Új privát üzeneted érkezett!

fogtémához még nem nagyon tudok hozzászólni, nálunk még nem aktuális :lol: báár, már 3 mini fog figyel a szájában...lehet hogy már most el kellene kezdeni?!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


na, ennyi elég lesz belőlem...majd holnap!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Akkor jöhetnek a képek.
Kép Öltözködés :)

Kép Kép Kép Kép

Farsangon az iskolában
Kép Kép

Egyik nap fölszedtem a szőnyegeket. Így játszottak Gerivel, bebújtak az ágy alá labdát keresni. Ancsi megszenvedte a be- és kimászást, de rendületlenül mászott újra és újra. Az ágy alatt már jól elvolt. :D
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Olvasás
Kép Kép

Rácsodálkozás a tükörre :) Kép

Geri a farsangon
Kép
Otthon
Kép
Koncertre öltözve
Kép

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 

 
 

További képek a farsangról, az iskolából

Kép Itt épp készül lehuppanni :)

Kép Össze-vissza mászott a padok alatt /az aznapi takarítás szerintem elmaradhatott :D/

Kép Tánclépések...

Kép Minden poharat összeroppantott, amit talált Kép



Kép Húú, megszereztem a labdát!!! Kép De rendes vagy, hogy ideadod :) Kép Tárt karokkal várom :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok!
Évi,
Nagyon jók a képek, hogy csináljátok, hogy mozgás közben is éles marad a kép? Egyszerűen én olyan kevés jó képet tudok csinálni....
Ancsi továbbra is édes kis pofa, nagyon aranyos.

Szerintem jól csinálod az etetést, nekem is kellene hagynom, de nálam nem lenne elég a söprés azt hiszem. persze kanalat adok a kezébe, ha mondjuk már kifogyott a kaja és akkor ütögeti a tányért vele stb.

Rosszaság? Nála a rosszaság kimerül abban pl. hogy vannak olyan dolgok amit nem szabad és hiába mondom el százszor, akkor is csinálja.
Szokott sírni, de ritkán, pl. ha valamit nem kaphat meg, vagy nem csinálhat meg. De akkor sem nagyon, csak elsírja magát, akkor jön odabúji hozzám, én meg elkezdem magyarázni, hogy akkor ez most miért nem volt jó, miért nem szabad és terelem el a figyelmét mással, vagy ő kezd el mással foglalkozni.

Nála ez a csakazértis akarom és addig sírok amíg meg nem kapom nincsen, de mondom ritkán van az, hogy annyira szeretne valamit hogy sírva fakad ha nem kapja meg, vagy ha leszídom nagyon valamiért, akkor is szokott sírni egy kicsit

Tina, vagy más is ha hozzá tud szólni,
Az unokatesóm kislánya most 5 hós és a doki meg a védőnő is azt mondta hogy túl nagy a fejkörfogata és elküldték neurológiára. Ennyi idősen mekkorának kell lenni a fejkörfogatnak? Mi lehet a gond, ha van egyáltalán? Mit tudtok erről? Nagyon aggódik hogy nehogy baj legyen, azt sem tudja mit csinálnak majd vele.

KépKép
domidina
 
 


edina,
5 hos gyereknek olyan 42-43 cm atlagban a fejkorfogata, elvileg barmilyen iranyban elteres van. kotelesseguk kivizsgalni...egyik ismerosom kisfianak is tul nagy volt (mar 7 eve), most is nagy feju kolok, de nincs mas baja....!:-)
konkretan nem tudom, milyen gond lehet a tul nagy fej. csaka vizfejuseg vagy egyeb agyi meretelteres jutott eszembe, de az tan mar kiderult volna....

Kép
Kép
momoska
 
 


ja.
mi csak sima vizes fogkefevel mossuk b. fogait, inkabb csak szoktatas, reggel meg o kapja a kezebe, amig en mosom.

evi,
jol csinalod az etetest tudod te is. :lol: en se csak soprok, neha fel is kell mosni a szeke alatt.
a kolykok meg nagyon jofejek. a tukros kulonosen jo kep. minek oltozott geri???

jo, h. javultok, timi, en meg betegszem megfele, gondolom, majd a kolykok meg kapjak el tolem.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Nekem sem elég a söprés, enyhén fogalmaztam, mindig törölgetek és felmosok, ha olyasmit eszik. Pedig igyekszem vigyázni, de néha elkezd hadonászni a joghurtos vagy akármilyen kanállal, na akkor kap minden belőle.
De úgy vagyok vele, hogy előbb-utóbb kinövi, ügyesedik, nem lesz ilyen kis majom.
Nekünk is van ikeás előkénk, de sajnos nem jó, pár napja előkerestem, de nem megy rá.

Momoska, jobbulást.
Edina, nem tudom, mekkora az ideális fejkörfogat, de tényleg el kell küldeniük hivatalból és egyébként is vannak eltérések fejméret szempontjából. Ha megfigyeled a felnőtteket, lehet látni.

Miért kell nagyon megszidnod Lilit???? Hiszen elmondásod szerint nem csinál rosszat. Ha Ancsi lenne a helyében, egész nap kukoricán térdelhetne a sarokban :D :D

Edina, rengeteg képet készítek, folyamatosan fényképezek, és kitörlöm a nem sikerülteket. Egyébként nem olyan élesek, ha jól megnézed, látszik. Többet kellene exponálni. :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Eszembe jutott egy eset, Geri 2 éves volt és kusettel mentünk Erdélybe, még volt a fülkében egy nagymama, hasonló korú lányunokájával. Én még olyan "jó" kislányt soha nem láttam, órákon keresztül ült fegyelmezetten a mami mellett, valamit játszott ugyan, de nem rohangált, nem mászkált, semmi. A mama büszke is volt, hogy milyen jólnevelt csemetéje van.

Ezzel szemben Geri meg nem állt, ki a fülkéből, be a fülkébe, vegyem fel, kérdezett, mutatni kellett neki mindent, több százszor végigmentünk a folyosón és vissza, persze nem egyedül, hiszen még kicsi volt, nem hagyhattam. Viszont amikor este lett, lefektettem, elaludt és durmolt reggelig, ébredés nélkül, mint egy maci.
A kislány viszont nagyon sokszor fölsírt, keservesen, jajongott beszélt. Nagyon meglepődtem.
Aztán arra a következtetésre jutottam, hogy a nagyon fegyelmezett gyerekekben is van feszültség, amit nem tudnak "rosszasággal" kiélni, ezért ez épp éjszaka jön ki rajtuk, felriadnak, felsírnak, beszélnek.

Nem tudom ti mit gondoltok erről?

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


[quote="háromszéki"]
írta:
háromszékiAztán arra a következtetésre jutottam, hogy a nagyon fegyelmezett gyerekekben is van feszültség, amit nem tudnak "rosszasággal" kiélni, ezért ez épp éjszaka jön ki rajtuk, felriadnak, felsírnak, beszélnek.

Nem tudom ti mit gondoltok erről?


en teljesen logikusnak tartom, bar az en ket gyerekem kivetel, mert aliz alappvetoen jo kislany volt ennyi idosen, ha folyamatosan foglalkoztunk vele, megis aludt reggelig. borisz meg , ha nem is a toro-zuzo-rombolo fajta, de azert igencsak tudja, mit akar. nem hisztizik, ha raszolok, hanem vigyorog, s ugyan en azt mondanam, jo alvo, mert meg se moccan szinte reggelig (azaz az elso szopcsiig), de felsir 1x-2x min. almaban.

edina,
ha a kislanynak nincs semmi fejlodesbeli lemaradasa, vagy furcsasaga, akkor sztem felesleges aggodni, de egy neurologiai vizsgalat sosem art!

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

K vandálkodott és nem működik a fényképezőnk. bekapcsol de nincs kép. :evil: most mehetek szervizbe.

Évi, annyira jók a képek. amikor az ágy alatt vannak... meg a kord szoknyában... édes kislány!
Geri milyen nagy már. mindjárt a fejed tetejéig ér, mi? :lol:

fogmosás: még régen vettük az ujjra húzhatós fogkefét, ahhoz adtak fogkrémet. néha azt nyomok rá neki, néha meg csak úgy naturba.

kicsit fáradt vagyok ma, úgyhogy csak ennyi... pedig tök szépen esik a hó...imádom nézni.
snooopy
 
 


[quote="momoska"][ írta:momoska

en teljesen logikusnak tartom, bar az en ket gyerekem kivetel, mert aliz alappvetoen jo kislany volt ennyi idosen, ha folyamatosan foglalkoztunk vele, megis aludt reggelig.


Momoska, én nem ennyi idős korra gondoltam :), hanem később.
Ha foglalkozol vele, szerintem minden gyerek jó, hiszen megkapja az áhított odafigyelést, törődést, nincs amiért felhívja magára a figyelmet.
Anno Gerire több időm jutott, most már megoszlik minden. Tőlem kevesebb időt kap Ancsi, viszont van egy testvére, ami nagyon jó. Így kompenzálódnak hiányok.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


itt is esik a hó már reggel óta, voltunk is kint, ellapátolni a havat, Lili meg rohangált közben.

Köszi a válaszokat. Hát nem tudom, van egy kis nyakproblémája, merev neki, tornásztatni kell, még nem emeli a fejét, valószínű emiatt. Aztán hogy ez befolyásolja e vagy sem?

Van abban logika amit írsz Évi, bár Lili azért nem egy egyhelyben ülős, egész nap meg sem áll, jön-megy, mindenre kíváncsi, szerintem ő is inkább ki-be mászkált volna a kocsikban, csak éppen nem egy nagyon akaratos természet. Bár ő is tud követelőzni, főleg amikor valahova fől akar menni. Ablakpárkányra, ott nagyon szeret nézelődni ki az utcara, vagy az ölembe, akkor aztán megy hangosan a gá-gá-gá-gá (ez a föl) szinte már kiabálja.

Nem csinál nagyon nagy rosszaságot, de amikor kikapcsolja a gépet pl. na akkor nagyon megszidom érte. De ez az egyik eset, amikor nem vesz komolyan, mert sokszor mosolyog rajta, pedig én nagyom mérgesen nézek rá.

És van olyan eset is - most konkrétan nem tudok példát mondani - amikor megszidtam valamiért, nézett egy darabig és már görbült is a szája és elkezdett sírni amikor látta hogy milyen mérges vagyok. Na de ilyenkor aztán megölelem, megpuszilom, aztán rendben is vagyunk.

A rosszasága kimerül a fiókok ki-be pakolásával többnyire, de ezeket én nem veszem komolyan, emiatt nem haragszom rá, majd visszapakolunk.

befejezem, lassan eb édidő, Lilinek is épp mondom, hogy megyünk le ebédelni jó? erre ő: óóóóó
2

KépKép
domidina
 
 


hat - sztem - nekem boriszra is lenne annyi idom, mint alizra napkozben, csak kihasznalom, h. nem kovetelodzik:-)
egyebkent az tok igaz, h. a jogyerekseget valahol mindig kompenzalni kell....aliz nelkulunk pl. az oviban nagyon jo gyerek, aztan itthon mi meg jol megkapjuk:-)

edina,
torticollisa (ferde-kisse merev) nyak aliznal is volt, az nem agyi problema, bar azert 5 hosan mar emelte a fejet!

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska, Geri is ilyen volt, közösségben mintagyerek, itthon ördögfióka :roll: :twisted: de én nem is bántam, soha nem volt rá panasz. Két-három éve azért változott a helyzet, néha beírást is kap, de nem verekedős szerencsére, csak szertelen és nagyszájú.

Mongol harcos volt a farsangon, majd csinálok róla teljes harci díszben is képet, íjjal, minden.

Edina, ha Ancsi kikapcsolná a gépet, én is nagyon mérges lennék :lol: , de nálunk nem fér hozzá. De a fülhallgató, mikrofon, az nagyon érdekli. Néha úgy dolgozom a gépnél, hogy Ancsi az ölemben ül, közben nézi és hallgatja Lilly babát vagy egyebet a képernyő egyik részén, és egy kisebb ablakban én is tudok fórumozgatni. :lol: Amikor Geri kicsi volt, még nem volt netem.

Momoska, ezzel én is így vagyok, de néha lelkiismeret-furdalásom van azért, hogy nem foglalkozom vele annyit napközben, ha nem követelőzik. Mert ugye napközben én is jobban ráérnék :oops:

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


en szeretnem, ha aliz mar kicsit "rosszalkodna" az oviban, mert o "tulviselkedi" ott magat, nem onmaga, szorong, ha nem is betegesen.

jo ez a mongol harcos-cucc. megneznem teljes harci diszben is a nagyfiut!!!
lelkiismeretfurdalasom nekem is van neha (de lekuzdom, foleg mert olyan jo nezni, amiket kitalal maganak, meg mert lusta vagyok:-)), foleg, ha netezek, mert azt nagyon nem turi, akkor rogton jon, uvoltozve felkeredzkedik, s csapkodja a billentyuzetet, bar ezt az osztott kepernyos dolgot meg bevetem, nem probaltam, jo otlet. kikapcsolassal par honappal ezelott nalunk is probalkozott, foleg, ha a nagygepnel vagyok, de aztan ott atszokott a dvd meghajtora, azt meg nem banom, a laptopnal az eloszto fokapcsolojat probalja mindig kinyomni, de erdekes, ilyenkor hallgat ram, s vigyorogva odanyul sokszor, de soha nem nyomja meg, de aztan jon s keredzkedik fel, ezert ebrenlet idejeben mar nem is iagazn netezem, max. ha itthon van valaki vele kozben...vagy most, hogy alszik. erre korlatoztam a netes idomet. bar a konyhat se viseli el...tulkeppen mindent lehet mellette csinalni, olvasgatni is, csak ne uljek gep elott, s ne fozocskezzek. de ennyi meg belefer az alvasidobe:-)

edina, nem lehet, hogy lili is a kikapcsolassal akar teged a gep elol eluzni, azert ilyen alhatatos. bazira megerzik, h. ilyenkor meg kevesbe tudunk felejuk koncentralni...! aliz se szereti, csak o mar nem nyomja ki a gepet, hanem ilyenkor elkezd meg tobbet beszelni, pedig amugy se egy szukszavu!

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Fogmosással kapcsolatban szerintem csak akkor kell fogkrém ha már ki is tudja köpni a vizet, tud öblíteni.

Edina!
Fejkörfogat, ahogy Momoska is írta: 41-43cm. (Momoska Te ezt így tudod, mert én ezekkel, hogy mikor minek hány centinek kell lennie mindig hadilábon álltam. :oops: ) Nekem is csak valamilyen agyi nyomásfokozódás jut eszembe, de azt ugye több dolog is okozhatja. Jó ha inkább megnézik. Viszont 5 hónaposan már kéne tartania a fejét! Jó gyakorlat: az anyuka fektesse az alkarja belső felére hason a kicsit, úgy hogy az arca lefelé legyen és így sétálgasson vele + ingergazdag környezet, hason fektetés.

Felébredt, megyek...

Kép
Kép
tina82
 
 


képzeljétek mindjárt áttöri K jobb oldali örlője az ínyét. tegnap nyúltam be a szájába, mert sírt és oda mutogatott. hát bekentem neki, meg estére is.

más: 1 euró már 305ft. nem semmi. csak azért tudom mert euróban van a lakáspénzünk, így drukkolok h minél jobban felmenjen. :lol:

Évi, tök jó volt ez a story. K kiéli napközben a feszkót. mint egy kisördög, de éjjel alszik mint a bunda. jól is teszi különben morci lennék ha virgonckodna hajnalban.

most meg 12 óta nyomja a szunyát.
snooopy
 
 


[quote]c írta:sak azért tudom mert euróban van a lakáspénzünk, így drukkolok h minél jobban felmenjen.


na nekunk a hitelunk van devizaban!!!!!
:twisted:

bebebe, az a kisorlo mar borisznak is kinn van (igaz, hogy a lenti 2-es metszok meg nincsenek:-))

Kép
Kép
momoska
 
 


Csend van, tán visszaaludt...

Egy gyerek szerintem legyen gyerek. Én úgy gondolom, hogy legyen benne némi "rosszaság", persze csak egy bizonyos fokig, ami a szülőnek is elviselhető, tolerálható. Nekem az már furcsa ha valaki túl jól viselkedik. Egy gyereknek meg kell ismernie a környezetét, mindent fel kell fedezni. Szerintem tök normális, ha mindent meg akar nézni, mindenre fel akar mászni, megfogni, a szájába venni, hiszen így ismeri meg a dolgokat. Ahogy irtátok is az a visszafogottság- amit Évi írt a vonatos sztoriban- valahol, valamikor biztos kiütközik.

Évi!
A képek nagyon jók. Nekünk is volt ilyen bodynk. :)

Timi!
Tudom milyen ha náthás a gyerkőc, nem könnyű. Bocsi ha írtad, de nekünk a Nasivin orrcsepp sokat segített, mikor bedugult az orra és nem tudott aludni.
Fogmosást egy kis nedves, vizes kendővel már el lehet kezdeni.

Wordbe kéne írnom, mindig elfelejtem mit akartam.

Kép
Kép
tina82
 
 


Timi!
Bocsi, pont azt írtad, hogy már nem dugul annyira az orra. :oops:
Körömvirágkrém tippet köszi. Kenni még nem tudom, mert rajta van az a ragasztós cucc, amit varratok helyett raktak a vágás helyére, hogy összefogja a sebszéleket. Ha lejön kipóbálom. Egyelőre az arnicát szedem a véraláfutásokra.

Orsi!
Az alkudozással hogy álltok?

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

Hú, de szorgosak voltatok! :)


Timi tényleg sokszor írtál keveset! :D Szegény Eszti akkor már csak meggyógyul lassan! Ha már jól lesz biztos bepótolja a mostani nem-evést.

[quote]I írta:dézet:
csak azért tudom mert euróban van a lakáspénzünk, így drukkolok h minél jobban felmenjen.



na nekunk a hitelunk van devizaban!!!!!


Nekünk is! :cry: :twisted: :twisted:
Erről jut eszembe, nem tudjátok mikor lép hatályba a tegnap bejelentett megszorítás(ok)?

Évi de jó, hogy ennyi képet raktál fel!! Nekem is a tükrös a kedvenc, de persze mindegyiken szép! Mekkora haja van! Lassan copfozhatod neki! Geri meg tényleg jó nagy! Jól áll neki a mongol stílus! :)

Levinél sajna nem annyira jön be ez a nappal elevenkedem hogy aztám éjjel aludjak dolog. Az igaz, hogy amióta megy (és csak 1x alszik nappal) sokkal jobbak az éjszakáink.


Köszi a fogas válaszokat. azért kérdeztem, mert szoktam olvasni más fórumot is és ott úgy említik a fogmosást, mint aki már rendesen fogrémmel nyomja. Én sem tudnám elképzelni egyelőre a fogkrémet, csak megenné. Én még régebben vettem olyan szoktatós fogefe-csomagot, 3 féle van benne. A másodiknál tartok (szilikon sörtés fogkefe), de lehet már át kellene térni a rendes sörtésre. Bár nem hajt a tatár! :wink: Egyenlőre szépek a fogai, de újak még nincsnek! Koli keményen nyomja! Mindig neki voltak a legtöbb fogai! :)


Ez a gépkikapcsolás nekem is ismerős! Hát mit ne mindjak én is a lehető legrondább szemmel nézek rá, ő meg úgy, mint aki azt mondja most mit vagy úgy oda! :roll:

KépKép
kora
 
 


Tina akartam is írni remélem szépen javulsz! Le volt kötve mind a két szemed egy ideig?

Egyébként a rosszaság témában teljesen egyetértek veled!

KépKép
kora
 
 


Kolléganőm kislánya 20-án lesz 10 hónapos, de még nem ül, nem is tud felülni, de ha felültetik sem marad meg, hanem eldől.
9 hónaposan kapott prevenart, de a doktornőjének nem tűnt ez fel.
Kúszik és mászik is egyébként.
Vajon mi lehet az oka?

Szerintem Geri is szorongós volt az oviban, első két évben, utána aztán magára talált. Nem is csodálkozom, mondjuk, apai nagyszülei meghaltak, költözködtünk stb. volt elege neki is.

Egyébként még Geri is féltékeny, ha gépezek. Hiába ült ő is 2 órát előtte, ha oda találok ülni, mindig rájön a beszélhetnék. Kivételt képez, ha párhuzamosan gépezünk. :lol:
Ancsi néha elviseli, ha írok, nála az veri ki a biztosítékot, ha kezdek skype-olni. Na akkor jön oda, kérezkedik az ölembe, eszi meg a mikrofont és hasonlók. :roll:

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


most itt ül az ölembe ugyhogy gyors leszek. Megzabálom.... huncutul mosolyog és a nyakamba kapaszkodik, mindent csinál csak ne írjak...

kérdezem tőle, ne írjak a néniknek? azt mondja nem!

azt én sem szeretném ha olyan lenne mint a vonatos kiscsaj, egyetértek Tina veled abban, hogy ez később valamilyen formában visszaütközik, na ezht jól megírtam, de értitiek, túl zárkózott lesz, félénk, ilyenek.... Na ezt nem szeretném, elég volt belőlem ebből.

megyek csinálok neki valami uzsit... tényleg, nálatok milyen kaják mennek az ebéden kívül? Lilinek még hiába akarok szalámit vagy kemény sajtot adni, meg se kostólja, eddig a margarinos kenyér, maci sajt, vagy a tejbe kifli ami megy, meg pudingot is adtam már neki, de ennyi.

KépKép
domidina
 
 


jóreggelt!

Tegnap ami esett az délutánra már el is tünt, de ma reggelre ugyanannyi megint leesett.

Egyébként "jó" éjszakánk volt, f9 után csak 2.15-kor kelt, aztán 6.20-kor. Igaz ilyenkor én már nem alszom, már nem tudok. Amúgy is úgy fáj a hátam reggelre, már nem tudok tovább feküdni. Biztos ahogy cipelem, meg fogom, meg ülök vele altatáskor, nem jó a tartásom és besokallt a hátam. Aztán amikor fölkelek ebből nem érzek semmit sem, egész nap semmi bajom.

A mozgékonysághoz még, tegnap este mikor lementünk vacsit csinálni Lili mit csinál? a nappaliban rohangál egyik faltól a másikig, de tényleg szalad, mi meg csak nézünk hogy mennyi energiájuk van ezeknek a gyerekeknek még este is.

Ja és tegnap beszéltem az unokatesómmal, és a fejkörfogata a csajszinak 40!!!!! Ez még kevesebb mint Lilinek volt ennyi idősen. Nem tudom erre miért mondták hogy túl nagy. Igaz mindig a mellkörfogattal együtt nézik, azt mondjuk nem tudom. És még azt is mondta, hogy ha pl. felülteti, megtartja magát. Na akkor nem lehet nagy baj....

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

asszem vlmit bekaptam, tegnap óta megy a hasam meg görcsöl. semmi sem marad benn. egy kis albertkeksz jót tett.

K jól van, voltunk kinnt a parkban találkoztunk egy 13hós kislánnyal, K rögtön udvarolt, mindenhova követte a csajt. édesek voltak. a kislány adott neki puszit, de kb 20cm távolságból, nem ért hozzá. :lol:
korán kezdi. apja megjegyzése: K már most többet csajozik mint ő eddigi életében. :lol:

Tina, most kivárunk. sógornőm apukája építész, és ő azt javaolta várjunk, mert be fog dőlni az ingatlanpiac, és nehéz lesz eladni bármit is. higgyük el, sokkal olcsóbban hozzá leeht majd jutni jó lakásokhoz.
pl. ma hívták szabit, h 1 millát engednem egy lakásból. ezt még 1 hónapja néztük, tetszett is, de nem volt az igazi.
dúrva, h az ingatlanos hívogat h vegyük már meg, a vége az lesz, h odaadják ingyen, csak vigyük?? :roll:

Kora, fogmosáshoz még. anyósom vett gyerekfogkrémet tiszta jószándékból, de rá van írva csak felnőtt felügyelete mellett h minimálisra csökkentsük a lenyelését. K még nem tud nem nyelni.

Edina, kaja: reggelire ivójoghurt, + az én pirítósomból nyúl le falatkákat. de a legújabb, hogy ő nem nyúl hozzá a kajához, adjam a szájába miniatúr darabokban. máskor meg kikapta az egész kenyeret a kezemből és elvitte.
délután vagyok bajban, mert régen gyümölcs turmixolva bele sinlac, de ezt már nem igazán eszi meg. így simán a kezébe adom a gyümölcsöt.
este vagy azt eszi amit mi, (sajt, kenyér, sonka) vagy joghurt sinlaccal.
snooopy
 
 


huuu, orsi, most dul ez a hanyos-hasmeneses! gyogyujj!!
en csak szimplan kohogok!

edina,
40 cm fejkorfogat 5 hos koloknek, aliz 38 cm-el szuletett!!? akkor mijabaj??? hm. orvosok se normalisak!

kaja: en a delelottel vagyok ugy gondban, mint oorsi a delutannal, a joghurtos-turos-zabpelyhes gyumijet eddig mind bevagta, 1 hete idegbeteg lesz tole, ha megkostolja, akkor eszik vegul nehany falatot, de nem tul lelkesen, pedig nagyon jo kaja volt, mert volt benn minden, ami kell, s laktato is a napkozbeni alvas elott (ugye, o utana ebedel csak). a gyumivel nincs gond, mert delelott megeszik egy banant meg valamennyi almat vagy kortet magaban, s reggel az en kenyerembol eszik valamennyit (sonkas a kedvenc vagy a borjumajas, sajtokat nem csipazza), csak a tejtermek lenne fontos, mert a szopcsi azert ar nem szamottevo, ezert belediktalok neha valamennyi joghurtot natur, vagy sikerul vagy ne, de ki kellene talalni valami alternativat...egyelore a delutani narancsleves-tejpepes-sinlack meg megy, de erzem, az se sokaig.

bar az ebed most a favorit nala, legyen barmi is, amit eszunk. tegnap a rizses tokfozelek is (en kenyerrel eszem, neki rizst adtam hozza:-)). ma is azt kapja:-)

anyos jon mingya vigyazni boriszra, meg megkostolni a tokfozelekemet (perverz), bar mi szeretjuk borisszal, csalad tobbi tagja kevesbe. mi meg megyunk aliz ovonojevel dumcsizni alizrol.
addig nehany tegnapi kep, mig varakozom...
a matchboxok kozul napok ota a ket busz a kedvenc, de csakis parban... Kép

es az uj szenvedely... a csattogos lepke.

Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Momska, mama a normaflort ajánlotta nekem hasmenésre. te is mered, vagy vlki??
snooopy
 
 


Sziasztok!

Nálunk kezd olvadni a hó, pedig reggelre elég sok esett.

Orsi!
Jó a Normaflore, segít helyreállítani a bélflórát + diéta- krumpli, rizs, keksz, stb.- sok folyadék. Gyógyulj meg!

Kora!
Csak a bal szemem volt teljesen lekötve 1 napig, a jobb szemem alatt csak ragasztás volt.
Visszanéztem a képeket. Levi olyan unottan kapaszkodik a metrón, mintha minden nap muszály lenne azon utaznia. :)

Momoska!
Alíznak jó nagy volt a fejkörfogata. Dávidnak csak 34 cm, bár Ő 37.hétre született.

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

Olyan szép ilyen havasan minden! Ahogy Levi ismerkedik a hóval, ééédespofa! (Itt még nem volt idén ekkora hó.)

A normaflore valóban a bélflórát segíti rendberakni. Én már adtam Levinek is amikor hasmenése volt.

Kaja: nálunk ébredéskor mé van szopi, de mivel már ugyebár nem vmi sok így hamar éhes lesz utána. Tízórai joghurt-gyümi-keksz. Szokott kapni tízóraira vagy uzsira bundáskenyeret (kevés olaj jól leitatva) mag sajtos melegszenvicset is. Uzsi ha nem ez akkor vmi gyümi + köles. Ebéd meg vacsi zöldség vagy gyümi durvára turmixolva sinlac-kal vagy tésztával vagy rizzsel néha husival is. Szereti a tarhonyát husival meg a krumplistésztát is.


Orsi gyorsan gyógyulj mert a végén elfogysz!!
Jó lehetett a 20 centis puszi! :D Levi is csajozik csak ő a tiniket szemeli ki magának. :roll: Jó korán kezdik! :wink:

Mi is beszéltük Rolival milyen kár hogy nem várhatott a házvétel. Mostanság jobban járnánk! Eső után köpönyeg.


Jól néz ki Borisz harisnyában a vékony lábaival! :) Rendesen tolja a lepkét? Levi ide-oda huzogatja (doboló kacsa) és berreg hozzá. 8)


Tina egy szemmel sem lehetett kellemes! Javulgass!


Én nem tudom mennyi volt a fejkörfogata Levinek. :oops: A kiskönyvbe nem írták bele. A zárón biztos rajta van de lusta vagyok. Azt látom, hogy 1 hós korában volt 38cm, félévesen 42cm.

KépKép
kora
 
 


Most pedig sajnállak benneteket, de képfeltölthetnékem van! :P 8)


Mit ne mondjak Levinek sem vmi tökéletes a kanalazási technikája! :)

Kép

Hinta..
Kép

Kép Kép

Már sok hó elolvadt, de még maradt elég. Ez délelőtt készült. Az utcánk.
Kép

KépKép
kora
 
 


de jo ez az uccca, kora!!!!! mikor kirandulhatunk hozzatok???
levi feher cuccban a napos hoban naptarba valo!!!!!
borisz mar tolja a lepket, s uvolt, ha elakad. nekunk kacsank is van, ami csattog a labaval, sokkal jobb, mint a lepke, tolni is konnyebb, azt nem csipazza.

orsi,
normaflore, ahogy irjak, sima probiotikum, hasmenest nem allitja el, de a hasmenestol szetrombol belflorat (jotekony bacikat) visszapotolja! ugyanazt irom, mint a tobbiek, antibiotikum kura utan is adtam a kolykoknek emiatt.

Kép
Kép
momoska
 
 


köszi a tanácsokat. Szabi hozza ha hazaér vlmikor.

tényleg jók a képek Kora. de jó nagy hó van nálatok! itt szinte mind elolvadt. hát igen, belváros.

ja Edina, hátfájás. nekem is tegnap óta van, a derekamnál. nem bírom én már ezt a 12kg-t. :(
snooopy
 
 


sziasztok!

Orsi,
reméljük nem lesz komolyabb a baj, mármit a betegség.
hátfájást ma nem éreztem reggel, mert nem volt időm elfeküdni :cry: :lol:
fönt volt, f10-kor, 0.45-kor, na itt bent voltam nála 1 órát mert teljesen kiment az álom a szeméből (peluscsere, de kaját nem kapott) 3.45-kor itt kaját kapott, gondoltam akkor tovább fog aludni. Egy frászt, 6.20-kor megint kelt, én meg alig bírtam kinyitni a szemem.
És nem evett semmit sem még, a joghurtja sem kellett neki.

Normaflor. Én is adtam egyszer, amikor egy éve influs volt, és ab-t kapott.

Köszi a kajás válaszokat. Tegnap próbálkoztam a májkrémes kiflivel, evett belőle valamennyit. De az ebédem megint nem kellett neki, uh. valamit kotyvasztanom kell neki, de hogy mit???? Most már végképp nem tudom, hogy mit enne szívesen. Előveszem a receptgyűjteményemet, talán találok benne valami jót.

na most már itt az ölembe, uh. be is fejezem majd jövök később...

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

hát...elég szarul vagyok. éjjel is többször felébredtem, h fáj a hasam. Bármit eszem azonnal görcsölni kezd. Iszom sokat, próbálok... átjött dédi, h segítsem K-val. Anyáéknak is pont most kell elutazniuk.
snooopy
 
 


sajnálom Orsi, hogy ilyen rosszul érzed magad, gyógyulj meg hamar, és kitartás! Azért gondolom a dédid tehermentesít egy kicsit, nem?

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Orsi, jobbulást neked! ez nagyon kellemetlen lehet..
Nagyon jók a képek,
Ancsi nagyon csini volt a farsangon! (és ahogy látom, nem egy elveszett gyerek.. :D ) A nagyfiad pedig milyen kis helyes!
Levi nagyon édes a hóban, és micsoda szemei vannak, nagyon szép fiú! A ti kertetekben van hinta? (mert akkor nagyon jó neki!!)
Boriszos fotók is jók, és még jó,h két busz kell neki egyszerre, hát két keze van!!én is szeretnék venni Esztinek ilyesmi tologatós játékot, most hogy aktív járó lett, már biztosan élvezné, bááár, van egy kukac,aminek kötél van a végén, de nem hajlandó húzni...
Fura, hogy eltelt a három hetes gyakorlatom, holnap megyek utoljára.. tök jól éreztem magam és Esztimtől is könnyebben válok meg arra a pár órára mostmár. Talán erre is jó volt, h megszokja,nem csak anya van!
Ja, lakáshitel: nekünk is deviza :evil: éreztük is, amikor hó elején levonták! Iszonyat, és ki tudja még mi lesz.. :roll:
Esztinek kezd visszajönni az étvágya :) most nyomott be 2 virslit.ja, és a babapiskóta nagyon megy nála sajna imádja..

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!
Orsi, jobbulást! Remélem ma már jobban vagy.
Az éjjelünk viszonylag jó volt, talán 2x ébredt.
Kiderült, miért sírt pár nappal ezelőtt: 2 őrlőfoga jön szegénykémnek egyszerre, a fölső jobb 3-4-es.

Ancsi ilyesmit, hogy virsli, babapiskóta, nem eszik, pár falat kenyér valamivel, a múltkor épp szilvalekvárral, de ennyi.
Az ebédjét szívesen eszi, egyebet nem annyira.

Leginkább akkor eszik szívesen, ha valaki eszik és abból kér és kaphat, na azt úgy eszi, mintha ő sose kapna enni :D

Tegnap rakott kelbimbót csináltam nem is gondoltam, hogy enni fog belőle, de nagyon ízlett neki.

Ma végre megyek fodrászhoz, jó ideje nő a hajam, de szerintem ismét rövidre vágatom, mert Ancsi állandóan húzza, ha felcsatolom, mindig leszedi a csatot, már kettőt el is tört, úgyhogy kész ráfizetés ez a hosszabb haj :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok!

az éjjelünk nekünk nem volt olyan jó, az éjjeli kelésére nem is emlékszem pontosan mikor volt, tiszta kóma voltam, de most sem tutam kialudni magam. Már nem is reménykedem abban, hogy mostanában eljön az az idő, amikor több napon keresztül aludhatok egyszerre hosszabban.

Ja f12 körül aludtam el, megint nem tudtam aludni, és nem tudom ez mitől van, pedig olyan álmos vagyok már 8 órakor, hogy majd le ragad a szemem. Persze 9-kor fölébredt, na aztán onnantól végem volt. 11-kor is fönt volt, de utána nem emlékszem. És fölkelt 5.50-kor, adtam neki enni, és fél óra kellett hogy visszaaludjon és aludt még egy órát f8-ig. Na de én már nem tudtam.

Na ennyit az éjszakánkról.

Timi,
ilyen kukacunk nekünk is van, azt nem huzógatja ős sem, csak leszedi a karikákat, meg a fejét, na meg ráül, persze nem igen lehet, de próbálkozik. Minenbe bele akar állni ülni, még ha nem is lehet, még a legkisebb pohárba is bele akarja préselni a lábát.

2 virsli????? az nem semmi adag kaja. Sajnos Lili sem eszik ilyet, pedig jó lenne. Na de ekkora adagot még abból sem eszik meg amit szeret. Jó evőkéje van!

Babapiskóta: Lili is szereti, de én nem a hagyományosat veszem neki, ami cukrozott, hanem van német teljes kiörlésű lisztből. Igaz drágább sokkal, de egészségesebb. Mondjuk nem tömöm vele, de azért eszik belőle. Igaz szereti a háztartási kekszet is, de azt is ritkán adok csak neki. Bár ő kéri, monja hogy ke, de nem lehet. Nem akarom hogy ezeket egye a normális kaják helyett.

fogak: a kisebb fogak is nehezen jönnek ki, mi lesz akkor az örlőkkel??? Már előre félek.....

Mindenkinek jobbulást aki betegeskedik!!!

KépKép
domidina
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

bocs hogy ilyen sok képet tettem, de nem tudtam választani, tegnap csináltam neki a copfot, na meg ahogy "olvas" lapozza a mesekönyveit, egyiket veszi elő a másik után.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

köszönöm a jobbulásokat. ma már kicsit jobban, még a hasam még fáj, szerencsére a fejem már nem. remélem holnapra kutya bajom sem lesz.

Edina, tényleg aranyos Lili ahogy lapozza a könyveit. és édes a copfban! K-nak is lehetne kötni, olyna nagy a haja. :)
én is azt a babapiskótát veszem, m-el kezdődik a márka igaz? :lol: szerintem ez jobb ízű is, mint a sima fehérlisztes cukrozott.

K is beleül mindenbe, a minap egy cipősdobozba, majd felrakom. le lett fényképezve.
de nála most a fel a kanapéra-le a kanapéról megy.

Évi, K-nak is azok a kaják mennek amiket mi eszünk és azt hiszi ő olyat nem kaphat. azt eszi a legjobb ízűen.

Timi, jó evőkéje van a lánykádnak!
snooopy
 
 


sziasztok,
borisz ma egesz nap gepre van kotve(porszivo), s igy nem tudunk menni babatalira (a hutlen topikbol), pedig 2 honapja szervezodik. :cry:
nembaj, megyunk egy iskolaba majd alizzal ismerkedni, meg holnap is. ezek mostanaban a PROGRAMJAINK.

tenyleg zabas kiscsaj esztibaba. nalunk a virsli nem megy, aliznak nem adtam (nem szeretem, amibol keszul), azota meg nem eszi meg, csak mi, borisz meg 3-4 falast, neki mar barmit adok, ha megeszi. aliz meg annyit zabalt, h. nala torodhettem azzal, hogy csak jominosegut es egeszsegeset egyen, ugyis zabalt, meg mindig.. Na de az ebed a mi allagunkban meg mindig a kedvence borisznak, nem a mennyiseg a fontos nala, az nem sok, hanem hogy elvezettel eszi.x
babapiskotat nem szoktam venni, csak sutihez, a manner teljes kiorlesut en is, de brutal ara van, nem er annyit, a teljes kiorlesu liszt azert nem ennyivel dragabb, kihasznaljak megint az egeszsegtudatos anyukakat :twisted:

haaat nekem nem az ejjelekkel van gondom, hanem a reggelekkel, mindket gyerekem egyre elobbre hozza a reggeli ebredeset :roll: :roll: . aliz 10 napja nem alszik 7nel tovann, de ma 6.40 kor jott at, borisz meg n8kor ebredt :evil: :evil: na inkabb 3-4 ejjeli keles, mint 8 elotti napkezdes. :shock:

nalunk az az egyszem orlofog nem volt gazabb, mint a tobbi, vagy csak nem vettem eszre, mert borsmatyi eppen beteg volt, mikor kijott neki.

LILI_COPF!!!! :D :D :D nagyon edi!!!! s a szemei...! :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.02.20 11:55-kor.

Kép
Kép
momoska
 
 


de meg azt legalabb megmutatom, h. eszi a banant(kozvetlen a joghurt utan, amit immel-ammal evett)...marmint milyen gyorsan! a ket kep kozott alig 10 mp telt el...(persze bananbol se bir megenni egy egeszet, lelkesen zabalja, s kb. a haromnegyedenel egyszercsak leteszi, felveszi a vizet inni, s utana az istennek se enne tobbet, nagyon hatarozottan tudja, mikor eleg neki vmi.)

Kép

Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


csillaK???? veletek mi van???????

Kép
Kép
momoska
 
 


Orsi jól elkaptad ezt a járványszerű vírust! :( Gyógyulj hamar!!!

Momoska jól nyomja borisz a banánt! Nem lehet, hogy azért nem tud megenni egy egészet, mert hirtelen eszi? Levi megeszik egy egészet általában, de 100x lassabban! Még sétálgat is közben nagy örömömre. Persze kell nekem, miért nem kötöm be.
Borisznak annyira folyik az orra? Szegénykém! Gyógyuljon ő is!

Eszti- 2 virsli azért jó sok! Vettem én is antiallergén virslit, nagyonremélem nem csak reklámfogás... Kipróbáltam a virslis tarhonyát. Víz helyett húsleveslével öntöttem fel és hihetetlen sikere van! Nagyon ízlik neki, szerintem kedvenc lesz! :) Találtam a tvpaprikán egy receptet ami szintén jó lenne szerintem neki. Csirkés sültalma.

Ancsin meg nem látszik, hogy nincs úgy oda az evésért! :)


Hozzánk sajna csak nyáron jó időben tudtok jönni, mert mint írtam már nagyon kicsi a házunk. :( Az udvaron viszont bőven elférünk és igen, van hinta is! :wink:


Lilinek micsoda copfja van! :) És szép nagy szeme! Ilyen szépen lapozgat??? Levi többnyire tép és rág, nagy néha lapoz is. 8)


Én mostanság nem panaszkodom az éjjelekre (koppkopp). Viszont mi történt velem tegnapelőtt este! Cuci szokásos esti szopi-alvás, egyszercsak elkezdte rángatni a fejét, valósággal nyüszített és még a kezével is elkezdte nyomorgatni a cicit amellett, hogy csúnyán rá is szorított foggal. Mire sikerült kiszabadulnom képzeljétek már úgy beleharapott, hogy vérzett is! :shock: :? A fájdalomról nem is beszélek. azóta abból a ciciből persze nam nagyon van szopi. A fogára gondolok, mert mind a négy kisörlőnél jól ki van szélesedve az ínye (felül érzékenyebb neki), bár szerintem legalább 1 hónapig még biztos nem jön ki.

Tudom, hogy akartam vmit még írni, de elfelejtettem... :oops:

KépKép
kora
 
 


Boriszról nagyon jó ez a banános kép!!! Jó hogy szereti.

Lili is szereti, de az egészet ő sem eszi meg, és ő is járkálva eszi, kezébe nyomom azt hadmenjen!!!!

Kora örülök hogy ennyire jók az éjszakáitok. Én is akarom,akarom,akarom!!!!!!

Ma 1x aludt csak mivel f8-kor kelt, gondoltam beteszem a kiságyba nem ringatom, hiszen baromi álmos volt már, de most is csak hempergett az ágyba, dumált hangodan, megállás nélkül, csak fölpörgeti magát. Gondoltam kivárom - most volt rá idő - hogy vajon meddig csinája és mikor alszik el magától, de megint nem volt türelmem hozzá. 45 perc után kivettem és 2 perc alatt elaludt. Addig ott feküdtem a kiságy mellett a földönl. Kimenni nem lehet, mert akkor sír.
Baromira elrontottam ezt az altatást, de már késő.... csak abban bízom, hogy ahogy idősebb lesz változik

KépKép
domidina
 
 


Kora, én most értettem meg, mire mondta a doki azon az előadáson, amit hallottál, hogy kb. 3 éves korig elég az anyatej. Ancsi ugyanis egész jól elvan vele :)
Ma pl. az ebédet sem ette meg, este evett egy kevés almát, viszont elég sokszor jön szopizni.

Geri egész más volt. 15 hónapig szopott ugyan, de az utolsó hónapokban csak reggel és este, a vége felé csak este és aztán az is elmaradt. Ancsival hogy lesz, nem tudom, mert én igazából nem szeretnék már olyan sokáig szoptatni, a nyárra gondoltam, hogy abbahagyjuk. De nem úgy néz ki, mint aki le akarna szokni róla.

Ilyen harapásos dolog nálunk is volt, időről-időre visszatér, van egy-egy nap, amikor nagyon sokszor megharap. Szerencsére még nem volt soha véres, csak fáj. Én is a fogára gondolok....

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Hahó!

Mekkora szemei vannak Lilinek!nagyon szép kislány!és mintha csak Esztit látnám, ugyanígy lapozgatja a könyveket, na, keresek holnap vmi képet róla.
Banánból Eszti, ha egészséges, simán bekajál 1-et, de én kisebb részletekben adom a kezébe, különben az a mániája, hogy élvezettel szétnyomja az újjai között 8)
sajnos Esztim nagyon édesszájú, mindenféle édességért odavan, ill. odalenne, merthogy nem kap azért mindíg :wink: viszont nagyon jó orra van hozzá, egyből tudja, hogy amit dugdosok előle, vagy ha csak meglátja a sütiket,csokit(édesszájú lettem...), már sikoltozik is és mutogat, hogy azonnal adjak neki.
de hála a jó égnek a gyümiket is imádja, na azt nem dugdosom előle :)
Csilla remélem nem lett beteg és a kis Nóri sem!
Húú, mi már 2 éjszaka jobban alszunk!(én is kopp-kopp) 9-f10-kor elalszik és kb.4-f5-kor ébred, szopizik és visszaalszik kb.f8-ig. Most azt nem tudom,hogy fogom visszaaltatni ilyen simán, ha már nem fog szopizni...
Edina, ahogy nőnek,úgy változnak az igényeik és a szokásaik is..azért reméljük,hogy 10 évesen már nem kell ölben ringatva altatni őket!! 8)

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


hú,Kora szegény!ez nem lehetett kellemes élmény. Lehet, hogy tényleg a fogacska miatt? de az is lehet, hogy egy hasgörcs volt...
Eszti ilyet még nem csinált.(remélem nem is fog)

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?