Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Az uh-on egy nappal mérte kisebbnek, mint amit én számoltam. Azt mondta az akár az ő kezében lévő "hiba" okozhatja. Maradtunk annál az ip-nál, ami a mensi alapján számított. :D Most még 1-2 mm számít a kor mérésénél.

Tünetek: néha szédelgek amikor hirtelen felállok, néha minden ok nélkül hülye leszek és ingerült -ez csak néhány percig tart, aztán elmúlik. :shock: Hányingerem nincs, néha kicsit émelyeg a gyomrom, de ennyi. A melfeszülés pedig nálam nem problémás.

Nita: székrekedésre tényleg jó a sok gyümölcs és a lekvár. De ne almát, banánt egyél mert az inkább fogós. Ha más nem érdemes venni körte, szilva, fekete áfonyás babakaját és azt majszolgasd. Ami még jó lehet, ha natúr joghurt és bele zabkorpa vagy búzakorpa. Az segít lazítani a székletet. Reméelm adtam egy-két ötletet.

Most megyek, majd reagálok a többi hozzászólásra is.

Kép
Kép
tündér09
 
 


Sziasztok! :P

Datolya,
igen, nagyszülők már tudják...Anyósomék azt is, hogy lombik, de Anyukámék, tesók erről semmit nem tudnak (sajnos nem fogadják el, hogy a lombikbabák is ugyanolyanok, mint a spontánok, így nem avattuk be őket, 6 éve titkolózunk :oops: - most azut hiszik, spontán csoda történt :roll: )

Pocok,
igen, kétpetéjűek :P 3 babát kaptunk vissza, és 2en tapadtak mag...reméljük, mindketten maradnak is! :P

Tündér,
gratu a szívhanghoz! :P (Mi az a Nucha szűrés?)

Tünetek:
én Manóval 6 hónapig émelyegtem és rókáztam éjjel-nappal :roll: , viszont sem álmosság, sem mensis görcsök, sem mellfeszülés nem volt.
Most nyoma sincs a rókának! Állandóan ennék és a 6. héttől alszom, mint a pele :lol: - pedig bagoly vok, de most este 9től reggel 6ig alszom :roll: - mensis görcsök, mellfeszülés most volt, de már megszűnt...

tillidian
 
 


Till,
Nem lehetett könnyű akkor nektek az a 6 év, nagy szerencse azért ha az ember a szüleivel mindent meg tud beszélni. De fő a végeredmény :lol: Most már gondolom csak ez számít :)

Végre itt is esik a hó, tavaly nagyon jókat szákóztunk, idén ez kimaradt :) Ti mikor terveztek szólni a munkahelyen? Én halogatnám ameddig csak lehet. :roll:

Olyan jó lenne belelátni saját pocakomba, hogy minden OK-e :wink: remélem még mindíg van szívhang és szépen növöget a baba.. csak ne olvastam volna valamelyik nap, hogy 12 hét előtt 12-20% a vetélési arány :(

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 

 
 

Őzike,
butaságot írtak!!! Kaális dokim prófi, és Ő mondta most, hogy amint van szívhang, még lombikos babáknál is csak 5% a vetélés esélye!!!!!
Szóval nyugi!!!

Tündér:
igaz: szédelgés és ingerültség (pár perces) naálam is van, szedjél Magne B6ot!

tillidian
 
 


Sziasztok Lányok és kisbabák,

totálisan új vagyok itt a babaneten, a babatervezésben sajnos nem ennyire, 2 éves elhatározás és egy 2007 nyári missed ab. után tegnap (0216) töltöttük a 6. hetet. Tegnap voltunk UH-n, a doki szerint kornak megfelelő méretű petezsákon kívül más (embrió) nem látszik. 1 hét múlva kontroll. Azt mondta, ha 1 hét múlva sem lesz, az már nem jó jel...

Nagyon drukkolok.Örömmel tölt el a lehetőség, de hogy boldog legyek, ahhoz még kellene egy kis embrió és egy szívhang :D

Mindenkinek a legjobbakat!
cosmic girl
 
 


Till: Nucha- szűrés a 12.hetes Down-kór szűrés (takaróredő vastagságot nézik meg uh-on). Bár éppen tegnap láttam a klinikán, hogy ajánlják az anyai vérvizsgálatot is, mert abból is kimutatható ha vmi gond van-természetesen térítés ellenében.:evil:
MagneB6: napi 1-et szedek reggel a folsavval. ezek szerint nem elég. :oops:

Őzike: mi baj lenne? ne azon agyalj, hogy gond lehet. Biztosan minden rendben van odabenn- nem is tudom mennyire segít az ilyen sok az uh, abban hogy jól éljük meg a várandósság állapotát. Sajnos, ha sikerül kifogni egy paráztatós dokit vagy ultrahangost, akár az egész terhességet végigrettegtetik a "kedves" megjegyzéseik miatt a kismamákkal. Sajnos az előző babámnál tettek egy olyan megjegyzést az ultrahangon, ami miatt csak akkor nyugodtunk meg amikor a fiam megszületett és mindent rendben találtak. Szóval mostmár nem hiszek el mindent az orvosoknak. :? Néha olyan infót közölnek, ami teljesen természetes az adott fejlődési szakaszban, csak esetleg ezt a kulcsinfót felejtik el közölni a leendő anyukával. Ő meg rágja a kefét... Na, nem is idegesítem ezen magam.

Nagyszülők és környezet informálása: mi nem szóltunk senkinek és nem is fogunk max. akkor ha már látszik a pocakom. Ezzel kapcsolatban is a korábbi rossz tapasztalat int óvatosságra. Legkorábban a 12. hét betöltése után szólunk a családnak és barátoknak.

Arról tud valaki valami infót, hogy ha a tesó a GYED alatt születik, akkor milyen járandósságot kap az anyuka?

Cosmic:üdv közöttünk, reméljük legközelebb baba is lesz a zsákban. :D

Vérvétel: akik mennek, miért mennek vérvételre?

Kép
Kép
tündér09
 
 


Cosmic girl
szia :) Ne aggódj előre, lehet az is kicsit későbbi a megtermékenyülés időpontja, nekem pl szintén a 6.héten azt mondták még nincs szívhang, és bizonyára ténylegesen az 5.hétben vagyok. Aztán 3 nap múlva már volt szívhang :)
A missed ab. hányadik héten volt legutóbb?

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Tündér,
Köszi a megnyugtató szavakat, az aggódás ráadásul senkinek nem használ :)
Vérvételre nekem is mondták, ráérek márciusban bőven, egyébként az első trimeszterben kell a protokoll szerint teljes vérkép azt hiszem. Én pl szeretnék majd toxoplazmára is kérni szűrést, mert van macska a családban és egyébként is a nyers hústól kezdve minden járt a kezemben, és nem vagyok védett ellene. Azt pl tudom, rubeola ellen már védett vagyok :)

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Na, látom mindenkinek megvannak a tünetek. :wink:

Őzike!
Jól mondja Till. Nem szabad ilyenkor ilyeneket olvasni, mert csak felhúzzuk magunkat. A legfontosabb hogy nyugodtak legyünk, és akkor nem lesz semmi baj. :wink:

Cosmic!
Először is üdv itt.
Gratulálok, és drukkolok hogy 1 hét múlva ott legyen az embriócska a kicsi dobogo szívecskével. :wink:

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


Sziasztok,

Cosmic girl, udv kozottunk, reméljuk 1 hét múlva lesz babó is a petezsákban! :lol:

Tündér,
múlt héten voltam vérvételen, ez volt az elso, ún. "belépo" vérvizsgálat. 5 uvegcsébe vettek vért: vércsoport megállapítása, vérkép, toxoplazma szurése......a tobbit nem tudom :oops: , mert nem tájékoztattak róla. Azt hiszem még a rubeolát meg valamelyik nemi betegséget szurik ilyenkor. :roll:

Móni,
mindegy, hogy fiú vagy lány, csak egészséges legyen ! :lol:
De azért a kistokos mellé egy csunnus kellene, nem igaz? . :wink:
Nekem az elso baba lesz, úgyhogy teljesen mindegy,hogy milyen nemu lesz :) De én is majd vegyesen szeretnék, 1 fiú, 1 leány :lol:
ginuska
 
 


Sziasztok!
Egyre jobban izgulok. Holnap szívhangocskát szeretnék hallani.

Terhességi tünetekként én is az alhasi fájdalmat, mellfeszülést és álomkórt említeném.

Cosmi Girl
Egyébként szerintem annyira nem lehet tudni, hogy mikor lett a baba, egy hét ide-oda simán benne van. Tehát ne izgulj!

Őzike
Sajnos egy barátnőm lett beteg, de remélem hamar meggyógyul!!!!

Kép
pocok001
 
 


Toxoplazma: ha van háziállat, különös tekintettel a macskára akkor ha fogékony vagy akkor 3* nézik a véredben. Ha az első kimutatja, hogy átestél korábban rajta, akkor már védettnek számítasz, így nem küldenek újabb vérvételre ezügyben.

Első vérvételre visszatérve, engem nem küldtek sehova. Majd a 12. hét után.

Pocok: jó hírekkel várunk holnap! :D

Kép
Kép
tündér09
 
 


tündér amennyire tudom megfogadom a tanácsod...csak egy bibi van......semmi gyümit nem szeretek a banánon és az almán kívűl :( :?
cosmic girl megy a drukk hogy legyen babaó és szívhang is!!!!!!!!!!!!!!++++++++++

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatom? Egy db teszt és egy nőgyógyász állítása szerint október közepe felé nagycsaládosak leszünk. :) De hétfőn az első uh-n fog kiderülni, hogy tényleg van-e baba.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Köszömöm az üdvözlést és a drukkokat :D :D

Őzike, a missed ab. a 8. héten történt előzőleg. Sajnos petezsák maradt mindvégig. Volt előjele, előtte kis barnázgatás volt, ami nagyon szerencsétlenül pont külföldön ért, tehát napok múlva jutottam dokihoz..

Így már értitek, miért izgulunk most. Ti is érzitek, hogy a +teszt óta mintha lelassult volna az idő ? :lol: Talán ez is egy "terhességi mellékhatás"
cosmic girl
 
 


Üdv pattogobolha, úgy látom, csak néhány nap differencia van közöttünk, vagyis a babáink között :D

Én pontosan tudom, hogy az enyém jan 19-én fogant. Voltam aznap dokibácsinál UH-n (ez véletlen volt, hogy pont aznapra sikerült bejelentkezni!), aki megállapította, hogy a petesejt éppen kiszabadult! Nagyon vicces helyzet volt

Drukkolok nektek!
cosmic girl
 
 


Gina!
Igazad van. mindegy hogy fiú vagy lány. A lényeg hogy egészségesen jöjjön a világra. :wink:

Pocok!
Gondolok rád holnap! Biztos lesz már szívhang. :wink:

Pattogobolha!
Üdv nálunk, és gratula a harmadik csöppséghez!! :wink:
Jó a nickneved. :lol: Honnan van?

Cosmic!
Akkor nagyon drukkolok hogy most legyen babóca is a petezsákban.
Tök jó hogy tudod, mikor fogant a babátok. :wink: Bár nekem is csak két dátumom van. :oops: :lol: :lol: Jan. 23 vagy 25. A ciklus 10. vagy a 12. napja.

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


sziasztok, koszonom az uziket, megnyugodtam, az ismerosok kozul senkinek sem fajt a hasa azert izgultam.
Verveltelen aids-et neznek, vercukorszintet, rH-t, es nem tudom meg miket. 10-11 hetesen megyek megint uh-ra addig meg kell csinaltassam es vigyem a nodokinak.
Alig varom a kov. uh-t a ferjem is jon velem, kivancsi vagyok mit szol majd hozza ha o is latja.... :shock:
Cosmic girl remelem lesz baba a petezsakban,megy a drukk

Kép
p-emi
 
 


Sziasztok Lányok!

Múlt hétfő óta tudom, hogy terhes vagyok (két pozitív teszt), ma voltam dokinál és láttuk a kis babszemet a pocakomban :D 5 hét+5 napos vagyok! Jövő hétfőn kell újra mennem, doki szerint addigra lesz szívhang :!: alig várom! De addig is jönnék közétek...
Vendég
 


paris,

Üdv és egy nagy kalappal ahhoz a szívhanghoz! nekünk is jövő hétfő lesz a következő UH időpont, úgyhogy duplán hajrá! Szívecskét mindenkinek!

Terhességi tünetekől: baba-kezdeményem :D a délelőttjeimet totálisan felborítja, semmit nem tudok enni, émelygek, csak minden perc hosszú. Majd dél körül mindez hirtelen farkaséhségbe torkollik, és ha nem jutok negyed órán belül kajához, remegni kezdek! eddig 2x történt ilyen, nem volt nálam kaja (orvosnál), hát nehéz pillanatok voltak

Tapasztalt ilyet valaki?
cosmic girl
 
 


cosmic girl, nekem dettó! A délelőttjeim szörnyűek, ráadásul a főnököm nem tudja még a dolgot, úgyhogy nem is hagyhatom el magam :shock:

ja amúgy 19 mm-es petezsákom van és 4 mm-es a babó!!! :lol:

na akkor hétfőn dupla drukk!!!

mondjuk én már annak marhára örültem, amikor a doki azt mondta: garantáltan méhen belüli terhesség - majd' kiugrottam a bőrömből :D
Vendég
 


üdv az újjaknak és gratula a babókhoz!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Paris!

Üdv, és gratula neked is!
Elhiszem hogy örültél amikor mondta a doki hogy méhen belüli.
Már én is nagyon várom az első uh-t. :wink: Remélem hasonló jókat fogok hallani. :D

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


moni jövö csütörtökön mész ugyi? :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita!
Most csütörtökön. :wink:

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


gnemoni: :D a pattogobolha még a nagyobbik lányomtól jött. Folyamatosan izgett mozgott. Bár most is csinálja, de inkább a szája jár.. Estére komolyan már a kis szavai kifolynak a fülemből. Az izgésmozgást átvette a kisebbik lányom. Katasztrófa vele a nap. :D Mindenhova felmászik, leesik, összetöri magát, és nem tanul belőle. Ez a 3. kis csöppség, meg nem tervezett baba. Becsúszott. :D De ha rá is ennyire hat a nicknevem, akkor váltok csiganyugira... :lol: :lol: :lol:

cosmic girl: nekem érdekes volt az eddigi összes terhességem. A naggyal semmi bajom nem volt. Ettem egész nap. Minden jöhetett. Ami fix volt az a napi 2 liter málnaszörp.. :lol: A kisebbikkel csak tejet ittam vaniliáscukorral ( ráadásul házi tejet, mert vidéken lakunk bocik közelében ), a hústól rosszul voltam ( pedig világ életemben nagy husos voltam ) szinte végig gyümiket és zöldségeket ettem, meg nyáron jeget ettem. Most meg alig eszem. Minden édestől rosszul vagyok, sajna a kávét sem bírom, ami pedig jó lenne, mert amúgy sem magas a vérnyomim, terhességek alatt pedig nem volt ritka a 60/70-es vérnyomás sem. Eddíg ami nagyon bejött az a sajtoskenyér soksok sóval. Meg a savanyúság. Remélem most fiú jön :lol: Egyszerre vagyok éhes, étvágytalan és hányingerem is van közben.
Drukkolok, hogy a petezsákodban egy babocska is legyen legközelebb. :wink:

Na eldugulok. Kezdésnek ennyi bőven elég belőlem.. :oops: :lol: 8) ( Neeeeeem a nagylányom neeem tőlem örökölte, hogy folyton beszél... :roll: :lol: )

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Ja és ha nézegetitek esetleg a képeket, blogomat: A képeken látható fiú is tesó. A férjem előző házasságából. Eriknek hívják, most 8 éves. :) Tehát tulajdon képpen meglepi zabocska a 4. gyerekünk lesz. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


moni bocsi........ :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Pattogobolha!

Akkor a nicked tényleg helytálló. :wink: :lol: Aranyos kis történet. A gyerkőcök pedig tüneményesek.

Nita!
Semmi gond. :wink:
Néha nekem is annyi infó van a fejemben, hogy néha úgy érzem kidurran egyszer. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy mostanában meg főleg jellemző rám hogy feledékeny vagyok. :shock:

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


Sziasztok! :P

De jó, kezdünk sokan lenni! :lol:

Bolhácska, Paris, C. Girl:
üdv köztünk, a legjobbakat!!! :wink:

Pocok,
együtt megyünk holnap URra! :wink: (na jó, nem ugyanoda :lol: )
Drukk!!!

tillidian
 
 


drukk holnapra az uhra!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Szép estét mindenkinek!

2 dologhoz szólnék hozzá!
Bocsi, hogy nem tudom ki írta, hogy ők a 12. hétig nem szólnak senkinek.
A véleményem erről az, hogy ha a Jóisten azt akarja, hogy az embernek megszülessen a babója, akkor az akkor is megszületik, ha az anyuka elmondja a családjának, vagy a barátainak, és ez fordítva is igaz. Egyértelmű ez csak BABONA, amúgy is ha nem az lenne, akkor a nőgyógyászom biztos nem gratulált volna 5 hetesen nekem...nemde?! (Persze nem mondom minden 20-ad rangú ismerősömnek, de a család és a közvetlen barátok tudják.)


Második dolog.
Én két cicával élek egy egyszobás lakásba. Mivel a védőnő elvolt szédülve így össze zavart engem is így nem is mondtam neki ez a dolgot, mondta majd minél előbb kérdezzek rá a nőgyógyásztól, hogy most csinálják meg a vizsgálatot (már voltam vérvételen) vagy ráér az AFP környékén. Én ezért nem kérek külön időpontot, mert így is márc. 4-én megyek UH-ra hozzá. Remélem átestem már ezen a toxo izén, mert előtte is voltak cicák mellettem. Amúgy meg nem értem, Anya amikor velem terhes volt cicákkal is aludt, akkor miért nem volt ilyen betegség? :roll:


Grat. minden friss eredményesnek! :D
hajnalocska
 
 


hajnalocska nekem kiskorom ota van/volt cicám és sajna mégse estem át a toxoplazmán..... :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Pattogóbolha, MrsParis,
gratula és udv koztunk !

Nitácska,
képzeld, a hétvégén vettem az Actimel helyett ProViact - Bifidus nevú joghurtitalt a LIDL-ben. Ugyanolyan kis uveg,mint az actimel, de 6 db. van osszecsomagolva és még olcsóbb is,mint a másik....naszóval, vasárnap óta iszom,reggelente egyet és azóta jelentem minden reggel látogatom a WC-t :lol:
nem tudom, hogy tényleg ez segített-e, de érdemes lenne kipróbálnod....nem mellékesen nagyon fincsi, én a narancsos változatot vettem meg! :wink:

Hajnalocska,
ugye megengeded, hogy hozzászóljak ahhoz, amit írtál?!
Konkrétan nem én írtam a topicba, hogy nem mondjuk el senkinek sem a 12. hétig, hogy babát várunk, de mi is csak a legkozelebbi hozzátartozóknak szólunk/szóltunk eddig!/legjobb barátnom és a szulok tudják,a testóméknak csak most fogunk szólni/
Nem azért, mert hinnénk valamiféle babonában, hanem egyszeruen azért, mert ha probléma lenne a babával, vagy megszakadna a terhességem /amibe bele sem akarok gondolni!!!!/ , nem szeretném, ha a fél város sajnálkozva nézne ránk, meg hogy egyáltalán tudjon róla olyan ember, akinek semmi koze hozzá!!! Ilyen hír úgy terjed,mint a futótuz......
szóval csak ezért!
Nekem szerencsére nem volt vetélésem/remélem nem is lesz/, ez az elso terhességem, de azok a lányok, akik átélték már ezt, ráadásul nem is egyszer, azok tudják, miért titkolóznak
:cry:
Egyébként teljesen privát dolga eldonteni mindenkinek, hogy mikor kozli a boldog hírt a kornyezetével, egyik verzió sem elitélendo :wink:
Remélem nem haragszol rám, hogy hozzászóltam a témához :roll:

Egy a fontos, hogy boldog és egészséges gyermekeink és családunk legyen!

A holnapi UH-soknak nagyon szorítok, aztán gyertek hamar a jóhírekkel!

Bocsánat, hogy megint ilyen hosszú voltam :oops:

ussetek le, ha túlzásba viszem :twisted:
ginuska
 
 


gina ksözi ezt az italt.....felírtam..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Pocok, Till!
Mennek a drukkok az uh-ra. :wink:

Hajnalocska, Gina!

Mindkettőtöknek igaza van.
Nálunk már mindenki tudja az örömhírt (szüleink, testvérek, nagyszülők és közeli barátok). Én úgy gondolom, hogy sajnos a tragédia bármikor megtörténhet. Nem csak a bűvős 12. hétig, hanem a szülés pillanatáig. (sajnos van erre jó néhány példa :cry: ). De az is igaz, hogy ameddig a külvilág nem látja a pocakot, akkor könnyebb elviselni a veszteséget (már ha lehet ilyet írni), és nem kell magyarázatot adni hogy miért nem nővekszik már a hasunk.
Szóval szerintem is úgy van jól, hogy midenki saját maga dönti el mikor lesz a nagy bejelentés. :wink:

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


nálunk csakk a szüleim a nagymamám és 1-2 ismerős,barát tudja..... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


sziasztok!

Üdv az újaknak. Pbolha: neked ez már a kisújjadban lesz. :D

Hajnalocska: én azért nem mondom el senkinek sem, mert ez egyrészt a "szűk kis család" magánügye, másrészt igencsak kellemetlen és szánalmas volt megélnem anno, amikor 17.hetesen meg kellett szülnöm a babámat, át kellett élnem testileg és lelkileg azokat a borzalmakat, ráadásul még magyarázkodnom kellett és kellemetlen kérdésekre válaszolnom, elviselnem a baromira nem jól leplezett szánakozó pillantásokat.:x Szóval én nem babonából, csupán praktikus okok miatt nem kötöm egyelőre senki orrára a környezetemben az örömhírt. Nem másoknak kell megélniük elsők között ezt az eseményt, hanem nekem-nekünk. Persze elfogadom azt az álláspontot is, aki úgy érzi azonnal meg kell ossza a szeretteivel a hírt. Én másképp gondolom. Először én szeretném ezt megélni, majd jöhetnek a többiek. Természetesen ti egészen mások vagytok, hiszen egy cipőben járunk. :)

Kép
Kép
tündér09
 
 


Sziasztok,

nagyon szorítok értetek, UH-sok! Mindannyian veletek vagyunk, és várjuk a híreket!

A cicatémához: saját véleményem, de leírom, hogy aki már régóta él cicákkal, és betartja az alapvető higiéniás szabályokat, ott szerintem nem lehet gond (ezért is nem kaptátok el eddig). Nekem is van egy cicám (öreglány, több mint 15 éves! és szigorúan benti cica), anyukámnál lakik, szóval tudom milyen, ha az ember imád egy ilyen kis állatot. Kétségtelen, hogy a cicatartás több kockázatot jelent, mint ha nincs, ezt át kell gondolni, hogy vállaljátok-e. Mindenesetre ha kicsit jobban odafigyeltek, megnyugtatóan megoldott az ürülékkérdés (kint végzi vagy szeparált helyen pl. kazánház stb. és azt Te nem közelíted), és a cicát kicsit többet fürdetitek, az mindenképpen jó. Mondjuk én nem engedném az ágyamba, még nem terhesen sem :?

A "mikor mondjuk el" kérdés boncolgatása mindenkit nagyon érint ebben az időszakban, jó olvasni a gondolatotokat, mert annyifajta szempont lehet!
Amint írtam, már volt egy sikertelen terhességem. Nem szóltam senkinek, csak a férjem és a legjobb barátnőm tudta, elment, nagyon fájdalmas volt, és az akkor könnyebb volt, hogy nem kell több embernek magyarázkodni. VISZONT, így kevesebben tudtak segíteni feldolgozni... :(

Bocsi, ha hosszú voltam..
cosmic girl
 
 


cosmic girl egy baba elvesztése soha nem könnyű.....akárhány embernek mondja el az ember nehéz feldolgoznia........ :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


nitacska,

nagyon egyetértünk. Soha nem könnyű, nem is írtam ilyet.

Én személy szerint már nagyon szeretném, ha a bejelentésnél tarthatnánk, és a szűk családi körben (szülők+tesók) szerintem nem, vagy nehezen fogom tudni megvárni a 12. hetet, ha amúgy minden rendben lesz. De az sem kizárt, hogy előbb kitalálják :)

Majd meglátjuk, ha ott tartunk, és ez persze nem egyszemélyes döntés, hanem együtt döntjük el apával :D

Van itt olyan, akinél kitalálták a kedves rokonok mondjuk a korábbi terhességét? Én nagyon szeretém, ha meglepi lenne!
cosmic girl
 
 


sziasztok!

én is drukkolok nagyon az UH-khoz.
Jól eltűntem, pedig csak kiírattam magam beksibe és itthon elromlott a net :x
a házidoki tök jó fej volt, azonnal kiírt, mondta, h csak egy telefon és maradhatok itthon bármikor.

Ti tudjátok, hogy mikor kell legkésőbb jelentkezni a védőnőnél? Beparáztatott, h ha nem jelenkezem 'időben', akkor bizonyos ellátásokat (gondolom pénz..) nem vehetek igénybe.. De a mikort nem mondta. Én a 12. heti UH és down szűrés előtt továbbra sem tervezek se vérvételt, se védőnőt, sem elmondani senkinek, Tündérhez hasonló okok miatt :shock:

Szerintetek lehet járni spinningre?
Valami mozgásra vágyom rettentően :roll:

Kép
screen
 
 


Screen,

én is vágyom sportra, nagyon! Most minden jellegű testmozgást abbahagytam, és ez a 12. hétig biztosan így is fog maradni. Amúgy általában az 1. trimeszterben nem javasolják a sportot, de ha eddig kemény edzéseket csináltál és hiányzik, biztosan jót fog tenni valami könnyített mozgás!
Utánaérdeklődtem (védőnő), hogy ha sport akkor mire kell figyelni: pulzusszám. A kardioedzés kimondottan nem ajánlott, mert a nagyban növelt pulzus és vérnyomás nem tesz jót a babának.

Elárulom, ez enyém úgy fogant, hogy heti 2 kardiot csináltam :oops: de persze leálltam vele, amint megtudtam a hírt.

Nehéz eligazodni azon, hogy mi tesz jót és mi nem, olyan sokmindent lehet olvasni. Néha túlzottnak tűnik az óvatosság, de a magam részéről én inkább maradok óvatos..

Cosmic g.
cosmic girl
 
 


screen: én a fiammal a 25.hétig jártam spinningre, akkor is csak azért hagytam abba, mert rudgosni kezdtem a pocakom. :? Most aerobicra járok hetente 2-3*, ahogy időm engedi.
Ellátások: a törvény szerint akkor vagy jogosult a járandósságokra ha a várandósság alatt legalább 4* megjelensz a központi védőnőnél és a kötelező ultrahangokon és vizsgálatokon. Az illetékes nőgyógyász adja ki az utolsó látogatás során a papírt, amiben igazolja azt, hogy 4* megjelentél az előírásoknak megfelelően. Persze ez a szabály csak arra vonatkozik, ha időben szülsz. A koraszülések esetén másként vizsgálják a jogosultságot. Szóval ne ijedj meg, nem vagy semmiről sem elkésve. Én is csak a 12.uh eredményével fogok legkorábban menni a védőnőhöz.

Kép
Kép
tündér09
 
 


köszi a válaszokat.
cosmic girl, én ezelőtt minden másnap valahol mozogtam, a bikram jógától a spinning-ig bármit.
aztán a '+' teszt után stoptábla, de az orvos azt javasolta, h heti 3-4x egy óra kicsit lihegős mozgás jót tesz a vérkeringésnek és a babának is..
máshol meg azt olvasom, h a megemelkedett pulzusszám az nem tesz jót... jaj. :roll:
a jógán azt mondták, hogy a 8. és 12. hét között nem ajánlják. De miért? Mi lehet a jógában nem jó??
ma elmentem egy órás sétára 30 cm-s hóban, ebből 3/4 óra hegymenet és olyan szép egészséges színem lett és nagyon jól esett :lol: köztes +oldás :lol:

Kép
screen
 
 


Sziasztok!
Hatalmas méreteink: 11mm :)
Plusz egy dobogó szívecske!
Mindenkinek köszönöm a szurkolást. Mindenkinek ilyet kívánok!

Kép
pocok001
 
 


Csajok!
A sporthoz én sajna nem tudok hozzászólni. Nem élek vele. Sajna ez látszik is:(

Till, Pocok!
Mi volt az uh-n?

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


Pocok!

De jó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyszerre írtunk. :wink:
Hatalmas gratula a hatalmas babócához. :D

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


Sziasztok!

screen: :D de jó neked, hogy ennyi energiád van.. :lol: Én örülök, ha egy fél órát egyhelybe ülhetek.. Komolyan már várom az estéket, hogy mikor mehetek végre aludni.. :roll: :lol: Bár az éjjszakai teljes nyugis alvás nem megy már 4 éve... Sebaj, hozzá lehet szokni :D Mindemellett örülök, hogy zajlik az élet körülöttem :D

UH-sok? Mi volt ma??

Én amióta az eszemet tudom macskák, kutyák, rágcsálók közelében vagyok. Eddíg probléma nem volt belőle.

És most panasz. Ooooolyann rosszul voltam tegnap este, meg ma is. Tegnap bekajáltam anyu friss meleg pogijából. Baba nem szerette. Ma meg másfél tábla csokira vetettem rá magam. Sajnálattal tapasztaltam, hogy még mindíg nem bírom az édeset..
Viszont tudom hülye vagyok, De az első tesztem ooolyan halvány lett, annyira bizonytalan volt, meg a hétfő is messze van még, vettem egy tesztet. :D Most már rendes erős 2 csíkom lett. így tuti a baba. Csak az uh is jó legyen. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


pocok: Hurráá gratu. :D 11mm. komoly méret már kéremszépen. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: