Új privát üzeneted érkezett!

Mára elköszönök!
Mindenkinek nagyon nyugodt és szép estét kívánok! :)
aranynap
 
 


Anna!
Mikor volt az utolsó menszid?28 naposak voltak a ciklusaid?Van itt a főoldalon kalkulátor!Beírod az utolsó menszi első napját és kiírja a várható időpontot!
Amúgy kb valósnak tűnik ez a szept 16.

annus11
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy érdeklődtök, így kevésbé érzem magam egyedül ezzel a nyavalyás hasmenéssel (a férjem nem nagyon érti, miért aggódok ennyire).

Szóval, a 12 helyett délután fél 3-ra esett be az orvos (még ugyanaz, aki múlt héten olyan bunkó volt, de egyenlőre nem találok mást) .
Megvizsgálta Alexát a HIDEG kezével, holott előtte kezet mosott és nem értem, miért nem meleg vízzel tette (az is folyik a csapból). Úgy sírt a lányom, mint még soha. Azt mondta, hogy nem lehet mit tenni, várni kell. Ha vírus, akkor valószínüleg már rég lement, de a bélfal még nem gyógyult meg, és azért van még hasmenése. Ha baktérium, akkor az tovább tart, de gyógyszert nem ad, mert nincs se láza, se nem hány. Ha nagyon akarom, akkor lemehetünk a betegrendelésre és ad egy fiolát és beutalót székletvizsgálatra, de szerinte felesleges. Azt mondta, hogy még pár napig, de max. 1 hétig is eltarthat, mire elmúlik.

Viszont a Kismama újságból ismert Dr Veres Gáborhoz (gyerek gasztroenterológus) bejelentkeztem csütörtök délutánra. Igaz, hogy méreg drága (egy általános vizsgálat díja 14.000 Ft), de már mindegy, csak legyen vége!

Nem adtam Alexának almát, mert többen (védőnő, orvos, barátok) mondták, hogy még kicsi hozzá, az emésztőrendszere még nem tud vele mit kezdeni, és akár rosszabb is lehet a hasmenés (ez utóbbi lehetetlen). Én úgy gondolom, hogy ha ki is próbálnám, biztos hogy nem akkor, amikor amúgy is baj van a pocijával. Egyébként 11-kor olyan hasmenése volt, hogy amikor felvettem, hogy kicserélem a pelust, amibe épp akkor kakilt, magamhoz öleltem, amire átázott a ruhája, az én ingem is csupa kaki lett, és a végén csak a csap alatt tudtam róla lemosni a kakit. A köldökét is csak fülpucolóval tudtam úgy ahogy kipucolni, a többi az esti fürdésre marad. Iszonyú volt! Alig bírtam abbahagyni a sírást utána. Ja! És egy kicsit habos volt a kakija, de a dokit ez nem izgatta. Félretettem a pelust, hátha meg akarja majd nézni, de nem akarta.

Bármit megtennék, hogy vége legyen!!!!!!

Vigyázzatok magatokra!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 

 
 

Hát Detti!
Szerintem még jól bírod idegileg!!! Erős vagy!
Ez lehet, hogy "hülyén" hangzik, de tényleg!
Teljesen igaz, szerintem sem a legjobb időpont az alma első kóstolására.
Igazi bababarát a doki, ahogy leírod a vizsgálatot.
Édes Pici, megszakad a szívem, hogy már 1 hete ilyen rossz a pocakja. Azért még alszik jól?
Nem ajánlott semmit, hogy regenerálja a bélfalat?
Nagyon sokszor eszembe juttok!
És Ti vigyázzatok Magatokra nagyon!

Anna!
Kicsit zagyváltam, bocs! :oops:
Szóval, a magánrendelőbe nehéz időpontot kapni rövid időn belül, ezt akartam mondani. :)
A laborba /Sote/ akkor mész, amikor tudsz, csak én még úgy tudom, hogy csak a bent fekvőknek veszik le a vért, a doki beutaló ajánlást ír a körzeti rendelőnek, és ők adják a beutalót. Legalábbis az utolsó két alkalommal nálam ez volt. De lehet, hogy ez már azóta visszaállt.
Simán összejöhet, hogy más a számított dátum, és mást ad meg az UH adatok alapján az "gép".
Nálam az első vizsgálattól 1 hét volt az eltérés, most viszont 2 hétnél tartunk.
Most híztam fél kilót, ami valószinüleg Ádám lesz, mert a diéta miatt én nem nagyon hízom.
És most már amikor a popsiját kifeszíti, akkor teljesen a gyomrom alatt érzem már.
Nekem mindkét lányom nyár közepén született, az sem könnyű. Ráadásul aki hajlamos a vízesedésre, annak még ott van az is. :?

Én nagyon várom, hogy vége legyen a járványnak.
Egyrészt, nem merek sehova menni, nehogy így a végére elkapjam, másrészt jó lenne, ha feloldanák a látogatási tilalmat.

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok

Nem tudom mi van ma de pocaklakom egésznap csak mocorog. De tényleg.

A SOTE a laborban, csak ellenanyagot vesznek le, de rutin vérvételt nem, mivel nincsen rá pénz. Tényleg csak a bentfekvőknek.

Aranynap, az orvosok mindig az utolsó mensi alapján számolják hanyadik hétben vagy, az UH eredmények nekik nem mérvadoak. Csak ha valami nagyon eltérés van.
Nekem is az elején 2 héttel előrébb volt Sára, most utol érte magát időpontban, magyarul meg állt a "fejlődés" nem halad előre olyan tempoban.
De ettől ne tartsál.

Ma nagyon nyűgős vagyok.
Remélem Ti jól vagytok, ma semmit nem vettem, bár nagyon esett a hó és az Árkádban bombariadó volt, még jó hogy nem mentem.
Ugyhogy Francestz nem tudom mi van a H&M-ben de mindeféleképpen majd beszámolok.
Sziasztok jó éjt

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Francestz!

Sajnos már nem nagyon bírom idegileg! Ma reggel az első etetés után már Alexát is át kellett öltöztetnem, és nekem is le kellett cserélnem az ingem, mert ahogy felvettem, megint átázott rajta minden.
Tegnap este nem bírtam tovább, és lementem a betegrendelésre, és kértem beutalót székletvizsgálatra, meg olyan kis dobozkát. Ma reggel meg volt miből mintát venni, de nem volt könnyű, annyira folyós volt. Sajna 7-9 nap, míg megvan az eredmény, és ha addigra még nem múlt el magától ez az egész, én már a zárt osztályon leszek. Csak olyan dolgokat ajánlott a bélfalra, amit állítása szerint egyik gyerek sem eszik meg (pl. Smecta).
Az alvással nincs nagy gond, illetve annyi, hogy sokkal többet alszik, mint szokott. Tegnap alig volt fent, és ettől nagyon bepánikoltam. Még a László kórházba is telefonáltam, de azt mondták, hogy csak beutalóval vizsgálják meg, a gyerekorvos szerint meg nincs szükség sem gyógyszerre, sem további vizsgálatra. Ha ezen túl vagyunk, keresek egy másik gyerekorvost.
Még az tartja bennem a lelket, hogy amikor ébren van, akkor nagyon aktív, vigyorog és gőgicsél.

Szép napot mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Először is köszönöm a kérdésemre adott válaszokat, igyekszem nem kattogni rajta. Most úgyis eltereli a figyelmem a tegnap kapott vízszámla, amit le kell majd harcolnom a vízművekkel meg a díjbeszedővel. :roll:
Egyébként nem volt rendes ciklusom. Az egyik 26 napos volt, a másik 36 napos.... A hosszú ciklus alatt estem teherbe. Az utsó menzim első napja pedig dec. 6. volt.

Detty!
Nagyon sajnálom a kis babócádat. :( Neked sok-sok kitartást kívánok, meg végre már egy olyan dokit, aki érdemben is tesz valamit. Nem akarom elhinni, hogy nem mond semmi érdemlegeset, ez annyira felháborító. Csodálom, hogy még nem nyomtad az arcába a kakis pelenkát! :evil: Utánakérdezek ma a barátnőim körében, hátha valaki tud valamit mondani a hasmenéssel kapcsolatban, és írok!!!

Francestz!
Akkor szerinted még a héten jelentkezzek be a magánrendelésre a dokihoz?

Lili!
A Bébi biztos érzi a hóesést. :) Remélem, a nyűgösséged hamar elmúlik, és szép napod lesz. :)
aranynap
 
 


Anna, nekem is dec.6-án volt meg utoljára! :wink:

Detty, jobbulást a picúrnak! Normaflore-t nem próbáltátok?

Kép
kata05
 
 


Szia Anna!

Köszi előre is, minden segítség, ötlet elkel! A kakis pelenkás ötleted nagyon jó, ha lesz még alkalom rá, lehet, hogy megteszem. :)

Kellemes babavárást!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Jaj. de régen tudtam írni Nektek! :(

Igyekszem majd visszaolvasni az eseményeket! :oops:

Szülésfelkészítőre megyünk mindenképp, de tornára ma nem jutok el, a héten kissé elúsztak a tervezett programok! :(

Óvatosan a hóesésben! :roll:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Dóra!

Jó szórakozást a születésfelkészítőre. :) Vigyázz Magatokra ebben a csúszós időben!

Szia Kata!
Neked biztos "rendes" peteérésed van, így Ti már előrébb vagytok. :)

Detti!
Megkérdeztem az egyik kisgyermekes Barátnőmet, aki a sárgarépa levet ajánlotta. A kutacsa még nincs beesve? Mert az a kiszáradás veszélye, és akkor viszont fel kell vennie a kórháznak!! Szóval sárgarépa lé. Szilvi (a Barátnőm) úgy csinálta, hogy a karikákra vágott sárgarépát vízben puhára párolta, aztán villával átnyomkodta. Kiskanállal is adhatod a Babádnak, de ha felhigítod, akkor mehet cumisüvegben. A Smecta-val pedig lehet kísérletezni. A tájékoztatón úgyis rajta van, hogy mivel lehet keverni, és akkor talán elfogadja.

A babavárás ma nem annyira kellemes nekem, egész nap erős hányingerem van. Letelhetne már ez a 12 hét... Kata, Te hogy viseled? :)
aranynap
 
 


Anna, teljesen jól viselem. Semmi bajom, néha picit émelygek. Nekem jövőhéten letelik! Nekünk inszem volt, így minden biztos.

Detty, megnéztem a Normaflore tájékoztatóját, csecsemőknek is adható, nagyon hamar hat( nekem a calici vírus okozta rombolást 1 nap alatt helyrehozta) és rendbe teszi a bélflórát, ráadásul íztelen. Próbáljátok ki.

Kép
kata05
 
 


Jó reggelt!

Detti!
Én is a Normaflore-ra gondoltam, hátha segít egy picit, s talán kiskanállal be tudod adni, elég kis adag.
A Smecta-t mi is használjuk időnként, Réka lánykám, mikor 6 hónapos volt, akkor kapott, de neki bele lehetett keverni a pépbe. Nálatok ez nem megoldható.
Ha jó a kedve mindemellett /édes Pici :) /, akkor olyan rosszul Ő /!/ nem érezheti Magát. Ha egyébként nem sírdogál gyakran, akkor valószinüleg a pocakja sem fájhat. Aludni pedig talán attól alhat többet, hogy csak kivesz egy kevés erőt az a fránya hasmenés.
De csütörtökön azért elmész a rendelésre?
El tudom képzelni, minden egyes újabb pelus milyen gyomorgörcsöt jelenthet Neked!
Gondolom már Te is szinte semmit nem mersz enni, nehogy olyan kerüljön a tejbe, ami gondot okozhat.

Anna!
Nekem mindig 2-3 héttel előbb kellett időpontot kérni, így is volt, hogy későbbre kaptam.

Lili!
Én is csak ide-oda teszem magam a nyűgösségtől. Még szerencse, hogy a jövendő papa a Világ Legcsodálatosabb Társa /számomra persze :D /...
Ma azért egy sétát megejtek délután. HÁtha jót tesz. Bár Ádám időnként nagyon aktív, és bizony picit néha olyan helyre téved, ami nem túl kellemes :D Plusz a fejem is időnként tompán fájdogál 2 napja. PEdig úgy vártam a havat! :D

KépKép
francestz
 
 


Dóra!

Akkor talizunk!Énis megyek a felkészítőre,sajnos csak egyedül :( Férjem ma se jön haza...már elegem van a hóesésből!!!!!

Anna!
Elméletileg nekem is hosszabb volt a ciklusom,35 nap.A baba vhogy mégis egy 28 napos ciklus szerint fogant :wink:
Amúgy a kalkulátor szept 12-t ír!Szóval ha esetleg hosszabb volt a ciklus akkor az a 16 tényleg jó!De ne is foglalkozz 1-2 nappal!De még egy héttel se!Ha fejlődik szépen akkor minden oké!Fogsz te még 10 féle időpontot kapni a szülésre! :wink: Én azt vettem"komolyan"amit a 12.héten mondtak.Aztán volt h nagyobb volt,volt h kisebb,volt h napra potosan akkora amekkorának lenni kell :wink:
Aztán úgyis később derül ki h mikor bújik ki :wink:

annus11
 
 


Kata!
Irigyellek. :) Mondjuk eddig a múlt hét közepéig nekem is csak émelygéseim vannak, de azóta valahogy erősödött a dolog, ma meg nagyon rossz. :shock:

Dóra!
Köszönöm az utánanézést, akkor nem foglalkozom én sem ezzel a 12. heti vizsgálatig. :)
Szurkolok, hogy a Férjed hazaengedjék végre! Rossz lehet egyedül ilyenkor. :(

Francestz!
Akkor nem csak a Babához, de a Papához is gratulálok. :D Az én Párom egyelőre nehezen alkalmazkodik a nyűgjeimhez. :D
aranynap
 
 


Sziasztok!

Én is elég rég jártam erre, de mostanáig dolgoztam.

Detti!
Én nemrég mentem keresztül egy ilyesmi hasmenésen, és ennek kapcsán mondta a védőnő, hogy napi 2-3 ampulla normafloort nyugodtan igyak meg, nem árt a babának,
hiszen ezt szokták tanácsolni szoptatós kismamáknak is a baba hasmenése esetén, mivel átjut az anyatejbe!

Kép

Kép
nuszo
 
 


Detti


Remélem a gasztromókus kitalálja végre, hogy mi Alexa baja!
Nekem is az a véleményem, hogy ha a babának jó kedve van általában, akkor talán nincs olyan nagy gond.

A doki az általános vizsgálatba remélhetőleg beleérti a hasi UH-t is, így azt külön nem kell pénzért megcsináltatnod és annak az eredménye is adhat némi kis megnyugvást, hogy Alexával általában minden rendben van. Amióta a TB nem támogatja a babák 3-6 hónapos kor közötti hasi, kismedencei és koponya UH-ját, azóta a Madarászban pld. 5.000.- Ft. Nem mintha sajnálnám ilyenre a pénzt!

Bárcsak már csütörtök lenne!

ambrob
ambrob
 
 


Detti!
Remélem, nyugodt estétek lesz. Gondolok Rátok sokat, hiszem, hogy az is segít! :wink:

Elköszönök mára Lányok!

Szép estét Mindenkinek! :)
aranynap
 
 


Sziasztok!

Ma megjártuk a Heim Pál sürgősségijét, és csak remélni tudom, hogy ott nem kaptunk el semmit (sok kisgyerek köhögött). Alexa annyit aludt, hogy felhívtam a kórházat, és ott azt mondták, hogy azonnal menjünk be! Végül nem találtak semmit, bár a kutacsát kicsit beesettnek találták, de a vizelet vizsgálat szerint nincs kiszáradva, így lehet, hogy a kutacs alkati sajátosság.
Sajnos Alexa jó kedve a múlté, alszik, kókadozik, nekem meg potyognak a könnyeim, mert olyan rossz nézni. A kórházban annyit mondta, hogy figyeljek, hogy a napi 800 ml meglegyen, akkor nem száradhat ki.
A férjem ma reggel leadta a kaki mintát az ÁNTSZ-hez, de csak egy hét múlva lesz eredmény.
A Normaflore-t már a hasmenés eleje óta adom, de nem változik tőle semmi. Mivel Alexa anyatejes baba, még nem merek neki adni semmit (alma, sárgarépa, stb.).
Nem tudom, elmenjünk-e a gasztoenterológushoz: az orvos szerint felesleges, mert anyatejes baba lévén olyan bajai nem lehetnek, amit ő megállapíthat, a beleibe meg senki nem lát be. A vizsgálat meg nagyon drága, de kifizetem, ha van értelme, feleslegesen viszont nem szeretném.

A hasi és a koponya UH-t a TB támogatja, csak nagyon korán kell időpontot kérni, hogy le ne késsétek a 6 hetet. Nekünk a Dél-pesti kórházban csinálták, a csípő fizetős volt, azt a dunakeszii Buy-Way-ben a Kenguru Goldban lévő baba UH vizsgálóban (kaptunk kedvezményt, mert náluk csináltattam 4D-s UH-t).

Megyek, felébresztem Alexát, mert ennie kellene. Ma nem nagyon van étvágya, és ez aggaszt. Szeretnék már 2 héttel öregebb lenni.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty
Szórítok, vigyázz magatokra nagyon, lég erős.

Ma egy kicsit jobban vagyok, bár nagyon keveset ettem ma, csak egy szendicset reggel ,meg egy almát, most fogok vacsizni, bár nem nagyon volt étvágyam, meg egésznap a könyvelési anyagot készítettem elő, mivel havi áfás a cégünk.
Plusz elmentem fodrászhoz, és levágattam a hajamat, Victoria Beckemesre. Már nagyonuntam a hosszu hajat, meg nagyon sok van nekem, és azt nem tudom szárítani szépen, meg ha jön Sára nem is lesz időm.

Ma nem tudtam elmenni a szülés tanfolyamra, sajnos,pedig már nagyon kiváncsi vagyok milyen lehet. Ma mit tartottak?
Meg a légzés technikát is jó lenni már tudni valamit, bár a szülésznő azt mondta, hogy ugy is mondja majd.

Most megyek enni csajok, Majd jövők ha tudok.

Kép
lili&ana
 
 


Detti!


Nekünk a csípőszűrés ingyen volt, állítólag az TB-támogatott. Lehet, hogy ez kerületenként változik?! A szemészeti szűrés is ingyenes, szerencsére.

Gasztromókus ügyben pedig nem tudom, hogyan lehetne okosan dönteni. Ha nem mentek el, azért eszed magad, ha meg elmentek és felesleges, akkor azért.

A férjem kollégájának 1 hét különbséggel ugyanakkora csemetéje van, mint Marci. Nálunk a fogas kérdések kimerültek a nyáladzás, nyűgösködés és éjszakai sok ébredés témakörével, nekik pedig többször is el kellett vinni a picurt a dokihoz, annyira rosszul bírta szegény, még lázas is volt.

Hát nem tudom, hogy ez segít-e Nektek, de talán nem leszel még rossz kedvűbb. A sürgősségin nem mondtak semmit arról, hogy MIT adj Alexának?

ambrob
ambrob
 
 


Szisztok! Én nem értem ezt a TB támogatást! Miért van az, hogy mindenhol mást támogatnak, és másért kell fizetni?

Sajnos azt nem mondták, mit adjak Alexának, csak annyit, hogy én mit ne egyek, illetve inkább hogy mit egyek. Le van tiltva a tejtermék, az összes citrusféle, a kakaó, csoki, magvak, meg persze minden, amit szoptatós anyukák nem ehetnek. Így nem maradt sok ehető dolog, főleg hogy már semmi kedvem főzni. Így gyakorlatilag zsömlén és vizen élek.

Elmegyünk a gasztomókushoz (ez tetszik, és sokkal könnyebb leírni), mert nem akarok utána lelkiismeretfurdalásban szenvedni, és olyan nehéz hozzá időpontot kapni, hogy ezt most nem szalasztom el. A hasmars persze nem javul - már kezdem megszokni, hogy minden peluscsere átöltöztetéssel jár, és hogy folyton megy a mosógép. Mindig etetés közben jön a fosi, így természetes, hogy valahol kifolyik. Azt viszont nem értem, hogy este a vacsi közben soha nincs semmi. Persze, nem baj!!! Annyi változás talán van, hogy mintha kicsit kevesebb jönne belőle, nem tudom. Enni viszont egyre kevesebbet eszik, iszonyú kínszenvedés árán sikerül szinte beletömni az előírt mennyiséget. Néha muszáj megszakítani a kajálást, mert nem bírom sírás nélkül, és ki kell mennem. Azt hiszem, kezdek kiborulni. :(

Remélem, rajtunk kívül mindenki jól van és élvezi a napsütést! Ilyenkor hogy mentek sétálni?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Szia Detti!
A Barátnőm, aki a sárgarépát ajánlotta, 3 hetesen adta a babájának, és 2 nap alatt elmúlt a hasmenés, és ők is anyatejesek voltak.
Viszont ha mégsem szeretnéd ezt, akkor Te egyél sok sárgarépát és banánt, és akkor az anyatejen keresztül megy belőle Alexának is.
aranynap
 
 


Detti!
Én is ezért írtam tegnap, szerintem már Te sem mersz enni semmit, nehogy az okozzon Alexának hasmenést.
Egyelőre tényleg Anna tanácsa a legkézenfekvőbb /már az étkezés szempontjából/, próbálj meg Te olyasmit enni, ami egyébként megfogja a kakit. Ez azért talán picit segíthet 1-2 nap alatt.

Nagyon klassz a napsütés, de én annyit voltam rosszul a 8 hónap alatt, hogy egyedül nem merek már kimenni, ájulás-fóbiám van :(
De mikor a férjem hazaér, mindig "elvisz" sétálni.

Anna!
Hogy vagy?

Orelle!
MI újság Nálad? Vagy csak én maradtam le?

KépKép
francestz
 
 


Szia Francestz!
Szerintem jobb is, hogy most nem mész egyedül sétálni, már csak azért is, mert az útviszonyok nem a legjobbak. Én a belvárosban dolgozom, de szinte csak a bankunk előtt van letakarítva a járda. :?
Szegénykém! Akkor alacsonyabb a vérnyomásod az átlagnál, ugye? Nekem is alacsony, de szerencsére én csak éjszaka meg reggel szédelgek, napközben nem annyira.
Ma a hányinger sem olyan erős, mint tegnap volt szerencsére. Viszont a hüvelyfolyásom picit besárgult (hiába ügyelek mindenre azon a téren), és tegnap este használtam jódos hüvelyöblítést, persze óvatosan. Gondoltam, ettől baj nem lehet. Egyébként nincs is semmi bajom azóta sem, bár azt érzem, hogy azért egy alkalom a problémámon még nem segített...
Erre ma olvasok egy csomó horrort a neten. :( Gyorsan írtam is a dokinak meg a védőnéninek, de még nem kaptam választ. :( Remélem, azért nem csináltam nagy bajt, mindenesetre, míg nem kapok megnyugtató választ, nem használom újra.

Annus!
Férjed hazaengedték már?
aranynap
 
 


Anna!
Jól esik, amit írtál :)
Inkább normál a vérnyomásom, de gyakran szédülök, talán a vérszegénység miatt, vagy csak a hormonok...Na meg visszatért a hányinger, ami az első 3-4 hónapban totál kikészített.
A "besárgulás" szerintem nem olyan nagy baj, nekem végig így volt, többször is kenetet vettek, és minden OK. Valószinüleg inkább a hormonális változás Nálad is. Nekem majd mindig összefügg ez a fajta színváltozás a hányinger erősödésével, majd ismét nem olyan erős a szín. SZóval változik.
Mit olvastál a neten? MÁr ami megijesztett? Mikor a 2 lányommal voltam várandós, még nem volt internet /legalábbis ilyen elterjedt/, nem is volt szinte semmi problémám, valahogy minden természetes volt. Most viszont az első héttől minden tünetet rögtön megkerestem a neten, és persze azonnal a legrosszabbra gondoltam. Amiről egy-egy orvosi válasz után kiderült, hogy hatalmas nagy butaság...Persze sok-sok mindent viszont megtudtam, ami jól jött, és megnyugtatott.
Az a jó, ha írtál a dokidnak, védőnőnek. :)
A hüvelyöblítésről én úgy tudom általában nem ajánlják, viszont ismerek olyan kismamát, akinek orvos javasolta. Inkább várj vele!
Egy-két kúpot lehet használni, de az tényleg csak akkor, ha kell.

KépKép
francestz
 
 


Hú, és mitől jön vissza a hányinger az utolsó hónapokra??

Ja, igazából a legviccesebb az, hogy sehol nem írják, hogy miért nem és mikor nem ajánlják. Olyat olvastam, hogy koraszülést okoz. Namost nálam ez még nem lehetséges, vetélést meg miért okozna (bár ezt nem is írják). Meg , hogy TILOS (indok nélkül). :roll:
Egyébként ez az internet tényleg "vicces" dolog. A szaunázásról is van, hogy azt írják, hogy szigorúan tilos (és ezt egy nőgyógyász írta), a Kismama magazinban meg az van, hogy lehet a 2. trimeszterben nyugodtan, mert gyorsabban ürül a méreganyag a szervezetből, és ez jó. Bár inkább az infraszaunát ajánlják.
:roll:
Asszem' a fórumon kívül nem nézelődöm többet. :shock: :D
aranynap
 
 


Timmermann doktor úr általában délután szokott válaszolni, nekem többször is megtette. :D Bár 1-2x előfordult, hogy nem jött válasz, de arra már aznap rájöttem, hogy hülyeség is volt aggódni amiatt. De látod, én még 3. gyermekvárás mellett is be tudok ijedni egy-két dologtól.
Ez a várandósság totál más, mint az első 2 volt.
Talán amiatt, hogy fiút várunk....FOgalmam sincs, de teljesen új érzések is előjöttek, mind testileg, mind lelkileg...
A hányinger is talán a hormonális változás. Vagyis szerintem azt jelezheti, valami "erősebb" változás zajlik a szervezetben. Most ez a tejtermelésre való felkészülés jegyében érthető, ilyenkor kezdődik el azon hormon termelődése, ami az előtej termelődését beindítja. Illetve lehet még az is, hogy a gyomrom a torkomban van általában, mert Ádám már nagyon felnyomogatja.
De ez nem törvényszerű, én mindhárom terhesség alatt ettől "szenvedtem" a leginkább.

A szoláriumozással ugyanez a helyzet, van ahol egyenesen tiltják, van ahol csak fokozatosságra, óvatosságra intenek...
De sok-sok ilyen info van.

Nehéz szelektálni persze, főként, ha úgy tűnik Rád is vonatkoznak a tünetek stb.
De azért tényleg sok jót is találsz majd.
Szerintem a már anyukák, vagy előrébb járó kismamák tapasztalatai sokat tudnak segíteni, mert azért valjuk be, megnyugtató, ha egy tünet másnál is előfordul, úgy érzed, nem vagy egyedül...Persze van olyan is, hogy valaki butaságot ír valamiről, s az nagyon meg tud ijeszteni... :(

KépKép
francestz
 
 


Igen, mondjuk még régebben egy aprócska kérdést intéztem Hozzá, és akkor is másnap már válaszolt, szóval nem stresszelem magam. IGYEKSZEM, IGYEKSZEM, IGYEKSZEM! :D
Igen, egyébként tényleg az nyugtat meg leginkább, amiket Ti írtok, és ezért hálááááás köszönet! :wink:

Viszont ezt a Hortobágyi Lilla hölgyet nagyon nehéz elérni... :roll: Tegnap szülőszobán volt éppen, mondta, ne is próbálkozzam aznap már. Most meg hívtam, kinyomott... Írjak sms-t? :lol:

Egyébként az egész várandósságod alatt eddig hányszor voltál a terhesgondozáson?
Amikor a terhesség végén többször kell menni babát figyelni, akkor viszont az már nem terhesgondozás, ugye? Mármint azt már a kórházban végzik, jól tudom?
aranynap
 
 


Lillának én egyszer szintén email-t írtam, arra elég hamar válaszolt. Éppen időpontot kértem tőle akkor.
4 hetente jártam a dokinál, utoljára 3 hét után, most viszont ismét csak 4 hétre kaptam időpontot, viszont már lesz NST is legközelebb. MÁrcius 6-án megyek reggel. Én úgy láttam, a vége felé is odahívják vissza az embert, gondolom, ha nincs valami gond, akkor ott nézik a szívhangot és az összehúzódásokat. LEgalábbis egyszer egy 40. hét végén járó kismama éppen akkor egyeztetett Lillával, mikor én érkeztem.

KépKép
francestz
 
 


E-mail cím nincs hozzá, csak telefonszám. Akkor esetleg meg tudnád adni az ő mail-címét?
aranynap
 
 


Sziasztok!

Ma talán egy kicsit jobb a dolog, már nem kakil kaja közben (csak utána :) ), és talán a mennyisége egy kicsit csökkent, de az állaga nem változott.
Egy barátnőm megkérdezte a saját gyerekorvosukat, aki azt mondta, hogy ez egy bélfertőzés, amin majdnem minden baba átesik, és akár 2 hétig is eltarthat a hasmenés. Az egyetlen dolog, amit tenni lehet, a Normaflore, vagy hasonló bélflóra helyreállító lötty adása. Így lemondtam a gasztromókust, mert lehet, hogy tényleg meg kellene várni a 2 hetet, meg a széklettenyésztés eredményét.

Banánt nem szabad enni szoptatás alatt, mert felfújja a babát. Ráadásul nekem migrént okoz, így csak terhesen ettem, akkor valahogy nem lett tőle bajom (gondolom, Alexa felszívta az egészet, nekem annyit sem hagyott, amitől migrénem lehetett volna :) ). A répa. alma stb. meg nem tudom, hogy kerülne át a babába, mert annak a rosttartalma fogja meg a kakit, az meg ugye bennem marad.

A hányinger a végén azért van (a nőgyógyászom szerint), mert a baba a mocorgásával "felfordítja" a gyomrot, és egy kicsit a hormonok is rásegítenek. Én is sokat szédültem az egész terhesség alatt, de leginkább azért, mert 80 és 90 /60 körül volt a vérnyomásom. Mindenesetre ne nagyon menjetek ki a hóba egyedül, akkor még az átlag ember is könnyen elesik, nemhogy egy kismama nagy pocakkal.

Anna! Hüvelyöblítést nem szabad terhesen csinálni, és főleg azért nem, mert felboríthatja a hüvely megváltozott Ph értékét (az öblítő a nem terhes Ph-hoz van beállítva). És igen, később vetélést is okoz. A hüvelyváladék az egész terhesség során többször változik, de az nem baj. Inkább arra figyelj, hogy ne viszkessen, égjen, stb., mert az gomba, és az már zűrösebb. Nekem vagy 3-szor volt hüvelygombám a terhesség alatt (korábban csak a TV-ből hallottam róla), mert antibiotikumot adtak a hugyúti fertőzésre. De ha bármi ilyen baj van, inkább hívd fel az orvost és kérdezd meg, mint hogy olyan dolgot próbálsz ki, amit nem szabad.

Na megyek, sír Alexa!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Szia Detti!
Örülök, hogy ma már jobban van Alexa, remélem, most már javul.
A tanácsot köszönöm, így fogok tenni, csak nem akarom mindenfélével zaklatni a dokit. Persze, tudom, hogy azért ő az orvos, hogy segítsen, csak nem értem, hogy például a tájékoztatókban miért nem zárják ki egyértelműen, hogy mit szabad és mit nem. Meg aztán a jód egy természetes dolog, amiről azt gondolná az ember, hogy nem árt. Még mindig nem értem, mi okozna vetélést... És Francestz is pl. azt írta, hogy ismer olyan kismamát, akinek meg pont ajánlotta a doki. Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy az én dokim mit ír.
Amúgy picit viszketett tegnap, és az öblítés óta nem... Mindenesetre semmiféleképp nem ismétlem meg, ha a dokim mást nem ír.
aranynap
 
 


Na itt!

Hazajött az uram!Nagyon örülök!

Viszont engem ez az idő teljesen elnyomott!!!!3 órára le is dőltem ebéd után!Nekem is volt kis hányingerem...tegnap este is volt egy kicsit...

Nekema dokim azt mondta egyszer h a 34.héttől lesz NST...ez akkor doki függő?Vajon nekem mért kell elöbb mennem?Na mindegy....majd kiderül,lehet h 36ot akart mondani :lol:

Amúgy 3án megyek uhra a kórházba,remélem h benn lesz a doki,akkor megmutatom neki a leletet és kiderül h mikor hova kell mennem utánna!

Ja és én is olyan 4-5 hetente jártam a dokihoz,ahogy épp kijött!

Alexa remélem gyógyulófélben!Drukkolok!

annus11
 
 


De ők már nagyok. Ezt akartam írni :D

De akkor ezek szerint picit javult a helyzet.
Kívánom Nektek!

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, főként aki jár az előkászítőre, bár emlékszem, hogy egyszer már itt is feltette valaki, de most nem találom, azt a listát amit a Klinikán a védőnő adott, hogy mit is kell bevinni magunkkal.
Tudnátok segíteni?

Mindenkinek jobbulást! Örülök, hogy jobban van a picurod Detty!

Kép

Kép
nuszo
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek! Már válaszolt is a doki a kérdésemre. Tényleg délután. :) És nem ijesztgetett hál' Istennek, csak annyit írt, hogy ő ilyenkor Betadine kúpot szokott ajánlani, amit szerinte lehet vény nélkül is, de ha nem, ugorjak be rendelési időben, és ír nekem. :) Úúúúúúúúgy megkönnyebbültem! :)

Detti!
Hogy vagytok? Mi van a Picurral?

Ma megpróbálok újra bejelentkezni Lillánál, kíváncsi vagyok, sikerül-e. :lol:

Szép napot Mindenkinek!
aranynap
 
 


Szaizstok

Ma már egy kicsit jobban vagyok nagyon olyan semmilyen hangulatom van. 2 hét múlva hozzuk el a bútorokat, már kezdek egy kicsit pánikolni, remélem még vár Sára addig.

A nagy hó miatt nem mentem semmit venni. pedig máár kéne, legalább az is fel dob egy kicsit.

Anyukám kimosta azokat a pici ruhákat amin voltak kis foltok azt mondta kijöttek belőle.

Tegnap is itthon a papír munkákat végeztem. Már mondtam a férjemnek, jó lesz ha megtanulja mert utána neki kell. De hát igazából nem látom hogy akarná tudni, hogy hogy kell csinálni.

nuszo

Én két táskát fogok csinálni, egy a szüléshez egy pedig amit majd fentre viszek.

A szüléshez

Hálóing vagy egy hosszú poló amit nem sajnálsz ( de a többiek azt mondták hogy ki lehet mosni utána nem marad meg semmi )

Papucs ( fürödni, menni jönni, esetleg a férjednek ha bent lesz veled , ) én a férjemnekcsak azért viszek mert cipőben még melegebb lesz neki

Bugyi
Hasszorítos bugyi

Köntös, törölköző

Szénsavmentes víz ( vigyél olyan itatót maganak ami olyan mintha szopiznál, mert amikor majd szopíztatod születésekor már tudsz inni és igy tudnak itatni )

Rostos üdítő

Csoki ( sima, semmi mogyorós, stb ), szőlőcukor

Enni való ( de azt majd csak miután megszülsztél )

Ha homeos dolgokat szedsz akkor természetesen azt is kell vinned magaddal

Zene ( mondjok én nem viszek )

Betét

Kozmetikai dolgok

Nekem kispárnát is mondott

Kisbabának kiskesztyű vagy kiszokni

(3db háloing
2db papucs ( egy a fürdéshez, egy menni-jönni )
bugyik ( pamut és a nehezebb napokra eldobható esetleg )
WC papír ( nedves és száraz csak nagyon puha legyen ) )

Fentre én még viszek, szabadidőruha féleséget, hogy ne állandóan hálóingbe legyek

WC-re eldobható ülő papír ( nem tudom hogy írjam le )
Domestosos nedves törlőt viszek azért, meg prontosat - ha esetleg rosszul takarítanak.

Szoptatós melltartó+betét
Törölköző legalább 3db ( kicsi és nagy - a melledhez, meg a popsidhoz )

Mellszívó?
Evőeszköz stb

Babának:
pelenka, popsitörlő, popsikenőcs, kispléd esetleg, kissapka

Hazajövös ruha neked, meg a babának

Nekem egyenlőre ez jutott eszembe.

NST-re nekemis csak a 36.héttől mondták, mondjuk én jövőhéten megyek Gidaihoz majd megláttjuk mit mond.

Még a 36.héten elmegyek 4D megnézni Sárát aztán már többet nem tervezek menni 4D UH.

Na megyek mert még pizsiben vagyok.
Sziasztok

Kép
lili&ana
 
 


Hú, ma senki nincs gép-közelben. :)

No mindegy. Ha valaki majd mégis, és tudja Hortobágyi Lilla mail-címét, akkor kérem adja meg. :) Kedd óta próbálom elérni. Kedden "lepattintott", szerdán kinyomott, ma meg már be sincs kapcsolva. 8) Pedig nála kéne bejelentkeznem a dokimhoz terhesgondozásra.

Köszönöm!
aranynap
 
 


SZia Anna!
Én már tegnap beírtam az email címet. És még üzenetet is Neked.
Hova tűnt?!

Totál nyugodt voltam, hogy beírtam.
Akkor még egyszer:

lilla.hortobagyi@yahoo.com

KépKép
francestz
 
 


Ez jó, valamit elnyomhattam, mert az egyik tegnapi hozzászólásom totálisan eltünt. :oops: :)

KépKép
francestz
 
 


Szia Francestz!

Igen. Most egy pillanatra megijedtem, hogy biztos megzizzentem. :D De most már így jó. Na, gyorsan írok is neki, míg bent vagyok. :)
Köszönöm szépen!

Egyébként hogy vagytok?
Ha ma már nem tudnám elolvasni, holnap folyt. köv. :)
aranynap
 
 


Sziasztok!
Francestz, köszi az érdeklődést. Rendben vagyok, csak kicsit sok a munka, "rohangálok" ide-oda (megbeszélés, értekezlet) stb. Kedden azért szerencsére el tudtam menni a felkészítő tanfolyamra.
Hortobágyi Lillát én email-en szoktam keresni (a yahoo-son), általában gyorsan (1-2 órán belül) szokott válaszolni. Most éppen Gönczi Kata szülésznőt vadászom, nagyon szeretnék már találkozni vele és megnézni a szülőszobát, de az influenza járvány miatt vesztegzár van a SE II-n (is).
Detti! Jobbulást Alexának!
És Ti hogy vagytok? Minden oké?
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Alexa javul, már egyre kevesebb a híg kaki, és ma is csak kétszer volt (igaz, az egyik után a ruhacsere azért megvolt). És újra amegszokott mennyiségeket eszi, csak néha nehéz meggyőzni, hogy egyen.

A csomagolásról jutott eszembe, hogy nekem az eldobható bugyi nagyon bevált. A Corában kaptam nem túl drágán, és még itthon is azt hordtam, mert a betétet jól megtartotta. És valahogy kevesebb volt vele a baleset, mint a rendes bugyival.

Zene nem kell, nekünk a szülésznő hozott be egy jó nagy adag CD-t, ki is választottunk egyet (vagyis a férjem), de ha veréssel fenyegetnek, akkor sem emlékszem belőle semmire. Azt sem tudom, kikapcsolták-e, vagy végig szólt. Most kérdeztem a férjemet, ő sem emlékszik semmire, pedig nagy zene rajongó. Akkor valahogy nem az volt a fontos. :)

Na megyek, még van egy csomó dolgom, és már késő van. Heti kétszer másfél órában újra tanítok, és ilyenkor kicsit elcsúszik a napom.

Ja ! A hasmenés miatt elfelejtettem megírni, hogy potom 4,5 hónap kellett hozzá, de megjött a TGYÁS egy hete!!!!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti!


Nagyon örülök, hogy Alexa jobban van és így Te sem leszel már olyan zaklatott. Egyébként mit tanítasz?

Ma bent voltam a szomszéd utcában lévő bölcsődében, megérdeklődni, be kell-e előre jelentkezni, hogyha jövőre Marcit bölcsibe szeretném adni. Erre azt mondták, hogy TERMÉSZETESEN IGEN! És még épphogy időben mentem! Hát ezt nem gondoltam volna. Arról már hallottam, hogy angol lordéknál a születése pillanatában beíratják a csemetét az Eton-i kollégiumba, hogy egyáltalán legyen helye és oda járhasson, de lassan mi is e felé tartunk!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Angolt és franciát tanítok, és bevallom, tegnap nagyon jó volt egy kicsit kiszakadni a kaki pelenkák közül. Egyébként nagyon szeretem csinálni, s egy kicsit hiányzik is.

Én is hallottam, hogy korán kell kezdeni a bölcsi intézést, sőt, olyant is hallottam, hogy ha megszületik a baba, jó előre jelezni, hogy mondjuk 2 év múlva szeretnéd vinni a gyereket. De szerintem ez azért túlzás, még ebben az egyre hülyülő világban is.

Lenne egy hülye kérdésem: Mikor kezd el nyúlni a tárgyakért egy baba? Alexa már megfogja, amit a kezébe adok, de nem nyúl semmiért, és ha hagyom, hogy próbálkozzon, iszonyú haragra gerjed, morog, hisztizik. Ezt persze nem bírom elviselni, pedig tudom, hogy nem segíthetek neki mindig, különben 20 éves korában is én fogom a tárgyakat a kezébe adni. :) A másik a mászás. Jó, tudom, még nem kell másznia, de azt ugye csak hasonfekvő helyzetben tudja megtanulni. Csakhogy az én lányomat nem lehet hasra tenni, mert kb. 2 percig bírja, utána nyöszörög, szenved. A fejét kinyomja, tartja is 2 percig, de utána hiszti, és hatalmas büfizések. Így persze fordulni sem fog megtanulni (bár kínjában kétszer már visszafordult, gondolom, erős volt a motiváció), a mászásról nem is beszélve. Mit csináljak?
A gyerekorvosunk (igen, a hülye) csak annyit mondott, hogy igen, a gyereknek nem erőssége a hasonfekvés. Ennyi.
Ha van ötletetek, esetleg tapasztalatotok, segítsetek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Lillánál bejött az e-mail! :) Hamar válaszolt, de túl korai időpontot adott, nem gondoltam volna. :D Úgyhogy most meg én problémázom. :)

Detti!
Nagyon örülök, hogy jobban van Alexa! :)
A mozgással kapcsolatban: minden babóca más korban és másképpen fejlődik, semmit nem kell erőltetni. Van, aki átugor mozgásokat, például nem kúszik, hanem rögtön négykézlábra áll. Vagy nem forgolódik, hanem rögtön kúszik. :) Annyira mások. Például van a baráti körömben egy kislány (Pancsi) és egy kisfiú (Kornél), akik két hét differenciával egyidősek: decemberben voltak 1 évesek. Pancsi alig volt 7 hónapos, mikor már kapaszkodva sétálgatott!! Kornél épp még csak forgolódott. Pancsi decemberben már simán egyedül futkorászott, Kornél még maradt négykézláb, illetve ha megfogtuk a kezét, akkor tipegett. :)

Ma tök jól érzem magam! Tegnap egyébként eldöntöttem, hogy nem titkolózom már tovább a munkahelyemen! Lehet egyébként, hogy ez a hányinger is ettől van, mert magamban kell tartani az örömöm. :lol:
aranynap
 
 


Detti!


Igazad van, mászni csak hason fekvésből kezd majd elNe keseredj el, ha Alexa nem szeret hason feküdni, mert van ilyen. Marcival pont ugyanez éltük át. Ő sem szeret(ett) hason feküdni, de ettől azért még megtanult oda-vissza fordulni és már kezd mászni (tegnap volt 8 hónapos). A tárgyakért nyúlni csak kb. 5 hónaposan kell a picuroknak, addig jó, ha megtartja a kezében és forgatja, nézegeti. Először Marci sem akart megmaradni hason, de bevetettük a titkos fegyvert, a távirányítót! Bármit képes megtenni érte, hogy elérje, megkapja. A másik nagy motiváló eszköz a csörgőóra. Mászni nem nagyon szeret, inkább folyton állna, de a doki szerint a mászást nem jó kihagyni, mert nem erősödik meg a dereka kellően és 30 éves korára derékfájós lesz. A mozgások elsajátításában még nagyon nagy segítség lett nekünk a babaúszás, Marci imádja. Amióta oda járunk, azóta jobban akar új mozgásformákat tanulni. (4 és fél hónaposan kezdtük)
Figyeld meg milyen tárgy érdekli Alexát a legjobban és azzal próbáld különböző dolgokra rávenni.

Angolul és franciául én is beszélek, de nem merném (egyik sem megy felsőfokon) és nem is tudnám tanítani. Mindig értékeltem azokat az embereket, akik szívvel-lélekkel, a tudás átadásának öröméért tanítanak.

ambrob
ambrob
 
 


Az előzőekhez még annyit, hogy néha nekem is sok egy kicsit a kaki buliból. Nagyon szeretem a munkámat és hiányzik is egy kicsit. Bár, ha ránézek a kisfiamra ez az érzés azonnal elillan.

ambrob
ambrob
 
 


Szia Ambrob!

Mivel foglalkozol? Ami nekem rossz, hogy azelőtt nagyon aktív életet éltem (több cégnél tartottam órákat, egész nap ide-oda utazgattam, mindig más emberekkel találkoztam, stb.), és most néha nagyon rossz bezárva lenni. Alexa utál sétálni, legalább 10 percig ordít a babakocsiban, mire végre elalszik, de 20 perc múlva folytatja a sírást, és sprintelünk haza. Sajnos nem könnyű természetű baba, már most elég akaratos (pedig nem hittem, hogy egy ekkora gyerek kimutatja, mit akar), és talán a betegségétől mostanában nagyon nyűgös is. Ha nem alszik, akkor morog, nyekereg, és idegileg nagyon kimerít, hogy próbálom kitalálni, mit szeretne, mi baja, de nem megy. Talán semmi baja, csak épp ilyen hangulatban van, nem tudom. Szerintem frusztrálja, hogy nem tud mit csinálni, de sajnos nem is próbálkozik. A védőnő mondta, hogy néha hagyjam egyedül egy kicsit, hogy erőlködjön, próbálkozzon, még ha nem is tetszik neki, de egyenlőre nem válik be. Mikor lesz már jobb egy kicsit????? És azt hiszem, Alexa betegsége engem is kimerített, talán kicsit kevesebb llett a türelmem is. Persze, amikor nagyon sír, felveszem, és egy pillanat alatt nyugi van, és akkor olyan jó átölelni, és hallgatni, ahogy megnyugszik. De nem akarom egész nap kézben tartani, mert egyrészt nagyon nehéz, másrészt nem akarom, hogy megszokja, hogy ha sír, felveszem.
Ti ezt hogy oldjátok meg?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?