Új privát üzeneted érkezett!

Ja, valaki kérdezte a vasat: én 2x1-et szedek.
Vendég
 


vas

ha a hemoglobin 117 alatt van, az mar verszegenyseg, receptre irnak fel vasat. nekem most 98... a normal 130 koruli

merleg
mi kapunk kolcson digitalisat. sztem tokmindegy, milyen, csak mindig ugyanazzal legyen merve a gyerek :)
1x behoztak ugyeletbe 1 tizenparnapos ujszulottet gyakorlatilag keken... megkezdtek ujraeleszteni es kozben vettek vert.. kiderult, hogy 0 volt a vercukra... anyukajanak nem tunt fel, hogy a gyerek hiaba logott a cicin, gyakorlatilag nem evett semmit...
persze az se jo, hogyaz anyuka egyfolytaban azon aggodjon, hogy mosz hany grammot szopizott a kolok, de azert nekunk lesz merleg :)
Vendég
 


Petrus, hogy vagy? Most hányan vagytok a szobában?

Krém, A MiniManóban mindig van mérleg és olcsón lehet bérelni. Mi most veszünk, mert a szomszéd nagyon olcsón adja. Ja és digitális. Ügyesen a bőrgyógyinál!

Emese, köszi, milyen pici még ott...... A békát azóta is gyűri.
Vendég
 

 
 

Én első pár nap minen étkezésnél mértem aztán amikor megbizonyosodtam róla, hogy eszik rendesen, akkor már csak hetente egyszer reggel mértük. Parázni nem szabd rajta, van egy minimum amit megeszik a baba, azt általában meg is eszik.
Vendég
 


Emese!

ez a recept... :lol: majdnem leestem az agyrol :lol:

Farkas!
7en vagyunk a szobaban (felnottek 3an meg 4 magzat :)

Kaja...áááá emlitesre sm melto :) valamivizben alig megfott repatrutyi volt meg csirkecomb... utobbi sztem tegnaprl maradt, sokan voltak kimenon, aki meghagytak :lol:

amugy megvagyunk, koszonjuk :)
Vendég
 


Huuuu nekem csak 108 a hemoglobin...egyenlőre 1et veszek be,aztán majd köv héten mondja a védőnő ha kell a 2!

Én is gondolkoztam a mérlegen....de attól félek h folyton mérném....így lehet inkább nem veszek!

annus11
 
 


Mérleg: nekünk is kölcsön volt a digitális mérleg, napi egyszer mértem a gyereket. Már visszaadtuk, szerintem most nem lesz, vagyis akkor heti egyszer majd le kell vinni a picit a védőnőhöz megmérni. Nekünk a digi mérleg teljesen jó volt, nem mért össze-vissza. Én már nem is láttam sehol sem analóg mérleget (ez a digi ellentéte?). A kórházban, a gyerekorvosnál nálunk, mindenhol csak digitális mérleg van. Annyira nem lehet rossz...

Petrus: és mi baja volt a babának? Mármint amelyik megkékült? Azt nem hiszem, hogy egy egészséges csecsemő éhen akarna halni a cicin. Nem tudott rendesen szopizni? Vagy mi volt?
A légzésfigyelő biztos jó dolog, de azért érdekes, hogy pl. Amerikában nincs ekkora mánia belőle, ott nem használják a szülők otthon.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok.

Röviden magamról: érettségi után eü. szki-t végeztem, majd eü főiskolát. Háziorvosnál dolgoztam egy ideig, majd tüdőgondozókban. Pulmonplógus- allergológus asszisztensi végzettséget is szereztem. 10 éve ismerem a páromat, lassan 4 éve, hogy összeházasodtunk.

Annus, igen, tulajdonképp az alacsony HGB miatt kell a vas( a vörösvértestek tartalmazzák a haemoglobint- ez egy vastartalmú fehérje, az oxygénszállítás a feladata), bár ha nem inj.-ban kapja valaki hónapokig, sok nem szívódik ám fel belőle...Nekem 114-es értéknél napi 1 vastartalmú pezsgőtabletta elég. .. Ezt mondta a doki, én meg iszom, nem árt, de nem is várok( nem is kell) csodát, az alábbiak miatt:)
Csajok, a vérkép változása terhességben tök norm., ugyanis hígul a vér, bár ha nagyon szélsőséges értékek vannak, az a bébink már nem jó- ezt a doki úgyis mondja.
Azért kell hígulnia a vérnek, hogy a méhlepény kapillárisain könnyen átjusson a vér a bébihez. A vérplazma aránya nő meg, így persze, hogy 1 egységnyi vérben kevesebb egyéb dolog van, ezért sok a csillag a leleten. A bébi oxygenizációja ekkor is oké, mert neki olyan vörösvértestjei vannak, amelyek a felnőtténél sokkal jobban megkötik az oxygént( foetalis hgb).- ennek a lebomlása okozza születés utén az életani sárgaságot. Tök jól találta ki ezt a természet, no para :wink:

Bocs, ha hosszú...

Kép
Kép
zili
 
 


Bocs az elütésekért, élettani, meg pulmonológus, lehet, hogy van több is....Gépelni még nem tudok:)

Kép
Kép
zili
 
 


Tinu

az anyukanak nem volt teje, de nem erezte, es a gyerek gyakorlatilag nem szopott semmit, kiehezett... aztan a korhazban, amikor mertek, hogy mennyit eszik, kiderult h 5 grammokat szopott szegeny... es sajnos vszleg gyermekagyi depresszios is volt az anya, ez is kozrejatszott... meg nagyon nehez volt vele elfogadtatni, hogy tapszer kell a gyereknek, hogy megegyszer ne haljon ehen. De szerencsere rendbejitt, lattam 1 evesen, kis pufi csavo lett, azota anya tomi :)
Vendég
 


Petrus köszi.A korai busszal mentem,de előtte pisilnem kellett,mert egész éjjel után nem bírtam volna ki Ladányig.Itthon még megmosdottam,de mire beértem,meg ott vártam,hát addig csak mozgolódtam.Meg ahogy láttam ott sem valami nagy a higénia.Koszos mellékhelyiség,és kaptam műanyag poharat,amit mindig újrahasználnak!Gondolom sterilizálják,de én írtóztam a látványától is .Legközelebb viszek mintát nekik.

Mérleg:Mivel mi 21 napot benn voltunk,így minden evés előtt és után mérnem kellett manót.Csak rossz volt mert nem volt a szobába mérleg,így minden kaja előtt mászkálnom kellett vele.
Én akkor besokalltam,most uti nem lesz.Grétit sem mértem itthon.

Krém remélem minden ok lesz a bőrgyógyásznál.

Itt is kezd esni a hó.Pedig nem kéne,mert reggel fel kell sétálnom a védőnőhöz.

Megyek pihizünk a csajokkal.

Szép estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Zili!

Köszi az infót!
Hát a háziorvos nekem is mondta h ugye ilyenkor hígul a vér,és természetes h nem stimmel az eredmény.Mondta h ő pl nem szedetne semmit a terhesség alatt.De h a nőgyógyászok szokták a vasat felíni rögtön,persze gondolom ennek is megvan az oka.
Na akkor maradok tényleg az 1nél,így is örülök h eddig nem okozott székrekedést...

annus11
 
 


Sziasztok!
De jó ötlet ez az önéletrajz. Én is írok magunkról.
Én egy tanítónő egyszem gyermeke vagyok. A szüleim két hónap házasság után szétköltöztek, a nagyszüleimmel közös házban nőttem fel. A nagypapám volt a mindenem,aki sajnos 6 éve nincs velünk. Elég nehezen találtam meg az utam a továbbtanulásban.Ez a harmadik suli,amit elkezdtem,ezt remélem sikerül tényleg befejezni,mert ezt tényleg imádom.Közgazdász leszek négy vizsga és egy államvizsga múlva,ha minden jól megy. 27 éves leszek a nyáronk.Viszont 18 éves korom óta mindig dolgoztam valamit. Most két éve a megyei újság kiadóvezetőjének vagyok az asszisztense,és a pénzügyön látok el könyvelői feladatokat.Mert közben számviteli ügyintézői képesítést is szereztem. 10 évig versenytáncoltam,amit a továbbtanulás miatt abbahagytam.Imádtam,és néha nagyon hiányzik,és nagyon sokat köszönhetek is a táncnak. Jelenleg olvasni és filmeket nézni szeretek nagyon.Szeretünk társasjátékozni,kártyázni,és szeretnénk utazni nagyon.
Dani 25 éves :oops: .Ő is a gazdasági fősulin végzett,csak kereskedelmi irányon.Abban is dolgozik azóta. Hihetetlenül okos ember,és nagyon higgadt is! 15 éve kézilabdázik elég komolyan.Most NB1/B-ben játszik. Már 7,5 éve ismerjük egymást,illetve vagyunk együtt másfél év kihagyással. :oops: Ebből 2,5 éve vagyunk házasok.
Van egy "kislányunk" Stella kutya,a goldi,aki tegnap volt 7 éves. :lol:
Mi katolikusak vagyunk,gyakoroljuk is a vallásunkat.Rikit is szeretnénk megkereszteltetni és ebben a szellemben felnevelni. Ez a pont nagyon fontos része az életemnek.A hitem nagyon sok bajon és nehézségen átsegített már.
Hát nagyjából ennyit rólunk.
Amit még írtatok.
Kád:Mi egyszerű műanyagot vettünk a Corában 1500Ft-ért.Így is-úgy is szerencsétlenkedni fogunk eleinte :lol: ,mire belejövünk meg fürödhet a nagy kádban majd.
Légzésfigyelőt vettem.Igaz nem messze lesz tőlünk a szobájában, de akár mellettem is alhatna,ha egyszer nem lélegzik,úgyse vesszük észre.Így nyugodtabb leszek.
A sólámpa tök jó ötlet.Szerintem majd elkérem mamáét,mert úgyis csak addig kell,míg ébred éjszaka.
A kórházi táska.Én a 35.hét körül tervezem összerakni. Nem parázom rajta,hogy hamarabb jönne. Viszont ha áprilisban lesz még vizsgám,vihetem majd mindig magammal a vizsgára,mert a stressz ki tudja mit vált ki. Egyébként pont ma mondta a főnököm, hogy milyen klassz kismama vagyok.Nincs semmi rosszullét,semmi nyafi,semmi baj.Hát ezt lekopogtam gyorsan,de azért nagyon jól esett.Főleg mert hisztisnek tartom amúgy magam,mint ember.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kép

Már gyúrunk a gyerekágyra :lol:

KépKép
harhaj
 
 


Anita,
nekem is van valami fertőzésem,de kaptam rá cedaxot.Aztán lehet valójában nincs semmi, de azért jobb az óvatosság.Csak 7000 forintot azért nem volt sok kedvem kifizetni, de hiába kértem a dokit hogy csináljunk egy kontrollt. :?

Na lesz meglepi mert ma apósom megkérdezte milyen gyerekágyat szeretnénk.Ő készíti a pelankázót is szóval lehet ez is valami egyedi lesz.

KépKép
harhaj
 
 


Kuyafüle: Tüci még mindig ébred éjjel, pedig már két éves elmúlt. :lol: Ha majd nem ébred, én is lekapcsolom a lámpát. :wink:

Petrus: ja, így már vilibb. Szóval azért egy normál lelkiállapotú anya mellén nem hal éhen a gyereke. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Jajj,Tinu!Azt mondod inkább beruházzak egybe,mert nagyi nem egyhamar látja viszont az övét? :wink:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle: lehet, hogy a te fiad már 2 hónapos kora után átalussza az éjszakát. :wink: Remélem, az enyém is. :P Nem lenne rossz.
Amúgy az én férjem 5 évvel fiatalabb nálam, úgyhogy nem kell a :oops: ! :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Jól van,örülök neki,hogy nem csak én bukom a fiatalabb pasira!!!! :wink: Csak hát ő nagyon fiatal volt,mikor összeházasodtunk.22 éves volt. Sokan hülyének nézték miatta.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Tinu, Gyöngy is 2 hónapos kora óta alszik reggel 8-ig, 9-ig. Fogfájásokat leszmítva most is átalussza, igaz, jelenleg csak mellettem....... De március közepén meglesz a saját ágya, remélem, hogy át tudom tenni és ott sem lesz gond az alávssal.
Én kezdetektől nem tettem éjjel tisztába, még kakisan sem, nem kapcsoltam lámpát, nem beszéltem hozzá éjszaka, csak szopi és alvás vissza. Ez az oka vagy csak szerencsém volt, nem tudom.

Harhaj, Jó a kiságy! :lol:
Vendég
 


Megjöttünk, Márknak valamiféle allergiája lehet, vagy nagy A vitamin hiánya, egyenlőre magas dózisban kell adagolni a vitamint 3 hétig, aztán meglátjuk lesz e változás.
Nálam viszont van valami fertőzés sajnos. :?

Lehet hogy csak digitális mérleget lehet kapni?

Farkas
Én eddig csak helyben próbáltam beszerezni, kösz az infót!
Mondjuk a kakis pelust levettem Márkról de én se beszéltem éjszaka soha hozzá, meg nálunk is nagyon pici piros fény volt.
Lehet hogy nekem is azért aludt mindig éjszaka? :D

K.
krém
 
 


Böbi: én sem tettem tisztába éjjel, mikor kicsi volt, nem is kellett. Nem is beszéltem hozzá, örültem, ha kilátok a fejemből. :) Szopi és vissza. Ennek ellenére ébred a mai napig. Igaz, mostanában volt egy hét, amikor átaludta az éjszakát, vagy egyszer kelt (tegnap is csak egyszer ébredt, hajnalban, már világosodott). Talán az is benne lehet ám, hogy még mindig kevés foga ahhoz képest, hány éves. Vagyis folyamatosan fogzik. Most törtek át a szemfogai, de épp csak a hegye van kint mindnek. Nagyon lassan nőnek. 1 évesen még csak 4 foga volt Tücinek.

Kép
Kép
tinu
 
 


Kutyafüle: igen, te még fiatal vagy, talán jobban érzékelhető a 2 év, de amúgy nem sok szerintem. Mikor összeismerkedtünk Viktorral, akkor én voltam 28 éves, ő meg 23 éves. Azért elég furán éreztem magam tőle, bár érdekes módon (előtte sose voltak fiatalabb pasijaim) akkoriban udvaroltak nála még fiatalabbak is. Na azt már én is túlzásnak éreztem, még ez is határeset volt. De pl. nem egy tartós kapcsolatot ismerek, amelyben a nő az idősebb, és nem is kevéssel. Mégis működnek. Ma már ez nem olyan gáz.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na nekem sose volt fiatalabb pasim...én az idősebbekre bukom :lol:
Igaz csak 3 évvel vagyok fiatalabb az uramnál,de 20 évesen volt egy jóval idősebb pasim is 8)

Harhaj!
Jó a kiságy!Beszerzem én is :lol: :lol:

Remélem Iza az apja alvókáját örökli!Ő bárhol képes elaludni,ágyút lehetne mellette dörgetni,akkor se kel fel....Vonaton pl úgy alszik mint a bunda!Én max csak a szemem pihentetem...aludni esélyem sincs :roll:

annus11
 
 


Petra

Mi a véleményed az MMR oltás után adható MMR homeopátiás bogyóról? Te adnál? Szerinted érdemes?

Mérleg
Szerintem is fontos, főleg az elején, pláne első babánál. A mi körzetünkben is volt egy baba, akit kórházba kellett vinni, mert az Anyukája nem vette észre, hogy nincsen teje. a baba pedig majdnem kiszáradt.

Éjszaka
Én az elején tisztába tettem, mert nem volt tiszta a pelenkája. Anyatejes volt és gyakran volt széklete. Aztán 3 hónapos kora után mikor ritkult már ki tudtam hagyni az éjszakai tisztába tevést.
Apor mióta nem szopik minden éjszakát átalszik.

Böbi
Nálunk ugyanez a helyzet. Apor csak mellettem alszik, de egész éjjel. Én is az új ágyban reménykedem. Két napja elalszik a saját ágyában, de tegnap már 10-kor felült benne és addig sírt, míg ki nem vettem. Én 1 perc után kivettem, mert nem tudom hallgatni ahogy sír. Mióta megszületett azonnal megvigasztalom.

Tinu
Akiről én beszéltem teljesen rendben volt, csak első baba volt és nem volt tapasztalata. Mérleget éppen ezért érdemes használni.

Kutyafüle
Igazából én sem félek, hogy előbb jönnek, de a 30. hétre azért gondoltam, mert ikrek, így sosem lehet tudni.
Mi is katolikusak vagyunk és Aport már tanítjuk imádkozni. Mi a keresztelővel tartottuk együtt a templomi esküvőt. :oops: Szerencsére megengedték.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Zili

Érdekes volt a hozzászólásod. Még hogy hosszú!
Jelentkezz amikor van időd.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Én mindig tisztába tettem éjjel,szopikor.De csak 1x kelt fel enni,azt is max 2 hós koráig.Azóta végig alussza az éjszakát.
Grétinek egy foga sem volt 1 évesen.Majd 13 hós korában jött ki az első,aztán meg volt olyan hogy naponta jött újabb.Nagyon sokat szenvedett.

Megyek alszom,bár Hanna nagyon aktív.
Nekem meg fejem fáj,arról meg már érzem a fülem,fogam.Fújt a szél és ez lett a vége.De semmi nincs itthon csak aleve,de abból még felet sem merek bevenni.

Ti mit szoktatok?Panadol?Mert nem bírom az algopirynt.

Szép álmokat.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita

Én is írtam már valakinek, hogy zuhanyozni kell reggel a pisilés előtt.
Hányadik hétre született Gréti, hogy ennyi napot a kórházban töltöttetek?
Én ilyenkor kerülöm a gyógyszert. Most is csak végül maradtam a C vitaminnál.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!
Zuhanyoztam is,csak még bebuszoztam ladányig meg várni kellett ott is.
Én is kerülöm a gyógyszert,csak már alig látok,de ha eltudok aludni,remélem kiáll mindenhonnan.
Gréti a 36 hétre jött.De ez nem lett volna baj,csak épp retardált baba volt.Másnéven sorvadt.Lefogyott a pocimba mert leállt a lepény.Felélte a tartalékait.Mert olyan 2500-3000gr között volt 35 hetesen.Mire megszületett,1950gr lett a vége.Így hogy hazaengedjenek,elkellett érnie a 2320gr-ot,ami 21.napon sikerült.

Szép álmokat

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anika

homeos bogyokban nem vagyok otthon, de a baratnom gyerekorvosa ilyenekkel is foglalkozik, es nagyon bejonnek neki a keszitmenyek, marmint a gyereknek :)

na hunyok

pussz mindenkinek
Vendég
 


Sziasztok kismamik ! Megvan a net ez az egy jó hírem van ! :cry:
Ma voltunk 4d-n pár adat !
BPD7.09cm
HC26cm
TTD8.36cm
Fl5.03cm
A rossz hír szombaton nagyon szarul voltam egész nap csak feküdtem kiderült Lívia megfordult így most farfekvésüek vagyunk ! :? Ja és persze az összes köldökzsinórt ölelgetjük ! :? Sajna így az arcárol nem sikerült szép képet készíteni !
Holnap igérem mindent visszaolvasok és majd reagálok amire csak tudok ! Most viszont megyek aludni ! :) Legyetek jók !
Anett

KépKép
anyettka
 
 


Anita

Most hogy leírtad már emlékszem. Elég sokan vagyunk a fórumon és elfelejtettem, hogy te írtad.

Petrus
Köszi.

Anett
Ne aggódj még visszafordulhat. Tessék rábeszélni. :)
Én is igyekszem legalább az A babát szugerálni, hogy rendesen feküdjön, mert nem akarok császárt.

jó éjt nektek!
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika: szerintem az ilyesmit, amit írtál, egy jó védőnő vagy más ember által adott információközléssel, tájékoztatással ki lehet védeni. Pl. a kórházban nem igaz, hogy nem tudják elmondani, hogy miből látszik, hogy van-e teje az anyának. Mindenki, aki szoptatott, tudja, hogy milyen érzés, mikor a gyerek szív és megindul a tej. Azt nem lehet összetéveszteni semmivel. Mellesleg az ember, ha megnyomja a cicijét, jön belőle, mármint ha van teje. Ezeket el lehet mondani és arra valók a csecsemősök a kórházban és arra való a védőnő, aki eleinte nagyon gyakran jár ki, hogy mindezt kézben tartsák. Ehhez nincs szükség mérlegre egyáltalán. Amúgy meg a védőnő ellenőrzi a heti hízást. Ha valakinek nincs mérlege, akkor ő megméri a babát. Ráadásul azt sem értem, hogy mi van a csecsemő jelzéseivel. Szvsz ha egy gyerek éhes, akkor sír.

Kép
Kép
tinu
 
 


Nekünk kellett a mérleg a tejelmenések miatt. Minden etetésnél tudnom kellett, mennyit szopizott, hogy mennyivel kell kiegészítenem az éppen aktuális adagját. Ez az első pár hétben mérleg nélkül nem ment volna... És persze más érzés, amikor tényleg szopik a baba, de a kórházben még én sem tudtam, hogy mit kéne érezni... Sajna kérdezés nélkül viszont nem tanították meg, így elég későn jutottunk el odáig, hogy kiderült, mit kellett volna az elején másképp, mert azt hittem, majd csak lesz tej, amit megehet, de nem tej nem volt, csak nem tudott szopizni...

Kádból nekünk a legegyszerűbb volt, olyat kaptunk, most is ezzel kezdjük. De mi is áttértünk a nagykádra, hogy szokja és szeresse a vizet. :)

Légzésfigyelőnk nem volt, hála Istennek nem is kellett. De persze nem állíthatom biztonsággal, hogy tudtam volna, ha baj van... Azért bízom benne, hogy most sem lesz baj...

Fény nálunk az előszobából jött, ha kellett, de Samu szobájában a lefektetéstől a kelésig alapvetően mindig sötét van.

Hang: érdekes... Mi zenészként, ha kellett volna ilyesmi, vlsz. először azzal próbálkoztunk volna, hogy felrakunk vmi jó CD-t. Persze, azon kívül, hogy azért én énekeltem neki elég sokat. Mostanra bármi zenét szívesen hallgat napközben, éjjel csend van. Egy dolgot nem szeret: ha énekelek neki... És ezt azért, mert régen ez azt jelentette, hogy aludj el, Samu, és anya,ha megnyugodtál, eltűnik... Ha elkezdek neki énekelni, egyből görbül a szája, és könyörög a szeme, hogy ne menjek el... De van taktikám: egyértelműsíteni szeretném neki idővel, hogy az, hogy énekelek, nem jelenti, hogy elmegyek. Csak együtt játszunk, és együtt is maradunk. :wink:

Anita, remélem hamar kiderül, hogy tévedett a labor! Akkor a 28-a áll? akkor az MA már csak 11 nap! A szopipárnába elég a töltetet megvenni, és igen, meg kell bontani vhol a varrást, de ha már 1x megbontottátok, érdemes oda cippzárat varrni, hogy még egyszer ne kelljen felbontani. :)

Petrus! Örülök, hogy viszonylag jól vagytok!

Anika! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az 1ik baba jól fekszik, akkor már lehet természetes úton szülni őket? Mert a másikukat befordítják? Nem is tudom elképzelni...

Tinu! Jó a pocifotó! :)

Nagyon vicces volt a recept! :)

Köztünk 1,5 év van az én javamra. ;) 19 és 21 voltunk, mikor házasodtunk. Minket is kicsit hülyének néztek... :)

Azért még nem parázom a gyerek hivatásán... Örülök neki, ha napról napra jól nevelem. :)

Már nem tudom, mi volt még... De most elmegyek én is aludni. Mindenkinek jó pihenést!

Ja tudom, keresztmamáéknál sztem azért tényleg készülődik vmi, holnap újra megvizsgálják legkésőbb, de akár éjjel is kórház lehet már a dologból - nem biztosak benne, de lehet, hogy elment 1 adag magzatvíz - csak a 2 tegnapi vizsgálat miatt betétet használt - kisebb vérzések voltak, és nem tudja eldönteni, hogy lehetett-e vmi folyás inkább, vagy ez már víz volt-e. Én bízom benne, hogy még éjjel ez kiderül, és mehetek őket szállítani be a kórházba. :wink: Köszönjük/köszönik a drukkokat, továbbra is légyszi!
Vendég
 


Jó reggelt!

Mindjárt jön anyum Grétire vigyázni,én meg indulok!
Drukkoljatok!!!

Anett örülök hogy jól vagytok!Még megfordulhat a kiscsaj!

Dóri:Igen végleges a 28.Már én is számolok visszafelé.Majd csak eltelik.Akkor csak töltetet rendelek.

Tinu,szép nagy már a pocid.

Itt ma reggelre megint esett hó,pedig el sem olvadt még az előző adag.Útálom...

Szép napot!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Dóri

Igen, pontosan erről van szó. Amelyik baba a kijárathoz van közelebb, neki kell fejvégűnek lennie, a másikat az orvos már be tudja fordítani. :)

Tinu
Igazad van, nem is tudom hogyan történhetett. A lényeg, hogy emiatt rémijesztett a gyerekorvos. Kijött és mondta, hogy etessem többet Aport, mert ki fog száradni. Én meg nem értettem, mert hiába volt 4 kilós baba, még éjszaka is felkeltettem enni. Kiderült, hogy emiatt a baba miatt volt riadóztatott. Apornak semmi baja nem volt.

Anita
Én imádom a havat.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dóri

Szorítok, nemsokára baba lesz szerintem.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jó reggelt!

Na apcim ma se jön haza :( Így mehetek egyedül a felkészítőre is....gondolkoztam h esetleg felveszem amit mondanak...de az meg hogy néz ki :roll: Majd jegyzetelek,mert szeretném ha tudná hogy mennek a dolgok,hátha é nem is leszek magamnál :lol: :lol:

Dóri!
Megy a drukk ezerrel!!!

Anita!
Neked is!Aztán vigyázz a havas utakon!!!

Nekem is ki kéne mennem pénzért,aztán posta...de megvárom hátha csitul ez a hóesés :roll:

Anika!
Huuu,nem semi!Remélem sikerül császár nélkül szülnöd!!!Mondjuk így hogy már szültél egyszer,lehet h "könyebb" lesz!

Anyettka!
Jó méretei vannak a babádnak!!!Ne aggódj!Ráér még befordulni!!!Ez legyen a legnagyobb problémád!!!!Azt hiszem négykzláb kell járkálni ,az segít.De erre még ráérsz!


Huu,én nem tudom elképzelni hogy vki ne vegye észre h nincs teje...azt meg végképp nem hogy ha az a baba nem eszik akkor azt se vegye észre.... :shock: Meg a védőnő is tuti kijön,csak észreveszi....

annus11
 
 


sziasztok

a majdnem éhenhalt kisbabához: itt inkább a depi, volt a fő ok szerintem, egy anya érzi, hogy mennyit eszik a babája, engem nagyon sokáig kínlódtattak a mérleggel, digitális ahányszor ráraktam a gyereket, annyiszor mutatott más értéket :), nekünk is kellett volna gyerekdoki szerint pótlás, csak a lányom nem így gondolta, szóval 3 évünk teljes parázásban telt és a gastros dokihoz jártunk, szerencsére Nyíregyházán egy tuti dokinőt kifogtunk aki teljesen feloszlatta bennem a rossz anya érzést :)

Én egyszer nem raktam tisztába a lányomat, szegénynek tiszta kiütéses lett a feneke, na akkor megfogadtam, hogy a hülye régi szabályokat nem betartva fogom nevelni a lányomat, és nem ezen fog múlni, hogy átalussza-e az éjszakát vagy nem, nálunk míg szopott 30 hónapos koráig minden éjszaka felkelt, ezt vállaltam mikor megszültem, szóval nekem ez sem esett nehezemre, nem akartam már újjszülöttként úgy bánni vele mint egy felnőttel :)

Ösztönlény a kicsi, nem neki, hanem nekünk kell hozzá igazodni, ha meg meg akarjátok változtatni, akkor csak szenvedés lesz belőle, lehet valamelyik gyerek hamarabb beadja a derekát, de én mindig is egy kiegyensúlyozott gyereket akartam, nem pedig egy bizonytalan, anyjában nem bízó gyereket :)

Jajj megszületett végre Sarka Kata kislánya :)

Nekem a vérképem szuper 133 a hgb, doki 120 alatt szokott vasat felírni, Éduával ilyenkor már régen kellett szednem a Maltofert, útáltam is :(

Kicsikém nekem is faros most, de ma reggel megint mintha fordult volna, van még helye neki, érdekes ez is, mert Édua végig fejvégű volt :)

Én most már azt tervezem mikor menjek vissza majd dolgozni, és hogy mikor menjek majd be a bölcsibe, hogy várólistára kerüljünk :)

Anita én mindig viszem a vizeletet a laborba, egyszerűbb és gyorsabb is :), hozzá még annyi, hogy reggeli első pisi és középpisi kell, szóval kicsit ki aztán felfogni amennyit akarsz :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Sziasztok Mamik!

A hétvégi hozzászólásaim eltűntek az éterben :( ,így majd a viszaolvasással kell kezdenem.
Magunkról:Hanna már a harmadik napja(éjszakája)óta bulizik,éjjelente 2-3 órát nem alszom,csak figyelem a benti táncversenyt. :D Így napközben próbálok pihenni.
A lányom irtó mozgékony mostanában,gondolom az idő is közrejátszik.Én sajna 5-10 percnél nem igazán tudok többet itt 'ülni'( most is térdelek az asztalnál).Még mindig a forgóm... :(

Annus!A blog engem is érdekelne,bár én a tudatlan mamik táborát gyarapítanám.Mostanában annyi kérdés van bennem a a szülés körüli dolgokkal,de már nem merem feltenni Nektek,mert tiszta butának gondoltok... :lol: Azért majd lehet,bátorságot veszek magamon.

Amit láttam :Mérleg:mi már megvettük,légzésfigyelőt a jövő hónapban kapjuk.Kádból mi is simát veszünk.

Petrus!Kitartást neked!
Dóri!Megy a drukk!

Szép napot,később jövök. :)

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Jó reggelt!

Mi se úsztuk meg havazás nélkül, még most is esik.Nem örülök mert ma egész nap rohanás lesz.Lóti futi :)

Kikészít ez az 3 liter víz naponta.egy fél literes üveggel mászkálok hogy tudjam menyit iszok.de a gyomrom nem bírja, mindíg úgy érzi a sok víz miatt hogy kevés a savam és csak termeli termeli én meg már aludni sem bírok esténként annyira ég az egész.Nem tudom mit csináljak.Háztartási kekszre gondoltam.Ha éjszaka nem tudok aludni bekapok egy párat.Ha nem használ akkor meg Rennie-t vagy valami még gyengébbet ami kicsit megköti ezt a sok savat.

Légzésfigyelő,
mi valószínű kölcsönözni fogjuk, mert nem kell olyan sokáig a babának.

Mérleg,
nem hiszem hogy lesz nálunk, mert látni és érezni hogyha gond van a gyarapodásával.Meg a védőnő gyakran jön majd, ő meg így is úgy is megméri majd.

KépKép
harhaj
 
 


Dóri
lehet kapni patikában olyan cuccot, ami kimutatja, hogy a magzatvíz-e ami folyik vagy nem. Nem tudom aktuális-e még...

Apa tegnapelőtt azt mondta, hogy már megszerette a Kolos nevet és lehet a neve. Mondtam, hogy még gondolkozzon, ha akar, de örültem neki. Annus, beírnád!

Anika
én is nagyon drukkolok, hogy sikerüljön természetesen szülni. Magamnak is, remélem lassan befordul már a helyére :-)
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Hát itt is szakad a hó...

Annyettka,
ne aggódj, nekem 4D-n azt mondták, a 30. hétig a babák fele faros, aztán szépen befordulnak.. Nálunk a kicsinek picit hosszúkás volt a feje, mert persze faros fekvésben érzi legjobban magát, a 4D-n meg keresztbe feküdt, a köldököm alatt volt vízszintesen a kis gerince.

Anita,
óvatosan a nagy hóesésben, meg mindenkinek, aki útra kel. Én reggel majdnem tanyáltam, megcsúsztam.

Harhaj,
víz mellett próbálj leveseket is enni, vagy pl. tejet, kakaót inni a napi folyadékmennyiség egy részét tudod fedezni abból is, és hátha a pocid jobban bírja.

Fabri,
az utóbbi 2-3 napban nálunk is nagy a mozgolódás odabent, tutker érzik ezt a hülye időjárást!

Lányok, Ti honnan érzitek h faros vagy fejvégű a baba éppen? Abból, hogy lejebb v. feljebb érzitek rugdosni a picit? Amikor fordul, azt érzem én is elég rendesen, nyomja ki a kis popsiját :)
Tegnap hazafele úgy elkezdett fájni a pocim, sztm csak valamit jópárszor megrúghatott, mert otthon lepihentem, aztán jobb lett már.

emese1979
 
 


Emese,
köszi a tippet.
Én se érzem mikor hogy fekszik, de ha a hólyagomat tapossa akkor tudom hogy faros.Már pedig a legtöbbször azzal szórakozik hogy lennt rúgdos, nagyon tud pedálozni :lol:

Nekem komolyabban is szokott már fájni amikor rossz helyen rúg.Most már azt csinálja hogy a buksiját a köldökömhöz nyomja és végigszántja a hasamat.Na olyankor néha csillagokat látok,mert közben meg a lábaival tolja el magát.kíváncsi leszek uh-n mit fog művelni.Eddig mindíg aludt, úgy kellett felébreszteni :lol:

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!

Emesét kiegészítve:
Itt tegnap óta folyamatosan szakad a hó.

Érdekes. Most, hogy visszajött ez a hüsibb idő kevesebbet mozgunk napközben bent, mint eddig. Viszont , ha megmozdul akkor időnként a falat tudnám kaparni. Avval szórakozik mostanság, hogy tolja magát lefelé és a köldököm alatt kilfeszíti a hasam, mint aki a bőrömön akar kijönni. Na meg 2-3 napja kezdtem el keményedni, de úgy mint a beton, pedig szedek magnéziumot. Ilyenkor lefekszem, de van, hogy az sem használ. Éjjszakánként meg ébreszt 3-4 között a bulizással és alig bírok visszaaludni. A vasam szerencsére rendben így nem kell szednem.

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok!

Ma szobafogságon vagyok. Kedves Férjem közölte, hogy sehová nem mehetek! Nem veszélyeztethetem az Ő gyermekét! J Nálunk tegnap reggel óta szakad a hó!
Tegnap du. megcsúsztam –nálunk se hókotró, se hóeltakarítás nincsen, 2 szomszédunk nem lakik kint, csak nyaralónak használja a házikóját, az egész utcát meg nem tudjuk takarítani… Nem estem el, csak v.hogy nagyon rosszul mozdultam, és begörcsöltem. Visszavánszorogtam a házba, és így a gyerekek végül este 7h után keveredtek haza. Ja, nálunk a busz sem járt –és állítólag most is csak találomra. Kedves Férjem reggel még megpróbálta autóval elvinni a gyerekeket a suliba –nem is késtek sokat J - , aztán nagy nehezen hazahozta a kocsit, és azt mondta, inkább gyalogol fél órát a vasútállomásra… Reggel 7h helyett kb. fél10h-re talán be is ért…

Lenne mit csinálnom, de semmihez nincs kedvem. Pl. vasalni kéne. Van egy egész hegynyi. De nagyon más állapotban vagyok. Tegnap nem emlékeztem arra, hogy bekapcsoltam a vasalót. A szagra ugrottam… Ezek után már hozzákezdeni sem merek az egészhez…

Petrus! Fogalmam sincs, mikor tudok bemenni Hozzád. Állítólag pénteken is még szakadni fog a hó.

Ma du. mennem kéne a védőnőhöz, mert november óta nem voltam
De úgy látom, ez ma is elmarad…

Mérleg: Sosem mértem egyik gyerekemet sem. Kb. 2 hetente átsétáltunk a védőnénihez, Ő megmérte. Ennyi.

Légzésfigyelő: Ez sem volt soha. Most nem tudom. Öregszem… J

Éjszaka: Csak akkor tettem tisztába, ha muszáj volt. (Kifolyt kaki-pisi, piszkos lett az ágy, stb..) Hamar átaludták az éjszakát, pedig egy szobában laktunk… Szerintem elég gyorsan rájött mindegyik, hogy éjjel aludni kell..
Volt, hogy ott aludt közöttünk picinek a hajnali szopizás után, mert olyan fáradt voltam, hogy én aludtam, mialatt Ő szopizott…

Anika! Egyszerűen nem tudom elképzelni –mint ahogy Tinu sem-, hogy hoygan nem lehet észrevennik ha egy gyerek nem szopik?!? Szerintem a babával és a mamával is volt v.mi probléma… Egy egészséges újszülött igenis ordít, ha „v.mi nem kerek”!

Kórházi csomag: Hát, én nem siettem el… Volt egy kézzel írt listám, ami kb.8 hónap végétől kéznél volt, de mivel a cuccaim ¾-ét nap mint nap használtam, én nem készítettem össze semmilyen táskát előre…

Pisivizsgálat: Nekem még anno azt mondta a dokinéni, hogy próbáljam a „közepét” produkálni a mintához. Tehát: kicsi pisi WC-be – stop – üvegbe egy része – stop – maradék a WC-be…

Kép
szkitty
 
 


A baba fekvéséhez:
Az még nem jelent semmit most, hogy hogy helyezkid el, mert van ameik baba csak a szülés kezdésnél fordul be. Nálunk Marci is és a kis Alien(apa megnevezése :lol: ) is már a 16.héttől fejfekvésben van. A gyomromnál érzem is, mikor jön a ,,-kicsit megkínozzuk anyát" jelenet és tapos egyet a gyomromon a sav meg csak úgy jön kifele. :wink:

Kép
Kép
incike
 
 


Harhaj! Minek kell ennyit innod? V.mi nem ok? Csak azért, mert engem mindig piszkáltak a dokik, hogy nagyon keveset iszom, aztán mikor épp terhes vagyok, megdicsérnek, hogy egyáltalán nem vizesedem... Persze, mert ha napi 1,5 litert iszom, már sokat mondtam... Amikor nem vagyok terhes, naponta ált. csak kétszer pisilek. A "nagykönyv szerint" ez nem jó. Egyszerűen ilyen a szervezetem.Persze, ha orvosilag inkokolt, hogy igyál, akkor sorry... :(

Kép
szkitty
 
 


Sziasztok!
Itt is esik a hó,de az a baj, hogy rögtön el is olvad.:( Pedig mekkora Stella fürdetést lehetne rendezni!!Imádja a havat!!!!
Anyettka! Szerintem se aggódj! Riki az esetek 90%-ban régebben keresztben feküdt,ahogy Emese is írta, aztán meg farosan. De olvastam is, hogy a 26-32 hét között nekik ez a legkényelmesebb pozíció.Rácsücsülnek mami hólyagjára.Mi lehetne ennél jobb???? :lol: :lol: Szóval a doki szerint is a 34.hétig bármikor befordulhat, ahogy a fejvégűek vissza is fordulhatnak. Sőt,még van olyan kis akrobata,aki utána is. Én is próbálok Rikivel beszélgetni, hogy forduljon be,mert nagyon szeretném átélni a szülést.Minden szépségével és kínjával együtt.Ha most császár lesz, cirka 2 év múlva sem lesz esélyem a természetesre. Szóval győzködjük csak a babákat.
Tudjátok mit akartam mindig kérdezni. Én most mennyi idős vagyok? Az úgy van, hogy mivel a ciklusaim hosszúak(35 nap), a baba fejletlen volt,a doki az elején "visszaminősített" 1 héttel. És akkor mondta a május 1-et. Viszont az elmúlt néhány alkalommal az uh is,és a doki is idősebbnek mondta a babát,szóval most a ciklus korabeli. A kiskönyvembe is nem május 1-et,hanme április 25-öt írtak a szülés várható időpontjának, és a heteket is a mensi alapján írják. Na akkor én most 29+4 vagy 30+4 napos vagyok????? Bocs az idétlen kérdésért csak izgat a dolog.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle
Az 1 hét ide vagy oda már nem igazán számít szerintem, mert ugye még belefér az 1 hét túlhordásba. Marcinál nálunk is volt ez az ide-oda tolok 1 hetet és mégis időre jött.

Kép
Kép
incike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: