Sziasztok Anyukák!
Botinak boldog 8. hófordulót!
A vasalással kapcsolatban nem irigyellek Melus, nekem is itt áll egy jó nagy adag ... de azt hiszem ma sem esem neki, mert vendégeket várok és főznöm kell.
Nekünk az éjszakák nem olyan vészesek, bár nem bánnám, ha az éjszakai szopi most már elmaradna, állítólag lassan le kellene szoktatnom Blankát ... hajnalban 1x mindig kell szopizni, úgy hogy nincs mit tenni mennem kell. Utána gyönyörűen visszaalszik mintha mi'sem történt volna.
Én is jobbulást kívánok a betegeskedő babáknak!!!
Eszter! Örülök, hogy Glória fordul már, ez nálatok nagyon nagy dolog mert kötött csípővel a mozgás sokkal nehezebben megy. Nagyon gratulálok Glóri babának!
Az evés nálatok hogy megy? Rögtön 150gr főzelék után még eszik 80gr gyümit? Vagy van a kettő között 1-2 óra? Mert akkor szerintem nem vészes mennyiség. De ha egymás után akkor nem mondom, szépen eszik a kicsike
)
Blanka kb. 180-190 grammot eszik meg egyszerre. Ezután kb. 3 óra múlva eszik újra. Nálunk is még mindig a 10 órai és a délutáni szopi van kiváltva. Reggeli, ebéd és vacsi még mindig szopi.
Bár volt vár 2x olyan hogy esti szopi után kapott Jóéjszakát pépet. Mert az istennek sem akart elaludni, és láss csodát éhes is volt szegénykém.
Tudom meglincselnének ezért egy páran, de azt hiszem 1-2 hónap múlva nálunk már nem hozzátáplálás lesz hanem elválasztás, Blanka szopizik még, de nem sokat, inkább csak szórakozik a cicin. Komoly étkezésnek a kanalas hamizást nevezném.
A másik gond, van egy-két egészségügyi problémám amit addig nem tudok "kezeltetni" míg szoptatok így a tervem, hogy 1 éves korára/ig befejezzük a cicizést. Viszont, mint tudjuk ez nem megy egyik napról a másikra. Nem is akarom, hogy így legyen, mert az Blankának sem lenne jó. Előfordult olyan is, hogy próbáltam ciciztetni de egyfolytában lefordult rólam, nem akart enni, estére pedig már a mellem úgy feszült, mert voltaképpen alig szopizott egésznap normális mennyiséget. Summa summárum szerintem Blanka inkább megszokásból cicizik.
Rizs: Én személyszerint sima rizst vettem és azt főztem meg Blankának. Ha nem akarsz ilyet még Glórinak adni, akkor lehet kapni BIO rizst. Ezt is ugyan úgy kell elkészíteni. Annyi a különbség, hogy egy 1 kg bio rizs 1000-1500 Ft között mozog (beszerzési helytől függ).
A gluténtartalomtól nem kell félni, mert glutén a búzában, árpában, rozsban, zabban fordul elő.
Amit ajánlok és feltudod dobni vele Glóri hamiját 10óraira: DM-ben lehet venni Gluténmentes (bár ezt már mindenre ráírják) Bio kukoricapelyhet, és zabot. Ezeket egy kevés tejben (anyatejben, vagy tápszerben) hagyd ázni, hogy jó puha legyen, aztán önts le róla a lét, hogy ne legyen nagyon híg és turmixold össze, vagy villával nyomogasd szét. Lehet bele reszelni almát, banánt, őszit ... stb. Blanka imádja. Most már nagyon sok "darabos" hamit eszünk még az elején fulladozott egy picit most már szépen eszi a nem túl pépes rizst vagy a zabot.
Nem mindennap, de néha adok neki HIPP-es babakekszet azt is szépen elnyammogja. Ilyenkor érdemes ott ülni mellette (pelenkával a kezedben) a félre nyelés miatt és azért is, mert egyfolytában folyik közben a fehér lé/nyál a szájából mert ez a keksz szinte olvad a szájában.
Ja és egy nagyon fontos dolog még velünk kapcsolatban,
már tudunk tapsolni Ha anya azt mondja, hogy tapsi-tapsi akkor rögtön összecsapjuk a két kezünket. Olyan cuki