később császár lett. Ez mi? Hajlam, alkat? Előjön újra vajon?
Na, most ezt megkérdeztem, de nem tudom, h jutott az eszembe! :D :oops:

Minden kedvesnek! Köszönöm a szülinapi jókívánalmakat!
Üdv: Viki
Vendég
 


Zsú!
Sztem ez nem olyan dolog, hogy érdemes lenne arra várni, hogy majd megbarátkozol vele, vagy vbac pártibb lesz majd, vagy szimpatikusabb stb stb stb. Aki már az elején ilyen, annál legalább látod mi a felállás, de sok jóra ne számíts. Magyrországon általában nem vbac párti a hozzáállás, még ahol ezt hirdetik ott is gyakran a könnyebb utas megoldást választják az utolsó pillanatban, aki pedig eleve nem rejti véka alá az ezzel kapcsolatos ellenérzéseit, annál végképp nehéz a dolog. Nem elsősorban a doki miatt, hanem amiatt, mert már beletette a füledbe a bogarat, hogy ő nem vbac párti. Ilyen körülmények között eleve nehezebb pszichésen ellazulni, ami pedig egy természetes szüléshez alapfeltétel. Azt ajánlom mihamarabb lépj a tetek mezejére és keress megnyugtatóbb körülményket. Az a fontos, hogy te úgy érzed, ahol vagy, ott a vbac-hez intézményi és orvosi szempontból is a lehető vagy a számodra lehetségesen elérhető legkedvezőbb feltételeket kapod. Ez nagyon fontos. Én nem tudom elképzelni hogy sikerülne nekem úgy szülni, hogy miközben a szülőszobában vagyok, tudatosan vagy tudat alatt a fejembe legyen, hogy hát ige, igyekeznem kell, mert ez v az a doki nem annyira van ezért a dologért oda.
Az a jó, ha olyan orvossal találkozol, akinek az a reakciója, "hogy hát miért is ne? Meg kell próbálni természetesen megszülni azt a gyereket, sokaknak sikerült már." Szóval ez a fajta természtes hozzáállás sok dolgot előrébb visz benned. persze csak nekem.

Kép

Kép
megymag
 
 


Persze Rétes, egyetértek veled abban, hogy a vbac párti sem mondja ki az utolsó pillanatig hogy akkor meglesz a hüvelyi szülés. Így voltam én is a dokimmal, csak akkor jelentette ki, amikor már a gyerek feje a szülőcsatornában volt, és közölte, most már nem is lehetne csm-t csinálni. Ez nekem hatalmas erőt adott!
Itt csak a szavak erejéről beszélünk, illetve arról, hogy ha valami kétesélyes, akkor a legtöbb esetben - mint amilyen aggódós én is vagyok - nem viszik előrébb a dolgot, ha egy spontánra készülő anyukánál kapásból az ellenvéleményeket, ellenérveket hozzák fel. Akkor inkább ne mondjon semmit, vagy mondja "a hát az majd akkor dől el, vagy majd meglátjuk stb bevett szövegeket" de legalább ne hátrafelé mutasson amit mond, akkor inkább semmit se mondjon. De ahogy téged "megismertelek" itt a fórumon, te egy baromi laza, jófej csaj vagy, akit úgy látom nem annyira befolyásolnak a külső negatívumok által keltett belső érzések, magyarán te nem igen hagyod magad letéríteni a pályáról és emellett elég elfogadó is vagy. De nem mindenki ennyire pozitív hozzáállású, pl én sem voltam az (mára megváltozott) és bizony némelyünknek kell az a minimális érzelmi támogatás.
megymag
 
 


De ezt zsú, úgyis te tudod, hogy te milyen vagy ebben a kérdésben. Tényleg, milyen is? Elárulod? :lol: Hátha magadnak is segt tisztázni..

Kép

Kép
megymag
 
 


Ja, Zsú, teregetés közben sok minden eszembe jutott még Veled kapcsolatban, mint ahogy az is, hogy alapvetően azt a dokit kell megtalálnod, akitől el tudsz fogadni mindent. Nekem azért volt szimpatikus BP és végül azért mentem át hozzá, mert alapvetően bizonytalan voltam ezzel az egész vbac kérdéssel kapcsolatban, talán azért, mert én nem ebben látom a lényeget, hisz nagyon boldog és "hiánytalan" vagyok így is a gyerekeimmel, hogy mind a kettőt császárral szültem. Nekem elég volt az, hogy nem hitegetett, de elvállalt, mint "vbac-s kismamát", ajánlott hozzá egy olyan szülésznőt, akinek van ebben jártassága, Ő beszélte meg a szülésznővel, nem is nekem kellett. Nem is tudom, gondolkojd el ezen az egészen, Neked mi a legfontosabb, van itt jónéhány doki, akinél szerintem még beférsz. Talán a többiek tudnak segíteni, én sajnos a Szent Imrében olyan dokiknál próbálkoztak, akik csurig voltak kismamikkal, nem tudtak elvállalni.
h

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Zsolka, Viki! Boldog szülinapot!

Megymag! Kolosnakis Boldog Szülinapot!

Viki! Nem hatékony fájások: nálam is az volt! A dokim ezt úgy magyarázta, hogy a baba feje nem a méhszájat nyomja, nálam pl a medencecsontot nyomta, így hiába voltak fájások a méhszáj nem tágult semmit!

Tegnap voltam dokinál, minden rendben van, viszont két ilyen indokú császár után, ekkora gyerekekkel szerinte semmi esélyem természetes szülésre egy esetleges harmadik gyereknél (na persze ezen még nem gondolkodom). Kivéve persze, ha mielőtt korházba érek megszülök! Jó vicc!

B. Tünde! A szoptatás sajnos továbbra sem tökéletes. Tegnap drasztikus lépésre szántam el magam: mivel a fiam már egyáltalán nem akart cicizni a barátnőd tanácsára vettem fecskendőt és elhatároztam hogy 24 órán keresztül egyáltalán nem kap cumisüvegből csak fecskendőből, vagy ciciből enni. Vettem szoptanitot is, hogy ha eszik ciciből, akkor azzal tudjam pótolni.
Szóval egész nap kínoztam szegény gyereket, alig evett valamit, eves közben üvöltött, járt a keze, feje, így a fecskendővel sikerült kicsit felsérteni a száját, este kiprobáltuk a szoptanitot, ami egy nagy sz@r, ez is csak egy jó üzlet valakinek. Már sírt a gyerek, sírtam én (egy óra alatt lement vagy 30 ml) és ekkor ugy döntöttem, hogy feladom, ha nem lesz tejem, akkor nem lesz, nem éri meg már az egész cirkusz azt a tejet. Ráadásul már annyit költöttem rá, hogy abból fél éves koráig simán megvehettem volna a tápszert. És érdekes módon a mai nap,meg éjszaka is többet cicizett, mint az utolsó héten.

Zsú! Én is azt gondolom, ahoz, hogy esélyt kapj a normál szülésre másik orvost kellene keresned. Ennél a dokinál is lehet nyilván természetes uton szülni császár után, de megvannak a feltételek. És mi van ha ezeknek a feltételeknek te nem felelsz meg. Én pl. mivel az első gyereket túlhordtam, tudtam ,hogy olyan helyen, ahol a kiírt időpontban befektetnek és másnap már műtenek az esélyeim minimálisak.
De tényleg ahogy Rita is írja azt a dokit kell megtalálnod, akiben megbízol és a döntéseit elfogadod.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Szia Enikő!

SZOPTATIT-ról a vélemyényem ugyanez.....Nekem első gyerkőcnél sem volt tejem csak 3 hónapig, azt is kifejtem és úgy adtam neki...Most is ugyanaz a helyzet.....de én( na és a férjem negy ívben le....az egész szoptasson elméletet) a melleim mindkét gyermeknél szülatés után 3. napra már véresre sebesedtek( most is) bent a kórházban avval nyugtattak, az nem gond ( persze nem nekik fáj) ha véreset büfizik a gyermek akkor is:

SZOPTATNI SZOPTATNI és milliószor szoptatni. Igaz Virág is simán gyűrte az ipart, csak valahogy mégsem jött ki a tejci...a kórházban utoló este ( bejött apu egyik sógornője) aki korábban vagy 15évig csecsemős nővér volt, és pont egyik barátnője volt ügyeletben, elkaptak, és este 21-22 óráig 4-esben szoptattunk. Egyik tuszakolta a kislányom tarkóját, hogy ne engedje el a mellemet, és ne aludjn el, a másik jajj de ügyes....és még ügyesebb lesz ez a kiscsajó.... én meg oldalfekve röhögtem magamban. Aztán megkérdeztem, otthon hogy lesz ez kivitelezve...hát a férjem majd segyt, na ekkor már nem bírtam visszafogni a röhögést....( kínomban)....azóta etetésenként fejek, és ez eddig minden 2 kajára elég volt....na de ezen a héten már csak minden 3. kajáláshoz....valószínüleg ha 1 hónapot még kíhúzok, akkor már nyertünk....Amúgy 120 ml-ket szopik a kiscsaj( ezt pontosan tudom, mert csak cumisüvegből kap enni....heti gyarapodása 480 gr majd 400 gr volt, amire a védőnő azt jegyezte meg, mi hízlaljuk ezt a gyereket....nem kérem szépen, ezt eltünteti a kiscsajunk...amúgy mivel 20 nappal korábban érkezett meg a babánk, most már megnyugodtam, nincs vele semmi gond, aprócska kis Mititojó volt, most pedig már erősödik szépen....no és nem egy duckó csajó, teljesen normális. Szerintem most nagyjából behozta a súlyát( 3500 gr) vasárnap lesz egy hónapos és 2620 gr-mal jöttünk haza....szóval én csak kiröhögni tudom ezt az egész szoptatásos dolgot, ...a dokim ezt úgy foglalata össze, ha valaki olyan lakat, nem megy...mint a szülésnél, ha órákig nem tágul a máhszáj( ez esetemben így volt) abból nem nagyon lesz spontán szülés.....ano és a lényeg, nekem ne regéljenek a szoptatásról....HA NEM MEGY!!!!!egy 5 éves fiúgyermeket már evvel a módzserrel kineveltünk a csecsemőkorból....de ha a fránya gének nem olyanok, akkor úgysem ér semmiot az egész....megjegyzem: 28 gyerkőcből a fiunk benne van a nagy influenza idején a maradék 4-5 fő közt, akik túlélik az egész járványt lebetgedés nélkül....és ez elsőként a génekről szól....de ez az én maszek véleményem.......de elárulom, a kórházban 2 napig bömböltem a szüleimnek férjemnek, hogy kik ezek itt hogy megmondják hogy tápláljam a gyermekemek, ( mert eleinte még a fejést is csak suttyomban mertem és lehetett megtenni.....de túléltük azt az 5 napot, súlynövekedést is produkáltunk.....azt elfelejtettem, az egy órás közös szoptatás után, jó pofára estek a SZAKEMBEREK...mert egy kanyi grammal nem nőt Virág súlya, bezzeg az enyém...annyival csökkent, no és az idegsejtjeim.....

gyongyike
 
 


amúgy miért gondolják, hogy a pótlásadás a kényelmesebb....miért rágalmazzák meg az anyukát egyből, hogy lusta és kényelmes....stb...

szerintem a mellről szoptatásnál nincs semmi praktikusabb, a többi tök macera...éjszaka nappal egyaránt, de hát istenem valamit mégiscsak kell adnom a gyermeknek....


Nem azért választom ezt a megoldást mert tök jó mindent folyamatosan fertőtleníteni, forralni hűteni....büfiztetni....

Igaz egy előnye azért van...apa is sokat be tud segíteni.....de ennyi....

gyongyike
 
 


Gyöngyike! Köszönöm, hogy ezt leírtad! Azt hittem én vagyok defektes, hogy sem szülni, sem szoptatni nem vagyok képes!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Jesszusom, Enikő! Az defektes, aki azt feltételezi vagy tartja egy anyáról, hogy csak akkor jó anya, ha nem ,,kivágják" belőle a gyereket és ha szoptatja. Hát mi a szent szar köze van bárkinek ahhoz, hogy te hogyan eteted a gyerekedet??? Ha a legjobbnak a szoptatást tartod, és mindent meg is teszel az érdekében, az a lényeg. Sajnos mostanában nagyon elhajlott a kizárólagos szoptatás felé a közvélemény és a nagyokosok is csak ezt bírják szajkózni. Ami velem együtt több anyukát is zavar attól függetlenül, hogy tudtuk-e szoptatni azt a porontyot vagy sem. Az anyatejes babák tablóktól meg egyenesen a falnak megyek. Hogy ha a tiéd tápszert eszik, érezd magad szarul. Miért is? És aki nem eteti a gyerekét, vagy kidobja a kukába, az ne érezze magát szarul? Na jó, nem megyek ebbe jobban bele. De hölgyeim! A babó nem attól lesz boldog és kiegyensúlyozott, hogy szopik, hanem attól hogy van egy pótolhattalna anyája, aki eteti-itatja-altatja-gondozza és SZERETI.

Zsú! BP a leírásod alapján hozzáállás terén nagyon sok hasonlóságot mutat az exdokimmal-persze, lehet róla szó de ha már ott vagy és esetleg minden jól halad azért tudj róla és legyen a fejedben hogy mekkora rizikót vállalsz és milyen felelőtlen is vagy te, és nehogy el tudd magad engedni.
Mondjuk nem akarok ellene beszélni és tény, hogy valakit az nyugtat meg leginkább, ha tudja, hogy tutibiztos kezekben van és nem cicózik ,,fölöslegesen". másokat meg az nyugtat meg, ha tudják, hogy lélekben van ott mellettük valaki(és persze legyen készenlétben, ha kell. Az a fontos, hogy tudd, neked mire van szükséged, és e szerint keress orvost. Nem a rokonodat tagadod ki, csak orvost keresel, ne legyen bűntudatod vagy ilyesmi. Csak ügyesen!

Egyébként sziasztok :)

Tündi, köszi az infót! Hogy szem előtt legyek...

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Így visszaolvasva: kicsit elkapott a hév, elnézést, ha valakit bánt a kissé nyers megfogalmazásom.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Sziasztok!
Megymag!
Valójában azt hiszem, h az én dokim már az elején lenyugtatott. Én úgy mentem oda, amikor terhes lettem a Mikivel, h simán szülök (itt már írtam, h a snőmnek is ő a dokija, és ő az 1. gyerekét csaszival szülte, a többi 4-et meg simán), mert a Sziller azt támogatja. Meg is kérdezte, h hogy akar szülni Viktória. Mondtam, h simán, mondta, h az jó, mert ő is úgy szeretné. Aztán hónapokig nem is került szóba a dolog, én meg abszolút meg voltam nyugodva. ÉS akkor még nem olvastam a babanetet! Ha tudnád, h akkor milyen laza voltam!!! :D :D :wink:

Enikő!
De örülök, h írtál, pont gondoltam is rá, h mi van veletek! A szoptatással kapcs-ban egyetértek Boszival, nem ez a gyereknevelés kulcsmozzanata! Kérdezz csak meg bárkit, akinek a gyereke elmúlt 6 éves! Senki nem emlékszik semmi konkrétumra a szoptatással kapcs-ban! Annyi, h ment, vagy nem. Nem ment? Akkor nem ment! Mi az ahhoz képest, h milyen sulit válasszunk neki, vagy hogy diszlexiás-e a gyerek? Minden csak viszonyítás kérdése, és nem lesz egészségtelen attól, h nem a melledből eszik. Egyszóval: tökéletesen jó anyukája vagy Milánnak (meg persze a Levinek is), akkor is, ha cumisüvegből eszik. Punk tum! :D

No, megyek zuhanyozni, mert már marha késő van!
Üdv: Viki
Vendég
 


Ja, Enikő! Még annyit, h természetesen amiatt sem vagy defektes, mert "nem tudtál szülni"! Ha így lenne, akkor mind azok vagyunk! Tényleg csak azt tudom mondani, h idővel mindezek a fájdalmak, gondok elhalványulnak és megmaradnak a gyümölcsök, a gyerekeid! Gondolj erre, ha nagyon elkap a bánat! :D
Vendég
 


sziasztok lányok!
nem tudtam mindent visszaolvasni, csak pár dolgot.
üdv az újaknak és boldog szülinapot a februári gyerkőcöknek!!
:D :D :D

Enikő, te tényleg mindent megtettél, egyetértek hogy ennyit már az egész nem ér. ha nyugodt vagy, az nagyon sokat számít!

Meggymag, szóról szóra egyetértek veled, ami a vbac és a doki hozzáállását meg beszólásait illeti. aki végig azt sugalmazza, hogy akármi történhet, meg megmondja hogy nem igazán párti, annál nem is fog menni.
én pontosan ezért fel sem hívtam dr. Bábinszky Ágotát az Istvánban, mert róla tudom, hogy nála volt hegszétválás. nyilván nem az ő hibája, de ennyi babona nekem is jár.

rólunk: köhögök, szedem a stodalt meg oscillot (mert kicsit meg is vagyok fázva), mézesteázom, mindent bevetek, remélem lassan használ is, mert kutya egy dolog ez. jó lenne nem így menni szülni.
kedden jártam a dokinál, bébi szépen lent van,de még nincs beilleszkedve, nem is kell egyelőre. majd ha jönnek a fájások :)
a belső méhszájam zártnak lett nyilvánítva, pedig nem az, de annyira picikét nyitott, ami még nem leírható :)
viszont puha és rövidült, alakulunk :)
tegnap voltam a 2. ctg-n a szülésznőmnél, elég nagy az eltérés a 36 hetes és a tegnapi görbe között, nyugisabb a babám jóval, szerinte nagyon készülődik. jött utánam egy lány aki mára van kiírva az első babájával, és mondta, versenyezhetünk ki szül előbb :shock:
ami azért is ciki, mert holnap délutánig nem tud bejönni ha szülök, elutazik. lábak összezárva :) aztán nem bánok már semmit, jöhet Léna bármikor.
nem is akart jövőheti ctg időpontot megadni a szülésznő :shock:
azért kértem egyet 20-ára, max előbb találkozom vele :lol:
hát kb ennyi.

most itthon vagyunk a hétvégén :)

boldog Bálint-napot mindenkinek!

Kép
borgmama
 
 


Háziboszi, Viki! Köszönöm a vigasztaló szavakat!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Borgmama! Neked is köszönöm!
Mielőbbi jobbulást neked! Már nagyon a finis-ben vagy!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

25 hetes kismama vagyok es most koltozunk haza kulfodrol. A Szent Imret neztem ki a szuleshez es szeretnem a segitsegeteket kerni az orvosvalasztashoz.
Tud valaki ajanlani olyan orvost aki tamogatja a termeszetes szulest ha az elozo csaszar volt? Jo lenne ha tudnatok emberi es szakmai velemenyt is mondani roluk, elerhetoseget, na meg az sem mellekes, hogy mennyiert vallaljak a szulest. Szeretnek szulesznot is fogadni ugyhogy azzal kapcsolatban is varom ajanlasaitokat!
Valaszaitokat ha lehet priviben varom mert a koltozes miatt nem sok idom van forumozni!

A valaszokat elore is koszonom!
rekusz
 
 


enikő...látod csak lazán fogd fel a szoptatást is

többieknek én is köszönöm a heves és nem heves véleményt ezügyben, én pl. képes lennék birokra kelni (persze csak szóban) avval az anyával aki szoptatásban okoskodik...de eddig nem jött velem szemben ilyen eset....szóval jó fejek vagytok

enikő Virágunk épp 2 héttel Milán után született... vasárnapi gyerkőcök.....

gyongyike
 
 


hahó! Sehol senki? :roll:
Rekusz, én sajnos nem tudok segíteni, vidéki vagyok.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik, fogynak a tartalékok így tél vége felé, most nem a pörgés jellemző:)
Szia Rekusz! Az Imrében nincs tapasztalatom, nekem még a Sote I-et és az Istvánt ajánlották a csajok.
Borgmama , Lilla, remélem már jobban vagytok! Jól belecsúsztunk ebbe az influenzaszezonba, de tuti nem lesz semmi baj. Én megpróbálom a minimálisra szűkíteni azt az időt amit odakinn töltök. Mondjuk nem egyszerű, mert van egy ebünk, akit naponta sétáltatni kell, ugye, plusz nincs még a kiscsajnak kiságya, és testvérbabakocsi után is kajtatni kell. Hogy ezek mennyibe kerülnek!!!!! Lehet hogy egy bababoltból visznek szülni :D
Képzeljétek a kamaszodó 16 hónaposom javul! (Valszínű eddig, mert most szólom el magam, de sebaj) Jobban eszik, szótfogadóbb, de rájöttem, hogy ez főleg azokra a napokra érvényes amikor végigpörgöm a napot. olyankor jön és segt. Egyébként a játékai már nem kötik le annyira. Nekem fura, de élvezem, hogy folyamatosan ott van és magyaráz, és hát ha ő is dolgozni szeret (mert segít ám ezerrel!), csak rajta. Lassan wellnessezni is mehetek, míg ő kiglancolja a lakást...
Nincs semmi nesz szerintem elaludt, úgyhogy én is megyek.

Szép hóeséses napot mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Háziboszi! Ha spórolni akarsz akkor elmondom, hogy tesókocsiból egyszerűen nem érdemes újat venni! Nagyon rövid ideig fogod tudni kihasználni, még így is, hogy a nagy kb másfél éves lesz amikor a kicsi születik. Nálunk 2 év a korkülönbség és gyakorlatilag alig párszor használtuk. Másfél év különbségnél mindenképp érdemes beszerezni, de az új nem biztos hogy megéri, mert annyit meg nem fogsz kapni érte használtan. Nézz körül az expressz.hu-n, babázón, a baszobán, meg itt, stb stb, mert pont a rövid kihasználtsági idő miatt általában nagyon jó állapotúakat lehet kapni. Nekem szerencsém volt, úgy kaptuk kölcsön, Graco stadium duo, meg voltam vele elégedve még a viszonylag kis csomitartóba is be tudtam tenni. Persze lehet kapni még sokkal klasszabbakat is, de nekem megtette. Nemrég adtuk vissza, mert fél éve már csak a helyet foglalta a garázsban, de azt nagyon. Anno én is néztem újonnan, de ami tetszett az horror volt. Szóval gondold át, hogy kell-e stb stb és kezd el nagytesót kiszoktatni a babakocsiból. Vannak alternatívák. Sokat röhögtem anno azon, hogy mivel Ábel már másfél évesen nem ragszkodott a bkocsihoz és szívesebben rohangált, nem is kéne tesókocsi, csak egy hám a nagynak szigorúan a nagyvárosi nyüzsibe csak. Létezik is, de hát hülyének néznének vele az biztos. Gyerekpóráz...hülyén néz ki. Bár ha belegondolok, hogy mi jobb, a gyerekkocsiba beszíjazott üvöltő gyerek, esetleg hogy az autók alá fut, akkor elgondolkodtató.. A tesókocsi kérdésnél még azt is érdemes átgondolni, hogy hol laktok, mennyit tartózkodtok a városban. Mi pl falun lakunk, így itt nem is igazán volt rá szükségem, a nagy már mocizott másfél évesen. Viszont ha valaki jön megy a gyerkőcökkel forgalmas helyen, akkor nagyon jó, ha van.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok lányok!

Sikerült nekünk is benyelni a hasmenéses vírust, plusz Kristóf nagyon csúnyán hurutosan köhögött 2 hete, hiába kapott köptetőt, úgyhogy péntektől sajnos antibiotikumozunk, mert a dokinéni mondta, hogy nem érzi tisztának a tüdejét, plusz az egyik dobhártyája is lobos volt már. :(

Tündi :) Érdekes Geréb Ági véleménye a szülésznő választásról – szerintem az enyém természete egyáltalán nem hasonlít anyukáméra :roll:

Kispiskóta :) Sajnálom, hogy nem sikerült túl jól az első találkozás – annyira az elején vagy még, ráadásul Pesten nagyon nagy a választék, sztem keress mást, ha nem jött be a doki annyira.

Zsolka :) Annak én is örülök, hogy Kristóf már szavakba tudja önteni az érzéseit, csak furcsa ilyeneket hallani a szájából úgy, hogy még meg sem született a kistesó (tehát még nem tapasztalja, hogy vmivel kevesebbet tudok vele törődni, nem tudok azonnal ugrani, stb…). De mostanában javult a helyzet, már kétszer megsimizte a hasamat, hogy ott a kistesó :) A könyvet sajnos nem ismerem, utána nézek majd, hogy hol kapható.

Borgmama :) Hát a László kórházról nem hangzott túl jól a leírásod. :( Viszont képzeld, ha itt rotás lesz egy kisgyerek és olyan szinten rossz az állapota, hogy be kell vinni a fertőzőre, nem maradhatsz vele. :x Én ezen annyira de annyira kiakadtam :evil: :evil: :evil: Úgyhogy elhatároztuk, hogy ha a gyerkőccel ilyen történne, megkérnénk, hogy töltsék fel infúzióval és saját felelősségünkre vinnénk fel Pestre.
Léna baba tényleg nagyon készülődhet, ha már CTG-re sem akartak időpontot adni :wink:

Gyöngyike :) Gratulálok a kis Virághoz! :)

Háziboszi :) Nem írtad, hogy sikerült az exedtől való búcsú? Hogy reagált? Befektetni itt a betöltött 38. hét után szoktak, hogy „szem előtt legyél”, de asszem saját felelősségemre ezt ki fogom hagyni :wink:
A szegedi adok-veszek topikban a napokban tett fel egy lány képet eladó Graco tesó babakocsiról, esetleg kukk meg, hátha tetszik.

Kislilla :) Hogy vagytok? Meggyógyultatok teljesen?

Macmam :) Üdv itt és drukk, hogy neked is megadasson a csaszi utáni normál szülés :) Bár pont vmelyik nap néztem meg a Telki kh. honlapját és ott azért sokkal családbarátabban zajlik a csaszi is.

Enikő :) Azt senki sem vitatja sztem, hogy fontos a szoptatás, de nem ér meg annyit, hogy bedepizz vagy a babád egész nap üvöltsön, mert éhes. Tedd meg, amit tudsz, de ha nem megy, fogadd el – nem ezen múlik, hogy mennyi szeretetet kap a baba. Szerintem.
Szoptanítot sajnálom, azt én is ajálottam neked, mi a baj vele?

Rétes, Zsolka, Ábel és Kolos baba, utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok! :lol: :lol: :lol:

Beszéltem a dokimmal múlt héten, azt hiszem maradok nála. Ő azt mondta, tilos oxitocint adnia (itt ez van) és EDA-t sem szokott adni, mert nem érezném a hegvonalat (tehát az esetleges hegszétválást sem). Viszont megbeszéltük, hogy tényleg mindent megpróbálunk, hogy természetesen sikerüljön szülni. Aranyos volt, megkérdezte, hogy ugye nagyon szeretnél természetesen szülni? Mondom igen. Erre mondja, hogy megértem :) Azt beszéltük még meg, hogy a 36. hét körül mégegyszer megnézzük a kiírás pontos napját a korai UH eredmények alapján. Ez az esetleges túlhordás miatt lehet fontos. És megígérte, hogy akkor is vajúdhatok kicsit, ha faros marad a baba. Hát nagyjából ennyi.

KépKép

KépKép
timika
 
 


Timika! Mazsola faros még? Nekem is a 28. hét után fordult csak le, sztem már a 29et is betöltöttem. Kérd meg szépen, még bőven van ideje. nekem anno azért nem fordult akkor még le, mert épp szorongtam ettől-attól, főleg, hogy hogyan fér "ott" ki egy baba épen, egészségesen és valójában én magam nem akartam elengedni akkor épp. Amint sikerült feloldanom ezt a félelmemet szépen meghallgatott és lefordult.
megymag
 
 


Megymag :) Nem tudom pontosan, de sztem befordult. Az biztos, hogy a 24. heti UH-n még faros volt, de akkor egészen lent, a hegvonalnál éreztem a kis rugdosásait, most meg általában fent érzek mozgást. Ezért gondolom, hogy most koponyatartásban lehet. Holnaphoz egy hétre megyünk UH-ra, akkor majd kiderül :) De tudod, nálam ez nem jelent sokat - Kristóf is koponyatartásban volt még a 37. heti UH-n is, aztán szülésre visszafordult :( :roll:
Érdekes, amit a szorongásról írsz - nem tudom, én teljesen fel tudom-e magamban ezt oldani. Lehet, hogy túl görcsösen szeretném a hüvelyi szülést :roll: Nem is annyira maga a csaszi gondolata bánt, hanem, ami utána van (nem lehet velem, de ti úgyis értitek, miről beszélek...).

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok!
Boszi!
Az én tapasztalatom a tesókocsiról annyi, h nekünk nem volt. Gondolkodtam rajta egy kicsit, de túl nagynak tartom őket. Mondjuk Ágoston már nagyon jól gyalogolt addigra, 18 hós volt, mikor Miki megszületett. Az elején vagy 3 hétig viszont szabotálta a gyaloglást, úgyhogy én kendőben vittem Mikit, Á-t meg toltam. Később Miki volt a babakocsiban, és ha Á. elfáradt volna, akkor leszedtem a korlátot a kocsiról és felültettem Miki lába közé. Akkor még Pesten laktunk, óvatosabbnak kellett lennem, mint itt. Viszont az én kocsim (nem sportkocsi, de forgatható a tolókarja, sportosítható) nagyon jól irányítható fél kézzel is, úgyhogy mindig tudtam fogni Á. kezét.
Ezeket csak azért írtam le, h láss mindenfélét, nem azért mert le akarlak beszélni a tesókocsiról! :D
Arról meg, h a bababoltból mész szülni... Miki januári, kellett neki bundazsák. Már kitudja mióta terveztük megvenni, végül eljutottunk a Minimanóba és meg is vettük. Ez szombaton volt, hétfőn megszületett Miki. :D

Timika!
Remélem már jobban vagytok!

Zsolka!
Csak nem letarolt titeket az influenza?

Többiek?
Üdv: Viki
Vendég
 


Timika! Nem lehet görcsösnek lenni! Sokáig én is így voltam és rájöttem egy csomó újabb szorongást teremtek ezzel magamnak. Meg kell találnod magad számára a megfelelő környezetet és belül elengedned a félelmeket és az ismeretlen szorongásokat is meg kell nevezned, hogy konkretizálódjanak és aztán el kell engedned őket, hiszen ők nem te vagy, csak kis érzelmek amik társultak hozzád egy időre. Szépen integess nekik. Ezt persze a szülésig gyakran meg kell tenni és mélyen belenéznünk magunkba. Sokszor nem kellemes, igen, de utána jobb lesz. És mindemellett elfogadónak kell lenned a dolgok történésel kapcsolatban, hiszen sokmindenről odafönt döntenek, és ha másképp alakul mégis, akkor jobban viseled. De ajánlom, hogy a csaszival kapcsolatban csak eddig terjedjenek a gondolatok. Ne menj bele abba, hogy " milyen utána" hiszen azzal már magad elé képzelsz bizonyos szituációkat és az nem jó. Tudod amit az ember annyira nagyon igyekszik elkerülni és folyton arra gondol, az gyakran bekövetkezik. Így tehát jó lenne gondolatban végigmenni a félelmeken - ezen is - de érzelmileg nem túl beleképzelni magad, csak megfigyelni a gondolatot aztán szépen elengedni és utána kicsit elfogadóbb vagy mondjam azt, hogy alázatosabbá válni...a szó jó értelmében.

Örülök, hogy úgy érzed, hogy befordult. Ha így érzed, akkor valószínűleg úgy is van

Kép

Kép
megymag
 
 


ja én is arra próbltam rávilágítani, hogytesókocsi nem feltétlenül szükséges, nekünk például nem volt annyira szükséges. nem mondom egyszer egyszer jól jött de ennyi. De ezt úgyis te tudod, meg sokan vannak úgy, hogy meglátják amikor megszületik a baba és kell még akkor i ráérnek beszerezni. vagy tévedek? Egyébként meg gyereke, korkülönbsége lakóhelye stbstb válogatja.
megymag
 
 


hahó, többiek? szülni készülő kismamák? Mi hír rólatok? kivi -kivi
Zsolka -Bolka? Te is úgyeltűntél! Mit csinál Andris?

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Köszi az érdeklődést, megvagyunk, nagyjából meggyógyultunk, bár én még kicsit gyengének érzem magam, asszem nem akarok még szülni...
Meg aggaszt a látogatási tilalom is, most már feloldhatnák :evil:
Állítólag van, ahová az apukák sem mehetnek be apás-szülni, nálunk állítólag szülni igen, csak utána látogatni nem... meg is őrülnék napokig Bence nélkül...
Amúgy hétvégén szülinapoztunk, jól sikerült, a futóbringa is nagyon bejött Bencének meg nekünk is!!!
Egyébként olyan nyugira vágyós vagyok, jó lenne még a jövő hetet megvárni, a dokihoz jövő szerdán megyek még be a kórházba (ha addig nem találkozunk...) még meg kell beszélni, mi lesz a strepto miatt (sajna kitenyészett), mivel penicillin allergiás vagyok azt nem kaphatok, másra meg nem nagyon reagál a tenyésztés alapján:( Jó lenne, ha nem kellene Zsombinak kapni antibiotikumot egyből születése után...:((

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Sziasztok!

Kislilla!!!
Próbáltad az Oscillococcinumot? Nekem is az segített szülés előtt kikeverednem mindenféle nyavalyából!

A Margitba nem mehet be az apa szüléshez a tilalom miatt! Unokahugom 1 hét múlva szül, onnan tudom!!!!

Én nem látok a fáradtságtól! Sokszor olvaslak Titeket, csak nincs erőm írni!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok, lelki társaim,
itt vagyok, naponta többször kukucskálok, csak írni nem megy. Semmi betegség, még csak az sem - egyszerűen kipurcantam, amikor meg épp nem, akkor Andris pörög és pörget, Ilkástul. És amint leülnék a géphez, jön, hogy ő akar "kattintni" (értsd: kattingatni össze-vissza), meg visít, hogy "mama nem elnyomjad!", mármint a zenét, ami épp fut, és félti az én netezésemtől. Hát...
Na most kitöröltem a bekezdést, amit a mai lúzer napról írtam az imént. Ne kelljen még Nektek is végigrágni... egy a lényeg: aludni akarok!!! De nem hagynak. Ilka óránként ébred már egy ideje. Ezért gyakorlatilag velem alszik, így élem túl. Elvek a sutban. Meg a kényelmes alvás is. De legalább kényelmetlen jut így. Hogy mitől csinálja?? Persze-persze, biztos a foga... Tegnap kísérletezésbe kezdtem: levettem a faliórát a gyerekszobában, hátha az. Hát nem. Pár hete kezdett egyebeket enni is. De semmi durvát nem kapott: alma, répa, krumpli, sütőtök, meg este tejpép (vettem Hollét, mert még nem jutottunk el a gyerekorvoshoz, hogy Sinlacot felírathassak, de ez is aranyárban van, csak legalább kisebb kiszerelés). Ma viszont nap közben alig akart szopizni. Egy kukkot sem értek már! Talán tényleg a foga mégis... úgy harap, mint a veszedelem! Vagy talán most fog végre megjönni. Esedékes lenne, a szülés után jó elhúzódó vérzésem volt (arra kaptam az Ergamot), és a vége erősen úgy nézett ki, mintha az első mensi lett volna. De azóta semmi hír. Az első szülés után is ilyen tájban jelentkezett.

Hű, néztem én is a karantén-helyzetet: nagyon durva! Tényleg egy csomó kórházba nem engedik be az apát szülni. Értem én, és ha nekem lenne ott újszülöttem, én sem örülnék egy csomó lehetséges vírusgazdának a folyosókon - de szülni meg elbátortalanító lehet így, nem is beszélve a kizárt elsőszülöttről :( Húzzátok még egy kicsit, csajok! Csak elmúlik már ez a mizéria.

Testvérkocsi: tálunk ugyan nagyobb a korkülönbség, de azért én is agyaltam egy sort tavaly ilyenkor, hogy mi legyen, mert a nagyobb már bőven és jól járt, mire a tesó jött, de azért amikor elfárad, akkor nem semmi hazavonszolni a játszóról. Úgyhogy köztes megoldás lett: testvérfellépős kocsi (PP Venezia), amibe - mint Viki - én is be tudom ültetni Andrist a kicsi lábai mögé/közé, ha rajta van a láb-huzat, akkor meg a tetejére tud ülni. Valamelyik megoldás mindig működik, és így azért elboldogulok akármilyen távolról is hazáig. Én használtan vettem kocsit, nem szántam volna rá akármennyit, így is sok volt, de remélem, hogy majd el tudom adni. Mostanáig jó, bár van, amiben a korábbi, extrák nélküli kis ABC-Design kocsink messze veri ezt a "jobbat".

Megyek tejpépet gyártani. Ma már ipari mennyiségű sütőtököt is készítettem és fagyasztottam, szóval nagyban nyomom. Alvás helyett.
Finiselők, nagyon gondolok Rátok, még ha csöndben is!!!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Zsolka!
Jaj, jaj... Kemény napok vannak hát mögötted! Sajnálom. Remélem hamarosan normalizálódik a helyzet! Persze, a foga! Imádom ezt a sztorit, mert soha nem tudhatod, h tényleg nem az-e a baja. Rendszerint amikor én azt gondoltam, h az a Miki baja (ő az első fél évet végig bőgte, bár éjjel aludt), akkor semmi nem jelentkezett a szájában. :?
Annyi bajuk lehet a babáknak! Vhol a múltkor azt olvastam, h az anyuka zoknit adott a gyerekre egy éjjel és nem ébredt fel, pedig előtte nagyon sokat. Erre ki mondaná, h nem a zokni hiánya volt a baja? Senki. Pedig lehet, h pont akkor múlt el a rossz-időszak. Magamban csak így nevezem ezeket a napokat-heteket. Jönnek, aztán szép csendben elmennek. Andris is megérezte anno a mensit? Az enyémeket nem érdekelte.
Nyugodtan leírhatod ám, h milyen nyígjaid vannak, azért vagyunk itt, h meghallgassunk mindenkit!!! Úgyhogy gyere és mondd el mi bánt! (ez nem valami slágerszöveg?)
Na, megyek hímzem az afrikai nőmet! (Olyan, de olyan szép, 20x40-es kép, h húúúúú! :D )

Hajrá nagyon mamik!!!!! :D

Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!
Zsolka!
Jaj, jaj... Kemény napok vannak hát mögötted! Sajnálom. Remélem hamarosan normalizálódik a helyzet! Persze, a foga! Imádom ezt a sztorit, mert soha nem tudhatod, h tényleg nem az-e a baja. Rendszerint amikor én azt gondoltam, h az a Miki baja (ő az első fél évet végig bőgte, bár éjjel aludt), akkor semmi nem jelentkezett a szájában. :?
Annyi bajuk lehet a babáknak! Vhol a múltkor azt olvastam, h az anyuka zoknit adott a gyerekre egy éjjel és nem ébredt fel, pedig előtte nagyon sokat. Erre ki mondaná, h nem a zokni hiánya volt a baja? Senki. Pedig lehet, h pont akkor múlt el a rossz-időszak. Magamban csak így nevezem ezeket a napokat-heteket. Jönnek, aztán szép csendben elmennek. Andris is megérezte anno a mensit? Az enyémeket nem érdekelte.
Nyugodtan leírhatod ám, h milyen nyígjaid vannak, azért vagyunk itt, h meghallgassunk mindenkit!!! Úgyhogy gyere és mondd el mi bánt! (ez nem valami slágerszöveg?)
Na, megyek hímzem az afrikai nőmet! (Olyan, de olyan szép, 20x40-es kép, h húúúúú! :D )

Hajrá nagyon mamik!!!!! :D

Üdv: Viki
Vendég
 


Kislilla! Boldog szülinapot Bencének! Majd mutass képet légyszi a futóbicikliről,ait vettetek.

Zsolka! Kitartást, és bárcsak a foga lenne, mert akkor a foggal együtt megszünik az éjszakázás. Levente ugyanennyi idősen kezdte ezt, hogy óránként felkelt, cicizett és visszaaludt. Na neki nem a foga volt. Ebben az időszakban pont nem jött foga és eltartott8 -9 hós koráig. :roll:

Viki! Jó ez a zoknis sztori, jót nevettem rajta! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: