Új privát üzeneted érkezett!

Reny, már itt is vagyok. Azt mondta, hogy semmivel nem volt se jobb, se rosszabb a felépülés, kb egy hétig tartott. Ezt tanusíthatom is, mert 3 hetes volt a kicsi, amikor volt a férjének a 40. szülinapi partyja és azon már vígan szaladgált!
Aztán ne engem szídj, ha Nálad mégse így lenne! :lol:
Vendég
 


Ok, minden esetre köszi. Azért az jó, hogy ő mindkettő után ilyen gyorsan felépült.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reny!
Azt lehet tudni hogy mért lett császár belőle?Mert az se mindegy!Szerintem...hogy mondjuk túl nagy volt a baba,vagy nem fordult be vagy egyéb ok.
Én inkább a programozott császárt választanám...Egyrészt a saját doki miatt,másrészt kevesebb a bizonytalanság,meg a kockázat is vmilyen szempontból...a felépülés az meg szerintem egyéni.Van aki egy természetes szülés után is hetekig "lábadozik".Szóval azt se lehet tudni!

Böbi!
Táblit igyekszem frissíteni! :oops: Ennek ellenére kimaradhat néha vmi,de figyelek :wink:

annus11
 
 

 
 

Sziasztok

Reni
ez a csaszar-nem csaszar dilemma nalam is megvan... nekem azt mondta a dokim, hogy a 38. het utan donthetek, persze ha A baba fejvegu legalabb, hogy mit szeretnek... lattam mar egy csomo szulest is, csaszart is, vesekovem is vot, ugyhogy a fajdalomtol sem felek... viszont attol iszonyatosan, hogy mi van ha A baba megszuletik szepen, B babaval meg gaz lesz, ha faros, beszorul a feje, harantba fordul stb... persze megprobalhatjak beforditani, de az is mutoben megy altatasban... es lehet belole csaszi... na egyiket siman a masikat meg csaszival.. az sziiiiiivaaaaaas....

kuldok kvicces kepet, puputeve :)
Vendég
 


Kép puputeve

a programozott csaszarnak is vannak hatranyai a babara nezve: nehezebben alkalmazkodik, nem preselodik ki a tudejebol a viz stb. meg ne feledjuk, hogy ez egy nagy hasi mutet...

szoval nehez kerdes
Vendég
 


Annus! Először is a legnagyobb gond az volt, hogy semennyit sem tágultam, pontosabban 16 óra alatt 1 cm-t!!!!! Hiába adtak oxitocint, tágítottak kézzel, nem történt semmi. Ezalatt egy idő után annyira lezuhant Amina szívhangja minden fájásnál, (50-re) hogy már tartottak attól, hogy ebből nagy baj lesz. A műtét közben derült ki, hogy nyakán a köldökzsinór és a feje beszorult, ún. arctartása volt. Nem lehet tudni, hogy normál esetben tudok e tágulni. Genetikailag nem megy vagy csak a többi probléma miatt nem sikerült.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Petrus Én is láttam császárt anno mikor suliba jártam, meg sima szülést is. Akkor azt gondoltam, hogy a császár jobb, mert a sima szülés után rögtön eldöntöttem, hogy nekem tutti nem lesz gyerekem. :) Mostani helyzetemben meg már azt sem tudom mit csináljak. Nálad is necces a dolog, mert az biztos, hogy én sem szeretnék egy babát simán, egyet meg csaszival. Akkor már inkább rögtön műtét.
Hallottam én is arról, hogy a programozott császáros babák nehezebben alkalmazkodnak, végül is érthető. Viszont azt nem tudtam, hogy nem préselődik ki a tüdejükből a víz. Olyankor mit csinálnak? Többet kell őket szívni?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Ja a puputeve vicces. Édes pofák.

Annus! Majd alkalom adtán írd be légyszi a tábliba, hogy köv. vizsgálat márc. 17. Köszi!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Értem....hát ezt tényleg nem lehet tudni akkor.
És meddig kell eldöntened?Tehát akár 13án is szólhatsz a dokinak h 15én műtét?

Petra!
Jaj hát igen,nem véletlenül találták ki ezt a szülés dolgot úgy ahogy azt a természet megírta! :wink: Azért is kérdeztem h mi volt az oka,mert ha tudni akkor inkább a "biztosabb" császár!
Na de az h rátekeredik a köldökzsinór azt nem lehet előre tudni...
Jó a puputevéd!!Haláliiiiii! :lol:

annus11
 
 


A nagy hasi műtétről meg tudnék mit mesélni. 2 héttel utána még a férjem mosdatott lavórban, mert nem tudtam bemászni a kádba. Többet nem is írok, elég annyi, hogy számomra nagyon gáz volt, ezért félek most annyira tőle.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reny!Szegénykém tényleg jó nagy dilemma elé állított a dokid. Ha azért akarnád a sima szülést inkább,hogy átélhesd,akkor azt választanám, hogy próbáljuk meg,hátha. Ha azért akarnád, hogy gyorsabban felépülj,akkor én a programozott csaszit választanám.Az ismerőseim,akiknek az volt,nagyon gyorsan talpra álltak és felgyógyultak utána.És nincs vajúdás és bizonytalanság. Nem egyszerű kérdés. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


A 35. hét végéig kell eldöntenem.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reni!
Szerintem érezni fogod h mi lesz a helyes út!Alszol rá párat,esetleg beszélsz még hasonló sorstársakkal és akkor tisztább lesz ez a dolog.... :wink:

annus11
 
 


Leszivjak, jobban odafigyelnek rajuk...bar helye valogatja, lattam olyat is, hogy le se szivtak a csaszis babakat...
meg egyetem alatt voltam Athenban 1 honapot szuleszet gyakorlaton, ott a neonatologusok nagyon fujjoltak a szuleszekre a sok csaszar miatt, mert tele volt veluk az ujszulott intenziv...

ha az elozo babanak arctartasa volt, lehet, hogy teraranytalansag volt ababafeje es a medenced meretei kozott.. lehet, hogyalapbol szuk a medenced, ezert nem tudott beilleszkedni rendesen, ezert nem tagitotta annyira az utat... meg persze a nyakon levo kzs-val sem tudott volna megszuletni, de ez a ctg-n is latszodott

szoval lehet a termeszet megoldja a dilemmad azzal, hogy 16.-a elott magatol megerkezik :wink:
Vendég
 


Maximum megálmodom, vagy elmegyek egy jósnőhöz. :D :wink:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Petrus édi a puputeve!!

Reny:Mostoha sógornőmnek is volt része mindkét féle csasziban.Az első kislányával sok vajúdás után lett császár.Elég jól viselte,de azért kb 2 hét kellett hogy helyre jöjjön.
Második terhessége programozott csaszi volt,ikreket várt.Nem fordultak be a manók.A kórházból 5.nap jöttek haza,már nagyon jól volt.
Köszi ha megkérdezed.Az én szemészem itt hajdú-biharban elég nagy koponya.Csak már nyugdíjas korú.Meg mivel bajomi származású,meg magánban voltam nála,így ugye sokat dumálunk mindig.Viszont papírt nem is adott,csak kiírta az erősebb szemüveget.Nélküle a bal szememmel nem is sokat látok,elég homályos minden.A jobb szemem sem tökéletes.
Most járok ott diopriában,mikor anno 3 évesen kiderült hogy ilyen beteg a szemem.A bal az 5.5-ös,a jobb az 2.5-ös.Kicsikoromban tudtuk szemtakarással tornáztatni a balt,így volt 4-es is.De ahogy nőttem 5-ös lett.Ezen meg rontott a szülés.Hát ennél már nem kéne több.
Bocs ha hosszú lett.

Böbi örülök hogy már jobb egy kicsit.

Megyünk zuhanyozni.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Petrus lehet, hogy magától megérkezik 16-a előtt, az lenne a legjobb, de a 35. hét végéig alá kell írnom a papírt a császár miatt. Írjam alá és drukkoljak, hogy szülessen meg magától?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Anita megkérdezem, nem ígérem, hogy holnap, de 1-2 héten belül. Úgyis be akarok menni vmikor, jobb az ilyeneket személyesen, mert telefonon nem figyelnek annyira. Meg mire valakit utolérek telefonon...

Kép
Kép
g_reny
 
 


Petrus,
jó a puputeve! :) még nem is láttam ilyet :)
Kaptatok rendesen vacsit? :)

Reny,
akkor még van egy kis időd, nagyon nem egyszerű helyzet :? De akárhogy is döntessz, biztos jól döntessz majd!

emese1979
 
 


mar rutinos vagyok, raktarozok, egesz kis elelmiszer raktarom van mar :wink:
Vendég
 


Petrus,
ha jól csinálod, meg is gazdagodhatsz belőle :)

emese1979
 
 


Reny
és az a variáció nem is jöhet szóba, hogy más dokit válassz? És akkor nem az ügyeletesnél kellene szülnöd. Több mint 3 hónap van még, biztos találnál jót és még idő is lenne, hogy megismerd.
Vagy nagyon ragaszkodsz hozzá?
pumuklii
 
 


jaja, vilagvalsag meg latogatasi tilalom eseten foleg :wink:

apropo ferjem azzal jon, hogy a valsag idejen ugy sporolunk, hogy en itt bent telelek :lol:

osszkomfort, svedasztal stb.

jahj, na kilepek, furcsi, ez lesz a napi 10 perces allofoglalkozas :)

aztan hunyok addig, amig szobatarsam ra nem zendit a horkolasra, kb. 1-tol radiohallgatas.... reggelig

pussz mindenkinek
Vendég
 


Igazából szeretem ezt az orvost, én nem is haragszom rá azért, hogy elmegy, végül is neki is kell legyen magánélete. Nem szeretnék máshoz menni, benne bízom. Jó orvosnak tartom, késöbb is szeretnék hozzá menni ha valami gondom van. Örülök neki, hogy van végre egy állandó orvosom, évekig össze-vissza jártam kórháztól sztk-ig, mindig máshoz. Elég gáz volt.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reny,köszi!

Petrus jó zuhit,pihenj!!

Én is megyek,ma elég korán keltem.Meg fáj a lábam is.

Szép álmokat mindenkinek!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hát, volt nekünk is hasonló kérdés, de nem merült fel a programozott császár, csak az volt a félelem tárgya, hogy okt. 23-ára voltam kiírva, és orvosunk vmikor 20-a körül elutazott Párizsba, és csak a hó végén jött vissza. Hát nagyon drukkoltunk, hogy hamarabb meglegyen Samu... Mert semmiképp nem akartam másnál szülni... És, 16-án megszületett... Szóval én inkább abban bíznék a helyedben, hogy csak megszületik, míg el kell mennie a dokinak... Amina időben akart érkezni? Egyébként én a kockáztatós fajta lennék sztem inkább... Mert addig, míg nem történik meg a programozott császár, legalább kétesélyes a dolog, és lehet, hogy mégis természetesen születik meg a babó.

Különben is, most akkor leírom a sztorit: már pénteken elég nem jól érezte magát Kata. Éjjel már régen nem tudott rendesen aludni, mert folyton pisilnie kellett. Úgyhogy nem volt különleges, hogy nem nagyon ment neki az alvás, de picit másképp nem érezte jól magát. Szombaton ugyanez, picit jobb éjjelre, vasárnap reggeltől voltak összehúzódásai, keményedései. Nem volt fájdalom, meg nem volt rendszeres, de sok-sok keményedés volt. Bevittem őket a kórházba, megvizsgálták, mondták, menjen még haza. Egész nap keményedett rendesen, éjjelre úgy érezte, megindult vmi. Bementek mentővel a kórházba, orvosunk ott volt, megvizsgálta, de még mindig semmi - méhszáj az egekben, CTG nem mutatott semmit (pedig azért voltak ott dolgok rendesen... - lehet, nem volt jó a gép, vagy nem volt jól rátéve...)... Hazamentek. Egész éjjel folytatódott, majd hétfőn is, csak még mindig rendszertelenek, de már fájdalommal... Hát, úgy tűnt, hogy nem akar abbamaradni. A fájásokat már csak térdelve, görnyedve bírta egész nap. Meglátogattam est, próbáltam bíztatni, lelket önteni belé, meg felhívtam védőnénimet, elmeséltem neki a helyzetét, és megkérdeztem, mit tanácsol, hogy jobb legyen. Elmondta, hogy van, akinél akár 2 hétig is eltarthat egy ilyen állapot, mert a jóslófájások időnként belendülnek, időnként elmúlnak, s ez így tart hetekig... De más kifutása is van, és drukkol, hogy ez legyen: hogy beindul a szülés tényleg. Elmondta, hogy esetleg mivel lehet erre rásegíteni (lépcsőzés, nagytakarítás, szex, forró fürdő), Kata vett fürdőt. Ezután volt a hajszárítás közben az elfolyó magzatvíz (? - azért mostmár így utólag elég vlsz., hogy az volt...). Reggelig ugyanúgy folytatódott minden. Bementek reggel Doktor Úrral vizsgálatra (ja, nekik könnyű: 1 házban laknak Doktor Úrékkal... :) ), kiderült, hogy a méhszáj bő 2 ujjnyi már. OK, akkor már maradnak, szülnek. Bevittem a csomagjukat, délig egész rendesen zajlottak az események, addigra bő 3 ujjnyira volt nyitva, meg megvolt a burokrepesztés is. Bekötötték neki az oxytocint, és innentől megállt minden. Nem nyílt semmivel jobban. 5kor tanácskoztak az orvosok, döntés: 6ig várnak, ha akkor még nem tűnt el a méhszáj, császároznak. 6kor még mindig ugyanaz volt a helyzet. Közben én nagyon drukkoltam, hogy ne kelljen császározni... Bekészítették a műtéthez, de még 1 utsó utáni vizsgálat volt - Doktor Úr nem akarta könnyen annyiban hagyni :) , és kiderült, eltűnt a méhszáj! Hát, bement egy egész sereg nép a szülőszobába: 3 szülésznő, 3 orvos, 1 főmufti, és közös erővel kivarázsolták a kislegényt. Zsoltnak (Kata férje) le kellett fognia Katát, mert kapálózott, kitépődött a kanül is... Orvosok nyomták a hasából ifelé, volt, aki közben vákuumozta a kismukit, de végül 6:20 és 6:25 között megszületett Dávid! :) 3450 g, 51 cm. Anya és fia jól vannak, nagyon megkönnyebbült és boldog hangja volt, amikor mindezt elmesélte. Édesapa is megkönnyezte az eseményt. :) Nagyon boldog volt, amikor kicsusszant (Kata mondta így), és nagyon édes volt, amikor odarakták rá, és cuppogott, nyújtogatta a kis nyelvét. :)

Na, bocsi, hogy hosszú lett, csak annyira meghatározó volt nekem ez a pár nap... :)

Nagyon örülök!


Anita! Reméélem, hamar eltelik már az az idő, amit még egyedül kell tölteni. :)

Böbi, szurkolok továbbra is...
Vendég
 


Igazából szeretem ezt az orvost, én nem is haragszom rá azért, hogy elmegy, végül is neki is kell legyen magánélete. Nem szeretnék máshoz menni, benne bízom. Jó orvosnak tartom, késöbb is szeretnék hozzá menni ha valami gondom van. Örülök neki, hogy van végre egy állandó orvosom, évekig össze-vissza jártam kórháztól sztk-ig, mindig máshoz. Elég gáz volt.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Petrus! Nekem is nagyon tetszett a puputeve! Jó a raktározós módszer, abszolult jól alkalmazkodsz a jelenlegi helyzethez... .)

Anita! Jó pihenést! :) Gondolom, már nem olvasod, de aludjatok nagyon jól, álmodjatok Apáról! :)
Vendég
 


Most ez miért ment el még egyszer? Bocs. :oops:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Petrus! Nekem is nagyon tetszett a puputeve! Jó a raktározós módszer, abszolult jól alkalmazkodsz a jelenlegi helyzethez... .)

Anita! Jó pihenést! :) Gondolom, már nem olvasod, de aludjatok nagyon jól, álmodjatok Apáról! :)
Vendég
 


Nekem is elment még egyszer... Kiírta, hogy rövid ideig nem küldhetek hsz-t, várjak 1 kicsit, vártam, megint küldtem, majd láttam, 2x jött... Bocsi.
Vendég
 


Dóri! Amina nem akart időben érkezni. A kiírt időpont után 1 héttel született. :?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Dóri nem semmi ez a szüléstörténet. Hát Katának nem lehetett egyszerű, jó sokáig húzta. Nagy gratula a kis kukishoz!

Kép
Kép
g_reny
 
 


De addigra meg már visszaérkezik orvosod, nem? ;)
Vendég
 


Hát sajna nem. Június 2-án jön vissza, én meg május 22-re vagyok kiírva.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Dóri, nem volt egy egyszerű szülés. Szerencsére minden rendben velük. De mire fel volt a nagy sereg, meg vákum stb.? Biztos meg volt az oka...
pumuklii
 
 


Igen, hála Istennek minden jól alakult.

Sztem megpróbálok majd a kiskönyvemmel ambuláns kezelésre jöttem-re hivatkozva bejuttatni neki párnát, amin könnyebben fog tudni ülni... Van nekem egy olyan kerek párnám, aminek a közepén luk van... Na, majd meglátjuk...

Mindenkinek jó éjszakát, mivel nem aludtam mára virradóan, és nem bírtam ma sem pihenni, olyan izgatott voltam, hát mostmár nagyon fáradt vagyok... :) De boldog. :)
Vendég
 


Nem tudott Kata nyomni. Nem érzett rá, hogyan kell. Nem mozdult a baba kifelé. Próbálták neki elmagyarázni, hogyan kell, de mégsem ment neki...
Vendég
 


Már iszonyú fáradt lehetett...
pumuklii
 
 


Jó éjt Dóri! Lehet, hogy nekem is le kéne feküdni, hátha holnapra könnyebbnek tűnik a helyzet.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Szerintem nem is csoda, hogy ennyi vajúdás után nem tudott nyomni. Egy idő után a test már nem tud úgy teljesíteni.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Annus,
nekem a csoki meg a csípősebb kaja hozza ki, tiszta tini vagyok olyankor a sok ragyával :)

Reni,
majd csak lesz valahogy.Szerintem is érezni fogod majd mit kell tenned.

KépKép
harhaj
 
 


Na jó, lépek. Jó éjt mindenkinek! Aludjatok jól!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reny!
Én biztosan megpróbálnám természetes úton megszülni a babát, ha minden ok egyébként..

Anita!
Nekem mindkét szemem 4,5 D-s, 16 éve koromtól kontaktlencsém is van, és igaz, hogy az évek alatt romlott össz. kb. 1,5D-t, de a szemdokim szerint ez nem a szülések miatt, hanem nagy valószínűséggel amúgy is romlott volna... Egyébként ez a felfogás, hogy ha rossz a szemed, automatikusan császár, már 10 éve is elavult dolog volt...

Kép
szkitty
 
 


Még v.mi: a császár -akármennyire is rutinműtét manapság -még mindig egy nagyműtér (mint Petrus is írta...). Tehát: szövődmények, komplikációk ugyanúgy lehetnek, mint más nagyműtéteknél. H anem muszáj, ne kockáztatnék. Főleg nem csak amiatt, hogy így a dokinak kényelmesebb...

Kép
szkitty
 
 


Sziasztok ! Tudom, hogy nem nagy gond és még simán megfordulhat csak annyira vágytam rá, hogy legyen egy szép képem a kis picsásról erre átfordult és az összes köldökzsinórt a kis arca elé gyülytötte ! :cry:

Inci : boldog szülinapot így késön !

CSAJOK : mindenkinek szép nagy a pocia ! :lol: :lol: :lol:
Ja és bocs de ma babázni voltam 7-hetes a kis tündér Tamarának hívják és nagyon hasfájósak vagyunk ! :cry: Mikor viszont nem fáj a pocakuk teliszájas vigyorok tömkellegéve boldogítja a körülötte lévő összes embert ! :lol: :lol: :lol: Így nem olvastam vissza de bepótolom igérem ! :roll:
Puszi Anett

KépKép
anyettka
 
 


Annus

A programozott császár a legrosszabb a babára nézve. Állítólag a legtöbb orvos szereti, ha beindul a szülés, majd császár, mert a baba alkalmazkodni tud. Ha egyszerűen csak egy adott napon kiveszi, akkor nem.

Reny
Nekem ugyanez volt, csak nekem hatott egy gyógyszer. Szerencsére sikerült természetesen szülnöm. Valószínű azért, mert Apor szívhangja végig rendben volt.

Petrus
Én is hallottam erről, hogy az első megszületik, a második császár. Én ennek ellenére természetesen akarok szülni.

Dóri
Örülök, hogy megvan a baba és egészséges.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Inci

Isten éltessen!

Reny
Én természetesen szülnék.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Reny

Jut eszembe. Apor nov. 15.-n született 5 nap túlhordással. nov. 8.-a körül az orvosom elutazott. Nekem annyit mondott, hogy ne szüljek, várjam meg. :D:D:D És segített altarnatív orvost keresni. Külön beszélt vele. A császár nem merült fel, ő amúgy is ellene van, akkor csinál, ha muszáj. De hazaért mire Apor született. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Pocak

Látnátok az enyémet. Mint más szülés előtt. Van egy képem háttérben a wc-vel. Nem szívesen tenném fel ide, de majd megkérem a férjem készítsen normálisat.

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: